Kontraktbilag 5. Spørgsmål svar til udbudsmateriale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontraktbilag 5. Spørgsmål svar til udbudsmateriale"

Transkript

1 Kontraktbilag 5 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 11. november 2010

2 1 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 7 (MK) Helikopteren skal være certificeret iht. EASA CS 27 Category A eller EASA CS 29 Category A og skal kunne opereres i Performance Class 1 (reference 06). Vurderes det som en diskvalifikation i forhold til mindstekravet såfremt helikopter er certificeret i henhold til FAR 27 hhv. FAR 29 fremfor EASA CS 27 hhv. EASA CS 29? Såfremt helikoptertypen findes på EASA liste over godkendte helikoptere (se uct certification.php) er FAR certificeringen at betragte også som en EASA godkendt certificering. 2 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 8(MK) Helikopteren skal være certificeret til IFR flyvning. Skal helikopter være certificeret til IFR flyvning også i det tilfælde, at Ordregiver ikke ønsker at gøre brug af option herom? Spørgsmålet kan have væsentlig betydning for prisen. Ja 3 Kontraktbilag 1: Krav 9 (MK) Alle operationerne skal gennemføres som single pilot operationer. Det fremgår at det kræves IFR operationer og certificering for dag/nat operation. Dette kræver godkendelse fra danske myndigheder da HEMS i mørke i udgangspunktet kræver 2 piloter. JAR OPS3 åbner op for brug af pilot og HCM, men det kræver særskilt godkendelse af national myndighed. Spørgsmål: Er det afklaret hos de danske luftfartsmyndigheder at en sådan tilladelse kan gives? Der henvises til krav 161, hvor tilladelse skal indhentes baseret på en vurdering af opfyldelse af kravene i JAR OPS 3.

3 4 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 9 (MK) Alle operationerne skal gennemføres som single pilot operationer. Det er et MK at alle operationer udføres som single pilot operationer. Dette krav antages også at gælde IFR flyvninger. a) Kan Ordregiver oplyse om SLV har givet tilladelse til, at der udføres single pilot HEMS operationer i Danmark? b) Såfremt SLV har godkendt sådanne operationer (jvf. spm a ovenfor) kan Ordregiver oplyse hvilke særlige uddannelsesmæssige krav SLV har fastlagt for andet personale, herunder ambulancepersonale, der flyver med Akuthelikopteren? c) Vurderes det som en diskvalifikation i forhold til mindstekravet, hvis IFR flyvninger gennemføres med 2 piloter? I tilfælde af at punkt c) besvares bekræftende, opfordres udbyder til at revurdere klassificeringen af krav nr. 9, idet dette i så fald kan have indflydelse på byders mulighed for at byde på opgaven. a) Nej, idet der henvises til krav 161, hvor tilladelse skal indhentes baseret på en vurdering af opfyldelse af kravene i JAR OPS 3. b) Besvares ikke med baggrund i besvarelsen af a). c) Ordregiverne ændrer klassifikationen af krav nr. 9 fra MK (mindstekrav) til PK1. Et PK1 krav er et krav (ønske) fra Ordregivers side, kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Kravnr. 9 (PK1) Alle operationerne bør gennemføres som single pilot operationer. 5 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 9(MK) Alle operationerne skal gennemføres som single pilot operationer. Udbudsmaterialet sætter som mindstekrav, at der er tale om en såkaldt single pilot IFR helikopter. Spørger ønsker at få oplyst hvorfor kravet er single pilot og ikke dual pilot? I den forbindelse ønskes det oplyst, hvor ofte det forventes at være nødvendigt at starte og/eller lande efter IFR? Det skal bemærkes, at den langt overvejende del af samtlige akutlægehelikoptere i Europa er VFR / Dual pilot IFR helikoptere og at et mindste krav om anvendelse af en single pilot Det bemærkes, jf. ovenfor, at krav nr. 9 ændrer klassificering fra MK (mindstekrav) til PK1. Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på Kravnr. 9 (PK1) Alle operationerne bør gennemføres som single pilot operationer.

4 IFR maskine derfor vil begrænse konkurrencen ganske markant. Det skal også bemærkes, at for en typisk akutlægehelikopter (eksempelvis en Eurocopter EC 135) øger autopilot mv. vægten tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. med ca. 100 kg., hvilket nedsætter aktionsradiussen med 60 km (120 km flyvning). 6 Kontraktbilag: 1 Krav 12 (K) Den fuldt udstyrede helikopters konfiguration ønskes specificeret, herunder bør vægt af udstyr, der ikke er en integreret del af helikopteren, specificeres. Specificeret konfiguration og vægt bør anvendes i alle beregninger, og alle afvigelser fra krav bør anføres. Standard masser, der anvendes ved beregninger, er som følger: Massen af installeret medicinsk udstyr er 150 kg Massen af øvrigt udstyr, der medbringes på en flyvning, er 160 kg Massen af 1 person er 85 kg Total antal personer ombord er 5 1. Massen af brændstof beregnes De beregninger som er gjort er baseret på operationel erfaring og ydelse som tilsiger at: For EC 135 P2+ gælder følgende beregning: Cruise speed på 128 knob og en brændstofforbrug på 210 kg/h. Det kræver 464 kg brændstof for at flyve 240NM med 20 min reserve. Med standard udstyr og 5 personer (85kg) giver dette totalt 378kg brændstof om bord og det giver en rækkevidde på 188NM. For EC145 gælder følgende: VTOL CAT A procedurer er max. Vægt 3415kg mod 3585kg. Med standard udstyr og 5 personer om bord har EC145 en rækkevidde på 245NM efter VTOL afgang fra heliport. For større helikoptere vil marginerne være større, men de er mindre egnede til HEMS end de overnævnte. Til krav 52 det er kun mellemtunge og tunge helikoptere som kan leveres med anti icing equipment, dette udelukker bl.a. EC 135/EC EC 135 P2 vil blive accepteret som helikopter til operationen. Krav 52 er et K krav, som ikke indgår i tilbudsevalueringen, men kravet vil blive inddraget i implementeringsfasen. 1 Eksempel på hvorledes antallet opnås: 3 besætningsmedlemmer og 2 patienter, 3 besætningsmedlemmer en patient og en pårørende, 3 besætningsmedlemmer, en patient og en sundhedsfaglig person, 4 besætningsmedlemmer og en patient.

5 som brændstof nødvendigt til NM 2 flyvning samt 20 Det inkluderer SK92A, AS332L1,EC225,EH101, minutters reservebeholdning ved normal ligeud flyvehastighed. AW139,SK76D og EC175, alle mellomtunge eller tunge helikoptere. Ved beregning bør forudsættes flyvning ved havets middelvandstandshøjde (MSL) samt under standard atmosfæriske betingelser (ISA) og under 0 vind forhold. 3 Krav 52 (K) Helikopteret bør være certificeret og udrustet til at flyve under forhold med overising,jf JAR OPS 3, ammendment 5. Spørgsmål: Del 1: Kan der gives en indikation på hvilke helikoptere som kan benyttes/tilfredsstiller disse krav? Del 2: Baseret på ovenstående vil rækkevidde (range) og/eller max vægt blive ændret sådan at EC 135 P2 vil blive accepteret? Del 3: Vil punktet om overisning blive ændret/fjernet? 7 Kontraktbilag: 1 Krav 15 (MK) Leverandøren skal anskaffe og levere redningsveste (ens type) til alle, samt have fem ekstra i beredskab. Leverandøren skal endvidere til alle redningsveste anskaffe og vedligeholde Emergency Breathing Device, der er fastgjort til redningsvesten. Redningsvestene må ikke bære leverandørens logo. I krav 14 anføres, at der skal være redningsveste og Emergency Breating Device, men der er ikke krav om floats. Hvad er begrundelsen for denne disponering? Hvorfor er krav 14 et mindste krav, når der ikke kræves særlig søredningsudstyr på en helikopter, der flyver i en afstand på mindre end 10 min. fra kysten. Krav 14 omhandler ikke redningsveste og/eller Emergency Breating Device. Krav 14 omhandler hjelme og disses tilkobling til helikopterens interne intercom, og fastholdes som MK. Krav 15 omhandler redningsveste og Emergency Breating Device. Kravet er medtaget for at optimere personlig sikkerhed ved flyvning over vand, i kort afstand fra land. Kravet ændrer ikke klassifikation. 2 1 NM = 1,852 km. 3 Der er tale om vægtangivelser til brug for standardberegningerne i krav 21.

6 8 Kontraktbilag: 1 Krav 15 (MK) Leverandøren skal anskaffe og levere redningsveste (ens type) til alle, samt have fem ekstra i beredskab. Leverandøren skal endvidere til alle redningsveste anskaffe og vedligeholde Emergency Breathing Device, der er fastgjort til redningsvesten. Redningsvestene må ikke bære leverandørens logo. 9 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 29 (MK) Helikopteren skal være udstyret med kommunikationssystemer, der muliggør kommunikation med lufttrafiktjenesten, AMK. Vagtcentraler og regionernes hospitaler, samt andre beredskabsenheder (ambulancer, akutbiler, akutlægebiler, politi samt kommunale og statslige redningsberedskaber). Kravnr. 32 (MK) Helikopterberedskabet er iht. beredskabsloven forpligtet til at anvende SINE nettet (landsdækkende radiokommunikationsnet) til egne og fælles beredskabsmæssige opgaver. Rigspolitichefen (SINE sekretariatet) kan I sammenlignbar tjeneste er det kun redningsmand som skal benytte EBD, dette kræver særskilt træning. Spørgsmål: Er det et krav at hele besætningen skal have denne type udstyr, eller er det tilstrækkelig at kun HEMS besætningsmedlemmer er udstyret og certificeret til dette. Der er i Region Midt netop afsluttet udbud vedr. levering af kommunikationsløsning til Regionens ambulancetjeneste, som baserer sig på en kombination af SINE netværk og GPRSdata (mobildata). 1) Kan Ordregiver bekræfte, at det er en tilsvarende løsning, der skal anvendes i den kommende akuthelikopter? 2) Er det, som ved Ambulancetjenesten, Region Midt der indkøber, installerer og står for driften af kommunikationsløsningen til brug for akuthelikopteren? 3) Kan Ordregiver bekræfte, at der findes udstyr der er godkendt og certificeret til brug i luftfartøjer, der opfylder de ønskede specifikationer? 4) Kan der påregnes et ensartet interface for kommunikation til/fra alle de anførte interessenter, herunder akutlægebil og hospitaler i de to regioner? Ordregiverne stiller krav om, at udstyret er til stede for hele besætningen, men ikke at pilot, besætningsmedlem og passagerer er certificeret til brugen af udstyret, ej heller krav om obligatorisk træning af udstyret. 1. Ja, forudsat, at der findes SINEløsninger godkendt til brug i dansk luftrum eller SINE løsninger, der tidligere i kortere perioder er brugt i dansk luftrum i en beredskabsmæssig sammenhæng. Hvis ikke dette er tilfældet, skal leverandøren efter kontraktunderskrivelsen kontakte den ansvarlige driftsorganisation for at opbygge og finansiere en løsning, der er tilfredsstillende for driftsorganisationen. 2. Nej, tilbudsgiver har ansvaret for dette. 3. Nej, se svar vedr. spørgsmål 9.1. Der vil blive anvendt samme mobilapplikation i ambulancer, akutbiler og akutlægebiler. Mobilapplikationen leveres af Swedish Radio Supply/Simatach. Til kommunikation anvendes SINE radioer af mærket SEPURA. Det forventes, at der vil være

7 dog godkende, at adgang til SINE nettet SEPURA radioer visse steder på kan ske via et gateway system, således at kommunikation til og fra helikopteren kan ske gennem helikopterens VHF radio hospitalerne også, men kommunikation med hospitalerne kan også ske over telefonnettet (GSM). eller mobiltelefonen (reference 10 og 11). Leverandøren skal ikke indregne eventuelle udgifter til etablering af gateway system. 10 Kontraktbilag: 1 Krav 32 (MK) Helikopterberedskabet er iht. beredskabsloven forpligtet til at anvende SINE nettet (landsdækkende radiokommunikationsnet) til egne og fælles beredskabsmæssige opgaver. Rigspolitichefen (SINE sekretariatet) kan dog godkende, at adgang til SINE nettet kan ske via et gateway system, således at kommunikation til og fra helikopteren kan ske gennem helikopterens VHF radio eller mobiltelefonen (reference 10 og 11). Leverandøren skal ikke indregne eventuelle udgifter til etablering af gateway system. Det understreges at helikoptere skal benytte SINE nettet for kommunikation med andre operative enheder. Her åbnes det for et gateway system som operatøren ikke skal regne ind i tilbuddet/ikke levere. Samtidig bør operatøren benytte en software som regionerne benytter for kommunikation over SINE. Spørgsmål: Betyder dette at ordregiverne sørger for egnet software løsning som kan benyttes til denne kommunikation? Der er tale om en fejl. Krav 32 er forkert formuleret. Ordregiverne har ikke kendskab til, at der måtte eksistere et gateway system, der kan anvendes og betaler ikke for det. Hvis tilbudsgiver beskriver en kommunikationsløsning, der benytter sig af et gateway system, skal dette være godkendt af SINEsekretariatet, og tilbudsgiver skal indregne eventuelle udgifter til gatewaysystemet. Ordregiverne sørger ikke for den software, der anvendes i helikopteren. Krav 32 (MK) Helikopterberedskabet er iht. beredskabsloven forpligtet til at anvende SINE nettet (landsdækkende radiokommunikationsnet) til egne og fælles beredskabsmæssige opgaver. Rigspolitichefen (SINEsekretariatet) kan dog godkende, at adgang til SINE nettet kan ske via et gateway system, således at kommunikation til og fra helikopteren kan ske gennem helikopterens VHF radio eller mobiltelefonen (reference 10 og 11). Leverandøren skal indregne eventuelle udgifter til etablering af gateway system.

8 Krav 33 (PK2) Leverandøren bør anvende de mobilapplikationer (software) som regionerne bruger til kommunikation over SINE og sikkert mobilt bredbånd, men er fritstillet mht. til valg af hardware og service af hardware. 11 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 32( MK) Helikopterberedskabet er iht. beredskabsloven forpligtet til at anvende SINE nettet (landsdækkende radiokommunikationsnet) til egne og fælles beredskabsmæssige opgaver. Rigspolitichefen (SINE sekretariatet) kan dog godkende, at adgang til SINE nettet kan ske via et gateway system, således at kommunikation til og fra helikopteren kan ske gennem helikopterens VHF radio eller mobiltelefonen (reference 10 og 11). Leverandøren skal ikke indregne eventuelle udgifter til etablering af gateway system. Venligst oplys om SINE nettet skal kunne anvendes i luften eller kun på jorden. SINE nettet skal anvendes på jorden såvel som i luften., idet der dog henvises til svaret på spørgsmål 9.1. Krav 32 (MK) Helikopterberedskabet er iht. beredskabsloven forpligtet til at anvende SINE nettet (landsdækkende radiokommunikationsnet) til egne og fælles beredskabsmæssige opgaver. Rigspolitichefen (SINEsekretariatet) kan dog godkende, at adgang til SINE nettet kan ske via et gateway system, således at kommunikation til og fra helikopteren kan ske gennem helikopterens VHF radio eller mobiltelefonen (reference 10 og 11). Leverandøren skal indregne eventuelle udgifter til etablering af gateway system. 12 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 34 ( PK1) Ordregiverne stiller bærbare SINEterminaler til rådighed for HEMS a) Kan Ordregiver bekræfte, at de af Regionerne leverede SINE terminaler er godkendt af SLV samt IT og Telestyrelsen til brug i fly? b) Kan ordregiver oplyse nærmere hvad der konkret ønskes af byder mhp. opfyldelse af dette krav? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav a)

9 besætningen. HEMS besætningen bør c) Opfylder de i krav 34 nævnte radioer de krav anvende SINE terminalerne til der stilles til brug af SINE nettet jf. krav 32 ukonditionsmæssigt, men vil influere på kommunikation med øvrige tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 beredskabsenheder i overensstemmelse krav vægtes højere end PK2 krav. med en af ordregiverne fastlagt kommunikationsarkitektur. a. Der er tale om en fejl. Ordregiver stiller ikke SINE håndterminaler til rådighed. Det betyder, at tilbudsgiver skal stille SINE håndterminaler til rådighed, der opfylder gældende lovgivning. Der henvises også til svaret på spørgsmål 9.1. b. Se besvarelsen under a). c. Se besvarelsen under a) og besvarelsen af spørgsmål Kontraktbilag: 1 Krav 38 (PK 1) Opsættet af det mobile telefonsystem bør sikre at indtastning af telefonnummer, aflæsning af display og SMSkommunikation kan gennemføres under flyvning. 14 Kontraktbilag: 1 Krav 39 (PK 2) Helikopteren bør være udstyret med en satelittelefon løsning som backup til øvrige kommunikationssystemer. Løsningen bør være koblet op til det interne samtaleanlæg (Intercom), således at alle kan kommunikere via Det understreges at dette ikke vil være tilladt under IFR operation eller evt. NVIS. Dette vil også gælde ved gateway til SINE nettet. Spørgsmål: Er dette medtaget i vurderingerne i kravspecifikationen? Det vil være omkostningsfuldt at koble satellittelefon til intercom i tillæg til standard mobiltelefon. Spørgsmål: Kan dette løses med en bærbar GSM telefon som back up? Satellitt telefon er kostbar i investering og brug. Kravet er et PK1 krav, og opfyldelsen af kravet indgår dermed i tilbudsevalueringen. I den forbindelse vurderes det positivt, såfremt de tekniske muligheder for at opsætte det mobile telefonsystem, således at indtastning af telefonnummer, aflæsning af display og SMS kommunikation kan gennemføres under flyvning, er til stede. Der er tale om et PK2 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK2 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK2 krav vægtes lavere end PK1 krav.

10 mobiltelefonen via mikrofon/højttaler i hjelm og/eller headset. Tilstedeværelse af satellittelefon som backup kommunikationsløsning vil blive vurderet positivt som PK2 krav. Fast installeret satellit telefon vurderes højere end løs/bærbar løsning PK2 15 Kontraktbilag: 1 Krav 45 (PK 1) Elektronisk modtagne GPS koordinater fra AMK vagtcentralen (f.eks. overført via VHF) bør kunne indlæses automatisk i helikopterens GPS system. Denne løsning kræver udvikling av software samt er omkostningsfuld og tidskrævende. Spørgsmål: Findes der systemer hos ordegiver som kan videreudvikles? En certificering vil ikke være klar til opstart af operationen, så den kan implementeres til tiden. Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. På nuværende tidspunkt eksisterer der ikke konkrete løsninger, som kan benyttes. 16 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 45 (PK1) Elektronisk modtagne GPS koordinater fra AMK vagtcentralen (f.eks. overført via VHF) bør kunne indlæses automatisk i helikopterens GPS system. Ordregiver bedes venligst oplyse typen på datapakkerne, indeholdende GPS koordinater til indlæsning i helikopterens navigationssystem om de enkelte missioner, som afsendes fra AMK til akuthelikopteren Beskrivelsen af leverandørens løsningsforslag vil indgå i tilbudsevalueringen og blive vurderet som PK1 krav. Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1

11 krav vægtes højere end PK2 krav. 18 Kontraktbilag: 1 Krav 50 (MK) Helikopteren skal være udstyret med et system, der advarer mod flyvning i lav højde. 19 Kontraktbilag: 1 Krav 59 (K) Helikopteren bør være udstyret med det nødvendige antal redningsflåder med nødudstyr, pyroteknisk nødsignaludstyr samt mindst én og højst 2 ELTs for hver redningsflåde, jf. BL Dette krav opfattes som meget lidt specifikt. Spørgsmål: Menes der AVAD som kan leveres på radarhøjdemåler, eller TAWS eller EGPWS. Garmin GNS430 kan evt. modificeres til at få HTAWS funktion med betydelige omkostninger og tidsforbrug. Det bedes her om en opklaring /uddybning. Bestemmelsen der her henvises til kræver floats (>10 minutter fra land), også som en følge af, at det bliver et krav om dingy for alle om bord. Dette vil betyde en vægtøgning på op mod 100 kg. Spørgsmål: Vil dette krav blive implementeret med den betydning det har for range? På nuværende tidspunkt eksisterer der ikke konkrete løsninger, som kan benyttes, og typen på datapakkerne kan ikke oplyses. Beskrivelsen af leverandørens løsningsforslag vil indgå i tilbudsevalueringen og blive vurderet som PK1 krav. Der henvises til JAR OPS Floats er ikke omtalt i kravspecifikation. Krav til redningsflåder er beskrevet i BL Kontraktbilag: 1 Venligst oplys om kravet udelukkende vedrører Kravet vedrører udelukkende det udstyr

12 det udstyr som leveres af leverandøren, som leveres af leverandøren. Kravnr. 71 (MK) alternativt hvilket strømbehov udbyders eget Helikopteren skal med motorerne udstyr har. kørende, kunne levere den nødvendige elektriske strøm til alt medicinsk teknisk udstyr. 21. Kontraktbilag: 1 Krav 73 (K) AC strøm: 240 V AC strømforsyning Inverter bør kunne indsættes ved behov på specielle opgaver. Bør være forsynet med minimum 2 udtag 230 V / 50 Hz og bør kunne levere en effekt på minimum 1500 W. Shall comply with IEC and IEC Det er kun muligt at levere op til 500 W i EC 135, det har vist sig at være tilstrækkeligt for operation i samme type tjenester i andre lande. Spørgsmål: Er dette et endeligt krav i forhold til kendte behov? 500 W accepteres som tilstrækkeligt 22 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 85 (MK ) Alle sæder skal være crash godkendte (CS 29 seneste rev) 23 Kontraktbilag: 1 Vurderes det som en diskvalifikation i forhold til mindstekravet såfremt helikopter er certificeret i henhold til FAR 27 hhv. FAR 29? Er vægten af den i krav 98 anførte eksterne hjertekompressionsmaskine inkluderet i de i Crach godkendte sæder fastholdes som minimumskrav, og manglende opfyldelse af kravet betragtes som diskvalificerende. Såfremt helikoptertypen findes på EASA liste over godkendte helikoptere (se uct certification.php ) er FAR certificeringen at betragte også som en EASA godkendt certificering. Der er tale om et PK1 krav, og dermed

13 krav 12 anførte standard masser for medicinsk udstyr, og i givet fald er det i vægten af det installerede eller det øvrige medicinske udstyr? Da den eksterne hjertekompressionsmaskine kun delvise opfyldelse af et PK1 krav endnu ikke er almindeligt anvendt i europæisk HEMS operationer ønskes endvidere vægt og ukonditionsmæssigt, men vil influere på dimensioner på den påtænkte version oplyst tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Kravnr. 98(PK1) Helikopteren bør være udstyret med medicinsk udstyr mv. som specificeret i DS/EN , Annex A. Leverandøren bør levere det medicinske udstyr. Det leverede medicinske udstyr bør være i overensstemmelse med det regionerne i øvrigt anvender af hensyn til patientsikkerheden. Såfremt det i kontraktens løbetid bliver nødvendigt at udskifte medicoteknisk udstyr, bør ordregiverne godkende nyanskaffelsen. Følgende liste opridser det medicinske udstyr som aktuelt bruges, og forventes implementeret i perioden, i Region Midtjylland og i Region Nordjylland. Monitor/defibrillator: Lifepack 12 og/eller Lifepack 15 incl. 2 invasive tryk, capnograf, saturationsmåler, CO måling, 12 EKG, pace funktion og defibrillator. incl. Lader og EKG telemedicinsk løsning (modem), der kan koples op til modtagesystemerne i Skejby og Aalborg. Transportrespirator LTV1000 og Oxylog 3000 Infusionspumper Graseby stk, samt 1 stk i reserve på basen Spineboard med hovedsstøtter og halskraver Scoop båre Vacuum madras Tilstedeværelsen af Ekstern hjertekompressionsmaskine som del af den medicinske udrustning vurderes højt PK1, og i god overensstemmelse med nyeste retningslinjer for genoplivning Vægten medregnes i det øvrige udstyr. Det står leverandøren frit for at vælge type og version. Beskrivelse af hvordan leverandøren i praksis forestiller sig at benytte apparaturet under ind og udlastning og ombord i helikopteren vil blive vurderet positivt.

14 Udstyr til stabilisering af ekstremitetsfrakturer (vacuum splint). Ekstern hjertekompressionsmaskine 24 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 98 (PK1) Helikopteren bør være udstyret med medicinsk udstyr mv. som specificeret i DS/EN , Annex A. Leverandøren bør levere det medicinske udstyr. Det leverede medicinske udstyr bør være i overensstemmelse med det regionerne i øvrigt anvender af hensyn til patientsikkerheden. Såfremt det i kontraktens løbetid bliver nødvendigt at udskifte medicoteknisk udstyr, bør ordregiverne godkende nyanskaffelsen. Følgende liste opridser det medicinske udstyr som aktuelt bruges, og forventes implementeret i perioden, i Region Midtjylland og i Region Nordjylland. En infusionspumpe af fabrikat Graseby3500 er byder bekendt ikke udbredt i det danske ambulancevæsen er der særlig preference for denne type? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Ordregiverne lægger ikke vægt på fabrikatet af infusionspumpe, men ønsker at der leveres robust enkelt og velkendt udstyr. Der er således ikke præference for fabrikatet Graseby3500. Monitor/defibrillator: Lifepack 12 og/eller Lifepack 15 incl. 2 invasive tryk, capnograf, saturationsmåler, CO måling, 12 EKG, pace funktion og defibrillator. incl. Lader og EKG telemedicinsk løsning (modem), der kan koples op til modtagesystemerne i Skejby og Aalborg. Transportrespirator LTV1000 og

15 Oxylog 3000 Infusionspumper Graseby stk, samt 1 stk i reserve på basen Spineboard med hovedsstøtter og halskraver Scoop båre Vacuum madras Udstyr til stabilisering af ekstremitetsfrakturer (vacuum splint). Ekstern hjertekompressionsmaskine Leverandøren skal dog ikke levere følgende jf. Annex A: A.1: Foldable carrying chair / non foldable carrying chair / chair stretcher. A.2: Traction device. A.3: CPAP systems, PEEP valve, Intesive care ventilator, Intubation devices, Endotracheal tubes with connectors, Oropharyngeal airways, HMEfilter, Tracheostomy kit, Tube fixing materials. A.4: Stethoscope. A.5: Devices for injections and infusions, Automatic infusion devise w/ volumetric properties. A.6: Portable Advanced Resuscitation System, Thorax drainage kit A.7: Gastric tube with accessories, Sterile surgical

16 gloves, Small surgical kit, Skin cleaning and disinfection material. 25 Kontraktbilag: 1 Krav 100 (K) Akutlægehelikopteren bør være udstyret med rednings og beskyttelsesudstyr som specificeret i DS/EN , Annex B, B.2. Leverandøren bør dog ikke levere følgende jf. Annex B: B.2: Blankets Det bemærkes, at leverandøren skal anvende de af regionshospitalerne eller af anden institution udleverede tæpper og afhente og returnere disse pa en af regionernes institutionsadresser. Vi har i andre spørgsmål rettet opmærksomheden på udfordringen med vægt/range, og er usikre på hvad dette vil medføre for ydelse på helikoptere. Spørgsmål: Hvilke udstyr sigtes det her til, og hvad er relevant for HEMS operation? Tilbudsgiver opfordres til selv at søge spørgsmålet afklaret i DS/EN , Annex B, B Kontraktbilag: 1 Krav 119 (MK) HEMS basen placeres på Karup Lufthavn i det afspærrede område (indenfor flyvestation Karups indhegnede område). Det er forudsat i kravspecifikation at der skal kunne opereres HEMS dag/nat med kort responstid. Spørgsmål: For at kunne operere under de krav som er stillet er det nødvendigt med en afklaring for Karup Lufthavn Som det fremgår af kravspecifikationen kontraktbilag 1 varetages brændstoflevering af Karup Lufthavn ligesom ejendoms og pedelservice kan ydes/købes af Karup Lufthavn efter nærmere aftale med Karup Lufthavn. Det fremgår ligeledes, at der må indregnes

17 Hvad vil være tilrettelagt: startafgift i forbindelse med de enkelte operationer i henhold til lufthavnens takstregulativ, samt eventuelle ekstra Adgang udgifter ved operation uden for Åbningstider og operation udenfor lufthavnens normale åbningstider. disse Sidstnævnte aftales nærmere med Karup Procedurer for hurtig afgang både VFR Lufthavn. For åbningstider og og IFR operationelle forhold i Karup Lufthavn Tilgang på fuel i og udenfor åbningstid henvises til AIP Danmark Hot refuel? Lufthavnsafgifter 27 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 25(PK 2) Halerotorsystemet bør have en afstand til jorden på mindst 1,85 m eller være konstrueret som et beskyttet system. Kravnr. 103(PK2) Der bør være tilgang til hele patienten under flyvning. 28 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 122 (PK2) Opholds og beboelsesfaciliteterne bør Krav nr. 25 og krav nr. 103 er begge PK2 krav, men hvilket vil blive vægtet højest? Vedr. de anførte krav til HEMS basens udrustning kan Ordregiver specificere følgende forhold: 1) Skal der indrettes separat kontor til hhv Pilot, HEMS besætningsmedlem og akutlæge Der er tale om et PK2 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK2 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK2 krav vægtes lavere end PK1 krav. Ordregiverne opfatter disse to krav som uafhængige af hinanden og de vil blive vurderet som sådan. Vægtningen af de to krav som begge er klassificeret som PK2 vil være ens og lavere end et PK1 krav. Der er tale om et PK2 krav, og dermed

18 bestå af følgende: altså 3 i alt? Eller er der tale om kun delvise opfyldelse af et PK2 krav Fælles opholdsrum med kontor til deling altså 1 kontor? spisebord og stole, hvilestole, TV 2) Skal daglig lægelig leder have separat kontor? ukonditionsmæssigt, men vil influere på Fælles kontor Operationsrum tilbudsvurderingen i negativ retning. PK2 Fælles kontorfaciliteter med krav vægtes lavere end PK1 krav. mulighed for forberedelse af opgaver, debriefing, internetregistrering, indberetning samt adgang til fælles databaser og procedurehåndbøger. Ordregiverne leverer PC til denne aktivitet Kontor til pilot, HEMSbesætningsmedlem og vagthavende helikopterlæge med mulighed for internetopkobling Kontor til den daglige lægelige leder med mulighed for internetopkobling Aflåselige personaleskabe til private ejendele Køkken med køleskab, opvaskemaskine, kogeplader, emhætte, ovn og mikroovn samt relevant køkkenudstyr og service til 6 8 personer Fryser Soverum til hvile og overnatning til brug for personalet Omklædning til både mænd og kvinder Toiletfaciliteter Badefaciliteter Leverandøren sørger for 1) Ordregiverne ønsker at der i basefaciliteterne forefindes kontorfaciliteter med skrivebord og internetadgang til både Pilot, HEMSbesætningsmedlem og vagthavende helikopterlæge. Om det opnås med 3 separate kontorer, eller i fælles kontor med 3 arbejdspladser er ikke afgørende. 2) Der ønskes separat kontor til den daglige lægefaglige leder.

19 håndklæder + sengetøj Leverandøren sørger for computer til pilot og HEMSbesætningsmedlem Internet forbindelsen på HEMS basen bør være ADSL 4Mbit, der kan skaleres hvis aktuelt Aflåseligt opbevaringsrum (cirka 15 kvadratmeter) med hylder og skabe /(5 skabe 200x60x60 cm) til opbevaring af utensilier og udstyr. I rummet bør der desuden forefindes skab med godkendt lås til opbevaring af medicin samt køleskab ligeledes med lås Faciliteter til opbevaring af uniformer, hjelme og støvler Udslagsvask til afskylning af støvler og lignende. Vaskemaskine, tørreskab og tørretumbler til vask af uniformer 29 Kontraktbilag: 1 Krav 129 (PK 1) Piloter bør have erfaring fra helikoptertjeneste og gerne kendskab til HEMS operationer, redningstjeneste eller tilsvarende. Det kræves at operationen skal udføres som en SPIFR dag/nat som HEMS iht. JAR OPS 3. Bør have erfaring, og kendskab til er meget begrænsede krav til en specialiseret tjeneste. Spørgsmål: Er overnævnte krav iht. dansk luftfartsvæsens krav til denne type tjeneste Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. SLV har ikke fastsat bestemmelser på

20 disse områder. 30 Kontraktbilag: 1 Krav 131. Type PK1 HEMS besætningsmedlemmet bør kunne gennemføre en relevant kommunikation på dansk med patienter og samarbejdspartnere, samt også kunne udtrykke sig på dansk skriftligt. HEMS besætningsmedlemmet bør ligeledes beherske engelsk, således at der kan kommunikeres med piloten. 31 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 133 (K ) HEMS relaterede krav til uddannelse: bør have eller gennemgå nødvendige kurser, som tillader funktion som HEMSbesætningsmedlem (navigation, kommunikation og flyteknik). HUET (Helicopter Underwater Escape Training) Udgifter til disse kurser også omfattende vedligeholdelseskurser afholdes af leverandøren. Eventuelle udgifter til erstatningspersonale afholdes af Det er defineret klare krav til uddannelse for HEMS besætningsmedlem når det skal opereres HEMS efter JAR OPS 3. Uddannelse og træning skal også imødekomme operatørens krav til tjenesten. Spørgsmål: Kan kravet til dansk sprog dispenseres til fordel for kompetence i operationen, evt. for en periode til oplæring er gennemført? Dette krav er klassificeret som type "K"; og indgår derved ikke i evalueringen af tilbuddet. Da det ikke kan opfyldes uden at influere prisen, vil opfyldelsen af dette krav samlet set stille Byder ringere i evalueringen. Dog skal det nævnes, at visse, men ikke alle, af de nævnte kurser er obligatoriske for HEMS besætningsmedlemmer (jvf. JAR OPS). Fastholder udbyder på denne baggrund klassiciceringen af kravet som et "k"? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Kravet til HEMS besætningsmedlemmets evne til at kommunikere på dansk er klassificeret som PK1, hvilket betyder, at det tillægges højere vægt i evalueringen end et PK2 krav. Ordregiverne har genvurderet krav nr. 133 og ændrer på denne baggrund klassifikationen fra K til PK2, hvorved det indgår i evalueringen af tilbuddene dog med lavere vægt end et PK1 krav. Kravnr. 133 (PK2) HEMS relaterede krav til uddannelse: bør have eller gennemgå nødvendige kurser, som tillader funktion som HEMSbesætningsmedlem (navigation, kommunikation og flyteknik). HUET (Helicopter Underwater Escape Training) Udgifter til disse kurser også omfattende

21 leverandøren. vedligeholdelseskurser afholdes af leverandøren. Eventuelle udgifter til erstatningspersonale afholdes af leverandøren. 32 Kontraktbilag: 1 Krav 138 (MK) HEMS besætningsmedlem refererer direkte til helikopterlægen under tjeneste på Region Midtjyllands/Region Nordjyllands akutlægehelikopter. Leverandøren er forpligtiget til at sikre, at dennes personale har forståelse for disse organisatoriske forhold. 33 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 145 (PK1) Leverandøren bør ved dagtids operation stille helikopter med pilot og HEMSbesætningsmedlem til rådighed i de lyse timer i henhold Statens Luftfartsvæsens retningslinjer, iht. VFR Flight Guide, Denmark ( et/document 10201/GEN_2_7.pdf), ved døgnoperation i alle døgnets 24 timer. Begge under overholdelse af gældende hviletidskrav. I en HEMS operation iht. JAR OPS 3 må HEMS besetningsmedlem både være ansat og under kommando af pilot under flyvning. Spørgsmål: Er dette forstået korrekt under dette punkt? Det noteres, at der er tale om et krav af typen PK1 og at der er anvendt betegnelsen bør. a) Kan det på den baggrund bekræftes, at det er op til byder at fastlægge beredskabstiden for dagstids operationer inden for rammerne af Statens Luftfartsvæsens opgørelse af lyse timer. Eksempelvis ligger dagslysperioden på årets længste dag mellem kl. 04:34 og 22:16 (beredskabstid = 17t 42 min), mens den på årets korteste dag ligger mellem kl. 08:54 og 15:47 (beredskabstid = 6t 53min), mens praktiske (økonomiske) grunde kunne tale for at fastlægge beredskabstiden inden for mere faste rammer med faste klokkeslæt der ændres hver måned? b) Hvordan evalueres dette krav i givet fald i det omfang den tilbudte beredskabstid i er mindre end Statens Luftfartsvæsens Ja. det er korrekt. I alle flyoperative forhold er både HEMSbesætningsmedlemmet og andre personer i helikopteren under entydig kommando af pilot. Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. a. og b. Ordregiverne ønsker størst mulig udnyttelse af helikopteroperationen til sundhedsfaglig indsats. En tilbudt beredskabstid, der er mindre end Statens Luftfartsvæsens opgørelse af lyse timer, vil vægte mindre end tilbudt beredskabstid i alle lyse timer.

22 opgørelse af lyse timer? c) Påbegyndes de "lyse timer" ved solopgang eller 30 minutter før solopgang? d) Afsluttes de "lyse timer" ved solnedgang eller 30 minutter efter solnedgang? c. De lyse timer påbegyndes 30 minutter før solopgang. d. De lyse timer afsluttes 30 minutter efter solnedgang. 35 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 145 (PK1) Leverandøren bør ved dagtids operation stille helikopter med pilot og HEMSbesætningsmedlem til rådighed i de lyse timer i henhold Statens Luftfartsvæsens retningslinjer, iht. VFR Flight Guide, Denmark ( et/document 10201/GEN_2_7.pdf), ved døgnoperation i alle døgnets 24 timer. Begge under overholdelse af gældende hviletidskrav. 36 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 160(MK) Leverandøren skal være godkendt i henhold til DS/EN ISO 9000:2006 eller lignende (reference 14). Vedr. dagtids operationer og hviletidsbestemmelser: Ved dagsoperationer i sommerperioden må der forventes dage, hvor der piloter og besætninger iht.flyvehviletidsbestemmelserne må ophøre med flyvning før udløb af dagens beredskabsperiode. Vil det kunne accepteres at beredskabet lukker ved udløbet af flyvehviletidsbestemmelserne på disse dage? Venligst giv eksempler på, hvad der menes med lignende godkendelser. Såfremt der anvendes underleverandører (operatøren), er det da tilfredsstillende at denne besidder en sådan godkendelse? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. I den forbindelse vurderes det positivt, såfremt der stilles helikopter med pilot og HEMS besætningsmedlem til rådighed i de lyse timer i henhold til Statens Luftfartsvæsens retningslinier, VFR Flight Guide, Denmark ( Get/Document 10201/GEN_2_7.pdf), ved døgnoperation i alle døgnets 24 timer. DS henviser til en dansk standard. Kravet anses for godkendt, såfremt leverandøren kan dokumentere, at leverandøren opfylder kravene til at blive godkendt i henhold til den pågældende standard. Denne dokumentation vil eksempelvis kunne fremlægges ved, at leverandøren er godkendt i henhold til en lignende national standard, der indeholder de

23 samme krav/betingelser som DS/EN ISO 9000:2006. Leverandør skal opfylde kravene for at blive godkendt i henhold til standarden. Det er således ikke tilstrækkeligt, at en underleverandør besidder en sådan godkendelse. 37 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 186 (PK1) Træning i forhold til sygehusene: Leverandøren bør inden opstart have gennemført nødvendig træning i forhold til landing på sygehusene i Region Nordjylland og Region Midtjylland. Denne træning bør indeholde landing ved sygehuset, simuleret transport af patient fra sygehuset til helikopteren og evt. fra helikopter til sygehus, og indlastning i denne. Der forventes minimum en landing ved hvert af sygehusene. Leverandøren udarbejder forud for træningen udkast til undervisningsmateriale, og action card som leveres til de enkelte sygehuse før træningen gennemføres. Udgifterne til denne træning bør være indeholdt i leverandørens pristilbud. Ordregiver bedes venligst oplyse nærmere detaljer om: 1) hvilke specifikke sygehuse i akuthelikopterens indsatsområde, der ønskes omfattet af træningen?, 2) hvor mange træningssessioner der ønskes på hvert af de anførte sygehuse? samt 3) den påtænkte varighed af træningssessionerne? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. 1. Det er igangsat et udredningsarbejde med henblik på at fastsætte mulighederne for anlæggelse af helikopterlandingspladser i Region Midtjylland og Region Nordjylland. Endelig godkendelse skal foretages af Statens Luftfartsvæsen. Der forventes at være tale om et antal mellem ) Ordregiverne forventer 1 2 træningssessioner på hvert hospital 3) Ordregiverne forventer, at den

24 samlede varighed vil være max. 2 3 timer pr. hospital inkl. flyvning og træning på jorden 38 Kontraktbilag: 1 Kravnr. 187 (PK1) Træning i forhold til nat rendez vous pladser: Leverandøren bør inden opstart have gennemført nødvendig træning i forhold til landing på de godkendte rendez vous landingspladser som bør benyttes i forbindelse med nat flyvning. Udgifterne til denne træning bør være indeholdt i leverandørens pristilbud under option om døgndækkende helikopterberedskab under punkt 2.1 i Kontraktbilag Kontraktbilag: 1 Kravnr. 187 (PK1) Træning i forhold til nat rendez vous pladser: Leverandøren bør inden opstart have gennemført nødvendig træning i forhold til landing på de godkendte rendez vous landingspladser som bør benyttes i forbindelse med nat flyvning. Udgifterne til denne træning bør være indeholdt i leverandørens pristilbud under option om døgndækkende For at kunne beregne træningsomkostninger i forbindelse med krav nr. 187 natflyvning til rendez vous pladser ønskes oplyst, hvor mange pladser der forventes godkendt før opstart af driftsperioden? Der er spørger bekendt endnu ikke af SLV godkendt sådanne pladser i Danmark. Kan antal og specifik placering af Regionernes godkendte Rendez vous pladser oplyses? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Endeligt antal rendez vous pladser er ikke fastlagt endnu. Ordregiverne forventer at antallet af rendez vous pladser vil blive mellem 4 og 10. Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Endeligt antal rendez vous pladser er ikke fastlagt endnu. Ordregiverne

25 helikopterberedskab under punkt 2.1 i Kontraktbilag 3. forventer at antallet af rendez vous pladser vil blive mellem 4 og Kontraktbilag: 1 Kravnr. 189 (PK1) Træning i forhold til helikopterlæger (under VFR forhold, VFR natforhold og IFR forhold): Leverandøren bør inden opstart have gennemført træning for alle de helikopterlæger der bør arbejde i tjenesten. Helikopterlægernes bemanding forventes at andrage maksimalt 12 personer for forsøgsperioden. Leverandøren må påregne evt. ekstra træning ved udskiftning af helikopterlægerne i perioden. Træningen bør indbefatte generel introduktion til at arbejde i og omkring en helikopter, sikkerhedsrutiner, forholdsregler ved nødsituationer mv. Gennemgang af helikopterens indretning, udstyr, medicinsk udstyr mv. Endvidere praktisk træning i intern og ekstern kommunikation i helikopteren under flyvning, patientmonitorering og behandling under flyvning, ind og udlastning, mv. Endeligt træningsprogram udarbejdes i samarbejde med ordregiverne før træningen påbegyndes. Leverandøren må forvente at bruge 1 2 flyvetimer pr. helikopterlæge til denne træning. Udgifterne til træningen under Ordregiver anfører at der bør gennemføres 1 2 flyvetimers træning per helikopterlæge (op til 12 helikopterlæger i alt). En sådan træning er forbundet med betydelig omkostninger samt væsentlig tidspres i implementeringsfasen. Kan Ordregiver acceptere at Tilbudsgiver: 1) inddrager flere helikopterlæger i hver enkelt træningssession, således at hver lægegruppe modtager 1 2 timers flyvetræning? 2) integrere helikopterlægernes træning i andre af de påkrævede praktiske uddannelsesaktiviteter? Der er tale om et PK1 krav, og dermed kun delvise opfyldelse af et PK1 krav ukonditionsmæssigt, men vil influere på tilbudsvurderingen i negativ retning. PK1 krav vægtes højere end PK2 krav. Der er ikke i stillet krav til hvordan den konkrete træning kan tilrettelægges herunder om der kan inddrages flere helikopterlæger i hver træningssession og om træningen kan integreres i de andre påkrævede praktiske uddannelsesaktiviteter. Da der er tale om et PK1 krav vil tilbudsgivers forslag til det konkrete træningsforløb indgå i tilbudsevalueringen.

26 VFR forhold og IFR forhold bør være indeholdt i leverandørens pristilbud. Udgifterne til træning under VFRnatforhold bør være indeholdt i leverandørens pristilbud under option om døgndækkende helikopterberedskab under punkt 2.1 i Kontraktbilag Kontraktbilag 2 Leverandørens løsningsbeskrivelse Der forekommer forskelle mellem oplysningerne i kravspecifikation (kontraktbilag 1) og løsningsbeskrivelsen (kontraktbilag 2). Bl.a. er der forskelle i oplysningerne om prioriteringen af følgende krav: 35, 39, 83 og 186. Kan det med henvisning til kontraktens afsnit 23 bekræftes, at oplysningerne i kontraktbilag 1 er gældende, eller skal der foretages korrektioner i dette bilag Oplysningerne i kontraktbilag 1 er de gældende, og som det fremgår heraf er klassifikationen af kravene 35, 39, 83 og 186 som følger: Krav nr. 35: PK1 Krav nr. 39: PK1 Krav nr. 83: PK1 Krav nr. 186: PK1 42 Kontraktbilag 3 Vederlagsbilag Afregning pr. flyvetime sammenhæng til faktura: a) Det fremgår, at der foretages særskilt afregning pr. flyvetime hvis den gennemsnitlige flyvetid over hele forsøgsperiodens 13 måneder overskrider 4 timer pr. døgn. Kan det bekræftes at denne afregning kun vedrører de flyvetimer, der akkumuleret over forsøgsperioden ligger ud over en gennemsnitlig flyvetid på 4 timer pr. døgn? b) Det anføres, at der afregnes for hvert budgetår. Kan det bekræftes, at denne afregning er en a conto afregning, der opgøres endeligt ved forsøgsperiodens udløb? a) Der afregnes på følgende måde ved forsøgsperiodens afslutning: Der er 395 dage i forsøgsperioden. Det vil sige, at der skal afregnes for den flyvetid, der ligger ud over 1580 timer (395 dage a 4 timer) svarende til minutter. For hver enkelt dag opgøres flyvetiden i hele minutter. Der rundes af til nærmeste minut. Det totale antal minutter lægges sammen. Hvis der flyves mindre end 1580 timer ( minutter), sker der ikke en reduktion i grundvederlaget.

27 c) I forlængelse af ovenstående ønskes endvidere en uddybning af den anførte mekanisme for afregningsjustering. Vil der i tilfælde af en akkumuleret overskridelse over forsøgsperiodens 13 måneder, blive foretaget en justering og afregning af den akkumulerede flyvetidsoverskridelse over forsøgsperioden (ikke en særskilt justering og afregning af de enkelte daglige flyvetidsoverskridelser)? d) Endvidere ønskes det afklaret om der afregnes med minimum 1 time, for en overskridelse på under 1 time? Hvis der i perioden eksempelvis flyves 1587 timer, afregnes der for 7 timer. b) Ja, der gennemføres en a conto afregning, baseret på de 9 måneders drift i 2011, svarende til 275 dage og 1100 timer. Den endelige opgørelse sker ved forsøgsperiodens udløb 30. april 2012, baseret på de 1580 timer ( minutter). For eventuelle forlængelsesperioder afregnes efter principperne under a) og b). Hvis der fx forlænges med 12 måneder, sker den endelige opgørelse efter de 12 måneder. Hvis der forlænges med 6 måneder, sker opgørelsen efter 6 måneder. c) Der henvises til svaret under a), idet det kan bekræftes, at det er den akkumulerede overskridelse over forsøgsperiodens 13 måneder og ikke de enkelte daglige flyvetidsoverskrivelser, der afregnes i forhold til den oplyste timepris. d) Hvis der i forsøgsperioden er fløjet mellem og minutter, afregnes for en overskridelse på 1 time. Timeprisen skal således angive prisen for hver 60 minutters overskridelse af

28 rammen på 1580 timer ( minutter). 43 Kontraktbilag 3 Vederlagsbilag Option om døgndækkende helikopterberedskab samt Option: Døgndækkende helikopterberedskab. Det fremgår, at den angivne merpris per time i forbindelse med variabel afregning af flyvetimer udover 5 timer, alene er vejledende for ordregivere. Hvordan skal dette tolkes? 44 Udbudsbetingelser pkt Der er anført en vedståelsesfrist frem til og med 30. juni 2011: Kan det påregnes, at der under alle omstændigheder gives Byder den påtænkte tid til implementeringsfasen jf. tidsplanen? 45 Udbudsbetingelser Mindste krav (MK), prioriterede krav (PK) og krav (K): 1) Kan der oplyses nærmere om Ordregivers pointmodel for evaluering af krav der opfylder hhv. PK1 og PK2. 2) Udbyder anfører at "K" krav ikke indgår i evaluering af tilbud men inddrages i implementeringsfasen. Ordet "bør" indicerer en form for præference. Kan Ordregiver venligst uddybe, hvordan denne sondering operationaliseres så Byder kan optimere opfyldelse af "K" krav? Formuleringen angivelse af prisen er alene vejledende for ordregiverne i kontraktbilag 3 vederlagsbilag pkt. 2.1 og pkt udgår. Tilbudsgiver kan således se bort fra denne formulering. Såfremt tidspunktet for kontraktindgåelsen, jf. udbudsbetingelsernes pkt. 1.7 tidsplan, udskydes, vil implementeringsfasen blive parallelforskudt tilsvarende. Ordregiverne kan således bekræfte, at implementeringsfasen ved en forsinket kontraktindgåelse ikke vil blive begrænset/afkortet. 1) Nej, der er endnu ikke udfærdiget en pointmodel for evaluering af henholdsvis PK1 og PK2. Det kan dog oplyses, at alle krav klassificeret som PK1 vil blive vægtet ens, at alle krav klassificeret som PK2 vil blive vægtet ens og således, at krav klassificeret som PK1 vil blive vægtet højere end krav klassificeret som PK2. 2) Krav markeret med "k" er ønsker til funktionaliteter mv. fra Ordregivernes side. "Bør" tilkendegiver altså i denne sammenhæng, at det er noget, Ordregiverne gerne ser opfyldt fra Følgende formulering udgår fra kontraktbilag 3 vederlagsbilag pkt. 2.1 og pkt : Angivelse af prisen er alene vejledende for ordregiverne. 3)

29 tilbudsgivers side. Og ordregiverne ønsker tilbudsgivers tilkendegivelse af, hvorvidt man kan opfylde disse ønsker/funktionaliteter. 46 Udbudsbetingelser Kan Ordregiver bekræfte, at den anførte reference til krav 164 i stedet skal være krav 163 (som vedr. Implementeringsplan)? 47 Udkast til kontrakt pkt. 5 d Kan udbyder bekræfte, at henvisningen til pkt. 6.d.1. er forkert og bør være 5.d.1 i stedet? 48 Udkast til kontrakt pkt. 7 a og pkt. 19 a Det er Tilbudsgivers opfattelse, at vi skal levere de ydelser der er omfattet af Kontraktbilag 1 og Kontraktbilag 2 samt at der ikke herudover skal leveres andre bi og tillægsydelser. Kan udbyder bekræfte, at hvis Tilbudsgivers ydelser skal omfatte andet end ydelser beskrevet i Kontraktbilag 1 og Kontraktbilag 2, skal dette forhandles med Tilbudsgiver, herunder de nærmere vilkår, evt. kompensation, inden sådanne ydelser skal leveres? 49 Udkast til kontrakt pkt. 11 Byder skal oplyse priser eksklusiv moms. Kan Ordregiver oplyse om ydelsen er momspligtig Samtidig har Ordregiverne dog vurderet, at vigtigheden af disse krav ikke har en sådan vægt, at de bør indgå i evalueringen af de indkomne tilbud. Ja, Ordregiverne kan bekræfte at henvisningen i Udbudsbetingelsernes pkt rettelig skal være til krav nr. 163, som vedrører tilbudsgivers udkast til implementeringsplan, idet dette udkast til implementeringsplan indgår i evalueringen som et selvstændigt underkriterium. Ja, henvisningen skal rettelig være til pkt. 5.d. 1. afsnit. Operatøren/tilbudsgiver skal levere de ydelser, der fremgår af udkast til kontrakt med tilhørende bilag. Der henvises desuden til udkast til kontrakt pkt. 9 "Kundens ændringsret", hvoraf det fremgår, at Kunden, under iagttagelse af udbudsreglerne, har ret til at kræve ændringer i Leverandørens ydelser, efter den procedure der fremgå af pkt. 9. Der henvises derfor til kontraktens pkt. 9 i sin helhed, samt til kontraktens pkt. 23: "Kontraktgrundlag og kontraktændringer". Ordregiver kan ikke oplyse, om tilbudsgiver er pligtig til at svare moms

Kontraktbilag 5. Spørgsmål svar til udbudsmateriale

Kontraktbilag 5. Spørgsmål svar til udbudsmateriale Kontraktbilag 5 Spørgsmål svar til udbudsmateriale Udbud af Akutlægehelikopter til Region Midtjylland og Region Nordjylland EU udbud nr. 2010/S 204 311519: Offentliggjort den 26. november 2010. 1 57 Kontraktbilag

Læs mere

Kontraktbilag 1 Kravspecifikation

Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Kravspecifikation for akutlægehelikopteren i Region Midtjylland og Region Nordjylland side 1 (47) Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1.1 Mindstekrav (MK), prioriterede

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 Stapler, ligeringsclips, trocar, veress kanyle og præparat opsamlingsposer til minimal invasiv kirurgi. 1: Kan det passe, at det ikke

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere.

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. 16.06.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 5. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12

Spørgsmål / svar. pr. 5. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål / svar pr. 5. november 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål 1: Generelt Kan vores materiale brugt til det annullerede udbud anvendes i relation til den nye udbudsforretning,

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-11-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Hardware til digitale skilte, infoskærme, digitale standere og skærme til patientstuer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5 Sagsnr. 1-23-4-101-11-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Hængesøjler, OP-lamper og monitorophæng til Dagkirurgisk Afdeling og den Fælles Akutmodtagelse, Det nye Universitetshospital, Aarhus

Læs mere

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016.

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016. Sagsnr. 2016/S 074-128382 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 1 Udbud af Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Nr. Spørgsmål Svar Modtaget 1 Vedr. ESPD / dokumentation: Der blev stillet spørgsmål til den dokumentation,

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest Indhold Generelle forhold... 4 Diverse spørgsmål... 4 Referenceliste... 5 Afsnit 2.10 - delaftaler... 6 Afsnit 2.15 udvælgelseskriterier... 7 Afsnit 2.16 tildelingskriterium... 8 Afsnit 2.3 sprog... 9

Læs mere

Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats

Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Høringssvar til Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale indsats Region Nordjylland har den 18. februar

Læs mere

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122 J.nr. 13/17122 BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C T +45 72 27 00 00

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft Aftalebilag 5 og svar Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft til "Udbudsbetingelser screeningsalkometer" Spg. 1 15. juli

Læs mere

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 Der mangler svar på nogle af spørgsmålene. Disse vil blive besvaret senere dog senest d. 30.11.2012. Nr. Spørgsmål Svar 1 Pakke 772 Sydtrafik anmodes

Læs mere

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/32198716.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery Publish date 4/12/2012

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt 29. juni 2012 3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532 pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Spørgsmål 1 - Kontraktbilag 1 2.2/2.3 Findes specifikke ønsker

Læs mere

Spørgsmål og svar. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Spørgsmål og svar. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Spørgsmål og svar 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Er det muligt at ændre tilbudsfristen evt. så der gives 14 dage længere? Tilbudsfristen ændres

Læs mere

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris)

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris) Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: Rettelse/tilføjelse 1: Kontrakten

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: "Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter.

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter. Spørgsmål og svar vedr. EU-udbud - køb af bankydelser i Region Hovedstaden (opdateres løbende) Frist for spørgsmål til udbudsmaterialet: 7. august 2015. Spørgsmål 1 Kravspecifikation Bilag 1, afsnit 3.1.3

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Generell Informasjon Versjon 1 Url http://com.mercell.com/permalink/34697613.aspx Ekstern anbuds referanse ID 12/7362 Konkurranse type: Anbudskonkurranse Dato for

Læs mere

UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE

UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Haslev den 26. april 2016 Faxe Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. Alle spørgsmål er anonymiseret

Læs mere

Kan I definere ekstra stærk stofkant?

Kan I definere ekstra stærk stofkant? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00.

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00. Spørgsmål og svar 19.10.2015 Nr. Spørgsmål Svar 1 Er det muligt at få en dwg fil der indeholder alle lokalerne der skal indrettes, fremfor den nuværende der kun indeholder halvdelen af de lokaler der skal

Læs mere

Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning

Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/36688190.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE UDBUD AF SLAMSUGNING Nummer Spørgsmål Svar 1 Spørgsmål/bemærkning 1 Miljøledelse & arbejdsmiljøledelse: Kriteriet er laveste pris og ikke økonomisk mest fordelagtigt. Er dette

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. pr. 11. september 2013: Hofteimplantater til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. pr. 11. september 2013: Hofteimplantater til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2013/S 162-282296 pr. 11. september 2013: Hofteimplantater til Region Midtjylland 26-08-13 30-08-13 1 Udbudsbetingelser offentligt udbud 1) 2. Oplysninger om virksomhedens

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:397835-2011:text:da:html DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S 74-122207 pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Udbudsbilag 4, delaftale 1, Low flux: Ønskes en eller to

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Nyt Hospital Hvidovre Hvidovre Hospital Kettegård Allé 30 2650 Hvidovre UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Opgang 1 Afsnit 139 Til: Interesserede tilbudsgivere Dato: 4. december 2013 Udbud af kravdatabase mv.:

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389 Nr. Spørgsmål Svar Generelle spørgsmål 1 - Pkt. 2.17.: Der skal i tilbuddet vedlægges gældende prisliste og oplyses en rabatsats for køb udover det i tilbudslisten anførte. Den nævnte rabatsats indgår

Læs mere

Praktisk erfaring i forbindelse med dialog ved udbud

Praktisk erfaring i forbindelse med dialog ved udbud København, 19.-20. juni 2013 Praktisk erfaring i forbindelse med dialog ved udbud 1 V/Erik Riis Krogh og Ditte Nicolajsen, Indkøbsafdelingen Region Syddanmark Agenda Gennemgang af Dialog udbudshjulet.

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET

VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET SINE. Nimbusparken 24, 4.. 2000 Frederiksberg. Tel +45 4515 2165. Fax

Læs mere

Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse. Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg

Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse. Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Sundhed og Socialservice Generelle vilkår for Tilbudsafgivelse Touchskærme til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Udbud på touchskærme og pocket pc er til 72 arbejdsenheder i Sundhed og Omsorg Side

Læs mere

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET. forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET. forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY TILLÆG NR. 76 TIL KOMMUNEPLAN 2013 Offentlig høring om Forslag

Læs mere

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8 Servicekatalog 2014 I dette servicekatalog håber vi, at du vil lade dig inspirere af de forskellige serviceydelser indenfor tekniske løsninger og tests som Dansk Beredskabskommunikation (DBK) tilbyder.

Læs mere

Kravspecifikation OBS. ALLE nedenstående 36 minimumskrav SKAL være accepteret, ellers skal tilbud forkastes.

Kravspecifikation OBS. ALLE nedenstående 36 minimumskrav SKAL være accepteret, ellers skal tilbud forkastes. Kravspecifikation OBS. ALLE nedenstående 36 minimumskrav SKAL være accepteret, ellers skal tilbud forkastes. Minimumskrav Antal krav: 36 Krav til løsningen: 1. krav: Løsningen skal omfatte samtlige døre,

Læs mere

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:60713-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Kontrolbud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 2 5.2 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe.

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388114.aspx Ekstern udbuds ID 60713-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011

Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011 NOTAT Udkast til operationsbeskrivelse og KOOL funktionen i Region Sjælland gældende fra 1. februar 2011 Baggrund og lovgrundlag KOOL funktionen er beskrevet i henholdsvis Beredskabsloven og Sundhedsloven/Den

Læs mere

Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Strømforsyningsinstallationer 2011/S 164-271578

Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Strømforsyningsinstallationer 2011/S 164-271578 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:271578-2011:text:da:html DK-Fredericia: Strømforsyningsinstallationer 2011/S 164-271578 UDBUDSBEKENDTGØRELSE - FORSYNINGSVIRKSOMHED

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Nr.: Spørgsmål Modtaget Svar Besvaret 1 Udbudsmateriale side 12, pkt. 8.1 Prisoplysning og udkast til kontrakt side 11, pkt. 9.1. Der ønskes oplyst priser ex

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge 15. januar 2016 Sagsnr. 08/262 Dok. nr. XXX Initialer ANJ Side 1 af 5 Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge Ad pkt. 4.2 Udbudsbetingelser, Mængder Venligst oplys fordelingen af de 400.000 ton/år indgående

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

Hårde hvidevarer, små el-artikler og vaskerimaskiner

Hårde hvidevarer, små el-artikler og vaskerimaskiner Hårde hvidevarer, små el-artikler og vaskerimaskiner Generell Informasjon Versjon 3 Url http://com.mercell.com/permalink/43671474.aspx Ekstern anbuds referanse ID 14-319-0001 Konkurranse type: Anbudskonkurranse

Læs mere

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler EU-Udbud på Lyskilder og el-artikler 201x/S xx-xxxxxx Hermed uploades til orientering spørgsmål med tilhørende svar. Svar på spørgsmål 1-3, der er modtaget

Læs mere

Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder

Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder mv. Bestyrelsen besluttede i sit møde den 26. juni 2007, pkt. 94/07, at nedsætte en revisionsgruppe til

Læs mere

Notat. Bilag 2 Tillægsnotat afsmitning (prækvalifikation) Specifikke detaljer til udbudsmateriale (afsmitning)

Notat. Bilag 2 Tillægsnotat afsmitning (prækvalifikation) Specifikke detaljer til udbudsmateriale (afsmitning) Notat KONCEPT FOR UDBUDSMATERIALE - LEVERANCER AF PLASTRØR TIL VANDFORSYNING Vejledning 18. november 2009 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 2 2. Læsevejledning... 2 3. Anbefalinger ved prækvalifikation,

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K

Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K Side 1 af 5 Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K T: +45 3392 9169 E: sine@sikkerhedsnet.dk W: www.sikkerhedsnet.dk SINE - det nye fælles radiosystem for det danske beredskab Maj 2008 Hvad er

Læs mere

Parykker til kræftpatienter.

Parykker til kræftpatienter. Parykker til kræftpatienter. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41813900.aspx Ekstern udbuds ID 373778-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure Offentligt

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud 2013-2.513.b, udbud 2013-2.514.b og udbud 2013-2.515.b (Publiceret den 31.

Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud 2013-2.513.b, udbud 2013-2.514.b og udbud 2013-2.515.b (Publiceret den 31. Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud 2013-2.513.b, udbud 2013-2.514.b og udbud 2013-2.515.b (Publiceret den 31. august 2012) 1) Kunne det være muligt at få en faglig begrundelse eller en uddybning

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S 75-123640 Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål 1 Punkt 4.1.13, A krav: Vedrørende blodvolumen kræves der i kravet relativ blodvolumen.

Læs mere

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015 f Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning Udbudsbetingelser Juli 2015 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Ordregivende myndighed 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3

Læs mere

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015 Sagsnr. 1-23-4-101-34-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Etablering af fælles regional TV platform 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsgiver

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem Sagsnr. 1-23-4-101-1-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro. Spørgsmål og svar 1 af 7. oktober 2014

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro. Spørgsmål og svar 1 af 7. oktober 2014 Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro 1. 1.23 Tilbudspræsentation og Besigtigelse af referenceinstallationer. Tilbudsgiver skal derfor sammen med tilbuddet

Læs mere

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer Sagsnr. 1-23-4-72-14-12/ EU udbud 2013/S 178-306796 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af fleksible video- og fiberendoskoper med trolleyudstyr Spørgsmål og svar til UDBUDSBETINGELSERNE Nr.

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 7 17.2.2015 18.2.2015 Delaftale 1A: Kravspecifikation 4.1A

Læs mere

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6 Januar 2016 Fjernvarme Fyn Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser S i d e 1 6 1. Indledning... 3 2. Generelle oplysninger... 3 2.1 Køber... 3 2.2 Udbudsform... 4 2.3 Kontraktform... 4 2.4 Tidsplan...

Læs mere

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300328-2013:text:da:html Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel 4. december 2008 På enhed 7 (Hurtigbussen 555/666) er der ikke virksomhedsoverdragelse af personale - ej heller chauffører. Se passagertal for Hurtigbussen

Læs mere

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying.

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying. Udlejningskontrakt Indhold Udlejningskontrakt... 1 Lejers Data... 1 Luftfartøj data... 1 Kontraktvilkår... 2 Særlige aftaler... 3 Lejeperiode... 3 Underskrifter... 3 Udlejningsbetingelser... 4 Lejers Data

Læs mere

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:170311-2011:text:da:html DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Bygge- og anlægsarbejde

Læs mere

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod.

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod. VFR-pilot info VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar ID Spørgsmål, Leverandør Svar, Københavns Brandvæsen 1 Vil besvarelsen ske løbende? Vi stiller dette spørgsmål, fordi vi ofte har oplevet, at en besvarelse ofte

Læs mere