Høringssvar fra MED-udvalget på UiU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fra MED-udvalget på UiU"

Transkript

1 Uddannelsescenter UiU Horsebakken Kbh. NV Tlf.: (+45) København, 4. april 2019 Høringssvar fra MED-udvalget på UiU Vedr. effektiviseringsforslag til budget 2020 Ændring af medarbejdersammensætningen på UiU s undervisningstilbud : Dette forslag medfører forskelsbehandling og lugter af en holdning, der siger, at det ikke kan betale sig at uddanne unge, der ikke på samme måde kan bidrage til samfundet. Ved gennemførelsen af dette forslag, kan man ikke længere kalde UiU et uddannelsessted. Fakta: MED-udvalget på UiU kan ikke bakke op omkring effektiviseringsforslag ændring af medarbejdersammensætningen på UiU, som vil medføre, at 7 ud af 23 lærere ikke længere skal være en del af uddannelsestilbuddet på UiU. Det betyder, at man forestiller sig, at 16 lærere fremadrettet skal undervise de 101 elever, som er indskrevet på UiU i næste skoleår. UiU fik for 4 år siden en besparelse på undervisningsdelen på 4 mio. kr. Der blev indført en enhedstakst for alle elever, og det blev på et lavere niveau. Dermed er det MED s opfattelse, at UiU har bidraget til en stor besparelse i Børne- og Ungdomsforvaltningen. Bemanding: UiU bedriver både STU- og 10. klassestilbud. I skoleåret vil 20 unge skulle modtage UiU s 10. klassestilbud. Det vil betyde, at minimum 8 af de tilbageblivende lærere vil blive bundet til folkeskolelovens opgaver. De resterende 8 lærere vil så skulle varetage den fulde STU- opgave for ca. 80 unge, hvilket vil betyde, at der for hver lærer vil være 10 unge, der alle har brug for helt individuelt tilrettelagt undervisningsforløb. Dette betyder en reduktion tæt på de 50% på UiU s STU-tilbud. Andre STU-steder: I forslaget har man ikke skelet til bemandingen på det andet af Københavns kommunes STU-tilbud. Lærerbemandingen i STUén er bedre her. Det bekymrer medarbejderne at der spares på byens svageste unges uddannelse og det undrer os såre, at besparelsen rammer så skævt. Det er forskelsbehandling, det er manglende chancelighed og det er manglende lighed for loven, som vi ellers bryster os af at have i København. Hvad sker der hvis forslaget omkring ændring af lærerstillinger til

2 pædagogstillinger besluttes: Ved en halvering af lærerbemanding i STU-delen vil kvaliteten i undervisningen dale kraftigt, og UiU vil opleve et stort kompetencetab. Eleverne kommer til deres STU med faglige mål i deres indstillings og uddannelsesplaner, som STU en skal arbejde med. Der vil mangle lærere til at omsætte disse mål. Der er evidens for, at både antallet af arbejdsskader og magtanvendelser vil stige ved ansættelse af nye medarbejdere, som ikke har den erfaring som medarbejdere med mange års erfaring i arbejdet bringer med sig. Skolen på UiU havde i lovlige magtanvendelser og 134 arbejdsskader, som er støjskader, psykiske skader, skader ifm. udadreagerende adfærd og slag og spark. Der er ingen tvivl om at kvaliteten i undervisningen vil blive kraftigt forringet. UiU s kommunikationsundervisning vil blive berørt. Unge uden talesprog lærer at udtrykke sig og kommunikere deres synspunkter og holdninger til omverdenen. De unge bliver mindre frustrerede og udadrettede i deres adfærd, når de bliver forstået. Det giver desuden en højere grad af livskvalitet at kunne udtrykke sig. Et andet område, der bliver ramt, er alle de fag-faglige områder som dansk, matematik, samfundsfag og engelsk, hvor de unge bliver så dygtige som de kan, de bliver i højere grad selvhjulpende og livsduelige. Konklusion: MED-udvalget på UiU er bekendt med den store udfordring, som udvalget og forvaltningen står med ift. penge, der skal spares. Dette forslag er hjerteblod, og vil ramme ind i selve kernen at uddanne samfundets svageste unge, så de selvstændigt og uden lige så meget hjælp, kan få et værdigt liv så tæt som muligt på deres ønsker og drømme. UiU er en god arbejdsplads, hvor både elever og medarbejdere trives, er motiverede og hvor kvaliteten er høj. Et enigt MED udvalg kan anbefale forvaltning og politikere at arbejde videre med forslag, der ikke direkte rammer ned i kerneopgaven. UiU s MED udvalg kan ikke bakke op omkring det udmeldte besparelsesforslag.

3 Økonomi hvis forslaget med omlægning af lærerstillinger til pædagogstillinger, mod vores anbefalinger besluttes: UiU har lavet 3 realistiske beregningsmodeller ift. en eventuel beslutning. Se vedlagte bilag Alternativt forslag: Det er tidligere foreslået forvaltningen at se på besparelsesforslag, der ikke rammer ind i kerneopgaven på samme måde. Og vil i dette høringssvar fremkomme med forslaget igen. Forslaget handler om en transportbesparelse på 1. mio kr. 50 af eleverne der går i skole på UiU, går i fritids- og ungdomsklub ude i byen (LAVUK). De unge bliver dagligt transporteret til deres fritidsklub efter endt skoledag. Med dette forslag vil de unge kunne blive på UiU i deres klubtilbud. UiU har viden og erfaring med målgruppen og har viden og erfaring med at drive klub. Mange lokaler står ledige, og der er opbygget en organisation med ledelse, rengøring og teknisk administrativt personale., Huslejen er betalt. Det kræver, at den elevtakst der i dag gives til andet sted overflyttes til UiU, så UiU kan udvide det pædagogiske personale. UiU har gode faciliter, der vil kunne rumme de behov, der er i en ungdomsklub. UiU har et stort åbent område med spillemuligheder, et industrikøkken, træværksted, fitness-, musik- og idrætsfaciliteter. UiU er beliggende i et dejligt område med masser af udendørs muligheder. Vurderingen er, at der er de faciliter, der skal til for at drive en fritids- og ungdomsklub. Klubben på UiU vil så indeholde 2 målgrupper. Dette kan UiU godt håndtere, ligesom anden fritidsinstitution i dag har 2 takster, kan dette også lade sig gøre på UiU. Det pædagogiske indhold og rammerne kan tilpasses elevgruppen. Med dette forslag har UiU beregnet en samlet kørselsbesparelse på 1. mio. kr. Det er penge, der i dag er tilført anden institutions kørselskonto, og som BUF kan spare direkte. Ved at etablere klub på UiU, vil der være konsistens i det kommunen foretager sig, da alle skoler på kategori 4 niveau, og også øvrige skoler, har KKFO på skolerne, ofte i samme lokaliteter. Den samlede besparelse vil overstige det tiltænke besparelsesforslag med omlægning af lærerstillinger. Besparelsen kan indhentes fra 2020, hvis det besluttes at ske samlet eller ved en løbende indfasning begyndende med de unge, der i skoleåret skal påbegynde deres uddannelse på UiU. UiU har været ifm. Handicaprådet, der er optaget af, at de unge får et miljøskifte. Vi har spurgt ind til hvad der menes med miljøskifte. Her udtaler man, at det er vigtigt at de unge får aktiviteter uden for UiU, i nærområdet, i de grønne områder ved mosen, kommer på ture o.a. så de unge oplever luftforandring.

