AMAGER ØST LOKALUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AMAGER ØST LOKALUDVALG"

Transkript

1 for mødet den i 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside 4. Godkendelse af plan for Formidlings- og inddragelsesstrategi 5. Drøftelse af Kommuneplan 2011 proces og indhold 6. Drøftelse af budget Det videre miljøsamarbejde mellem AØLU og Miljøpunktet, herunder drøftelse og godkendelse af kontraktudkast 8. Høring - Vejnavne i Amager Øst bydel. 9. Statusorientering 10. Godkendelse af 2010-puljemiddelregnskab 11. Status på 2011-puljemidlerne 12. Ekstern Puljeansøgning, Prags Have Fase 1 (Miljø & Plan) 13. Ekstern Puljeansøgning, Urbane muligheder i Amager Øst (Miljø & Plan) 14. Ekstern Puljeansøgning, Fritidsjobkurser (SOCIAL) 15. Ekstern Puljeansøgning, Ama røsten (BIFUK) 16. Ekstern Puljeansøgning, Jordklode Sange (BIFUK) 17. Ekstern Puljeansøgning, Fælles Cykel projekt (BIFUK) 18. Ekstern Puljeansøgning, Salon Artig (BIFUK) 19. Ekstern Puljeansøgning, Dansens Dag 2011 (BIFUK) 20. Intern Puljeansøgning, Faciliteret workshop (Musikøen Amager) 21. Intern Puljeansøgning, PR-event (Naturcenter Amager Strand) 22. Intern Puljeansøgning, Kendskab giver venskab (SOCIAL) 23. Meddelelser fra formanden 24. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 25. Eventuelt

2 for mødet den i 1. Borgerbesøg og -henvendelser

3 for mødet den i 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

4 for mødet den i 3. Præsentation af Amager Øst lokaludvalgs hjemmeside at Lokaludvalget tager sekretariatets orientering om hjemmesiden til efterretning. Der er gennem det sidste halve års tid sket en løbende udvikling af hjemmesiden. Sekretariatet har derfor fundet det relevant, kort at orientere om hjemmesiden og dens funktioner. Amager Øst Lokaludvalg har gennem tiden gennemført projekter som har involveret selvstændige hjemmesider: Amageroestlokaludvalg.kk.dk- Hostes af CEROMEDIA og koster kr./år (299 kr./mdr.) Siden anvendes dagligt som arbejdsredskab af sekretariatet, LU-medlemmer og samarbejdspartnere. Bydelsplan.dk - Hostes af DOUBLEGREEN og koster kr./år (299 kr./mdr.) Siden har ikke længere nogen brugere. Amagerlykke.dk - Hostes af TINGKAER.dk og koster kr./år (199 kr./mdr.) Siden har ikke længere nogen brugere. Amagerpanelet.dk- Hosting og pris ukendt. AØLU.dk Domænet er bestilt hos Dandomain og koster 212 kr./år (ca. 18 kr./mdr.) Domænet er endnu ikke taget i brug men skal give os en mere hensigtsmæssig adresse. Med hensyn til hjemmesiden opereres der i branchen med tre overordnede scenarier for hjemmesider (som er relevante for os): Den Passive model, som udelukkende indeholder den basisinformation lokaludvalget er forpligtet til at levere. Høringer, dagsordener, referater, div. formularer mm. Siden opdateres ca. 4 gange månedligt. Den anslås at kræve ca. 2 timers ugentlig arbejdstid. Den aktive model, som er baseret på jævnlig opdatering svarer til den nyværende. Udover basisinformation orienteres der løbende om arbejdsgruppernes projekter. Der er opdaterede nyheder, kalender over puljemiddelprojekter og møder samt evt. nyhedsbrev. Vil på sigt kræve en grafisk og teknisk opdatering. Siden opdateres løbende min. ugentligt. Den anslås at kræve ca. 7 timers ugentlig arbejdstid. Den pro-aktive model, som er baseret på tovejskommunikation borgerne og lokaludvalget imellem. Arbejds- og ad hoc arbejdsgrupperne informerer løbende om igangværende projekter. Interesserede har mulighed for at komme med idéer og input til arbejdsgrupper og lokaludvalg. Kontrolleret debat på forsiden. Aktivitetskalenderen orienterer også om relevante aktiviteter i bydelen. Modellen

5 for mødet den i inkluderer nyhedsbrev og facebookprofil. Kræver en grafisk og teknisk opdatering. Siden opdateres fortrinsvis dagligt. Den anslås at kræve min. 15 timers ugentlig arbejdstid. Det indstilles, at Amager Øst Lokaludvalg tager orienteringen om hjemmesiden til efterretning. Ingen økonomiske konsekvenser.

6 for mødet den i 4. Revitalisering af ad hoc arbejdsgruppe Formidlings- og Inddragelsesstrategi at der nedsættes en hurtigtarbejdende ad hoc arbejdsgruppe, der til Lokaludvalgsmødet den 17. marts 2011 fremligger endeligt udkast til Formidlings- og Inddragelsesstrategi til drøftelse og godkendelse. På Lokaludvalgsmødet den 24. februar 2010, fik planlægningsgruppen af Forårsseminaret en række input til emner der burde behandles på forårsseminaret herunder en strategi for formidling af, og inddragelse i, Lokaludvalgets arbejde. På Amager Øst Lokaludvalgs forårsseminar den april 2010, blev dialog-strategi diskuteret. På Lokaludvalgsmødet den 20. maj 2010 blev det besluttet, at nedsætte en arbejdsgruppe, som fik til opgave at udarbejde et oplæg til dialog-strategi på et efterfølgende Lokaludvalgsmøde. På Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010 gennemgik og drøftede Lokaludvalget, arbejdsgruppens oplæg til Formidlings- og Inddragelsesstrategi, hvorunder flg. kommentarer fremkom; Nyt forslag 15 afholdelse af månedlige eller hver-anden-månedlige borgermøder á la Christianshavner-møderne. Betænkelighed ved presseansvarlig i hver af de 3 arbejdsgrupper (forslag 5), da dette dels er arbejdskrævende og dels kan vanskeliggøre opnåelse af objektivitet (i forholdet til hele Lokaludvalget). Måske kunne ansættelse af en kommunikationsmedarbejder være en løsning. De 3 arbejdsgrupper kunne bidrage til nyhedsbreve og/eller nyheder på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside. Amager Øst Lokaludvalgs medlemmer skulle møde personligt op ved flere lejligheder og møde folk i bydelen. Det er ikke kun et spørgsmål om at være til stede alle vegne, men at være til stede i forbindelse med konkrete begivenheder (Krimsvej projektet, Bydelsplanen, etc. er eksempler herpå). Det er ikke vigtigt at vide hvem Amager Øst Lokaludvalg er, men hvad AØLU kan. Det er vigtigt, at der i den endeligt vedtagne dialog-strategi sættes ansvarspersoner (ansvarsfordeling) på de forskellige opgaver, så det sikres at tingene bliver lavet. Det kunne tilbydes generalforsamlinger ved fx grundejerforeninger, etc. at komme ud fra AØLU og fortælle hvad vi kan. På baggrund af drøftelserne, udsendte (mailede) Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen revideret oplæg som Lokaludvalgsmedlemmerne blev bedt om at pointgive og returnere til Karl Vogt-Nielsen.

7 for mødet den i På Lokaludvalgsmødet den 20. januar 2011 blev flg. besluttet; Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen, foreslog at ad hoc arbejdsgruppen vedr. dialog-strategi, med baggrund i det fremlagte oplæg, konkretiserer oplægget og økonomien yderligere og fremlægger dette på LU-mødet til februar Med disse bemærkninger blev oplægget godkendt uden afstemning. I mellemtiden, har det imidlertid ikke været muligt at få ad hoc arbejdsgruppen samlet, for at lave det sidste stykke arbejde, så Amager Øst Lokaludvalg kan få iværksat en Formidlings- og Inddragelsesstrategi. Lokaludvalgsmedlem, Karl Vogt-Nielsen foreslår derfor, at der på dette Lokaludvalgsmøde melder sig nogle udvalgsmedlemmer til - i samarbejde med Karl - at få det sidste arbejde gjort færdig i ad hoc arbejdsgruppen. Det indstilles, at der nedsættes en arbejdsgruppe, der til Lokaludvalgsmødet den 17. marts 2011 fremligger endeligt udkast til Formidlings- og Inddragelsesstrategi til drøftelse og godkendelse. Ingen økonomiske konsekvenser.

8 for mødet den i 5. Drøftelse af Kommuneplan 2011 proces og indhold 1. at processen vedr. kommuneplan drøftes 2. at der nedsættes en ad hoc gruppe der har ansvaret for processen med Formanden som tovholder for gruppen. 3. at ad hoc gruppen tager stilling til et evt. videre samarbejde med RUC om borgerinddragelse. I forbindelse med præsentationen af skitsen til Kommuneplan 2011 for lokaludvalgsformændene på et Forum møde den 8. december 2010, blev der opfordret til en tidlig inddragelse af lokaludvalgene i kommuneplanarbejdet. På mødet var der et klart ønske om yderligere inddragelse af lokaludvalgene inden eller i forbindelse med den interne politiske forvaltningsmæssige høring af kommuneplanforslaget. Økonomiforvaltningen vil gerne imødekomme den store interesse for kommuneplanarbejdet - både inden offentligheden inddrages, men selvfølgelig også under selve offentligheden, hvor lokaludvalgene med deres store ekspertise i borgerinddragelse kan sikre, at kommuneplanforslaget når ud til borgerne i de 10 forskellige bydele. Mere tidlig inddragelse I januar 2011 udfoldes kommuneplanskitsen til et egentlig udkast til kommuneplan 11. Økonomiforvaltningen inviterer alle 12 lokaludvalg til at deltage i udarbejdelsen af dette første egentlige udkast til kommuneplan. Dette er sket med et møde mellem Amager Øst Lokaludvalg og forvaltningen d. 19. januar 2011 og yderligere med et møde mellem forvaltningen og formændene d. 22. februar Møderne har haft følgende program 1) Præmisser for drøftelsen - hvad er en kommuneplan? (Ved ØKF) 2) Præsentation af udkast til kommuneplanforslaget (Ved ØKF) 3) Kommuneplanforslaget set med lokaludvalgets briller kommentarer til forslag (Ved lokaludvalg) Kommuneplanforslaget i fagudvalg - kommentarer fra lokaludvalg Lokaludvalgene får endvidere mulighed for at kommentere kommuneplanforslaget i takt med høringen af kommuneplan 11 i kommunens fagudvalg. Alle 12 lokaludvalg får tilsendt kommuneplanforslag den 28. marts 2001 og skal aflevere kommentarer til Økonomiforvaltningen fredag den 6. maj. Herefter udarbejder Økonomiforvaltningen i samarbejde med Lokaludvalgssekretærerne en hvidbog, som forlægges ØU og BR, den 7. og 15. juni Offentlighed om forslag til kommuneplan I August forventes forslag til kommuneplan 2011 sendt i offentlig høring i 8 uger. Økonomiforvaltningen ønsker at samarbejde med lokaludvalgene om høringen af kommuneplanen. Formen kendes endnu ikke. I løbet af høringsperioden afholdes en række temamøder med deltagelse af lokaludvalg m.fl. navnlig temaerne "vækst" og "hverdagsliv" sættes i fokus.

9 for mødet den i Samarbejde mellem Amager Øst Lokaludvalg og RUC Der har været afholdt et møde mellem Amager Øst Lokaludvalg og RUC, med henblik på at afdække mulighederne for et samarbejde om borgerinddragelse i forbindelse med kommunens planlægningsprocesser herunder kommuneplanlægningen for RUC besidder en række erfaringer på området, såvel teoretiske som praktiske. Derudover er der pt. et RUCprojekt i gang, der har til formål at føre forskellige borgerinddragelses-metoder ud i livet. Målet er således, at RUC i samarbejde med Amager Øst Lokaludvalg kan bidrage til at planlægge og afholde forskellige former for borgermøder i bydelen, i forbindelse med kommuneplanen, hvis dette skønnes hensigtsmæssigt. Tidsplan Kommuneplanstrategien grøn vækst og livskvalitet blev vedtaget 17. december februar 2011 præsenteres KP med miljøvurdering for LU-formændene. 3.marts 2011 afleverer CBU, kp-udkast til ØKF-direktionen. Marts Maj 2011 er KP-udkastet i høring i fagudvalgene og LU, sideløbende. KP-udkastet kommer tilbage til CBU i juni Sidst i august 2011 kommer KP-udkastet så i offentlig høring. - At processen vedr. kommuneplan drøftes. - At der nedsættes en ad hoc gruppe der har ansvaret for processen med Formanden for Amager Øst Lokaludvalg som tovholder for gruppen. - At ad hoc gruppen tager stilling til et evt. videre samarbejde med RUC om borgerinddragelse. Ingen økonomiske konsekvenser.

10 for mødet den i 6. Drøftelse af budget 2012 Lokaludvalget drøfter og godkender indstilling fra formanden vedr. Københavns kommunes budget Hvert efterår indgåes der aftale på Københavns Rådhus om budgettet for det kommende år. Budgettet kommer i høring hos b. la. Lokaludvalgene, men i en meget begrænset periode og med meget begrænsede muligheder for at påvirke det endelige resultat. Skal der være nogen som helst muligheder for at Amager Øst Lokaludvalg, skal kunne påvirke budgettet må Lokaludvalget tidligere på banen. Processen vedr. Udarbejdelse af Københavns kommunes budget er i fuld gang. I februar/marts måned holder de enkelte fagudvalg budgetseminar og i perioden fra marts til maj måned vil udvalgene komme med deres oversigt over budgetønsker for Amager Øst lokaludvalg ønsker i den forbindelse at pege på følgende umiddelbart realiserbare projekter: Projekter som er del af vores bydelsplanlægning: Udvikling af Sundbyøster idrætsanlæg (KFU) (Indsatsområde 17: Sundbyøster idrætsanlæg) Naturcenter/Vandforsamlingshus: (KFU) (Indsatsområde 5: Børneliv på Amager strand) Facadeforskønnelse/Amagerbrogade som strøggade (TMU) (Indsatsområde 11: Strøggade og facadeforskønnelse) Ud over de i bydelsplanen nævnte indsatsområder vil vi pege på følgende projekter: Musiktorvets færdiggørelse - 2. og 3.etape ( KFU) Udviklingsplan for Prismen (KFU) Vi skal gøre opmærksom på, at der ikke er nogen form for prioritering i de nævnte projekter og indsatsområder. Det indstilles, at Lokaludvalget drøfter og godkender indstilling fra formanden vedr. KK-budget Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES På baggrund af Amager Øst Lokaludvalgs beslutning, melder sekretariatet snarest herefter Lokaludvalgets udpegede projekter ind til de relevante fagudvalg og -forvaltninger. BILAG Tidsplan for budget 2012.

11 for mødet den i 7. Det videre miljøsamarbejde mellem Miljøpunktet og Amager Øst Lokaludvalg herunder drøftelse og godkendelse af kontraktudkast. at Lokaludvalget drøfter og godkender det af Miljø & plan-arbejdsgruppen fremlagte kontraktudkast om det lokale miljøarbejde fremover. Det er i budgetaftalen for Københavns kommune 2011 besluttet at lokaludvalgene fra d. 1. juli 2011 skal overtage opgaven med at støtte og udvikle det lokale miljøarbejde. I 2011 vil lokaludvalget blive tilført kr. og fra 2012 og frem vil lokaludvalget modtage kr. årligt til at varetage denne opgave (Center for Sikker By har d. 9. februar 2011 meddelt, at det årlige støttebeløb vil blive p/l reguleret, således at der i 2011 samlet til de ti lokaludvalg vil være 3,15 mio. kr. til at varetage den lokale miljøopgave i stedet for de oprindelige 3 mio. kr. Fra 2012 og frem vil beløbet være 6,29 mio. kr. i stedet for 5,9 mio. kr. Beløbet fordeles som sekretariatsmidler ligeligt mellem de ti lokaludvalgssekretariater. Reguleringen er under forudsætning af endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen). Amager Øst Lokaludvalg besluttede på sit møde d. 20. januar 2011 flg.: Det meldes ind til ØKF, at Amager Øst Lokaludvalg vælger at yde driftsstøtte til Miljøpunkt Amager. Der ydes kr. i driftsstøtte i 2011 og kr. i driftsstøtte i 2012, svarende til det beløb Amager Øst Lokaludvalg modtager i form af sekretariatsmidler til varetagelse af miljøopgaven i medfør af budgetaftalen Herudover yder Amager Øst Lokaludvalg støtte af 2011-puljemidlerne, formedelst kr. Miljø & Plan-arbejdsgruppen udarbejder sammen med Amager Vest Lokaludvalg et udkast til kontrakt mellem Lokaludvalgene på Amager og Miljøpunkt. Dette kontraktudkast foreligges Amager Øst Lokaludvalg på Lokaludvalgsmødet i februar Lokaludvalget skal således indgå en samarbejdsaftale med fonden bag Miljøpunkt Amager om vilkårene for den fremtidige driftsstøtte. Økonomiforvaltningens Center for Sikker By har med udgangspunkt i den eksisterende samarbejdsaftale mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og fondene bag Københavns Miljøpunkter lavet et udkast til en samarbejdsaftale mellem lokaludvalg og miljøpunkter. Lokaludvalget er ikke bundet til at bruge udkastet.

12 for mødet den i Tovholderen for Miljø & Plan-arbejdsgruppen har drøftet rammerne for det fremtidige samarbejde med Miljøpunktet og på baggrund heraf fremsendt kontraktudkast til Miljøpunktet (dette er vedlagt denne indstilling). På Miljøpunktets bestyrelsesmøde, tirsdag den 15. februar 2011, blev kontraktudkastet fra Amager Øst Lokaludvalg gennemgået. Det gav anledning til nogle forslag til rettelser og korrektioner (som altså ikke er indarbejdet i vedlagte kontraktudkast). Tovholderen for Miljø & Plan-arbejdsgruppen vil på dette Lokaludvalgsmøde redegøre for disse afvigelser. Arbejdsgruppen har drøftet, hvilke opgaver som miljøpunktet i det kommende 1½ år bør varetage. Opgaverne fremgår af vedlagte bilag Udkast til kontrakt mellem Amager Øst Lokaludvalg og Miljøpunktet. Disse opgaver kan imidlertid ikke varetages indenfor rammen af det tilskud, der udbetales direkte fra kommunen til miljøarbejde. På sidste lokaludvalgsmøde blev der derfor bevilget en ramme på kr. til dækning af meromkostningerne til varetagelse af disse opgaver. For at sikre en vis kontinuitet i forbindelse med varetagelsen af miljøopgaven indstiller arbejdsgruppen derfor at der allerede nu bevilges kr. af 2012-puljemidlerne til miljøarbejde under forudsætning af, at kommunen ikke for 2012 foretager væsentlige ændringer i tildelingen af puljemidler til lokaludvalgene. Derved sikres også at der skabes en kontinuitet i miljøarbejde i det kommende 1½, således at der skabes de bedste forudsætninger for i løbet af 2012, at kunne evaluere driftsaftalen med miljøpunktet Aftalen skal være forhandlet på plads med fonden bag Miljøpunkt Amager ultimo februar 2011, således at der efterfølgende er tid til at kontrakten inden ikrafttræden skal forbi ØKFs jurister i forhold til en vurdering af, om den lever op til kommunens juridiske krav til sådanne aftaler. Tidsplan Tidspunkt 21. januar 2011 Januar/februar 2011 Februar marts 2011 April/maj 2011 Beskrivelse Endelig tilbagemelding fra lokaludvalg og miljøpunkter om ønsker til fremtidig organisering af det lokale miljøarbejde Forhandlinger mellem Økonomiforvaltningen og de miljøpunkter, der ønsker at overdrage hele eller dele af miljøopgaven. Indgåelse af aftaler om driftsstøtte mellem de lokaludvalg og miljøpunkter, der ønsker denne model. ØU behandler indstilling om nyt koncept for lokaludvalg, herunder at formulering i Kommissorium for Lokaludvalg af den nye miljøopgave sendes i høring hos lokaludvalgene ØU og BR behandler indstilling om nyt Kommissorium for Lokaludvalg

13 for mødet den i Den nye miljøopgave vil blive skrevet ind i Kommissoriet for Lokaludvalg, så snart ændringsforslagene er behandlet i Økonomiudvalget og BR. Udkastet til formuleringen vil blive sendt til miljøpunktet og lokaludvalget, så snart den foreligger. Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, indstiller at Lokaludvalget drøfter og godkender det af Miljø- & planarbejdsgruppen fremlagte kontraktudkast om det lokale miljøarbejde fremover. På LU-mødet den 20. januar 2011 blev det besluttet, at der ydes kr. i driftsstøtte i 2011 og kr. i driftsstøtte i 2012, svarende til det beløb Amager Øst Lokaludvalg modtager i form af sekretariatsmidler til varetagelse af miljøopgaven i medfør af budget-aftalen Herudover yder Amager Øst Lokaludvalg støtte af 2011-puljemidlerne, formedelst kr. Med det foreliggende kontraktudkast, foreslås det udover ovenstående, at yde kr. i støtte af puljemidlerne, under forudsætning af at Amager Øst Lokaludvalg tilføres de fornødne puljemidler i Således reserveres der kr. af 2012-puljemidlerne, til støtte til Miljøpunktet for perioden 1.januar 2012 til 31.december Ansøgning om støtte udarbejdes når Københavns kommunes 2012-budget foreligger. VIDERE PROCES Sekretariatet sender senest mandag den 28. februar 2011 endeligt vedtaget - og med Miljøpunktet aftalt - kontrakt for det lokale miljøarbejde fremover, til sagsbehandler Louise Nordskilde, Center for sikker by, ØKF på mailadressen lou@okf.kk.dk Kontrakten vil straks herefter blive gennemgået af kommunens jurister og efterfølgende sendt til lokaludvalg og miljøpunkt for endelig underskrivning. BILAG Vedlagt, Udkast til kontrakt mellem Amager Øst Lokaludvalg og Miljøpunktet. Vedlagt, kontrakt mellem Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunktet (kontraktudkastet blev godkendt på Amager Vest Lokaludvalgs møde d. 15/2-2011, med ganske få - ikke afgørende rettelser).

14 for mødet den i 8. Høring Vejnavne i Amager Øst bydel at lokaludvalget tilslutter sig, de af Københavns Kommunes vejnavnenævn foreslåede vejnavne. Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat har i mail af 11. februar 2011 modtaget 5 forslag til vejnavne i Amager Øst bydel fra Københavns Kommunes vejnavnenævn. Kofoeds Plads Fregatvej Skonnertvej Barkvej Margretheholmsvej Vejnavnenævnet skal have Amager Øst Lokaludvalgs eventuelle bemærkninger til de 5 forslag, senest mandag den 14. marts Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, indstiller at lokaludvalget tilslutter sig, de af Københavns Kommunes vejnavnenævn foreslåede vejnavne. Det skal bemærkes, at Amager Øst Lokaludvalg ikke er PLIGTIGE at afgive et høringssvar. Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Hvis Amager Øst Lokaludvalg beslutter sig for at afgive bemærkninger til de 5 foreslåede vejnavne, fremsender Sekretariatet senest mandag den 14. marts 2011 bemærkningerne til sekretær for vejnavnenævnet, Erik Willumsgaard (TMF), på mailadressen erikwi@tmf.kk.dk. BILAG Høringsmateriale om vejnavne.

15 for mødet den i 9. Statusorientering at statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, tages til efterretning. Amager Øst Lokaludvalg har iværksat en lang række projekter og er indgået i en række arbejder. I den forbindelse aflægges der en kort statusorientering om hver af aktiviteterne, med det sigte at holde Lokaludvalgets medlemmer ajour med hvad der sker. Amager Øst Lokaludvalg tager statusorientering om flg. emner, til efterretning; Borgermøde om Fodgængerstrategi d. 23/2-11 (Eva) Overrækkelse af Musikinstrumenter d.22/2-11 (Randi) Deltagelse i møde med KFU d.10/2-11 (Ole P. + Jan K.) Deltagelse i møde om KK-Parkeringsstrategi d.27/1-11 (JWG) Deltagelse i møde om sikre Skoleveje d.27/1-11 (Anne + Ole P.) Henvendelse fra Amagerbro Kultur, vedr. udviklingsplan for Prismen (BIFUK) Svar på henvendelse fra TMF om Roterende markeder (BIFUK/Miljø & Plan) Krimsvej (JWG/Miljø & Plan) Følgegruppen for Miljøvenlig trafik (Miljø & Plan) Fælleshenvendelse om (1) Grøn Mobilitet, (2) Letbaner (Miljø & Plan) Petanque på Greisvej (Eva) Følgegruppen for udviklingsplan - Kastrup Fortet (Anne). Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Henvendelse fra Amagerbro Kultur, vedr. udviklingsplan for Prismen. Svarskrivelse fra BIFUK-arbejdsgruppen.

16 for mødet den i 10. Godkendelse af 2010-puljemiddelregnskab Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender det fremlagte regnskab for 2010-puljemidlerne. 2. at Lokaludvalget, hvis der ønskes ekstern revision, afsætter op til kr. af puljemidlerne hertil Amager Øst Lokaludvalg havde i 2010 fået bevilget ca kr. til puljemidler, baseret på bydelens befolkningstal. Puljemidlerne bruges til borgerrettede processer, og brugen af midlerne kunne i 2010 groft deles op i fem klumper, nemlig de eksterne puljemiddelansøgninger, lokaludvalgets egne puljemiddelansøgninger, en borgerinddragelsespulje, bydelsplanrelaterede aktiviteter og endeligt til løn og overhead. Puljemidlerne bevilges af Lokaludvalget og administreres af Amager Øst Lokaludvalgssekretariat. Lokaludvalgssekretariatet modtager regnskab fra støttemodtager og sammenholder dette med det indsendte budget. Forudsat der er overensstemmelse mellem budget og regnskab, anviser lokaludvalgssekretariatet midlerne udbetalt til støttemodtager. Midlerne udbetales af København Kommunes Koncernservice (KS). Når lokaludvalgssekretariatet har anvist udbetaling fra KS til støttemodtager, checker sekretariatet i Københavns Kommunes Økonomi- og Regnskabssystem (KØR) at overførslen har fundet sted og det er det korrekte beløb der er overført. Iflg. påbud fra Københavns Kommunes revision, er lokaludvalgssekretariatet forpligtet til at lave stikprøvekontroller på min.10 % af støttemodtagerne. Således har sekretariatet i 7 tilfælde i 2010 udbedt sig alle bilag fra støttemodtagere og sammenholdt disse med det indsendte regnskab. Der er ikke fundet uregelmæssigheder. Amager Øst Lokaludvalgssekretariat er som kommunal institution underlagt kommunens interne samt eksterne revision. Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, indstiller at lokaludvalget; 1. godkender regnskabet for 2010-puljemidlerne på det foreliggende grundlag. 2. hvis der ønskes ekstern revision, afsætter op til kr. (tilbud fra kommunens revisionsfirma, Deloitte) af 2011-puljemidlerne hertil. BILAG Puljemiddelregnskab 2010 er vedlagt.

17 for mødet den i 11. Status på puljemidlerne Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. Denne puljestatus giver en opdatering på indkomne ansøgninger og på puljeøkonomien. Til behandling på dette Lokaludvalgsmøde har Amager Øst Lokaludvalg modtaget 11 puljeansøgninger; Ansøgninger Februar 2011 Ansøgt beløb Arbejdsgruppe Arbejdsgruppern es indstilling Prags Have Fase Miljø & Plan Urbane muligheder i Am ager Øst Miljø & Plan Fritidsjobkurser SO CIAL Am a røsten BIFUK Jordklode Sange BIFUK 0 Fæ lles Cykel projekt BIFUK 0 Salon Artig BIFUK 0 Dansens Dag BIFUK I alt eksterne Faciliteret workshop Musikøen Am ager PR-Event Naturcenter - Am ager Kendskab gir venskab SO CIAL I alt interne Eksterne og interne Tabellen viser puljemiddeløkonomien, dvs. puljens størrelse og disponibelt beløb til rådighed til at støtte de indkomne ansøgninger i Årets samlede puljebudget (2011 februar): Budget Ansøgt indtil nu (dette LUmøde ikke inkl) Disponeret (bevilget) Kendt underforbrug Rest til disposition Indstillet til mødet 24. februar Rest hvis indstillinger følges Ansøgninger Løn + Overheadudg Miljøpunktet Borgerinddragelsespulje I alt OBS 1! Ansøgninger der trækkes fra dagsordenen indgår ikke i ovenstående skemas 3.kolonne ( ansøgt indtil nu ).

18 for mødet den i 12. Ekstern puljeansøgning, Prags Have Fase 1 (Miljø & Plan) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender indstillingen fra Miljø & Plan -arbejdsgruppen. Klondyke, ZoffmannHolm, og KO-OP kbh søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til projektet Prags Have, Fase 1. Projektet løber frem til maj Projektet er geografisk placeret på Prags Boulevard 43 (den tidligere Sadolinfabrik). Der søges blandt andet om om støtte til løn til projektleder, koordination, bogholder, revision, eksterne konsulenter, rejser, ophold og repræsentation, materialer, transport af jord og materialer, husleje, formidling og information. Formålet med projektet er bl.a. beskrevet som følger: Projektets, Prags Have. Dyrk din by, overordnede formål er at aktivere lokale beboere og institutioner i en udvikling af et offentligt grønt miljø på den tidligere Sadolins fabriks grund på Prags Boulevard 43. Visionen er at skabe en social inkluderende platform hvor nyttehaven er et værktøj til at det sker møder mellem lokale borgere i bydelen. Projektet Prags Have har overordnet tre delformål: Bæredygtighed [ ], Social inklusion [ ] Udnyttelse af tomrum i Amager Øst Om ansøger Klondyke, ZoffmannHolm, og KO-OP kbh har ikke tidligere modtaget støtte. Ansøgere medfinansierer med kr i form af frivilligt indledende projektarbejde i januar (75 timer). Ansøgere planlægger at søge om støtte hos: Opzoomer, Nordeas lokalpulje, snapslanten, Carlsbergfonden, Cirius Ungdom og Tuborgfonden. Af samarbejdsparterne nævnes GivRum.nu, Supertanker, Københavns Byhonning Koorporativ (som samarbejder med Kofoeds Skole). Miljø og plan-arbejdsgruppen indstiller, at projektet støttes med et beløb på op til kr. til dækning af materialeomkostninger, transport af jord, oprydning samt formidling og andre udgifter. Gruppen kan ikke anbefale, der ydes støtte til lønudgifterne i projektet. Det er en forudsætning for bevillingen at de enkelte dele af haven efter ophør at anvendelsen af arealer, overdrages til boligforeninger, grundejerforeninger, institutioner m.v. i Amager Øst. Arbejdsgruppen finder, at der er tale om et spændende projekt, hvor borgere og institutioner deltager i udviklingen af et grønt miljø/etablering af midlertidig have. Projekter er dermed også netværksskabende (mellem de lokale beboere, institutioner og projektgruppen). Samtidig er der med den valgte konstruktion mulighed for at anvende planterne andre steder i bydelen efter ophøret af den midlertidige have.

19 for mødet den i Arbejdsgruppen ser i øvrigt frem til at der bliver arrangeret en rundvisning for alle lokaludvalgsmedlemmer i hele området. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 1. august Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles støtte på op til kr. af 2011-puljemidlerne. BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

20 for mødet den i 13. Ekstern puljeansøgning, Urbane muligheder i Amager Øst (Miljø & Plan) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen. Supertanker Urban Research & Development søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til projektet Urbane muligheder i Amager Øst Ansøger ønsker med projektet at afprøve nye metoder for at bringe mulighederne i oversete steder i bydelen inspirerende i spil og herved inddrage lokale byboere især byboere som ikke normalt deltager i de almindelige demokratiske arenaer som i foreningslivet, borgermøder m.m. Projektet tager udgangspunkt i en 2 ugers workshop med ca. 20 studerende fra RUC i ugerne 9 og 10, Workshoppen er et pilotprojekt for et samarbejde med RUC, Institut for eksperimentel urbanisme, hvor der gennem et længere forløb bygges bro mellem universitetet, urbanister som Supertanker og et lokalområde. Om ansøger Supertanker og Urban Research & Development har ikke tidligere modtaget støtte. Ansøgere medfinansierer med timer og materiel til en angivet værdi af kr Miljø og plan-arbejdsgruppen indstiller, at projektet støttes med et beløb på op til kr. til dækning af de med projektet forbundne omkostninger. Gruppen kan dog ikke anbefale, der ydes støtte til lønudgifterne i projektet. Arbejdsgruppen finder, at der er tale om et spændende projekt, hvor nye former for borgerinddragelse afprøves. Arbejdsgruppen ser gerne at lokaludvalgets logo påtrykkes de kedeldragter, der anvendes i projekter, således det på en tydelig måde fremgår, at lokaludvalget støtter projektet. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles støtte på op til kr. af 2011-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 2. maj BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

21 for mødet den i 14. Ekstern puljeansøgning, Fritidsjobkurser (SOCIAL) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. Læringscentret i Kvarterhuset og Ung-i-job søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til Fritidsjobkurser for 13-17årige. Projektets primære formål er at undervise unge i hvordan man søger et fritidsjob og hvordan man fastholder jobbet. Det sekundære formål er, via undervisningen, at hindre en uhensigtsmæssig løbebane for kriminalitetstruede unge. Om ansøger Læringscentret i Kvarterhuset og Ung-i-job har ikke tidligere modtaget støtte. Ansøgere (i form af Sundby bibliotek) medfinansierer med kr til fremstilling af PR materiale. SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen imødekommes med de kr. der er ansøgt. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 30. juni BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

22 for mødet den i 15. Ekstern puljeansøgning, Ama røsten (BIFUK) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Foreningen Ama røsten søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til udgivelse af Ama røsten. Foreningen Ama røsten søger om støtte til udgivelsen af fire numre af bladet Ama røsten i 2011 i et oplag på eksemplarer, som uddeles gratis til alle adresser i Amager Øst bydel. Ama røsten er en videreførelse af Holmbladet, hvori blandt andet Lokaludvalgets arbejde omtales redaktionelt. Om ansøger Ama røsten har fået driftsstøtte i 2008, 2009 og 2010, jf. beslutning på Lokaludvalgsmødet den 17. januar 2008, 15. januar 2009 samt Lokaludvalgsmøderne 24. februar og 17. juni Evalueringen findes i form af de udgivne blade, som kan findes på page34.html BIFUK-arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb på kr. bevilges som underskudsgaranti. Ama røsten er lokaludvalgets højst prioriterede dialogområde (evaluering i efteråret) i dialogen med borgerne og meget vigtig for borgerinddragelsen. I forbindelse med Skanska Danmark A/S sponsorstøtte indtil nu (i 2010), tilføjes, at såfremt der igen ydes sponsorstøtte, nedsættes Amager Øst Lokaludvalgs støtte tilsvarende. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 1. december BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

23 for mødet den i 16. Ekstern puljeansøgning, Jordklode Sange (BIFUK) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Mette Svane og Naturværkstedet Kløvermarken søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til forestilling/ releaseparty for Jordklode Sange. Projektet følger op på I indianernes Fodspor som blev afholdt på Naturværkstedet Kløvermarken i Formålet er at give amager-børn en god fornemmelse af de dejlige kulturinstitutioner de har på Amager, såsom Naturværkstedet og Kulturhuset Islands Brygge. Endvidere er det formålet at stimulere dem musisk med sange fra projektet, som er lavet specielt til dem. Forestilling/releaseparty d. 18 maj Som afslutning på releasepartyet får hver institution en CD med hjem, så sangene lever videre. Om ansøger Mette Svane og Naturværkstedet Kløvermarken har fået støtte i 2009 og 2010, jf. beslutning på Lokaludvalgsmøderne den og Evalueringerne findes på punkt 22 og punkt 35. Ansøger søger endvidere Amager Vest Lokaludvalg om støtte til dækning af udgifterne på kr Hvis Amager Vest bidrager, vil behovet altså være kr pr. lokaludvalg. Ansøger medfinansierer med kr for indspilning af CD til studieudgift, tarif til musiker, produktion, PR, cover mm. Hertil har Dansk Artist Forbund givet kr til CD indspilningen. BIFUK-arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb på kr. ikke bevilges. Vi konstaterer, at projektet er en udløber af sidste års afviste ansøgning. Arrangementet er en afvikling af et projekt, som en udbyder står for (releaseparty), hvor der ikke er nogen igangsættende aktivitet og udvikling for og mellem børnene og institutionerne fremover. Desuden foregår arrangementet delvis i Amager Vest. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Det indstilles at der ikke tildeles støtte. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 1. august BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

24 for mødet den i 17. Ekstern puljeansøgning, Fælles Cykel projekt (BIFUK) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK -arbejdsgruppen OHB, Kongovej, Spor-Et, Spor-To og Kærnehuset F.K søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til projektet Klubberne på amager cykler jorden rundt. Ansøgerne vil få børnene fra klubberne til at bevæge sig mere og blive mere bevidste om vigtigheden af varieret sund kost samt at spare CO 2. Ydermere vil ansøgerne få børnene til at tage cyklen, frem for at blive kørt i bil af deres forældre. Nøgleordene i projektet er bevidsthed, miljøforståelse, bæredygtighed, sundhed, bevægelse, motion og livskvalitet. Det er yderligere et mål at få børnene til at præge deres forældre til at cykle frem for at tage bilen. Visionen er flere sunde, miljøbevidste og aktive børn i København. Projektet løber fra til i de 5 klubber, herefter forventes det at blive en årlig tilbagevendende begivenhed i de 5 klubber. Om ansøger OHB, Kongovej, Spor-Et, Spor-To og Kærnehuset F.K har ikke tidligere modtaget støtte til projektet. Ansøgerne angiver en medfinansiering på 34 cykler (værdi kr ) og minimum medarbejdertimer. Herudover påtager ansøger sig ansvar for fremtidig vedligeholdelse gennem egne driftsmidler. BIFUK-arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb på kr. ikke bevilges. Arbejdsgruppen finder, at det ligger uden for puljemiddelkriterierne og i det hele taget uden for lokaludvalgets arbejdsområde, at finansiere en så omkostningstung udvidelse af en kommunal institutions aktiviteter, herunder især de meget store materialeudgifter. Man anser også projektets samlede omkostninger som voldsomt store set i forhold til antallet af involverede børn, der evt. får gavn af projektet. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Det indstilles at der ikke tildeles støtte. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 15. august BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

25 for mødet den i 18. Ekstern puljeansøgning, Salon Artig (BIFUK) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Marianne Friis Vindahl og Louise Steiwer søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til projektet Salon Artig. Salon Artig er et non-profit initiativ der forventes at åbne i foråret Som minimum afholder Salon Artig ét arrangement om måneden, hvor initiativtagerne står for arrangementernes indhold. Det vil være muligt at ansøge om at lave sit eget Salon Artig arrangement med udgangspunkt i kunstnernes individuelle ønsker. Hermed åbner ansøgerne dørene for unge kunstnere, der ligger inde med gode idéer, men som ikke har de nødvendige faciliteter og administration til at fuldføre deres projekt. Amager repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning og har al potentiale for at blive en kunstnerisk smeltedigel. Området omkring Toms gamle chokolade fabrik rummer allerede en del kreative miljøer og kan med få virkemidler vise sig at blive en sværvægter på den københavnske kunstscene. Det er hensigten, at Salon Artig som hovedregel vil være omkostningsfri for besøgende. Projektet starter i maj 2011 og løber frem til oktober Om ansøger Marianne Friis Vindahl og Louise Steiwer har ikke tidligere modtaget støtte. Ansøgere angiver egen medfinansiering i form af salg af billetter og alkohol for kroner, og forventer ydermere at lægge en del ubudgetterede ekstra arbejdstimer. Ansøger afventer svar på en ansøgning på kr kroner fra Statens Kunstråd. BIFUK-arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb på kr. ikke bevilges idet målgruppen anses for meget snæver og da vi i øvrigt har svært ved at gennemskue projektet og dets eventuelle betydning for borgerne i Amager Øst. Vi kan derfor ikke på det foreliggende grundlag sige god for projektet, men opfordrer til at ansøgerne tager kontakt til BIFUK-arbejdsgruppen med henblik på en evt. bedre forståelse af projektet og en evt. fornyet ansøgning. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Det indstilles at der ikke tildeles støtte. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 30. november BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

26 for mødet den i 19. Ekstern puljeansøgning, Dansens Dag 2011 (BIFUK) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Prismen, Kvarterhuset, Det Maritime Ungdomshus, Børnekulturhus Amar, Det lille storbyteater Zebu, Børnekultur Institutionen Galaxen og Den integrerede institution Paletten søger om støtte af 2011 puljemidlerne på i alt kr til projektet Dansens Dag Ansøgerne ønsker gennem deltagelse i Dansens Dag 2011 at sætte fokus på andre udtryksmuligheder via dans og at vise en bred vifte af dansearter for forskellige målgrupper. Desuden ønsker ansøgerne at udvide samarbejdet på kryds og tværs i bydelen og involvere de lokale børneinstitutioner til at deltage og i at deltage i hinandens institutioner. Slutteligt ønsker ansøger at sætte fokus på at pladserne i bydelen kan bruges til kulturelle arrangementer. Dansens Dag finder på Amager sted den 29. april Om ansøger Ansøgergruppen eller dele heraf har modtaget støtte til Dansens Dag i 2008, 2009 og Evalueringerne findes på pkt. 7, pkt. 13 og pkt.26. Ansøgerne angiver en medfinansiering på kr BIFUK-arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb på kr. bevilges. Samarbejdet mellem institutionerne er udbygget og flere institutioner er med. Konceptet er udviklet og udbygget. Dansens dag fremmer kulturen i bydelen. Der er tale om en pænt stor selvfinansiering. Det undrer os dog, at posten arbejdskraft indgår både i indtægter og udgifter. Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. maj BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse.

27 for mødet den i 20. Intern puljeansøgning, Faciliteret Workshop (Musikøen Amager) at Lokaludvalget godkender ad hoc gruppen - Musikøen Amager s ansøgning om et rammebeløb på op til kr af 2011 puljemidlerne til et faciliteret workshopforløb. Bydelsplans ad hoc gruppen Musikøen Amager søgte og modtog i 2010 støtte fra Amager Øst lokaludvalg og Amager Vest lokaludvalg til en analyse af musiklivet på Amager (Jf. pkt.19 fra LU-mødet den 23.oktober 2010). Gruppen har drøftet den indhentede rapport og finder, at det er et grundigt stykke arbejde, som danner et godt grundlag for gruppens videre arbejde. Arbejdsgruppen vil snarest muligt fremlægge rapporten for de to lokaludvalg. Arbejdsgruppen har konkluderet, at det er afgørende ikke at kaste sig ud i en forhastet strategi, som kan vise sig uholdbar på længere sigt. På dette grundlag ønsker gruppen at gennemføre en faciliteret workshop med henblik på konkret planlægning af gruppens videre arbejde. Det er hensigten, at workshop-forløbet skal resultere i en konkret plan for det videre forløb - således at der fremover vil blive implementeret projekter af en karakter og i et tempo som giver en realistisk mulighed for at bidrage permanent til musikmiljøet på Amager. Estimeret budget: Professionelt faciliteret workshopforløb Lokaler, forplejning, materialer (ca. 15 pers) I Alt kr kr kr. Der ansøges hermed om et rammebeløb på op til kr til afholdelse af en faciliteret workshop med henblik på planlægning af gruppens videre arbejde. Det indstilles, at ansøgningen fra arbejdsgruppen Musikøen Amager om et rammebeløb på op til kr til et faciliteret workshopforløb, imødekommes. Såfremt der opnås støtte fra Amager Vest lokaludvalg til workshopforløbet bliver AØLU s bidrag tilsvarende mindre. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. juni Der er søgt om støtte på op til kr af 2011-puljemidlerne.

28 for mødet den i 21. Intern puljeansøgning, PR-Event (Naturcenter Amager Strand) at Lokaludvalget godkender ad hoc gruppen - Naturcenter Amager strand s ansøgning om støtte på kr af 2011 puljemidlerne til produktion af materiale samt afholdelse af en PR-event. Projektet Naturcenter Amager Strand er beskrevet i Amager Øst Lokaludvalgs bydelsplan (indsatsområde 5). Den 23.september 2010 blev det formelt vedtaget at nedsætte Ad hoc gruppen; Naturcenter-Amagerstrand (Jf. pkt.11 fra LU-mødet den 23.september 2010), tovholder for gruppen er Martin Hein, Amager Øst lokaludvalg. Gruppen har søgt og modtaget puljemiddelstøtte fra Amager Øst lokaludvalg til indkøb af et skitseprojekt (Jf. dagsordenspkt.9 fra LU-mødet den 27.oktober 2010). Dette projekt er nu færdigt og gruppen er i gang med det videre arbejde for at finansiere projektet og få det på den politiske dagsorden. I forbindelse med pressepræsentation og den videre borgerinddragelse omkring Naturcentret på Amager Strand ansøger arbejdsgruppen hermed om et rammebeløb på optil kr. til præsentationsmateriale og diverse i forbindelse med et præsentations-arrangement. Arrangementet tænkes konkret som en stranddag i starten af marts 2011, på Amager Strand. JJW, der har udarbejdet skitseprojektet, kan lave 3 A0 plancher (store plakater) illustrationer klæbet op på pap, i robust kvalitet, samt en A4 folder til uddeling for kr eks. moms. Herudover skal der skabes ramme omkring præsentationen forplejning, underholdning mm. (evt. en naturvejleder). Tanken er at invitere pressen, interessenter, fremtidige brugere og muligvis en børnehave eller to for at skabe lidt liv omkring præsentationen. Estimeret budget: Produktion af præsentationsmateriale forplejning, underholdning mm. Uforudsete udgifter I Alt kr kr kr kr. I første omgang er planen at lave en offentlig præsentation af projektet, hvor pressen bliver inviteret, herudover vil præsentationsmaterialet kunne anvendes ved følgende præsentationer. Med offentliggørelsen håber gruppen at italesætte projektet i offentligheden, starte dialog og vække interesse.

29 for mødet den i Det indstilles, at ad hoc gruppens ansøgning om støtte på kr af 2011 puljemidlerne til produktion af materiale samt afholdelse af en PR-event, imødekommes. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab foreligge senest den 31. juni Der er søgt om støtte på op til kr af 2011-puljemidlerne.

30 for mødet den i 22. Intern puljeansøgning, Kendskab gir venskab (SOCIAL) at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen og afsættes et rammebeløb på op til kr. af 2011-puljemidlerne til sikker-by arrangementet Kendskab gir venskab. København Kommunes Økonomiudvalg besluttede den 13. april 2010 at sende indstilling om Sikker By pakken mindre kriminalitet mere tryghed i høring i Fagudvalgene og Lokaludvalgene. Lokaludvalgene blev i den forbindelse bedt om, særligt at oplyse på hvilken måde det enkelte udvalg ønsker at indgå i Sikker By arbejdet fremover, herunder gennemføre borgerinddragelse om Sikker By aktiviteter. Amager Øst Lokaludvalg har afgivet høringssvar herom, i august I den forbindelse bemærkedes det, at der planlægges gennemført en særlig Sikker By uge i maj 2011, som skal sætte fokus på Lokaludvalgenes tryghedsskabende arbejde. Lokaludvalgene kan i den forbindelse gennemføre særlige aktiviteter med fokus på tryghed i lokalområdet. Indsatsen vil blive understøttet af en fælles og centralt koordineret kommunikationsindsats. SOCIAL-arbejdsgruppen foreslår at Sikker by markeres i Amager Øst bydel. Under overskriften Kendskab gi r venskab opfordres bydelens borgere til at iværksætte arrangementer, f.eks. om Kend din nabo, kend din bydel, kend din gade, kend din gård, kend din politiker, kend dit lokaludvalg, etc. Borgerne kan f.eks. invitere deres naboer til middag, politikerne kan møde borgerne, der kan arrangeres omvisning i en gade etc. Borgerne opfordres til at melde arrangementerne ind til Lokaludvalget. Der afsættes midler kr. - til præmiering af de bedste arrangementer (3.000 kr., 2000 kr., kr.). Ugen kulminerer med (1) opfordring til at så mange borgere som muligt samler sig på Amagerbro Torv for at blive fotograferet og (2) en fest i Amager Bio. Det foreslås at opgaven forankres i SOCIAL-arbejdsgruppen og at Kristoffer fra sekretariatet bliver facilitator på arrangementet. Der søges om et rammebeløb på op til kr., bl.a. til udarbejdelse af kampagnemateriale, ansættelse af eventmagere, til afholdelse af festen samt til præmier. Festen vurderes at koste kr. Det indstilles at SOCIAL-arbejdsgruppens ansøgning imødekommes med et rammebeløb på op til kr. af 2011-puljemidlerne. Der er søgt om støtte på op til kr af 2011-puljemidlerne.

31 for mødet den i 23. Formandens meddelelser: Møder i perioden: 27.1 Møde sammen med Anne Duus om sikre skoleveje (referat af mødet er udsendt) Forum møde og formøde til Forummøde. Som noget nyt har formandskredsen vedtaget at vi mødes en time før Forummødet for at drøfte dagsorden. 6.2 Etnisk bazar i Prismen (LU har givet tilskud til arrangementet). 7.2 Møde med direktør i økonomiforvaltningen, Anne Skovbro. Dette møde kom i stand på foranledning af en henvendelse til mig fra Frank Jensen ved arrangementet på Rådhuset d Frank Jensen sagde en passant, at han ønskede at drøfte Sundbyøster idrætsanlæg projektet og andre projekter i Amager øst bydel. På grund af travlhed havde Frank Jensen ikke selv plads i sin kalender til mødet, men han henviste til Anne Skovbro. Deltagere i mødet var direktør i ØKF Anne Skovbro, Lokaludvalgsformand i Amager Øst Ole Pedersen, Lokaludvalgssekretær i Amager Øst Søren Snarberg samt Louise Overgaard Ploug (Center for Byudvikling). Ved mødet blev drøftet visioner for Amager Øst ifht. den overordnede planlægning af byen. Hermed følger en kort opsamling på, hvad der blev aftalt på mødet. Vedr. drøftelse af visioner for Sundbyøster Idrætsanlæg: Her blev aftalt, at Amager Øst Lokaludvalg fremsender en oversigt over de nøgletal, arkitekten har anvendt i fbm. beregning af anslået anlægsudgift for projektet. Herunder kvadratmeterpris for de enkelte elementer i forslaget. Endvidere blev aftalt, at Amager Øst LU fremsender et forslag til, hvordan en evt. etapeinddeling af projektet kan se ud. Desuden at vi fremsender skitseforslaget i elektronisk form. Vedr. drøftelse af vision for Naturcenter ved Amager Strandpark: Her blev aftalt, at Amager Øst LU fremsender det udarbejdede skitseforslag samt et økonomioverslag for projektet. Desuden ønskes fremsendt en beskrivelse af samarbejdsparterne omkring projektet. Desuden henledte jeg Anne Skovbros opmærksom på Musiktorvets 2. og 3. fase samt udviklingsplanen for Prismen som to store projekter vi også har i bydelen. Vi drøftede desuden kort det videre arbejde med kommuneplanen og kom herunder kort ind på Prøvestenen og tankerne om en helhedsplan for kystområdet Rundtur med Folketingets boligudvalg. Borgmester Bo Asmus Kjeldgaard havde inviteret folketingets boligudvalg til en rundtur, hvor boligudvalget fik mulighed til at se tre generationer af kvarterløftprojekter, Holmbladsgade, Øresundsvej og Sundholmsvej. Eva Damgaard og jeg holdt oplæg om Holmbladsgade kvarterløftet og udviklingen i kvarteret derefter og Randi Sørensen informerede om diverse projekter tilhørende Øresundsvej områdefornyelsen. Vi lagde især vægt på betydningen af den store borgerinddragelse og de store arkitektoniske kvaliteter i løftene.

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside 4. Godkendelse af plan for Formidlings- og inddragelsesstrategi 5. Drøftelse af Kommuneplan

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg NOTAT 13. marts 2019 Amager Øst Lokaludvalg 2019 - Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( )

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( ) , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) 2. Bydelsplanudkast (2010-21462) 3. Puljemiddelansøgning (2010-21462) 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) Formanden indstiller til Amager Øst

Læs mere

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt København UDKAST 1 1 Parter, baggrund og formål Denne aftale er indgået mellem Østerbro Lokaludvalg Vennemindevej

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Tema 1: Lokaludvalgenes rolle

Tema 1: Lokaludvalgenes rolle KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By BILAG 6 Forslag til ændringer i lokaludvalgskonceptet Som opfølgning på evalueringen af lokaludvalg fra august 2010 har Økonomiforvaltningen

Læs mere

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring vedr. Ældrerådet fra 1. januar 2013 (SOCIAL) 4. Orienteringspunkt Miljøopgave og LU-ansvar 5. Orienteringspunkt puljemiddelansøgningen

Læs mere

OPSAMLING. Trusler og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg. Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014.

OPSAMLING. Trusler og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg. Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014. OPSAMLING Amager Øst Lokaludvalg Internt seminar Lørdag den 8. november 2014 og muligheder for Amager Øst Lokaludvalg Interne forhold Integration af nye medlemmer Snævre rammer Sådan plejer vi at gøre

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Ansøgning om puljemidler TJEKLISTE Udfyldt budgetskema i den skabelon som er til slut i dette dokument. Vedlagt kopi af ansøgning om støtte fra anden side, samt evt. svar. GENERELLE OPLYSNINGER Projektets

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen>

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen> KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-11-2011 Bilag 4 Udfyldelse af skabelon for bydelsplan med arbejdsdeling Proces: LU udfylder og afleverer til Center for Byudvikling

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Intern Høring Kraftværkshalvøen, Skibakke på Amagerforbrændingen 4. Høring Københavns Klimatilpasningsplan 5. Høring Fodgængerstrategi 6. Godkendelse

Læs mere

Referat LUFT 1. december 2014

Referat LUFT 1. december 2014 Referat LUFT 1. december 2014 Fremmødt: Østerbro/ Axel Thrige Laursen Vanløse/ Bent Christensen Indre By/Bent Lohmann Brønshøj-Husum/Erik Fisker Valby/Michael Fjeldsøe Amager Øst/Ole Pedersen Christianshavn/Poul

Læs mere

Ny struktur for lokaludvalgene

Ny struktur for lokaludvalgene Ny struktur for lokaludvalgene Økonomiforvaltningen har identificeret følgende relevante emner, der skal adresseres i drøftelserne af ny struktur for lokaludvalgene: Koncept for lokaludvalgene Styrkelse

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

DAGSORDEN INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden. INDSTILLING Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

DAGSORDEN INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden. INDSTILLING Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, DAGSORDEN For ordinært møde torsdag den 16. april 2009 1. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Bydelsplanlægningsarbejdet

Læs mere

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg 18. januar 2019 Sagsnr. 2016-0350417 Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse Dokumentnr. 2016-0350417-15

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af LFB-studerendes projekter i Amager Øst bydel 4. 1.behandling af høring, Strukturtilpasninger på skoler (BIFUK) 5. Afholdelse

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD OLE MELDGAARD ANKOM TIL MØDET KL.18.40 UNDER PKT.1 MARTIN HEIN ANKOM TIL MØDET KL.19.27 UNDER

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler juni 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amager Børneteaterfestival (BIFUK)

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Arbejdsplan for 2014 Fra idé til plan Arbejdsplanen for det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum i 2014 rummer en snes projekter, der fordeler sig ligeligt mellem

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr.

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer Med vedtagelsen af juni-indstillingen

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

REFERAT. Møde: Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Fredag den 17. april 2015 klokken Sted: Sekretariatet, Sjællandsgade 40, 3. sal lokale i 402.

REFERAT. Møde: Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Fredag den 17. april 2015 klokken Sted: Sekretariatet, Sjællandsgade 40, 3. sal lokale i 402. REFERAT Møde: Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Fredag den 17. april 2015 klokken 10.00. Sted: Sekretariatet, Sjællandsgade 40, 3. sal lokale i 402. Tilstede: Per Schrader (formand), Merete Raaschou (næstformand),

Læs mere

12. Status på puljemidlerne

12. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Evaluering af Lokaludvalgene i København 4. Høring Sikker By, pakken 5. Høring Sikker By, prioritering 6. Høring Bydelsplan, Amager Øst

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 For 2018 foreslår sekretariatet, at Lokaludvalget fokuserer på følgende:

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger.

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-03-2016 Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. Forvaltninger Beskæftigelse-

Læs mere

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020.

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020. 0 0 0 0 Fonden Miljøpunktet Indre By & Christianshavn Indre By Lokaludvalg Christianshavns Lokaludvalg Aftalen gælder for perioden den. januar 0 til den. december 00. Aftale om udførelse af det lokale

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

9. Status på puljemidlerne

9. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Statusorientering - Krimsvej 4. Høring BUSplan Flintholm 5. Musikøen Amager De 7 anbefalinger 6. Godkendelse af arbejdsplan - 2.halvår 2011 -

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 01-01 Denne aftale indgås mellem Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg på vegne

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT 01-08-2011 Sagsnr. 2011-50874 Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 Dokumentnr. 2011-405954 Sundhedspolitik

Læs mere

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe):

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe): Fra Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe): Titel: Prags Have, fase 2 Formål: Projektet Prags Haves overordnede formål er at aktivere lokale beboere og institutioner i

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje

Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje Retningslinjer Kulturens Udviklingspulje januar 2019 Indhold FØR DU SØGER 3 PULJENS FORMÅL 3 DET FORMELLE 3 ANSØGNINGS- OG SVARFRIST 3 HVEM KAN SØGE? 4 HVEM KAN IKKE SØGE? 4 HVAD KAN DER SØGES TIL? 4 HVAD

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I HANS STED. PELUMI FADAIRO HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT CHRISTIAN HEYN DELTOG I HENDES STED. PETER KJØLLER

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ).

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ). DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 17. januar 2018 kl. 10.00 15.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER Formål Formålet med Puljen til lokale projekter er at tilskynde lokale aktører til at igangsætte initiativer til udvikling

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL RUNE SOLVANG FORLOD MØDET KL UNDER PKT.3. HANS SUPPLEANT PETER KJØLLER

BESLUTNINGSPROTOKOL RUNE SOLVANG FORLOD MØDET KL UNDER PKT.3. HANS SUPPLEANT PETER KJØLLER FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD CASPER MORTENSEN ESBEN BIRK MORTENSEN SABEENA SAREEN KARL VOGT-NIELSEN (HANS SUPPLEANT BENTE LILDBALLE DELTOG I STEDET) RUNE SOLVANG FORLOD MØDET KL.19.15 UNDER PKT.3.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

Retningslinjer. For Kulturens Udviklingspulje pr

Retningslinjer. For Kulturens Udviklingspulje pr Retningslinjer For Kulturens Udviklingspulje pr. 1.1.2019 1 Indhold Før du søger... 3 Puljens formål... 3 Det formelle... 3 Ansøgnings- og svarfrist... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvem kan ikke søge?... 3 Hvad

Læs mere

OKF Sikker By. Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen

OKF Sikker By. Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen OKF Sikker By Brønshøj-Husum Lokaludvalg Kobbelvænget 65 2700 Brønshøj Telefon 3881 1049 Direkte telefon 26771049 E-mail kch@okf.kk.dk EAN nummer 5798009800176 Sammen om Byen besvarelse til Økonomiforvaltningen

Læs mere

8. Status på puljemidlerne

8. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Projekt METRO 4. Budgetaftale 2011 5. Orientering om opfølgning på LU-evalueringen 6. Drøftelse af Formidlings- og Inddragelsesstrategi

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2019 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011

Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011 Reference til hvilket projekt fra ansøgningen (titel, formål, målgruppe) Projekttitel: Dansens Dag 2011 Formål At sætte fokus på andre udtryksmuligheder via dans. At vise en bred vifte af dansearter for

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt?

Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Referat af fremtidsseminaret Comwell Roskilde 26. okt-27. okt FREDAG Punktet ledes af Klaus. Fælles intro til fremtidsseminaret Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt?

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner i høring hos lokaludvalgene med svarfrist den 1. marts 2016.

Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner i høring hos lokaludvalgene med svarfrist den 1. marts 2016. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt et nyt koncept for bydelsplaner

Læs mere

18. Meddelelser fra formanden 19. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 20. Eventuelt

18. Meddelelser fra formanden 19. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 20. Eventuelt 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Lokalplanforslag, Amagerforbrændingen (Miljø & Plan) 4. Høring Kommuneplanforslag 2011 5. Høring - Københavns Kommunes kultur- og fritidspolitik

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af projekt Den blå sti 4. Drøftelse af udviklingspotentialet for Prags Boulevard 43 & 47-49 5. Statusorientering - Krimsvej 6. Høring

Læs mere