Nye funktioner i version 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye funktioner i version 2"

Transkript

1 Nye funktioner i version 2 Integration med Symbolskrivning Online Opret, gem og del symbolstøttede dokumenter i skyen. Nye specifikke Sprogbilleder Understøtter sprogudvikling ved at anvende en ny samling af grafik, der hjælper til at formidle betydning. Ny standard font: FS Me Ny meget tilgængelig standard skrifttype. Formatmaler Kopier og indsæt formaterede egenskaber på tværs af dokumenter og miljøer. Indstil symbolstandarder Konfigurer dine personlige symbolpræferencer, eller stop bestemte symboler helt fra at blive vist i dit dokument. Blødt linjeskift Ændr den måde, du strukturerer din skrivning. Ny metode til indsætning af grafik Indsæt grafik i dit dokument med større kontrol og præcision. Mere symbolkontrol Se betydningen af hver ordkombination, mens du skriver. Dobbelt sidepanel Konfigurer din opsætning af Symbolskrivning til at passe til din arbejdsmetode. Opdel celler Mere valgfrihed ved redigering af tavler. Indstil størrelse for individuelle rækker og kolonner Modificer dine tavler og celler med trækpunkter til at oprette det præcise layout, du ønsker. Kopier handlinger for flere celler Anvend cellehandlinger for så mange elementer, som du ønsker. Tabuler mellem celler Flyt hurtigere fra celle til celle. Senest anvendte handlinger-liste Gemmer automatisk listen over dine senest anvendte handlinger, når du tildeler handlinger til celler. Sessionsstandarder for tavler og platforme Gemmer automatisk dine foretrukne udseender af dine miljøer. Nye funktioner for kontaktskanning Opsæt en brugerdefineret konfiguration for kontaktbrugere. Ny startside Opsæt så mange brugerflader, du ønsker, og vælg, hvordan du ønsker at anvende Symbolskrivning. Ny Ordliste Administration Administrer og juster, hvordan dine symboler og ordlister skal fungere.

2 Integration med Symbolskrivning Online Opret, gem og del symbolstøttede dokumenter i skyen. Hvad er Symbolskrivning Online? Symbolskrivning Online lader dig oprette, gemme og dele symbolstøttede dokumenter i skyen. Symbolskrivning 2- og Symbolskrivning Online-dokumenter er kompatible begge veje for fuld fleksibilitet. Gem og administrer dine dokumenter online Tilgå dit arbejde hvorsomhelst med en internetforbindelse Opret nye dokumenter Upload og download dokumenter til arbejdet med Symbolskrivning 2 Publicer dokumenter til at dele med alle. Symbolskrivning Online indeholder alle skrivefunktioner for dokumenter fra Symbolskrivning 2. Mere information på Åbn Symbolskrivning Online Dokumenter Nye specifikke Sprogbilleder Understøtter sprogudvikling ved at anvende en ny samling af grafik, der hjælper til at formidle betydning. Symbolskrivning indeholder nu ekstra 339 billeder, der kan anvendes til at understøtte sprogudvikling. Grafikken kan anvendes som hjælp til at formidle betydning af præpositioner, modsætninger, sekvenser og sætninger af typen (subjekt verbum objekt). Disse billeder kan hentes fra Sprogbilleder folderen i Grafikvisning, og de findes også i Symbolskrivning eksempelfilerne: Billeder 1 5. Billederne i Sprogbilleder-sættet blev udviklet af Alan Birch og er indeholdt I Symbolskrivninig med tilladelse fra Sandwell and West Birmingham hospitals NHS Trust.

3 Ny standard font: FS Me Ny meget tilgængelig standard skrifttype. Symbolskrivning indeholder nu en standard skrifttype, der er udviklet af Fontsmith, og godkendt af Mencap (anerkendt engelsk organisation for indlæringsvanskeligheder) til at støtte læsbarhed for personer med indlæringsvanskeligheder: FS Me. Du kan læse mere om FS Me her. BEMÆRK: Hvis du ønsker at anvende FS Me font i andre programmer end Symbolskrivning 2, skal du anskaffe en licens til denne font. Formatmaler Kopier og indsæt formategenskaber på tværs af dokumenter og miljøer. Formatmaleren er et nyt værktøj, der kan anvendes til at kopiere formategenskaber fra et sted i dit dokument eller miljø til et andet, for eksempel: skrifttype, symbol- og tekststørrelse, farver, etc. Med formatmaleren kan du let sikre en konsistent formatering i dine tekster og tavler.

4 Indstil symbolstandarder Konfigurer dine personlige symbolpræferencer, eller stop bestemte symboler helt fra at blive vist i dit dokument. Du kan nu anvende symbolvælgeren til at konfigurere dine foretrukne symboler. Hvis du opdager, at der er ord, som du regelmæssigt anvender, og som du foretrækker et andet standardsymbol til, kan du ændre standardsymbolet til at passe til dine præferencer uden at påvirke smart symboliseringen. Da ikke alle symboler er nødvendige, især for personer, der er nye brugere af symboler, kan abstrakte symboler som 'en', 'så' og ''men' også let fjernes ved at indstille standardsymbolet til 'Fjern symbol'. Blødt linjeskift Ændr den måde, du strukturerer din skrivning. Du er nu i stand til at anvende bløde linjeskift (Shift + Enter) i din skrivning. Hvis du for eksempel ønsker at anvende afsnitsgrafik og starte hver ny sætning på en ny linje, vil et blødt linjeskift sætte dig i stand til at gøre dette, uden at den næste sætning starter et nyt afsnit (under grafikken).

5 Ny metode til indsætning af grafik Indsæt grafik i dit dokument med større kontrol og præcision. Hvad enten du tilføjer grafik, symboler eller billeder fra din computer eller fra internettet, har du nu større kontrol over, hvor de kan indsættes. I stedet for at skulle beslutte, om du vil tilføje afsnitsgrafik eller et symbol, skal du nu blot samle den grafik op, du ønsker. Et gråt felt vil blive vist, når du placerer musemarkøren for at vise, om og hvor du kan erstatte et symbol eller indsætte et billede eller grafik. Version 1 Tidligere skulle du vælge, om du ville indsætte grafik eller erstatte et symbol. Der ville ikke være nogen indikation af, hvor du ville indsætte grafikken, bortset fra den miniature der blev vedhæftet musemarkøren. Version 2 Nu er der ikke behov for på forhånd at vælge nogen funktion. Du kan blot vælge en grafik eller samle et eksisterende symbol op fra dit dokument og anvende det grå felt til præcist at indsætte billedet, hvor du ønsker det placeret.

6 Mere symbolkontrol Se betydningen af hver ordkombination, mens du skriver. Symbolvælgeren vil finde de mulige symboler associeret til hvert ord, mens de tastes, idet den medtager de tidligere skrevne ord og tilbyder alle muligheder for symbolisering. Original Symbolskrivning: (ingen tydelig skelnen mellem ord og fraser) Symbolskrivning 2: (alle valgmuligheder med label)

7 Dobbelt sidepanel Konfigurer din opsætning af Symbolskrivning til at passe til din arbejdsmetode. Du kan nu beslutte at maksimere pladsen ved siden af dokumentet eller miljøet ved at vælge at få vist et dobbelt panel, der vil vise både Symbol-fanebladet og Grafik-fanebladet samtidig. Grafik-panel Symbol-panel Dobbelt sidepanel

8 Opdel celler Mere valgfrihed ved redigering af tavler. Når du anvender Design-tilstand til at oprette miljøer, er det muligt at opdele enhver celle eller flere celler på en gang, enten lodret eller vandret og uanset, om cellen eller cellerne tidligere er blevet flettet. De opdelte celler vil også beholde de formatteringsegenskaber, der er blevet tildelt cellen eller cellerne i deres oprindelige form. Original tavle Opdel celler vandret Opdel celler lodret Indstil størrelse for individuelle rækker og kolonner Modificer dine tavler og celler med trækpunkter til at oprette det præcise layout, du ønsker. Du kan hurtigt brugertilpasse størrelsen af specifikke celler i tavler, mens du designer et miljø. Dette kan opnås ved ganske enkelt at markere en celle (eller celler) og derefter anvende trækpunkterne langs kanten. Det kan være nyttigt, hvis du vil have en tavle til at indeholde sætningsstartere i den første kolonne af celler efterfulgt af enkeltord, der afslutter sætningen.

9 Kopier handlinger for flere celler Anvend cellehandlinger for så mange elementer, som du ønsker. Du kan beslutte at kopiere de tildelte handlinger fra ethvert celle- eller platformselement med det formål at tilføje dem til andre. Det er særligt nyttigt, når du har mange celler i et miljø, som du ønsker skal fungere på samme måde. Tabuler mellem celler Flyt hurtigere fra celle til celle. Når du skriver indhold i celler, kan du anvende tabulator-tasten på tastaturet til hurtigt at flytte fra en celle til den næste, fra venstre til højre. Hvis du ønsker at flytte i den modsatte retning, kan du holde Shift-tasten nede og trykke på Tab. Senest anvendte handlinger-liste Gemmer automatisk din liste over senest anvendte handlinger, når du tildeler handlinger. Når du designer et miljø, har du nu et faneblad til rådighed, der opsamler dine senest anvendte handlinger. Dette kan være særligt fordelagtigt for brugere, der anvender forskellige typer handlinger fra både Almen- og Allefanebladene.

10 Sessionsstandarder for tavler og platforme Gemmer automatisk dine foretrukne udseender af dine miljøer. Mens du opretter et miljø, husker Symbolskrivning dine egenskaber for tavler og platforme, som fx farver og kanter, så når du opretter det næste element, vil egenskaberne være de samme. Dette gør det lettere at oprette konsistente, flotte miljøer. Nye funktioner for kontaktskanning Opsæt en brugerdefineret konfiguration for kontaktbrugere. Der er nu flere funktioner for kontaktbrugere, inklusive retningsbestemt skanningstilstand, muligheden for at anvende mus som kontakt og brugertilpassede indstillinger for auditiv skanning, automatiske skanningshastigheder og farvede indikatorer. Ny startside Opsæt så mange brugerflader, du ønsker, og vælg, hvordan du ønsker at anvende Symbolskrivning. Den nye startside præsenterer brugerne for enkel navigering mellem valg af muligheder for, hvordan de har til hensigt at anvende Symbolskrivning. Brugere kan også opsætte en personlig Symbolskrivning-konto med et tilhørende selvvalgt brugerikon.

11 Ny Ordliste Administration Administrer og juster, hvordan dine symboler og ordlister skal fungere. Ordliste Administration giver mulighed for at administrere og oprette dine egne ordlister. En ordliste er en fil, der sammenkæder ord med grafik. Hvis du taster 'kat' i symboltilstand, mens du anvender Symbolskrivning, vil den indlæste ordliste automatisk vise den grafik, der er associeret til ordet 'kat'. Ved at anvende Ordliste Administration vil du være i stand til at forbedre den måde dit Widgit-program fungerer på, med skræddersyede ordlister til din specifikke aktivitet eller dit personlige ordforråd.

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med at skrive

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med at skrive Denne aktivitet giver en introduktion til de vigtigste funktioner, når du skriver et dokument i Symbolskrivning 2 Det bør ikke tage mere end 20 minutter. 1. Start programmet med de værktøjslinjer, du har

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Kom godt i gang med det grundlæggende

Kom godt i gang med det grundlæggende Kom godt i gang med det grundlæggende Kom godt i gang Tobii Communicator Kom godt i gang med det grundlæggende Gælder for Tobii Communicator Version 4.6 og nyere. Ret til ændring af indholdet uden forudgående

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords mikrov.dk Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Vis/skjul ordliste 5 Del 5 Pdf-oplæsning 5 Ordlisten 6 Profiler 7 Dokumenter 8 Hjælp 9 Indstillinger

Læs mere

K I M K R A R U P A N D E R S E N

K I M K R A R U P A N D E R S E N K I M K R A R U P A N D E R S E N PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV Bliv fortrolig med den helt nye brugerflade Lær at bruge programmet og dets værktøjer Skab flotte publikationer

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2. Mikro Værkstedet A/S

Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2. Mikro Værkstedet A/S Hjælp til CD-ORD CD-ORD 8.2 Mikro Værkstedet A/S Hjælp til CD-ORD: CD-ORD 8.2 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Værktøjslinjen... 1 1.1. Ordbogsværktøjet, SkanRead og C-Pen... 2

Læs mere

Kom godt i gang med TI-Nspire CX håndholdt

Kom godt i gang med TI-Nspire CX håndholdt Kom godt i gang med TI-Nspire CX håndholdt Denne vejledning gælder TI-Nspire software version 3.0. Du kan få den nyeste version af dokumentationen ved at gå til education.ti.com/guides. Vigtige oplysninger

Læs mere

Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3

Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3 Nyheder i 3.2 1 Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.2... 3 Ny teksteditor... 3 Praktiske funktioner i editoren... 4 Beskeder... 5 Handlinger... 6 Beskedfiltre... 7 Mappen Kladder... 7 Foretrukne... 8

Læs mere

Bruge online Hjælp. Om de indbyggede hjælpefunktioner Bruge Hjælp Bruge vinduet Sådan gør du Bruge andre hjælpefunktioner

Bruge online Hjælp. Om de indbyggede hjælpefunktioner Bruge Hjælp Bruge vinduet Sådan gør du Bruge andre hjælpefunktioner Bruge online Hjælp Om de indbyggede hjælpefunktioner Bruge Hjælp Bruge vinduet Sådan gør du Bruge andre hjælpefunktioner Om de indbyggede hjælpefunktioner Adobe Reader 6.0 indeholder mange indbyggede funktioner,

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

EXCEL 2010 LÆR DET SELV

EXCEL 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS EXCEL 2010 LÆR DET SELV EXCEL 2010 LÆR DET SELV Nyt i Excel 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Navigering og tilpasning Excel 2010 lær det selv 1. udgave, 2. oplag 2011 Copyright

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

MatchWare Mediator 9 brugervejledning

MatchWare Mediator 9 brugervejledning MatchWare Mediator 9 brugervejledning Varemærker... 6 MatchWare-licensaftale... 6 Introduktion... 9 Velkommen... 9 Introduktion... 9 Nyheder i Mediator 9... 10 Vigtige begreber... 12 Liste over funktioner

Læs mere

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word?

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Automatisk Litteraturliste i Word side 1 Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Af Mikkel A. Auning-Hansen Jeg har oplevet at stort set ingen af mine medstuderende ved hvordan man

Læs mere

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT

BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT Copyrightoplysninger Copyright 2010 Rambøll Management Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument må kun gengives (helt eller delvis),

Læs mere

Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning Scan2Text fra Dictus (Windows PC) 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER SCAN2TEXT? INDSTILLINGER BILLEDER MED TEKST SCAN FRA PAPIR SCAN FRA PDF/FIL SCAN FRA SKÆRM SPØRGSMÅL OG SVAR KRAV TIL COMPUTEREN

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Indholdsfortegnelse Oplæsning af tekst... 3 VoiceOver... 6 Opgave til oplæsning... 6 IntoWords til ipad... 78 Oplæsning... 10 Skriv

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere