Stillings- og funktionsbeskrivelse Ældreområdet, Hjørring Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stillings- og funktionsbeskrivelse Ældreområdet, Hjørring Kommune"

Transkript

1 Bilag 1. Stillings- og funktionsbeskrivelse Ældreområdet, Hjørring Kommune Stillingsbetegnelse Aktivitetskoordinator Ansættelsessted Nærmeste Overordnede Ansættelsesform Ansvars- og funktionsområder Hjørring Kommune. Distrikt Syd. Distriktsleder Lene Houkjær Nørgaard Overenskomstansættelse. Arbejdsområde er Hjørring kommunes ældrecentre. Kontor på Vellingshøjcentret. Herunder at igangsætte og koordinere aktiviteter på kommunens ældrecentre. Behovsundersøge: Undersøge ved hjælp af dialog med afdelingsledere, personale, beboere, pårørende og frivillige behovet for øget aktivitet, og hvilke aktiviteter der skal arbejdes videre med. Undersøge om behovet for øget hjælp af frivillige på de enkelte centre. Gøre brug af dokumentationsprogrammet Care til indhentning af oplysninger. Feltarbejde: Igangsætte, koordinere og motivere personale til aktiviteter med beboerne i samarbejde med afdelingslederen. Give forslag/ideer til aktiviteter, store som små. Formidle gode ideer og erfaringer fra andre ældrecentre. Køb af ressourcer/medarbejdere indenfor aktivitetsområdet/sundhedsområdet. Eks erindringsdans, grøn omsorg, siddedans og gymnastik eller oplæg om andre aktiviteter. Musikterapi. Opfølgning, evaluering og overlevering af aktiviteter med/til beboere, personale, afdelingsledere og frivillige. Aktivitetskoordinatoren skal være synlig på ældrecentrene.

2 Finde frivillige til ældrecentrene Aktiviteter Eks. erindringsdans, grøn omsorg, siddedans og gymnastik eller oplæg om andre aktiviteter. Dagligdagsaktiviter m.m. samt idekatalog udarbejdet af styregruppen for projektet. Dokumentation Aktivitetskoordinatoren gør brug af handleplan for aktiviteter (dokument) i samarbejde med personale og afdelingsleder Dokumenterer i Care. Registrering af timeforbrug købt udefra til projektet. (dokument) Undervisning På baggrund af aftale med respektive afdelingsledere, planlægge, tilrettelægge og gennemføre undervisning inden for områderne. Tværfaglig støtte og samarbejde Aktivitetskoordinatoren skal så vidt muligt bruge ressourcer indenfor organisationen. Samarbejde med medarbejdere i aktivitetscentrene/sundhedsområdet med henblik på faglig sparring samt køb af ressourcer til projektet. Faglige- og personlige kompetencer/krav Sundhedsfaglig uddannelse Erfaring indenfor ældreområdet Erfaring med at være igangsætter og koordinator på opgaver. Kunne arbejde tværfagligt, selvstændigt og fleksibelt på tværs af faggrupperne. Fokus på brugernes behov og ressourcer samt arbejde for brugerinvolvering. Gode samarbejdsevner. Skal være i stand til at se muligheder frem for begrænsninger, og skal herunder være nytænkende og udviklende.

3 Bilag 2. Projekt Aktiviteter der Rykker Midtvejsevaluering - Øget aktivitet, liv og glæde på ældrecentrene

4 Indledning: Projekt Aktiviteter der Rykker blev igangsat august med henblik på at lave en øget demensindsats på Hjørring Kommunes 14 ældrecentre. Projektet er et sundhedsfremmende og forebyggende tiltag for at give øget aktivitet, liv og glæde til alle beboerne. SÆH-udvalget har bevilget 1,5 mill til projektet. Projektet underbygger den fælles vision, at ældrecentrene skal være: Et godt sted at bo. Et godt sted at gæste. Et godt sted at arbejde. Formålet: Formålet med midtvejsevalueringen var at indsamle viden om indsatsen i projekt Aktiviteter der Rykker med henblik på at afdække justeringer af indsatsen. Ligeledes for at belyse, hvordan indsatser inden for projektets indsatsområder opleves ud fra afdelingsleder, medarbejdere, bruger/beboere og pårørendes perspektiv. Endvidere om det opleves, at alle målgrupper på ældrecentrene blev tilgodeset. Indsatsområder i projektet:

5 Aktiviteter Kulturændring i forhold til aktiviteter Frivillige Fastholdelse af Det gode Hverdagsliv Metode: Midtvejsevalueringen foretages internt af aktivitetskoordinatoren og afdelingslederne. Der evalueres ud fra de 3 indsatsområder med Det gode hverdagsliv som overskrift. Aktivitetskoordinator har foretaget fokusgruppeinterviews i de 4 distriktsgrupper (nord, syd, øst og vest) for Det gode hverdagsliv. Grupperne er sammensat af en afdelingsleder samt en medarbejder per ældrecenter. (Der er henholdsvis 3-4 ældrecentre per distrikt) Alle 4 grupper er blevet stillet samme spørgsmål. Derudover har afdelingslederne foretaget fokusgruppeinterviews i bruger/pårørende rådene. Bruger/pårørende rådene er sammensat af afdelingslederen, en medarbejder, beboere og pårørende. (Det er stor variation, hvor mange medlemmer der er fra center til center) Der er her også stillet samme spørgsmål, men ikke lige så detaljeret som i distriktsgrupperne. Derudover har aktivitetskoordinatoren løbende evalueret aktivitetsforløb i henhold til handleplanerne med medarbejdere og afdelingsledere på de forskellige centre. Denne viden er også løbende blevet brugt til at justere, afslutte eller fastholde de forskellige aktivitetsforløb. Der skal tages højde for at: - Svanelundsbakken er nyåbnet februar Der har været lederskifte i projektperioden på Smedegaarden, Fynsgadecentret og Lundgaarden. Anvendelse:

6 Midtvejsevalueringen anvendes til: - Afrapportering til SÆH-udvalget - Afrapportering til Styregruppe for projektet. - Formidling til relevante involverede parter. Indsamlet sammenskrevet data: Aktivitetsniveauet er stigende på: 7 centre Vikingbanke, Smedegaarden, Skovgaarden, Bålhøjcentret, Havbakken, Havgaarden, Vesterlund. Aktivitetsniveauet er stærkt stigende på: 3 centre Vellingshøjcentret, Lynggaarden, Lundgaarden Aktivitetsniveauet er det samme: 4 centre Mariebo, Fynsgadecentret, Vendelbocentret, Svanelundsbakken. På Vendelbocentret og Fynsgadecentret er aktivitetsniveauet i forvejen højt. Kulturændring: Overordnet ses der på de fleste ældrecentre en begyndende kulturændring i forhold til aktiviteter. Flere medarbejdere er blevet oplært og deltager i arbejdet med aktiviteter og tager mere ansvar, hvilket også giver dem mere arbejdsglæde. Der er også sket en bevidsthed om nogle steder, at man som medarbejder altid har noget at byde ind med. Fx nogle kan synge, nogle interesserer sig for børn i samspillet med de ældre osv. Flere afdelingsledere fortæller, at det er en glæde for dem, at de må holdes fokus på at skabe oplevelser for beboerne. Der meldes ud, at kulturændringen sker lige så stille, og at tiden til den er vigtig. Vigtigt at være tro mod processen. Nogle afdelingsledere siger, at de vil væk fra vi skal blive færdig kulturen, ligesom aktiviteter og oplevelser også bliver SKAL opgaver. Der ses en generel positiv tilgang til aktiviteter/oplevelser, projektet og aktivitetskoordinator.

7 Målgrupper som mangler fokus på: Der arbejdes videre med at gøre mere for mændene, en til en oplevelser, dem der isolerer sig i deres lejligheder samt ældre med psykiatriske diagnoser. Frivillige: Feb blev 41 frivillige undervist i 4 timer om frivillighed, etik, moral, tavshedspligt og om demens. I projektperioden har aktivitetskoordinator søgt og afholdt informationsmøde med: Mary-Ann Frost projekt Den røde Tråd = 5-7 frivillige (kun 1 er tilbage) Edith Vaihøj - Svanelundsbakken= 13 frivillige (10 er tilbage) Anette Hastrup - Vellingshøjcentret = 18 frivillige Dorte Kjær Havbakken = 9 frivillige Afdelingslederne beskriver samarbejdet med de frivillige som: Stort arbejde hvor de frivillige skal nurses, anerkendes, ikke overbebyrdes, engageres, bydes velkommen, hjælpes i gang, sættes grænser. De frivillige er lige meget værd afhængig af, hvad de bidrager med. Vigtigt med gensidig afstemning af forventninger, kontinuitet, dialog, åbenhed, tilgængelighed, respekt og tillid. ALLE bruger/pårørenderåd oplever i større eller mindre grad, at aktivitetsniveauet er stigende. Der ses generelt et øget fokus på aktiviteter. Enkelte steder mangler der lidt mere synlighed, på hvilke aktiviteter der foregår. Her er der forslag til infotavler, aktivitetsprogram samt billeder af oplevelser/aktiviteter.

8 Generelt opleves en stor tilfredshed på bruger/pårørende rådene i forhold til aktiviteter. Der har været gode snakke rundt omkring samt forslag til yderligere tiltag, oplevelser/aktiviteter. Årsager til stigende aktivitetsniveau: Fokus på aktiviteter. Politisk, lederniveau, efteruddannelser og via projekt Aktiviteter der rykker. At afdelingsleder og aktivitetskoordinator er vedholdende og fastholder fokus på aktiviteter. Prioriterer aktiviteter og oplevelser. Fx en afd.leder giver ekstra timer til wellness. Daglig italesættelse, hvad skal beboerne opleve i dag. Måden beboerne motiveres på. Mere inddragelse af medarbejdere. Nye strukturer og grupper. Fx mange afd.ledere har valgt at få tovholdere for aktiviteter. Personaletimer flyttet. Øjenåbner. Aktiviteter giver mere livsglæde for beboerne og arbejdsglæde for medarbejderne samt større socialt fællesskab og samarbejde på tværs af afdelingerne i husene. Kurser i wellness samt Natur og Sundhed. Fokusområder i forhold til aktiviteter: Fokus på målgrupper og at alle forsøges tilgodeset. Ligeledes hvad giver mening for beboerne. Mere i dybden med livshistorien. Større bevidsthed om hvem der fx har gavn af besøg af hundevenner. Teoretisk mere i dybden i forhold til aktiviteter. Langt større bredde og målrettethed på aktiviteter. Stjernestunder med fokus på ordet oplevelser. Små ting i hverdagen, ofte her og nu. Skabe livsglæde. Bevægelse kontra rehabilitering. Udeliv, busture, hygge, grille, mad, gymnastik, gåture, cykelture, naturen med ind, biograf, dans, wellness, musik, børn, billeder osv. Fokus på demensafsnittene

9 Tør lidt flere ting med en aktivitetskoordinator på sidelinjen. Sansning. Hjælp til selvhjælp. Små dagligdags aktiviteter. Frivillige Afslutning: Overordnet ses midtvejs i projektet en udvikling med aktiviteter og kulturændring i forhold til disse i en rigtig positiv retning. At aktivitetsniveauet er stigende på næsten alle centre er der mange årsager til, men specielt det vedholdende fokus på aktiviteter fra flere niveauer og projektet, er af afgørende betydning. Ligesom processen og tiden er en vigtig faktor. Specielt er den øgede arbejdsglæde i forhold til aktiviteterne også en vigtig faktor, som kommer alle til gode. Der ses flere Stjernestunder, og det er succeskriterier i sig selv. Størstedelen af de igangsatte aktivitetsforløb, eksempelvis erindringsdans og gymnastik er fastholdt. Der er stadig målgrupper, som der mangler fokus på, og ældrecentre som mangler frivillige. Ligeledes synligheden af kommende samt afholdte aktiviteter kan der med fordel arbejdes videre med på de enkelte centre. Fremtid: Projektet bliver forlænget udover de 2 planlagte år. Årsagen hertil er, at de bevilgede midler ikke er opbrugt. SÆH-udvalget har godkendt, at midlerne overflyttes til Sandsynligheden for, at den ønskede kulturændring sker i forhold til aktiviteter er større jo længere projektet varer, og dermed øget aktivitet, liv og glæde for beboerne til følge. Det største fokus i den kommende tid er på Natur og Sundhed, og der afholdes 2 dages kursus for i alt 3 hold. Det vil sige, at 90 medarbejdere, frivillige og afdelingsledere forventes at gennemgå kurset. De nye frivillige vil modtage et tilbud om undervisning som tidligere afholdt. Primo 2014 vil der udkomme et internt idèkatalog som inspiration til aktiviteter/oplevelser.

10 Bilag 3. Hjørring, den 14. august 2015 Fokusgruppeinterview vedr. Aktiviteter, der rykker, - evaluering af aktivitetskoordinatorfunktionen. fredag den 14. august Opgave: at gennemføre et fokusgruppeinterview med fire afdelingsledere fra ældrecentre byggende på en kvalitativ metode for indsamling af data. Indhold: at vurdere betydningen af at have en aktivitetskoordinator, der - kan gå foran - være tovholder - være kulturskaber at vurdere det fremadrettede behov for en aktivitetskoordinator at vurdere muligheden for, at aktiviteter i hverdagen er blevet en del af kulturen. Metode: semistruktureret interview. Informanter: afdelingsleder John Larsen, distrikt syd afdelingsleder Jette Nissen, distrikt nord afdelingsleder Judith Høegh, distrikt øst afdelingsleder Dorte Margrethe Nielsen, distrikt vest. Interviewer: John Hansen, Faglig udvikling SÆH Afrapportering af fokusgruppeinterviewet. Der vurderes generelt, at aktivitetskoordinatorfunktionen er en ubetinget succes for ældrecentrene. Dette uddybes i punkterne nedenfor.

11 A. betydningen af at have en aktivitetskoordinator, der kan gå foran. Vurderingen er, at aktivitetskoordinatoren på bedste måde har bidraget med forstyrrelse, der har faciliteret en udvikling, der har højnet aktivitetsniveauet under hensyntagen til de forskelle i ældrecentrenes vilkår og rammer. Der er forskel på, hvor meget de enkelte ældrecentre har brugt aktivitetskoordinatoren uanset, at hun har tilbudt sig til og været tilgængelig for alle. Aktivitetskoordinatoren har understøttet udviklingen med sparring for medarbejdere og ledere samt klarlægning af vilkår, f.eks. forsikringsmæssige forhold ved hestevogns- og taxacykelkørsel. Dette har fremmet og muliggjort realisering af aktiviteter. Eksempler på aktiviteter, der arbejdes med bredt: - projekt Natur og sundhed - erindringsdans - de frivilliges dag Aktiviteterne er i flere tilfælde dokumenteret med kortfilm, f.eks. OL ved Vellingshøjcentret. B. betydningen af at have en aktivitetskoordinator, der kan være tovholder. Det ses i trivselsundersøgelserne på nogle af ældrecentrene, at den øgede fokus på aktiviteter har medvirket til øget trivsel således, at fokus på de rutineprægede 3 R, Ro, regelmæssighed og renlighed afløses af arbejdsglæde. Det er vigtigt, at gryden holdes i kog således, at aktiviteter i højere grad integreres i hverdagen på en måde, der bygger på selvkørende personale, der tager egne initiativer understøttet af aktivitetskoordinator. C. betydningen af at have en aktivitetskoordinator, der kan være kulturskaber. Aktivitetskoordinatoren kan i samarbejde med ældrecentrenes egne aktivitetsmedarbejdere igangsætte fælles, koordinerede aktiviteter. Ønsker til dette: - udbrede OL ved Vellingshøjcentret til alle centre - organisere fælles årligt arrangement for alle centre ved. f.eks. Park Vendia eller stadion - organisere bytteferie mellem centrene - organisere læring for frivillige - udvikle mentorordning - uddannelse af besøgsvenner

12 - organisere ældrecentrenes deltagelse i Naturmøde 2016 (hvis det realiseres) D. at vurdere det fremadrettede behov for en aktivitetskoordinator. Der er enighed om, at der fortsat er behov for en aktivitetskoordinator med specialviden og fokus på aktiviteter i lighed med andre konsulentfunktioner. En aktivitetskoordinator vil kunne inspirere og understøtte medarbejdernes faglige udvikling på aktivitetsområdet til fremme af et godt og meningsfuldt hverdagsliv for borgere og medarbejdere. Hun vil kunne medvirke til at fremme en professionsopfattelse, der udvikler kreativitet og det at give noget af sig selv. Emner til udvikling: - mødet mellem generationer, eks. dagpleje, daginstitution og ældrecentre - mere sang og dans - integration. E. at vurdere muligheden for, at aktiviteter i hverdagen er blevet en del af kulturen. Vurderingen er, at der er startet en god udvikling vedr. aktiviteter som en del af kulturen på ældrecentrene. Udviklingen vurderes at være midtvejs og, at der fortsat skal arbejdes med at skabe ejerskab. Til sikring af udviklingen anbefales der - at aktiviteter indarbejdes i de kommende Kvalitetsstandarder for ældrecentrene - at ansvaret for ældrecentrenes aktiviteter indskrives i funktionsbeskrivelserne for afdelingslederne - at aktivitetsområdet fortsat organiseres med en central aktivitetskoordinator, der indgår i et netværk med lokale aktivitetsmedarbejdere (-koordinatorer) på de enkelte ældrecentre. for rapporten John Hansen Udviklingskonsulent Bilag 4. bilaget er vedhæftet selvstændigt.

13 Bilag 5. Handleplan for aktiviteter på ældrecentrene i Hjørring kommune Projekt: Aktiviteter der rykker. Plejecenter: Smedegården AKTIVITET FORMÅL HVOR DATO RESSOURCER UDE- FRA: FRIVILLIGE TIMER/PERSON Madlavning i Ældrecentrets Køkken, med fokus på at se, dufte, røre og føle maden. Aktiviteten målrettes god ernæring og som basis for erindrings snak Aktivitet, liv og glæde. Sociale relationer, fællesskab mellem beboerne via fælles oplevelser og snak. Vække erindringer bla gennem at føle, se, høre og lugte, samt samtale.. Smedegårdens dagligstue, anretter køkken og køkken Starter op med ugentlig madlavning hver tirsdag i juni, juli og august /6, 11/6,18/6, 25/6, 2/7, 9/7, 16/7, 6/8, 13/8, 20/8, 27/8 og 3/9. hver gang a 3 timer. Husassistent Hanne Jensen (Fru Jensen / Madmor) 3 timer hver tirsdag Nogle dage hvor vi kan få hjælp. Timerne er omkonteret kvartalsvis til Smedegaarden. Evaluering: d. 24/9-13. Tilstede Fru. Jensen, Mette Færch, Mette L. Christiansen (Køkkenområdet) og Jane Franzen. Antal beboere som deltog i aktiviteten i gennemsnit per gang = 22 Formålene for madprojektet er blevet indfriet. Hver tirsdag har der været forventningens glæde, hvad skal vi have og spise? Der har været mulighed for smagsprøver i løbet af dagen. Det har ikke været muligt at inddrage beboerne i den konkrete madlavning, men selve borddækningen samt pyntning har nogle deltaget i. Det, at hele huset har spist sammen hver tirsdag i 3 måneder har givet mere sammenhold, hyggestunder,

14 erindring og socialt fællesskab. I starten var det ikke alle der deltog, men alle kom med lidt efter lidt. Specielt en ældre herre som ellers isolerer sig på stuen var med hver tirsdag aften og har haft stor glæde af dette. Madprojektet har spredt sig som ringe i vandet og derved påvirket resten af huset positivt. Der er blevet mere fokus på mad og de sociale rammer omkring måltidet alle ugens dage. Som inspiration bruger de Idekataloget inspiration til gode måltider. Fx ingen medicin ved aftensmåltid. Dette foregår inden. Nattevagterne har fortalt at beboerne generelt sover bedre om natten fra tirsdag til onsdag. Den personalegruppe som har rykket sig mest er aftenvagterne og Mette har haft fokus på måltidet døgnet rundt. Aftensmåltidet starter kl. 18 og slutter først ved tiden. Kl. 19 får de beboere som ikke deltager i fælles måltidet mad på stuerne. Dvs at der er 2 personaler til aftensmåltidet. Det er med til at skabe mere ro og hygge ved måltidet samtidig med at det giver bedre arbejdsmiljø for personalet. Mette nævner et sjovt lille regnestykke. Normalt får beboerne ca g kød pr måltid, men da Fru Jensens gammeldags oksesteg skulle spises forsvandt der ca. 200 g kød per mand. Fremtid: Madprojektet fortsætter x 1 månedligt og der gives fra Aktiviteter der Rykker 4 timer til dette året ud. Opsamling/Evaluering til december

Aktiviteter der rykker.

Aktiviteter der rykker. Aktiviteter der rykker. Afrapportering til Sundheds-, Ældre og Handicapudvalget. Indhold Projekt Aktiviteter der rykker.... 2 Midtvejsevaluering november 2013.... 2 Fokusgruppegruppeinterview vedr. Aktiviteter

Læs mere

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik INDSATSER PRINCIPPER OVERORDNET POLITIK Godkendt af Samsø Kommunes kommunalbestyrelse 26.4.2016 Værdighedspolitik I Samsø Kommune ønsker vi, at alle borgere skal have mulighed for en værdig alderdom. For

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Erfaringsopsamling om madproduktion på. Lindholm Plejehjem

Erfaringsopsamling om madproduktion på. Lindholm Plejehjem Erfaringsopsamling om madproduktion på Lindholm Plejehjem Ældre og Sundhed Marts 2016 Indhold 1. INDLEDNING 3 BAGGRUND 3 SAMMENFATNING 3 2. ERNÆRINGSASSISTENTERNES ROLLE 4 3. PROJEKTETS KVALITET 4 4. MAD

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 5 personalerepræsentanter og de 3 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Inklusion i Hadsten Børnehave

Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion i Hadsten Børnehave Et fælles ansvar Lindevej 4, 8370 Hadsten. 1. Indledning: Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion er det nye perspektiv, som alle i dagtilbud i Danmark skal arbejde med. Selve

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Asferg Ældrecenter, den 30.09.2015 Adresse: Ternevej 8A, Asferg, 8990 Fårup Områdeleder: Marianne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene:

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene: Værdier i Institution Hunderup, bearbejdet i Ådalen. Sammenhæng: Vi har siden september 2006 arbejdet med udgangspunkt i Den Gode Historie for at finde frem til et fælles værdigrundlag i institutionen.

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Randers Kloster Den 25.09.2015 Adresse: Blegdammen 1-5 8900 Randers Forstander Jesper Bjerre

Læs mere

Oversigt over ældrekommissionens anbefalinger sammenholdt med indsatser på Hørsholms plejeboliger og plejehjem

Oversigt over ældrekommissionens anbefalinger sammenholdt med indsatser på Hørsholms plejeboliger og plejehjem Bilag 2/ Gennemgang af Ældrekommissionens anbefalinger og indsatser på ældreinstitutionerne i Hørsholm Kommune Oversigt over ældrekommissionens anbefalinger sammenholdt med indsatser på Hørsholms plejeboliger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen Standarder for sagbehandling Del II- den Sammenhængende Børn og Unge Politik Overordnet målsætning Forældrene spiller en central rolle for barnet og den unges trivsel og udvikling, og forældrene har altid

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bøgebakken. Generelt er formålet med

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Solsikken Dato: 8. juni 2012 Tilsynskonsulent: Britta Bartelt Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Laug Mathiasen, Ingrid Andreasen Bemærkninger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Værdighedspolitik - Fanø Kommune.

Værdighedspolitik - Fanø Kommune. Værdighedspolitik - Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset hvor i livet de befinder sig. I Fanø Kommune understøtter vi den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Brønderslev Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010 Et godt liv på trods af en demenssygdom. PLEJEOMRÅDET Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010 Nr. 01 den 27. maj 2009 1 Indledning. Voksen- og plejeudvalget har tilkendegivet

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015 HJORTSHØJ CARE Skovhusvej 9, 8240 Risskov Tlf. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK. Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015 Adresse: Prins Burisvej 2, 7770 Vestervig

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

AFRAPPORTERING AF ARBEJDET MED PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014 BØRNEHAVEN HIMMELBLÅ JANUAR

AFRAPPORTERING AF ARBEJDET MED PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014 BØRNEHAVEN HIMMELBLÅ JANUAR AFRAPPORTERING AF ARBEJDET MED PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014 BØRNEHAVEN HIMMELBLÅ JANUAR 2015 De 6 temaer indenfor de pædagogiske læreplaner er en del af den daglige pædagogiske praksis. Vi arbejder i dybden

Læs mere

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Kommune: Skive Kommune Involverede skoler i projektet: Aakjærskolen, Skive Kommune Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Ove Jensen,

Læs mere

Revideret kommissorium

Revideret kommissorium Center Familie og Handicap Journalnr: 27.00.00-G01-20-15 Ref.: Tanja Lillelund Telefon: 99887609 E-mail: tali@rebild.dk Dato: 22-12-2015 Revideret kommissorium Projekt: Fælles indsats Stamoplysninger Center/afdeling

Læs mere

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth Mentorgruppe har positiv effekt Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth CAFA kort fortalt Alle opgaver med udsatte børn og unge i fokus Samarbejdspartner:

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Telefon: 9945 4482 Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@9945454.dk Telefon: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune FORORD Thisted Kommune vil på Sundheds- og Ældreområdet sikre en hjælp og støtte, som er med til at fremme værdighed for kommunens borgere. Et fokus på værdighed hænger

Læs mere

Projektbeskrivelsesskema

Projektbeskrivelsesskema Projektbeskrivelsesskema Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper 1. Projektets titel: Sundhedsfremmeprojekt på bosteder for psykisk udviklingshæmmede* 2. Baggrund: Projektet baseres

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Fra udfordring til forankring. - Inspiration til proces og metode

Fra udfordring til forankring. - Inspiration til proces og metode Fra udfordring til forankring - Inspiration til proces og metode p Indledning Udfordring Analyse Handlingsplan Indsats Evaluering Forankring Fra udfordring til forankring - Inspiration til proces og metode

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne Hus B og C på Holmehøjvej 2A Centrumværkstedet, Gestelevvej 14 Det Gule Hus, Algade 76 Praktiske oplysninger Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Læs mere

Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333. Notat. Børn, Unge og Kulturudvalget. Styregruppen Fremtidens Dagtilbud. www.odder.

Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333. Notat. Børn, Unge og Kulturudvalget. Styregruppen Fremtidens Dagtilbud. www.odder. Notat Til: Fra: Notat til sagen: Børn, Unge og Kulturudvalget Styregruppen Fremtidens Dagtilbud Evalueringsaftale vedr. Fremtidens Dagtilbud Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk

Læs mere

2. Generation frivilligt offentligt partnerskab

2. Generation frivilligt offentligt partnerskab 2. Generation frivilligt offentligt partnerskab 26. september 2011 Følgende notat er en sammenskrivning af resultaterne fra 19 samtaler foretaget beboere på Plejeboligerne Birkehøj, Pensionistcentret Bakkebo,

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

De 3 årige børn 2 voksne. Naturen og naturfænomener. Skoven. Sproglig udvikling

De 3 årige børn 2 voksne. Naturen og naturfænomener. Skoven. Sproglig udvikling Detailplan skema Trin 2 Eventuelt overordnet ramme for hele året: Aldersgruppe og antal børn: Deltagende voksne: Tidsramme: Tema: Temaemne: Fokus: Alsidig personlig udvikling, Sociale kompetencer eller

Læs mere

Generelle oplysninger. Projektoplysninger

Generelle oplysninger. Projektoplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes og sendes pr. mail til Socialstyrelsen på: tidligindsats@socialstyrelsen.dk Projektets titel Skriv titel

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Daginstitution Højvang. Pædagogisk fundament. Metoder og hensigter

Daginstitution Højvang. Pædagogisk fundament. Metoder og hensigter Daginstitution Højvang Pædagogisk fundament Metoder og hensigter Velkommen Velkommen til Daginstitution Højvang. Vi er en 0-6 års institution beliggende i den sydøstlige ende af Horsens by. Institutionen

Læs mere

Der var ingen anbefalinger fra Tilsynet 2012 der skulle følges op på.

Der var ingen anbefalinger fra Tilsynet 2012 der skulle følges op på. Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: - Personalesituationen - Sygefravær - Beboersammensætningen - Opfølgning på tidligere tilsyn - Samarbejde og kommunikation

Læs mere

Skabelon til samarbejdsaftale

Skabelon til samarbejdsaftale Skabelon til samarbejdsaftale I det nye Frivilligcharter fra 2013 står der bl.a. under pkt. 4. Vi vil arbejde sammen: Oplæg I samarbejdet er det vigtigt med tillid, respekt for og forståelse af, at frivillig

Læs mere

TILSYNSRAPPORT: Der har ikke tidligere været tilsyn. Tilbuddet er fra august, 2012.

TILSYNSRAPPORT: Der har ikke tidligere været tilsyn. Tilbuddet er fra august, 2012. Center for Særlig Social Indsats Den: 11. december, 2014 Acadre: 14/25865 TILSYNSRAPPORT: Tilbuddets navn Center For Job og Oplevelse Højvangen 11 3060 Espergærde Afd.: Vinkeldamsvej Leder: Karsten Grubert

Læs mere

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Indledning Middelfart Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de lovpligtige kommunale tilsyn med tilbud til kommunens brugere. Konkret

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde 1 Kontrakter Børn og Unge 2015+16 Læring og Samarbejde Daginstitutionen Tumlehøj i Suldrup I Skrivende stund, d. 25.marts 2015 har vi 110 børn, 4 småbørnsgruppebørn og 106 børnehavebørn. Ansatte: 20 personer

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2014 Glæde Udfordre Fællesskab Anerkendelse Udfordre Indledning Børne- og uddannelsessynet i Sønderborg Kommune er båret af en overordnet vision om, at alle børn har ret til et godt

Læs mere

Virksomhedsplan for 2014

Virksomhedsplan for 2014 Virksomhedsplan for 2014 I dette dokument kan du finde Spiloppens vision, formål, værdier og pædagogiske principper og du kan linke ind på Spiloppens fulde læreplan http://www.boernehuset-spiloppen.dk/filer/190denfuldelaerepla1.doc

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Specialiseringsmuligheder

Læs mere

Børnehuset Hjortholm. Virksomhedsplan

Børnehuset Hjortholm. Virksomhedsplan Børnehuset Hjortholm Virksomhedsplan INDHOLD Virksomhedsberetning for 2013... 2 1. Pædagogik og indretning.... 2 2. Fællesskab.... 2 3. Systemisk analyse af læringsmiljøet ( SAL )... 2 4. Børnelynet....

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Reflekterende gennemgang af skriftligt materiale: Formålet er at kontrollere om dokumentationen har en professionel og faglig tilgang

Reflekterende gennemgang af skriftligt materiale: Formålet er at kontrollere om dokumentationen har en professionel og faglig tilgang Tilsyn Anmeldt den. 6. marts 2013 Rehabiliteringscenteret Brændgårdsvej 20 B 7400 Herning Leder: Kirsten Svendsen Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for

Læs mere

Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune

Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune Nr. Anbefalinger fra Ældrekommissionen TEMA: Overgangen til livet på plejehjem 1 Forud for indflytning

Læs mere

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Konklusion... 4 Præsentation af målgruppen for Den Gule Dør...

Læs mere

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Konklusion: Det er generelt lykkedes projektbibliotekerne at få nye brugere på bibliotekerne, så alle har haft udbytte af at deltage

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Møllehjemmet Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 3 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej.

Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej. Baggrund Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej. Frederiksberg Kommune har besluttet, at der skal

Læs mere

Tilsynsrapport, Piletræet, 2009

Tilsynsrapport, Piletræet, 2009 Kapitel 1: Indledning... 2 Lovgivning og målsætning... 2 Faktuelle oplysninger... 2 Kapitel 2: Tilsynets helhedsindtryk... 3 Kapitel 3: Relationer... 3 Kapitel 4: Pædagogisk praksis... 3 Kapitel 5: Ledelse...

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE / BROBYGNING

SOLRØD KOMMUNE / BROBYGNING SOLRØD KOMMUNE / BROBYGNING MELLEM DAGPLEJE - DAGTILBUD SFO ER SKOLER- KLUBBER Alle dagtilbud, SFOer og skoler har siden 2001 arbejdet med Brobygning fra afgivende institution til modtagende institution

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Pårørendemøde d. 24/11-15 1/7. Velkommen 2. Helle orienterede om siden sidst og året som er gået i pårørenderådet.

Pårørendemøde d. 24/11-15 1/7. Velkommen 2. Helle orienterede om siden sidst og året som er gået i pårørenderådet. Pårørendemøde d. 24/11-15 Dagsorden 1. Velkommen 2. Opfølgning fra sidste møde den 28. april 2015 3. Valg til pårørenderådet året i pårørenderådet 4. Information og drøftelse af aktuelle emner, herunder

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012 Midt i Sund Zone en status halvvejs i projektets levetid OKTOBER 2012 Ulighed i sundhed Begrebet social ulighed i sundhed bruges til at beskrive det forhold, at sundhedsrisici og sygelighed er skævt fordelt

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune, sammen med en repræsentant her fra, aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

DEMENSPOLITIK 2016-17

DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK THISTED KOMMUNE 2016-2017 Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 4 Fokusområder... 6 Tidlig opsporing, udredning og afklaring... 6 Pleje-

Læs mere

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Rosen. 27. april 2011. Connector

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Rosen. 27. april 2011. Connector Hørsholm Kommune Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Rosen 27. april 2011 2 Referat Det anmeldte tilsyn foregik i mødelokale i Åstedet onsdag den 27. april 2011 kl. 10.00-12.00. Tilstede var: bofællesskabets

Læs mere

2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3. 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3

2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3. 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 Lokal udviklingsplan 2015-2016 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Grenåvej Øst...

Læs mere

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune

Servicedeklaration for. Bofællesskabet Røde Anes Vej. Thisted Kommune Servicedeklaration for Bofællesskabet Røde Anes Vej Thisted Kommune Adresse: Røde Anes Vej 34, Hundborg Leder: Bente Topp Hansen Telefon: 99173800 E-mail: rodeanes.bof@thisted.dk Fax: 97937576 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken Torsdag den 20. juni 2013 fra kl. 10 Indledning

Læs mere

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse.

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse. Mål- og indholdsbeskrivelse SFO-Tingstrup Skole Målet for arbejdet i Tingstrup Skoles SFO er, at personalet i samarbejde med forældrene og det øvrige personale i indskolingen skaber trygge rammer, hvor

Læs mere

Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR

Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR Skolens naturfaglige profil Fra fragmenteret indsats Ingen bevidst profil/strategi Den naturfaglige profil skifter fra

Læs mere

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Udvikling- og Uddannelsesprogram Second Sight System Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Indholdsfortegnelse Baggrund side 3 Mål med uddannelsesforløbet side 3 Vision Styrker Mål Procesforløb side

Læs mere

Certificering af plejehjem

Certificering af plejehjem Certificering af plejehjem Udkast Side 1 af 7 Indhold Certificering af plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune...3 Krav til certificering...4 Sikkerhed...4 Samskabelse...5 Hverdagsaktiviteter...5 IT løsninger

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Dagtilbudsdistrikt Engskov Hovedgaden 55A 4420 Regstrup Tlf: 7236 3731 / 72365547 E-mail: dhan@holb.dk Møde: Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Tidspunkt: Tirsdag den

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv. for. Møldrup skole

En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv. for. Møldrup skole En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv for Møldrup skole 2012 2016 Første udgave juni 2012 Forord På Møldrup skole har vi formuleret en vision om, hvordan vi ser skolen, når vi tegner et billede af fremtiden

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Kære Forældre! FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Vi håber I alle er kommet godt i gang med det nye år! Dette er nyhedsbrevet fra forældrebestyrelsen for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Som noget nyt

Læs mere

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft.

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Marts 2012 Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdag i Søhusparken for både dig og dine

Læs mere

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I KRUDTUGLEN

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I KRUDTUGLEN HANDLEPLAN FOR INKLUSION I KRUDTUGLEN Indhold Handleplan for inklusion i Krudtuglen... 2 Sammenhæng... 2 Definition af inklusion.... 2 Område Skovvang... 3 Overordnede principper... 3 Aktører.... 4 Metoder...

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

- Særligt fokus på barn - voksen kontakten f.eks. gennem udviklingsprojekter,

- Særligt fokus på barn - voksen kontakten f.eks. gennem udviklingsprojekter, Faglig dialogguide ved det årlige tilsynsbesøg: 1. Sociale relationer barn/voksen kontakten Alle børn og unge har ret til positiv voksenkontakt hver dag og udsatte børn og unge har et særligt behov for

Læs mere

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier Notat Dato: 4. november 2007/jru/ami Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier I årsmødevedtagelsen Alle børn

Læs mere

Kræftrehabilitering i Nordfyns Kommune

Kræftrehabilitering i Nordfyns Kommune PROJEKT VINDMØLLEN REVIDERET OPLÆG 2009 Dato 24.10.2009 Kræftrehabilitering i Nordfyns Kommune - redigeret oplæg 2009- Når vinden blæser, går nogle i læ og andre bliver til vindmøller. Vindmøllen giver

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 5858

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Birkelse plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 16. december 2008 fra kl. 7.00

Anmeldt tilsyn på Birkelse plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 16. december 2008 fra kl. 7.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Birkelse plejecenter, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 16. december 2008 fra kl. 7.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Birkelse Plejecenter.

Læs mere