Beretning Egegård Skole marts 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning Egegård Skole marts 2007"

Transkript

1 SKOLEBESTYRELSENS Beretning Egegård Skole marts 2007 Kort om Skolebestyrelsen Trivselsudvalget Forventningspapiret Imageudvalget Ny kantine Kontaktforældresamarbejde Familieklassen Den Digitale Skole Elevrådet

2 Kort om Skolebestyrelsen I skolebestyrelsen er vi omfattet af en del regelsæt for vores arbejde. Vi skal tilse den overordnede ledelse af skolen og har i den forbindelse beføjelser som grundlæggende er fastsat af folkeskoleloven. Vi har i forløbet siden sidste beretning brugt en del tid på at finde os selv, og få overblik over hvor vores resurser skal bruges. Vores arbejde skulle gerne være et talerør for børn og forældre. Det er forældre og lærere i samarbejde med skolens ledelse, der ved hvad vores børn behøver. Derfor ligger det os på sinde, at finde en kommunikationsform der gør det muligt, at formidle problemstillinger, gode idéer og debat. Ansvaret for at Egegård Skole trives, er et fælles ansvar. Derfor er I også medansvarlige for at skabe den debat som er grundlaget for de beslutninger, der bliver truffet på Egegård skole. Som forældre har I forskellige muligheder for at gøre jeres indflydelse gældende. Det kan selvfølgelig ske ved direkte kontakt til skolebestyrelsen, men også ved at indgå i nogle af de udvalg som er beskrevet efterfølgende. Skolebestyrelsens kompetencer kan opstilles i 5 hovedområder beskrevet herunder: Tilsyn. For Egegård Skole kan vores regelmæssige gennemgang af vikardækningen være et eksempel på tilsyn. Vi har set at der var mulighed for en bedre trafiksikkerhed og stillede forslag til forbedring. I vores trivsels/sundhedsudvalg ser vi på, om man kan forbedre børnenes hverdag og gøre den mere sund. Principper. Vi har her på skole mange principper som beskriver hvad vi ønsker inden for forskellige forhold. For eksempel indenfor fagfordeling og teamdannelse. De findes på hjemmesiden. De bliver løbende opdateret. Godkendelse. I skolebestyrelsen får vi en del sager til godkendelse. Hvert år skal vi gennemgå budgettet og godkende det. En godkendelse kan også dreje sig om skolens ordensregler herunder rygeregler. Forslag og udarbejdelse af indstillinger. Der kan komme forslag fra andre forældre eller fra os som sidder i skolebestyrelsen. For nylig kom der et forslag om at man udarbejder en mobbepolitik for skolen. Vi er i år inviteret af kommunen til at komme med ønsker til, hvordan vi kunne tænke os den fremtidige kantine skulle se ud. Kantinen bygges inden for det næste år. Udtalelse. I år har vi skulle give en udtalelse til den nye sundhedspolitik i kommunen. Ovenfor er der givet et indblik i vores opgaver i skolebestyrelsen og i kort form beskrevet hvad vi har beskæftiget os med i løbet af året. I det følgende vil nogle emner fra årets gang blive uddybet.

3 Trivselsudvalget Trivselsudvalget fik nye medlemmer efter at Skolebestyrelsen konstituerede sig sidste år, og arbejder nu under overskriften Gå glad i Skole. Det handler om trivsel hos elever, trivsel i klassen, trivsel hos lærere og pædagoger. Og det handler om fokus på mobning. Trivselsudvalget var enige om, fra første færd, at arbejde med at lave skoleåret 2007/2008 til Trivselsår, og dette har naturligvis opbakning både blandt lærere, pædagoger og ledelse. Med fokus på trivsel i bredest forstand vil vi derfor arbejde for at Egegård Skole skal være en skole man er glad for at gå på. I trivselsudvalget er repræsenteret forældre, lærere, pædagoger - og forhåbentlig snart elever. Vi finder det vigtigt, at alle grupper er med i udvalget, så alle vinkler bliver belyst så vi når omkring så mange relevante områder som muligt. Vores brainstorm har ført til en indkredsning af mange oplagte emner. Vi arbejder bl. a. med Feature arrangement for hele skolen i forbindelse med trivselsåret Synlighed af skolens værdier for alle Venskabsklasser Mobning Børnemægling Ide-katalog til lærer fra forældre Forældreengagement, hvordan får vi gjort flere forældre interesseret i at bakke op og deltage i skolens arrangementer? Trivselsudvalget mødes ca. 4 gange årligt. Forventningspapiret Skolebestyrelsen har gennem efteråret og vinteren drøftet og revideret forventningspapiret, som nu er gået til høring hos elever og lærer. Forventningspapiret udleveres til nye forældre på skolen bl.a. ved informationsmøder til de kommende 0. klasseelever. Forventningspapiret udtrykker de forventninger som skolen har til forældrene og eleverne, men også de forventninger som skolen har til medarbejderne lærerne og pædagogerne. Forventningspapiret er ikke en udtømmende beskrivelse af alle de forventninger vi har til hinanden, men kort at skitsere nogle af de mest grundlæggende forventninger for eksempel at forældrene tager ansvar for at ens barn/børn møder til tiden, er udhvilet og vel forberedt. Til eleverne stilles eksempelvis forventning om at de viser hensyn til hinanden, passer godt på skolen og medvirker til at timerne blive gode og lærerige. Til lærere og pædagoger stilles forventninger om at de er med til at udvikle et åbent og positivt samarbejde med elever og forældre, jævnligt informere forældrene om forhold i klassen/sfo og er med til at styrke elevernes selvværd mm. Når forventningspapiret er godkendt vil det blive omdelt til alle skoles brugere og være at finde på skolens hjemmeside.

4 Imageudvalget Imageudvalget er blevet nedsat af skolebestyrelsen og har haft sit første møde i december Udvalget vil arbejde med Egegård Skoles ansigt udadtil og indadtil. Vi kalder det skolens profil. Denne profil er sammensat af mange elementer men bunder i skolens nærmiljø (elever, forældre, lærere, pædagoger og øvrige ansatte), samt de bygninger som er rammen om undervisning, sport m.m. Vi er interesseret i hvordan Egegård Skole bliver opfattet af nuværende og kommende bruger hvad gør skolen attraktiv eller ikke attraktiv? Hvorfor vælger nogle forældre i vores skoledistrik Egegård Skole fra? Er der tale om et reelt fravalg, eller mere om et tilvalg af en anden skole? Det frie skolevalg rejser naturligt dette spørgsmål. For at vide, hvor der kan sættes ind overfor mulige tiltag, som sikre at Egegård Skole bliver valgt af alle distriktets skolesøgende børn, vil imageudvalget forsøge at få så præcise oplysninger fra de forældre der har valgt Egegård Skole fra. Derfor er der igangsat en spørgeskemaundersøgelse til forældre der ved indskrivningen på Egegård Skole har valgt anden skoleløsning. Imageudvalgt arbejder samtidig med en spejlanalyse eller selvkritisk analyse overfor skolens nuværende brugere for at få belyst eventuelle områder som trænger til ekstra fokus og forbedringer. I dette arbejde vil vi også inddrage kontaktforældrene. Vi vil spørge ind til deres oplevelse af de forskellige funktioner og tilbud på skolen. Alt dette med henblik på at Egegård Skole får en stærk og markant profil, som resulterer i et stigende elevtal. Imageudvalget forventes at have fast plads i udvalgsarbejderne ved skolebestyrelsen på Egegård Skole. Ny kantine! Ifølge vores sidste møde med Teknik- og Miljøforvaltningen ser tidsplanen for kantinebyggeriet ud som følger: Licitation afholdes den Byggeperioden er planlagt fra midten af marts 2007 til midten af august Det forventes, at kantinen kan tages i brug omkring midten af september Aulaen vil kun i ringe omfang blive berørt af byggeriet. Tidsplan følger senere mht. perioder, hvor de nævnte undervisningslokaler ikke kan benyttes. Vi ser frem til et kommende møde omkring byggeriet, som forhåbentlig kan afklare flere ting i den forbindelse. I forbindelse med byggearbejdet vil en del af parkeringspladserne på Ræveholmen blive byggepladsareal og p-pladser til håndværkerbiler. Den øverste del af håndarbejdslokalet vil etableres som adgangsområde mellem Ræveholmsarealet og kantineområdet. Det betyder, at håndarbejdslokalet får etableret en ny dør i den nedre ende, så undervisningen kan fortsætte, mens undervisningen i fysik- /kemilokalet samt formningslokalet vil få adgang gennem aulaen. Vedr. kantineudsalg vil der komme besked ud om hvor og i hvilket omfang vi kan servicere eleverne med mad og drikke.

5 Kontaktforældresamarbejde Skole-hjem samarbejdet er en vigtig og afgørende dialog, der er så afgørende for den enkelte elevs udvikling og skoleforløb. Kontaktforældre vælges for et år af gangen og er klassens talerør. Hovedformålet er at skabe et godt socialt samvær mellem forældre og børn, og at varetage klassens tarv. Til hjælp for dette vigtige arbejde har skolebestyrelsen udgivet en folder som kort og præcist informerer om punkter, der kan gøre det nemmere for nye og eksisterende kontaktforældre at komme hurtigt i gang. Alle kontaktforældre har fået denne folder og alle nye vil automatisk få folderen, når de er valgt. Folderen er også vigtig for øvrige forældre, så de kan se, hvad der er kontaktforældrenes rolle. En klasse der fungerer godt socialt med opbakning og interesse fra forældregruppen har større mulighed for at komme godt igennem skoleforløbet. Folderen kan også findes på skolens hjemmeside under menupunktet Skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen er meget interesseret i en tættere dialog med de valgte kontaktforældre i skolens klasser, og opfordre til at kontaktforældrene henvender sig til os og informerer om hvad der rører sig på skolen. Skolebestyrelsen ønsker også at kunne informerer direkte til kontakforældrne når vi har relevante emner. Klassens kontaktforældre modtager derfor et visitkort, ved det forældremødet hvor der vælges nye kontakforældre. Visitkortet indeholder navn, tlf.nr. og til klassens skolebestyrelsesrepræsentant, således at kontaktorældrerne har mulighed for at komme i kontakt med skolebestyrelsen. Ved sammme lejlighed modtager skolebestyrelsesrepræsentanten navn, tlf.nr. og fra kontakforældrene. Derved bliver banen kridet op for en hurtig og effektiv dialog, skolebestyrelse og kontaktforældre imellem. Familieklassen Familieklassen begyndte på Egegård Skole i november Og hvad er så det? Jo, det er et tilbud til børn, der: har svært ved at koncentrere sig har svært ved at organisere og planlægge har svært ved at indordne sig efter klassens normer og regler har svært ved at begå sig med jævnaldrende På skolen er det lærer Pernille Hvistendahl og børnehaveklasseleder Jytte Christensen, der er personalet i familieklassen. Strukturen er, at man som forældre tirsdag formiddag er med sit barn i familieklassen, der holder til i skolens støttecenter (gamle pedelbolig). Gruppen består af 4-5 børn og forældre. Forløbet strækker sig over 12 uger. Forud for opholdet i familieklassen er der i fællesskab mellem eleven, klasselæreren, forældrene samt familieklassens lærere opstillet nogle mål for de områder, hvor der skal skabes en forandring af elevens adfærd. Målene indføres i et målskema, som følger eleven hele tiden. Lærerne omkring eleven skal løbende udfylde dette målskema, og om tirsdagen bliver der med udgangspunkt i det udfyldte målskema så evalueret i familieklassen. Skolens erfaringer er, som det fremgår, endnu beskedne, men hidtil har det været en succes. Det skal da også nævnes, at på andre skoler med et tilsvarende tilbud oplever man en stor succesrate.

6 Den Digitale Skole Det er efterhånden ganske naturligt, som familie, at have adgang til internettet. Det giver os mulighed for at kunne kommunikere med hvem som helst når som helst og hvor som helst. Internettet giver frihed til at søge informationer eller kontakte de mennesker man har berøring med, når det er bekvemt, og det levner samtidig mulighed for at kunne svarer tilbage på mails når man har tiden til det. Det er en hverdag mange er helt fortrolig med, der nu rykker ind på Egegård Skole, navnet er SkoleIntra. SkoleIntra består af 3 dele: ElevIntra PersonaleIntra ForældreIntra Alle 3 dele er integreret på skolens hjemmeside hvor man logger sig på med password til de dele man har adgang til. Indførelsen af SkoleIntra på Egegård Skole startede allerede sidste skoleår med ElevIntradelen, hvor eleverne bl.a. kan oprette profil, have egne mapper og dokumenter, se lektie og -skemaoversigt og løse opgaver. Denne digitale process er for nogle lærere mere krævende at starte op end for andre, så derfor vil der være forskel på hvor langt de enkelte klasser er nået på nuværende tidspunkt. Derfor vil også udnyttelsen af de faciliteter der ligger I ElevIntra være forskellige fra klasse til klasse. Lærere, pædagoger og ledelse bruger PersonaleIntra til bl.a. lokale- og mødebooking, skemalægning og general information til skolens brugere. PersonaleIntra fungere som skolens fælles hukommelse, hvad sker hvor og hvornår. ForældreIntra giver forældrene mulighed for at få information om skolen i almindelighed og den pågældende klasse i særdeleshed. Den information som man ofte har kunnet finde på bunden af skoletasken som en harmonika, kan nu også findes elektronisk på ForældreIntra. Der findes også mulighed for oprettelse af debatforum, hvor klassens forældre og lærere kan komme med input til emner der er aktuelle for klassen netop nu. Man kan som forældre lægge billeder ind som har tilknytning til klassen, og direkte fra siden sende mails til andre forældre og lærere. Skolebestyrelsen har udarbejdet en folder om brugen af ForældreIntra som alle elever har fået med hjem. Denne folder kan stadig fås ved henvendelse til skolens kontor. Skolebestyrelsen stiller sig samtidig til rådighed ved forældremøder, for at få forældrene logget på og få mulighederne vist. SkoleIntra er enkelt, nemt og bekvemt. Elevrådet Elevrådet har sidste år været på en elevrådstur, hvor vi har lært at samarbejde som et rigtigt elevråd. Udover det, er der blevet taget få beslutinger, bla. om at der igen i år, skal være vores traditionelle skolefodbold-turnering. Der er også blevet besluttet, at vi i år vil arbejde for en skolefest for udskoling, og vi arbejder på højtryk for at få begge ting til at fungere. Ellers er der ikke så meget andet at sige, end at elevrådet også har en side i intra, under "Skolen", hvor I kan skrive til os, se vores produkter mm. I er meget velkomne til at tjekke den, og selvfølgelig være aktive.

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN På Solbjergskolen arbejder vi for en åben, tillidsfuld og ærlig dialog mellem forældre, elever og skolens medarbejdere. Målet er, at eleverne

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN FORMÅL Kontaktforældreordningen har til formål at lette og fremme samarbejdet mellem skolen og hjemmene. Kontaktforældreordningen skal være med til at sikre, at både skolen

Læs mere

KÆRE KONTAKTFORÆLDRE. Allerførst tak fordi du har valgt at stille op.

KÆRE KONTAKTFORÆLDRE. Allerførst tak fordi du har valgt at stille op. KONTAKTFORÆLDRE KÆRE KONTAKTFORÆLDRE Allerførst tak fordi du har valgt at stille op. Et godt skolemiljø skabes gennem en god og åben dialog og et tæt samarbejde mellem skolens lærere, ledelse og forældre.

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Syvstjerneskolen - principper

Syvstjerneskolen - principper Princip for samarbejdet mellem skole og hjem, herunder forældreansvar Formål: Ramme: Kommunikationen mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Principper & politikker pr. april 2017

Principper & politikker pr. april 2017 Principper & politikker pr. april 2017 - besluttet i skolebestyrelsen i perioden januar 2015 til april 2017 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Velkommen i skole... 4 Nye oplevelser... 5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

Herunder ses en kort oversigt over de servicemål og servicekvaliteter, der stiller specifikke krav til forældresamarbejdet i Holbæk Kommune:

Herunder ses en kort oversigt over de servicemål og servicekvaliteter, der stiller specifikke krav til forældresamarbejdet i Holbæk Kommune: Strategi for forældresamarbejde på Kundby Skole/ SFO Alle skolebestyrelser i Holbæk Kommune skal udarbejde en strategi i forhold til forældresamarbejde som en del af de af politikerne udpegede fokusområder.

Læs mere

Formål... 3 Kommunikationsveje for forældre på Kongevejens Skole... 4 Kommunikationsmodel på Kongevejens Skole... 4 Mundtlig kommunikation...

Formål... 3 Kommunikationsveje for forældre på Kongevejens Skole... 4 Kommunikationsmodel på Kongevejens Skole... 4 Mundtlig kommunikation... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Formål... 3 Kommunikationsveje for forældre på Kongevejens Skole... 4 Kommunikationsmodel på Kongevejens Skole... 4 Mundtlig kommunikation... 5 - Hvornår og hvordan

Læs mere

sådan arbejder I med skolens digitale værdier

sådan arbejder I med skolens digitale værdier Vær digital sådan arbejder I med skolens digitale værdier Hvis du vil i gang med en proces, hvor I sætter skolens digitale kultur og elevernes digitale trivsel på dagsordenen, er det vigtigt, at du som

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen MUNKEKÆRSKOLEN 2.8 Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen Mål: Eleverne på Munkekærskolen skal opleve at aktørerne omkring dem samarbejder om den enkelte elevs, gruppens og klassens

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Skole-hjem-samarbejdet for klasse.

Skole-hjem-samarbejdet for klasse. Skole-hjem-samarbejdet for 0.-3. klasse. Formål Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt! Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt fordi det har stor betydning for elevernes udbytte af deres skolegang både fagligt og

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Den Gode Klasse Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Forældremøder Struktur og indhold Etik for møder i Den gode klasse Guide til ordstyrer Hvad er Den Gode Klasse? Den Gode Klasse er et forældrestyret

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE Med baggrund i FOLKESKOLELOVEN Folkeskolelovens kapitel 1 om folkeskolens formål. I 1: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder,

Læs mere

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem

Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Kontaktforældre Ved Birkerød Skole Aktive forældre er en forudsætning for et godt samarbejde mellem skole og hjem Birkerød Skole Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød Tlf. 46 11 41 80 birkeroedskole@rudersdal.dk

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Gjern skole og bestyrelse udsender hvert år en skriftlig beretning. Målet med beretningen er at informere forældrekredsen om arbejdet i skolebestyrelsen og om væsentlige

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

FOLKESKOLEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE - ET SAMARBEJDE FOR BØRNENES SKYLD

FOLKESKOLEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE - ET SAMARBEJDE FOR BØRNENES SKYLD FOLKESKOLEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE - ET SAMARBEJDE FOR BØRNENES SKYLD Kære forældre I modtager denne folder, fordi I har et eller flere børn i folkeskolen i Frederiksberg Kommune En folkeskole, som vi

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

INFORMATION & KOMMUNIKATION

INFORMATION & KOMMUNIKATION INFORMATION & KOMMUNIKATION PILEGÅRDSSKOLEN INFORMATION OG KOMMUNIKATION MELLEM SKOLE OG HJEM Denne folder er vedtaget af skolebestyrelsen og henvender sig både til personale og forældre på Pilegårdsskolen.

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole Skole/hjem samarbejdet og kommunikationspolitikken er formuleret for alle involverede skolens parter.

Læs mere

Temaerne er: Den gode relation Videndeling - Involvering og medinddragelse - Det kontaktløse samarbejde - Forebygge/løse problemer.

Temaerne er: Den gode relation Videndeling - Involvering og medinddragelse - Det kontaktløse samarbejde - Forebygge/løse problemer. Udkast til strategi for forældresamarbejde på Kundby Skole/ SFO Alle skolebestyrelserne i Holbæk Kommune skal udarbejde en strategi i forhold til forældresamarbejde som en del af de af politikerne udpegede

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 16

Skolebestyrelsesmøde nr. 16 . Skolebestyrelsesmøde nr. 16 Onsdag d. 28. februar på afd. Jernløse 18.30-20.30 De næste møder Mandag d. 19/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag d. 12/6 Jyderup DELTAGERE

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens opgave er ifølge folkeskolelovens 1 og 3 bl.a. at støtte børnene i deres alsidige, personlige udvikling, samt forberede dem til medbestemmelse, medansvar, rettigheder

Læs mere

Referat: Dato: 28/11 2011. Tidspunkt: 18.00 Sted: Ellekildevej. Efter mødet spiser vi mad fra Rikkes cafe.

Referat: Dato: 28/11 2011. Tidspunkt: 18.00 Sted: Ellekildevej. Efter mødet spiser vi mad fra Rikkes cafe. Referat: Dato: 28/11 2011 Tidspunkt: 18.00 Sted: Ellekildevej Efter mødet spiser vi mad fra Rikkes cafe. Fremmødte: Alle. Afbud: Punkter til evt. Ingen. Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendt.

Læs mere

Glud skoles årsberetning 2017

Glud skoles årsberetning 2017 Skolebestyrelsen (SB) har som tidligere år arrangeret et fælles forældremøde. I år er det d. 14. marts, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål til årsberetningen vedr. skoleåret 2017 - SB modtager

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Udgivet af Christianshavns Skoles skolebestyrelse August 2011 Indledning Man kunne fristes til at spørge om det virkelig

Læs mere

Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel

Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel Rugvængets Skole Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel Side 1 Kære forældre Med denne folder ønsker Rugvængets Skole, dvs. skole og BFO, at præcisere skolens, forældrenes og elevernes roller og

Læs mere

Håndbog for kontaktforældre

Håndbog for kontaktforældre Brønshøj Skole Håndbog for kontaktforældre Skolebestyrelsen 16 Velkommen som kontaktforældre Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, vil skolebestyrelsen gerne byde dig velkommen som

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

På nettet med BørneIntra

På nettet med BørneIntra På nettet med BørneIntra Din institution går på nettet sammen med de andre børneinstitutioner i kommunen. Til det formål bruger I et program der hedder BørneIntra. Med BørneIntra får din institution et

Læs mere

FORÆLDRE- SAMARBEJDE. En del af den gode undervisning

FORÆLDRE- SAMARBEJDE. En del af den gode undervisning FORÆLDRE- SAMARBEJDE En del af den gode undervisning I pjecen kan du læse om Nye platforme for samarbejdet Ugeplan og nyhedsbrev På mail med forældre Forældremødet Skole-hjem-samtaler Ændringer i den normale

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion:

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion: KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER Formål med kontaktforældrefunktion: at styrke kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at fremme klassens faglige og sociale trivsel at medvirke til at understøtte

Læs mere

Brændgårdskolen. Skolens værdigrundlag:

Brændgårdskolen. Skolens værdigrundlag: Brændgårdskolen Skolens værdigrundlag: Definition: En person er mobbet eller plaget, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra én eller flere personer.

Læs mere

Skoleindskrivning 2017

Skoleindskrivning 2017 Skoleindskrivning 2017 Kære forældre - til nye skolebørn Undervisningspligten indtræder den 1. august i det kalenderår, hvor dit barn fylder seks år. Det betyder, at alle børn, der fylder seks år i 2017,

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL

SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL juli 2015 SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL Formål Vi sikrer os, at vi over tid behandler alle SKAL-opgaverne ved at indplacere opgaverne i årsplanen. Klik for at gå til Folkeskoleloven

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION

BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION Principper for kommunikation på Bøgeskovskolen Dialogmøde 2 Klasselærer Månedsbrev, forældremøde, årsplan Forældre kommende 0. klasse Forældre /hjem Forældre- Råd

Læs mere

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION 2 En god skole er derfor en fællesopgave, der løses i et tæt og

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen www.dybbol-skolen.dk Et godt sted at lære og være IDEER til forældremøder og forældrerådene: Se Dybbøl-Skolens hjemmeside www.dybbol-skolen.dk ( Information Mest for

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Kære elever og forældre.

Kære elever og forældre. Flakkebjerg den 3. februar 2015 Kære elever og forældre. Se,se,se, i nat er faldet sne. Nu bli r der fest og glæde, nu skal vi ud med slæde. Se,se,se! I nat er faldet sne. Så kom den endelig sneen, som

Læs mere

Intranet på Kongevejens Skole

Intranet på Kongevejens Skole Intranet på Kongevejens Skole På Kongevejen Skole ønsker vi at benytte SkoleIntra som et dynamisk redskab til information, kommunikation og dialog blandt elever, medarbejdere og forældre. Målsætningen

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Få grundlæggende principper for kommunikationen på Frederik Barfods Skole

Få grundlæggende principper for kommunikationen på Frederik Barfods Skole Kommunikation og dialog på Frederik Barfods Skole På Frederik Barfods Skole ønsker vi en åben og tydelig kommunikation og dialog med elever, forældre, medarbejdere og andre interessenter. Dette skal ses

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Principper for skolens drift

Principper for skolens drift Principper for skolens drift Emne: Skole-hjemsamarbejdet Dato 05-05-2015 Sagsbehandler Preben Skov Christensen Direkte telefonnr. 76 81 36 00 Journalnr. 17.01.01-P21-1-15 Principper for skole-hjemsamarbejdet

Læs mere

GLÆDELIG JUL. Skolebestyrelsen Vi er i en situation, hvor vi nødvendigvis. Nov.-dec Fællessamling med 4. årg. Foto v/ Helle Holme Thomsen

GLÆDELIG JUL. Skolebestyrelsen Vi er i en situation, hvor vi nødvendigvis. Nov.-dec Fællessamling med 4. årg. Foto v/ Helle Holme Thomsen Nov.-dec. 2011 ONLINE ønsker alle elever, forældre og medarbejdere en rigtig GLÆDELIG JUL Fællessamling med 4. årg. Foto v/ Helle Holme Thomsen Skolebestyrelsen Vi er i en situation, hvor vi nødvendigvis

Læs mere

Forældreintra - en ny kommunikationsvej mellem hjem og skole

Forældreintra - en ny kommunikationsvej mellem hjem og skole Forældreintra - en ny kommunikationsvej mellem hjem og skole På Rask Mølle Skole har vi tre forskellige lukkede intranet beregnet for forskellige parter i skolen: Personaleintra for personale Elevintra

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Frederikssund Kommune Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Workshop d. 21/3 2017 Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling.

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning:

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning: Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Ødsted Skole anvender

Læs mere

Beretning Egegård Skole marts 2006

Beretning Egegård Skole marts 2006 SKOLEBESTYRELSENS Beretning Egegård Skole marts 2006 Kort om Skolebestyrelsen Status på skolestrukturen Skolepolitik Skolens økonomi Bygningsvedligeholdelse Kantineudvalg Sundhedspolitik Forældresamarbejde

Læs mere

Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016:

Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016: Børne- og ungdomsforvaltningen Skolen på Islands Brygge Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016: Deltagere: Lene Høyer Anne Stubsgaard Jon Paludan Anne Vestergaard Jensen Sofie Lunøe Stine

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 30/8 2012 tidspunkt: 19.00 Fremmødte: Lisbeth undtagen elevrepræsentanter Sted: Saxo Ny konstituering: Man vedtog at den nuværende formand Søren Rasmussen fortsætter

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Skovvangskolen. Informationsfolder til. forældre. ved skolestart.

Skovvangskolen. Informationsfolder til. forældre. ved skolestart. Skovvangskolen. Informationsfolder til forældre ved skolestart. 1 Skovvangskolen vil med denne folder orientere forældrene om hvilke mål og forventninger, vi har til det kommende skole/hjem-samarbejde

Læs mere

Den Gode Klasse Herningvej Skole

Den Gode Klasse Herningvej Skole Den Gode Klasse Herningvej Skole af Trivselsperson, Rikke Hartmann Fordi... De andre børn i klassen er dit barns betinger for at gå i en god klasse! Fællesskabet er vigtigt, hvis vi skal forebygge mobning

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION En god skole

Læs mere

Dato for møde Tidspunkt Sted 15. januar Mølleholmskolen

Dato for møde Tidspunkt Sted 15. januar Mølleholmskolen Skolebestyrelsesmøde ato for møde Tidspunkt Sted 15. januar 2015 17.30 Mølleholmskolen agsorden 0. Godkendelse af dagsorden og referat 1. Meddelelser: Formand Ledelse Medarbejdere H-sporet og SFO Elevrådet

Læs mere