Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation"

Transkript

1

2 12. februar 2015 Boliganvisningen/ Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund 6. Lovgrundlaget 7. Anvisningsaftalen 8. Boliganvisningen Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

3 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 3 I Boligrapporten 2014 er den gennemsnitlige husstandsindkomst for både tilflyttere og fraflyttere beregnet på samme grundlag - ud fra den forventede årlige bruttoindkomst på anvisningstidspunktet og ikke som tidligere år beregnet efter årsopgørelsen. Der er derfor tale om et øjebliksbillede baseret på den forventede årsindtægt beregnet fra anvisningstidspunktet. Det skal nævnes, at den beregnede gennemsnitlige husstandsindkomst på både tilflyttere og fraflyttere - som tidligere rapporter - er beregnet for familieboligerne alene (altså ekskl. ungdomsboliger, supplementsrum og hybler). Ved sammenligning af husstandsindkomst mellem tilflyttere og fraflyttere skal man være opmærksom på, at beløbene også er påvirket af, at der i nogle tilfælde fraflytter 2 personer og kun 1 flytter ind, hvorved den samlede husstandsindkomst falder. Ligeledes kan der fraflytte 1 person og 2 flytter ind. Herved stiger husstandsindkomsten forholdsvis meget. Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) - Vejleåparken: Bebyggelsen består af 1309 boliger samt 42 ældreboliger (i tagetagen) og 359 ungdomsboliger (heraf 48 ungdomsboliger langs Ishøj Boulevard). Kommunen har anvist lejere til 210 boliger (109 familieboliger ungdomsboliger) i Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 var på kr. og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr. svarende til en stigning på kr. pr. husstand eller 6,1 %. 5 interne flytninger er sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 3 afslag. 7 familieboliger og 7 ungdomsboliger i alt 14 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Det Sociale Boligselskab - Vildtbanegård: Bebyggelsen består af 4 afdelinger med i alt 1892 boliger. Vildtbanegård afd. I: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 i afd. I var på kr. og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr. svarende til er fald på kr. pr. husstand eller 5,9 %. 6 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård afd. II: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 i afd. II var på kr. og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr. svarende til en stigning på kr. pr. husstand eller 4,1 %. 2 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere).

4 4 Vildtbanegård afd. III: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 i afd. III var på kr. og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr. svarende til et fald på kr. pr. husstand eller 15,8 %. 1 bolig er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård afd. IV: Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 i afd. IV var på kr. og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på kr. svarende til en stigning på kr. pr. husstand eller 14,9 %. 0 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Hele bebyggelsen: I 2014 anviste kommunen 132 boliger (heraf 36 i afd. I, 47 i afd. II, 21 i afd. III og 28 i afd. IV). 52 interne flytninger er sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 10 afslag. 9 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). Bo-Vest - Gadekæret: Bebyggelsen består af 580 boliger og 70 supplementsrum. I 2014 anviste kommunen 51 boliger (40 familieboliger og 11 supplementsrum). Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 var på kr. og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne var på kr. svarende til et fald på kr. pr. husstand eller 1,0 %. 2 interne flytninger er sendt til godkendelse hos kommunen, fordi lejeren ønskede at flytte til en større/dyrere bolig. Der blev givet 1 afslag. 0 familieboliger og 4 supplementsrum - i alt 4 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borger). Domea, Ishøj Boligselskab - Stenbjerggård Boligselskab og Søvej Huse: Stenbjerggård Boligselskab (Østergården 1-31 og 2-26) består af 248 boliger og 87 hybler. Søvej Huse består af 42 boliger. I 2014 anviste kommunen 43 boliger (heraf 21 familieboliger og 22 hybler). Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 var på kr. og gennemsnitlig husstandsindkomst på fraflyttere var på kr. svarende til en stigning på kr. pr. husstand eller 25,3 %. 1 intern flytning i Ishøj Boligselskab er sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren ønskede at flytte til en større/dyrere bolig. Ansøgningen blev godkendt.

5 5 0 familieboliger og 4 hybler - i alt 4 boliger er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borger). Lejerbo, Køge Bugt afdeling - Fasanparken: Fasanparken (Fasanskellet 12-32) består af 62 boliger. I 2014 anviste kommunen 64 boliger (der har været 2 fraflytninger). Gennemsnitlig husstandsindkomst på anviste tilflyttere 2014 var på kr. Da indflytningen først er sket fra den 1. marts 2014 og der kun har været 2 fraflytninger, vil gennemsnitlig husstandsindkomst på fraflyttere først blive medtaget i boligrapporten for 2015, da det ellers vil give et misvisende billede. 0 interne flytninger er sendt til godkendelse hos kommunen, fordi lejeren ønskede at flytte til en større/dyrere bolig. 1 bolig er anvist via social støtteskrivelse (Ishøj borgere). 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) Vejleåparken: Lejetab i AAB-Vejleåparken i 2014 er opgjort til kr. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2014 er opgjort til kr. Krav på ,37 kr. (for 3 år) er fremsendt i juni 2011 og umiddelbart afvist af kommunen. Der er indgået forlig i sagen. Det Sociale Boligselskab (DSB) - Vildtbanegård: Lejetab i Vildtbanegård i 2014 er opgjort til kr. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2014 er opgjort til kr. Bo-Vest - Gadekæret: Lejetab i Gadekæret i 2014 er opgjort til kr. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i 2014 er opgjort til kr. Domea, Ishøj Boligselskab - Stenbjerggård Boligselskab og Søvej Huse: Lejetab i Stenbjerggård Boligselskab i 2014 er opgjort til 619 kr. Lejetab i Søvej Huse i 2014 er opgjort til kr. (Beløbet udgør tilbagebetaling af for meget udbetalt lejetab i 2012 og 2013) Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i Stenbjerggård Boligselskab i 2014 er opgjort til kr.

6 Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i Søvej Huse i 2014 er opgjort til kr. Lejerbo, Køge Bugt afdeling - Fasanparken: Lejetab i Fasanparken i 2014 er opgjort til 0 kr. 6 Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i Fasanparken i 2014 er opgjort til 0 kr. Alle 5 boligområder: Det samlede lejetab har i 2014 udgjort kr. og de samlede udgifter til tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) har i 2014 udgjort kr. Boliganvisningen har i 2014 anvist 436 boliger (herudover 64 boliger i Fasanparken og 11 boliger i Baldershus). Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) i de almene boligselskaber 2014: Det er i 2014 lykkedes Boliganvisningen at få udlejet de store og dyre 4- og 5- rums boliger i Vejleåparken - og boligerne i Vildtbanegård afd. IV. Boligerne i Vildtbanegård afd. IV har været svære at leje ud blandt andet på grund af, at indskuddet ligger på ca kr., og huslejen er meget høj i forhold til de antal m2 man reelt har i boligen. Alle betaler husleje for 24 m2 mere brutto end boligens netto m2 svarer til. Da en tilsvarende bolig i et af de andre boligselskaber netto pr. m2 er større og huslejen tilsvarende med Vildtbanegård afd. IV, ønsker de ansøgere der har råd til huslejen i Vildtbanegård afd. IV ofte, at søge en bolig i et af de andre boligselskaber, fordi de oplever at få mere for deres penge. Boliganvisningens lister med ressourcestærke ansøgere til boligerne i Vildtbanegård afd. IV og de store og dyre boliger i Vejleåparken er ved at være udtømt; men der annonceres fortsat på Boligportalen med stor succes. 3. Nybyggeri og helhedsplaner Det Sociale Boligselskab (DSB) - Vildtbanegård: Ishøj Byråd har den 6. maj 2014 godkendt skema A-ansøgning vedrørende helhedsplan og renovering af Vildtbanegård afd. III. Renoveringen forventes at gå i gang efter sommerferien 2015 med en byggeperiode på ca. 1½ år. Bo-Vest - Gadekæret: Renoveringssagen i Gadekæret med opstart i juni 2011 har været en lang og udfordrende proces for særligt beboerne i Gadekæret. Kommunen har deltaget i følgegruppe møder med Bo-Vest administrationen, afdelingsbestyrelsen og rådgivergruppen AI. Renoveringssagen er afsluttet og byggeregnskab forventes fremsendt ultimo Der har i foråret 2014, som led i 1 års gennemgangen, været gennemført et eftersyn af boligerne i Gadekæret v/ AI-Gruppen. Hovedparten af de konstaterede fejl og mangler er udbedret i løbet af 2014.

7 7 Domea, Ishøj Boligselskab: Kirkehaven: Domea ønsker at opføre 46 seniorboliger og et fælleshus ved Vejleå Kirke, hvor målgruppen er +55 årige. Boligerne opføres som 2 og 3 rums boliger med forventet afleveringsdato den 1. januar Ishøj Byråd har den 1. oktober 2013 godkendt skema B-ansøgningen. Der er en udfordring med økonomien, så rammebeløbet ikke overstiges, hvorfor byggeriet er udsat til foråret Lejerbo, Køge Bugt afdeling - Fasanvangen: Fasanvangen:18 rækkehuse beliggende Fasanvangen De opføres som 4 rums rækkehuse på mellem 106 m2 og 112 m2. Ishøj Byråd har den 1. april 2014 godkendt skema B-ansøgningen. Forventet indflytning var oprindelig den 15. marts 2015; men på grund af forsinkelser er indflytningen ændret til den 15. juli Rækkehusene er meget efterspurgte, og boliganvisningen har mange henvendelser omkring opskrivning til boligerne. Der er indgået samme anvisningsaftale med Lejerbo på Fasanparken og Fasanvangen som med de øvrige boligselskaber. KAB, Sydkystens Boligselskab (Syd-Bo) Baldershus (tidl. Fasanskellet) og AlmenBolig+: Baldershus: 31 familieboliger på Fasanskellet Boligerne opføres som 2, 3 og 4 rums boliger på mellem 87,2 m2 og 115 m2 og koster ekskl. forbrug kr. pr. m2 pr. år. Alle hårde hvidevarer hører til boligerne også opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler. Boligerne var til indflytning den 1. februar I forbindelse med 1. gangs udlejningen blev det aftalt, at KAB skulle anvise 15 boliger og Ishøj Kommune skulle anvise 16 boliger. Ved 2. gangs udlejningen har Ishøj Kommune 100 % anvisningsret i henhold til den indgåede samarbejdsaftale. En 2 rums bolig er fra 87,2 m2 til 90,7 m2. Pr. måned ekskl. forbrug er lejen fra kr. til kr.. Inklusiv a/c vand (5 kr. pr. m2 pr. mdr.), el (6,25 kr. pr. m2 pr. mdr.) og varme (8,34 kr. pr. m2 pr. mdr.) er udgiften i alt fra kr. til kr. pr. måned. Da boligerne er store i m2, bliver huslejen også højere end en almindelig størrelse bolig hvilket har været medårsag til, at det i forbindelse med udlejningen har været vanskeligt at finde ansøgere der opfylder kriterierne. AlmenBolig+: Syd-Bo v/ KAB ønsker at opføre 34 boliger efter AlmenBolig+ konceptet ved Fasanskellet 3. Grundtanken i AlmenBolig+ konceptet er, at etablere gode, energivenlige boliger til en fornuftig husleje. Målgruppen er boligsøgende der kan og vil deltage i færdiggørelse af egen bolig - og vedligeholdelse af egen bolig og boligafdeling. Beboerne får delvis selv lov

8 8 til at indrette med valg af placering af skillevægge og dermed antal rum, ligesom visse elementer, bl.a. køkkener, skabe m.v. etableres af beboerne. I vedligeholdelsen og driften af boligerne, deltager beboerne også aktivt. Dette betyder et lavere huslejeniveau, og at der skabes et sammenhold og engagement omkring bebyggelsen som medvirker til, at fraflytningsprocenten er meget lavere end i andre almene bebyggelser. På den måde kan man tiltrække ressourcestærke familier, som selv er med til at drive afdelingen. Ishøj Byråd har den 3. februar 2015 godkendt skema B-ansøgningen. Forventet indflytning er 1. april Der er indgået samme anvisningsaftale med Syd-Bo v/ KAB, som med de øvrige boligselskaber; men ved 1. gangs udlejningen har KAB 100 % anvisningsret. Postfunktionærernes Andels-Boligforening (PAB): Jægerbuen: 14 rækkehuse beliggende Jægerbuen 37. De opføres som 4 rums rækkehuse på 90,5 m2 i 2 etager. Ishøj Byråd har den 6. januar 2015 godkendt skema A-ansøgningen. Forventet indflytning juli Konklusion. Det kan konkluderes, at anvisningsordningen fortsat virker efter hensigten, og at Boliganvisningen ligeledes i 2014 har udført den pålagte opgave fuldt ud tilfredsstillende. Det skal specielt pointeres, at: det er lykkedes at udleje alle ledige boliger inden udgangen af 2014 alle nye lejere opfylder udlejningskriterierne kommunen har via støtteskrivelser løst sine boligsociale forpligtelser alle anvisningsaftaler er forlænget og løber frem til udgangen af år 2017/20 5. Baggrund Ishøj Kommune har siden d. 1. februar 2005 haft 100 % anvisning til ledige boliger i de almene boligorganisationer i kommunen. Aftalerne er blevet genforhandlet og løber indtil videre frem til udgangen af 2017 og gælder for nedenstående boligorganisationer i Ishøj: AAB (Arbejdernes Andels Boligforening), Vejleåparken (del af Vejleåparken) DSB (Det Sociale Boligselskab) (Vildtbanegård I, II, III og IV) Bo-Vest - Vridsløselille Andelsboligforening (Gadekæret) Domea, Ishøj Boligselskab, Stenbjerggård Boligselskab (del af Vejleåparken) Domea, Ishøj Boligselskab, Søvej Huse, Ishøj Søvej Nye aftaler der er indgået og gælder frem til udgangen af 2017: Lejerbo, Køge Bugt afdeling, Fasanparken (Fasanskellet 12-32) Lejerbo, Køge Bugt afdeling, Fasanvangen (Fasanvangen 1-18) KAB, Syd-Bo (Sydkystens Boligselskab), Baldershus (Fasanskellet 2-10)

9 Nye aftaler der er indgået og gælder frem til udgangen af februar 2020: KAB, Syd-Bo (Sydkystens Boligselskab), AlmenBolig+ (Fasanskellet 3) 9 Formålet med ordningen er, at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger styrkes, og at få flere ressourcestærke familier til kommunen. 6. Lovgrundlaget Aftalerne om 100 % anvisning til kommunen følger almenlovens 59, stk. 2, hvor kommunalbestyrelsen og den almene boligorganisation kan indgå aftale om, at ledige familieboliger i en boligafdeling skal udlejes efter særlige kriterier. Kriterierne er aftalt og fastsat mellem kommunalbestyrelsen og boligorganisationen, og er offentliggjort af kommunalbestyrelsen. Kriterierne findes på kommunens hjemmeside under ansøgningsskema til bolig i Ishøj Kommune Styringsreformen for den almene sektor pr. 1. januar 2010: Styringsreformen er trådt i kraft den 1. januar 2010 og skal sikre, at boligorganisationerne lever op til styringsmålsætningerne, og årligt indsender en dokumentationspakke til kommunen. Disse møder er afholdt hvert år siden Styringsdialogmøde vedrørende 2014 er afholdt med boligorganisationerne i august til oktober Referaterne ligger tilgængelig på kommunens hjemmeside Styringsdialogmøde med boligorganisationerne for 2015 vil blive afholdt i august/september Der er indbudt til fællesmøde for alle boligorganisationerne onsdag den 29. april 2015 kl Eventuelle lovændringer i almenloven, som kan have betydning for aftalerne om 100 % anvisning i aftalernes løbetid: Såfremt der sker ændringer i det ved aftalens indgåelse gældende lovgrundlag, og lovændringen vil betyde, at en af parterne bliver stillet ringere end forudsat ved aftalens indgåelse, drøftes aftalens indhold mellem parterne. Såfremt lovændringen vil medføre dokumenterbare økonomiske forandringer for den ene part, kan denne part forlange, at blive stillet som forventet ved aftalens indgåelse eller forlange, at aftalen bringes til ophør snarest muligt. Ved andre forandringer i lovgrundlaget ændres aftalens indhold, således at aftalen til enhver tid overholder det gældende lovgrundlag. Kommunens hæftelser: Kommunens hæftelser følger de bestemmelser der fremgår af lov om almene boliger m.v. med tilhørende bekendtgørelser og vejledninger. Såfremt disse bestemmelser ændres, genforhandles aftalen om 100 % anvisning. 7. Anvisningsaftalen Anvisningsaftalen fortsætter med stor succes. Alle boligorganisationerne har underskrevet den samarbejdsaftale der indtil videre fortsætter frem til 31. december 2017.

10 I den eksisterende samarbejdsaftale dækker Ishøj Kommune følgende: 10 Husleje for en ledig lejlighed, dog først efter at lejligheden er fraflyttet og klar til indflytning. Det er en forudsætning for kommunens betaling af huslejetab, at Ishøj Kommune har haft mindst en måned til at udleje lejligheden. Både boligorganisationen og kommunen skal fremme genudlejningen mest muligt, således at fraflytter ikke belastes unødigt med leje i opsigelsesperioden og boligorganisationen risikerer tab ved fraflytning. Istandsættelsesudgift (tab ved fraflytning) for beboere anvist af Ishøj Kommune, såfremt dette ikke bliver betalt af fraflytter. Boligorganisationerne skal forfølge krav mod fraflyttere effektivt. Kommunen skal honorere boligorganisationens istandsættelsesudgift, når der foreligger insolvenserklæring i fogedretten eller kravet ved fraflytters død eller gældssanering er konstateret uerholdeligt. Kommunen kontaktes inden kravet sendes til advokat for en drøftelse af, om kravet skal forfølges, eller om kommunen ønsker af afregne uden yderligere forfølgelse af kravet. Boligorganisationen kontakter Ishøj Kommune umiddelbart efter synet af en fraflyttet lejlighed, såfremt beløbet vurderes at overstige indskuddet med kr. Lejetab for uudlejede boliger afregnes månedsvis bagud. 8. Boliganvisningen Boliganvisningens bemanding er på 3 fuldtidsstillinger samt 1 projektansat. En fuldtidsstilling anvendes til anvisning af boliger, en fuldtidsstilling (projektansat for ét år) anvendes til anvisning af boliger ved nybyggeri, en fuldtidsstilling (medarbejder i Borgerservice) er ansat til oprettelse af ansøgere og en fuldtidsstilling anvendes til det kommunale tilsyn med boligselskaberne. I boliganvisningens opnoteringssystem BOLA (KMD boliganvisningssystem) er der pr. 31. december 2014 registreret 1090 aktive ansøgere og 560 ansøgere i bero. Anders Hvid Jensen Kommunaldirektør Bettina Mailind Specialist

11 Gennemsnitlig husstandsindkomst pr. boligorganisation ABB Vejleåparken DSB Vildtbanegård Bo-Vest Gadekæret Domea Ishøj Boligselskab Tilflyttere Fraflyttere Tilflyttere Fraflyttere AAB - Vejleåparken DSB - Vildtbanegård Bo-Vest - Gadekæret Domea - Ishøj Boligselskab Gennemsnit for alle boligorganisationer

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012 Boliganvisningen 15. august 2013 Boliganvisningen/Liz/1 Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2012 Rapporterne for 2008-2011 findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk borgerservice

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016: 1 8. marts 2017 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund 7.

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017: 28. februar 2018 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 7. Lejetab og Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter)

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018: 14. marts 2019 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation særlige bemærkninger 7. Lejetab og Tab

Læs mere

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009 Boliganvisningen 10. januar 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2009 Dette er den 5. rapport, og rapporten vil fremover fremkomme i en mere forenklet

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010 Boliganvisningen 1. april 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2010 Dette er den 6. rapport. Rapporterne for 2005-2006-2007-2008-2009 kan findes på kommunens

Læs mere

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 Boliganvisningen Boliganvisningen 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Leje tab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Konklusion 4. Baggrund

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006 Byråds- og Ejendomscentret Boliganvisningen 6. marts 2007 Boliganvisningen/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2006 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2.

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005 Byråd og Kultur Boligkontoret 21. april 2006 Boligkontoret/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008 Boliganvisningen 15. juni 2010 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2008 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007 Byråd- og Ejendomscenter Boliganvisningen 1. september 2008 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2007 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00.

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 15 Offentligt Byråd og Kultur Boligkontoret Rådet til sikring af borgernes ukrænkelige rettigheder Stolpegårdsvej 14 B DK 2820 Gentofte Tlf. 3965 1643 mobil 4085

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park NOTAT Dato: 24. oktober 2014 Af: Tine Hansen og

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Alliken LBF-: 718 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014 Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed Bilag 1 Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed 14-11-2012 1. Indledning Denne redegørelse omhandler Fredensborg

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Styringsdialogmøder med boligorganisationerne 2018

Styringsdialogmøder med boligorganisationerne 2018 Styringsdialogmøder med boligorganisationerne 2018 De individuelle styringsdialogmøder Kommunen og boligorganisationerne er lovgivningsmæssigt forpligtet til at føre en styringsdialog i form af regelmæssige

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Notat Vedrørende: Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. Udlejningsaftale (uden fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense. Bogense Boligforening Lejemåls oversigt Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.dk Åbningstid kontor:

Læs mere

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Græshøjvej Opførelsesår: 1953 12 boliger, etagebyggeri Plejehjem, Vesterled/Valby vej Opførelsesår: 70 boliger, rækkehuse Fløng Byvej Opførelsesår: 1975 5 boliger, rækkehuse

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1:

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1: Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende kommunal anvisning Byrådsmedlem Keld Hvalsø (EL) har stillet en række spørgsmål til Aarhus kommunes praksis om anvisning af boliger. Baggrund Lovgrundlaget for

Læs mere

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Charlotteager I Opførelsesår: 1979 182 boliger, etagebyggeri Charlotteager II Opførelsesår: 1981 186 boliger, etagebyggeri Charlottegårdshave Opførelsesår: 1982 71 boliger,

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014. Aftalen erstatter

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Parkkvarteret 10. januar 2017

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Parkkvarteret 10. januar 2017 AlmenBolig+ - Informationsmøde Parkkvarteret 10. januar 2017 Parkkvarteret - Program for mødet i dag 1. Velkomst v/finn Larsen Centerchef 2. Kort om AlmenBolig+ -konceptet 3. AlmenBolig+ afdelinger 4.

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012.

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Deltagere: Kurt Rytter, Ballerup Ejendomsselskab Lone Skriver, Ballerup

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 13. september 2017 kl i bestyrelseslokalet, Nøddebovej 1, kælderen., Taastrup

Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 13. september 2017 kl i bestyrelseslokalet, Nøddebovej 1, kælderen., Taastrup Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 13. september 2017 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Nøddebovej 1, kælderen., Taastrup Til stede: Formand Berit Breiner, næstformand Jan Carstensen, Claus Mitchell

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr.

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr. 02-05-2007 Notat om administration af flyttetilskud 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud I forbindelse med indstilling om frivillig aftale med den almene sektor om nye udlejningsmodeller og ændrede

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Grønttorvet Asters Rækkerne 12. marts 2019

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Grønttorvet Asters Rækkerne 12. marts 2019 AlmenBolig+ - Informationsmøde Grønttorvet Asters Rækkerne 12. marts 2019 Asters Rækkerne - Program for mødet i dag 1. Velkomst v/finn Larsen Seniorkonsulent 2. Kort om AlmenBolig+ -konceptet v/anette

Læs mere

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Side 1 Indhold Baggrund... 3 1. Formål:... 3 1.2 Grundlag for aftalen... 4 2. Aftalens

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Lejerbo Kalundborg LBF-: 0104 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24.

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24. 1 Deltagere Bestyrelsen for De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune: Formand Susanne Henriksen Boligkontoret Danmark: Forvaltningsdirektør Lars Lehmann Økonomidirektør Bent Gail-Kalashnyk Forrentningsfører

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Linderækkerne 14. maj 2019

AlmenBolig+ - Informationsmøde. Linderækkerne 14. maj 2019 AlmenBolig+ - Informationsmøde Linderækkerne 14. maj 2019 Linderækkerne - Program for mødet i dag 1. Velkomst v/finn Larsen, Seniorkonsulent 2. Kort om AlmenBolig+ konceptet og afdelinger 3. v/henriette

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 21. august 2014. Der foreligger oversigt fra Landsbyggefonden over nye satser for pligtmæsige bidrag (A og G indskud).

Referat fra bestyrelsesmøde den 21. august 2014. Der foreligger oversigt fra Landsbyggefonden over nye satser for pligtmæsige bidrag (A og G indskud). Torsdag den 30. okober 2014 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Følgende forelå og forhandledes. 1. Forhandlingsprotokol Referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt:

Bogense Boligforening. Lejemåls oversigt: Bogense Boligforening Lejemåls oversigt: Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kijo@bdk.dk eller bbch@bdk.dk Hjemmeside: www.bogenseboligforening.dk Åbningstid kontor: Mandag 11-13

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB

STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB Hedebosafdelinger i Høje-Taastrup Græshøjvej Legathuset. Præstegårdsvej Plejehjem, Vesterled/Valbyvej Fløng Byvej Græshøjvej Opførelsesår: 1953 12 boliger, etagebyggeri

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Referat af dialogmøde mellem Nørre Alslev Almennyttige Boligselskab og Guldborgsund Kommune

Referat af dialogmøde mellem Nørre Alslev Almennyttige Boligselskab og Guldborgsund Kommune Referat af dialogmøde mellem Nørre Alslev Almennyttige Boligselskab og Guldborgsund Kommune Onsdag d. 29.02. 2012 Tilstede fra boligforeningen var: Kontorchef Dennis Larsen, DAB Administrator Janni Spang,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 214 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 VALLENSBÆK KOMMUNE Sagsnr.: 16/7617 Vedr.: Styringsdialogmødet Mødelokale 360 d. 17. november. 2016 kl. 09.00-12.00 Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 Deltagere : John Sørensen

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Bilag 2: Redegørelse for styringsdialog 2014 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed

Bilag 2: Redegørelse for styringsdialog 2014 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed Bilag 2: Redegørelse for styringsdialog 2014 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. 1. Indledning Denne redegørelse omhandler Fredensborg Kommunes styringsdialog med de almene boligorganisationer

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Dato 13.03.2012 Dok.nr. 1.108.637 Sagsnr. 1.068.757 Ref. ehan Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Deltagere fra

Læs mere

Temperaturmåling i boligorganisationerne

Temperaturmåling i boligorganisationerne Notat Sagsnr.: 2015/0015915 Dato: 28. oktober 2015 Titel: Referat af dialogforummøde d. 22. oktober 2015 Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent Temperaturmåling i boligorganisationerne Arresø

Læs mere

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri AABs afdeling i Høje-Taastrup Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri Baggrund Hvert år i april/maj afholdes et styringsdialogmøde mellem Høje-Taastrup Kommune og de enkelte

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 214 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Oplysningsskema for afdeling

Oplysningsskema for afdeling Oplysningsskema for afdeling LBF organisationsnr.: 0714 Organisationsnavn: FællesBo LBF afdelingsnr.: 008 snavn: 8, Niels Bohrs Vej Byggeafsnitsadresser: Niels Bohrs Vej 1-23 og 2-20 Byggeafsnits BBR-numre:

Læs mere

Råderet. Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet:

Råderet. Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet: Råderet Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet: Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette og ombygge din almene

Læs mere

Oplysningsskema for afdeling

Oplysningsskema for afdeling Oplysningsskema for afdeling LBF organisationsnr.: 0714 Organisationsnavn: FællesBo LBF afdelingsnr.: 012 snavn: 12, H.C. Ørsteds Vej Byggeafsnitsadresser: H. C. Ørsteds Vej 52+54, H. C. Ørsteds Vej 52+54

Læs mere