Danmarks Rulleskøjte Union. Forretningsorden for:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Rulleskøjte Union. Forretningsorden for:"

Transkript

1 Danmarks Rulleskøjte Union Forretningsorden for: Bestyrelse (BS) og Forretningsudvalg (FU)

2 Forretningsorden for Danmarks Rulleskøjte Unions bestyrelse (BS) Og Danmarks Rulleskøjte Unions forretningsudvalg (FU) Denne forretningsorden, der er udarbejdet jf. vedtægtens 10, er gældende for BS og FU. Hvor det skønnes hensigtsmæssigt at markere afvigelser, er FU behandlet i særlige afsnit. Lovgrundlag: Bestyrelsen består af mindst 5 medlemmer: formand, kasserer og 1 repræsentant fra hver sportskomité. Den daglige ledelse varetages af formand, kasserer og generalsekretær. Samarbejdet mellem generalsekretær, kasserer og formand fastsættes i bestyrelsens forretningsorden. Generalsekretæren deltager i bestyrelsesmøder uden stemmeret. Formand og kasserer vælges for 2 år ad gangen, således at formand vælges i ulige år og kasserer vælges i lige år. Sportskomitémedlemmerne vælges for 2 år ad gangen, således at 2 eller 3 medlemmer vælges i ulige år og 3 medlemmer vælges i lige år Bestyrelsen konstituerer sig selv. I formandens fravær vil repræsentanten fra den enkelte disciplin repræsentere sig som næstformand for DRsU i aktiviteter mm. for den specifikke disciplin. Bestyrelsesmøder indvarsles af formanden/generalsekretæren. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Der skal føres beslutningsreferater fra bestyrelsesmøderne. Referater fra bestyrelsesmøder lægges på dkrul.dk Kassereren foranlediger nødvendig regnskabsføring Bestyrelsen kan nedsætte udvalg i det omfang, det skønnes nødvendigt Bestyrelsen kan ansætte lønnet personale i tidsbegrænset eller fast periode. Bestyrelsen udfærdiger ansættelseskontrakt, hvori arbejdsopgaver mm. er beskrevet Bestyrelsen udpeger unionens repræsentanter til overordnede organisationer Medlemmer af bestyrelsen, sportskomitéer og udvalg kan modtage godtgørelse for rejse- og opholdsudgifter i anledning af bestyrelses- og udvalgsarbejde. Bestyrelsen udarbejder en vejledning for udbetalinger af godtgørelsen, som maximalt kan udgøre statens højeste takster for rejse, opholds og kørselsgodtgørelse DRsU s bestyrelse indsender liste til DIF over de på repræsentantskabsmødet valgte personer, samt meddeler DIF ethvert formandsskifte.

3 10.9 DRsU udfærdiger såvel en breddepolitik som en personalepolitik. Begge politikkataloger skal revideres, når forhold taler herfor. Såvel breddepolitik og personalepolitik skal være tilgængelige på unionens hjemmeside Bestyrelsen udarbejder i samråd med sportskomitéerne målsætninger og visioner for DRsU. Målsætninger og visioner skal være tilgængelige på unionens hjemmeside. De vedtægtsmæssigt fastlagte bestemmelser suppleres af forretningsordenen, og indgår derfor ikke som særskilte punkter i denne. Bestyrelsen består iht af mindst 5 medlemmer: formand, kasserer og repræsentanter fra 3 sportskomitéer. Den daglige ledelse varetages iht af formand, kasserer og generalsekretær, der tilsammen udgør FU. Forretningsordenen er inddelt i følgende hovedafsnit: 1. Før møderne 2. Under møderne 3. Efter møderne 4. Fortrolighedskriteriet 5. DRsUs sportskomiteer 6. God organisationsledelse i DRsU 7. Ikrafttræden 1. Før møderne Mødernes placering og antal 1 Bestyrelsesmøderne (BM) søges så vidt muligt fastlagt for ét foreningsår ad gangen på det foregående års seneste BM og bekræftes endeligt på BM efter repræsentantskabsmødet. (Ved placeringen tages hensyn til eventuelle tidsfrister for kommunikation over for DRsU s medlemmer, f.eks. lovændringsforslag og repræsentantskabsmøder og til andre arrangementer, hvor koordinering skønnes hensigtsmæssig). Der afholdes sædvanligvis ordinært BM hver anden måned. DRsU s årshjul, som fastlægger placeringen af faste punkter til BM, er vedlagt som Bilag 1. 2 FU (formand og kasserer) afholder møder efter behov. Mødeindkaldelse til bestyrelsesmøder 3 Indkaldelse til BM sker i form af dagsorden, der så vidt muligt udsendes med tilhørende bilagsmateriale så vidt muligt seks hverdage før mødet.

4 Dagsordenen fastlægges af generalsekretæren i samarbejde med formanden, og skal angive dato, begyndelses-/sluttid og sted for mødets afholdelse, oplysning om eventuelle indbudte og særlige arrangementer i forbindelse med mødet. Dagsordenen for ordinære møder indeholder følgende faste punkter: A. Generelle sager B. Enkeltsager C. Interne sager herunder godkendelse af referat D. Efterretning E. Orientering E. 1 Formanden E. 1 Generalsekretæren E. 3 Bestyrelsen E. 4 Udvalg etc. E. 6 Øvrigt Den praktiske dagsorden-rækkefølge bør tilgodeses følgende prioritering: - sager som kræver beslutningstagning på samme møde - interne beslutninger og beretninger - fagpolitiske emner af principiel interesse - sager, som - om nødvendigt - udskydes til behandling på et kommende møde - sager under sidste punkt, Øvrigt. For alle punkter på dagsordenen, der kræver beslutning, skal dette være varslet med bilag i mødeindkaldelsen. Ethvert bestyrelsesmedlem har ret til at få en sag sat på dagsordenen for et kommende BM, hvad enten sagen er ny eller ønskes genoptaget. Anmodning herom skal fremsættes over for generalsekretæren senest 14 dage før selve mødet. Nye sager til dagsordenen, indkommet efter dennes udsendelse, påføres dagsordenen som efterstående punkter, og det skal af udsendelsen fremgå, at sagen sættes på dagsordenen og under hvilket punkt. Supplerende materiale til punkter på dagsordenen skal ved udsendelse have henvisning til vedkommende punkt. Mødeindkaldelse til forretningsudvalgsmøder 4 Dagsordenen for FU-møder udarbejdes af generalsekretæren og udsendes med relevant bilagsmateriale normalt seks hverdage før mødet til FU s medlemmer, og til de øvrige bestyrelsesmedlemmer til orientering. I sager vedrørende emner, der angår konsulentområder, sikrer generalsekretæren, at den respektive konsulent deltager, når det er hensigtsmæssigt. Dagsordenen indeholder 5 hovedafsnit: A. Generelle sager B. Enkeltsager C. Interne sager D. Efterretning E. Orientering

5 2. Under møderne 5 I BM deltager, foruden bestyrelsen og suppleanter, generalsekretæren. Såfremt der er behov for, at andre medarbejdere deltager, arrangerer generalsekretæren dette. Bestyrelsen kan beslutte, at en del af eller hele mødet holdes uden tilstedeværelse af medarbejdere. Referat føres i så tilfælde af formanden. 6 Formanden leder møderne og konkluderer de enkelte punkter. 7 Det enkelte bestyrelsesmedlem har både ret og pligt til at bidrage med sin fulde viden til sagernes behandling. 8 Generalsekretæren skal efter formandens ønske forelægge sager samt bidrage til sagernes belysning. Generalsekretæren skal sikre, at bestyrelsens beslutninger implementeres, og referatet distribueres og arkiveres. Generalsekretæren skal drage omsorg for, at bestyrelsen modtager de relevante oplysninger og indstillinger til brug for sagsbehandlingen, ligesom sekretæren efter bestyrelsens ønske og behov skal forberede mødernes praktiske gennemførelse. Generalsekretæren skal under mødets forløb registrere de trufne beslutninger, notere konklusioner og principielle hovedlinjer i sagsbehandlingen i øvrigt, til brug for det efterstående referat. 9 Som hovedregel gælder, at bestyrelsen kun kan træffe beslutning i sager, der står på dagsordenen under punkt A., B. og C. Bestyrelsen er beslutningsdygtig jfr. 10.2, når bestyrelsesmødet er indkaldt i overensstemmelse med vedtægterne og denne forretningsorden og mindst 3 medlemmer af bestyrelsen er til stede. Er der enighed blandt de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer om at behandle andre sager, kan beslutning om sådanne sager træffes på samme møde. Referatet fra sidste bestyrelsesmøde godkendes af bestyrelsesmedlemmerne. Godkendelsen er alene en stillingtagen til, at referatets indhold er i overensstemmelse med det på mødet faktisk passerede. Som hovedregel træffes der beslutning i bestyrelsen uden afstemning, idet formanden, når han skønner, at en sag er tilstrækkeligt belyst, konkluderer denne. Ethvert bestyrelsesmedlem kan imidlertid kræve, at en beslutning markeres ved formel afstemning, der i så fald altid foregår som åben afstemning. Dissens kan af vedkommende dissentierede medlem forlanges tilført referatet med angivelse af medlemmets navn og dissensens indhold. Dette gælder uanset, om beslutningen er truffet ved afstemning eller ej. Vedrørende afstemningsregler henvises til vedtægtens I FU-møderne deltager FU s medlemmer. Medarbejdere kan deltage i enkelte dagsordenspunkter.

6 Generalsekretæren tager referat af FU-møderne. FU-beslutninger træffes uden afstemning. I tilfælde af uenighed om en sags afgørelse henskydes beslutningen til næste bestyrelsesmøde. Enhver af FU behandlet sag kan af et bestyrelsesmedlem kræves sat på førstkommende bestyrelsesmødes dagsorden. Ønsker bestyrelsen eller FU at træffe overordnet afgørelse i en sag, som fortsat er til behandling i udvalg under DRSU, skal der gives udvalget mulighed for at udtale sig inden en fastsat tidsfrist, forinden beslutningen eksekveres. I øvrigt gælder de praktiske forskrifter som er anført i retningslinjerne for gennemførelse af bestyrelsesmøder i Bilag Efter møderne Bestyrelsesmøde 11 Generalsekretæren udsender referatudkast så vidt muligt i ugen efter mødet til bestyrelsens godkendelse. Eventuelle tekstkorrektioner skal være meddelt via mail til bestyrelsen og generalsekretæren senest seks dage efter referatets udsendelse. Fremkommer der væsentlige ændringer, dvs. af ikke redaktionel karakter, afgør generalsekretæren, hvorledes der skal forholdes. Herefter er referatet i praksis godkendt. Efter bestyrelsens godkendelse sikrer generalsekretæren, at referatets beslutninger påbegyndes sagsbehandlet. På førstkommende bestyrelsesmøde godkendes referatet formelt. FU 12 Referatudkast udsendes så vidt muligt i mødeugen til FU. Eventuelle ønsker om korrektioner i referatet skal meddeles via mail til generalsekretæren i henhold til seksdages-reglen. Fremkommer der væsentlige indsigelser, dvs. af ikke redaktionel karakter, afgør generalsekretæren, hvorledes der skal forholdes. I sager, hvor et bestyrelsesmedlem har ønsket emnet taget op på et bestyrelsesmøde, skal dette fremgå af det endelige FU-referat. FU-referatet udsendes senest seks dage efter indsigelsesfristen i 12 stk. 1 til bestyrelsen. Når FU-referatet er godkendt på det efterfølgende bestyrelsesmøde, er de i referatet anførte beslutninger udtryk for bestyrelsens beslutninger. Sagsbehandling 13 De af bestyrelsen afgjorte sager ekspederes normalt, når referatet er godkendt af bestyrelsen.

7 I særlige tilfælde kan bestyrelsen beslutte, at en sag skal ekspederes straks. Beslutningen herom skal anføres i referatet, og ordlyden i referatet være godkendt af bestyrelsen på samme møde. 14 FU-sager behandles, når det pågældende FU-referat foreligger godkendt efter seksdagesregelen, medmindre FU har besluttet, at sagsbehandling skal iværksættes straks. 4. Fortrolighedskriteriet 15 Såfremt bestyrelsen har besluttet, at et emne skal behandles som fortroligt, må ingen uden for bestyrelsen modtage oplysninger om sagen, før fortroligheden igen er ophævet ved ny bestyrelsesbeslutning. Fortroligt stemplede papirer må ikke overdrages eller kopieres uden efter aftale med formanden eller generalsekretæren. 5. DRsU s sportskomiteer m.m. Bestyrelsen fastlægger i henhold til DRsUs vedtægters 11 de generelle regler for komiteernes arbejde, herunder reglerne for disponeringen af de vedtagne budgetter. Komiteerne rapporterer løbende og sædvanligvis skriftligt over for bestyrelsen. 6. God organisationsledelse i DRsU Danmarks Idræts-forbund har ved brev af 27. september 2010 fremsendt regler for god organisationsledelse, som Danmarks Idræts-Forbunds specialforbund i forhold til lovenes 6 er forpligtet til at gennemføre. DRsUs bestyrelse har på mødet den xx. Måned 2011 vedtaget reglerne, som er vedlagt som bilag Ikrafttræden Denne forretningsorden er tiltrådt på DRsUs bestyrelsesmøde den 24. maj Forretningsordenen optages hvert år på det første bestyrelsesmøde efter repræsentantskabsmødet til eventuel revision og godkendelse.

8 Bilag 1 DRSU s Årshjul 2011/2012 DRSU s bestyrelse vedtager hvert år, på det sidste møde i kalenderåret, årshjulet for det kommende års møder. Generalsekretæren fremlægger udkast til årshjul på baggrund af ønsker fra de enkelte bestyrelsesmedlemmer og sekretariatet. Hvert år skal følgende punkter indgå i årshjulet: 1. Januar bestyrelsesmøde 31. januar 2012 kl på kontoret i Idrættens Hus - sportskomitéerne er generalsekretæren og udviklingskonsulenten behjælpelig med at rykke medlemsklubberne for den årlige medlemsregistrering den 31. januar Februar regnskab 2011, budget 2012, budgetoverslag indkomne forslag fra klubberne til repræsentantskabsmødet - tildeling af hædersbevisninger 3. Marts bestyrelsesmøde 13. marts 2012 kl på kontoret i Idrættens Hus - økonomiopfølgning februar Marts/april efter repræsentantskabsmødet: - konstituering af bestyrelsen - bestyrelsens mødekalender 5. Maj økonomiopfølgning april Revision af DRsU s forretningsorden 6. Juni bestyrelsesmøde 21. juni 2011 kl på kontoret Idrættens Hus - sportskomiteerne skal senest 30. juni sikre at al dokumentation for konkurrenceområdet for 1 halvår 2011 (januar til juni) er tilsendt generalsekretæren i en form til direkte indtastning i DIFs portal. Dvs. struktureret efter fordelingsnøglens vejledning. Samme pligt gælder for udviklingskonsulenten - generalsekretæren og udviklingskonsulenten afholder primo juni vejledningsmøder om indrapporteringen til fordelingsnøglen for sportskomiteerne efter behov. 7. August - bestyrelsesmøde 23. august 2011 kl på kontoret Idrættens Hus - økonomiopfølgning juli September 9. Oktober bestyrelsesmøde 25. oktober 2011 kl på kontoret i Idrættens Hus - DRsU ved generalsekretæren skal senest 15. oktober efter samråd med formændene for sportskomiteerne meddele DIF hvilke klubber, der skal udmeldes (hensyn til kommende medlemsregistrering) - hvert andet år ( etc.) afholder generalsekretæren og udviklingskonsulenten seminar med sportskomiteerne om udviklingskonsulentens kommende indsatsområder. Seminaret danner grundlaget for DRsU s udviklingsaftale med DIF.

9 10. November inden 15. november afholdes budgetmøde med sportskomitéerne om DRsU s økonomiske rammer/budget for status vedrørende regnskabet for bestyrelsens forslag - evt. temamøde - evt. kandidater til DRSU s bestyrelse 11. December bestyrelsesmøde 6. december 2011 kl på kontoret i Idrættens Hus - sportskomiteerne skal senest 31. januar 2012 sikre at al dokumentation for konkurrenceområdet for 2 halvår 2011 (juli til december) er tilsendt generalsekretæren i en form til direkte indtastning i DIFs portal. Dvs. struktureret efter fordelingsnøglens vejledning. Samme pligt gælder for udviklingskonsulenten - generalsekretæren og udviklingskonsulenten afholder primo december vejledningsmøder om indrapporteringen til fordelingsnøglen for sportskomiteerne efter behov.

10 Bilag 2 Retningslinjer for gennemførelse af bestyrelsesmøder, herunder møder i Forretningsudvalget 1. Møder indkaldes skriftligt og som udgangspunkt med et varsel på mindst en uge. 2. Møderne indeholder foruden de punkter, der fremgår af årshjulet tillige de sager, som driften af sekretariatet afstedkommer, samt sager, som er fremsendt til generalsekretæren til behandling i bestyrelsen eller forretningsudvalget. 3. Forretningsudvalget behandler alene sager, der relaterer sig til driften i DRsU, herunder løn- og ansættelsesforhold for de i DRsU ansatte. Forretningsudvalget holder sædvanligvis møde forud for hvert bestyrelsesmøde og kan herudover indkaldes efter generalsekretærens ønske. 4. Sager til behandling på møderne forberedes gennem indstillinger, som på fyldestgørende måde orienterer om alle relevante forhold, herunder begrundelsen for, at indstillingen er på dagsordenen. Såfremt forholdene bag indstillingen er særligt komplicerede, eller generalsekretæren af andre tungtvejende grunde finder det nødvendigt med en mundtlig præsentation, så inviterer generalsekretæren den respektive konsulent med til at deltage under det punkt, som indstillingen vedrører. 5. De enkelte bestyrelsesmedlemmer retter henvendelse gennem generalsekretæren, såfremt de ønsker sager sat på dagsordenen, med undtagelse af orienteringspunkterne. Tilsvarende går ønsker om supplerende materiale til de enkelte dagsordenspunkter gennem generalsekretæren. 6. Såvel bestyrelsesmøder som forretningsudvalgsmøder ledes af bestyrelsesformanden, der skal sikre, at alle bestyrelsesmedlemmer får mulighed for at komme til orde. Ligeledes beslutter formanden, hvornår en sag er tilstrækkeligt belyst. Formanden konkluderer efter de enkelte punkter. 7. På mødet afsluttes hver enkelt sag ved, at generalsekretæren forelægger forslag til, hvorledes konklusionen i referatet kan være. 8. Generalsekretæren sender udkast til referat inden én uge til formanden for kommentarer, og herefter umiddelbart til bestyrelsesmedlemmerne. Såfremt der ikke indkommer kommentarer til generalsekretæren, så kan sagsbehandling igangsættes 6 dage efter udsendelse til den samlede bestyrelse, idet referatet herefter betragtes som godkendt. Sagsbehandling kan efter bestyrelsens beslutning igangsættes umiddelbart, såfremt sager er af hastende karakter.

11 Bilag 3 God organisationsledelse i DRsU DRsU s bestyrelse har den 24. maj 2011 vedtaget nedenstående regler som appendiks til bestyrelsens forretningsorden. Reglerne meddeles forbundets medlemmer i en klubmeddelelse. 1. Bestyrelsen sikrer åbenhed og gennemsigtighed i bestyrelsesarbejdet, hvor bestyrelsesbeslutninger som minimum løbende kommunikeres til medlemskredsen. ved f.eks. at lægge dagsordener og referater på hjemmesiden ved gennem nyhedsbreve at kommunikere væsentlige beslutninger bilag skal være tilgængelige med undtagelse af fortrolige sager (personaleforhold, aftaleforhold) 2. Der skal være åbenhed og gennemskuelighed i forbundets økonomiske forvaltning og i regnskabsaflæggelsen, herunder skal ansvaret herfor være forankret i bestyrelsen, og budgetter og regnskaber skal være offentligt tilgængelige. budget for indeværende år og regnskaber (historiske) skal være tilgængelige på forbundets hjemmeside budget skal være fastlagt og vedtaget inden regnskabsårets start, således at væsentlige afvigelser løbende kan identificeres og bestyrelsen kan adviseres herom og tage forholdsregler herfor der skal være en klar struktur for de samlede indtægter og udgifter (kontoplan) bestyrelsen skal kvartalsvis have økonomi som et punkt på dagsordenen for at sikre bestyrelsens ansvarlige opfølgning på kvartalsregnskaber bestyrelsen skal en gang årligt have budgettet til drøftelse på et bestyrelsesmøde så dette i fællesskab drøftes og dermed bliver hele bestyrelsens ansvar 3. Bestyrelsen sørger for at DIF på anmodning kan få alle oplysninger om forbundets økonomiske forhold og i visse situationer skal bestyrelsen informere DIF om økonomiske forhold.

12 Forbundet skal f.eks. levere oplysninger som DIF kan bruge i forbundsanalysen Forbundet skal årligt aflevere godkendt og underskrevet årsregnskab samt underskrevet revisionsprotokollat til DIF senest 6 måneder efter regnskabsårets afslutning Bliver forbundet og/eller forbundets revisor opmærksom på lovovertrædelser eller tilsidesættelser af forskrifter af væsentlig betydning for midlernes forvaltning, påhviler det forbundet og/eller revisor straks at give DIF besked herom Kommer forbundet i økonomiske vanskeligheder er det vigtigt at orientere DIF herom snarest muligt med henblik på rådgivning 4. Bestyrelsen skal sikre, at forbundet følger bestemmelserne i Kulturministeriet til enhver tid gældende regnskabs- og revisionsinstruks (p.t. bekendtgørelse nr. 924 af 28. september 2005). DIF meddeler løbende specialforbundene når der sker ændringer i denne Forbundene får ved deltagelse på sekretariatsledermøder opdateret viden om overholdelse, idet det endelige ansvar herfor alene beror hos forbundene Det samme gælder i forhold til bogføringsloven Alle skattepligtige indkomster skal oplyses 5. Forbundsbestyrelsen tilser at der med passende mellemrum drøftes og vedtages visioner, strategier og politikker Forbundet skal have en klar formuleret vision/strategi, som knytter sig til forbundets formål Endvidere bør forbundet også have min. 1-2 dokumenter der præciserer det nærmere arbejde i forskellige politikker med henblik på at der kan ske opfølgning af de forskellige mål/formål For visioner og strategier skal der udarbejdes økonomiske budgetter og disse skal implementeres i den løbende regnskabsrapportering 6. Principperne for opgave- og rollefordelingen mellem bestyrelse og administration skal være nedfældet.

13 Opgavefordelingen beskrives f.eks. i form af en liste over bestyrelsens ansvarsområder og evt. mere konkrete arbejdsopgaver, gerne fordelt på hvert bestyrelsesmedlem Bestyrelsen arbejder primært med politiske beslutninger, repræsentation og udvikling af forbundet, mens administrationen arbejder med implementeringen af beslutninger. Bestyrelsen søger så vidt muligt at undgå at behandle enkeltsager som følger af generelle regler, idet administrationen har ansvaret for at enkeltsagerne behandles i overensstemmelse med de gældende regler. Den administrative ledelse/øverste ledelse bør deltage i bestyrelsens møder for at sikre overensstemmelse mellem de politiske beslutninger og prioriteringer og administrationens virksomhed Prokuraforhold skal godkendes af bestyrelsen og skal min. En gang om året gennemgås på bestyrelsesmøde Eneprokura må ikke forekomme 7. Den samme person må ikke bestride både en bestyrelsespost og være ansat som medarbejder i forbundet. Anden form for interessesammenfald skal som minimum oplyses og videst muligt omfang undgås. Bestyrelsesmedlemmer oplyser, om de har andre poster hvor der kan være sammenfald af interesser. Bestyrelsen skal være opmærksom på at bestemmelsen også omfatter nærtstående (ægtefæller) hvor der altså kan være risiko for interessesammenfald. 8. Bestyrelsen er ansvarlig for at repræsentantskabet får optimal mulighed for at udføre sine kontrolfunktioner over for bestyrelsen. Der er åbenhed om bestyrelsens kommende møder Forretningsorden med tilhørende code of conduct skal være tilgængelig eller sendes ved ønske herom

14 Bestyrelsens beslutninger foreligger altid skriftligt, så de kan dokumenteres, enten i form af bestyrelsesmødereferater eller korrespondance Repræsentantskabet skal vælge en intern revision, som i samarbejde med ekstern revision forestår revision af regnskab og bilag 9. Bestyrelsen sikrer at forbundet er til stede på DIF s repræsentantskabsmøder dvs. årsmøder og budgetmøder, medmindre helt særlige grunde forhindrer dette. Når DIF sender indkaldelse meddeles hvis man på ingen måde kan deltage, og forbundet bør i stedet som minimum deltage i sekretariatsledermødet op til repræsentantskabsmødet. Såfremt et forbund udebliver fra 2 møder i træk, kontakter DIF forbundet med henblik på et møde. 10. Bestyrelsen sikrer, at forbundet overholder alle ovenstående bestemmelser og regler i øvrigt i henhold til Danmarks Idræts-Forbunds love for dermed at sikre tillid til dansk idræt og den frivillige foreningsverdens troværdighed. DIF stiller en vurdering til rådighed ved indførelse af regler, hvor forbundets bestyrelse måtte være i tvivl. DIF kan til enhver tid efterprøve forbundets regler af hensyn til at sikre overensstemmelse med DIF s regler og gældende lovgivning generelt

15 Bilag 4 Kommissorium for Forretningsudvalget Udvalgets formål Forretningsudvalget varetager den daglige praktiske ledelse, og kan delegere ansvaret for opgaverne til DRsUs sekretariat. Forretningsudvalgets beføjelser fastsættes til enhver tid af DRsUs bestyrelse. Udvalgets medlemmer Forretningsudvalget består af DRsUs formand, kasserer og generalsekretær. Generalsekretæren er sekretær for udvalget. Udvalgets opgaver Forretningsudvalgets forestår selvstændigt den praktiske ledelse på følgende områder inden for retningslinjer, rammer og politikker vedtaget af DRsUs bestyrelse: budgetopfølgning bogføring og regnskabsaflæggelse retningslinjer for afregning for sportskomiteerne, udvalg m.fl. retningslinjer for hjemmeside og nyhedsformidling retningslinjer for brug af designmanual repræsentation af DRsU i DIF, FIRS, IISHF, CERS, ASA m.fl. efter aftale med formændene i sportskomitéerne sekretariatets drift; herunder prioritering af opgaveløsning retningslinjer for budgetlægning retningslinjer for mål- og handlingsplaner planlægning af generalforsamlinger afholdelse af breddeseminarer personalemæssige forhold; herunder ansættelser Forretningsudvalgets opgaver er fordelt mellem udvalgets medlemmer; Formand Formandens opgaver er at: repræsentere DRsU ved arrangementer, der afvikles klubber, sportskomitéer m.fl. repræsentere DRsU og søge indflydelse ved valg/repræsentation i DIF, FIRS, IISHF, CERS, ASA mm. medvirke til udvikling af organisationen, herunder samarbejdet mellem forretningsudvalg, bestyrelse og sekretariat

16 varetage det overordnede ansvar for sekretariatets drift være personaleansvarlig for medarbejderne på DRsUs sekretariatet underskrive kontrakter m/ansatte Kasserer Kassererens opgaver er at: have det overordnede ansvar for bogføring og regnskab for DRsU i henhold til fastlagte retningslinjer have det overordnede ansvar for udarbejdelse af flerårige budgetter for DRsU udsende udskrifter af regnskabet til de budgetansvarlige udvikle og vedligeholde alle procedurer omkring DRsUs regnskabsvæsen Generalsekretæren Generalsekretærens opgaver er at: : varetage sekretærfunktionen for forretningsudvalget og bestyrelse opdatere DRsUs oversigter over mesterskaber opdatere beløbsoversigter over de til enhver tid gældende satser for aktiviteter under DRsU opdatere DRsUs priskatalog på unionens hjemmeside organiserer ledelsen af DRsUs sekretariat og dertil knyttede medarbejdere og konsulenter organiserer opfølgning på sekretariates løbende arbejdsopgaver opdaterer DRsUs medlemslister og oversigter over klubber i restance sikre formidling af informationer til klubber, sportskomitéer; herunder være ansvarlig for DRsUs hjemmeside efter aftale med formanden repræsentere DRsU ved jubilæer mv. i klubber mm. efter aftale med formanden repræsentere DRsU og søge indflydelse ved valg/repræsentation i DIF. at medvirke til udvikling af organisation, herunder udarbejdelse af mål- og handlingsplaner. have det ansvar for udviklingskonsulenternes arbejde være stedfortræder for formanden. Forestå indberetning til Fordelingsnøglen efter modtaget materiale fra Sportskomiteer og Udviklingskonsulenten Indberette seniormesterskaber til DIF Assistere sportskomiteer ved rejsebestillinger Assistere sportskomiteerne med udfærdigelse af landstrænerkontrakter Assistere sportskomiteerne i forsøget på at tiltrække mesterskaber til Danmark, herunder kontakt til Sport Event Danmark Videreformidle indgående information til sportskomiteer, bestyrelse, udviklingskonsulent mm Assistere sportskomiteerne ved at få deres nationale mesterskaber godkendt hos DIF Assistere sportskomiteerne ved at sikre de enkelte discipliner bedst mulig indplacering hos Team Danmark, herunder lave de indledende disciplinanalyser

17 Fungere som der filter, der sikrer at alt bilagsmateriale der når frem til kasserer er korrekt konteret og signeret. Herunder printe bilagsmateriale. Bistå udviklingskonsulenten ved evalueringsmøder og lignende møder med DIF Vedtaget på bestyrelsesmødet den 24. maj 2011.

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU)

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Dansk Golf Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon 43 26 27 00 - Fax 43 26 27 01

Læs mere

Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU)

Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU) Aarhus Aadal Golf Club April 2010 KBA/ Rev 2: 2010 Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU) Nærværende forretningsorden, der er udarbejdet jf. vedtægtens

Læs mere

Code of Conduct - God organisationsledelse i Danmarks Bowling Forbund

Code of Conduct - God organisationsledelse i Danmarks Bowling Forbund Code of Conduct - God organisationsledelse i Danmarks Bowling Forbund 02/2016 Præambel Bestyrelsen i Danmarks Bowling Forbund (forbundet) har vedtaget nedenstående regler (Code of Conduct) om god organisationsledelse

Læs mere

Bestyrelsen i Dansk Sejlunion

Bestyrelsen i Dansk Sejlunion Forretningsorden for Bestyrelsen i Dansk Sejlunion 1. BESTYRELSEN Dansk Sejlunions ("DS'") overordnede ledelse varetages af bestyrelsen jf. vedtægternes 12 og 13. Ved formandens forfald indtræder næstformanden

Læs mere

Revisions rapport. fra

Revisions rapport. fra DRsU s kritiske revisor Den 7. marts 2014 Revisions rapport fra DRsU s kritiske revisor DRsU s ledelse har ikke besvaret henvendelser fra revisor DRsU s formand og kasserer fik via mail til DRsU@DRsU.dk

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden for DAF s bestyrelse

Forretningsorden for DAF s bestyrelse for DAF s bestyrelse Forbundets ledelse Bestyrelsen forestår ledelsen af forbundets anliggender, og skal sørge for en forsvarlig organisation af aktiviteterne. Til de opgaver, det påhviler bestyrelsen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ J.nr.: 89-14666 SOF/ADJ Forretningsorden for bestyrelsen i Stutgården Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares i Fondens

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Denne forretningsorden er godkendt af Halsnæs

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i. Skovbo Golfklub. Forretningsorden hænger sammen med SGK s vedtægter samt klubbens ordensregler.

Forretningsorden for bestyrelsen i. Skovbo Golfklub. Forretningsorden hænger sammen med SGK s vedtægter samt klubbens ordensregler. Forretningsorden for bestyrelsen i Skovbo Golfklub Forretningsorden hænger sammen med SGK s vedtægter samt klubbens ordensregler. 1. Ansvar Efter den årlige generalforsamling konstituerer bestyrelsesmedlemmerne

Læs mere

Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse

Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse Indholdsfortegnelse Formål med forretningsordenen... 1 Konstituering af bestyrelsen... 1 Formands- og næstformandsposten... 1 Kassereren... 2 Sekretæren... 2 Øvrige

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union

Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union 1 Navn 1.1. Danmarks Rulleskøjte Union (DRsU) er en sammenslutning af danske amatør-idrætsforeninger og klubber, der dyrker rulleskøjtesport og skateboard. 2 Formål

Læs mere

Forretningsorden for DAF s bestyrelse

Forretningsorden for DAF s bestyrelse for DAF s bestyrelse Fremlagt for DAF s bestyrelse til vedtagelse på bestyrelsesmøde den 17/12 2014 Forbundets ledelse Bestyrelsen forestår ledelsen af forbundets anliggender, og skal sørge for en forsvarlig

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1. NAVN. Foreningens navn er Aalborg Kaserners Idrætsforening (AKIF). Dens hjemsted er Aalborg Kaserner, 9400 Nørresundby. Foreningen

Læs mere

Forslag til. Vedtægter for Grundejerforeningen Krunderupparken 94-152

Forslag til. Vedtægter for Grundejerforeningen Krunderupparken 94-152 Forslag til Vedtægter for Grundejerforeningen Krunderupparken 94-152 1. Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Krunderupparken 94-152 og dens hjemsted er Holstebro. 2. Grundejerforeningen omfatter

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 6.07. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. 1 KONSTITUERING 1. Senest 14 dage efter nyvalg afholdes konstituerende møde, hvor bestyrelsen vælger formand, næstformand, kasserer

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union

Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union Vedtægter for Danmarks Rulleskøjte Union 1 Navn 1.1. Danmarks Rulleskøjte Union (DRsU) er en sammenslutning af danske amatør-idrætsforeninger og klubber, der dyrker rulleskøjtesport. 2 Formål 2.1. DRsU

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening. Godkendt den 02. september 2010

Forretningsorden. Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening. Godkendt den 02. september 2010 Forretningsorden Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening Godkendt den 02. september 2010 C:\Users\sb\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\WD98V9XV\2010 09 06 Bestyrelsens

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution Iht. 14 i Vedtægt for den selvejende institution af 1. januar 2019 er følgende forretningsorden fastsat: 1. Bestyrelsens konstituering 1.1.

Læs mere

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012 Navn og formål 1 Foreningens navn er Jægerspris Sejlklub, forkortet JSK. Foreningen er hjemmehørende i Frederikssund Kommune. 2 Jægerspris Sejlklub har som formål at være ramme om et fællesskab af sejl-

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct.

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct. Forslag til nye vedtægter JTU s Generalforsamling 10. marts 2015. I nedenstående er følgende ændringsforslag: Tekst fed og kursiv er tilføjelser til nuværende vedtægter. Tekst rød og kursiv er afsnit der

Læs mere

Nærværende forretningsorden bestemmer at kredsene, kredsbestyrelser og kredsudvalg selv fastsætter deres forretningsorden.

Nærværende forretningsorden bestemmer at kredsene, kredsbestyrelser og kredsudvalg selv fastsætter deres forretningsorden. Dansk Orienterings-Forbund Hovedbestyrelsen Fælles forretningsorden for HB og områderne Nærværende forretningsorden beskriver i detaljer hvordan HB organiserer og administrerer sine opgaver i særdeleshed

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/ FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN ELITEIDRÆT ÅRHUS Pr. 26/10 2009 1. Formål og opgaver 1.1 Fondens vedtægtsbestemte formål er, at arbejde på at løfte eliteidrætten i Århus til højt nationalt og

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole 1. Bestyrelsens konstituering 1. Bestyrelsen konstituerer sig umiddelbart efter hver generalforsamling. I samme forbindelse vælges en formand

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

Formand: Povl Munk Christensen (samt forretningsudvalg) Næstformand: Jørgen Nielsen (samt forretningsudvalg)

Formand: Povl Munk Christensen (samt forretningsudvalg) Næstformand: Jørgen Nielsen (samt forretningsudvalg) Revideret: 18. januar 2016 Forretningsorden for bestyrelsen i Sebber Kloster Golf Klub Bestyrelsen er konstitueret som følger: Formand: Povl Munk Christensen (samt forretningsudvalg) Bestyrelsessekretær:

Læs mere

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening Vedtægter Helsinge Skytte- og Idrætsforening Version 7 Udarbejdet 10. Februar 2016 Vedtaget 23. Februar 2016 Vedtægter for Helsinge Skytte- og Idrætsforening 1. Foreningens navn. Foreningens navn er Helsinge

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT 1 NAVN. Sammenslutningens navn: SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT. Hjemsted:Sønderborg. Signatur: SFS. Postadresse: SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100,

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd

Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd 1. Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Mejrup Syd og dens hjemsted er Holstebro Kommune. 2. Grundejerforeningen omfatter følgende ejendomme: Flintøksen

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj Gymnasium.

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj Gymnasium. Forretningsorden for bestyrelsen ved Aurehøj Gymnasium Bilag 1 Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Aurehøj

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Jægerforening. Denne forretningsorden supplerer Haderslev Jægerforenings vedtægter. 1 Konstituering 1.1 Umiddelbart efter generalforsamlingen, afholder bestyrelsen møde for

Læs mere

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at 1. Unionens navn er KØBENHAVNS TENNIS UNION (KTU). Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund (DTF), og er som sådan underkastet forbundets love og øvrige bestemmelser. 2. Unionens formål er at virke for

Læs mere

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Vedtægt for Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Stiftet den 15. november 1927 1. Navn og hjemsted. Stk. 1, Foreningens navn er Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune. Stk. 2, Foreningens hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Generalforsamlingen afholdes hvert år inden 1. Marts, - og indvarsles med 21 dages skriftlig meddelelse til medlemmerne.

Generalforsamlingen afholdes hvert år inden 1. Marts, - og indvarsles med 21 dages skriftlig meddelelse til medlemmerne. 1. NAVN Klubbens navn er Aalborg Rugbyklub, LYNET, dens hjemsted er Aalborg. Klubben er stiftet den. 7 november 1991, som en sammenslutning af Rugbyklubberne Goliath af 1972 og Lynet af 1964. Navnet ændret

Læs mere

Vedtægter for Danske HF & VUC

Vedtægter for Danske HF & VUC Vedtægter for Danske HF & VUC 1 Foreningens navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danske HF & VUC. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Stk. 1. Danske HF & VUC har til formål at skabe

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsboligforeningen A/B Lille Odinshøj

Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsboligforeningen A/B Lille Odinshøj Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsboligforeningen A/B Lille Odinshøj Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1.0 Formålet med forretningsordenen...3 2.0 Konstituering af bestyrelsen...3 3.0 Bestyrelsesmødernes

Læs mere

BILAG 5. Forretningsorden. Side 1

BILAG 5. Forretningsorden. Side 1 BILAG 5 Forretningsorden Side 1 14. oktober2019 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSE INDSAMLING PÅ TVÆRS I/S Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Konstituering...3 2. Mødeafholdelse...3 3. Dagsorden...3 4. Afvikling

Læs mere

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 15-12-2017 Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr. 2017-0389176 Dokumentnr. 2017-0389176-1 Konstituering 1.

Læs mere

Dansk. Sejlunion. er formandens. Bestyrelsen kan. /beslutning. stemt. benytte. mindst 1 / 7

Dansk. Sejlunion. er formandens. Bestyrelsen kan. /beslutning. stemt. benytte. mindst 1 / 7 Forretningsorden for Bestyrelsen i Dansk Sejlunion 1. BESTYRELSEN Dansk Sejlunions overordnede ledelse varetages af bestyrelsen jvf. vedtægternes 12 og 13. 2. BESTYRELSESMØDER Bestyrelsen afholder mindst

Læs mere

Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014

Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014 Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danish Business Travel Association i det følgende og i daglig tale benævnt DBTA.

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876 Forretningsorden for bestyrelsen i T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k CVR nr. 31995876 1 - GRUNDLAG Stk. 1 Denne forretningsorden opsummerer og supplerer bestemmelserne om

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST

STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST Under generalforsamling i SLTU den 23. april 2019 og generalforsamling i KTU den 11. april 2019, er der truffet beslutning om at sammenlægge aktiviteterne i SLTU og KTU

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium.

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium. Forretningsorden for bestyrelsen ved Himmelev Gymnasium Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium.

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere