REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)"

Transkript

1 REFERAT Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Biblioteksenheden Jeppe Bjerregaard Jessen jep@slks.dk Tlf oktober 2017 Referat af 6. møde i udvalget den 23. oktober 2017 kl i Slots- og Kulturstyrelsen Deltagere Hans Nielsen, Randers Bibliotekerne (repræsenterer Bibliotekschefforeningen) Leif Andresen, Det Kongelige Bibliotek (repræsenterer Forskningsbibliotekernes Chefkollegium) Kurt Mathiesen, VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (repræsenterer Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker) Tina Woge Nielsen, Esbjerg Bibliotekerne (repræsenterer Referencefaggruppen (Bibliotekarforbundet)) Eli Greve, Syddansk Universitetsbibliotek (repræsenterer Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker) Hella Hostrup, UC Syddanmark (repræsenterer Professionshøjskolernes Biblioteksledernetværk) Henrik Haagensen, Det Kongelige Bibliotek Bente Schade Poulsen, DBC Nanna Agergaard, DBC Mikkel Schou-Nielsen (konsulent i DDB, stedfortræder) Jeppe Bjerregaard Jessen, Slots- og Kulturstyrelsen (mødeleder og referent, barselsvikar for Ole Olesen-Bagneux) Afbud Tine Vind, Slots- og Kulturstyrelsen Preben Aagaard Nielsen, DDB (stedfortræder for Glenn Leervad-Bjørn, DDB) Ole Olesen-Bagneux, Slots- og Kulturstyrelsen Glenn Leervad-Bjørn, DDB (barselsorlov) Pernille Saul, KOMBIT (repræsenterer It-faggruppen (Bibliotekarforbundet)) har sendt kommentarer til udvalget d vedr. pkt. 4. Lilli Mortensen, Vejle bibliotekerne (repræsenterer centralbibliotekerne)

2 Side 2 Hanne M. Sørensen, Sønderborg Bibliotek (repræsenterer Danmarks Biblioteksforening), forsinket pga. misforståelse i forhold til den oprindelige mødeindkaldelse. REFERAT 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Jeppe bød velkommen og informerede om sin rolle som vikar for Ole Olesen- Bagneux, der var på fædre-orlov. Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat af 5. møde i BIL-udvalget godkendt via mail af udvalget, men yderligere kommentarer er velkomne. Der var ingen kommentarer. 3. BIL-udvalgets kommentarer til de skriftlige kommentarer til DDBs udviklingsplan for 2018 Der er indkommet fem høringssvar. Fra fire folkebiblioteker (Aarhus, Billund, Hvidovre og København), samt samlet høringssvar fra FFU erne. Preben har den sendt en sammenstilling af høringssvarene til udvalgets medlemmer. Mikkel orienterede om høringsprocessen og rammen for planen. Mikkel opsummerede de mere generelle bemærkninger, disse er ikke gengivet i referatet, men kan indhentes hos DDB efter behov. Udviklingsplanen har fire indsatsområder, godkendt af DDBs koordinationsgruppe: 1. Adgang, 2. Søgning, 3. Samarbejde om infrastrukturen og 4. RDA-understøttelse. I releaseplan 2017 indgik desuden områderne Nødvendig udvikling og Overførte projekter fra forrige releaseplan. I udviklingsplanen for 2018 er disse områder erstattet af områderne Opgradering og konsolidering og Integration til eksterne systemer. Vedr. Generelle bemærkninger til Udviklingsplanen: FFU-kommentar til Københavns Bibliotekers høringssvar, hvor det anføres at der er behov for en udviklingsplan for folkebibliotekernes DDB-specifikke udvikling. Dette ville, set med FFU-øjne være en særdeles fornuftig ting, som kan anbefales.

3 Side 3 FFU-kommentar til Københavns Bibliotekers høringssvar, hvor det anføres at Udvikling af Danbib og de infrastrukturelle elementer har på positiv vis efterhånden en sådan karakter, at hensyn til lokale behov og interfaces bør vægte tungere i prioritering, end understøttelse af en almen, fælles grænseflade (som fx bibliotek.dk). Hertil vil FFUerne understrege, at finansiering af den nationale infrastruktur ligger i bevillinger til bibliotek.dk og abonnementer på DanBib og dermed er det primære sigte er at understøtte de nationale brugergrænseflader. Der er almen konsensus om at den nationale infrastruktur skal muliggøre lokalt genbrug, men det betyder ikke at lokale folkebibliotekers brug af den nationale infrastruktur skal prioriteres forud for den nationale anvendelse i bibliotek.dk og DanBib. Også derfor en særskilt udviklingsplan for folkebibliotekernes DDBspecifikke udvikling være hensigtsmæssig, idet der i denne så også skal indgå specifikt folkebiblioteksrettet udvikling af f.eks. databrønden. Vedr. fokusområde 1. Adgang: Kommentar til Hvidovres svar vedr. U18.1.6: Personlig digital betjening, om at EU's nye persondataforordning skal indtænkes i dette arbejde. Der blev spurgt til om der er tilstrækkeligt fokus på Persondatadataforordningen (der træder i kraft pr. 25. maj 2018). Hertil blev der svaret, at der hos DBC er stærk fokus på kravene ift. Persondataforordningen. Vedr. fokusområde 2. Søgning. Det blev påpeget, at der skal være klar servicemål for svartider på søgeområdet, og at grundlæggende driftsstabilitet og performance kommer før alle andre aktiviteter. FFU-kommentarer til Aarhus Kommunes Bibliotekers kommentar vedr. U18.2.7: Gemme og nulstille søgninger Det er uklart hvordan projektet spiller sammen med U18.1.6: Personlig digital betjening. Vi har svært ved at gennemskue hvor stort behovet for en sådan funktionalitet er hos slutbrugerne. Foreligger der en analyse heraf? FFU-kommentar hertil: Det er nødvendigt at kunne foretage en neutral søgning (også benævnt at nulstille) for at søgninger kan bruges i studiemæssig og videnskabelig sammenhæng. En søgning skal kunne verificeres for at kunne indgå i en opgaveløsning. Hvis et søgeresultat afhænger af en persons tidligere søgninger, alder, køn eller andet, så vil dette ikke være tilfældet. Vedr. fokusområde 4. RDA-understøttelse Det blev bemærket, at de afsatte 2000 timer til området på ingen måde er skudt over mål. Vedr. fokusområde 6. Integration med eksterne systemer

4 Side 4 Vedr. U Integration med Google: Hvidovres kommentar blev drøftet. Der var delvis undren over Hvidovres kommentar, og det blev fremført, at det synes underligt at ville formidle til borgere uden om Google. Det blev kommenteret, at det netop synes relevant, at arbejde med integration til Google, som beskrevet i Udviklingsplanen (høringsudgaven). 4. Vedligeholdelse af nationale specifikationer og vejledninger for teknisk interoperabilitet, herunder: Forslag om tilføjelse af ReturnInfo til Danish ISO profile for ILL transactions I Danish ISO profile for ILL transactions afsnit 3.5 Supplying Agency Message tilføjes mellem tabel med DeliveryInfo og teksten It is recommended to store information denne tabel: ReturnInfo ReturnAgencyId Used for instruction about returning to another library (defined by ISIL) than the ISIL of requesting agency ISIL. Henvisning: Danish ISO profile for ILL transactions _ILL_transactions.htm Baggrund: Med det nu fusionerede Det Kgl. Bibliotek er der mange forskellige fysiske lokationer og dette er nødvendigt at effektivisere returneringen af materiale, således at dette sendes til den korrekte lokation direkte og ikke skal ekspederes en ekstra gang. Der var opbakning til forslaget om anbefaling af tilføjelse af ReturnInfo til Danish ISO Pernille Saul havde per mail af støttet forslaget og hertil anbefalet, at denne forankring fastholdes i Slots- og Kulturstyrelsen, at BIL-udvalget fremover inddrages på samme måde som ved Forslag om returinfo, og at der fremover ville kunne nedsættes ad hoc grupper under BIL-udvalget, fx til en udvidelse af den danske profil af EDItX. Det blev anført at der skal følges op på denne anbefaling.

5 Side 5 5. Orientering fra BIR Orientering om RDA, herunder om nye katalogiseringsregler i Danmark og status for RDA-forberedelse. Der kan endvidere henvises til Katformat-nyt 2017:6. BIR kunne i januar 2017 orientere om at pr fryses de gamle katalogiseringsregler og opdateres ikke mere. Samtidig blev det dengang meldt ud, at den endelige dato for hvornår man katalogiserer efter RDA i Danmark ikke var fastlagt og at den danske udvikling følger i to spor: 1. tilrette regler mv. (SLKS udmøntet af BIR) og 2. teknisk udvikling (DDB udmøntet af DBC). Status er nu: Den arbejdsgruppe Bibliografisk Råd nedsatte med henblik på at fastlægge en dansk oversættelse af terminologien i RDA har færdiggjort sit arbejde, og terminologi og definitioner er offentliggjort i RDA Registry. Den danske RDA-profil eller rettere Danish Policy Statements som profilen vil komme til at hedde - er færdigudarbejdet af redaktøren, bearbejdet via den af Bibliografisk Råd nedsatte arbejdsgruppe og endeligt tiltrådt af Bibliografisk Råd. Profilen indeholder blandt andet nødvendig dansk tillempning, uddybninger og danske afvigelser i forhold til RDA. Profilen er ikke publiceret endnu, i det profilen vil blive indskrevet i forbindelse med de relevante engelske regler i RDA, således at regel og specifik dansk vejledning ses i sammenhæng. Vedr. RDA-udgave af danmarc2: RDA-formatarbejdsgruppen har startet arbejdet med at omsætte RDA i sin helhed og beslutningerne i den danske profil for RDA til danmarc2. Resultatet af arbejdsgruppens arbejde bliver både en række tilføjelser til danmarc2 med RDA-nødvendige felter/delfelter og en beskrivelse af hvordan specifikationerne i RDA skal udmøntes i brug af danmarc2 felter/delfelter. Vedr. registrering af personer og korporationer: Der er under Bibliografisk Råd nedsat en arbejdsgruppe vedr. autoritetsdata. Opgaverne er specifikationer for anvendelse af autoritetsdata, ligesom der vil opstå spørgsmål i forbindelse med den tekniske implementering af autoritetsdata, der fagligt bør vurderes. Endvidere er der udarbejdet et regelsæt for bibliotekernes samarbejde om autoritetsdata og definitioner af niveauer for registrering. Det er ikke en forudsætning, at alle biblioteker leverer på højeste niveau. Når et nationalt autoritetsdatarepositorium er etableret, åbner der sig muligheder for flere samarbejder: med arkiver og museer om data om historiske personer og med medier mv. om en autoriseret indgang til pålidelig information om aktuelle og historiske personer og korporationer.

6 Side 6 Vedr. RDA-uddannelse: Der er nedsat en BIR arbejdsgruppe om uddannelse i bred forstand. Arbejdsgruppen skal i løbet af efteråret 2017 udarbejde et forslag til en plan for introduktion af RDA for både biblioteksansatte i almindelighed og katalogisatorer i særdeleshed. META og Metaforum afholdt i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen og Bibliografisk Råd en temadag om RDA d. 8. juni 2017, hvor det overvejende fokus var den konkrete overgang i Danmark. Links til oplæg fra temadagen hér: Vedr. RDA-toolkit: Hele RDA oversættes ikke til dansk, men kun terminologien. Teksten til den danske profil er dog selvfølgelig på dansk. Det nuværende Toolkit er lukket for opdateringer, mens der arbejdes på et nyt toolkit, der forventes klart d. 13. juni Den danske profil og den danske terminologi skal indgå her. I forbindelse med arbejdet med det nye toolkit, bliver der redigeret kraftigt i RDA. Der vil være en ekstra opgave at opbryde den danske profil til den ny struktur, i det den danske profil er udarbejdet efter den nuværende version af RDA. Vedr. teknisk implementering i hovedtræk: Der arbejdes med en konkretisering af de tekniske opgaver. En række af opgaverne forudsætter et samspil mellem arbejdet med regler og specifikationer i regi af Bibliografisk Råd og den tekniske forberedelse i regi af DDB og DBC. I forslag til Udviklingsplan 2018 for bibliotekernes fælles IT infrastruktur indgår opgaver primært fra fase 1. Der vil blive taget fat på at forberede nogle af opgaver i fase 2 i løbet af 2018 og efterfølgende trin vil der blive arbejdet med delvist parallelt. Trin 1 indeholder færdiggørelse af en række specifikationer for at kunne forberede den praktiske katalogisering af RDA og implementering af katalogisering efter RDA (i danmarc2). Trin 2 rummer overgangen til at bruge et fælles autoritetsdatarepositorium. Trin 3 indeholder skiftet til registrering med entiteter særskilt for værk, udtryk og manifestation og med et autoritetsdatarepositorium i et åbent Linked Open Data format. Dette trin udtrykker således paradigmeskiftet med et endeligt opgør med kartotekskortmodellen. Trin 4 er et udtryk for at vi forlader MARC-formatet og overgår til at bruge et Linked Open Data format (forventet BIBFRAME) og dermed sikrer en langt større åbenhed. Der er tale om en generel oversigt, da både BIRs forberedelser og den tekniske implementering i fælleskatalogen ikke kommer til at følge denne opdeling

