Der indkom 1 skriftlig kommentar til referatet. Den omhandlede en præcisering af, hvem der har sagt hvad under punkt 9:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der indkom 1 skriftlig kommentar til referatet. Den omhandlede en præcisering af, hvem der har sagt hvad under punkt 9:"

Transkript

1 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E FS AAG K US LB TE HT A N D L E R NI NI EG LE S PJ E DR EN RE S EVN E J 1 0 PT OE SL ET FB O N K : S E 1M 0A0 I L A: AI PL BE O@ RA G D M. A A U. D K Referat til FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige fakultet Torsdag den 7. september kl. 13:30-15:30 Niels Jernes Vej 10, mødelokale 5 Medlemmer: Lars Hvilsted Rasmussen (LHR), Kim Dremstrup (KDN), Søren Pihlkjær Hjortshøj(SPH), Christina Breddam (CBR), Svend Birkelund (SB), Meg Duroux (MD), Ulrike Pielmeier (UP), Melanie Rosendahl Antonsen (MRA), Merete Fredsgaard (MF), Per Knudsen (PK), Anne Bisgaard Pors (ABP) Afbud: Meg Duroux (MD), Anne Bisgaard Pors (ABP) Gæst: Bodil Brander Christensen (BBC) deltog under punkt 3. Pascal Madeleine (PM) deltog under punkt 4. Referent: Inge Pedersen (IPE) Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden for FSU-møde d. 7. september 2017 Dagsorden blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra FSU-møde d. 15. juni 2017 Bilag 2-1: Foreløbigt referat fra FSU-møde d. 15. juni 2017 Der indkom 1 skriftlig kommentar til referatet. Den omhandlede en præcisering af, hvem der har sagt hvad under punkt 9: Fra: Det blev nævnt, der er for få midler i forhold til arbejdet. Det er skævt, at det kunne rammer en med-arbejdergruppe. TAP føler sig måske mindre værd. At der er en ramme for TAP og ikke for VIP er ik-ke et godt signal at sende Det positive i forhandlingen, er, at der blev sat en grænse for, hvor lille et beløb der gives. Der blev udtrykt forståelse løntilbageholdenhed i en tid, hvor økonomien er under pres Til: TR-repræsentanterne (eller TR-gruppen) nævner, Det blev nævnt, der er for få midler i forhold til arbejdet. Det er skævt, at det kunne rammer en med-arbejdergruppe. TAP føler sig måske mindre værd. At der er en ramme for TAP og ikke for VIP er ik-ke et godt signal at sende Det positive i forhandlingen, er, at der blev sat en grænse for, hvor lille et beløb der gives. Der blev udtrykt forståelse løntilbageholdenhed i en tid, hvor økonomien er under pres

2 Rettelserne blev godkendt, og vil blive rettet i referatet. 3. Høring af ændring af universitetets vedtægt (30 min) Bilag 3-1: Sagsfremstilling Bilag 3-2: Forslag til revideret vedtægt for AAU Bilag 3-3: Oversigt over ændringer med bemærkninger Bodil Brander Christensen (BBC) deltog under punktet og orienterede om ændringerne af Aalborg universitets vedtægt. Som følge af en ændring af universitetsloven, som trådte i kraft pr. 1. juli 2017 samt et ønske om et generelt serviceeftersyn af universitetets vedtægt, har Rektorsekretariatet udarbejdet et udkast til en ny vedtægt, som nu er i høring. Dekansekretariatet indsamler høringssvar fra alle enheder, hvor vedtægten har været i høring, og fremsender ét samlet høringssvar fra fakultetet. De fremsendte høringssvar vil efterfølgende blive behandlet i rektoratet med henblik på at præsentere vedtægten til endelig godkendelse i direktionen i november og efterfølgende behandling i bestyrelsen i december. Generelle punkter at være opmærksomme på i vedtægten: Organisations- og ledelsesstrukturen er overordnet uændret. Ansættelsesudvalgene er blevet gjort mere fleksible. Antal medlemmer i alle kollegiale organer reduceres. Ledelsesret og pligt på alle ledelsesniveauer er tydeliggjort. PK og LHR orienterede om drøftelsen i HSU. Medarbejdersiden undrede sig over den kompetence der er tillagt universitetsdirektøren, ligesom man ser vedtægtsændringerne som en centralisering af magt og indflydelse. Ledelsessiden gjorde opmærksom på at mange af ændringerne er en opdatering i forhold til at følge universitetsloven. Endvidere er det begrundet i et ønske om at sikre en mere effektiv arbejdsgang ved at flytte opgaver fra bestyrelsen til rektor. Medarbejdersiden udtrykte hertil en bekymring over reduktion i antal B-side repræsentanter i de kollegiale organer. SB orienterede fra drøftelsen i studienævnene, at man her er bekymret for reduktionen af antal medlemmer i studienævnet. Den faglige kompleksitet er svær at honorere med et færre antal deltagere. KDN udtrykte at meget virker som en alignment af måden man gør tingene på. Vedr. antal medlemmer i udvalg har man på HST gode erfaringer med at udvide om nødvendigt. KDN foreslog at man arbejder hen mod et minimum antal repræsentanter, i stedet for et max. antal repræsentanter. FSU tilsluttede sig bekymringen om at antallet ikke må forhindre muligheden for at sikre den nødvendige faglige repræsentation i udvalgene. FSU tilsluttede sig bekymringen for at der bliver flyttet for meget kompetence fra bestyrelse til rektor. Det er vigtigt at anerkende den særlige sikkerhed der ligger i at man har en bestyrelse, som har en overordnet opmærksomhed og hvor der også sidder medarbejderrepræsentanter.

3 4. Ligestilling / diversity Management (15 min) Bilag 4-1: Sagsfremstilling vedr. ligestilling og diversitet Pascal Madeleine (PM) deltog under dette punkt. LHR orienterede om arbejdet som pågår i udvalgt for Ligestilling og diversitet (ULD). Udvalget for Ligestilling og Diversitet (ULD) er et udvalg nedsat af direktionen, hvor udvalget fungerer som et rådgivende organ. Udvalget har ansvaret for den strategiske og langsigtede udvikling af og arbejde med ligestillingsområdet. Ligeledes at følge og skabe rammen på AAU for at skabe lige muligheder for alle. Formanden har her ret og pligt til at blande sig i forhold til ligestilling og diversitet, hvilket er et stærkt redskab for udvalget. Udvalgets beskæftigelsesområder ligger på nuværende tidpunkt i køn, alder, etnicitet, nationalitet, seksuel orientering, religiøs observans, medarbejdere med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse mv. Der er udpeget medlemmer til udvalget. Udvalget arbejder med et kommissorium og er i gang med udarbejdelsen af en proces- og handleplan. I ULD er der blandt andet blevet drøftet muligheden for en anonym postkasse, hvor medarbejderen kan henvende sig, hvis man har en problemstilling i ift. Ligestilling og diversitet. Der blev spurgt ind til om det er en opgave for udvalget eller det bør adresseres et andet sted hen. Generel var der enighed i SU om, at der burde være en viden i organisationen, om hvor medarbejderne kan henvende sig i disse typer sager. Om det så er arbejdsmiljø organisationen, SU eller ULD der håndtere dette, må være op til nærmere vurdering. Et andet emne i udvalget er venligheden i bygningerne ift. handicap. ULD samler efterfølgende de indkomne tilbagemeldinger sammen, hvor der laves en endelig handleplan, som forelægges direktionen og HSU og sendes til høring i samarbejdsorganerne. MRA nævnte, at det kunne være rart med et sted hvor man kan henvende sig generelt, hvis man er usikker på hvordan man håndterer en konkret episode. Heraf en drøftelse af, hvor man henvender sig om hvad. Der er enighed om at personsager håndteres via TR, arbejdsmiljø repræsentant eller leder, mens generelle problematikker håndteres i SU eller arbejdsmiljø organisationen. Pascal Madeleine er SUNDs repræsentant i Ligestillings- og diversitets udvalget, og man kan altid henvende sig til Pascal. MRA bad om, at det undersøges om der fra HR kan komme producere nogle statistik på arbejdsmiljø relaterede sager, som kan forelægges arbejdsmiljø organisationen. FSU fulgte indstillingen og tog orienteringen til efterretning. 5. Orientering om SUND byggeri (10 min) Bilag 5-1: Sagsfremstilling vedr. status på Sund-byggeriet LHR orienterede om status på Sund-byggeriet.

4 SUND byggeriet er nu i det man kalder et faseskifte, hvor man er ved at klargøre fremlæggelsen af et aktstykke til godkendelse i ministeriet. Der er dog opstået forskellige udfordringer i processen, som har kostet tid. Der skal f.eks. foretages en ekstern granskning. Der har hertil været en dialog om antal parkeringspladser og finansieringen af disse. Ligeledes er der blevet foretaget en genberegning af udgifterne til koblingszonen, som har vist sig at bliver dyrere. Endvidere drøftes brugsretten af koblingszonen, særligt ift. auditorier. Det forventede ibrugtagningstidspunkt den holder stadig. FSU fulgte indstillingen og tog orienteringen til efterretning. 6. Arbejdsmiljø handlingsplaner i forhold til SUND fakultetets tre områder (20 min) Bilag 6-1: Sagsfremstilling Bilag 6-2: SUND handlingsplan AAU for psyk-arb-miljø Bilag 6-3: SUND budgetmodel 2017 Med udgangspunkt i AAU s arbejde med handlingsplaner for det psykiske arbejdsmiljø, efter Arbejdstilsynets undersøgelsespåbud og CRECEA's undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø for VIP i A.C. Meyers Vænge 15, orienterede CBR om de udarbejdede handlingsplaner i forhold til dekanens tre ansvarsområder. Præstationsmålinger VIP Der henvises til lønaftalen for VIP, som forholder sig til præstationsmålinger. Netværk for yngre forskere og nye, udenlandske kolleger Prodekan for forskning undersøger behovet på området, og hvordan man kan arbejde med det fremadrettet. Økonomimodeller Der er udarbejdet en grafisk, let gennemskuelig fremstilling af økonomimodel for SUND fakultetet. UP undrede sig over, hvorfor prodekanen igen skal undersøge behovet for yngre forskeres netværk, når rapporten fra Sydhavn allerede viser at der er et behov. CBR oplyste, at problematikken omkring yngre forskeres netværk, i første omgang handler om at få afdækket hvordan det konkret ser ud på SUND, hvor man efterfølgende kan tage stilling til konkrete handlinger. UP oplyste at når Lokallønsaftalerne udløber, er vi muligvis nødt til at tænke noget andet, da det fremadrettet måske ikke bliver muligt at indgå lokalaftaler. SPH gjorde opmærksom på, at der nok skal arbejdes yderligere med at gøre økonomisammenhængene mere tydelige for medarbejderne. Kim nævnte at man måske skal kigge endnu bredere på hvordan vi arbejder med honorering/præstationsmåling end blot at henvise til lønaftalerne. Med de faldne bemærkninger er orienteringen taget til efterretning.

5 7. Fastsættelse af mødedatoer det kommende år (5 min) Bilag 7-1: Sagsfremstilling Datoerne blev godkendt. 8. Orientering fra formanden og næstformanden (10 min) Bilag 8-1: Sagsfremstilling vedr. meddelelser På HSU-mødet d. 14. juni 2017 blev der orienteret om muligheden for at hjemsøge midler til kompetenceudvikling i forbindelse med organisationsudviklingsprojekter (fra Fonden FUSA) samt om muligheden for at blive en del af projektet MUS med værdi. Begge muligheder bunder i overenskomstmidler. Kompetencesekretariatet, som forvalter midlerne, har gjort opmærksom på, at der er flere midler til rådighed i indeværende overenskomstperiode, hvorfor de gerne ser flere ansøgninger hertil. Jeppe Emmersen tiltræder som prodekan for uddannelse på det Sundhedsvidenskabelige fakultet d. 1. december 2017 i en 80 % stilling. Jeppe er i øjeblikket studieleder, hvor der skal igangsættes en proces omkring udpegning af ny studieleder. Jeppe kommer til at sidde fast på fakultetskontoret, med en dag ude ved studienævn. LHR orienterede om at der kommer et finanslovsforslag for 2018 som foreslår at bevillingen til de ekstra 50 læger på SUND skal tages fra de andre fakulteter. Det er en overraskelse i forhold til de forudsætninger der oprindelig lå i forbindelse med udvidelsen. 9. Evt. herunder punkter til næste møde (5 min) Funding opfølgning herpå. Der er nedsat en gruppe omkring Funding som skal spille sammen med institutterne. Punkter til kommende møder: Mødeplan 2017: Dato Tidspunkt

Kort præsentation af TECH FSUs nye formand, Henrik Pedersen. Efterfulgt af en kort præsentationsrunde af de FSU-medlemmer som deltog på mødet.

Kort præsentation af TECH FSUs nye formand, Henrik Pedersen. Efterfulgt af en kort præsentationsrunde af de FSU-medlemmer som deltog på mødet. Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R I N G E P E D E R S E

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt.

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 15-09-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, torsdag den 26. maj 2016 kl. 13.30

Læs mere

Til FSU medlemmer. Referat:

Til FSU medlemmer. Referat: Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 17-03-2016

Læs mere

Til FSU medlemmer. Referat: (Kl. 13:30-13:50) 1. Præsentation af ny dekan, fakultetsdirektør og dekansekretær

Til FSU medlemmer. Referat: (Kl. 13:30-13:50) 1. Præsentation af ny dekan, fakultetsdirektør og dekansekretær Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 28-05-2015

Læs mere

Referat 1. Godkendelse af dagsorden for FSU møde den 15. september Der indkom ingen bemærkninger til dagsordenen, der blev godkendt.

Referat 1. Godkendelse af dagsorden for FSU møde den 15. september Der indkom ingen bemærkninger til dagsordenen, der blev godkendt. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 01-12-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, torsdag den 15. september 2016

Læs mere

Referatet fra 14. december 2017 blev godkendt uden kommentarer.

Referatet fra 14. december 2017 blev godkendt uden kommentarer. Medlemmer af FSU D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T NS IAG E L S BJ E HR AN NE DS LVE ER J 1 0 PI NO GS E T BP OE KD S E R159 S E N 9T 1E 0L 0 E AF OA LN B: O9 R9 4G 0 2

Læs mere

Referat (kl ) 1. Sammensætning af SUND FSU

Referat (kl ) 1. Sammensætning af SUND FSU Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 15-09-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, torsdag den 17. marts 2016 kl.

Læs mere

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.:

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.: FSU-medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte tlf. 9940

Læs mere

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 09-03-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Sagsnr.: Godkendt referat fra møde 2016-1 i akademisk råd, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden for FSU-møde d. 15. juni 2017

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden for FSU-møde d. 15. juni 2017 Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: 15.juni 2017 Dokumentansvarlig: Lisbeth Palmelund Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Foreløbigt referat af FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Til FSU medlemmer. Studieleder Jeppe Emmersen deltager under punkt 4. Foreløbigt referat: (kl. 13:30-13:40) 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Studieleder Jeppe Emmersen deltager under punkt 4. Foreløbigt referat: (kl. 13:30-13:40) 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 10-09-2015

Læs mere

3. Oprettelse af AC-TAP plads i SUND FSU Bilag: AC-TAP repræsentant i Fakultetssamarbejdsudvalg (FSU) Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

3. Oprettelse af AC-TAP plads i SUND FSU Bilag: AC-TAP repræsentant i Fakultetssamarbejdsudvalg (FSU) Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 Email: lpp@adm.aau.dk Dato: 13-06-2014

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Ref.: LPP J.nr.:

Ref.: LPP J.nr.: Til FSU-medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk HR-centeret Lasse Panny Pedersen Direkte tlf. 9940 3503

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Til FSU medlemmer. Afbud: Meg Duroux (MEGD) Torsten Topbjerg (TT) Karín Nesheim (KN) Dagsorden: 1. Velkomst til nyt medlem af FSU Torsten Topbjerg

Til FSU medlemmer. Afbud: Meg Duroux (MEGD) Torsten Topbjerg (TT) Karín Nesheim (KN) Dagsorden: 1. Velkomst til nyt medlem af FSU Torsten Topbjerg Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 Email: lpp@adm.aau.dk Dato: 19-09-2014

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger. REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Dato: 19-05-2017 Møde: FSU HUM Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 9. maj 2017, kl. 10:00 12:00

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

GODKENDT referat - SUND FSU den 7. marts 2019 kl Mødelokale 4 (NJV 10)

GODKENDT referat - SUND FSU den 7. marts 2019 kl Mødelokale 4 (NJV 10) Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: 18. marts 2019 Dokumentansvarlig: Jette Thorsen Gade Sagsnr.: 2019-020-00294 GODKENDT referat - SUND FSU den 7. marts 2019 kl. 13.30 15.30

Læs mere

Godkendt referat af møde i akademisk råd 2011-1, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag den 26. januar 2011, kl. 12.30 15.00

Godkendt referat af møde i akademisk råd 2011-1, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag den 26. januar 2011, kl. 12.30 15.00 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte tlf. 9940 7990 E-mail:

Læs mere

2. november 2011 Ref.: AKS J.nr.:

2. november 2011 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Godkendt referat - SUND FSU den 13. december 2018 kl Mødelokale 4 (NJV 10)

Godkendt referat - SUND FSU den 13. december 2018 kl Mødelokale 4 (NJV 10) Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: 5. december 2018 Dokumentansvarlig: Jette Thorsen Gade Sagsnr.: 2018-020-00250 Godkendt referat - SUND FSU den 13. december 2018 kl. 09.00

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde Aalborg Øst. Sagsbehandler: Thine Kirwa (TGK) Dato: 14.

Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde Aalborg Øst. Sagsbehandler: Thine Kirwa (TGK) Dato: 14. REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Thine Kirwa () Møde: FSU SAMF Dato: 14. september 2017 Mødedato og tidspunkt: Mandag den 28.

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R A N N E C H R I S T O

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 2. september 2016, kl. 9:00-11:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere:

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Dekansekretariatet ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Otto Simonsen Dato: 26. oktober 2018 Sagsnr.: 2018-021-00311 Dokument.nr: REFERAT Møde: FSU SAMF

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere

grundet den lange dagsorden udsættes til næstfølgende FSU

grundet den lange dagsorden udsættes til næstfølgende FSU REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Thine Kirwa (TGK) Dato: 12. juni 2017 Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 6. juni

Læs mere

Referat fra møde i Personalepolitisk Udvalg mandag den 2. juli 2018 kl

Referat fra møde i Personalepolitisk Udvalg mandag den 2. juli 2018 kl Til medlemmerne af PPU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler Helene Selmer Kristensen Telefon: 9940 3877 E-mail: hk@adm.aau.dk Sagsnr.: 2017-021-00132 Dato: 05-07-2018 Referat

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger. REFERAT Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 10. februar 2016, kl. 10:00 13:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC) (pkt.

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415 IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl. 09.00-12.00 Mødested: 1467/415 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Jytte Ringtved, Liselotte Malmgart, Lene Kühle, Bo Kristian Holm, Henning Høgh Laursen, Anne Line Dalsgård,

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Henrik H. Søndergaard, Ole Busck, Karina Boller Jensen, Antonino

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11,

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11, Godkendt på bestyrelsens møde 2-11, 02.05.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00014

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde mandag d. 10. september 2018 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen (fra kl. 13:25), Antonino Castrone, Henrik Pedersen, Kim Dremstrup, Thorkild Ærø, Trond Beldo

Læs mere

Standardforretningsorden for kollegiale organer

Standardforretningsorden for kollegiale organer Rektorsekretariatet Dokument dato: 30/5 2005 Dokumentansvarlig: Bettina Thomsen/ Signe Hernvig Senest revideret: 30/5 2005 Senest revideret af: Anne Tonboe Dato for næste revision: Medio 2018 Godkendt

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet

AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet 2017-2021 Forord AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet tager afsæt i AAU s strategi Viden for verden og understøtter således

Læs mere

19. september 2012 Ref.: AKS J.nr.:

19. september 2012 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab (FHS) Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Helena Møller Telefon: 9940 8270 Email: helm@adm.aau.dk Dato: 19.06.16 Sagsnr.: [Sagsnr.] Referat

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtaget på møde i SU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 14. december 2011. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets samarbejdsudvalg har den 21. november 2014 besluttet at afvente revisionen af denne

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09,

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09, Godkendt på bestyrelsens møde 1-10, 01.02.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 22. december 2009 LKJ/lt J.nr. 2009-012/01-0025

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10,

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10, Godkendt på bestyrelsens møde 2-10, 26.04.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 17. februar 2010 BT/lt J.nr. 2010-012/01-0031

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Medlemmer: Til stede Med afbud Uden afbud Lars Hvilsted Rasmussen (dekan, formand) X

Medlemmer: Til stede Med afbud Uden afbud Lars Hvilsted Rasmussen (dekan, formand) X Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 15-03-2017 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra møde 2016-8 i akademisk råd, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag den 18.

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Til stede: Ulla Steen (US), Britt Justenlund (BJU), Gitte Abrahamsen (GA), Trine Schultz (TS), Marlene Ydegaard (MY) Afbud: Lone Ørsted (LOE)

Til stede: Ulla Steen (US), Britt Justenlund (BJU), Gitte Abrahamsen (GA), Trine Schultz (TS), Marlene Ydegaard (MY) Afbud: Lone Ørsted (LOE) Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 30. marts kl. 10-12 i lokale 1.02, Njv. 6b Til stede: Ulla Steen (US), Britt Justenlund (BJU), Gitte Abrahamsen (GA), Trine Schultz (TS), Marlene Ydegaard (MY) Afbud:

Læs mere

Referat til ekstraordinært møde i Hovedsamarbejdsudvalget fredag den 25. maj kl , Fredrik Bajers Vej 7 A1-112 (Loungen)

Referat til ekstraordinært møde i Hovedsamarbejdsudvalget fredag den 25. maj kl , Fredrik Bajers Vej 7 A1-112 (Loungen) Til medlemmerne af HSU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: HSU-sekretariatet Stine Vestergaard HSU-sekretariatet@adm.aau.dk Dato: 25.05.2018 Sagsnr.: 2018-232-00016 Referat

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr onsdag den 6. september 2017 kl NOVI, Niels Jernes Vej 10, mødelokale 1

Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr onsdag den 6. september 2017 kl NOVI, Niels Jernes Vej 10, mødelokale 1 Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: 29. august 2017 Dokumentansvarlig: Rikke Poulsen Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr. 20174 onsdag den 6. september 2017 kl. 13.00-16.00

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Arbejdsmiljøorganisation for Klinisk Institut

Arbejdsmiljøorganisation for Klinisk Institut Dokument dato: 15-03-2013 Dokumentansvarlig: LPP Senest revideret: 22-03-2013 Senest revideret af: Arbejdsmiljøorganisation for Klinisk Institut Baggrund Pr. 1. januar 2013 trådte samarbejdsaftale mellem

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Referat 9220 Aalborg Øst Møde: FSU HUM Sagsbehandler: Dato:15-11-2016 Sagsnr.: 2016-021-00012 Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 27.

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

SAMF FSU Referat

SAMF FSU Referat SAMF FSU 12.02.2019 Referat Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Til stede: Dekan Rasmus Antoft, institutleder Anette Borchorst, sekretariatsleder Jette Kollerup Bangsø, Lektor Jesper Lindgaard

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER 1. møde 2014 - Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00

Læs mere

Åbent referat til. Beskæftigelse

Åbent referat til. Beskæftigelse Åbent referat til Mødedato: Torsdag den 14. februar 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 2, Bytoften Fra medarbejdersiden: Michael Frandsen, FTF afbud i st. deltog Conny Knigge

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde onsdag d. 7. december 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Antonino Castrone, Lars Brodersen, Henrik H. Søndergaard, Rudi P. Nielsen (pr. video), Ole Busck,

Læs mere

1. februar 2012 Ref.: AKS J.nr.:

1. februar 2012 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

REFERAT. Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale med videolink til CPH ACM

REFERAT. Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale med videolink til CPH ACM REFERAT Møde: FSU HUM Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale 2.107 med videolink til CPH ACM15 2.1.024 Deltagere: Fakultetskontoret på Humaniora

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Tid: Mandag den 7. november 2016 kl Sted: Mødelokalet, Storegade 36, 3700 Rønne

Tid: Mandag den 7. november 2016 kl Sted: Mødelokalet, Storegade 36, 3700 Rønne Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 15. februar 2018 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Antonino Castrone, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Kim Dremstrup, Henriette Giese, Jette Thorsen Gade, Martin

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl september 2016 Sted:

Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl september 2016 Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B IKK-LSU M Ø D E R E F E R A T Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl. 13.00 16.00 7.

Læs mere

Tirsdag den 16. maj 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 3

Tirsdag den 16. maj 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 3 AAU Innovation og Forskningsstøtte Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 SU AAU Innovation Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 13.00-15.00 Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 3 Deltagere: Søren

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Dagsordenen er godkendt.

Dagsordenen er godkendt. Dekansekretariatet på Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Janus Skjoldborg Telefon: 9940 9598 Email: jms@adm.aau.dk Dato: 05.02.2019 Sagsnr.: 2019-014-00887 REFERAT

Læs mere