Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800"

Transkript

1 Sektor Sundhed, Fritid og Landdistrikter Anlægsønske nr. 1 Projektnr: Rammebeløb til større indvendig og udvendig vedligeholdelse i idræts- og svømmehaller Beløb i I alt Ved budgetovertagelsen for 2016 skete der justeringer i den samlede anlægsramme for kommunen. Der blev afsat en pulje på anlægsbudgettet til indvendig og udvendig vedligeholdelse af idræts- og svømmehaller for de tre overslagsår Puljen blev fordelt over 4 år. Formålet var at sprede de enkelte anlægsprojekter. Puljen havde gennem en årrække været på 4,0 mio., og justeringen betød, at det årlige beløb til vedligeholdelse blev reduceret til 3 mio. Et løbende anlægsprojekt som vedligeholdelse bliver dermed ramt ekstra hårdt og uhensigtsmæssigt. Reduktionen af den afsatte pulje med 1 mio. har afgørende betydning for vedligeholdelsesstandarden af kommunens fritidsejendomme, idet det har været nødvendigt at prioritere mellem gennemførelsen af påtrængende projekter. Dette øger risikoen for, at udskydelse af påtrængende vedligeholdelsesopgaver kan øge udgifterne på sigt, idet en forebyggende vedligeholdelsesindsats kan ændre karakter til en udbedrende vedligeholdelsesopgave. Forhøjelse af rammen med 1,0 mio. til indvendig og udvendig vedligeholdelse i idræts- og svømmehaller vil i højere grad kunne sikre, at større vedligeholdelsesarbejder udføres på rette tidspunkt og med mindre udgifter til følge.

2 Sektor Sundhed, Fritid og Landdistrikter Anlægsønske nr. 2 Energibesparende foranstaltninger Beløb i I alt Energiforbedringer i fritidsbygningerne er i en årrække finansieret gennem intern lånepulje i Aalborg Kommune. Puljen eksisterer imidlertid ikke mere og i stedet søges om energilån til at fortsætte arbejdet med at energioptimere fritidsbygningerne. På Fritidsområdet er der et væsentligt potentiale i at foretage investeringer i energibesparende foranstaltninger i form af varige besparelser på energiforbruget. Nedenstående er eksempler på idrætsfaciliteter, hvor man med fordel kan gennemføre energioptimerende tiltag, i det omfang økonomien rækker til det. - Led-lys i idrætshallerne - Udskiftning af ventilationsanlæg i idrætshallerne - Fjelleradhallen - Skøjtehallerne - Lille idrætshal, Gigantium (energirenoveres på samme vis som storhallen) - Lys i Storhallen, Gigantium - Nibe Svømmehal (yderligere energitiltag ses i forhold til allerede budgetteret anlægsprojekt) - Energitiltag i de kommunale klubhuse Projekterne gennemføres med henblik på reduktion af energiforbruget, og investeringen finansieres ved reduktionen. En bevilling på 14 mio. i vil bringe arbejdet med energioptimering et pænt stykke, men forventningen er et yderligere behov i de kommende år. Nedenfor er angivet såvel økonomiske som energimæssige effekter ved gennemførelsen af energiprojekter for en enkelt idrætsfacilitet.

3 Tabellen viser såvel de energimæssige som de økonomiske konsekvenser ved at udskifte lysarmaturer i Gigantium med LED-armaturer. EL GIGANTIUM Projekt til nye LED-armaturer i Arena Hallen til nye LED-armaturer i IS-Arena Hallen til nye LED-armaturer i Is-træning hallen Årlig besparelse Skønnet investering Tilbagebetalingstid Kwh Kroner Kroner Antal år , , ,6 Det fremgår af tabellen, at der er tale om projekter med forholdsvis kort tilbagebetalingstid på mellem 4,9 og 6,1 år. Der er ligeledes tale om væsentlige reduktioner i elforbruget med afledte positive miljømæssige effekter, bl.a. reduktion i udledningen af CO2. Vurderingen af de energibesparende tiltag er foretaget af Aalborg Energicenter og lignende gennemgange vil blive udarbejdet for de øvrige ovennævnte idrætsfaciliteter med henblik på at gennemføre de driftsøkonomiske mest fordelagtige projekter. Ud over ovennævnte projekter forventes det, at idrætshallen ved Gigantium skal energirenoveres, på samme måde som storhallen blev sidste år. Energicentret har endnu ikke lavet et endeligt projekt. Processen er startet op med en indledende drøftelse med AK Bygninger. En tilsvarende m2 pris giver en samlet investering på 5,5 mio. AK-bygninger har ikke umiddelbart beregnet investeringens tilbagebetalingstid, men det er den aktuelle vurdering, at energirenovering af idrætshallen vil være en rentabel investering. Energiprojekterne er økonomisk neutrale for kommunen, idet investeringerne kan lånefinansieres og herved forøges kommunens låneramme. Projekterne påvirker den kommunale anlægsramme og medfører en reduktion i serviceudgifterne på grund af faldende udgifter til energiforsyning. I søges der om et beløb på 14 mio., som afdrages over 25 år ved reduktion af forvaltningens budget til køb af energi.

4 Sundheds- og kulturforvaltningen Sektor Kultur og Bibliotek Anlægsønske nr. 3 Fleksibel bogbus Beløb i I alt Aalborg Bibliotekerne har tre bogbusser, hvoraf den ene er 23 år gammel. Normal levetid for en bogbus er år. Inden for de næste par år forventes øgede serviceomkostninger, flere nedbrud og en grundig renovering (0,3 mio. ). Endeligt skal den miljømæssige belastning også tages i betragtning. Aalborg Bibliotekerne ønsker at fastholde et moderne kvalitets-bibliotekstilbud i hele kommunen og dermed også i landdistrikterne. Man ønsker samtidig en langsigtet løsning, der er driftsmæssig holdbar og med fokus på at levere bedst mulig service og kvalitet pr. forbrugt ressource (km, timer, m.m.). Den fleksible bogbus kan køres med almindeligt kørekort og er enmandsbetjent enten af en chauffør eller en bibliotekar alt efter hvilken faglighed der passer til den aktuelle opgave. Det giver den samtidig en stor fleksibilitet i forhold til øvrig benyttelse. En lille bogbus kan komme ind flere steder, hvor der ikke er plads til de store busser og kan være et supplement til de aktiviteter i hele kommunen, hvor bibliotekerne i forvejen deltager med personale. En ny fleksibel bogbus kan ikke indgå i almindeligt rul med de store bogbusser i køreplanen, men den kan køre sin egen rute med fx de små holdepladser. I en ny køreplan med stop hver 14. dag, kan alle stop blive i optimal tid (nuværende køreplan har 25 stops (40%) holdetidspunkter, der ligger uden for det optimale tidspunkt fra kl. 15:30 til kl. 18:30 på hverdage og fra kl. 9:30 til kl. 13 på lørdage). Indkøb af en fleksibel bogbus estimeres til 1,3 mio., hvilket er baseret på en anden kommunes køb af tilsvarende køretøj. Serviceomkostninger (diesel, grøn afgift m.m.) er indeholdt i den nuværende drift, eftersom minibogbussen erstatter eksisterende bogbus.

