Velkommen til Lindebjergskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Lindebjergskolen"

Transkript

1 Velkommen til Lindebjergskolen

2 Lindebjergskolen Lindebjergskolen ligger i Gundsølille i dejlig natur med grønne områder og gode legefaciliteter. Vi har nært samarbejde med vores nabo Gundsølillehallen, hvor vores idrætstimer og større arrangementer afholdes. Skolen har god plads med store gode lokaler og gode faciliteter til gruppearbejde, samt udearealer, der er ideelle for både leg og undervisning. Lindebjergskolen er klimaskole. Vi lægger vægt på at inddrage klima, sundhed og bevægelse i undervsiningen, da dette fokus udover at give eleverne en særlig viden på området, giver et generelt fagligt løft. Skolen er idrætsskole og SFO er certificeret idræts SFO med fokus på leg og bevægelse. Skolen er tosporet og har pt. 19 klasser med i gennemsnit 20 elever i hver. Der undervises fra klasse. Personalet består af 31 lærere, 14 pædagoger/medhjælpere, 3 serviceledere, 1 sekretær og 3 ledere. Vi lægger vægt på arbejdet med sociale kompetencer som forudsætning for faglig indlæring og formidling. For at optimere elevernes trivsel og sociale kompetencer har vi et tæt teamsamarbejde mellem pædagoger og lærere, ligesom vi prioriterer forældresamarbejdet meget højt. Fagligheden vægtes højt, og skolens karaktergennemsnit ved folkeskolens afgangsprøve ligger blandt de højeste i Roskilde. Vores 366 elever kommer primært fra de omkringliggende 12 landsbyer.

3 Klimaskole Lindebjergskolen er klimaskole. Det betyder, at Lindebjergskolens elever skal blive de bedste til at tackle de udfordringer, som vi står overfor med hensyn til klimaændringer både indenfor energi, håndtering af regnvand, transport og mad. Gundsølillehallen ønsker også at tænke klimaet ind i forbindelse med, at hallen skal udbygges. Roskilde Kommune vil være forrest med klima og virksomheder som den nye Risø Park. Disse visioner kræver en aktiv involvering af vores elever, lærere, lokalsamfund og Roskilde Kommune. Skolen har følgende 5 visioner: Skolen skal håndtere regnvand på egen grund Skolen skal være selvforsynende med el og varme Skolen skal visualisere forbruget af el, vand og varme på et display på internettet, der opdateres hvert 12. minut. Skolen skal skabe sammenhæng mellem læring om sund og klimarigtig mad. Skolen skal hvis muligt indtænke bæredygtig transport, fx skolebus drevet af brændselsceller, el eller biogas produceret af lokal biomasse Sund Skole Nettet Vi er tilmeldt Sund Skole Nettet med henblik på at fremme sundheden og trivslen for den enkelte. Eleverne testes og måles på forskellige måder, hvorefter I forældre kan gå ind på nettets hjemmside og se, hvordan jeres barn ligger sammenlignet med andre børn i landet. Man kan få råd og vejledning til sunde, gode og sjove aktiviteter mm. På skolen har vi hvert år emner og aktiviteter med forkus på sundhed. Grønt Flag Vi erhvervede vores første grønne flag i skoleåret , efter at eleverne havde arbejdet med forskellige indfaldsvinkler med emnet vand. Et af forløbene var en rigtig spændende flexuge, hvor eleverne fra klasse arbejdede med vandets vej fra vandværk til rensnings-anlæg. Elever var på besøg på vandværk og rensningsanlæg, de læste og skrev, lavede forsøg og sluttede med at lave en flot udstilling, hvor vi inviterede forældrene til at og se og høre om vand.

4 Læsning Læseindlæring prioriteres særdeles højt Læsestund på Lindebjergskolen For at vores elever skal blive endnu dygtigere til at læse, har vi på Lindebjergskolen indført Læsestund. Det betyder, at alle elever har fokus på læsning/læser hver morgen i 20 min. i vinterhalvåret. Lærerteamet omkring den enkelte klasse drøfter regelmæssigt i hvilke fag og hvilket materiale, eleverne skal læse. Det kan for eksempel veksle mellem skønlitterære bøger, der skal arbejdes med i dansk, individuelle frilæsningsbøger efter elevens niveau og undervisning i at læse et fags tekster. Læsestunden kan i de mindre klasser bruges til oplæsning. I de første skoleår er to timer hver uge øremærket til læseindlæring. Timerne planlægges og afvikles i samarbejde mellem klassens lærere og skolens læsevejleder. Senere i skoleforløbet fokuserer vi på den faglige læsning. Læsning af fagtekster stiller andre krav til eleverne end læsning af skønlitteratur. Det er vigtigt at eleverne lærer teknikker til at angribe fagtekster. Hvert år læsetester vi, om eleverne kan, hvad de skal og sætter ind med ekstra støtte, hvis testresultaterne ikke er tilfredsstillende.

5 SFO I SFO ønsker vi at skabe en fritid for børnene, hvor det er helt ok: At drenge er drenge og piger er piger Der skal være plads til både drenge og piger. Det skal være ok at være dreng med energi og interesser for fodbold, bordtennis, slåskampe m.m. Det skal også være ok at være pige med interesse for dukker, barbie, dans m.m. At man vil have ro og fordybe sig Vi forsøger at holde støjniveauet nede, da det skal være muligt at finde ro til fordybelse. Vi forsøger også at have rum, hvor det er muligt at fordybe sig uden at blive forstyrret hele tiden. At man vil være aktiv Vi forsøger at imødekomme børnenes interesser og behov og får derved skabt liv og atmosfære. At man vil vinde i spil og at man er en god vinder Det er ok at spille for at vinde. Det er også ok at være bevidst om, at man er den bedste. Vi vægter dog, at der er plads til alle niveauer, og alle har chancen for at være med. At man søger pædagoger der er gode til det man vil lave/arbejde med. En personalegruppe med mange forskellige og stærke ressourcer. Det skal være en naturlig del af hverdagen, at børnene kan søge den voksne, som de ved, er stærk i netop det, de har brug for. At man vil være sig selv Det skal være ok at være som man er. Der skal være plads til forskellighed i et trygt miljø, hvor man udvikler sig i eget tempo.

6 Lindebjergskolens værdier: Lindebjergskolen er en lokalt forankret 2 sporet afdelingsopdelt skole beliggende i Gundsølille, Roskilde kommune. Til varetagelse af undervisnings - og fritidsopgaver i henholdsvis undervisningsdel og SFO er der tilknyttet 31 lærere og 14 pædagoger/pædagogmedhjælpere. Det pædagogiske arbejde tilrettelægges, gennemføres og evalueres i team tilknyttet klasser, årgange og afdelinger. Lindebjergskolen fokuserer især på følgende forhold: Høj faglighed, hvilket i hverdagen betyder At der i alle fag tilstræbes, at den enkelte elev udnytter sine kompetencer optimalt At undervisningsdifferentiering er et bærende princip i skolens pædagogiske hverdag At gennemsnittet ved afgangsprøverne skal være over gennemsnittet for resultaterne for Roskilde Kommunes folkeskoler Omsorg og trivsel, hvilket i hverdagen betyder At der tages hånd om den enkelte elev i en overskuelig hverdag, i undervisningstiden og SFO-tiden At der arbejdes med elevernes sociale kompetencer gennem hele skoleforløbet At der gennemføres fælles aktiviteter, såsom teaterforestillinger, featureuger morgensamlinger i afdelingerne hver for sig eller på tværs af disse mhp at fremme fællesskab og tryghed. At der etableres venskabsklasser Inddragelse af skolens nærmiljø, hvilket i hverdagen betyder At forældreressourcerne udnyttes ved oprettelse af forældrebank At skolens omgivelser inddrages aktivt i undervisningen, eksempelvis som biotoper At omgivelserne anvendes mhp at erkende bæredygtigheden som forudsætning for al virksomhed

7 Hvordan ved jeg om mit barn er skoleparat? Nedenstående punkter kan du måske bruge i dine overvejelser om dit barns skolestart: Er mit barn selvhjulpen? Er mit barn god til at lege med andre børn? Finder mit barn selv på ting og forklare dem? Hører mit barn på andres ideer? Er mit barn god til at lege den samme leg i længere tid ad gangen uden voksen hjælp? Er mit barn god til at lytte og forstå en kollektiv besked? Er mit barns opmærksomhed rettet mod det at lære? Der er selvfølgelig ikke nogen facitliste på, hvor gode børnene skal være til disse ting og selvom nogle børn aldersmæssigt kan komme i skole, er det ikke sikkert de er parate. De har måske bedst af at vente. Mange forældre ser det som et stort problem, når børnene bliver skilt fra kammeraterne i børnehaven. Nogle skal i skole andre ikke. Erfaringen viser, at det er bedre med et år mere i børnehaven end ti svære skoleår. Er du i tvivl om dit barn er skoleparat..så lyt til pædagogerne. Under alle omstændigheder: Tal ikke med dit barn om en mulig skolestart, før du er sikker på, at barnet skal starte.

8 Tidsplan for indskrivning Kalender Onsdag den 6. november kl til er der informationsmøde på Lindebjergskolen november er der åbnet for at forældrene kan indskrive deres barn digitalt. Hvis I ikke har mulighed for at klare indskrivningen digitalt, kan I møde op på skolen i dagtimerne. I februar 2014 inviteres børnehaverne til at se nuværende børnehaveklasse opføre teater. Tirsdag den 18. marts 2014 inviteres I med jeres barn til velkomstarrangement på Lindebjergskolen fra kl Informationsmøde Vi afholder informationsmøde onsdag den 6. november kl i Grønt storrum. Alle forældre til kommende børnehaveklasseelever er velkommen. Program: Velkomst v/skoleleder Ralf Pultz Orientering om SFO v/sfo-leder Freddy Pedersen Information om hverdagen i Børnehaveklassen v/børnehaveklasseledere og assistenter Tine Svitzer, Susanne Ekberg, og Charlotte Schreiner. Mulighed for at se Børnehaveklassen og SFO en Velkomst arrangement Vi inviterer til velkomst arrangement tirsdag den 18. marts 2014, hvor det er børnenes tur til at komme at hilse på børnehaveklasseledere, -assistenter, SFO-personale, skolens ledelse og se Børnehaveklassen. Nærmere information følger. LINDEBJERGSKOLEN Store Valbyvej 248 B, Gundsølille 4000 Roskilde Telefon:

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk.

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. 2010 Århus Kommune Børn og Unge Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010 Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. Grafisk produktion: Danprint 8330 Beder Yderligere oplysninger:

Læs mere

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune PÅ VEJ MOD EN NY SKOLEDAG Center for Skoler og Dagtilbud December 2013 Forord Verden i dag er i konstant udvikling og forandring. Der stilles højere og anderledes

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE

IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE FORORD Idékataloget er til dig, som sidder i en bestyrelse eller et råd eller arbejder med at inddrage

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Skolereform 2014 Vemmedrupskolen Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Kære forældre og elever på Vemmedrupskolen Med dette skriv vil vi gerne fortælle jer om den kommende skolereform på Vemmedrupskolen,

Læs mere

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14 Holme SKole på vej mod nye udfordringer - velkommen til skoleåret 2013-14 2 Velkommen til det nye skoleår Velkommen tilbage til Holme Skole efter en forhåbentlig dejlig sommerferie. Vi har lagt et turbulent

Læs mere

5.21 Vinderup Skole - Kvalitetsrapport for folkeskolen 2010

5.21 Vinderup Skole - Kvalitetsrapport for folkeskolen 2010 5.21 - Kvalitetsrapport for folkeskolen 2010 Indhold 5.21.1 Forord ved skolelederen 5.21.2 Vurdering af skolens faglige niveau 5.21.3 Skolens arbejde med skolepolitikkens temaer 5.21.3.1 En anerkendende

Læs mere

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen - En vejledning i, hvordan læringsreformen kan blive til virkelighed på Hillerødsholmskolen 2. udgave oktober 2014 1 Indledning På de følgende sider kan du læse om,

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

GÆLDENDE FRA 01.01. 2012. Navn på SFO. Egeskovskolens SFO almen afdelingen Basisoplysninger. Alderstrin/klassetrin omfattet af SFO: 5 10 år

GÆLDENDE FRA 01.01. 2012. Navn på SFO. Egeskovskolens SFO almen afdelingen Basisoplysninger. Alderstrin/klassetrin omfattet af SFO: 5 10 år Navn på SFO MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR EGESKOV SFO GÆLDENDE FRA 01.01. 2012 Egeskovskolens SFO almen afdelingen Basisoplysninger Alderstrin/klassetrin omfattet af SFO: 5 10 år Antal børn i SFO en:

Læs mere

Medtag kort oversigt. over servicemål: over servicemål: Resultatmål Medtag kort oversigt. over resultatmål: over resultatmål: - Vis milepæle:

Medtag kort oversigt. over servicemål: over servicemål: Resultatmål Medtag kort oversigt. over resultatmål: over resultatmål: - Vis milepæle: Bestillingsparametre Rapporttitel: Kvalitetsrapport 2008-09 Rapporttype: Lokalt handlingsprogram Styringskoncept: Skoler i Ikast-Brande Kommune 2008-2009 Version: Kva. rapport 08-09 Arbejdsprogram(mer):

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre DET GODE SKOLE-HJEM SAMARBEJDE Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Læs mere

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen

Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om. folkeskolereformen Skolen inviterede 19/8-14 til åbent møde for forældre om folkeskolereformen Deltagere: Ca. 40 forældre fra alle årgange på Rødkilde Skole Skoleleder Anders Busk Leder af læringsmiljøet Niels Toldam Referent:

Læs mere

Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012

Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012 Furesø Kommune Center for dagtilbud og skole Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012 KVALITETSRAPPORT 2011 2012 LILLE VÆRLØSE SKOLE INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Skolens indledning... 6 Faglig vurdering

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013

Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013 Folkeskolens kvalitetsrapport 2012 2013 Skoleafsnit Børn og Unge Indhold 1 Forord... 3 2 Stokkebækskolen... 4 3 Rantzausminde Skole... 13 4 Tved Skole... 24 5 Nymarkskolen... 32 6 Vestre Skole... 46 7

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Børne- og Kulturforvaltningen, Skoleafdelingen, april 2010 1 Indledning Formålet med denne mål- og indholdsbeskrivelse for SFO er at give borgerne mulighed for

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Munkegårdsskolen

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Munkegårdsskolen GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID RESULTATRAPPORT Munkegårdsskolen 2012/2013 1 Præsentation af skolen... 2 2 Opfølgning på seneste års resultater og resultatrapporter... 5 3 Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Hadbjerg Skole. Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010)

Hadbjerg Skole. Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010) Hadbjerg Skole Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010) Indholdsfortegnelse 1. Rapportens formål, metode og struktur... 1 2. Skolebeskrivelse... 3 3. Skolens pædagogiske arbejde... 5 3.1. Udvikling

Læs mere