Ved brug af HAPPY REHAB systemet har min patient opnået øget mobilitet og ledbevægelighed over ankelleddet - Fysioterapeut

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ved brug af HAPPY REHAB systemet har min patient opnået øget mobilitet og ledbevægelighed over ankelleddet - Fysioterapeut"

Transkript

1 DANSK

2 Ved brug af HAPPY REHAB systemet har min patient opnået øget mobilitet og ledbevægelighed over ankelleddet - Fysioterapeut

3 Bevægelse gør forskellen Øg ledbevægeligheden og balancen ved brug af nyskabende teknologi. HAPPY REHAB har skabt et nyt paradigme indenfor rehabilitering. Det unikke interaktive dynamiske ståsystem bygger på interaktion imellem brugeren og systemet, baseret på den nyeste forskning indenfor feltet. Systemet kombinerer dynamisk motorisk kontrol og kognitiv træning. HAPPY REHAB systemet tilbyder: Øget aktiv og passiv ledbevægelighed Forbedret balance og neuromuskulær kontrol Motiverende og interaktiv rehabilitering Feedback igennem øvelsesstatistik Lavere omkostninger vha. telerehabilitering Hvordan virker det? Brugeren træner specifikke muskelgrupper i underekstremiteterne ved hjælp af særligt udviklede computerspil. For at forstærke effekten og holde motivationen giver systemet biofeedback på de udfordrende øvelser. Systemet tilpasses den enkelte bruger for at opnå de bedste resultater. HAPPY REHAB systemet kan anvendes i habiliteringen og rehabiliteringen af personer med cerebral parese (CP), apopleksi (slagtilfælde) og andre neurologiske lidelser samt ved genoptræning efter en operation. Lad leg erstatte smerte!

4 Motiverende træning Forskningsresultater viser at træningen skal være intensitiv og vare mindst 30 minutter dagligt for at have en vedvarende positiv effekt på centralnervesystemet (CNS). For at kunne bevare så højt træningsniveau er motivationen essentiel! Med HAPPY REHAB kan øvelserne justeres og tilrettes så de forsat vil være udfordrende og holde brugerens motivation. HAPPY REHAB tilføjer en helt ny, spændende og motiverende dimension til træningen.

5 HAPPY REHAB TM systemets unikke egenskaber Mobilitet igennem aktiv udspænding Aktiv udspænding betyder udspænding af en muskel igennem aktivitet i dens antagonist. Aktiv udspænding kan være svært at udøve for personer med CP eller andre neurologiske lidelser. Forskningsresultater viser at HAPPY REHAB øger den aktive og passive ledbevægelighed igennem aktiv udspænding. Et banebrydende resulatat! Struktur og feedback Ved hjælp af MyTRAINER-funktionen kan terapeuten planlægge og strukturere individuelle træningsprogrammer. Dette guider og motiverer brugeren til at gennemføre et specifikt og målrettet træningsforløb. MyTRAINER funktionen er et vigtigt element til at opnå et succesfuldt resultat. FOOTPRINTS-funktionen er brugerens detaljerede træningsdagbog, hvor parametre som træningstid, score, ledbevægelighed, antal bevægelser m.m. gemmes og derved senere kan bruges til at illustrere fremgang. Daglig score, træningshistorik m.m. kan ligeledes udprintes fra FOOTPRINTS-funktionen. Muskel kontrol og koordination Evnen til at aktivere en muskel på rette tidspunkt og med rette kraft i en given situation er nøglen i muskelkontrol og koordination. HAPPY REHAB gør det muligt - med de specialudviklede øvelser - at forbedre koordination og neuromuskulær kontrol ved hjælp af mange gentagelser og visuel feedback. Resultater fra kun 10 ugers træning med HAPPY REHAB viser effekt på daglige aktiviteter så som balance, et-bens stand, trappegang m.m. MOVEment MOVEment-funktionen en unik funktion, der giver den enkelte bruger øget velvære ved træning. Funktionen bevæger benene i en opretstående vægtbærende stilling, så leddene bevæges igennem på en behagelige måde i et naturligt mønster. Funktionen er afslappende og cirkulationsfremmende. Den kan bruges selvstændigt eller integreres i det aktive træningsprogram, som en del af opvarmningen, som en pause eller ved afslutning.

6 Udforsk HAPPY REHAB systemet Bliv inspireret! Motiverende og udfordrende computerspil giver biofeedback til brugeren Upper support module Med Upper Support Modulet (hofte- og bryststøtte) opnås en bedre støtte og positionering i systemet. Gode indstilingsmuligheder Systemet kan justeres i forskellige aspekter, så som højde, bredde og ekstra støtte. Benyt det alle steder Hjulene gør det muligt at flytte systemet nemt fra et sted til et andet. Sikkerhed først Nødstopknappen og det interne beskyttelseskredsløb giver en sikker anvendelse.

7 Individuel træning med HAPPY REHAB Aktiv udspænding af knæled De dynamiske knæstøtter med ActiveSense muliggør aktiv knæekstension /-fleksion Aktiv/ Passiv bevægelser Motorene giver hjælp eller modstand til bevægelserne over ankel- og knæled. Forbedre balancen og postural kontrol Aktive kraftsensorer i fodpedaler giver biofeedback og faciliterer brugeren til at forbedre balance og postural kontrol. Forbedre og vedligehold mobiliteten over ankelledet De dynamiske fodpedaler muliggør aktiv plantar-/ dorsalfleksion Tilpasning af systemet til den enkelte bruger Det dynamiske ståsystem kan indstilles individuelt til den enkelte bruger i alle aspekter. Højden på bordpladen og benstøtterne justeres nemt til den enkelte bruger. Ligeledes kan bryst- og hoftestøtternes positioner justeres. HAPPY REHAB systemet kan anvendes af flere brugere eller det kan vokse med den enkelte bruger. Bemærk: Hofte- og bryststøtten bestilles seperat som Upper support module. Hver bruger på systemet har sin egen brugerprofil der indeholder oplysninger om hans/hendes ledbevægelighed (ROM), muskelstyrke, favorit træningsprogram osv. Hver øvelse vil således benytte den konkrete brugers indstillinger.

8 HAPPY REHAB målgrupper Børn og unge med neurologiske lidelser HAPPY REHAB er primært målrettet brugere med cerebral parese med mild til moderat grovmotorisk funktionsnedsættelse (GMFCS - E&R I-III (IV)). HAPPY REHAB kan anvendes som en træningsmetode for f.eks. tågængere, personer med øget knæfleksion eller balanceproblemer. HAPPY REHAB kan ligeledes anvendes i rehabiliteringen efter botulinium toxin (BTX) injektion i underekstremiteterne for at opnå gentagne specifikke bevægelser. Neurorehabilitering Børn, unge og voksne med behov for tryghed og støtte til stående aktive bevægelser og balancetræning i forbindelse med genoptræning efter apopleksi, ulykker eller andre komplikationer kan opleve fordele af at anvende HAPPY REHAB. Genoptræning efter operation Anvendes til eksempelvis genoptræning af mobiliteten over ankel- og knæled efter en operation samt aktivering af musklerne efter gipsning og immobilisering. HAPPY REHAB indstilles i forhold til brugerens konkrete ledbevægelighed og muskelstyrke og der opstilles et specifikt træningsprogram. GMFCS Skala I Går uden begrænsninger II Går med begrænsninger III IV V Går vha. håndholdt gangredskab Kommer omkring med begrænsninger Transporteres i manuel kørestol

9 Interaktive spil og leg giver effektiv træning Foundation pack Kom godt i gang med interaktiv rehabilitering! Foundation Pack er grundpakken af øvelser og spil til HAPPY REHAB systemet. Med Foundation Pack kommer I godt i gang med interaktiv, kognitiv og motorisk læring og træning. Igennem indledende øvelser lærer I hvordan systemet virker og reagerer på kroppen og benenes bevægelser. Spilpakken opdateres hvert år, så spillene altid er sjove og motiverende. Stå på skateboard, mens du jagter stjerner i Runner, besøg det ydre rum i Space Attack og udfordr din balance i Smiley-spillet. Foundation Pack har spil, der passer til alle aldre og forskellige interesser. Så er det bare at gå i gang med at spille dig til en effektiv træning. Licensmuligheder: Home (single user) Pro (multi user) Kan anvendes af mere end 100 brugere.

10 Målrettet træning med HAPPY REHAB HAPPY REHAB systemet muliggør en målrettet intensiv træning som både er struktureret, udfordrende og motiverende for brugeren, hvilket er meget vigtigt for alle personer i et træningsforløb. Bevægelse over ankelleddet I HAPPY REHAB systemet står brugeren på bevægelige fodpedaler. Bevægelserne udføres ved aktiv plantar-/dorsalfleksion over ankelleddet og disse styrer computerspillene. Bevægelse over knæleddet I HAPPY REHAB systemet er knæstøtterne bevægelige. Bevægelserne udføres ved aktiv knæfleksion/-ekstension og disse styrer computerspillene. Tågængere anvender typisk denne funktion til at opnå øget ledbevægelighed og koordination over ankelleddet. Andre brugere med f.eks muskelsvaghed, stivhed eller andre dysfunktioner i ankel og fod vil typisk også have gavn af disse øvelser. Personer med Crouch-gait anvender typisk denne funktion, hviklet muliggør aktiv udspænding over knæleddet. Ligeledes kan andre brugere med f.eks. muskelsvaghed eller personer med knædysfunktion have gavn af disse øvelser.

11 MOVEment Funktionen bevæger benene i en opretstående vægtbærende stilling, så leddene bevæges igennem på en behagelige måde i et naturligt mønster. Balance De taktile kraftsensorer i fodpedalerne registrerer aktiv vægtoverførsel i alle retninger. Denne funktion kombinerer bevægelse over ankel- og knæled hvor flere led bevæges samtidigt. Funktionen virker afslappende og cirkulationsfremmende. Personer med alle typer af balancedysfunktioner kan med fordel anvende disse øvelser. Brugeren kan udføre vægtoverførselsøvelser (venstre-højre) eller praktisere balanceøvelser imens de står sikkert i HAPPY REHAB systemet. Et udvalg af øvelser er tilgængelige.

12

13 Til vores overraskelse siger vores fysioterapeut også, at hun har fået et målbart bedre ledudslag, altså en bedre fleksion i ankelledet. Det er ret fantastisk, siger mor. Elise Mathilde er 6 år og har CerebraL Parese Da Elise Mathilde var tre år gammel konstaterede en fysioterapeut, at Elise Mathildes balancebesvær skyldtes, at hun har cerebral parese. Det var næsten en lettelse at få at vide, fortæller Elise Mathildes mor. Nu kunne de endelig gøre noget ved det i stedet for at se passivt til, at deres datter snublede og mistede balancen. Efter nogle år med regelmæssig fysioterapi og passiv udstrækning foreslog familiens fysioterapeut, at de kunne prøve Happy Rehab. Elise Mathilde træner med Happy Rehab i intervaller på 4-5 uger, efterfulgt af pauser på et par uger. I dag er Elise Mathilde 6 år gammel. Hun er på niveau 1 på GMFCS skalaen, og i det daglige kan hun være med til de fleste ting i skolen, og når hun leger med sin tvillingesøster. Men inden hun begyndte at bruge Happy Rehab snublede hun ofte, og når hun stod på skøjter med sin søster, havde hun betydeligt sværere ved at holde balancen. Elise Mathildes mor, Guro Melum, fortæller, at Elise Mathilde nu, efter at have brugt Happy Rehab i lidt over et halvt år, ikke snubler så ofte, og har fået en bedre balance. Til vores overraskelse siger vores fysioterapeut også, at hun har fået et målbart bedre ledudslag, altså en bedre fleksion i ankelledet. Det er ret fantastisk, siger mor. Elise Mathilde synes, at det er ganske fint at træne med Happy Rehab. Og når der kommer nye spil, er det ligefrem sjovt. Hun skal fortsætte med at bruge det, både for at holde fremskridtene ved lige, men forhåbentlig også for at kunne opleve yderlige forbedringer. Hvis det havde været en kamp hver dag, så var det jo ikke gået, men det fungerer, fordi hun synes godt om det, siger mor afslutningsvis.

14 Vælg det rigtige HAPPY REHAB system L HAPPY REHAB systemet findes i tre størrelsesvarianter: Small (S), Primært til børn Medium (M), Primært til større børn og unge Large (L), Primært til unge, voksne og ældre. S Nedenstående skema viser de forskellige parametre og størrelser for de tre varianter. Skemaet hjælper dig med at vælge det rigtige system. KG Alder Brugerhøjde Brugervægt Systembredde Indvendig systembredde S 4-9 år cm < 50 kg 69 cm cm S M 8-12 år cm < 50 kg 69 cm cm L 12+ år cm kg 70 cm cm

15 M Happy Rehab er et godt hjælpemiddel til både børn og voksne. Det er afvekslende og motiverende træning, og mange synes faktisk også at det er mere motiverende end andre former for træning - Fysioterapeut KG Min. systemhøjde Fod - knæ længde Fod - bord højde Systemvægt Godkendelser 61 cm cm cm 25 kg 81 cm cm cm 89 cm cm cm 26 kg 40 kg EN12182:2012 Vi forbeholder os retten til at ændre specifikationerne uden varsel.

16 Tekniske Specifikationer: Strømforsyning, indgangsspænding: Indgangsspænding: Max. effekt forbrug, Small/ Medium: Max. effekt forbrug, Large: Omgivelsestemperatur: Opbevaringstemperatur: - Max. fugtighed: 110 / 230V AC (50-60 Hz) 24V DC 80 W 300 W 5 35 C C 90% RH Varenumre: HAPPY REHAB 2 - Small Upper support module - Small/ Medium HAPPY REHAB 2 - Medium HAPPY REHAB 2 - Large Upper support module - Large FOUNDATION PACK Pro (multi user) FOUNDATION PACK Home (single user) Laptop med 15.6 skærm, Windows OS Laptop med 10.1 skærm, Windows OS Laptop med touch skærm, Windows OS Protected by patent no. US Other patents pending Vi forbeholder os retten til ændringer uden varsel INNOVAID A/S. INNOVAID and HAPPY REHAB are registrated trademarks of INNOVAID A/S, Denmark - Ver. 2.0 Innovaid A/S, Muslingevej 38, DK-8250 Egå, Denmark T: (+45) , mail@iaid.dk

DANSK. - Unikke personer fortjener unikke løsninger!

DANSK. - Unikke personer fortjener unikke løsninger! DANSK - Unikke personer fortjener unikke løsninger! Bevægelse gør forskellen! Øg ledbevægeligheden og balancen ved brug af nyskabende teknologi. HAPPY REHAB har skabt et nyt paradigme indenfor rehabilitering.

Læs mere

Velkommen til en ny tilgang indenfor rehabilitering - skab, brug og evaluér!

Velkommen til en ny tilgang indenfor rehabilitering - skab, brug og evaluér! DANSK Velkommen til en ny tilgang indenfor rehabilitering - skab, brug og evaluér! Forstil dig en terapeutisk træningsenhed der hjælper dig med at lave nye spændende øvelser. Mens I bruger den får I direkte

Læs mere

TREAX Pads. - Et innovativt træningssystem!

TREAX Pads. - Et innovativt træningssystem! DANSK TREAX Pads - Et innovativt træningssystem! Treax Pads er et innovativt træningssystem til alle former for træning og bevægelse. Systemet henvender sig til flere brugere og træningssituationer, f.eks.

Læs mere

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig OP, STÅ OG BEVÆG DIG Børn bevæger sig normalt til stående stilling i 9-12 måneders alderen. En opretstående stilling med muligheden for bevægelse har

Læs mere

Ståsystem EASYSTAND STÅSYSTEMER

Ståsystem EASYSTAND STÅSYSTEMER Ståsystem EASYSTAND STÅSYSTEMER EASYSTAND STÅSYSTEMER Kom op at stå og få udsyn over mulighederne Vi er skabt til at stå Hos Anatomic SITT ved vi, hvor vigtigt det er at komme op at stå. Vigtigt for så

Læs mere

Styrketræning. Fagligt inspirationsmateriale

Styrketræning. Fagligt inspirationsmateriale Fagligt inspirationsmateriale Styrketræning Eksempler på fysioterapi og ergoterapi til børn og unge med nedsat funktionsevne som følge af cerebral parese Folder 8 af 9 Denne folder er en del af et fagligt

Læs mere

GMFCS og GMFM. - Planlægning og evaluering af indsatser

GMFCS og GMFM. - Planlægning og evaluering af indsatser GMFCS og GMFM - Planlægning og evaluering af indsatser Lene Bruun - Fagforum for Børnefysioterapi Kirsten Nordbye-Nielsen - CPOP Helle Mätzke Rasmussen - CPOP Hvor mange er fysioterapeut for et eller flere

Læs mere

Zing Bantam Bantam Medium Evolv Glider. EasyStand. Kom op at stå og få udsyn over mulighederne

Zing Bantam Bantam Medium Evolv Glider. EasyStand. Kom op at stå og få udsyn over mulighederne Zing Bantam Bantam Medium Evolv Glider EasyStand Kom op at stå og få udsyn over mulighederne Vi er skabt til at stå Hos Anatomic SITT ved vi, hvor vigtigt det er at komme op at stå. Vigtigt for så mange

Læs mere

Projekt Happy Rehab. Intensiv træning og implementering i hverdagen. 2 caserapporter

Projekt Happy Rehab. Intensiv træning og implementering i hverdagen. 2 caserapporter Projekt Happy Rehab Intensiv træning og implementering i hverdagen 2 caserapporter Udarbejdet af: Fysioterapeut Ida Hjortshøj Lindgren Maj 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund... 3 Formål...

Læs mere

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE.

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM GODT I GANG MED AT LØBE Formålet med denne guide er at hjælpe dig til at løbe med fornøjelse, forbedre din form og undgå

Læs mere

Træningsterapeut. Genoptræning & Skadesforebyggende træning. Training and Rehab / Lasota

Træningsterapeut. Genoptræning & Skadesforebyggende træning. Training and Rehab / Lasota Træningsterapeut Genoptræning & Skadesforebyggende træning Opgave Træning af bugpres og vejrtræning Find en RNT øvelse for ankel, knæ, skulder, hofte og nakke. Case - find 2 øvelser til at træne en funktionel

Læs mere

Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse.

Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse. Johansen og Anja David Greve Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse. Anamnese Funktionsundersøgelse Delundersøgelse Johansen og Anja David Greve Muskelundersøgelsen

Læs mere

TEKNOLOGI TIL FALDFOREBYGGENDE TRÆNING IMPLEMENTERINGSGUIDE

TEKNOLOGI TIL FALDFOREBYGGENDE TRÆNING IMPLEMENTERINGSGUIDE IMPLEMENTERINGSGUIDE TEKNOLOGI TIL FALDFOREBYGGENDE TRÆNING TREAX PADS PÅ BISPEBJERG- OG FREDERIKSBERG HOSPITAL Implementeringsguiden er i størrelsen 21 x 21 cm Trykkes på begge sider Forsidebilledet skal

Læs mere

Designed for movement. Loved by users. Vær med!

Designed for movement. Loved by users. Vær med! Designed for movement. Loved by users. Vær med! Den næste generation NF-WALKER 2 giver en fantastisk mulighed for at udvikle barnets potentiale for selvstændig bevægelse i en stående position. OP, STÅ

Læs mere

ALT OM NEDSAT MOBILITET. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ALT OM NEDSAT MOBILITET. www.almirall.com. Solutions with you in mind ALT OM NEDSAT MOBILITET www.almirall.com Solutions with you in mind HVAD ER DET? Hos patienter med MS defineres nedsat bevægelighed som enhver begrænsning af bevægelse forårsaget af summen af forskellige

Læs mere

SPECIALHOSPITALET.DK. MOTION for polioramte

SPECIALHOSPITALET.DK. MOTION for polioramte SPECIALHOSPITALET.DK MOTION for polioramte 2 MOTION FOR POLIORAMTE Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion

Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion Jeg har valgt at lave denne træningsprotokol for at skabe et overblik over progressionen i et ACL (forreste korsbånd) genoptræningsforløb. I protokollen

Læs mere

Multisensorisk. Ståstøtte. Multisensorial perception. sensorial perception breaks PC etc. res can encounter. Tilslut din egen enhed!

Multisensorisk. Ståstøtte. Multisensorial perception. sensorial perception breaks PC etc. res can encounter. Tilslut din egen enhed! Multisensorisk perception Multisensorial perception breaks down the barriers that words and nedbryder barrierer gestures can encounter langt bedre end ord Igennem etbreaks patenteret elektronisk orial

Læs mere

PRIMÆR PROTESEFORSYNING

PRIMÆR PROTESEFORSYNING Protesevurderingsskema til UE PRIMÆR PROTESEFORSYNING Opdateret: 27.09.19 Version: 10 Borger: Udfyldt af: CPR: - Sted: Dato: Tidl. test post-operativt BAMS: / 8 Dato: / - 20 Ét-ben-stand test (bedst af

Læs mere

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor Kvit knæsmerterne Hvornår kan du roligt vende tilbage til sport Efter de første 8 uger med nedsat belastning, er det vigtigt at du starter langsomt op. Du skal følge nedenstående fremgangsmåde, og du må

Læs mere

Motion. for polioramte

Motion. for polioramte Motion for polioramte 2 Motion for polioramte Motion for polioramte Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2015/2016 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig

Læs mere

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud T R Æ N I N G S G U I D E til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud Træningsguide til patienter med hoftebrud Det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med

Læs mere

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen.

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Referat PolioCafé den 8. september 2014 Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Fra januar bliver poliocaféen afholdt den 1. mandag i måneden

Læs mere

TRÆNINGSDAGBOG ARTROSESKOLE

TRÆNINGSDAGBOG ARTROSESKOLE TRÆNINGSDAGBOG ARTROSESKOLE NAVN: Side 1 Registrering af smerter i forbindelse med træning I nedenstående skema skal du efter træningen notere, hvor mange smerter du har haft i forbindelse med dagens træning.

Læs mere

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT Da du var til undersøgelse i Artroskopisk Center, fik du en forklaring på, hvorfor vi tror, at du har ondt i knæet, og du fik råd og vejledning til, hvad du skal gøre for, at det bliver bedre. Denne pjece

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud.

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud. AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2014/2015 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater.

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater. Smidighed er vigtig for at kroppen kan fungere og præstere optimalt. Og der er en vis range of motion (ROM) i leddene, som er optimal for forskellige sportsgrene og aktiviteter. Men smidighed alene er

Læs mere

INNOWALK PRO Styrk din rehabilitering

INNOWALK PRO Styrk din rehabilitering INNOWALK PRO Styrk din rehabilitering Forløs dit potentiale! Få mest muligt ud af din træning Der findes mange forskellige behandlingsmetoder indenfor fysisk genoptræning, der kan hjælpe til at træne og

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2018/2019 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Træningsprogram efter hoftealloplastik

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Træningsprogram efter hoftealloplastik Generel information Det er vigtigt, at du hele tiden tager hensyn til smerter i forbindelse med træning og dagligdags aktiviteter. Dvs. du må gerne mærke ømhed og let smerte under træningen, men ikke opleve

Læs mere

Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.1.2014

Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.1.2014 Opfølgningsprogram for cerebral parese Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.1.2014 Cpr. nr. - Efternavn Region Fornavn Kommune Dato for vurdering Vurdering er udført af (år måned dag) (Fornavn

Læs mere

LØBENDE START. www.kaisersport.dk. Træningsprogram for dig, som skal løbetræne for. første gang eller vil igang efter en længere pause

LØBENDE START. www.kaisersport.dk. Træningsprogram for dig, som skal løbetræne for. første gang eller vil igang efter en længere pause LØBENDE START Træningsprogram for dig, som skal løbetræne for første gang eller vil igang efter en længere pause www.kaisersport.dk UGE 1 1. Træning: Løb sammenlagt 10 min. Du må undervejs holde gå-pauser.

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 HOFTEALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig mobilisering

Læs mere

Information og træningsprogram til hjertepatienter

Information og træningsprogram til hjertepatienter Patientinformation Information og træningsprogram til hjertepatienter Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 1 2 Rev. okt. 2010 Information om fysisk aktivitet Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne

Læs mere

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven 1 Træning 1.1 Genoptræning efter Serviceloven Servicelovens 86 stk.1. Voksne, typisk ældre borgere, som har fået svært ved at klare de daglige gøremål efter eksempelvis sygdom. Gratis genoptræning til

Læs mere

spil gigten af banen undgå skader

spil gigten af banen undgå skader spil gigten af banen undgå skader hjælp de unge spillere med at undgå skader 2 Alvorlige skader i knæ- og ankelled hænger ofte sammen med et aktivt fodboldliv. Det gælder for såvel bredde- og elitefodbold

Læs mere

ViTSi Konference Den siddende stilling i kørestol blandt børn og voksne med Cerebral Parese

ViTSi Konference Den siddende stilling i kørestol blandt børn og voksne med Cerebral Parese ViTSi Konference Den siddende stilling i kørestol blandt børn og voksne med Cerebral Parese Odense den 27.08.2012 Susanne Hygum Sørensen Helle Mätzke Rasmussen Program Implementering i Danmark Ændring

Læs mere

Ankel fod ortoser (AFO)

Ankel fod ortoser (AFO) Ankel fod ortoser (AFO) Generelle informationer Ankel Fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien. Denne AFO guide er tænkt som et lille opslagsværk, der kan give et overblik

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden

Patientvejledning. Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden Patientvejledning Træningsprogram efter Stabiliserende operation i lænden Træningen består af et øvelsesprogram kombineret med daglige gøremål som bad, påklædning, rejse og sætte sig. Generelt Mange, der

Læs mere

Introduktion til step

Introduktion til step Øvelser til step Introduktion til step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler

Læs mere

Fysioterapi og ergoterapi til børn og unge med nedsat funktionsevne som følge af cerebral parese

Fysioterapi og ergoterapi til børn og unge med nedsat funktionsevne som følge af cerebral parese Fysioterapi og ergoterapi til børn og unge med nedsat funktionsevne som følge af cerebral parese Anbefalinger og evidens: En forklaring af de anvendte symboler Foran anbefalingerne i de kliniske retningslinjer

Læs mere

1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1

1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1 Kvalitetsstandard Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Kvalitetsstandard 86. Genoptræning og vedligeholdelsestræning i henhold til Servicelovens 86

Kvalitetsstandard 86. Genoptræning og vedligeholdelsestræning i henhold til Servicelovens 86 Kvalitetsstandard 86 Genoptræning og vedligeholdelsestræning i henhold til Servicelovens 86 1. Hvad er ydelsens Servicelovens 86, stk. 1 og stk. 2 Borgeren udfylder og underskriver et ansøgningsskema.

Læs mere

x:panda Multijusterbart sæde

x:panda Multijusterbart sæde x:panda Multijusterbart sæde x:panda dynamisk og multijusterbar x:panda er et multijusterbart sæde i 4 forskellige størrelser, som alle tillader sædedybden at vokse 10 cm. Sædet kan herudover indstilles

Læs mere

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Patientinformation Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 2 Rev. aug. 2010 Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Det er vigtigt at du medbringer

Læs mere

Moderne teknologi i rehabilitering - et kig ind i fremtiden for ergoterapi ved Hans Christian Skyggebjerg Pedersen, ergoterapeut,

Moderne teknologi i rehabilitering - et kig ind i fremtiden for ergoterapi ved Hans Christian Skyggebjerg Pedersen, ergoterapeut, Moderne teknologi i rehabilitering - et kig ind i fremtiden for ergoterapi ved Hans Christian Skyggebjerg Pedersen, ergoterapeut, Neurorehabiliteringen Grindsted Program Præsentation af Neurorehabilitering

Læs mere

Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled

Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled Sådan træner du benet, når du har fået et kunstigt knæled Du har fået et kunstigt knæled. Efter operationen skal du i gang med at træne benet ved hjælp af øvelserne i denne pjece. GENOPTRÆNING Genoptræning

Læs mere

BOBATH KONCEPTET. Erg109 Udarbejdet af Stina M. Larsen

BOBATH KONCEPTET. Erg109 Udarbejdet af Stina M. Larsen 1 BOBATH KONCEPTET Erg109 Udarbejdet af Stina M. Larsen DAGENS INDHOLD Bobath konceptet teoretisk baggrund Bobath konceptet metoder rettet mod tonus Bobath konceptet - truncus 2 BOBATH KONCEPTET TEORETISK

Læs mere

NYHEDER fra Anatomic SITT

NYHEDER fra Anatomic SITT NYHEDER fra Anatomic SITT Health & Rehab messen Den 10.-12. maj 2016 EasyStand er tilbage hos Anatomic SITT Ståhjælpemidlerne fra EasyStand er kommet hjem til Anatomic SITT igen. Det skyldes, at vores

Læs mere

Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 091001

Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 091001 Opfølgningsprogram for cerebral parese Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 091001 Cpr. nr. - Efternavn Pædiatrisk afdeling Fornavn Kontaktlæge Dato for vurdering Vurdering er udført af Titel:

Læs mere

18-06-2012 STYRKETRÆNING TIL BØRN OG UNGE MED CEREBRAL PARESE

18-06-2012 STYRKETRÆNING TIL BØRN OG UNGE MED CEREBRAL PARESE STYRKETRÆNING TIL BØRN OG UNGE MED CEREBRAL PARESE Primære mål At implementere styrketræning som en del af det samlede tilbud til børn og unge med CP i IKH. Sekundære mål At dokumentere eventuelle ændringer

Læs mere

Fald og faldforebyggelse. Poliocafe 7. nov 2016 Marc Hemmingsen, Ellen Madsen og Merete Bertelsen, Fysioterapeuter

Fald og faldforebyggelse. Poliocafe 7. nov 2016 Marc Hemmingsen, Ellen Madsen og Merete Bertelsen, Fysioterapeuter Fald og faldforebyggelse Poliocafe 7. nov 2016 Marc Hemmingsen, Ellen Madsen og Merete Bertelsen, Fysioterapeuter Faldhyppighed -Danmark Omkring 1/3 af alle over 65 år falder mindst en gang om året, og

Læs mere

OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT

OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT OCTANE FITNESS PRODUKTSORTIMENT OCTANE FITNESS XT3700 Octane XT3700 tilbyder en varieret og motiverende træning i form af mange forskellige features, såsom separat modstand i armene med Arm Blaster, ekstra

Læs mere

Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.2.2014

Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.2.2014 Opfølgningsprogram for cerebral parese Ergoterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 1.2.2014 Cpr. nr. - Efternavn Region Fornavn Kommune Dato for vurdering Vurdering er udført af (år måned dag) (Fornavn

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Patientvejledning Træningsprogram - ankel Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Dette træningsprogram indeholder øvelser til at behandle achillessenen efter overrivning (ruptur).

Læs mere

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3 Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 3 Øvelser efter hofteartroskopi uge 6-12 Dette program indeholder progression af tidligere øvelser, som forberedelse til at kunne vende tilbage til fysisk krævende

Læs mere

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Mitii koncept til individuel og superviseret hjemmetræning Mitii er næste generations sundhedsteknologi - funderet på forskning fra Helene Elsass Center

Læs mere

Innowalk Pro. Modelfoto. Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen

Innowalk Pro. Modelfoto. Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen Innowalk Pro Modelfoto Skrevet af: Gitte Weiglin Riisbjerg Jørgensen Fysioterapeut Geelsgårdskolen 1 Innowalk Pro Baggrund og formål: Geelsgårdskolen er en specialskole i Region Hovedstaden, hvor der går

Læs mere

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D- 88 454 Hochdorf Tel. 073 55-9314- 0 Fax 931415 Brugsanvisning 80 000 072/000 Blumenweg 8 D-88454 Hochdorf Telefon 07355-9314-0 Fax 07355-931415 e- mail: medica-

Læs mere

Sådan bliver du klar til at starte påp

Sådan bliver du klar til at starte påp Sådan bliver du klar til at starte påp Skadesforebyggende øvelser og træning Oplæg g ved Fysioterapeut Lotte Krebs Skader på Eliteskolen 2010/2011 Overbelastningsskader: Skinnebensbetændelse, irritation

Læs mere

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1 1. Generel information 2. Indstigning og sikring af ben 3. Betjeningsguide 4. Ben indstigningshjælp 5. Start/stop for bentræner 6. Hastihed 7. Motor styrke 8. Aktiv mode 9. Træningsperiode 10.Start/stop

Læs mere

Fysisk træning for hjertepatienter

Fysisk træning for hjertepatienter Patientinformation Fysisk træning for hjertepatienter Velkommen til Vejle Sygehus Hjertemedicinsk Ambulatorium, Fysioterapien Hjerterehabiliteringsklinikken 1 2 rev. okt. 2010 Fysisk træning for hjertepatienter

Læs mere

SPORTSSKADE KURSUS DEL 2 1 OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER BELASTNING

SPORTSSKADE KURSUS DEL 2 1 OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER BELASTNING OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER Håndled Skulderled Albueled Nakke smerter Ryg smerter Hofte og lyske Træthedsbrud Forreste knæsmerter Løberknæ Knæskalssene Skinneben Achillessene

Læs mere

Helle Mätzke Rasmussen Koordinerende Fysioterapeut

Helle Mätzke Rasmussen Koordinerende Fysioterapeut Helle Mätzke Rasmussen Koordinerende Fysioterapeut Cerebral parese "Cerebral palsy (CP) describes a group of disorders of the development of movement and posture, causing activity limitations that are

Læs mere

Overrivning af akillessenen

Overrivning af akillessenen Din akillessene er revet over, og derfor er din fod i en Walker-støvle med 3 kiler under hælen. Senen aflastes, når foden holdes helt strakt i spidsfod. Overrevet akillessene (foto: IK) Nyere undersøgelser

Læs mere

Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 04.07.2014

Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 04.07.2014 Opfølgningsprogram for cerebral parese Fysioterapeut protokol Anvendes sammen med Manual 04.07.2014 Cpr. nr. - Efternavn Region Fornavn Kommune Dato for vurdering Vurdering er udført af (år måned dag)

Læs mere

Gross Motor Function Classification System Expanded and Revised (GMFCS E&R)

Gross Motor Function Classification System Expanded and Revised (GMFCS E&R) CanChild Centre for Childhood Disability Research Helene Elsass Center udvikling og forskning Institute for Applied Health Sciences, Virtuel webtræning for børn og voksne med McMaster University, 1400

Læs mere

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Træn dig til en stærk holdning Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få en god holdning INDHOLD: Få en stærk

Læs mere

Primært fokus: nakke, knæ og ankler. Skadesforebyggelse - Katrine Boel Gjerum

Primært fokus: nakke, knæ og ankler. Skadesforebyggelse - Katrine Boel Gjerum Primært fokus: nakke, knæ og ankler Skadesforebyggelse - Katrine Boel Gjerum 1 Hvad er idrætsskader? Alle skader der opstår i forbindelse med idræt I gymnastik typisk fibersprængning, forstuvning af ankel

Læs mere

Aktiv og passiv udspænding

Aktiv og passiv udspænding Fagligt inspirationsmateriale Aktiv og passiv udspænding Eksempler på fysioterapi og ergoterapi til børn og unge med nedsat funktionsevne som følge af cerebral parese Folder 4 af 9 Denne folder er en del

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram ved smerter i underlivet

Patientvejledning. Træningsprogram ved smerter i underlivet Patientvejledning Træningsprogram ved smerter i underlivet Smerter og spændinger i underlivet er et stort problem for mange kvinder. Det kan der være mange årsager til, og det er vigtigt at få klarlagt

Læs mere

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2

Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2 Træningsprogram efter hofteartroskopi fase 2 Øvelser efter hofteartroskopi uge 3-5 Dette program indeholder progression af de indledende øvelser, som du har udført de første uger efter operationen. I de

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion, har været en forespørgsel, som vi nu

Læs mere

- Få balance i kroppen. Kombineret BAD- OG TOILETSTOL

- Få balance i kroppen. Kombineret BAD- OG TOILETSTOL - Få balance i kroppen Kombineret BAD- OG TOILETSTOL Zitzi Starfish Pro En kombineret bade- og toiletstol. Stærk konstruktion med mange justeringsmuligheder for at give en suveræn støtte og positionering.

Læs mere

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Programmering C Eksamensprojekt Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Indledning Analyse Læring er en svær størrelse. Der er hele tiden fokus fra politikerne på, hvordan de danske skoleelever kan

Læs mere

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1 1. Generel information 2. Indstigning og sikring af ben 3. Betjeningsguide 4. Ben indstigningshjælp 5. Symmetritræning 6. Start/stop for bentræner 7. Hastighed 8. Motor styrke 9. Aktiv tilstand 10. Træningsperiode

Læs mere

Bilag 1: Søgestrategi for AMED

Bilag 1: Søgestrategi for AMED Bilag 1: Søgestrategi for AMED D.02.06.2014! 1! Bilag 2: CAIT Spørgeskema! 2! Bilag 3: Informeret samtykke til deltagelse! 3! Bilag 4: Protokol Protokol I protokollen har hver testperson fået tildelt en

Læs mere

ErgoTrainer. genoptræningsforløb med vægtaflastning. -opnå mærkbare resultater

ErgoTrainer. genoptræningsforløb med vægtaflastning. -opnå mærkbare resultater ErgoTrainer genoptræningsforløb med vægtaflastning -opnå mærkbare resultater Se video her Ved hjælp af vægtaflastning giver Ergo Trainer en unik mulighed for et individuelt tilpasset genoptræningsforløb,

Læs mere

Hardcore - få den fulde effekt, når du træner! Du har fortjent det bedste også når du træner

Hardcore - få den fulde effekt, når du træner! Du har fortjent det bedste også når du træner Hardcore - få den fulde effekt, når du træner! Du har fortjent det bedste også når du træner Af: Bettina Borg, foto: Peter Nørby Den nye træningsform HardCORE løfter styrketræning op på næste niveau. Der

Læs mere

Vurdering af ledbevægelighed

Vurdering af ledbevægelighed Vurdering af ledbevægelighed Ledbevægelighed Passiv ledbevægelighed (PROM) beskriver den bevægelse, som personen kan udføre i afslappet tilstand med assistance fra en anden person, fra sig selv eller genstand

Læs mere

Uge 2. Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed

Uge 2. Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed Uge 2 Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed Læs gerne om de fire styrker som vi arbejder med i denne uge i elevvejledningen

Læs mere

Styrketræning Talentcenter Vest

Styrketræning Talentcenter Vest Styrketræning Talentcenter Vest Opvarmning på niveauer Natascha Winther Olsen Indholdsfortegnelse Indledning Hvad er et talent? Aldersrelateret træning Præpuberteten (Piger - 11 år, drenge - 12 år) Puberteten

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 MUSKELBALANCE OMKRING NAKKEN Det fleste steder i vores krop er knoglerne stablet

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere

TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT

TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 2210 (i tidsrummet kl. 8-15) TIL PATIENTER OPERERET FOR PROLAPS/STENOSE I LÆNDEN PÅ NEUROKIRURGISK AFSNIT Ophavsretten tilhører Kommunikationsafdelingen,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Knæet. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Knæet. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Knæet Træningsprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken Knæet Udleveret af: Tlf.nr.: 79 97 61 63 Træningen begynder med det samme, hvis ikke andet er

Læs mere

Fysioterapi og genoptræning - TKA

Fysioterapi og genoptræning - TKA Fysioterapi og genoptræning - TKA DET AKTIVE PATIENTFORLØB - kort fortalt Fokus på sundhed frem for sygdom patienterne informeres om, at de betragtes som raske, der har behov for hjælp til at få udskiftet

Læs mere

Sammensæt dit eget styrketræningsprogram

Sammensæt dit eget styrketræningsprogram Sammensæt dit eget styrketræningsprogram Af Fitnews.dk - tirsdag 08. januar, 2013 http://www.fitnews.dk/artikler/sammensaet-dit-eget-styrketraeningsprogram/ Et af de spørgsmål, vi oftest får stillet her

Læs mere

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger)

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger) Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger) Du skal have et kunstigt hofteled. Derfor skal du til informationsdag på hospitalet, hvor du bliver vejledt og instrueret,

Læs mere

Kliniske retningslinier for brug af Handicare s puder til forebyggelse af tryksår.

Kliniske retningslinier for brug af Handicare s puder til forebyggelse af tryksår. Kliniske retningslinier for brug af Handicare s puder til forebyggelse af tryksår. Risiko er angivet efter Braden skalaens scoring: Sensorisk evne Helt begrænset Meget begrænset Lidt begrænset Ingen svækkelse

Læs mere

Computerassisteret fysioterapi og fysisk træning

Computerassisteret fysioterapi og fysisk træning D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E U N I V E R S I T Y O F C O P E N H A G E N Computerassisteret fysioterapi og fysisk træning Kim Steenstrup Pedersen Image Group Datalogisk Institut,

Læs mere

www.styrketraeningsprogram.dk Dette Core og sixpack program er skræddersyet til vores store grundpakke. Programmet er til dig der vil sætte ekstra fokus på mavemusklerne, for at få en flot sixpack (eller

Læs mere

Index. Index & Introduktion...14. Sikkerhedsforanstaltninger...15. Elektrisk sikkerhed...16. Oversigt Tegning...17. Liste over dele...

Index. Index & Introduktion...14. Sikkerhedsforanstaltninger...15. Elektrisk sikkerhed...16. Oversigt Tegning...17. Liste over dele... Index Index & Introduktion...14 Sikkerhedsforanstaltninger...15 Elektrisk sikkerhed...16 Oversigt Tegning...17 Liste over dele...18 Monteringsvejledning...19 Digital Display......21 Workout Principper...22

Læs mere

FLYDEPUDER. - Alle har glæde af gode oplevelser i vandet. LASAL Flydepuder giver brugeren: November 2017

FLYDEPUDER. - Alle har glæde af gode oplevelser i vandet. LASAL Flydepuder giver brugeren: November 2017 November 2017 - Alle har glæde af gode oplevelser i vandet LASAL Flydepuder giver brugeren: Komfort & tryghed Stabilitet i vandet Maximal mobilitet Maximal bevægelighed Maximal fornøjelse FLYDEPUDER LASAL

Læs mere

Behandlingsprincipper og metoder

Behandlingsprincipper og metoder 1 Behandlingsprincipper og metoder ERG109 UDARBEJDET AF HEIDI E. HANSEN OG STINA M. LARSEN Behandlingsprincipper og metoder Behandlingsprincipper: Tonus Ødem Koordination Sensibilitet overflade og dybde

Læs mere