Innovationsantologi 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge Forlag: Systime. 355,00 DKK Inkl.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Innovationsantologi 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge Forlag: Systime. 355,00 DKK Inkl."

Transkript

1 Innovation Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske forskningsmiljøer. 355,00 DKK Inkl. moms Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Udgivelsens emner er udvalgt således, at behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. De cases bogen indeholder, dækker det nye kernestof i innovationsfaget, og er så repræsentative, at de kan bruges direkte i undervisningen. Innovationsantologien udgives i samarbejde med InnovationLab.

2 Innovationsantologi - 12 forskellige bud på innovation 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen, Anders Gisselmann, Peter Lustrup, Dorthe Junge 6 videoer 12 Cases 30 opgaver 100 illustrationer 190 sider ebog Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Emnerne er udvalgt, så behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. Et stort udvalg af øvelser og opgaver fornys løbende i ibogen. Med Innovationsantologi får du: Erhvervsfolk, der skriver direkte til undervisningsbrug Kernestof, der følger læreplanen Arbejdsspørgsmål til kernestof Nye innovationsartikler hvert år Innovationsantologien er forfattet af en række kendte danske erhvervsfolk: Mads Thimmer, InnovationLab, Torben Bager, Idea Danmark, Gitte Just, Danish Design Association m.fl.

3 Innovation 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Bogen indeholder bl.a. en systematisk præsentation af fagets modeller, samt flere cases og eksempler. 275,00 DKK Inkl. moms Innovation C er en lærebog om innovative processer i virksomheder og i samfundet. Bogen indeholder metoder til udvikling af nye idéer til produkter og processer, samt en systematisk præsentation af fagets modeller. Fagtemaerne bliver illustreret med flere cases og eksempler. 3. udgaven er ændret på flere afgørende punkter: Bogens kapitler er blevet mere koncentrerede og samtidig tilføjet nye opdaterede afsnit som fx om innovative kompetencer og nye metoder til ideudvikling. Bogen indeholder afsnit om, hvordan de gode idéer kan transformeres til produkter og senere blive til forretningsplaner og nye virksomheder, samt om anvendelse af produktudviklingsmetoder, om produkters faktiske værdier, om innovation i krydsfeltet mellem markedet og ny teknologi, om patentering og samarbejder med de rigtige leverandører og rådgivere. Andre nøgleområder er beskyttelse af rettigheder til viden om produktet, kundens rolle i produktudviklinger, innovation som strategi, ledelse af innovationsprojekter samt mange andre emner, der udfordrer dig, der har lyst til innovation. Bogen kan anvendes som grundbog i faget Innovation C på de gymnasiale uddannelser stx, hhx og htx. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

4 Innovation 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. 11 videoer 11 cases 15 tabeller 44 opgaver 144 illustrationer 51 ordforklaringer 230 sider ebog Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Med Innovation får du: Kernestof, der følger læreplanen tæt Arbejdsspørgsmål til kernestof Interaktive opgaver Supplerende videomateriale Erhvervsleksikon

5 Oplevelsesøkonomi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen Denne ibog er en introduktion til oplevelsesøkonomi, og den er suppleret med praktiske eksempler. 85 illustrationer 16 videoer 5 cases 8 tabeller 100 siders tekst ebog Der sker meget i verden, som kan være svært at inkludere i lærebøger, ikke mindst i de store fags grundbøger. Derfor har vi valgt at søsætte en række korte temabøger om aktuelle erhvervsemner. En af disse er Oplevelsesøkonomi af Jan Halberg Madsen. Denne ibog er en introduktion til oplevelsesøkonomi, og den er suppleret med praktiske eksempler. I en progressiv opbygning, gennemgår denne ibog følgende: Introduktion til oplevelsesøkonomi Teorigrundlaget et overblik Forbrugeren i oplevelsesøkonomien Konceptudvikling og innovation i oplevelsesøkonomien Oplevelsesøkonomiens anvendelsesområder.

6 i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Hansen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

7 Oplevelsesøkonomi 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen Bogen giver i et letforståeligt sprog en indføring i oplevelsesøkonomien og inddrager både en erhvervsøkonomisk og en humanistisk tilgang. 260,00 DKK Inkl. moms Oplevelsesøkonomi forundring, forandring, forvandling behandler dominerende teorier og værktøjer i alle led af værdikæden og belyser oplevelsesøkonomiens potentialer og mangfoldighed med eksempler og cases fra forskellige brancher nationalt og internationalt. Teorierne behandles ud fra en praksisnær tilgang med cases og eksempler som bl.a. Fårup Sommerland, Disney, Autostadt, Læsø Salt, Astrid Lindgren Verden, Rainforest Café og Britain s got talent. Desuden behandler bogen oplevelsesøkonomiske aspekter ifm. herregårde, sport- og musikevents, gastronomi og lystfiskeri. 2. udgaven har selvstændige kapitler om autenticitet, oplevelsesrum og events samt et nyt afsnit om oplevelsens psykologiske struktur. Udgivelsen henvender sig til alle med interesse for oplevelsesøkonomi. Velegnet til studerende på korte videregående uddannelser (KVU) og kan anvendes på gymnasieniveau.

8 Deleøkonomi - platformsøkonomi 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Nina Knudsbo En temaudgivelse, som leverer faglige greb, så det er tydeligt, hvordan de enkelte fag kan komme i spil, når man arbejder med emnet. Deleøkonomi platformsøkonomi ibog er en temaudgivelse, der præsenterer emnet så det kan tilgås med de enkelte fags faglige tilgang. Deleøkonomi introduceres som begreb, og vi ser nærmere på deleøkonomiens teknologiske forudsætninger. Bogen belyser mulige forretningsmodeller og går tæt på fænomenet disruption. Desuden behandler bogen psykologiske og samfundsmæssige forhold, som udgør forudsætningerne for den udvikling, deleøkonomien har gennemgået de seneste år, med fokus på tillid. Bogen diskuterer deleøkonomiens positive og negative effekter ud fra et samfundsfagligt perspektiv. Vi ser på implikationerne for arbejdsmarkedet og gennemgår deleøkonomiens mørke sider. Bogen afrundes med en perspektivering om fremtidens deleøkonomi. De enkelte problemstillinger illustreres ved hjælp af eksempler og cases om platforme som Airbnb, Upwork og Wikipedia. Hvert kapitel indeholder opgaver og henvisninger til inspirationsmateriale, såsom videoer, artikler og supplerende litteratur. Materialet er egnet til tværfagligt samarbejde i fagene engelsk, afsætning, innovation, samfundsfag og international økonomi. Derudover er materialet et oplagt udgangspunkt for elever og undervisere i forbindelse med udarbejdelse af enkelt- og flerfaglige projekter.

9 Deleøkonomi - platformsøkonomi 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Nina Knudsbo En temaudgivelse, som leverer faglige greb, så det er tydeligt, hvordan de enkelte fag kan komme i spil, når man arbejder med emnet. 265,00 DKK Inkl. moms Deleøkonomi platformsøkonomi er en temaudgivelse, der præsenterer emnet så det kan tilgås med de enkelte fags faglige greb. Deleøkonomi introduceres som begreb, og vi ser nærmere på deleøkonomiens teknologiske forudsætninger. Bogen belyser mulige forretningsmodeller og går tæt på fænomenet disruption. Desuden behandler bogen psykologiske og samfundsmæssige forhold, som udgør forudsætningerne for den udvikling, deleøkonomien har gennemgået de seneste år, med fokus på tillid. Bogen diskuterer deleøkonomiens positive og negative effekter ud fra et samfundsfagligt perspektiv. Vi ser på implikationerne for arbejdsmarkedet og gennemgår deleøkonomiens mørke sider. Bogen afrundes med en perspektivering om fremtidens deleøkonomi. De enkelte problemstillinger illustreres ved hjælp af eksempler og cases om platforme som Airbnb, Upwork og Wikipedia. Hvert kapitel indeholder opgaver og henvisninger til inspirationsmateriale såsom artikler og supplerende litteratur. Materialet er egnet til tværfagligt samarbejde i fagene engelsk, afsætning, innovation, samfundsfag og international økonomi. Derudover er materialet et oplagt udgangspunkt for elever og undervisere i forbindelse med udarbejdelse af enkelt- og flerfaglige projekter.

10 Innovationshjulet - innovation i alle fag 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Maybrit Christensen, Irmelin Funch-Jensen En let og kortfattet bog med forløb, der på samme tid giver eleverne lyst til at gøre noget selv og anvende de centrale faglige modeller og kernestoffet fra faget. Den didaktiske model Innovationshjulet består af fem rum, der tilsammen er vigtige for en fagligt funderet innovationsproces. I udgivelsen udfoldes en række delkompetencer, der tilsammen udgør innovationskompetence. Desuden indeholder udgivelsen en række faglige inspirationsforløb samt en værktøjskasse til brug i undervisningen. Udgivelsen henvender sig til lærere på alle uddannelser. Modellens universelle karakter gør, at den kan bruges af lærere i grundskolens ældste klasser, i ungdomsuddannelserne og også på videregående uddannelser.

11 Innovationshjulet - innovation i alle fag 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Maybrit Christensen, Irmelin Funch-Jensen En ny innovationsdidaktisk model, som kan bruges af alle undervisere til at planlægge undervisningsforløb, der styrker elevernes innovationskompetencer. 185,00 DKK Inkl. moms Den didaktiske model Innovationshjulet består af fem rum, der tilsammen er vigtige for en fagligt funderet innovationsproces. I udgivelsen udfoldes en række delkompetencer, der tilsammen udgør innovationskompetence. Desuden indeholder udgivelsen en række faglige inspirationsforløb samt en værktøjskasse til brug i undervisningen. Udgivelsen henvender sig til lærere på alle uddannelser. Modellens universelle karakter gør, at den kan bruges af lærere i grundskolens ældste klasser, i ungdomsuddannelserne og også på videregående uddannelser.

12 INNO - din grundbog til innovation og foretagsomhed. udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Teis Brøting, Maria Lynggaard Ehmsen En let og kortfattet bog, der på samme tid giver eleverne lyst til at gøre noget selv og anvende de centrale faglige modeller og kernestoffet fra faget. En ny udgivelse, struktureret i en række forløb, som alle lægger op til, at eleverne reelt handler innovativt. Forløbene lægger op til, at eleverne bearbejder stoffet gennem faserne: Forstå Anvende Reflektere. Bogen er udviklet, så den afspejler den nye læreplan for faget innovation. Ud over forløb indeholder udgivelsen: værktøjer til løsning af innovationsudfordringer praktiske redskaber til planlægning af innovative arbejdsprocesser træningsopgaver der styrker handlekompetencen aktuelle cases og trends teorier fra centrale innovations-guruer eksempler på eksamensopgaver og videoer fra eksamen. Udgivelsen indeholder forløb til introduktion til innovation og alle kernestofområder i innovation C og dækker den nye læreplans mål og rammer. I efteråret 2019 følger forløb til B-niveau. Det får du med ibogen på C-niveauet: 17 videoer 73 aktiviteter 28 refleksionsopgaver 7 mundtlige opgaver 11 skriveopgaver 11 interaktive opgaver 16 eksempler 2 faktabokse 49 instruktioner 40 oversigter 330 sider

13 Innovationsgrundbogen C-B. udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Claus Holst Christensen, Pia Petersen, Kristian Philipsen En helt ny grundbog til faget på C- og B-niveau, der lægger sig tæt op af den nye læreplan og dækker fagets kernestof. 113 eksempler 216 illustrationer og billeder 4 interaktiviteter 202 opgaver 40 videoer Innovationsgrundbogen C-B er en helt ny grundbog til innovation på C- og B-niveau, der lægger sig tæt op af den nye læreplan og dækker fagets kernestof. Teorien er gengivet kort og præcist i fem dele, suppleret med en række gennemgående forløb og mange spændende opgaver, som forklarer teorien i en virkelighedsnær kontekst. Der er således taget højde for, at eleverne arbejder med processer fra idé til værdiskabende handling. Der vil desuden være et kapitel, som forbereder eleverne på eksamen. Udgivelsen er målrettet innovation C og B på gymnasialt niveau.

14 Iværksættermaskinen. Værktøjskassen til fremtidens iværksættere. udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Thøger Riis Michelsen, Christoffer Thaudahl Jakobson, Theis Réthoré Gehrt Laursen Iværksættermaskinen er en guide til at starte egen virksomhed. Udgivelsen understøtter projektarbejdsformen med teori, eksempler og øvelser, der fokuserer på innovative kompetencer og styrker foretagsomhed. Som et centralt element rummer Iværksættermaskinen et interaktivt værktøj kaldet 'Iværksætterplatformen/Lean Business Platform'. Iværksættermaskinen og platformen kan bruges i undervisningen i innovation eller i projektforløb i en række ungdomsuddannelser, hvor eleverne arbejder med egen case eller start-up. *Systime formidler blot det adgangsgivende link til Lean Business platformen, som elever og lærere har adgang til, når de opretter sig som brugere hos Lean Business via værktøjslink.

15 Innovationsgrundbogen C 1. udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Claus Holst Christensen, Pia Petersen, Kristian Philipsen En helt ny grundbog til faget på C-niveau, der lægger sig tæt op af den nye læreplan og dækker fagets kernestof. 315,00 DKK Inkl. moms Innovationsgrundbogen C er en helt ny grundbog til innovation på C- niveau, der lægger sig tæt op af den nye læreplan og dækker fagets kernestof. Teorien er gengivet kort og præcist i fem dele, suppleret med en række gennemgående forløb og mange spændende opgaver, som forklarer teorien i en virkelighedsnær kontekst. Der er således taget højde for, at eleverne arbejder med processer fra idé til værdiskabende handling. Der vil desuden være et kapitel, som forbereder eleverne på eksamen. Udgivelsen er målrettet innovation C på gymnasialt niveau.

16 Innovationsgrundbogen Entreprenørskab og intraprenørskab 2. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Kristian Philipsen Fyldig og gennemarbejdet teoretisk grundbog til innovationsundervisning med veldokumenterede cases og eksempler. 495,00 DKK Inkl. moms Formålet med udgivelsen er at klæde læseren på til bedre at forstå, hvad ordene innovation, entreprenørskab og intraprenørskab betyder. Herudover forklarer bogen, hvordan virksomheder, organisationer og entreprenører kan være innovative og entreprenante, og hvorfor og hvornår det er vigtigt, at de er det. Undervejs i udgivelsen vil du blive introduceret til mange flere relevante teorier og begreber om bogens temaer samt et væld af eksempler, der kan hjælpe dig med at forstå innovation og entreprenørskab. Udgivelsen retter sig mod innovation B på gymnasieniveau. Den kan også anvendes på bachelorstudier og professionsbachelorstudier. Sidst men ikke mindst vil praktikere også få et stort udbytte af at læse bogen.

17 Innovationsgrundbogen Entreprenørskab og intraprenørskab 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Kristian Philipsen Fyldig og gennemarbejdet teoretisk grundbog til innovationsundervisning med veldokumenterede cases og eksempler. Formålet med udgivelsen er at klæde læseren på til bedre at forstå, hvad ordene innovation, entreprenørskab og intraprenørskab betyder. Herudover forklarer bogen, hvordan virksomheder, organisationer og entreprenører kan være innovative og entreprenante, og hvorfor og hvornår det er vigtigt, at de er det. Undervejs i udgivelsen vil du blive introduceret til mange flere relevante teorier og begreber om bogens temaer samt et væld af eksempler, der kan hjælpe dig med at forstå innovation og entreprenørskab. Udgivelsen retter sig mod innovation B på gymnasieniveau. Den kan også anvendes på bachelorstudier og professionsbachelorstudier. Sidst men ikke mindst vil praktikere også få et stort udbytte af at læse bogen.

18 21st century mindset 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Louise Opprud Jakobsen, Preben Mejer Hvilket mindset kræver det 21. århundrede? Som leder, medarbejder, menneske? 195,00 DKK Inkl. moms Vi står på tærsklen til en ny verden. Kunstig intelligens kommer til at forandre vores hverdag på så mange måder, som vi end ikke har fantasi til at forestille os. I en ny udgivelse forbereder forfatterne Louise Opprud Jakobsen og Preben Mejer læseren på de forandringer, som venter lige om hjørnet samt ikke mindst de muligheder og krav, som følger med. I udgivelsen 21st Century Mindset deler Louise og Preben deres enorme viden om nye teknologier og kommer med spændende eksempler på, hvordan AI og robotter kommer til at forme fremtidens samfund samt ikke mindst: Hvordan vi som ledere, medarbejdere og mennesker kan forberede os på de kommende tider. "It's kind of hard to overstate what AI will mean for our society in the next 20 years", Jeff Bezos, CEO Amazon. "AI is the new electricity", Andrew Ng, Stanford University. Podcast på vej.

19 Business i Afrika - tjen penge og afskaf fattigdom 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Nina Knudsbo, Lene Vendelbo Få sat spot på fremtidens afrikanske vækstmarkeder. Business i Afrika tjen penge og afskaf fattigdom er et nyt undervisningsmateriale til hhx om forretningsmuligheder i Afrika. Formålet med bogen er, at eleverne skal forstå: businesspotentialet i afrikanske udviklingslande mulighederne i partnerskaber mellem private virksomheder, NGO er og offentlige interessenter hvordan FN s verdensmål, i praksis, kan bruges til at få sat gang i bæredygtig udvikling, på såvel mikro- som makroøkonomisk niveau effekterne af paradigmeskiftet fra aid to trade muligheder og rammevilkår for danske og udenlandske virksomheder/entreprenører på det afrikanske marked. ibogen indeholder 4 kapitler bestående af bl.a. videoportrætter af unge entreprenante kenyanere, der fortæller om deres muligheder, drømme og ambitioner, samt portrætter af repræsentanter for danske virksomheder og NGO er, der fortæller om værdien af partnerskaber. Til hvert af de fire kapitler er tilknyttet virkelighedsnære undervisningsforløb af forskelligt omfang. Forløbene retter sig primært mod fagene; samfundsfag, international økonomi og innovation, men også i fagene afsætning og virksomhedsøkonomi, vil de have stor relevans. Undervisningsforløbene, som retter sig mod fagene international økonomi og virksomhedsøkonomi er i vid udstrækning udformet som problembaserede læringsforløb, hvorimod innovationsforløbene er af mere blandet karakter. Til hvert forløb er udarbejdet en detaljeret lærervejledning. Kapitlerne: 1. Et kig på de afrikanske raketøkonomier 2. Fra filantropi til forretning 3. Verdensmål mål for en mere bæredygtig fremtid 4. Iværksætteri i Kenya Materialet er skabt på foranledning af Røde Kors, CARE Danmark og Dansk Industri. Som skole kan man gratis i løbet af skoleåret ( ) få besøg af en personlig ambassadør fra Røde Kors (kontakt: skoletjenesten@rodekors.dk) eller CARE (kontakt: care@care.dk. Derudover rekrutterer DI virksomheder, der alene eller sammen med Røde Kors og CARE tilbyder foredrag på skolerne.

20

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Erhvervsakademiuddannelser

Erhvervsakademiuddannelser Erhvervsakademiuddannelser Ledelse - hele historien ISBN 13 9788761670274 Forfatter(e) Steen Hildebrandt, Søren Brandi, Jesper Poulsen, Kasper Wittrup, Vicki Juel Isaksen Ledelse hele historien giver et

Læs mere

Erhvervsakademiuddannelser

Erhvervsakademiuddannelser Erhvervsakademiuddannelser Ledelse - hele historien ISBN 13 9788761670274 Forfatter(e) Steen Hildebrandt, Søren Brandi, Jesper Poulsen, Kasper Wittrup, Vicki Juel Isaksen Et suverænt overblik over ledelsesbegrebet

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017/18 Vejen Business College

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017/18 Vejen Business College Studieplan Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017/18 Vejen Business College Hhx Innovation B Tove Kristensen hh1217-ef1718-inn/afs

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2014 Juni 2016 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret

Læs mere

Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder.

Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder. Afsætning Afsætning 1 (Læreplan 2010) 1. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627940 Forfatter(e) Morten Haase, René Mortensen, Michael Bregendahl, Birte Ravn Østergaard Følger læreplanen og indeholder en gennemgang

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for 3C, innovation C, efterår 2016-forår 2017 Revideret sidst: af KASE

Undervisningsbeskrivelse for 3C, innovation C, efterår 2016-forår 2017 Revideret sidst: af KASE Undervisningsbeskrivelse for 3C, innovation C, efterår 2016-forår 2017 Revideret sidst: 22.04 2017 af KASE Termin August 2016 Juni 2017 Institution Rybners, HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX

Læs mere

Tilføj hjælpelinjer: Forløb i innovation

Tilføj hjælpelinjer: Forløb i innovation Forløb i innovation Didaktiske principper Viden, kundskaber og kompetencer i innovation forudsætter faglig indsigt. Endvidere er elevernes egne ressourcer og innovative kompetencer er i fokus. Det induktive

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret Studieplan Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret 2018-19 Vejen Business College Hhx Innovation B Tove Kristensen Hold Studieplan-Innovation

Læs mere

Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder.

Hurtigt overblik Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets kernestofområder. Afsætning Afsætning 1 1. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627940 Forfatter(e) Morten Haase, René Mortensen, Michael Bregendahl, Birte Ravn Østergaard Følger læreplanen og indeholder en gennemgang af afsætningsfagets

Læs mere

Oplevelsesøkonomi 1. udgave, 2011

Oplevelsesøkonomi 1. udgave, 2011 Erhvervsakademiuddann Oplevelsesøkonomi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761631930 Forfatter(e) Jan Halberg Madsen Denne ibog er en introduktion til oplevelsesøkonomi, og den er suppleret med praktiske eksempler.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Bogsæt Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni,

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Eksamen i innovation. Side 1

Eksamen i innovation. Side 1 Eksamen i innovation Rammerne for eksamen Tankerne bag eksamensformen i innovation C og B Eksempler på eksamensopgaver Arbejde med og dialog om eksamen (gruppearbejde) Opsamling Side 1 Tanker bag den nye

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Innovation C Signe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2018 HTX Det

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Svendborg Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation B Morten

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Innovation C. HH 3. år. Grenaa Handelsskole. J. P. Josiassensvej Grenaa 2008/2009. Jan Clausen

Innovation C. HH 3. år. Grenaa Handelsskole. J. P. Josiassensvej Grenaa 2008/2009. Jan Clausen J. P. Josiassensvej 44 8500 Grenaa 2008/2009 Jan Clausen Indledning... 3 Eksamensprojekt innovation C.........4 Struktur på faget innovation C.6 Evaluering 8 Kilder...8 2 Indledning Hvorfor priorieteres

Læs mere

Afsætning A hhx, august 2017

Afsætning A hhx, august 2017 Bilag 22 Afsætning A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi.

Læs mere

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger.

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger. Innovation C 1. Fagets rolle Innovation C omfatter viden inden for invention, innovation og diffusion. Innovation beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner.

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, skoleåret Bente Tærsbøl og Tove Kristensen

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, skoleåret Bente Tærsbøl og Tove Kristensen Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, skoleåret 2017-2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College Hhx Afsætning A

Læs mere

FIP Innovation, forår 2017

FIP Innovation, forår 2017 30. marts, Aarhus 5. april, Nærum FIP Innovation, forår 2017 Side 1 Program i Aarhus Side 2 Overordnede principper Regelforenkling Fra 5 uddannelsesbekendtgørelser (samt valgfag, merit, kvalitet) til 1

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2019 Institution Uddannelse Campus Vejle Handelsgymnasiet Højere Handelseksamen (HHX) Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 Uddannelsescenter

Læs mere

Innovation C Valghold

Innovation C Valghold 1 Innovation C Valghold HH 3. år Videndjurs (Grenaa Handelsskole) J. P. Josiassensvej 44 8500 Grenaa 2013 Jan Clausen 2 Indledning... 3 Eksamensprojekt innovation C.........5 Struktur på faget innovation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin august-juni 2010/2011 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, HTX Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 Juni 2019 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Innovation B Lærer(e)

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Innovation C Signe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Maj/juni Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation B David Pedersen fhh13c112 Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisning afsluttes: Maj-juni 2019 (Eksamen 2019) Erhvervsgymnasiet

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj/juni 2016 HF

Læs mere

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C omfatter sammenhængen mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger. Faget belyser samspillet mellem teknologiudviklingen og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 Maj 2012 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation niv. B

Læs mere

Kategoriseringsmodel

Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodellen er udarbejdet og udgivet af: Fonden for Entreprenørskab Ejlskovgade 3D 5000 Odense C Mail: post@ffe-ye.dk 2018 Indhold Introduktion... 5 Fagligt indhold...

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold NEXT Uddannelsescenter København EUX studieåret Innovation C Mogens

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3.

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3. Hans Henrik Jakobsen Jørgen Sauer SAMFUNDSFAG BIND 2 NIVEAU B Trojka-katalog 2015 Helle Borup Jakobsen Mette Bregendahl Kristensen Peter Manniche Riber ERHVERVS 1 Gads Forlag Nye udgivelser fra Trojka

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: August-juni 2013/2014

Læs mere

Derudover har vi udarbejdet opgaver af forskellig sværhedsgrad henvendt til elever med forskellige faglige forudsætninger.

Derudover har vi udarbejdet opgaver af forskellig sværhedsgrad henvendt til elever med forskellige faglige forudsætninger. Lærervejledning Vores ambition med dette undervisningsmateriale er at gøre emnerne inflation, penge- og valutapolitik vedkommende for elever. Derfor har vi krydret præsentationen af penge- og valutapolitiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August - juli 2013/14 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Afsætning

Læs mere

BRUG FOR ET SUPPLEMENT TIL DEN DAGLIGE UNDERVISNING I GRUNDSKOLEN? SPÆNDENDE HHX-DAGE TIL KLASSER TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 1

BRUG FOR ET SUPPLEMENT TIL DEN DAGLIGE UNDERVISNING I GRUNDSKOLEN? SPÆNDENDE HHX-DAGE TIL KLASSER TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 1 BRUG FOR ET SUPPLEMENT TIL DEN DAGLIGE UNDERVISNING I GRUNDSKOLEN? SPÆNDENDE HHX-DAGE TIL 8.-10. KLASSER TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 1 INDHOLD 4 Tietgen Handelsgymnasium tilbyder 6 Unge og privatøkonomi 8

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-januar 09/10 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Studieområdet

Læs mere

Innovation and Entrepreneurship change agents in Health Care

Innovation and Entrepreneurship change agents in Health Care 1 Professionshøjskolen Metropol Innovation and Entrepreneurship change agents in Health Care Omfang 10 ECTS point, 5 uger. Periode for afvikling af valgfaget Uge 31-35, 2012, begge uger inkl. Det vil sige,

Læs mere

Innovation i musikfaget. -Innovation i fagene

Innovation i musikfaget. -Innovation i fagene Innovation i musikfaget -Innovation i fagene Innovation i gymnasiet Fra at til fagene I UVM forventer vi, at innovation vil indgå i overvejelserne, når læreplanerne skal justeres. UVM-projekt: Fagkonsulenterne

Læs mere

Appendiks: Den videnskabelige basismodel som ramme for det faglige samspil i studieområdet på HHX

Appendiks: Den videnskabelige basismodel som ramme for det faglige samspil i studieområdet på HHX Appendiks: Den videnskabelige basismodel som ramme for det faglige samspil i studieområdet på HHX Esben Nedenskov Petersen og Caroline Schaffalitzky de Muckadell Der er gode grunde til at introducere Den

Læs mere

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion Firemodellen bruges til at strukturere undervisningen i innovation. Modellen består af fire dele, der gennemføres i rækkefølge.

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship STUDIEORDNING for Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Revideret 3. juli 2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4

Læs mere

Afsætning, A k0 8 h h x b 3

Afsætning, A k0 8 h h x b 3 Afsætning, A k0 8 h h x b 3 Termin 09 10 11 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold Beskrivelse Tradium Mariager Fjord HHX Afsætning, A Preben Schønning Madsen Afsætning Undervisningen har været

Læs mere

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge.

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge. Markedskommunikation C 1. Fagets rolle Markedskommunikation omfatter viden inden for sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation samt markedsføringsstrategi og -planlægning. Faget beskæftiger

Læs mere

Navn Kevin Blaaberg Petersen adresse 1+2 Titel 3 Innovationsstrategi og entreprenørskab på nationalt plan.

Navn Kevin Blaaberg Petersen  adresse 1+2 Titel 3 Innovationsstrategi og entreprenørskab på nationalt plan. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni,

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation B

Læs mere

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Blå Gymnasium Sønderborg Business College

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 15 Juni 16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College HHX Samfundsfag C Helle Strøm STU-SamfundsfagChh1315-E15-VØ Oversigt over

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle Handelsgymnasiet Højere Handelseksamen

Læs mere

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur.

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur. Lærervejledning 0 Overblik Livets Vand er en visuel undervisningsportal, der med afsæt i vandknaphed retter fokus mod nye vandteknologier og ideer i forbindelse med bæredygtig vandhåndtering. Det overordnede

Læs mere

FIP i samfundsfag marts 2018

FIP i samfundsfag marts 2018 FIP i samfundsfag marts 2018 Mundtlig prøve på C-niveau fra 2018 Eksamensbekendtgørelsen om netadgang Nye punkter i læreplaner og vejledninger med eksempler på udfoldelse Studieområdet Produktudvikling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 - Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Innovation B Freddy

Læs mere

Afsætning A hhx, juni 2010

Afsætning A hhx, juni 2010 Bilag 7 Afsætning A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag. Faget giver viden om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2019 Institution Niels Brock, Handelsgymnasiet JTP Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold 3-årig HHX Virksomhedsøkonomi,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Samfundsfag - HTX. FIP Marts 2017

Samfundsfag - HTX. FIP Marts 2017 Samfundsfag - HTX FIP Marts 2017 Per Johansson pejo@aatg.dk Underviser på Aalborg Tekniske Gymnasium Fagligt forum Læreplans arbejde Underviser i: Samfundsfag Teknologihistorie Innovation Indhold PowerPoint

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 11/12 Institution ZBC Næstved Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation C Flemming Krabbe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation C

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2013 BEG.

Læs mere

Bilag 58. Virksomhedsøkonomi A

Bilag 58. Virksomhedsøkonomi A Bilag 58 Virksomhedsøkonomi A 1 Fagets rolle Virksomhedsøkonomi omfatter viden inden for strategi, internt og eksternt regnskab, investering og logistik. Faget giver viden om virksomhedens muligheder for

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 2019 Institution Skanderborg-Odder, Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold hhx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2019 Institution SCU - Skanderborg Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Innovationsnetværk for VUC 2013-2014

Innovationsnetværk for VUC 2013-2014 Innovationsnetværk for VUC 2013-2014 VUC Videnscenter har fokus på innovation og anvendelsesorientering. Derfor tilbyder Videnscenteret nu alle VUC er, der arbejder med innovationsprojekter eller har planer

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering,. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen

Læs mere

Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole

Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2013, skoleår 2012/13 Institution Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2019 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation B Morten

Læs mere

Jagten på Fællesskabet Lærervejledning

Jagten på Fællesskabet Lærervejledning Jagten på Fællesskabet Lærervejledning Baggrund Jagten på fællesskabet er et undervisningsforløb for grundskoleelever i 5. 8. klasse. Eleverne skal gennem et særligt udviklet spilkoncept spille sig igennem

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 - maj 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners HTX Samfundsfag C Flemming

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2016 HTX Gastro-science

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Gymnasium HTX Teknologihistorie C

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi A 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2012-2013 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Afsætning A Henrik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samfundsfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 juni 2019 Institution Rybners, HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Teknologi B Carsten Sørensen

Læs mere