PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S"

Transkript

1 HØJER PØLSER A/S Ekspert udefra har gjort Højer Pølser moden til at indgå store salgsaftaler om de sønderjyske kvalitetspølser. Højer Pølser har længe befundet sig i den virkelighed, som mange mindre og mellemstore virksomheder kun kender alt for godt: Et hamrende godt produkt, dygtigt håndværk og en fornuftigt kørende forretning. Men samtidig en forretning, der med tilførsel af viden og ekspertise kan løftes til nye højder. - Vi kunne se, at vi efterhånden ikke havde tilstrækkelig uddannelse og kompetencer i forhold til vores kunder på den anden side af bordet. I dag er det folk med lange uddannelser, vi skal forhandle og lave prisaftaler med, siger Jan Müller, der sammen med sin bror ejer og driver familievirksomheden Højer Pølser som fjerde generation. LÅNTE EN LEDER Tilførslen af ny viden og kompetencer blev sat på skinner i efteråret 2012, da Højer Pølser havde haft besøg af en vækstkonsulent fra Vækst hus Syddanmark. Virksomheden kom gennem et VækstHjulsforløb. Deres behov blev analyseret. Anbefalingen lød på programmet Lån en Leder. Her kunne brødrene få en leder ind i virksomheden med nøjagtig den viden og de kompetencer, som de havde brug for. Og halvdelen af udgifterne til forløbet dækket. - Vi har lånt en leder, der har fungeret som en slags coach for os. Nogle gange har han været her et par dage ad gangen, andre gange har vi taget en snak over telefonen. Han har masser af erfaring fra ledende stillinger i store fødevarevirksomheder og har på den måde et indgående kendskab til vores branche, siger Jan Müller. MERE END PRISAFTALER Forløbet med Lån en Leder har givet ny vital viden om, hvordan Højer Pølser skaber gode aftaler med de store detailkæder. - Vi er kommet rundt om mange facetter af vores forretning. Vi er gået fra håndværksproduktion til mere styrede processer, hvor vi er blevet bedre rustet i hele organisationen. Selv om vi stadig er midt i forløbet, og det fortsat vil tage lang tid at indarbejde nye strukturer, så er vi allerede langt stærkere på ledelse, salg og kundekontakt, siger Jan Müller. Højer Pølser har gennem de sidste par årtier bevæget sig fra primært at være et produkt, der blev solgt på de sønderjyske hylder, til i dag at være et velkendt brand rundt om i de store danske detailkæder. Og her stilles der stadig højere krav til forhandlingssituationen. VIRKSOMHEDSINFORMATION Højer Pølser A/S Etableret: 1897 Ansatte: 30 Beliggenhed: Højer, Tønder Kommune Branche: Fødevareindustrien Som pølsemagere har vi en stærk håndværksmæssig baggrund, men vi manglede kompetencer til, hvordan vi præsenterede og solgte vores produkter bedst muligt til nutidens store detailkæder. Jan Müller, medindehaver Højer Pølser.

2 JASØ REJSER Erfaren leder med indgående kendskab til rejsebranchen har løftet Jasø Rejser mod nye højder Jasø Rejser har i mere end et kvart århundrede tilbudt danskere charterrejser, krydstogter og skræddersyede ferieophold. Med seks ansatte har rejseselskabet fået etableret en velkørende forretning. Alligevel var direktør Jan Sønnichsen ikke i tvivl om, at han skulle slå til, da han blev præsenteret for Lån en Leder. - For os var det en fantastisk mulighed. Selv om vi har seks ansatte, så stod vi med det klassiske problem, at vi ikke har al ekspertise. Vi har længe vidst, at vi kunne blive endnu bedre til markedsføring. Det her var en mulighed for at låne den ekspert, der lige nøjagtig opfyldte dét behov, siger Jan Sønnichsen. EKSPERT FRA BRANCHEN Da først Jasø Rejser havde tilmeldt sig Lån en Leder og fået lavet en ansøgning målrettet den profi l, som de søgte, dumpede ansøgerne ind. Forløbet vækker stor tilfredshed hos Jan Sønnichsen af den simple grund, at der meldte sig et yderst kompetent ansøgerfelt. - Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Vi valgte en yderst kompetent leder med et indgående kendskab til rejsebranchen og med forstand på markedsføring. Han har relationer i branchen, og hvor vi før har nørklet rundt i vores egen sandkasse, så fi k vi nu inspirerende ideer udefra, der hjælper os med at realisere det, vi rent faktisk har potentiale til, fremhæver Jan Sønnichsen. MARKEDSFØRING PÅ SKINNER Da Jasø Rejser søgte efter en leder udefra, var det hensigten at finde én, som specifikt skulle hjælpe med at skærpe markedsføringen blandt andet ved større fokus på brug af elektroniske medier. Den del er lykkedes. - I dag har vi en langt stærkere markedsføringsplan, der indeholder en klar tidslinje. Den står ikke i en mappe på en hylde og samler støv, men er sat i værk og giver resultater, fastslår Jan Sønnichsen. Jasø Rejser har afsluttet Lån en Leder. Virksomheden har kunnet registrere kundefremgang og forventer at mærke den fulde effekt af forløbet over de kommende år. Samarbejdet med eksperten udefra er da heller ikke ophørt, idet Jasø Rejser fortsat benytter ham som konsulent. Jasø Rejser Etableret: 1986 Ansatte: 6 Beliggenhed: Tønder Kommune Branche: Rejsebranchen Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Jan Sønnichsen, direktør, Jasø Rejser.

3 MOESKJAER NORDIC APS Med ekspertise udefra har Moeskjaer Nordic fået lagt en stærk økonomisk strategi og fået en mere profitabel bankaftale Christian Moeskjaer har løbet stærkt, siden han i 2010 etablerede Moeskjaer Nordic ApS, der leverer køle- og frostrumselementer til køleindustrien, hvor elementerne anvendes i detailbutikker, storkøkkener og restaurationsbranchen. Hurtigt var virksomheden i gang på eksportmarkedet, men indehaveren har for længst erkendt, at han ikke er ekspert inden for alle felter. Lån en Leder kom som en enestående mulighed. - For os var det et helt fantastisk tilbud. Vi er en mindre virksomhed, og vi sidder naturligvis ikke inde med al ekspertise. Tidligere har vi hentet assistance udefra, der kunne hjælpe os med at styrke salget. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få lagt en stærk økonomisk strategi, siger Christian Moeskjær. STRATEGISK SAMARBEJDSPARTNER Christian Moeskjær glæder sig over den enkelhed og målrettethed, som gennemsyrer et program som Lån en Leder. - Vi fi k med sparring fra Væksthusets konsulent udpeget det område af vores forretning, hvor vi ville have gavn af en ekspert udefra. Herefter var det bare at oprette en ansøgning, hvorefter vi valgte nøjagtig den profi l, som var ideel for os, siger Christian Moeskjær og fortsætter: - Vi har fået tilknyttet en stragisk samarbejdspartner med store økonomiske kompetencer, og han har leveret et uvurderligt bidrag. Vi har haft fokus på, hvordan vi kan styrke virksomhedens økonomi blandt andet gennem en forbedret bankaftale og en klar strategi for, hvordan vi skaber vækst. DET LØNNER SIG For Moeskjaer Nordic er udbyttet af Lån en Leder ikke til at tage fejl af. Fra at være etableret som enkeltmandsvirksomhed er der i dag yderligere to ansatte. Den økonomiske strategi er sat på skinner. - Vores bankaftale blev langt bedre end den eksisterende. Med assistance fra vores ekspert fik vi klarhed over, hvad der var vigtigt for os i en aftale, og han kunne hjælpe os med at slå på de rette argumenter. Vi har samtidig fået lagt en økonomisk strategi, som sikrer et optimalt cash flow. Endelig har vi øget omsætningen ved at få overblik over, hvordan vi kan optimere vores processer, fremhæver Christian Moeskjær. Moeskjaer Nordic ApS Etableret: 2010 Ansatte: 3 Beliggenhed: Årslev, Faaborg-Midtfyn kommune Branche: Køleindustrien For os var det et helt fantastisk tilbud. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få skabt en stærk økonomisk strategi. Christian Moeskjær, ejer af Moeskjaer Nordic.

4 GORILLA PARK Oplevelsespark svinger fra træ til træ og har i dag 30 ansatte. Forretningen er med lederekspert blevet strømlinet og har sagt farvel til styring med regneark og gule sedler. Der klatres i trækroner og svinges i lianer. Den indre gorilla slippes løs, når Gorilla Park i Svendborg og Vejle byder oplevelseshungrende danskere på klatrebaner, udfordringer og sjove abekattestreger i naturen. Gorilla Park har på få år bevæget sig fra at være en lille legeplads med få daglige besøgende til i dag, hvor der er fl ere hundrede weekendgæster, store arrangementer og 30 ansatte. - I starten kunne vi håndtere det hele med regneark og gule sedler, men efterhånden kunne jeg se et massivt behov for, at vi fik nogle administrative systemer til håndtering af booking, fakturering, vagtplanlægning og kunder, siger direktør Anders Ulrich, der sammen med sin fætter Lars Ulrich har grundlagt Gorilla Park. IT-EKSPERT SKABER STYRING Gorilla Park-direktøren måtte samtidig erkende, at hans egne kompetencer kom til kort. Med Lån en Leder fi k han mulighed for at hive en it-ekspert ind i virksomheden, der kunne skabe den nødvendige udvikling. - For os var det vigtigt, at vi fi k så få administrative systemer som muligt, og her har vi lånt en leder med stor ekspertise, som har kunnet hjælpe os med at fi nde de helt rette løsninger, siger Anders Ulrich. EFFEKTIVISERING OG RO I MAVEN Allerede nu oplever Gorilla Park, at de nye administrative systemer styrker forretningen betydeligt. Medarbejder- og kundehåndtering er sat på skinner og oplevelseskonceptet har fået et organisatorisk fundament, der giver basis for fortsat vækst. - Jeg får frigivet ressourcer, så jeg kan koncentrere mig om den fortsatte udvikling. Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Det giver mental ro i maven, fremhæver Anders Ulrich. Gorilla Park Etableret: 2010 Ansatte: 30 Beliggenhed: Svendborg og Vejle Branche: Oplevelseserhverv Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Anders Ulrich, direktør, Gorilla Park

5 DVE TECHNOLOGIES De lånte en leder og øgede omsætningen med hele 300 procent Rasmus Pedersen driver den sønderjyske virksomhed DVE Technologies, som er etableret i Forretningsområdet er Lean Energy et område i vækst. Med in-house produktion af vedvarende energi-konverteringssystemer kunne Rasmus Pedersen derfor se store vækstmuligheder. Udfordringerne lod sig dog ikke skjule. - Vi har nogle meget stærke produkter og er dygtige som både udviklere og producenter. Men gennem mødet med en konsulent fra Væksthus Syddanmark blev det tydeligt for os, hvad vi mangler. Særligt på salgs siden kunne vi styrke vores forretning betydeligt, siger Rasmus Pedersen, adm. direktør i DVE Technologies, der har fi re ansatte. STYR PÅ SALGET DVE Technologies benyttede sig af muligheden for at låne en leder udefra. Det fortryder de ikke. - Vores salgsindsats er i dag sat på skinner. Med hjælp fra den eksterne rådgiver har vi fået segmenteret og fi ltreret vores kunder. Det giver os en mulighed for at fokusere indsatsen i forhold til den salgsstrategi, vi har opstillet. Derudover har vi fået hjælp til at opstille en model til styring af kostpriser, dækningsgrad og rentabilitet. Det gør os i stand til at give skarpere tilbud og have bedre overblik over den økonomiske side af vores forretning, fremhæver Rasmus Pedersen. STIGNING MED RAKETFART Allerede nu mærker DVE Technologies effekten af den lånte leder i Konsulenten, som vi lånte, har styrket os enormt. Det er lykkedes os at fokusere virksomhedens salgsstrategi. Helt konkret kan vi aflæse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år, fastslår direktøren. DVE Technologies opererer i dag med 95% eksport til primære markeder som England, Tyskland, Estland og Tyrkiet. Virksomheden har ambitioner om inden for de kommende år at konsolidere sig på de euro pæiske markeder. På længere sigt vil virksomheden fokusere på det attraktive amerikanske marked. DVE Technologies ApS Etableret: 2007 Ansatte: 4 Beliggenhed: Rødding, Vejen Kommune Branche: Lean Energy Helt konkret kan vi afl æse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år. Rasmus Pedersen, adm. direktør DVE Technologies.

6 PORTRÆT AF BESTNET A/S Milliarden er den magiske ledestjerne Wellfare Tech-virksomheden Bestnet A/S blev etableret i 2011 for at kaste sig ind i kampen mod malaria. I dag lyder salget på 2,2 mio. mygge net om måneden. I tredje verdenslande kan et myggenet betyde forskellen på liv og død. - Det er to gode kurver, der krydser hinanden: Malariadødeligheden er halveret siden Bestnet kom på markedet. Og vi er verdens 3. største leverandør af myggenet, siger direktør Trine Angeline Sig. For Bestnet betyder det, at virksomheden sikrer fundamentet og sætter nye mål. - Allerede ved etableringen af virksomheden var vi i ejerkredsen bevidst om, at virksomhedens felt af livsforbedrende produkter skulle udvides. Så er man ikke afhængig af, at malaria står højt på den politiske dagsorden, siger direktør og medejer Trine Angeline Sig. STYR PÅ STRATEGIEN Lån en Leder viste sig at være den helt optimale løsning, der gav mulighed for strategisk sparring med mulighed for at tilkøbe ydelser. Den lånte leder faciliterede processen mod en styrket strategi. hos medarbejderne, fordi de blev inddraget i processen. Vi fik hjælp til at gøre den investering, som vi nok ikke havde gjort på egen hånd, siger Trine Angeline Sig. Bestnet fik nye kompetencer indenfor udvikling og innovation gennem processen. Den fremadrettede strategi er nu på plads, og virksomheden kan selv tilpasse den dynamisk, når den lånte leder er ude af billedet. - Jeg har en klar forventning om, at strategien frem til 2017 vil give de fire nye fokusområder flyvehøjde. I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske lede stjerne, slutter Trine Angeline Sig. Bestnet A/S Etableret: 2011 Ansatte: 30 medarbejdere fordelt med 17 i Kolding, 10 i Indien og 3 i Kina Beliggenhed: Kolding Branche: Welfare Tech - Ledelsen kan sagtens tage en halv dag ud af kalenderen. Det er sværere at fi nde tiden til at forberede sig til processen. Her blev vi automatisk hevet ud af den daglige drift. Det skabte også et ejerskab I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske ledestjerne. Trine Angeline Sig, direktør, Bestnet

7 PORTRÆT af Comtec International A/S Med en ekstern ledelseskonsulent blev Comtec International A/S gjort klar til en ISO-certificering, for at sikre yderligere vækst i offshore-markedet Når en virksomhed vokser fra otte medarbejdere til 28 på fire år, og omsætningen stiger med 20% årligt, er resultatet ikke bare en udnævnelse til Børsen Gazelle. Det betyder også, at en masse procedurer og metoder i virksomheden trænger til at blive systematiseret. Comtec International A/S forhandler sikkerheds- og arbejdsudstyr og havde brug for at fordøje sin voldsomme organisatoriske vækst og ruste sig til yderligere vækst fremover. Så derfor slog ejerleder Morten Espersen til, da han blev præsenteret for programmet Lån en Leder. For det betød, at han kunne få medfinansiering af en ledelseskonsulent, som kunne forberede Comtec International A/S til en ISO-certificering. ISO-certificeringen skulle ikke bare gøre alle i virksomheden dygtigere og minimere fejl. Flere og flere af Comtecs kunder specielt i offshore-branchen er begyndt at stille krav til virksomhedens kvalitetssikringssystem nogle endda før, de spørger til prisen. Men kvalitetssikringssystemet skulle ikke være noget, der blev dikteret af ledelsen: - Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Alle er blevet inviteret til at bidrage med deres idéer, forklarer Morten Espersen. Det har medført mange ændringer i virksomheden fx i varemodtagelsen, hvor medarbejderne nu straks opdager, hvis en vare ikke ankommer til tiden. Tidligere var det oftest først, når kunden efterfølgende rykkede, at fejlen blev opdaget. Ledelseskonsulenten var med i hele processen lige fra den indledende research til implementering af et onlinesystem. Systemet gik i luften i december 2014 og rummer ikke bare fejlregistrering, men alle virksomhedens procedurer, kvalitetsmål og politikker. Morten Espersen vurderer, at systemet nedsætter fejl og effektiviserer arbejdsgangene så meget, at systemet er tjent hjem på et halvt til et helt år. - Vi kunne allerede efter 14 dage se, hvor fejlene lå, fastslår han. Med kvalitetssikringssystemet på plads er Comtec klar til at blive ISOcertificeret i april 2015, og Morten Espersen forventer, at virksomheden nu er forberedt på yderlig vækst i fremtiden. Virksomhedsinformation: Comtec International A/S Etableret: 2001 Ansatte: 28 (8 for 4 år siden) Beliggenhed: Esbjerg Branche: Sikkerheds- og arbejdsudstyr Web: Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Morten Espersen, ejerleder, Comtec International A/S

8 Fakta om Lån en Leder Lån en Leder er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Socialfond og lanceret i samarbejde med de lokale erhvervserviceskontorer. Med Lån en Leder vil Væksthus Syddanmark tilføre små og mellemstore virksomheder nye lederkompetencer og ekspertise med det formål at styrke deres vækstpotentiale. De deltagende virksomheder har for en periode fået medfinansiering til at indkøbe en erfaren leder, som bidrager til at udvikle virksomheden dér, hvor der er størst potential for vækst. Konsulenter fra Væksthus Syddanmark har fulgt virksomhederne tæt gennem hele forløbet. MÅLGRUPPEN Lån en Leder er målrettet virksomheder i vækst inden for Syddansk Vækstforums satsningsområder: Velfærdsteknologi, bæredygtig energi og oplevelseserhverv herunder design, turisme og fødevarer. EFFEKTPROGNOSE Over 130 virksomheder har benyttet sig af programmet Lån en Leder. En effektprognose fra januar 2015 viser at virksomhederne forventer stort udbytte af deltagelsen. Over de næste 3 år forventer de samlet: Mervækst i omsætningen på 304 mio. kr. Mervækst i eksport på 49 mio. kr. Mervækst på 152 nye job Kilde: Væksthus Syddanmarks effektprognose fra januar Læs mere om Lån en Leder på under programmer. HVAD FÅR VIRKSOMHEDERNE UD AF DET? Fokus på udvikling af virksomheden Styrket udvikling og innovation Løsning af udfordringer Ekspertviden tilført virksomheden Bedre konkurrencedygtighed Hos Væksthus Syddanmark kan virksomheder på Danmarks regning få lagt deres vækstplan og gjort udfordringer til muligheder. Væksthus Syddanmark Forskerparken 10 D/E 5230 Odense M Telefon

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst Lån en leder giver bonus Virksomhederne forventer markant vækst de fik trykket på speederen 139 syddanske virksomheder har sat skub i ny udvikling. I perioden 20122014 har de lånt en leder. Forventningerne

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Power Push og Lån en Leder

Power Push og Lån en Leder Power Push og Lån en Leder Projekt Lån en Leder Mange virksomheder oplever et tidspunkt, hvor et tilskud af lederkompetencer er afgørende for deres videre vækst og udvikling. Med Lån er Leder kan virksomheden

Læs mere

Vi nedbryder grænser. Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr.

Vi nedbryder grænser. Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr. Årsberetning2013 Vi nedbryder grænser Liselotte Hohwy Stokholm Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr. Kilde: IRIS

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

KKR Syddanmark-møde 8. september 2014. Væksthus Syddanmark 1

KKR Syddanmark-møde 8. september 2014. Væksthus Syddanmark 1 KKR Syddanmark-møde 8. september 2014 Væksthus Syddanmark 1 Væksthus Syddanmark KKR aftale 2015 Agenda: 1. Kort status på Væksthus 2.0 2. Kort status på nuværende KKR kontrakt 2014 3. Indsatser ny KKR

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner?

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Byregion Fyn Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Hvad betyder det egentlig, når vi på Fyn er begyndt at tale om en byregion? Definition af en byergion Et forsøg på en definition af en byregion De store

Læs mere

Fokus på udvikling af DLBR Erhverv

Fokus på udvikling af DLBR Erhverv PROJEKTPLAN PROJEKT: MODELCENTER ERHVERV Fokus på udvikling af DLBR Erhverv Ansvarlig projektleder: Ivan Damgaard, Markedschef DanRåd & Regnskab 10. juni 2009 1) Projekt Modelcenter Erhverv Formål Modelcenter

Læs mere

Internationalisering og eksport

Internationalisering og eksport Internationalisering og eksport v/steen Nymann Ad Andersen og Troels ljkb Jakobsen Steen Nymann Andersen Internationaliseringsrådgiver - Eksportrådet og Væksthus Syddanmark 2 Internationalisering og eksport

Læs mere

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring...

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring... Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring......men hvordan får du mest ud af små beløb. Marketing på jysk ELW Marketing management - analyse, planlægning og gennemførelse ELW er professionel

Læs mere

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015 6. juni 2014 Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015 Baggrund/Indledning Indsatsen i Væksthusene giver et positivt samfundsøkonomisk afkast, viser en ekstern evaluering

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28.

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28. Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 28. januar 2014 Et Væksthus i hver region Målgruppen er ambitiøse virksomheder og iværksættere

Læs mere

INDKØBSPOLITIK revideret den 6. september 2010

INDKØBSPOLITIK revideret den 6. september 2010 INDKØBSPOLITIK revideret den 6. september 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE HANSENBERGs indkøbspolitik...2 Indkøbspolitikkens overordnede formål...3 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning...3 Indkøbspolitikkens

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

FOODBOOSTER NETWORK FACILITERET MENTORNETVÆRK FOR MINDRE VÆKSTVIRKSOMHEDER INDENFOR FOOD

FOODBOOSTER NETWORK FACILITERET MENTORNETVÆRK FOR MINDRE VÆKSTVIRKSOMHEDER INDENFOR FOOD FOODBOOSTER NETWORK FACILITERET MENTORNETVÆRK FOR MINDRE VÆKSTVIRKSOMHEDER INDENFOR FOOD HVORFOR FOODBOOSTER? Analyser (fx MAPP, Aarhus Universitet, 2014) peger bl.a. på følgende kompetencebehov i forhold

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Vækstfabrikkerne Version 2.0

Vækstfabrikkerne Version 2.0 Vækstfabrikkerne Version 2.0 Dette dokument har til formål kort at opsummere status på Vækstfabrik-projektet samt den overordnede strategi og økonomi bag det kommende Vækstfabrikkerne 2.0 projekt. Udover

Læs mere

XXXXX. Årsrapport 2008/09

XXXXX. Årsrapport 2008/09 XXXXX Årsrapport 2008/09 Uddrag kundetilfredshed og -udsagn Selskabet Beierholm Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Voergaardvej 2 9200 Aalborg SV Telefon: 98 18 72 00 Hjemmeside: www.beierholm.dk Regnskabsår:

Læs mere

Direktørens beretning 2014

Direktørens beretning 2014 Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag. Glædet mig til igen at deltage i en generalforsamling, hvor mere end 200 lokale erhvervsfolk viser interesse og opbakning

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Kortlægning af den danske. Offshorebranche. Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer. viden til handling analyse af forretningsområder

Kortlægning af den danske. Offshorebranche. Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer. viden til handling analyse af forretningsområder Kortlægning af den danske Offshorebranche Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer viden til handling analyse af forretningsområder Viden til vækst og til handling Med fokus på at etablere

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk

E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk At forenkle og effektivisere hverdagen for mindre virksomheder med software, tjenester og

Læs mere

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Facility Service med Remmer Depot Hvordan du sparer over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Det er ikke virksomhedens kontorartikler, der koster pengene. Det er arbejdet med at styre

Læs mere

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Cortex Park salgsprospekt 2014 Fyn er utvivlsomt det strategisk mest udbytterige valg i forbindelse med den nye Forsker & Videnpark. Det gælder

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

- Nye muligheder for faglærte Pressepakke

- Nye muligheder for faglærte Pressepakke Fagpilotordningen - Nye muligheder for faglærte Pressepakke Rundt om ny fagpilotordning Den nye fagpilotordning for faglærte er en pendant til videnpilotordningen for akademikere. Med ordningen får virksomheder

Læs mere

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn En af hovedopgaverne i projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn er at udvikle og gennemføre tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative entreprenører, erhvervsrådgivere

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

VORES KUNDER. SpotOn Marketing

VORES KUNDER. SpotOn Marketing VORES KUNDER SpotOn Marketing CITYDENT TANDLÆGE I KØBENHAVN Nr. 1 på Google CityDent en tandlægeklinik i midten af København - kontaktede os for at få hjælp til online markedsføring. Samarbejdet har blandt

Læs mere

Nye grønne forretningsmuligheder

Nye grønne forretningsmuligheder Nye grønne forretningsmuligheder - Introduktion til CleanTEKmidt Marts 2012, Henrik Skou Pedersen Disposition Intro Baggrund, muligheder og drivere for grøn vækst CleanTEKmidt, et udviklingsprogram for

Læs mere

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012 Review af Vækstforumprojekter Region Syddanmark Juni 2012 Resultatmål Effektmål Metoden, der er anvendt, har fokus på den effekt, projekterne har for virksomheder, der er deltagere som partnere i projekterne

Læs mere

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE # VI OPLEVER, AT MANGE OFFENTLIGE ORGANISATIONER ER UNDER VOLDSOMT PRES. LAD OS HJÆLPE JER! 2 KOORDINERING AF KOMPLEKSE OG TVÆRGÅENDE ARBEJDSPROCESSER

Læs mere

Vil du have en bedre bundlinje?

Vil du have en bedre bundlinje? Invitation Vil du have en bedre bundlinje? Så tag med til en gratis inspirationsdag nær dig og bliv knivskarp på, hvordan du skruer op for effektiviteten og forbedrer bundlinjen i fremtidens byggebranche.

Læs mere

Klar til Bygge- og Anlægsopgaver. Program tager byggeri til nye højder

Klar til Bygge- og Anlægsopgaver. Program tager byggeri til nye højder Klar til Bygge- og Anlægsopgaver Program tager byggeri til nye højder Branchen er klar til vækst Bygge- og anlægsbranchen investerer over de kommende år for 135 milliarder kroner. I Region Syddanmark er

Læs mere

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Kvalitet er altafgørende Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker. Når andre skal være virksomhedens ansigt udadtil,

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

PROFESSIONELT SALG DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A. VIRKSOMHEDENS KONKRETE UDBYTTE

PROFESSIONELT SALG DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A. VIRKSOMHEDENS KONKRETE UDBYTTE ARKMANN TRAINING ROFESSIONELT ALG DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at booke møder med nye, samt eksisterende kunder.» Du er skarpere til at lave en kort og

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen En Indehaveruddannelse for campingpladser godkendt af Campingrådet 20. og 21. november, 4. og 5. december og 22. januar 2014 Hotel Hedegården, Vejle

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

Ledelsens Dag den 6. november 2007

Ledelsens Dag den 6. november 2007 Ledelsens Dag den 6. november 2007 Kom godt fra start: om at forberede og implementere en strategi Redskaber og metoder til planlægning af en strategiproces Typiske faldgruber, og hvordan du håndterer

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Baggrundsinformation og vejledning

Baggrundsinformation og vejledning Baggrundsinformation og vejledning KOM STÆRKT FRA START Kompetencer og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Ansøgningsprocessen

Læs mere

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk Lean Energy Cluster Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk 1 Lean Energy er en forening Vores formål er vækst og nye arbejdspladser Vi samler interessenter/medlemmer, der kan se en forretning

Læs mere

TDC Contact Center Europe. - fordi dine kunder fortjener den bedste service

TDC Contact Center Europe. - fordi dine kunder fortjener den bedste service TDC Contact Center Europe - fordi dine kunder fortjener den bedste service Din succes er vores mål ompetent kundeservice er et afgørende parameter for, hvilke virksomheder K der klarer sig bedst. TDC Contact

Læs mere

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.21 Den afgørende rapport I en ny rapport bliver det endnu en gang slået fast, at Vestdanmark er den vigtigste handelspartner for det nordlige

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Midtjysk Iværksætterfond. 1. januar 2012-31. december 2014. Journalnummer: 1-33-70-7-12. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Midtjysk Iværksætterfond. 1. januar 2012-31. december 2014. Journalnummer: 1-33-70-7-12. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Midtjysk Iværksætterfond 1. januar 201231. december 2014 Journalnummer: 13370712 Kontraktens parter Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr: 5

Læs mere

GROUP NEWS. Nyheder fra TripleNine Group. Nyt fra TripleNine Group

GROUP NEWS. Nyheder fra TripleNine Group. Nyt fra TripleNine Group NYHEDSBREV #1 FEBRUAR 2015 Nyheder fra TripleNine Group» Et forrygende resultat 2014» Lota Protein S.A. opnår Pro Pyme Seal» God ide at investere i fiskeriet i Mauretanien» Sydafrika ser vækstmuligheder»

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed Sorø Kommune, den 1. maj 2011. Borgmesterens forord til indkøbspolitikken Med denne indkøbspolitik tager Sorø Kommune endnu et skridt hen imod at kunne høste alle de fordele, der ligger i at købe fælles

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts. MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer

MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts. MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer Teknologisk Institut Erhvervsudvikling Center for Ide & Vækst Peter Lyngdrup Nedergaard

Læs mere

5 gode råd om strategisk ledelse

5 gode råd om strategisk ledelse 5 gode råd om strategisk ledelse Verden er i forandring. Bryd med traditionerne Bedre resultater med empati Alle er sælgere Branding øger potentialet Bryd med traditionerne Virksomhedsstrategi fokuserer

Læs mere

FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014

FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014 Side 1 af 5 FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014 Slide 1 - Forside Kære aktionærer, medarbejdere og gæster: hjertelig velkommen til denne ekstraordinære

Læs mere

Success på eksportmarkedet - Hvordan?

Success på eksportmarkedet - Hvordan? Success på eksportmarkedet - Hvordan? Henriette Kahré Freris Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 31.10 2013 2 Hvad gør dem som klarer sig godt på eksportmarkederne? Fire vigtige parametre: 1. Markedsvalg:

Læs mere

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Velkommen som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo kan du og din virksomhed blive en naturlig del af en fælles vision, som har fokus på en bæredygtig fremtid, bevarelse af

Læs mere

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark I MIDTEN AF DANMARK E20 Erhvervspark VELKOMMEN TIL E 20 ERHVERVSPARK E20 Erhvervspark udvikles til de fremsynede virksomheder, som vil eksponeres optimalt og lever af at være tættest på de største talenter,

Læs mere

IPR & Kina. Intellectual property rights in China

IPR & Kina. Intellectual property rights in China IPR & Kina Intellectual property rights in China Henrik Tørnquist Vækstkonsulent / IPR Coach Væksthus Hovedstadsregionen ht@vhhr.dk Agenda Kina som det var engang. Udvikling og retning Kina i dag Hvad

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S. Århus

Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S. Århus Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S Århus Dato: November 2010 Konsulent: Direktør Evald Eriksen 1 Indhold 1. Formål med notatet...3

Læs mere

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation Styrk din ledelse og skab øget vækst Vækst via Ledelse er et skræddersyet udviklingsprogram, hvor du får styrket din lederprofil lige nøjagtig der,

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Mål og Midler Politisk Organisation Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker,

Læs mere

75% 213% 278% SKRUER OP FOR SALGET. Nyhedsbrevstilmeldingerne. new-biz kundeopkald blev til møder. steg med

75% 213% 278% SKRUER OP FOR SALGET. Nyhedsbrevstilmeldingerne. new-biz kundeopkald blev til møder. steg med NAVNET HOLDER, HVAD DET LOVER... 75% new-biz kundeopkald blev til møder Besøgstallet for relevante besøgende på hjemmeside steg med 278% Nyhedsbrevstilmeldingerne steg med 213% 4 potentielle kunder i pipelinen

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2014

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2014 BILAG 3 13. juni 2013 Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2014 Baggrund/Indledning Væksthusene er, som en del af aftalen fra 2009 mellem KL og regeringen om kommunernes overtagelse

Læs mere

Simple løsninger til krævende brancher. Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning

Simple løsninger til krævende brancher. Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning Simple løsninger til krævende brancher Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning www.eptools.dk ep tools udvikler simple løsninger til komplicerede opgaver over hele verden Hos ep tools får

Læs mere

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Baggrund for Vækst via Ledelse Vækst via Ledelse Et nationalt

Læs mere

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI Med GPS Four har vi en ambitiøs strategi og et stærkt værktøj, som kan sikre, at vi holder fast i retning og mål. Målene i GPS Four er klare: vi vil sætte yderligere fart

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

50% steg årets resultat ÅRET

50% steg årets resultat ÅRET 50% steg årets resultat ÅRET 2009 2010 2 Året 2009 2010 FORORD VÆKST ØGET EFFEKTIVITET FORBEDRET INDTJENING Med GPS Four-strategien har Ambu opnået mere fokus, retning og hastighed, og vi vil arbejde målrettet

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

Realiser jeres innovationspotentialer

Realiser jeres innovationspotentialer Er I TagF klar til at at i nno vatio n? på 1 Realiser jeres innovationspotentialer TagFat er en regional innovationskonkurrence for små og mellemstore virksomheder i Nordjylland, hvor der dystes om titlen

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Højtuddannede i SMV er

Højtuddannede i SMV er Højtuddannede i SMV er Håndværksrådets konjunkturundersøgelse for 4. kvartal 2011 er baseret på et spørgeskema udsendt til knap 1600 respondenter, hvoraf 708 små og mellemstore virksomheder (SMV er) har

Læs mere

INDKØBSPOLITIK HANSENBERG

INDKØBSPOLITIK HANSENBERG INDKØBSPOLITIK HANSENBERG revideret den 19. februar 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE HANSENBERGs indkøbspolitik... 3 Indkøbspolitikkens overordnede formål... 4 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning... 4 Indkøbspolitikkens

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S CEO for Green Tech Center A/S Styregruppemedlem i TRANSFORMER

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S CEO for Green Tech Center A/S Styregruppemedlem i TRANSFORMER Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S CEO for Green Tech Center A/S Styregruppemedlem i TRANSFORMER og medlem af en række energi- & eksport netværk Hvilke forandringer forventes på energimarkedet

Læs mere

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark x Hvem er vi? indkøber varme hos DONG/Studstrupværket Forbrændingsanlægget i Lisbjerg RenoSyd i Skanderborg Skanderborg Fjernvarme Overskudsvarme leverer varme

Læs mere