Bilag I NOTAT. 6. kontor. J.nr Ref. SRN, KKH. Den 16. februar 2002

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag I NOTAT. 6. kontor. J.nr. 6140-0012 Ref. SRN, KKH. Den 16. februar 2002"

Transkript

1 NOTAT 6. kontor J.nr Ref. SRN, KKH Den 16. februar 2002 Bilag I Sammenfatning af høringssvar af de indkomne bemærkninger til VVM redegørelse vedrørende et vindmølleanlæg bestående af 3 ud af i alt 4 vindmøller ved Frederikshavn Havn Dette notat sammenfatter høringssvar indkommet i forbindelse med Frederikshavn Havns vindmølleprojekt. Høringssvarene har indgået i Energistyrelsens behandling af ansøgning fra Nordjyllands Amt, på vegne af Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Havn, om tilladelse til etablering af et vindmølleanlæg bestående af 3 ud af i alt 4 vindmøller på Frederikshavn Havn. Dette notat sammenfatter de 16 indkomne bemærkninger til VVM-redegørelse, som Nordjyllands Amt har gennemført i perioden 31. januar 2000 til 28. marts Forud for VVM-høringen har der desuden været gennemført offentlige høringer samt afholdt offentligt møde. Som følge af VVMhøringen blev det vedtaget at møllerne skulle parallelforskydes længere ud i havet og Energistyrelsen gennemførte en supplerende 14-dages høring med frist 30. juni 2000.

2 2 Myndigheder 1. Trafikministeriet Møllernes placering ønskes justeret, således at de ikke placeres på de dæmninger/adgangsveje, som havnen har anlagt, men i stedet for i depotområdet umiddelbart syd for den i regionplanen angivne placering. Nordjyllands Amt har oplyst, at møllerne er placeret på adgangsveje i den nordlige del af havneområdet efter ønske fra Frederikshavn Havn fremsat forud for udarbejdelse af debatmateriale til foroffentlighedsfasen i maj Imidlertid ses der ikke at være afgørende forhold der taler imod at ændre placeringen delvist, som foreslået af Trafikministeriet, Statshavnen og Nordjyllandsværket. Dog skal bemærkes, at kravet til indbyrdes afstand til vindmøller af hensyn til energieffekten betyder, at 3 af de 4 møller placeres uden for det inddæmmede areal. Nordjyllands Amt indstiller, at ønsket om justering af mølleplaceringerne delvist imødekommes. Energistyrelsen tager Nordjyllands Amts afgørelse om at parallelforskyde møllerne ud mod havet til efterretning, idet det vurderes, at der i de indkomne svar på den supplerende høring ikke har været væsentlig modstand mod flytningen og at placeringen ikke forværrer de miljømæssige konsekvenser af projektet ifølge Skov- og Naturstyrelsen (SNS). 2. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsens Hav- og Råstofkontor finder beskrivelsen af havmiljøet mangelfuld, men har ikke yderligere bemærkninger til projektet, da opfyldning er ved at blive udført, og fordi det kun drejer sig om 2 møller uden for opfyldningen. Hav- og Råstofkontoret finder ikke, at parallelforskydningen, der afstedkommer at der er tale om 3 vindmøller på søterritoriet, giver anledning til yderligere bemærkninger. Energistyrelsen har ingen bemærkninger. 3. Kystinspektoratet VVM-redegørelsen indeholder ikke oplysninger om eventuelle påvirkninger på kystudviklingen eller ændringer af strømforholdene ved indsejling. Det vurderes imidlertid, at etablering af to m 2 vindmøllefundamenter i det planlagte forholdsvis lavvandede område af søterritoriet ikke i væsentlig grad vil påvirke kystudviklingen omkring havnen. Efter drøftelse med Statshavneadministrationen i Frederikshavn formodes projektet ikke af ville ændre strømforholdene i indsejling til havnen. Nordjyllands Amt har oplyst, at bemærkningerne tages til efterretning.

3 4. Nordjyllands Amt, Plankontoret. Amtet gør opmærksom på mindre uoverensstemmelser mellem regionplantillæg nr. 61 og lokalplanforslaget for så vidt angår møllernes rotordiameter og møllernes ydre fremtræden. 3 Nordjyllands Amt har oplyst, at bemærkningerne tages til efterretning. Lokalplanen ændres, således at der er tekstmæssig overensstemmelse med regionplantillæg nr Forsvarets Bygningstjeneste, Forsvarskommandoen, Farvandsvæsenet Forsvarets interesser omkring flysikkerhed for Søværnets helikopterlandingsplads er under afklaring jf. forslagets side 16, afsnit afmærkning. Det skal oplyses, at afmærkning/belysning af/på vindmøllerne skal godkendes af Farvandsvæsenet. Statens Luftfartsvæsen har henvendt sig til Energistyrelsen og oplyst, at der stilles en række krav til hindringsafmærkning af store vindmøller, herunder rød bemaling af vingespidser og markering med hindringslys. Det fremgår, at kravene stilles efter forhandling med Flyvertaktisk Kommando. På et møde med Forsvarsministeriet den 1. september 2000 blev der opnået enighed om, at der nedsættes en arbejdsgruppe, bestående af Statens Luftfartsvæsen, Flyvertaktisk Kommando, Skov- og Naturstyrelsen og Energistyrelsen, der skal fastlægge konkrete individuelle afgørelser for de endelige krav til afmærkning af vindmøller mellem m. Statens Luftfartsvæsen har den 6. november 2001 udmeldt krav om afmærkning af vindmøller ved Frederikshavn. Kravene omfatter røde blinkende lygter som natafmærkning og rød bemaling af den yderste del af vingespidserne som dagafmærkning. Frederikshavn kommune har gennemført 14 dages borgerinformation med CD-rom visualisering af afmærkningen. Projektet med afmærkning har været til behandling og er blevet godkendt i Frederikshavns Kommunalbestyrelse og Nordjyllands Amtsråd henholdsvis den 21. januar og den 12. februar Energistyrelsen vurderer, at den VVM-redegørelse der har været i høring omfatter afmærkning idet det er anført i regionplantillæget for Frederikshavn Havn nr. 61 at Det skal nærmere afklares, om Statens Luftfartsvæsen vil stille krav til afmærkning. Samt at Møllerne må ikke oplyses bortset fra afmærkning, der er nødvendig af hensyn til fly- og sejlsikkerheden. Således har offentligheden været gjort opmærksom på muligheden af afmærkningskrav. Energistyrelsen har lagt vægt på, at de lokale myndigheder fortsat bakker op om projektet med de krævede afmærkninger og forudsætter, at bygherre følger Statens Luftfartsvæsens afmærkningskrav. 6. Flådestation Frederikshavn Flådestationen har ingen bemærkninger til forslaget

4 7. Statshavnsadministrationen Frederikshavn. Eksisterende lokalplan nr ønskes fastholdt gældende indenfor det område, som lokalplanforslag nr dækker, idet Havnerådet forudsætter, at Havnerådet mod erstatning kan kræve en mølle fjernet, hvis Havnerådet finder det nødvendigt, for at en virksomhed kan etablere sig i området. at arealet mellem møllerne i øvrigt må anvendes til de i lokalplan nr nævnte formål og bebygges i henhold til denne plans bestemmelser. Det er afgørende for havnen, at arealerne udover vindmøller også kan anvendes til normale havneformål. 4 Af hensyn til den fortsatte brug af slambassinerne i området er det nødvendigt, at lokalplanområdet forskydes 25 meter mod syd således, at møllerne på land ikke placeres i den eksisterende vej eller i molen. Møllerne kan placeres som vist på forslag 1 - afstand mellem møllerne; 225 meter, - eller som vist på forslag 2 - afstand mellem møllerne; 285 meter. Der skal mellem møllerne være minimum 240 meter svarende til 3 gange møllernes rotordiameter. Der er bastante bestemmelser til udformning af transformerhusene, men ikke så bastante bestemmelser til virksomhedernes bygninger. Dette forekommer besynderligt. Statshavneadministrationen har intet i mod dette, da transformerhusene sammen med møllerne i starten vil være de eneste bygninger i det store område. Det vil ikke være muligt, at møllerne er ensartede med hensyn til udformning og dimensioner på tårn, gearhus og vinger, da vindmøllerne vil blive etableret af forskellige fabrikanter. Af kortbilaget og retningsliniernes punkt 1 får man det indtryk, at hele det mørkskraverede område udlægges til regional vindmøllepark. Det bør præciseres, at det skraverede område må anvendes til havneformål - lokalplan samt til opstilling af op til 4 vindmøller. Ansvaret for Frederikshavn Havn er efter høringssvaret er indkommet, overgået fra Statshavneadministrationen til Frederikshavn Kommune. Kommunen har samme holdning som anført i høringssvaret, idet kommunen har været med til at udforme høringssvaret. Nordjyllands Amt har oplyst, at de i regionplanforslaget udlagte lokaliteter for store vindmøller skal anvendes til dette formål. Den konkrete anvendelse fastlægges i lokalplan for området. Kommuneplanlægningen skal virke for realisering af regionplantillægget. En retningslinie i en lokalplan der fastlægger, at en allerede etableret vindmølle må vige for andet formål, er således ikke i overensstemmelse med regionplantillægget. Arealerne udenfor vindmølleplaceringerne skal kunne anvendes til havneformål i overensstemmelse med den gældende lokalplan for havneområdet.

5 Lokalplan nr , Frederikshavn Kommune, omhandler vindmølleparken og fastlægger alene udseende af disse og tilstræber en ensartethed så vidt det er muligt set i lyset af, at området skal anvendes til forsøgs- og demonstrationsmøller. 5 Møllerne er placeret på adgangsveje i den nordlige del af havneområdet efter ønske fra Frederikshavn Havn fremsat forud for udarbejdelse af debatmateriale til foroffentlighedsfasen i maj Imidlertid ses der ikke at være afgørende forhold der taler imod at ændre placeringen som foreslået af Trafikministeriet, Statshavnen og Nordjyllandsværket. Dog skal bemærkes, at kravet til indbyrdes afstand til vindmøller af hensyn til energieffekten betyder at 3 af de 4 møller placeres uden for det inddæmmede areal. Nordjyllands Amt indstiller, at ønsket om justering af mølleplaceringerne delvis imødekommes, men således at møllerne placeres indenfor det forslag til regionplan udlagte vindmølleområde. Ønsket om at møllerne skal kunne fjernes til fordel for placering af erhverv til havneformål imødekommes ikke. Derimod vil de øvrige arealer indenfor lokalplanområdet kunne anvendes efter bestemmelserne i lokalplan Energistyrelsen har ingen yderligere bemærkning, idet beslutningen om at placeringen af møller forskudt i forhold til placeringen i VVM tages til efterretning, og Nordjyllands Amt har oplyst, at ændringerne ikke har ført til yderligere bemærkninger fra Skov- og Naturstyrelsen samt DMU. Landsdækkende og lokale organisationer 8. Dansk Sejlunion Har ikke kommenteret sagen 9. Danmarks Fiskeriforening Foreningen ser ikke nogen problemer med det ansøgte projekt, da de 3 havmøller er placeret i et område uden fiskerimæssige interesser. 10. Foreningen af Danske Ral- og Sandsugere Bestyrelsen i Foreningen af Danske Ral- og Sandsugere har fremført, at der ikke er indvindingsinteresser der er eller bliver berørt af projektet, hvorfor der ikke er yderligere bemærkninger. 11. Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomite for Frederikshavn og Læsø. I lokalkomiteen ser man generelt meget positivt på vindenergien. Det er naturligvis væsentligt at få placeret møllerne et sted, hvor energiproduktionen vil blive høj, og hvor hensynet til omgivelserne - mennesker såvel som natur - gør det acceptabelt.

6 6 Denne afvejning mellem de forskellige hensyn finder vi i det konkrete forslag klart falder ud til møllernes fordel, også med de rettelser, der senere er udarbejdet til afsnittene om støj og skyggevirkning. Ikke mindst lægger lokalkomiteen vægt på det anførte om, at møllerne vil producere 20 mio. kwh uden at atmosfæren belastes med CO2 - hvilket anføres at svare til 10% af elforbruget i Frederikshavn Kommune. Vi kan således anbefale forslaget til regionplan til vedtagelse. Virksomheder 12. NV Kraft A/S, Nordjyllandsværket. Elsam A/S, Nordjyllandsværket, der af Frederikshavn Kommune er ønsket som ejer og entreprenør for vindmøllerne, ønsker en placering ca. 40 meter mod vest i forhold til den i lokalplanen angivne placering. Årsagen er af teknisk karakter, idet placering på eksisterende dæmninger er uhensigtsmæssig. Mølle 1 og 2 vil i vort forslag blive placeret i hvert sit opfyldningsbassin med en indbyrdes afstand, der svarer til det gældende lovkrav om minimum 3 gange rotordiameteren. Nordjyllands Amt har oplyst, at møllerne er placeret på adgangsveje i den nordlige del af havneområdet efter ønske fra Frederikshavn Havn fremsat forud for udarbejdelse af debatmateriale til foroffentlighedsfasen i maj Imidlertid ses der ikke at være afgørende forhold der taler imod at ændre placeringen som foreslået af Trafikministeriet, Statshavnen og Nordjyllandsværket. Dog skal bemærkes, at kravet til indbyrdes afstand til vindmøller af hensyn til energieffekten betyder at 3 af de 4 møller placeres uden for det inddæmmede areal. Nordjyllands Amt indstiller, at ønsket om justering af mølleplaceringerne delvist imødekommes. 13. Tacke Windenergie GmbH, Enron Wind Denmark ApS. På Tacke`s nyudviklede TW 2.0 Offshore er navhøjden 65 meter og rotordiameteren 70,5 meter. Vi vil med lokalplanforslagets bestemmelser om navhøjde på meter og rotordiameter på meter samt forholdet mellem navhøjde og rotordiameter mellem 0,9 og 1,1 være udelukket fra at komme i betragtning til en placering på Frederikshavn Havn med testmølle. Enron Wind Denmark ønsker derfor lokalplanens krav ændret med hensyn til rotordiameteren eller der åbnes for muligheden for en dispensation, da vi er meget interesseret i at få en testmølle op. Tacke Windenergie har ved skrivelse af 11. april 2000 meddelt, at firmaet alligevel vil kunne overholde de opstillede retningslinier og trækker derfor denne del af sin indsigelse tilbage. Der ønskes ligeledes mulighed for at samle alle elektriske komponenter i en container placeret på en platform monteret på møllens nederste del nogle meter over vandlinien. Tacke oplyser, at firmaet også vil kunne acceptere at containeren placeres på havnen.

7 7 Nordjyllands Amt har oplyst, at kravet om at et interval på m i navhøjde og en indbyrdes forskel på maksimalt 10% imellem vingediameter og navhøjde for den enkelte mølle er begrundet i ønsket om at tilstræbe et nogenlunde ensartet indtryk af mølleparken og samtidig at give mulighed for at udvikle store møller. Hvis ønsket om en navhøjde på 65 m skulle imødekommes ville det betyde, at den maksimalt tilladelige navhøjde på 80 m skulle reduceres til ca. 75 m for at fastholde kravet til ensartethed. Men 75 m s navhøjde vil efter forvaltningens opfattelse ikke give tilstrækkelig fleksibilitet til at udvikle store møller. Tacke ønsker mulighed for etablering af container monteret på vindmøllens nederste del. Tacke har siden telefonisk meddelt at kunne acceptere at containeren placeres på havnearealet. Nordjyllands Amt indstiller, at de opstillede krav til navhøjder og vingediameter fastholdes. Energistyrelsen har ingen bemærkninger. Privatpersoner 14. Beboere i Fiskerklyngen med underskrift fra 49 lodsejere A. Det vil ikke være hensigtsmæssigt, at placere Vindmøller Nordhavn så de - som jernbanen - skæmmer. I forvejen er udsigten ødelagt. B. Vi mener også, at støjen, uroen og lysreflekserne vil være så voldsomme, at det vil genere og plage os borgere, der er bosiddende i og omkring Fiskerklyngen både, når vi er inde og udenfor vore huse. C. Vi oplever, at det bevaringsværdige og idylliske miljø vil forsvinde ud i den blå luft sammen med vingesuset fra vindmøllerne. A. Nordjyllands Amt har oplyst, at afstanden fra Fiskerklyngen til den nærmeste vindmølle er ca. 850 m. Møllerne vil være markant synlige. Den nuværende åbne karakter af havneområdet vil ændres væsentligt, når byggemulighederne inden for lokalplan realiseres. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. B. Nordjyllands Amt har oplyst, at støjbekendtgørelsen fastlægger, at vindmøller ikke må belaste omgivelserne med støj over 40dB(A) i bymæssig bebyggelse. Beregningerne anført på vedlagte bilag viser en støjbelastning ved Fiskerklyngen på ca. 32dB(A) eller 8dB(A) under kravværdien. Der foreligger ikke grænseværdier for skygge fra vindmøller. Men det forventes, at de vejledende grænseværdier vil ligge på 10 timer/år - reel værdi. Det vil sige, den forventede skyggebelastning på årsbasis. En anden beregningsmetode er den såkaldte worst case, hvilket er en teoretisk belastning, uden hensyntagen til skydække, regn mv. Reel værdi på 10 timer kan sammenlignes med worst case på 30 timer. I forbindelse med fremlæggelse af forslag til regionplantillægget er gennemført beregninger, som viser, at de boligområder, der udsættes for mest skygge, vil udsættes for skygge i

8 under 4 timer realtid. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. 8 C. Nordjyllands Amt har oplyst, at områdets bevaringsværdier og idylliske miljø er søgt sikret gennem bevaring af lokalplan Dette forhold ændres der ikke ved. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. 15. To Lodsejere omfattet af deklaration lyst 1976 med underskrift fra tre lodsejere Vi finder opførelse af de påtænkte vindmøller i strid med de forhandlinger, der siden 1976 er ført om den accepterede deklaration for det opfyldte areal udenfor vore ejendomme. Aftalen blev indgået for at sikre en naturlig udvikling af havnen med de for en havn naturlige bygninger og erhverv, herunder kraner til værfter, idet det var det vi ville få at se på. De påtænkte vindmøller vil ødelægge hele dette havnebillede, og er derfor ikke omfattet af den ånd, der var i møderne og som førte til accept uden erstatning. Vi må derfor på det kraftigste protestere mod opførelsen og anbefaler møllerne f.eks. flyttet ud i havet, som det sker andre steder. Nordjyllands Amt har oplyst, at aftalen fra 1976 betød, at det opfyldte areal blev zoneret, således at arealerne lige udenfor boligerne blev fastholdt som naturareal uden bebyggelse og først herefter kunne der opføres ny virksomhedsbebyggelse. Aftalen blev i 1985 ændret til en deklaration med samme indhold. Intentionerne i aftalen er endvidere indarbejdet i den for området gældende lokalplan. Deklarationsområdet berøres ikke af mølleplaceringerne, idet den nærmeste vindmølle er placeret ca. 225 meter sydøst for deklarationsområdet og ca. 600 meter fra boligerne på Nordre Skanse. Siden aftalens indgåelse i 1976 er der sket en stor udvikling i aktiviteterne på havnearealerne. Stålproduktionen på Nordhavnen omfatter i dag ikke kun leverancer til værftsindustrien, men også til vindmølleindustrien. I takt med denne industris udvikling er der behov for let tilgængelige arealer til forsøgs- og demonstrationsmøller. En placering langt ude i havet vil betyde store afstande til land og dårlige adgangsforhold i hårdt vejr, som kan vanskeliggøre det udviklingsarbejde, der skal foregå. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. 16. Beboere på Nordre Skanse med underskrift fra 26 lodsejere

9 A. Omkring støj gøres der opmærksom på, at beregningen viser, at støjen ligger meget tæt på bekendtgørelsens krav om støj fra vindmøller nemlig 38,1 db(a) mod 40dB(A) og, at støjniveauet om natten overstiger den for nattetimer gældende norm på 35 db(a), der i lokalplan er fastlagt for boligområdet Nordre Skanse. 9 Det bemærkes i øvrigt, at det formentlig kun er helt nye vindmøller, der kan opfylde kravet, ikke blot lidt slidte. B. Kravet i støjbekendtgørelsens 2 stk.3 er ikke opfyldt for så vidt det i lokalplan nr udlagte område, som bynært rekreativt areal. C. Omkring skyggeforhold gøres opmærksom på, at ikke ubetydelige dele af byen vil blive påvirket af skyggekast fra møllerne. Sammentællingen af tallene i shadow-kalenderen for Nordre Skanse viser et langt højere tal, end det tal der er beskrevet i redegørelsen. D. Højdeforholdene er belyst ved sammenligning med Frederikshavn Kirke og Cloostårnet. Foto 2 og 3 vurderes ikke troværdige. E. Der mangler oplysninger i planforslaget om evt. krav om afmærkning fra Statens Luftfartsvæsen. F. Lodsejerne mener grundet den opståede fejl, at planlovens 26 ikke er fulgt. A. Nordjyllands Amt har oplyst, at støjbekendtgørelsen fastlægger at vindmøller ikke må belaste omgivelserne med støj over 40 dba i bymæssig bebyggelse og 45 dba i det åbne land. Beregningerne anført på vedlagte bilag viser, at støjbelastningen på de nærmest beliggende boligområder er 38 dba, eller 2 dba under kravværdien. Støjbekendtgørelsen fastlægger ikke særlige krav til støj om natten. Baggrundsstøjen i området vil imidlertid ofte overstige 40dBA - nemlig vindstøj, bruset fra brændingen ved pålandsvind, vejstøj, jernbanestøj og støj fra byen. Jf. bekendtgørelse om støj fra vindmøller skal vindmøllerne drives og vedligeholdes, således at støjgrænserne overholdes. Miljømyndigheden dvs., Nordjyllands Amt påser gennem tilsyn med vindmøllerne, at dette sker. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. B. Nordjyllands Amt har oplyst, at støjbekendtgørelsen fastlægger at møller ikke må støje mere end 40 dba, hvilket jf. bemærkningerne under pkt. A er opfyldt. Støjbekendtgørelsen fastlægger, at vindmøllerne ikke må støje mere end 40dB(A) på rekreative områder. Arealet nord for havnen er gennem lokalplan udlagt til bynært rekreativt område. Anvendelsen er offentlige formål dvs. bynært rekreativt område, strandeng, strandareal, beplantning og lign. med strandeng og afskærmende beplantningsbælte i den sydlige del nærmest vindmøllerne. Arealet umiddelbart syd herfor er jf. lokalplan udlagt til havneformål med et tilladt støjniveau indenfor området på max. 70dB(A). Vindmøllerne påvirker de sydligste 300 m af det bynære rekreative område med et støjniveau over det tilladte jf. bekendtgørelse om støj fra vindmøller. Endvidere vil samme område ved

10 udbygning af erhvervsområdet på Nordhavnen blive påvirket af ikke ubetydelig støjbelastning herfra. Lokalplan vedtaget bør ændres med henblik på en anvendelsesmæssig zonering af det bynære rekreative område. Nordjyllands Amt indstiller, at vedtagelse af lokalplanforslaget forudsætter, at ændring af lokalplan iværksættes senest i forbindelse med ibrugtagning af arealet. 10 C. Nordjyllands Amt har oplyst, at der ikke foreligger grænseværdier for skygge fra vindmøller. Men det forventes, at de vejledende grænseværdier vil ligge på 10 timer/år - reel værdi. Det vil sige, den forventede skyggebelastning på årsbasis. En anden beregningsmetode er den såkaldte worst case, hvilket er en teoretisk belastning, uden hensyntagen til skydække, regn osv. Reel værdi på 10 timer kan til dels sammenlignes med worst case på 30 timer. I forbindelse med fremlæggelse af forslag til regionplantillægget, er gennemført beregninger, som viser, at de boligområder der udsættes for mest skygge, vil udsættes for skygge i 3,5-4 timer/år reel værdi, dvs. væsentligt mindre end den forventede vejledende grænseværdi på 10 timer/år - reel værdi. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. D. Nordjyllands Amt har oplyst, at samspillet med byens profil, herunder kirken, fremgår af illustration 3, 4 og 5. Møllerne er indsat på fotos taget på stedet på baggrund af en perspektivisk konstruktion udført på computer. Illustration 4 giver et klart billede af møllernes størrelser, set på stor afstand sammenholdt med byen og havneområdet. Det samme gælder illustration 5. Det fremgår heraf umiddelbart, at møllernes navhøjde er højere end fx udsigtspunktet fra Pikkerbakken, bl.a. fordi møllernes nav på illustrationen set fra Pikkerbakken ligger over horisontlinien. Frederikshavn Kirkes spir har ca. samme højde som Pikkerbakken. På illustration 3 virker møllerne mindre end Frederikshavn Kirke. Det skyldes alene den perspektiviske virkning. Fra det valgte fotostandpunkt er afstanden til den nærmeste mølle 3 x afstanden til kirken. Det er årsagen til, at møllerne herfra vil være mindre end kirken. Men også dette billede understreger møllernes betydelige størrelse. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. E. Nordjyllands Amt har oplyst, at i forbindelse med udarbejdelse af forslag til regionplantillæg blev der rettet henvendelse til Farvandsvæsenet med henblik på afklaring af spørgsmålet om afmærkning. Der er igen den 28. april 2000 rettet henvendelse til Farvandsvæsenet, og der er endnu ikke modtaget afgørelse. F. Nordjyllands Amt har oplyst, at Amtsrådet og Frederikshavn Kommune fremlagde forslag til regionplantillæg samt kommune og lokalplanforslag fra 31. januar til 28. marts Ved brev af 3. februar 2000 oplyser Svend Larsen, beboer på Nordre Skanse, at skyggeberegninger er foretaget på en mølle med navhøjde på 60 m, medens de visualiserede møller er vist med en navhøjde på 80 m. Nordjyllands Amt og Frederikshavn Kommune har fået foretaget nye skyggeberegninger og støjberegninger med en vindmølle med 80 m navhøjde og 80 m rotor. Disse beregninger viser, at de nærmest beliggende boligområder forventes at blive belastet med skygge i 3,24 timer/år - reel værdi, fortrinsvis fra kl 06 til 09. Selv med en rotor på 90 m vil skyggebelastningen ligger på under 4 timer/år reel værdi. Møllerne vil således ikke påvirke boligområder med skygge der vil ligge over

11 disse forventede vejledende grænseværdier. Kurven for 10 timers skygge ligger indenfor havneområdet og mere end 200 meter fra nærmeste boligområde. Der er ikke i de fremlagte planforslag fastsat krav til skyggekast, men Nordjyllands Amt og Frederikshavn Kommune valgte alligevel at orientere de nærmest beliggende boligområder om resultatet af de reviderede beregninger ved brev af 23. februar Med henvisning til foranstående var der efter Nordjyllands Amts og kommunes vurdering således ikke tale om ændringer, der kan sidestilles med et nyt planforslag. Nordjyllands Amt indstiller, at det anførte ikke giver anledning til ændringer i projektforslaget. 11

VINDERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37

VINDERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37 VINDERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37 VINDMØLLE?ARK VED LANDTING LOKALPLANENS BAGGRUND OG FORMÅL Lokalplanens formål er at give mulighed for at etablere en vindmøllepark i Landting området. Ved vindmølleparkens

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde syd for Torrild Rammeområde 1.V.2 Marts 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Debatoplæg VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune Debatoplæg Testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune

Læs mere

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 November 2010 Baggrund Lolland Kommune vedtog den 23. september 2010 Temakommuneplan for vindmøller. Temakommuneplanen vil blive en del af

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Kjellingbro

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Kjellingbro Projektbeskrivelse Vindmøller ved Kjellingbro Marts 2014 1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth ApS Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com Tlf. 40 59 17 01 2 Indledning Denne projektbeskrivelse

Læs mere

Vindmøller ved Stakroge

Vindmøller ved Stakroge Vindmøller ved Stakroge Debatoplæg Debatperiode: 8/10 2015-5/11 2015 Tillæg nr. 28 til Kommuneplan 2013-2024 Vindmøller ved Stakroge Med dette debatoplæg indledes planlægningen for et konkret vindmølleprojekt

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 9. oktober 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Ruhøjvej 10, Moestrup.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 9. oktober 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Ruhøjvej 10, Moestrup. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Ruhøjvej 10, Moestrup, 8983 Gjerlev J som følge af opstilling af vindmøller ved Allestrupgård i henhold til lokalplan nr. 565 for Randers Kommune

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Lokalplan nr. 160 Indholdsfortegnelse: Redegørelse. Beskrivelse af eksisterende og planlagte arealanvendelse. Side 1 Areal, placering... A 2 Baggrund og formål med planen... A 3 Kort beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 GULDBORGSUND KOMMUNE OKTOBER 2011 REDEGØRELSE BAGGRUND Jf. Guldborgsund Kommunes klimaplan

Læs mere

Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12, Stevns Kommunes journal nummer 14/3851

Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12, Stevns Kommunes journal nummer 14/3851 Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge Bredeløkke 6 april 2015. Sendt pr. e-mail til plan@stevns.dk og pr. post Høringssvar, lokalplan m.v. vedrørende opførelse af vindmøller på Bredeløkkevej 12,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Søndervej 48, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune 28.

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Vindmølleplan. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021

Vindmølleplan. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021 Vindmølleplan Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021 Titel: Vindmølleplan for Middelfart Kommune, Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 Udarbejdet af: Middelfart Kommune, bistået af Statens Vindmøllesekretariat

Læs mere

Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller

Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Denne vejledning knytter sig til cirkulære nr. 100 af 10. juni 1999 om planlægning for og landzonetilladelse til

Læs mere

Tillæg nr. 27b. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025. Område til Vindmøller ved Faster-Astrup. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 27b. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025. Område til Vindmøller ved Faster-Astrup. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 27b Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025 Område til Vindmøller ved Faster-Astrup Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. juni 2014 FORORD

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til blandet bolig og erhverv Daler 231.21.1 TØNDER KOMMUNE Teknisk Forvaltning November 2011 Kommuneplantillæg nr. 03-231

Læs mere

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende VINDMØLLER MÅRUP GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være CO 2-neutral i 2030. Derfor ønsker Byrådet at give gode muligheder for produktion af vedvarende energi. På den

Læs mere

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Lindum DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4. FORSLAG Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V5 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune som energikommune

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Bistrupvej 5, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune 28.

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse:

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen matr.nr. 36 Sønden Åen, Tim som følge af opstilling af vindmøller ved Tim i henhold til lokalplan nr. 281 for Ringkøbing-Skjern Kommune sagsnr.

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

BILAG 5 SKYGGEKAST. Fra side 103 nederst (fra afsnit 6.3) til 106 (til afsnit 6.3.4.) i VVM-rapporten

BILAG 5 SKYGGEKAST. Fra side 103 nederst (fra afsnit 6.3) til 106 (til afsnit 6.3.4.) i VVM-rapporten BILAG 5 SKYGGEKAST Fra side 103 nederst (fra afsnit 6.3) til 106 (til afsnit 6.3.4.) i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn Hvis en støjmåling efter opstilling af

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 11-030-0002, Novrup-Måde landområde, Forsøgsmøller ved Esbjerg

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 11-030-0002, Novrup-Måde landområde, Forsøgsmøller ved Esbjerg Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 11-030-0002, Novrup-Måde landområde, Forsøgsmøller ved Esbjerg Indledning Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 11-030-0002, Novrup-Måde Landområde, Forsøgsmøller ved

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 September 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD

Læs mere

Vindmøller ved Romvigvej nær Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Romvigvej nær Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Romvigvej nær Vildbjerg Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger BILAG 2 Opsummering af bemærkningerne og deres indhold Der er indkommet i alt 11 bemærkninger fra følgende: 1.

Læs mere

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Kystdirektoratet Trafikministeriet Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Dato: 3. december 2004 J.nr.: 4331-217-211-30 Sagsbehandler: Fuldm. cand. jur. Jøm Bisgaard Deres ref: Principiel

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010):

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010): MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 10 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 21. december 2010 J.nr. MKN-100-00788 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Anmeldelse af vindmøller

Anmeldelse af vindmøller Anmeldelse af vindmøller Vindmølleområde T18 ved Fonvad i Herning Kommune Visualisering af 4 nye møller ved Fonvad set fra Odinsvej 21. oktober 2013 Ansøger og baggrund Erik Fiedler Jensen, Helstrupvej

Læs mere

Projektet er placeret i Nordisk Park, Vinkelvej 22 i Viborg i tilknytning til Gymnastik- og Idrætshøjskolen og atletikstadion på østsiden af Søndersø.

Projektet er placeret i Nordisk Park, Vinkelvej 22 i Viborg i tilknytning til Gymnastik- og Idrætshøjskolen og atletikstadion på østsiden af Søndersø. Statusnotat White Water Viborg Status pr. 1. aug. 2015 Projektet er placeret i Nordisk Park, Vinkelvej 22 i Viborg i tilknytning til Gymnastik- og Idrætshøjskolen og atletikstadion på østsiden af Søndersø.

Læs mere

Ny produktionslinje på Haldor Topsøe A/S i Frederikssund Kommune. Sammenfattende redegørelse til Frederikssund Kommune.

Ny produktionslinje på Haldor Topsøe A/S i Frederikssund Kommune. Sammenfattende redegørelse til Frederikssund Kommune. Sammenfattende redegørelse Roskilde J.nr. MST-1274-00013 Ref. irbha Den 19. oktober 2011 Ny produktionslinje på Haldor Topsøe A/S i Frederikssund Kommune. Sammenfattende redegørelse til Frederikssund Kommune.

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE PROMENADEBYEN / TOLDBODGADE ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981)

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) INDLEDNING BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup bymidte er i dag omfattet af i alt 7 byplanvedtægter.

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram)

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Sammenfattende redegørelse Indkaldelse af ideer og forslag Maj 2011 Forslag til kommuneplantillæg November

Læs mere

21. januar 2013 SHM/HKU

21. januar 2013 SHM/HKU Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Bredlundvej 6, 7741 Frøstrup som følge af opstilling af vindmøller i Thisted Kommune i henhold til lov nr. 647 af 15. juni 2010 som ændret

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten From:Mogens Gundersen Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten Som en af de nærmeste naboer til det eksisterende samt kommende Borupgårdscenter som lyder godt. Men det bliver alt for

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. april 2008 J.nr.: NKN-261-00031 ssc/tutbi Afgørelse i sagen

Læs mere

SYDLANGE LAND KOMMUNE

SYDLANGE LAND KOMMUNE SYDLANGE LAND KOMMUNE Lokalpian 3.06 For vindmølle Oureve i 11 Hvad er en lokalpian? Ifølge lov om planlægning har kommunalbestyrelsen pligt til at udarbejde en lokaiplan, før der gennemføres større udstykninger

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 25.4 Daghaver i Egelundparken Daghaver med fællesbygning og redskabsskure 1990 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge

Læs mere

Planlægning. Planlægning. November 2011. Januar 2013. Tillæg nr. 29. Til Kommuneplan 2009 FORSLAG. Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m.

Planlægning. Planlægning. November 2011. Januar 2013. Tillæg nr. 29. Til Kommuneplan 2009 FORSLAG. Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m. Planlægning Januar 2013 Planlægning November 2011 Tillæg nr. 29 Til Kommuneplan 2009 FORSLAG Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m. 2 Indholdsfortegnelse INDHOLD Indledning... 5 Retningslinjer...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Vindmøller ved Øster Hassing Kær

Vindmøller ved Øster Hassing Kær Vindmøller ved Øster Hassing Kær Mio Schrøder / PlanEnergi, Århus Runa Hyldegård Jepsen / PlanEnergi, Århus VVM-udarbejdelse og planlægning i samarbejde med Aalborg Kommune 1. VVM 2. Projektforslag 3.

Læs mere

Planlægning tager tid. Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet)

Planlægning tager tid. Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet) Planlægning tager tid Lovgivning og myndighedsgodkendelser af minimøller og husstandsvindmøller (vindmøllesekretariatet) Opdeling ift. planlægning Over 25 m (eller fritstående) - Kun opstilling i lokalplanlagte

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om afgrænsning af delområde 1 og 3 - Kongevejen 235 (Skibsegen)

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om afgrænsning af delområde 1 og 3 - Kongevejen 235 (Skibsegen) Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. august 2015 J.nr.: NMK-33-02957 KlageID: 66958 Ref.: KAGRA-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om afgrænsning

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38 for omddet omkring MagEebyhallen DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for området omkring Maglebyhallen Udarbejdet af Plan og Teknik, Planlægningsafdelingen, oktober 1993 INDHOLD

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelser til forslag til lokalplan nr. 2011-3 Erhvervsområde ved Vestergade i Ringe Sag nr.01.02.05-p16-7-11 Høringsperiode: 7. marts 2012 8. maj 2012 Dato 9.

Læs mere

Indsigelser til forslag til Kommuneplantillæg 7 for rekreativt område Fjæ.R.1 Fjællebro Havn

Indsigelser til forslag til Kommuneplantillæg 7 for rekreativt område Fjæ.R.1 Fjællebro Havn Indsigelsesskema Kommuneplantillæg 7 for rekreativt område Fjæ.R.1 Fjællebro Havn Indsigelser til forslag til Kommuneplantillæg 7 for rekreativt område Fjæ.R.1 Fjællebro Havn Sag nr. 01.02.15-P16-1-14

Læs mere

REGLER FOR SKILTNING ERHVERVSVIRKSOMHEDER

REGLER FOR SKILTNING ERHVERVSVIRKSOMHEDER SLAGELSE KOMMUNE REGLER FOR SKILTNING ERHVERVSVIRKSOMHEDER REGLER FOR SKILTNING ERHVERVSVIRKSOMHEDER INDLEDNING. Slagelse Kommune vil med disse skilteregler søge at få en smukkere skiltning på virksomhederne

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle TRANEKÆR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle 1 FORORD Denne lokalplan omfter et område sydøst for Lejbølle, hvor der i en lang årrække har ligget en riffelskydebane, fortrinsvis

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797 LOKALPLAN 14.21 Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009

Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009 Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009 Vindmøller ved Krashave Indsigelsesfrist XX. xxxx 2012 XXXX 2012 OFFENTLIG HØRING TIL XX. xxxx 2012 Indsigelser og ændringsforslag Forslagene til kommuneplantillæg

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Ændringer i Lokalplan 933

Ændringer i Lokalplan 933 Ændringer i Lokalplan 933 Bilag 4 LOKALPLANENS INDHOLD I afsnittet Planens baggrund, bliver 12.525 m 2 rettet til 13.275 m 2. I afsnittet Bebyggelse bliver de fire første afsnit rettet til: Det omgivende

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Møborgåvej 20, 7660 Bækmarksbro som følge af opstilling af vindmøller ved Vemb i henhold til lokalplan nr. 1095 for Holstebro Kommune

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 31. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01233 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Lokalplan 11. Vindmøller ved Bovnum

Lokalplan 11. Vindmøller ved Bovnum Lokalplan 11 Vindmøller ved Bovnum Varde Kommune September 2007 Lokalplan 11 Indholdsfortegnelse 1 VARDE KOMMUNE LOKALPLAN 11 VINDMØLLER VED BOVNUM INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 I REDEGØRELSE 4 Baggrund

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller i Kastrup Enge

Debatoplæg Vindmøller i Kastrup Enge Debatoplæg Vindmøller i Kastrup Enge INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG I PERIODEN FRA DEN 3. APRIL 2013 TIL DEN 1. MAJ 2013 Vindmøller i Kastrup Enge Baggrund Danmarks nationale energipoltitiske målsætning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Det godkendte orienteringsmateriale, jf. 9, stk. 2 i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi Lokalplan nr. 25.10.L02 for Varde Kommune

Det godkendte orienteringsmateriale, jf. 9, stk. 2 i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi Lokalplan nr. 25.10.L02 for Varde Kommune Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Egebjergvej 4, 6818 Årre som følge af opstilling af vindmøller ved Ulvemosen og Bækhede Plantage i henhold til lokalplan nr. 25.10.L02 for

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE. Lokalplan nr. 242. Sanering og udskiftning af vindmøller ved Ebeltoft Færgehavn

EBELTOFT KOMMUNE. Lokalplan nr. 242. Sanering og udskiftning af vindmøller ved Ebeltoft Færgehavn 02.07.02 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 242 Sanering og udskiftning af vindmøller ved Ebeltoft Færgehavn 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET. forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY

CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET. forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET forslag Tillæg nr. 76 til Kommuneplan PARKERINGSHUS OG 2 HELIPORTS VED AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL I SKEJBY TILLÆG NR. 76 TIL KOMMUNEPLAN 2013 Offentlig høring om Forslag

Læs mere

Lokaiplan nr. 9-1. Lokalpian nr. 9-1

Lokaiplan nr. 9-1. Lokalpian nr. 9-1 Lokaiplan nr. 9-1 Lokalpian nr. 9-1 Marstal Kommune Lokalplan nr. 9-1 Indhoidsfortegnelse lndhold side 2 Forholdet til den øvrige planlægning 2 Lokalpianens retsvirkninger 4 1. Formål~ 5 2. Område og zonestatus~

Læs mere

Notat Energipark ved DNV-Gødstrup

Notat Energipark ved DNV-Gødstrup Notat Energipark ved DNV-Gødstrup Projektleder: Thomas Jørgensen/Lillian Kristensen Dato: 30. august 2015 Generelt For at DNV-Gødstrup kan opfylde energikravene til bygningsklasse 2020 er der behov for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i Kommuneplanen udlagt som en del af

Læs mere

Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg. Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S

Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg. Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S Aalborg Portland A/S Rørdalsvej 44 9220 Aalborg Aarhus J.nr. MST-1272-00482 Ref. cllch/ulsee Den 6. juni 2013 Støjhandlingsplan for Aalborg Portland A/S 1. En oversigt over de vigtigste punkter i støjhandlingsplanen.

Læs mere

Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune

Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune Projektoplæg til politisk beslutning Solcellehaver Illustration: Arkitektfirma Hasløv og Kjærsgaard Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune Projektoplægget

Læs mere

7. marts 2013 LBA/HKU

7. marts 2013 LBA/HKU Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Asylvej 2, 7700 Thisted som følge af opstilling af vindmøller i Thisted Kommune i henhold til lov nr. 647 af 15. juni 2010 som ændret ved lov

Læs mere

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej Indsigelse til forslag til lokalplan nr. 2007-7, samt kommuneplantillæg nr. 12 for et boligområde ved Hestehavevej i Ringe Høringsperiode: 16. okt. 11. december 2007 Der er kommet 4 indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde.

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-31/150-0018 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere