Henvendelser fra Bjerringbro Gymnasium

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Henvendelser fra Bjerringbro Gymnasium"

Transkript

1 Henvendelser fra Bjerringbro Gymnasium marts 2019

2 Fra: Niels Villadsen Sendt: 20. marts :47 Til: Anders Kühnau; Jørgen Nørby Cc: Dorte Gade Emne: Kapacitetsloft Kære Anders Kühnau og Jørgen Nørby. På vegne af Bjerringbro Gymnasium fremsendes hermed følgende brev vedr. kapacitetsloft. Med venlig hilsen Niels Villadsen Bestyrelsesformand for Bjerringbro Gymnasium Brombærbakken Struer niels@tvilladsen.dk M:

3 Region Midtjylland Att. Anders Kühnau og Jørgen Nørby Skottenborg 26 Postboks Viborg Bekymring over Region Midtjyllands kapacitetsstyring på gymnasieområdet Kære Anders Kühnau og Jørgen Nørby Fra et netop udsendt debatoplæg om fremtidens Ungdomsuddannelser fra Danske Regioner fremgår: Regionerne har ansvaret for at koordinere det samlede udbud af ungdomsuddannelser i regionen for at sikre sammenhæng og et tilstrækkeligt og varieret uddannelsesudbud til de unge. Vi kan se, at der er handling bag ordene fra Region Nordjylland og Region Syddanmark. Undervisningsministeriet har oplyst, at der er sendt følgende anmodninger om reduktion af kapaciteten på stx-institutioner: Institution Region Varighed Kapacitet som regionerne har indstillet til Rødkilde Gymnasium Syddanmark 3 år 10 Rosborg Gymnasium & HF Syddanmark 3 år 15 Hasseris Gymnasium Nordjylland 1 år 7 Aalborg Katedralskole Nordjylland 1 år 9 Aalborghus Gymnasium Nordjylland 1 år 9 Nørresundby Gymnasium Nordjylland 1 år 7 Hjørring Gymnasium Nordjylland 1 år 9 Frederikshavn Gymnasium Nordjylland 1 år 6 Brønderslev Gymnasium Nordjylland 1 år 5 Mariagerfjord Gymnasium Nordjylland 1 år 7 Vi er bekendt med, at Region Syddanmark har foreslået kapacitetsnedsættelserne i Vejle (Rosborg og Rødkilde) for at styrke gymnasierne i Tjørring og Grindsted. I forhold til faktisk optag i 2018 er der begge steder tale om en reduktion på 1 klasse. Vi er også bekendt med, at der i Nordjylland er et politisk ønske om at styrke gymnasierne i Fjerritslev og Brønderslev ved en sænkning af kapaciteten. (Det viste sig godt nok, at søgningen er gået tilbage med ca. 12%, hvorfor sænkningen af kapaciteten ikke har vist sig effektfuld). Sidste år var der udelukkende en debat i Region Midtjylland om kapaciteten i Aarhus med henblik på at understøtte fusionen mellem Langkær Gymnasium og Aarhus Tech. Der skete nogle få reelle nedjusteringer af kapaciteter.

4 Sidste år var Bjerringbro Gymnasium i kontakt med regionens embedsmænd for at drøfte muligheden af en styrkelse af optaget for Bjerringbro Gymnasium. På daværende tidspunkt mente embedsmændene, at der var behov for en nærmere analyse, inden man kunne styre kapaciteten tættere til fordel for Bjerringbro Gymnasium. Nu har vi set tilmeldingerne til skoleåret 2018/19. Det viser for os et behov for handling nu. Det er vores opfattelse, at der primært er behov for en tættere styring fra regionens side i sammenhæng mellem Bjerringbro Gymnasium og Silkeborg Gymnasium. Vi har fået oplyst, at tilmeldingerne til Silkeborg Gymnasium udgør 536 elever til en faktisk kapacitet på 504 elever (18 klasser á 28 elever). Os bekendt har Silkeborg Gymnasium dog normalt optaget mere end kapaciteten. Gør man ikke noget, vil Silkeborg Gymnasium sikkert blot optage alle 536 elever. Vi er bekendt med, at Viborg Katedralskole har fået et meget flot optag på 369 elever mod en kapacitet på 350 elever. Vi har forstået, at Viborg Katedralskole er klar til at overføre overskydende elever. Vi har derfor mulighed for overførsel af elever fra Viborg Katedralskole til Bjerringbro Gymnasium. Lovændring fra 2018 giver nu regionerne en mulighed for en tættere styring af kapaciteten. 8. stk. 2: Undervisningsministeren kan efter indstilling fra et eller flere regionsråd og efter høring af den enkelte institution fastlægge et kapacitetsloft for en eller flere institutioner, der er godkendt til at udbyde uddannelsen til almen studentereksamen eller uddannelsen til hf-eksamen, med henblik på at sikre et tilstrækkeligt og varieret uddannelsesudbud til alle unge overalt i landet og en hensigtsmæssig udnyttelse af den samlede kapacitet såvel i det førstkommende som de efterfølgende skoleår. I særlige tilfælde kan ministeren med virkning for ét skoleår fastlægge et kapacitetsloft, selv om der ikke er en indstilling fra et eller flere regionsråd eller er sket høring af den enkelte institution. Vi anmoder om, at Region Midtjylland benytter sig af sine muligheder, da en styrkelse af kapaciteten for Bjerringbro Gymnasium er af afgørende betydning. På længere sigt vil det være hensigtsmæssigt med opdeling af skoledistrikter i forhold til gymnasier. Dermed vil det være lettere og mere naturlig markedsføring i forhold til det nærmeste gymnasium. Efterfølgende er det også vigtigt, at man giver elever fra området omkring Thorsø i Favrskov Kommune bedre mulighed for at komme i skole i Bjerringbro. Søgningen fra Thorsø har været faldende de senere år. Transportmulighederne har været ringere end tidligere. Gode transportforbindelser styrker elevernes tilstedeværelse/mindsker fravær og øger gennemførelse og karakterniveau. Det er nødvendigt, at regionen sætter ind der, hvor elever skal krydse kommunegrænser det er eneste reelle mulighed. Mvh Niels Villadsen, bestyrelsesformand og Dorte Gade, rektor.

5 Fra: Niels Villadsen Sendt: 20. marts :55 Til: Anders Kühnau; Jørgen Nørby Cc: Dorte Gade Emne: GF1 i Bjerringbro Region Midtjylland Att. Anders Kühnau og Jørgen Nørby Skottenborg 26 Postboks Viborg Kære Regionsråd Bjerringbro Gymnasium genfremsender hermed vores bekymring over at regionen vil godkende udbud af flere ungdomsuddannelser i Bjerringbro. GF1 med EUX-gymnasial retning på Naturvidenskabernes Hus vil true de eksisterende udbud på BG - herunder den udlagte HF, og der er ikke mange unge i Bjerringbro. De unge har fra 2019 stor adgang til erhvervsuddannelser idet Mercantec får et stort uddannelsescenter 20 min tog-kørsel fra Bjerringbro. Vi mener regionspolitikerne skal tage ansvar for at understøtte, at der fortsat er et udbud af ungdomsuddannelse i Bjerringbro. Vi er ikke sat i verden for at kvæle hinanden. Giv tid. Vi skal have hf op at køre. I år fik vi 10 hf-ansøgere det skal gerne vokse til i en klasse. Bjerringbro Gymnasium fik 58 ansøgere til stx i år. Det skal også gerne vokse lidt til ca. 66. Mercantec (NVH) fik 3 ansøgere men ønsker sig hele ungdomsårgangen på 64 eller som minimum 20. Der er ikke nok unge i Bjerringbro til flere ungdomsuddannelser. De to udbud er konkurrerende. Mvh Niels Villadsen, bestyrelsesformand Dorte Gade, rektor Høringssvar til Mercantec' s ansøgning om FG1 i Bjerringbro 17. januar 2019 Til Region Midt. Regionsråd, ledelse og administration. Att. Henrik Lodberg og Henning Tjørnelund Vi erfarer, at Mercantec ønsker at lægge en satellit af GF1 i Bjerringbro og at Mercantec i sidste uge har rettet en henvendelse til Naturvidenskabernes Hus med ønske om dialog omkring leje af lokaler. Det er en spændende udvikling! Bjerringbro Gymnasium vil gerne inddrages i en drøftelse omkring denne udvikling. Formålet med dialogen er at tilpasse udbuddet af ungdomsuddannelse i kommunen eksplicit den sydlige del nemlig Bjerringbro til behovet i kommunen. Hvad er behovet for ungdomsuddannelse i Bjerringbro? Hvilke udfordringer er der? - for de unge, for byen og for erhvervslivet fx Grundfos? Hvor stort er de unges behov for at være i et ungdomsmiljø og uddannelsesmiljø med flere klasser? Er der problemer med nærhed i forhold til fx erhvervsuddannelsernes grundforløb, når man bor i Bjerringbro? Hvad tænker erhvervslivet, fx Grundfos? Hvad tænker Grundskolerne? om fx akut behov for flere uddannelser i Bjerringbro?

6 Vil start af to forskellige satellitter samtidig kunne udvande begge nye tilbud FG1 (med bl.a. euxindgang) og hf det er begge gymnasiale retninger og med samme faglige niveau dvs. lidt mindre end stx-niveau. Er ovenstående undersøgt grundigt? er der tilvejebragt det bedst mulige kvalitative grundlag for at træffe en beslutning om placering af endnu en satellit med start i august 2019 i Bjerringbro? Det er altid sund fornuft, at vide hvad hinanden gør, og undersøge hvad der reelt er brug for. Derfor er det vigtigt at overveje tiltag og timing vende skråen og tale sammen. Vi kunne godt ønske for Bjerringbro for byen og for området, at der vil blive lavet et sådan undersøgelsesarbejde efterfulgt af en åben dialog i løbet af de næste par år. Samtidig afprøves hf i Bjerringbro og Mercantec s nye store bygninger i Viborg Midtby bliver taget i brug forventeligt i efteråret Vi glæder os over at være en vigtig del af den lokale udvikling i Bjerringbro og dermed udviklingen i Viborg Kommune. Samtidig glæder vi os over alle de andre ungdomsuddannelser og ser, at vi tilsammen løfter uddannelsesopgaven for de unge og når de nationale mål på alle parametre. På vegne af Bjerringbro Gymnasiums bestyrelse Venlig hilsen Dorte Gade Rektor

7 Fra: Niels Villadsen Sendt: 25. marts :27 Til: Anders Kühnau; Jørgen Nørby Cc: Henning Tjørnelund; Mads Bendix Fjendsbo; Helge Markussen; Dorte Gade; Emne: Kapacitetsstyring på gymnasier Kære Anders Kühnau og Jørgen Nørby cc Henning Tjørnelund og rektorer i fordelingsudvalg nord Vi har den 20. marts d.å. sendt et brev til jer angående regionens kapacitetsstyring. Baggrunden for denne henvendelse var, at Bjerringbro Gymnasium for 3. år i træk kunne se en bekymrende lav søgning til Bjerringbro Gymnasium. Vi kunne samtidigt konstatere, at der ikke var sket en regional styring, som medførte overflytning af elever til Bjerringbro Gymnasium. Vi har kommunikeret flittigt med regionen i mere end et år, og vi har fået den forståelse, at regionen har følt sig begrænset i sin mulighed for at styre kapaciteterne og dermed fordelingen af elever. Vi har de seneste dage forstået, at kapacitetsstyring ikke er det egentlige problem. Der er åbenbart et utal af faktorer, som skal gå op i en højere enhed. Forud for fremsendelse af henvendelsen til jer havde vi fået en tilmelding til stx på 59 elever. Regionens embedsmænd oplyste endvidere, at vi kunne forvente overførsel af 3-4 elever fra Silkeborg Gymnasium, 1-2 elever fra Aarhus-gymnasierne og 2 elever fra Viborg Katedralskole. Denne oplysning har nu vist sig at være ret unøjagtig. Efter det oplyste kan der ikke overføres nogen elever fra Silkeborg. Fra Aarhus kan vi få overført 1 elev. Viborg Katedralskole har været meget dygtige til at finde en løsning. De kan nu overføre 4 elever til Bjerringbro Gymnasium og de kan overføre 24 elever til Viborg Gymnasium og HF. Embedsmændene har over for de øvrige rektorer givet udtryk for, at den lave søgning til Bjerringbro Gymnasium primært skyldes, at mange stx-elever i det naturlige opland foretrækker andre uddannelsessteder og ikke ser et problem i at søge andre steder hen. Vi mener, at denne udtalelse er misvisende. Vi har en stor markedsandel i nærområdet der hvor vi har cykelafstand eller god offentlig transport på tværs af kommunegrænsen. Når vi fx ikke får ansøgninger fra Kjellerup by og alt for få fra Thorsø, så skydes det primært 2 forhold. For det første er samarbejdet med grundskolerne kommunaliseret og der orienteres ind mod de store uddannelsessteder. For det andet er der hele tiden usikkerhed om busforbindelserne, og når der kun køres til 1. lektion om morgenen (og oven i købet med ankomst 20 min før undervisningen begynder), så er det simpelthen ikke godt nok. Vi har forstået, at regionenens embedsmænd har regnet nærmere på konsekvenserne af en kapacitetsnedsættelse for Silkeborg Gymnasium og Viborg Katedralskole. Efter det oplyste, vil en nedsættelse af kapaciteten i Silkeborg med 1 klasse og i Viborg Katedralskole med 1/2 klasse kun medføre en forøgelse af tilmeldingerne til Bjerringbro Gymnasium med ganske få elever. I så fald er det vores opfattelse, at en tvungen kapacitetsnedsættelse for skoleåret 2019/20 ikke giver mening. Vi må derfor konstatere, at de nugældende regler ikke giver det ønskede resultat. På samme måde giver det ikke mening at alle disse politiske diskussioner skal foregå i små fordelingsudvalg sådan

8 som vi har fået besked på igen i år. Udgangspunktet er nødt til fremadrettet at ændres, hvis rektorerne skal have en chance for at udføre det endelige smidige arbejde med at fordele elever. Vi vil derfor foreslå, at der gøres en indsats for at forbedre styringsredskaberne til brug for skoleåret 2020/21. Har det ikke vist sig, at den nuværende model med prioriteret ansøgning ikke er hensigtsmæssig. Har det ikke også vist sig, at det er nødvendigt med en opdeling af skoledistrikters tilhørsforhold til gymnasier. Har det ikke også vist sig, at regionens busforbindelser har en stor betydning for søgning til de enkelte gymnasier. Vi ser frem til at bidrage konstruktivt til en løsning af problemstillingen. Vores oprindelige henvendelse vedhæftes: Niels Villadsen Dorte Gade bestyrelsesformand for Bjerringbro Gymnasium niels@tvilladsen.dk dg@bggym.dk rektor for Bjerringbro Gymnasium M: M:

Bilag 1 Baggrundsnotat om kapacitetsfastsættelse

Bilag 1 Baggrundsnotat om kapacitetsfastsættelse Bilag 1 Baggrundsnotat om kapacitetsfastsættelse De nordjyske almene gymnasier I Nordjylland er der i alt 14 almene gymnasier, der udbyder STX (almen studentereksamen). Disse ligger for størstedelens vedkommende

Læs mere

Grindsted, den 10. oktober 2018 Vedr. kapacitetsstyring på stx/hf området

Grindsted, den 10. oktober 2018 Vedr. kapacitetsstyring på stx/hf området Region Syddanmark att. Stephanie Lose (regionrådsformand) att. Tage Petersen (formand for udvalg for uddannelse og arbejdskraft) Grindsted, den 10. oktober 2018 Vedr. kapacitetsstyring på stx/hf området

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udtalelse til Undervisningsministeriet om kapacitetsfastsættelsen på gymnasierne i Vejle - Tørring området

Bilag. Region Midtjylland. Udtalelse til Undervisningsministeriet om kapacitetsfastsættelsen på gymnasierne i Vejle - Tørring området Region Midtjylland Udtalelse til Undervisningsministeriet om kapacitetsfastsættelsen på gymnasierne i Vejle - Tørring området Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 28 Til Region Syddanmark,

Læs mere

Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Hadsund

Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Hadsund Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Hadsund Høringsparter udover Regionsrådet i Region Nordjylland: - Mariagerfjord Gymnasium - Aalborghus Gymnasium - Aalborg

Læs mere

Vejledning til fordeling af ansøgere til STX og HF

Vejledning til fordeling af ansøgere til STX og HF Vejledning til fordeling af ansøgere til STX og HF Indhold 1. Hvad betyder fordeling af gymnasieelever?... 3 2. Hvem har ansvaret for fordelingsarbejdet?... 3 3. Hvad siger loven?... 4 Indsigelsesmulighed...

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgninger fra VUC Århus, VUC Djursland og Århus Akademi om oprettelse af nye uddannelsesudbud

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgninger fra VUC Århus, VUC Djursland og Århus Akademi om oprettelse af nye uddannelsesudbud Region Midtjylland Ansøgninger fra VUC Århus, VUC Djursland og Århus Akademi om oprettelse af nye uddannelsesudbud Bilag til Regionsrådets møde den 20. juni 2007 Punkt nr. 29 Region Midtjylland Tingvej

Læs mere

Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Aabybro

Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Aabybro Høringsliste Ansøgning fra VUC & HF Nordjylland om oprettelse af 2-årigt HF i Aabybro Høringsparter udover Regionsrådet i Region Nordjylland: - Aalborg Katedralskole - Aalborg Handelsskole - Nørresundby

Læs mere

Etablering af udbud af erhvervsuddannelsesindgangen inden for strøm, styring og it i Skanderborg

Etablering af udbud af erhvervsuddannelsesindgangen inden for strøm, styring og it i Skanderborg AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Regionsrådet Region Midtjylland Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg 4. maj 2011 Ref. AEL/hl Etablering af udbud af erhvervsuddannelsesindgangen inden

Læs mere

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium.

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium. Datagrundlaget Samlet set viser data, at der ikke mangler STX-kapacitet i centrum af Aarhus. Det kan samtidig konstateres, at der ud over STX og HF ikke findes andre uddannelser ud over grundskoleniveau

Læs mere

Foreløbig kapacitet for stx og hf i Region Syddanmark 2019

Foreløbig kapacitet for stx og hf i Region Syddanmark 2019 Afdeling: Erhvervsstrategier og uddannelse Udarbejdet af: Kia Sofie Abildtrup Journal nr.: 18/57517 E-mail: kisa@rsyd.dk Dato: 10. december 2018 Telefon: 29201131 Bilag 2: Baggrundsnotat Foreløbig kapacitet

Læs mere

Notat om førsteprioritetsansøgninger til lokale gymnasier 2017

Notat om førsteprioritetsansøgninger til lokale gymnasier 2017 NOTAT Februar 2018 Notat om førsteprioritetsansøgninger til lokale gymnasier 2017 Hovedkonklusion Danske Regioner har undersøgt søgningen til STX i 2017. Tre ud af fire unge, der søgte STX i 2017 havde

Læs mere

1 - HF ansøgning.pdf. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - HF ansøgning.pdf. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - HF ansøgning.pdf 1 2 3 2 - Aarhus Akademi - høringssvar vedr Rønde Gymnasium. Aarhus, 30. maj 2017 Høringssvar fra Århus Akademi angående Rønde Gymnasiums anmodning om oprettelse af HF! Århus Akademi

Læs mere

Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet

Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet Region Midtjylland Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet Bilag til Regionsrådets møde den 10. januar 2007 Punkt nr. 5 REGION MIDTJYLLAND

Læs mere

Vejledning om Forpligtende samarbejder. Opdateret version 14. Februar 2007

Vejledning om Forpligtende samarbejder. Opdateret version 14. Februar 2007 Vejledning om Forpligtende samarbejder Opdateret version 14. Februar 2007 I henhold til 14 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 i lov om institutioner for almengymnasiale udannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

1 - HF ansøgning fra Favrskov Gymnasium.pdf. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - HF ansøgning fra Favrskov Gymnasium.pdf. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - HF ansøgning fra Favrskov Gymnasium.pdf 1 2 2 - Høringssvar_hf_FavrskovGym.pdf Uddannelseskonsulent Henning Tjørnelund Sekretariatet for Regional Udvikling Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

REGIONAL UDVIKLING. Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser

REGIONAL UDVIKLING. Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser REGIONAL UDVIKLING Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser i Nordjylland Indhold Indledning.............................................................................. 3 Kampen om de unge......................................................................

Læs mere

Optagelseskapacitet for stx og hf i Region Syddanmark 2019

Optagelseskapacitet for stx og hf i Region Syddanmark 2019 Afdeling: Erhvervsstrategier og uddannelse Udarbejdet af: Kia Sofie Abildtrup Journal nr.: 18/57517 E-mail: kisa@rsyd.dk Dato: 18. december 2018 Telefon: 29201131 Bilag 2: Baggrundsnotat Optagelseskapacitet

Læs mere

Udvikling i ansøgertal til det almene gymnasium (STX),

Udvikling i ansøgertal til det almene gymnasium (STX), Notat i ansøgertal til det almene gymnasium (STX), -18 27-03- EMN--00232 Nordjylland - Brønderslev Gymnasium & HF 126 100-21% Dronninglund Gymnasium 143 143 0% Fjerritslev Gymnasium 62 62 0% Frederikshavn

Læs mere

VEST

VEST 1 - Kapacitet og ansøgertal 2017 Kapacitet og ansøgertal 2017 Fordelingsudvalg Ansøger pr. 15. marts 2017 Kapacitet 2017 Over-/underskud kapacitet Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Vest 1271

Læs mere

Vores ansøgning har følgende begrundelse, der understreger vigtigheden af at understøtte den uddannelsesaktivitet, som er opbygget i Bjerringbro:

Vores ansøgning har følgende begrundelse, der understreger vigtigheden af at understøtte den uddannelsesaktivitet, som er opbygget i Bjerringbro: Regionsrådet, Region Midtjylland Regionshuset Viborg, Skottenborg 26 Postboks 21, 8800 Viborg Att. sfm@rm.dk, pia.fabrin@ru.rm.dk henning.tjoernelund@ru.rm.dk Anmodning om indstilling af Bjerringbro Gymnasium

Læs mere

Børne- og Undervisningsministeriet 2019 Udkast af 11. oktober Forslag. til

Børne- og Undervisningsministeriet 2019 Udkast af 11. oktober Forslag. til Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. og lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse (Mulighed for fastsættelse af lokale

Læs mere

Til Regionsrådet for Region Midt Att. Henning Tjørnelund Regionshuset Viborg Skottenborg 26 Postboks 21, 8800 Viborg Viborg, d

Til Regionsrådet for Region Midt Att. Henning Tjørnelund Regionshuset Viborg Skottenborg 26 Postboks 21, 8800 Viborg Viborg, d 1 - Høringssvar Viborg Gymnasium og HF Hører til journalnummer: 1-10-76-7-17 Til Regionsrådet for Region Midt Att. Henning Tjørnelund Regionshuset Viborg Skottenborg 26 Postboks 21, 8800 Viborg Viborg,

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 N O T A T Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 Resumé I løbet af 2016 skal det afgøres, hvor samtlige erhvervsuddannelser i Danmark skal være placeret

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt Svar på spørgsmål 172. Bilag 3. Andel og antal elever, som ikke opfylder adgangskrav på mindst 6 i bundne prøvefag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. Lovforslag nr. L 113 Folketinget 2017-18 Fremsat den 30. november 2017 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og

Læs mere

Antal med under 7. Antal med over 7

Antal med under 7. Antal med over 7 Undervisningsministeriet 13. februar 2014 Oversigt over, hvor mange af de nuværende gymnasieelever, der ikke ville være blevet optaget, hvis der havde været adgangskrav på karakteren 7 - Fordelt på de

Læs mere

Ansøgning om nye udbudssteder for STX, HTX og GF1 i forbindelse med fusion mellem Langkaer Gymnasium og AARHUS TECH

Ansøgning om nye udbudssteder for STX, HTX og GF1 i forbindelse med fusion mellem Langkaer Gymnasium og AARHUS TECH Til Regionsrådet i Region Midtjylland Att. Henning Tjørnelund Aarhus den 1. februar 2018 Ansøgning om nye udbudssteder for STX, HTX og GF1 i forbindelse med fusion mellem Langkaer Gymnasium og AARHUS TECH

Læs mere

Søgningen til gymnasieuddannelserne 2015

Søgningen til gymnasieuddannelserne 2015 Søgningen til gymnasieuddannelserne 2015 Søgetallene Som tidligere år har GL søgt at indsamle alle søgetallene for de gymnasiale uddannelser for skolestart i 2015. Søgetallene er indhentet hos regioner

Læs mere

Herning, den 19. september Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med gymnasiereformen

Herning, den 19. september Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med gymnasiereformen 1 - Ansøgning til Region Midt om udbud af 2-årig HF.pd Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 8800 Viborg Herning, den 19. september 2016 Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med

Læs mere

Notat. EUD udbudsrunde 2017 - notat om indstillingsgrundlag

Notat. EUD udbudsrunde 2017 - notat om indstillingsgrundlag Regionshuset Viborg Notat Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk EUD udbudsrunde 2017 - notat om indstillingsgrundlag Forretningsudvalget

Læs mere

Svar på spørgsmål 182 (Alm. del): I brev af 11. januar 2019 har udvalget efter ønske fra Anette Lind (S) stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 182 (Alm. del): I brev af 11. januar 2019 har udvalget efter ønske fra Anette Lind (S) stillet mig følgende spørgsmål: Undervisningsudvalget 2018-19 UNU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 182 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail:

Læs mere

Mulige konsekvenser af et kapacitetsloft på stx i Vejle

Mulige konsekvenser af et kapacitetsloft på stx i Vejle Afdeling: Erhvervsstrategier og uddannelse Udarbejdet af: Morten Hvideland-Olsen Journal nr.: TILGÅR E-mail: mho@rsyd.dk Dato: 4. december 2018 Telefon: 2920 1042 Analysenotat Mulige konsekvenser af et

Læs mere

Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017

Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017 Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017 Ministeriet har offentliggjort søgetallene fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne. Ministeriet offentliggør ikke søgetallene til den enkelte

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt BILAG 1: Andel og antal elever, som ikke opfylder adgangskrav på mindst 4 i dansk og matematik fordelt på

Læs mere

1 - Ansøgning om udbud af 2 årig HF.PDF. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - Ansøgning om udbud af 2 årig HF.PDF. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - Ansøgning om udbud af 2 årig HF.PDF 1 2 3 2 - Hvor kommer vores elever fra EUD.PDF Hvor kommer vores elever fra EUD Holstebro 95 Bording 1 Struer 35 Brande 1 Herning 32 Frederikshavn 1 Thyholm 11 Grenaa

Læs mere

ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU

ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU 101108 Akademisk Studenterkursus Studenterkursus 76 101115 Rysensteen Gymnasium 756 101117 Sankt Annæ Gymnasium 377 101118 Christianshavns Gymnasium 542 101120

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 207 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 207 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 207 Offentligt Bilag til svar på UDU alm. Del. Spørgsmål 207 Tællingsår-kvartal-måned 2008 Uddannelse.1 Hovedområde Gymnasiale uddannelser Uddannelse.4

Læs mere

De begrænsede uddannelsesmæssige valgmuligheder påvirker de unges adfærd og deres uddannelsesmæssige og senere erhvervsmæssige udfoldelse.

De begrænsede uddannelsesmæssige valgmuligheder påvirker de unges adfærd og deres uddannelsesmæssige og senere erhvervsmæssige udfoldelse. Folketingets Uddannelsesudvalg ft@ft.dk 11-06-2010 Sag nr. 06/2313 Dokumentnr. 26709/10 Uddannelsesmuligheder til alle unge en langsigtet løsning For at indfri målsætningen om, at 95 procent af en ungdomsårgang

Læs mere

Udkast til høringssvar vedr. EUC Nordvests ansøgning om udbud af HTX i Nykøbing

Udkast til høringssvar vedr. EUC Nordvests ansøgning om udbud af HTX i Nykøbing Udkast til høringssvar vedr. EUC Nordvests ansøgning om udbud af HTX i Nykøbing Indledning EUC Nordvest ansøger ministeren for børn, undervisning og ligestilling om retten til at udbyde teknisk studentereksamen

Læs mere

Søgetal til de gymnasiale uddannelser 2019 (overblik)

Søgetal til de gymnasiale uddannelser 2019 (overblik) Søgetal til de gymnasiale uddannelser 2019 (overblik) Undervisningsministeriet har den 26. marts 2019 offentliggjort søgetallene fra 9. og 10. klasse. Tallene indeholder alle de unges første prioritet.

Læs mere

Ansøgning om etablering af en HHX-uddannelse på Rungsted Gymnasium

Ansøgning om etablering af en HHX-uddannelse på Rungsted Gymnasium Undervisningsministeriet Undervisningsminister Merete Riisager Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Rungsted, den 25. april 2017 Ansøgning om etablering af en HHX-uddannelse på Rungsted Gymnasium Indledning

Læs mere

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K (Sendt pr. til:

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K (Sendt pr.  til: Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K (Sendt pr. e-mail til: euteko@stukuvm.dk) Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelsers (REUs) indstilling vedr. kvotefordelingen

Læs mere

Mindre stigning i søgningen til de gymnasiale uddannelser

Mindre stigning i søgningen til de gymnasiale uddannelser Mindre stigning i søgningen til de gymnasiale uddannelser De overordnede tal Søgetallene er indhentet hos Danske Regioner og Danske Erhvervsskoler, og de er sammenholdt med tal fra Gymnasieskolernes Rektorforening.

Læs mere

Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010)

Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010) Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010) 1 Retsgrundlag: Fordelingsudvalgene i Region Sjælland er nedsat af Regionsrådet og udfører deres opgaver i henhold

Læs mere

Søgningen til gymnasieuddannelserne 2012

Søgningen til gymnasieuddannelserne 2012 Søgningen til gymnasieuddannelserne 2012 De overordnede tal Søgetallene er indhentet hos regioner og lederforeningerne og indeholder søgetallene pr. 15. marts 2012 til de fulde gymnasiale forløb altså

Læs mere

Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2012

Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2012 Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2012 Skolenr. Skolenavn Sted Tid 001 Aurehøj Gymnasium Frederiksberg Gymnasium 20. september 002 Avedøre Gymnasium Frederiksberg Gymnasium

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 1. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne og 1. klasse mv. 216 Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsuddannelserne og 1. klasse, som eleverne i 9. og 1. klasse

Læs mere

Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse

Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse A N A L Y S E 12-01-2011 Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse Analysens hovedpointer: - Nye tal viser, at transportafstand har betydning for, om unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt

Undervisningsudvalget UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk

Læs mere

Skolernes ansøgninger

Skolernes ansøgninger Skolernes ansøgninger SOSU Nord SOSU Nord har tidligere ansøgt om godkendelse af udbud følgende steder: - Aalborg, På Sporet 8A, 9000 Aalborg - Hjørring, Hedevold 11, 9800 Hjørring - Frederikshavn, co.

Læs mere

Talmateriale til belysning af behovet for at etablere et 2-årigt HF udbud på Bjerringbro gymnasium.

Talmateriale til belysning af behovet for at etablere et 2-årigt HF udbud på Bjerringbro gymnasium. Talmateriale til belysning af behovet for at etablere et 2-årigt HF udbud på Bjerringbro gymnasium. Tallene er hentet fra Danmarks Statistik, Ministeriet for Børn og Unge s databaser, rejseplanen og egne

Læs mere

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF 1 - Ansøgning 2-årig HF på UCRS.pdf Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 Skjern den 2. oktober 2016 Ansøgning om udbud af 2-årigt HF UCRS UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern ansøger hermed Ministeriet

Læs mere

Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen

Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen Institutions nr. Skole 101108 Akademisk Studenterkursus 101115 Rysensteen Gynasium 101117 Sankt Annæ Gymnasium 101118 Christianshavns Gymnasium

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 173 Offentligt Svar på spørgsmål 172. Bilag 1. Andel og antal elever, som ikke opfylder adgangskrav på mindst 2 i både dansk

Læs mere

Skolenavn Ansatte Stemt Procent A.P. Møller Skolen 26 19 73,1 Akademisk Studenterkursus 18 4 22,2 Allerød Gymnasium 64 24 37,5 Alssundgymnasiet

Skolenavn Ansatte Stemt Procent A.P. Møller Skolen 26 19 73,1 Akademisk Studenterkursus 18 4 22,2 Allerød Gymnasium 64 24 37,5 Alssundgymnasiet Skolenavn Ansatte Stemt Procent A.P. Møller Skolen 26 19 73,1 Akademisk Studenterkursus 18 4 22,2 Allerød Gymnasium 64 24 37,5 Alssundgymnasiet Sønderborg 51 31 60,8 Aurehøj Gymnasium 70 49 70 Bagsværd

Læs mere

Min vurdering af de rejste spørgsmål er alene baseret på ovennævnte faktiske oplysninger.

Min vurdering af de rejste spørgsmål er alene baseret på ovennævnte faktiske oplysninger. HED/HMA Marselisborg Gymnasium Att.: Rektor Kirsten Skov Birketinget 9 8000 Aarhus C Peter Hedegaard Madsen hed@poulschmith.dk Direkte +45 72 30 72 86 Mobil +45 25 10 05 50 Notat om håndtering af Langkær

Læs mere

REGIONAL UDVIKLING. Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser

REGIONAL UDVIKLING. Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser REGIONAL UDVIKLING Analyse af elevoptaget for de gymnasiale uddannelser i Nordjylland Indhold Indledning Indledning.............................................................................. 3 Kampen

Læs mere

Undersøgelse af klassestørrelser i de gymnasiale uddannelser

Undersøgelse af klassestørrelser i de gymnasiale uddannelser Undersøgelse af klassestørrelser i de gymnasiale uddannelser Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning... 1 2. Undersøgelse af klassestørrelsen... 2 3. Bilag... 5 Bilag 1 Stx offentlige udbydere... 5 Bilag

Læs mere

Konsekvenser for kommuner, hvis der indføres karakterkrav på 4 til gymnasieuddannelser

Konsekvenser for kommuner, hvis der indføres karakterkrav på 4 til gymnasieuddannelser Konsekvenser for kommuner, hvis der indføres karakterkrav på 4 til gymnasier - Undersøgelse af betydningen for kommuner af karakterkrav til almene gymnasier og hf-kurser En tidligere analyse foretaget

Læs mere

1 Niels Steensens Gymnasium 16 25 64 Sjælland 2 Christianshavns Gymnasium 103 207 50 Sjælland 3 Rysensteen Gymnasium 143 289 49 Sjælland 4

1 Niels Steensens Gymnasium 16 25 64 Sjælland 2 Christianshavns Gymnasium 103 207 50 Sjælland 3 Rysensteen Gymnasium 143 289 49 Sjælland 4 NR ANTAL ANTAL PROCENT STUDENTER STUDENTER I STUDENTE SKOLE TIL KU ALT, 2014 R TIL KU REGION 1 Niels Steensens Gymnasium 16 25 64 Sjælland 2 Christianshavns Gymnasium 103 207 50 Sjælland 3 Rysensteen Gymnasium

Læs mere

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Forord Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser 2 Nordjyske ansøgere Stx 2.390 2.454 Htx 599 608 Hhx 1.009 1.041

Læs mere

Punkt nr. 22 - Høring vedr. udbud af htx på hotel- og restaurantskolen Bilag 1 - Side 1 af 24

Punkt nr. 22 - Høring vedr. udbud af htx på hotel- og restaurantskolen Bilag 1 - Side 1 af 24 Bilag 1 - Side 1 af 24 Bilag 1 - Side 2 af 24 Bilag 1 - Side 3 af 24 Bilag 1 - Side 4 af 24 Bilag 1 - Side 5 af 24 Bilag 1 - Side 6 af 24 Bilag 1 - Side 7 af 24 Bilag 1 - Side 8 af 24 Bilag 1 - Side 9

Læs mere

Orientering om udmøntning af midler til Projekt Frivillig

Orientering om udmøntning af midler til Projekt Frivillig Orientering om udmøntning af midler til Projekt Frivillig Regeringen har som led i Kvalitetsreformen besluttet, at alle, der tager en ungdomsuddannelse, fra februar 2010 vil få mulighed for at deltage

Læs mere

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser Bilag 1 Implementering af dele af Uddannelsesstrategien 2012 - fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser I Uddannelsesstrategien 2012-2013 blev der peget

Læs mere

Tabel 1 Gymnasiale søgetal 2014

Tabel 1 Gymnasiale søgetal 2014 Søgetallene til gymnasieuddannelserne 2014 De samlede søgetal for 2014 viser, at der samlet er 55.478 unge, der har søgt en gymnasieuddannelse. Det er et fald på 1.336 elever, svarende til 2,4 pct. Da

Læs mere

Folketingets Uddannelsesudvalg

Folketingets Uddannelsesudvalg Folketingets Uddannelsesudvalg Departementschefens sekretariat Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Svar på spørgsmål 54

Læs mere

Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser. Kære censor

Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser. Kære censor Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser Kære censor Censorkorpset spiller en helt central rolle i det danske eksamenssystem. Derfor vil jeg indledningsvis benytte lejligheden

Læs mere

Udgifter til markedsføring på ungdomsuddannelserne

Udgifter til markedsføring på ungdomsuddannelserne NOTAT Udgifter til markedsføring på ungdomsne 2011-2016 Danske er har udarbejdet en analyse, der viser ungdomsnes markedsføringsudgifter. Analysen er foretaget på baggrund af regnskabstal fra Undervisningsministeriets

Læs mere

N OTAT. Eksamenskarakterer almene gymnasier (Stx)

N OTAT. Eksamenskarakterer almene gymnasier (Stx) N OTAT Eksamenskarakterer almene gymnasier (Stx) I dette analysenotat analyseres forskellene på eksamens- og årskarakterer på de almene gymnasier (Stx) for de elever, der blev studenter i årene 2012-2014.

Læs mere

12 april 2007 Uddrag af FORRETNINGSORDEN FOR FORDELINGSUDVALGET I REGION HOVEDSTADEN OMRÅDE NORDSJÆLLAND

12 april 2007 Uddrag af FORRETNINGSORDEN FOR FORDELINGSUDVALGET I REGION HOVEDSTADEN OMRÅDE NORDSJÆLLAND 12 april 2007 Uddrag af FORRETNINGSORDEN FOR FORDELINGSUDVALGET I REGION HOVEDSTADEN OMRÅDE NORDSJÆLLAND 1 Retsgrundlag: Fordelingsudvalgene i region Hovedstaden er nedsat af regionsrådet og udfører deres

Læs mere

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019?

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Målsætninger for unges uddannelse har været et politisk omdrejningspunkt i mange år ambitionen er, at alle unge i Danmark

Læs mere

Sagsnr.: 040.87D.021. Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2009

Sagsnr.: 040.87D.021. Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2009 Deltagelse i konferencerne om almen studieforberedelse september 2009 Skolenr. Skolenavn Sted Tid 001 Aurehøj Gymnasium Høje Tåstrup Gymnasium 29. september 002 Avedøre Gymnasium Høje Tåstrup Gymnasium

Læs mere

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland STATISTIK 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006 UU Center Himmerland Bilag til årsberetning 2005-2006 Udvikling i antallet af 9. og 10. kl. elever der søger ind på de gymnasiale

Læs mere

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 1 2 3 4 2 - Høringssvar fra Herning HF & VUC om 2-årigt HF på Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 5 6 3 -

Læs mere

Den typiske student på HHX er lige som på HTX en dreng med forældre, der har taget en erhvervsfaglig uddannelse. Dato: 2. maj 2011.

Den typiske student på HHX er lige som på HTX en dreng med forældre, der har taget en erhvervsfaglig uddannelse. Dato: 2. maj 2011. Analyse af mulighederne for udbud af HHX i Haslev Køge Handelsskole har i samarbejde med ZBC i Næstved indsendt en ansøgning for at oprette HHX i Haslev. Målet er at styrke uddannelsesfrekvensen blandt

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ne og 10. klasse mv. 2017 Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ne og 10. klasse, som eleverne i 9. og 10. klasse har foretaget. Notatet tager

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2014

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2014 Vejledning om udarbejdelse af Målrappering 2014 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Erhvervsrettede uddannelser (med undtagelse af Social- og Sundhedsskoler) Kvalitets-

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del supplerende svar på spørgsmål 133 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del supplerende svar på spørgsmål 133 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2016-17 ULØ Alm.del supplerende svar på spørgsmål 133 Offentligt Bilag Tabel 1 Antal årsværk og på VUC Kommune Institution Albertslund Kommune Vestegnen & VUC 162 153

Læs mere

Organisering af 10. klasse

Organisering af 10. klasse Punkt 2. Organisering af 10. klasse 2014-35882 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune forbliver driftsherre på hele 10. klasse, at der fysisk placeres et 10. klassetilbud på

Læs mere

Samlet vurdering af ansøgning fra Nakskov Gymnasium og HF og Maribo Gymnasium om udbud af forlagt hf

Samlet vurdering af ansøgning fra Nakskov Gymnasium og HF og Maribo Gymnasium om udbud af forlagt hf Dato: 5. oktober 2015 Brevid: 2687205 Samlet vurdering af ansøgning fra Nakskov Gymnasium og HF og Maribo Gymnasium om udbud af forlagt hf Nakskov Gymnasium og HF og Maribo Gymnasium har d. 9 september

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9813 5766 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 15. juni 2011 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Hf er en almen studieforberedende uddannelse. I den nye gymnasiereform er der lagt op til, at hf skal være moderne og mere praksisorienteret

Læs mere

Bestyrelsesmøde Mandag d. 5.februar kl (flyttet fra 23/1 pga sygdom)

Bestyrelsesmøde Mandag d. 5.februar kl (flyttet fra 23/1 pga sygdom) Horsens d. 5. februar 2018 Bestyrelsesmøde Mandag d. 5.februar kl. 19.30 (flyttet fra 23/1 pga sygdom) Referat: Tilstedeværende: Ulrik Kragh, Thomas Pallesen, Flemming Steen Jensen, Jørgen Broch, Anders

Læs mere

Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen

Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen Liste med institutioner som indgår i censorudligningsordningen Institutions nr. Skole 06. september 2019 101108 Akademisk Studenterkursus 101115 Rysensteen Gynasium 101117 Sankt Annæ Gymnasium 101118 Christianshavns

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Bilag: Erhvervsuddannelserne

Bilag: Erhvervsuddannelserne Bilag: Erhvervsuddannelserne Dette bilag viser hvordan tilmeldingen til erhvervsuddannelserne fordeler sig på erhvervsuddannelsesinstitutionerne for 2014 og 2015. Bilaget indeholder 26 tabeller. Tabel

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE

AALBORG KATEDRALSKOLE AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. september 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Almen gymnasial uddannelse (STX)

Almen gymnasial uddannelse (STX) Almen gymnasial uddannelse (STX) - analyse af søgemønstre, fremskrivninger og kapacitet på gymnasierne i Region Midtjylland 2000-2015 Regional Udvikling Rapport, november 2009 ISBN 87-7788-186-9 Region

Læs mere

Gymnasiernes regnskaber 2010

Gymnasiernes regnskaber 2010 Gymnasiernes regnskaber 2010 Indhold Indledning... 2 Økonomien for udbydere af gymnasiale uddannelser... 2 1. VUC... 2 2. Erhvervsskolerne... 4 3. De almene gymnasier... 6 Bilag 1: Resultater for almene

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

STUDENTERS OVERGANG TIL INGENIØR- OG NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER

STUDENTERS OVERGANG TIL INGENIØR- OG NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER STUDENTERS OVERGANG TIL INGENIØR- OG NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER Analysen er udarbejdet af og for Studenters overgang til ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser AE har undersøgt, hvor mange studenter,

Læs mere

Deltagelse i september-oktoberkonferencerne om studieretningsprojektet

Deltagelse i september-oktoberkonferencerne om studieretningsprojektet Deltagelse i september-oktoberkonferencerne om studieretningsprojektet Skolenr. Skolenavn Sted Tid 001 Aurehøj Gymnasium Kongsholm Gymnasium 6. oktober 002 Avedøre Gymnasium Kongsholm Gymnasium 6. oktober

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Niende og tiende klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne og tiende klasse 2015

Niende og tiende klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne og tiende klasse 2015 Niende og tiende klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsne og tiende klasse 215 Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsne og tiende klasse, som eleverne i niende og tiende klasse

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

BILAG: Høringssvar fra udbydere af den 2-årige stx Aalborg d. 12. september 2016 Høringssvar vedrørende udkast til Lov om de gymnasiale uddannelser fra Foreningen af studenterkursusrektorer. 1) Optagelse

Læs mere