5 Sektor Kultur og Biblioteker Anlægsønske nr. 4 Beløb i Ombygning af Det Hem lige Teater I alt Det spirer i Aalborgs teatervækstlag. Der kommer flere og flere unge på Det Hem lige Teater, som vil være med. De sidste par år er godt 60 dukket op hver gang, teateret har startet nye hold i februar og september og de bliver hængende. De mest ambitiøse producerer endda deres egne forestillinger. Det Hem lige Teaters vision er at være et teaterhus for alle de unge. Her er dét miljø, de søger. Her er mulighed for at mødes, for at afprøve drømmene, for at eksperimentere og for at blive inspireret ja, for at vokse. - HF Must forventes efter en beskeden start i 2012 at have fuldt besatte hold de kommende år - Talentakademiets scenekunstlinje (TGK) som det nye skud på teatervækstlaget, har fra februar 2016 tre årgange på hver unge. De vil gerne være fast på Det Hem lige Teater. - Aalborg University Shakespeare Company, som udspringer af engelskstudiet på AAU, vil meget gerne være mere teater end engelskstudier og har åbnet kompagniet for spillere uden for universitetet. - Musicaliber vil gerne samarbejde med det øvrige miljø, f.eks. om workshop - Nye grupper opstår hold fra Kulturskolens Dramahold, Ung Aalborg og andre vil gerne noget mere og TGK, HF Must og Det Hem lige Teater virker som dynamoer på vækstlaget. Men Det Hem lige Teater mangler plads! Først og fremmest prøvelokaler beliggende tæt på teatret, forbedrede adgangsforhold til scene 2 samt en række justeringer i forhold til værksstedsog lagerplads. I et indledende samarbejde mellem AK-Bygninger, Kulturafdelingen og Det Hem lige Teater er der udarbejdet en plan for, hvordan de eksisterende bygninger kan ændres, så de kan opfylde hovedparten af teaterets ønsker. Ombygningen er kompliceret af, at der på grund af høj bebyggelsesprocent ikke kan bygges til eksisterende bygninger. Projektet er skønnet til 4.6 mio., hvor den nordøstlige fløj indrettes til ny øvesal, og en række ændringer, der sikrer tilstrækkelige depot- lager- og værkstedsfaciliteter foretages. Derudover et halvtag i hele bygningens længde der sikrer bedre adgangsforhold. Yderligere er der udarbejdet et energirenoveringsprojekt, som vil bestå af udskiftning af tag, vinduer og diverse eksisterende installationer. Projektet vil kunne give Det Hem lige Teater en fornuftig besparelse på deres årlige forbrugsudgifter efter tilbagebetaling af energilånet. Energirenoveringsprojektet er beregnet til yderligere 4.2 mio., og det samlede projekt er skønnet i alt 8.8 mio. og skal indgå i forvaltningens samlede prioriteringer på energiområdet. Projekterne kan gennemføres uafhængigt af hinanden. Samtidigt skal der gøres opmærksom på, at teateret i 2017 har modtaget en bevilling på 0,26 mio. fra Rum og Rammer puljen til en ny publikums tribune og lidt nødvendigt el-arbejde. Bevillingen har ikke indflydelse på ovenstående projekt.

Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender hermed aktuel status for 2017 samt budgetoplæg til Magistratens budgetdrøftelser.

Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender hermed aktuel status for 2017 samt budgetoplæg til Magistratens budgetdrøftelser. #BREVFLE Borgmesterens forvaltning Økonomikontoret 2. august 2017 Budgetoplæg 2018-21 Sundheds- og Kulturudvalget Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender hermed aktuel status for 2017 samt budgetoplæg

Læs mere

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Nyt projekt

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Nyt projekt Anlægsønske nr. 1 Helhedsplan for Gigantium - Tilbygning Beløb i kr. 2020 2021 2022 I alt 40.000 20.000 15.000 75.000 40.000 20.000 15.000 75.000 Baggrund. Gigantium er hjemsted for en lang række folkeoplysende

Læs mere

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp InnoByg Efterårskonference den 9. november 2011 Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp KOMMUNE De næste 20 minutter Kort om Københavns Ejendomme Energirenovering i København Overvejelser

Læs mere

Energirenovering og vedvarende energi. v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11.

Energirenovering og vedvarende energi. v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11. Energirenovering og vedvarende energi v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11.2012 Hvad jeg kommer rundt om i mit indlæg Hvad gør Holbæk Kommune

Læs mere

KLIMAKOMMUNE ODSHERRED 2017

KLIMAKOMMUNE ODSHERRED 2017 KLIMAKOMMUNE ODSHERRED 2017 - HANDLEPLAN FOR REDUKTION AF CO2-UDLEDNING I ODSHERRED KOMMUNE Billede Marianne Diers. Hvorfor en handleplan? Odsherred Kommune har i 2010 indgået en klimakommune-aftale med

Læs mere

Energioptimering af de kommunale bygninger.

Energioptimering af de kommunale bygninger. Energioptimering af de kommunale bygninger. Statusrapport og generation 2 02. juli 2013. Indhold: Indledning 2 Proces 3 Besparelsestal 4 Generation 1 5 Generation 2 5 Indledning: Assens kommune har besluttet

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 AALBORG BYRÅD Mødet den 22.10.2014, Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 1. Budget 2015.... 1 2. Prioriteringskatalog 2014 - energibesparende foranstaltninger.... 3 3. Ny forening - Klarup Fitness søger

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopgøre Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter primo april måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Hørsholm Kommune. V/ Borgmester Morten Slotved

Hørsholm Kommune. V/ Borgmester Morten Slotved Hørsholm Kommune V/ Borgmester Morten Slotved Hørsholm Kommune i tal Ca. 24.500 indbyggere Ca. 1600 medarbejdere heraf ca. 200 på rådhuset Budget på ca. 1.2 mia. om året Største bidragyder til andre kommuner

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af skolernes energimodel

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af skolernes energimodel Punkt 4. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af skolernes energimodel 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017 CO2-regnskab 2017 DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017 27-03-2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det samlede CO 2-regnskab... 4 CO 2-udledning pr. borger for 2017... 6 CO 2-udledning

Læs mere

Grøn styring i Rødovre Kommune

Grøn styring i Rødovre Kommune GRØNT REGNSKAB 2016 Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 4 Varmeforbrug... 6 Elforbrug... 8 Solceller...

Læs mere

Grøn styring i Rødovre Kommune

Grøn styring i Rødovre Kommune GRØNT REGNSKAB 2016 Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 4 Varmeforbrug... 6 Elforbrug... 8 Solceller...

Læs mere

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016 CO2-regnskab 2016 DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016 27-09-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det samlede CO 2-regnskab... 4 Udledning pr. borger for 2016... 5 Udledning pr. m 2 for

Læs mere

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT REFERAT Sted: Sagnlandet Dato: Onsdag den 22. august 2018 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Fraværende: Ivan Mott (Ø) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Frederik Dahl (C) (Medlem) Jens K.

Læs mere

Bilag 2: Ønsker til anlæg (Forslag 1-5)

Bilag 2: Ønsker til anlæg (Forslag 1-5) Bilag 2: Ønsker til anlæg 20202023 (Forslag 15) Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget 2020 2023 Borgmesterens Forvaltning Sektor: Fælles kommunale udgifter Anlægsønske nr. 1 Energibesparende

Læs mere

SUSTAIN SOLUTIONS. Virksomhedspræsentation CKL MFN MH

SUSTAIN SOLUTIONS. Virksomhedspræsentation CKL MFN MH SUSTAIN SOLUTIONS Virksomhedspræsentation 16-11-2016 CKL MFN MH 1 Sustain Solutions 2 Energi optimeret ventilation Sustain Solutions Markedsfejl! Finansierede energi renovering -Ventilation -Varme -Belysning

Læs mere

Redegørelse Center for Ejendomme og Byggesager -Energiprogrammet KMU

Redegørelse Center for Ejendomme og Byggesager -Energiprogrammet KMU Redegørelse 2016 Center for Ejendomme og Byggesager -Energiprogrammet KMU 18.01.17 Indholdsoversigt Indledning s. 3 Total Energibesparelse s. 4 Økonomi på energiområdet 2016 s. 5 De enkelte tiltag s. 6-12

Læs mere

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo 21 Ejendomme på Frederiksberg /2380 lejligheder CSR Temaer forankret i PrivatBo s administration af Frederiksberg Boligfond CSR: V1.0 CSR Målsætninger:

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 Samtidig med, at en ny aftale med Aalborg Kommune træder i kraft pr. 1.1.2016, sker der væsentlige ændringer på Det Hem lige Teater. Teatrets grundlægger og mangeårige kunstneriske

Læs mere

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 4. Små Storbyteatre 2015-059705 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og kulturudvalget drøfter planerne for små storbyteatre i aftaleperioden 2017-20. Drøftelserne danner baggrund

Læs mere

Handlingsplan for Hillerød Kommune

Handlingsplan for Hillerød Kommune Handlingsplan for Hillerød Kommune Klimakommune under DN s klimakommuneinitiativ Afrapportering til Danmarks Naturfredningsforening 2018 1 Indledning Hillerød Kommunes Borgmester, underskrev i maj måned

Læs mere

Grøn styring i Rødovre Kommune

Grøn styring i Rødovre Kommune GRØNT REGNSKAB 2015 Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 4 Varmeforbrug... 6 Elforbrug... 8 Solceller...

Læs mere

Nedbringelse af CO2-udslip fra de kommunale bygninger

Nedbringelse af CO2-udslip fra de kommunale bygninger Nedbringelse af CO2-udslip fra de kommunale bygninger Analyserapport nr. 4. April 2009 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Proces side 2 Stikprøven side 2 Om de foreslåede energibesparende investeringer

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

Grøn styring i Rødovre Kommune

Grøn styring i Rødovre Kommune GRØNT REGNSKAB 2017 Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 4 Varmeforbrug... 6 Elforbrug... 8 Solceller...

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune CO2-opgørelse og handlingsplan 2011 Indledning 1 Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 214/215 Statusrapport for forbrugsåret 214 Solrød Kommune tilsluttede sig Danmarksnaturfredningsforenings klimakommune aftale

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014 R Ø DOV R E KO M M U N E

GRØNT REGNSKAB 2014 R Ø DOV R E KO M M U N E GRØNT REGNSKAB 2014 RØDOVRE KOMMUNE Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 4 Varmeforbrug... 6 Elforbrug...

Læs mere

Bygninger er samfundets største energiforbruger (40%) og CO 2. udleder. 80 % af bygningers energiforbrug sker i bygninger <1000m 2

Bygninger er samfundets største energiforbruger (40%) og CO 2. udleder. 80 % af bygningers energiforbrug sker i bygninger <1000m 2 Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 185 Offentligt Bygninger er samfundets største energiforbruger (40%) og CO 2 udleder I Danmark såvel som andre industrialiserede lande. Af de

Læs mere

Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 2013

Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 2013 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 2013 Statusrapport for forbrugsåret 2013 Målsætningen for Solrød Kommune er at reducere CO 2 udledningen med 2 % om året frem

Læs mere

Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250

Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250 Status for energirenoveringer i kommunale ejendomme Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250 Sagsfremstilling Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget orienteres om centrets arbejde

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København

Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for byplanlægning NOTAT Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København 1. Indledning... 1 2. Målgruppe... 2 3. Kriterier

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Energieffektivitetsrapport

Energieffektivitetsrapport LOBAL_LABEL_VERIFIED' VERIFICERET TRANSLAT {{'RIBBON_VERIFIED_BY_THIRD_PARTY' VERIFICERET AF UVILDIG 3. PART TRANSLATE}} Virksomhed Aps Rentemestervej 14 400 København NV Danmark 1345678 Energieffektivitetsrapport

Læs mere

KL-KONFERENCE TEKNIK OG MILJØ Politisk Forum 14. 15. april 2011. Lyngby-Taarbæk Kommune. ENERGIBESPARELSER i kommunale bygninger

KL-KONFERENCE TEKNIK OG MILJØ Politisk Forum 14. 15. april 2011. Lyngby-Taarbæk Kommune. ENERGIBESPARELSER i kommunale bygninger KL-KONFERENCE TEKNIK OG MILJØ Politisk Forum 14. 15. april 2011 Lyngby-Taarbæk Kommune ENERGIBESPARELSER i kommunale bygninger Fakta om Lyngby-Taarbæk Kommune Antal indbyggere: 51.533 Areal 3.855 Ha Opvarmet

Læs mere

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer.

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer. Ejendomme Arbejdsopgaver og processer. Omsætning Ejendomme Årlig omsætning cirka: Vedligehold skoler, børn, kultur, administration m.m.: 37 mio. Vedligehold boliger og erhvervsejendomme: 3 mio. Nybyggerier/større

Læs mere

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER ENERGIOPTIMERING START MED DE LAVTHÆNGENDE FRUGTER 40% af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning af varme og varmt brugsvand,

Læs mere

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund3 2. Strategisk energiplanlægning3 3. Organisatorisk struktur3 4. Energikoordinator4 5. Energiansvarlig4 6. EMO

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Fritiden i Aalborg. Prioriteringskatalog 2019

Fritiden i Aalborg. Prioriteringskatalog 2019 Fritiden i Aalborg Prioriteringskatalog 2019 Prioriteringskatalog 2019 Prioriteringskataloget har gennem årene med start i 2002 understøttet et stort antal foreningsbyggerier såvel nye byggerier som større

Læs mere

Politikområde 4. Politik for kommunale ejendomme

Politikområde 4. Politik for kommunale ejendomme Politikområde 4 Politik for kommunale ejendomme 1 Forord Det er med glæde, at jeg på udvalgets vegne nu kan præsentere den første politik for de kommunale bygninger. Med denne politik er det vores håb,

Læs mere

Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo oktober måned 2016 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Bilag 4: ESCO pilotprojekter

Bilag 4: ESCO pilotprojekter NOTAT Bilag 4: ESCO pilotprojekter 28.september 2012 Udvikling og analyse MIKKJ/LKL Bygningsstyrelsen gennemfører ESCO projekter på tre danske universiteter. Formål Bygningsstyrelsen gennemfører ESCO-projekter

Læs mere

Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017

Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017 Punkt 3. Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017 2016-048984 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender forvaltningens indstillinger til støtte fra Rum og

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2015/2016

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2015/2016 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Status for forbrugsåret 2015... 3 Forudsætninger... 4 Opgørelse... 5 Elforbrug...

Læs mere

Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016

Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016 Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016 1 Titel: Formål: Udarbejdet af: Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen

Læs mere

Jerup - Den energioptimerede landsby. Jerup. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Jerup - Den energioptimerede landsby. Jerup. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Jerup Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE INDHOLD Klimavenlige og miljørigtige huse er moderne 3 Husejere prioriterer økonomi og indeklima 3 Energiforbrug, varme og boligtype 3 FUNKTIONÆRBOLIG

Læs mere

CO2 opgørelse Udarbejdet af Kommunale Bygninger

CO2 opgørelse Udarbejdet af Kommunale Bygninger CO2 opgørelse 2011 Udarbejdet af Kommunale Bygninger 2 Indledning Denne opgørelse omhandler forbrugsåret 2011. Frederikssund kommune blev klimakommune i maj 2010. Efter aftale med DN er 2009 udgangsåret.

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo november måned 2018 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Gør din skole/dit gymnasium klimavenligt

Gør din skole/dit gymnasium klimavenligt , Gør din skole/dit gymnasium klimavenligt Øksnehallen, 3.-4. december 2009 De formelle rammer Energirigtige indkøb: pligt for staten Kommuner og regioner: henstilling og aftale Energirenovering: alle

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 28.10.2015 kl. 12.00 Nordkraft, Indholdsfortegnelse Åben 1 Fritidspolitik 2015 1 2 Budget 2016 4 3 Eventuelt 7 Tid Onsdag 28. oktober 2015, kl. 12.00 Sted

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

CO2 regnskab 2010 for Furesø Kommunes virksomhed

CO2 regnskab 2010 for Furesø Kommunes virksomhed CO2 regnskab 2010 for Furesø Kommunes virksomhed 1. Indledning Furesø Kommune tilsluttede sig i 2008 Danmarks Naturfredningsforenings klimakommuneordning og lige siden har der været stor fokus på klimaområdet.

Læs mere

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk 2017-2020 ENERGIHANDLEPLAN EJENDOMSCENTER vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østergårdstræde 1A 4772 Langebæk Energihandleplan Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Kirsten Marie Pedersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center REPORT Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center Prepared Kim Lindberg (KIMLI), 19 juni 2015 Checked Accepted Approved Doc. no. Ver. no. 1 Case no. Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 19 juni 2015

Læs mere

CO2 regnskab 2016 Fredericia Kommune

CO2 regnskab 2016 Fredericia Kommune CO2 regnskab 216 Fredericia Kommune Som virksomhed 1 1. Elforbruget i kommunens bygninger og gadebelysning Udviklingen i elforbruget for perioden 23 til 216 er vist i figur 1. Elforbruget i de kommunale

Læs mere

Redegørelse for energibesparende projekter i Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017

Redegørelse for energibesparende projekter i Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017 Redegørelse for energibesparende projekter i 2016 Center for Trafik og Ejendomme, Team Ejendom, Marts 2017 Redegørelse for energibesparende projekter i 2016 Indhold 1. Forord...3 2. Resume...3 3. Indsatsområder...4

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget

Ejendoms- og Arealudvalget Referat Dato: Onsdag den 28. august 2013 Mødetidspunkt: 16:15 Møde afsluttet: 16:40 Mødelokale: Medlemmer: Atletikklubbens klublokale. Anders Wolf Andresen, Steen Ørskov, Arne Bech, Mikkel Dencker, Ømer

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

Økonomi og forventet effekt af projekter i klimahandlingsplan 2013

Økonomi og forventet effekt af projekter i klimahandlingsplan 2013 Økonomi og forventet effekt af projekter i klimahandlingsplan 2013 Indsats: Kommunal planlægning Emne Økonomi Forventet effekt Ny Blovstrød Udgifter til planlægning afholdes af Nyt byggeri vil alt andet

Læs mere

Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010

Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010 Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010 Konkrete energiprojekter i 2010. Det vedtagne mål er, at der skal arbejdes mod at nå 2 % besparelse på energiforbruget i løbet af 2010. Midlet er en

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr.

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr. SIDE 1 AF 61 Adresse: Bjæverskovhusene 2 Postnr./by: 4632 Bjæverskov BBR-nr.: 259-158061-001 Energikonsulent: Kim Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

CO 2 -regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 -regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 -regnskab for Egedal Kommune 2013 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2013 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Bygningsvedligeholdelse og energiprojekter. Status for 2011, plan for 2012 og aktuelle udfordringer

Bygningsvedligeholdelse og energiprojekter. Status for 2011, plan for 2012 og aktuelle udfordringer Notat Forvaltning: Miljø og teknik Dato: 25. maj 2012 Dokumentnr.: 12/002270-1 Afsender: Søren Svejgaard/Rune Asmussen Vedrørende: Bygningsvedligeholdelse og energiprojekter. Status for 2011, plan for

Læs mere

Energirenovering i erhvervslejemål

Energirenovering i erhvervslejemål - 1 Energirenovering i erhvervslejemål Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ministeren for by, bolig og landdistrikter fremsatte i november 2014 et lovforslag, der skal fremme energirenovering

Læs mere

Der indgår i det Grønne Regnskab for 2010 til sammenligning forbrugstal for 2008 og Endvidere indgår energiforbruget

Der indgår i det Grønne Regnskab for 2010 til sammenligning forbrugstal for 2008 og Endvidere indgår energiforbruget Furesø Kommune Regnskab G rønt regnskab Der er for udarbejdet et for Furesø Kommune. Det Grønne regnskab indeholder forbruget af el og varme samt udledning af CO 2 for de ejendomme kommunen har anvendt

Læs mere

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

Fælles regionalt/kommunalt energiprogram REEEZ resultater og erfaringer

Fælles regionalt/kommunalt energiprogram REEEZ resultater og erfaringer Fælles regionalt/kommunalt energiprogram REEEZ resultater og erfaringer Flemming Jørgensen 30/4-15 Region Sjælland og 12 kommuner har i perioden 1. marts 2012 til 28. februar 2015 gennemført energiprogrammet

Læs mere

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse Fokusområder i 2014 Udbud af vedligeholdelsesopgaver Forvaltningen vil fortsat have fokus på at sikre optimal konkurrence på de vedligeholdelsesopgaver, der sendes i udbud, og forvaltningen vil derudover

Læs mere

Forstudie Høje Taastrup Kommune

Forstudie Høje Taastrup Kommune Forstudie Høje Taastrup Kommune Arbejdsmøde 1, d. 17.2. 2009 We help the best buildings in the world get that way. Agenda 1. Dagsorden og målsætning 2. Udfordringer og projektide (15 min) 3. Forstudiet

Læs mere

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017 Ejendomsservice AFTALE 2017 2019 JUNI 2017 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Økonomirapport ultimo marts 2019

Økonomirapport ultimo marts 2019 SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo marts 2019 Sundheds- og Kulturforvaltningen Drift - Forvaltningen Vejledende forbrugsprocent 25,0% Drift Forvaltningen Tabel 1 - Sundheds- og Kulturforvaltningen -

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2017/2018

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2017/2018 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 2017/2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Status for forbrugsåret 2017... 3 Forudsætninger... 4 Opgørelse... 5 Elforbrug...

Læs mere

Klimavenlig Roklub Ansøger Danske Studenters Roklub Navn på projektansvarlig Formand Hans Olsen formand@dsr-online.dk Telefon 61225746 Om projektet

Klimavenlig Roklub Ansøger Danske Studenters Roklub Navn på projektansvarlig Formand Hans Olsen formand@dsr-online.dk Telefon 61225746 Om projektet Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Klimavenlig Roklub Ansøger Forening Danske Studenters Roklub Navn på projektansvarlig Formand Hans Olsen E-mail formand@dsr-online.dk Telefon

Læs mere

GRØNT REGNSKAB CO 2 OPGØRELSE FOR ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED

GRØNT REGNSKAB CO 2 OPGØRELSE FOR ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED 2018 GRØNT REGNSKAB OPGØRELSE FOR ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED 2 Roskilde Kommune, Grønt Regnskab 2018 Forord Roskilde Kommune underskrev i sommeren 2008 en aftale med Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED CO 2 REGNSKAB FOR 2010 AFRAPPORTERING TIL DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING

ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED CO 2 REGNSKAB FOR 2010 AFRAPPORTERING TIL DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING ROSKILDE KOMMUNE SOM VIRKSOMHED CO 2 REGNSKAB FOR 2010 AFRAPPORTERING TIL DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING 1 Indledning har i en årrække haft fokus på en bred vifte af klimasatsninger. Senest har kommunen

Læs mere

Energibesparelser i kommunerne med ESCO

Energibesparelser i kommunerne med ESCO Offentliggjort januar 2011 Energibesparelser i kommunerne med ESCO Resume I de seneste år er ESCO blevet udråbt til drivkraft i gennemførelse af energibesparelser i kommunerne. For at undersøge udbredelse

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Nettodriftsudgifter Sektor Bæredygtig Udvikling/Landdistrikter i alt til overførsel regnskab

Nettodriftsudgifter Sektor Bæredygtig Udvikling/Landdistrikter i alt til overførsel regnskab Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling Sektor Sundhed i alt til overførsel regnskab 2014 11.594 II. Overført fra andre sektorer: 259 Sektor Sundhed i alt - til drift 2014... 11.853 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Beregning af energibesparelser

Beregning af energibesparelser Beregning af energibesparelser Understøtter energibesparelser den grønne omstilling? Christian Holmstedt Hansen, Kasper Jessen og Nina Detlefsen Side 1 Dato: 23.11.2015 Udarbejdet af: Christian Holmstedt

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009

CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009 CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009 Indhold 1 Indledning 3 2 Samlet CO2-regnskab 2009 4 3 Kortlægning af CO2-udledningen og beregningsforudsætninger 7 4 Oversigt over CO2-reducerende

Læs mere

Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger

Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger Fremtidens byer 9. december 2009 Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger Chefkonsulent Niels-Arne Jensen, Københavns Ejendomme KØBENHAVNS1 Agenda Københavns Ejendomme Klimaplan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 00 00 wwwcowidk Notat - kort version Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Stadionparken 50 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-111478-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Grøn styring i Rødovre Kommune

Grøn styring i Rødovre Kommune GRØNT REGNSKAB 2018 Indhold Indhold... 2 Grøn styring i Rødovre Kommune... 3 Grundlag og begreber... 3 Datagrundlag... 4 Målsætninger og resultater... 4 Arealudviklingen... 5 Varmeforbrug... 6 Elforbrug...

Læs mere