4 Bilag Økonomi hvis forslaget med omlægning af lærerstillinger til pædagogstillinger, mod vores anbefalinger besluttes: Forslaget indeholder en implementeringsfase påbegyndt i 2020 og med fuld indfasning i Forslaget indeholder, at 7 lærere skal forflyttes ifm Implementeringen kan foregå på 3 måder, alle 3 måder har et lavere besparelsespotentiale i 2020 end forslagets økonomiske konsekvenser beskriver: 1. Lærerforflyttelse ved skoleåret 2020/21: Man har i forslaget ikke forholdt sig til de aftaler, som er gældende, og som forvaltningen og KLF har besluttet omkring overtallige lærere og dermed forflyttelse af lærere. UiU s lærere er underlagt denne aftale. Forflyttelsesrunden foregår først i foråret 2020 med effekt fra Med disse bindinger burde forslaget have indeholdt en mindre besparelse i 2020 nemlig kr. (Beregnet besparelse= Løndifference lærer/pædagog = årligt, 7 stillinger i 5/12) Bemærk, at den nye ferieaftale træder i kraft i september 2020, og man skal således ikke afregne feriepenge hvis konvertering af stillinger først sker fra Lærerforflyttelser ved årets start : Forvaltningen har oplyst UiU om, at der vil være mulighed for at genplacere lærere i andre lærerstillinger umiddelbart efter at budgettet er endeligt godkendt. Det betyder, at man forventer at de 7 lærere, som forslaget indeholder, kan flyttes til ledige lærerstillinger i kommunen. Det forudsætter, at der er 7 ledige speciallærerstillinger. Vi forudsætter, at man overflytter disse lærere med virkning fra Lærernes optjente feriepenge skal overføres til de nye skole,r ligesom der skal tages hensyn til besparelsen i feriepenge til de nye pædagoger. Besparelsen vil derfor skønsmæssigt kunne udgøre kr. (beregnet besparelse= løndifference lærer/pædagog = årligt, 7 stillinger hele året = fratrukket difference på feriepenge lærere/pædagoger - svarende til ca. 1½ mdr. løn = x 7 = det betyder en samlet besparelse på ). 3. Opsigelse af lærere som ikke får tilbudt genplacering: Såfremt der ikke er tilstrækkeligt behov for speciallærere i folkeskolerne, kan det blive nødvendigt at afskedige overtallige lærere, hvilket vil betyde en meget lang proces, som er økonomisk meget belastende. Lærere på UiU har alle været ansat længe og har derfor minimum en hørings- og opsigelsesperiode på en måned + ½ år samt en ekstra måned, som KLF og forvaltningen har forhandlet, dvs. minimum 8 måneders lønudgift, hvis en lærer skal opsiges. Denne proces vil først kunne sættes i gang efter undersøgelsen af, om der er ledige lærerstillinger i kommunen. Man kan først forvente effekt fra enten efteråret 2020 med model 2 eller fra februar 2021 ved model 1, hvilket betyder at der ikke opnås besparelser i 2020.

5 Økonomiske anbefaling ifm. eventuel indfasning: Differencen mellem de første 2 modeller er kun kr. i Vi foreslår derfor at, hvis man går videre med besparelsesforslaget, at det er scenarie 1, der anvendes som beregning. Det vil give en betydelig bedre proces internt på UiU. Det vil betyde, at besparelsen på lærerstillinger, som udvalget beslutter, først skal få effekt fra skoleåret 2020/21, så vi har mulighed for at planlægge processen på en fornuftig måde, og vi kan behandle medarbejderne ordentligt. Det vil give de lærere, som skal flyttes til andre skoler en større valgmulighed, da det er i forbindelse med nyt skoleår, at de fleste lærerstillinger er ledige. Det vil samtidig give ledelsen mulighed for en bedre forberedelse til at ansætte kvalificeret personale med anden faglig baggrund og i foråret mulighed for at overdrage viden fra de afgående lærere til den øvrige personalegruppe. Desuden har vi brug for at uddanne personale med anden faglig baggrund til den særlige opgave, de skal varetage i fremtiden.

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet Her er der mulighed for at få svar på følgende spørgsmål: 1. Hvem omfatter de nye bevillingsmodeller?

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Forenkling af vejledningen af unge på Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Det foreslås at

Læs mere

1. Uddybning af løsningsafsnit om baggrund og principper i modellen

1. Uddybning af løsningsafsnit om baggrund og principper i modellen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom Teknisk bilag til indstilling om ny bevillingsmodel for kommunale STU-pladser. Formål og opbygning af bilaget I afsnit 1 uddybes baggrunden og principperne

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Kære lærerstand på UIU

Kære lærerstand på UIU Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 25. februar 2019 16:19 Til: 'niel2226@undervisning.kk.dk' Cc: Helle Munk ; 'thri0000@undervisning.kk.dk'

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk Folkeskolereform Sektorudvalg www.ballerup.dk Folkeskolereformen Folkeskolereformen Den 13. juni 2013 blev regeringen, DF, V og K enige om en folkeskolereform. Reformen træder i kraft med skoleåret 14/15,

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 25.02.2015, kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 5. Bevillingsmodel for den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) (2014-0106248) 1 BØRNE- OG

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Øget forældrebetaling på fritidsinstitutioner Forældrebetalingen skal øges for fritidsinstitutionerne for de 6-9 årige i København, så den kommer

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Livsduelighed defineret af Claus Holm (Chef for internationalt kontor på DPU):

Livsduelighed defineret af Claus Holm (Chef for internationalt kontor på DPU): Livsduelighed og et aktivt voksenliv: Livsduelighed defineret af Claus Holm (Chef for internationalt kontor på DPU): Livsduelighed er en persons overskridelse af, hvad talentet tilsiger af kompetenceudvikling.

Læs mere

2013-09-13. Skolereform

2013-09-13. Skolereform 2013-09-13 Skolereform 27.9.2013 Budget til skolereform Beløb til skolereformen, i 1000 kr. 2014 2015 2016 2017 Ø01 - DUT kompensation til den nye skolereform 1.500 3.000 3.000 3.000 Ø02 - Ekstraordinært

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Omlægning af vejledningsopgaven i Ungdommens Uddannelsesvejledning

Omlægning af vejledningsopgaven i Ungdommens Uddannelsesvejledning INVESTERINGSFORSLAG E Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Omlægning af vejledningsopgaven i Ungdommens Uddannelsesvejledning Det foreslås

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

SOCIALUDVALGET DAGSORDEN. for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1

SOCIALUDVALGET DAGSORDEN. for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1 SOCIALUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 12.03.2014, kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 103 8. Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1 SOCIALUDVALGET 8. Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU Besvarelse

Læs mere

STU en uddannelse med faglighed og kvalitet! Mangfoldighed i tilbuddet mangfoldighed i takseringen

STU en uddannelse med faglighed og kvalitet! Mangfoldighed i tilbuddet mangfoldighed i takseringen Østerbro d. 14. april 2015 STU en uddannelse med faglighed og kvalitet! Unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov har et retskrav på en ungdomsuddannelse. Man kan læse mere om reglerne herfor

Læs mere

Bilag 2: Oversigt over høringssvar

Bilag 2: Oversigt over høringssvar Bilag 2: Oversigt over høringssvar nr afsender resumé Forvaltningens kommentarer 1 Skolebestyrelsen ved Engskolen 2 Skolebestyrelsen ved Frederiksgård Skole Meget positive overfor forslaget det bygger

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Bilag 2 Varetagelse af understøttende undervisning fremadrettet

Bilag 2 Varetagelse af understøttende undervisning fremadrettet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Bilag 2 Varetagelse af understøttende undervisning fremadrettet Problemstilling Udvalget besluttede den 8. maj 2013, at skolernes

Læs mere

Udtalelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. februar 2008

Udtalelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. februar 2008 Udtalelse Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. februar 2008 Udtalelse til Det Radikales Venstres forslag til byrådsbeslutning om indførelse af førstehjælp i folkeskolens ældste klasser Århus Kommune

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Indstilling (udkast) Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Byrådet skal træffe

Læs mere

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter CDS 10-03-2017 Indholdsfortegnelse 1. Aftenklub i nærmiljøet for 8. og 9. klasse...3 1.1. Fysiske rammer...3 1.2. Pædagogisk indhold...3 1.3.

Læs mere

Processen for den årlige forflyttelsesrunde er beskrevet i cirkulære vedrørende forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere.

Processen for den årlige forflyttelsesrunde er beskrevet i cirkulære vedrørende forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere. fis KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center Bilag 1 Tidsplan for forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere 2019 Hensigten med lærerforflyttelsesrunden er

Læs mere

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr:

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 1-11-2016 Christina Ekmann 2100 København Ø Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 2016-0250584 Vedr. høring over fremtidig organisering af Hafniaskolen I anledning af høringen over den fremtidige organisering

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene 2017-029282 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at og Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

S T U S ø h ø j l a n d e t

S T U S ø h ø j l a n d e t S T U S ø h ø j l a n d e t Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Søhøjlandet er et 3 årigt uddannelsestilbud for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre anden ungdomsuddannelse selv ikke med

Læs mere

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN BILAG 39 HOLBERGSKOLEN Organisering af fritidsinstitutionen ved Holbergskolen. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 3, rådhuset Dato: Onsdag den 4. juli 208 Start kl.: 0:00 Slut kl.: 2:00 Medlemmer: Fraværende: Ingeborg Kyed Pedersen (Formand) Yvonne Karnøe (Næstformand)

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Bilag 10 Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Side 1 af 5 Processen Besparelsesforslag til Budget 2016 2019 har været sendt i høring i perioden 11. december til 8. januar.

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regnskab 2010 - Skolernes ØD-resultat Familie- og Uddannelsesudvalget Dato: 25. marts 2011 Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Ved regnskabsafslutningen

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag

Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag Børne- og Ungdomsforvaltningen foreslår, at der bør afsættes 575.000 kr. (2005-priser) til at udarbejde informationsmateriale om handicaptilgængelighed

Læs mere

Ny institutionsstruktur

Ny institutionsstruktur Ny institutionsstruktur KL-konference om de nye fritidstilbud 26. februar 2015 Gitte Lohse Områdechef BUF Nørrebro-Bispebjerg 1 Børne- og Ungdomsforvaltningens organisering Den nuværende fritidsstruktur

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Att: Camilla Krøjgaard Andersen, emilioagnes@gmail.com. Generelle bemærkninger: Høringssvar til Borgmesterens forslag til. Nedenstående

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 7. maj 2007 Fremtidig organisatorisk og driftsmæssig forankring af klubben Fristedet som kommunalt tilbud i samdrift

Læs mere

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED.

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Børnehavehuset Lodsvej 1. Positivt at midlerne følger barnet 2. Netværksrepræsentanten kan ikke genkende den foreslåede model 3.

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153)

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget, ref. 5. maj 2011 3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til et forslag om, at

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 7 Fremtidens Fritidstilbud ved Lergravsparkens Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center Forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere 2017 Formålet med den årlige forflyttelsesrunde er at sikre en fleksibel

Læs mere

BILAG 67 VANLØSE SKOLE

BILAG 67 VANLØSE SKOLE BILAG 67 VANLØSE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Vanløse Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referatet godkendt uden bemærkninger. mødet den 30.5.2013

Læs mere

Elevplaner i Meebook

Elevplaner i Meebook Elevplaner i Meebook en vejledning til ledere, lærere og pædagoger september 2017 Denne vejledning søger at guide ledere og pædagogisk personale til, hvordan arbejdet med elevplaner i Meebook foregår.

Læs mere

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18 Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 27/8. Identifikation. Skolens navn *.2 Skolekode *.3 Forvaltning.4 Ungdomsskoleinspektør.5 Skoleår.6 Udfyldt af *.7 Telefon (direkte) UngSlagelse 3332 Center

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave Forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere 2015 Formålet med den årlige forflyttelsesrunde er at sikre en fleksibel

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Analyse af skolernes merforbrug i 2010 Til: Familie- og uddannelsesudvalget Dato: 3. marts 2011 Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Baggrund for analysen 3 af

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 4. april 2018 Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring 1. Indledning Børne- og ungdomsforvaltningen

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Nu med mulighed for at vælge musiklinje STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter

Læs mere

Vestervangsskolen Aftalemål 2017

Vestervangsskolen Aftalemål 2017 Vestervangsskolen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Indhold 1.0 Baggrund for omstilling af specialområdet... 2 1.1 BUK-udvalgets indstilling til høringsmaterialet... 3 1.2 Overblik over effekt

Læs mere

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV 2 ORDFØRER/KONTAKT: RESUME KATALOG OVER SF S FORSLAG: 1) Loft over forældrebetalingen i SFO på 40 % 2) Minimumsnormeringer i SFO er og fritidshjem 3) Udvidelse

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Valby/Vesterbro/Kgs. Enghave Forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere 2016 Formålet med den årlige forflyttelsesrunde er at sikre en fleksibel

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole. Forvaltningens anbefaling

Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole. Forvaltningens anbefaling Bilag 67 Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fastholder forvaltningen den fremlagte løsningsmodel

Læs mere

Klubben på Bakken. Et idegrundlag om et fritidstilbud til klasse på Bakkeskolen Februar Internt arbejdsdokument

Klubben på Bakken. Et idegrundlag om et fritidstilbud til klasse på Bakkeskolen Februar Internt arbejdsdokument Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden Klubben på Bakken Et idegrundlag om et fritidstilbud til 4.-6. klasse på Bakkeskolen Februar 2019 Internt arbejdsdokument 1 Baggrund:

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august 2008. SFO omfatter børn fra børnehaveklasse til og med 3. klasse. SFO-klub omfatter børn fra

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 9. Ny budgetmodel for rengørings- og gårdmandsområdet på daginstitutioner (2011-41121) 1 BØRNE- OG

Læs mere

Psykiatri og Social Administrationen. Tabel 1: Elevtal for skoleårene 2007/2008 2013/2014

Psykiatri og Social Administrationen. Tabel 1: Elevtal for skoleårene 2007/2008 2013/2014 Psykiatri og Social Administrationen Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Driftsscenarier på Kildebjerget Kostskole Baggrund Region

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSPROTOKOL

Handicaprådet BESLUTNINGSPROTOKOL Handicaprådet BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 8, Glesborg Dato: Torsdag den 28. juni 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 16:15 Medlemmer: Fraværende: Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie Joan

Læs mere

Opmærksomheden henledes på følgende ny retningslinje:

Opmærksomheden henledes på følgende ny retningslinje: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Løn og Personale NOTAT Cirkulære om lærerforflyttelsesrunden 2013 Indledning Formålet med den årlige lærerforflyttelsesrunde er at sikre en fleksibel personaletilpasning

Læs mere

Vejledning om overgang

Vejledning om overgang Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT BILAG 5 Vejledning om overgang (Brev udsendt til alle institutioner, der i kommenteringsfasen har udtrykt ønske om at skifte tilhørsforhold 7. juli

Læs mere

Tak for et informativt og givtigt møde, som vi holdt mandag den 9. juli 2012 på Valmuen.

Tak for et informativt og givtigt møde, som vi holdt mandag den 9. juli 2012 på Valmuen. Socialforvaltningen Direktør Til Brugerne i Valmuen Specialinstitutionen for heroinbehandling Tomsgårdsvej 17-19 2400 København NV Kære Brugere i Valmuen Tak for et informativt og givtigt møde, som vi

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob?

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob? Henrik Appel Esbensen, MB 15. februar 2013 Sagsnr. 2012-188370 Dokumentnr. 2013-130468 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 31. januar 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressource Center Tidsplan for forflyttelse af lærere og børnehaveklasseledere 2018 Formålet med den årlige forflyttelsesrunde er at sikre

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering 18/21661 Beslutningstema Fremlæggelse af analyse af mulighed for etablering af forårssfo og beslutning om etablering af forårssfo som det pædagogiske

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Dialogmøde om budget. / Næstformand SUF MED Susan McAlden. Sundheds og Omsorgsforvaltningen

Dialogmøde om budget. / Næstformand SUF MED Susan McAlden. Sundheds og Omsorgsforvaltningen Dialogmøde om budget / Næstformand SUF MED Susan McAlden Sundheds og Omsorgsforvaltningen 28.02.2018 Dialogmøde om budget MISSION Københavnerne skal have lige muligheder for sunde, selvstændige og værdige

Læs mere

VEJLEDNING TIL LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FRITIDSHJEM OG KKFO - 0. TIL 3. KLASSE

VEJLEDNING TIL LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FRITIDSHJEM OG KKFO - 0. TIL 3. KLASSE VEJLEDNING TIL LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FRITIDSHJEM OG KKFO - 0. TIL 3. KLASSE Vejledningens indhold Denne vejledning er en samlende ramme for faglig fordybelse og lektiehjælp på fritidshjem

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole Bilag 72 Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Dybkær Specialskole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09

Dybkær Specialskole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dybkær Specialskole Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dette er Dybkær Specialskoles kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder,

Læs mere

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune NOTAT 10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune 1. Resumé I forbindelse med vedtagelse af budget for Mariagerfjord Kommune for 2007 er det besluttet, at der skal ske en harmonisering fra tre 10. klassetrins

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere