LOKALPLAN FOR ÅRHUSGADEKVARTERET KOMMUNEPLANRAMMER FOR HAVNEFORMÅL OG KRYDSTOGTTERMINAL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN FOR ÅRHUSGADEKVARTERET KOMMUNEPLANRAMMER FOR HAVNEFORMÅL OG KRYDSTOGTTERMINAL"

Transkript

1 ELkommen til V nordhavnen

2 LOKALPLAN FOR ÅRHUSGADEKVARTERET KOMMUNEPLANRAMMER FOR HAVNEFORMÅL OG KRYDSTOGTTERMINAL Østersøve Østersøve FISKERIHAVNEN n Nord Færgehav Ulvsundve FÆRGEHAVN NORD ns Brygge Færgehav Skagerrak ve Baltikave avnsve SKUDEHAVNEN e Containerv Trælastka Sundkrogsg ade SVANEMØLLEHAVNEN Industrive Kalkbrænde riløbska ve Færgehavns Skudeh ORIENTBASSINET Orientka Lautrupska SVANEGRUND e Klubiensv Su nd Sundka Orient Plads kro gs ka Fortka S ad e Ka lk br æ nd er ih ga NORDHAVNEN rn ns Redmolen Je av TREKRONER e Lüdersv sg dve SVANEMØLLEANLÆGGET up Bille utr tsve Glückstad La ka tub NORDHAVNEN VIL UDVIKLE SIG TIL KØBENHAVNS NYE, BÆREDYGTIGE BYDEL VED VANDET. e Kattegatv FØRSTE DEL AF BYUDVIKLINGEN I NORDHAVNEN KAN GÅ I GANG FRA 2011 I ÅRHUSGADEKVARTERET. Nordsøve ve de rm ka REFSHALEN a ork nd Sa Ma n av dh Re e sv ka er m m Tø LYNETTELØBET FRIHAVNEN o ve r te Git m ar M e rv LYNETTEHAVNEN Ka Dam SØNDRE FRIHAVNEN eve de s Amer lad P ika ga er ns av Am rih de n ræ rg pfæ lkb NORDRE REFSHALE BASSIN ikak a sve hu Pak VEST BASSIN ØST BASSIN SØNDRE REFSHALE BASSIN GL. LYSTBÅDEHAVN Norde Tddbod KASTELLET TOLDBODENS BÅDEHAVN NYHOLM November Grafisk Design: LOOP Associates. Fotos: Kontraframe: 1, 11. Jens v. Nielsen: 3. Dennis Rosenfeldt: 4. Lene Skytthe: 5. Ole Ziegler: 9.

3 Fremtid i historiske omgivelser Havnen lever Nordhavnen er i dag fuld af både store og små virksomheder. Den absolut største er Copen hagen Malmö Port CMP, som driver Nordens største container- og b ulkhavn samt en af Nordeuropas største krydstogthavne. CMP flytter ud på den yderste del af Nord havnen, når udviklingen af de mest bynære områder går i gang. Hertil kommer andre havnerelaterede virksomheder, bl.a. shippingvirksomheder og rederier samt andre typer erhverv, der har slået sig ned på Nordhavnen. Det dreer sig bl.a. om en mindre klynge af møbel- og design butikker og fx pensionsvirksomheden PFA og advokatfirmaet Kromann Reumert. De store industrier langs Københavns Havn er langsomt blevet færre og færre. Sideløbende er København vokset, og byen vil blive med at få flere indbyggere. Alene inden for de næste 14 år forventer Københavns Kommune, at der bliver flere københavnere. Byen må vokse, og det gør den bl.a. ved havnen. Der, hvor der før var industri og havn, vokser nye bydele frem. Gamle fiskere og hårdtarbedende havnearbedere har brugt Nord havnen gennem mere end 100 år. Der er stadig gang i havnen, og det vil der blive ved med at være, men de mest bynære områder bliver nu inddraget i byen. Nordhavnens historie strækker sig tilbage til dengang industrien for a lvor fik fat i København, og hvor datidens konglomerater tente penge på dampfærgernes skibstrafik. Frem til i dag, hvor havnen stadig er fuld aktiv, har Nordhavnens industri afspelet den industrielle udvikling i København. Nordhavnen bærer Københavns maritime og industrielle historie i sit herte. Nordhavnen er fyldt med spor efter havneindustrien. Store kra ner, gamle pakhuse og siloer og udtente ankerkæder og wirer vidner om et område, der er blevet godt brugt i de lidt over 100 år, Nordhavnen har ligget i Øresund. Når Århusgadekvarteret udvikles, bevares mange af de eksisterende bygninger. På læn gere sigt er det tanken, at containerhavnen flytter længere mod nordøst. Den nye bydel i Nordhavnen bygges bogstavelig talt på det gamle K øbenhavn. Nordhavnen er gennem tiden blevet udvidet utallige gange med ord fra udgravninger og byggeaffald fra København. Men havnens historie er i hø grad også Køben havns historie. Udvidelserne har ikke bare gort København større, men også skabt plads til driftige f orretninger, der har skaffet mange københavnere ob og givet byen vokseværk. Det er her, en del af fremtidens Københavnere k ommer til at arbede og bo.

4 En grøn og blå by Selvom Nordhavnen i forveen har vand på tre sider, vil den nye bydel også blive gennemflettet af små kanaler og bassiner. På land bliver vandet tilgængeligt i hverdagen via trapper, lave p rome nader og moler mm. Især de sydvendte kanter beskyttes mod vinden og får den nemmeste adgang til vandet, men alle kaarealer får offentlig adgang. Nordhavnen bliver en by på holme. I dag er området allerede indrettet med mange havnebassiner og lange moler, der har gort det nemt for de store skibe at lægge til. Nordhavnens opbygning og dens placering midt i vandet bliver den nye bydels fortrin men strukturen bygges om, så den passer bedre til mennesker. Nye kanaler graves, og nye øer o pfyldes. Holmestrukturen har en anden vigtig funktion: Holmene op deler by delen i overskuelige enheder, så området ikke virker større, end det er. Planlægningen og udbygningen af Nord havnen kan foregå i et tempo, der passer med den enkelte holm. Det gør udbygningen mindre sårbar overfor økonomiske konunk turer, idet holmene ikke er større, end de kan færdig udbygges selv i en eventuel trængt økonomi. Allerede i dag har Nordhavnen mange grønne arealer, der smyger sig ind og ud mellem de historiske bygninger. Når byudviklingen starter, vil nogle grønne arealer blive omdannet til byzoner, mens endnu flere n aturarealer vil opstå. Lomme parker, små torve, legepladser og små grønne a realer fletter sig ind i byen og giver små pusterum fra den t ætte by. Ny krydstogtka København er i dag en af de mest eftertragtede krydstogt havne i Nordeuropa. Hvert år kommer flere og flere turister til Køben havn, og mange af dem har K øbenhavn som start- eller slut sted for deres rese. Langs Nordhavnens østlige side kommer en ny krydstogt ka, der vil give de m ange turister nye og bedre forhold. Krydstogtkaen ventes klar i 2013.

5 NORDHAVNEN ELSKER GÅENDE, CYKLISTER OG OFFENTLIG transport Fem minuttersbyen Afstande og hastighed er afgørende for byer. Jo hurtigere man kan komme til og fra, o mere attraktivt bliver det at bo, arbede og handle på stedet. Til det formål er Nordhavnens geografi perfekt. Bydelen kommer til at ligge i umiddelbar forlængelse af Østerbro og har under fire kilometer til fx københavnske knudepunkter som Kongens Nytorv, Nørreport eller Nørrebros Runddel. Tæt ved den nye bydel ligger s-togstationen Nordhavn, som giver de første dele af byudviklingen stationsnærhed, og på sigt kan blive det knudepunkt, der forbinder bydelen med S-tognettet. Det er ambitionen, at trafikken i Nordhavnen fordeler sig på en trededel til henholdsvis kollektiv trafik, cykler og biler. Målet skal nås ved at skabe gode forhold for cyklister og fodgængere og ved at tænke den kollektive trafik ind fra starten. Nordhavnens store, gennemgående trafikåre hedder det grønne loop en løkke af trafikforbindelser, der starter og slutter ved Århusgade. I loopet kører en kollektiv trafik forbindelse formentligt en metro sammen med en supercykelsti. Loopet når hele bydelen rundt, så man aldrig skal gå mere end 400 meter for at nå kollektiv trafik. 400 meter svarer til den afstand, man går på fem minutter. Bydelens venet bliver enkelt, så der er mere plads til grønne arealer og fodgængerarealer. Bilerne får primært adgang til Nordhavnen via Sundkrogsgade, som det er tilfældet i dag. Hertil er det muligt at bygge en tilkørsel fra den kommende Nordhavnsve, der vil forbinde området direkte med motorvesnettet.

6 NORDHAVNEN ER TIL BÆREDYGTIG ENERGI OG TRANSPORT Den bæredygtige bydel Nordhavnen bliver et lavenergiområde, der i kraft af sine bygninger, infrastruktur og energiforsyning mv. har en lav CO 2 -udledning. Bygningerne i Nordhavnen vil i sig selv kræve mindre energi, end det i dag er standarden i nybyggeri. I byudviklingen gøres der plads til fremtidens energiformer, der både kan basere sig på lokale og kollektive vedvarende energiforsyningskilder. Det kan fx tænkes udbygget med sol- og vindenergi, geotermi og måske også grundvandskøling. Hele energiforsyningen planlægges med de for tiden bedste muligheder, men planlægges så fleksibelt, at det senere vil være nemt at implementere fremtidens energiløsninger. Den kollektive trafikbetening er også med til at gøre Nordhavnen til en bydel, hvor en så lav CO 2 -udledning er tænkt ind i løsningerne fra starten.

7 Fire hovedprincipper i proektet i Århusgadekvarteret: Århusgadekvarteret Nordhavnens første kvarter en forholdvis lav og tæt by med enkelte store bygninger åbne og aktive stueetager Hvor havnens tunge industri før dominerede, opstår nu frem tidens bæredygtige by. Her skyder boliger og kontorer op side om side med hyggelige pladser og havnepromenader. Nord havnens byrum kommer til at ligne Københavns indre brokvarterer med tæt, lav bebyggelse, hvor enkelte bygninger stikker op. Som i resten af København kommer her handelsgader og en blanding af brede og smalle gader. Men midt i den nye by, minder de gamle, renoverede bygninger og kraner om, at om rådet i mere end hundrede år har lugtet af smøreolie og sømandssved. varierende bygningshøder mellem 3-6 etager Århusgadekvarteret, som går fra den eksisterende århusgade og ud til vandet på Redmolen, bliver det første område, der byudvikles. Kvarteret udvikles i lighed med resten af Nordhavnen med en bland ing af erhverv og boliger og med et levende bymilø kon centreret omkring lokale butikker og vandet. I dag er området fortsat frihavns område, men det ændres, så københavnerne tager de nye leligheder og arbeds pladser ved vandet i brug. facadeskift der danner mindre enheder Fra starten vil den nye bydel i Nordhavnen række ud mod det gamle Østerbro. Århusgade har i umindelige tider været delt i to af Frihavnsgitteret, som fysisk adskiller Østerbro fra vandet. Nu står gitteret for at blive revet ned, og den del af Århusgade, der ligger i Nordhavnen, kan forbindes med Østerbro. Den nye bydel blander kontorer med boliger. Derfor er der altid liv, og der er både kunder til cafeer og butikker om formiddagen og aftenen. Sammen med byens tæthed giver det en levende by. Københavns skyline er i dag domineret af tårne og enkelte høere bygninger, der bryder den ellers lave bebyggelse. Sådan bliver det også i Nordhavnen, hvor gamle siloer vil stikke op sammen med enkelte høe bygninger i arkitektonisk sær klasse. På gadeplan føles byen velkendt for folk, der er vant til at komme på Østerbro: Bydelens bygninger er mellem tre og seks etager høe, og karréerne løber typisk fra gadehørne til gadehørne, præcis som i brokvartererne. Udvalgte pakhuse, siloer og eksisterende kontorbygninger renoveres og bevares i Nordhavnen. De kommer til at præge det nye byggeri, så Nordhavnens originale maritime milø konstant popper op mellem de nye, moderne byggerier.

8 Tidsperspektiv Planerne om at starte byudviklingen i Nordhavnen blev i 2007 lovfæstet og konkretiseret. Området tænkes udviklet over de næste årtier, men det vil ikke vare længe, førend man kan se de første ændringer til det, der skal blive fremtidens bæredygtige bydel. Inden udviklingen går i gang skal Københavns Kommune vedtage lokal planen for Århusgadekvarteret. Den forventes godkendt i slut ningen af 2011, hvorefter byggeriet kan gå i gang. I kvarteret bygges ca m 2 nyt, mens noget af det eksisterende byggeri bevares. Nordhavnen udvikles af By & Havn, som også udvikler fremtidens bydele andre steder i havnen og i Ørestad. By & Havns arbede bygger på proektet Nordholmene Urban Delta, som vandt den store konkurrence om Nordhavnen i Læs mere om proektet og følg byudviklingen på: TIDSLINIE LOVGRUNDLAGET FOR byudviklingen PÅ NORDhAVNEN VEDTAGES KONKURRENCEN OM NORDHAVNENS FREMTID AFGØRES LOKALPLAN FOR OMRÅDET VEDTAGES CA CA CA BYGGERIET I århusgadekvarteret KAN STARTE ÅRHUSGADeKVARTERET ER UDBYGGET DE SIDSTE LEDIGE GRUNDE I NORDHAVNEN BEBYGGES

9 Udviklingsselskabet By & Havn I/S Nordre Toldbod 7 Postbox København K Tel Fax info@byoghavn.dk

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG BYG Nordhavnen Havnehuset på kanten af vand & by Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN Havnehuset 03 Velkommen til Havnehuset i Nordhavnen Havnehuset bliver

Læs mere

Århusgadekvarteret - en livlig oase

Århusgadekvarteret - en livlig oase Nordhavn - ny dynamisk bydel ved vandet Nordhavns historie strækker mere end 100 år tilbage og har gennem årene afspejlet den industrielle udvikling i København. Hårdt arbejdende havnearbejdere og fiskere

Læs mere

Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København

Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København Projektleder Marc Jørgensen www.kk.dk Side 1 Side 2 / Side 3 / Side 4 / Udfordringen! > Hvilke processer er centrale for at indfri visionerne? > Hvordan

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter Hvad er din alder? 0-16 2 16-19 17 20-39 4 2.372 40-59 3 2.241 60-100 1.359 25% 5 75% 10 Hvad er dit køn? Kvinde 56% 3.327 Mand 2.657 Angiv venligst din seneste afsluttede uddannelse: 25% 5 75% 10 Grundskoleuddannelse

Læs mere

København som havneby. Nordhavn 2.4

København som havneby. Nordhavn 2.4 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København København som havneby Nordhavn 2.4 2.4 nordhavn Stedet Kulturmiljøet omfatter hovedparten af Nordhavnsområdet med østsiden af Kalkbrænderihavnen, Skudehavnen, Færgehavnen,

Læs mere

PRODUKTKATALOG BULLETINS

PRODUKTKATALOG BULLETINS PRODUKTKATALOG BULLETINS 6 7 13 Vibenhus Runddel Nørrebro st. Nordhavn 11 5 Adobe Reader / browser Østerport Jagtvej/Åboulevarden Går til skrevne placering 1 3 CBS/Frb. Centret For optimal visning: 10

Læs mere

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3 Bilag 3 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR INDRE NORDHAVN Borgerrepræsentationen har den xx. xxxxx 2013 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring i 2 måneder. Offentlig

Læs mere

DIN NYE LEJEBOLIG TÆT PÅ VAND OG BY I NORDHAVN

DIN NYE LEJEBOLIG TÆT PÅ VAND OG BY I NORDHAVN DIN NYE LEJEBOLIG TÆT PÅ VAND OG BY I NORDHAVN Boliger med udsigt til by, himmel og hav Lejlighederne varierer i størrelse fra de mindste på 77 m 2 til de største på 150 m 2. Boligerne sikrer med deres

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

CONTAINERHUS - STACK II SKUDEHAVNSVEJ 1, NORDHAVN

CONTAINERHUS - STACK II SKUDEHAVNSVEJ 1, NORDHAVN CONTAINERHUS - STACK II SKUDEHAVNSVEJ 1, NORDHAVN LYST, EFFEKTIVE KONTORER - FRA 20M2 TIL 180 VÆR FIRST-MOVER TIL ATYPISK KONTOR KUNDER HUSKER BYGNINGEN / KONTORET UDSIGT TIL SVANEMØLLEHAVNEN OMRÅDE MED

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN

HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN HAVNEHUSET VEST, 2150 NORDHAVN Hvem vil ikke gerne bo på havnen midt i storbyen. Velkommen til Havnehuset. Pejlemærket for et større byfornyelsesprojekt i Nordhavnen, Østerbros nye mondæne kvarter. Og

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019

Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 Søren Tegen Pedersen, plandirektør Mathias Økonomiforvaltningen Nordby Thøgersen, projektleder Økonomiforvaltningen Indhold 1. En introduktion

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 Bilag 6 Fjernkøling i Nordhavnen Maj 2014 Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 I henhold til lov om kommunal fjernkøling skal Kommunalbestyrelsen

Læs mere

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = butikslejemål i attraktivt multibrugerhus 2300 København S 1 Velbesøgt adresse med attraktive naboer Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte til vandet, summer

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter KOMMUNEPLAN 2015 SCENARIE 2.MIN. KP 15 flytter områder fra planperiodens 2. del til efter planperioden som perspektivområder. Kortgrundlag: Kommuneplan 11 1. del af planperioden 2. del af planperioden

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Cityringen binder byen sammen

Cityringen binder byen sammen Allerede få år efter, at den eksisterende metro slog dørene op i 2002, begyndte forarbejdet til Cityringen, som blev vedtaget ved lov i 2007. Hovedstaden vokser med cirka 10.000 indbyggere hvert år, og

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri.

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Teknik-og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG NR. 5 25. april 2019 Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013 BYUDVIKLING VED KANALSTRÆDE OG HAVNEVEJ VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Holbæk Byråd har den 15. juni 2016 vedtaget Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Byudvikling i Nordhavn

Byudvikling i Nordhavn Byudvikling i Nordhavn Ingvar Sejr Hansen Københavns Kommune - Økonomiforvaltningen 12. oktober 2016 Masterplan for Nordhavn 33 Blå og grøn by Strukturplanen: Urbant tæt på Østerbro forlængelse af byen

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED...

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... MALENE BERGENSTOFF JENSEN - PROJEKTLEDER - ARKITEKT CAND.POLYT. VEJFORUM 5.12.2018 UDDANNET CIVILINGENIØR I URBAN DESIGN, AALBORG UNIVERSITET, 2010 ERFARING SOM BYPLANLÆGGER

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

NOTAT. Revision af Strukturplan 2009 for Nordhavn program

NOTAT. Revision af Strukturplan 2009 for Nordhavn program NOTAT Revision af Strukturplan 2009 for Nordhavn program En række fysiske parametre for udviklingen af Nordhavn er ændret og/eller præciseret i forbindelse med tillæg til loven om Nordhavn og i forbindelse

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

Nye lokalplaner i Nordhavnen

Nye lokalplaner i Nordhavnen Bilag 1 Nye lokalplaner i Nordhavnen Startredegørelse for forslag til lokalplan 'Århusgadekvarteret Vest', 'Trælastholmen' og 'Levantkaj Vest' med tilhørende kommuneplantillæg SKU DEH AVN EN 'Levantkaj

Læs mere

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser.

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Dato 28.09.2015 Version 001 Revideret af KMN Ledig byggegrund tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og direkte adgang til grønne

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Dialogmødet blev afholdt med 8 nøglepersoner den 5. december 2016 kl. 19-21.30. Efterfølgende har der været en opfølgning med en nøgleperson, der ikke kunne deltage

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Bliv en del af Københavns nye centrum

Bliv en del af Københavns nye centrum Bliv en del af Københavns nye centrum Butik og restaurant i Axel Towers Se mere på axeltowers.dk eller kontakt RED Property Advisers på 33 13 13 99 eller retail@red.dk Byens bedste beliggenhed Nu har du

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø Til: Teknisk Udvalg Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 10. marts 2014 7. februar 2014 Side 1 af 5 Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

Fremtidens bæredygtige by - Nordhavn

Fremtidens bæredygtige by - Nordhavn Fremtidens bæredygtige by - Nordhavn Byens Netværk 16.11.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Der skal en bus til, når Nordeuropas største byudviklingsprojekt skal ses ved selvsyn. Så Byens Netværk hopper

Læs mere

Bæredygtig byudvikling i Danmark Byplanmødet 2016: Byer under forvandling

Bæredygtig byudvikling i Danmark Byplanmødet 2016: Byer under forvandling Bæredygtig byudvikling i Danmark Byplanmødet 2016: Byer under forvandling Hvad karakteriserer den robuste (resilient) bæredygtige by?: Reduceret arealudlæg, korte afstande Reduceret bygningsareal Genbrugte

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Program kl. 19.00 Velkommen v/ Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg kl. 19.05 til 19.35 Oplæg fra Realdania og Teknik- og Miljøforvaltningen kl.

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding HVAD SKAL DER PROGRAM SKE PÅ ODENSE HAVN? Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind Præsentation af planforslaget + spørgsmål og debat Temaborde Opsamling og afrunding Tak for i aften Havnen er en

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge RAMBØLL DANMARK Viden der bringer mennesker videre Local partner Global knowledge YDELSER Rambølls ydelser inkluderer: byggeri & design infrastruktur & transport miljø & natur energi & klima industri &

Læs mere

kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter

kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter kalkbrænderiløbskaj et oplevelsesmekka med lokale kvaliteter 2 COBE, SLETH, Polyform og Rambøll visionsoplæg Visionsoplægget her er Østerbro Lokaludvalgs bud på hvordan en rekreativ udnyttelse af Kalkbrænderiløbskaj

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.004 for Østre Havn Den 26. marts 2012 er kommuneplantillæg 1.004 for en ændring

Læs mere

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre Enhedslisten i Amager Øst Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer vi gør Strandparken endnu bedre vi gør plads til både busser, cykler og biler vi skaffer Amager grøn energi vi giver bydelens

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Tillæg 5 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 16. december 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 5 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 16. august

Læs mere

Bilag 1.1. Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING. 1. del af planperioden (2009-2014)

Bilag 1.1. Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING. 1. del af planperioden (2009-2014) Bilag 1.1 Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING 1. del af planperioden (2009-2014) 2. del af planperioden (2015-2020) Perspektivområder (2021 -) Særlige regler for at fremme byomdannelse Indre

Læs mere

Herskabelige rammer i Frederiksstaden

Herskabelige rammer i Frederiksstaden Herskabelige rammer i Frederiksstaden Amaliegade 43 1256 København Smuk ejendom med højt til loftet og mange flotte detaljer. Beliggenhed tæt på Amalienborg og Kastellet. 1 Området kaldes for Frederiksstaden

Læs mere

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE VOLUMENSTUDIE 15.09.2015 BOLIGER OG ERHVERV PÅ S GRUND Det planlagte boligbyggeri opføres på de arealer, der frigøres bag den nuværende Søborg Møbelfabriks hovedbygning. Der opføres ca. 160 boliger med

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE 1 / PROJEKTBAGGRUND HISTORISK BAGGRUND Helt frem til det 20. århundrede fungerede området som landbrugsjord beliggende lige udenfor Købstaden Odense. Omkring 1920 blev

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE / Anders Rody Hansen, Projektleder Teknik- og Miljøforvaltningen, København Kommune Elbilnetværksmøde for kommuner tirsdag d. 15. maj 2018 Selvkørende Køretøjer

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

Ideer til vejledning om afgrænsning af bymidten

Ideer til vejledning om afgrænsning af bymidten Notat DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN 6. Kontor J.nr. D 201-0005 Ref. HW Den 30. april 2002 Ideer til vejledning om afgrænsning af bymidten Efter planlovens 5 d skal arealer til butiksformål udlægges

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Orienten. 107 Ungdoms- og familieboliger. 1, 2, 3 & 4 værelses lejligheder. (Rendering fra konkurrence)

Orienten. 107 Ungdoms- og familieboliger. 1, 2, 3 & 4 værelses lejligheder. (Rendering fra konkurrence) Orienten 107 Ungdoms- og familieboliger 1, 2, 3 & 4 værelses lejligheder Rendering fra konkurrence Udlejning og Administration Tlf: 7664 6464 Læs mere på: www.domea.dk Orienten i Århusgadekvarteret, Nordhavn

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Ny Færgeterminal i Østhavnen Der er fuld gang i at omdanne Nordhavnen til den nye bydel Aarhus Ø. For at omdannelsen kan fortsætte, er

Læs mere

Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C:

Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C: Dato: 18.04.2018, Sted: Høje Taastrup C NOTAT - SKYGGESTUDIE Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C: Det er forventeligt at sol, skygge og udsigtsforhold forhold løbende ændrer

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/

Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/ Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/ idéoplæg til nyt domicil - revideret 15. september 2008 / Indhold/ Kontordomicil Matrikel 1 & 2/Ø2/Århus

Læs mere

COBE, SLETH, Polyform og Rambøll

COBE, SLETH, Polyform og Rambøll COBE, SLETH, Polyform og Rambøll Central Park Nordhavn, København Århusgade Danica Pension udbyder 94 spændende lejeboliger midt i Århusgadekvarteret. Lejlighederne i Central Park spænder fra to til fem

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

Københavns Kommune. Hanne Christensen, Center for Miljø. hachri@tmf.kk.dk

Københavns Kommune. Hanne Christensen, Center for Miljø. hachri@tmf.kk.dk Københavns Kommune Hanne Christensen, Center for Miljø hachri@tmf.kk.dk Københavns Kommunes Københavns Klimaplan Energiforsyning i København Nordhavn en ny bæredygtig bydel Amager Fælled Bykvarter et udredningsprojekt

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden 0 012 5-2 000 nat urfo rkla ring 11/ 1:1 Rentemestervej 14 2400 København NV Tel: (+45) 3311 0024 Mail: info@hillerødsyd.dk

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret NOTAT Til: Fra: Emne: Københavns Kommune By & Havn Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret Baggrund Teknik- og Miljøudvalget drøftede den 16. marts 2015 dispensationsanmodningen fra By og Havn

Læs mere

Byudvikling og trafik 18. juni 2011. Per Als Center for Byudvikling Københavns Kommune

Byudvikling og trafik 18. juni 2011. Per Als Center for Byudvikling Københavns Kommune Byudvikling og trafik 18. juni 2011 Per Als Center for Byudvikling Københavns Kommune Side 2 Kommunens overordnede trafikpolitik: 3/3 Let at huske svær at udføre Minimum 1/3 cykel trafik Minimum 1/3 kollektiv

Læs mere

BYGNINGER SMART ENERGI SMART ENERGI. i samarbejde med. I private hjem bliver der gjort flere ting for at spare på energien:

BYGNINGER SMART ENERGI SMART ENERGI. i samarbejde med. I private hjem bliver der gjort flere ting for at spare på energien: BYGNINGER SMART ENERGI I private hjem bliver el-forbruget sænket ved at udskifte elektriske apparater til moderne apparater med lavt og intelligent energiforbrug. SMART ENERGI I private hjem bliver der

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Nyistandsat kontor med udsigt over Torvehallerne

Nyistandsat kontor med udsigt over Torvehallerne Nyistandsat kontor med udsigt over Torvehallerne Linnésgade 18 1361 København K Downtown beliggenhed direkte på Nørreport og med parkeringspladser i aflåst parkeringskælder i ejendommen. 1 Området omkring

Læs mere

= herskabelige. rammer i Frederiksstaden. Amaliegade København K

= herskabelige. rammer i Frederiksstaden. Amaliegade København K = herskabelige rammer i Frederiksstaden Amaliegade 43 1256 København K 1 Elegant og historisk adresse nær Amalienborg Området kaldes for Frederiksstaden et københavnsk kvarter i indre by mellem gaderne

Læs mere

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets lys Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets Egenart Tæthed Belysning Dagslys Hierarki Eksempler Erfaringer Århusgadekvarteret i Nordhavn Århusgadekvarteret

Læs mere