[Klager] har klaget over, at Amager Bladet har bragt ukorrekte oplysninger uden forinden at forelægge de skadelige oplysninger for ham.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "[Klager] har klaget over, at Amager Bladet har bragt ukorrekte oplysninger uden forinden at forelægge de skadelige oplysninger for ham."

Transkript

1 Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr [Klager] mod Amager Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Frustreret ægtepar: Dobbelthus tager alt dagslyset fra vores stue, som brev bragt i Amager Bladet og på hjemmesiden amagerbladet.dk den 17. oktober 2017, idet han mener, at god presseskik er tilsidesat. [Klager] har klaget over, at Amager Bladet har bragt ukorrekte oplysninger uden forinden at forelægge de skadelige oplysninger for ham. 1 Sagsfremstilling Amager Bladet bragte den 17. oktober 2017 artiklen Frustreret ægtepar: Dobbelthus tager alt dagslyset fra vores stue i den trykte udgave af Amager Bladet på side 20 med følgende underrubrik: BYGGESAG. På den lille villavej, [Vejnavn 1], der ligger klemt inde mellem [Vejnavn 2] og en haveforening, har en huskøber fået kommunens tilladelse til at opføre dobbelthus på en énfamilies-grund. Naboerne kæmper nu en kamp for at få forhindret byggeriet, der vil stjæle det meste af dagslyset fra ægteparret [Person A] og [Person B]s stue. Af artiklen fremgik følgende: SUNDBY: [Person A] og [Person B] har boet i villaen på [Adresse A] siden Nu frygter de, at villaen bliver godt og grundigt klemt af villaen i nummer 10, der også ligger på en énfamilies-grund. For Københavns Kommune har givet tilladelse til, at villaens ejer kan udvide med et dobbelthus.»villaen blev solgt i januar til en tømrermester, der allerede 27. april gik i gang med at støbe til udvidelsen, selvom han endnu ikke havde fået kommunens tilladelse til udvidelse. Det virker ærligt talt som om, at det blot var en formalitet at få tilladelsen fra kommunen,«siger [Person A],

2 2 der frustreret over processen med nabohøring og den efterfølgende dialog med kommunen. Nu har han klaget til både Plan Ankeklagenævnet og Statsforvaltningen for at få stoppet byggeriet.»at kommunen giver tilladelse til opførelse af et dobbelthus er helt hen i vejret. Vi ligger i et villaområde med lav bebyggelse med rimelig god luft til nabogrundene. Nu kan vi se frem til at få en nabo, der klemmer os helt inde og i hvert fald vil stjæle alt daglyset ind til vores stue,«forklarer [Person A].»Og endnu værre, så vil dobbelthuset få et vindue, der peger direkte ned i vores stue.«han henviser til, at kommunen bl.a. har givet tilladelsen, selvom der ikke er de lovpligtige krav om tre en halv meter til skel.»når dobbelthuset er opført er der kun tre meter, men kommunen kalder det en minimal overskridelse. Det svarer til 16 procents overskridelse, og overstiger langt de tre procent, der kan gives dispensation for,«siger [Person A]. Skøn vinder over regel I et høringssvar skriver Københavns teknik- og miljøforvaltning:»vi har valgt at fravige servituttens bestemmelser vedrørende mindste afstand til naboskel på 3,5 meter for to-etageshus, idet vi mener, at den ansøgte fravigelse på tre meter vurderes at være minimal. Endvidere har vi også vurderet, at det ansøgte ikke giver skyggegener mod naboskel i øst og vest, idet det ansøgte overholder det skråhøjdegrænseplan til naboejendommene [Adresse B] (vestlig skel) og [Adresse A] (østligt skel).«[person A] er mildest talt fortørnet over forvaltningens svar.»jeg fatter simpelthen ikke, at skøn kan vinde og regel. Det vil svarer til, at jeg på en vej med 60 km/t kører 70 km/t, fordi jeg skønner, at skøn vinder over reglen. Det holder ikke.«på køkkenbordet ligger stakkevis af skrivelser, tegninger og udklip. [Person A] har markeret og optalt 13 fejl og mangler i forbindelse med både tilladelsen til opførelsen af dobbelthuset og selve byggeriet.»man kan få den tanke, at kommunen har en særlig interesse i at udstede tilladelser til byggeentreprenører, der tjener penge på at sælge dobbelthuse. Jeg har derfor skrevet til [Teknik- og miljøborgmesteren] for at få ham til at gå ind i sagen, men han sender bare sagen videre i systemet, og så får du den samme sang en gang til. Jeg er både vred og skuffet over, at ganske almindelige borgere skal straffes på denne måde. Villaens nye ejer har fået lov til at ændre i teksten på sine ansøgninger uden at kommunen griber ind. Først skriver han, at der er tale om et område med lav bebyggelse. Det ændres så til et tæt bebygget område med høj bebyggelse. Der må da være grænser for, hvad kommunen kan tillade, når der åbenlyst bliver overtrådt regler.«[person B] nærer ingen forhåbninger om, at byggeriet bliver standset, men hun både tror og håber, at der bliver sat en stopper opførelse af dobbelthuse på énfamiliesgrunde.»hvis vores sag kan være med til at stoppe det her, så er det også en sejr,«siger hun.

3 3 Fast praksis med dispensationer I august skrev Amager Bladet om en lignende sag fra [Vejnavn 3], hvor grundejerforeningen rettede skarp kritik af Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning for at give dispensation til opførelse af et dobbelthus. Dengang svarede [Centerchefen], centerchef i teknik- og miljøforvaltningen, at kommunen i mange år har haft en fast praksis for at give dispensation til dobbelthuse, så disse kan opføres side om side, frem for at boligerne etableres som to lejligheder fordelt på to etager. Men centerchefen præciserede, at denne praksis stopper:»et enigt teknik- og miljøudvalg har før sommer besluttet, at denne praksis skal ændres. Det skyldes en stigning i antallet af sager med dobbelthuse og et ønske om, at villakvarterer skal bevare deres nuværende karakter. Den ændrede praksis skal dog også vedtages i borgerrepræsentationen. Det forventes at ske på et af de førstkommende møder efter sommerferien. Men indtil en praksisændring er endelig vedtaget, er forvaltningen imidlertid nødt til at følge den hidtidige praksis, som stadig er den gældende,«skrev han i et svar til sagen. Der er endnu ikke vedtaget en beslutning i borgerrepræsentationen. Øverst i artiklen var der indsat et billede, hvor [Person A] og hans kone, [Person B], står foran et hus under ombygning med stillads omkring. Til billedet var der indsat følgende tekst: [Person A] og [Person B] foran villaen, hvor der er ved at blive opført dobbelthus. Parret forstår ikke, hvordan kommunen kan tilsidesætte servitutter og regler og udstede en byggetilladelse. Nederst i artiklens venstre hjørne var der indsat et billede, hvor naboen til byggepladsen, [Person A], står foran et hus, der er under ombygning. Huset er det oprindelige étplanshus, og der er stillads rundt om huset. Man kan desuden se [Person A]s hus, der ligger på nabogrunden. [Person A]s hus er et toplanshus. Til billedet var der indsat følgende tekst: Den nye ejer begyndte at støbe inden kommunen udstedte byggetilladelsen. Man får mistanke om, at det blot var en formalitet, siger [Person A]. Nederst i artiklens højre hjørne var der indsat en faktaboks med følgende tekst: Københavns Kommunes teknik-og miljøforvaltningen har givet tilladelse til opførelse af dobbelthus på [Adresse C] i 2300 København S. Forvaltningen skriver i et høringssvar, at man har valgt at fravige servituttens bestemmeler om mindsteafstand til naboskel på 3,5 meter. Forvaltningen vurderer, at fravigelsen er minimal og at dobbelthuset ikke giver skyggegener for naboerne i [Adresse A].

4 4 Artiklen blev desuden bragt på hjemmesiden amagerbladet.dk den 17. oktober Onlineartiklen har samme tekstindhold som artiklen, der blev bragt i den trykte udgave af Amager Bladet. Til online-artiklen er billedet, hvor [Person A] står foran byggepladsen, og hvor hans hus ses i baggrunden, indsat øverst i artiklen. Klagen over artiklen er modtaget i Pressenævnet den 1. december Yderligere oplysninger Ved opslag på cvr.dk ses [Klager] at have været registreret med [Byggefirma 1] v/ [Klager] under branchekoden Tømrer- og bygningssnedkervirksomhed. Virksomheden står som ophørt per 31. december 2013 og var i perioden 2. oktober 2006 til 6. maj 2009 registreret under branchekoden Tømrer/Snedkermester [Klager]. [Klager] er desuden registreret som stifter af og direktør i [Byggefirma 2], der blev stiftet den 12. oktober 2017, med adressen [Adresse C] på cvr.dk. Selskabet er registreret under branchekode : Opførelse af bygninger, og med selskabsstatus normal. Ved søgning på Google Street View ses [Vejnavn 1] at være en villavej, hvor der både er huse i ét plan samt huse med førstesal. [Adresse C], som er [Klager]s ejendom, er et hus i ét plan, hvorimod nabohusene til begge sider er med førstesal. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter God presseskik [Klager] har anført, at Amager Bladets omtale er i strid med god presseskik. Korrekt information og forelæggelse [Klager] har anført, at Amager Bladet har bragt misvisende oplysninger om hans byggeri. Artiklen indeholder forkerte oplysninger og har gjort ham upopulær, uden at han har fået en chance for at forsvare sig. [Klager] har desuden anført, at der er mange, som har læst artiklen, der har ringet til ham og spurgt, hvad det går ud på. [Klager] har endvidere oplyst, at han efter artiklens offentliggørelse har været i kontakt med journalisten for at gøre opmærksom på, at Amager Bladet har bragt nogle forkerte oplysninger. På trods heraf er der ikke skrevet yderligere om sagen, og [Klager] er ikke blevet tilbudt at stå frem i forbindelse med en eventuel ny artikel. For så vidt angår de dokumenter, som Amager Bladet oplyser at være i besiddelse af, har [Klager] anført, at sagen ikke er undersøgt tilstrækkeligt, da der i artiklen er oplysninger, som ikke passer.

5 5 - Stillingsbetegnelse [Klager] har oplyst, at han ikke er tømrermester, hvorfor det er en forkert oplysning, når Amager Bladet omtaler ham som sådan. - Byggeriet [Klager] har oplyst, at han ikke bygger et dobbelthus på en grund til et énfamiliehus, men at han bygger et halvandetplans hus, hvor de har lavet væggene høje og taget med lav hældning, hvorfor kommunen har kaldt det et toplanshus. Tilbygningen ligger meget mere end 3,5 meter fra skel, hvorfor kommunen har ment, at det var en minimal afvigelse, især fordi resten af huset ligger tre meter fra skel. Naboens hus er også et halvandetplanshus. [Klager] har i forlængelse heraf anført, at den sag, der henvises til fra [Vejnavn 3], ikke er sammenlignelig med hans byggeri, da der her var tale om et dobbelthus, der er bygget uden byggetilladelse, hvorimod han har fået lov til at lave to villalejligheder med vandret skel i et toplanshus. Et dobbelthus har lodret skel samt er som udgangspunkt på to matrikler, og han har kun en matrikel, så der er stor forskel på, om det er det ene eller det andet. [Klager] har i forlængelse heraf oplyst, at han ikke er blevet bedt om at ændre byggeriet fra lodret skel til vandret skel, men at han fra starten af har søgt om at bygge første sal på huset, og aldrig har søgt om tilladelse til at bygge et dobbelthus med lodret skel. [Klager] har oplyst, at det er korrekt, at han begyndte at støbe en rende, inden han havde byggetilladelsen. Han har hertil oplyst, at kommunen ikke kan nægte en at bygge, såfremt man overholder bygningsreglementet, medmindre der står andet i lokalplanen. Renden kunne i princippet også have været anvendt til terrasse, men [Klager] vidste, at der ikke stod andet i lokalplanen, der ville gøre, at han ikke fik tilladelse til det påtænkte byggeri. [Klager] har oplyst, at det er en professionel arkitekt, der har lavet tegningerne, ligesom de har været gennemgået af kommunens arkitekter i forbindelse med sagens behandling. Hvis kommunen opdager fejl i tegningerne, vil man blive anmodet om at fremsende fejlfrie tegninger. [Klager] har oplyst, at hans byggeri ikke bevirker, at naboens hus bliver klemt inde, da naboens hus er stort og 8.5 meter højt, hvilket er den højde, man ifølge bygningsreglementet må bygge i og den højde, som [Klager]s hus får, når det er færdigbygget. For så vidt angår beskrivelsen af boligområdet, som et område med lav bebyggelse, har [Klager] anført, at han ikke bygger højere end tilladt og heller ikke højere end naboens hus. I forlængelse heraf har [Klager] anført, at når kommunen udsteder byggetilladelse, så tager de hensyn til blandt andet sollys ved hjælp af skyggediagrammer, og at han ikke mener, at naboen mister mere end en times sollys. [Klager] har endelig anført, at han ikke har lyst til at bo i et hus, hvor begge naboer allerede har set sig sure på ham, og hvor de med hjælp fra artiklen, kan fortælle en løgn om byggeriet

6 6 til andre i området og grundejerforeningen. Dertil vil det være synd for hans børn, hvis de skulle opleve en hetz på grund af artiklen. Planen var, at [Klager] og hans familie selv skulle bo i huset, men på sigt gerne ville have muligheden for at kunne sælge huset som to villalejligheder. 2.2 Amager Bladets synspunkter - God presseskik Amager Bladet har anført, at artiklen ikke omhandler [Klager], men tager udgangspunkt i en årelang strid mellem grundejerforeninger og grundejere i Københavns Kommune om Københavns Kommunes praksis med at udstede dispensationer til dobbelthuse og tilbygninger på villagrunde, der er placeret på én matrikel. Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har ikke fundet anledning til at kritisere indholdet af artiklen, herunder at kræve et dementi eller præciseringer af faktuelle oplysninger. Korrekt information og forelæggelse Amager Bladet har anført, at det er korrekt, at [Klager] kontaktede journalisten telefonisk, og at [Klager] i den forbindelse blev tilbudt at stå frem og forklare sin version af sagen, hvilket han ikke ønskede. - Stillingsbetegnelse Amager Bladet har anført, at det beklages, hvis bladet på baggrund af andenhåndsviden har omtalt [Klager] som tømrermester. [Klager] er dog ikke omtalt i artiklen, hvorfor stillingsbeskrivelsen er irrelevant. - Byggeriet Amager Bladet har anført, at artiklen er baseret på en klage fra en borger til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning vedrørende dispensation for tilbygning/dobbelthus på villaservitut. Amager Bladet er i besiddelse af dokumenter fra sagsfremstillingen og kommunikationen mellem borgeren og forvaltningen. Dokumenterne underbygger artiklens indhold. For så vidt angår de faktuelle fejl, som [Klager] har påpeget, har Amager Bladet anført, at fortolkningen af dobbelthuse og tilbygninger er noget diffus, da flere grundejere og grundejerforeninger har klaget over, at man ved byggeansøgningen blot kan ændre byggeriet fra vandret til lodret skel for at undgå opførelse af et dobbelthus [der må rettelig menes fra lodret til vandret skel, Pressenævnet]. I denne som andre sager har Københavns Kommune bedt grundejeren om at ændre byggeriet til lodret skel, [vandret skel, Pressenævnet] men dispenseret fra reglen om skel til nabogrund ved at tillade mindre afstand, end reglerne foreskriver. Amager Bladet har anført, at de burde have præciseret i artiklen, at det er grundejeren på nabogrunden, der har konstateret 13 fejl på tegningerne i [Klager]s ansøgning til kommunen.

7 7 Amager Bladet har bemærket, at København Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning (den 17. juni 2017) i forhold til praksis for administration af villaservitutter skriver, at de nuværende regler giver mulighed for, at der kan bygges enfamilieshuse og tofamilieshuse i to etager. Der må kun være en enkelt bolig pr. etage, det vil sige to boliger med vandret skel. Endvidere skriver forvaltningen, at grunde med dobbelthuse kan udstykkes til to parceller, og at det er muligt at bygge et dobbelthus ind over to matrikler, ligesom der kan opføres énfamiliehuse og tofamiliehuse med vandret lejlighedsskel i to etager. Amager Bladet har henvist til Københavns Kommunes notat med titlen Enfamiliehuse, tofamiliehuse og dobbelthuse og praksis om dobbelthuse i områder med villaservitutter dateret 9. maj 2017, hvoraf det blandt fremgår: [ ] Generelt om tofamiliehuse Et tofamiliehus er én bygning med to selvstændige boliger, som er adskilt af et vandret lejlighedsskel, dvs. at boligerne er placeret ovenpå hinanden. Et tofamiliehus kan være indrettet sådan, at adgangen til de to boliger er den samme, f.eks. ved en fælles trappeopgang. Adgangen til hver af de to boliger kan også være adskilt. Et tofamiliehus er i byggelovsmæssig forstand at betragte som to lejligheder, der sammen udgør en etageboligbebyggelse. Et tofamiliehus er typisk udformet, så det fremstår som ét hus med mindst to fuldt udbyggede etager. Der kan derudover være kælder, som i nogle tilfælde er delvist hævet over terræn. Generelt om dobbelthuse Et dobbelthus er én bygning med to selvstændige boliger, som er adskilt af et lodret lejlighedsskel, dvs. at boligerne er placeret ved siden af hinanden. Et dobbelthus er altid indrettet sådan, at adgangen til hver af de to boliger er adskilt. Et dobbelthus er i byggelovsmæssig forstand at betragte som to sammenbyggede enfamiliehuse. Et dobbelthus kan være udformet, så det fremstår som ét hus eller som to sammenbyggede huse. Generelt om dobbelthuse ved fravigelse af servitutbestemmelse Forvaltningens praksis er at tillade dobbelthuse, dvs. to sammenbyggede boliger med lodret lejlighedsskel, og dermed fravige villaservitutternes bestemmelse om antal boliger pr. etage. Betingelserne for en tilladelse er, at dobbelthuset må være maksimalt én etage med udnyttelig tagetage (1½ etage), og at tagetagen, hvis en sådan udføres, etableres med en trempelhøjde på ikke mere end 1 m. [ ]

8 8 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jens Kruse Mikkelsen, Jørn Mikkelsen, Ulrik Holmstrup og John Meinert Jacobsen. Retlig interesse Det er en betingelse for, at Pressenævnet kan behandle en klage, at klageren har retlig interesse i det forhold, der klages over. Det indebærer, at man selv som person, organisation, virksomhed eller lignende skal være omtalt, afbilledet eller på anden måde identificeret i mediet. Klagen angår artiklen Frustreret ægtepar: Dobbelthus tager alt dagslyset fra vores stue, hvori [Klager] ikke er omtalt ved navn. [Klager] ejer imidlertid den omtalte ejendom, der også er afbilledet i artiklen, ligesom adressen på ejendommen fremgår af artiklen. [Klager] er således indirekte nævnt og kan identificeres via artiklens oplysninger som den huskøber, der, ifølge naboen [Person A], har fået byggetilladelse til at opføre et dobbelthus på grunden. [Klager] har derfor retlig interesse i, at klagen realitetsbehandles for så vidt angår hans forhold. Pressenævnet tager ikke stilling til forhold vedrørende Københavns Kommunens sagsbehandling, da kommunen ikke har klaget til Pressenævnet. God presseskik - Korrekt information og forelæggelse [Klager] har klaget over, at Amager Bladet bragte ukorrekte oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne for ham. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det bør kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte, og at kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt. Oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende, ligeledes bør angreb og svar, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde. Dette gælder i særlig grad krænkende eller skadelige udsagn, jf. punkt A.1, A.2, A.3 og A.4. - Stillingsbetegnelse [Klager] har anført, at det ikke er korrekt, at han er tømrermester. På baggrund af oplysninger i CVR-registeret om, at [Klager] tidligere har været registreret som indehaver af virksomheden [Byggefirma 1] v/ [Klager] og nu er registreret med virksomheden [Byggefirma 2], og dermed udøver erhverv inden for faget, finder Pressenævnet ikke anledning til at udtale kritik af Amager Bladet for at omtale [Klager] som tømrermester.

9 9 - Byggeriet [Klager] har bestridt, at han har søgt tilladelse til eller har fået byggetilladelse til at bygge et dobbelthus, og har anført, at han rettelig søgte om og fik tilladelse til at opføre et tofamiliehus, altså et hus med to selvstændige boliger, som er adskilt af et vandret lejlighedsskel. Amager Bladet har henvist til, at artiklen er baseret på en klage fra en borger til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning vedrørende dispensation for tilbygning/dobbelthus på villaservitut. Amager Bladet er i besiddelse af dokumenter fra sagsfremstillingen og kommunikationen mellem borgeren og forvaltningen, der underbygger artiklens indhold. Pressenævnet har ikke modtaget kopi af de omtalte dokumenter. Parterne har således givet modstridende oplysninger om, hvorvidt [Klager] bygger et dobbelthus eller et tofamiliehus (to villalejligheder med vandret skel). Som sagen er oplyst for Pressenævnet, har nævnet ikke mulighed for at tage stilling til, hvad Københavns Kommune har givet byggetilladelse til. Oplysningerne om, at [Klager] begyndte at støbe til udvidelsen, inden byggetilladelsen forelå, bestrides ikke af [Klager]. Han har i tilknytning dertil anført, at han overholdt bygningsreglementet og var sikker på, at han ville få byggetilladelsen. Dertil har han klaget over udsagnet de 13 fejl og mangler vedrørende byggeriet. Af artiklen fremgår blandt andet: Samt På køkkenbordet ligger stakkevis af skrivelser, tegninger og udklip. [Person A] har markeret og optalt 13 fejl og mangler i forbindelse med både tilladelsen til opførelsen af dobbelthuset og selve byggeriet.»villaen blev solgt i januar til en tømrermester, der allerede 27. april gik i gang med at støbe til udvidelsen, selvom han endnu ikke havde fået kommunens tilladelse til udvidelse. Det virker ærligt talt som om, at det blot var en formalitet at få tilladelsen fra kommunen,«siger [Person A], der frustreret over processen med nabohøring og den efterfølgende dialog med kommunen. [ ]»At kommunen giver tilladelse til opførelse af et dobbelthus er helt hen i vejret. Vi ligger i et villaområde med lav bebyggelse med rimelig god luft til nabogrundene. Nu kan vi se frem til at få en nabo, der klemmer os helt inde og i hvert fald vil stjæle alt daglyset ind til vores stue,«forklarer [Person A]. [ ]»Man kan få den tanke, at kommunen har en særlig interesse i at udstede tilladelser til byggeentreprenører, der tjener penge på at sælge dobbelthuse. Jeg er både vred og skuffet over, at ganske almindelige borgere skal straffes på denne måde. Villaens nye ejer har fået lov til at ændre i teksten på sine ansøgninger uden at kommunen

10 10 griber ind. Først skriver han, at der er tale om et område med lav bebyggelse. Det ændres så til et tæt bebygget område med høj bebyggelse. Der må da være grænser for, hvad kommunen kan tillade, når der åbenlyst bliver overtrådt regler.«pressenævnet finder, at Amager Bladet på tilstrækkelig vis har gjort det klart for læseren, hvem der udtaler sig, og at de påklagede udsagn fremstår som kilden, [Person A]s, subjektive vurderinger. Pressenævnet finder dog, at [Person A]s udsagn kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for [Klager]. Udsagnene burde derfor have været forelagt [Klager] forud for artiklens offentliggørelse den 17. oktober 2017, således at han havde mulighed for at besvare beskyldningerne i sammenhæng med, at de blev fremsat. Dette gælder særligt i en situation, hvor kilden kunne være farvet af personlige interesser. Pressenævnet har i den forbindelse lagt vægt på, at [Klager] ifølge oplysninger på cvr.dk er direktør i [Byggefirma 2], hvorfor omtale, hvor det insinueres, at [Klager] bygger i strid med gældende regler, kan være skadeligt for ham privat såvel som erhvervsmæssigt. At det fremgår af artiklen, at kommunen har givet byggetilladelse til at opføre den ejendom, [Klager] er ved at opføre, kan efter en samlet vurdering ikke føre til andet resultat. Pressenævnet udtaler derfor kritik af Amager Bladet. Offentliggørelse af nævnets kendelse I medfør af medieansvarslovens 49 pålægger Pressenævnet herefter den ansvarshavende redaktør af Amager Bladet og amagerbladet.dk at offentliggøre nævnets kendelse i den løbende nyhedsstrøm på amagerbladet.dk og i papirudgaven med følgende tekst til en illustration af nævnets logo: [rubrik] Pressenævnet kritiserer Amager Bladet [underrubrik] Amager Bladet får kritik for ikke at give ejeren af ejendommen [Adresse C] mulighed for at kommentere skadelige udsagn. [tekst] Amager Bladet bragte i oktober en artikel om byggeriet [Adresse C]. Artiklens overskrift lød Frustreret ægtepar: Dobbelthus tager alt dagslyset fra vores stue. I artiklen udtaler naboen til [Adresse C] sig kritisk om byggeriet og kommunens sagsbehandling. Ejeren af ejendommen [Adresse C] har klaget til Pressenævnet over, at artiklen indeholder ukorrekte oplysninger om hans byggeri, og at han ikke fik mulighed for at forsvare sig, inden artiklen blev bragt. Pressenævnet finder, at Amager Bladet har bragt påstande, der kan være skadelige eller krænkende for den pågældende. Nævnet udtaler derfor kritik af Amager Bladet for ikke at give ejeren mulighed for at besvare naboens beskyldningerne i sammenhæng med, at de blev fremsat.

11 11 Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk For så vidt angår offentliggørelse af nævnets kendelse i papirudgivelsen skal offentliggørelse ske snarest i den første eller en af de første udgaver, der offentliggøres efter nævnets kendelse. Offentliggørelse skal ske på det sted i mediet, hvor mediet har oplyst at ville offentliggøre kritik fra Pressenævnet. Har mediet ikke en fast rettelsesspalte, skal offentliggørelse ske på det sted i mediet, der svarer til placeringen af den kritiserede artikel. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes i mediet. For så vidt angår offentliggørelse af nævnets kendelse på mediets digitale platforme, skal offentliggørelse ske som en selvstændig artikel, der prioriteres, f.eks. med placering på en forside i mindst et døgn efter kritikkens offentliggørelse. Endvidere skal denne artikel være offentligt tilgængelig som en selvstændig artikel i overensstemmelse med prioriteringen af den påklagede artikel, og i en periode svarende til den periode, hvor den påklagede artikel har været tilgængelig. Endelig skal der oprettes et link med teksten Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen til nævnets kendelse ved starten af brødteksten i den påklagede artikel, hvis den fortsat er tilgængelig på hjemmesiden og ikke er ændret på de punkter, hvor nævnet har udtalt kritik. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes af mediet.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Sagsnr. 2017-0250829 Bilag 1 Kaldæavej 4 Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag

Læs mere

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det.

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 10. oktober 2017 Bemyndigelser i tilknytning til villaservitutter Borgerrepræsentationen har den 24. august 2017 godkendt: at Magistratens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering 09-05-2017 Sagsnr. 2017-0201748 Dokumentnr. 2017-0201748-5 Dobbelthuse

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 08-02-2017 Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune Størstedelen af de københavnske villagrunde er i forbindelse med udstykning ved århundredets begyndelse blevet pålagt

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar.

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar. Tanja Troelsen Fra: Oliver Grundahl [oliver@oga.dk] Sendt: 27. februar 2017 14:16 Til: Tanja Troelsen Cc: Liv Mørk Johannessen Emne: SV: Nyt dobbelthus ved tilbygning til eksisterende enfamilieshus, Knuthenborgvej

Læs mere

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Borgerrepræsentationen Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter Borgerrepræsentationen skal

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 9 Sundbyvestervej 105 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 21. juli 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Kommuneplanen Kommuneplanen er ikke umiddelbart bindende for borgerne, men er bindende for kommunen i forbindelse med lokalplanlægningen.

Kommuneplanen Kommuneplanen er ikke umiddelbart bindende for borgerne, men er bindende for kommunen i forbindelse med lokalplanlægningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BILAG 3 Bilag 3 Nuværende regulering af villaområderne Notatet indeholder en overordnet beskrivelse af plangrundlaget i villaområderne i København og en

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr NOTAT Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Forvaltningen har modtaget to indsigelser mod byggeprojektet på Knuthenborgvej 11 fra henholdsvis naboerne og lokaludvalget. På baggrund af

Læs mere

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger.

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0180 [Klager] mod Lørdagsavisen Køge [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Gøg & Gokke lever i bedste velgående i Køge by!, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 10 Tybjergvej 61 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 6. august 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0007 Nordic Medicare mod TV2 Nord Nordic Medicare har ved administrerende direktør [Den administrerende direktør] klaget til Pressenævnet over tv-indslaget

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0096 li. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0096 li. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 22. december 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Johansen v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 23. april 2010. Klagen angår

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens 8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, at der gives lovliggørende byggetilladelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

2009 4-2. Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag. Ombudsmandens udtalelse. 19. januar 2009

2009 4-2. Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag. Ombudsmandens udtalelse. 19. januar 2009 2009 4-2 Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag To borgere klagede til et statsamt i en byggesag. Sagen overgik til en statsforvaltning som afviste at behandle klagen. Statsforvaltningen henviste

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage 1 dag 7 dage 2 dage 2 dage 54 dage 26 dages Byggesagsforløb for Hørhusene 52 - byggesag nr. 299603 2017.11.21 Ansøgning om byggetilladelse indsendes til Roskilde kommunes byggesagsafdeling 2017.11.29 Byggesag

Læs mere

Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag

Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag FOU nr 2009.0402 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juli 2019 Ministerium: Journalnummer: Folketinget Opfølgning / Opfølgning til Ingen 2009 4-2. Statsforvaltningens afvisning af klage i byggesag Resumé To

Læs mere

På mødet den 19. juni 2017 besluttede Teknik- og Miljøudvalget at anbefale følgende over for Borgerrepræsentationen:

På mødet den 19. juni 2017 besluttede Teknik- og Miljøudvalget at anbefale følgende over for Borgerrepræsentationen: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 06-10-2017 Sagsnr. 2017-0250829 Bilag 15. Teknik- og Miljøforvaltningens svar på Teknik- og Miljøudvalgets spørgsmål Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 2. december 2008 blev der i sag nr. 56-2008 Grundejerforeningen BB v/fmd. PP mod DD v/gg ApS afsagt sålydende Kendelse Med e-mail af 3. september 2008 har Grundejerforeningen BB v/fmd. PP indbragt

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01131 [Datteren] på vegne af [Moren] mod Lokalavisen Egedal [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

Vedr. ansøgning om tilladelse til ideelt og mindre dobbelthus på Damsagervej 8

Vedr. ansøgning om tilladelse til ideelt og mindre dobbelthus på Damsagervej 8 Ballerup Kommune Til: Teknik & Miljøudvalget samt Teknik & Miljø-afdelingen Hold-an Vej 7 2750 Ballerup 1. juli 2013 Vedr. ansøgning om tilladelse til ideelt og mindre dobbelthus på Damsagervej 8 Kære

Læs mere

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer]

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer] Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0002 Fredericia Kommune mod Fredericia Avisen Fredericia Kommune har klaget til Pressenævnet over artiklerne Blev [Person A] presset i døden af Fredericia

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Palle Jensen Næsbyvej 79 5270 Odense N Nævnet har modtaget klagen den 9. november 2011. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. maj 2015 J.nr.: NMK-33-02965 Ref.: MAOSK-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Fortolkning af lokalplanbestemmelse

Fortolkning af lokalplanbestemmelse Fortolkning af lokalplanbestemmelse Efter kommuneplanlovens 48 kan en kommunalbestyrelses afgørelser efter denne lov påklages til Planstyrelsen for så vidt angår retlige spørgsmål. Udtalt, at fortolkning

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01109 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over indslaget Visne blade meldt til kommunen bragt af TV2 Nord den 8. december 2016, idet

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

Trappe til 1. sal samt dør ud til nyanlagt gårdsplads, dobbelt carport samt anneks m/lille værelse, udhus og loft.

Trappe til 1. sal samt dør ud til nyanlagt gårdsplads, dobbelt carport samt anneks m/lille værelse, udhus og loft. 1 København, den 7. juli 2011 DELKENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mette Lykken v/ advokat Peter Klitgaard Ganløseparken 58, Ganløse 3660 Stenløse Nævnet har modtaget klagen den 5. november

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

jr. nr Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger

jr. nr Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager ønskede at erhverve.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager ønskede at erhverve. 1 København, den 2. oktober 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Paul Hallberg Hovedvejen 118 2600 Glostrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 167649 BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN 1. OPDRAG Stevns Kommune har bedt Horten om at vurdere,

Læs mere