7 Side 7 stramt og ikke alle dele af biblioteksvæsenet kommer til at implementere alt på samme tid. Spørgsmål: der var spørgsmål om hvornår, det er relevant for folkebiblioteker at interessere sig bredt for dette. Hertil blev der svaret, at det afhænger bl.a. af toolkit. Man kan afvente udmelding efter BIR-mødet i december Orientering fra DBC DBC har afholdt en række informationsmøder med nyt om udviklingen i DBC - bl.a. om netpunkt, søgning i danbib, RDA og øvrige produkter. De har været velbesøgte og der er også kommet en række relevante kommentarer i relation til netpunkt og nogle af de valg, der er truffet. Det har været de praktiserende "biblioteksmennesker", som har deltaget i møderne. Om udviklingen: netpunkt 1.0 er snart i mål. Dvs. en version med søgning, visning, bestil og BOB-basen. Den bliver sendt til test i arbejdsgruppen, som har været vejledende for udviklingen og kan samtidig testes blandt bibliotekerne. Den kommer til at køre sideløbende med den nuværende netpunkt. Vedr. adgangsplatformen på bibliotek.dk: udviklingen er genoptaget efter en periode på pause. Forventes klar i løbet af november. Vedr. søgeprojekterne: test af suggester bliver snart mulig, dels i en "bagendeversion" og dels implementeret i en test-grænseflade for at kunne vurdere op imod en række test-cases bl.a. på baggrund af den brugerundersøgelse, som blev foretaget på DDB-CMS og bibliotek.dk i starten af DBC har iværksat en lille kampagne rettet mod gymnasierne, hvor bibliotek.dk indgår sammen med markedsføring af Forfatterweb og Faktalink. Operation Dagsværk-kampagne retter sig også i år mod test af bibliotek.dk blandt gymnasieelever - i år i Slagelse. Om driftssituationen: ugentlige møder med deltagelse af DDB. Der er foretaget forskellige tiltag til at løse forskellige aspekter af driftsproblemerne, bl.a. mere hardware. Der bliver løbende meldt ud til bibliotekerne via mailinglisten danbib-info. 7. Evt. Der blev opfordret til, at Slots- og Kulturstyrelsen i højere grad inddrager BILudvalget fast. En mulighed kunne være at SLKS udarbejder et årshjul. Herudover opfordrer udvalget til at det inddrages adhoc i højere grad, i relevante sammenhænge.

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde REFERAT BIL-udvalget Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde 2015-04-07 Preben Aagaard Nielsen Referat af møde i udvalget den 13. marts 2015 kl. 10.30 14.00 i Kulturstyrelsen

Læs mere

REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) REFERAT 9. oktober 2018 Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Referat af 7. møde i udvalget den 9. oktober 2018 kl. 12.00-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb FFU bibliotekerne og DDB Karin Englev, RUb DDB organisering FFU-bibliotekerne og samarbejdet med DDB Releaseplan 2016 Påvirkningsmuligheder Udviklingsemner Agenda Organisation DDB er et forpligtende samarbejde

Læs mere

Referat, version 2. Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

Referat, version 2. Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Referat, version 2 Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3395 4200 slke@slke.dk

Læs mere

Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde

Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde FORFRA - fjernlånskonference 2015 Middelfart 29. maj 2015 Leif Andresen Chefkonsulent Det

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen Netværk for lånesamarbejde november 2017 Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11 DBC, Ballerup 8/11 Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen aca@slks.dk Slots- og Kulturstyrelsen Fusioneret i 2016 af Kulturstyrelsen og

Læs mere

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne?

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? Konsekvenser af og hvorfor RDA aktører, aktiviteter og udfordringer v/hanne Hørl Hansen, DBC Resource Description & Access(RDA) Nye

Læs mere

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendt til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: Det Kongelige Bibliotek Kontakt: Leif Andresen,

Læs mere

RDA - Udmøntning i praksis

RDA - Udmøntning i praksis RDA - Udmøntning i praksis Relatér dig til RDA META & Metaforum temadag Odense 8. juni Line Jung Lindhard RDA = Nyt regelsæt + ny datamodel Datamodel der bygger på FRBR-entiteter Gruppe 1: værker, udtryk,

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 4. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 27 Udvikling i 27-Q4 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 27 Udvikling i 27-Q3 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 1. kvartal 217 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 217 Udvikling i 217-Q1 i henhold til Releaseplan 217 (R17) Releaseplan 217 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være:

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være: Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: CBS Bibliotek ved Biblioteksdirektør René

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendt til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: FFUs DDB kontaktudvalg (ved Leif Andresen,

Læs mere

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB).

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB). Referat 4. januar 2017 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 6. december, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 28 Udvikling i 28-Q3 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7.

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Referat 11. November 2013 DDB sekretariatet Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 14.00-18.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Deltagere: Rolf Hapel, Annette

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd: Onsdag den kl. 10.30-16.00 aca@slks.dk Direkte tlf.

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 218 Udvikling i 218-Q1 i henhold til Udviklingsplan 218 (U18) Udviklingsplan 218 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib, bibliotek.dk og den fælles nationale

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 2. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 28 Udvikling i 28-Q2 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Sendes til postkassen: med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl

Sendes til postkassen: med emnet høringssvar senest mandag den 31. oktober kl Høringssvar til udviklingsopgaver i forslag til Releaseplanen 2017 Sendes til postkassen: ddb@slks.dk med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl 12.00. 1. Bibliotek og kontaktoplysninger:

Læs mere

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet.

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet. Referat 13. september 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 23. august, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup Status fra DDB Preben Aagaard Nielsen Projektleder/specialkonsulent Netværk for lånesamarbejde november 2018 Indhold

Læs mere

Dansk overgang til nye, internationale katalogiseringsregler, RDA

Dansk overgang til nye, internationale katalogiseringsregler, RDA NOTAT H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3373 3373 Telefax +45 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk EAN 5798000793132 CVR 2648986 4. marts 2016 Dansk overgang til

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 6. maj 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. maj 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob Lærkes, Flemming Munch,

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Udmøntning i praksis Den danske RDA-profil

Udmøntning i praksis Den danske RDA-profil Udmøntning i praksis Den danske RDA-profil v. Hanne Hørl Hansen, DBC og redaktør af profilen Temadag om RDA 8. juni 2017 Hvordan bliver det at katalogisere med RDA? Eksempel: Jeg har følgende lydbog der

Læs mere

Teknisk implementering af RDA i Danmark. EURIG 2018 Dansk RDA-dag 23. maj 2018 Line Jung Lindhard

Teknisk implementering af RDA i Danmark. EURIG 2018 Dansk RDA-dag 23. maj 2018 Line Jung Lindhard Teknisk implementering af RDA i Danmark EURIG 2018 Dansk RDA-dag 23. maj 2018 Line Jung Lindhard RDA = Nye katalogiseringsregler baseret på ny datamodel: IFLA-LRM FARVEL IFLA-LRM = udvidet entitets-relationsmodel

Læs mere

Sendes til postkassen: med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl

Sendes til postkassen: med emnet høringssvar senest mandag den 31. oktober kl Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplanen 2017 Sendes til postkassen: ddb@slks.dk med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl 12.00. 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: Bibliotekslederne

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 25. oktober, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 25. oktober, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 09. november 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 25. oktober, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Referat 12. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

Steen Søndergaard Thomsen (suppleant), Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker

Steen Søndergaard Thomsen (suppleant), Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen Biblioteksenheden Den 22. marts 2016 Gitte Smed Specialkonsulent Mail: gsm@slks.dk Direkte tlf. nr.: 3373 3318 Biblioteksrådsmøde Tirsdag den 16. marts 2016, Slots- og

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Nyt fra Kulturstyrelsen. 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen

Nyt fra Kulturstyrelsen. 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen Nyt fra Kulturstyrelsen 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen Oversigt Nyt fra Kulturstyrelsen Lovbiblioteker i Danmark Kørselsordning Private biblioteker Ny teknik Retningslinier

Læs mere

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek). Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Niels-Henrik Gylstorff (AAU), Vibeke Steen (Gribskov).

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek). Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Niels-Henrik Gylstorff (AAU), Vibeke Steen (Gribskov). Referat 20. februar 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 24. januar 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Helle Kolind

Læs mere

Del 1: Introduktion... 3

Del 1: Introduktion... 3 1/29 Indholdsfortegnelse Del 1: Introduktion... 3 1.1 Udviklingsplanens tilblivelse... 3 1.1.1 Høringsproces... 3 1.2 Overordnede rammer for udviklingsplanen... 5 1.2.1 Finansieringskilder... 5 1.2.2 Målarkitektur...

Læs mere

REFERAT. Bibliografisk Råd. Referat fra møde i Bibliografisk Råd. Fredag den 4. december 2015 kl :00

REFERAT. Bibliografisk Råd. Referat fra møde i Bibliografisk Råd. Fredag den 4. december 2015 kl :00 REFERAT Bibliografisk Råd Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.kulturstyrelsen.dk fra møde i Bibliografisk Råd Fredag den kl. 10.30-16:00 Anders Cato Specialkonsulent Biblografiske

Læs mere

Danske biblioteker i WorldCat

Danske biblioteker i WorldCat Danske biblioteker i WorldCat Helle Brink Statsbiblioteket Temadag om fjernlån FORFRA Danmarks Forskningsbiblioteksforening maj 2010 1 Oversigt 1. Danske biblioteker en kort opdatering 2. Danbib, Netpunkt

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Fremtidens metadata. Oplæg på DDELibra brugergruppemøde 19. november 2015. Susanne Thorborg, DBC. Vejle

Fremtidens metadata. Oplæg på DDELibra brugergruppemøde 19. november 2015. Susanne Thorborg, DBC. Vejle Fremtidens metadata Vejle Oplæg på DDELibra brugergruppemøde 19. november 2015 Susanne Thorborg, DBC Agenda Nogle trends om bibliotekets brugere Hvordan påvirker det metadata og metadatastandarder? Bibliografisk

Læs mere

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011.

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011. 1 Høringsoplæg til Aftale om udvikling af bibliotek.dk i 2012 mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og Dansk BiblioteksCenter 3. november 2011 Indhold Indledning...1 Indsatsområde A: bibliotek.dk migration

Læs mere

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg DDB workshop i samarbejde med DBC Dagens program 10:00-12:00: Velkommen DDB s målsætninger for mobil og søg (Glenn, DDB) Søgning: Hvor kommer vi fra, og hvor

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november 2017

Netværk for lånesamarbejde november 2017 Netværk for lånesamarbejde november 2017 Status fra DBC om bibliotek.dk om nyt netpunkt om bestilsystemet og BOB - samspil med FBS/Cicero - og lidt om vores daglige opgaver Bibliotek.dk Stavehjælp ordforslag

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. maj 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 11. maj, kl. 10.15-15.45 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Barfoed (Lejre), Helle Kolind

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd onsdag den kl. 10.30-16.00 Deltagere Leif Andresen, Det

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd Fredag den kl. 10.00-15:30 Deltagere Leif Andresen, Det

Læs mere

Udviklingsplan HØRINGSUDGAVE Deadline for høringssvar: 13. oktober 2017

Udviklingsplan HØRINGSUDGAVE Deadline for høringssvar: 13. oktober 2017 Udviklingsplan 2018 HØRINGSUDGAVE Deadline for høringssvar: 13. oktober 2017 Godkendt til høring af Faggruppen for Infrastruktur og DDB s Koordinationsgruppe Indholdsfortegnelse Del 1: Introduktion...

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 15. juni 2016, kl. 9.00-11.30 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Morten Lautrup-Larsen (Slotsog Kulturstyrelsen), Lone Gladbo

Læs mere

Forandring i fællesskab

Forandring i fællesskab Forandring i fællesskab DBC s strategi, juli 2017 En biblioteksstrategi Mange bibliotekers erfaring peger i samme retning: Bibliotekerne gør det godt, men internationale og kommercielle aktører formidler

Læs mere

Referat 28. November 2013

Referat 28. November 2013 Referat 28. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 13. november 2013, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot Agenda (muligvis en pause undervejs) Materialets (eksempel:

Læs mere

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren.

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren. Referat 08. november 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 1. november 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Standardisering og fælles fodslag

Standardisering og fælles fodslag STANDARDISERING OG FÆLLES FODSLAG VEJE TIL VIDEN Standardisering og fælles fodslag - Katalogiseringsregler og teknisk samspil af LEIF ANDRESEN CHEFKONSULENT Det Kongelige Bibliotek & HANNE HØRL HANSEN

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

UP19 KG godkendt. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur. Udviklingsplan Version godkendt af DDB s Koordinationsgruppe.

UP19 KG godkendt. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur. Udviklingsplan Version godkendt af DDB s Koordinationsgruppe. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur Udviklingsplan 2019 Version godkendt af DDB s Koordinationsgruppe DDB-sekretariatet 5. december 2018 UP19 KG godkendt v1.0.docx 1/19 Indholdsfortegnelse Del 1: Introduktion...

Læs mere

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker).

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker). Referat 6. april 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 4. april 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Den nationale biblioteksinfrastruktur

Den nationale biblioteksinfrastruktur Den nationale biblioteksinfrastruktur Releaseplan 2015 Side 1 af 20 Indhold Indledning... 3 Grundlaget for Releaseplan 2015... 3 Finansieringsgrundlag for Releaseplan 2015... 3 De tre strategiske indsatsområder...

Læs mere

UP19 høringsversion. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur. Udviklingsplan Version til høring. Deadline for høringssvar: 22.

UP19 høringsversion. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur. Udviklingsplan Version til høring. Deadline for høringssvar: 22. Bibliotekernes fælles IT-infrastruktur Udviklingsplan 2019 Version til høring Deadline for høringssvar: 22. oktober 2018 DDB-sekretariatet 27. september 2018 UP19 til høring.docx 1/17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 17. november 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Poul Bache (Kulturstyrelsen) Lone

Læs mere

Bibliotek.dk - udvikling i 2015

Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Status fra DBC Nyt i bibliotek.dk Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Nyt netpunkt Mails fra bibliotek.dk - Data@lsynet Opdatering af danbib.dk Bes@l og adgang - udvikling 2015 Konsekvenser af nyt bibliotekssystem

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet.

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. maj 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør i Gentofte Kommune),

Læs mere

Referat. Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen

Referat. Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen Referat Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen Møde den 11. juni 2014, kl. 15.00-18.00 i KL Weidekampsgade 10, 2300 Kbh. S, Mødelokale S-01+02 Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard,

Læs mere

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel Kontaktperson Indsatsområde Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes det

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Referat af ordinært styregruppemøde, 8. juni 2017 Deltagere: Afbud: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. september 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 9. september 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen,

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Netværk for lånesamarbejde november 2018 Status fra DBC om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Nyt netpunkt det der er anderledes Indstillinger: Lav din egen indstilling(er), fx Lokaliseringer

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen

Status fra Kulturstyrelsen Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard 11. og 18. april 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder og nationale løsninger

Læs mere

Afbud: Kent Skov Andreasen (Odense), Tine Vind (SLKS), Karoline Amalie Steen (KL), Ole Bisbjerg (Billund).

Afbud: Kent Skov Andreasen (Odense), Tine Vind (SLKS), Karoline Amalie Steen (KL), Ole Bisbjerg (Billund). Referat 5. oktober 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 19. september 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal 2015

Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal 2015 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal Kvartalsrapport for bibliotek.dk og Danbib 3. kvartal Udvikling i bibliotek.dk i -Q3 Implementering af schema.org (visningen af bibliotek.dk-bogposter

Læs mere

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye adresser:

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye  adresser: april 2017 Nationalt lånecenter og Overcentral Nye e-mailadresser: fjernlaan@statsbiblioteket.dk udlaan@statsbiblioteket.dk hjemkaldelser@statsbiblioteket.dk fjernlaan.aarhus@kb.dk udlaan.aarhus@kb.dk

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard FORFRAs Fjernlånskonference 31. maj 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder

Læs mere

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Foto: Ferie Camp med Cirkus Panik, 2016 (Anne Roesen) Slots- og Kulturstyrelsen fusioneret 2016 af Kulturstyrelsen

Læs mere

Bilag A 50. danzig-møde

Bilag A 50. danzig-møde Bilag A 50. danzig-møde Bilag 2 Bibliografisk Råds møde 24.11.2011 24. oktober 2011 Sagsnr: 2011-025132 Leif Andresen Chefkonsulent LEA@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 54 Nedbrydning af silovægge:

Læs mere

Bibliografisk Råd. Referat af møde den

Bibliografisk Råd. Referat af møde den Bibliografisk Råd Referat af møde den 16.6.2011 Tilstede: SusanneThorborg, Elsebeth Kirring, Hanne Hørl Hansen, Bodil Wöhnert, Grethe Jacobsen og Erik Thorlund Jepsen Afbud fra: Tine Vind og Henriette

Læs mere

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 DBC Den bibliografiske og IT mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 Ejnar Slot Agenda Kort om DBC Materialets (eksempel: Bogens) vej

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken DDB Basispakken består af ydelser, der bygger videre på DanBib og bibliotek.dk infrastrukturkomplekset og skaber

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

Ifm. dagsordenspunkt 3 deltog Erik Pedersen, Jeppe Mossin, Ninna Rasmussen og Rolf Madsen (DDB-sekretariatet).

Ifm. dagsordenspunkt 3 deltog Erik Pedersen, Jeppe Mossin, Ninna Rasmussen og Rolf Madsen (DDB-sekretariatet). Referat 14. december 2015 DDB sekretariatet Møde i koordinationsgruppen Møde den 2. december 2015, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes Referat 30. november 2009 Kamma Kirk Sørensen Konsulent ksk@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 39 Udviklingsopgaver af overbygningskarakter Referat af møde i B&M s dialogforum Tirsdag den 10.

Læs mere

MØDEREFERAT. Møde i Bibliografisk Råd fredag den 4. juni 2010

MØDEREFERAT. Møde i Bibliografisk Råd fredag den 4. juni 2010 MØDEREFERAT 11. juni 2010 Sagsnr: 2007-001466 Eva Sønderstrup-Andersen Bibliotekskonsulent esa@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3359 Møde i Bibliografisk Råd fredag den 4. juni 2010 Til stede: Henriette

Læs mere

Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder. FORFRA Fjernlånskonference maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC

Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder. FORFRA Fjernlånskonference maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder FORFRA Fjernlånskonference 28.-29. maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC ahp@dbc.dk Automatisk fjernlån af eget materiale I 2007: Automatisk

Læs mere

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år DBC Strategi 2017 DBC har nye udfordringer i de kommende år Digital transition er stadig det grundvilkår, der bestemmer DBC s strategi. Også i de kommende år. Med alt hvad det indebærer med teknologi,

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 6. juni 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012

Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012 Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012 Oversigt Status Et helikopteroverblik Migreringsstrategi Opsamle data Sidespring: bibliotek.dk og DanBib på nettet Overgangsperiode nationale

Læs mere

AGENDA 10:00-12:00 1. Velkommen (app en og visionen) 2. Demonstration af app en 3. Statistik for app ens anvendelse 4. Basis og tilvalgsmuligheder 5.

AGENDA 10:00-12:00 1. Velkommen (app en og visionen) 2. Demonstration af app en 3. Statistik for app ens anvendelse 4. Basis og tilvalgsmuligheder 5. AGENDA 10:00-12:00 1. Velkommen (app en og visionen) 2. Demonstration af app en 3. Statistik for app ens anvendelse 4. Basis og tilvalgsmuligheder 5. App ens udvikling og drift 12:00-12:45 Frokost (sandwich

Læs mere