Brugsanvisning Dampovn IES6900

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugsanvisning Dampovn IES6900"

Transkript

1 DA Brugsanvisning Dampovn IES6900

2 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED SIKKERHEDSANVISNINGER PRODUKTBESKRIVELSE BETJENINGSPANEL FØR IBRUGTAGNING DAGLIG BRUG URFUNKTIONER AUTOMATISKE PROGRAMMER BRUG AF TILBEHØRET EKSTRAFUNKTIONER RÅD OG TIP VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING FEJLFINDING INSTALLATION ENERGIEFFEKTIV KÆRE KUNDE Tak fordi du valgte dette produkt fra Voss-Electrolux. Vi har skabt det, så du kan nyde en uovertruffen funktionsevne i mange år med nyskabende teknologi, der gør livet lettere funktioner, som du ikke finder i almindelige apparater. Brug et par minutter på at læse mere så du kan få det bedste ud af det. Besøg vores websted for at: Få rådgivning, brochurer, fejlfinding, serviceinformation: Registrere dit produkt for bedre service: KUNDEPLEJE OG SERVICE Brug altid originale reservedele. Sørg for at have følgende data tilgængelig, når du kontakter vores autoriserede servicecenter: Model, PNC, serienummer. Du finder oplysningerne på maskinens typeskilt. Advarsel/Forsigtig-Sikkerhedsanvisninger Generelle oplysninger og gode råd Miljøoplysninger Ret til ændringer uden varsel forbeholdes. 1. OM SIKKERHED Læs brugsanvisningen grundigt, før apparatet installeres og tages i brug. Producenten kan ikke drages til ansvar,

3 hvis apparatet installeres forkert og anvendelsen forårsager skade. Opbevar altid brugsanvisningen sammen med apparatet til eventuel fremtidig brug. 1.1 Sikkerhed for børn og andre udsatte personer Apparatet kan bruges af børn fra 8 år og opefter samt af personer med nedsat fysisk, sensorisk eller psykisk funktionsevne, eller som mangler den nødvendige erfaring eller viden, hvis de er under opsyn eller er blevet instrueret i at bruge apparatet på en sikker måde samt forstår de medfølgende farer. Børn må ikke lege med apparatet. Opbevar al emballage utilgængeligt for børn. Lad ikke børn og husdyr komme tæt på apparatet, mens det køler af. De tilgængelige dele er varme. Hvis apparatet har en børnesikring, anbefales det, at du aktiverer den. Rengøring og vedligeholdelse må ikke udføres af børn uden overvågning. Børn på under 3 år skal holdes på afstand, med mindre de overvåges konstant. 1.2 Generelt om sikkerhed DANSK 3 Installation af apparatet og udskiftning af ledningen må kun foretages af en sagkyndig. Apparatet bliver varmt indvendigt, når det er i brug. Undlad at røre ved apparatets indvendige varmelegemer. Brug altid ovnhandsker til at tage ribber eller ovnfaste fade ud eller sætte dem i. Tag stikket ud inden vedligeholdelse. Se efter, at der er slukket for apparatet, inden pæren skiftes. Ellers er der risiko for elektrisk stød. Undlad at bruge en damprenser til at rengøre apparatet. Brug ikke skrappe slibende rengøringsmidler eller skarpe metalskrabere til at rengøre ovnruden. De kan ridse overfladen, med det resultat, at glasset knuses.

4 4 Hvis netledningen er beskadiget, skal den af sikkerhedsgrunde udskiftes af producenten, et autoriseret servicecenter eller en tekniker med tilsvarende kvalifikationer. For at fjerne ovnribberne skal du først trække ovnribbens forende og derefter dens bagende væk fra sidevæggene. Montér ovnribberne i omvendt rækkefølge. Brug kun den anbefalede temperaturføler til dette apparat. 2. SIKKERHEDSANVISNINGER 2.1 Installation ADVARSEL! Apparatet må kun installeres af en sagkyndig. Fjern al emballagen. Undlad at installere eller bruge et beskadiget apparat. Følg installationsvejledningen, der følger med apparatet. Vær altid forsigtig, når du flytter apparatet, da det er tungt. Brug altid sikkerhedshandsker. Apparatet må aldrig trækkes i håndtaget. Mindsteafstanden til andre apparater og enheder skal overholdes. Sørg for, apparatet er installeret under og opad stabile køkkenelementer. Apparatets sider skal stå ved siden af apparater eller enheder med samme højde. 2.2 Tilslutning, el ADVARSEL! Risiko for brand og elektrisk stød. Alle elektriske tilslutninger skal udføres af en kvalificeret elektriker. Apparatet skal tilsluttes strøm m/jord, jvf. Stærkstrømsreglementet. Sørg for, at de elektriske data på typeskiltet svarer til strømforsyningen. Hvis det ikke er tilfældet, skal du kontakte en elektriker. Brug altid en korrekt monteret lovlig tilslutningskontakt. Brug ikke multistik-adaptere og forlængerledninger. Pas på du ikke beskadiger netstikket og kablet. Hvis der bliver behov for at udskifte netledningen, skal det udføres af vores autoriserede servicecenter. Elledninger må ikke komme i berøring med eller nær ved apparatets låge, især når lågen er varm. Beskyttelsen mod elektrisk stød fra strømførende og isolerede dele skal fastgøres, så den ikke kan fjernes uden værktøj. Sæt først netstikket i stikkontakten ved installationens afslutning. Sørg for, at der er adgang til elstikket efter installationen. Hvis stikkontakten er løs, må du ikke sætte netstikket i. Undgå at slukke for maskinen ved at trække i ledningen. Tag altid fat i selve netstikket. Brug kun korrekte isoleringsenheder: gruppeafbrydere, sikringer (sikringer med skruegevind skal tages ud af fatningen), fejlstrømsrelæer og kontaktorer. Apparatets installation skal udføres med et isolationsudstyr, så forbindelsen til lysnettet kan afbrydes på alle poler. Isolationsudstyret skal have en brydeafstand på mindst 3 mm.

5 DANSK 5 Dette apparat opfylder gældende EØF-direktiver. 2.3 Brug ADVARSEL! Risiko for personskade, forbrændinger og elektrisk stød eller eksplosion. Brug kun apparatet i et husholdningsmiljø. Apparatets specifikationer må ikke ændres. Sørg for, at ventilationsåbningerne ikke er tildækkede. Lad ikke apparatet være uden opsyn, når der er tændt for det. Sluk altid apparatet efter hver brug. Vær forsigtig, når du åbner apparatets dør, mens apparatet er i brug. Der kan trænge meget varm luft ud. Betjen ikke apparatet med våde hænder, eller når det har kontakt med vand. Belast ikke lågen, når den er åben. Brug ikke apparatet som arbejds- eller som frasætningsplads. Åbn apparatets låge forsigtigt. Brug af ingredienser med alkohol kan medføre, at der dannes en blanding af alkohol og luft. Lad ikke gnister eller åben ild komme i nærheden af apparatet, når du åbner lågen. Undlad at bruge brændbare produkter eller ting, der er fugtet med brændbare produkter, i apparatet eller i nærheden af eller på dette. ADVARSEL! Risiko for beskadigelse af apparatet. Sådan undgår du at beskadige eller misfarve emaljen: Stil ikke ovnfaste fade eller andre genstande direkte på apparatets bund. Læg ikke aluminiumfolie direkte på apparatets bund. Hæld aldrig vand direkte ind i det varme apparat. Lad ikke fugtige fade og retter stå i apparatet efter tilberedningen. Vær forsigtig, når du fjerner eller monterer ribberne. Farveændring af emaljen forringer ikke apparatets ydeevne. Det er ikke en fejl, men en naturlig følge af at produktet har været i brug. Brug en dyb bradepande til fugtige kager. Frugtsaft kan lave pletter, som ikke kan fjernes. Dette apparat må kun anvendes til tilberedning af fødevarer. Det må ikke anvendes til andre formål, f.eks. rumopvarmning. Hold altid ovndøren lukket under tilberedningen. Hvis apparatet installeres bag et panel (f.eks. en låge), skal du sørge for, at døren aldrig lukkes, mens apparatet er tændt. Der kan opbygges varme og fugt bag et lukket panelet og forårsage efterfølgende skade på apparatet, skabet eller gulvet. Luk ikke panelet, før apparatet er kølet helt af efter brug. 2.4 Tilberedning med kombidamp ADVARSEL! Risiko for forbrændinger og beskadigelse af apparatet. Frigivet damp kan forårsage forbrændinger: Åbn ikke apparatets låge under tilberedning med damp. Åbn apparatets låge forsigtigt efter tilberedning med damp. 2.5 Vedligeholdelse og rengøring ADVARSEL! Risiko for personskade, brand eller skade på apparatet. Sluk for apparatet, og tag stikket ud af kontakten inden vedligeholdelse. Kontrollér, at apparatet er kølet af. Der er risiko for, at ovnglasset går i stykker. Udskift øjeblikkeligt ovnglassets paneler, hvis de er beskadigede.

6 6 Kontakt det autoriserede servicecenter. Vær forsigtig, når du tager lågen af apparatet. Lågen er tung! Rengør jævnligt apparatet for at forhindre forringelse af overfladematerialet. Rester af fedt eller mad i apparatet kan skabe brand. Rengør apparatet med en fugtig, blød klud. Brug kun et neutralt rengøringsmiddel. Brug ikke slibende midler, skuresvampe, opløsningsmidler eller metalgenstande. Hvis du bruger en ovnspray, skal du følge instruktionerne på emballagen. Rengør ikke katalytisk emalje (hvis relevant) med nogen form for rengøringsmiddel. 2.6 Indvendig belysning Den type pære eller halogenlampe, der bruges til dette apparat, er kun beregnet til husholdningsapparater. 3. PRODUKTBESKRIVELSE 3.1 Oversigt over apparatet Det må ikke bruges til anden belysning. ADVARSEL! Risiko for elektrisk stød. Før pæren skiftes, skal apparatet afbrydes fra lysnettet. Brug kun pærer med samme specifikationer. 2.7 Bortskaffelse ADVARSEL! Risiko for personskade eller kvælning. Tag stikket ud af kontakten. Klip elledningen af, og kassér den. Fjern lågens lås, så børn og kæledyr ikke kan blive lukket inde i apparatet. 2.8 Service Kontakt et autoriseret servicecenter for at få repareret apparatet. Brug kun originale reservedele Betjeningspanel 2 Elektronisk programur 3 Vandbeholder 4 Bøsning til termometer 5 Varmelegeme 6 Ovnpære 7 Blæser 8 Ovnribber, udtagelige 9 Afløbsrør 10 Afløbsventil 11 Rillepositioner 12 Dampåbning 3.2 Tilbehør Trådrist Til kogegrej, kageforme, stege. Bageplade Til kager og lagkagebunde. Grill/bradepande Til bagning og stegning, eller som drypbakke til opsamling af fedt. Termometer Bruges til at måle, hvor gennemstegt kødet er. Teleskop udtræksskinner Til riste og plader.

7 DANSK 7 4. BETJENINGSPANEL 4.1 Elektronisk programur Brug tasterne til at betjene apparatet. Sensorfelt Funktion Kommentar 1 - Display Viser apparatets aktuelle indstillinger. 2 TÆND/SLUK Tænder/slukker for apparatet. 3 4 Ovnfunktioner eller Hjælp til tilberedning Favoritter Berør sensorfeltet én gang for at vælge en ovnfunktion eller menuen: Hjælp til tilberedning. Berør sensorfeltet igen for at skifte mellem menuerne: Ovnfunktioner, Hjælp til tilberedning. For at tænde eller slukke lyset skal du berøre feltet i 3 sekunder. Du kan også tænde lampen, når apparatet er slukket. For at gemme og få adgang til dine favoritter. 5 6 Temperaturvalg Ned-tast For at indstille temperaturen eller vise den aktuelle temperatur i apparatet. Berør feltet i 3 sekunder for at aktivere eller deaktivere funktionen: Hurtig opvarmning. Til at navigere ned i menuen. 7 Op-tast Til at navigere op i menuen. 8 OK Bekræfter valget eller indstillingen. 9 Tilbage-tast Går ét niveau tilbage i menuen. Berør feltet i 3 sekunder for at få vist hovedmenuen.

8 8 Sensorfelt Funktion Kommentar Tid og ekstrafunktioner Minutur Til indstilling af forskellige funktioner. Når en opvarmningsfunktion er i gang, skal du berøre sensorfeltet for at indstille timeren og funktionerne: Panel Lås, Favoritter, Heat+Hold, Set + Go. Du kan også skifte indstillingerne for stegetermometeret. For at angive funktionen: Minutur. 4.2 Display A B C A. Ovnfunktion B. Klokkeslæt C. Indikator for opvarmning D. Temperatur E. En funktions varighed eller sluttidspunkt E D Andre lamper i displayet: Symbol Funktion Minutur Klokkeslæt Varighed Slut tid Temperatur Tidsangivelse Beregning Lampe for opvarmning Lampe for hurtig opvarmning Vægtautomatik Funktionen er i gang. Displayet viser det aktuelle klokkeslæt. Displayet viser den krævede tilberedningstid. Displayet viser, når tilberedningstiden er slut. Displayet viser temperaturen. Displayet viser, hvor længe ovnfunktionen virker. Tryk på og på samme tid for at nulstille tiden. Apparatet beregner tilberedningstiden. Displayet viser temperaturen i ovnrummet. Funktionen er aktiv. Funktionen reducerer opvarmningstiden. Displayet viser, at vægtautomatikken er aktiv, eller at vægten kan ændres.

9 DANSK 9 Symbol Funktion Heat+Hold Funktionen er aktiv. 5. FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. 5.1 Rengøring før ibrugtagning Fjern al tilbehøret og de udtagelige ovnribber fra apparatet. Se kapitlet "Vedligeholdelse og rengøring". Gør apparatet rent, inden du tager det i brug. Anbring tilbehør og udtagelige ovnribber i deres oprindelige positioner. 5.2 Første tilslutning Når apparatet tilsluttes til ledningsnettet eller efter strømafbrydelse, skal der indstilles sprog, displaykontrast og displaylysstyrke samt aktuel tid. 6. DAGLIG BRUG ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. 6.1 Navigering i menuerne 1. Tænd for apparat. 2. Tryk på eller for at indstille menufunktionen. 1. Tryk på eller for at indstille værdien. 2. Tryk på for at bekræfte. 5.3 Forvarmning Forvarm det tomme apparat, inden du tager det i brug. 1. Indstil funktionen: Over-/undervarme og den maksimale temperatur. 2. Lad apparatet være tændt i en time. 3. Indstil funktionen: Varmluft og den maksimale temperatur. 4. Lad apparatet være tændt i 15 minutter. Tilbehøret kan blive varmere end normalt. Apparatet kan udsende lugt og røg. Dette er normalt. Sørg for, at der er tilstrækkelig udluftning i rummet. 3. Tryk på for at gå til undermenuen eller acceptere indstillingen. Du kan når som helst skifte til hovedmenuen med. 6.2 Oversigt over menuer Hovedmenu Symbol Menupunkt Ovnfunktioner Hjælp til tilberedning Egnet til Indeholder en liste med ovnfunktioner. Indeholder en liste med automatiske programmer.

10 10 Symbol Menupunkt Grundindstillinger Favoritter Egnet til Her kan du ændre andre indstillinger. Indeholder en liste med yndlingstilberedningsprogrammer, der er oprettet af brugeren. Undermenu for: Grundindstillinger Symbol Undermenu Indstil aktuel tid Tidsangivelse Hurtig opvarmning Set + Go Heat+Hold Forlængelse af tiden Kontrast display Lysstyrke display Sprog Signal volume Panel signal Alarm/Fejl signaler Beskrivelse Angiver det aktuelle klokkeslæt. Når funktionen er aktiveret, vises den aktuelle tid i displayet, når apparatet slukkes. Når den er aktiveret, reducerer funktionen opvarmningstiden. Når den er aktiveret, kan du vælge funktionen i vinduet Valg af funktion: Set + Go. Når den er aktiveret, kan du vælge funktionen i vinduet Valg af funktion: Heat+Hold. Aktiverer og deaktiverer funktionen Forlængelse af tiden. Indstiller kontrast i displayet i trin. Indstiller lysstyrke i displayet i trin. Angiver sprog. Indstiller lydstyrke for tastetoner og signaler i trin. Aktiverer og deaktiverer lyden for sensorfelterne. TIL/FRA-fingertouch-feltets tone kan ikke deaktiveres. Aktiverer og deaktiverer alarmtonerne. DEMO-tilstand Aktiverings- / deaktiveringskode: 2468 Service Fabriksindstillinger Viser softwarens version og konfiguration. Sætter alle indstillinger tilbage til fabriksindstillingerne.

11 DANSK Ovnfunktioner Ovnfunktion Egnet til Varmluft Varmluft + damp Pizza Lavtemperaturstegning Bagning på 3 ovnriller og til tørring af fødevarer.indstil temperaturen C lavere end for funktionen: Over-/undervarme. Til dampretter. Brug denne funktion til at nedsætte tilberedningstiden og bevare vitaminerne og næringsstofferne i maden. Vælg funktionen og indstil temperaturen mellem 130 C og 230 C. Til fremstilling af pizza, quiche eller tærte med damp. Til tilberedning af møre, saftige stege. Over-/undervarme Til bagning og stegning af mad på én ovnrille. Frosne madvarer Turbogrill Stor grill Lille grill Hold varm Til tilberedning af sprøde færdigretter, f.eks. pommes frites, grøntsager, forårsruller. Til stegning af større stege eller fjerkræ på én ovnrille. Også til at lave gratiner og til at brune. Til grillstegning af store mængder flade madvarer og til toastbrød. Til grillstegning af flade madvarer og til ristning af brød. Til at holde maden varm. Optøning Undervarme Fugtig varmluft Denne funktion kan anvendes til optøning af frosne madvarer, som f.eks. grøntsager og frugt. Optøningstiden afhænger af de frosne madvarers mængde og omfang. Til bagning af kager med sprød bund og til henkogning. Til at spare energi, når du bager eller tilbereder tørt bagværk. Også til at bage bagværk i forme på én ovnrille. Denne funktion blev anvendt til at definere energieffektivitetsklassen iht. EN Dog skal du indstille stegetiden først. Se stege-/ bagetabellerne for at få flere oplysninger om de anbefalede indstillinger.

12 12 Ovnfunktion Hævning af dej Egnet til Til kontrolleret hævning af gærdej før bagning. Brød Til bagning af brød. Gratiner Henkogning Til ovnretter som lasagne eller kartoffelgratin. Også til gratinering og bruning. Til at henkoge grøntsager, f.eks. pickles. Tørring Tallerkenvarmer Til tørring af skåret frugt (f.eks. æbler, blommer, ferskner) samt grøntsager (f.eks. tomater, squash eller champignoner). Til at varme tallerkenen op inden servering. ECO stegning Opvarmning med damp 6.4 Start af en ovnfunktion 1. Tænd for apparat. 2. Vælg menuen: Ovnfunktioner. 3. Bekræft med et tryk på. 4. Vælg en ovnfunktion. 5. Bekræft med et tryk på. 6. Indstil temperaturen. 7. Bekræft med et tryk på. 6.5 Tilberedning med damp Vandbeholderen låg er i betjeningspanelet. Med ECO-funktionen kan du optimere energiforbruget under tilberedningen. Dog skal du indstille tilberedningstiden først. Se stege-/bagetabellerne med de tilhørende funktioner for at få flere oplysninger om de anbefalede indstillinger. Genopvarmning af mad med damp forhindrer, at maden får en tør skorpe og opvarmer på en skånsom og ensartet måde, så maden genvinder sin smag og aroma, som da den blev tilberedt. Denne funktion kan også anvendes til at genopvarme maden direkte på tallerkenen. Du kan genopvarme flere tallerkener ad gangen ved at bruge flere ovnribber. ADVARSEL! Brug kun vand. Brug ikke filtreret (demineraliseret) eller destilleret vand. Brug ikke andre væsker. Hæld ikke brændbare eller alkoholiske væsker i vandbeholderen. 1. Tilbered maden i det korrekte kogegrej. 2. Tryk på vandbeholderens låg for at åbne det. 3. Fyld vandbeholderen med 900 ml vand.

13 DANSK 13 Det påfyldte vand rækker til ca minutter. 4. Skub vandbeholderen til oprindelig position. 5. Tænd for apparat. 6. Vælg en damp-ovnfunktion, og indstil temperaturen. 7. Hvis påkrævet, indstil funktionen til Varighed eller Slut tid. Når dampenheden er tom, udsendes lydsignaler. Der udsendes lydsignaler, når tilberedningen er slut. 8. Sluk for apparatet. 9. Tøm vandtanken, når tilberedningen med damp er afsluttet. Se "Tømning af vandtanken". PAS PÅ! Apparatet er varmt. Der er risiko for forbrænding. Vær forsigtig, når du tømmer vandtanken. Lad apparatet tørre helt med åben låge. ADVARSEL! Vent mindst 60 minutter efter hver brug af tilberedning med damp for at forhindre det varme vand i at løbe ud fra afløbsventilen. 6.6 Lampe for Tank tom Displayet viser: Vand påkrævet og udsender et lydsignal, når tanken er tom og skal genfyldes. Se "Tilberedning med damp" for at få mere at vide. 6.7 Lampe for Tank fuld Når displayet viser: Vandtank fuld, kan du bruge tilberedning med damp. Der udsendes et lydsignal, når tanken er fuld. Hvis du hælder for meget vand i tanken, sender sikkerhedsafløbsventilen det overskydende vand til bunden af ovnen. Tør vandet op med en svamp eller en klud. 6.8 Tømning af vandtanken PAS PÅ! Sørg for, at apparatet er koldt, inden du begynder at tømme vandbeholderen. Tøm tanken, hver gang du har lavet mad med damp. 1. Forbered afløbsrøret (C), som findes i pakken sammen med brugsanvisningen. Sæt forbindelsesstykket (B) på en af afløbsrørets ender. A B C 2. Sæt den anden ende af afløbsrøret (C) i en beholder. Sæt den i en lavere position end afløbsventilen (A). 3. Åbn ovnlågen, og sæt forbindelsesstykket (B) i afløbsventilen (A). 4. Tryk gentagne gange på forbindelsesstykket, når du tømmer vandbeholderen. Tanken kan stadig have noget vand tilbage, når displayet viser: Vand påkrævet. Vent, indtil vandet ophører med at strømme ud af vandafløbsventilen. 5. Tag forbindelsesstykket ud af ventilen, når vandet ophører med at strømme ud. Brug ikke det udtømte vand til at fylde vandtanken med igen.

14 Indikator for opvarmning Når du aktiverer en ovnfunktion, tændes bjælken i displayet. Bjælken viser, at temperaturen stiger Lampe for hurtig opvarmning Denne funktion reducerer opvarmningstiden. Stil ikke maden i ovnen, når Hurtig opvarmningfunktionen er i gang. 7. URFUNKTIONER 7.1 Tabel for urfunktioner Urfunktionstast Funktionen aktiveres ved at holde i 3 sekunder. Lampen for opvarmning skifter Restvarme Når der slukkes for apparatet, viser displayet restvarmen. Du kan bruge varmen til at holde maden varm. Egnet til Minutur Til at indstille nedtælling (maks. 2 t og 30 min). Denne funktion påvirker ikke apparatets drift. Den kan også aktiveres, når apparatet er slukket. Brug for at slå funktionen til. Tryk på eller for at indstille minutterne og på for at starte. Varighed Slut tid Til at indstille længden af en aktivitet (maks. 23 t 59 min). Til at indstille sluttiden for en ovnfunktion (maks. 23 t 59 min). Hvis du angiver tiden for en urfunktion, begynder tiden at tælle ned efter 5 sekunder. Hvis du bruger urfunktionerne: Varighed, Slut tid, deaktiverer apparatets varmelegemerne, når 90% af den indstillede tid er gået. Apparatet bruger restvarmen til at lave maden færdig, indtil den indstillede tid er gået (3-20 minutter).

15 7.2 Indstilling af urfunktionstasterne Før du bruger funktionerne: Varighed, Slut tid, skal du først indstille en ovnfunktion og en temperatur. Apparatet slukkes automatisk. Du kan bruge funktionerne: Varighed og Slut tid samtidigt, hvis apparatet skal tændes og senere slukkes automatisk. Funktionerne: Varighed og Slut tid virker ikke, når du bruger stegetermometer. 1. Vælg en ovnfunktion. 2. Tryk på en eller flere gange, indtil den ønskede urfunktion og det tilhørende symbol vises i displayet. 3. Tryk på eller for at indstille den nødvendige tid. 4. Tryk på for at bekræfte. Når tiden er gået, udsendes et lydsignal. Apparatet slukkes. Displayet viser en meddelelse. 5. Tryk på et hvilket som helst symbol for at stoppe signalet. 7.3 Heat+Hold Betingelser for funktionen: Den indstillede temperatur skal være over 80 C. 8. AUTOMATISKE PROGRAMMER Funktionen: Varighed er indstillet. Funktionen: Heat+Hold holder færdig mad varm ved 80 C i 30 minutter. Den aktiveres, når bagningen eller stegningen er slut. Funktionen kan aktiveres eller deaktiveres i menuen: Grundindstillinger. 1. Tænd for apparat. 2. Vælg ovnfunktionen. 3. Indstil temperaturen til over 80 C. 4. Tryk på en eller flere gange, indtil displayet viser: Heat+Hold. 5. Tryk på for at bekræfte. Når programmet er slut, udsendes et lydsignal. Funktionen forbliver aktiveret, selv om der skiftes ovnfunktion. 7.4 Forlængelse af tiden Funktionen: Forlængelse af tiden fortsætter ovnfunktionen, efter endt Varighed. Det gælder for alle ovnfunktioner med Varighed eller Vægtautomatik. Gælder ikke for ovnfunktioner med stegetermometer. 1. Når tilberedningstiden er gået, udsendes et lydsignal. Tryk på hvilket som helst symbol. Displayet viser meddelelsen. 2. Tryk på for at slå funktionen til eller på for at annullere. 3. Indstil længden af funktionen. 4. Tryk på. DANSK 15 ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. 8.1 Automatiske programmer De automatiske programmer indeholder optimale indstillinger for den enkelte kødtype eller andre opskrifter. Kødprogrammer med funktionen: Vægtautomatik (menu: Hjælp til tilberedning) Denne funktion beregner automatisk stegetiden. For at bruge funktionen skal du indtaste madvarens vægt. Kødprogrammer med funktionen: Stegeautomatik (menu: Hjælp til tilberedning) Denne funktion beregner automatisk stegetiden. For at bruge funktionen skal du indtaste centrumtemperaturen. Når

16 16 programmet er slut, udsendes et lydsignal. Opskrift automatik (menu: Hjælp til tilberedning) Denne funktion bruges til at foruddefinere værdier for en ret. Tilbered retten i henhold til opskriften i denne bog. Retter med funktionen: Vægtautomatik Nakkesteg af svinekød Kalvesteg Braiseret kød Vildtsteg Lammesteg Kylling, hel Hel kalkun And, hel Gås, hel Retter med funktionen: Stegeautomatik Svinekam Engelsk roastbeef Roastbeef, nordisk Dyreryg Lammesteg, rosa Udbenet fjerkræ Hel fisk 8.2 Hjælp til tilberedning med Opskrift automatik Dette apparat har en række opskrifter, du kan bruge. Opskrifterne er faste og kan ikke ændres. 9. BRUG AF TILBEHØRET 1. Tænd for apparat. 2. Vælg menuen: Hjælp til tilberedning. Tryk på for at bekræfte. 3. Vælg kategori og ret. Tryk på for at bekræfte. 4. Vælg en opskrift. Tryk på for at bekræfte. Når du bruger funktionen: Manuel, bruger apparatet de automatiske indstillinger. De kan ændres som for andre funktioner. 8.3 Hjælp til tilberedning med Vægtautomatik Denne funktion beregner automatisk stegetiden. For at bruge funktionen skal du indtaste madens vægt. 1. Tænd for apparat. 2. Vælg menuen: Hjælp til tilberedning. Tryk på for at bekræfte. 3. Vælg kategori og ret. Tryk på for at bekræfte. 4. Vælg funktionen: Vægtautomatik. Tryk på for at bekræfte. 5. Berør eller for at indstille madens vægt. Tryk på for at bekræfte. Det automatiske program starter. 6. Du kan ændre vægten på et vilkårligt tidspunkt. Berør eller for at skifte vægten. 7. Når tiden er gået, udsendes et lydsignal. Tryk på et hvilket som helst symbol for at stoppe signalet. I nogle programmer skal maden vendes efter 30 minutter. Displayet viser en påmindelse. ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed.

17 DANSK Termometer Der skal tages hensyn til to temperaturer: ovntemperaturen og centrumtemperaturen. Termometeret måler kernetemperaturen i kødet. Når kødet har nået den angivne temperatur, slukkes apparatet. PAS PÅ! Brug kun det medfølgende stegetermometer eller de korrekte reservedele. Stegetermometeret skal blive siddende i kødet og i bøsningen under hele tilberedningen. 1. Tænd for apparat. 2. Sæt spidsen af stegetermometret ind i midten af kødet. 3. Sæt stegetermometerets stik i bøsningen øverst i ovnrummet. Når kødet når den indstillede kernetemperatur, udsendes et lydsignal. Apparatet slukkes automatisk. 7. Rør ved et vilkårligt symbol for at slå signalet fra. 8. Tag stegetermometerets stik ud af bøsningen, og tag kødet ud af ovnen. ADVARSEL! Madlavningstermometeret er meget varmt. Der er risiko for forbrænding. Pas på, når du trækker stegetermometerets spids og stik ud. 9.2 Teleskopskinner Gem installationsvejledningen til teleskopskinnerne til fremtidig brug. Med teleskopskinnerne er det nemmere at isætte og fjerne ovnristene. PAS PÅ! Teleskopskinnerne må ikke rengøres i opvaskemaskinen. Smør ikke teleskopskinnerne. 1. Træk højre og venstre teleskopskinner ud. C Displayet viser termometerets symbol. 4. Tryk på eller i mindre end 5 sekunder for at indstille centrumtemperaturen. 5. Vælg ovnfunktion og evt. ovntemperatur. Apparatet beregner en anslået sluttid. Slut tiden varierer alt efter de forskellige mængder mad, de indstillede ovntemperaturer (mindst 120 C) og betjeningstilstandene. Apparatet beregner slut tiden på ca. 30 minutter. 6. Tryk på for at ændre centrumtemperaturen. 2. Stil grillristen på teleskopskinnerne, og skub dem forsigtigt ind i apparatet.

18 18 Dysen og dyserøret C C D Sørg for at skubbe teleskopskinnerne helt ind i apparatet, inden du lukker ovnlågen. 9.3 Tilbehør til tilberedning med damp Dampsættets tilbehør leveres ikke sammen med apparatet. Kontakt den lokale forhandler for at få flere oplysninger. Dampsættet til damptilberedningsfunktioner Sættet består af en glasskål, et låg med et hul til dyserøret (C) og en stålrist til at stille på bunden af fadet. Glasskål (A) "C" er et dyserør til damptilberedning, "D" er dysen til direkte tilberedning med damp. Dyserør (C) Dyse til direkte tilberedning med damp (D) Stålrist (E) Låg (B) Stil ikke det varme fad på kolde/våde overflader.

19 DANSK Sæt dysen i det specielle hul i låget på dampsættet. C Hæld ikke kolde væsker i fadet, når det er varmt. 2. Stil fadet på anden ribbe fra bunden. 3. Sæt dyserørets anden ende i dampåbningen. Brug ikke fadet på en varm kogesektion. Rengør ikke fadet med skuremidler, skuresvampe og skurepulver. Pas på ikke at klemme dyserøret eller lade det komme i berøring med varmelegemet øverst i ovnen. 4. Indstil ovnen til tilberedning med dampfunktionen. 9.5 Direkte tilberedning med damp Stil maden på stålristen i fadet. Tilsæt vand. PAS PÅ! Brug ikke fadets låg. 9.4 Tilberedning med damp med dampsæt Sæt stålristen i fadet, og sæt låget på.

20 20 ADVARSEL! Vær forsigtig, når du benytter dysen under ovnens brug. Tag altid ovnhandsker på, hvis du skal røre ved dysen, når ovnen er varm. Fjern altid dysen fra ovnen, når du ikke benytter dampfunktionen. Dyserøret er specielt fremstillet til madlavning og indeholder ikke farlige materialer. 2. Stil fadet på første eller anden ribbe fra bunden. Pas på ikke at klemme dyserøret eller lade det komme i berøring med varmelegemet øverst i ovnen. 3. Indstil ovnen til tilberedning med dampfunktionen. Når du tilbereder mad, som f.eks. kylling, and, kalkun eller store fisk, skal du sætte dysen (D) direkte ind i kødets tomme del. Pas på ikke at tilstoppe hullerne. 1. Sæt dysen (D) i dyserøret (C). Tilslut den anden ende til dampåbningen. Se tilberedningstabellerne for tilberedning med damp for at få mere at vide om tilberedning med damp i kapitlet "Nyttige oplysninger og råd". 10. EKSTRAFUNKTIONER 10.1 Favoritter Du kan gemme dine favoritindstillinger, f.eks. varighed, temperatur eller ovnfunktion. De findes i menuen: Favoritter. Du kan gemme 20 programmer. Gemme et program 1. Tænd for apparat. 2. Vælg en ovnfunktion eller et automatisk program. 3. Tryk en eller flere gange på, indtil displayet viser: GEM. 4. Tryk på for at bekræfte. Displayet viser den første ledige plads hukommelsen. 5. Tryk på for at bekræfte. 6. Indtast programmets navn. Første bogstav blinker. 7. Berør eller for at skifte bogstavet. 8. Tryk på. Det næste bogstav blinker. 9. Udfør trin 7 igen efter behov. 10. Tryk på og hold nede for at gemme. Du kan overskrive en plads i hukommelsen. Når displayet viser den første ledige plads i hukommelsen, skal du berøre eller og trykke på for at overskrive et eksisterende program. Du kan ændre navnet på et program i menuen: Redigér programnavn.

21 DANSK 21 Aktivering af programmet 1. Tænd for apparatet. 2. Vælg menuen: Favoritter. 3. Bekræft med et tryk på. 4. Vælg navnet på dit favoritprogram. 5. Bekræft med et tryk på. Tryk på for at gå direkte til menuen: Favoritter. Den kan også bruges, når apparatet er slukket Brug af Børnelås Børnelåsen forhindre utilsigtet betjening af apparatet. 1. Aktivér apparatet. 2. Berør og samtidigt, indtil displayet viser en meddelelse. Gentag trin 2 for at deaktivere Børnelåsfunktionen Panel Lås Denne funktion forhindrer en utilsigtet ændring af ovnfunktionen. Du kan kun aktivere den, når apparatet er tændt. 1. Tænd for apparat. 2. Vælg en ovnfunktion eller indstilling. 3. Tryk på en eller flere gange, indtil displayet viser: Panel Lås. 4. Tryk på for at bekræfte. Berør for at deaktivere funktionen. Displayet viser en meddelelse. Berør igen, og derefter for at bekræfte. Når du slukker for apparatet, deaktiveres funktionen også Set + Go Med funktionen kan du indstille en ovnfunktion (eller et program) og aktivere den senere ved at berøre symbolet én gang. 1. Tænd for apparat. 2. Vælg en ovnfunktion. 3. Tryk på en eller flere gange, indtil displayet viser: Varighed. 4. Indstil tiden. 5. Tryk på en eller flere gange, indtil displayet viser: Set + Go. 6. Tryk på for at bekræfte. Tryk på et symbol (undtagen for ) for at starte funktionen: Set + Go. Den valgte ovnfunktion starter. Når ovnfunktionen er slut, udsendes et lydsignal. Panel Lås er tændt, når ovnfunktionen virker. Menuen: Grundindstillinger tænder og slukker funktionen: Set + Go Automatisk slukning Af sikkerhedsgrunde slukkes apparatet automatisk efter nogen tid, hvis en opvarmningsfunktion er i gang, og du ikke ændrer indstillingerne. Temperatur maksimum 1.5 Sluktid (t) Den automatiske slukning virker ikke med funktionerne: Lys, termometer,slut tid, Varighed Displayets lysstyrke Displayet har to lysstyrker: Aften/nat-lysstyrke - når apparatet er slukket, er displayets lysstyrke lavere mellem og Dag-lysstyrke: når apparatet er aktiveret. hvis du berør et symbol under aften/nat-lysstyrke (bortset fra TÆND / SLUK), går displayet tilbage til dag-lysstyrke i de næste 10 sekunder. hvis apparatet er slukket, og du indstiller funktionen: Minutur. Når funktionen er færdig, går displayet tilbage til aften/natlysstyrke.

22 Køleblæser Når apparatet er tændt, aktiveres køleblæseren automatisk for at holde apparatets overflader kølige. Hvis du slukker for apparatet, kører blæseren videre, indtil apparatet er kølet af Sikkerhedstermostat Forkert betjening af apparatet eller defekte komponenter kan medføre farlig 11. RÅD OG TIP ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. Tabellernes temperaturer og bagetider er kun vejledende. De afhænger af opskrifterne samt af kvaliteten og mængden af de anvendte ingredienser Generelle oplysninger Apparatet har fem ovnriller. Tæl ribberne fra bunden af apparatet. Ovnen har et specielt system, der cirkulerer luften og konstant genbruger dampen. Med dette system er det muligt at bruge damp ved tilberedningen, så maden bliver mør indvendig og sprød på overfladen. Det mindsker tilberedningstiden og energiforbruget. Dampen kan sætte sig som fugt i apparatet eller på ovnruderne. Det er normalt. Stå altid på afstand af apparatet, når du åbner dets låge under tilberedning. Tænd apparatet 10 minutter inden tilberedning for at mindske kondenseringen. Tør fugt væk, hver gang du har brugt apparatet. Stil ikke genstandene direkte på apparatets bund, og dæk ikke nogen af dets dele med alufolie, når du tilbereder mad. Dette kan ændre overopvarmning. For at hindre dette er ovnen forsynet med en sikkerhedstermostat, som afbryder strømforsyningen. Når temperaturen er faldet, tændes ovnen automatisk igen. stege-/bageresultaterne og beskadige emaljen Bagning af kager Ovnlågen må først åbnes, når 3/4 af bagetiden er gået. Hvis du bruger to bageplader på samme tid, bør der være en tom rille mellem dem Tilberedning af kød og fisk Brug en bradepande til mad med meget fedt for at forhindre, at ovnen får pletter, der ikke kan fjernes. Lad kødet hvile i ca. 15 minutter inden udskæring, så saften ikke siver ud. Tilføj lidt vand i bradepanden for at forhindre for meget røg i ovnen under stegning. Tilføj vand, hver gang det tørrer ud, for at forhindre røgkondensation Tilberedningstider Tilberedningstiderne afhænger af madvarens type, konsistens og volumen. Hold øje med ydelsen i starten, når du laver lav mad. Find de bedste indstillinger (varmetrin, tilberedningstid, etc.) til dit kogegrej, dine opskrifter og mængderne, når du bruger dette apparat.

23 11.5 Stegetabel Kager DANSK 23 Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Pisket dej (2 og 4) I en kageform Mørdej (2 og 4) I en kageform Kvargkage m. kærnemælk I en 26 cm kageform Æblekage (æbletærte) 1) (venstre og højre) I to 20 cm kageforme på en grillrist Strudel På bageplade Tærte m. syltetøj (venstre og højre) I en 26 cm kageform Sandkage I en 26 cm kageform Engelsk julekage/ Fyldig frugtkage 1) I en 20 cm kageform Plumkage I en brødform 1) Små kager - på én ribbe 1) Små kager - på to ribber 1) Små kager - på tre ribber 1) På bageplade og På bageplade , 3 og På bageplade

24 24 Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Lagkagebunde/ kagesnitter - én rille På bageplade Lagkagebunde/ kagesnitter - to riller og På bageplade Lagkagebunde/ kagesnitter - tre riller Marengs - én rille På bageplade Marengsto niveauer 1) , 3 og På bageplade og På bageplade Boller1) På bageplade Flødekager - én rille Flødekager - to riller Fyldig frugtkage På bageplade I en 20 cm kageform I en 24 cm kageform og På bageplade Frugttærter Victoriakager (venstre 1) og højre) I en 20 cm kageform 1) Forvarm ovnen i 10 minutter.

25 DANSK 25 Brød og pizza Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Franskbrød 1) 500 g pr stk., stk. Rugbrød I en brødform Rundstykker 1) på bage (2 og 4) boller plade Pizza1) På en bageplade eller i en bradepande Scones1) På bageplade 1) Forvarm ovnen i 10 minutter. Tærter Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Pastatærte I en form I en form Quiches1) I en form Lasagne1) I en form Grøntsagstærte Cannelloni I en form 1) 1) Forvarm ovnen i 10 minutter. Kød Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Oksekød På en grillrist

26 26 Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Svin På en grillrist Kalvekød På en grillrist Roastbeef, rød Roastbeef, medium Roastbeef, gennemstegt På en grillrist På en grillrist Flæskebov Med svær På en grillrist Flæskeskank stykker Lammekød Kølle Kylling Hel Kalkun Hel And Hel Gås Hel Kanin Skåret i stykker Hare Skåret i stykker Fasan Hel Fisk Madvare Over-/undervarme Varmluft Tid (min.) Bemærkning Temperatur Ovnrille Temperatur Ovnrille Bækørred/ guldbrasen fisk Tun/laks fileter

27 DANSK Lille grill Opvarm den tomme ovn i 3 minutter før madlavning. Madvare Mængde Temperatur Tid (min.) Stykker (g) 1. side 2. side Ovnrille Tournedos maks Oksesteaks maks Pølser 8 - maks Kylling (i halve) maks maks Kebab 4 - maks maks Hamburger maks Fiskefilet maks Svinekotelet Kyllingebryster Sandwiches maks Toastbrød maks Turbogrill Oksekød Madvare Mængde Temperatur Tid (min.) Ovnrille Roastbeef eller filet, rød 1) Roastbeef eller filet, medium 1) Roastbeef eller filet, gennemstegt 1) 1) Forvarm ovnen. pr. cm i tykkelsen pr. cm i tykkelsen pr. cm i tykkelsen eller eller eller 2

28 28 Svin Madvare Mængde (kg) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bov, nakkekam, skinkesteg eller 2 Kotelet, ribbensteg eller 2 Farsbrød eller 2 Svineskank (forkogt) eller 2 Kalvekød Madvare Mængde (kg) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Kalvesteg eller 2 Kalveskank eller 2 Lammekød Madvare Mængde (kg) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Lammekølle, lammesteg eller 2 Lammeryg eller 2 Fjerkræ Madvare Mængde (kg) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Udskåret fjerkræ hver eller 2 Fjerkræ, halveret hver eller 2 Kylling, poulard eller 2 And eller 2 Gås eller 2 Kalkun eller 2 Kalkun eller 2 Fisk Madvare Mængde (kg) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Hel fisk eller 2

29 DANSK Fugtig varmluft Åbn kun apparatets låge, når det er nødvendigt, under tilberedning. Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Pastagratin Kartoffelgratin Moussaka Lasagne Cannelloni Brødbudding Risbudding Æblekage Franskbrød Lavtemperaturstegning Brug denne funktion til at tilberede stykker af magert og mørt kød og fisk med kernetemperaturer, som ikke overstiger 65 C. Funktionen kan ikke anvendes til opskrifter som tyndsteg eller fedtindholdig flæskesteg. Du kan anvende stegetermometeret til at sikre, at kødet har den rigtige kernetemperatur (se tabellen for stegetermometeret). I de første 10 minutter kan du indstille en ovntemperatur mellem 80 C og 150 C. Standard er 90 C. Når du har indstillet temperaturen, fortsætter ovnen med at tilberede ved 80 C. Brug ikke funktionen til fjerkræ. Kog/steg altid uden låg, når du bruger denne funktion. 1. Svits kødet i en pande på kogesektionen på en meget høj indstilling i 1-2 minutter på hver side. 2. Læg kødet i den varme bradepande på grillristen i ovnen. 3. Sæt stegetermometeret i kødet. 4. Vælg funktionen: Lavtemperaturstegning og indstil den rigtige centrumtemperatur. Madvare Mængde Temperatur Tid (min.) Ovnrille Engelsk roastbeef g Filet g Kalvesteg g Steaks g

30 Optøning Madvare Mængde (g) Optøningstid (min.) Efteroptøning (min.) Bemærkning Kylling Læg en underkop med bunden opad i en spisetallerken; læg kyllingen på den. Vendes, når halvdelen at tiden er gået. Kød Vendes, når halvdelen at tiden er gået. Kød Vendes, når halvdelen at tiden er gået. Ørred Jordbær Smør Fløde 2 x Fløden kan godt piskes, selv om der er enkelte frosne klumper i den. Kage Henkogning Brug kun standardhenkogningsglas i samme størrelse. Brug ikke glas med skrue- og bajonetlåg eller metaldåser. Brug første rist fra neden til denne funktion. Stil højst seks 1 liters henkogningsglas på bagepladen. Fyld glassene ens og luk med en bøjle. Glassene må ikke røre hinanden. Hæld ca. 1/2 liter vand på bagepladen, så luften i ovnen er tilstrækkelig fugtig. Sluk for ovnen, eller sæt temperaturen ned til 100 C, når væsken i glassene begynder at simre (i 1 liter-glas efter ca minutter) (se tabellen). Bærfrugter Madvare Temperatur Tilberedningstid, til væsken begynder at simre (min.) Kog færdig ved 100 C (min.) Jordbær/blåbær/ hindbær/modne stikkelsbær

31 DANSK 31 Stenfrugter Madvare Temperatur Tilberedningstid, til væsken begynder at simre (min.) Kog færdig ved 100 C (min.) Pærer/kvæder/ svesker Grøntsager Madvare Temperatur Tilberedningstid, til væsken begynder at simre (min.) Kog færdig ved 100 C (min.) Gulerødder1) Agurker Blandet pickles Kålrabi/ærter/asparges ) Lad dem stå i ovnen, efter at den er blevet slukket Tørring Beklæd pladerne med smørrebrødseller bagepapir. Resultatet bliver bedst, hvis du slukker for ovnen efter halvdelen af tørretiden, åbner lågen og lader madvarerne køle af natten over for at færdiggøre tørringen. Grøntsager Madvare Temperatur Tid (t) Ovnrille 1 rille 2 riller Bønner / 4 Peberfrugt / 4 Suppeurter / 4 Svampe / 4 Krydderurter / 4 Frugt Madvare Temperatur Tid (t) Ovnrille 1 rille 2 riller Blommer / 4 Abrikoser / 4 Æble, i skiver / 4

32 32 Madvare Temperatur Tid (t) Ovnrille 1 rille 2 riller Pærer / Varmluft + damp Kager og bagværk Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Æblekage1) I en 20 cm kageform Tærter I en 26 cm kageform Frugtkage I en 26 cm kageform Sandkage I en 26 cm kageform Panettone1) I en 20 cm kageform Plumkage1) I en brødform Små kager i form (2 og 4) På bageplade Lagkagebunde (2 og 4) På bageplade Gærboller1) På bageplade Briocher1) (2 og 4) På bageplade 1) Forvarm ovnen i 10 minutter. Tærter Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Fyldte grøntsager I en form Lasagne I en form Kartoffelgratin (2 og 4) I en form Kød Madvare Mængde (g) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Nakkesteg af svinekød På en grillrist Kalv På en grillrist Roastbeef, rød På en grillrist

33 DANSK 33 Madvare Mængde (g) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Roastbeef, rosa På en grillrist Roastbeef, gennemstegt På en grillrist Lam Hare Kylling Hel Kalkun Hel And Hel Gås Hel Kanin Skåret i stykker Fisk Madvare Mængde (g) Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Forel fisk Tun fileter Kulmule Tilberedning i dampsættets ovnfaste fad Brug funktionen: Varmluft + damp. Grøntsag Madvare Temperatur Ovnrille Broccoli, buketter Aubergine Blomkål, buketter Tomater Asparges, hvide Asparges, grønne Squash, skiver Gulerødder Fennikel Kålrabi

34 34 Madvare Temperatur Ovnrille Peberfrugt, strimlet Selleri, skiver Kød Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Kogt skinke Pocheret kyllingebryst Hamburgerryg (svinekam) Fisk Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Forel Laksefilet Tilbehør Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Ris Uskrællede kartofler, mellemstore Kogte kartofler i kvarte Polenta Pizza Forvarm en tom ovn i 10 minutter før tilberedning. Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Pizza (tynd bund) Pizza (med meget fyld) På bageplade På bageplade Mini pizza På bageplade

35 DANSK 35 Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Æblekage I en 20 cm kageform Tærte I en 26 cm kageform Løgtærte På bageplade Opvarmning med damp Forvarm en tom ovn i 10 minutter før tilberedning. Madvare Temperatur Tid (min.) Ovnrille Sammenkogte retter/ Gratin Pasta og sauce Tilbehør (f.eks. ris, kartofler, pasta) Enkelte retter Kød Grøntsager Brød Forvarm en tom ovn i 10 minutter før tilberedning. Madvare Mængde Temperatur Tid (min.) Ovnrille Bemærkning Franskbrød 1000 g stk., 500 g pr. stk. Boller 500 g (2 og 4) 6-8 boller på bageplade Grovbrød 1000 g stk., 500 g pr. stk. Focaccia På bageplade

36 Tabel for termometer Madvare Kernetemperatur Kalvesteg Kalveskank Roastbeef, rød Roastbeef, rosa Roastbeef, gennemstegt Flæskebov Flæskeskank Lammekød Kylling 98 Hare Bækørred/havrude Tun/laks VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed Bemærkninger om rengøring Aftør apparatets front med en blød klud opvredet i varmt vand tilsat et rengøringsmiddel. Metalflader rengøres med et almindeligt rengøringsmiddel. Rengør altid apparatet indvendigt efter brug. Ophobning af fedt eller andre madrester kan medføre brand. Risikoen er højere for bradepanden. Fastsiddende snavs fjernes med et specielt ovnrensemiddel. Rengør alt tilbehør efter hver brug og lad det tørre. Brug en blød klud opvredet i varmt vand tilsat et rengøringsmiddel. Hvis der anvendes non-stick-tilbehør: Brug ikke skrappe rengøringsmidler, skarpe genstande eller opvaskemaskine til rengøring. Det kan beskadige non-stick-belægningen Tilbehør af rustfrit stål eller aluminium Rengør kun ovnlågen med en våd svamp. Tør efter med en blød klud. Brug aldrig ståluld, syre eller slibende midler. De kan beskadige ovnens udvendige flader. Brug samme fremgangsmåde til at rengøre ovnens betjeningspanel Rengør lågepakningen Se jævnligt lågepakningen efter. Lågepakningen sidder rundt om ovnrummets ramme. Brug ikke apparatet, hvis lågepakningen er beskadiget. Kontakt et autoriseret servicecenter. Se de generelle oplysninger om rengøring for at rengøre lågepakningen.

37 DANSK Udtagning af ovnribber For at rengøre ovnen fjernes ovnribberne. 1. Træk forenden af ribben væk fra sidevæggen. 2. Træk den bageste ende af ovnribben væk fra sidevæggen, og fjern den. 1 Montér ovnribberne i omvendt rækkefølge. 2 Sørg for, at tappene på teleskopskinnerne vender fremad Rengøring af vandtank ADVARSEL! Undlad at komme vand i vandtanken under rengøringsproceduren. Under rengøringsproceduren kan der dryppe vand fra dampåbningen ind i ovnrummet. Stil en dryppande på ribben lige under dampindgangen for at undgå, at der drypper vand direkte ned i bunden af ovnrummet. Med tiden kan der dannes kalkaflejringer i ovnen. Det kan du forebygge ved at rengøre de dele af ovnen, der udvikler damp. Tøm vandtanken, hver gang du har lavet mad med damp. Vandtyper Blødt vand med et lavt kalkindhold - producenten anbefaler dette, fordi ovnen så ikke skal ikke gøres ren så ofte. Postevand - du kan bruge det, hvis ejendommens vandforsyning har vandrenser eller blødgøringsanlæg. Hårdt vand med et højt kalkindhold - det forringer ikke ovnens ydeevne, men ovnen skal gøres ren oftere. TABEL FOR KALKMÆNGDE ANGIVET AF W.H.O. (Verdenssundhedsorganisationen) Kalkaflejring Vandets hårdhed Vandklassificering (Franske grader) (Tyske grader) Udfør afkalkning hver 0-60 mg/l Blødt 75 anvendelser - 2,5 måned mg/l Middelhårdt 50 anvendelser - 2 måned mg/l Hårdt eller kalkholdigt 40 anvendelser - 1,5 måned over 180 mg/l over 18 over 10 Meget hårdt 30 anvendelser - 1 måned

Brugsanvisning Dampovn IES9900

Brugsanvisning Dampovn IES9900 DA Brugsanvisning Dampovn IES9900 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE AF APPARATET... 7 4. BETJENINGSPANEL... 7 5. FØR IBRUGTAGNING... 9 6. DAGLIG

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EOR3420AOW http://da.yourpdfguides.com/dref/4583725

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EOR3420AOW http://da.yourpdfguides.com/dref/4583725 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

IEL9800. DA Brugsanvisning

IEL9800. DA Brugsanvisning IEL9800 DA Brugsanvisning 2 www.voss.dk INDHOLD 1. OM SIKKERHED............................................................. 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...................................................

Læs mere

EOP800. DA Ovn Brugsanvisning

EOP800. DA Ovn Brugsanvisning EOP800 DA Ovn Brugsanvisning 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR IBRUGTAGNING... 10 6. DAGLIG

Læs mere

...... EOC5851WO DA OVN BRUGSANVISNING

...... EOC5851WO DA OVN BRUGSANVISNING EOC5851WO...... DA OVN BRUGSANVISNING 2 www.electrolux.com INDHOLD 1. OM SIKKERHED......................................................... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...............................................

Læs mere

SMAKSAK. Opskriftsbog

SMAKSAK. Opskriftsbog DK SMAKSAK Opskriftsbog DANSK 3 Indholdsfortegnelse Råd og tip 3 Ret til ændringer uden varsel forbeholdes. Råd og tip ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. Tabellernes temperaturer og bagetider er kun

Læs mere

EFTERSMAK. Opskriftsbog

EFTERSMAK. Opskriftsbog DK EFTERSMAK Opskriftsbog DANSK 3 Indholdsfortegnelse Råd og tip 3 Ret til ændringer uden varsel forbeholdes. Råd og tip ADVARSEL! Se kapitlerne om sikkerhed. Tabellernes temperaturer og bagetider er

Læs mere

IKC6800 DA Brugsanvisning

IKC6800 DA Brugsanvisning IKC6800 DA Brugsanvisning 2 www.voss.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 5 3. PRODUKTBESKRIVELSE AF APPARATET... 7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR IBRUGTAGNING...10 6.

Læs mere

Brugsanvisning. CombiSteam Deluxe Dampovn EOS860X

Brugsanvisning. CombiSteam Deluxe Dampovn EOS860X DA Brugsanvisning CombiSteam Deluxe Dampovn EOS860X 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 6 4. BETJENINGSPANEL... 7 5. FØR

Læs mere

EOB5351AA DA OVN BRUGSANVISNING

EOB5351AA DA OVN BRUGSANVISNING EOB5351AA DA OVN BRUGSANVISNING 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE AF APPARATET...6 4. FØR IBRUGTAGNING... 7 5. DAGLIG BRUG...7

Læs mere

IEL9303. DA Brugsanvisning

IEL9303. DA Brugsanvisning IEL9303 DA Brugsanvisning 2 www.voss.dk INDHOLD 1. OM SIKKERHED............................................................. 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...................................................

Læs mere

Brugsanvisning Ovn IEL9302

Brugsanvisning Ovn IEL9302 DA Brugsanvisning Ovn IEL9302 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE AF APPARATET... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. DAGLIG BRUG...8 6. URFUNKTIONER...

Læs mere

Brugsanvisning Ovn IEL9321

Brugsanvisning Ovn IEL9321 DA Brugsanvisning Ovn IEL9321 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 7 5. DAGLIG BRUG...8 6. URFUNKTIONER... 11 7. BRUG

Læs mere

EOP600. DA Ovn Brugsanvisning

EOP600. DA Ovn Brugsanvisning EOP600 DA Ovn Brugsanvisning 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. DAGLIG BRUG...8 6. URFUNKTIONER...

Læs mere

Brugsanvisning Komfur ELI83721HV ELI83721RF

Brugsanvisning Komfur ELI83721HV ELI83721RF DA Brugsanvisning Komfur ELI83721HV ELI83721RF 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 5 3. PRODUKTBESKRIVELSE AF APPARATET... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. KOGESEKTION DAGLIG

Læs mere

Brugsanvisning Komfur ELK13039HV

Brugsanvisning Komfur ELK13039HV DA Brugsanvisning Komfur ELK13039HV 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. KOGESEKTION DAGLIG BRUG...9 6. KOGESEKTION

Læs mere

Brugsanvisning Komfur ELK14320HV ELK14321HV

Brugsanvisning Komfur ELK14320HV ELK14321HV DA Brugsanvisning Komfur ELK14320HV ELK14321HV 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. KOGESEKTION DAGLIG BRUG...9

Læs mere

Brugsanvisning. Komfur ELI24320HV

Brugsanvisning. Komfur ELI24320HV Brugsanvisning Komfur ELI24320HV DA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 5 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. FØR IBRUGTAGNING... 8 5. KOGESEKTION DAGLIG BRUG...10 6. KOGESEKTION

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

INDBYGNINGSOVN 65DAE40112

INDBYGNINGSOVN 65DAE40112 INDBYGNINGSOVN 65DAE40112 HN 10063 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før ovnen tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. SIKKERHEDSADVARSLER OG -ANVISNINGER

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX KS7100000M http://da.yourpdfguides.com/dref/3348564

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX KS7100000M http://da.yourpdfguides.com/dref/3348564 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX KS7404001M http://da.yourpdfguides.com/dref/4129423

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX KS7404001M http://da.yourpdfguides.com/dref/4129423 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Din brugermanual DELONGHI EO 1831.A http://da.yourpdfguides.com/dref/3384026

Din brugermanual DELONGHI EO 1831.A http://da.yourpdfguides.com/dref/3384026 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

M A B C I L F BESKRIVELSE AF APPARATET

M A B C I L F BESKRIVELSE AF APPARATET BESKRIVELSE AF APPARATET A Termostatknap B Timer C Kontrollampe D Funktionsvælger E Glasdør F Nederste modstand G Rist H Bradepande I Spid (kun på visse modeller) L Krummeopsamler M Øverste modstand N

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX E4401-4-WAEG-NORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/606972

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX E4401-4-WAEG-NORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/606972 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX E4401-4-WAEG-NORDIC i brugermanualen (information,

Læs mere

ikke er mad indeni. Det kan blive beskadiget.

ikke er mad indeni. Det kan blive beskadiget. SIKKERHEDSADVARSLER Læs brugsanvisningen nøje, før du tager enheden i brug. Brugsanvisningen bør gemmes. Hvis strømforsyningskablet er beskadiget, skal det udskiftes af producenten eller den tekniske kundeservice,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vi passer på miljøet

Indholdsfortegnelse. Vi passer på miljøet DK Indholdsfortegnelse Vi passer på miljøet Beskrivelse af varmeskuffen Sikkerhedsanvisninger Montering Indbygning Brug af varmeskuffen Rengøring og vedligehold Vi passer på miljøet De anvendte emballagematerialer

Læs mere

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE BRUGSANVISNING Version 1.0 FRITUREGRYDE Tak fordi du valgte at købe dette Nordic Cooking kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

k g c h d i e j f b l a m

k g c h d i e j f b l a m DA k g c h d i e j f b l a m 2 3 2 a b/c 2 2 d e 2 3 MAX,5l 2 2a 2b/c 2 2d 3a 2 2 3b 3c 4 DET TILBEHØR, DER FØLGER MED DET APPARAT, DU LIGE HAR KØBT, ER VIST PÅ ETIKETTEN OVEN PÅ EMBALLAGEN. Du kan udbygge

Læs mere

Installations- og brugsanvisning GIT68B GIT78B GIS68XC GIS78XC

Installations- og brugsanvisning GIT68B GIT78B GIS68XC GIS78XC Installations- og brugsanvisning GIT68B GIT78B GIS68XC GIS78XC - automatisk styring af kogepladen - kogestyring - sparer op til 40% energi - bevarer aktivt næringsstoffer, vitaminer og proteiner i maden

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX B8931-4-M NORDIC R05 http://da.yourpdfguides.com/dref/807566

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX B8931-4-M NORDIC R05 http://da.yourpdfguides.com/dref/807566 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX B8931-4-M NORDIC R05 i brugermanualen (information,

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX B8931-4-ANORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/807556

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX B8931-4-ANORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/807556 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX B8931-4-ANORDIC i brugermanualen (information,

Læs mere

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning Vaffeljern LIFETEC MD 13411 Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 2 Sikker opstilling af apparatet... 2 Lysnettilslutning...

Læs mere

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W

PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W PROGRAMMABLE TOASTER TA 7280 TA 7280 W DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU I A B H D G E F C 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle

Læs mere

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN FARE ADVARSEL

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN FARE ADVARSEL VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN DIN OG ANDRES SIKKERHED ER YDERST VIGTIG Denne brugervejledning og selve apparatet er forsynet med vigtige oplysninger om sikkerhed, der altid skal læses og overholdes.

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX E5731-4-B NORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/2627630

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX E5731-4-B NORDIC http://da.yourpdfguides.com/dref/2627630 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX E5731-4-B NORDIC i brugermanualen (information,

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN

OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN BRUGERVEJLEDNING OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN VIGTIGE RÅD FØR VARMESKUFFEN TAGES I BRUG INDBYGNING AF APPARATET (AFHÆNGIGT AF MODEL) ELTILSLUTNING RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE FEJLFINDINGSOVERSIGT SERVICE

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

DETALJERET VEJLEDNING I BRUG AF KOMBIOVN

DETALJERET VEJLEDNING I BRUG AF KOMBIOVN DETALJERET VEJLEDNING I BRUG AF KOMBIOVN Vi vil gerne takke for din tillid til os ved købet af dette apparat. Denne vejledning vil gøre det nemmere at bruge apparatet. Vejledningen gør det muligt for dig

Læs mere

Din brugermanual HUSQVARNA QCE741-1-X R07 http://da.yourpdfguides.com/dref/835955

Din brugermanual HUSQVARNA QCE741-1-X R07 http://da.yourpdfguides.com/dref/835955 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Bemærkninger. QR-kode. 1 Bemærkninger

Bemærkninger. QR-kode. 1 Bemærkninger Bemærkninger Sådan modtager du den komplette manual I denne manual angives udelukkende den nødvendige viden for anvendelsen af For at modtage den komplette manual med beskrivelser af alle funktionaliteterne

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX BP W

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX BP W Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Miniovn MD 16313. Betjeningsvejledning

Miniovn MD 16313. Betjeningsvejledning Miniovn MD 16313 Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse 1. Om denne brugsanvisning... 4 1.1. Advarselssymboler og signalord, der anvendes i denne brugsanvisning... 4 2. Pakkens indhold... 5 3. Korrekt

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Kære kunde Læs denne vejledning grundigt, før du tager din nye fryser i brug. Vejledningen indeholder vigtige oplysninger om installation, sikker brug og vedligeholdelse af fryseren.

Læs mere

VARMLUFTSOVN Brugsanvisning for: Installation - vedligehold - brug

VARMLUFTSOVN Brugsanvisning for: Installation - vedligehold - brug GB DK SE CONVECTION OVEN Instruction booklet for Installation - Use - Maintenance VARMLUFTSOVN Brugsanvisning for: Installation - vedligehold - brug VARMLUFTSUGN Instruktioner för: Inkoppling - Underhåll

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING for VARMESKUFFER Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Udpakning... 3 1.2 Beskrivelse... 3 1.3

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 FØRSTE GANGS BRUG Tilslut skabet til elforsyningen. På modeller med elektronik kan

Læs mere

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug

Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug FRITUREKOGER Model Nr.: 1917 Betjeningsvejledning Produktet er kun til husholdningsbrug Læs hele vejledningen inden brug DO NOT DRAPE CORD! WARNING SERIOUS HOT-OIL BURNS MAY RESULT FROM THE DEEP FRYER

Læs mere

Da: Betjeningsvejledning Solo

Da: Betjeningsvejledning Solo Da: Betjeningsvejledning Solo Side 1 ikke løber noget vand ind i emfanget under rengøringen. Sikkerhedsinstruktioner Denne betjeningsvejledning indeholder vigtige instruktioner, som skal følges for at

Læs mere

SK 803. Brugermanual. Scandomestic A/S Thrigesvej 2 DK-8600 Silkeborg T + 45 7242 5571 F + 45 8622 5571 scandomestic.dk

SK 803. Brugermanual. Scandomestic A/S Thrigesvej 2 DK-8600 Silkeborg T + 45 7242 5571 F + 45 8622 5571 scandomestic.dk SK 803 Brugermanual Scandomestic A/S Thrigesvej 2 DK-8600 Silkeborg T + 45 7242 5571 F + 45 8622 5571 scandomestic.dk Læs denne brugsanvisning omhyggeligt! Kære kunde! Læs denne brugsanvisning før du tager

Læs mere

KULINARISK. Opskriftsbog

KULINARISK. Opskriftsbog DK KULINARISK Opskriftsbog DANSK 3 Indholdsfortegnelse Tilberedningstabeller 3 Automatiske programmer 24 Opskrifter - Svinekød/kalvekød 25 Opskrifter - Oksekød/vildt/lam 27 Opskrifter - Fjerkræ 30 Opskrifter

Læs mere

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40

BESKRICELSE AF APPARATET Side 39. FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39. FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 DK INDHOLD BESKRIELSE AF APPARATET Side 39 FØR APPARATET TAGES I BRUG Side 39 FORHOLDSREGLER OG GENERELLE FORSLAG Side 40 BRUG AF APPARATET Side 40 VEDLIGEHOLDELSE AF KØLESKABET Side 41 VEJLEDNING, HVIS

Læs mere

Brugsanvisning Dampovn IES9900-RF

Brugsanvisning Dampovn IES9900-RF DA Brugsanvisning Dampovn IES9900-RF 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OPLYSNINGER OM SIKKERHED... 2 2. SIKKERHEDSANVISNINGER... 4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR IBRUGTAGNING... 10 6.

Læs mere

BRUGS- OG INSTALLATIONSVEJLEDNING INDUKTIONS KOGEPLADE B 24

BRUGS- OG INSTALLATIONSVEJLEDNING INDUKTIONS KOGEPLADE B 24 BRUGS- OG INSTALLATIONSVEJLEDNING INDUKTIONS KOGEPLADE B 24 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtig information 3 Sikkerhedsregler 3 Tekniske Specifikationer 4 Gryder 5

Læs mere

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I DK FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I Monterings- og brugsanvisning 2 DK DK 3 4 DK DK 5 6 DK Følg instruktionerne i denne vejledning nøje. Der hæftes ikke for mulige mangler og skader -

Læs mere

Angiver en farlig situation, der, hvis den ikke forhindres, forårsager alvorlige læsioner.

Angiver en farlig situation, der, hvis den ikke forhindres, forårsager alvorlige læsioner. VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN DIN OG ANDRES SIKKERHED ER MEGET VIGTIG Denne brugervejledning og selve apparatet er forsynet med vigtige oplysninger om sikkerhed, der altid skal læses og overholdes.

Læs mere

Din brugermanual VOSS DEG2820 http://da.yourpdfguides.com/dref/949512

Din brugermanual VOSS DEG2820 http://da.yourpdfguides.com/dref/949512 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i VOSS DEG2820 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

IES980RF. Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL

IES980RF. Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL IES980RF DA Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OPLYSNINGER OM SIKKERHED...3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE...7 4. BETJENINGSPANEL...8 5. FØR FØRSTE ANVENDELSE...

Læs mere

IEL7300. Brugsanvisning

IEL7300. Brugsanvisning IEL7300 Brugsanvisning Ovn 2 Indhold Tak for, at du har valgt et af vores højkvalitetsprodukter. Du bedes læse denne brugsanvisning omhyggeligt for at sikre optimal og regelmæssig ydelse fra dit nye produkt

Læs mere

Betjeningsvejledning - ovn med grill Handleiding bakoven met grill. Gebrauchsanweisung Backofen mit Grill. Mode d'emploi four avec grill

Betjeningsvejledning - ovn med grill Handleiding bakoven met grill. Gebrauchsanweisung Backofen mit Grill. Mode d'emploi four avec grill AGL35 Nederlands Deutsch Français English Italiano Español Betjeningsvejledning - ovn med grill Handleiding bakoven met grill Gebrauchsanweisung Backofen mit Grill Mode d'emploi four avec grill Instruction

Læs mere

KK 302 HL. Betjeningsvejledning... DK

KK 302 HL. Betjeningsvejledning... DK KK 302 HL Betjeningsvejledning... DK 1 Tillykke med din nye glaskeramiske kogeplade Læs hele vejledningen omhyggeligt, før du tager den glaskeramiske kogeplade i brug. Gør dig fortrolig med din nye glaskeramiske

Læs mere

EOP840X. DA Dampovn Brugsanvisning

EOP840X. DA Dampovn Brugsanvisning EOP840X DA Dampovn Brugsanvisning 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OPLYSNINGER OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR IBRUGTAGNING...

Læs mere

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING TUCKER Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DEN MEDFØLGENDE BRUGSANVISNING OMHYGGELIGT, OGSÅ SELV OM DU MENER, AT DU KENDER DEN ELEKTRISKE GRILL OG VED, HVORDAN DEN SKAL BRUGES.

Læs mere

BSK774121M. Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL

BSK774121M. Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL BSK774121M DA Brugsanvisning Dampovn USER MANUAL 2 www.aeg.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OPLYSNINGER OM SIKKERHED...3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE...7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR

Læs mere

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN DIN OG ANDRES SIKKERHED ER MEGET VIGTIG Denne brugervejledning og selve apparatet er forsynet med vigtige oplysninger om sikkerhed, der altid skal læses og overholdes.

Læs mere

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING 41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING INDEN DEN GLASKERAMISKE KOGESEKTION TAGES I BRUG MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU

KETTLE WK 7280 NO SV PT NL HU CS SL EL BG RU KETTLE WK 7280 DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU B C A D E F G L H K J I 3 DANSK 05-10 SUOMI 11-16 NORSK 17-22 SVENSKA 23-28 ITALIANO 29-34 PORTUGUÊS 35-40 NEDERLANDS 41-45 MAGYAR 46-50 ČESKY 51-55

Læs mere

60 CM KOMPAKT MULTIFUNKTIONSOVN MED PYROLYSE RUSTFRIT STÅL OG SØLVGLAS ENERGIKLASSE: A

60 CM KOMPAKT MULTIFUNKTIONSOVN MED PYROLYSE RUSTFRIT STÅL OG SØLVGLAS ENERGIKLASSE: A SFP4120 nyhed 60 CM KOMPAKT MULTIFUNKTIONSOVN MED PYROLYSE RUSTFRIT STÅL OG SØLVGLAS ENERGIKLASSE: A EAN13: 8017709189426 45 cm høj Ovnvolumen: Netto: 40 liter Brutto: 41 liter Ovntemperatur: 50-250 C

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

Instruktioner om montering, tilslutning og brug

Instruktioner om montering, tilslutning og brug DK Instruktioner om montering, tilslutning og brug Elektrisk pyrolyseovn Elektrisk pyrolyseovn Kære kunde! Tak, fordi du har valgt at købe dette apparat. Vi er overbeviste om, at du snart vil selvsyn vil

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN

VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE SIKKERHEDEN Disse instruktioner skal også være tilgængelige på hjemmesiden: www.whirlpool.eu DIN OG ANDRES SIKKERHED ER MEGET VIGTIG Denne brugervejledning og selve apparatet

Læs mere

OVNE BRUGSVEJLEDNING. CANDY ELETTRODOMESTICI - Via Privata Eden Fumagalli - 20047 Brugherio Milano Italy

OVNE BRUGSVEJLEDNING. CANDY ELETTRODOMESTICI - Via Privata Eden Fumagalli - 20047 Brugherio Milano Italy OVNE BRUGSVEJLEDNING CANDY ELETTRODOMESTICI - Via Privata Eden Fumagalli - 20047 Brugherio Milano Italy 1. GENERELLE ADVARSEL... 3 1.2 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING... 3 1.3 SIKKERHED... 3 1.4 ANBEFALINGER...

Læs mere

Emhætte Brugsvejledning

Emhætte Brugsvejledning Emhætte Brugsvejledning UDTRÆKSEMHÆTTE 1200 - Centraludsugning www.jgnordic.com Kontaktoplysninger Jilmas Group Nordic ApS Hi Park 399 7400 Herning Denmark Tel.: +45 70104014 - Fax: +45 70131389 H610.1200.30.01

Læs mere

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31 Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400 Version: 2014-01-31 Tak fordi du valgte et nyt vinskab fra Amphora. Bemærk at brugsanvisningen gælder for flere Amphora vinskabe. Illustrationer

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX 6310DK-M http://da.yourpdfguides.com/dref/618605

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX 6310DK-M http://da.yourpdfguides.com/dref/618605 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i AEG-ELECTROLUX 6310DK-M i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Gaggenau Brugsanvisning. Bageovn BO 240/241

Gaggenau Brugsanvisning. Bageovn BO 240/241 Gaggenau Brugsanvisning Bageovn BO 240/241 Indhold Sikkerhedsinstruktioner 3 Idriftsættelse 5 Undgå beskadigelser på apparatet og køkkenelementet 5 Bageovn 5 Tilstødende møbelfronter 5 Dette er Deres nye

Læs mere

Инструкция по эксплуатаци и. Brugsanvisning. Bruksanvisning. Instrukcja obsługi. Холодильни к. Kylskåp. Chłodziarka. Køleskab S7323LFLD2P

Инструкция по эксплуатаци и. Brugsanvisning. Bruksanvisning. Instrukcja obsługi. Холодильни к. Kylskåp. Chłodziarka. Køleskab S7323LFLD2P Instrukcja obsługi Инструкция по эксплуатаци и Brugsanvisning Bruksanvisning Køleskab Chłodziarka Холодильни к Kylskåp S7323LFLD2P 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Om sikkerhed 2 Sikkerhedsanvisninger 3 Betjening

Læs mere

EOP900. DA Ovn Brugsanvisning

EOP900. DA Ovn Brugsanvisning EOP900 DA Ovn Brugsanvisning 2 www.electrolux.com INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM SIKKERHED... 3 2. SIKKERHEDSANVISNINGER...4 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 7 4. BETJENINGSPANEL... 8 5. FØR IBRUGTAGNING... 9 6. HURTIGVEJLEDNING...

Læs mere

Installations- og brugsanvisning BO6PY4T1-42 OP8676S

Installations- og brugsanvisning BO6PY4T1-42 OP8676S Kære kunde! Tak, fordi du har valgt dette kvalitetsprodukt fra ASKO. Vi håber, at det lever op til dine forventninger, og at det vil opfylde dine behov mange år frem i tiden. Skandinavisk design kombinerer

Læs mere

MANUAL TIL IS MASKINE

MANUAL TIL IS MASKINE MANUAL TIL IS MASKINE VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Læs hele vejledningen grundigt før brug. Tag stikket ud af stikkontankten før montering, adskillelse, eller rengørelse af dele. Børn bør ikke bruge denne

Læs mere

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster Brugsanvisning TL-5209 Keramisk Toaster Version 1.0 APR 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Indledning...3 2. Generelt...3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...4

Læs mere

Indhold. Vejledning til stavblender. Dansk

Indhold. Vejledning til stavblender. Dansk Vejledning til stavblender Indhold Sikker brug af stavblenderen Vigtige sikkerhedsanvisninger 6 Elektriske krav 8 Bortskaffelse af elektriske apparater 8 GUIDE TIL DELE OG FUNKTIONER Dele og funktioner

Læs mere

Frithængende Emhætte Brugsvejledning FRITHÆNGENDE EMHÆTTE

Frithængende Emhætte Brugsvejledning FRITHÆNGENDE EMHÆTTE Frithængende Emhætte Brugsvejledning FRITHÆNGENDE EMHÆTTE 4171 Kontaktoplysninger Jilmas Group Nordic ApS Hi Park 399 7400 Herning Denmark Tel.: +45 70104014 - Fax: +45 70131389 H610.4170.02 REV:01 www.jgnordic.com

Læs mere

DOSF6390X. Funktioner. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A

DOSF6390X. Funktioner. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A DOSF6390X 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A EAN13: 8017709214203 Stor ovn: 6 funktioner Ovnvolumen: Netto: 70 liter Brutto: 79 liter Ovntemperatur 50-270 C 5 niveauer (ovnribber)

Læs mere

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Blender Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer

Læs mere

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse DEN ORIGINALE Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse RÖMERTOPF Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse 1. Oplag Copyright 2009 by RÖMERTOPF Keramik

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG.

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. VEND ALDRIG OLIERADIATOREN PÅ HOVEDET NÅR DEN ER I DRIFT! OLIERADIATOR 2000 W med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 1 SIKKERHEDSANVISNINGER

Læs mere

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE BRUGSANVISNING INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD MILJØBESKYTTELSE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER OG GENERELLE RÅD TILBEHØR TIL KOGESEKTIONEN PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i ZANUSSI ZV230MR i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

ALASKA slim. Brugervejledning

ALASKA slim. Brugervejledning ALASKA slim Brugervejledning Kort introduktion Dette produkt er lavet af førsteklasses materiale. Brug af antirust-materiale og speciel spraymaling til at forbedre kvaliteten. Brug af metalfiltrene Dette

Læs mere