Rovfuglegruppens årsmøde på Fangel Kro 3. november 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rovfuglegruppens årsmøde på Fangel Kro 3. november 2018"

Transkript

1 Rovfuglegruppens årsmøde på Fangel Kro 3. november 2018 Deltagere: Søren Andersen, Niels Peter Andreasen; Johannes Bang, Liva Bonnesen, Flemming Broksø, Dorthe Colditz, Per Ekberg, Luise Ekberg, Holger Hansen, John Holm, Jørgen Jensen, Steen Kryger, Jørgen Terp Lauersen, Jan Tøttrup Nielsen, Lars Fenger Nielsen, Leif Novrup, Geoffry Preston, Per Rasmussen, Kim Skelmose, Kurt Storgaard og Hans Meltofte fra HB samt Knud Flendsted fra Fuglenes Hus. Per Ekberg bød velkommen til årsmødet. Valg af styregruppemedlem. Alle i styregruppen var på valg, og alle blev genvalgt. Styregruppen består derfor af Per Ekberg (sekretær), Flemming Broksø, Lars Fenger og Steen Kryger. Ordstyrer: Flemming Broksø. Referent: Steen Kryger. Nye medlemmer: Liva Gerd Bonnesen, Kolind skov, Sønderjylland. Kort præsentationsrunde. Hvepsevåge den svære art at registrere v. Per Ekberg Per fortalte grundigt om hvepsevågen ud fra sin årelange erfaring med arten. Der var omtale af udseende juv/ad, redeplacering, stemmer, hvepsevågens årskalender, udflyvningstider for unger, som blev illustreret med mange rigtig flotte billeder. Er der plads til ynglende kongeørne i Danmark? v. Jan Tøttrup Nielsen Jan fortalte om, hvordan kongeørnenes ynglestart i Danmark var forløbet og nogle af de trusler de udsættes for. Kongeørnen har indtil videre brugt 7 forskellige ynglelokaliteter, men det er påfaldende, at kongeørnen har så svært ved at brede sig i resten af Jylland. I 1998 startede første par dog uden succes, og i 2018 var der 5 par med 4 unger. Jan argumenterede for ringmærkningen, der dog helst skulle være med farveringe, da de let kan ses på fotos. Indsamling af fjer fra kongeørn. Jan fortalte om sin indsamling af fjer, og hvordan det har givet materiale til at lave et stamtræ med et par fra Høstermark Skov som stamforældre. Jan opfordrede til, at man samler fjer, måske især af kongeørn, til at styrke stamtræet. Desværre er prisen stadig lidt høj for DNA analyse af fjerene. De 6 almindelige ynglearter i Danmark resultater v. Jan Tøttrup Nielsen Jan opsummerede hvilke censusområder, der havde indsendt årets yngleresultater.

2 Der var indsendt i alt 16 undersøgelser. Hans Meltofte havde et indlæg om gruppens produktion og manglende formidling til resten af foreningens medlemmer. Gruppen startede i 1960 erne, da der var krise i bestandene. Han opfordrede til, at Rovfuglegruppen publicerer mere i DOFT. Han foreslog, at der udarbejdes en opfølgning på Hans Erik Jørgensens Danmarks Rovfugle med bestandsudvikling siden 1987 (eller så langt tilbage som der er data) baseret på censusområderne, og at den publiceres i DOFT med alle bidragyderne som medforfattere. Herefter bør der hvert år bringes grafer eller tabeller med bestands- og produktionstal for alle de almindelige rovfuglearter i Fugleåret på samme måde som det sker fra Punkttællingsprojektet og flere grupper. Vandrefalk, redekasser og bestand v. Niels Peter Andreasen Niels Peter viste først et par billeder fra Nepal af sneleopard og vandrefalk. Niels Peter gennemgik ynglesæsonen 2018 og fordelingen på naturlige reder og kassepar. Niels Peter satte spørgsmålstegn ved flere opsætninger af falkekasser, da bestanden er højere end den nogensinde har været dokumenteret i Danmark. Der har været 8 par på naturbiotoper alle i Østdanmark, men 10 par i kasser (af i alt 18 kasser som NPA kender til) mest på kraftværker og broer. Det er et problem, at nye kasser ofte sættes op i forbindelse med de af DOF udpegede sårbare områder. Der har været flere yngleforsøg på broer, men æggene blæser ned, fordi der ikke er ordentlig redeunderlag. Opsætning af vandrefalkekasser for at skræmme duer og måger væk er ikke effektivt. I den nye rødliste vil vandrefalken blive nedgraderet til Næsten truet pga. individantal. Havørn versus kongeørn i Vendsyssel hvem får overtaget? v. Jan Tøttrup Nielsen I Vendsyssel startede kongeørnen først som ynglefugl, hvorefter havørnen indvandrede med stor succes. Endnu yngler der kun 3 havørnepar tæt på kongeørnene, men Jan frygter, at havørnene vil blive en voldsom konkurrent i jagten på føde pga. af deres antal. Kongeørnen har overtaget, hvis der ikke er flere havørne, men det er det, Jan er bekymret for vil ændre sig, efterhånden som havørnebestanden øges. Duehøgen i Vendsyssel storhed og fald v. Jan Tøttrup Nielsen Jan gennemgik duehøgen, som efter midt halvfemserne har vist tilbagegang. Han mener, at det er fødemangel, der er en af årsagerne, men stor hornugle lægger et stort pres på bestanden. Bestanden toppede midt i 1990 erne og er faldet siden. Jan nævnte, at han mener, at spurvehøgen er i krise, selv om tallene endnu ikke viser det. Dog ses det i Århus og Hareskovene. Rød glente i Østjylland v. Jørgen Terp Laursen Jørgen nævnte, at det kan være svært at få oplysninger om ynglepar, da folk holder det hemmeligt af forskellige grunde. Der fældes også træer med glentereder fra tid til anden, og der passes ikke specielt på dem i privatskove.

3 Godt netværk er en meget effektiv måde at få oplysninger på. Folk fodrer privat, fordi de synes at det er en flot fugl. Jørgen estimerer bestanden til ca.40 par. Der blev i Østjylland konstateret 2,1 unge pr. par med unger. Det er nøjagtig samme ungeproduktion, som tidligere er fundet i Sydøstjylland. Jørgen anbefaler ikke, at man indregner ikke ynglende par i bestandsopgørelse og ungeproduktion. Det er således meget vanskeligt at få styr på de såkaldte ikke ynglende fugle og hvor stor en andel, som måske kun oversomrer her i landet. Hedehøg resultater af projektet v. Svend Anker Schwebs og Åge Matthisen Svend og Åge havde en meget fin gennemgang af det praktiske arbejde, der ligger bag hedehøg projektet. Der skal køres mange kilometer og bruges mange timer, og arbejdet er helt afhængigt af landmændenes samarbejde. Der bliver lavet et 10x10 meter hegn omkring reden, når den bliver fundet, hvilket kan være svært. Der blev vist et dronebillede, der viste reden, og hvor tæt de havde været på den, uden at opdage reden. Drone blev brugt i nogle tilfælde, men var ikke mulig at bruge generelt, da der ikke er drone tilgængelig altid. Falkejagt v. Rasmus Nielsen Rasmus fortalte om falkejagt historisk og kulturelt herhjemme og ude i verden. Han fortalte meget indgående om, hvordan han arbejdede som falkoner, og hvordan han holdt falkene og hvordan han trænede falkene til jagt. Den nye lov om falkejagt påbyder, at fuglene har genfindingsudstyr under jagt, men ikke under træning. Der skal altid være genfindingsudstyr på rovfuglene i form af en lille sender, der enten sidder på ankel, hale, hals eller ryg. Falkonerer har indberetningspligt, så myndighederne ved hvilke fugle, der har slået hvilke byttedyr, så man har et materiale, når loven skal revideres i Loven tillader jagt med alle egnede arter fra hele verden, dog ikke hybrider. Man må heller ikke holde hybrider i henhold til fugleholdbekendtgørelsen. Der blev spurgt ind til Naturstyrelsens kontrol af rovfuglehold, om de kom ud og kontrollerede og hvor ofte. Der var ikke tillid til, at kontrollen var effektiv, selv om fuglene skal dyrelægekontrolleres og DNA skal tages, så man senere kan kontrollere oprindelsen. Der var flere der udtrykte bekymring for, hvordan indsamling af vilde fugle påvirker bestandene. Rasmus fortalte, at Vandrefalkefonden havde opgjort, at 18% af verdens rovfuglepopulationer er i kritisk nedgang, og at 52% var i nedgang, men at den primære årsag ikke var falkonerer. Rasmus fortalte, at der udklækkes flere vandrefalke i fangenskab, end der findes vilde vandrefalke i Danmark. Rasmus fortalte, at der i Dansk Falkejagtklub er ca. 27 medlemmer, hvor ikke alle går på jagt. Han mente, at der var rovfugleholdere i Danmark. Desuden er der folk, der holder kæleugler, og det er nok dette uautoriserede hold af rovfugle, der kan volde problemer. Ud over at Pers PC ikke overlevede foredraget, var det et interessant kik ind i en verden, vi ikke kender indefra.

4 Havørne i Danmark udvikling og bestand v. Kim Skelmose Der er 80 kuld i 2018, og bestanden er atter på vej op efter, at fugleinfluenzaen tog livet af nogle ørne. Der var flere 3 er kuld i år. Lille Vildmose fik det andet ynglepar i Danmark, hvor det med sikkerhed er en dansk unge, der yngler. Der kører også et GPS projekt med havørn, hvor man på DOF s hjemmeside kan følge deres færden både i Danmark og Tyskland. Rød glente i Vendsyssel fra 0-100!! v. Jan Tøttrup Nielsen Jan har fulgt bestanden af rød glente i et 3000 km 2 stort område i Vendsyssel siden første par ynglede i I 2018 var der 32 par med ca. 36 unger. Ungeproduktionen var 1,12, hvilket ikke er meget, hvilket skyldes de mange 0 er kuld. Jan omtalte fødekonkurrence mellem rød glente, musvåge og ravn. Jan nævnte, at ravn og rød glente ofte lægger deres reder i samme område af skoven, men at ravnen lægger sin rede højere i træerne. Ravnen starter også tidligere, så måske har glenten fordel af ravnen, der kan holde andre prædatorer væk. Jan har ringmærket 166 unger og fået 5 genmeldinger alle fra udlandet. Husk at der på DOF s hjemmeside under Rovfuglegruppen og vejledninger ligger flere vejledninger og skemaer (også årsrapporteringsskema). Knud Flensted opfordrede til, at man kontaktede ham, hvis man har problemer med adgang til privatskove, efter at man har spurgt om adgang. Eventuelt Hans Meltofte vil gerne høre om, vi har registreret forstyrrelser ved rovfuglereder, der har afstedkommet mislykket yngel. Han nævnte, at han gerne ville have en undersøgelse af, hvor stor en tolerance for forstyrrelser de forskellige rovfuglearter har, så man kan udtale sig om, hvorvidt der er behov for egentlige refugier i skovene. Han nævnte, at vi evt. kunne lave et samarbejde med Kalø, om hvor meget plads rovfuglene kræver. Hans ville gå videre med det til Egon, da der var stor velvillighed i gruppen. Hans opfordrede gruppen til at lave en anmeldelse til DOFT af en artikel om trusler for verdens rovfugle. Giv evt. Hans besked. Jørgen Terp opfordrede DOF til at skrive i skovens fagblade om, hvordan skovdrift bør udføres for at tage hensyn til rovfuglene. Luise Ekberg, som også repræsenterer DKY, spurgte om holdningen til et forslag fra DKY om at hemmeligholde duehøg som ynglefugl i DOFbasen. Der var herefter en drøftelse af problematikkerne i forhold til forstyrrelse i form af efterstræbelse og beskyttelse ved samarbejde med lodsejerne.

5 Luise konkluderede, at der generelt var støtte til DKY s forslag. Forslag til næste år! Kim Skelmose vil gerne komme til næste år og fortælle noget mere om havørn. Lars Malta og droner. Måske Thomas Bregnballe skulle fortælle om havørn og skarv Forslag om giftstoffer i havørne ved Mona Jacobsen. Knud Falk og ringmærkning af vandrefalk. Per afsluttede årsmødet, hvor der var almen tilfredshed med årets møde, og vi ser frem til næste år. Links: Alle opfordres til at supplere med interessante links!! HUSK at indsende årsresultaterne til Jan Tøttrup, så han kan få tallene registreret.

Rovfugle årsmøde Fangel Kro 5. november 2016.

Rovfugle årsmøde Fangel Kro 5. november 2016. Rovfugle årsmøde Fangel Kro 5. november 2016. Deltagere: Mogens Høg Andersen, Søren Andersen, Niels Peter Andreasen, Johannes Bang, Flemming H. Broksø, Dorthe Colditz, Per Ekberg, Luise Ekberg, Holger

Læs mere

Referat for rovfuglegruppens møde den 8. november 2008 på Naturhistorisk Museum i Århus

Referat for rovfuglegruppens møde den 8. november 2008 på Naturhistorisk Museum i Århus Referat for rovfuglegruppens møde den 8. november 2008 på Naturhistorisk Museum i Århus Start kl.10.00 Johs. Bang bød velkommen og alle 21 deltagere præsenterede sig. Deltagerliste er vedlagt referatet.

Læs mere

Rød Glente (Milvus milvus) i Danmark fra 2003 til 2008 Af Per Bomholt

Rød Glente (Milvus milvus) i Danmark fra 2003 til 2008 Af Per Bomholt Rød Glente (Milvus milvus) i Danmark fra 23 til 28 Af Per Bomholt Foto: Bente Holm-Petersen Marts 27 Den Røde Glente ynglede i 28 spredt i ung moræne landskaberne i Danmark. Bestanden andrager ca. 7 registrerede

Læs mere

Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Holsteinborg, Sydvestsjælland

Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Holsteinborg, Sydvestsjælland 09-020 RØRHØG CIRCUS AERUGINOSUS MARSH HARRIER ROHRWEIHE Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Holsteinborg, Sydvestsjælland Af Benth Micho Møller Indledning. Census-undersøgelse

Læs mere

Skovens skrappeste jæger. anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af duehøge i Danmark.

Skovens skrappeste jæger. anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af duehøge i Danmark. Skovens skrappeste jæger anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af duehøge i Danmark. 2 Bestanden af duehøge er i tilbagegang i Danmark. Her har en voksen duehøg slået en gråkrage. Duehøgen er

Læs mere

Optællingsvejledning for medlemmer af rovfuglegruppen

Optællingsvejledning for medlemmer af rovfuglegruppen Optællingsvejledning for medlemmer af rovfuglegruppen Rovfuglegruppen 2016 Indholdsfortegnelse Rovfuglegruppen... 3 Hvilke arter registreres?... 3 Dine opgaver... 3 Planlægning og optælling.... 3 Redeplaceringer...

Læs mere

GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014

GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014 GPS-registrering på Naturstyrelsen, Søhøjlandets skovarealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 26. november 2014 På et møde i marts 2013 mellem Naturstyrelsen Søhøjlandet og DOF Østjylland tilkendegav

Læs mere

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter Skrevet af Bo Ryge Sørensen, DOF-Østjyllands repræsentant i brugerrådet for NST, Søhøjlandet. Publiceret 14. juli 2016 Bøg med sortspættehuller.

Læs mere

Resultater af vinterrovfugletællinger i november 2001 til februar 2002

Resultater af vinterrovfugletællinger i november 2001 til februar 2002 Resultater af vinterrovfugletællinger i november til februar 2 Af Benth Micho Møller Indledning 2 personer deltog i tællinger af rovfugle i vinteren /2 i tiden.november til 28.februar 2. Tællinger er foretaget

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018 GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 18 Natura -område nr. 133 Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov Figur 1 Rivaliserende sortspætter. Foto Per Ekberg Indholdsfortegnelse Gribskovområdet... 3 Indledning...

Læs mere

Den røde drage. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af rød glente i Danmark

Den røde drage. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af rød glente i Danmark Den røde drage - anvisninger på, hvordan vi kan fremme bestanden af rød glente i Danmark Flyv, flyv glente! Tag ingen af mine, de er så små! Flyv hen til præsten, han har store grå! Børneremse fra 1800-tallet

Læs mere

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark De store vingesus - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark Flere havørne yngler i Danmark Havørnen er en majestætisk flyver. Som Europas største rovfugl og sidste led i fødekæden

Læs mere

Tårnfalk Falco tinnunculus bestand og produktion i redekasseprojekt

Tårnfalk Falco tinnunculus bestand og produktion i redekasseprojekt 09-006 TÅRNFALK FALCO TINNUNCULUS COMMON KESTREL - TURMFALK Tårnfalk Falco tinnunculus bestand og produktion i redekasseprojekt i Vestsjælland 99-997. Arbejdsgruppen Danmarks Rovfugle Meddelelse Nr. 009-006.

Læs mere

Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Stigsnæs, Sydvestsjælland 1992 til 2009

Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Stigsnæs, Sydvestsjælland 1992 til 2009 09-013 RØRHØG CIRCUS AERUGINOSUS MARSH HARRIER ROHRWEIHE Rørhøg Circus aeruginosus Art Census-område undersøgelse for Stigsnæs, Sydvestsjælland 1992 til 2009 af Benth Micho Møller Indledning. Census-undersøgelse

Læs mere

Rovfugleundersøgelser i Sydøstjylland 1999 BLÅKÆR-census, HARTE-census og DUEHØG-undersøgelsen

Rovfugleundersøgelser i Sydøstjylland 1999 BLÅKÆR-census, HARTE-census og DUEHØG-undersøgelsen 00-003 CENSUSOMRÅDE Rovfugleundersøgelser i Sydøstjylland 1999 BLÅKÆR-census, HARTE-census og DUEHØG-undersøgelsen af Kurt Storgård Indledning Optællingen af ynglende rovfugle i de 3 undersøgelser i 1999

Læs mere

Tårnfalken. Maja Schjølin Afleveres 30/03 2007

Tårnfalken. Maja Schjølin Afleveres 30/03 2007 Tårnfalken Jeg har valgt at skrive om tårnfalken, fordi det er en spændende fugl, som både lever vildt og kan opdrættes til jagtbrug. 1 Falkearter: Falken er en rovfugl som findes i mange forskellige arter.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Øvrige fugle 1. Hønsefugle Fasanfugle 2. Spurvefugle 3. Duer 4. Rovfugle 5. Ugler Fasanfugle Agerhøne Fasan Agerhøne Kendetegn: Hannens vingedækfjer

Læs mere

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Atlas III - en kort fortælling om den tredje store kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Oplæg til møde i Svendborgs Grønne Råd, den 23. april 2014 Niels Andersen Sådan arbejder DOF for fuglene Kort

Læs mere

Den røde glente. Oplev fuglene. i naturen. Danmarks smukkeste skraldemand. Jordejer? Du er vigtig. for rød glente læs side 3

Den røde glente. Oplev fuglene. i naturen. Danmarks smukkeste skraldemand. Jordejer? Du er vigtig. for rød glente læs side 3 DOF er en medlemsorganisation med 14.000 medlemmer fordelt i 13 lokalafdelinger. Som medlem bliver du automatisk tilknyttet en lokalafdeling, hvor du har stemmeret, og hvis aktiviteter du kan indgå i.

Læs mere

Information om fugle og evt. særlige behov vil oftest komme fra Dansk Ornitologisk Forening, jf. boks 2:

Information om fugle og evt. særlige behov vil oftest komme fra Dansk Ornitologisk Forening, jf. boks 2: NOTAT Natur J.nr. NST-226-00001 Ref. pjens/ekr Den 2. maj 2017 Præciseret redetræspolitik af 2. maj 2017 for Naturstyrelsens arealer Særlig fokus på havørn, kongeørn, fiskeørn, rød glente og sort stork

Læs mere

ARBEJDSGRUPPEN FOR DANMARKS ROVFUGLE.

ARBEJDSGRUPPEN FOR DANMARKS ROVFUGLE. 09-022 RØRHØG CIRCUS AERUGINOSUS MARSH HARRIER ROHRWEIHE Rørhøg Circus aeruginosus i Tystrup-Bavelse Naturpark 2002-2009. Arts-census undersøgelse Meddelelse nr. 2009-022 fra Arbejdsgruppen for Danmarks

Læs mere

0 Indhold. Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle. Dokumenttype: Teknisk anvisning. Version: 1.1

0 Indhold. Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle. Dokumenttype: Teknisk anvisning. Version: 1.1 Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm & Bjarne Søgaard Aarhus Universitet TA. nr.: A179 Version: 1.1 Oprettet: 31.01.2017 Gyldig fra:

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015

Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015 Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015 For 6. år i træk er er en ny generation af havørne fløjet fra reden i Det Midtjyske Søhøjland. Gammel havørn

Læs mere

Ynglende rovfugle i Sydvestsjælland 1986

Ynglende rovfugle i Sydvestsjælland 1986 87-004 Bestandsundersøgelse Ynglende rovfugle i Sydvestsjælland 1986 af Bent Møller Sørensen og Søren Klarskov Pedersen 1.1 Indledning I 1986 har vi foretaget undersøgelser af rovfuglenes yngleforekomst

Læs mere

Pedersen, L., E. Ehmsen & I. H. Sørensen (2014): Projekt Ørn Årsrapport 2013. Dansk Ornitologisk Forening

Pedersen, L., E. Ehmsen & I. H. Sørensen (2014): Projekt Ørn Årsrapport 2013. Dansk Ornitologisk Forening Pesen, L., E. Ehmsen & I. H. Sørensen (2014): Projekt Ørn Årsrapport 2013. Dansk Ornitolisk Forening Projekt Ørn Af redekoordinor Lene Smith Igen i år har parret fået tre unger på vingerne. Det er angiveligt

Læs mere

Bestandsvurderinger for 2014 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning

Bestandsvurderinger for 2014 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning Bestandsvurderinger for 214 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning Redigeret af Nathia Brandtberg og Jørn Dyhrberg Larsen Projekt Fokuseret Fugleforvaltning har til formål at stabilisere og øge bestanden for

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017

Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017 Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017 Perleuglekasse hænges op I 2015 modtog DOF-Østjylland en henvendelse fra Naturstyrelsen, Søhøjlandet

Læs mere

REGISTRERINGSMETODE OG VEJLEDNINGER Moniteringsvejledning for Rød Glente Milvus milvus

REGISTRERINGSMETODE OG VEJLEDNINGER Moniteringsvejledning for Rød Glente Milvus milvus 2008-002 RØD GLENTE MILVUS MILVUS RED KITE - ROTMILAN REGISTRERINGSMETODE OG VEJLEDNINGER Moniteringsvejledning for Rød Glente Milvus milvus Nedenstående registreringsmode er anvendt af Rovfuglegruppen

Læs mere

Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015

Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015 Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015 Niels Peter Andreasen artscaretaker for Vandrefalk i Danmark Rapporten afsluttet 15. august 2015 "Sodfarvet" falk, Enstedværket (foto Jesper Tofft) 21 lokaliteter

Læs mere

Bestandsvurderinger for 2012 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning Redigeret af Jørn Dyhrberg Larsen, Lærke Schmedegaard og Heidi Thomsen

Bestandsvurderinger for 2012 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning Redigeret af Jørn Dyhrberg Larsen, Lærke Schmedegaard og Heidi Thomsen Bestandsvurderinger for 2012 Projekt Fokuseret Fugleforvaltning Redigeret af Jørn Dyhrberg Larsen, Lærke Schmedegaard og Heidi Thomsen Stor skallesluger Mergus merganser Af artscaretaker Jan Blichert-Hansen

Læs mere

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved.

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved. Stor Skallesluger i DOF-Storstrøm. Projektet blev startet op i samarbejde med Landskabskontoret i Storstrøms amt, som i efteråret 1993 tog initiativ til opsætning af kasser i vores kystnære skove. Selve

Læs mere

Ynglefugle på Tipperne 2012

Ynglefugle på Tipperne 2012 Ynglefugle på Tipperne 2012 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 4. oktober 2012 Ole Thorup Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider: 7 Redaktør:

Læs mere

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre.

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre. Bestyrelsen har i 2018 bestået af: Niels Bomholt næstformand og delegeret til rep. mødet, Kell Grønborg delegeret til rep. mødet, Jens Bækkelund, Michael Mosebo sekretær, Esben Eriksen, Steen Lauritsen

Læs mere

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Feltrapport 2011 Knud Falk & Søren Møller for Ringmærkningsafdelingen, Zoologisk Museum, Statens Naturhistoriske Museum Indhold 1. Baggrund...

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

I 2008 blev de første havørne ringmærket i Danmark som led i et internationalt ringmærkningsprojekt for havørne.

I 2008 blev de første havørne ringmærket i Danmark som led i et internationalt ringmærkningsprojekt for havørne. Ringmærkning af havørne-ungen på Tærø 2009. I 2008 blev de første havørne ringmærket i Danmark som led i et internationalt ringmærkningsprojekt for havørne. I år blev parret på Tærø udset til at få ringmærket

Læs mere

Det nye fugleatlas - følg med online. Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening

Det nye fugleatlas - følg med online. Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening Det nye fugleatlas - følg med online Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening Fugleatlasset registrerer alle ynglefugle i hele Danmark Det nye fugleatlas (Atlas III) er Dansk Ornitologisk Forenings (DOF)

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Vindmølleprojekt ved Thorsminde vest for Låsby I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer, 9, stk. 2, skal der i forbindelse med den endelige vedtagelse af planer,

Læs mere

Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012

Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012 Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 24. april 2013 Ole Thorup Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen

Læs mere

Projekt Hedehøg 2011

Projekt Hedehøg 2011 Projekt Hedehøg 2011 DOF s arbejdsrapport fra Projekt Hedehøg Lars Maltha Rasmussen & Michael Clausen Anker Juhl, hedehøgevært ved Ottersbøl nær Skærbæk, hjælper til ved ringmærkning af ungerne i den indhegnede

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR. 2017 KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen Der var mødt 37 medlemmer op til generalforsamlingen. Henry bød velkommen. Morten Fabrin

Læs mere

DUEHØGEN Accipiter gentilis

DUEHØGEN Accipiter gentilis DUEHØGEN Accipiter gentilis Gejrfuglen, Østjysk Biologisk Forenings medlemsblad Af Jørgen Terp Laursen For blot en snes år siden var kendskabet til Duehøgens status i Danmark meget ringe. Med den stigende

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR. 2016. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Niels Chr. Nielsen der skulle på job. Der var mødt 41 medlemmer op til generalforsamlingen,

Læs mere

Ynglefuglene på Tipperne 2014

Ynglefuglene på Tipperne 2014 Ynglefuglene på Tipperne 2014 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 27. august 2014 Ole Thorup og Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider: 7 Redaktør:

Læs mere

På uglejagt i Sønderjylland

På uglejagt i Sønderjylland På uglejagt i Sønderjylland Den store hornugle har kronede dage i Jylland. På 25 år er bestanden vokset fra nul til omkring 50 ynglende par og tilsyneladende bliver der bare flere og flere. MiljøDanmark

Læs mere

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen I starten af 2009 blev en forbedret onlineversion af DOFbasen taget i brug. Der optræder nu følgende

Læs mere

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 1. Velkomst ved ordstyre Morten Bang. 2. Gennemgang af referat fra den 2. februar 2013 3. Kl. 10.00. Indlæg v/ane Halsboe-Jørgensen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Der er afholdt generalforsamling i DBB Midtjylland. Bestyrelsen og Anders Bang mødte kl. 16.00 for at gøre alt klar til spisning

Læs mere

50 år med Citizen Science Does size matter?

50 år med Citizen Science Does size matter? Does size matter? Dansk Ornitologisk Forening: Mark Desholm, Irina Levinsky, Thomas Vikstrøm, Iben Hove Sørensen, Timme Nyegaard, Michael Fink Jørgensen, Thomas Lehmberg, Nathia Brandtberg, Theo Askov,

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen 1 Indhold Det er stadig for tidligt at gå i atlasdvale!... 2 Det er nu atter tid til at bearbejde de 18 arter i kvadraterne!... 3 Andet møde i atlas-redaktionsgruppen... 4 Kort nyt... 5 Frister for indtastning

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Vindmøller ved Sparresholm. er en rigtig dårlig idé

Vindmøller ved Sparresholm. er en rigtig dårlig idé Vindmøller ved Sparresholm er en rigtig dårlig idé Sparresholmgruppen Borgermøde 19/6 2018 1 Vindmøller slår flagermus ihjel og det er ulovligt! Flagermus må ikke slås ihjel er fredet, også på individniveau

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Rapport om overvågning af fugle i Lille Vildmose, Tofte og Høstemark skove

Rapport om overvågning af fugle i Lille Vildmose, Tofte og Høstemark skove Rapport om overvågning af fugle i Lille Vildmose, Tofte og Høstemark skove 2010 Tscherning Clausen Hans Christophersen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Thorkild Lund Flemming Ahlmann Forord Denne overvågningsrapport

Læs mere

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle København 22. november 2017 Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle 2018-2020 Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Miljø-

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane Resultat FINALESKYDNING VETERAN Skyttens Navn Bane resultat Vagn Aage Jørgensen 104,7 W Kjær 103,6 Hans O Hansen 103,2 Finn Dollerup 103,1 Birgit Prior

Læs mere

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018 DOF's Fuglestationsudvalg Referat fra møde 10.-11. marts 2018 Version 1 DOF s Fuglestationsudvalg Marts 2018 1. Indledning Mødet blev afholdt på Blåvand Fuglestation 10.-11. marts 2018 Deltagere: Bent

Læs mere

Den store hornugle i Sønderjylland

Den store hornugle i Sønderjylland Den store hornugle i Sønderjylland Af Jesper Tofft & Klaus Dichmann Et møde med den store hornugle (Bubo bubo) på nært hold kan være en uforglemmelig oplevelse. Det direkte blik, med de store orange øjne,

Læs mere

De største danske træktal skulle ifølge DOFbasen være: 8/5 2006 70, 6/5 2006 59 og 1/6 2008 43 alle Skagen og 20/9 2001 59 Dueodde.

De største danske træktal skulle ifølge DOFbasen være: 8/5 2006 70, 6/5 2006 59 og 1/6 2008 43 alle Skagen og 20/9 2001 59 Dueodde. Vestsjællandske subrariteter VI Af Lasse Braae I dette nummer er der fokus på skovens fugle, og valget er derfor faldet på nogle arter, der optræder som relativt fåtallige ynglefuglearter i de danske skove.

Læs mere

Ynglefuglene på Tipperne 2015

Ynglefuglene på Tipperne 2015 Ynglefuglene på Tipperne 2015 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 10. september 2015 Ole Thorup 1 & Karsten Laursen 2 1 Amphi Consult 2 Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2012

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2012 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2012 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg.

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 22. marts 2017 Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Der var fremmødt

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Feltrapport 2013 Knud Falk & Søren Møller for Ringmærkningscentralen, Zoologisk Museum, Statens Naturhistoriske Museum Indhold 1. Baggrund...

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af ordinært VFR-møde den 20. marts 2006 Godkendt den 11. august 2006 Deltagere: Fra Vildtforvaltningsrådet: Per Ole Olesen, formand Anders Lassen, De danske

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

DOF rapport 4. Projekt Ørn Årsrapport 2008

DOF rapport 4. Projekt Ørn Årsrapport 2008 DOF rapport 4 Projekt Ørn Årsrapport 2008 Projekt Ørn Årsrapport 2008 Datablad Titel: Projekt Ørn Årsrapport 2008 Redaktion: Erik Ehmsen og Lennart Pedersen Udgivelsestidspunkt: Maj 2009 Bedes citeret:

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Redetræer og forstyrrelse af fugle

Redetræer og forstyrrelse af fugle NOTAT 14. juli 2016 KAH Redetræer og forstyrrelse af fugle Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Formålet med reguleringen... 2 Reder og æg... 2 Redetræer... 3 Forstyrrelse af fugle med skadelig virkning

Læs mere

Titel: Overvågning af rød glente Milvus milvus som ynglefugl

Titel: Overvågning af rød glente Milvus milvus som ynglefugl Titel: Overvågning af rød glente Milvus milvus som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfatter: Thomas Eske Holm Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.: A112 Version: 2 Oprettet: 20.02.2018

Læs mere

DMU, AU - Danmarks ynglebestand af skarver i 2007

DMU, AU - Danmarks ynglebestand af skarver i 2007 Page 1 of 6 Danmarks ynglebestand af skarver i 2007 Af Thomas Bregnballe & Jörn Eskildsen Skarv foto Florian Möllers I 2007 var der 35.261 skarvreder i Danmark. Det er det laveste antal i 15 år. Ud fra

Læs mere

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober

4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 4. december 2009 Til Signe Skibstrup Blach / Naturklagenævnet Som annonceret i Dansk Ornitologisk Forenings klage vedr. Tøndermarsken fra 16. oktober 2009, sender vi jer hermed yderligere bemærkninger

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019 REFERAT GENERALFORSAMLING 8. marts 2019 Der var mødt 43 stemmeberettigede medlemmer op til generalforsamlingen. Dirigent: Bo Leimand Referent: Flemming Qvotrup Dagsorden: 1. Valg af stemmetællere 2. Valg

Læs mere

Atlas III nyhedsbrev november Indhold

Atlas III nyhedsbrev november Indhold Indhold Natuglerne tuder nu!... 2 Snart begynder den tredje TTT-vintersæson... 3 Atlas III var på programmet under EBCC-konferencen 2016... 4 Det femte Atlas III-årsmøde... 5 Sammenligning af Atlas I,

Læs mere

Duehøgeundersøgelse i SV-Sønderjylland

Duehøgeundersøgelse i SV-Sønderjylland Duehøgeundersøgelse i SV-Sønderjylland 1989-91 af Hans Christensen. Duehøgen (Accipiter gentilis) er en gennem næsten tyve år ganske velundersøgt art i Sydjylland, se Storgård og Birkholm-Clausen (1986).

Læs mere

Status for de danske rovfuglebestande

Status for de danske rovfuglebestande Status for de danske rovfuglebestande HANS ERIK JØRGENSEN (With a summary in English: Raptor populations in Denmark: status 1995) Indledning På baggrund af en lang række undersøgelser udført af Dansk Ornitologisk

Læs mere

GRIBSKOVOMRÅDETS YNGLEFUGLE Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov

GRIBSKOVOMRÅDETS YNGLEFUGLE Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov GRIBSKOVOMRÅDETS YNGLEFUGLE 4-17 Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland 18 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Aktivitetsniveau... 4 Beskrivelse af optællingsområdet...

Læs mere

Titel: Overvågning af nordisk lappedykker Podiceps auritus som ynglefugl

Titel: Overvågning af nordisk lappedykker Podiceps auritus som ynglefugl Titel: Overvågning af nordisk lappedykker Podiceps auritus som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Stefan Pihl, Thomas Eske Holm, Johnny Kahlert & Bjarne Søgaard Aarhus Universitet TA.

Læs mere

Her bringes en overordnet orientering om mødet den :

Her bringes en overordnet orientering om mødet den : Kære alle 31.08.2017 Vedr. Havvindmøllepark Lillebælt Syd borgermødet den 29.08.2017 Den 25.08.2017 sendte vi en orientering om den planlagte havvindmøllepark mellem Als og Helnæs og borgermødet i Torø

Læs mere

Ynglerapport Havørnene i Vrøgum-Filsø. Foto: Svend Bichel

Ynglerapport Havørnene i Vrøgum-Filsø. Foto: Svend Bichel Ynglerapport 2013 Havørnene i Vrøgum-Filsø Foto: Svend Bichel Jens Rye Larsen august 2013 Forord Havørnene er ved at få godt fat i Danmark. Til meget stor glæde for os alle - ikke kun ornitologer. På Ørnens

Læs mere

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark

Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Ringmærkning og miljøundersøgelser af Vandrefalk i Danmark Feltrapport 2009 Knud Falk & Søren Møller for Zoologisk Museum, Københavns Universitet Indhold 1. Formål... 2 2. Feltarbejde 2009... 2 3. Metoder

Læs mere

Lærkefalken i Århus amt Historisk baggrund

Lærkefalken i Århus amt Historisk baggrund Lærkefalken i Århus amt Historisk baggrund Accipiter 1995-2 Af Jørgen Terp Laursen Indledning Igennem hele dette århundrede har Lærkefalken (Falco subbuteo) været en sjælden dansk ynglefugl, hvor der næppe

Læs mere

Årsrapport for Projekt Ørn 2006

Årsrapport for Projekt Ørn 2006 Årsrapport for Projekt Ørn 2006 Datablad Titel: Årsrapport for Projekt Ørn 2006 Redaktion: Erik Ehmsen og Lennart Pedersen. Udgivelsestidspunkt: December 2006. Bedes citeret: Ehmsen, E & L. Pedersen (2006):

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden.

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden. ANDE LSB OLI GFO RE NIN GE N GOLFPARKEN Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 23. april 2014 kl. 20.00 rest. Svanelunden. Dagsorden: Pkt. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Afgørelse i sagen om indskrænkning af offentlighedens adgang i Iskælderskoven i Fuglebjerg Kommune

Afgørelse i sagen om indskrænkning af offentlighedens adgang i Iskælderskoven i Fuglebjerg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. juni 2006 J.nr.: 03-133/300-0009 LTP Afgørelse i sagen om

Læs mere

BEDØMMELSESSKEMA FOR DANMARKS JÆGERFORBUNDS UDVIDEDE APPORTERINGSPRØVE MED RÆVEAPPORT/KANINAPPORT. Aktivgruppe Vendsyssel

BEDØMMELSESSKEMA FOR DANMARKS JÆGERFORBUNDS UDVIDEDE APPORTERINGSPRØVE MED RÆVEAPPORT/KANINAPPORT. Aktivgruppe Vendsyssel Aktivgruppe Vendsyssel Navn: Græsdalens Chicago Kat. nr.: 1 Stb. Nr.: 1182/23 Anden identifikation: Ejer: Kurt Grün 2 af af Ikke Bestået 224 Aktivgruppe Vendsyssel Navn: Henriksens Nixon Kat. nr.: 2 Stb.

Læs mere

Har du set markfirbenet her på Fodsporet? Nej? Det har vi heller ikke!

Har du set markfirbenet her på Fodsporet? Nej? Det har vi heller ikke! Har du set markfirbenet her på Fodsporet? Nej? Det har vi heller ikke! Billede 1: Markfirben Kilde: Colourbox For Danmarks største øgle, markfirbenet, udgør de solbeskinnede skråninger langs Fodsporet

Læs mere

Grundejerforeningen Vejlby Strand

Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Vejlby Strand Referat fra foreningens generalforsamling afholdt i Harboøre-Hallen, lørdag, den 9. maj 2009 kl. 10,00. Formanden Jørgen K. Jensen (JKJ) bød velkommen til de fremmødte

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere