Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i 2014. I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner:"

Transkript

1 Kære forældre Velkommen til andet nyhedsbrev for Bavnehøj Skole i I denne udgave kan I blandt andet læse om følgende emner: Nyt fra ledelsen: Bavnehøj Skoles pædagogiske leder Anne-Dorte Frandsen har fået nyt job og forlader dermed skolen. Lærer Palle Østrup Lund konstitueres midlertidigt som ny pædagogisk leder. Side: 1 Nyt om Folkeskolereformen: Bavnehøj Skole er gået sammen med fem andre skoler og en række ungdomsuddannelser om at skabe det største udbud af valgfag for klasses elever nogensinde. Side: 2 Nyt om fusionen: Vi nærmer os første spadestik, og vi kan dermed præsentere en mere detaljeret tidsplan for byggeriets igangsætning. Side: 3 Valg til skolebestyrelsen: Der er valg til skolebestyrelsen på Bavnehøj Skole den 2. juni Fristen for at opstille som kandidat udløber den 19. maj. Side: 5 Nyt fra ledelsen Pædagogisk leder Anne-Dorte Frandsen har fået nyt arbejde og forlader skolen til påskeferien. Vi takker Anne-Dorte for hendes indsats på Bavnehøj Skole og ønsker hende alt det bedste fremover. Arbejdet med at finde en afløser er i fuld gang. Vi håber at kunne præsentere en ny pædagogisk leder den 1. august Anne-Dortes farvel medfører nogle midlertidige ændringer i skolens ledelse. Frem til sommerferien er følgende besluttet: Lærer Palle Østrup Lund bliver frem til sommerferien konstitueret som ny pædagogisk leder. Han får fast base på Lille Bavnehøj sammen med SFO-leder Anni Timm Rosted. Skoleleder Birgitte Julie Rasmussen har sit udgangspunkt på Store Bavnehøj, hvor hun varetager de løbende opgaver i samarbejde med administrerende leder Gitte Bjerregaard. Birgitte Rasmussen vil også varetage opgaver, der vedrører Lille Bavnehøj, hvor hun løbende vil opholde sig. Lærer Annette Dalum skal varetage afgrænsede opgaver for ledelsen med udgangspunkt i klasse på store Bavnehøj. Annette skal blandt andet stå for afvikling af de skriftlige og de mundtlige afgangsprøver i maj måned og koordinere Udviklingsprojekt i udskolingen (se nedenfor). Disse ændringer betyder blandt andet, at eleverne fra klasse får nye skemaer efter påske. Se ForældreIntra.

2 Andet: Helle Rasmussen (tidligere Eriksen), medhjælper i SFO, har fået nyt job pr. 1. april Børnehaveklasseleder Jytte Vonge har valgt at gå på pension pr. 1. august 2014 efter 37 års virke som pædagog. Jyttes afløser bliver nuværende fritidspædagogiske leder i SFO Anne Marie Dalentoft. Det nuværende forældreråd i SFO fortsætter i 2014/15. Nyt fra Folkeskolereformen Onsdag den 12. marts afholdt vi forældremøde om den ny folkeskolereforms indhold og betydning. Cirka 75 forældre var mødt op for at lytte og stille spørgsmål til, hvordan vi på Bavnehøj Skole har tænkt os at implementere reformen. For selvom en række forhold er fastlagt fra centralt hold, har den enkelte skole mange muligheder for at sætte sit eget præg på fremtidens folkeskole. Frem til feriestart i juni vil vi løbende holde jer informeret om vores arbejde med at tilbyde eleverne en ny og anderledes hverdag. Det kan I blandt andet læse mere om i næste måneds nyhedsbrev, hvor vi kan udtale os mere konkret om, hvordan en skoledag kan komme til forløbe på de enkelte klassetrin. På nuværende tidspunkt ligger det fast, at lektielæsning (lektiecafe, faglig fordybelse, studietid) kommer til at ligge sidst på dagen, da det indtil næste folketingsvalg vil være frivilligt for eleverne at deltage. Indtil da kommer lektielæsningen altså ikke til at give den variation i løbet af dagen, som reformen lægger på til. Valgfag Ifølge folkeskolereformen skal alle elever fra 7. klassetrin have valgfag i mindst to lektioner om ugen. Vi er gået sammen med Højvangsskolen, Rosenvangsskolen, Viby Skole og Vestergaardsskolen om at tilbyde eleverne et mere nuanceret udbud af valgfag. Initiativet er døbt valgfag.nu og inkluderer også fritidscenter- og ungdomsskoletilbud, ungdomsuddannelser, samt lokale foreninger og virksomheder. Eleverne i de nuværende og 8. klasser har sammen med deres forældre valgt fem fag i prioriteret rækkefølge, og nu forestår arbejdet med at opfylde alles ønsker bedst muligt. Eleverne fra de fem skoler kunne blandt andet vælge mellem: Kreativ filmworkshop, Sy & Design, Gastronomi, Design og formgivning, Vandaktiviteter, Spansk for begyndere og Gokart/motorlære. For yderligere oplysninger om valgfagsudbuddet kan I gå ind på hjemmesiden valgfag.nu. Udviklingsarbejde i udskolingen Bavnehøj Skole er blevet deltagere i et udviklingsprojekt for eleverne i de kommende og 9. klasser. Et projekt som Børn og Unge, Aarhus Kommune, har igangsat som en del af den nye folkeskolereform. Udviklingsprojektet skal være med til at styrke elevernes motivation til at tilegne sig de grundlæggende faglige færdigheder - og give dem et kendskab til mulighederne for uddannelses- og beskæftigelse efter folkeskolen. På den baggrund iværksættes der et samarbejde mellem en række udvalgte folkeskoler, de fire erhvervsuddannelser i Aarhus, erhvervslivet og relevante faglige organisationer.

3 Det tværgående samarbejdsforløb skal styrke elevernes faglige udvikling og medvirke til, at eleverne får bedre faglige forudsætninger og kendskab til de krav, undervisningsmetoder, kultur og omgangsformer, der findes på en erhvervsuddannelse. Vi ser frem til arbejdet med dette fokuspunkt fra 2014/15. Vi afventer møde ved forvaltningen med samarbejdspartnerne. Når vi er længere fremme i planlægningen af projektet, vil I høre nærmere. Nyt om Fusionen Vi nærmer os begyndelsen på byggeriet, og vi kan dermed præsentere en mere detaljeret tidsplan for byggeriets første faser. Tidsplan for byggeriets igangsætning: Byggeriet skubbes cirka en måned. Men det ændrer ikke på, at vi forventer at være færdige i maj måned April: Der er udbudsperiode i de første tre uger af april. Forvaltningen har udsendt udbudsmateriale til de inviterede håndværkere, og skolen vises frem til de interesserede for nærmere eftersyn. I den sidste uge af april gennemføres licitationen. Herefter bliver vi meget klogere på, hvilke håndværkere der skal udføre byggeriet. Maj: I de første tre uger af maj indgår forvaltningen kontrakter med de enkelte håndværkere. Derefter afholdes der opstartsmøder i den sidste uge i maj. Juni: I den første uge af juni vil håndværkerne starte deres byggepladsindretning på skolen, og der vil blive lavet tilkørselsveje. Indskolingen: Fra anden uge i juni måned påbegyndes byggeprocessen med nedbrydning i indskolingen, en ny tagkonstruktion samt jordarbejde og fundament- og kloakarbejde til tilbygningen. Vi håber således, at de tre 5. klasser kan blive boende indtil sommerferien. Hvis det mod forventning ikke er tilfældet, bliver det kun i en meget kort periode, at vi skal finde en genhusning. Lærings- og Medborgercenter: Fra juli måned starter jordarbejde samt fundament- og kloakarbejde til det nye center. For skolen betyder det: At vi kan bibeholde gymnastiksalen helt frem til sommerferien. At Mælkebøtten kan blive liggende frem til sommerferien Se vedlagte plan over byggepladsen sidst i nyhedsbrevet

4 Lærings-og medborgercenter, af Mikkel Haaning, Områdeleder, Lokalbibliotekerne, Aarhus Syd Stregerne til det nye bibliotek er nu tegnet og der er lagt op til en spændende løsning. Gymnastiksalen skal sammen med en ny tilbygning danne ramme for, at skolebibliotek, folkebibliotek og lokalarkiv kan flytte sammen i ét fælles bibliotek lærings- og medborgercenteret. Et lokalt samlingspunkt, hvor læring og medborgerskab går op i en højere enhed til glæde for elever, lærere og pædagoger på Bavnehøj Skole og borgerne i Kolt-Hasselager. Biblioteket skal med sin placering i hjertet af skolen sikre et pulserende liv både i og uden for skoletiden. Løsningen bliver et såkaldt åbent bibliotek med selvbetjeningsmuligheder - det betyder, at der bliver adgang til biblioteket alle ugens dage fra morgen til aften. På den måde kan man låne, reservere og aflevere materialer, læse aviser og tidsskrifter samt benytte pc ere og netadgang, når man har lyst. Der bliver et mødelokale til glæde for foreninger og fællesråd, hvor der kan afholdes større arrangementer, blandt andet med mulighed for forevisning af film. Pulsen skal også slå i takt med tiden. Læring og formidling bliver understøttet af nye medier og undervisning både for børn og voksne. Alle får glæde af den store fælles materialesamling og bliver godt hjulpet på vej i bevægelsen af Danmark som digitalt samfund. Der vil også fremover være bibliotekspersonale til at servicere på udvalgte dage, ligesom der vil være undervisning, arrangementer og aktiviteter for store og små. Adgang udenfor skoletid og den bemandede åbningstid sker med sundhedskort. Biblioteket vil være sikret med videoovervågning. Tilbage står nu at få tegnet det indhold, der skal fylde biblioteket. Både i form af indretning og aktiviteter. En gruppe bestående af medarbejdere fra Bavnehøj Skole, Børn og Unge samt Kultur og borgerservice arbejder løbende med dette. Henover foråret og sommeren begynder en inddragelsesproces med de kommende biblioteks brugere. Processen skal sikre, at der er gode input at arbejde videre med. Valg til Skolebestyrelsen Der er valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen på Bavnehøj Skole den 2. juni. Valgperioden for forældre er fire år og som noget nyt kan 1-2 repræsentanter fra erhvervsliv, foreningsliv og uddannelsesinstitutioner udpeges af bestyrelsen for et år af gangen. Vi håber selvfølgelig, at I vil bakke op om valget enten ved at stemme eller stille op som kandidat. Tilmelding til kandidatlisten kan ske via eller ved personligt fremmøde på skolens kontor Koltvej Listen over kandidater opdateres løbende på ForældreIntra og skolens hjemmeside. Fristen for opstilling udløber den 19. maj.

5 Valghandlingen finder sted på skolen den 2. juni ved direkte afstemning. Valgresultatet offentliggøres senere samme dag. Bestyrelsen tiltræder den 1. august I kan læse meget mere om valget til skolebestyrelsen, når vi en af de kommende dage lægger en folder om valget på hjemmesiden. Jeg ønsker alle forældre og elever en rigtig god påske Venlig Hilsen Birgitte J Rasmussen skoleleder

Kragenyt april 2014 Indhold

Kragenyt april 2014 Indhold Kragenyt april 2014 Indhold Forår på Kragelundskolen Kragelundskolen og den nye reform Infomøde for forældre Valg til skolebestyrelsen Nye personalefaciliteter og håndværk/design. Kalender april juli 2014

Læs mere

Information til forældre og elever

Information til forældre og elever Den bedste Den bedste skole skole for for vores børn vores Information til forældre og elever børnhvad betyder folkeskolereformen for skoledagen i Herning Kommune efter 1. august 2014 Hvad betyder folkeskolereformen

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere

Velkommen til den nye skoledag

Velkommen til den nye skoledag Velkommen til den nye skoledag Pjecen er udgivet af Københavns Kommune - Børne- og Ungdomsforvaltningen Grafisk formgivning: Gurli Nielsen - Børne- og Ungdomsforvaltningen, 1408-34 Foto: Colourbox og private

Læs mere

FællesSkolen. Information til forældre og elever i Ikast-Brande kommune om skolereformen, der træder i kraft efter 1. august 2014

FællesSkolen. Information til forældre og elever i Ikast-Brande kommune om skolereformen, der træder i kraft efter 1. august 2014 FællesSkolen Information til forældre og elever i Ikast-Brande kommune om skolereformen, der træder i kraft efter 1. august 2014 Indhold En ny ramme for folkeskolen... 3 Folkeskolereformen generelt...

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14 Holme SKole på vej mod nye udfordringer - velkommen til skoleåret 2013-14 2 Velkommen til det nye skoleår Velkommen tilbage til Holme Skole efter en forhåbentlig dejlig sommerferie. Vi har lagt et turbulent

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Den følgende beskrivelse er et supplement til informationsmødet afholdt på skolen d. 16. juni 2014. >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen

Skolereform 2014. Vemmedrupskolen. Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Skolereform 2014 Vemmedrupskolen Til forældre og elever på Vemmedrupskolen Kære forældre og elever på Vemmedrupskolen Med dette skriv vil vi gerne fortælle jer om den kommende skolereform på Vemmedrupskolen,

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014

FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014 FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014 Kommunalbestyrelsen har vedtaget rammerne for, hvordan folkeskolereformen skal se ud i Albertslund. Dermed er grundlaget dannet for en ny og anderledes skoledag, der

Læs mere

Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE

Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE 1 Mange har kaldt folkeskolereformen den mest omfattende forandring af folkeskolen i nyere tid. Et bredt flertal

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

Velkommen til et nyt skoleår

Velkommen til et nyt skoleår Velkommen til et nyt skoleår Med modtagelsen af de nye elever i børnehaveklassen er alle ombord på det gode skib Matthæus, og kursen er sat mod nye mål. Et nyt skoleår på Matthæusgades Skole er som et

Læs mere

Indhold: Et Farvel. Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen. Skolereformen. Kære forældre.

Indhold: Et Farvel. Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen. Skolereformen. Kære forældre. Indhold: Afskedshilsen fra skoleleder Personalesituationen Skolereformen Et Farvel Kære forældre. Så lakker det mod enden for den nuværende folkeskolestruktur og en folkeskolereform er lige på trapperne

Læs mere

MIT BARNS SKOLELIV I UDSKOLINGEN. FORORD Kære forældre og elever på udskolingen. U dskolingen Skoleåret 2014/2015

MIT BARNS SKOLELIV I UDSKOLINGEN. FORORD Kære forældre og elever på udskolingen. U dskolingen Skoleåret 2014/2015 FORORD Kære forældre og elever på udskolingen Den 11. august slår vi dørene op til et nyt og spændende skoleår, hvor den nye Folkeskolereform træder i kraft. En reform, der lægger op til en lidt længere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler og musikloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler og musikloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L xx Folketinget 2013-14 Udkast af 21. august 2013 Fremsat den xx 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Referat af tillægsdagsordenbr /> Forenings- og Fritidsudvalget

Referat af tillægsdagsordenbr /> Forenings- og Fritidsudvalget Referat af tillægsdagsordenbr /> Forenings- og Fritidsudvalget Mødedato: Onsdag den 30. oktober 2013 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders

Læs mere

Skolereform 2014. En ny mulighed! Til Broskolens forældrekreds.

Skolereform 2014. En ny mulighed! Til Broskolens forældrekreds. Skolereform 2014 En ny mulighed! Til Broskolens forældrekreds. Med denne korte pjece får I først en kort indføring i den nye lov og derefter en kort beskrivelse af, hvordan vi her på skolen vægter at gå

Læs mere

Nyhedsbrev Trørødskolen

Nyhedsbrev Trørødskolen Nyhedsbrev Trørødskolen Marts 2015 Skolelederen 0.-2. klasse 3.-5. klasse 6. og 7.-9. klasse Ny ledelsesstruktur Skolelederen v/suzanne Henningsen For at styrke varetagelsen af den pædagogiske ledelse,

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune PÅ VEJ MOD EN NY SKOLEDAG Center for Skoler og Dagtilbud December 2013 Forord Verden i dag er i konstant udvikling og forandring. Der stilles højere og anderledes

Læs mere

IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE

IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE IDÉKATALOG DIT ENGAGEMENT GØR EN FORSKEL STYRKELSE AF FORÆLDRESAMARBEJDE SAMT ELEV- OG UNGEINDDRAGELSE FORORD Idékataloget er til dig, som sidder i en bestyrelse eller et råd eller arbejder med at inddrage

Læs mere

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk.

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. 2010 Århus Kommune Børn og Unge Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010 Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. Grafisk produktion: Danprint 8330 Beder Yderligere oplysninger:

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Nyhedsbrev om Folkeskolereformen.

Nyhedsbrev om Folkeskolereformen. Nyhedsbrev om Folkeskolereformen. Siden midten af 2013 er der i Tårnby Kommune, politisk og administrativt, blevet arbejdet intenst på at skabe rammerne for indholdet og implementeringen af Folkeskolereformen.

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Skal man sætte en overskrift på skoleåret 2008-2009 kunne det fint være SAMARBEJDE. Overskriften dækker både over det vigtige daglige samarbejde mellem

Læs mere

NY SKOLEREFORM 2014. Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag.

NY SKOLEREFORM 2014. Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag. NY SKOLEREFORM 2014 ORGANISERING OG SAMARBEJDE Folkeskolereformen lægger op til at nytænke organiseringen af og samarbejdet om elevernes skoledag. Eleverne får en længere og mere varieret skoledag med

Læs mere