Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer"

Transkript

1 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer I 2005 stod en stor del af Alfa Laval Koldings I flere år produktion ramte vi ikke til outsourcing. plet, vores Vores nøgletal egne var fabrikker ikke ret gode, i Indien og og vores Kina samarbejde var klar på til tværs at tage kunne over. have været meget bedre. Vi havde lullet os selv i søvn. Vi havde forsømt at investeret i vores personale, og ladet vores udstyr gå i forfald. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

2 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer Så i 2005 stod en stor del af Alfa Laval Koldings produktion til outsourcing. Vores egne fabrikker i Indien og Kina var klar til at tage over. Vi havde lullet os selv i søvn. Vi havde forsømt at investeret i vores personale, og ladet vores udstyr gå i forfald. Vi havde pludselig en meget brændende platform og enormt bjerg at bestige.

3 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer I Nu 2005 skulle stod der en stor bygges del af bro Alfa mellem Laval ledelse Koldings og produktion personale, til og outsourcing. der var brug Vores for egne at alle fabrikker trak i arbejdstøjet. i Indien og Kina var klar til at tage over. Dalen var dog dyb og skyerne lå lavt, Vi så havde da ordet lullet LEAN os selv blev i søvn. nævnt Vi første havde gang, forsømt var der at investeret ikke stor tiltro i vores til, at personale, ledelsen havde og ladet rent vores mel udstyr i posen. gå i forfald. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

4 For at finde fabrikkens potentiale samlede vi kollegaer fra alle dele af organisationen. Vi ville se hele vejen rundt om vores virksomhed. Vi fandt et gigantisk rum for forbedring, og med den involverende indgangsvinkel, lykkedes det os, at overbevise store dele af fabrikkens medarbejdere om vores gode intentioner for fremtiden.

5 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer Efter I 2005 vores stod kortlægning en stor del af gav Alfa det Laval ikke Koldings længere dårlige produktion tanker til outsourcing. når en asiat Vores bevægede egne fabrikker sig gennem i Indien fabrikken og Kina outsourcing var klar tanken til at var tage gemt over. lidt væk. Vi De havde lullet % forbedringspotentiale os selv i søvn. Vi havde havde forsømt bidt at sig investeret fast, troen i vores på egne personale, evner vendt og tilbage ladet vores og broen udstyr mellem gå i ledelsen og medarbejderne forfald. tog form. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

6 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer I 2005 stod en stor del af Alfa Laval Koldings produktion til outsourcing. Vores egne fabrikker i Indien og Kina Men var ikke klar alle til at poppede tage over. med det samme. Vi havde lullet os selv i søvn. Vi havde Når forsømt man popper at investeret en pose i micro vores pop, er personale, der enkelte og korn ladet der vores popper udstyr med gå det i samme, en forfald. meget stor mængde popper samlet efter lidt tid, en mindre mængde Vi havde popper pludselig sporadisk en meget efter en rum tid, brændende og enkelte platform. popper aldrig!

7 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer I En 2005 Vision stod bunder en stor i del et ønske af Alfa om Laval at Koldings forandre produktion virksomheden til outsourcing. fra sin Vores nuværende egne fabrikker situation i Indien til given og Kina var fremtidig klar til at situation. tage over. Vi Vi havde ønskede lullet at os bevare selv i Kolding søvn. Vi som havde forsømt arbejdsplads. at investeret i vores personale, og ladet vores udstyr gå i Vi stræbte efter forfald. at blive bedst i klassen på vej mod verdensklasse og vi ville Vi være havde nr. pludselig 1 m.h.t. tid en meget og kvalitet. brændende platform.

8 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer De I 2005 Specifikke stod en Målbare stor del af Ambitiøse Alfa Laval Koldings Realistiske produktion Tidsbestemte til outsourcing. mål blev Vores egne fabrikker formuleret. i Indien og Kina var klar til at tage over. Vi skulle frigive 50 mio kr. over en 3 Vi havde lullet årig os periode. selv i søvn. Vi havde forsømt at investeret i vores personale, Et ambitiøst og ladet men vores opnåeligt udstyr mål. gå i forfald. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

9 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer Da I 2005 vi gik stod i gang en med stor del LEAN af Alfa projekterne Laval Koldings kom frustrationerne, produktion til ja som outsourcing. Michael Vores sagde, egne var den fabrikker første i afdeling Indien og ved Kina at var blive klar til revet at tage over. over. Vi havde Frustration lullet er os dog selv ikke i søvn. ubetinget Vi havde dårligt. forsømt Kontrolleret at investeret rigtigt, i vores er denne personale, tilstand en rejse og ladet på vej vores mod udstyr nye mål. gå i forfald. Man skal altid huske, at give kollegaer den Vi samme havde pludselig tid, som man en meget selv har brugt, på brændende at sætte sig platform. ind i, og forstå nye initiativer!

10 Kommunikation er effektiv når.. de rigtige ting kommunikeres til de rette personer på rette tid og på den rigtige måde.

11

12 Alfa Laval Production System Vi har arbejdet meget med at vende pyramiden om. Hos os er lederne til for at støtte værdiskabelsen og ikke omvendt. Og så har alle 2 jobs i Alfa Laval. At udføre standard arbejde og forbedre standarden igen og igen.

13 Alfa Laval Production System Vores daglige møder i produktionen skal sikre forudsigelighed og stabilitet. De skal sikre at vi følger vores prioriteter og skabe en fælles forståelse for handlings vigtighed. Ydermere skal de sikre at alle involveres og at vi finder de grundlæggende årsager til variation og problemer.

14 Alfa Laval Production System 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 1. Hvor motiveret er du, for at arbejde med Lean? 2. I hvor høj grad føler du, at dit behov er for informationer i forbindelse med Lean i din flow gruppe? 3. I hvor høj grad vurderer du, dit behovet er for at samle gruppen, fx informationsmøder? 4. I hvor høj grad ønsker du, at have mulighed for at bidrage i den igangværende proces? 5. I hvor høj grad føler du behovet er for et forum hvor der vil være mulighed for at komme med forslag/bidrag til processen? 6. I hvor stor grad føler du dig rustet til den kommende Lean blitz? 7. I hvor høj grad vurdere du, dit behov er for træning i forbindelse med den kommende Lean blitz? I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad Hver gang vi starter nye initiativer op i fabrikken, starter vi ud med at tage temperaturen på afdelingen. Vi tager igen temperaturen midtvejs og selvfølgelig ved opgavens/projektets afslutning.

15 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer Det I 2005 har været stod en en stor fantastisk del af Alfa rejse Laval og vi Koldings har sammen produktion plantet et til bæredygtigt outsourcing. Vores træ, der egne nu fabrikker skal vokse i Indien sig stort og Kina og var klar uovervindeligt. til at tage over. Vi havde lullet os selv i søvn. Vi havde forsømt at investeret i vores personale, og ladet vores udstyr gå i forfald. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

16 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer I 2005 stod en stor del af Alfa Laval Koldings produktion til outsourcing. Vores egne fabrikker i Indien og Kina var klar til at tage over. Vi havde lullet os selv i søvn. Vi havde forsømt at investeret i vores personale, og ladet vores udstyr gå i forfald. Vi havde pludselig en meget Vi har vist at det brændende betaler sig platform. at arbejde sammen, og at det giver gode resultater at lytte til, og implementere fælles ideer.

17

18

19

20

21 Giv kurven et knæk samarbejdet om de nye udfordringer Det I 2005 giver, stod med en stor andre del ord, af Alfa mening Laval at Koldings bygge bro. produktion Det giver til mening, outsourcing. at vi Vores egne sammen fabrikker finder i Indien det og Kina var KÆMPE klar til POTENTIALE at tage over. som vi mener alle danske Vi virksomheder havde lullet os har, selv og i slutteligt søvn. Vi havde giver det forsømt mening at investeret vi sammen i vores udnytter personale, dette potentiale og ladet til vores fortsat udstyr at have gå i industriproduktion forfald. i Danmark. Vi havde pludselig en meget brændende platform.

22 Alfa Laval Kolding ser nu igen lyst på fremtiden og vi ved alle, at der stadig er uudforsket KÆMPE POTENTIALE i vores virksomhed.

23

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

RUF udgør et centralt element i forhold til at opnå projektets formål. Det er den metode, drejebogen foreslår, bliver anvendt til at:

RUF udgør et centralt element i forhold til at opnå projektets formål. Det er den metode, drejebogen foreslår, bliver anvendt til at: RUF Tre vigtige elementer i RUF RUF er forskellige fra fase til fase 1. Hvorfor RUF? 2. Hvad er RUF? 3. Hvem er med til RUF? 4. Forberedelse af RUF 5. Hvordan gennemføres RUF? 6. RUF og de fire faser -

Læs mere

BLIV DIN BYS SUPERHELT

BLIV DIN BYS SUPERHELT BLIV DIN BYS SUPERHELT Håndbogen der klæder dig på til at gøre en innovativ forskel for din by Forlaget Superkraft Julie Abitz BLIV DIN BYS SUPERHELT Håndbogen der klæder dig på til at gøre en innovativ

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

Er du stressramt? en vejledning. dm.dk

Er du stressramt? en vejledning. dm.dk 1 Er du stressramt? en vejledning dm.dk sygemeldt 2 sygemeldt med stress Har du gennem lang tid været udsat for store belastninger på arbejdet, kan du blive ramt af arbejdsbetinget stress. Efter en periode

Læs mere

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901- Nr. 9 2008 Tema: MUS kom dybere i samtalen Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS Vi har tidligere peget på Medarbejder- Udviklings-Samtaler (MUS) som et dynamisk og kreativt redskab

Læs mere

Brug medarbejdernes egne historier til at formidle virksomhedsværdier, god praksis og vigtig viden

Brug medarbejdernes egne historier til at formidle virksomhedsværdier, god praksis og vigtig viden Brug medarbejdernes egne historier til at Brug medarbejdernes egne historier til at formidle virksomhedsværdier, god praksis og vigtig viden Udvikling med afsæt i medarbejdernes fortællinger af Karen Lumholt,

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Hvor er din opmærksomhed?

Hvor er din opmærksomhed? Teori U Hvor er din opmærksomhed? Af Pernille Storgaard Bøge, chefkonsulent i Ankerhus, pernille@ankerhus.dk Du er i gang med at læse en artikel om Teori U. Spørgsmålet er, om du også har din opmærksomhed

Læs mere

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE!

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! S. 46 / SIGNATUR #2 BREVKASSEN B / BREVKASSE DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! Tekst/ Michael Hansen, Mindset Trainer og indehaver af bymichaelhansen Mine udviklingsforløb starter næsten altid med ét eller flere

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

Risikerer jeg at brænde ud TEST

Risikerer jeg at brænde ud TEST Risikerer jeg at brænde ud TEST Alfa- kvinder Lergravsvej 52, 4. tv. 2300 København S 2 Er du i risikogruppen for at brænde ud? Tag selvtesten og find ud af, om du bare har travlt eller om du faktisk l

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave Psykisk arbejdsmiljø AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø Ny udgave 6 Spørgeskemaet Dette spørgeskema er udviklet af Arbejdsmiljøinstituttet som et redskab til vurdering

Læs mere

Fordelene ved at være franchisetager i REMA1000

Fordelene ved at være franchisetager i REMA1000 Købmand i Del 1 Hvad er franchising? Et franchise er en tilladelse en tilladelse til at andre bruger ens navn eller brand til at tjene deres egne penge. I en franchiseløsning er der i bund og grund kun

Læs mere

stress Tilbage på job efter en sygemelding dm.dk

stress Tilbage på job efter en sygemelding dm.dk stress Tilbage på job efter en sygemelding dm.dk 2 Stress skal løses i fællesskab Fakta Ifølge tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er omkring 35.000 danskere dagligt sygemeldt på grund

Læs mere

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE DE STÆRKESTE VILJER SKABER DE STÆRKESTE BRANDS MANIPULATION BRAND EXCELLENCE Et brand eksisterer som bekendt kun i forbrugerens bevidsthed.

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. Vejledning til brugere af AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave

Psykisk arbejdsmiljø. Vejledning til brugere af AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave Psykisk arbejdsmiljø Vejledning til brugere af AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø Ny udgave 2006 2 AMI s korte skema om psykisk arbejdsmiljø AMI har i 2005-06 udviklet

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Voldssekretariatets konference: Hvad gør vi - hvad virker og hvad mangler? 4/ 5. maj 2000 af Søren Hertz, børne- og ungdomspsykiater, medstifter

Læs mere

At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige

At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige Kitt Johnson i en samtale med Stig Jarl Det var ikke mindst på grund af hendes såkaldte anatomiske trilogi forestillingerne Aortas Partitur (2003),

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider TRO PÅ DIG SELV. du kan godt! Styrk dit liv med Chris MacDonald

Guide. Foto: Scanpix. Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider TRO PÅ DIG SELV. du kan godt! Styrk dit liv med Chris MacDonald Foto: Scanpix Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider TRO PÅ DIG SELV du kan godt! Styrk dit liv med Chris MacDonald TRO PÅ DIG SELV INDHOLD I DETTE HÆFTE: Tro på dig selv

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere