KB Børnefodbold U10-U13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KB Børnefodbold U10-U13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB"

Transkript

1 KB Børnefodbold U10-U13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

2 Kjøbenhavns Boldklub blev stiftet d. 26. april I de første par år blev der kun spillet langbold, men i 1879 indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev der også spillet tennis i KB. Dermed er KB det kontinentale Europas ældste fodboldklub. I mere end 135 år har KB således været rammen om boldspil på alle niveauer, under de bedst mulige forhold. KB præger udviklingen med forankring i klubbens stolte traditioner, og udvikler gennem spil og leg børn og unges færdigheder og talenterne til højeste niveau. Denne folder henvender sig til børn, forældre og trænere med tilknytning til KB Mikrofodbold for U4-U9. Indhold Fodboldkulturen i KB bygger på engagement, ansvarlighed og begejstring... 3 Rammerne for KB Børnefodbold... 4 Spillerens oplevelse af at være fodboldspiller i KB Børnefodbold... 5 Trænernes rolle og strukturen i KB Børnefodbold... 6 Forældrenes rolle i KB Børnefodbold Årets gang i KB Børnefodbold Indholdet i en træning i KB Børnefodbold Skills Overgangen mellem afdelinger i KB Udveksling af spillere mellem hold og modtagelse af spillere udefra Strukturen omkring i KB Børnefodbold Praktisk information KB Mikrofodbold Kjøbenhavns Boldklub Tekst: Anders Lange. Forsidefoto: Jonas Koch Erichsen, Fotos og layout: Franz Dupont. Tryk: Litotryk

3 KB BØRNEFODBOLD 3 Fodboldkulturen i KB bygger på engagement, ansvarlighed og begejstring KB er rammen om boldspil på alle niveauer under de bedst mulige forhold. KB præger udviklingen med forankring i klubbens stolte traditioner. KB udvikler med spil og leg børns og unges færdigheder og talenterne til højeste niveau. KB vil være den foretrukne klub for fodbold i lokalsamfundet og være anerkendt for at udvikle og tilgodese spillere på alle niveauer. KB vil være Danmarks førende målt på sportslige resultater og udvikling af talenter til internationalt niveau. KB vil give medlemmerne gode rammer og mulighed for at udvikle sociale relationer og livslang glæde ved deltagelse i boldspil og klubliv. KB er en klub med stolte traditioner. KB s sportslige resultater, ambitioner og visioner for fremtiden er båret af de mange medlemmers engagement, ansvarlighed og begejstring for deltagelse i det sportslige arbejde og livet i klubben. Engagement er fundamentet for mange medlemmers indsats, såvel på træningsbanerne og under turneringer som med udviklingen af spillerne. Det er det fælles engagement i KB, der danner grundlag for læring. Med engagement følger ansvarlighed. Forudsætningerne og betingelserne er vidt forskellige for medlemsgrupperne, men i alle faser og på alle niveauer kender og vedkender vi vores ansvar. Et ansvar, der skal løftes i forhold til medlemmer i alle aldersgrupper - elite og bredde. Begejstringen ved spillet og det sociale fællesskab på og uden for banen skaber grundlaget for den enkeltes glæde ved sporten i et ligeværdigt samvær. En begejstring, der skal løbe gennem hele klubben, da begejstring skaber lyst lyst til at blive en bedre fodboldspiller og en vellidt medspiller.

4 4 KB BØRNEFODBOLD Rammerne for KB Børnefodbold KB Børnefodbold er årgangene fra U10 til U13. Hver årgang har ca. 100 medlemmer, som er inddelt på hold, som har til huse på KB s anlæg på Peter Bangs Vej. Målsætningen er at opretholde et passende antal spillere og hold i et aktivt fodboldmiljø, hvor der både er plads til dem, der sparker lige ud, og til dem, der sparker skævt. Årene, som spilleren får i KB Børnefodbold, er vigtige for tilhørsforholdet til klubben. Det er her, overgangen fra KB s yngste årgange på Pile Allé og videre til KB s ungdomsafdeling finder sted. Vi skal i disse år tilbyde et fodboldmiljø, hvor der både er plads til de mest ivrige talenter og dem, som kommer på grund af det sociale klubliv. KB prioriterer begge aspekter, da det er målsætningen at fastholde spillerne i klubben på den lange bane. For at opnå dette vedligeholdes der nogle sportslige og sociale rammer, som følger principperne i DBU s holdninger og handlinger for børnefodbold. KB Børnefodbold deltager i DBU Københavns børneturneringer, hvor de spiller henholdsvis 5-mands, 7-mands og 9-mands fodbold. De specifikke sportslige og pædagogiske retningslinjer er beskrevet i denne folder.

5 KB BØRNEFODBOLD 5 Spillerens oplevelse af at være fodboldspiller i KB Børnefodbold Alderen fra år bliver ofte benævnt som guldalderen for læring og motivation. Det skyldes både de fysiske egenskaber og den motivation, den enkelte spiller besidder på de alderstrin. Målet med træningen i KB rummer derfor flere aspekter. Det er nemlig i kombinationen af passende udfordringer samt et trygt og sjovt læringsmiljø, at spillerne udvikler sig bedst. Spillerne skal bygge videre på de basale fodboldfærdigheder samt i stigende grad lære at træne. Den enkelte skal træne for at træne. (DBU s aldersrelaterede spillerudviklingsmodel). Spillerens møde med KB Børnefodbold skal kendetegnes ved oplevelsen af: 1. en træning med aktiviteter, der både er lærerige og sjove 2. at blive behandlet som et barn og ikke som en voksen. Med andre ord skal spilleren mødes på sit niveau 3. at blive udfordret fodboldmæssigt på sit rette niveau. Derfor skal træneren løbende evaluere, om spilleren er i det rette læringsmiljø. Naturligvis med hensyntagen til spillerens egen personlige udvikling 4. at træning og kampe foregår i et trygt miljø. Især i præpuberteten er unge særligt følsomme over for kritik i andres påhør. Derfor skal trænerens coaching ske ud fra en anerkendende tilgang 5. selv at kunne finde svar på spørgsmål fra træneren. Så vidt muligt skal træneren stille udfordrende spørgsmål frem for at komme med færdige løsninger. Billedligt talt, så skal træneren smide Joysticket 6. at blive behandlet med respekt af trænere, medspillere og forældre samt oplevelsen af at være i et miljø, hvor spilleren ligeledes skal behandle andre med den samme respekt.

6 6 KB BØRNEFODBOLD Trænerens rolle i KB Børnefodbold Trænerens attitude er afgørende for en god træning, og for at bevare en god kemi mellem spillere, trænere og forældre. Hun eller han skal være en frontfigur for en god sportslig og menneskelig attitude indadtil i KB og udadtil til kampe og stævner. Trænere i KB skal altid forsøge at efterleve følgende: Omgangstone: l En ordentlig og anerkendende tone i forhold til spillere, medtrænere og forældre l Udvise en oprigtig interesse for spillerne inden for og uden for banen l En åben, ærlig og tillidsfuld dialog. Coaching: l Coachingen skal foregå i børnehøjde l Træneren skal forsøge at finde nogle punkter, som hun/han vil lære spillerne ved den specifikke øvelse l Coachingen skal være situationsbestemt. Det vil sige, at det gode eksempel i øvelsen skal italesættes frem for en diffus redegørelse for det, som skal læres. Det er læringsmæssigt lettere for spillerne at opfange den rette situation i den vellykkede udførelse. Ligeledes skaber det også en oplevelse af succes for spillerne og træneren l Træneren skal med andre ord finde de gode eksempler frem for at fejlrette! l Træneren skal ligeledes være opmærksom på, at ikke-coaching også er lærerigt. Det kan fremme kreativiteten hos spilleren, hvis han selv skal finde på løsninger. Organisering: l Træneren skal altid forsøge at planlægge og organisere sin træning på forhånd. Det gør både træningen bedre for spillerne og lettere for træneren l Træneren skal altid stræbe efter at komme i god tid, så der er overblik over materiale, og hvis det er muligt at stille øvelser op på forhånd.

7 Fremtoning: l Træneren skal fremstå med KB s træningstøj til såvel træning som kampe. Det er et vigtigt signal, at man som træner fremstår med et sportsligt udseende l Træneren skal bevare den anerkendende og positive attitude i såvel sejre som nederlag l Træneren skal yderligere leve op til alkoholpolitikken og øvrige regler, som er gældende for trænere i KB. Samarbejde: l Træneren skal være åben over for nye ideer fra spillere, medtrænere og ledere l Træneren skal forsøge at være fleksibel og se på hvilket hold, den enkelte spiller udvikler sig bedst på. Det gælder også, hvis ens spiller skal deltage i andre træninger og ekstra træninger l Træneren skal altid have den enkelte spillers læring og KB som helhed for øje frem for sit eget hold.

8 8 KB BØRNEFODBOLD Trænere i KB Da KB bygger på det engagement, de frivillige forældre tilbyder, så er klubben taknemmelig for den uvurderlige indsats de frivillige trænere yder. Uden forældretrænernes indsats vil mange spillere gå glip af den begejstring fodbolden i KB bidrager til. Hver træner har ansvaret for at varetage træning, kamp og stævner i overensstemmelse med retningslinjerne i KB Børnefodbold. Trænernes holdning til kampe og stævner med KB Børnefodbold: l Rotation mellem pladserne l Ikke nødvendigvis fast målmand l KB forsøger at vinde hver kamp, men ser hver kamp særskilt fra turneringen l Trænerne finder tekniske/taktiske temaer for hver kamp, fremfor en fokusering på resultat l Spillernes udvikling går altid før resultat.

9 KB BØRNEFODBOLD 9 Årgangstrænere Fra sommeren 2012 indføres der årgangstrænere i KB Børnefodbold. Trænerne vil varetage rollen som cheftræner for A holdet i årgangene U10-U13. Derudover vil de være tovholdere for årgangens øvrige hold. Årgangstrænerne bliver valgt ud fra fodboldfaglige kompetencer og pædagogiske hensyn. Funktioner for årgangstrænerne: l Ansvar for at implementere KB Børnefodbolds værdier såvel sportsligt som menneskeligt l Ansvar for årgangens A1 hold l Ansvar for, i samarbejde med den sportslige ledelse, at der er sammenhæng i træningen mellem de forskellige hold i årgangen og KB Børnefodbold l Ansvar for en vidensdeling på årgangen. Konkret ved, at årgangstræneren videreformidler sine øvelser på banen og skaber et øvelseskatalog til hjælp for de øvrige trænere l Indgår i et tæt samarbejde med de øvrige årgangstrænere på U10-13 og cheftræner/sportslig leder gennem koordinationsmøder l Ansvar for afholdelse af forældremøde l Ansvar for, i samarbejde med den sportslige ledelse, at rekruttere trænere til KB Børnefodbold.

10 10 KB BØRNEFODBOLD Forældrenes rolle i KB Børnefodbold I KB mener vi, at børnefodbold skal foregå i et trygt og lærende miljø. Vi vægter samarbejdet med forældrene meget højt, da deres rolle er afgørende for barnets udvikling. KB Børnefodbold skal i samarbejde med forældrene handle om udvikling, frem for om holdet har vundet eller tabt. Forældre i KB skal være opmærksomme på, at deres holdning forplanter sig i børnenes oplevelse. Derfor skal vi væk fra en resultatfokuseret opførsel blandt forældre. KB har derfor udfærdiget retningslinjer for forældre i KB Børnefodbolds regi. Retningslinjer for forældre i KB Børnefodbolds regi: l Ingen vejledning af boldholder l Lad spilleren selv finde løsninger i såvel træning som kamp l Spørg om det har været en sjov, lærerig eller god oplevelse frem for resultatet l Spørg til episoder frem for resultatet l Ros, ros, ros. Børn har brug for anerkendelse for at udvikle sig l Undgå at kritisere andre spillere over for dit eget barn og over for andre forældre l Træneren bestemmer holdudtagelse/kampafvikling og træningsafvikling. Det sker i overensstemmelse med KB s retningslinjer l Trænere og den sportslige ledelse omkring børnefodbold i KB bestemmer rammerne for samtræning og udveksling af spillere mellem hold l Trænere og den sportslige ledelse bestemmer, hvor udefra kommende spillere placeres l Alle kritiske spørgsmål angående træning, kamp og holdudtagelse skal rettes til KB Børnefodbolds sportslige ledelse. Henvendelser af denne karakter skal ikke gå til holdtrænerne.

11 KB BØRNEFODBOLD 11 Årets gang i KB Børnefodbold Da spillerne i KB optræder på forskellige niveauer, afspejler holdenes aktivitetsniveau ligeledes dette. Der er imidlertidig nogle faste rammer, som alle KB hold stræber efter at tilbyde: l KB tilbyder minimum en fast og kompetent træner til hvert hold l KB tilbyder faste ugentlige træningspas l KB tilbyder materialer til gennemførelse af en træning, som lever op til de standarder, som KB Børnefodbold beskriver l KB tilbyder deltagelse i DBU Københavns turneringer l KB tilbyder deltagelse i stævner på passende niveau. Det kan være både danske og udenlandske stævner (mod egenbetaling) l KB tilbyder et fokus på den enkelte spiller, så denne sportsligt og menneskeligt bliver mødt på det rette niveau. Alle hold i KB Børnefodbold træner på Peter Bangs Vej. Hver årgang træner såvidt muligt i samme tidsrum med henblik på at fremme integrationen på tværs af holdene. Afvikling træning og kampe l Til kamp og træning er spillerne, når det er hensigtsmæssigt, fordelt på 2-3 hold/grupper. Spillerne matches, så de nogle gange oplever øvelsen og modstanderne som svære og andre gange, at tingene ofte lykkes. l Da spillerne udvikler sig løbende og forskelligt, er grupperne dynamiske. Derfor er der ikke faste grupper inden for holdet. l De spillere, der er længst fremme i deres udvikling, vil deltage i kampe/ stævner med størst matching. l KB spiller for at udvikle og vinder gennem vores udvikling. Vores tilgang er evidensbaseret. Dvs. at vi vælger de aldersrelaterede turneringer og stævner, der udvikler spillerne mest muligt.

12 12 KB BØRNEFODBOLD Indholdet i en træning i KB Børnefodbold l Alle øvelser er med bold l Minimum af kø til øvelser l Ingen løb rundt om fodboldbanen uden bold l Et trygt miljø med glæde l Alle spillere rammes på deres niveau. For at give spillerne de rette redskaber til at udvikle sig indeholder en træning følgende elementer: 1. Koordinations- og bevægelsestræning 2. Basis teknik (cut, dribling, pasning og afslutninger) 3. Spilforståelse 4. Spil på lille areal. 1. Koordinations- og bevægelsestræning En god koordination og bevægelse er fundamentet for den gode udførelse af driblinger, spark og cutting. Træningen indeholder derfor elementer, der øver spillernes koordination. Det sker gennem brugen af løbestiger, boldkaos og rytmeøvelser med bold. 2. Basis teknik Basistræningen udføres gennem en træning, som gentager elementerne i en læringsspiral. Dvs. at basisområder (pasning/afslutninnger, cut og driblinger) bliver trænet i hver træningsuge. 3. Spilforståelse Spillernes spilforståelse udvikles gennem en træning, der indeholder spilformer som: 1v1, 2v1, 2v2, 3v3, 3v1 og 4v4.

13 KB BØRNEFODBOLD 13 Horst Weins model: m m De fodboldfaglige begrundelser for Horst Wein spil: l Overskuelig og fysisk overkommelig l Mange tekniske og taktiske elementer l De samme situationer opstår igen og igen - let at coache l Spillerne lærer at spille med bredde l Let at koble småspillet sammen med de tekniske elementer, fx kan en bestemt dribling eller pasning blive italesat som det gode eksempel. Dermed skabes der sammenhæng i træningen l Brug af åbne spørgsmål får spillerne til at bevare kreativiteten og opmuntrer dem til selv at finde løsninger. 4. Spil En kamplignende afslutning på træningen, der passer til spillernes størrelse. Det vil sige, at trænerne organiserer hold og banestørrelse efter dette. Selve udførelsen vil være præget af små områder og få spillere på hvert hold. Det sker med henblik på, at hver enkelt spiller får flest mulige boldberøringer. Ligeledes at boldholder oplever at blive presset til at tænke og udføre aktioner i et højt tempo.

14 Skills Skills er et lærerigt og sjovt ekstra træningstilbud. Der er 30 pladser i hver årgang. Pladserne bliver udbudt i nævnte rækkefølge A1-A2-B1-B2. KB arbejder på at udvide antallet af pladser på Skills. l Skills træningsplan er udviklet i samarbejde mellem KB børnefodbold og FCK. Træningsplanen vil blive sendt til spillerne hver uge via holdsport, så spillerne kan se programmet før hver træning. l Spillerne er opdelt i grupper, der matcher deres niveau. Disse grupper er dynamiske lige som til KB holdtræning. l Der serveres frugt til spillerne mellem Skills og KB træning l Forældre er meget velkomne til at se træningen. De bedes dog stå på sidelinjen (uden for banen og ikke bag målene). Da Skills er et tilbud ud over den normale træning, er deltagelse afhængig af egenbetaling. Deltagergebyret går til aflønning af trænere, uddannelse, materialer og administration.

15 KB BØRNEFODBOLD 15 Overgangen mellem afdelinger i KB Overgangen fra KB Mikroput Spillere fra U9 holdene bliver indplaceret på hold i KB Børnefodbold ud fra sportslige og pædagogiske hensyn. Det er trænerne og den sportslige ledelse i KB Børnefodbold, der bestemmer indplaceringen. Da holdene på årgangen allerede er inddelt vil holdene ofte fortsætte i børnefodboldafdelingen. Der vil dog være mulighed for udveksling af spillere mellem hold. De spillere som kommer på U10A holdet, vil få en årgangstræner. På de øvrige hold vil træningen fortsat blive varetaget af frivillige/ forældretrænere. Overgangen til KB Ungdom I KB Ungdom lægges der vægt på, at holdene er repræsenteret i de for klubben højest opnåelige turneringsrækker, at der opretholdes en god kontinuitet mellem de respektive årgange og hold, samt at det til enhver tid er sjovt, udfordrende og udviklende at spille ungdomsfodbold i KB. Sammensætningen og træningen i KB Ungdom tilrettelægges således, at der spilles og trænes i grupper, som dækker et passende antal hold. Til hver aldersgruppe er der udarbejdet mål og handleplaner, som beskriver årets fodbold pensum, herunder træningsmetoder og aktiviteter. I løbet af sæsonen sker der en vurdering af spillernes talent for fodbold, som kan medføre at enkelte spillere undervejs skifter træningsgruppe og hold. Ledelsen og træningen af KB s ungdomshold varetages med involvering af forældre og andre frivillige med assistance fra KB s professionelle trænerstab. Til hver aldersgruppe er der tilknyttet en cheftræner, og til hvert hold er der tilknyttet en træner.

16 16 KB BØRNEFODBOLD Samarbejde mellem KB og FCK FCK og KB er samme klub med samme målsætning - at skabe et sjovt og udviklende træningsmiljø. FCK og KB udvikler trænernes kompetencer og spillernes kunnen gennem samarbejdet. Konkret sker det gennem forskellige aktiviteter, hvor trænere fra FCK deltager i KB børnefodbolds aktiviteter på A1 holdene. FCK træning er for KB s A1 hold. Til disse træninger deltager spillere fra andre klubber. F.C. Copenhagen School of Excellence F. C. Copenhagen School of Excellence (SE) er F.C. Københavns satsning på det, der skal blive Skandinaviens bedste fodbolduddannelse. Med SE tilbyder i samarbejde med Johannesskolen på Frederiksberg en veltilrettelagt hverdag til regionens bedste ungdomsspillere i alderen 13 til 19 år. En hverdag, hvor der er taget hånd om planlægning af træning, skole, lektier og transport. SE har ansvaret for og driften af de bedste hold fra U14 til U19. Disse hold optræder i F.C. Københavns navn og spiller i klubbens hvide spilledragt. SE tilbyder hvert år et antal spillere i KB s U13 årgang optagelse på skolen. Hvilke spillere, der bliver valgt, bestemmes af den sportslige ledelse i SE. KB spillere og spillere fra andre klubber i lokalområdet vurderes på lige fod. Fastholdelse KB Børnefodbold har som målsætning at fastholde spillerne i klubben. Det gælder både spillere, som bliver en del af KB Ungdom og SE. KB er bevidst om, at et antal spillere vil prøve lykken i andre klubber. Vi stræber dog efter at tilbyde de bedst mulige rammer for medlemmerne efter årene i KB Børnefodbold.

17 KB BØRNEFODBOLD 17 Udveksling af spillere mellem hold og modtagelse af spillere udefra Retningslinjer for træning med andre hold Overordnet tager KB altid udgangspunkt i spillerens egen personlige og fodboldmæssige udvikling. Derfor skal spilleren have mulighed for at være i det rette læringsmæssige træningsmiljø. Det betyder, at spillere i perioder kan træne med en ældre årgang eller et niveau højere i samme alderstrin. Det kan foregå på et eller flere træningspas på en uge. l Hvilke spillere, der får tilbuddet om at træne med andre hold, besluttes suverænt i samråd mellem de pågældende trænere og den sportslige ledelse i KB Børnefodbold l Spillerne skal være parat både menneskeligt og sportsligt. Det vil sige, at de skal kunne håndtere at komme tilbage til deres eget hold l I situationer, hvor trænerne ikke kan nå til enighed, er det den sportslige ledelse i KB Børnefodbold, som træffer den endelige beslutning.

18 18 KB BØRNEFODBOLD Retningslinjer for modtagelse af spillere udefra I KB Børnefodbold har vi en klar holdning til, at vi ikke henvender os til spillere udefra. Omvendt afviser vi ikke spillere, som selv henvender sig. De spillere indplaceres på deres fodboldmæssige og personlige niveau på lige betingelser med nuværende spillere i KB. l Ingen trænere i KB Børnefodbold henvender sig til spillere fra andre klubber l Al henvendelse til spillere i andre klubber står F. C. Copenhagen School of Excellence for, jf. DBU s retningslinjer l Spillere fra andre klubber, som selv henvender sig, indtræder på samme betingelser som de nuværende spillere i KB. Det betyder, at spillernes fodboldmæssige niveau vurderes, og de placeres på hold, der passer hertil l Spillernes indplacering sker i samråd mellem trænerne og den sportslige ledelse i KB Børnefodbold l Ude fra kommende spillere kan betyde, at spillere på de pågældende hold må omplaceres. Der sigtes i alle tilfælde på, at denne omplacering af nuværende spillere sker i vinterpausen og sommerpausen, medmindre spillerne selv ønsker omgående skift l Det betyder, at der i kortere perioder kan være ekstra spillere på holdene, hvis der kommer dygtigere spillere udefra.

19 KB BØRNEFODBOLD 19 Strukturen omkring KB Børnefodbold KB fodbold er blandt Danmarks største fodboldklubber med mere end aktive fodboldspillere og 300 trænere og ledere fordelt på 120 turnerningshold i børne-, ungdoms-, senior- og oldboys rækkerne, som dækker alt fra 3-mands fodbold hos de yngste til 11-mands hos de ældste. KB fodbold er F. C. Københavns primære moderklub i relation til talentudvikling, hvor klubbens bedste ungdoms- og ungseniorhold er samlet i F. C. Copenhagen School of Excellence. KB Fodbold sportslig model F. C. København Superliga og reservehold F. C. Copenhagen School of Excellence (SE) DBU A Licens U14 Drenge U17 juniorliga FCK Fodboldskole U15 Drenge U19 ynglingeliga KB Ungdom KB Senior U19, U17, U15, U14 KS + Serie 1, 2, 3, 4, 5 KB Børn Ungsenior og U21 U13, U12, U11, U10 KB Mikro U9, U8, U7, U6, U5, U4 KB Oldboys Oldboys, Veteraner og Masters

20 20 KB BØRNEFODBOLD Strukturen omkring holdene i KB Børnefodbold Sportslig leder KB Børnefodbold Team/afdelingsleder Team/afdelingsleder U10A Årgangstræner U11A Årgangstræner U12A Årgangstræner U13A Årgangstræner U10A2 U11A2 U12A2 U13A2 U10B1 U11B1 U12B1 U13B1 U10B2 U11B2 U12B2 U13B2 U10B3 U11B3 U12B3 U13B3 Hver årgang i KB Børnefodbold har plads til 100 spillere. Alle årgangene er pt. fuldt besat. Det betyder, at der ikke modtages nye spillere medmindre trænere og den sportslige ledelse vurderer, at spillere kan forstærke A holdet i den pågældende årgang, jf. retningslinjer for modtagelse af spillere udefra.

21 KB BØRNEFODBOLD 21 Spillerne er som udgangspunkt opdelt på faste hold. Opdelingen tager hensyn til den enkelte spillers niveau. Det sker også ud fra en pædagogisk indgangsvinkel, da spilleren har brug for en tryg base. KB Børnefodbold prioriterer samtidig samtræning og udveksling af spillere mellem hold. Ventelister På grund af den store efterspørgsel arbejdes der ikke med ventelister. Hvis der på et tidspunkt bliver ledige pladser, vil der blive informeret herom på KB s hjemmeside. Baneplan Sommerbaneplanen lægges således, at der trænes på samme tidspunkt i hver årgang. Det sker med henblik på at fremme integrationen sportsligt og socialt mellem spillere og trænere. Træninger på samme tidspunkt åbner for lejlighedsvise samtræninger og letter udvekslingen af spillere mellem hold. Samarbejde med DBU og andre klubber KB Børnefodbold stræber efter at leve op til DBU s holdninger og handlinger til gavn for den enkelte spiller. Det gælder både sportsligt og pædagogisk. Yderligere arbejder KB konstruktivt henimod at udvikle endnu bedre rammer for fodbolden i Danmark. Det sker gennem vidensdeling uden for og på fodboldbanen med andre klubber. I udpræget grad med B 1903.

22 22 KB BØRNEFODBOLD Praktisk information Medlemskab For at kunne dyrke aktiv idræt på KB kræves aktivt medlemskab af klubben. Medlemstjek foretages løbende ved indhentning af spillerlister. Holdsport KB opfordrer alle hold til at benytte Holdsport til planlægning, kommunikation med spiller/forældre og den sportslige ledelse i KB Børnefodbold. Læs mere på www. holdsport.dk Nye trænere Nye trænere i KB registreres og forpligter sig til overholde KB s alkohol og rygepolitikker ligesom der årligt indhentes børneattest. Trænerne får et passivt medlemskab, som giver adgang til at parkere gratis på anlæggene og benytte motionsrummet. Trænerne tilbydes løbende træningstøjpakker og deltagelse i sociale arrangementer. KB s trænere skal som minimum gennemgå DBU Basiskursus, men har mulighed for at videreuddanne sig såvel internt som eksternt. Uddannelsen betales af KB. Deltagelse i turneringer Med udgangspunkt i holdenes størrelse tilmeldes et eller flere hold til DBU Københavns turneringer. KB Spilledragt Holdene skal i turneringskampe optræde i KB s officielle spilledragt, som bestilles hos KB Ungdommens Støtteforening.

23 KB BØRNEFODBOLD 23 Parkering på KB Du har som medlem en fordel ved at kunne parkere gratis - men det fritager dig ikke som medlem for at trække en billet. Du benytter dit medlemskort til at trække en parkeringsbillet. l Som registreret træner/holdleder eller aktiv medlem i KB sikrer du dig gratis parkering i 24 timer pr. døgn. l Som passivt medlem i KB sikrer du dig gratis parkering i 2 timer pr. døgn. KB Åbningstider Administration Peter Bangs Vej 147 Mandag og torsdag kl Tirsdag og onsdag kl Fredag kl Telefon Fodboldafdeling Peter Bangs Vej 147: Mandag - fredag kl og i weekenden ved kampe på anlægget. Telefon KB s hjemmeside På KB s hjemmeside, findes altid aktuel information, herunder nyheder, banestatus, arrangementer, trænerkontaktinfo og meget mere.

24 KJØBENHAVNS ERHVERVSKLUB FÆLLESSKAB AMBITIONER FREMSYN ERHVERVSFORDELE NETWORKING Vi støtter udviklingen af fodbold-, tennis- og crickettalenter i KB Siden 1985 har vi knyttet stærke bånd mellem vores sponsorer i et socialt og sundt kommercielt miljø Som basis-sponsor i Kjøbenhavns Erhvervsklub får du: Som basis-sponsor i Kjøbenhavns Erhvervsklub får du: To faste VIP-pladser i Parken til alle kampe, arrangeret af FCK med To frokost/middag faste VIP-pladser før kampen i Parken (Super-ligaen, til alle kampe, Pokal- arrangeret og CL/UEFA af FCK kampe) med To frokost/middag billetter til koncert før kampen i KB Hallen (Super-ligaen, Pokal- og CL/UEFA kampe) To Profilering billetter i til Business koncert Lounge i KB Hallen i Parken og på KB Profilering Brug af KB s i Business fitnessrum Lounge til fordelagtig i Parken pris og på KB Brug Gratis af udendørstennis KB s fitnessrum på til KB. fordelagtig pris Gratis udendørstennis på KB. Læs mere om Kjøbenhavns Erhvervsklub på: Læs mere om Kjøbenhavns Erhvervsklub på:

KB Børnefodbold U10-13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

KB Børnefodbold U10-13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB KB Børnefodbold U10-13 KJØBENHAVNS BOLDKLUB Indhold Fodboldkulturen i KB bygger på engagement, ansvarlighed og begejstring... 3 Rammerne for KB Børnefodbold... 4 Spillerens oplevelse af at være fodboldspiller

Læs mere

KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB Kjøbenhavns Boldklub blev stiftet d. 26. april 1876. I de første par år blev der kun spillet langbold, men i 1879 indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev

Læs mere

Boldklubben FREM - vejen frem

Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM vejen frem Denne folder bør ses som fundamentet for fodbolden i Boldklubben FREM og samtidig være udgangspunkt for den daglige omgang i klubben. Boldklubben

Læs mere

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende Forældreinformation Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende grundlæggende værdier: Loyalitet

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk HIF Fodbold Årgangsbog for U9 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Velkommen i klubben. HI-Fodbold. Målsætning og filosofi vision. Est. 1923. Trænere/holdledere. Kontor. Til nye medlemmer

Velkommen i klubben. HI-Fodbold. Målsætning og filosofi vision. Est. 1923. Trænere/holdledere. Kontor. Til nye medlemmer HI-Fodbold Velkommen i klubben Est. 1923 Til nye medlemmer Herlev Fodbold Tvedvangen 200 2730 Herlev. Opdateret september 2014. (Nord) Med denne folder byder vi dig velkommen til HI-Fodbold. HI-Fodbold

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Målmandstræning i FA 2000. Målmandsakademiet FA 2000

Målmandstræning i FA 2000. Målmandsakademiet FA 2000 Målmandsakademiet FA 2000 Målmænd i FA 2000, årgang 2001/2002 Indholdsfortegnelse Forord Baggrund Målmandstræning i FA 2000 Den blå tråd i målmandstræning Hvordan træner vi i FA 2000 Krav og forventninger

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8 MICRO FODBOLD U6-U8 Starten på et fodboldeventyr 1 Velkommen Alle trænere og ledere omkring Microfodbolden i Odense Boldklub vil gerne byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for at I har valgt

Læs mere

Spillerudviklingsprogram.

Spillerudviklingsprogram. Spillerudviklingsprogram. Introduktion - HIKs fodboldmiljø rammer og målsætninger. I Hellerup Idrætsklub findes der en lang tradition for at børn, unge og voksne mødes og finder glæden ved at spille verdens

Læs mere

DEN RØDE TRÅD. Seriøs fodbold for sjov

DEN RØDE TRÅD. Seriøs fodbold for sjov DEN RØDE TRÅD Seriøs fodbold for sjov Sportsafdelingen har i Svogerslev Boldklub valgt at lave en rød tråd til vores børne- og ungdomsfodbold. Fordelen ved at have en rød tråd, er at sikre sig den bedste

Læs mere

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Vi kan lige nå et nyhedsbrev fra Aars IK inden 2015 rinder ud.det har været en sæson med masser af aktiviteter på vores anlæg. Her kan bl.a. nævnes: En hulens masse fodboldkampe

Læs mere

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Præsentation Magnus Bistrup Født i 1992 Træner-CV: 2014- VSB (U10-U15 koordinator) 2011-2013: FC København (U12-U16 + ekstern træner) 2011 VSB (U12-U17 samt specifiktræning)

Læs mere

Dragør Boldklub: Venner og vindere, "Den Gule tråd"

Dragør Boldklub: Venner og vindere, Den Gule tråd Dragør Boldklub - Den gule tråd - en holdningsguide til en god årgang i Dragør Boldklub Dragør Boldklub: Venner og vindere, "Den Gule tråd" - En holdningsguide til en god årgang i Dragør Boldklub Indhold:

Læs mere

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvad gør vi nu? Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvis ovenstående har givet jeres klub lyst til at starte et Special Olympics-hold eller blot at høre nærmere om indholdet,

Læs mere

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår Årsplan U8-9 Piger Efterår 2010 Årsplan for U8-9 piger Årgang: Pigespillere født i 2003 og 2002 Trænere: Søren Skytte Vibevej 14 Sunds Tlf.97141418 Jacob Ganc Linåparken 81 Sunds Tlf. 25370737 Linette

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

1. Indledning. 2. TRIF-fodbold værdigrundlag

1. Indledning. 2. TRIF-fodbold værdigrundlag Træningsvejledning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. TRIF-fodbold værdigrundlag... 3 3. Generelt om udviklingen i ungdomsfodbold... 4 4. Vejledning i tilmelding af hold til turneringer og stævner...

Læs mere

Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold

Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold Version 1.2. 06.04.2014 Side 1 af 23 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund og rammer for sportslig og social målsætning... 3

Læs mere

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro. Klubben holdt indtil 1972 til på Stevnsgade

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Så er det endnu engang blevet tid til en beretning i Fortuna Svendborg Først vil jeg fortælle lidt om vores hold. U10 Piger Det har egentlig været to vidt

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER

BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER HÅNDBOLD REGION ØST BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER Håndbog 2011-2012 til: Børnetrænere Børneledere Forældre Andre interesserede INDHOLDSFORTEGNELSE - HÅNDBOG BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Side 2 Side 3 Side 4-7 Side 7-9

Læs mere

Aldersrelateret træning -Målrettet

Aldersrelateret træning -Målrettet Aldersrelateret træning Thomas Frank 36 år, gift med Nanna, har Freja, Bertram og Alba. Cand. Scient. ved institut for idræt, speciale i coachingbaseret ledelsesstil i fodbold Underviser påp fodboldlinien

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

Indledning...2. Formålet med undersøgelsen...2. Metode...3 Fejlkilder...3 Respondenterne...3

Indledning...2. Formålet med undersøgelsen...2. Metode...3 Fejlkilder...3 Respondenterne...3 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formålet med undersøgelsen...2 Metode...3 Fejlkilder...3 Respondenterne...3 Resultater...5 Træneren og træningen...5 Turneringen...7 Holdsporten - den sociale dimension...7

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Årets børneklub samler hel bydel Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Tekst og fotos: Niels Henriksen Når stadsgartneren vender

Læs mere

BRABRAND IF HÅNDBOLD 2016 - JYLLANDS BEDSTE TALENTUDVIKLERE

BRABRAND IF HÅNDBOLD 2016 - JYLLANDS BEDSTE TALENTUDVIKLERE BRABRAND IF HÅNDBOLD BRABRAND IF HÅNDBOLD 2016 - JYLLANDS BEDSTE TALENTUDVIKLERE UDARBEJDET AF BESTYRELSEN I SAMARBEJDE MED MARTIN LOFT, NIKOLAJ CLAUSEN, PETER GRUNDTVIG SØRENSEN OG MIKKEL STAFFENSEN INDHOLD

Læs mere

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020 Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020 VISION 2020 STRUKTUR Resursegruppen ELITE BREDDE Kvinder 19+ år (elite) Kvinder 19+ år (bredde) Piger 13-19 år (elite) Piger 13-19 år (bredde)

Læs mere

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde Sponsor i Din klub - dit lokalområde Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag eller søndag formiddag til at lægge vejen forbi Dalum stadion? Her vrimler det med børn

Læs mere

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde.

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde. Forord Denne håndbog er et arbejdsredskab for samarbejdsklubberne og Team Ø udvalget. Det er lavet som en vejledning og hjælp til alle der måtte have brug for dette! Håndbogen tænkes mere som en guide

Læs mere

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016

Idrætspolitik Svendborg Kommune 2017-2022 Udkast 1404 2016 FORORD Svendborg Kommune er karakteriseret ved at have et stærkt idræts- og foreningsliv, der udgøres af både frivillige og professionelle af bredde og elite. For Svendborg Byråd er det vigtigt at udtrykke

Læs mere

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012 Ide katalog 20. Juni 2012 Hvad går godt i Odense Atletik? Gode Faciliteter Mandlig kastegruppe Ungdomsafdelingen Rigtig gode resultater fra et par profiler med fremtiden foran sig og flere andre på vej

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015

U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Værdigrundlag... 4 Opstart og træningstider... 5 Træningstider - Vinter periode... 5 Træningstider - Turneringsperiode... 5 Specifiktræning (NYT

Læs mere

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF.

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. 23. november 2013 C-Licens Evaluering Forløb fra 19. april 2013-12. november 2013 (Online Eksamen - 25 spørgsmål indenfor en time) Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. December 2012 startede

Læs mere

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014 Børnefodbold i Randers Freja Februar 2014 Fælles bestemmelser Trænere og ledere Træningsprincipper Kampafvikling De 10 Forældrebud Generelle Retningslinjer Børnefodbold i Randers Freja omfatter alle drenge-

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort 43547_Rødtkort2010.indd 1 2/3/10 3:04 PM Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag Giv racismen det røde kort 2 Projektets baggrund

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2014-2015 Sæsonen 2014-2015 starter med første træningsdag den 1. september. Vi har til denne

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination Løbeskoling Boldmestering mig og bold Modtagninger og afleveringer Ældste miniput begyndende arbejde

Læs mere

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010 Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethes Vej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler

Læs mere

Brabrand IF Fodbold. Praktiske informationer. Velkommen!

Brabrand IF Fodbold. Praktiske informationer. Velkommen! Praktiske informationer Velkommen! TAK fordi DU i den kommende periode er ungdomstræner i Brabrand IF s fodboldafdeling. Vi er helt sikre på, at du får en af de bedste perioder i dit liv, og vi er ligeledes

Læs mere

KB Ungdomsfodbold U14-U19 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

KB Ungdomsfodbold U14-U19 KJØBENHAVNS BOLDKLUB KB Ungdomsfodbold U14-U19 KJØBENHAVNS BOLDKLUB Kjøbenhavns Boldklub blev stiftet d. 26. april 1876. I de første par år blev der kun spillet langbold, men i 1879 indførtes fodbold og cricket, og fra 1883

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

For piger og drenge født 1993-1999

For piger og drenge født 1993-1999 For piger og drenge født 1993-1999 2007 Officielle sponsorer for DBU Børn og ungdom fra leg til landshold Velkommen på DBUs Fodboldskole 2007 Så er det allerede tid til, at vi for 15. gang kan byde velkommen

Læs mere

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH)

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH) Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold () Formål og målsætninger: Haderslev Ungdoms Håndbold () er et holdfællesskab af deltagne samarbejdsklubber. For tiden deltager Team Haderslev KFUM () og

Læs mere

Fra talent til Champions League

Fra talent til Champions League Fra talent til Champions League Fra talent til Champions League Udvikle talenter til F.C. København De næste 30 min.: Intro til vores koncept og tankegang Hvilke parametre er afgørende for at opnå succes?

Læs mere

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Kære ungdomsspillere og forældre Velkommen til KBK. Badmintonklubben der blev stiftet tilbage i 1928, og som gennem alle år har samlet badmintonspillere

Læs mere

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 For Roskilde Håndbold begynder talentarbejdet allerede i de yngste årgange, ja, principielt begynder det allerede fra babyhåndbolden ved Voksne

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Formålet med arbejdet i Pigeafdelingen følger naturligvis Den Gule Tråd i Skjold Birkerøds overordnede retningslinjer for udvikling og træning. Dvs. at alle

Læs mere

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse Mission At tiltrække, udvikle og fastholde flest mulige spillere i AFK UY frem til overgang til AFK UÆ. At udvikle hver spillers fodboldmæssige færdigheder bedst muligt under hensyntagen til den enkelte

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

Velkommen til. FC Holte

Velkommen til. FC Holte Velkommen til FC Holte Velkommen til FC Holte fodbold mest for sjov Foreningen FC Holte (FCH), der har hjemsted i Søllerød kommune, er stiftet den 26. august 2003. FCH er en afdeling af Holte Idrætsforening

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 1999 Blovstrød IF Fodboldafdeling Endnu et fodboldår er passeret. Det er en lidt speciel situation for mig at stå i her til denne generalforsamling og aflægge beretning da det er mit

Læs mere

Vision. Med ønske om en god sæson. Børne- og Ungdomsudvalget i Løgstør HK

Vision. Med ønske om en god sæson. Børne- og Ungdomsudvalget i Løgstør HK Trænermappen r Г Vision Ungdomsudvalget vil gerne med denne trænermappe prøve at gøre dagligdagen nemmere for alle Jer trænere, der gør et fantastisk stykke arbejde med klubbens ungdomsspillere. Vi håber

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING

TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING TRÆNERHÅNDBOG HORNBÆK SPORTSFORENING VELKOMMEN SOM TRÆNER I HSF- FODBOLDAFDELING Klubben er etableret i 1945, og har siden starten stille og roligt udvidet sit medlemstal. Der er nu ca. 300 aktive spillere

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre HÅNDBOLD REGION ØST BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere Børneledere Forældre Senest opdateret d. 10. september 2013 Indhold Forord... 3 Børnehåndbold.... 4 Oversigt over HRØs Børnestævne-aktiviteter....

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen

Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen SØNDERMARKENS IDRÆTSKLUB FODBOLDAFDELINGEN Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen Tirsdag, den 24. februar 2015, kl. 19.00 Pkt. Emne : Referat : 1. Valg af dirigent : blev foreslået og valgt

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER Maj 2016 VELKOMST FRA FORMANDEN På vegne af Lundtofte Boldklub byder jeg nye spillere og deres familie velkommen til klubben!

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE Forslag 1 4 Medlemmer (Ny tekst) 4.1 Som medlemmer kan optages fodboldspillende foreninger, samt høj-og efterskoler. 4.2 Foreninger og høj-og efterskoler, der ønsker at blive

Læs mere

NYHEDSBREV DECEMBER 11

NYHEDSBREV DECEMBER 11 NYHEDSBREV DECEMBER 11 Glædelig jul og godt nytår fra Fodboldafdelingen Fodboldafdelingen vil gerne give en stor tak til de mange frivillige kræfter i klubben, som i løbet af 2011 har lagt knofedt i at

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen

Ansøgning til udviklingspuljen Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg

Læs mere

Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk

Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk VELKOMMEN TIL Hirtshals Boldklub - ungdomsafdelingen byder alle velkommen til årets skolefodbold-stævne. Interessen

Læs mere

SUND SKOLE Jesper Carls 2010 1

SUND SKOLE Jesper Carls 2010 1 SUND SKOLE Jesper Carls 2010 1 Indholdsfortegnelse En sund skole. side 3 Sund krop... side 5 Sund kost... side 7 Daglig motion side 7 Sund medarbejder.. side 9 Økonomi side 10 2 EN SUND SKOLE Hvorfor et

Læs mere

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår.

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår. KBU Ved Sporsløjfen 10, 2 2100 København Ø. Tlf.: 3927 7144 FAX.: 3927 7244 Mail: kbu@kbu.dbu.dk Hjemmeside: www.kbu.dbu.dk Telefontid: Man Tors kl. 12:00 16:00 Fre kl. 12:00 15:00 Kontortid: Man Tors

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Tag på sportsskole Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder hvert år i sommerferien en række sportsskoler for børn med et handicap. Sportsskolerne

Læs mere

VEJLE TAEKWONDO KLUB

VEJLE TAEKWONDO KLUB VELKOMMEN TIL VEJLE TAEKWONDO KLUB Horsensvej 74A 7100 Vejle T: 75 72 37 74 www.vejle-taekwondo.dk Indhold - Vejle Taekwondo klub - Hvad er Taekwondo? - Fysiske og mentale udfordringer - Hold oversigt

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere