Målmandstræning i FA Målmandsakademiet FA 2000

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Målmandstræning i FA 2000. Målmandsakademiet FA 2000"

Transkript

1 Målmandsakademiet FA 2000 Målmænd i FA 2000, årgang 2001/2002

2 Indholdsfortegnelse Forord Baggrund Målmandstræning i FA 2000 Den blå tråd i målmandstræning Hvordan træner vi i FA 2000 Krav og forventninger til børne- og ungdomsmålmænd i FA 2000 Målmandens rolle på fodboldholdet Krav og forventning til målmandstræner i FA 2000 Træning og kontaktoplysning Samarbejde med Goalkeeper Academy

3 Forord I FA 2000 ønsker vi klare rammer for vores børne- og ungdomsmålmandstræning. Målmændene i FA 2000 skal tilbydes en struktureret målmandstræning, hvor de kan udvikle deres kompetencer, og derved blive gode til lige netop det han eller hun skal bidrage med på fodboldbanen, nemlig at igangsætte eget spil frem ad banen, styre sit forsvar og ikke mindst forhindre bolden i at ryge i eget mål, m.m.. Den enkelte målmand skal igennem målmandstræningen opleve glæde og begejstring ved faget samt opleve fornemmelsen af at blive en bedre målmand igennem en seriøs og målrettet målmandstræning, og i sidste ende opnå egen og andres anerkendelse herved. De efterfølgende beskrevne retningslinjer for målmandstræning er først og fremmest rettet mod jer trænere, årgangsansvarlige og forældre som varetager målmandstræning af børne- og ungdomsspillere eller har en dreng eller pige som står på mål i aldersgruppen U8-U15. FA 2000 vil gøre en forskel for målmændene, således at alle målmænd kan få dygtig målmandstræning uanset niveau - vi håber på jeres opbakning! God fornøjelse med den fremtidige målmandstræning. Cheftræner for målmandsakademiet i FA 2000 Lars Astrup Sportslig ansvarlig for målmandsakademiet i FA 2000 Steen Kundby

4 Baggrund Fodboldklubben FA2000 har deres eget målmandsakademi, hvor målet er; o at udvikle og skabe dygtige børne- og ungdomsmålmænd o at skabe et samvær og sammenhold blandt vores målmænd på tværs af årgangene o at give de yngre målmænd en ældre målmand som de kan se op til og søge råd hos o at vi får et fælles kammeratskab og en samlet kultur omkring det at være målmand Vi startede i foråret 2014, hvor vi langsomt begyndte med målmandstræning af A-målmænd for årgang 2002, senere kom 2001 og 2004 med i træningen. I starten af 2015 begyndte vi med fast fællestræning for alle A-målmænd i alderen U9-U15 samt træning af B-målmænd i årgang U13-U15. Og endelig i efteråret 2015 blev der etableret en fælles struktur for målmandstræning i klubben, således at alle A- og B-målmænd i alder U9-U15 har fælles målmandstræning hver fredag. Det var nødvendig med en lang indflyvningsperiode, hvor vi arbejdede i tre sideløbende spor. Det første tog udgangspunkt i klubledelsen, som fastlagde retningen og mål i forhold til opbygning af et målmandsakademi, herunder træning af målmænd på elitehold og breddehold, henholdsvis keepere på A- og B-niveau. Det andet spor handlede om inddragelsen af og information til klubbens trænere på banen og årgangslederne. Det sidste spor bestod i uddannelse af målmandstrænere. Denne proces er således afsluttet, og vi er nu i gang med fællestræning og forsat etablering af en samlet målmandskultur, hvor vi træner den enkelte målmand.

5 Målmandsakademiet i FA 2000 Målmandsakademiet FA2000 ledes til dagligt af en chefmålmandstræner, og består af et samlet trænerteam på seks til otte trænere, som alle er professionelle og erfarne trænere, der enten har praktisk erfaring fra højt niveau eller/og har en målmandslicensuddannelse, minimum M0, fra DBU. Målmændene på målmandsakademiet trænes ud fra alder, A- eller B-hold, og i forhold til en samlet vurdering af målmandens grundlæggende færdigheder. På den baggrund indplaceres målmanden på et træningshold, som har afsæt i et af to forskellige spor; Elite- og Breddehold. Eliteholdet dækker målmænd på klubbens førstehold i årgang U13-U17 samt gruppen af A- keepere i årgang U10-U12. Der gennemføres som minimum en træning af 1-2 timers varighed pr. uge. Derudover tilstræbes det, at der er en målmandstræner, som følger målmandens almindelige holdtræning, for årgang U13-U15, ca. hver anden uge. Breddeholdet dækker en ugentlig træning for alle interesserede i målmandsposten i alderen U8-U17, varighed ca. 1 time. Ligeledes tilbydes alle keepere løbende ekstra træning i samarbejde med Goalkeeper Akademi, som er Danmarks største målmandsskole. I FA 2000 er vores keeperne opdelt i følgende to hold (årgange): Hold U8-U9 Hold U Hold U13-14 Hold U15-17 Der er tilknyttet en ansvarlig cheftræner til hvert hold, som har ansvar for træningen. Målmændene opdeles, således at årgangene U8-U12 og U13-U17 træner hver for sig. Hvert hold inddeles yderligere i hold af 3-4 målmænd, i forhold til niveau, alder og køn, som så trænes af en fast tilknyttet målmandstræner.

6 Målmændene vurderes ud fra følgende fem grundlæggende skills på en skala fra 1-5; Forståelse for position, udgangsstilling, placeringsevne og bevægelse i målet, herunder faldteknik, benarbejde, springteknik, m.m. Håndtering af en foldbold med hænderne, herunder håndtering af bold med en hånd og to hænder, gribeteknik, udkast, boksning, sviffe m.m. Teknik med fødderne i forhold til målmandsrollen, herunder ud spark, målspark, samspil med forsvar m.m. Modenhed i forhold til alene post, herunder ansvar, overblik og taktisk spilforståelse, kommunikation og styring af forsvar, m.m. Det fysiske; råstyrke, robusthed, motorik og koordination, atletisk, mental udholdenhed og fokus, m.m. Hele tankegangen omkring målmandstræning tager afsæt i grundlæggende tekniktræning af målmanden, som den vigtigste forudsætning for kunne udvikle en dygtig målmand. En anden vigtig ting er det fællesskab, som målmændene har og oplever sammen gennem fælles træning med andre målmænd.

7 Den Blå tråd i målmandstræning FA 2000 følger DBU s Røde tråd i forhold til målmandstræning. Vi vil, som fodboldklub, gerne tilbyde alle klubbens piger og drenge målmandstræning, dog ønsker vi ikke specialisere nogen til at være målmand for tidligt. Det vil være uhensigtsmæssigt at tilbyde specifikt målmandstræning i aldersgrupperne U6- U7. For disse aldersgrupper anbefales det, at træneren bestræber sig på at lade alle de spillere, der har lyst til det, at prøve at stå på mål. Det kan anbefales at lave en rotationsordning, hvor alle prøver målmandsrollen på det enkelte hold. I aldersgrupperne U8 U9 er det fortsat vigtigt, at så mange som muligt får muligheden for at prøve at være med til målmandstræningen. Målmandsakademiet understøtter det enkelte U6- U9 hold med fælles grundlæggende målmandstræning af hele holdet, således at alle kan prøve at være målmand. Det tager ca. fem år at udvikle en målmand, hvilket hænger godt sammen med at mange klubber først for alvor begynder en konkret målmandstræning fra U13, men vores erfaring viser at denne træning allerede bør påbegyndes i alderen U10. Vi mener, at basistræningen allerede bør starte i alderen U10, således at man tidligt lærer og arbejder med bevægelse, gribe- og faldteknik i forhold til at forebygge skader. For at sikre en blå tråd gennem målmandstræningen i FA 2000, har vi sat os nogle udviklingsmål for vores målmænd i de respektive aldersgrupper. Målene skal opfattes som rettesnore, men målmandstræningen skal helt klart bære præg af, at der tages hensyn til udviklingsmålene. Udviklingsmål for målmænd på de enkelte årgange i FA 2000 tager afsæt de tidligere beskrevne grundlæggende skills (1-5) og DBU s mål for aldersbaseret målmandstræning. I den sammenhæng anvender vi følgende spørgsmål; Hvad er basis for en målmand på de enkelte årgange? Hvad skal en god målmand kunne? Hvad skal en elitemålmand kunne? Hvad kendetegner et målmandstalent?

8 Målmandstræningen fra U8 og opefter er beskrevet i nedenstående skema: Kilde; Oversigt aldersbaseret målmandstræning, DBU Evaluering Det er vigtigt, at strukturen omkring målmandstræningen evalueres for eventuelt at kunne foretage de nødvendige justeringer i forhold til klubbens træning. Ligeledes skal der foretages en evaluering af klubbens målmænd. Er den enkelte målmand blevet bedre? Har han/hun vist den rette indstilling? Osv. Evalueringen foregå som minimum i juni og december samt løbende efter behov. Evalueringen foretages ud fra de opstillede krav i DBU.

9 Hvordan træner vi på Målmandsakademiet i FA 2000 Chefmålmandstrænerne fastlægger i samråd med den sportslige ansvarlige, resten af trænerteamet og evt. sammen med de enkelte trænere hvert halve år, 4-6 temaer, som der trænes efter. Der arbejdes med hvert tema i ca. 1 måned, hvilket svarer til 4-5 træningspas. Hvert træningspas varer ca. 90 minutter, som fx kan fordeles således; Fælles opvarmning i forhold til tema, 20 minutter Øvelse 1+2+3, i alt 3 x 20 minutter Evaluering, afslutning og evt. hjemmeøvelse, i alt 10 minutter Eksempelvis træningspas; Fælles opvarmning med fokus på de efterfølgende øvelser Øvelse 1; Grundlæggende faldteknik Øvelse 2; Grundlæggende gribeteknik Øvelse 3; Kombination af øvelse 1+2, samt evt. bevægelse og placering i mål Opsamling på øvelser + egen øvelse af gribetrekanten til næste gang Krav og forventninger til børne- og ungdomsmålmænd i FA 2000 Alle målmænd og målmandstrænere inviteres til at deltage i Holdsport. Der kræves, at man altid ringer /SMS afbud til målmandstræneren, hvis man bliver forhindret i at komme til træning Der kræves, at man altid bringer velplejede materialer med til træning. Derudover skal man altid sørge for, at medbringe en drikkedunk med vand til træning Der kræves, at man udviser respekt over for de andre målmænd og målmandstræneren. Det vil sige, at man er en kammerat Det forventes, at man udviser lyst og engagement til at blive en bedre målmand Det forventes, at man skal forsøge at hjælpe de andre målmænd til at blive bedre ved at give gode råd Målmænd der, efter flere advarsler fra målmandstrænerens side, enten ikke kan eller vil leve op til ovenstående krav og forventninger må betragtes som uegnede til at indgå i den normale målmandstræning.

10 Målmandens rolle på fodboldholdet Målmandens rolle på et fodboldhold skiller sig væsentligt ud fra en markspillers. o Målmanden er selvfølgelig en spiller på lige fod med de øvrige spillere, men det faktum, at han er målmand gør ham helt speciel, da ingen andre er alene om sin rolle på holdet det kræver mod og robusthed o Han er ført og fremmest en del af den bagerste forsvarskæde på holdet, hvor markspillerne her må betragtes, som hans nærmeste samarbejdspartnere. Men han også sig selv målmanden o Målmanden er den person som er bagerst placeret under kamp, og derfor har det bedste overblik i forhold til holdet. Det gør det naturligt, at han også i højere grad end andre spillere skal kunne styre holdet bagerste forsvarskæde og dirigere holdet i forbindelse med dødboldssituationer o En rolle der skiller sig ud ved, at han må noget alle de andre på holdet ikke må, o han må tage bolden med hænderne o Han er spilleren der har fået bemyndigelse til, at må bruge hænderne for som sidste skanse, at forhindre modstanderen i at score mål. Det betyder, at hans træning tager afsæt i træning og håndtering af bolden med hænderne. o At man må spille med både hænder og fødder i en fodboldkamp betyder også, at for at kunne udnytte denne fordel mest optimalt, så trænes vores målmænd særligt i position, bevægelsesmønstre og igangsætning Målmandstræningen er derfor en nødvendighed for at skabe en dygtig målmand til gavn for holdet, og samtidig er adskillelsen fra de øvrige holdkammerater også med til, at tildele målmanden en anderledes rolle i gruppen.

11 Målmandstræner i FA 2000 For at målmandstræningen i børne- og ungdomsafdelingen kan fungere optimalt uden, at den enkelte målmandstræner står med for mange målmænd ad gangen, så bør klubben bestræbe, at der som minimum er 4 målmandstrænere tilknyttet FA Uddannelse er en vigtig forudsætning for at kunne gennemføre målmandstræning med kvalitet, da det har en positiv smittende effekt på træningen af målmændene. Det skal være sjovt og lærerigt at komme til målmandstræning, da det animerer den enkelte målmand til at blive bedre. Det er derfor vigtigt at målmandstrænerne, der er tilknyttet målmandsakademiet har lyst til at uddanne sig, og derved kunne leve op til klubbens målsætning i forhold målmandstræning. De målmandstrænere der er tilknyttet målmandsakademiet bør tilbydes DBU målmandstrænerkursus M0 og M1. De to uddannelser arbejder med alle de grundlæggende færdigheder inden for målmandsfaget, og kan direkte bruges i arbejdet med de yngste til de ældste målmænd. DBU målmandstræneruddannelse

12 Træning og kontaktoplysninger Alle interesserede målmænd har mulighed for at deltage i to-tre træningspas, herefter vurderes det i samarbejde med forældrene og målmandens klub om målmanden kan spille i FA2000. Træningssted for alle; FA 2000 s anlæg på Nandrupsvej, Frederiksberg Træningstid for målmænd: A-niveau u10-u12, hver fredag klokken B-niveau u10-u12, hver fredag klokken Der er ligeledes mulighed for holdtræning af målmænd u8-u9 på samme tidspunkt A- og B-niveau u13-u17, hver fredag klokken Træning af FA 2000 målmænd på hold der er yngre end u8: Vi kommer som trænerteam gerne ud og fortæller samt giver gode råd om, hvad man som træner skal være opmærksom på i forhold til målmandsposten. Ligeledes vil vi gerne komme og træne sammen med jer, således at vi konkret kan øve jeres målmænd eller dem som kunne have interesse for at være målmand. Alle henvendelser fra målmænd, som ønsker at blive tilknyttet målmandsakademiet i FA2000, skal rettes til Chefmålmandstræner Lars Astrup, mobil , laas@fredensborg.dk Målmandsakademiets trænerteam: Lars Astrup Daniel Dengaky Daniel Preisler Larsen Stefan Omar Stefansson Benjamin Mølgaard Nerup Jørn Henrik Levy Rasmussen Emil Ousager (Årgang u10-u12) (Årgang u13-u17) (Årgang u13-u15) (Årgang u13-u15) (Årgang u10-u12) (Årgang u10-u12) (Årgang u10-u17) Målmandsakademiet er oprettet på Holdsport, således at man har kontakt oplysninger på alle målmænd og målmandstrænere.

13 Samarbejde med Goalkeeper Academy FA 2000 vil være kendt for at udvikle og træne børne- og ungdomsmålmænd i de lokale og omkring liggende klubber, således at det er attraktivt og spændende at være målmand. Vi mener, at en koncentreret og effektiviseret fokusering på målmandsspillet vil skabe glæde og udvikling hos de deltagende målmænd. En glæde og udvikling, som keeperne kan tage med tilbage til i klubberne, og således gøre en forskel for egen klub, - ikke mindst når keeperne er ude og spille kampe sammen med deres eget fodboldhold. FA2000 har siden 2015 samarbejdet fast med Goalkeeper Academy (GKA), som er Danmarks største målmandsskole, omkring målmandstræning i klubben. FA2000 ønsker i samarbejde med GKA at skabe et målmandsmiljø for egne målmænd, hvor man tilbyder dem ekstra målmandstræning sammen med målmænd fra andre klubber. FA 2000 tilbyder i samarbejde med GKA kontinuerlig målmandstræning for målmænd, hvor hver målmand tilbydes 12 øvelseslektioner, der er målrettet på at udvikle og skabe nye kompetencer hos den enkelte målmand. Målmandsøvelser er nøje planlagt og udvalgt ud fra ønsket om, at kunne tilbyde målmændene relevant, udviklende og inspirerende målmandstræning, uafhængigt af alder og niveau. Målmandstræningen gennemføres af trænere fra Målmandsakademiet i FA FA 2000 Målmands akademi og Goalkeeper Academy, Du kan læse nærmere om målmandsskolen;

Målmandstræning i FA Målmandsakademiet FA 2000

Målmandstræning i FA Målmandsakademiet FA 2000 Målmandsakademiet FA 2000 Målmænd i FA 2000 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 BAGGRUND... 4 MÅLMANDSAKADEMIET I FA 2000... 5 I FA 2000 ER VORES KEEPERNE OPDELT I FØLGENDE ÅRGANGE:... 5 MÅLMÆNDENE VURDERES

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

Talentfulde fodboldpiger

Talentfulde fodboldpiger Talentfulde fodboldpiger U14, Mester >>Spillersamtale 2015

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER

BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER HÅNDBOLD REGION ØST BØRNEHÅNDBOLD STÆVNER Håndbog 2011-2012 til: Børnetrænere Børneledere Forældre Andre interesserede INDHOLDSFORTEGNELSE - HÅNDBOG BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Side 2 Side 3 Side 4-7 Side 7-9

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre HÅNDBOLD REGION ØST BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere Børneledere Forældre Senest opdateret d. 10. september 2013 Indhold Forord... 3 Børnehåndbold.... 4 Oversigt over HRØs Børnestævne-aktiviteter....

Læs mere

Vision. Med ønske om en god sæson. Børne- og Ungdomsudvalget i Løgstør HK

Vision. Med ønske om en god sæson. Børne- og Ungdomsudvalget i Løgstør HK Trænermappen r Г Vision Ungdomsudvalget vil gerne med denne trænermappe prøve at gøre dagligdagen nemmere for alle Jer trænere, der gør et fantastisk stykke arbejde med klubbens ungdomsspillere. Vi håber

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk HIF Fodbold Årgangsbog for U9 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende Forældreinformation Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende grundlæggende værdier: Loyalitet

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8 MICRO FODBOLD U6-U8 Starten på et fodboldeventyr 1 Velkommen Alle trænere og ledere omkring Microfodbolden i Odense Boldklub vil gerne byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for at I har valgt

Læs mere

VB s Talentakademi. - et tilbud til alle drenge og piger fra U8-U12

VB s Talentakademi. - et tilbud til alle drenge og piger fra U8-U12 VB s Talentakademi - et tilbud til alle drenge og piger fra U8-U12 Vejle Boldklub er glade for igen at kunne tilbyde fredagstræning på talentakademiet, som er for alle, der har lyst til endnu mere fodbold

Læs mere

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF.

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. 23. november 2013 C-Licens Evaluering Forløb fra 19. april 2013-12. november 2013 (Online Eksamen - 25 spørgsmål indenfor en time) Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. December 2012 startede

Læs mere

Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014. Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April

Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014. Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014 Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April Lørdag aften: Fest, med spisning, hygge, præmieoverrækkelse og meget mere for alle svømmere, søskende

Læs mere

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Forord: Ny politik styrker samarbejdet Handicaprådet i Aalborg Kommune har opfordret til, at der med udgangspunkt i Aalborg Kommunes overordnede handicappolitik

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

TC-Håndbog. Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer.

TC-Håndbog. Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer. TC-Håndbog Vejledning for trænere og styregruppemedlemmer. Formål: TC fastholder og talentudvikler unge løbere, samt skaber en kontinuerlig udvikling af talentmassen. TC omsætter det beskrevne træningskoncept

Læs mere

Boldklubben FREM - vejen frem

Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM vejen frem Denne folder bør ses som fundamentet for fodbolden i Boldklubben FREM og samtidig være udgangspunkt for den daglige omgang i klubben. Boldklubben

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012 FM i fodbold 2012 VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september Program Marts 2012 1 Landsstævne i fodbold for KFUM hold. Igen i år har Herning KFUM Fodbold fornøjelsen at invitere ungdomsspillere,

Læs mere

FRAFALDSANALYSE BEDRE FASTHOLDELSE - hovedpointer fra DBTU s frafaldsundersøgelse.-

FRAFALDSANALYSE BEDRE FASTHOLDELSE - hovedpointer fra DBTU s frafaldsundersøgelse.- FRAFALDSANALYSE BEDRE FASTHOLDELSE - hovedpointer fra DBTU s frafaldsundersøgelse.- Bordtennis en svingdørsidræt? Næ nej, den egenforståelse kan vi godt gøre op med. Frafaldsanalysen viser, at 70% af de

Læs mere

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER FORÆLDRE Om Klubfidusen Dit barns fodboldklub har valgt at arbejde med Klubfidusen. Klubfidusen er en trivselsindsats, der kombinerer viden om børns trivsel og viden fra fodboldverdenen, og som er udarbejdet

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Hvidovre IF Håndbold ønsker at få del i den kommunale sponsorpulje og ansøger hermed om 50.000,- kr. Hvad skal pengene bruges til? Beløbet skal anvendes

Læs mere

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014 Børnefodbold i Randers Freja Februar 2014 Fælles bestemmelser Trænere og ledere Træningsprincipper Kampafvikling De 10 Forældrebud Generelle Retningslinjer Børnefodbold i Randers Freja omfatter alle drenge-

Læs mere

DBU KØBENHAVN BØRNESTÆVNER DBU KØBENHAVN EN DEL AF NOGET STØRRE WWW.DBUKOEBENHAVN.DK

DBU KØBENHAVN BØRNESTÆVNER DBU KØBENHAVN EN DEL AF NOGET STØRRE WWW.DBUKOEBENHAVN.DK DBU KØBENHAVN BØRNESTÆVNER WWW.DBUKOEBENHAVN.DK DBU KØBENHAVN EN DEL AF NOGET STØRRE INDHOLD 03 Introduktion DBU København og medlemsklubberne skal i fællesskab skabe de bedste rammer om DBU Københavns

Læs mere

Børn med særlige behov: Hvad har vi gjort for at inkludere dem i fællesskabet.

Børn med særlige behov: Hvad har vi gjort for at inkludere dem i fællesskabet. Evaluering læreplaner Spirerne 2009 2011. Udarbejdet marts 2012. Temaerne: Barnets alsidige personlige udvikling, sprog og natur og naturfænomener. Læringstema: Fri for mobberi. Status: Tiltag. Intern

Læs mere

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET 2012 NR. 4. 4. OKTOBER 2012 Nyt medlem i ungdomsudvalget Det er med glæde, at vi kan oplyse at ungdomsudvalget er blevet et medlem rigere, idet Peter Jensen (tidligere trænere for årgang 2000 dr. og far

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

i Skanderborg Kommune

i Skanderborg Kommune 2010 Rettet : 17.2: 6. klasse Uøvet, 8. klasse Øvet / Uøvet i Skanderborg Kommune Rettet : 22.2: 6. klasse Uøvet, 6. klasse Øvet Rettet: 24.2: 8. klasse Uøvet Rettet 25.2 7. klasse Øvet Program for indefodboldstævnet

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF Den Gule Linie Målet og Vejen Tekniktræning og talentudvikling i ØFC ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF 1918 Egedal Teknikmærke Egedal Teknikmærke er et begyndermærke, der i sin grundstruktur svarer til DBU s Bronzemærke,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Trænermanual Kjellerup Håndboldklub

Trænermanual Kjellerup Håndboldklub Trænermanual Kjellerup Håndboldklub For U8, U10, U12 og U14-1 - Juni 2011, Leo Jespersen Indholdsfortegnelse: Indledning:.. Side 3 U8:. Side 5 U10:.. Side 7 U12:.. Side 10 U14:.. Side 13 Krav til træner:..

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 7.- 9. klasse - Håndboldteknik og spilstrategi Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE. KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

Indbydelse til Ungekursus (håndbold)

Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Arrangement nr. 201001653005 Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Fredag den 15. oktober kl.19:00 til søndag den 17. oktober kl.16.00 i Idrætscenter Vendsyssel (Vrå), (Stadionvej 17, 9760 Vrå) Vi skal

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår Årsplan U8-9 Piger Efterår 2010 Årsplan for U8-9 piger Årgang: Pigespillere født i 2003 og 2002 Trænere: Søren Skytte Vibevej 14 Sunds Tlf.97141418 Jacob Ganc Linåparken 81 Sunds Tlf. 25370737 Linette

Læs mere

De gode overgange Dagpleje/vuggestue - børnehave

De gode overgange Dagpleje/vuggestue - børnehave SKAL OPGAVE: Samtaler i dagpleje/vuggestue. Ved 2½ års alderen tilbydes alle forældre en forældresamtale. Formål: At få afklaret om der er områder hvor der skal være særlig fokus frem mod starten i børnehaven.

Læs mere

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvad gør vi nu? Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvis ovenstående har givet jeres klub lyst til at starte et Special Olympics-hold eller blot at høre nærmere om indholdet,

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Teenager, Sport. Leder?

Teenager, Sport. Leder? Teenager, Sport. Leder? Målrettet lederuddannelse for de 14-19 årringe i idrættens verden Morgendagens ledere kan findes og udvikles i idrættens verden hvis vi vil! Oplæg til en excellent proces udarbejdet

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010 Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethes Vej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen

Ansøgning til udviklingspuljen Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes ansvar, både i generelt godkendte plejefamilier,

Læs mere

Kampreferater - 2007 1. Senior

Kampreferater - 2007 1. Senior Kampreferater - 2007 1. Senior Ude mod AC Frederiksberg (4-0)... 2 Ude mod Bosna (2-3)... 2 Hjemme mod Gentofte (2-2)... 3 Ude mod Gentofte (2-2)... 3 Hjemme mod Volvox (4-0)... 4 Ude mod Firkanten (1-3)...

Læs mere

ISHOCKEY. AaB Ishockey. Sponsorprospekt. Sæson 2012/2013. 20080915a

ISHOCKEY. AaB Ishockey. Sponsorprospekt. Sæson 2012/2013. 20080915a ISHOCKEY Sponsorprospekt Sæson 2012/2013 20080915a Olympiaparken Gigantium Willy Brandts Vej 31 9220 Aalborg Øst www-aab-is.dk Lidt om Ishockeysporten i Aalborg har igennem de senere år oplevet en fantastisk

Læs mere

Velkommen i klubben. HI-Fodbold. Målsætning og filosofi vision. Est. 1923. Trænere/holdledere. Kontor. Til nye medlemmer

Velkommen i klubben. HI-Fodbold. Målsætning og filosofi vision. Est. 1923. Trænere/holdledere. Kontor. Til nye medlemmer HI-Fodbold Velkommen i klubben Est. 1923 Til nye medlemmer Herlev Fodbold Tvedvangen 200 2730 Herlev. Opdateret september 2014. (Nord) Med denne folder byder vi dig velkommen til HI-Fodbold. HI-Fodbold

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 For Roskilde Håndbold begynder talentarbejdet allerede i de yngste årgange, ja, principielt begynder det allerede fra babyhåndbolden ved Voksne

Læs mere

Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift

Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift HVEM ER VI KHKS håndbold er en underafdeling af Kr. Hyllinge IF (KHIF), men en sammenslutning af Kirke Hyllinge og Kirke Sonnerup Håndbold (KHKS Håndbold).

Læs mere

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort 43547_Rødtkort2010.indd 1 2/3/10 3:04 PM Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag Giv racismen det røde kort 2 Projektets baggrund

Læs mere

Tænk som en topatlet!

Tænk som en topatlet! At eliterytteren er en atlet på lige fod med alle andre atleter, og at det kræver benhårdt fysisk arbejde at ride sig i toppen og blive der - det er de fleste hestemennesker klar over. Men at man rent

Læs mere

Spillerudviklingsprogram.

Spillerudviklingsprogram. Spillerudviklingsprogram. Introduktion - HIKs fodboldmiljø rammer og målsætninger. I Hellerup Idrætsklub findes der en lang tradition for at børn, unge og voksne mødes og finder glæden ved at spille verdens

Læs mere

GUIDE. til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK. Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre.

GUIDE. til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK. Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre. GUIDE til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre. Din motivation bestemmer, hvad DU gør. Din attitude bestemmer, hvor godt DU gør

Læs mere

Vi udvælger de forskellige aktiviteter efter udviklingspunkter og sammensætter gruppen efter relationer.

Vi udvælger de forskellige aktiviteter efter udviklingspunkter og sammensætter gruppen efter relationer. Pædagogik i Peter Fabers Vejs specialafdeling I afdelingen arbejder vi intensivt og specialpædagogisk med personlig og social udvikling og med fokus på den generelle trivsel og mestring af livet. Vi udarbejder

Læs mere

Velkommen til Vodskov Cup 2012

Velkommen til Vodskov Cup 2012 Velkommen til Vodskov Cup 2012 Lørdag den 30. juni Søndag den 1. juli Vodskov IF byder velkommen! Alle deltagende klubber ønskes velkommen til vores stævne Vodskov Cup 2012, der i år afvikles for 10. gang,

Læs mere

Fra sammenlægnings- til udviklingskommune Nordfyns Kommune Notat vedrørende den politiske struktur mv.

Fra sammenlægnings- til udviklingskommune Nordfyns Kommune Notat vedrørende den politiske struktur mv. 21. oktober 2008 Fra sammenlægnings- til udviklingskommune Nordfyns Kommune Notat vedrørende den politiske struktur mv. 1. Indledning Nordfyns Kommune har anmodet Lundgaard Konsulenterne ved undertegnede

Læs mere

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Formålet med arbejdet i Pigeafdelingen følger naturligvis Den Gule Tråd i Skjold Birkerøds overordnede retningslinjer for udvikling og træning. Dvs. at alle

Læs mere

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON KOM I GANG KOM I GANG! Motorisk udvikling sker over et helt livsforløb. I børneårene op til puberteten er den motoriske udvikling essentiel, da indlæring af bevægelser

Læs mere

Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold

Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold Den gule tråd Sportslig og social målsætning for HOG Fodbold Version 1.2. 06.04.2014 Side 1 af 23 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund og rammer for sportslig og social målsætning... 3

Læs mere

Velkommen til. FC Holte

Velkommen til. FC Holte Velkommen til FC Holte Velkommen til FC Holte fodbold mest for sjov Foreningen FC Holte (FCH), der har hjemsted i Søllerød kommune, er stiftet den 26. august 2003. FCH er en afdeling af Holte Idrætsforening

Læs mere

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Vi kan lige nå et nyhedsbrev fra Aars IK inden 2015 rinder ud.det har været en sæson med masser af aktiviteter på vores anlæg. Her kan bl.a. nævnes: En hulens masse fodboldkampe

Læs mere

Velkommen til Vodskov Cup 2016

Velkommen til Vodskov Cup 2016 Velkommen til Vodskov Cup 2016 Vodskov IF byder velkommen! Weekenden den 25.-26. juni Alle deltagende klubber ønskes velkommen til vores stævne Vodskov Cup 2016, der i år afvikles for 14. gang på Vodskov

Læs mere

Fra talent til Champions League

Fra talent til Champions League Fra talent til Champions League Fra talent til Champions League Udvikle talenter til F.C. København De næste 30 min.: Intro til vores koncept og tankegang Hvilke parametre er afgørende for at opnå succes?

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

DANMARKS OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45

DANMARKS OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45 OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45 Velkommen til Møns Fodbold Klub s Fastelavnsstævne det skøreste i hele Danmark Stævnet hvor alt kan ske og hvor det er rigtig fodboldsjovt at deltage.

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Et hæfte om retningslinjer når du er aktiv spiller i SSF1896 1 Hockey et fællesskab med regler Du har valgt at spille ishockey i SSF1896 Enten starter du nu som

Læs mere

Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV

Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV Klubsamarbejde om Ungdomsfodbold på Vejleegnen K.U.V. s historie. Selve arbejdet med KUV blev startet op i 1995. Det blev gennemført som et samarbejde mellem repræsentanter

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Joachim Steen Jensen et stort golftalent

Joachim Steen Jensen et stort golftalent 1 of 7 Joachim Steen Jensen et stort golftalent Joachim er født 30. maj 1998 i Hornslet. Han har altid dyrket sport. Startede på fodbold som 3-4 årig, som han, indtil han blev 14 år, spillede på højeste

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub

Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Velkommen til badminton i Københavns Badminton Klub Kære ungdomsspillere og forældre Velkommen til KBK. Badmintonklubben der blev stiftet tilbage i 1928, og som gennem alle år har samlet badmintonspillere

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Velkommen i Mini-Søhulen! Vi håber, I finder jer til rette og føler jer vel modtaget - vi er spændte og forventningsfulde, og glæder os til at se jer. Anni Iversen 21-03-2012 Side

Læs mere

Haverslev Idrætsforening

Haverslev Idrætsforening Haverslev Idrætsforening Fodbold-Ungdom Træner mappe Med denne træner-mapper ønsker vi at give vores trænere et indblik i, dels klubbens holdninger til fodbolden, dels at give et praktisk værktøj hvor

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

1. Indledning. 2. TRIF-fodbold værdigrundlag

1. Indledning. 2. TRIF-fodbold værdigrundlag Træningsvejledning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. TRIF-fodbold værdigrundlag... 3 3. Generelt om udviklingen i ungdomsfodbold... 4 4. Vejledning i tilmelding af hold til turneringer og stævner...

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 03.02.2016

Aars IK ordinær generalforsamling 03.02.2016 Aars IK ordinær generalforsamling 03.02.2016 Bestyrelsens beretning 2015. Den 11/2 2015 stod jeg netop på dette sted og berettede om den positive udvikling Aars IK var inde i og det kan jeg med rank ryg

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

Røde Kors telemarketing

Røde Kors telemarketing Røde Kors telemarketing Hvorfor bruger vi telemarketing? Vi benytter os af telemarketing, fordi det virker. Når vi bruger telemarketing, kan vi opnå en hurtig og direkte kontakt til dem, vi ønsker at kontakte.

Læs mere

DANSK FÆGTE-FORBUND. Talentudviklingsprojektet. Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere

DANSK FÆGTE-FORBUND. Talentudviklingsprojektet. Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere DANSK FÆGTE-FORBUND Talentudviklingsprojektet Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere D A N S K F Æ G T E - F O R B U N D Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere Af: Alexander Normann Jørgensen Dansk Fægte-Forbund

Læs mere

Handlinger/aktiviteter

Handlinger/aktiviteter Handlinger/aktiviteter Følgende er en række korte beskrivelser af handlinger og aktiviteter Dansk Sejlunion gør i forbindelse med talentarbejdet i Dansk Sejlunion. Handlinger og aktiviteter er meget rettet

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2014-2015 Sæsonen 2014-2015 starter med første træningsdag den 1. september. Vi har til denne

Læs mere

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH)

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH) Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold () Formål og målsætninger: Haderslev Ungdoms Håndbold () er et holdfællesskab af deltagne samarbejdsklubber. For tiden deltager Team Haderslev KFUM () og

Læs mere

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016 Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk 19. januar 2016 Ungdomslandshold 2016 Arbejdet med ungdomslandshold i 2016 vil have fokus på at styrke den enkelte

Læs mere

TRÆNERSPIREN. Modul 3. Dansk Boldspil-Union

TRÆNERSPIREN. Modul 3. Dansk Boldspil-Union TRÆNERSPIREN Modul 3 Trænerspiren Består af: Modul 1 - Opbygning og afvikling af stationstræning (3 timer) Teori og praktik Modul 2 - Planlægning/opbygning af træning (3 timer) Teori og praktik Modul 3

Læs mere

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub?

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub? Om denne folder Denne folder giver dig som forældre og svømmer en introduktion til konkurrencesvømning i Hovedstadens Svømmeklub. Målgruppen for folderen er forældre og svømmere på konkurrenceafdelingens

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere