CA ER DIN KARRIEREPARTNER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CA ER DIN KARRIEREPARTNER"

Transkript

1 JOBBET ER DIT!

2 CA ER DIN KARRIEREPARTNER Økonomisk tryghed er bare én af de mange fordele, du har som medlem af CA. At være karrierepartner betyder for os, at vi hjælper dig med at styrke dine kompetencer, fordi vi kender dit fagområde. Vi er din partner, uanset om du er studerende, jobsøgende eller er i gang med karrieren. Via sparring skræddersyr vi i samarbejde en plan, der passer til dine behov, drømme og muligheder for at opnå det job eller den karriere, du ønsker. I modsætning til mange andre a-kasser er CA ikke for alle, men specifikt for dig, der er højtuddannet i erhvervslivet. ALT DETTE FÅR DU HOS CA Personlig rådgivning og coaching Et stort udvalg af kurser og workshops CV-bank og virksomhedspræsentationer Faglige netværksgrupper og mentorordning Inspirerende gå hjem-møder og onlinekurser Juridisk tryghed med CA Advokathjælp for kun 50 kr./md. Og selvfølgelig økonomisk tryghed i form af dagpenge, hvis du er jobsøgende Meld dig ind i CA på ca.dk, hvis du er færdiguddannet eller snart afslutter dit studie. Hvis du er studerende, kan du blive gratis studiemedlem på ca.dk/studiemedlem

3 I denne bog får du inspiration og en rækkke øvelser, så du kan stå stærkere i din jobsøgning. Brug bogen, når du fx skal skrive en ansøgning eller skal til jobsamtale. INDHOLD AFKLAR DINE KOMPETENCER SKRIV DIT CV ANSØGNINGEN UOPFORDRET JOBSØGNING TRÆN JOBSAMTALEN DU BLI R TESTET KOM GODT I GANG MED JOBBET LINKEDIN EN VEN I JOBSØGNINGEN Artiklerne er skrevet af: Sanne Juel, Pia Heil Rasmussen, John Brøndum, Anette Munch Pierce og Trine Lundgaard. CA. Gengivelse af materialet må kun ske efter forudgående aftale med tydelig kildeangivelse.

4 AFKLAR DINE Hvad kan du? Hvilke kompetencer har du? Hvad har du at tilbyde arbejdsmarkedet? Hvordan kan du bedst udnytte dine kompetencer? Du er NØDT til at kunne sætte ord på det, du kan, har lært eller har erfaring med, fordi... 4 på arbejdsmarkedet er du en vare Det kan tage tid at finde og komme ind til kernen af dine faglige og personlige kompetencer. Så vær tål modig. Men så snart du får et opdateret billede/ overblik over dine kompetencer, er det nemmere for dig at beskrive, hvilken værdi du kan tilføre en virksomhed. De faglige kompetencer det du KAN Disse kompetencer er tillært gennem din erhvervsmæssige erfaring, din uddannelse og din teoretiske viden. De personlige kompetencer det du ER Disse kompetencer har du udviklet, dels via dine erfaringer og dels gennem din personlighed og dine menneskelige egenskaber. Sagt på en anden måde, så forvalter du dine faglige kompetencer med dine personlige kompetencer. De hænger sammen. Eksempler på faglige kompetencer: Projektstyring, facilitering, sprog, IT, færdigheder inden for analyse og metode, bred økonomisk viden m.m. Eksempler på personlige kompetencer: Målrettet, ambitiøs, empatisk, positiv, loyal, troværdig, fleksibel, udadvendt, ansvarsbevidst, serviceminded, analytisk, pålidelig, effektiv, iderig m.m.

5 KOMPETENCER Du kan blive afklaret, hvis du bliver bevidst om både det du kan, og det du er. Det kan du gøre ved at skrive det ned eller ved at fortælle om det. Det handler om at huske dine succeser og dine erfaringer. Hvad kendetegner din måde at arbejde på? Hvis du har taget en personprofiltest og fået professionel feedback hvilket du fx kan få gjort gratis hos CA, er du sikkert mere bevidst om, hvordan du interagerer med andre, og hvordan du organiserer dig i dit arbejde. Ellers kan du også selv finde eksempler på situationer, opgaver eller projekter, hvor du har bragt dine kompetencer i spil. Sådan gør du Lav en brainstorm med dig selv. Skriv alt ned både de faglige og de personlige kompetencer, som du kan komme i tanke om. Det kan du godt bruge en del tid på, så skriv ned hver gang, du kommer i tanke om noget nyt. Hvad lavede du på en typisk studiedag/ arbejdsdag? Hvad var jobindholdet? Hvilken viden besidder du? Er du specialist? Er du generalist? Hvad har du lært af dine forskellige job? Faglige kompetencer Personlige kompetencer 5

6 AFKLAR DINE KOMPETENCER 6 Udbytte for virksomheden Når du har dine faglige og personlige kompetencer på plads, er du bevidst om, hvad du kan tilbyde virksomhederne. Du bliver rigtig skarp, når du med eksempler kan tydeliggøre, hvor du har kompetencerne fra, og hvordan du har brugt dem. Det er vigtigt, når du skal sælge dig selv i en ansøgning eller ved jobsamtalen. Jeg synes altså ikke rigtig, jeg har nogle kompetencer Er du nyuddannet, kan det være svært at definere dine kompetencer. Det er derfor godt at tænke hele din uddannelse og dine generelle erfaringer igennem. Hvilke kurser tog du? Hvilke faglige metoder har du lært? Hvilke studiemetoder har du brugt gruppe arbejde, særlige eksamensformer, feltarbejde eller lignende? Hvilke resultater har du været med til at nå? Hvilke faglige områder har du fået kendskab til? Hvilke arbejdsopgaver har du løst i den enkelte ansættelse? Hvilke arbejdsformer, metoder og teknikker har du anvendt? Hvilke erfaringer har du indtil videre høstet via studiet og via erhvervsarbejde? Hvad har du fået ud af de erfaringer? Hvad har det givet dig? På hvilken måde skaber erfaringerne en fordel, når du bringer dem ind i det næste job? Det spiller ingen rolle, om du placerer en kompetence i den rigtige gruppe. Opdelingen i grupperne faglige og personlige kompetencer - har alene til formål at sikre, at du får alt med. Hvad er du bedre til end de fleste? Spørg dig selv; hvor er jeg specielt unik? Når du kombinerer din faglighed med din personlighed og kigger på dine kompetencer - hvad er det så, der gør dig unik? Hvad er det, du kan bidrage med? Disse refleksioner hjælper dig med at afklare dine kompetencer, så du er mere opmærksom på dem. Derfor kan du også bedre kommunikere dem. Hent mere inspiration på ca.dk/inspiration

7 Gå systematisk til værks og beskriv, hvornår og hvordan du har brugt dine kompetencer, eksempelvis: Mine faglige kompetencer Hvornår har jeg brugt dem Hvordan vil jeg bruge dem i fremtiden Flydende i tysk I løbet af studiet og ved praktik i Hamborg. I kommunikationen til og relationen med tyske leverandører. 7 Mine personlige kompetencer Hvornår har jeg brugt dem Hvordan vil jeg bruge dem i fremtiden Vedholdende Da jeg færdiggjorde min cand.merc. Udfordre mig selv og holde fast selv, når det er svært.

8 SKRIV DIT CV 8 Dit CV skal sælge varen Du har ca. 30 sekunder til at kvalificere dig til at blive udvalgt til samtale. Så lang tid bruges der typisk på at scanne hvert CV i ansøgningsbunken. Derfor skal dit CV være målrettet og vise de kvalifikationer, som gør dig til den rette til jobbet. Tænk på, at den første halvdel af forsiden er det, der ses først, når CV et åbnes på en computer. Det er et godt sted at sælge dig selv. Husk også, at overskrifter med få ord læses hurtigere end brødtekst, så du kan med fordel fremhæve nogle nøgleord, der sælger dig! Brutto-CV kun til eget brug Du kan have et brutto-cv, som er din totale levnedsbeskrivelse. Her beskriver du alt det, der opsummerer dit arbejdsliv, din uddannelse og dine øvrige kvalifikationer. Brug evt. A-O-R modellen, hvor du for hver erfaring beskriver: Ansvar du har haft Opgaver du har løst Resultater du har opnået Men send som hovedregel ikke dit brutto-cv til en arbejdsgiver. Der er sikkert alt for meget information, som er irrelevant for jobbet, du søger. Målret dit CV til jobbet Tilpas dit CV til det job, du søger. Er der et jobopslag, så vurdér, hvilke af dine kompetencer og erfaringer der er relevante. Det er dem, der skal fremhæves i CV et, så arbejdsgiveren nemt og hurtigt kan se, om du har det, som han/hun har brug for. Vær opmærksom på, at nogle virksomheder bruger søgemaskiner til at sortere ansøgningerne, så det er godt at sikre dig, at deres vigtigste nøgleord går igen i dit CV og din ansøgning. Struktur på dit CV Når du kun har 30 sekunder til at fange opmærksomheden, skal dit CV være struktureret og overskueligt. Det må godt være på flere sider, dog helst maks. 3, når blot det er overskueligt, og læseren kan danne sig et indtryk af dine væsentligste informationer. Vi anbefaler, at du starter med et overblik over dine væsentligste kompetencer, som er vigtige i jobbet. Derfra opstiller du CV et kronologisk. Det er vores erfaring, at det kronologiske CV fungerer bedst, da arbejdsgiverne har størst erfaring med at læse sådanne CV er. Hvis du laver et kronologisk CV, skal du altid skrive det nyeste først og arbejde dig tilbage i tid. Det er dine seneste erfaringer, som interesserer læseren mest.

9 CV et er bagudrettet og viser de erfaringer og kompetencer, du har opnået tidligere. Tilsammen er et struktureret CV og en god ansøgning din adgangs billet til jobsamtalen og til jobbet. Indhold i det kronologiske CV Det kronologiske CV deles normalt op i forskellige kategorier, fx: Kontaktoplysninger. De skal fremgå af første side, så arbejdsgiveren let kan finde dem, når de vil kontakte dig. Resume. Skriv, hvilken kompetenceprofil du har i et kort resume. Erhvervserfaring. Beskriv de forskellige job, du har haft efter A-O-R modellen. Uddyb de relevante ting for det job, du søger. Uddannelse og kompetencegivende kurser. Fremhæv de relevante kompetencer, du har opnået på studiet. NB; Er du studerende eller nyuddannet, bør du skrive din uddannelse før din erhvervserfaring. Sprog- og IT-kundskaber. Skriv, hvilket sprog og hvilke IT-programmer du behersker og på hvilke niveauer. Udland. Disse nævnes, hvis du har udenlandske erfaringer med job eller studie. Personprofil. Hvem er du? Interesser. Beskriv andet end hjemlig hygge og familie. Hvad læser du? Hvad er du passioneret omkring udover dit job? Hvad laver du, når du stortrives? Eventuelle referencer. Men kun, hvis virksomheden har bedt om det. Rækkefølgen kan være forskellig fra person til person. Brug tjeklisten, så du er sikker på, at du er på rette vej. Få eventuelt en professionel til at kigge dit CV igennem. Er du medlem af CA, kan du skrive til ca@ca.dk og få en karriererådgiver til at hjælpe dig med dit CV - det er gratis. HUSK: Dit CV og din ansøgning er søskende ikke tvillinger. De har det samme DNA (samme skrifttype, skriftstørrelse og overordnet layout). Men de er ikke hinandens resumeer. De skal komplementere hinanden. Hent mere inspiration og gode råd til CV et på ca.dk/inspiration Tjekliste Jeg har inkluderet alle relevante informationer, som jobbet kræver. Mit layout er pænt. Der er struktur og overblik. Mit foto er et vellignende portræt med neutral baggrund og professionelt udtryk. CV et er gemt som pdf for at bevare alle opsætninger. 9

10 SKRIV DIT CV EKSEMPEL på CV for dig som er studerende eller nyuddannet nsen CV Ane Møller Sørensen Ane Møller Sørensen Søtoften 22, 8230 Åbyhøj linkedin.com/in/anemollersorensen 20. juli 1988 Side 1 af 3 Ane Møller Sørensen Side 1 af 3 CV Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com Søtoften 22, 8230 Åbyhøj linkedin.com/in/anemollersorensen 20. juli 1988 Side 1 af 3 Kontaktoplysninger og foto Skriv hele Ane adressen, Møller og Sørensen hav et vellignende foto med lys baggrund. Vær anemollersorensen@gmail.com opmærksom på, at der er sidehoved/ fodnote på alle Søtoften sider 22, med 8230 Åbyhøj navn, tlf. og . Der er også sideantal på alle sider. linkedin.com/in/anemollersorensen 20. juli 1988 Resume/profil Indled med et kort resume, der samler Resume informationerne og giver en varedeklaration på, hvilke kompetencer du Resume in erfaring inden for search, rekruttering Jeg vil og i jobbet koordinering. trække Her på min har erfaring jeg draget inden store for fordele search, rekruttering og koordinering. Her har jeg draget store fordele Jeg vil i jobbet trække på min erfaring inden for search, rekruttering og koordinering. Her har jeg draget store fordele ret og systematisk tilgang til de opgaver, af, at jeg har skullet en struktureret løse, hvilket og systematisk har medført, tilgang at mit til de opgaver, jeg har skullet løse, hvilket har medført, at mit af, at jeg har en struktureret og systematisk tilgang til besidder. de opgaver, jeg har skullet løse, hvilket har medført, at mit er grundigt udført. arbejde altid har været og er grundigt udført. arbejde altid har været og er grundigt udført., at jeg som kandidat i virksomhedskommunikation Jeg vil samtidig har trække et indgående på, at jeg kenskab som kandidat til HR, strategi i virksomhedskommunikation har et indgående kenskab til HR, strategi Jeg vil samtidig trække på, at jeg som kandidat i virksomhedskommunikation har et indgående kenskab til HR, strategi l derudover anvende mine skarpe kommunikative og kommunikation. evner, Jeg som vil jeg derudover gennem min anvende uddannelse mine skarpe kommunikative evner, som jeg gennem min uddannelse og kommunikation. Jeg vil derudover anvende mine skarpe Uddannelse kommunikative evner, som jeg gennem min uddannelse har tilegnet mig. har tilegnet mig. De fleste af de faglige kompetencer, m mig, at jeg er vedholdende, omhyggelig Tidligere og har kollegaer sans for siger detaljen. om mig, De at siger jeg er også, vedholdende, at jeg er omhyggelig og har sans for detaljen. De siger også, at jeg er du kan præsentere for en kommende Tidligere kollegaer siger om mig, at jeg er vedholdende, omhyggelig og har sans for detaljen. De siger også, at jeg er besidder et godt drive. engageret i mit arbejde og besidder et godt drive. arbejdsgiver, er højst sandsynligt dem, engageret i mit arbejde og besidder et godt drive. 10 du har fra din uddannelse. Derfor står uddannelse før din erhvervserfaring. Uddannelse Uddannelse.Merc. i virksomhedskommunikation 2012 med HR profil Cand. Ling.Merc. i virksomhedskommunikation med HR- profil Cand. Ling.Merc. i virksomhedskommunikation Aarhus Universitet, BSS Fagligt med fokusområde HR- profil iversitet, BSS Aarhus Universitet, BSS Beskriv, hvad du har arbejdet med på på strategisk ledelse af kommunikationsprocesser set i såvel Fokus et på internt strategisk som ledelse eksternt af per- kommunikationsprocesser set i såvel et internt som eksternt per- Fokus på strategisk ledelse af kommunikationsprocesser dit studie. Bevæg set dig i såvel væk et fra internt fagtitler, som eksternt per- iv spektiv spektiv og beskriv i stedet de arbejdsområder, liseret viden inden for HR, kvalitativ metode, strategi, Specialiseret målgrupper, viden medier/platforme, inden HR, kvalitativ metode, strategi, målgrupper, medier/platforme, Specialiseret viden inden for HR, kommunikationsplanlægning og måling af kommunikation som kvalitativ ligger metode, under strategi, fagene. målgrupper, Vælg de medier/platforme, mest unikationsplanlægning og måling af kommunikation kommunikationsplanlægning og måling af kommunikation datafhandling om medarbejderengagement og CSR i REMA Kandidatafhandling 1000 med karakteren om 10 medarbejderengagement og CSR i REMA 1000 med karakteren 10 Kandidatafhandling om medarbejderengagement relevante ud og for CSR det, i REMA du 1000 søger. med karakteren 10 k og virksomhedskommunikation BA i Spansk og virksomhedskommunikation BA i Spansk og virksomhedskommunikation ool of Business Aarhus School of Business Aarhus School of Business Karakterer på intern og ekstern kommunikation, personlig kommunikation, Fokus på organisationsadfærd, intern og ekstern kommunikation, jour- personlig kommunikation, organisationsadfærd, jour- Fokus på intern og ekstern kommunikation, Fortæl personlig om dine kommunikation, karakterer, organisationsadfærd, hvis de er jour- k, samfundsøkonomi samt spansk sprog og kulturforståelse nalistik, samfundsøkonomi samt spansk sprog og kulturforståelse nalistik, samfundsøkonomi samt spansk gode sprog og et kulturforståelse plus, ellers lad være. lorprojekt om brandidentitet med karakteren 12 Bachelorprojekt om brandidentitet med karakteren 12 Bachelorprojekt om brandidentitet med karakteren 12 g, 4. semester t Pompeu Fabra, Barcelona ed studieretning engelsk/spansk ymnasium Udveksling, 4. semester Universitat Pompeu Fabra, Barcelona Student med studieretning engelsk/spansk Hjørring Gymnasium Udveksling, 4. semester Universitat Pompeu Fabra, Barcelona Studie i udlandet Fremhæv udlandserfaring Student med studieretning engelsk/spansk Hjørring Gymnasium Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com

11 CV Ane Møller Sørensen Erhvervserfaring Employee Engagement og Strategisk CSR (fuldtid) REMA 1000 Danmark, Specialesamarbejde Side 2 af 3 Opgaver: En undersøgelse af, hvordan medarbejdere i REMA 1000 kan engageres i CSR med henblik på at forankre CSR i hele organisationen Specialet blev baseret på et tæt samarbejde med REMA 1000 s indkøbs- og marketingafdeling, personlige interviews med direktion og medarbejdere samt deltagelse i interne møder Dele af specialets løsningsforslag forventes at blive integreret i REMA 1000 s fremtidige CSR- arbejde Udbytte: Bredt kendskab og forståelse for CSR Udarbejdelse af spørgeguide og kvantitativ og kvalitativ analyse HR- Praktikant (fuldtid i 6 måneder) Insero Opgaver: Rekruttering A- Z: assistent i ca. 10 rekrutteringsprocesser, udarbejdelse af job- og kravprofiler samt jobopslag, search, screening af ansøgninger, kontakt til kandidater, referencetagning, delta- gelse i udvælgelsesudvalg og ca. 20 jobsamtaler Onboarding- forløb: planlægning og koordinering af forløb for nye medarbejdere Employer branding: optimering af employer brand og udvikling af content til karrieresite Barsel: opdatering af barselsregler og udarbejdelse af analyse og oplæg til afdelingsledere Events/arrangementer: udvikling, planlægning og koordinering af interne events, bl.a. familiedag Administration: kalenderstyring, vedligeholdelse af personaledata i Excel og på intranet Resultater: Tilfredshedsundersøgelse: udvikling af undersøgelse med svarprocent tæt på 100, evaluering samt udarbejdelse af præsentation til internt brug Udbytte: Stort kendskab til alle aspekter af rekrutteringen Indsigt i personalejura Frivillig HR- og Rekrutteringsansvarlig (deltid) Communication Council, studenterforening ved Institut for Erhvervskommunikation Opgaver: Rekruttering: udarbejdelse af jobopslag og afholdelse af samtaler Ekstern kommunikation: kommunikation via traditionelle og sociale medier Events/oplæg: udvikling og planlægning af events for de studerende samt afholdelse af oplæg foran forsamlinger Nyt tiltag: oprettelse af holdrepræsentantordning, der involverede 2200 studerende Udbytte: Forbedret kommunikation og præsentation Som ovenfor Servicemedarbejder i indgang/information (deltid) Tivoli Friheden Overskrifter Lav gerne tydelig forskel i typografien på overskrifter og underoverskrifter. Lad dit CV blive inspireret af indholdsfortegnelsen til en bog. Stillingsbetegnelse Arbejdssted, evt. branche og størrelse. Udbytte Hvad tager du med fra jobbet til andre arbejdspladser? Den fremtidige virksomhed skal kunne drage nytte af det udbytte, du tager med dig fra det tidligere job. Resultater Hvad præsterede du i jobbet? Salgsresultater eller andre succeshistorier nævnes kun, hvis de er en fordel. Hvis det er muligt, så nævn gerne %-vis stigninger i salg, kendskab, tilfredshed mv. Konkrete resultater virker ofte meget positivt i CV et. Undgå gentagelser Det er ikke nødvendigt at gentage arbejdsopgaver/udbytte, hvis det tidligere er nævnt. Det betyder ligeledes, at du skal overveje, hvor mange stillinger der skal beskrives (som hoved regel ikke flere end 3). Andre job Uddyb ikke fritidsjob, der ikke tilfører værdi for netop den stilling, du søger. Men fjern dem heller ikke. De viser, du har arbejdet under studiet og har været i stand til at prioritere din tid. 11 Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com Fortsættes...

12 SKRIV DIT CV CV Ane Møller Sørensen Side 3 af Tjener (deltid) Jacobs BarBQ Instruktør/Receptionist (deltid) Loop Cirkeltræning Salgsassistent (deltid) Holst Sko A/S Udlandsophold 2014 Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize, New Zealand og Australien Backpacking, 4 måneder 2009 New Zealand, Australien, Borneo, Malaysia, Singapore og Thailand Backpacking, 4 måneder Udlandsophold Hvis ikke det er relevant for jobbet, bør du undlade at uddybe. 12 IT og Sprog Microsoft Office HHHHH Dansk HHHHH Word, PowerPoint, Excel, Outlook Engelsk HHHHH Spansk HHHHH Sociale Medier HHHHH Tysk HHHHH LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter IT- Kurser HHHHH InDesign, SEO, Google Analytics Privat De største oplevelser i mit liv indtil videre har været mine tre udlandsophold, hvor jeg har foretaget mig alt fra at stu- dere til at bungyjumpe, springe i faldskærm og befinde mig midt i et jordskælv. I mine teenageår spillede jeg badmin- ton på et talentcenter under Team Danmark, hvor der var konkurrence til stregen. Nu brænder jeg i stedet krudt af i fitnesscentret. Derudover nyder jeg at udforske Aarhus' spisesteder, se Netflix og spille klaver. Alt dette giver mig energi til at være en medarbejder, der aldrig skuffer. Referencer Referencer kan eftersendes efter ønske. IT og sprog Her kan du give dig selv stjerner eller blot skrive flydende, højt niveau, forhandlingsniveau, samtaleniveau og turistniveau. Personprofil/Fritidsinteresser Det handler om at vise, hvilken type profil du er. Dvs. ikke at opremse ord, men fortælle, hvad du laver uden for arbejdet. Referencer Overvej, hvornår det er bedst at udlevere dine referencer. Ofte vil arbejdsgiveren bede om dem ved samtalen. Ane Møller Sørensen anemollersorensen@gmail.com

13 EKSEMPEL på CV for dig som har erfaring CV Sebastian Winther Sebastian Winther Personlige Personlige data data Navn: Sebastian Winther Navn: Sebastian Winther Adresse: Skovbjerggade 4, 2620 Albertslund Adresse: Skovbjerggade 4, 2620 Albertslund Mobil: Mobil: LinkedIn: linkedin.com/in/sebastianwinther LinkedIn: linkedin.com/in/sebastianwinther Fødselsdag: 12. april 1975 Fødselsdag: 12. april 1975 Civilstatus: Samboende med Sofie, Controller på BEC, Roskilde. 2 børn. Civilstatus: Samboende med Sofie, Controller på BEC, Roskilde. børn. Resume Resume Karriereforløb Karriereforløb I takt med at jeg er god til at skabe kontakt og tillid, opstår der gode resultater for de virksomheder, takt med at jeg jeg er har god arbejdet til at skabe for. kontakt Med flere og års tillid, erfaring opstår fra der IT- verdenen gode resultater (implementerings- for de virksomheder, SAP- og IT- konsulent) jeg har og arbejdet med en for. MSc Med in Business flere års erfaring Administration fra IT- verdenen and Systems (implementerings- fra CBS (2005) samt SAP- og en IT- konsulent) HA Almen og og et år med på en Markedsføringsøkonom, MSc in Business Administration er jeg fagligt and stærk Systems inden fra for CBS (2005) samt projektstyring, en HA Almen udvikling og et af år IT- systemer på Markedsføringsøkonom, og hurtig til at tilegne er jeg mig fagligt ny stærk og kompliceret inden for viden. Mit ideelle projektstyring, job har indhold udvikling af af ledelse/ IT- systemer konsulentroller og hurtig til inden at tilegne for IT- området. mig ny og kompliceret viden. Mit ideelle job har indhold af ledelse/ konsulentroller inden for IT- området IT- afdelingsleder, IBM København 2013 IT- afdelingsleder, IBM er en global markedsleder IBM København inden for software udvikling. IBM er en global markedsleder inden for software udvikling. Ansvarsområder/hovedopgaver: Ansvarsområder/hovedopgaver: Daglig ledelse af fem medarbejdere Daglig ledelse af fem medarbejdere Ansvarlig for al IT- support i forhold til ledelsens forventninger Ansvarlig for al IT- support forhold til ledelsens forventninger Løbende tilpasninger og forbedringer i it- afdelingen Løbende tilpasninger og forbedringer it- afdelingen Ansvar for optimal funktion for servere, laptops, mobiltelefoni bestilling, træning af Ansvar kursister for optimal funktion for servere, laptops, mobiltelefoni bestilling, træning af kursister Forhandlinger af kontrakter med div. samarbejdspartnere Forhandlinger af kontrakter med div. samarbejdspartnere Resultater: Resultater: Telefonbarometer ratings vendt fra tilfredshed på 85 % til 97 % tilfredshed Telefonbarometer ratings vendt fra tilfredshed på 85 til 97 tilfredshed Dansk ledelse anerkender skriftlig den gode udvikling, jeg har skabt Dansk ledelse anerkender skriftlig den gode udvikling, jeg har skabt Blev udnævnt til månedens medarbejder pga. resultater og ekstraordinære initiativer Blev jeg har udnævnt bl.a. taget til månedens trivselsundersøgelse medarbejder pga. resultater og ekstraordinære initiativer jeg har bl.a. taget trivselsundersøgelse Forbedring af information og kommunikation internt Forbedring af information og kommunikation internt Implementering af nye rutiner på fejlrapporter pr. dag. Implementering af nye rutiner på fejlrapporter pr. dag IT- konsulent, Oracle Ballerup Oracle IT- konsulent, er førende Oracle inden Ballerup for software udvikling. Oracle er førende inden for software udvikling. Ansvarsområder/hovedopgaver: Ansvarsområder/hovedopgaver: Programmering af software i Java (sql- konfiguration) Programmering af software Java (sql- konfiguration) Undervist i virksomhedens produkter og afholdt workshops og afklaringsmøder med Undervist kunder omkring virksomhedens problemstillinger produkter i relation og afholdt til div. workshops programmer og afklaringsmøder med kunder omkring problemstillinger relation til div. programmer Sikring af at kunder fik leveret det, som de havde efterspurgt i relation til den relevante Sikring opgave af at kunder fik leveret det, som de havde efterspurgt relation til den relevante opgave Kontaktoplysninger Skriv hele adressen. Tlf.nummer og kan med fordel også skrives foroven eller forneden på alle sider. Billede Sæt gerne et neutralt billede ind, da det giver et ansigt at hænge dine kompetencer op på. LinkedIn Når du anvender din LinkedIn-adresse, så sørg for, at hyperlinket er navnet på din offentlige profil, og at den er opdateret. Civilstatus Vurdér, hvorvidt det er en fordel at oplyse civilstatus i begyndelsen eller slutningen af CV et, eller om din civilstatus overhovedet skal nævnes i dit CV. Resume/faglig profil Det kan være en god idé at indlede med et kort resumé, der samler trådene og giver en varedeklaration på, hvilken kompetenceprofil, du har. Du må også godt nævne noget om dine ønsker for et job eller din fremtidige karriere. Maks. 4-6 linjer. Erhvervserfaring Erhvervserfaring kommer før uddannelse, da det er her, du trækker på dine primære kompetencer. Virksomheden Nævn arbejdssted og evt. branche og størrelse. Ansvarsområder Hvilke konkrete ansvarsområder/opgaver har jobbet bestået af. Vær gerne meget konkret. Udvælg dem, der får dig tættere på det job, du søger. 13 Side 1 af 3 Side af Fortsættes...

14 SKRIV DIT CV CV Sebastian Winther Resultater: Skabt tillid og kontakt til kunderne og større samhørighed med virksomheden, medvirkende til vækst på 12 % på et år Nytænkning af, hvordan man også kan præsentere og undervise i forhold til, hvad det er, kunderne efterspørger. Ny undervisningsstruktur og metode. Forbedret de interne processer i relation til kunderne. Besparelse af tid og øget effektivisering. Målinger viser daglig opfølgning forbedret med 7 % Kontakt- og projektkoordinator (reklamechef) hos Flügger A/S Flügger har over 600 farveforretninger i henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Polen, Island og Kina. Og har over 200 forretninger i Danmark. Ansvarsområder/hovedopgaver: Leder af det interne reklamebureau med opgave- og personaleansvar for syv medarbejdere Løste reklameopgaver for alle afdelinger i Norden Koordinering af alle indkomne opgaver Håndtering af al praktisk information Overblik over opgavemængder, deadlines og kvalitet Budgetansvarlig for en reklameomsætning på knapt kroner 60 mio. årligt Resultater: Skabte vidensdatabase over succesfulde danske kampagner, som andre markeder frit kunne trække på. Eks. kunne Sverige trække informationer på danske kampagner, hvilket bevirkede øget effektivisering. Gennemførsel af flere markedsundersøgelser med bl.a. fokusgrupper og online surveys Uddannelsesmæssig baggrund MSc in Business Administration and Systems, Copenhagen Business School Afsluttende hovedopgave med titlen 'Strategiudvikling i virksomheder i dynamiske brancher' TDC blev brugt som case. Karakter HA Almen Erhvervsøkonomi, Copenhagen Business School Fokus på kerneområderne: Regnskab og finansiering Afsætning Organisation Statistik og Kvantitativ metode Markedsføringsøkonom, EA Copenhagen Business Academy, Niels Brock Studentereksamen, mat./fys fra Albertslund Gymnasium. Snit 7,6 Kurser 2014 Lean Ledelse i Praksis, ½ år afsluttet med certificering Kursusudbyder: Niels Brock. Effektivisering af ledelsesmønstre og strukturer på arbejdsprocesser, så de kan fungere strømlinet og hermed skabe endnu større mulighed for kreative udfoldelser Java Scripting varighed 1 uges kursus Programmering, internt udbudt kursus Side 2 af 3 Resultater Hvad præsterede du i jobbet? Salgsresultater eller andre succeshistorier. Hvis det ikke er til din fordel, bør du ikke nævne dem. Her er eksempel på inddragelse af tal. Det giver læseren en bedre fornemmelse af, hvad du har arbejdet med. Hvis det er muligt, så nævn gerne %-vis stigninger i fx salg, kendskab, tilfredshed mv. Konkrete resultater virker ofte meget positivt i CV et. Overskrifter Lav gerne tydelig forskel i typografien på overskrifter og underoverskrifter. Lad dit CV blive inspireret af indholdsfortegnelsen til en bog. Uddannelse Uddannelse skal altid med, men uddyb kun de uddannelser, der er relevante for jobbet, du søger. Karakterer Fortæl om dine karakterer, hvis de er gode og er et plus, ellers lad være. Kurser Tænk over, at de nævnte kurser skal være relevante for den stilling, du søger.

15 CV Sebastian Winther Konfiguration, Windows 7 varighed 2 dage Internt udbudt kursus hos Oracle. Konfigurering af en laptop fra bunden, og hvordan man gør det rent teknisk Markedskommunikation (åben uddannelse) varighed 1 år Uddannelsen taget hos CBS. Kommunikation og produktrelatering. Frivilligt arbejde, tillidserhverv eller bestyrelsesposter Udlandsophold Sprog og IT Sprog IT Personprofil Referencer Bestyrelsesmedlem i børnehaven Sommerfuglen Kasserer i svømmeklubben i Albertslund Kibbutz, Israel i 1996 Engelsk forhandlingsniveau i både skrift og tale Dansk modersmål Tysk niveau kan genopfriskes dog samtalevant Fransk gymnasieniveau og kan gøre mig forståelig Superbruger i hele Officepakken Godt kendskab til Java- programmering og SQL MCSE på Windows server 2012 Jeg har en god situationsfornemmelse, er pålidelig og troværdig og har masser af humor. Jeg trives godt i et uhøjtideligt miljø med frihed under ansvar. I min fritid svømmer jeg i Svømmehallen Birkelund og Friluftsbadet Badesøen i Albertslund og tæller gerne op til 40 baner. Jeg kan lide at være i naturen og løber indimellem en lille tur i Vestskoven, når vejret er godt. Det kaldes vist at 'lunte rundt'. Jeg er nysgerrig af natur, og det betyder jeg kaster mig over faglitteratur i fritiden og lige pt. læser jeg 'Blændværk' om krakket i Roskilde Bank. Yderligere har jeg en passion for musik og går gerne til koncerter sidste koncert var med Madonna i Parken. Haves og medbringes ved samtalen eller kan fremsendes efter ønske. Frivilligt arbejde/bestyrelsesposter Pas på ikke at undervurdere den viden, som kommer frem gennem frivilligt arbejde og bestyrelsesposter. Disse poster kan beskrives på samme måde som din erhvervserfaring. Udlandsophold Hvis ikke dit/dine udlandsophold er relevante for jobbet, bør du undlade at uddybe det/dem. Sprog Der er mange forskellige måder at opdele sprog på: Skrift Tale Forståelse Husk også hvilket niveau (modersmål, flydende, samtale, forståeligt eller kendskab). IT Hvis du har kundskaber, som rækker ud over at være bruger af programmet, kan det også medtages. Personprofil/Fritidsinteresser Fortæl gerne, hvad du laver i din fritid, og hvad det giver dig. Husk koblingen til resten af din profil i CV et. 15 Side 3 af 3 Referencer Overvej, hvornår det er bedst at udlevere dine referencer. Ofte vil arbejdsgiveren bede om dem ved samtalen.

16 ANSØGNINGEN 16 Lav din research først Der findes dybest set to slags stillingsannoncer: 1. Den hvor virksomheden præcist ved, hvad de søger. 2. Den hvor virksomheden er usikker på jobindhold, og hvad de præcist søger. Vigtige spørgsmål til virksomhedsanalyse Hvad leder de efter? Hvad er virksomhedens værdier? Hvilke udfordringer står de overfor? Hvor er virksomheden stærk/svag? Hvad er deres grundlæggende behov? Hvad skal der til, for at du er en succes i jobbet? Hvordan kan du gøre en forskel i virksomheden? Hvilke metoder bruger virksomheden? Teorier? Hvilke strategier bruger virksomheden? Virksomhedens mål? Arbejdsmetoder? Sådan starter du din virksomhedsanalyse. Læs stillingsannoncen igennem med kritisk sans, stil spørgsmål til den, lav dine egne hypoteser, overvej, hvad virksomheden IKKE skriver. Find derefter fællesnævneren mellem virksomhedens behov, dine kompetencer, dine analyser og det, du har lyst til. Når du researcher kan det være en god ide at ringe til virksomheden. Forsøg at finde svar på: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud? Hvordan er ansvaret bygget op i stillingen? Hvilke opgaver kan jeg forvente at få udover de nævnte? Din overskrift er rigtig vigtig Sørg for, at læseren har lyst til at lære dig nærmere at kende? Skab nysgerrighed og interesse. Giv virksom heden det bedste argument for at kalde dig til samtale allerede i overskriften: Velbevandret forretningsudvikler, der kan binde detaljer sammen til overblik Vestjyder kan også lide internationale miljøer Frisk pige med hang til stoffer (Stof 2000, butiksassistent) Helhjertet assistent til jeres medlemsafdeling (Hjerteforeningen)

17 En ansøgning handler om at få en invitation til jobsamtalen. Den handler i første omgang ikke om at få jobbet. Skriv dig ind over dørtærsklen til jobinterviewet ved at skille dig positivt ud. Hvis du skriver, som alle de andre: Vedr. jobbet som Det vil glæde mig at høre fra jer Jeg motiveres af Jeg jeg jeg Jeg er nyuddannet Cand.merc. er, og jeg...så er det lidt svært at skille sig ud. Klicheer er kede lige. Det handler om at være unik samt vække en følelse hos læseren: Denne person virker så interessant, at jeg må møde vedkommende. Dræb klicheer som disse: En spændende arbejdsplads Det ser spændende ud Jeg brænder for Jeg er engageret Hvad ønsker virksomhederne? At din motivation skinner igennem. At du har sat dig ind i virksomheden. At du beskriver den værdi, du kan tilføre virksomheden. At du beskriver dine kompetencer fyldestgørende og med eksempler. Det handler ikke om DIG Det handler om virksomhedens behov, og hvad DU kan gøre for DEM: Hvad du kan bidrage med, og hvordan du kan skabe resultater og profit til virksomheden. Prøv at tælle antallet af gange, du har brugt ordet jeg i din seneste ansøgning? Tankevækkende ikke? Forsøg at bytte om på sætningskonstruktionen, så modtageren står først, og jeg et kommer senere i sætningen. Eks. 17 Find slet og ret på nye måder at formulere dig på. Udfordr dig selv. Klicheer er vendinger, der engang var moderne, men nu skaber de en generel forståelse, og er derfor det modsatte af at være unik. Hvorfor skrive kreativt? Øgede krav i samfundet. Større konkurrence end tidligere. Øgede krav om at skille sig ud. For at vække positiv opsigt må du være opfindsom. Udtryk dig klart, selvstændigt og med kant, så har du større sandsynlighed for at komme til samtale. What s in it for you (virksomhed) Jeg har seks års erfaring inden for marketing Hvis I ansætter mig, får I en yderst erfaren marketingmedarbejder Ofte er (jeg, mig, min) grundleddet i hver sætning. Det skaber for stort fokus på mig mig mig. Din tekst skal handle om modtageren! Derfor skal du begynde et afsnit med at have fokus på modtageren, og så kan du glide over i jeg-sætninger bagefter. Det er begyndelsen, der betyder noget.

18 ANSØGNINGEN Din afslutning er nærmest lige så vigtig Glem denne afslutning: Jeg glæder mig til at høre fra jer. Find nye måder at afslutte på: Med mig får I en dedikeret og kompetent medarbejder - inviter mig til samtale, og få syn for sagen. Det skader aldrig at tale sammen, derfor vil det glæde mig at mødes med jer og se, hvordan vi kan have gavn af hinanden. Jeg kører helt sikkert frem for at mødes med jer (ansøger til Rådet for Sikker Trafik) 18 Tjekliste til layout Farve (sort eller sort og en anden farve elegant, ikke farvelade) Husk dato og at stave virksomhedens navn korrekt Undgå fancy skrifttyper Udnyt hele siden, men læsevenligt Luft mellem afsnit, og lav gerne underoverskrifter Kursiv gør det sværere at læse Undgå STORE BOGSTAVER. De sænker læsehastigheden og læsbarheden Ansøgning 1 side (fat dig i korthed) PDF-filer frem for Word (gemmer oplysninger om dokumenter, holder formen) Send ansøgning hurtigt, i god tid, inden fristen udløber. Husk alle kontaktoplysninger både på CV, ansøgning og mail. Tjekliste til skriftligt indhold Læs teksten højt glider det? Har du fået andre til at læse korrektur? Gider modtageren læse videre og lære dig nærmere at kende, når de har læst din overskrift Udryd klicheer og floskler Giver du indtryk af, at du forventer at komme til samtale? Ville både din mormor og din ven kunne forstå, hvad du har skrevet? Husk de aktive udsagnsord undgå passiver (siges), og skriv i aktiv (siger) Er der lange sætninger, og kan de være vanskelige at læse? Vær bevidst om fagudtryk, fremmedord og underlige forkortelser Sørg for, at hele teksten er modtagerorienteret og ikke skrevet som mig, mig, mig. Jeg vil jeg ønsker Vær bevidst om dine sproglige fodspor. Hvad signalerer du med dit ordvalg, er det sådan virksomheden skal opfatte dig?

19 Optimering af indkøbsprocesser og godt købmandskab Jeg har stor lyst til at arbejde med at øge bundlinjen i TVOLI. EKSEMPEL på en god ansøgning Hver gang jeg vender en sten, laver jeg store besparelser det kan jeg også som indkøbschef i TIVOLI København, 22. januar 2016 TIVOLI er i rivende udvikling og en betagende turistattraktion i særklasse. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der udvikles, produceres, indkøbes og sælges. Det stiller store krav til forandringsparathed, godt købmandskab, løbende optimering af effektive processer og godt lederskab. Disse discipliner mestrer jeg. Handelsgenet ligger dybt forankret i mit DNA. Jeg vover det postulat, at jeg kan hente 20 % i besparelser/optimering hver gang, jeg vender en sten. Det har jeg gjort som indkøbschef i andre store virksomheder, og det vil jeg også gøre i TIVOLI. Med mig i stolen vil I få tilført solide kompetencer inden for drift og optimering af indkøb. I forbindelse med opstarten af det nye Danmarks Akvarium, Den Blå Planet i 2013, forhandlede jeg alle operationelle vareindkøb. Jeg forhandlede endvidere samtlige fremadrettede rammeaftaler på vareindkøb, el, service og teknik. Mine stærke indkøbskompetencer, store erfaring og gode forretningsforståelse er oparbejdet i veldrevne indkøbsfunktioner i MAERSK, MT Højgaard, NCC Construction, ILVA, COOP og Home Shipping. Involverende leder med fokus på åben og direkte kommunikation Det er vigtigt for mig at udvikle indkøbsfunktionen og få den enkelte til at udvikle sig både fagligt og personligt. Ledestjernen tænder jeg ved åbent, klart og direkte at kommunikere håndgribelige mål. Min ledelsesstil er involverende, og I kan forvente, at jeg stiller store krav til mig selv. Det gør jeg samtidig også til mine kollegaer. Det kræver motivation og hårdt arbejde for alle, når vi sammen løber den ekstra distance for at opnå vore økonomiske mål og gøre TIVOLI til en endnu mere betagende attraktion for gæsterne. Jeg arbejder tværorganisatorisk i krydsfeltet mellem kunder, leverandører, egen organisation og andre interessenter. At sikre smidige og omkostningseffektive indkøb kræver engagement, ejerskab og fremsynet samarbejde. 19 Handlekraftig ildsjæl med struktureret og resultatorienteret tilgang Godt købmandskab, drive, engagement, integritet og troværdighed er nogle af de kerneværdier, som jeg i høj grad identificerer mig med. Folk beskriver mig som en engageret ildsjæl, energisk og handlekraftig med fokus på mit team og de fælles mål. Jeg er en stærk indkøbschef, der forhandler med en naturlig autoritet. Jeg arbejder analytisk, struktureret og resultatorienteret og har evnen til hurtigt at sætte mig ind i nye forretningsområder. Lad os mødes, så I kan få en mere detaljeret præsentation af mig og mine kompetencer, og så jeg kan høre uddybende om jobbet. Med venlig hilsen Mogens Larsen Mogens Larsen Faldstammen Brønshøj Mobil

20 UOPFORDRET Erfaringer viser, at over halvdelen af de job, der besættes, ikke bliver annonceret i jobannoncer og jobdatabaser. Men hvordan finder du så disse job, som der måske også er mindre hård kamp om? Svaret er at søge uopfordret og samtidig udvikle relationer. 20 Mange sender en masse uopfordrede ansøgninger til virksomhedernes HR-afdelinger i håb om, at et par af dem kan give en jobsamtale. Men virksomhedernes kandidatbanker bugner ofte med kvalificerede potentielle medarbejdere. Overvej i stedet en målrettet og vedholdende indsats, hvor du har fokus på at opbygge relationer til et antal kontaktpersoner i forskellige virksomheder. Research Kontakt CV Undersøg hvilke virksomheder, afdelinger og arbejdsområder, der vil være interessante for dig, og hvem du vil være interessant for. Find fx via dit netværk de kontaktpersoner, som har fingeren på pulsen i forhold til, hvornår der kan være brug for en ny medarbejder, og hvilken type profil, der vil blive søgt. Tilegn dig viden om den afdeling, du kontakter, forbered spørgsmål og en kort, præcis og relevant præsentation af dig selv. Ring til kontaktpersonen, og få svar på, hvilke jobmuligheder der er i afdelingen, og hvilke kompetencer de vil søge. Få lov til at sende CV og en uopfordret ansøgning. Lav samtidig en aftale om, hvornår du ringer igen, så I kan drøfte det fremsendte. (Læs mere om opringningen på næste side.) Tilpas dit CV bedst muligt til virksomheden og de mulige arbejds områder. Brug input fra telefon samtalen til at finde de nøglepunkter, du vil fremhæve i ansøgningen. Husk at fortælle, hvorfor du er en oplagt kandidat for virksomheden, og hvad der motiverer dig til at søge netop her.

21 JOBSØGNING Research-skema til uopfordret jobsøgning Branche Virksomhed Kontaktperson Opgavefunktioner Temaer at tale om Spørgsmål Egen præsen tation Opfølgning/ Status Search & Selection UNIK Human Resources Thomas Lund Research Databaseopgaver Researcharbejde Interview Forventninger/ krav til en ansat, der skal arbejde med rekruttering Hvilke top 3 kompetencer ser I efter hos researchere? Hvor højt vægter I struktur og metodik hos en researcher ift. kommunikative evner? Hvilke profiler lykkes som researcher og rekrutteringskonsulent hos jer? Hvorfor netop denne virksomhed/stilling? Din baggrund perspektiveret Dine bedste karakteristika Hvilken forskel du vil kunne gøre Send motiveret CV & Ansøgning senest den xx. feb Følg op hvis ikke hørt noget senest den xx. april Opfølgning Møde Relationsudvikling Det er vigtigt, at du følger op på fremsendelsen af dit CV og din ansøgning. Ring til kontaktpersonen, og hør om dine jobmuligheder. Det er langt fra sikkert, at der er ledige stillinger her og nu. Prøv i stedet at få et uforpligtende møde, hvor du kan præsentere dig selv. Lykkes det ikke, så aftal, at du følger op igen om fx 2-3 måneder. Uanset om der er en konkret stilling, eller virksomheden blot er interesseret i dig i forhold til kommende muligheder, er det en rigtig god idé at få lavet et møde (eller en decideret jobsamtale). Mødet giver dig mulighed for at få præsenteret dig godt, få flere informationer om virksomheden og styrke den relation, du har opbygget. Opfølgningen er vigtig. Den viser, at du er meget interesseret og vedholdende. Du sikrer dig også en position top of mind hos kontaktpersonen, når der skal rekrutteres en ny med arbejder. Husk, at det er dig, der skal styre opfølgningsprocessen. Sørg da for hele tiden at have kontrollen ved at aftale, hvornår du følger op igen. Det er dig, der har bolden.

22 UOPFORDRET JOBSØGNING 22 Ring til virksomheden Når du søger uopfordret, bør du som udgangspunkt altid ringe til virksomheden, før du sender en ansøgning, fordi: 1 Du får skabt en relation INDEN fremsendelse. 2 Du får oplysninger til at styrke din ansøgning. 3 Du optimerer din tid - hvorfor bruge tid på at skrive en målrettet ansøgning, hvis der simpelthen ikke er nogen som helst job muligheder i virksomheden. Lav en ringedag, så du ved, det er den dag, du skal ringe. Lav et manuskript med spørgsmål og præsentation, som du kan støtte dig til, hvis der er brug for det. Manuskriptet kan indeholde: Hej, jeg hedder X, ringer jeg på et belejligt tidspunkt? Jeg ringer, fordi jeg er interesseret i jeres virksomhed og vil høre mere om afdeling inden for X område. Brug smilestemmen, og tal roligt og tydeligt. Hold din elevatortale klar (hvem er du? hvad kan du? hvad vil du bidrage med?) maks. 20 sek. Vær forberedt på at holde samtalen i gang, selvom der ikke er job pt. Spørg fx: Hvilke stillingstyper har I i af delingen? Hvilke faglige og personlige kompetencer søger I? Hvilke krav stiller I? Vær meget gerne også specifik i forhold til den type stilling, du søger. Hvis du søger som rekrutteringskonsulent, kunne du spørge: Hvilke top 3 kompetencer ser I efter hos rekrutterings konsulenter hos jer? Hvor højt vægter I struktur og metodik hos en rekrutteringskonsulent ift. kommunikative evner? Hvilke profiler lykkes som rekrutteringskonsulent hos jer? Aftal, at du følger op. På den måde sikrer du, at der sker noget. Skriv din ansøgning Sådan bygger du din uopfordrede ansøgning op: Firmanavn og evt. adresse. Stav alt korrekt! Hvis ansøgningen sendes, vær sikker på, at du sender til den ansvarlige person i firmaet. Fængende overskrift. Sælg dig selv på én linje. Skab opmærksomhed. Nævn evt. din største styrke allerede her. Motivation for at søge. Hvad er din passion? Hvad motiverer dig til at søge i lige præcis denne virksomhed? Hvor kan du gøre en positiv forskel i virksomheden? Hvad kan du løse for virksomheden? Hvad er det, du kan? Hvordan kan du løse opgaver? Hvilken viden, energi og lyst kommer du med? Nævn evt. dine tanker om arbejdstid, vikarjob, deltid, tiltrædelsesvarsel osv. Vær specifik, hvis du bliver for generel, kan det være svært for virksomheden at gennemskue, hvor de kan bruge dig. Faglig og erfaringsmæssig baggrund. Sælg dig selv kort og godt. Gerne i punktform. Nævn din faglige baggrund, din erfaring og evt. et godt eksempel fra din hverdag, hvor du har været en succes (maks. 2 linjer). Historier skaber kontakt og genkendelighed. Personlighed. Hvad er dine spidskompetencer som menneske? Hvordan arbejder du sammen med andre, og hvilken type er du? Maks. 3-4 linjer. Evt. i punktform. Afslutning. Besvar selv spørgsmålet: Hvorfor skulle vi ansætte dig? Gentag din indledning blot med andre ord. Slå med halen, og sig det bedste om dig selv, som du ved, at du kan stå inde for. Fortæl dem, at du vil følge op og hvornår. Layout. Én side, overskueligt, let tilgængeligt. Evt. et billede, hvis ansøgningen afleveres personligt. Som medlem af CA kan du få hjælp til din ansøgning. Skriv til ca@ca.dk for at booke en karriererådgiver - det er gratis.

23 Jeg arbejder med og har indgående kendskab til mærkerne: Won Hundred, Designers Remix, InWear, Vila, Rue de femme, PBO, Vero Moda, Hilfiger og Esprit, hvor jeg kender kvalitet, pasform og stilgenre. Via min tid på sportsefterskole har jeg lært at indgå i grupper og samarbejde, og jeg kan stå frem og levere, når det gælder. Jeg kan starte med det samme, enten på del- eller fuldtid. EKSEMPEL på en uopfordret ansøgning til studiejob 2 panodiler og så af sted med mig! Jeg har flair for salg og service i modebranchen. Og jeg møder op uanset hvad. Jeg har drømt om at arbejde i modebranchen, siden jeg var ganske lille, og inden jeg skal begynde mine studier i 2017, har jeg lyst til at gøre en positiv forskel i jeres butik. Jeg vil gå i dialog med og give super service til kunderne, så de får lyst til at komme igen og købe mere i butikken. Jeg er vokset op med en mor og far, der er selvstændige, og som i mange år har haft tøjbutikken '2 You' i Slagelse. Der har jeg arbejdet i seks år (startede som pakke- ud- pige i kælderen), og jeg er flasket op med kunden i centrum og 2 panodiler og så på arbejde med dig. Jeg er energisk, arbejdsvillig, kan tænke og handle selvstændigt (proaktiv - dvs. jeg kan se, når der skal fyldes på hylderne eller fyldes op på lageret). Jeg er præsentabel (både frisk, soigneret og ordentlig), og jeg er troværdig og ærlig overfor kunderne. Ser min numse for stor ud? Eksempelvis hvis en kunde spørger mig; Ser min numse for stor ud i de her bukser så vil jeg fx svare; Jeg har en anden model, der kunne være god at prøve, og som jeg tror passer lige til dine former. 23 Jeg tør skille mig ud stilmæssigt og er god til at se trends. Jeg har en evne til at fortolke mode. Særligt når jeg blander råt med feminint og klassisk med boheme. Jeg får ofte at vide, at jeg kan sætte tøj sammen og bære det, så det giver kant og vækker positiv opmærksomhed. Som menneske er jeg lige til - levende og god til small talk med kunderne, så de føler sig godt tilpas. Jeg blev sproglig student i 2015 med bl.a. kinesisk og engelsk på A- niveau og med erhvervsøkonomi. Jeg har rejst i både USA og Kina. I 2014 boede jeg hos en kinesisk familie i 2 uger. Jeg kan tilpasse mig og indgå i fællesskaber endda i andre kulturer. Udover at have arbejdet i mine forældres butik, har jeg også haft job i Bilka (ansvarlig for accessories- afdelingen og for ungarbejderne) og arbejdet i Dagligbrugsen (som kasse- ekspedient). Jeg vil gerne tilbyde jer noget. Nemlig at jeg kommer forbi, når I har brug for det og arbejder i butikken en dag (selvfølgelig uden beregning). Derefter kan vi vurdere, om vi passer sammen. Jeg kommer forbi i næste uge og ser, om vi ikke kan finde en dag. Allerbedste hilsner fra Sofie Soft Sofie Soft Pærevænget tv 2300 Kbh. S Mobil: Mail: ss94@gmail.com

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

Jobsøgning og kompetenceafklaring

Jobsøgning og kompetenceafklaring Jobsøgning og kompetenceafklaring Workshop, CBS Konsulent Annemette Kokholm Djøfs Karriere- og Kompetencecenter ANK@djoef.dk Dagens program Det afgørende match Kompetencer Øvelse: Tal med sidemanden om

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Effektiv Jobsøgning Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Dagens program... Dagens Program CV et Hvordan vinkler du din baggrund til at besvare virksomhedens krav? Ansøgningen Hvad kan du tilbyde

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

WORKSPACE - AKTUELLE TILBUD - ALECTO A/S

WORKSPACE - AKTUELLE TILBUD - ALECTO A/S WORKSPACE - AKTUELLE TILBUD - ALECTO A/S WORKSPACE AKTUELLE TILBUD ALECTO A/S FEB 2016 METODE OPLÆG FASTE METODE - CV Få basis i orden, og få styr på de vigtigste krav dit CV skal opfylde ift. Indhold

Læs mere

Sælg dine kompetencer og få job! by Anette M. Pierce CBS May 31, 2016

Sælg dine kompetencer og få job! by Anette M. Pierce CBS May 31, 2016 Sælg dine kompetencer og få job! by Anette M. Pierce CBS May 31, 2016 1 Dine kompetencer Formidling I CV og ansøgning Formidling i jobsamtaler Dine Guldhistorier KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN

Læs mere

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu?

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse - fra en kommune der gerne vil kende sin besøgelsestid...

Læs mere

August 2015. Velkommen

August 2015. Velkommen August 2015 Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 25 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver

Læs mere

Kompetenceafklaring. Hvordan og hvorfor

Kompetenceafklaring. Hvordan og hvorfor Kompetenceafklaring Hvordan og hvorfor Alice i eventyrland "Søde, lille filurkat," begyndte hun, meget forsigtigt hun vidste jo nemlig slet ikke, om den kunne lide at blive tiltalt på den måde! Men katten

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

CA ER DIN KARRIEREPARTNER

CA ER DIN KARRIEREPARTNER JOBBET ER DIT! CA ER DIN KARRIEREPARTNER Økonomisk tryghed er bare én af de mange fordele, du har som medlem af CA. At være karrierepartner betyder for os, at vi hjælper dig med at styrke dine kompetencer,

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Tips til en optimal onlineannonce

Tips til en optimal onlineannonce Tips til en optimal onlineannonce kandidathuset.dk Kære annoncør Det kan være svært at skrive den perfekte jobannonce, der tiltrækker de helt rigtige kandidater. Vi har samlet de vigtigste tips til at

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF august 2010 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Resume... 2 1.2 Metode... 2 2 Færdiguddannede kandidaters erfaring med

Læs mere

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til?

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn Guide Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. krifa.dk Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn har verdens største samling af CV er. På verdensplan har

Læs mere

HVORDAN OPBYGGES EN ANSØGNING

HVORDAN OPBYGGES EN ANSØGNING Virksomhedsnavn Adresse Postnummer Att.: Hr. XX HVORDAN OPBYGGES EN ANSØGNING Frederiksberg d. 15. oktober 2009 Jeg har med stor interesse læst jeres stillingsannonce vedrørende jobbet som.. på Jobindex

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål

Læs mere

til at oprette et effektivt CV

til at oprette et effektivt CV DIT CV ER I TRYGGE HÆNDER Dit CV vises i første omgang anonymt overfor de virksomheder, der søger efter medarbejdere i OFiR's CV-database. Ønsker virksomheden kontakt til dig, skal de bede dig om at få

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse*

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* *Kilde: Randstad/Funktionærniveau 500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* Øg chancen for at nye talenter bliver i virksomheden i mere end 3 år med 58 %. + Få 4 tips fra de bedste onboarding forløb.

Læs mere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 1. Overordnet målsætning Med en bevidst rekrutteringsstrategi ønsker vi at fastholde og tiltrække medarbejdere, der kan medvirke til, at Gentofte

Læs mere

Designer med grafisk flair og et godt overblik

Designer med grafisk flair og et godt overblik DVS Entertainment I/S att.: Anne-Mette Lautrup 18.05.2010 Designer med grafisk flair og et godt overblik Efter telefonisk aftale med Anne-Mette Lautrup fremsender jeg hermed min ansøgning til stillingen

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF

JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF DYNAMISK UDVIKLINGSCHEF TIL GREVE KOMMUNE Er du god til strategisk udvikling af medarbejdere og organisation? Og er du stærkt processuelt forankret og har talent

Læs mere

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode... Tabelrapport: Sådan fik de jobbet 2014 Indhold 1.0 Indledning:...3 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...5 2.0

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG Rekruttering VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG JOBOPSLAG FRIVILLIGE Med et jobopslag gør I det tydeligt, at I søger bestyrelsesmedlemmer/frivillige. HVORFOR Formålet med denne øvelse er at udarbejde en slags jobopslag

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015 PLANLÆGNING AF JOBSØGNINGSPROCES Emnepunkter: Indledende jobsøgningsfase Ansøgning, CV Jobsamtale Efter samtalen INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Der findes ingen klare anbefalinger for hvordan man sikrer sig det

Læs mere

Kelly Financial Resources

Kelly Financial Resources Kelly Financial Resources Talent News Controllere Marts 2012 Kelly Services telefon 33 11 70 70 kfr@kellyservices.dk www.kellyfinance.dk Vi har talenterne! Vidste du at 85% af de potentielle kandidater

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Effektive råd til dit CV

Effektive råd til dit CV Effektive råd til dit CV Et CV, der giver gevinst Jobsøgning kan være en kompliceret proces, og selv om netværk og jobinterview er afgørende elementer i jobsøgningen, er dit CV ofte det første, din eventuelle

Læs mere

Forberedelsesskema til SUS, 9. semester samt konklusionspunkt (se nederst i skemaet)

Forberedelsesskema til SUS, 9. semester samt konklusionspunkt (se nederst i skemaet) Juli 2010/Lone Krogh Forberedelsesskema til SUS, 9. semester samt konklusionspunkt (se nederst i skemaet) Spørgsmålene i skemaet har til hensigt at inspirere jer til at reflektere over- og blive mere bevidst

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Projekt KLAR. Guidelines. Transfer af viden, holdninger og færdigheder. Kompetent Læring Af Regionen

Projekt KLAR. Guidelines. Transfer af viden, holdninger og færdigheder. Kompetent Læring Af Regionen Projekt KLAR Kompetent Læring Af Regionen Guidelines Transfer af viden, holdninger og færdigheder transfer af viden, holdninger og færdigheder opfølgning transfer ny læringskultur guideline til konsulenten

Læs mere

SÅDAN SCORER DU EMIL. - Et startskud til at ansætte mig. En hurtig e-bog til dig fra mig.

SÅDAN SCORER DU EMIL. - Et startskud til at ansætte mig. En hurtig e-bog til dig fra mig. SÅDAN SCORER DU EMIL - Et startskud til at ansætte mig. En hurtig e-bog til dig fra mig. VELKOMMEN Hvordan lander man det første rigtige voksenjob? Ultimo marts forsvarede jeg mit speciale om brand-aktivering

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen

Aktiviteter i Jobboxen Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk 2016 April maj juni Kurser Find din fremtidige arbejdsgiver Cirka 80 procent af alle ledige job er ikke synlige for dig som

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

FREMTIDENS JOBANNONCERING

FREMTIDENS JOBANNONCERING FREMTIDENS JOBANNONCERING MED OFIR JOBUNIVERS KAN DU SELV PUBLICERE DIN JOBANNONCE PÅ DANMARKS STØRSTE UDVALG AF JOBSITES OG BRANCHEWEBSITES. 2 Indholdsfortegnelse Ofir jobunivers... Sådan finder vi drømmemedarbejderen

Læs mere

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Præsentationens indhold: Indledning Mål Kritiske succesfaktorer for at nå målet Uddybning af kritiske succesfaktorer Hvordan kommer vi i gang? Uddrag

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 5,3% 4-8 år 3 15,8% 9-13 år 5 26,3% 14-19 år 7 36,8% 20 år eller mere 3 15,8% I alt 19 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 5,3% 4-8 år 3 15,8% 9-13 år 5 26,3% 14-19 år 7 36,8% 20 år eller mere 3 15,8% I alt 19 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 5 26,3% Asiatisk 2 10,5% Afrikansk 3 15,8% Nordeuropæisk 2 10,5% Vesteuropæisk 1 5,3% Østeuropæisk 3 15,8% Sydeuropæisk 1 5,3% Anden 2 10,5% I alt 19 100,0%

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

Velkommen til: CV & Ansøgning

Velkommen til: CV & Ansøgning Velkommen til: CV & Ansøgning SÅ VÆRKTØJERNE SIDDER I SKABET 16.09.2013 CA a-kasse 1 Jobsøgning Hvorfor er det for svært Udfordringer med CV & Ansøgning Ufuldstændig Kompetenceafklaring Fagrelevant Erfaring

Læs mere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Slagelse Kommune Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Februar 2016 1. Baggrund I juni 2015 godkendte Økonomiudvalget direktionens oplæg om en ændret administrativ organisering.

Læs mere

Få styr på dine kompetencer - med Jobmultimeteret

Få styr på dine kompetencer - med Jobmultimeteret Få styr på dine kompetencer - med Jobmultimeteret Jobmultimeteret er dit personlige værktøj til kompetenceafklaring, uddannelsesplanlægning, jobsøgning og karrierestrategi Få styr på dine kompetencer Med

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG I ET ADVOKATFIRMA 1 Løft blikket TM ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG Om os Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith er et af landets

Læs mere

Tredjesal Effekt 2013 & 2014

Tredjesal Effekt 2013 & 2014 Tredjesal Effekt 2013 & 2014 Indhold Resumé Fakta om undersøgelsen Om Tredjesal Statistik Konklusion Resumé Side 1 Undersøgelsen viser, at netværkskontoret Tredjesals positive tilgang til det selvstændige

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

hk ungdom hovedstaden kursus katalog

hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 Få styr på din gæld d. 28. januar 2014 fra kl. 18.00-20.00 Gæld og manglende styr på økonomien er et stigende problem. Flere og flere bliver registreret i

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Du vil få et udfordrende job og vil blandt andet kunne se frem til følgende ansvarsområder

Du vil få et udfordrende job og vil blandt andet kunne se frem til følgende ansvarsområder Visionær HR-chef Ønsker du et lederjob, hvor du har indflydelse på at skabe innovative, effektive og attraktive arbejdspladser? Så er stillingen som HR-chef i Greve Kommune noget for dig! Du skal være

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE HARTMANNS NEWPLACEMENT FRA OUTPLACEMENT TIL NEWPLACEMENT Organisatoriske nedskæringer, omstrukturering og tilpasning betyder ofte, at en større gruppe medarbejdere

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden.

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden. Sådan skriver du et whitepaper Et whitepaper er et almindeligt brugt værktøj til at introducere tekniske innovationer og nye produkter. Men der er meget at tage stilling til, når man skal skrive et whitepaper.

Læs mere

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr.

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr. Nr. 5 2009 Tema: Individuel kompetenceudvikling, et tigerspring. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker Det er et must, at man som leder skal arbejde med individuel kompetenceudvikling for sine medarbejdere.

Læs mere

Hvad er kompetenceudvikling?

Hvad er kompetenceudvikling? Hvad er kompetenceudvikling? 17.11.06 Kompetenceudvikling handler om at udvikle den enkelte medarbejders og personalegruppers kompetencer, så kvaliteten i opgaveløsningen sikres nu og i fremtiden. Af Væksthus

Læs mere

Gode råd. på vej mod dit næste job

Gode råd. på vej mod dit næste job Gode råd på vej mod dit næste job Husk, du får dine breve fra HK s a-kasse på Mit HK 02 Arbejdslivet De fleste mennesker oplever skift i deres arbejdsliv, enten efter eget valg eller fordi deres arbejdsplads

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

GODE RÅD TIL SPECIALEPROCESSEN

GODE RÅD TIL SPECIALEPROCESSEN 5 trin i en god specialeproces: Den rigtige indstilling Tidlig start på forberedelsesfasen Planlægning af processen Gode arbejdsvaner Passende start på jobsøgningen Der er ingen universel løsning på, hvordan

Læs mere

ÜBERHYPERTYPER. til DIN virksomhed

ÜBERHYPERTYPER. til DIN virksomhed 2 til DIN virksomhed ÜBERHYPERTYPER STRØMSTYRKE til DIN virksomhed Strømstyrke er titlen på et 9 måneders kompetenceudviklingsforløb for kreative iværksættere, der har været i gang i 1-3 år HVAD er Strømstyrke

Læs mere

GUIDE: DEN GODE JOBANNONCE

GUIDE: DEN GODE JOBANNONCE GUIDE: DEN GODE JOBNNONCE GUIDE: DEN GODE JOBNNONCE Gode jobannoncer giver kvalificerede ansøgninger Vigtigheden af at skrive en god jobannonce kan ikke overvurderes. Men hvorfor er det så vigtigt og hvad

Læs mere

Velkommen til: CV & Ansøgning

Velkommen til: CV & Ansøgning Velkommen til: CV & Ansøgning SÅ VÆRKTØJERNE SIDDER I SKABET 07.12.2012 CA a-kasse/careeracademy.dk 1 Jobsøgning Hvorfor er det for svært Udfordringer med CV & Ansøgning Ufuldstændig Kompetenceafklaring

Læs mere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016 Slagelse Kommune Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016 1. Baggrund Slagelse Kommune er inde i en meget spændende og aktiv udvikling af kultur- og fritidsområdet,

Læs mere

Praktikant eller studiejobber

Praktikant eller studiejobber Hej studerende Praktikant eller studiejobber også noget for dig! I en praktik eller et studiejob kan du som studerende fra en relevant uddannelse byde ind på at løse opgaver ude hos virksomhederne med

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders 2014/2015 tøj designer Indledning: jeg er ikke helt klar på endnu om hvad jeg gerne vil være når jeg bliver ældre. Jeg har valgt tøj designer hvor jeg specielt har fokus på Tekstil/tøjområdet. Det har

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013 Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør 24. april 2013 1. Indledning Faxe Kommune har rettet henvendelse til KL s Konsulentvirksomhed (KLK) med henblik på bistand til rekruttering af ny kommunaldirektør.

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 23 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver hvert år Hvem

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

KOM HURTIGT I ARBEJDE

KOM HURTIGT I ARBEJDE KOM HURTIGT I ARBEJDE RÅD OM JOBSØGNING INDHOLD EFFEKTIV JOBSØGNING 4 FIND JOBBET 6 NETVÆRK 8 FØR DU SKIVER 10 ANSØGNINGEN 12 DEN OPFORDREDE ANSØGNING 17 DEN UOPFORDREDE ANSØGNING 18 DET MÅLRETTEDE CV

Læs mere

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer?

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? Uddannelsesevaluering 2012 Kandidat i Kommunikation (medier) Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen levet op til dine forventninger?

Læs mere

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen RAMMESÆTNING Thomas Phillipsen Erhvervspsykolog (cand.psych.) Tidligere sergent i Militærpolitiet

Læs mere

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid Evaluering af Evaluering af projekt Aktiv Fritid projekt Aktiv Fritid Opfølgning på børn fra de to første - Opfølgning på børn fra de to første projektår projektår Lilhauge Lilhauge Svarrer Svarrer 01-08-2014

Læs mere

MUS BESKÆFTIGELSESMINISTERIET

MUS BESKÆFTIGELSESMINISTERIET MUS BESKÆFTIGELSESMINISTERIET INDHOLD INTRODUKTION TIL MUS.................................. 4 VEJLEDNING TIL MUS...................................... 6 MUS-SKEMA.................................................

Læs mere

30.10.2009 CA a-kasse 1

30.10.2009 CA a-kasse 1 Løn, kontrakt, forhandling 30.10.2009 CA a-kasse 1 Eftermiddagens program 14.25 Introduktion 14.30 Løn og kontrakt Marielle Høgenhaug, C3 Ledelse og Økonomi 15.10 Pause 15.20 Forhandlingsteknik Jimmy Buchmann,

Læs mere

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013 Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet Speciale 2013 Septemberoptag 2011 1 Specialebeskrivelsen gælder for studerende med studiestart pr. september 2011 og er fælles for følgende

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere