Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger."

Transkript

1 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning og tilstandsvurdering af regionens bygninger. Energimærkningen redegøres der for i en særskilt sag. Arbejdet afsluttedes ultimo Tilstandsvurderingen af Regionens ejendomme omfatter bygningernes klimaskærm m.v. og de til bygningerne tilhørende grå arealer. Tilstandsvurderingen af den enkelte ejendom resulterer i en rapport, der rummer oplysninger om bygningsdele og arealer, der trænger til gennemgående opretning samt priser og tidshorisonter. Disse oplysninger overføres til vedligeholdelsessystemet CareTaker. Dato Sagsbehandler: Bent Christensen Tel Bent.Christensen@viborg.rm.dk Side 1 I gennemgående opretning ligger der 2 ting: Ved det gennemgående forstås f.eks. større flader eller forhold, der går igen fra bygning til bygning (altså ikke en enkelt manglende tagsten) Ved opretning forstås renoveringsarbejde, der omfatter udbedring af skader og mangelfuldt vedligeholdte bygningsdele og arealer. Ved den udvendige gennemgang kan alle fejl og mangler ikke findes, men tilstandsvurderingen giver en anvisning på, hvad der (i det mindste) bør udføres - ud over den ordinære, forebyggende vedligeholdelse Som udgangspunkt har Moe & Brødsgaard A/S medtaget de generelle forhold, der trænger til opretning, f.eks. hele facader. Væsentlige, mindre udbredte, men kritiske forhold er taget med, men ikke prissat. Tilstandsvurderingen giver et ensartet og eksternt vurderet billede af, hvilken vedligeholdelsesopgave, der ligger på regionens institutioner, såfremt bygningsmassen skal vedligeholdes.

2 Region Midtjyllands samlede bygningsmasse. Region Midtjylland råder over en samlet bygningsmasse på ca. 1,2 mio. m2. Af disse vedrører knap 1 mio. m2 det somatiske sundhedsområde, behandlingspsykiatrien disponerer over godt m2, de sociale institutioner over ca m2, mens administration i regionshusene, uddannelse og lignende disponerer over ca m2. Regionens bygningsmasse har en varierende alder med Aarhus Universitetshospital, Risskov som det ældste. Der er bygninger, der er bygget inden for de sidste 10 år, men hovedparten af bygningerne har en alder, hvor vedligeholdelsesbehovet er stort. Side 2 Hvilke redegørelser har regionsrådet tidligere behandlet. Regionsrådet har i mødet den 17. juni 2009 og 25. maj 2010 behandlet orienteringer om vedligeholdelse af klimaskærmen for Region Midtjyllands bygninger for 2008 til og med I redegørelsen til regionsrådet i maj 2010 blev der oplyst følgende udgifter til genopretning af klimaskærmen. Tabel 1. Oversigt over faktisk anvendte kr. pr. m2 til genopretning af klimaskærmen Sundhedsområdet Socialområdet Fælles (bl.a regionshusene). I alt Udgifterne kan variere en del mellem de enkelte år, da det er behovsbestemt om budgettet bliver anvendt til udvendig (genopretning af klimaskærm) eller indvendig vedligeholdelse. Der findes nogle standardudgifter for genopretning af klimaskærmen, der udregnes pr. m2. Standardudgifterne omfatter nøgletal fra V&S Byggedata, som byggeindustrien regner med, ved vurdering af vedligeholdelsesniveauet.

3 Eftf år I alt Tabel 2. Oversigt over standardudgifter pr. m2 for genopretning af klimaskærmen. Kr. pr. m2 Lav Middel Høj Hospitalerne incl. Behandlingspyskiatri Institutioner Administrationsbygninger m.v. Kilde: V&S Byggedata Redegørelsen har givet indtryk af, at regionens udgifter til genopretning af klimaskærmen i 2009 og 2010 har ligget over middel. Der er på drifts- og anlægsbudgettet samlet anvendt ca. 40 mio. kr. i 2009 og ca. 44 mio. kr. i 2010 til genopretning af klimaskærmen. Side 3 Tilstandsvurderingen Moe & Brødsgaard A/S har peget på en række forslag til vedligeholdelse og genopretning, der over en 10-årig tidshorisont udgør ca. 166 mio. kr. Udgiften er opgjort som de rene håndværkerpriser, dvs uden honorar, og udgifter til byggeplads og stillads m.v.. For at give et realistisk overblik, er der til Moe & Brødsgaards priser tillagt et omkostningstillæg på 25 %, således at de samlede udgifter vil udgøre i alt ca. 207 mio. kr. over en 10-årig tidshorisont. Tabel 3. Oversigt over behov for udgifter i kr. til genopretning af klimaskærmen kr. Hospitaler Psykiatri Socialområdet Lægehuse Regionshuse Hovedtotal Ca. 122 mio. kr. af udgifterne er placeret på hospitalsområdet, mens ca. 70 mio. kr. er placeret på psykiatriområdet. Under psykiatriområdet udgør AUH Risskov ca. 63 mio. kr. Forslagene omfatter de nuværende bygningsarealer. Frem til 2020 vil der blive indgået aftale om frasalg af væsentlige dele af bygningsmassen i forbindelse med færdiggørelse af kvalitetsfondsprojekterne.

4 Kvalitetsfondsprojekterne medfører, at AUH (Nørrebrogade, Tage Hansens Gade og P.P. Ørumsgade), AUH Risskov, flere hospitalsbygnnger under Hospitalsenheden Vest (Herning, Holstebro, Ringkøbing, Lemvig) i større eller mindre grad frasælges. Hertil kommer en særlig problematik vedr. Regionshospital Brædstrup. Det er derfor op til en særskilt vurdering at afgøre, i hvilket omfang Moe & Brødgaards forslag til genopretning vedr. ovennævnte hospitaler skal følges. Nedenstående tabel 4 viser en oversigt over udgiftsbehovet til udvendige vedligeholdelsesprojekter fordelt på de enkelte hospitaler, AUH Risskov, Regionspsykitatrien i Viborg, socialområdet, lægehuse og regionshusene. Side 4 Tabel 4. Oversigt over behov for genopretning af klimaskærmen (1.000 kr.). Institution Eftf år I alt Samsø Syge-og Sundhedshus Århus Sygehus - Nørrebrogade Århus Sygehus - P.P. Ørumsgade Århus Sygehus - Tage Hansensgade Århus Universitetshospital Skejby AUH i alt Regionshospitalet Hammel Neurocent Regionshospitalet Silkeborg Regionshospitalet Skive Regionshospitalet Viborg HE Midt i alt Regionshospitalet Herning Regionshospitalet Holstebro Regionshospitalet Lemvig Regionshospitalet Ringkøbing HE Vest Total Regionshospitalet Brædstrup Regionshospitalet Horsens Skanderborg Sundhedscenter RH HORSENS i alt Regionshospitalet Grenaa Regionshospitalet Randers RH RANDERS i alt Somatiske hospitaler i alt Regionspsykiatrien Viborg Århus Universitetshospital, Risskov PSYKIATRIOMRÅDET i alt SOCIALTOMRÅDET i alt LÆGEHUSE i alt REGIONSHUSE i alt I ALT Hospitaler og institutioner, der berøres af kvalitetsfondsprojekterne udgør ca. 57 mio. kr. ud af de somatiske hospitalers ca. 122 mio. kr.

5 Hertil kommer 63 mio. kr. vedr. AUH, Risskov. Der henvises til tabel 5 nedenfor. Tabel 5. Oversigt over vedligeholdelse ved blivende og frasolgte matrikler. NST Mio. kr. Somatik Psykiatri Socialområdet Regionshuse (lægehuse) I alt Blivende matrikler Matrikler, der forventes solgt I alt Typer af genopretningsopgaver. Side 5 De påpegede genopretningsopgaver kan inddeles efter de såkaldte SfB-koder, der angiver hvilke arter af opgaver, der er tale om. Tabel 6. Oversigt over arten af genopretningsopgaver ( kr.). Sfb-sfbbetegnelse kr. Hospitaler Lægehuse psyk/social regionshuse I alt Afløb og sanitet Altaner og altangange Altaner, komplettering Altaner, overflader Belægninger, terræn Dæk og gulve, overflader 7 7 Fundamenter, bygning Kompletterende bygningsdele, terræ Lofter, overflader Primære bygningsdele, terræn Tage Tage, komplettering Tage, overflader Trapper og ramper Trapper og ramper, komplettering Udvendige vægoverflader VVS, terræn Ydervægge Ydervægge, komplettering Øvrige overflader, bygning Hovedtotal Vedligeholdelsesopgaverne koncentrerer sig om ydervægge/komplettering, der omfatter udskiftning af vinduer og døre samt maling heraf, tage/overflader, der omfatter udskiftning af tegltage og tagpap, tage/komplettering, der omfatter udskiftning af vindskeder, træværk og ovenlysvinduer, belægninger/terræn, der omfatter udskiftning af asfalt på køreveje og P-pladser. Endelig er ydervægge, der omfatter vedligeholdelse af mur - og træværk.

6 AUH PSYKIATRI HE MIDT HE Vest NST REGIONSHUS RH HORSENS RH RANDERS SOC Hovedtotal Tabel 7. Oversigt over arten af genopretningsopgaver af klimaskærmen for hver driftsenhed for en 10 årig periode (1.000 kr.). Sfb-sfbbetegnelse Afløb og sanitet Altaner og altangange Altaner, komplettering Altaner, overflader Belægninger, terræn Dæk og gulve, overflader 7 7 Fundamenter, bygning Kompletterende bygningsdele, terræ Lofter, overflader Side 6 Primære bygningsdele, terræn Tage Tage, komplettering Tage, overflader Trapper og ramper Trapper og ramper, komplettering Udvendige vægoverflader VVS, terræn Ydervægge Ydervægge, komplettering Øvrige overflader, bygning I alt Note: NST er Nære Sundhedstilbud (lægehuse). Psykiatri er AUH Risskov og Regionspsykiatri i Viborg. Tabel 7 er en yderligere opdeling af tabel 6 i de enkelte driftsområder. Foruden den relativt store bygningsmasse på de ældre Aarhus sygehuse er der et påtrængende problem på bygningsmassen i Skejby (vinduer, tage, indmurede nedløbsrør). Uden for Aarhus er det primært Regionshospitalet i Herning, der stort set udgør hele beløbet fra Hospitalsenheden Vest. Der er et påtrængende behov på Regionshospitalet i Horsens, ligesom der er angivet et relativt stort behov på Regionshospitalet i Brædstrup (under afvikling). For psykiatrien er der væsentlige beløb vedrørende AUH, Risskov og Regionspsykiatrien i Viborg. Den nuværende indsats. Institutionernes indsats med hensyn til genopretning af klimaskærmen består af midler fra det normale driftsbudget samt de beløb, der stilles til rådighed via anlægsbudgettet til konkrete formål vedr. genopretning af klimaskærmen, inkl. det grå areal (vejbelægninger m.v.). Fra anlægsbudgettet vil der typisk blive afsat en bevilling til f. eks. udskiftning af vinduer, fordi opgavens udgift normalt er for stor til at kunne rummes inden for det normale driftsbudget.

7 Samlet set har institutionerne som tidligere nævnt, anvendt ca. 40 mio. kr. i 2009 og ca. 44 mio. kr. i 2010 til vedligeholdelse af klimaskærmen. Fordelt på drift og anlægsposter er der anvendt ca. 18,5 mio. kr. fra driften i 2009 og ca. 17 mio. kr. i Fra anlægsposterne er der anvendt ca. 21 mio. kr. i 2009 og ca. 27 mio. kr. i Det gennemsnitlige behov er ca. 202 mio. kr. set over 10 år, svarende til en gennemsnitlig udgift på ca. 20 mio. kr. pr. år. Da investeringsbehovet primært koncentrerer sig om de første 5 år, vil behovet reelt udgøre ca. 40 mio. kr. årligt. Der er dog alligevel en stor forskel på den enkelte institutions årlige driftsudgifter til udvendig vedligeholdelse. Dette har en naturlig sammenhæng med bygningernes alder og institutionens muligheder inden for budgetrammen samt de beløb, der allokeres via anlægsbudgettet til konkrete opgaver. Driftsmidlerne anvendes også til den indvendige vedligeholdelse og anvendelse vil variere mellem de enkelte år, efter hvor behovet er størst. Side 7 Tabel 8. Oversigt over anvendte drifts- og anlægsmidler til genopretning af klimaskærmen i 2009 og Gennemsnitlig Gennemsnitlig driftsudgift 2009 anlægsudgift og og kr. Foreslåede genopretnings projekter af klimaskærm over 10 år Antal år, hvis opgaven skal løses af drift alene HE Vest RH Horsens RH Randers HE Midt AUH AUH (Skejby) Psykiatri Socialområdet Regionshuse m.v Lægehuse (NST) 636 I alt Note: NST er Nære Sundhedstilbud. Som det fremgår af tabel 8 anvendte institutionerne i 2009 og 2010 gennemsnitligt ca. 18 mio. kr. i hvert af årene fra driften til udvendig vedligeholdelse. Hertil kommer ca. 24 mio. kr. gennemsnitligt for hvert af årene fra anlægsbudgettet til konkrete udvendige vedligeholdelsesarbejder. I tabel 8 er der endvidere angivet hvor mange år det vil kræve, såfremt de opgaver, der er nævnt i tilstandsvurderingerne alene skal løses ved hjælp af afsatte driftsmidler. Tabellen anskueliggør, at der fortsat skal ske en

8 målrettet anvendelse af de anlægsmidler, der er til rådighed til genopretning af klimaskærmen. For driftsudgifterne er det normalt en del af Teknisk afdelings budget og det vil variere en del, om der i et enkelt år bliver brugt forholdsmæssigt meget på den indvendige vedligeholdelse eller genopretning af klimaskærmen. For anlægsudgifterne sker der en prioritering i forbindelse regionsrådets behandling af det årlige budgetforslag. Ønsker fra institutionerne om større genopretningsarbejder der ikke kan rummes indenfor de almindelige driftsbudgetter bliver afvejet, og der prioriteres anlægsmidler til de enkelte institutioner. For socialområdet er der en særlig situation, i det udgifterne til vedligeholdelse indregnes i taksterne over for kommunerne. Side 8 For det somatiske område vil det generelt være vanskeligt for de somatiske hospitaler at løse den udvendige vedligeholdelse, såfremt dette skal løses alene ved midler fra driftsbudgettet. For hospitaler omfattet af kvalitetsfondsprojekterne er der desuden et spørgsmål om frasalg af matrikler, der kan forventes fraflyttet/solgt inden for en tidshorisont på 10 år. Enkelte hospitaler kan være i den særlige situation som AUH (Skejby) -, at bygningerne har nået en alder, hvor genopretningen begynder at eskalere. Der tænkes her på udskiftning af tage, udskiftning af vinduer samt reparation af skjulte, indmurede nedløb. For Aarhus Universitetshospital, Risskov er der en særlig problematik, idet nybyggeri til erstatning for bygningerne i Risskov er under udredning. For regionshusene har der de sidste par år været tale om igangsatte og gennemført genopretninger, hvilket gør, at udgifter til genopretning de sidste par år har været forholdsvis højt. For lægehusene er der tale om forholdsvis nyindrettede bygninger, der på sigt vil have et genopretningsbehov. Afslutningsvis afspejler tilstandsvurderingen, at de enkelte institutioner de sidste år har formået at bevare et forholdsvist højt genopretningsniveau af klimaskærmen. En stor del af forklaringen er de anlægsmidler, der er allokeret til de områder, der har det største behov.

9 For at imødekomme de behov, som den udarbejdede tilstandsvurdering har anført, vil der derfor blive behov for fortsat, at målrette anlægsmidler til konkrete genopretningsopgaver vedr. klimaskærmen på de enkelte institutioner. Denne prioritering sker i forbindelse med forslag til anlægsbudget, som regionsrådet behandler ved det årlige budgetforslag. Side 9

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning.

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Bygningskontoret Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og 2010. Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk 1.

Læs mere

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger.

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe

Læs mere

Bygningssyn Region Midtjylland. Side 1

Bygningssyn Region Midtjylland. Side 1 Bygningssyn 2016 Region Midtjylland Side 1 Indholdsfortegnelse Bygningssyn 2016... 3 Formål... 3 Omfang... 3 Region Midtjyllands ejendomsportefølje... 4 Metode for bygningssyn 2016... 5 Konklusion og anbefalinger...

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26 Region Midtjylland Proces for etablering af Skive Sundhedshus Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 26 Regionshospitalet Skive. - Placering af Myndighedsafdelingen, Skive Kommune

Læs mere

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1).

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1). Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig opgørelse over udviklingen i de regionale arbejdspladser Regionsrådet

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Budget 2014 Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2014. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder

Læs mere

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi

Læs mere

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland NOTAT Regionshuset Viborg Hospitalsplanlægning Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk August 2014 Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2013

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2013 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010.

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Hospitalsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr.

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet Budget 2008 Plads til ambitioner I Region Midtjylland har vi ambitioner. Ambitioner om at udvikle et sundhedsvæsen på højt internationalt niveau. Ambitioner om at sikre tidssvarende og højt specialiserede

Læs mere

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Regionshuset Viborg HR Indledning HR har udarbejdet sygefraværsstatistikken for 2007. Statistikken er den første årlige fraværsstatistik for Region

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren

Bilag. Region Midtjylland. Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren Region Midtjylland Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren Bilag til Forretningsudvalgets møde 24. juni 2008 Punkt nr. 6 Regionshuset Viborg Primær Sundhed Økonomi

Læs mere

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Budget 2012 Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands opgaver og Budget 2012. Du kan få et hurtigt overblik

Læs mere

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr.

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Rammer for investeringsplan

Rammer for investeringsplan Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Rammer for investeringsplan 2017-2025 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Det er i økonomiaftalen mellem

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32 Region Midtjylland Interne vikarkorps på regionens hospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Viborg Hensigtserklæring nr. 4 Sundhedssekretariatet Skottenborg

Læs mere

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 3e Option til øvrige regioner Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden 2011-2030 1. Indledning Region Midtjylland står overfor en række store anlægsprojekter som følge af Akutplan, Hospitalsplan og Psykiatriplan. Ligeledes er

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Formål I forbindelse

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt SGHNAVN_uaar_p50 DRG SGH SGHNAVN 0312 1501 Gentofte Hospital 0312 2000 Hospitalerne i Nordsjælland 0312 3000 Sygehus Vestsjælland

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland 4. Region Midtjyllands værdigrundlag 6. Energimærkning af bygninger 7. Forbruget af el, varme og vand 9

Fakta om Region Midtjylland 4. Region Midtjyllands værdigrundlag 6. Energimærkning af bygninger 7. Forbruget af el, varme og vand 9 Grønt regnskab 2011 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Fakta om Region Midtjylland 4 Region Midtjyllands værdigrundlag 6 Indsatsområder 6 Energimærkning af bygninger 7 Forbruget af el, varme og vand 9 Forbrug

Læs mere

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat.

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi DRG -kontoret Bilag 2.5 Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstillingen

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Midtjylland Koncernøkonomi Regnskab Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2020-2023 Dato 16.09.2019 Rasmus Therkelsen 7841 0413 rasthe@rm.dk

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring Udarbejdet af: Morten R. Pedersen Dato: 28.03.2011 Version: 001 Projekt nr.: 5714-003 DRIFT- OG VEDLIGEHOLDSRAPPORT FOR STØVRING

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Regionshuset Viborg HR Indledning HR har udarbejdet sygefraværsstatistikken for 2007. Statistikken er den første årlige fraværsstatistik for Region

Læs mere

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis.

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis. Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Resultat af lægedækningshøring 2014

Læs mere

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 Indledning Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af budget 2013 med at kvittere for den brede politiske opbakning.

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Indledning Regionsrådet

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 28. februar 2015 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Regulering af budget 2015 og frem til hospitalsmedicin

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region.

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region. Lægemiddelstyrelsen FOS. februar 1 HGJ Oversigt over hospitalsindberetninger 9 Lægemiddelstyrelsen har i 9 modtaget 699 bivirkningsindberetninger fra hospitalerne. Lægemiddelstyrelsens bivirkningsdatabase

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Notat om årsager til stigning i Kommunal medfinansiering fra 2017 til 2018 (jan-sept.) med særlig fokus på Vestklyngen

Notat om årsager til stigning i Kommunal medfinansiering fra 2017 til 2018 (jan-sept.) med særlig fokus på Vestklyngen Notat om årsager til stigning i Kommunal medfinansiering fra 2017 til 2018 (jan-sept.) med særlig fokus på Vestklyngen Klyngestyregruppen i Vestklyngen har bedt om en analyse af den økonomiske udvikling

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59 Helårlige Nøgletal 2013-2014 Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer Koncernøkonomi, maj 2015 Side 1 af 59 Indhold Udvikling i KMF for hhv. ambulant og stationær behandling fra 2013-2014, i procent...3

Læs mere

HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg

HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg Århus Universitetshospital Risskov Almenpsykiatrisk Afdeling N HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg Skovagervej 2 DK- 8240 Risskov Tel. +45 7789 2501 www.regionmidtjylland.dk Høringssvar

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af kvalitetsarbejdet på almenlægeområdet i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 24.

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af kvalitetsarbejdet på almenlægeområdet i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 24. Region Midtjylland Organisering af kvalitetsarbejdet på almenlægeområdet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007 Punkt nr. 15 NOTAT Regionshuset Viborg Primær sundhed Skottenborg

Læs mere

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr.

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 270 Offentligt Til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioners svar på Anmodning om bidrag til besvarelse

Læs mere

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48 Budget 2009 112-08-203budget2009.indd 1 10-11-2008 09:38:48 Budget med store udfordringer Region Midtjyllands mål er at have et sundhedsvæsen i verdensklasse. Det er fortsat regionsrådets ambition. Men

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Indledning Regionsrådet vedtog 21. marts 2012,

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet NOTAT Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet Regionshuset Viborg Regionsøkonomi, Budget og Analyse Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland

Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland Sammenfatning af

Læs mere

Grønt regnskab Foto: Mogens Bjørnlund

Grønt regnskab Foto: Mogens Bjørnlund Foto: Mogens Bjørnlund Indholdsfortegnelse Indledning 3 Fakta om Region Midtjylland 4 Region Midtjyllands værdigrundlag 6 Indsatsområder 7 Energimærkning af bygninger 8 Forbruget af el, varme og vand 9

Læs mere

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Det fremgår af hospitalsplanen

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING AKTIVITETSSTATISTIK REGION MIDTJYLLAND MARTS 2014 Indhold Indledende forklaring... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktivitet i regionens kommuner... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktive

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Budgetreguleringen pr. 31. oktober 01 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Palliativ døgnvagt...4 Skema : Udbygning af palliative

Læs mere

Hensigtserklæring 25 Budget 2015

Hensigtserklæring 25 Budget 2015 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Hensigtserklæring 25 Budget 2015 1. Indledning I Budgetforlig 2015 indgår følgende

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne Regionshuset Viborg Økonomi, Aktivitet og Effekt Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed

Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed Budget 2011 Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed Region Midtjyllands mål er et sundhedsvæsen i verdensklasse. Selvom de økonomiske vilkår for Region Midtjylland er vanskelige,

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med høring af COWI s rapport Nyt Hospital i Vestjylland Beslutningsgrundlag

Spørgsmål og svar i forbindelse med høring af COWI s rapport Nyt Hospital i Vestjylland Beslutningsgrundlag Spørgsmål og svar i forbindelse med høring af COWI s rapport Nyt Hospital i Vestjylland Beslutningsgrundlag Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning

Læs mere

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Koncernøkonomi Til koncernledelsen Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fordeling af

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Dette baggrundsnotat om samarbejdet

Læs mere

Vakanceopgørelse pr. 1. 10. 2010. Der fortages halvårlige vakanceopgørelser i Region Midtjylland. Vakanceopgørelserne

Vakanceopgørelse pr. 1. 10. 2010. Der fortages halvårlige vakanceopgørelser i Region Midtjylland. Vakanceopgørelserne Vakanceopgørelse pr. 1. 10. 2010 Der fortages halvårlige vakanceopgørelser i Region Midtjylland. Vakanceopgørelserne gennemføres via en elektronisk (webbaseret) spørgeskemaundersøgelse, og deres sigte

Læs mere

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder Gennemførelse af informationsprojekter den, 26. maj 2009. Michael Hyldgaard, projektleder Region Midtjylland InfoRM understøtter Region Midtjyllands ledelses- og styringsgrundlag, og sikrer dialogen mellem

Læs mere

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse Regionshuset Viborg Koncern HR Notat vedr. registrering af lægers - 2013 Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Baggrund Regionsrådet vedtog i februar 2010 Retningslinjer

Læs mere

Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter

Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 14. juni 2012 NOTAT OM PRIORITERINGSPRINCIPPPER 2013 1. Indledning Nærværende notat specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

NOTAT. Placering af regionsfunktionen "Midturethrale slynge operationer samt periurethralt fyldstof (bulking)"

NOTAT. Placering af regionsfunktionen Midturethrale slynge operationer samt periurethralt fyldstof (bulking) Regionshuset Viborg NOTAT Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Placering af regionsfunktionen "Midturethrale slynge operationer samt

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Notat om Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2018-2021 1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat, som redegør for regionens langfristede gæld og nettorenteudgifter.

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ).

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ). Regionshuset Viborg Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Psykiatri og Social Planlægningsafdelingen Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Midtvejsevaluering

Læs mere

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Notat Kunde E/F VIRUM STATIONSVEJ 141-149 Projektnr. 1022350-001 Projekt Bygningssyn & udarbejdelse af vedligeholdsplan Dato 2016-08-01 Emne Bygningernes

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering

Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 Oktober 2013 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2014 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer.

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer. Ejendomme Arbejdsopgaver og processer. Omsætning Ejendomme Årlig omsætning cirka: Vedligehold skoler, børn, kultur, administration m.m.: 37 mio. Vedligehold boliger og erhvervsejendomme: 3 mio. Nybyggerier/større

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag for flytning af Respirationscenter Vest samt om- og tilbygning til intensiv på Århus Universitetshospital, Skejby Bilag

Læs mere