Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure"

Transkript

1 Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure Give ild Sikkerhed Opdragelse Nemlig Voksen Teens Opspare Lever Hjælp Give ild Sikkerhed Herhjemme, Skole & Arbejde Copyright 2004 Burn Survivors Throughout The World, Inc.

2 Den Amerika har den højest give ild endeligt sats i den industrialized jord. Omkring 2 million give ild er berettet hver år. Det vil sige firs procent alles give ild beslægtet endeligt ske i hjemmet. Koge er den førende årsag til hjemmets arne i den Amerika. Lemfældig rygning er den primær årsag til beboelses- give ild endeligt. Hjem hede ordning give ild er den other førende årsag til give ild og give ild beslægtet endeligt. Ugifte slægt hjem nyde blevet oprette at blive henne ved højere risiko hen til hede ordning give ild end lejlighederne. Tragically, børn hidføre slut 20,000 hus give ild al mulig år. I 2001, 493 børn aldre 14 og ind under døde. Den statistik i den Amerika røbe sig at gennemsnitlig, hver år 40,000 individer lide nød en afbrænde skade og 4,400 individer omkomme. Ca 100 i dem individer hvem omkomme er give ild jager. Deres endeligt forventes hverv - beslægtet ulykkelige hændelser. Indstudering og opdragelse er den nøglen elementer i afholder give ild og give ild beslægtet endeligt. Planlæggelse og øver en give ild slippe bort send hos jeres slægt, og talende hen til jeres børn hvorom hen til imødese i en give ild, er den betydelig foranstaltninger hen til opspare lever. EN forberedt slægt er flere sandsynlig hen til slippe bort unharmed. Hen til lære flere, undersøge den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure nedenstående.

3 Undgå Afbrænde I Den Køkken Den er betydelig nemlig enhver at blive ansvarlig nemlig den sikkerhed i dem selv, deres slægt og deres bekendte. Huske Den Næste: 1. Selv om du er koge, Aldrig nogen sinde afgå jeres komfur eller bageovn uopnået. 2. Altid opbevare hed næring i den center i den bord. 3. Selv om en panorere give ild hænder, jer burde kvæle sig hos den låg. Jer burde Aldrig nogen sinde hjælp vand. Selv om den give ild bliver ligeledes stor jer burde afgå den hjem straks. 4. Selv om koge og den olie starter hen til ryge, jer burde sige nej til den hede. 5. Opbevare den håndterer alles i den pans skarp hen imod den igen i den komfur og op fra den nå til i børn. 6. Lave Ikke opstille hed drikker eller næring oven på tavler hos tablecloths at børn kunne tage på. På grund af den den omstændighed, at indeværende må hidføre næring og drikker at blive spilde forårsager en afbrænde skade.

4 Undgå Afbrænde I Den Køkken 7. Jer burde ikke indrømme den børn hen til leg i den køkken. 8. Jer burde ikke bære hed drikker eller næring lige ved børn og pets. Selv om den hed drik eller hed næring falder, den børn og pets kunne lide nød en afbrænde skade. 9. Lave Ikke indrømme jeres børn hen til indslag eller leg hos hvilken som helst rensning produkter. 10. Opbevare den toppe alles flammable flydende eller AEROSOL beholdere fast sluttet. Opmagasinere sig i en afkøle og nå aftræk område det vil sige langt bortrejst af tænde.

5 Undgår Afbrænde Hen til Den Mund Vi alle, selv forældre, kunne lide nød afbrænde af hed næring og hed drikker. Huske Den Næste: 1. I nærværelse af gav hed næring hen til en baby eller ringe barn, jer burde OVERHØRE den temperatur. 2. Before giving hot food to a baby or small child, you should TEST the temperature. 3. Hen til hindre afbrænde, vent 2 eller 3 minutter i nærværelse af nydelse hed næring.

6 Være omhyggelig med Den Microwave! Madvarer koge i en microwave kunne blive nok så hed. Den udenpå i den microwave ret eller beholder må beføle afkøle samtidigt med at den indhold er hed. Jer må af sted nok så grundig og indrømme indeværende hen til afkøle i nærværelse af jer eller jeres slægt medlemmer lukke op den ret eller beholder og indtage den næring. Altid huske hen til stål den næring i nærværelse af nydelse for at ensartet fordele den hede. Huske Den Næste: 1. Bare hjælp microwave baljer, ret og beholdere hen til hede den næring. 2. Lave Ikke hede baby opfodring flasker. 3. Passe på popcorn bags. Den hidsig popcorn pose har hed fordampe i. Indeværende kunne hidføre jer eller jeres slægt medlemmer hen til lide nød en afbrænde hvor den pose er anlagde. Den er bedst hen til ikke indrømme jeres børn hen til ophæve den pose af den microwave. Passe på hvor jer eller jeres børn lukke op den pose. Den er bedst hen til holde den popcorn op fra den pose hvor sig først kommer op fra den microwave.

7 Være omhyggelig med Den Microwave 4. Efter den næring er hjertelig i den microwave, jer burde passe på fjerner og / eller rørende den toppe. De kan nok så hed forårsager en afbrænde skade. 5. Nyde jeres microwave kontrollerede periodisk for at sikre den dør lukke er i orden ordentligt. 6. Bare voksen og teenagers burde holde den hed næring og drikker op fra den microwave nemlig jer. Pålægge den børn heraf betydelig microwave liniere.

8 Bad Sikkerhedsforanstaltninger Den nedrig i den bad kunne skønt restere hed. Huske Den Næste: 1. EN forældre burde opstille 2-3 finger bredder i kold vand i den bad i nærværelse af tilføjer den hed vand. Af anbringelse den hed vand i den bad først, den plastik og / eller metal dele i den bad kunne restere hed i lang tid selv om kold vand er tilføjede senere. 2. I nærværelse af tillade jeres barn hen til trække i den bad, en forældre burde ikke alene men også overhøre den vand men belære den barn hvor hen til præstere den hverv. Overhøre den vand af dipping jeres albue i den balje nemlig nogle få andenstemmer. 3. Lave Ikke opstille nok så hed vand i den bad. Indeværende vil indrømme jer og jeres børn hen til ikke blive afbrænde.

9 Undgå Elektrisk Afbrænde Huske Den Næste: 1. Aldrig nogen sinde afgå afdækket elektrisk telegrammer afdækket. 2. Hvor færdig benytter den jern og anden elektrisk indretning afbryde sig og indrømme den artikler hen til afkøle i nærværelse af anbringelse sig bortrejst i en sikker opstille. 3. Lave Ikke opstille hvilken som helst papirer, beklædning, håndklæde tissues eller hvilken som helst genstand det vil sige flammable oven på den elektrisk hidsig, elektrisk eller luft komfur. 4. Selv om en sammenslutte slag eller en afbrydere rejser, jer burde hitte den hidføre. Selv om indeværende hænder hyppigt, jer burde ophæve overmål indretning, lamper, stereoplade komponenter, plads hidsig etc., af en afbrydere for at hindre indeværende af hænder igen. 5. Overfyldt kredsløb, nedslidt ledninger og stik og højspænding indretning kunne hidføre give ild.

10 Undgå Elektrisk Afbrænde 6. Altid hjælp UL anerkendt artikler og undgå den hjælp i oktober stik. 7. For at hindre give ild, jer burde nyde jeres hede systemer professionelt holdt. 8. Belære jeres børn hen til ikke opstille elektrisk telegrammer eller telegrammer i deres mund. Electrocution kunne hidføre skarp afbrænde eller endeligt.

11 Cigaret, Fyrtøj & Passer til Huske Den Næste: 1. Lave Ikke afgå ordret cigaret i en askebæger, oven på den leje, i den automobil, hvor som helst i jeres hjem, henne ved arbejde eller i en restaurant. 2. Altid opbevare fyrtøj og passer til op fra nå til i jeres børn. 3. Belære jeres børn ikke hen til leg hos fyrtøj eller passer til. Indeværende kunne opståen en give ild at må nedbryde jeres hjem og hidføre jer eller jeres barn hen til lide nød en afbrænde skade eller endeligt. 4. Belære jeres børn IKKE HEN TIL LEG hos fyrtøj eller passer til de er ikke legetøj.

12 Undgår Sprængning Huske Den Næste: 1. Selv om du har en luft eller elektrisk komfur, arnested eller hidsig og lugt luft eller mene at luft er rende LAVE IKKE Lukke op for DEN Lyser, OPLYSE Cigaret, KONFLIKT EN FYRTØJ ELLER Passer til, LUKKE OP DEN GARAGE DØR ELLER OPSTÅEN DEN Automobil. Indeværende må hidføre en Sprængning. AFGÅ DEN HJEM STRAKS. 2. Jer BURDE blive en sikker afstand bortrejst af den hjem. 3. Hidkalde 911 nemlig hjælp. 4. Lave ikke skriv påny den hjem indtil den give ild jager orientere jer at den er sikker.

13 Give ild Afholder Drikkepenge Huske Den Næste: 1. Øvelse gør mester. Jer savn hen til nyde en Slægt Slippe bort Agte for at slippe ud af den hjem selv om der er en give ild. Al medlemmer i den slægt burde skik adskillige anderledes veje hen til rolig afgå den hjem eller afvente den give ild hen til hjælp jer afgå den hjem. 2. LAVE IKKE leg hos afstemt og fyrtøj. 3. EN autoslukker burde bare være anvendte oven på ringe give ild. Opfordre jeres lokal give ild afdeling hvilke autoslukker jer burde nyde i jeres hjem. 4. Altid nyde det vil sige 1 autoslukker oven på hver jorde i den hus. Skik hvor hen til hjælp sig, nyde den autoslukker have opsyn med og opbevare sig fyldte. 5. Ryge opdager burde være installeret i al mulig rum i den hus.

14 Give ild Afholder Drikkepenge 6. Overhøre jeres ryge opdager al mulig måned. 7. Jer burde bare holde sig pajamas og aften og hjælp ark og beklædning at er lavet af hus. Den er betydelig hen til undgå konstrueret fibers. 8. Selv om jeres klæder er oven på give ild STOP, HENLÆGGE og Gynge indtil den give ild er ude efter. 9. Indlevering cykel eller møbel i doorways, korridorer eller stairwells skaber en give ild sikkerhed hazard. Selv om en give ild hænder indeværende kunne skabe sig besværlig nemlig jer og jeres slægt tage afsted den hjem og besværlig nemlig den firefighters hen til postere den hjem.

15 HJEM GIVE ILD SIKKERHED LISTE Det vil sige kvartalsvis jer burde anmelde den hjem give ild sikkerhed liste. Hvilken som helst spørgsmål at er svarede ikke burde være anmelder og forandringer herhjemme sætter i forbindelse hen til den spørgsmål burde finde sted hurtigst muligt. Indeværende burde hjælp jer hen til hindre give ild og give ild beslægtet endeligt i jeres hjem. HJEM GIVE ILD SIKKERHED LISTE PRE - GIVE ILD PLANLÆGGELSE Har i planlagt og rutineret det vil sige to veje nemlig jer og jeres slægt medlemmer hen til rolig udgang al mulig rum i jeres hjem? Lave jer opbevare udgang sender slette i jeres hjem? Lave jer og jeres slægt medlemmer kende hvor hen til informere jeres give ild afdeling rask og korrekt i tilfælde af give ild? NAVNLIG NEMLIG BØRN Lave jer skabe sig en liniere aldrig nogen sinde tage afsted ringe børn på egen hånd eller uopnået? Lave jer og jeres baby - siddende kende den først liniere i sikkerhed i give ild opståen? Blive tage ud holdbar, og lad være gå tilbage i. Lave jeres baby - siddende opfatte den betydning i give ild sikkerhed og den udgang sender jeres børn nyde planlagt? Røbe sig jeres baby - siddende den slippe bort sender af jeres hjem, og indrømme instruks oven på den berigtige måde hen til meddele en give ild. Lave jeres baby - siddende kende den berigtige måde hen til meddele en give ild? ARTIG RYGNING VANE Er rygning i leje nøje forbudt I jeres hjem? Lave jer altid sikre at cigaret, cigar og pibe aske er helt slukke i nærværelse af jer afhænde sig? I nærværelse af igangværende hen til leje, være sikker på at al cigaret og aske er ud 100%. YES NO YES NO YES NO

16 Er passer til og fyrtøj holdt op fra den nå til i jeres børn? Opbevare passer til og fyrtøj henne ved en højde det vil sige højere end hvad jeres børn kunne nå til. HEDE OG KOGE Er ovn, komfur og ryge piber holdt i artig lave og placeret langt nok bortrejst af antændelig vægge og loft i den grad at de lave ikke skabe en hazard? Altid hjælp en arnested raster for at hindre tænde af jager. Selv om du har transportabel plads hidsig i jeres hjem er de ordentligt holdt og placeret i sikker arealer? Opbevare transportabel plads hidsig bortrejst af folk, gardin, og møbel. Lave du har en helårlig eftersyn i jeres hjem hede ordning? Den er nok så betydelig hen til nyde jeres hede udstyr kontrollerede og renset hver år. Lave jer holde sig sammenspist - anbringelse beklædning hvor jer koge? Lave jo hvor hen til rolig stop en koge give ild? el, elektricitet, elektriciteten Lave jo at forlængelse ledninger er aldrig nogen sinde opstille ind under rugs eller fanget slut nagle? Hvor den afbrydere " rejser " eller en sammenslutte slag, lave jer undersøge HVOR KAN DET VÆRE AT sig sket? Er den berigtige sammenslutter i hver socket i den sammenslutte boks? Er jeres fjernsyn nå aftræk? Jer skal indrømme luft plads omkring den TV for at hindre overheating. ARTIG HUSHOLDNING Lave jer opbevare den attic, grundlag, skab garage og plads affald omkostningsfrit? Er benzin og anden flammable flydende oplagt i sikkerhed cans, og holdt op fra nå til i jeres børn? Sikre at disse flydende er oplagt udenpå og bortrejst af den hus i en selvstændig opbevaring opførelse. YES NO YES NO YES NO

17 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild Huske Den Næste: 1. For at undgå den ryge jer skal ligge nede oven på den jorde. Trække i en kryberi holdning lige den pågældende i den skildring. 2. Få luft igennem en anti-afholdsmand klæde afdækker jeres mund og næse. 3. Nyde en mødested placeret udenpå den hus. 4. Selv om der er en give ild og / eller ryge blokning jeres udgang, lukke den dør. Opstille en klæde omkring den det nederste af den dør og den jorde. Selv om jer kunne hitte en sikker udgang, jer burde afgå den hjem. Selv om jer kan ikke slippe bort hidkalde den give ild afdeling og vent af en rude altså de kende du er derinde. 5. Selv om den give ild er ringe, prøve anbringelse sig ud hos en autoslukker. Huske en give ild fordobler i nummer al mulig 3 andenstemmer.

18 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild 6. Lave Ikke prøve anbringelse ud en stor give ild, netop komme ud og hidkalde 911. Lave Ikke prøve hen til holde jeres personlig nydelse, kram kan erstattet, jer og jeres slægt can t. 7. Prøve ikke hen til indånde den ryge og gases. Toksisk ryge er deadline. 8. Huske øver give ild sikkerhed sig kunne opspare lever.

19 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? Huske Den Næste: 1. Selv om udenpå den hjem, den individ det vil sige oven på give ild burde Stop, Henlægge og Gynge omkring på jorden. Selv om i den hjem sig måtte være bedre hen til hjælp en gulvtæppe selv om den pågældende kan ikke lave at nemlig dem selv så er der ikke mere jer burde hjælp sig. 2. I den omstændigheder Øjeblikkelig sanktion jer opbakning være sammensat elske vand i bevægelse imellem tilstrækkelig inkomplet ufarvet dybde. Hvis eller eksisterer sent emerge elske holde måde dybde på levering elske kilde i oplyse afgjort plads inkomplet elske indholdsrig heraf ringe. I den omstændigheder kvantitativ inkomplet elske central er lukke være skyld i elske indholdsrig, være i en påstå ikke eksperiment være skyld i fradrage sig. 3. Lukke den legeme hos en ren ark eller håndklæde og blive lægebehandling.

20 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? 4. Om muligt, ophæve ringer, drivremme, armbånd, lænke, iagttager, lænke, gennemtrængende, og lignende. at kunne køre fast hen til den hud. 5. Lave Ikke andrage fløde ointments disinfectants, smør oils og is. Lave Ikke opstille alt oven på den afbrænde område bortset en ren ark. 6. Selv om den afbrænde kritisere eller karakterer jer burde blive umiddelbar lægeundersøgelse hjælp. Sig ville være bedst hen til nyde al afbrænde så ud henne ved af en læge. 7. Mindre sol afbrænde kan afkøle nede hos vand og slut den imødegå medication burde pleje. Selv om den afbrænde gør ikke læge i løbet af et par dage det må du gerne ville gerne se efter en læge.

21 Jer kunne lære flere omkring afbrænde skader, give ild sikkerhed og opsving oven på Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) internet site at Selv om du har hvilken som helst spørgsmål eller savn opbakning jer kunne henvende sig til BSTTW by at by telephone at or and by mail at: BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas USA En hel information hvis eller af Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) burde ikke være tolket nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur. Nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur, behage se efter en bevilget helbred og eller mental helbred omhu levere.

22 BSTTW ville gerne hen til tak den næste individer og selskaber nemlig den hjælp hver sig tilbød hen til BSTTW under den instruktion i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Michael Appleman: BSTTW CEO nemlig den Engelsk affattelse, afbildninger og den værk i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Nguyen Thi Dieu Tran: BSTTW Director Viet Nam, BSTTW Underdirektør nemlig hjalp opføre den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.. Delores Lekowski: BSTTW Volunteer og CEO i Den Såre Englenes, nemlig indtagelse skille ad i skaber den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.

23 COPYRIGHT OG TILLADER INFORMATION Al opbygning, designe, iconer, musik, navne, affattelse, anføres soundtracks, al anden arbejdsmateriale og information er bevilget hen til Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord Inc., ligeledes kendt som BSTTW. Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. beholder 100% ejerskabet & copyright. Det må du gerne hjælp den information og sang i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og BSTTW Give ild Sikkerhed CD nemlig slægt og opdragende formål. Det må du gerne ikke mangfoldiggøre den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden den skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke hjælp hvilken som helst information, designe, iconer, navne, anføres, musikalsk begavet opbygning soundtracks eller i hvilken som helst musikalsk begavet og / eller audiovisual produktioner såsom en hinde, fjernsyn røbe sig, annonce website videogame, eller anden medier instruktion, uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke afhænde den BSTTW Give ild Sikkerhed Klæde heri indbefattet den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Al afskrivning, kopierer, videresælge eller handlende i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD er nøje forbudt. Indeværende inkluderer skaber eksemplarer i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD oven på jeres personlig, professional eller kompagni CD ROM CDA DVD DVD R, hvilken som helst skema i magnetisk eller optisk opbevaring medier, eller i hvilken som helst måde anset for ikke på sin plads af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. ifølge indeværende aftalen, national og international love. Selv om jer blive opmærksom på hvilken som helst uden beføjelse hjælp eller distribution i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og / eller BSTTW Give ild Sikkerhed Cd, jer skal straks informere Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. skriftligt henne ved den henvende listet.

24 BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas 77302

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift Hej, Mig benævne er Tommy. Hvad er jeres benævne? Jeg er den antal sig hund firefighter. JEG opfordre jer hen til lære omkring

Læs mere

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure Give ild Sikkerhed Opdragelse Nemlig Børn Opspare Lever Hjælp Give ild Sikkerhed Herhjemme, Skole & Arbejde Copyright 2004 Burn

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch

BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch Modellen: ST3557, ST3567, ST3558, ST3568, ST3559, ST3569 SM3550, SM3560 INHOLD 1. GENERELLE ADVARSLER FORSIGTIGHEDSREGLER 2. HVOR HEN TIL HJÆLP a. HJUL ORDNING b.

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed: Bedre forbrænding og brændselsøkonomi Sundere

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012.

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Atter er vi i gang med at gennemgå afdelingsbestyrelsens protokol, for at kunne berette om hvad der er sket i perioden fra den 20. september

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER VÆRD AT VIDE OM TÆNDER 13 18 ÅR Information fra Tandplejen Brøndby Tandplejer Charlotte Østergård Eshtehardi Tandbørstning Brug en blød børste - og en lille klat fluortandpasta. Fluor styrker tændernes

Læs mere

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE ZappBug Oven 2 Brugermanual Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE 1 ! Vigtige oplysninger om sikkerhed Information Alle sikkerhedsoplysninger skal overholdes, når

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn Information til forældre Modermælkserstatning Om flaskeernæring til spædbørn Kvalitet Døgnet Rundt Gynækologisk/obstetrisk afdeling At give mad på flaske Hvorfor flaske? At skulle give sit barn modermælkserstatning

Læs mere

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i det fri af halm, hugstaffald, kvas, lyng, siv og rør, haveaffald og bål m.v. Center for Beredskab Slagelse Landevej

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Porter til 20 liter,, ca. 5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en rigtig god mørk porter. Sættet indeholder følgende: 2 kg. Ekstra Dark tørret maltekstrakt fra Muntons 1 kg.

Læs mere

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning Vaffeljern LIFETEC MD 13411 Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 2 Sikker opstilling af apparatet... 2 Lysnettilslutning...

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Dansk 1 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation er skrevet på engelsk. Alle andre sprog er oversættelser. De forholdsregler, der er beskrevet i dette

Læs mere

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug FRITUREKOGER Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug DO NOT DRAPE CORD! WARNING SERIOUS HOT-OIL BURNS MAY RESULT FROM THE DEEP FRYER

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Generelle sikkerhedsforanstaltninger Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation

Læs mere

Billedkunstlokale APV - Fase 1 Skema 2 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold,

Billedkunstlokale APV - Fase 1 Skema 2 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold, Lokalet, herunder størrelsesforhold, materialer, installationer og rengøring Er lokalet placeret med udgangsdøre til evt. parkeringsplads eller lign.? Hvis nej, er der så vareelevator eller ladvogne/rulleborde?

Læs mere

Generelle Strategier

Generelle Strategier Generelle Strategier Hjælper Dit Barn at Lære mere Effektivt Tips til at beholde Høreapparater (eller Implant) På Nu hvor dit barn har høreapparater, vil udfordringen kunne være at beholde dem på. Det

Læs mere

Flaskeernæring til børn

Flaskeernæring til børn Information til forældre Flaskeernæring til børn H.C. Andersen Børnehospital Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Amning eller sutteflaske At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for

Læs mere

Sundhedsplejen Rene hænder gi r raske venner

Sundhedsplejen Rene hænder gi r raske venner Sundhedsplejen Rene hænder gi r raske venner Allerød Kommune Sundhedsplejen Bjarkesvej 2 3450 Allerød www.alleroed.dk/sundhedsplejen ALLERØD KOMMUNE KÆRE FORÆLDRE Undersøgelser viser et meget tydeligt

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune

Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune Vejledning om regler for afbrænding i Slagelse Kommune 2015 Vejledning om regler for afbrænding i det fri af halm, hugstaffald, kvas, lyng, siv og rør, haveaffald og bål m.v. Center for Beredskab Slagelse

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til?

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til? AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2 Affald hvad kan jeg bruge det til? Hvad er affald? I Danmark smider vi ting i skralde spanden, når vi ikke kan bruge dem længere. Det, vi smider ud, kaldes

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel.

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Tekster: Gal 2,16-21, Luk 10,23-37 Salmer: 8 kl 9.00 i Lihme 747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Elmquist)

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2015

Eksamen forår og sommer 2015 Eksamen forår og sommer 2015 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. DEPAC 125 Industrial Degreaser 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN

SIKKERHEDSDATABLAD. DEPAC 125 Industrial Degreaser 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN Leverandør Distributør DEPAC DEPAC 125 Affedtningsmiddel til industrielt brug DEPAC Dichtungstechnik GmbH Alfenzstrasse 9, A-6700 Bludenz Tlf +43 5552

Læs mere

Bolgebetvingere Udfordringen

Bolgebetvingere Udfordringen Årstid: Forår og sommer Lokation: En stor sø Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Bolgebetvingere Udfordringen Formål Dette mærke har som formål, at pigerne skal få et praktisk kendskab

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen

Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen 2 Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen Udgiver: Redaktør: Fagkonsulenter: Illustrationer: Produktion: Tryk og reproduktion: Energistyrelsen, opdatering af 2010-udgave fra Center for

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Søstjernen, Ullasvej 5, 3700 Rønne, telefon: 56 92 43 50 Dato for tilsynsbesøg: 10. november kl. 13-16 Forrige tilsynsbesøg: 5. november

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12 Biogas by Page 1/12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvad er biogas?... 3 Biogas er en form for vedvarende energi... 3 Forsøg med biogas:... 7 Materialer... 8 Forsøget trin for trin... 10 Spørgsmål:...

Læs mere

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 DA F C S D J T B G U A R Q P O N M H I E K L 3 DANISH 04-11 4 SIKKERHED Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v.

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. BEK nr 1339 af 10/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., Beredskabsstyrelsen, j.nr. 2014/033124 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

4. Samtalen med familien 4.1 Visitation Visitationssamtalen med familien skal gerne forløbe som den plejer.

4. Samtalen med familien 4.1 Visitation Visitationssamtalen med familien skal gerne forløbe som den plejer. 1. Centrale præmisser for effektstudiet Dette studie kan kun gennemføres med jeres opbakning. I er et yderst vigtigt led i studiet, da det jo er jer, der skal formidle studiets præmisser til familien.

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse DEN ORIGINALE Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse RÖMERTOPF Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse 1. Oplag Copyright 2009 by RÖMERTOPF Keramik

Læs mere

Find enzymer til miljøvenligt vaskepulver

Find enzymer til miljøvenligt vaskepulver Find enzymer til miljøvenligt vaskepulver Enzymer, der er aktive under kolde forhold, har adskillige bioteknologiske anvendelsesmuligheder. Nye smarte og bæredygtige produkter kan nemlig blive udviklet

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

L y n g b y - T a a r b æ k b r a n d v æ s e n

L y n g b y - T a a r b æ k b r a n d v æ s e n afbrænding b r u g a f g r i l l, u k r u d t s b r æ n d e r e m v. Ly n g b y - Ta a r b æ k B r a n d væ s e n Afbrænding af bål Al afbrænding af affald, herunder haveaffald og lignende er forbudt,

Læs mere

Border Collie Klubbens konkurrenceregler

Border Collie Klubbens konkurrenceregler Border Collie Klubbens konkurrenceregler Hyrdehunde konkurrencerne består af nogle forskellige momenter som tester hundens evne til i samarbejde med føreren at håndtere fårene effektivt, kontrolleret og

Læs mere

Trådløst stereo-headset 2.0

Trådløst stereo-headset 2.0 Trådløst stereo-headset 2.0 Sikkerhedsvejledning CECHYA-0083 ADVARSEL Længere tids lytning ved høj lydstyrke kan give høreskader. Sikkerhed og forholdsregler Læs oplysningerne i denne instruktionsmanual

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

k g c h d i e j f b l a m

k g c h d i e j f b l a m DA k g c h d i e j f b l a m 2 3 2 a b/c 2 2 d e 2 3 MAX,5l 2 2a 2b/c 2 2d 3a 2 2 3b 3c 4 DET TILBEHØR, DER FØLGER MED DET APPARAT, DU LIGE HAR KØBT, ER VIST PÅ ETIKETTEN OVEN PÅ EMBALLAGEN. Du kan udbygge

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013

Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013 Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013 Til stede: Peter, Mikkel, Bruno, Rik, Anders, Rene Afbud: Heidi 1 Meddelelser.: 2 Post: Breve Dato Fra Indhold Hvad gør vi? 22-01-13 El-Strøm Div. Tilbud til

Læs mere

Randers Sundhedscenter Tjek dit helbred

Randers Sundhedscenter Tjek dit helbred Side 1 1. CPR-nummer - 2. Dato for udfyldelse af skemaet - - 2 0 3. Hvordan synes du, dit helbred er alt i alt? Fremragende Vældig godt Godt Mindre godt Dårligt 4. Er du på grund af dit helbred begrænset

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

PRODUKTERS SKJULTE RESSOURCEFORBRUG AKTIVITET 1 FORLØB NR. 2. Hvad indeholder en økologisk rygsæk?

PRODUKTERS SKJULTE RESSOURCEFORBRUG AKTIVITET 1 FORLØB NR. 2. Hvad indeholder en økologisk rygsæk? PRODUKTERS SKJULTE RESSOURCEFORBRUG FORLØB NR. 2 Når folk køber en mobiltelefon eller en tomat, er det kun selve produktet, de bærer med hjem. En mobiltelefon vejer ca. 150 gram, og en tomat vejer cirka

Læs mere

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Indhold 1. Om denne vejledning... 4 1.1. Advarselssymboler og signalord, der anvendes i denne brugsanvisning... 4 2. Korrekt anvendelse...

Læs mere

ARBEJDSPLADSBRUGSANVISNING

ARBEJDSPLADSBRUGSANVISNING VBG Mekanisme Olie 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN: Leverandør: VBG Produkter A/S Industribuen 20-22 5592 Ejby Danmark Telefon: 6446 1919 Anvendelsesområde: Side 1/5 PR-nr.: 497636

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone med og nogle brikker til at holde regnskab med din Pokémons

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug ZappBug Room Brugermanual VIGTIGT: Læs manualen før brug Tanaco Danmark A/S Glentevej 11 6705 Esbjerg Ø tlf.: +45 75144800 tanaco@tanaco.dk www.tanaco.dk1 Vigtig sikkerhedsinformation Alle sikkerhedsforskrifter

Læs mere

ALASKA slim. Brugervejledning

ALASKA slim. Brugervejledning ALASKA slim Brugervejledning Kort introduktion Dette produkt er lavet af førsteklasses materiale. Brug af antirust-materiale og speciel spraymaling til at forbedre kvaliteten. Brug af metalfiltrene Dette

Læs mere

II. Rettelser Nedenfor er rettelser til redegørelsen ændringsmarkeret. Slettet tekst markeret med gennemstregning og ny tekst med rød tekst.

II. Rettelser Nedenfor er rettelser til redegørelsen ændringsmarkeret. Slettet tekst markeret med gennemstregning og ny tekst med rød tekst. 1. juni 2016 Rettelsesblad til redegørelse af 23. maj 2016 om Arbejdstilsynets rolle og erhvervssygdomme på Siemens Wind Power A/S som følge af udsættelse for epoxy og isocyanater I. Baggrund Arbejdstilsynet

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Er dette sandheden eller er det synsninger :

Er dette sandheden eller er det synsninger : Gode ideer og tips fra vores tema aften: Ved du hvad bordstemmer er? Det er en snakke stemme som vi bruger når vi sidder ved bordene. Er dette sandheden eller er det synsninger : Man kan ikke spise selv,

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 401 PETERSBORGVÆNGET BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT REV. 30. AUGUST 2012 Enhver beboer anmodes om at iagttage god skik og orden i ejendommen

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Mini-overflødighedshorn

Mini-overflødighedshorn Mini-overflødighedshorn 10 pers. (9 ringe) Ingredienser Kransekagemasse 150 g flormelis 30 g past. æggehvider 500 g ren, rå marcipan Sprøjteglasur 75 g sigtet flormelis ca. 30 g past. æggehvider Pynt 200

Læs mere

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 DK DANSK SYMBOLER Maskinen er udstyret

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Kære kunde Læs denne vejledning grundigt, før du tager din nye fryser i brug. Vejledningen indeholder vigtige oplysninger om installation, sikker brug og vedligeholdelse af fryseren.

Læs mere

Skærtorsdag 2015 Af sognepræst Kristine S. Hestbech

Skærtorsdag 2015 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Skærtorsdag 2015 aftenen hvor Jesus mødes med sine venner for at spise det lækre påskemåltid med lam, vin og brød. Det er aftenen hvor vinen og brødet for evigt får en ny betydning; Jesu blod og Jesu kød.

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

Førstehjælp. Indledning:

Førstehjælp. Indledning: Førstehjælp Indledning: I det følgende vil vi primært beskæftige os, med emnerne førstehjælp i forbindelse med elektrisk stød og/eller forbrænding, da det er de væsentligst forekomne skader i forbindelse

Læs mere

FAQ (Frequent Asked Questions) OSS (Ofte Stillede Spørgsmål)

FAQ (Frequent Asked Questions) OSS (Ofte Stillede Spørgsmål) FAQ (Frequent Asked Questions) OSS (Ofte Stillede Spørgsmål) Batteriet (ego) Tanken (Væskebeholder) Brænder (Coil) Påfyldning af væske Opladning af batteri Vedligehold Ryge/damp væsker Nikotin Fordele

Læs mere

Lad det vokse -4. Det koster at følge Jesus.

Lad det vokse -4. Det koster at følge Jesus. Lad det vokse -4 Det koster at følge Jesus. Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn lærer, hvilke ting der kan stå i vejen for vækst; børn indser, at ikke alle, som tror på Jesus, vil blive ved

Læs mere

Gentofte og fjernvarmen

Gentofte og fjernvarmen Gentofte KOMMUNE og fjernvarmen Undervisningsmodul 3 Fra skraldespand til radiator Varmen kommer fra vores affald Nede under jorden i Gentofte Kommune ligger der en masse rør. I de rør løber der varmt

Læs mere

MANUAL TIL IS MASKINE

MANUAL TIL IS MASKINE MANUAL TIL IS MASKINE VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Læs hele vejledningen grundigt før brug. Tag stikket ud af stikkontankten før montering, adskillelse, eller rengørelse af dele. Børn bør ikke bruge denne

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Mark 10,13-16

Evangeliet er læst fra kortrappen: Mark 10,13-16 1 1.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 10. januar 2016 kl. 10.00. Salmer:123/434/138/289//444/439/362/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /750 Åbningshilsen Vi er efter helligtrekonger

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Glasrens

SIKKERHEDSDATABLAD. Glasrens 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Leverandør: Clean Supply A/S Fabriksparken 10 A 2600 Glostrup Telefon: 43 43 44 55 Ansvarlig for sikkerhedsdatablad: E-mail:

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere