Side 2. Årsrapport 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 2. Årsrapport 2018"

Transkript

1 Årsrapport 2018

2 Side 2 Årsrapport 2018

3 Årsrapport 2018 Side 3 Årsrapport 2018 Forord 2018 var et godt år for NVF s danske afdeling. Afdelingen afholdt to velbesøgte seminarer, et broseminar og et seminar om vintervedligeholdelse på cykelstier og fortove. Begge seminarer havde et meget konkret fokus. Det var de gode eksempler koblet med forslag til idéudvikling, som deltagerne fi k med sig hjem. Broseminaret havde stor deltagelse fra rådgivere, entreprenører og de statslige bygherrer, mens vinterseminaret var et stort tilløbsstykke hos kommunerne. Der skal lyde en stor tak herfra til arrangørerne af begge seminarer. Derudover var 2018 året, hvor ad hoc gruppen for totalentrepriser, der har dansk formandskab, afsluttede sit arbejde. Det skete med en rapport, som nu ligger på nettet i både en dansk og engelsk version. Ad hoc gruppen for totalentrepriser er på mange måder en gruppe, vi kan være stolte af, og som NVF kan lære af. Dels har gruppen arbejdet hurtigt og fokuseret, dels har gruppen fået god respons fra branchen. Gruppen har også haft fokus på at formidle resultaterne af deres arbejde, og de er i skrivende stund i gang med at planlægge en nordisk workshop for branchen (som vil fi nde sted 28. maj 2019, sæt kryds i kalenderen!), som allerede har fået mange interessetilkendegivelser var også et år, hvor vi udarbejdede strateginotater, analyser og beslutningsoplæg til Forbundsstyrelsen, og med Forbundsstyrelsens beslutninger som trædesten bevægede os et skridt nærmere det kommende danske formandskab. Danmark overtager formandskabet af NVF i sommeren 2020, men strategien for perioden skal ligge klar allerede i november Det samme gælder for organiseringen i udvalg, ad hoc grupper med videre, for vi skal i gang med rekrutteringen til udvalgene, ad hoc grupperne, seminarplanlægningsgrupperne, og hvad vi ellers vælger af organisationsformer, i foråret Du kan læse mere om processen på de følgende sider. God læselyst, Jens Holmboe Vejdirektør og formand for NVF s danske afdeling

4 Side 4 Årsrapport 2018 Danmark skal lede NVF i Forberedelserne til det kommende danske formandskab er godt i gang. Den 1. juli 2020 overtager Danmark formandskabet af NVF. Vi overtager det fra Sverige, der har haft formandskabet siden juli Hvad betyder det at have formandskabet af NVF? Det betyder, at man får det overordnende styrings- og koordineringsansvar. Dertil kommer, hvad man kunne kalde en særlig initiativpligt. Vi skal være drivkræften i samarbejdet. Akkurat som Sverige er det i denne periode. Den øverste ledelse af NVF ligger hos Forbundsstyrelsen, som består af formanden og næstformanden fra hvert land, men det bliver Danmark, der fra sommeren 2020 og fi re år frem skal tilrettelægge og lede arbejdet i Forbundsstyrelsen og sikre en god dialog og rapporteringspraksis mellem de faglige organer (udvalg, ad hoc grupper med mere) og Forbundsstyrelsen. Danmark får også ansvaret for NVF s hjemmeside og for opdateringen af denne, ligesom vi får ansvaret for at vedligeholde og videreudvikle de administrative rutiner, der skal understøtte periodens arbejde. Formidlingen af forbundets arbejde kommer også til at ligge på vores bord. Derudover skal vi arrangere en stor kongres, Via Nordica kongressen, i Blandt meget andet... For at forberede os på dette lagde vi i vinteren 2017 en procesplan for udviklingen af NVF s strategi for perioden Planen blev godkendt af Forbundsstyrelsen i november 2017, og en stor del af 2018 er gået med at implementere den første del af planen. Vi har blandt andet interviewet alle de nuværende udvalgsformænd og -sekretærer, og vi har taget taget de første drøftelser i Forbundsstyrelsen og i den danske NVF-bestyrelse, om hvordan NVF skal arbejde i den kommende periode. Du kan læse proces-planen her. I 2018 traf Forbundsstyrelsen nogle væsentlige beslutninger som led i processen med at lægge en strategi for perioden Beslutningerne handler om den kommende periodes faglige indhold og organisering og om den kommende periodes ledelse og styring.

5 Årsrapport 2018 Side 5 1. Det faglige indhold og organisering Forbundsstyrelsens har besluttet, at der i perioden frem til 1. april 2019 skal indhentes faglige temaer for den kommende periode. Først når vi har indkredset de faglige temaer, går vi i gang med at organisere arbejdet. Denne beslutning handler både om indhold og organisering. Via de indsamlede temaer fi nder vi ud af, hvad NVF skal beskæftige sig med i perioden Når vi har fundet ud af det, organiserer vi arbejdet i udvalg, ad hoc grupper, seminarplanlægningsgrupper med mere. Som antydet forventer vi at tage forskellige organiseringsformer i anvendelse. Nogle udvalg nedsættes måske alene for at planlægge et seminar eller en seminarrække, mens andre nedsættes for hele perioden. Der er udsendt tema-indsamlingsskemaer til alle de nordiske NVF-bestyrelser og til de nuværende udvalgsformænd og -sekretærer. 2. Ledelse og styring Forbundsstyrelsen har også besluttet, at der i den kommende periode skal udarbejdes kommissorier for de udvalg, ad hoc grupper med mere, som nedsættes i perioden Denne beslutning handler om ledelse og styring. Den betyder, at udvalgenes arbejdsområde vil blive skarpere defi neret, end det tidligere har været tilfældet i NVF. Det skulle gerne betyde, at udvalgene kommer hurtigt i gang og får god energi i arbejdet. Hvis indholdet står skarpt, bliver det nemlig også lettere for medlemsvirksomhederne at sende medarbejdere med de rette kompetencer ind i udvalgene (ad hoc grupperne med mere) og dermed sikre, at deltagerne er relevante for hinanden. Samtidig vil udvalgene få mulighed for at justere deres kommissorium i dialog med Forbundsstyrelsen, ligesom de løbende kan hive aktuelle emner ind i arbejdet. En høj grad af selvledelse vil således fortsat kendetegne NVF. Vi kalder det en balanceret dobbeltstyring, hvor der styres både oppefra (fra Forbundsstyrelsen) og fra udvalgene selv.

6 Side 6 Årsrapport 2018 Ny viden skypes over frokosten Det behøver ikke være så kompliceret at dele viden! Dét var tanken, da NVF s udvalg for vejteknologi indledte en møderække, som har fået stor tilslutning blandt udvalgets medlemmer. I udvalget, som har svensk formandskab, har deltagere fået en månedlig indkaldelse til et skype-frokost-møde. Deltagerne sætter sig foran skærmen med deres frokost, og så går mødet ellers i gang. Én time, og et nyt emne hver gang. Indlæggende går på skift mellem udvalgsmedlemmerne, og de er velkomne til at invitere deres kollegaer med hen foran skærmen, hvis månedens frokostmøde behandler et emne af interesse for kollegaen. En simpel og meget omkostningseffektiv måde at dele viden på. Og møderækken er blevet en succes. Så stor at udvalget har optaget nogle af indlæggene, lagt dem ud på Youtube, hvor de er blevet fl ittigt set. NVF er næsten blevet en del af hverdagen, lyder det således fra projektleder og medlem af NVF s udvalg for Vejteknologi Mads Jegsen, Niras, der fl ittigt har deltaget i de månedlige skype-frokost-møder. Udvalget for Vejteknologi, som beskæftiger sig med vejens konstruktion og belægning, brugte en del af sine udvalgsmøder i 2018 på at brainstorme om temaer til et kommende udvalgsseminar. Planlægningen er nu godt i gang. Seminaret bliver holdt i Danmark, Køge, den maj Sæt kryds i kalenderen, og følg med på NVF s hjemmeside under Seminarer. To seminarer i september 2018 I september 2018 arrangerede NVF s danske afdeling i samarbejde med NVF s udvalg for broer og NVF s udvalg for drift og vedligeholdelse to seminarer. Begge seminarer blev en stor succes med henholdsvis lidt under og lidt over 100 deltagere. Der er ingen tvivl om, at netop seminarer er noget, NVF er god til, og det skyldes nok ikke mindst NVF s meget praksisnære fokus. NVF handler ikke om forskning og store udviklingsprojekter, men om at formidle best practice og udvikle idéer inden for et praksisfællesskab. Det er et stort arbejde at arrangere et seminar, det er også meget givende både for deltagerne og arrangørerne, men der skal nu alligevel lyde en særlig tak til arrangørerne af begge seminarer. Broseminaret havde fokus på de teknologisk trends inden for anlæg og drift af broer. Du kan læse program og fi nde materiale fra broseminaret her: Vinterseminaret handlede om vinterdrift på fortove og cykelstier. Det havde et særligt kommunalt fokus. Hovedarrangøren bag seminaret var NVF s udvalg for drift og vedligeholdelse. Derudover bidrog en række medlemmer af Vejregelgruppe vinterdrift med sparing og gode idéer. Du kan fi nde program og læse materiale fra dette seminar her: NVF-udvalget for drift og vedligeholdelse har desuden udgivet en benchmark-rapport om vinterdrift i de nordiske lande. Den kan læses her:

7 Årsrapport 2018 Side 7 NVF s ad hoc gruppe for totalentrepriser 2018 var også året hvor NVFs ad hoc gruppe for totalentrepriser blev færdige med deres rapport. Du kan læse mere om gruppen og deres rapport her: De forskellige lande har brugt gruppens arbejde på forskellige måder. Deltagerne har stadig kontakt med hinanden og har inviteret hinanden til at holde oplæg i hinandens organisationer. En planlægningsgruppe bestående af en delmængde af den oprindelige ad hoc gruppe er nu godt i gang med at arrangere en nordisk workshop. Workshoppen vil fi nde sted den 28. maj i Trafi kverkets lokaler i Stockholm. Du kan læse det foreløbige program på NVF s hjemmeside under Seminarer. Ad hoc gruppen for totalentrepriser er også i gang med at planlægge en session på Via Nordica 2020, ligesom gruppen gerne vil stå for en session på Vejforum 2019 og vil melde emnet ind på Vejforum Via Nordica 2020 holdes i Malmø Hver NVF-periode afsluttes med en stor vejkongres, Via Nordica kongressen. Den næste Via Nordica kongres fi nder sted den juni 2020 i Malmø. Temaet for kongressen bliver Future mobility - sustainable ways. Kongressens moderator bliver Johan Kuylenstierna, som måske ikke er så kendt i Danmark, men som i Sverige er en meget kendt miljøprofi l. Han er chef i Stockholms Miljø-institut ( og adjungeret professor ved Stockholms Universitet. Miljø og bæredygtighed bliver således et vigtigt tema på kongressen. Derudover vil 20 års-jubilæet for Øresundsforbindelsen også komme til at spille en rolle. Dag 2 bliver udvalgenes dag. Det vil sige, at det bliver en dag, hvor kongressens sessioner, tekniske ture med videre er arrangeret af de 10 NVF-udvalg. En stor del af udvalgsmøderne i 2018 gik netop med at drøfte og planlægge de sessioner og tekniske ture, som de har taget ansvar for. Det foreløbige program for Via Nordica 2020 kan læses ovenfor. Bemærk, at kongressen holdes på engelsk.

8 Side 8 Årsrapport 2018 Økonomi og ledelse NVF s danske afdeling udgør en selvstændig juridisk person med egen bestyrelse, vedtægter og økonomi. Hvert land har sin egen NVF-afdeling med sin egen bestyrelse, vedtægter og økonomi. Fælles er, at landets vejdirektør er født formand for den nationale NVF-afdeling. I bestyrelsen for den danske NVF-afdeling sidder: Formand: Vejdirektør Jens J. Holmboe Vejdirektoratet Repræsentant for Vejdirektoratet Næstformand: Administrerende Direktør Ib Enevoldsen Rambøll Repræsentant for de rådgivende ingeniører Administrerende Direktør Claus Terkildsen YTI Danmark Repræsentant for Asfaltindustrien Teknisk Direktør Eva Kanstrup Herning kommune Repræsentant for KTC, Kommunalteknisk Chefforening Branchedirektør Henrik Friis Dansk Byggeri Repræsentant for Dansk Byggeri og herunder Danske Anlægsentreprenører Lektor Jørgen Knoop DTU Diplom Center for Diplomuddannelse Repræsentant for uddannelsesinstitutionerne Senior Projektleder Niels Brock Metroselskabet og Hovedstadens Letbane Repræsentant for IDA Trafi k og Byplan Chefjurist John Roy Vesterholm Dansk Transport og Logistik Repræsentant for vejens brugere Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Tønder kommune Repræsentant for KVF, Kommunal Vejteknisk Forening

9 Årsrapport 2018 Side 9 Nøgletal Årets resultat: Egenkapital: DKK DKK En del af egenkapitalen består af en obligationsbeholdning ( ) Revisor: Piaster Revisorerne, Statsautoriseret revisionsaktieselskab Administration Sekretær i den danske NVF-afdeling: Specialkonsulent Marianne Worm (mwo@vd.dk) NVF s Forbundsstyrelse NVF s øverste organ er Forbundsstyrelsen. Forbundsstyrelsen består af formanden og næstformanden fra hver national NVF-afdeling. Sverige har formandskabet af NVF i denne fi reårsperiode ( ). Sverige, ledende land Formand Direktør for Trafi kverket Lena Erixon Næstformand Direktør i NCC Svante Hagman Norge Formand Vejdirektør Terje Moe Gustavsen Næstformand Kjell Asbjørn Næss, direktør i Mesta Island Formand Vejdirektør Bergþóra Þorkelsdóttir Næstformand Direktør i Reykjavik s transportstyrelse Þorsteinn R. Hermannsson Danmark Formand Vejdirektør Jens Holmboe Næstformand Administrerende direktør i Rambøll Ib Enevoldsen Finland Formand Direktør i Trafi kverket Mirja Noukka Næstformand Direktør i Rambøll Finland Mikko Leppänen

10 Side 10 Årsrapport 2018

11 Årsrapport 2018 Side 11 Næste periodes temaer og udvalg NVF er i gang med at planlægge den kommende periode ( ). I fokus for planlægningen står spørgsmålet om, hvilke temaer NVF skal arbejde med i perioden , og hvordan arbejdet skal organiseres. Processen er godt i gang. De nationale NVF-bestyrelser og de nuværende NVF-udvalg er blevet bedt om at indsende forslag til faglige temaer. Deadline var den 1. april 2019, og Rambøll Management, som vi har hyret til opgaven, er gået i gang med at analysere de indkomne forslag og udarbejde et samlet bud på, hvilke temaer NVF skal arbejde med i perioden , og hvordan arbejdet kan organiseres. Vi forventer at tage flere forskellige organiseringsformer i anvendelse, da vi vil lade organiseringen afhænge af, hvad der passer bedst i forhold til det enkelte tema. Nogle temaer vil således egne sig til en mindre ad hoc gruppe, der måske nedsættes for en kortere periode, mens andre temaer til egne sig bedst til en stående udvalg, der nedsættes for hele perioden, etc. De nordiske NVF-sekretærer og den danske NVF-bestyrelse involveres løbende i arbejdet, mens selve beslutningen træffes i Forbundsstyrelsen. Forår 2019 Indhentning af forslag til faglige temaer Analyse af temaer og udkast til arbejdets organisering Sommer 2019 Forbundsstyrelsen drøfter udkast til faglige temaer og udkast til arbejdets organisering Vinter 2019 Forbundsstyrelsen beslutter den kommende periodes temaer og organisering Kontakt Du er velkommen til at kontakte Seniorkonsulent Charlotte Bjørn Hansen cabh@ramboll.com NVF-sekretær i den danske NVF-afdeling Marianne Worm mwo@vd.dk

12 Nordisk Vejforum Dansk afdeling C/O Vejdirektoratet Carsten Niebuhrs Gade København CVR Kontakt NVF sekretær Marianne Worm

ÅRSRAPPORT 2016 NORDISK VEJFORUM (NVF) DANMARK

ÅRSRAPPORT 2016 NORDISK VEJFORUM (NVF) DANMARK ÅRSRAPPORT 2016 NORDISK VEJFORUM (NVF) DANMARK Der er sket meget i 2016. Og der er sket meget i - og med - NVF. Efter en vellykket Via-Nordica-kongres overtog Sverige den 1. juli 2016 formandsskabet fra,

Læs mere

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Dato 1. november 2017 Sagsbehandler Marianne Worm Mail mwo@vd.dk Telefon +45 7244 3373 Dokument 12/09703-144 Side 1/5 Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Møde i NVF s danske

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2012 NORDISK VEJFORUM DANMARK

ÅRSRAPPORT 2012 NORDISK VEJFORUM DANMARK ÅRSRAPPORT 2012 NORDISK VEJFORUM DANMARK HVAD ER NORDISK VEJFORUM? Nordisk Vejforum er et branchesamarbejde med medlemmer fra både den offentlige og den private sektor. Der er i alt ca. 320 medlemsorganisationer

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2014 NORDISK VEJFORUM DANMARK

ÅRSRAPPORT 2014 NORDISK VEJFORUM DANMARK ÅRSRAPPORT 2014 NORDISK VEJFORUM DANMARK ET ÅR I STRATEGIENS TEGN 2014 blev et år præget af arbejdet med at lægge en ny strategi. NVF er i denne periode (2012-2016) ledet af Norge, men i 2016 tager Sverige

Læs mere

1. Der var ingen specielle kommentarer til referatet fra sidste møde den 24. oktober 2012.

1. Der var ingen specielle kommentarer til referatet fra sidste møde den 24. oktober 2012. Formand og sekretærmøde referat 4. april 2013 Til stede: Danmark: Jens Adamsen Finn Thøgersen Tid: 10:30-14:30 Sted: Vejdirektoratet København Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppänen Norge: Per Otto

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Navn Titel Medlemsstatus

Navn Titel Medlemsstatus REFERAT EMNE NVF udvalgsmøde Gader og vejes udformning TIDSPUNKT 19. december 2012 STED DELTAGERE FRAVÆRENDE Vejdirektoratet, Skanderborg Helle Petersen Stig Jeppesen Rikke Smed Anders Malmby Svend Erik

Læs mere

NORDISK BYLEDELSE Kursus i politisk lederskab og strategisk byledelse for nordiske kommuner

NORDISK BYLEDELSE Kursus i politisk lederskab og strategisk byledelse for nordiske kommuner NORDISK BYLEDELSE Kursus i politisk lederskab og strategisk byledelse for nordiske kommuner Arrangører Oplægsholdere Styrket strategisk byledelse i nordiske byer NORDISK BYLEDELSE er et skræddersyet kursusforløb

Læs mere

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 REYKJAVIK 11-06-2011 1. Velkomst 2. Formandens beretning for kongresperioden 2008-2012. (Hans Jørgen) 3. Afslutning af udvalgets arbejde (alle) 4. Introduktion til forstående

Læs mere

VEJFORUM 2009. indlæg workshops. Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00

VEJFORUM 2009. indlæg workshops. Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00 VEJFORUM 2009 Invitation indlæg workshops Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00 Du kan kun tilmelde dig på www.vejforum.dk alle skal tilmelde sig, også indlægsholdere

Læs mere

1. Der var ingen bemærkninger til dagsorden. Ved start af ny periode var det ikke relevant at kigge på referat fra det senest afholdte møde.

1. Der var ingen bemærkninger til dagsorden. Ved start af ny periode var det ikke relevant at kigge på referat fra det senest afholdte møde. Formænd og sekretærmøde referat 24. oktober 2012 Til stede: Danmark: Jens Adamsen Finn Thøgersen Tid: 10:30-15:30 Sted: Vejdirektoratet København Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppänen Island: Haraldur

Læs mere

Referat 1/ NVF, Udvalg Broer og tunneler

Referat 1/ NVF, Udvalg Broer og tunneler Referat 1/2-2012 NVF, Udvalg Broer og tunneler Ordinært medlemsmøde i Danmark Tid: 12. januar kl.10:00 til 15:00 Sted: Rambøll, Ørestad Deltagere Henrik Elgaard Jensen Allan Højgaard Madsen Asger Knudsen

Læs mere

Referat. Møde i NVF s kommunikationsgruppe den 23- april Emne

Referat. Møde i NVF s kommunikationsgruppe den 23- april Emne Dato 27. april 2015 Sagsbehandler Marianne Worm Mail mwo@vd.dk Telefon 7244 3373 Dokument 14/12622-4 Side 1/6 Referat Emne Møde i NVF s kommunikaitonsgruppe Tidspunkt 23.-24. april 2015 kl.11:30 (23/4-15)

Læs mere

Viadania Et infrastrukturbranchen fællesskab

Viadania Et infrastrukturbranchen fællesskab Viadania Et infrastrukturbranchen fællesskab Mission At sikre en vedvarende og optimal tilgang af rette kompetencer til infrastrukturbranchen - stat, kommuner, og virksomheder. Viadania skaber sammenhæng,

Læs mere

Danish Group of IABSE

Danish Group of IABSE Danish Group of IABSE Generalforsamling 2010 i dansk IABSE - Referat Tid : 2010-04-27 Sted : Rambøll, Bredevej 2, 2830 Virum Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere Retningslinjer for Vejforum 6. februar 2014 Et samarbejde mellem vejsektorens interessenter 1. Baggrund for Vejforum En række interessenter i vejsektoren tog i 1999 initiativ til afholdelse af et fælles

Læs mere

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde Formænd og sekretærmøde referat 03. møde 2009-07.06. Tid: 15.00-16.30 Sted: Scandic hotel, Lappeenranta Indkaldte: Danmark: Mads Jegsen Jens Adamsen Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppanen Island: Sigursteinsson

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri Udvikling Innovation Viden Matchmaking Energi Samarbejde Netværk Bæredygtighed Velkommen til InnoBYG Byggebranchens nye innovationsnetværk

Læs mere

Konference den 9. januar Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre

Konference den 9. januar Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre Konference den 9. januar 2014 Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre Stålfiberbeton-konsortiet 2010-2013 Medfinansieret af: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser Parter

Læs mere

NVF Udformning af veje og gader

NVF Udformning af veje og gader NVF Udformning af veje og gader Formand- og sekretærmøde i Göteborg 19.-20. marts 2015 Guðmundur Heiðreksson / Valtýr Þórisson Program for møde 18.-19. marts 2015 Torsdag 19. marts: kl. 13:00-17:00 Formand-

Læs mere

Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer

Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer Samarbejdspartnere Asfalt Industrien Dansk Byggeri Dansk Anlægsentreprenører ILVT Ingeniørlærer Vej og trafik Kommunal teknisk chefforening Kommunal

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Harpa, concert and conference centre

Harpa, concert and conference centre Harpa, concert and conference centre Via Nordica 2012 Författare: Titel: Thorir Ingason, Island Via Nordica 2012 Serie: Upplaga (evt.): Ikke udgivet i papir Utgivningsort: Tryck: ISSN: Indgang Den 21.

Læs mere

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra:

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra: Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA TAK Agenda 1 Kort nyt fra IDA ny vision og ny strategi 2 Hvordan ser fremtidens

Læs mere

Udvalg Belægninger. Vejcenter Syddanmark, Teglgårdsparken 102, 5500 Middelfart, mødelokale VDM

Udvalg Belægninger. Vejcenter Syddanmark, Teglgårdsparken 102, 5500 Middelfart, mødelokale VDM Udvalg Belægninger NVF Belægninger Middelfart den 17. oktober 2011 Dato: 12. oktober 2011 Tid: Kl. 10.00-14.00 Sted: Vejcenter Syddanmark, Teglgårdsparken 102, 5500 Middelfart, mødelokale VDM 0.60 - Ildlønnen

Læs mere

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Indbydelse til NVF seminar d. 20. og 21. september 2018 Vintertjeneste på cykelstier og fortove

Indbydelse til NVF seminar d. 20. og 21. september 2018 Vintertjeneste på cykelstier og fortove Indbydelse til NVF seminar d. 20. og 21. september 2018 Vintertjeneste på cykelstier og fortove Sted: Sørup Herregaard, Sørupvej 26, 4100 Ringsted Danmark Program NVF Vintertjeneste på cykelstier og fortove

Læs mere

InnoBYG Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri

InnoBYG Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri Udvikling Innovation Viden Matchmaking Energi Samarbejde Netværk Bæredygtighed Velkommen til Byggebranchens nye innovationsnetværk Forsknings- og Innovationsstyrelsen har bevilliget medfinansiering på

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012 Civilafdelingen Dato: 6. november 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 533994 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september

Læs mere

Invitation til NVF Sommermøde den juni 2017 i Herning, Danmark

Invitation til NVF Sommermøde den juni 2017 i Herning, Danmark Dato 4. maj 2017 Sagsbehandler Jeanette Høigaard Olesen Mail jeho@vd.dk Telefon +45 7244 2702 Side 1/6 Invitation til NVF Sommermøde den 15.-16. juni 2017 i Herning, Danmark I år inviteres der til NVF

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER 2019 Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger

Læs mere

Referat 19/ NVF, Udvalg Broer og tunneler

Referat 19/ NVF, Udvalg Broer og tunneler Referat 19/3-2014 NVF, Udvalg Broer og tunneler Ordinært medlemsmøde i Danmark Tid: Sted: 4. marts, kl.10:00 til ca.15:00, Niels Juels Gade 13, 1022 København K Deltagere Allan Højgaard Madsen Asger Knudsen

Læs mere

Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren

Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren Jens E. Pedersen Sekretariatschef Viadania og VEJ-EU 1 09-11-2012 Etableret i 1980 af vejsektoren Bestyrelse fra sektoren Non-profit uddannelsesforening

Læs mere

SPILDEVANDSKOMITEENS SAMMENSÆTNING efter plenarmødet 2012

SPILDEVANDSKOMITEENS SAMMENSÆTNING efter plenarmødet 2012 SPILDEVANDSKOMITEENS SAMMENSÆTNING efter plenarmødet 2012 Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI Akademiingeniør Arne Bernt Hasling COWI Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Tlf.: 45 97 20 93 abh@cowi.dk

Læs mere

NVFs Kommunikationsgruppe

NVFs Kommunikationsgruppe NVFs Kommunikationsgruppe Vegagerðin i Borgartún 7, 105 Reykjavík 6. oktober 2010, 9:00 15:30 Deltagere: Krista, Eva, Henriette, Pétur, Mikkel (referent). Dagsorden 1. Velkommen. 2. Referat fra møde 2.

Læs mere

NVF 51 miljø Nordisk møde Roskilde 26.-28. maj 2005 Veje i bynære områder

NVF 51 miljø Nordisk møde Roskilde 26.-28. maj 2005 Veje i bynære områder NVF 51 miljø Nordisk møde Roskilde 26.-28. maj 2005 Veje i bynære områder Program for seminaret Torsdag NVF-møde, work-shops med indlæg, middag på Sagafjord Fredag Ekskursion udbygning af M3, eksempler

Læs mere

Center for Logistik og Samarbejde - CLS. Peter Høy, Projektdirektør

Center for Logistik og Samarbejde - CLS. Peter Høy, Projektdirektør Center for Logistik og Samarbejde - CLS Peter Høy, Projektdirektør Aalborg Havn Den intelligente Havn Den intelligente havn har tre roller: 1. Konkurrencedygtig havnevirksomhed Udvikling af logistik og

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 18. september 2018 Tid: Kl. 10.00 12.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S04 Niels Ågesen, Per Røner, Steen Vinderslev, Rie

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret.

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret. Forretningsorden for Centerrådet 1 Sammensætning: Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra hvert VUC, som har hjemsted i VEU-centrets geografiske

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN FRI ÅRSMØDE 2017 DAGENS PROGRAM Kl. 13.40-13.50: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen Kl. 13.50-14.10: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Kl. 14.10-14.40: Märtha Rehnberg,

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 2

Bygherrekompetencer - MODUL 2 Bygherrekompetencer - MODUL 2 Byggecentrum i Middelfart d. 26. 28. januar 2015 DAG 1 26. januar 2015 ØKONOMI + NØGLETAL Kl. Emner Lærer / oplæg Kl. 09.00 Kl. 09.30 Kl. 12.00 Kl. 12.45 Kl. 14.30 Registrering

Læs mere

Velkommen til DFM netværks årskonference 2014

Velkommen til DFM netværks årskonference 2014 Velkommen til DFM netværks årskonference 2014 2014 Fremtidens FM Strategi, partnerskab og rightsourcing som værdiskaber Årets gang i DFM netværk - Organisering - Årets aktiviteter i DFM netværk 2013 -

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet!

Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet! Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet! Hold indlæg ved Symposiet og bliv tilknyttet en aktiv temagruppe Tag som indlægsholder del i gratis seminarrække før Symposiet Bliver samtidigt

Læs mere

Håndbog om supercykelstier

Håndbog om supercykelstier Håndbog om supercykelstier Henrik Grell, COWIs projektleder 1 Introduktion 2 Introduktion Baggrund og formål Supercykelstier har medvind lige nu => Vigtigt at smede mens jernet er varmt Men hvad er supercykelstier?

Læs mere

Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017

Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017 Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017 Baggrund KL, Kommunalteknisk Chefforening (KTC) og Vejdirektoratet (VD) har i regi af SAMKOM udført en landsdækkende analyse af den kommunale vejvedligeholdelsestilstand.

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Formands- og sekretærmøde i Oslo 22. september 2011

Formands- og sekretærmøde i Oslo 22. september 2011 Udvalg Belægninger Middelfart den 10. oktober 2011 Formands- og sekretærmøde i Oslo 22. september 2011 Tid: Kl. 10.00-14.00 Sted: Hotel Bristol, Kristian IV s Gate 7, Oslo Til stede: Lotte Regel Josephsen,

Læs mere

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri Udvikling Innovation Viden Matchmaking Energi Samarbejde Netværk Bæredygtighed Velkommen til InnoBYG Byggebranchens nye innovationsnetværk

Læs mere

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerindragelse Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A)

Læs mere

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A.

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A. 1 REFERAT EMNE NVF Belægninger DATO 7. februar 2013, 09.00 13.00 STED DELTAGERE Inreco, Europavej 24, 7000 Fredericia Marianne Würtz, Jan Lykke Hansen, Jette Bork, Claus Krøldrup Pedersen, Per Kristensen,

Læs mere

Gentofte - vi skaber sammen

Gentofte - vi skaber sammen Gentofte - vi skaber sammen Kommunikationschef Marianne Grundsøe 11.10.18 KL s Kommunikationsdøgn 2018 Hvad ville politikerne? Mere tid sammen med borgerne, mindre alene med sig selv Tidlig involvering

Læs mere

Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om børnekulturens rolle i kommunalreformen

Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om børnekulturens rolle i kommunalreformen BØRNEKULTURENS NETVÆRK NYHAVN 31 E DK-1051 KØBENHAVN K TELEFON +45 33 73 42 03 FAX +45 33 73 42 13 E-POST bkn@boernekultur.dk 7. august 2006 Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om

Læs mere

17, stk. 4 - Opgaveudvalg for Bæredygtighed

17, stk. 4 - Opgaveudvalg for Bæredygtighed 17, stk. 4 - Opgaveudvalg for Bæredygtighed Referat 5. marts 2019 kl. 17:00 Kommunalbestyrelsens spisestue, 5. sal, Rådhuset Indkaldelse Charlotte Algreen Karoline Geneser Kathrine Utzon-Frank Jesper Lind

Læs mere

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 1 Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 Version pr 21.01.2009 1. Utskottets namn: Informationssystemer IKT (Information og Kommunikations Teknologi) 2. Konkretiserat

Læs mere

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene f Struktur, fremstilling og publicering Program faggruppen 10.00 - Lærebogsmateriale Præsentation af idé Status t for lærebøger Diskussion af målgruppe og indhold

Læs mere

Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober

Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober VUC Videnscenter og Center for Forskning i Skoleudvikling (CFS), Syddansk Universitet inviterer hermed til idékonference om forskningstilknyttet

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TILBUD 1 Baggrund Stevns Kommune har i 2008 fået udarbejdet

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Kære Naturvejleder i Danmark D. 1. marts 2012

Kære Naturvejleder i Danmark D. 1. marts 2012 Kære Naturvejleder i Danmark D. 1. marts 2012 Til fælles orientering og måske et særligt tilbud til dig. De nordiske lande har sammen fået godkendt et spændende projekt fra Nordisk Ministerråd, der skal

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

Vejens konstruktion. Vejens konstruktion

Vejens konstruktion. Vejens konstruktion Ordförande og sekreterare gruppen Land DK FI NO SE IS Rolf Johansen Vegvesen Peter Ekdahl Rambøll Ordförande Mads Jegsen Nynas Matti Vehviläinen Vägförvaltningen Haraldur Sigursteinsson Vegagerðin Sekretærere

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017

Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017 Velkommen! Ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Jyllinge Skov Jyllinge Skole tirsdag 28. marts 2017 Generalforsamling 28.03.2017-1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for 2016

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget

Kommissorium for Nomineringsudvalget Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 84-12264d Kommissorium for Nomineringsudvalget 1 Konstituering og formål 1.1 I henhold til bestyrelsens forretningsorden pkt.

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 15. marts 2007 R E F E R A T MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerklub DATO: 8. marts 2007 STED: Danske Banks lokaler, Holmens Kanal 2, København DELTAGERE: Bjarne Nigaard Niels

Læs mere

NVF i 75 år. Ideen til et nordisk samarbejde på vejområdet opstod dog meget tidligere end 1935. Det var ved de internationale vejkongresser,

NVF i 75 år. Ideen til et nordisk samarbejde på vejområdet opstod dog meget tidligere end 1935. Det var ved de internationale vejkongresser, NVF i 75 år Nordisk Vejforum tidligere Nordisk Vejteknisk Forbund kunne den 19. juni 2010 fejre 75 årsdagen for sin oprettelse. Det skete i forbindelse med den første nordiske vejkongres i Stockholm i

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 29. august 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Indholdsfortegnelse Mødedeltagere

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences ÅRSBERETNING 2009 NOP-HS (NOP-HS) er et samarbejdsorgan, hvor følgende forskningsråd deltager: Det Frie Forskningsråd Kultur og Kommunikation, Danmark Det Frie Forskningsråd Samfund og Erhverv, Danmark

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg 5. juli 2013 Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg Deltagere: Roland Rasmussen (RR) Anette Jensen (ANE) Helle Lunding-Møller (HLM) Poul Erik Kristoffersen (PEK) Bente Rands Mortensen (BRM) Helle Schou

Læs mere

HÅNDBOG OM SIDEANLÆG I VEJE OG STIER I ÅBENT LAND

HÅNDBOG OM SIDEANLÆG I VEJE OG STIER I ÅBENT LAND HØRINGSBOG VEJE OG STIER I ÅBENT LAND HÅNDBOG OM SIDEANLÆG I VEJE OG STIER I ÅBENT LAND OKTOBER 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 7 2. Resultater

Læs mere

HØRINGSBOG HÅNDBOG PLANLÆGNING AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER. Juni 2013 HØRINGSBOG

HØRINGSBOG HÅNDBOG PLANLÆGNING AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER. Juni 2013 HØRINGSBOG HØRINGSBOG HÅNDBOG PLANLÆGNING AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER Juni 2013 HØRINGSBOG 2 Høringsbog Planlægning af trafikledelsessystemer.doc Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 4 1.1 Høringsbrev... 5 1.2 Liste

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 1 KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 Indhold KAPITEL I FORENINGEN... 1 1. NAVN, OMRÅDE OG HJEMSTED... 1 2. FORMÅL... 2 Stk. 1. Mission... 2 Stk. 2. Vision... 2 Stk. 3. Vidensformidling...

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 16.maj 2013, kl , på Slagelse Kommunes Materielgård.

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 16.maj 2013, kl , på Slagelse Kommunes Materielgård. Referat af s generalforsamling den 16.maj 2013, kl. 11.30, på Slagelse Kommunes Materielgård. 27 deltagere. 16 kommuner var repræsenteret. 02-06 - 2013 Pkt. 1. Valg af dirigent. Pkt. 2. ens beretning.

Læs mere

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17. Børnekultur i hele landet Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.00 Filmby Århus Børnekulturens Netværk og Børne- og Kulturchefforeningen arrangerer

Læs mere

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?.

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?. Rammepapir februar 2015 om grundlag, elementer, organisation og økonomi: Miljøstrategisk Årsmøde: På vej mod et mere bæredygtigt Danmark? Grundlag Baggrund for initiativet I 2014 blev der taget initiativ

Læs mere

Kommissorium. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Kommissorium. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Kommissorium Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 Indhold 1: Formål... 3 2: Indhold og opgaver...4 3: Organisering... 4 4: Forretningsorden... 6 5: Finansiering

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen s planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget

Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget Til: Infrastrukturudvalget - Jens Sandager Jensen, COWI A/S (Formand) - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S - Johan Stranddorf, Atkins

Læs mere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere STRATEGISK BYLEDELSE for politikere 1 STRATEGISK BYLEDELSE FOR POLITIKERE strategisk byledelse for politikere er et nyt tværfagligt kompetenceudviklingsprogram, som sætter fokus på strategisk lederskab

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere