Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i 2009."

Transkript

1 Årsberetning for året 2009 Indledning Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i i NOCA, har ligesom resten af verden, været præget af den økonomiske krise. En krise der for en medlemsdrevet organisation som NOCA, betød at fokus måtte rettes mod hvordan NOCA bedst muligt, kunne skabe værdi for medlemmerne, således at de fik den inspiration og viden, der gjorde at de bedst muligt kunne komme igennem krisen. Dette har vi i NOCA gjort ved, at have fokus på krisens muligheder,og igennem vore aktiviteter har vi således søgt at se på muligheder igennem de temaer. aktiviteter og dagsordener vi har arbejdet med i løbet af året. Hvilke muligheder havde krisen så at byde på? Ud over at have fungeret som stopklods for den hæsblæsende udvikling, mange organisationer har oplevet gennem flere år, manede krisen til selvrefleksion og læring. Refleksion over hvad det er, der er organisationens kernekompetence, og læring ved at lægge vægt på, at organisationen skal komme styrket og forandret ud af krisen. Ud over at åbne for nye muligheder, betød krisen også, at danske virksomheder må tilpasse sig et langt mere krævende marked. Dette betyder at NOCAs primære fokus i 2010, er på den danske konkurrencekraft. Et fokus der ansporer organisationer til at reflektere over: Hvad er det egentlig vi er gode til her i Danmark, og hvad er det vi vil leve af? I NOCA er mantraet at medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource, da de besidder den specialiserede viden, der gør, at virksomhederne kan opretholde en unik ikke-imiterbar profil. Derfor er temaet i dag Den Nye Konkurrencekraft, da vi ønsker at gå i dybden med denne, og afdække hvad begrebet egentlig dækker over. Med disse aktuelle emner, samt kobling mellem forskning og praksis, ser vi det som NOCAs formål, at gøre en forskel for alle foreningens medlemmer. En forskel der kun kan opstå, ved at skabe rum for den videndeling der skal til, for at hjælpe medlemmerne hjælpe hinanden. For at denne målsætning fortsat kan blive opfyldt, ser vi det som afgørende, at vi holder fast i, at NOCA som forening er: Skabt af medlemmerne, drevet af medlemmerne for medlemmerne.

2 Medlemsforhold Det er med glæde at vi kan berette at 2009 igen var et år, hvor vi forøgede antallet af NOCA medlemmer. I 2008 havde NOCA 57 medlemmer, og i 2009 talte medlemskredsen ved udgangen af året 62 uddannelsesog forskningsinstitutioner, offentlige organisationer og private virksomheder. I NOCA glæder vi os over de nye medlemmer, for som det altid har været en vigtig værdi i NOCA, skal nye medlemmer kunne bidrage med professionalisme, være med til at skal øge foreningens mangfoldighed og ikke mindst, have lysten til at dele viden og erfaringer i et konstruktivt samarbejde. Allerede den 1. januar 2010 var vi imidlertid kun 60 medlemmer idet både Kolding Kommune og SIMI havde meldt sig ud fra denne dato. I forbindelse med udvidelsen af NOCAs medlemskreds, er det grundlæggende i foreningens strategi, at vi ikke reklamerer for vores netværk, men at kendskabet formidles via positiv omtale fra NOCAs medlemmer. På den måde sikrer vi, at de organisationer der udviser interesse for NOCA, allerede har gjort sig overvejelser om, hvad de forventer af samarbejdet, samt hvad de mener at kunne bidrage med. I NOCA må vi stadig have fokus på at udvide medlemsskaren, dels for derved at sikre et stærkt fundament for videndeling, inden for de af medlemmerne definerede fagområder, og dels for at sikre det økonomiske fundament, som er en nødvendighed for fortsat at drive en aktiv forening. Det skal dog slås fast, at vi i NOCA er meget bevidste om, at få og have de rigtige medlemmer, så vi sikrer et forsat højt fagligt niveau. I forhold til fordelingen af medlemmer, var det en målsætning ved sidste års generalforsamling, at tiltrække flere medlemmer fra forskningsverdenen. Det er derfor i år, en stor glæde at kunne fortælle, at Københavns Universitet er blevet en del af NOCAs netværk. Vi ser i NOCA frem til de faglige inputs Københavns Universitet kan komme med, da disse kan tilføje nye dimensioner til vores netværk. Økonomi Også i 2008 kan vi berette om pænt økonomisk resultat. En omsætning på 2 mio. kr. og et overskud på kr. var med til at udvikle vores foreningens kapital til bedre end målsætningen herfor. Det skal i denne sammenhæng klart slås fast, at NOCA er en almennyttig forening og at vi dermed ikke har til formål at generere overskud, men at en sund økonomi er forudsætningen for, at vi også i fremtiden kan sikre et solidt aktivitetsniveau, der kan give medlemmerne det bedst mulige udbytte af netværket. Samtidig er det også væsentligt at bemærke at vores aftale med FUHU har gjort at FUHU har givet et tilskud på netto ca kr.til NOCA i 2009.

3 Arrangementer I 2009 har der været afholdt adskillige konferencer, NOCA møder og temagruppemøder, alle med stor deltagelse og et højt fagligt niveau. Da vi i NOCA ikke måler vores succes ud fra taldata og statistik, ser vi denne aktivitet som et tegn på, at NOCA er et stærkt netværk, som er givtigt for dets medlemmer. NOCA møderne er medvirkende til at sætte fokus på et særligt emne, og det er ofte disse møder som temagrupperne opstår i kølvandet på, hvis der er medlemmer, som ønsker at gå mere i dybden med og have en længerevarende dialog omkring et specifikt tema. I NOCAs temagrupper bliver et forum for videndeling, åben dialog og inspiration skabt, således at de enkelte medlemmer kan drøfte de udfordringer de møder i hverdagen. Kort sagt er en temagruppe et sted, hvor medlemmerne får mulighed for, at lufte sine professionelle udfordringer med ligesindede. Temagrupper opstår og ophører helt afhængig af medlemmernes ønsker og behov. Efter stor interesse fra medlemmerne, er der i 2009 oprettet to nye temagrupper, indenfor Arbejdsmiljø og Talentudvikling. Yderligere er arbejdet i grupperne HR Excecutive Club og VL for strategisk kompetenceudvikling, fortsat med stor succes i NOCAmøderne og temagrupperne er kerneaktiviteter i NOCAs netværk, og i 2009 har vi holdt adskillige arrangementer i samarbejde med både private virksomheder og offentlige organisationer fra medlemskredsen. De virksomheder der agerer værter og lægger hus til disse møder, vil vi gerne benytte lejligheden her, til at sige en stor TAK! Takket være jeres engagement og store tillid til netværket, bliver det muligt for resten af NOCA at få et indblik i, hvorledes i arbejder med diverse udfordringer. I den forbindelse er vi yderligere meget glade for at erfare, at mange af medlemsvirksomhederne ønsker at være værter for disse møder, og vi tror på, at dette er udtryk for, at ikke mindst værtsvirksomhederne oplever at de får et udbytte fra disse møder. I NOCA sætter vi en stor stolthed i at koble vores praktiske viden med aktuel forskning, da vi herved tilfører dybde og alsidighed til vores netværk. For at fremme denne kobling, har NOCA i 2009, i samarbejde med FBE og FUHU, afholdt midtvejsseminaret Talentfuld talentudvikling? og konferencen Kompetenceudvikling i en krisetid. Begge er tiltag, der er medvirkende til afstanden mellem forskning og praksis bliver mindre, ved at praktikkerne som er jer (medlemmerne), møder en teoretisk dimension gennem oplæg og debat.

4 Academy of Management er et pragteksempel på, hvordan forskning og praksis mødes. I 2009 blev Academy of Management afholdt i Chicago, USA, under emnet Green Management, denne konference var med til at cementere at begrebet Grøn ledelse, er et virkeligt fænomen der aktivt bruges med succes i flere virksomheder. På trods af at mange virksomheder har skåret betydeligt ned på deres rejsebudgetter i kølvandet på finanskrisen, kunne vi i NOCA glæde os over, at der i 2009 var en flot deltagelse til Academy of Management. Vi ser denne vedvarende interesse i at deltage ved Academy of Management, som en indikation på, at deltagerne får et højt fagligt udbytte, der kan omsættes til reel værdi, når de returnerer til deres respektive virksomheder med ny viden og energi. Academy of Management 2010 finder sted i Montreal, Canada, under overskriften: Dare to Care - Passion and Compassion. Med denne overskrift udfordrer Academy of Management 2010 os alle til selvrefleksion. Dare to care mantraet opfordrer ledere til at reflektere over, om den måde de leder på, er med til, at gøre verden til et bedre sted for os alle sammen. Temaet passion og compassion lægger vægt på, at vi skal have passion for det vi laver, og medfølelse for de mennesker vi omgås. Ved dette års Academy of Management opfordres alle deltagere, til at forestille sig, hvilke muligheder der åbner sig, når begreber som passion og compassion, bliver taget i betragtning i ledelsesfilosofien, såvel som i den daglige ledelsespraksis. Det er en målsætning i NOCA også fremadrettet, at have fokus på hvordan tiltag indenfor forskningsområdet, konverteres til det praksisarbejde som NOCAs medlemmer sidder med til hverdag. På den måde kan NOCA være medvirkende til, at der bliver bygget bro mellem teori og praksis, således at forskningen indenfor HR feltet, bliver til reelle og tilgængelige arbejdsredskaber for NOCAs medlemmer. FUHU Det var også sådanne tanker, der i 2008 førte til at vi udvidede vores samarbejde med FUHU og med generalforsamlingens tilslutning sikrede en juridisk sammenhæng og samarbejde imellem foreningerne FUHU og NOCA. Allerede første år blev samarbejdet i praksis udbygget igennem flere fælles initiativer og projekter til glæde for begge foreninger. I forbindelse med direktør skiftet i FUHU i maj måned sidste år blev det besluttet at starte en strategiproces i FUHU med henblik på at fastlægge strategiske indsatsområder i FUHU i perioden frem til Processen blev skudt i gang ved etableringen af en strategigruppe bestående af FUHUs formandskab, FUHUs direktør samt formændene fra indsatsområderne i DEA og FBE samt undertegnede repræsenterende NOCA. Allerede fra starten viste møderne i gruppen et ønske om at udvikle FUHU til at

5 være en moderne tænketank. Gradvis blev sigtet klarere og tankerne om Tænketanken viste således en strategi med samling af indsatsområderne med henblik på at realisere visionen om, at blive Danmarks førende tænketank inden for videnbaseret konkurrenceevne. Vejen til dette skal ske ved at tænketanken skal være facilitator, producent og formidler af anvendelsesorienter viden der således giver en øget : Viden til den enkelte virksomhed, som kan omsættes til bedre konkurrenceevne på kort sigt Viden til det politiske system gennem evidensbaserede analyser, som kan forbedre konkurrenceevnen på længere sigt Viden, som påvirker og udvikler videninstitutionerne, så de erhvervsrettede elementer styrkes og udvikles Tænketanken har tre hovedmålgrupper: a) Virksomheder (offentlig og private) b) Videninstitutioner c) Det politiske system Undervejs i processen blev strategioplægget behandlet på FUHUs bestyrelsemøde i november måned sidste år, hvor det blev besluttet at fremsende strateginotatet til bestyrelserne i indsatsområderne DEA, FBE og til NOCAs bestyrelse med henblik på drøftelse og beslutning om indsatsområderne og NOCA ønskede at gå med i Tænketanken eller ej. I NOCAs bestyrelse er tankerne om Tænketanken løbende blevet drøftet indgående og undervejs i denne proces blev det gradvis mere og mere klart for os i bestyrelsen at tankerne, ideerne og visionerne i strateginotatet om Tænketanken var af sådan en karakter at vi fandt at det ville være rigtigst overfor det enkelte NOCA medlem at støtte udviklingen af Tænketanken. I begyndelsen af januar i år meddelte vi således FUHUs ledelse og bestyrelse at vi under forudsætning af at en række forhold kunne tilgodeses ville vi som bestyrelse indstille til NOCAs medlemmer at NOCA blev nedlagt med henblik på at det enkelte NOCA medlem fremover skulle være direkte medlem af FUHUs tænketank. I FUHUs strateginotat ønskede man et årligt kontingent for NOCAmedlemmer på kr. mod de nuværende kr. I forslaget til Tænketanken blev der beskrevet en ledelse og bestyrelse, der var uafhængig af forskellige interesser og der var derfor stillet forslag om en bestyrelse der skulle være selvsupplerende og fri for interesserepræsentationer. Med en medlemsdreven organisation som NOCA kunne vi ikke acceptere en sådan konstruktion og havde derfor stillet forslag om en repræsentationsmodel, der gjorde af den enkelte medlemsvirksomhed kunne se sin indflydelse på tænketankens arbejde for at skabe værdi for de enkelte medlemmer. Skuffende for NOCA ønskede FUHU i sin strategi for Tænketanken ikke at imødekomme NOCA på disse og en række andre punkter og der blev således fastholdt en ledelse af Tænketanken med en bestyrelse og en valgform dertil, der ikke tilgodeser NOCAs ønsker til en repræsentationsmodel, hvor NOCAs medlemsdrevne koncept kunne videreføres på en måde, der kunne muliggøre en fusion af NOCA i tænketanken og samtidig kunne være med til at fastholde medlemmerne i den nye tænketank. Det blev derfor i sidste måned aftalt at NOCA udtrådte af det videre strategiarbejde med Tænketanken. NOCAs aftaler fra 2008 med FUHU fortsætter uændret og det er naturligvis bestyrelsen håb at det gode samarbejde der ellers har været under udvikling i praksis siden da fortsat vil kunne udvikle sig. Vi følger

6 naturligvis situationen og håber for FUHU at Tænketanken vil udvikle sig som den strategiske satsning man ønsker. I NOCA vil vi følge vores uændrede strategi om fortsat at arbejde for at være et kvalitetsnetværk der igennem videndeling, faglighed, tæthed og åbenhed imellem medlemmerne styrker opnåelse af forretningsmæssige/organisatoriske mål ved at skabe synergi imellem forskning og virksomhedspraksis inden for det HR- mæssige område. Som anført i vores vedtægter skal vi således fortsat arbejde for og som en : uafhængig og selvbærende organisation, som kan klare sig selv og som samarbejder med FUHU hvor dette er meningsfuldt (og hvor vores aftale fra 2008 med FUHU danner rammen for dette samarbejde.) Bestyrelsen Som Bestyrelsesformand har jeg igen i år glædet mig over den energi og entusiasme de enkelte medlemmer i bestyrelsen har lagt i arbejdet for NOCA - bl.a. i forbindelse med strategiarbejdet i FUHUmen ikke mindst også i løbet af året hvor der ydes en stor indsats for at sikre at NOCA udvikler sig og arbejder for medlemmernes ønsker og behov og jeg vil gerne takke de personer fra medlemsorganisationerne, der vælger at bruge tid og kræfter på, at udvikle NOCA, så netværkets virke kommer os alle til gode. Ny protektor Siden 2002 har Helge Sander i sit virke som videnskabsminister været protektor for NOCA. Vi er glade for at vores ny videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen personligt har meddelt at hun gerne vil være vore nye protektor hvilket vi naturligvis fortsat betragter som en tillidserklæring til vort virke. Sekretariat Sekretariatet er af naturlige grunde et væsentligt omdrejningspunkt for vores virke. Arbejdsmæssigt sikres dette med en fordeling af arbejdet, hvor regnskab og revision foretages igennem samarbejdet med FUHU. Revision og regnskabsassistancen er omfattet af den aftale vi har med FUHU og den ydes derfor til os uden beregning. Efter omlægning til FUHUs måde at føre bogholderi og revision på har arbejdet imidlertid vist sig at være af et omfang, hvor vi må stille spørgsmål ved ressourceanvendelsen. Vi værdsætter naturligvis FUHUs assistance til disse opgaver men samtidig er det vigtigt for os at fastslå at det ikke var derfor vi indledte samarbejdet med FUHU - men på grund af de faglige sammenhænge og styrkelse af samspillet imellem forskning og praksis til glæde for vores medlemmer. Sagt med en tidligere statsministers ord ønsker vi at ressourcerne bruges på varme hænder i stedet for kolde. Dette er grundlaget for vedtægtsændringsforslagene som er på dagsordenen senere.

7 IT platformen, hosting og support på hjemmesiden er baseret på det der på nyeste nydansk hedder Cloud Cumputing, hvilket igennem årene har været en effektiv og omkostningsbesparende løsning. Det var tanken at samkøre dette med FUHU efter at FUHU i 2009 fik gennemført en modernisering af sin ITløsning, men dette er imidlertid sat i bero jævnfør tidligere bemærkninger. På det faglige, det udviklingsmæssige og netværksmæssige område har det arbejde fortsat været varetaget af George og vore gode studentermedhjælpere. Uden den indsats de yder fra kontoret på FUHUs gang ville vi ikke i dag have kunne glæde os sådan over foreningens virke, position og succes. Stor tak til dig George og til dig Julie som nyeste repræsentant for vore dygtige studentermedhjælpere. Det er en fornøjelse at se hvordan I begge gør en forskel for os alle i foreningen. Senere i 2010/2011er det det tanken at supplere sekretariatet med yderligere ressourcer med henblik på vi fortsat kan udvikle vores medlemspleje igennem nye og flere aktiviteter i form af eksempelvis flere temagrupper. Udvidelsen af sekretariatet er også en påbegyndelse af et generationsskifte og i budgettet for 2011 har vi således indregnet en kontingentstigning som foreslået jævnfør dagsordenen. Afslutning Ved indgangen til kalenderåret 2009 sagde et medlem: hvis ikke man i et år som det der ligger foran os, drager nytte af en forening som NOCA, så ved jeg ikke hvornår man skal gøre det. Året har vist at vi er mange der har draget nytte af NOCA. Jeg synes vi kan konstatere og også konkludere at 2009 endnu var et rigtig godt år for NOCA med konsolidering og yderlige fremgang. Vi har fået flere medlemmer, endnu mere solid økonomi, flere arrangementer og endnu tættere og givende netværk imellem medlemmerne, der skaber nye muligheder i årene frem. Dette kan vi i al beskedenhed takke hinanden for vi der er samlet her og de mange andre i medlemskredsen og være stolte over at kunne sige at vi er en forening, der er skabt af medlemmerne drevet af medlemmerne for medlemmerne.

NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling

NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling 14.4. 2011 NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling Formand i NOCA Henrik Jespersen, Group Vice President i Gumlink, beretter om NOCA året 2010. NOCA Network of Corporate Acedemies 14-04-2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

NOCA Årsberetning 2013

NOCA Årsberetning 2013 NOCA Årsberetning 2013 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice President, Danske Bank, beretter om NOCA-året 2013 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 10. april 2014 INDLEDNING Året 2013 i NOCA var endnu

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

NOCA Årsberetning 2011

NOCA Årsberetning 2011 NOCA - NETWORK OF CORPORATE ACADEMIES NOCA Årsberetning 2011 Formand i NOCA, Henrik Jespersen, CorporateVice- President, Fertin, beretter om NOCA-året 2011 NOCAs Generalforsamling, torsdag den 19. april

Læs mere

NOCA Årsberetning 2014

NOCA Årsberetning 2014 NOCA Årsberetning 2014 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice President, Danske Bank, beretter om NOCAåret 2014 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 16. april 2015 INDLEDNING Året 2014 i NOCA var et

Læs mere

NOCA Årsberetning 2015

NOCA Årsberetning 2015 NOCA Årsberetning 2015 Formand i NOCA, Anne Bisbjerg Lee, Group HR Director, Grundfos, beretter om NOCAåret 2015 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 14. april 2016 INDLEDNING Endnu et år i NOCA går nu

Læs mere

NOCA Årsberetning 2012

NOCA Årsberetning 2012 NOCA - NETWORK OF CORPORATE ACADEMIES NOCA Årsberetning 2012 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice- President, Danske Bank, beretter om NOCA- året 2012 NOCAs Generalforsamling, torsdag den 11. april

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

CHARTER FOR DEAs VIRKE

CHARTER FOR DEAs VIRKE CHARTER FOR DEAs VIRKE Indholdsfortegnelse: 1. Navn... 3 2. Formål og virksomhed... 3 3. Medlemskab... 4 4. DEA Board... 4 5. Økonomi og ressourceudnyttelse... 5 6. Aktiviteter... 5 7. Årsdag... 6 8. Ændring

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Niveau 1: Direktør - Det vi skal kunne Arbejde proaktivt og konstruktivt i et politisk system og samtidig være direktør for Børn og Unge, og sikre

Læs mere

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Support og service Hvilke temaer er helt centrale at lave pejlemærke for inden for jeres hovedområde? T1 T2 TEMA 1 På professionshøjskolen

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Børn og unge former fremtiden

Børn og unge former fremtiden Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune Høringsmateriale, godkendt af Børne- og Undervisningsudvalget 20. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 VISION... 4 Børn og unge

Læs mere

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3...

Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG. Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger DEBATOPLÆG Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde, marts 2008 1 2 3... Ledelse i frivillige sociale foreninger Vi vil som frivillige sociale foreninger gerne bidrage

Læs mere

Årsberetning for 2018

Årsberetning for 2018 Årsberetning for 2018 Hvem er vi? Samarbejdssekretariatet er et rådgivningsorgan for de statslige samarbejdsudvalg. Gennem målrettede tilbud hjælper vi arbejdspladserne i staten med at forbedre dialogen

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Arbejdstitel: Egedal

Arbejdstitel: Egedal Oplæg til fusion mellem seniorafdelingerne i Stenløse Boldklub og Ølstykke Fodbold Club af 1918 Arbejdstitel: Egedal Indledning Oplæg til etablering af fusion mellem seniorafdelingerne i Stenløse Boldklub

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE ACTLEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE MÅLHIERARKI STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER I UCN ACTLEARN PÆDAGOGIK OVERORDNEDE MÅL UDVIKLINGSMÅL Vi designer læring med fokus på individ, gruppe

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker.

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker. Forord Hvad skal vi bruge en personalepolitik til? Personalepolitikken i Frederikshavn Kommune er et fælles ansvar, som vi skal forpligte hinanden på. På samme måde som vi forpligter hinanden på, at vi

Læs mere

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND Medarbejdere, ledere, stedfortrædere og Lokal MED har i 2014 i fællesskab udfærdiget organisationens mission og vision. Ikke uden udfordringer er der truffet valg og fravalg imellem de mange og til tider

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Vision værdier mål... 2 De voksnes ansvar børn og unges medansvar... 2 VISION... 3 Børn og

Læs mere

Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved:

Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved: Til KL Bikubenfonden, udsatte børn i dagtilbud Kommuneberetning fra Aalborg august 2010 Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved: I 2007 fik vi bevilget midler til kompetenceløft

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent!

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Hjernecenter Syd En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Vi sagde farvel til det private, den dag vi valgte at gå på arbejde Hjernecenter Syd

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Citater fra ledelseskommissionens medlemmer

Citater fra ledelseskommissionens medlemmer Citater fra ledelseskommissionens medlemmer 15. marts 2017 Allan Søgaard Larsen Offentlig ledelse er noget andet end privat ledelse. Kompleksiteten er højere, og entydigheden lavere, og det stiller særlige

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

BESTYRELSES BERETNING

BESTYRELSES BERETNING BESTYRELSES BERETNING 2017/2018 11 BESTYRELSENS BERETNING FRA BESTYRELSESÅRET 2017/2018 GymDanmark er et forbund i vækst både økonomisk, medlemsmæssigt og politisk. Det er en fornøjelse at opleve, at vores

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE August 2014 For at give inspiration og support til teamene på skolerne har Kreds 29 samlet en række oplysninger og gode ideer til det fortsatte teamsamarbejde.

Læs mere

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR Kickstart dit år - øvelsen hjælper dig til at fokusere på de gode og succesfulde oplevelser, og mål som du har indfriet, og som du kan bygge videre

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe I Gladsaxe Kommune har vi store ambitioner for vores arbejde med børn og unge. Vi har en vision om, at børn og unge vokser

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Frederikssund Centrum omfatter følgende børnehuse: Børnehuset Lærkereden Børnehuset Mariendal Børnehuset Stenhøjgård Børnehuset Troldehøjen Børnehuset

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk

Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk Professionelle netværk, der skaber udvikling, resultater og relationer. Bedre netværk. Bedre resultater. Netværk Kære kommende netværksdeltager Hvad enten du arbejder som leder, topchef eller med HR, starter

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

Generalforsamling. 7. maj 2019

Generalforsamling. 7. maj 2019 Generalforsamling 7. maj 2019 1 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af årsberetning 3. Godkendelse af årsregnskab og revisionsberetning Dagens program Generalforsamling 7. maj 2019 4. Godkendelse af budget

Læs mere

Specialsektorens frivillighedspolitik

Specialsektorens frivillighedspolitik Specialsektorens frivillighedspolitik 1 Frivillige kan tilføje en ekstra dimension I Region Nordjylland tror vi på, at fremtidens velfærd skabes i et samspil mellem borgeren, den offentlige sektor og civilsamfundet.

Læs mere

Udkast. Til. Oplæg Om. Globaliseringens udfordringer. For. Region Midtjylland

Udkast. Til. Oplæg Om. Globaliseringens udfordringer. For. Region Midtjylland Udkast Til Oplæg Om Globaliseringens udfordringer For Region Midtjylland Baggrund og rationale for oplægget: Globaliseringen rummer udfordringer og nye muligheder for nationer, regioner og lokale myndigheder

Læs mere

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Formål Formålet med netværket er at skabe et fortroligt og tillidsfuldt rum, hvor ledere kan få sparring på egen praksis, få ny viden og inspiration,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Side 1 / 6 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål

Læs mere

Praksisnær guide om mikromobilitet. inspiration til korte udvekslinger, der gavner både virksomheder, medarbejdere og kommuner

Praksisnær guide om mikromobilitet. inspiration til korte udvekslinger, der gavner både virksomheder, medarbejdere og kommuner Praksisnær guide om mikromobilitet inspiration til korte udvekslinger, der gavner både virksomheder, medarbejdere og kommuner Nørre Voldgade 29 1358 København K Tlf. 3369 4040 www.ac.dk Weidekampsgade

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Job- og personprofil Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Indhold 1. Indledning... 2 2. Holstebro Kommune... 2 2.1 Fælles ledestjerne og fælles værdier... 3 2.2 Overordnet administrativ

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation. Charlotte Baltzer Rode

Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation. Charlotte Baltzer Rode Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation Charlotte Baltzer Rode Program for mødet 13.00-13.20 Velkomst og introduktion 13.20-13.35 Oplæg om repræsentation 13.35-13.55 Refleksion: Kortlæg jeres organisation

Læs mere

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE Københavns Afdelings Bestyrelse Vedtægt og formål Vedtægt: Vedtægterne gældende for DVL Københavns Afdelings bestyrelse

Læs mere

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 ETABLÉR DIGITALT STRATEGISK LEDERSKAB KOMBINERET MED EN EKSPLICIT KOBLING TIL VÆRDISKABELSE Den offentlige sektor er under forandring.

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning

ÅRSBERETNING 2015. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning ÅRSBERETNING 2015. Det er sjældent, at en bestyrelse mister både en formand og en næstformand på en gang. Det var tilfældet for Landsorganisationens

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere