Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU."

Transkript

1 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr Brevid Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige udfordringer på henholdsvis drifts- og anlægssiden, derefter forslag til takster for 2016 samt endelig en kort beskrivelse vedr. produktivitetsstigninger. Det samlede driftsbudget for udvalget i 2016 udgør som udgangspunkt ca. 196 mio. kr. (se opdeling på fagområder i bilaget om Kultur- og Idrætsudvalgets budgetramme samt den videre budgetproces). Det samlede anlægsbudget for udvalget i 2016 udgør som udgangspunkt ca. 70 mio. kr. (se konkrete anlægsprojekter i det vedhæftede forslag til Strategisk Anlægsplan 2016). Driftsbudgettet: Driftsbudgettet er opdelt på fire fagområder: Fritidsfaciliteter & Fritidsområder (ca. 45 mio. kr.) Haller, Stadion & Idrætsanlæg, Roskilde Badene Der er en mindre nedgang på 0,7 mio. kr. på fagområdet fra budget 2015 til budget 2016, og det skyldes produktivitetsgevinster som følge af billigere el-aftale m.m. samt en teknisk korrektion vedr. driftsmidlerne til hallerne ud fra de senere års udgifter på området. Folkebiblioteker (ca. 56 mio. kr.) Biblioteket Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. Kulturelvirksomhed (ca. 57 mio. kr.) Museer, Teatre, Roskilde Musiske Skole, Kulturskolen, Kommunale tilskud til projekter m.v. Fagområdet har et fald på ca.4,1 mio. kr. fra budget 2015 til 2016, og den primære forklaring er, de givne midler til Byens Hus i 2015 og 2016 fra Byrådets Udviklingspulje er placeret under KIU i 2015, men under ØU i Folkeoplysning & Fritidsaktiviteter m.v. (ca. 38 mio. kr.) Lokaletilskud, Aktivitetstilskud, Aftenskoler, Driftsudgifter til klubhuse m.v.

2 Side2/6 Der er kommet driftsbudgetønsker fra en række interessenter, disse er listet herunder med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces. Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Roskilde Museum Formidlingsinitiativet Muserum. Ansøgningen gælder Museet for Samtidskunst Opretning af det økonomiske grundlag for at kunne tilbyde fornuftigt aktivitetsniveau. Ansøgning gælder KulturCosmos Projektstilling som daglig leder af KulturCosmos i 2016 og Bestyrelsen for Roskilde Musiske Skole Nedbringelse af venteliste med ca. 250 børn kr. årligt kr. i 2016 og kr. i 2017 og kr. årligt i 2016 og kr. årligt (pr. skoleår), d.v.s. ca kr. i Ansøgningerne fra de fire ovennævnte projekter er vedlagt som bilag. Projektet Muserum har fået støtte siden 2013, men der er ikke afsat midler fra 2016 og frem. Man søger om et samlet øget driftstilskud på 1 mio. kr. over 3 år. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. Ansøgningen på samlet 1 mio. kr. er til løn og administration. Den samlede ventelisten var i marts 2015 på ca. 440 børn. Det skal nævnes, at til både Lysfest og Go Orange, hvor der de senere år er fundet finansiering fra bl.a. regionen samt Byrådets Udviklingspulje, er der indtil videre ikke afsat penge i 2016 og frem. I forhold til afholdelse af arrangementer på nuværende niveau drejer det sig om ca kr. vedr. Lysfest og kr. vedr. Go Orange. Tekniske korrektioner i forbindelse med driftsbudget 2016 Forvaltningen har i forbindelse med tekniske korrektioner for 2016 flyttet kr. vedr. Sommerunderholdning fra Kulturpuljen (fagområdet Kulturel virksomhed) til Roskilde Bibliotek (fagområdet Folkebiblioteker ), fordi det er Roskilde Bibliotek, der står for arrangementerne under Sommerunderholdning. Samtidigt er flyttet kr. vedr. Spejderhytte i Gundsølille (fagområdet fritidsfaciliteter og fritidsområder ) til lokaletilskudspuljen (fagområdet folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. ) pga. ændret administrativ procedure. Anlægsbudgettet: I forslag til Strategisk Anlægsplan (vedlagt) er der medtaget en række blokke vedr. Kultur- og Idrætsudvalget. Det er primært blokke, som er videreført fra den strategiske anlægsplan for , men også blokke, som forvaltningen har vurderet er nødvendige følgeinvesteringer til tidligere besluttede anlægsinvesteringer, eller som nu indgår i handleplaner for specifikke geografiske områder i kommunen. I forhold til sidste år er der to nye blokke vedr. henholdsvis etablering af klubhus- og omklædningsfaciliteter til Svogerslev Tennisklub til 3,1 mio. kr. i 2016 samt anlæg af ny spejderhytte i Viby til Peder Syv Spejderne til 2,1 mio. kr. i 2019.

3 Side3/6 Herudover er der indkommet anlægsønsker fra andre interessenter, som herunder er listet med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces. Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Hedelands Motocross Klub 2 Hedelands Motocross Klub Ny bygning til omklædnings- og badefaciliteter VM i Motocross i Roskilde Anlæg af ny bane samt publikumsområde / ryttergård. 3 Egnsteatret Åben Dans Om-tilbygning af scenen i Laboratoriet 4 Roskilde Idrætspark (Roskilde Boldklub (RB06) / FC Roskilde) Ombygninger / renoveringer i Roskilde Idrætspark Omklædnings/ toiletfaciliteter Ny digital måltavle Varme og vand i banen (DBU krav pr. 1.jan 2017) Spillerbokse kr kr. Hedelands Motocross Klub søger om 2,5 kr. i kommunalt tilskud, men pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift blive 2,075 mio. kr. Hedelands Motocross Klub søger om 7,5 kr. i kommunalt tilskud. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift blive 6,225 mio. kr.? Der arbejdes på at få et bud på økonomien, og det forventes at være klart til budgetdrøftelserne i august kr. (dækker forventede udgifter til omklædnings / toiletfaciliteter) Der er dialog mellem forvaltningen og Roskilde Boldklub om et konkret projekt vedr. nye omklædnings- og toiletfaciliteter. (Roskilde Boldklub søgte første gang i 2014 i forbindelse med idrætsfacilitetspuljen, men beløbet var for stort til puljen, og der var ikke foretaget behovs- og bygningsvurdering). Hvad angår prisen for ny måltavle og etablering af varme og vand i banen samt spillerbokse forventes der at være et bud klart til budgetdrøftelserne i august. Ansøgningerne fra Hedelands Motorcross Klub samt Egnsteatret Åben Dans er vedlagt som bilag. Takster: Biblioteket: Hovedparten af taksterne vil være uændret, men bødetaksterne for voksne vil blive reguleret som følge af mange år med uregulerede takster, (jf. normale prisreguleringer). Musisk Skole og Kulturskolen: Der er lagt op til en generel regulering af taksterne (jf. normale prisreguleringer.) Roskilde Badene: Hovedparten af taksterne vil være uændrede, mens enkelte vil blive reguleret en smule (jf. normale prisreguleringer) Grunden til ikke alle takster reguleres på Biblioteket og i Roskilde Badene skyldes primært ønsket om at fastholde runde beløb som takster, og derfor fremskrives ikke hvert år, men i stedet hvert andet eller hvert tredje år. Produktivitetsstigninger: I forbindelse med vedtagelsen af det kommunale budget blev der besluttet produktivitetsstigninger. Det betød for Kultur- og Idrætsudvalget et krav på 1 mio. kr. i 2015, stigende med 1 mio. kr. årligt indtil 2018, hvor man ender med et produktivitetsstigningskrav på 4 mio. kr. Vedr. budgetåret 2015 blev der fundet en model under Kultur- og Idrætsudvalget, som friholdt alle kulturinstitutionerne, fordi man fandt 1 mio. kr. i forbindelse med nedlæggelse af idrætsskolerne som konsekvens af

4 Side4/6 den nye folkeskolereform. Der blev også fundet penge via tværgående aftaler i kommunen, der er blevet billigere (primært el-aftale), ca. 0,3 mio. kr. i Det betyder, at der er ca. 0,3 mio. kr. i 2015 som kan anvendes til dække startudgifter i forbindelse med en investering i et nyt leaset sorteringsanlæg på Roskilde Bibliotek, der fra 2016 og frem forventes at kunne give en produktivitetsgevinst på ca. 0,2 mio. kr. årligt. I 2016 skal der som udgangspunkt igen findes ca. 1 mio. kr. i produktivitetsstigninger under Kultur- og Idrætsudvalget. Ca. 0,4 mio. kr. er allerede realiserede via tværgående aftaler i kommunen (primært billigere elaftale), så den tilbageværende udfordring i 2016 er ca. 0,6 mio. kr. I forlængelse af udvalgets beslutning den 20. august 2014, punkt 95, bidrager også de selvejende institutioner på udvalgets områder fremover til produktivitetsarbejdet på linie med det øvrige kommunale område. Fra de selvejende institutioner bidrages samlet med 0,15 mio. kr. (se nedenfor), mens de sidste ca. 0,45 mio. kr. findes under Roskilde Bibliotek fordelt med 0,2 mio. kr. som følge af nyt sorteringsanlæg samt 0,25 mio. kr. som følge af den nye struktur med samling af Borgerservice og Roskilde Bibliotek.

5 Side5/6 Bilag: Opsamling på produktivitetsmøder med selvejende institutioner Vedr. budgetåret 2015 blev der fundet en model under Kultur- og Idrætsudvalget, som friholdt alle kulturinstitutionerne, men det var kun en løsning for den første runde af produktivitetsstigning, og udvalget tilkendegav i forbindelse med deres afsluttende behandling af budget den 20. august 2014, at forvaltningen måtte indlede dialog med museer, haller m.fl., som modtager driftstilskud fra Kultur- og Idrætsudvalgets budget, om forventning om produktivitetsstigning og reduceret tilskud fra og med Baggrunden var, at der ikke skulle blive forskelle i produktivitetskravene til de kommunale og de selvejende institutioner på Kultur- og Idrætsudvalgets område. Konkret drejer det sig om følgende selvejende institutioner: Reduktion i tilskud ved produktivitetskrav Navn og frem (årligt) Gundsølillehallen Jyllingehallen Roskilde Museum Museet for Samtidskunst Vikingeskibsmuseet I alt Forvaltningen gør opmærksom på, at den årlige prisfremskrivning har været højere end de ovennævnte reduktioner igennem de sidste mange år, så det er ikke forventningen, at institutionerne vil opleve en direkte nedgang i den samlede årlige betaling fra kommunen. Forvaltningen har besøgt institutionerne i april måned, og nedenfor er gengivet hovedtrækkene i hver institutions tilbagemeldinger vedr. produktivitetskravene. Det skal nævnes, at der ikke har været møder med henholdsvis Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena og Ramsøhallen, fordi disse senere i år overgår til at være kommunale institutioner. Gundsølillehallen Forståelse for produktivitetsudmeldingen, Fokus på, at i efteråret / tidlig vinter (når renoveringen af taget er overstået) få en konstruktiv dialog om fremtidens driftsaftale, så man sikre en stabil og velfungerende drift af hallerne i fremtiden. Opmærksom på en relativt nærtstående økonomisk udfordring pga. udskiftning af vandrør, blev aftalt at tage dette med i dialogen senere på året i forhold til en fremtidig driftsaftale. Jyllingehallen Pga. branden i sommeren 2014 og det heraf efterfølgende lavere aktivitetsniveau kommer der en tilbagebetaling på ca kr. vedr. energiforbrug udfra det konkrete forbrug i 2014, og der må også forventes en tilbagebetaling vedr. det konkrete forbrug i Efter en kommende genopbygning forventes der energibesparelser som følge af mere moderne installationer m.v., og disse besparelser vil kunne indgå som hallens bidrag til produktivitetsstigning. Der er her tale om den del af genopbygningen som forsikringspengene dækker, mens energibesparelser på den andel af genopbygningen, som finansieres med kommunale energirenoveringsmidler vil blive høstet centralt, som afdrag på lån til energirenovering.

6 Side6/6 Jyllingehallen fremførte, at selv en lille reduktion i driftstilskud vil få konsekvenser. Roskilde Museum Forståelse for produktivitetsudmeldingerne, men gør opmærksom på, at selv en lille reduktion i tilskud vil få konsekvenser, ikke nødvendigvis for kerneydelsen, men for andre gode tiltag. Kommunen skal være opmærksom på, at Roskilde Museum bliver støttet af 3 kommuner. Når 1 kommune varsler ændringer i budgetterne, kan det betyde tilsvarende for de andre. At kunne fortsætte med at rejse eksterne midler kræver medarbejderressourcer og en grunddrift. Vigtigt at se museumsområdet fælles i forhold til en fordeling af produktivitetsstigning, så man undgår at et enkelt museum måske kommer i særlige økonomiske vanskeligheder. Vigtigt at kunne fastholde Roskilde som en spændende Kulturby, og den effekt det også har i forhold til at være en attraktiv tilflytningskommune og bidrage til skatteindtægter. Museet for Samtidskunst Meget presset på økonomien i øjeblikket som følge af tidligere års dårlige regnskabsresultat. Er pt. uden kunstfaglig ansvarlig, og samlet kun 3 ½ årsværk mod 5 årsværk for et par år siden. Bekymring for, at produktivitetsudmeldingen vil få negative konsekvenser vedr. statstilskud, sammenhæng på størrelsen af det samlede budget og størrelsen på statstilskud. Vil fremsende anmodning om øget midlertidig driftsstøtte (jf. følger af dårligt regnskab) Vikingeskibsmuseet Forståelse for produktivitetsudmeldingerne, men gør opmærksom på en reduktion i tilskud vil få konsekvenser, og for nogle år tilbage blev Museet ramt af en helt konkret kommunal besparelse på 1,5 mio. kr. At kunne fortsætte med at rejse eksterne midler kræver medarbejderressourcer og en grunddrift. Udfordring i forhold til finansieringen af skoletjenesten, fordi Københavns Kommune har meddelt lavere støtte fremover. Derfor forsøges at få mere samarbejde med alle folkeskolerne i Roskilde Kommune og man håber den nye folkeskolereform gør dette samarbejde mere attraktivt i forhold til tidligere. Vigtigt at kunne fastholde Vikingeskibsmuseet som den store attraktion det er i dag, selvom Museet i forvejen er økonomisk presset i forhold til den nye opgave med at huse det nationale marine arkiv, uden at staten har øget deres tilskud i forhold til tidligere. Hvis museets ambitioner for fremtiden skal opfyldes, så kræver det stor økonomisk støtte fra fonde, og her er signalværdien vedr. Roskilde Kommunes årlige tilskud en parameter som fondene har meget øje for.

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2128253 Dato 11. august 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse Ved udvalgets møde den 3. juni 2015,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ).

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ). Sagsnr. 274223 Brevid. 2240305 NOTAT: Temaanalyse vedr. kultur, fritid og bibliotek 17. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en

Læs mere

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 235213 Brevid. 1701136 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 13.

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget NOTAT Dato Fælles- og Kulturforvaltningen Økonomisk afdeling Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget 2017-2020 Kultur- og Idrætsudvalget område Kultur- og Idrætsudvalget har modtaget

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter.

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.00 Generelle bemærkninger Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.20 Haller og baneanlæg Området vedrører

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet)

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2552143 Dato 29. maj 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) I dette notat er først en kort beskrivelse af budget

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: Fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. Den samlede budgetramme for

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 92,030 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 Udvalget for Kultur og Fritid Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget 2010-14 Udvalget for Kultur og Fritid fik af Byrådet

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg Sag: 00.30.10-Ø00-1-16 Dato: 17-08-2016 Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg 2017-2020 1. Indledning Budgetoplæg 2017-2020 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er

Læs mere

Administrativt sparekatalog

Administrativt sparekatalog Administrativt sparekatalog Budget 2014-2017 Budgetseminar 2 et Samlet af Økonomi og Analyse 7. juni 2013 Rammebesparelse - Idrætsområder Forslag nr. 15-01 1.000 kr. 2013-priser Nuværende budget 10.173

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening)

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2582395 Dato 07. august 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (afsluttende drøftelser) Ved udvalgets møde den 7. juni 2017,

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Supplementsskrivelse vedr. fritid og kultur

Supplementsskrivelse vedr. fritid og kultur 1 Supplementsskrivelse vedr. fritid og kultur Indhold Side 01/ HOVEDBUDSKABER... 2 02/ NYE INITIATIVER... 3 2.1 Fornyelse og udvikling af scenekunstområdet... 3 03/ OPFØLGNING PÅ IGANGVÆRENDE INITIATIVER...

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget

Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017!! "! "!! Fritidsfaciliteter & Fritidsområder 42.278 47.456-5.177 41.863 47.041-5.177 41.803 46.981-5.177 41.803 46.980-5.177 Folkebiblioteker

Læs mere

Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget

Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget Kultur- og Idrætsudvalget Budgetbemærkninger til budget 2013-2016 "!!! "!! Fritidsfaciliteter & Fritidsområder 36.539 41.795-5.256 36.289 41.545-5.256 36.288 41.544-5.256 36.288 41.544-5.256 Folkebiblioteker

Læs mere

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter Pr. ultimo oktober 2018 Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget- drift ' Forbrug Regnskab Kultur, fritid og landdistrikter 45.539 47.257 41.947 45.871 332-1.386 Samlet overblik drift tet forventes at

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800 Sektor Sundhed, Fritid og Landdistrikter Anlægsønske nr. 1 Projektnr:731800 Rammebeløb til større indvendig og udvendig vedligeholdelse i idræts- og svømmehaller Beløb i 2019 2020 2021 I alt 4.000 4.000

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

Nettobudget 06 Kulturudvalget i alt 186.382 05 Løn og drift 186.382 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28 Fritidsområder

Nettobudget 06 Kulturudvalget i alt 186.382 05 Løn og drift 186.382 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28 Fritidsområder P:\BR-gruppe\Budgetbemærkninger\Budgetbemærkninger 2011\Kulturudvalget budgetbemærkninger 2011.xls Basis budget Budgetbemærkninger Pl 2011 (+ = udgift, - = indtægt) Nettobudget i alt 186.382 05 Løn og

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat.

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat. Budget 2014-2017 23-08-2013 10:57:39 Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat Page 1 of 8 Driftsudvidelsesforslag - fortsat 6000NY 6001NY 6002NY 6003NY 6004NY 6005NY 6006NY Lokaltilskud, annullering

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

KIU - nettodrift i mio. kr %

KIU - nettodrift i mio. kr % Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3131278 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Kultur- og Idrætsudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 28.10.2015 kl. 12.00 Nordkraft, Indholdsfortegnelse Åben 1 Fritidspolitik 2015 1 2 Budget 2016 4 3 Eventuelt 7 Tid Onsdag 28. oktober 2015, kl. 12.00 Sted

Læs mere

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopgøre Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter primo april måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Kultur og idræt

Budgetgennemgang af serviceområde Kultur og idræt Budgetgennemgang af serviceområde Kultur og idræt Børn og Kultursekretariatet Roskilde Kommune, april 2010 Analysen er udarbejdet af: Styregruppe: Chefgruppen i Børn og Kultur Projektgruppe Poul Knopp

Læs mere

Kulturarv Fyn Fælles magasin

Kulturarv Fyn Fælles magasin Kulturarv Fyn Fælles magasin Odense Kommune Kultur Odense Slot, Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 Indledning. I kulturaftalen mellem de 10 fynske kommuner og Kulturministeriet fremgår, at der på museumsområdet

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015 Hovedkonto: 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25Faste ejendomme og 32 Fritidsfaciliteter Regnskab 2013 Budget 2014 13 Andre faste ejendomme 2.071.580 1.406.580 1.268.111 30

Læs mere

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016 Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet FICS Brevid: 1895049 27. maj 2014 notat for Klima- og Miljøudvalget budget 2015 Notatet viser Klima- og Miljøudvalgets foreløbige budget, lister

Læs mere

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse Fokusområder i 2014 Udbud af vedligeholdelsesopgaver Forvaltningen vil fortsat have fokus på at sikre optimal konkurrence på de vedligeholdelsesopgaver, der sendes i udbud, og forvaltningen vil derudover

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer I hele 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Ramme 1. Generel besparelse på alle konti undtagen

Læs mere

Økonomirapport ultimo marts 2019

Økonomirapport ultimo marts 2019 SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo marts 2019 Sundheds- og Kulturforvaltningen Drift - Forvaltningen Vejledende forbrugsprocent 25,0% Drift Forvaltningen Tabel 1 - Sundheds- og Kulturforvaltningen -

Læs mere