PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PORTRÆT AF HØJER PØLSER A/S"

Transkript

1 HØJER PØLSER A/S Ekspert udefra har gjort Højer Pølser moden til at indgå store salgsaftaler om de sønderjyske kvalitetspølser. Højer Pølser har længe befundet sig i den virkelighed, som mange mindre og mellemstore virksomheder kun kender alt for godt: Et hamrende godt produkt, dygtigt håndværk og en fornuftigt kørende forretning. Men samtidig en forretning, der med tilførsel af viden og ekspertise kan løftes til nye højder. - Vi kunne se, at vi efterhånden ikke havde tilstrækkelig uddannelse og kompetencer i forhold til vores kunder på den anden side af bordet. I dag er det folk med lange uddannelser, vi skal forhandle og lave prisaftaler med, siger Jan Müller, der sammen med sin bror ejer og driver familievirksomheden Højer Pølser som fjerde generation. LÅNTE EN LEDER Tilførslen af ny viden og kompetencer blev sat på skinner i efteråret 2012, da Højer Pølser havde haft besøg af en vækstkonsulent fra Vækst hus Syddanmark. Virksomheden kom gennem et VækstHjulsforløb. Deres behov blev analyseret. Anbefalingen lød på programmet Lån en Leder. Her kunne brødrene få en leder ind i virksomheden med nøjagtig den viden og de kompetencer, som de havde brug for. Og halvdelen af udgifterne til forløbet dækket. - Vi har lånt en leder, der har fungeret som en slags coach for os. Nogle gange har han været her et par dage ad gangen, andre gange har vi taget en snak over telefonen. Han har masser af erfaring fra ledende stillinger i store fødevarevirksomheder og har på den måde et indgående kendskab til vores branche, siger Jan Müller. MERE END PRISAFTALER Forløbet med Lån en Leder har givet ny vital viden om, hvordan Højer Pølser skaber gode aftaler med de store detailkæder. - Vi er kommet rundt om mange facetter af vores forretning. Vi er gået fra håndværksproduktion til mere styrede processer, hvor vi er blevet bedre rustet i hele organisationen. Selv om vi stadig er midt i forløbet, og det fortsat vil tage lang tid at indarbejde nye strukturer, så er vi allerede langt stærkere på ledelse, salg og kundekontakt, siger Jan Müller. Højer Pølser har gennem de sidste par årtier bevæget sig fra primært at være et produkt, der blev solgt på de sønderjyske hylder, til i dag at være et velkendt brand rundt om i de store danske detailkæder. Og her stilles der stadig højere krav til forhandlingssituationen. VIRKSOMHEDSINFORMATION Højer Pølser A/S Etableret: 1897 Ansatte: 30 Beliggenhed: Højer, Tønder Kommune Branche: Fødevareindustrien Som pølsemagere har vi en stærk håndværksmæssig baggrund, men vi manglede kompetencer til, hvordan vi præsenterede og solgte vores produkter bedst muligt til nutidens store detailkæder. Jan Müller, medindehaver Højer Pølser.

2 JASØ REJSER Erfaren leder med indgående kendskab til rejsebranchen har løftet Jasø Rejser mod nye højder Jasø Rejser har i mere end et kvart århundrede tilbudt danskere charterrejser, krydstogter og skræddersyede ferieophold. Med seks ansatte har rejseselskabet fået etableret en velkørende forretning. Alligevel var direktør Jan Sønnichsen ikke i tvivl om, at han skulle slå til, da han blev præsenteret for Lån en Leder. - For os var det en fantastisk mulighed. Selv om vi har seks ansatte, så stod vi med det klassiske problem, at vi ikke har al ekspertise. Vi har længe vidst, at vi kunne blive endnu bedre til markedsføring. Det her var en mulighed for at låne den ekspert, der lige nøjagtig opfyldte dét behov, siger Jan Sønnichsen. EKSPERT FRA BRANCHEN Da først Jasø Rejser havde tilmeldt sig Lån en Leder og fået lavet en ansøgning målrettet den profi l, som de søgte, dumpede ansøgerne ind. Forløbet vækker stor tilfredshed hos Jan Sønnichsen af den simple grund, at der meldte sig et yderst kompetent ansøgerfelt. - Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Vi valgte en yderst kompetent leder med et indgående kendskab til rejsebranchen og med forstand på markedsføring. Han har relationer i branchen, og hvor vi før har nørklet rundt i vores egen sandkasse, så fi k vi nu inspirerende ideer udefra, der hjælper os med at realisere det, vi rent faktisk har potentiale til, fremhæver Jan Sønnichsen. MARKEDSFØRING PÅ SKINNER Da Jasø Rejser søgte efter en leder udefra, var det hensigten at finde én, som specifikt skulle hjælpe med at skærpe markedsføringen blandt andet ved større fokus på brug af elektroniske medier. Den del er lykkedes. - I dag har vi en langt stærkere markedsføringsplan, der indeholder en klar tidslinje. Den står ikke i en mappe på en hylde og samler støv, men er sat i værk og giver resultater, fastslår Jan Sønnichsen. Jasø Rejser har afsluttet Lån en Leder. Virksomheden har kunnet registrere kundefremgang og forventer at mærke den fulde effekt af forløbet over de kommende år. Samarbejdet med eksperten udefra er da heller ikke ophørt, idet Jasø Rejser fortsat benytter ham som konsulent. Jasø Rejser Etableret: 1986 Ansatte: 6 Beliggenhed: Tønder Kommune Branche: Rejsebranchen Det geniale er, at vi selv har kunnet udvælge den profi l, vi synes bedst matchede os. Jan Sønnichsen, direktør, Jasø Rejser.

3 MOESKJAER NORDIC APS Med ekspertise udefra har Moeskjaer Nordic fået lagt en stærk økonomisk strategi og fået en mere profitabel bankaftale Christian Moeskjaer har løbet stærkt, siden han i 2010 etablerede Moeskjaer Nordic ApS, der leverer køle- og frostrumselementer til køleindustrien, hvor elementerne anvendes i detailbutikker, storkøkkener og restaurationsbranchen. Hurtigt var virksomheden i gang på eksportmarkedet, men indehaveren har for længst erkendt, at han ikke er ekspert inden for alle felter. Lån en Leder kom som en enestående mulighed. - For os var det et helt fantastisk tilbud. Vi er en mindre virksomhed, og vi sidder naturligvis ikke inde med al ekspertise. Tidligere har vi hentet assistance udefra, der kunne hjælpe os med at styrke salget. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få lagt en stærk økonomisk strategi, siger Christian Moeskjær. STRATEGISK SAMARBEJDSPARTNER Christian Moeskjær glæder sig over den enkelhed og målrettethed, som gennemsyrer et program som Lån en Leder. - Vi fi k med sparring fra Væksthusets konsulent udpeget det område af vores forretning, hvor vi ville have gavn af en ekspert udefra. Herefter var det bare at oprette en ansøgning, hvorefter vi valgte nøjagtig den profi l, som var ideel for os, siger Christian Moeskjær og fortsætter: - Vi har fået tilknyttet en stragisk samarbejdspartner med store økonomiske kompetencer, og han har leveret et uvurderligt bidrag. Vi har haft fokus på, hvordan vi kan styrke virksomhedens økonomi blandt andet gennem en forbedret bankaftale og en klar strategi for, hvordan vi skaber vækst. DET LØNNER SIG For Moeskjaer Nordic er udbyttet af Lån en Leder ikke til at tage fejl af. Fra at være etableret som enkeltmandsvirksomhed er der i dag yderligere to ansatte. Den økonomiske strategi er sat på skinner. - Vores bankaftale blev langt bedre end den eksisterende. Med assistance fra vores ekspert fik vi klarhed over, hvad der var vigtigt for os i en aftale, og han kunne hjælpe os med at slå på de rette argumenter. Vi har samtidig fået lagt en økonomisk strategi, som sikrer et optimalt cash flow. Endelig har vi øget omsætningen ved at få overblik over, hvordan vi kan optimere vores processer, fremhæver Christian Moeskjær. Moeskjaer Nordic ApS Etableret: 2010 Ansatte: 3 Beliggenhed: Årslev, Faaborg-Midtfyn kommune Branche: Køleindustrien For os var det et helt fantastisk tilbud. Jeg kunne se en stor værdi i, at vi nu kunne få skabt en stærk økonomisk strategi. Christian Moeskjær, ejer af Moeskjaer Nordic.

4 GORILLA PARK Oplevelsespark svinger fra træ til træ og har i dag 30 ansatte. Forretningen er med lederekspert blevet strømlinet og har sagt farvel til styring med regneark og gule sedler. Der klatres i trækroner og svinges i lianer. Den indre gorilla slippes løs, når Gorilla Park i Svendborg og Vejle byder oplevelseshungrende danskere på klatrebaner, udfordringer og sjove abekattestreger i naturen. Gorilla Park har på få år bevæget sig fra at være en lille legeplads med få daglige besøgende til i dag, hvor der er fl ere hundrede weekendgæster, store arrangementer og 30 ansatte. - I starten kunne vi håndtere det hele med regneark og gule sedler, men efterhånden kunne jeg se et massivt behov for, at vi fik nogle administrative systemer til håndtering af booking, fakturering, vagtplanlægning og kunder, siger direktør Anders Ulrich, der sammen med sin fætter Lars Ulrich har grundlagt Gorilla Park. IT-EKSPERT SKABER STYRING Gorilla Park-direktøren måtte samtidig erkende, at hans egne kompetencer kom til kort. Med Lån en Leder fi k han mulighed for at hive en it-ekspert ind i virksomheden, der kunne skabe den nødvendige udvikling. - For os var det vigtigt, at vi fi k så få administrative systemer som muligt, og her har vi lånt en leder med stor ekspertise, som har kunnet hjælpe os med at fi nde de helt rette løsninger, siger Anders Ulrich. EFFEKTIVISERING OG RO I MAVEN Allerede nu oplever Gorilla Park, at de nye administrative systemer styrker forretningen betydeligt. Medarbejder- og kundehåndtering er sat på skinner og oplevelseskonceptet har fået et organisatorisk fundament, der giver basis for fortsat vækst. - Jeg får frigivet ressourcer, så jeg kan koncentrere mig om den fortsatte udvikling. Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Det giver mental ro i maven, fremhæver Anders Ulrich. Gorilla Park Etableret: 2010 Ansatte: 30 Beliggenhed: Svendborg og Vejle Branche: Oplevelseserhverv Vi har nu en effektiv planlægningsproces og jeg skal ikke gå og bekymre mig, om der er en faktura eller en kundehenvendelse, som vi ikke har fået fulgt op på. Anders Ulrich, direktør, Gorilla Park

5 DVE TECHNOLOGIES De lånte en leder og øgede omsætningen med hele 300 procent Rasmus Pedersen driver den sønderjyske virksomhed DVE Technologies, som er etableret i Forretningsområdet er Lean Energy et område i vækst. Med in-house produktion af vedvarende energi-konverteringssystemer kunne Rasmus Pedersen derfor se store vækstmuligheder. Udfordringerne lod sig dog ikke skjule. - Vi har nogle meget stærke produkter og er dygtige som både udviklere og producenter. Men gennem mødet med en konsulent fra Væksthus Syddanmark blev det tydeligt for os, hvad vi mangler. Særligt på salgs siden kunne vi styrke vores forretning betydeligt, siger Rasmus Pedersen, adm. direktør i DVE Technologies, der har fi re ansatte. STYR PÅ SALGET DVE Technologies benyttede sig af muligheden for at låne en leder udefra. Det fortryder de ikke. - Vores salgsindsats er i dag sat på skinner. Med hjælp fra den eksterne rådgiver har vi fået segmenteret og fi ltreret vores kunder. Det giver os en mulighed for at fokusere indsatsen i forhold til den salgsstrategi, vi har opstillet. Derudover har vi fået hjælp til at opstille en model til styring af kostpriser, dækningsgrad og rentabilitet. Det gør os i stand til at give skarpere tilbud og have bedre overblik over den økonomiske side af vores forretning, fremhæver Rasmus Pedersen. STIGNING MED RAKETFART Allerede nu mærker DVE Technologies effekten af den lånte leder i Konsulenten, som vi lånte, har styrket os enormt. Det er lykkedes os at fokusere virksomhedens salgsstrategi. Helt konkret kan vi aflæse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år, fastslår direktøren. DVE Technologies opererer i dag med 95% eksport til primære markeder som England, Tyskland, Estland og Tyrkiet. Virksomheden har ambitioner om inden for de kommende år at konsolidere sig på de euro pæiske markeder. På længere sigt vil virksomheden fokusere på det attraktive amerikanske marked. DVE Technologies ApS Etableret: 2007 Ansatte: 4 Beliggenhed: Rødding, Vejen Kommune Branche: Lean Energy Helt konkret kan vi afl æse, at vores omsætning er øget med 300 procent, og denne positive vækst vil fortsætte i de kommende år. Rasmus Pedersen, adm. direktør DVE Technologies.

6 PORTRÆT AF BESTNET A/S Milliarden er den magiske ledestjerne Wellfare Tech-virksomheden Bestnet A/S blev etableret i 2011 for at kaste sig ind i kampen mod malaria. I dag lyder salget på 2,2 mio. mygge net om måneden. I tredje verdenslande kan et myggenet betyde forskellen på liv og død. - Det er to gode kurver, der krydser hinanden: Malariadødeligheden er halveret siden Bestnet kom på markedet. Og vi er verdens 3. største leverandør af myggenet, siger direktør Trine Angeline Sig. For Bestnet betyder det, at virksomheden sikrer fundamentet og sætter nye mål. - Allerede ved etableringen af virksomheden var vi i ejerkredsen bevidst om, at virksomhedens felt af livsforbedrende produkter skulle udvides. Så er man ikke afhængig af, at malaria står højt på den politiske dagsorden, siger direktør og medejer Trine Angeline Sig. STYR PÅ STRATEGIEN Lån en Leder viste sig at være den helt optimale løsning, der gav mulighed for strategisk sparring med mulighed for at tilkøbe ydelser. Den lånte leder faciliterede processen mod en styrket strategi. hos medarbejderne, fordi de blev inddraget i processen. Vi fik hjælp til at gøre den investering, som vi nok ikke havde gjort på egen hånd, siger Trine Angeline Sig. Bestnet fik nye kompetencer indenfor udvikling og innovation gennem processen. Den fremadrettede strategi er nu på plads, og virksomheden kan selv tilpasse den dynamisk, når den lånte leder er ude af billedet. - Jeg har en klar forventning om, at strategien frem til 2017 vil give de fire nye fokusområder flyvehøjde. I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske lede stjerne, slutter Trine Angeline Sig. Bestnet A/S Etableret: 2011 Ansatte: 30 medarbejdere fordelt med 17 i Kolding, 10 i Indien og 3 i Kina Beliggenhed: Kolding Branche: Welfare Tech - Ledelsen kan sagtens tage en halv dag ud af kalenderen. Det er sværere at fi nde tiden til at forberede sig til processen. Her blev vi automatisk hevet ud af den daglige drift. Det skabte også et ejerskab I 2013 omsatte Bestnet for 400 millioner kroner. Milliarden er blevet vores magiske ledestjerne. Trine Angeline Sig, direktør, Bestnet

7 PORTRÆT af Comtec International A/S Med en ekstern ledelseskonsulent blev Comtec International A/S gjort klar til en ISO-certificering, for at sikre yderligere vækst i offshore-markedet Når en virksomhed vokser fra otte medarbejdere til 28 på fire år, og omsætningen stiger med 20% årligt, er resultatet ikke bare en udnævnelse til Børsen Gazelle. Det betyder også, at en masse procedurer og metoder i virksomheden trænger til at blive systematiseret. Comtec International A/S forhandler sikkerheds- og arbejdsudstyr og havde brug for at fordøje sin voldsomme organisatoriske vækst og ruste sig til yderligere vækst fremover. Så derfor slog ejerleder Morten Espersen til, da han blev præsenteret for programmet Lån en Leder. For det betød, at han kunne få medfinansiering af en ledelseskonsulent, som kunne forberede Comtec International A/S til en ISO-certificering. ISO-certificeringen skulle ikke bare gøre alle i virksomheden dygtigere og minimere fejl. Flere og flere af Comtecs kunder specielt i offshore-branchen er begyndt at stille krav til virksomhedens kvalitetssikringssystem nogle endda før, de spørger til prisen. Men kvalitetssikringssystemet skulle ikke være noget, der blev dikteret af ledelsen: - Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Alle er blevet inviteret til at bidrage med deres idéer, forklarer Morten Espersen. Det har medført mange ændringer i virksomheden fx i varemodtagelsen, hvor medarbejderne nu straks opdager, hvis en vare ikke ankommer til tiden. Tidligere var det oftest først, når kunden efterfølgende rykkede, at fejlen blev opdaget. Ledelseskonsulenten var med i hele processen lige fra den indledende research til implementering af et onlinesystem. Systemet gik i luften i december 2014 og rummer ikke bare fejlregistrering, men alle virksomhedens procedurer, kvalitetsmål og politikker. Morten Espersen vurderer, at systemet nedsætter fejl og effektiviserer arbejdsgangene så meget, at systemet er tjent hjem på et halvt til et helt år. - Vi kunne allerede efter 14 dage se, hvor fejlene lå, fastslår han. Med kvalitetssikringssystemet på plads er Comtec klar til at blive ISOcertificeret i april 2015, og Morten Espersen forventer, at virksomheden nu er forberedt på yderlig vækst i fremtiden. Virksomhedsinformation: Comtec International A/S Etableret: 2001 Ansatte: 28 (8 for 4 år siden) Beliggenhed: Esbjerg Branche: Sikkerheds- og arbejdsudstyr Web: Det allervigtigste for mig var at involvere medarbejderne fra starten. Det har været afgørende for, at det blev til en succes. Morten Espersen, ejerleder, Comtec International A/S

8 Fakta om Lån en Leder Lån en Leder er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Socialfond og lanceret i samarbejde med de lokale erhvervserviceskontorer. Med Lån en Leder vil Væksthus Syddanmark tilføre små og mellemstore virksomheder nye lederkompetencer og ekspertise med det formål at styrke deres vækstpotentiale. De deltagende virksomheder har for en periode fået medfinansiering til at indkøbe en erfaren leder, som bidrager til at udvikle virksomheden dér, hvor der er størst potential for vækst. Konsulenter fra Væksthus Syddanmark har fulgt virksomhederne tæt gennem hele forløbet. MÅLGRUPPEN Lån en Leder er målrettet virksomheder i vækst inden for Syddansk Vækstforums satsningsområder: Velfærdsteknologi, bæredygtig energi og oplevelseserhverv herunder design, turisme og fødevarer. EFFEKTPROGNOSE Over 130 virksomheder har benyttet sig af programmet Lån en Leder. En effektprognose fra januar 2015 viser at virksomhederne forventer stort udbytte af deltagelsen. Over de næste 3 år forventer de samlet: Mervækst i omsætningen på 304 mio. kr. Mervækst i eksport på 49 mio. kr. Mervækst på 152 nye job Kilde: Væksthus Syddanmarks effektprognose fra januar Læs mere om Lån en Leder på under programmer. HVAD FÅR VIRKSOMHEDERNE UD AF DET? Fokus på udvikling af virksomheden Styrket udvikling og innovation Løsning af udfordringer Ekspertviden tilført virksomheden Bedre konkurrencedygtighed Hos Væksthus Syddanmark kan virksomheder på Danmarks regning få lagt deres vækstplan og gjort udfordringer til muligheder. Væksthus Syddanmark Forskerparken 10 D/E 5230 Odense M Telefon

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst

Lån en leder giver bonus. Virksomhederne forventer markant vækst Lån en leder giver bonus Virksomhederne forventer markant vækst de fik trykket på speederen 139 syddanske virksomheder har sat skub i ny udvikling. I perioden 20122014 har de lånt en leder. Forventningerne

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Power Push og Lån en Leder

Power Push og Lån en Leder Power Push og Lån en Leder Projekt Lån en Leder Mange virksomheder oplever et tidspunkt, hvor et tilskud af lederkompetencer er afgørende for deres videre vækst og udvikling. Med Lån er Leder kan virksomheden

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Kort om effekter af. vækstforum investeringer

Kort om effekter af. vækstforum investeringer Kort om effekter af vækstforum investeringer 2011-2015 11 22 Den regionale vækstindsats leverer resultater Regionerne investerer i vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det giver positive resultater.

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Vi nedbryder grænser. Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr.

Vi nedbryder grænser. Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr. Årsberetning2013 Vi nedbryder grænser Liselotte Hohwy Stokholm Hver gang samfundet investerer 1 offentlig krone i Væksthusene, så genererer investeringen samfundsøkonomisk værdi for 2,60 kr. Kilde: IRIS

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

KKR Syddanmark-møde 8. september 2014. Væksthus Syddanmark 1

KKR Syddanmark-møde 8. september 2014. Væksthus Syddanmark 1 KKR Syddanmark-møde 8. september 2014 Væksthus Syddanmark 1 Væksthus Syddanmark KKR aftale 2015 Agenda: 1. Kort status på Væksthus 2.0 2. Kort status på nuværende KKR kontrakt 2014 3. Indsatser ny KKR

Læs mere

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator Formål At skabe flere internationalt orienterede virksomheder, der realiserer et internationalt vækstpotentiale og sætter virksomhederne i stand til at: Udvikle klare

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE ÅRSBERETNING FOR 2015 VIRKSOMHEDER FÅR SAT DET STÆRKESTE HOLD VORES MÅL ER AT VÆRE SÅ TÆT PÅ VIRKSOMHEDERNE SOM MULIGT. VIRKSOMHEDER I VÆKST EFTERSPØRGER OFTE ADGANG

Læs mere

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske...

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske... ... styrkelse af individuelle og fælles udviklingskompetencer klynge... udvikling af nye koncepter og produkter, der er grundlag for vækst... branding af dig og de øvrige medlemmer - både nationalt og

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk

E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk E-handel: Få succes online med din virksomhed! Claus Hedeager Pedersen 21. & 22. september 2010 clausp@mamut.dk At forenkle og effektivisere hverdagen for mindre virksomheder med software, tjenester og

Læs mere

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395 Kontakt: Sans for business DK TØNDER 6 5 Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 7 2 3 4 1 DK-6270 Tønder Telefon: +45 7492 9395 www.toender-regio.de DE De Sansers Land Kontaktperson: Christiane Plischke E-Mail:

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Væksthus Syddanmark Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Tankesættet bag Væksthusene Forretningen Danmark (Erhvervsstyrelsen) betaler regningen for væksthusene ikke virksomhederne Hvis nu Væksthusene

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

FREMTIDENS SALG OG E-BUSINESS. En undersøgelse af mere end 400 handels virksomheders salgspraksis, strategi og for ventninger på b2b markedet.

FREMTIDENS SALG OG E-BUSINESS. En undersøgelse af mere end 400 handels virksomheders salgspraksis, strategi og for ventninger på b2b markedet. FREMTIDENS SALG OG E-BUSINESS En undersøgelse af mere end 400 handels virksomheders salgspraksis, strategi og for ventninger på b2b markedet. Fremtidens salg og e-business Salg og e-business skal gøre

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT INTRODUKTION Visionen bag Væksthusene er, at Danmark i 2020 skal være blandt de lande, der har flest nye vækstvirksomheder. Væksthusene har således en klar mission om

Læs mere

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Safarrissoq Hvor de stille strømme tager fart men!!!! Tiltag der påvirker markedet for vedvarende energi Stigende priser på fossile brændsler Energi- og forsyningsselskaber

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

member o WelfareTech Vækstbarometer 2013

member o WelfareTech Vækstbarometer 2013 SMART SO #3 member o WelfareTech Vækstbarometer 2013 Welfare Tech er en markedsdreven klynge for velfærdsteknologier, som udvikler forretning og skaber innovation gennem samarbejde. Målet er at opbygge

Læs mere

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen VORES KUNDER VOKSER MERE Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen 1 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN: EN INVESTERING I DIN VIRKSOMHED» 1.000 VIRKSOMHEDER

Læs mere

Din vækst starter nu. Væksthus Syddanmark har alene gennem KapitalCoach-ordningen rejst 40 mio. kr.

Din vækst starter nu. Væksthus Syddanmark har alene gennem KapitalCoach-ordningen rejst 40 mio. kr. vilje til vækst Din vækst starter nu Væksthus Syddanmark har alene gennem KapitalCoach-ordningen rejst 40 mio. kr. til vækst Virksomheder fra banker og private investorer i 2013. Det kræver mod og viden

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Notat SEGES P/S SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet 22.12.2015 Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Forretningsudvikling i

Læs mere

Internationalisering og eksport

Internationalisering og eksport Internationalisering og eksport v/steen Nymann Ad Andersen og Troels ljkb Jakobsen Steen Nymann Andersen Internationaliseringsrådgiver - Eksportrådet og Væksthus Syddanmark 2 Internationalisering og eksport

Læs mere

LAG Tønder. www.lag-toender.dk

LAG Tønder. www.lag-toender.dk LAG Tønder Oplæg om økonomiske muligheder Om økonomiske muligheder i forbindelse med erhvervsudvikling i Nationalpark Vadehavet, specielt Landdistrikts- og Fiskeriudviklingsmidler V/ Karsten H. Jensen,

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 EVALUERING AF VÆKSTHUSENE - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 Er der et stærkt rationale bag Væksthusene? Uvildigheden er meget central i forhold til at få sat gang i værdiskabende tiltag i virksomhederne. Det

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma Få den fulde værdi af jeres næste projekt DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma I sikrer hverdagens drift. Vi giver råd om fremtiden Overvejer I, hvordan I kan fremtidssikre værket i forhold

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Deltagere: Henrik Nielsen, Bjarne Hansen, Christian Kaastrup, Grete Schødts Afbud: Morten Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner N O T A T De regionale vækstforuminvesteringer 2014 - hovedkonklusioner 1. Regionale investeringer i erhvervsudvikling for over 1,3 mia. kroner Regionerne og de regionale vækstfora har i 2014 været med

Læs mere

Pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation

Pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation Pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation Baggrund og formål 20 mio. kr. til etablering af en pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation (OPI) Baggrund: Behov for en yderligere

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Håber på gevinst til klyngen

Håber på gevinst til klyngen 27-09-2016, Fyens Stiftstidende, Sektion 0 (Business-Fyn), Side 8, Knud Raasthøj raast@fyens.dk, 746 ord Håber på gevinst til klyngen For administrerende direktør i den velfærdsteknologiske klynge Welfare

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource? 6 Pris på outsourcing

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om udstilling til trykt program 5 Om logistik og indretning

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK Dagsordenens pkt. a: Beretning om selskabets virksomhed. På sidste års generalforsamling kunne der fremlægges det første positive resultat

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner?

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Byregion Fyn Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Hvad betyder det egentlig, når vi på Fyn er begyndt at tale om en byregion? Definition af en byergion Et forsøg på en definition af en byregion De store

Læs mere

Vil du have en bedre bundlinje?

Vil du have en bedre bundlinje? Invitation Vil du have en bedre bundlinje? Så tag med til en gratis inspirationsdag nær dig og bliv knivskarp på, hvordan du skruer op for effektiviteten og forbedrer bundlinjen i fremtidens byggebranche.

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse VÆKSTmidt Et program for virksomheder, der kan og vil vokse Erhvervsudviklingsstrategien og virksomhedsudvikling Erhvervsudviklingsstrategi Bl.a. delmål om: Iværksætterpotentiale i eksisterende virksomheder

Læs mere

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark v/ vicedirektør Anders Hoffmann Kort om strukturfondsindsatsen i Danmark DK har i 2007-2013 fået ca. ½ mia. kr. årligt

Læs mere

Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016

Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016 Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016 THE EUROPEAN UNION The European Social Fund THE EUROPEAN UNION The European Regional Development Fund Investing in your future D2i

Læs mere

Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum

Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum - en del af den Regionale Udviklingsaftale 2016-19 mellem Region Syddanmark, Trekantområdet Danmark og kommunerne Billund, Fredericia,

Læs mere

Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder

Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder Klaus Rasmussen, chefanalytiker, kr@di.dk, 3377 3908 Kasper Hahn-Pedersen, konsulent, khpe@di.dk, 3377 3432 SEPTEMBER 2017 Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder Langt de fleste

Læs mere

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring...

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring... Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring......men hvordan får du mest ud af små beløb. Marketing på jysk ELW Marketing management - analyse, planlægning og gennemførelse ELW er professionel

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Vi er et stærkt team på arbejdsmiljø, og vi ser helst, at dine medarbejdere er sunde og sikre - hele dagen, også når de holder fri 2013 Sponsorkoncept:

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller KKR Syddanmark november 2014 Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller 1 Kort om SDEO Formål: vækst, innovation og udvikling i Syddanmark Målgruppe: virksomheder, regionen, kommuner, offentlige institutioner,

Læs mere

National aftale for Væksthusene i 2018

National aftale for Væksthusene i 2018 26. april 2017 National aftale for Væksthusene i 2018 Aftale mellem og Erhvervsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Kommunernes Landsforening Weidekampsgade 10 2300 København S Indledning:

Læs mere

Frekvenstabel over spørgeskemaet til ejerledere uden en bestyrelse

Frekvenstabel over spørgeskemaet til ejerledere uden en bestyrelse Bilag Bilag 1 Frekvenstabel over spørgeskemaet til ejerledere uden en bestyrelse Er du ejer og leder af en virksomhed uden en bestyrelse? Respondenter Procent Ja 50 96,2 % Nej (så er du udenfor for målgruppen

Læs mere

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation Styrk din ledelse og skab øget vækst Vækst via Ledelse er et skræddersyet udviklingsprogram, hvor du får styrket din lederprofil lige nøjagtig der,

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Kort om Aarhus Vand A/S o o o o o Aarhus Vand er et aktieselskab

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

Kullegaard. Holbæk Erhvervsforum Kunder

Kullegaard. Holbæk Erhvervsforum Kunder Kullegaard Holbæk Erhvervsforum Kunder 11.10.16 Fakta Etableret i 1980. Mere end 60 ansatte fordelt på kontorer i Holbæk og København. Kanalstræde 10, 2. sal 4300 Holbæk Trekronergade 149B, 1. tv. 2500

Læs mere

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts 2017 Retningslinjer for Eksportsparring

Læs mere

Fokus på udvikling af DLBR Erhverv

Fokus på udvikling af DLBR Erhverv PROJEKTPLAN PROJEKT: MODELCENTER ERHVERV Fokus på udvikling af DLBR Erhverv Ansvarlig projektleder: Ivan Damgaard, Markedschef DanRåd & Regnskab 10. juni 2009 1) Projekt Modelcenter Erhverv Formål Modelcenter

Læs mere

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for HR-konsulenter Behov for professionel opgaveløsning Det offentlige har brug for kompetente og engagerede personaleafdelinger, som kan støtte både topledelsen,

Læs mere