PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S"

Transkript

1 HØJER PØLSER A/S Ekspert udefra har gjort Højer Pølser moden til at indgå store salgsaftaler om de sønderjyske kvalitetspølser. Højer Pølser har længe befundet sig i den virkelighed, som mange mindre og mellemstore virksomheder kun kender alt for godt: Et hamrende godt produkt, dygtigt håndværk og en fornuftigt kørende forretning. Men samtidig en forretning, der med tilførsel af viden og ekspertise kan løftes til nye højder. - Vi kunne se, at vi efterhånden ikke havde tilstrækkelig uddannelse og kompetencer i forhold til vores kunder på den anden side af bordet. I dag er det folk med lange uddannelser, vi skal forhandle og lave prisaftaler med, siger Jan Müller, der sammen med sin bror ejer og driver familievirksomheden Højer Pølser som fjerde generation. LÅNTE EN LEDER Tilførslen af ny viden og kompetencer blev sat på skinner i efteråret 2012, da Højer Pølser havde haft besøg af en vækstkonsulent fra Vækst hus Syddanmark. Virksomheden kom gennem et VækstHjulsforløb. Deres behov blev analyseret. Anbefalingen lød på programmet Lån en Leder. Her kunne brødrene få en leder ind i virksomheden med nøjagtig den viden og de kompetencer, som de havde brug for. Og halvdelen af udgifterne til forløbet dækket. - Vi har lånt en leder, der har fungeret som en slags coach for os. Nogle gange har han været her et par dage ad gangen, andre gange har vi taget en snak over telefonen. Han har masser af erfaring fra ledende stillinger i store fødevarevirksomheder og har på den måde et indgående kendskab til vores branche, siger Jan Müller. MERE END PRISAFTALER Forløbet med Lån en Leder har givet ny vital viden om, hvordan Højer Pølser skaber gode aftaler med de store detailkæder. - Vi er kommet rundt om mange facetter af vores forretning. Vi er gået fra håndværksproduktion til mere styrede processer, hvor vi er blevet bedre rustet i hele organisationen. Selv om vi stadig er midt i forløbet, og det fortsat vil tage lang tid at indarbejde nye strukturer, så er vi allerede langt stærkere på ledelse, salg og kundekontakt, siger Jan Müller. Højer Pølser har gennem de sidste par årtier bevæget sig fra primært at være et produkt, der blev solgt på de sønderjyske hylder, til i dag at være et velkendt brand rundt om i de store danske detailkæder. Og her stilles der stadig højere krav til forhandlingssituationen. VIRKSOMHEDSINFORMATION Højer Pølser A/S Etableret: 1897 Ansatte: 30 Beliggenhed: Højer, Tønder Kommune Branche: Fødevareindustrien Som pølsemagere har vi en stærk håndværksmæssig baggrund, men vi manglede kompetencer til, hvordan vi præsenterede og solgte vores produkter bedst muligt til nutidens store detailkæder. Jan Müller, medindehaver Højer Pølser.

2 JASØ REJSER Erfaren leder med indgående kendskab til rejsebranchen har løftet Jasø Rejser mod nye højder Jasø Rejser har i mere end et kvart århundrede tilbudt danskere charterrejser, krydstogter og skræddersyede ferieophold. Med seks ansatte har rejseselskabet fået etableret en velkørende forretning. Alligevel var direktør Jan Sønnichsen ikke i tvivl om, at han skulle slå til, da han blev præsenteret for Lån en Leder. - For os var det en fantastisk mulighed. Selv om vi har seks ansatte, så stod vi med det klassiske problem, at vi ikke har al ekspertise. Vi har længe vidst, at vi kunne blive endnu bedre til markedsføring. Det her var en mulighed for at låne den ekspert, der lige nøjagtig opfyldte dét behov, siger Jan Sønnichsen. EKSPERT FRA BRANCHEN Da først Jasø Rejser havde tilmeldt sig Lån en Leder og fået lavet en ansøgning målrettet den profi l, som de søgte, dumpede ansøgerne ind. Forløbet vækker stor tilfredshed hos Jan Sønnichsen af den simple grund, at der meldte sig et yderst kompetent ansøgerfelt. - Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Vi valgte en yderst kompetent leder med et indgående kendskab til rejsebranchen og med forstand på markedsføring. Han har relationer i branchen, og hvor vi før har nørklet rundt i vores egen sandkasse, så fi k vi nu inspirerende ideer udefra, der hjælper os med at realisere det, vi rent faktisk har potentiale til, fremhæver Jan Sønnichsen. MARKEDSFØRING PÅ SKINNER Da Jasø Rejser søgte efter en leder udefra, var det hensigten at finde én, som specifikt skulle hjælpe med at skærpe markedsføringen blandt andet ved større fokus på brug af elektroniske medier. Den del er lykkedes. - I dag har vi en langt stærkere markedsføringsplan, der indeholder en klar tidslinje. Den står ikke i en mappe på en hylde og samler støv, men er sat i værk og giver resultater, fastslår Jan Sønnichsen. Jasø Rejser har afsluttet Lån en Leder. Virksomheden har kunnet registrere kundefremgang og forventer at mærke den fulde effekt af forløbet over de kommende år. Samarbejdet med eksperten udefra er da heller ikke ophørt, idet Jasø Rejser fortsat benytter ham som konsulent. Jasø Rejser Etableret: 1986 Ansatte: 6 Beliggenhed: Tønder Kommune Branche: Rejsebranchen Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Jan Sønnichsen, direktør, Jasø Rejser.

3 MOESKJAER NORDIC APS Med ekspertise udefra har Moeskjaer Nordic fået lagt en stærk økonomisk strategi og fået en mere profitabel bankaftale Christian Moeskjaer har løbet stærkt, siden han i 2010 etablerede Moeskjaer Nordic ApS, der leverer køle- og frostrumselementer til køleindustrien, hvor elementerne anvendes i detailbutikker, storkøkkener og restaurationsbranchen. Hurtigt var virksomheden i gang på eksportmarkedet, men indehaveren har for længst erkendt, at han ikke er ekspert inden for alle felter. Lån en Leder kom som en enestående mulighed. - For os var det et helt fantastisk tilbud. Vi er en mindre virksomhed, og vi sidder naturligvis ikke inde med al ekspertise. Tidligere har vi hentet assistance udefra, der kunne hjælpe os med at styrke salget. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få lagt en stærk økonomisk strategi, siger Christian Moeskjær. STRATEGISK SAMARBEJDSPARTNER Christian Moeskjær glæder sig over den enkelhed og målrettethed, som gennemsyrer et program som Lån en Leder. - Vi fi k med sparring fra Væksthusets konsulent udpeget det område af vores forretning, hvor vi ville have gavn af en ekspert udefra. Herefter var det bare at oprette en ansøgning, hvorefter vi valgte nøjagtig den profi l, som var ideel for os, siger Christian Moeskjær og fortsætter: - Vi har fået tilknyttet en stragisk samarbejdspartner med store økonomiske kompetencer, og han har leveret et uvurderligt bidrag. Vi har haft fokus på, hvordan vi kan styrke virksomhedens økonomi blandt andet gennem en forbedret bankaftale og en klar strategi for, hvordan vi skaber vækst. DET LØNNER SIG For Moeskjaer Nordic er udbyttet af Lån en Leder ikke til at tage fejl af. Fra at være etableret som enkeltmandsvirksomhed er der i dag yderligere to ansatte. Den økonomiske strategi er sat på skinner. - Vores bankaftale blev langt bedre end den eksisterende. Med assistance fra vores ekspert fik vi klarhed over, hvad der var vigtigt for os i en aftale, og han kunne hjælpe os med at slå på de rette argumenter. Vi har samtidig fået lagt en økonomisk strategi, som sikrer et optimalt cash flow. Endelig har vi øget omsætningen ved at få overblik over, hvordan vi kan optimere vores processer, fremhæver Christian Moeskjær. Moeskjaer Nordic ApS Etableret: 2010 Ansatte: 3 Beliggenhed: Årslev, Faaborg-Midtfyn kommune Branche: Køleindustrien For os var det et helt fantastisk tilbud. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få skabt en stærk økonomisk strategi. Christian Moeskjær, ejer af Moeskjaer Nordic.

4 GORILLA PARK Oplevelsespark svinger fra træ til træ og har i dag 30 ansatte. Forretningen er med lederekspert blevet strømlinet og har sagt farvel til styring med regneark og gule sedler. Der klatres i trækroner og svinges i lianer. Den indre gorilla slippes løs, når Gorilla Park i Svendborg og Vejle byder oplevelseshungrende danskere på klatrebaner, udfordringer og sjove abekattestreger i naturen. Gorilla Park har på få år bevæget sig fra at være en lille legeplads med få daglige besøgende til i dag, hvor der er fl ere hundrede weekendgæster, store arrangementer og 30 ansatte. - I starten kunne vi håndtere det hele med regneark og gule sedler, men efterhånden kunne jeg se et massivt behov for, at vi fik nogle administrative systemer til håndtering af booking, fakturering, vagtplanlægning og kunder, siger direktør Anders Ulrich, der sammen med sin fætter Lars Ulrich har grundlagt Gorilla Park. IT-EKSPERT SKABER STYRING Gorilla Park-direktøren måtte samtidig erkende, at hans egne kompetencer kom til kort. Med Lån en Leder fi k han mulighed for at hive en it-ekspert ind i virksomheden, der kunne skabe den nødvendige udvikling. - For os var det vigtigt, at vi fi k så få administrative systemer som muligt, og her har vi lånt en leder med stor ekspertise, som har kunnet hjælpe os med at fi nde de helt rette løsninger, siger Anders Ulrich. EFFEKTIVISERING OG RO I MAVEN Allerede nu oplever Gorilla Park, at de nye administrative systemer styrker forretningen betydeligt. Medarbejder- og kundehåndtering er sat på skinner og oplevelseskonceptet har fået et organisatorisk fundament, der giver basis for fortsat vækst. - Jeg får frigivet ressourcer, så jeg kan koncentrere mig om den fortsatte udvikling. Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Det giver mental ro i maven, fremhæver Anders Ulrich. Gorilla Park Etableret: 2010 Ansatte: 30 Beliggenhed: Svendborg og Vejle Branche: Oplevelseserhverv Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Anders Ulrich, direktør, Gorilla Park

5 DVE TECHNOLOGIES De lånte en leder og øgede omsætningen med hele 300 procent Rasmus Pedersen driver den sønderjyske virksomhed DVE Technologies, som er etableret i Forretningsområdet er Lean Energy et område i vækst. Med in-house produktion af vedvarende energi-konverteringssystemer kunne Rasmus Pedersen derfor se store vækstmuligheder. Udfordringerne lod sig dog ikke skjule. - Vi har nogle meget stærke produkter og er dygtige som både udviklere og producenter. Men gennem mødet med en konsulent fra Væksthus Syddanmark blev det tydeligt for os, hvad vi mangler. Særligt på salgs siden kunne vi styrke vores forretning betydeligt, siger Rasmus Pedersen, adm. direktør i DVE Technologies, der har fi re ansatte. STYR PÅ SALGET DVE Technologies benyttede sig af muligheden for at låne en leder udefra. Det fortryder de ikke. - Vores salgsindsats er i dag sat på skinner. Med hjælp fra den eksterne rådgiver har vi fået segmenteret og fi ltreret vores kunder. Det giver os en mulighed for at fokusere indsatsen i forhold til den salgsstrategi, vi har opstillet. Derudover har vi fået hjælp til at opstille en model til styring af kostpriser, dækningsgrad og rentabilitet. Det gør os i stand til at give skarpere tilbud og have bedre overblik over den økonomiske side af vores forretning, fremhæver Rasmus Pedersen. STIGNING MED RAKETFART Allerede nu mærker DVE Technologies effekten af den lånte leder i Konsulenten, som vi lånte, har styrket os enormt. Det er lykkedes os at fokusere virksomhedens salgsstrategi. Helt konkret kan vi aflæse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år, fastslår direktøren. DVE Technologies opererer i dag med 95% eksport til primære markeder som England, Tyskland, Estland og Tyrkiet. Virksomheden har ambitioner om inden for de kommende år at konsolidere sig på de euro pæiske markeder. På længere sigt vil virksomheden fokusere på det attraktive amerikanske marked. DVE Technologies ApS Etableret: 2007 Ansatte: 4 Beliggenhed: Rødding, Vejen Kommune Branche: Lean Energy Helt konkret kan vi afl æse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år. Rasmus Pedersen, adm. direktør DVE Technologies.

6 PORTRÆT AF BESTNET A/S Milliarden er den magiske ledestjerne Wellfare Tech-virksomheden Bestnet A/S blev etableret i 2011 for at kaste sig ind i kampen mod malaria. I dag lyder salget på 2,2 mio. mygge net om måneden. I tredje verdenslande kan et myggenet betyde forskellen på liv og død. - Det er to gode kurver, der krydser hinanden: Malariadødeligheden er halveret siden Bestnet kom på markedet. Og vi er verdens 3. største leverandør af myggenet, siger direktør Trine Angeline Sig. For Bestnet betyder det, at virksomheden sikrer fundamentet og sætter nye mål. - Allerede ved etableringen af virksomheden var vi i ejerkredsen bevidst om, at virksomhedens felt af livsforbedrende produkter skulle udvides. Så er man ikke afhængig af, at malaria står højt på den politiske dagsorden, siger direktør og medejer Trine Angeline Sig. STYR PÅ STRATEGIEN Lån en Leder viste sig at være den helt optimale løsning, der gav mulighed for strategisk sparring med mulighed for at tilkøbe ydelser. Den lånte leder faciliterede processen mod en styrket strategi. hos medarbejderne, fordi de blev inddraget i processen. Vi fik hjælp til at gøre den investering, som vi nok ikke havde gjort på egen hånd, siger Trine Angeline Sig. Bestnet fik nye kompetencer indenfor udvikling og innovation gennem processen. Den fremadrettede strategi er nu på plads, og virksomheden kan selv tilpasse den dynamisk, når den lånte leder er ude af billedet. - Jeg har en klar forventning om, at strategien frem til 2017 vil give de fire nye fokusområder flyvehøjde. I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske lede stjerne, slutter Trine Angeline Sig. Bestnet A/S Etableret: 2011 Ansatte: 30 medarbejdere fordelt med 17 i Kolding, 10 i Indien og 3 i Kina Beliggenhed: Kolding Branche: Welfare Tech - Ledelsen kan sagtens tage en halv dag ud af kalenderen. Det er sværere at fi nde tiden til at forberede sig til processen. Her blev vi automatisk hevet ud af den daglige drift. Det skabte også et ejerskab I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske ledestjerne. Trine Angeline Sig, direktør, Bestnet

7 PORTRÆT af Comtec International A/S Med en ekstern ledelseskonsulent blev Comtec International A/S gjort klar til en ISO-certificering, for at sikre yderligere vækst i offshore-markedet Når en virksomhed vokser fra otte medarbejdere til 28 på fire år, og omsætningen stiger med 20% årligt, er resultatet ikke bare en udnævnelse til Børsen Gazelle. Det betyder også, at en masse procedurer og metoder i virksomheden trænger til at blive systematiseret. Comtec International A/S forhandler sikkerheds- og arbejdsudstyr og havde brug for at fordøje sin voldsomme organisatoriske vækst og ruste sig til yderligere vækst fremover. Så derfor slog ejerleder Morten Espersen til, da han blev præsenteret for programmet Lån en Leder. For det betød, at han kunne få medfinansiering af en ledelseskonsulent, som kunne forberede Comtec International A/S til en ISO-certificering. ISO-certificeringen skulle ikke bare gøre alle i virksomheden dygtigere og minimere fejl. Flere og flere af Comtecs kunder specielt i offshore-branchen er begyndt at stille krav til virksomhedens kvalitetssikringssystem nogle endda før, de spørger til prisen. Men kvalitetssikringssystemet skulle ikke være noget, der blev dikteret af ledelsen: - Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Alle er blevet inviteret til at bidrage med deres idéer, forklarer Morten Espersen. Det har medført mange ændringer i virksomheden fx i varemodtagelsen, hvor medarbejderne nu straks opdager, hvis en vare ikke ankommer til tiden. Tidligere var det oftest først, når kunden efterfølgende rykkede, at fejlen blev opdaget. Ledelseskonsulenten var med i hele processen lige fra den indledende research til implementering af et onlinesystem. Systemet gik i luften i december 2014 og rummer ikke bare fejlregistrering, men alle virksomhedens procedurer, kvalitetsmål og politikker. Morten Espersen vurderer, at systemet nedsætter fejl og effektiviserer arbejdsgangene så meget, at systemet er tjent hjem på et halvt til et helt år. - Vi kunne allerede efter 14 dage se, hvor fejlene lå, fastslår han. Med kvalitetssikringssystemet på plads er Comtec klar til at blive ISOcertificeret i april 2015, og Morten Espersen forventer, at virksomheden nu er forberedt på yderlig vækst i fremtiden. Virksomhedsinformation: Comtec International A/S Etableret: 2001 Ansatte: 28 (8 for 4 år siden) Beliggenhed: Esbjerg Branche: Sikkerheds- og arbejdsudstyr Web: Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Morten Espersen, ejerleder, Comtec International A/S

8 Fakta om Lån en Leder Lån en Leder er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Socialfond og lanceret i samarbejde med de lokale erhvervserviceskontorer. Med Lån en Leder vil Væksthus Syddanmark tilføre små og mellemstore virksomheder nye lederkompetencer og ekspertise med det formål at styrke deres vækstpotentiale. De deltagende virksomheder har for en periode fået medfinansiering til at indkøbe en erfaren leder, som bidrager til at udvikle virksomheden dér, hvor der er størst potential for vækst. Konsulenter fra Væksthus Syddanmark har fulgt virksomhederne tæt gennem hele forløbet. MÅLGRUPPEN Lån en Leder er målrettet virksomheder i vækst inden for Syddansk Vækstforums satsningsområder: Velfærdsteknologi, bæredygtig energi og oplevelseserhverv herunder design, turisme og fødevarer. EFFEKTPROGNOSE Over 130 virksomheder har benyttet sig af programmet Lån en Leder. En effektprognose fra januar 2015 viser at virksomhederne forventer stort udbytte af deltagelsen. Over de næste 3 år forventer de samlet: Mervækst i omsætningen på 304 mio. kr. Mervækst i eksport på 49 mio. kr. Mervækst på 152 nye job Kilde: Væksthus Syddanmarks effektprognose fra januar Læs mere om Lån en Leder på under programmer. HVAD FÅR VIRKSOMHEDERNE UD AF DET? Fokus på udvikling af virksomheden Styrket udvikling og innovation Løsning af udfordringer Ekspertviden tilført virksomheden Bedre konkurrencedygtighed Hos Væksthus Syddanmark kan virksomheder på Danmarks regning få lagt deres vækstplan og gjort udfordringer til muligheder. Væksthus Syddanmark Forskerparken 10 D/E 5230 Odense M Telefon

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst Lån en leder giver bonus Virksomhederne forventer markant vækst de fik trykket på speederen 139 syddanske virksomheder har sat skub i ny udvikling. I perioden 20122014 har de lånt en leder. Forventningerne

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst

midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst midtjyske væksthistorier casesamling af 16 midtjyske iværksættervirksomheder i vækst 12130 indledning indhold Denne casesamling indeholder en beskrivelse af 16 iværksættervirksomheder med tilknytning til

Læs mere

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Nr. 11 april 2014 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. Yderlig Vækst: Strategiarbejde i øjenhøjde GLOBALT

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

KREDITKLEMME ELLER BLOT NYE TIDER? Vi har spurgt professoren, cheføkonomen fra Finansrådet og Ejerledernes direktør. Side 4

KREDITKLEMME ELLER BLOT NYE TIDER? Vi har spurgt professoren, cheføkonomen fra Finansrådet og Ejerledernes direktør. Side 4 venture VÆKSTFONDENS MAGASIN / NR. 1 / JUNI 2011 KREDITKLEMME ELLER BLOT NYE TIDER? Vi har spurgt professoren, cheføkonomen fra Finansrådet og Ejerledernes direktør. Side 4 EJERSKIFTE SKABER VÆKST Læs

Læs mere

Lederne har aldrig haft mere tilfredse medlemmer end ved udgangen af 2013. Samtidig var 2013 året, hvor Lederne for alvor konsoliderede

Lederne har aldrig haft mere tilfredse medlemmer end ved udgangen af 2013. Samtidig var 2013 året, hvor Lederne for alvor konsoliderede dende og UdvikLende arbejdsplads tilfredse medlemmer flere medlemmer Uændret kontingent Ledere og LedeLse på edere og LedeLse på dagsordenen en spændende og UdvikLende arbejdsplads tilfredse medlemmer

Læs mere

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden

Et godt ejerskifte starter i god tid. Ejerskifte er et boost til Tiger kæden EjerskifteDanmark Tillægget er udgivet af EjerskifteDanmark FOTO: NIELS HOUGAARD Et godt ejerskifte starter i god tid Ejerskifte er et boost til Tiger kæden Side 4 Rundt om ejerskifte tre gode råd om ejerskifte

Læs mere

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål:

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: ur story kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: - hvilke kompetencer har sap? - hvilke sap-kunder findes i min branche? -

Læs mere

EFFEKTEN AF VÆKSTINDSATSEN I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER. 20 syddanske væksthistorier

EFFEKTEN AF VÆKSTINDSATSEN I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER. 20 syddanske væksthistorier 20 syddanske væksthistorier EFFEKTEN AF VÆKSTINDSATSEN I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER Syddanske virksomheder fra hele regionen fortæller om, hvad de har fået ud af at deltage i vækstprojekter Sundheds-

Læs mere

Iværksætterhistorier fra IDEA House

Iværksætterhistorier fra IDEA House Iværksætterhistorier fra IDEA House DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid Er IDEA House kommet for at blive? Studentervæksthuset IDEA House blev startet i februar 2006

Læs mere

GABRIEL: Det globale eventyr

GABRIEL: Det globale eventyr Nr. 6 oktober 2011 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland GABRIEL: Det globale eventyr INDBLIK: EFFEKTIVISERING Mød din nye robot TEMA: GLOBALISERING Her er Nordjyllands nye vækstmarkeder DUELLEN:

Læs mere

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover.

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover. Nr. 3 september 200 Gode bud på at øge salget... Et skridt tættere på udviklingspark... Et helt arbejdsliv i den samme stol... Mikkel er ekspert i at stave forkert... Læhegn og vindmøller Erhvervsklimaet

Læs mere

Videnpiloter. - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder

Videnpiloter. - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Videnpiloter - eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Kolofon Indholdsfortegnelse > Videnpiloter eksempler på vækst og innovation i små og mellemstore virksomheder Udgivet af:

Læs mere

Bredana CRM Foodservice brancheløsning

Bredana CRM Foodservice brancheløsning Bredana CRM Foodservice brancheløsning Vejen til optimal styring af salgs- og marketing processerne i foodservicebranchen baseret på Microsoft Dynamics CRM www.bredana.dk Indhold» Vi kan hjælpe dig med

Læs mere

Fra god praksis til næste praksis

Fra god praksis til næste praksis TEKNOLOGISK INSTITUT Fra god praksis til næste praksis Vejledning og rådgivning af iværksættere og virksomheder med vækstambitioner Erfaringer fra erhvervsservicesystemet Maj 2007 Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

RETHINK BUSINESS CASESAMLING

RETHINK BUSINESS CASESAMLING RETHINK BUSINESS CASESAMLING INDHOLD Introduktion til casesamling Tværgående cases baseret på evaluering af LB Analyse Vejen til effekt i Rethink Business Styrker opnået via deltagelse i Rethink Business

Læs mere

12 eksempler. på øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet

12 eksempler. på øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet 1 12 eksempler på øget produktivitet og bedre bundlinje Byggeri og anlæg - øget produktivitet 2 Indhold Forord 3 Hurtige tiltag med umiddelbar effekt 4 Kommunikation mellem faggrupper er vejen til færre

Læs mere

Nr. 3 december 2003. business intelligence

Nr. 3 december 2003. business intelligence Nr. 3 december 2003 business intelligence Indhold Samarbejde med resultater... 3 Lars Qvortrup Business Intelligence til små og mellemstore virksomheder 4 Tim Hansson og Thomas Møhring Fælles viden og

Læs mere

SLUTRAPPORT. KOMPETENCEmidt 2.0. SLUTRAPPORT KOMPETENCEmidt 2.0

SLUTRAPPORT. KOMPETENCEmidt 2.0. SLUTRAPPORT KOMPETENCEmidt 2.0 SLUTRAPPORT KOMPETENCEmidt 2.0 1 30 INDHOLD 25 32 RAPPORT 23 06 Om KOMPETENCEmidt 1.0 & 2.0 11 Projekternes resultater & erfaringer 15 Erhvervsstyrelsens effektvurderinger 20 Projekternes forløb: value

Læs mere

BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE

BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE NR. 2 - JULI 2015 RØNNE HAVN A/S BIRKA STOCKHOLM PÅ VISIT I RØNNE STRATEGISK SAMARBEJDE UDLØSER NYE ARBEJDSPLADSER RØNNE HAVN KLAR TIL UDVIDELSE KRYDSTOGTER BETYDER INDTÆGTER TIL BORNHOLM NYT LOGO TIL

Læs mere

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk Nr. 30 - juni 2015 HR-netværk på tværs af virksomheder i Holbæk Cykelcenter vokser ud af lokaler på grund af vækst i webshoppen Uden webshoppen havde vi måske ikke været her i dag Bosætning på Orø: Interessen

Læs mere

Kathrine er en skudsikker investering!

Kathrine er en skudsikker investering! MAGASIN TIL VIRKSOMHEDER I REGION SJÆLLAND OM ANSÆTTELSE AF VIDENMEDARBEJDERE Kathrine er en skudsikker investering! SIDE 4 SIDE 4 NORDIC SERVICE GROUP Peter var med til at få den største kunde i hus"

Læs mere

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest

KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen. Nyt land i sigte. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Vilde jobmuligheder i vest SIDE 1 Nr. 8 november 2012 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland KRUSE VASK: 3. generation klar i kulissen Globalt udsyn: Nyt land i sigte XXXXXXXXX: DUELLEN: Lupti Folketing quidebit og banker

Læs mere

PROFIL. Rekruttering med ro i sindet. HR-processer i landets kommuner. Garuda lancerer ny FokusProfil. Indsigt skaber bedre kommunikation

PROFIL. Rekruttering med ro i sindet. HR-processer i landets kommuner. Garuda lancerer ny FokusProfil. Indsigt skaber bedre kommunikation PROFIL Nr. 2 oktober 2014 Rekruttering med ro i sindet JobMatchProfile optimerer processen når Falck søger ambulancereddere Indsigt skaber bedre kommunikation HR-processer i landets kommuner Garuda lancerer

Læs mere

VORES KUNDER. SpotOn Marketing

VORES KUNDER. SpotOn Marketing VORES KUNDER SpotOn Marketing CITYDENT TANDLÆGE I KØBENHAVN Nr. 1 på Google CityDent en tandlægeklinik i midten af København - kontaktede os for at få hjælp til online markedsføring. Samarbejdet har blandt

Læs mere

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER KLAR TIL VÆKST SPECIALMAGASIN UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER ANNONCEFINANSIERET FEBRUAR 2014 Revisor i centrum Revisorerne spiller en central rolle for danske virksomheder. Magasinet Klar til Vækst giver

Læs mere

NÅR DET LANGE SEJE TRÆK LYKKES

NÅR DET LANGE SEJE TRÆK LYKKES DE SELVSTÆNDIGE Håndværksrådets medlemsblad for små og mellemstore virksomheder Nr. 1 - febr. 2007 PAUL MOLLERUP - INTERVIEW MED HÅNDVÆRKSRÅDETS NYE ADM. DIREKTØR... SIDE 4-7 Hvordan ansætter du udenlandsk

Læs mere

Køb og salg af virksomhed

Køb og salg af virksomhed Køb og salg af virksomhed Ejerskiftehåndbogen OM EJERSKIFTEHÅNDBOGEN Alle teksterne i Ejerskiftehåndbogen findes på www.startvækst.dk Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst og

Læs mere

Digital verdensbegivenhed

Digital verdensbegivenhed ÅRSRAPPORT 2012 I stigende omfang er e-boks en del af virksomhedernes digitaliseringsstrategi. HENRIK ANDERSEN, ADM. direktør, e-boks A/S Digital verdensbegivenhed Offentlige myndigheder og institutioner

Læs mere