1 Hinterlandet: Den lille skov. Den lille skov. En lille skov at rejse rundt i og udforske. Et scenarie til Hinterlandet af Morten Greis Petersen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Hinterlandet: Den lille skov. Den lille skov. En lille skov at rejse rundt i og udforske. Et scenarie til Hinterlandet af Morten Greis Petersen."

Transkript

1 Den lille skov SK01 1 Hinterlandet: Den lille skov Den lille skov En lille skov at rejse rundt i og udforske. Et scenarie til Hinterlandet af Morten Greis Petersen.

2 2 Hinterlandet: Den lille skov Anvendelse Den lille skov er et intro-scenarie til udendørs eventyr, og det gør brug af reglerne for eventyr i vildmarken. Den lille skov befinder sig tre dagsrejser fra fæstningen, og ved porten til skoven, befinder sig en troldmands tårn, som eventyrerne kan besøge, inden de går ind i selve skoven. Kommandant Lucinius har hørt fra rejsende, at nede langs Tuskenfloden, hvor troldmanden Vitrarius den Yngre har sit tårn, er der en fortryllet skov, som rummer mange besynderlige fænomener. En af kommandantens spejdere er forsvundet i området, og kommandanten vil gerne have en flok eventyrere ud og se, om de kan finde den forsvundne spejder: Kommandant Lucinius har indkaldt eventyrerne til en vigtig opdagelsesrejse. Tre dage herfra i en region af Slettelandet, hvor Tuskenfloden snor sig, ligger en mystisk, lille skov, som det siges er fortryllet. I alle fald har en troldmand, der kalder sig Vitrarius den Yngre, taget bolig nær skoven. For nyligt blev der sendt en spejder ud for at for undersøge skoven, men nu er der gået 10 dage og spejderen er ikke vendt tilbage. Drag ud og find spejderen og kortlæg området. Hvis I hjembringer spejderen er der en belønning på 15 dukater pr. mand, og hvis skoven kortlægges, er der 2 dukater pr. mand pr. pejlemærke indtegnet. (dvs. for hvert af pejlemærkerne på kortet over skoven, som spillerne får besøgt og sat ind på deres kort, indtjenes 2 dukater der er 11 pejlemærker i skoven). Rammen Tre dagsrejse gennem slettelandet fører til Tuskenflod, som løber med en rivende kraft iskold gennem landet med vand hentet fra bjergen. Ved en lille bro, der krydser Tuskenflod ligger en lille skov, der har omdømme som værende et fortryllet sted. Ved broen er et tårn, der bebos af en troldkarl. Baggrund Skoven er på sin vis fortryllet eller rettere, der er mange mystiske og sære områder i skoven. Spejderen, som kommandanten sendte ud, besøgte først troldmanden, og drog derefter ind i skoven, hvor det til at begynde med gik fint, men uheldigvis blev spejderen taget til fange af XXXXX og slæbt til X7 Den skjulte lejrplads. Rygter Ved fæstningen florerer rygter om de mange mystiske steder ude i ødemarken og om de sære oplevelser, folk har derude. Nogle rygter er sande, nogle er falske, og andre er ikke relevante for eventyrerne. Hvis nogle af karaktererne har evnen til at opsamle rygter, eller hvis spillerne besidder mikro-supplementer, der giver adgang til rygter, kan de samle nogle af følgende op. Alternativt kan spillerne forsøge at erhverve sig et rygte, som måske har relevans for ekspeditionen. Det kræver et succesfuldt karisma-tjek 12 at erhverve et tilfældigt rygte fra tabellen:

3 3 Hinterlandet: Den lille skov 1t6 Rygte 1 En tandløs olding beretter: Den lille skov er hjemsøgt af gammel trolddom, så overalt lurer der farer, og hvis man ikke har De udødeliges velsignelse med sig, vil risikere aldrig at finde ud af skoven igen. 2 Vaskekonerne sladrer: Tjenestepigen Meosyne er dybt ulykkelig, for den forsvundne spejder er hendes kæreste. Hun gav ham et blåt halstørklæde med sig på hans færd, som hun havde strikket til ham. 3 Garnisonens vagter afslører: Kommandanten køber nogle gange magiske skatte af troldmanden Vitrarius den Yngre, men pas på med at fornærme ham, da han forvandler folk til tudser, hvis de støder ham. 4 En eventyrer fortæller hen over et glas vin: Den lille skov er hjemsted for mange fortryllelser. Vær varsom med at drikke af vandet i skoven, da besynderlige ting let kan ske. 5 Nede ved smedjen snakker nogle opdagelsesrejsende sammen: Gobliner har hjemme i skoven. De er fra stammen Egefader, og de er nok de mest militante af alle goblinstammerne. De optræder ofte i store grupper og forsøger at tvinge andre væsner til at tjene sig. 6 En handicappet krigsveteran snakker løs: Den lille skov har en fortryllet kilde, der efter sigende kan kurere frygtelige sår og skader, og kilden skulle ligge nær en hjemsøgt galgebakke. Belønning For udforskningen af hulesystemet gives følgende mængder af Eventyrpoint. Udforskning af området: 100 point for hvert kortlagt rum (op til 2000 point). X1 100 pr. rum (max. 200) X2 50/100/100 (max 250) X3 100 (max 100) X4 100/50/100 (max 250) X5 100/50/50 (max 200) X6 100 pr. rum (700), 50/150 (max 850) X7 100/100 (max. 200) X8 100/200 (max. 300) Rejsen til Skoven Rejsen går gennem slettelandet i tre dage, indtil man møder den rivende, iskolde Tuskenflod, og her er troldkarlens tårn og stenbroen, der giver adgang til den lille, fortryllede skov. Rejsen ud til området går over enge og sletter, mens vinden fejer koldt om selskabet. Altid i horisonten kan de høre lyden af vinden i træerne, men det er aldrig til at få øje på skoven. Det er som om den kalder på heltene, og at dens kald bliver båret af vinden. Det er i sandhed en fortryllet skov. Rejsen får sin ende, når eventyrerne ser de brusende vande fra Tuskenfloden sno sig hen over sletterne og afskære dem fra den dybgrønne skov med de dybe skygger, som venter på den anden side. Ikke langt derfra står et ensomt tårn ved siden af en træbro. Området omkring skoven Skoven er omgivet af bakkede sletter beklædt med græs og hårdføre græsser, som svajer i de kolde vinde, der hersker i det åbne land. Himlen strækker sig fra den lave horisont til himmelvidt over hovedet på folk, og kun mellem træerne i den lille skov er der tryghed at finde mod de åbne vidder.

4 4 Hinterlandet: Den lille skov Tuskenfloden med sine kolde vande, der strømmer kraftigt forbi, afgrænser skoven på to sider, hvor den ene side er åbent land, og på den anden side er en mur af grønt formet af buskads og træer. Inde mellem dem er der mørkt, og ingen ved hvad her venter. Kun ved troldmandens tårn er det muligt at krydse Tuskenfloden, og hvis man vil finde et vadested, koster det en dagsrejse op langs floden og en dagsrejse tilbage igen. Vælger spillerne dette, kan de begynde deres udforskning af skoven ved et vilkårligt pejlepunkt. Med mindre de gør en dyd ud af at rejse op langs skovens side, inden de bevæger sig ind, vil de begynde deres færd ved pejlepunktet E Den krogede eg. Troldmandens tårn og træbroen Tårnet er fire etager højt, det er bygget af sten, og der er vinduer hele vejen op. Foroven toppes det af et spidst tag med røde teglsten. En grøn dør med en bronzedørhammer formet som en løve er ved tårnets fod. Når man nærmer sig døren, åbner bronze-løvehovedet sine øjne og med en kluntet stemme, fordi den har dørhammeren i sit gab, byder den folk velkommen eller den råber spørgende efter rejsende, som ignorerer tårnet, om de ikke har lyst at kigge forbi opfordrende folk til at besøge stedet. Ved siden af tårnet er en solidt bygget træbro, der har en del år på bagen, men som er nidkært holdt ved lige, og gamle planker er blevet udskiftet med nye. Der er intet bemærkelsesværdigt ved broen. Eventyrerne kan krydse den og følge stien fra broen ind i skoven. At besøge troldmanden I det fortryllede tårn bor troldmanden Vitrarius den Yngre, som bor afsides for at studere i fred, men som gerne tager imod gæster, som han kan sælge små magiske skatte til for guld, rygter og historier. Vitrarius har tilnavnet den yngre, forklarer han, fordi han har to ældre brødre, der også er mægtige troldkarle. Vitrarius den Yngre er en ældre herre med en spinkel, ranglet krop, et langt, hvidt skæg, og en skaldet isse dækket af hentehår, der sirligt er redt hen over hovedet, men som enhver vind skubber lystigt rundt på. At handle med Vitrarius den Yngre Hvis nogen påtaler hans skaldede isse eller hans lange skæg, hæver Vitrarius den Yngre alle priser med 3 guldstykker. For hvert rygte genfortalt fra scenariestart giver Vitrarius 3 guld i rabat på en enkelt vare. Hvis eventyrerne kan lave en episk genfortælling af et af deres tidligere eventyr, giver Vitrarius en generel rabat på 2 guld på alle hans varer. Vitrarius kan tilbyde nedenstående varer. Prisen i venstre kolonne er den, han oplyser for varen, og prisen i højre kolonne er hvad han kan forhandles ned til uafhængigt af de ovennævnte prisjusteringer. Vare Antal Pris (bud) Pris (minimum) Styrkedrik Åndedrag på flaske (Fiskenes drag 3 åndedrag) Åndedrag på flaske (Salamandernes drag) Drømmelys Vejrets tårer (forårssolens stråler) Vejrets tårer (sommersolens stråler) Flammepulver Glitterpulver

5 5 Hinterlandet: Den lille skov Omstrejfende væsner Brug reglerne for omstrejfende væsner jf. regelheftet for eventyr i skoven. 1t6 Hændelse 1 Et jagtselskab bestående af 8 gobliner fra Egefader stammen dukker op. Hvis det er nat: Karaktererne har ulempe på at opdage dem, da goblinerne er ferme jægere. 2 En flok på 2-8 vildsvin befinder sig på stien, hvor de er i gang med at grave efter rødder. Vildsvinene advarer truende rejseselskabet. 3 En ogre kommer syngende gående ned af stien. Med sig har ogren en stor spand enten er ogren på vej ud efter eller hjem med vand. Ogren har en lille lejr nær pejlemærke K Grusgraven. 4 Oppe fra en trætop kommer en højlydt summende lyd. Oppe mellem grenene er 4 kæmpe hvepse ved at fortære liget af en goblin, der har været dyppet i honning. 5 Et jagtselskab bestående af tre orker og tre lænkehunde dukker op. De er på sporet af en hjort. Hvis selskabet på den ene eller anden måde hindrer orkerne og lænkehundene i deres hverv, vil selskabet om natten have en besynderlig drøm om en hvid hjort, som besøger dem i deres lejr, og når selskabet den følgende morge nvågner, finder de en kvist af sølv med blade af kobber (i alt 10 guld). 6 En flok på tre myrefolk er på vej hjem til deres bo (se X8). Mellem sig slæber de en goblin, som de har bastet og bundet til en pæl. Goblinen Gruvn af Egefader-stammen ved ikke, hvem eller hvad myrefolket er, men Gruvn kan fortælle, at en del gobliner er forsvundet på det seneste. Brug kun dette møde en gang slå om, hvis dette resultat dukker op igen.

6 6 Hinterlandet: Den lille skov Skovens pejlemærker Pejlemærkerne er ikke steder, hvor der sker en masse. De er hovedsageligt punkter til at hjælpe spillerne til at finde rundt i skoven. Hvis spillerne bruger for lang tid på at udforske et pejlemærke, så klip frem i handlingen, så de kan komme videre på deres færd. A Brønden En gammel stenbrønd med mosklædte sten. Et reb og en spand er ved brøndens side, og brønden er fyldt med frisk vand. Overraskende måske, men ingen har vandaliseret den gamle brønd, og vandet er rent og klart. B Gravhøjen En græsklædt høj står midt i lysningen. Hele vejen rundt om højen løber en sti, og ud fra stien stikker flere småstier. Højen i midten er bevokset med langt, gulligt græs, og tre enorme sten er anbragt på højen. Dybt inde i højen er et intakt gravkammer, som det tager 4 timer at grave sig ind til. Der er et skelet, ødelagte lerkrukker og rester af offergaver i form af korn og blomster. C Jættestenen En kæmpemæssig sten står oprejst. Den er ældgammel, og det er som om træerne vokser i ærbødig afstand fra træet. Herfra deler stierne sig og går i forskellige retninger. D Korsvejen En tydeligt trampet korsvej, hvor vejene utvetydigt går mod syd, nord, øst og vest. Midt i korsvejen omtrent 30cm nede er skjult en lerkrukke med dyreknogler og 10 sølvstykker. E Den krogede eg En ældgammel eg, knudret og kroget med en træstamme over en meter tyk. Egens arme hænger lavt og snor sig i alle retninger. Stammens furer får det nærmest til at se ud som om, at træet har et ansigt. F Den knækkede søjle Midt på stien står en marmorsøjle på en halv meter i højden. Den er tydeligvis knækket over, og det er sket for årtier eller århundreder siden. Vildtert ukrudt vokser omkring søjlens fod, og stien deler sig her. G Den tilgroede statue Inde mellem træerne står en skikkelse skjult mellem grene og blade og stirrer ud mod de rejsende. Ser man bedre efter opdager man, at det er en statue groet til med vedbend og mos af en rank kvinde, der stirrer frem for sig med et myndigt blik. Ved statuens skjul deler stien sig og løber i nye retninger. H Kilden En let plasken af vand høres, og fra en lav skrænt bevokset med små buske og blomster springer en kilde med klart vand, som løber i smal strøm på tværs af stien. Omkring kilden er en lille rydning og fra rydningen løber flere stier. Vandet er koldt og rent. Der er mange spor af skovens vilde dyr, som kommer for at drikke af vandet. I Galgetræet Fra stærke grene svajer tykke reb knirkende. Rådnende lig hænger for enden af rebene. Lyden af fluer er tydelig, og da selskabet nærmer sig rejser sig et par sorte fugle sig skrigende fra træet. De hængte har ingen øjne. De er blevet plukket ud. Hvis man undersøger jorden under ligene, er der 30% chance for at finde særlige urter, hvis spillerne råder over et supplement med urter. Galgetræet står i en græsklædt lysning og fra den løber stierne videre ind mellem træerne. Om natten er stedet hjemsøgt af klagende ånder, hvis jammer ødelægger enhver nattesøvn. Kun ved at begrave de hængte ordenligt vil de klagende ånder forsvinde. J Det sortsvedne træ (lynnedslag) Det ligner nærmest skyggen af et træ uden blade, men det er en sortsveden stamme fra et lynnedslag, som har efterladt denne besynderlige vagtpost i skoven. Stierne deler sig og fører videre ind i skoven. K Grusgraven Midt mellem stæerne er et stort hul. Det er omtrent 10 meter i bredden og 15 i længden. Uregelmæssigt og med stejle sandede sider, der leder ned til en stenet bund 5 meter nede. Træerne vokser næsten frem til skrænten, og ud af skræntens sider stikker rødder. Stier fra forskellige dele af skoven fører frem til grusgraven.

7 7 Hinterlandet: Den lille skov Skovens terræn A1 Søen En stor og smuk skovsø. Solen spejler sig i overfladen, vinden kruser vandet, og helt ned til vandet vokser siv og dunhammere. Mellem dem sværmer insekter, og ude fra vandet kan man høre et plask af og til, når en fisk bryder overfladen. Hele vejen rundt om søen står skoven tæt og grøn. Søen fylder hele regionen, og stierne løber rundt langs søbredden. Nogle steder går de helt ned til vandet, andre steder snor de sig ind i landet igen, men søen er stadig synlig. Medmindre rejseselskabet afsætter en masse tid til at bygge tømmerflåder eller kanoer, er det ikke muligt at passere over søen. A2 Kløften En dyb flænge i jorden med skarpe, kantede sider, hvorfra klipper rager frem. De fleste steder er kløften omtrent 5 meter bred, og 15 meter dyb. Luften er fuld af gullige, ildelugtende dampe, og dybt nede i kløftens bund bobler en gullig væske. Skrænterne er vanskelige at klatre sikkert på (klatretjek 10; hvis det fejler med mere mindre end 4, kan man ikke komme frem; med mere end 4 falder man ned bruges reb er der en +4 bonus, men rebet knækker, hvis tjekket fejler med 4 eller mere). Den hede, gullige væske er giftig og ætsende gør 2t6 i skade hver runde, man er nede i væsken. A3 Åen Dyb og stille flyder vandet i åen langsomt gennem skoven. Åen er 5-8m bred, og den er rig på liv. Bunden er mudret og svær at se, og dens mudrede banker er tilvokset af høje græsser og siv. På nogle strækninger går træerne helt ned til bredden og deres grene rækker langt ud over vandet. Åen løber på tværs af regionen, og forsøg på at krydse område fører eventyrerne frem til vandet. Hvis selskabet vil krydse åen, kan de enten lede efter et vadested med et rejsetjek 6 (fejlet resultat medfører en komplikation ved vadestedet), eller de kan forsøge at krydse åen, hvor de befinder sig. Sværhedsgraden er 8 (svømme er styrketjek; rebbro er behændighed etc.). Et fejlet tjek resulterer i, at karakteren falder i vandet og enten er ved at drukne eller taber ikke-magisk udstyr ned på den mudrede bund. A4 Bakkerne Et ujævnt terræn med mange bakker, skrænter og højderygge bevokset med træer og buskads. Stierne i området løber nogle gange langs bakkerygge, andre gange snor de sig mellem bakkerne og løber for foden af ujævne skrænter. Udsynet i det bakkende område er ret begrænset. Rejser uden for stierne i det bakkede område er ekstra vanskeligt. Sværhedsgraden på rejsetjeks er 2 point højere. A5 Broerne Flere steder i skoven er der opført broer, der krydser åen. De er samlingspunkter for rejsende, da de er sikre steder at krydse åen, og det bringer mange rejsende hertil. Broerne i denne skov er ældgamle stenbroer. Tilgroede med vedbend og mærkede af frostsprængninger har tiden mærket dem, men mangler er blevet udbedret af gamle planker og groft tilhuggede sten, så de er stadig farbare.

8 8 Hinterlandet: Den lille skov Steder i skoven Følgende steder i skoven er mini-hulesystemer på et eller flere rum. Udforskningen af disse giver eventyrpoint. X1 Ruintårnet Bemærk, der er ikke noget kort over tårnet, som består af to rum, som heltene kan udforske og erhverve eventyrpoint for. På en skovklædt bakkehøj ligger resterne af et tårn, som er bygget af lysbrune sten. Stuen og førstesalen i tårnet står endnu. Stuen er intakt og et oplagt sted at slå lejr, mens den øverste del kun er halve vægge og ikke noget tag. Stuen: Luften er tung af søde blomster, som vokser omkring tårnet, og indenfor er en stabel brænde ved den ene væg, og midt på gulvet er en bålplads. Førstesalen: Der er ingen trappe eller stige op. Der er en åbning i loftet, som fører herop, men der er ingen oplagt måde at komme herop. I det ødelagte kammer ligger fire halvrådnende lig af hinterlændinge. Det svirrer med fluer, og der er en fæl stank. Ligene er udstyret med daggerter, køller og læderkyradser, men ingen penge. Der er tydelige bidemærker i det rådnende kød, og der mangler store lunser. Hændelse: Tårnet er hjemsøgt. Hver nat rejser 8 ligædere sig af deres grave i jorden. De ligger gravet ned forskellige steder, men så snart solen forsvinder under horisonten, begynder de at røre på sig, og på rette dramatiske øjeblik, bryder de op gennem jorden for at jage. Ingen af ligæderne kan strejfe længere omkring end tårnets skygge rækker, så de kan ikke forfølge ofre særligt langt. Eventyrpoint: 100 point for hvert udforsket rum (200 i alt). 100 point for at opleve ligæderne komme op af jorden. X2 Statuen I skyggen af et gammelt træ står en jernstatue. Der er ikke et gnist af rust på den, men mosser klæber sig til den. Statuen er omtrent 2m høj, og den forestiller en statelig mand, hvis blik forsvinder ud i intetheden. Hans højre hånd er strakt frem med håndfladen opad. Første gang man ser statuen, forveksles den let med en person, som bomstille lurer i skyggerne. Statuen udstråler trolddom. Placerer man en mønt i statuens udstrakte hånd, besvarer statuen et spørgsmål eller kommer med en profeti, mens mønten forsvinder pist væk. Hvis der skænkes en sølvmønt, besvarer statuen et spørgsmål, og skænkes en guldmønt, kommer statuen med en profeti. Statuen taler med en tavs stemme på et glemt sprog, men den, der har skænket mønten hører svaret i sit eget hoved på sit modersmål. Eventyrpoint: 50 point for at opleve statuen. 100 for at skænke den en sølvmønt og få et svar. 100 point for at skænke en guldmønt og få en profeti. Maksimalt 250 point.

9 9 Hinterlandet: Den lille skov X3 Brovogteren En solid stenbro krydser kløften. Broen har en vogter i form af en hæslig trold, Kragesh, der forlanger 1t10 sølvstykker pr. person, som krydser broen. Kragesh stirrer hver rejsende dybt i øjnene og forlanger et tilfældigt beløb for hver person (1t10 sølvstykker), der ønsker at krydse. En flaske vin kan betales for at lade et helt selskab passere. Hvis det kommer til kamp, forsøger Kragesh at samle fjender op og kaste dem ned i kløften. Eventyrpoint: 100 for at opleve broen og Kragesh. X4 Den fortryllede dam Inde bag tæt buskads og gamle kampesten gemmer sig en idyllisk lille dam med græsklædte breder, hvor blomster vokser tæt og spejler sig i det klare vand. Heltene bemærker dammen kun ved, at de hører en perlende idyllisk latter fyldt med smil og drillerier fulgt at plaskende lyde. De latterfyldte stemmer forstummer, hvis heltene råber dem an eller forsøger at komme hen til kilden. Netop som de når frem, bliver der helt stille, og der er kun krusningerne på vandet tilbage. Hvem end der plaskede eller morede sig er borte (og de dukker ikke op igen). Kigger man ned i vandet, får man øje på skeletterne af flere gobliner, som ligger på bunden af det klare vand. Deres knogler er helt afpillede, men ingen tegn på hvem eller hvad, der har gjort det. Forsøges stedet vandaliseret, vil en usynlig kraft gøre en ende på det. Derefter er der atter fred om dammen, og en perlende latter høres. Drikkes af vandet, skal der rulles på tabellen. Der kan kun opnås effekten af en tår for hver person. 1t6 Dammens fortryllelse 1 Vederkvæget. Tåren styrker, og al træthed forsvinder. Karakteren får effekten af en nats søvn (livspoint retur, fornyet adgang til magi og des lige). 2 Sæt. Tåren mætter, og personen føler ingen sult og tørst i en uge og har intet behov for at spise og drikke. 3 Læsket. Tåren behager og beroliger. Den afslappede fornemmelse styrker, og de næste fem tjeks er der fordel på. 4 Tørstig. Tåren gør personen mere tørstig, og der en voldsom trang til at drikke mere. Det kræver et Resistens (viljestyrke 8) at lade være med at drikke mere af dammens vand, og hver halve time skal der laves et nyt Resistens (viljestyrke) 8 for ikke at drikke enten en tilfældig ting, som personen har på sig (inklusiv trylledrikke, gifte og andre væsker), eller drikke noget, der er umiddelbart tilgængeligt. Hvis tørsten ikke stilles, bliver personen voldelig og går til angreb, indtil tørsten stilles. Tørst-effekten varer indtil solopgang. 5 Drukner. Tåren gør, at personen ikke kan trække vejret uden at gøre det gennem vand som en fisk. Vedkommende må dykke ned i dammen, eller have hovedet i en sæk vand eller lignende for ikke at begynde at drukne som en fisk på land. Effekten varer i 1 time. 6 Oversæt. Tåren får personen til at føle virkelig fyldt med væske. Personen orker ikke at drikke mere, og det kræver et Resistens (viljestyrke) 10 at drikke noget (f.eks. trylledrikke). Effekten giver ulempe på de næste fem tjeks, hvorefter den manglende tørstfornemmelse forsvinder. Eventyrpoint: 100 point for at besøge dammen. 50 point for at opdage skeletterne på bunden af dammen. 100 point for at opleve effekten af at drikke af dammen. Maksimalt 250 point.

10 10 Hinterlandet: Den lille skov X5 Helligkilden Midt mellem buske og træer og anbragt i siden af en høj er en mosgroet flisevæg. Midt i væggen er et rør, hvorfra det pureste vand risler og skaber en lille bæk, som løber gennem skovbunden. Luften er lun, og det føles, som en lun sommeraften, hvor vinden netop har lagt sig, og verden er fredsommelig. Stedet er velsignet, og inden for 10m af kilden, kan vold ikke finde sted. Det er ikke muligt at indlede kampe eller overfalde andre. Velsignelsen beskytter også mod vejret, og uanset om det er brændende sommer eller isnende vinter, er der altid ved kilden sommeraftenens lune. Rejseselskabet kan med ro slå lejr her. Onde væsner undgår instinktivt området, da freden og fordrageligheden ikke huer dem. Roder man buskadset igennem, kan man finde statuetten af en kvinde klædt i rober og med et majestætisk ansigtsudtryk. Statuen er af sort og hvid sten og omtrent 50cm høj og forankret i jorden. Statuetten afbilleder den udødelige, hvis velsignelse hviler over stedet, og hvis navn kun det glemte folk kender, da de for mere end 1000 år siden byggede stedet. Drikker man af kilden, helbredes skavanker. Sår og lignende skader behandles ikke, for dem tager tiden, men er der større skader eller skavanker, som tiden ikke læger, så helbredes de på 1-2 af 6. Eventyrpoint: 100 point for at udforske kilden. 50 point for at opleve stedets aura. 50 point for at opleve kildens helbredende effekt. Maksimalt 200 point. X6 Fæstningen mellem skrænterne Dette er et mindre hulesystem, som ligger et stykke borte fra hovedstien. Lyset mellem bakkerne På vej gennem de skovrige bakker fanges eventyrernes opmærksomhed nogle gange af noget, der blinker skarpt ude i horisonten. Blinket forsvinder igen og igen, netop som man kigger efter det, men så bliver det tydeligt, at der et sted inde mellem bakkerne rager et tårn op, og noget i toppen af tårnet blinker. Undersøger eventyrerne området, finder de en smal sti skjult bag krat, der leder ind mellem træer og bakker, og efter 20 minutter fører frem til en bakketop på hvilken ligger en lav, mørk stenbygning og fra et spinkelt tårn glimter noget i solens skær. Fæstningen Fæstningen er en gammel borg, der ligger på toppen af en klippetop. Siderne ujævne, stejle klippesider, der kun er sparsomt bevokset, og stedet er tydeligt valgt for sin svært tilgængelige position. En tilhugget sti fører op til fæstningen, og hele vejen op af stien er man synlig fra smalle vinduer, som er vanskelige at øjne. At bestige klippesiderne: Klatretjek 14. For hver 4 point tjekket fejler, falder man for 1t6 i skade. Ved en 1'er på tjekket, går klatreudstyr i stykker. Reb, spigre og lignende grej giver +4 bonus. Ved fejlet tjek skal man klare et visdomstjek eller behændighedstjek 8 for ikke at støje så det kan høres på borgen.på den vestlige side af klipperyggen klemt inde mellem stejle skrænter på et højdedrag ligger resterne af en fæstning. Fæstningen er svær at komme til ad anden vej end af hovedtrappen, og dens forfaldne tilstand gør den svær at identificere på afstand fra omgivelserne.

11 11 Hinterlandet: Den lille skov #1 Trappen Trappen er solid, og den er slidt. Den er bevokset med ukrudt, men der er trådt en tydelig sti midt på trappen af nøgne og af bestøvlede fødder, som hverken er menneskelige eller særligt store. Blodstænk kan ses flere steder på stentrinene. På vejen op er stenmurene på toppen af højdedraget synlige, og vejen op synes sårbar og blottet, hvis nogen skulle stirrer ud af bygningens smalle skydeskår. I dagslyset skærer det skarpe sollys i goblinvagternes øjne (se rum #3 og #4), og de ynder ikke at stirre ud, før himlen er mørk eller overdækket. Trænger heltene ind, mens der er godt med lys, vil de ikke blive bemærket af vagterne. Kommer de, mens der er overskyet eller nat, vil vagterne skue ud over området, og det kræver et listtjek 15 at få en gruppe forbi vagterne uset. #2 Forkammeret I begge sider af kammeret er en stor jernring, og til hver af dem er lænket en glubende sulten vildhund (2 vilde lænkehunde), som mishandles af goblinerne og som ikke stoler på nogen. Hundene modtager først fremmede med lavmælt knurren, og hvis de ikke ser gobliner straks eller bestikkes med mad, begynder de at gø højlydt. Deres lænker tillader dem at angribe enhver, der bevæger sig ind i rummet, og hvis ikke beroliget, vil de angribe alle ikke-gobliner. Hvis alarmen går, bliver yderdøren blokeret af en solid træbjælke (sværhedsgrad 15), ellers er hoveddøren låst med en primitiv lås (sværhedsgrad 8). #3 Vestre forkammer I dette forkammer opholder 4 goblin bueskytter sig. Deres opgave er at overvåge trappen og omgivelserne. De er udstyret med en tromme, som de hamrer løs på, hvis de ser fremmede på trappen, som ikke er deres goblinvenner. De fire skytter de keder sig vældigt, og der er dæmpet snak om, hvilke fæle gerninger de vil begå, når de skal invadere menneskenes lande. I en udhulet knogle, der kan skrues i to halvdele, skjuler sig en sølvhalskæde (6 guld). Den udhulede knogle ligger på bordet mellem en stabel drikkebægre. #4 Østre forkammer I forkammeret sidder 5 goblin bueskytter, som keder sig gevaldigt. De glemmer ofte at holde udkig, og de er en ond stemning mellem dem. De skændes meget, og der deles mange slag ud mellem dem. De kan let høres skændes på afstand. Til at alarmere om indtrængere har de en tromme. Goblinerne ejer 39 sølvstykker, som de har vundet i kortspil fra de andre goblinvagter, og et sæt mærkede spillekort. En goblin har en læderpung, som indeholder et Jægersøm. #5 Lille sal Salen fungerer som spisesal. Der er to slidte langborde flankeret af træbænke. Overalt er der madrester på gulve, vægge og lofter, og der svirrer konstant af fluer overalt. Når høvding Gobjar er her, bruges salen til festmåltider, men ellers bruges lokalet meget lidt af goblinerne. #6 Vestre sidegemak Sidegemakket bruges som lager. En mængde små øltønder er stablet op, og der stinker surt af gammel øl. Gulvet er klistret af ølrester. Op under loftet hænger pølser og gamle brød.

12 12 Hinterlandet: Den lille skov Der er 25% risiko for, at 3t4 sultne gobliner pludselig dukker op de har været ude og patruljere, og nu er de vendt tilbage for at få noget at spise. Medmindre der har været tegn på kamp, er de sultne gobliner højlydte, når de ankommer. #7 Store sal Salen rummer en lænket trold og en flok gobliner. Inde fra salen lyder høje skrig afbrudt af hæslig latter og grusomme stemmer fra goblinerne af...-stammen. Skrigene er groteske smertensskrig fyldt med angst. Stemmerne kommer fra en flok gobliner og en angst trold, som de torterer med spyd, mens de hele tiden truer den lænkede trold med at ville forstene den med deres fortryllede spejl. I salen befinder sig statuer af mænd og kvinder. Statuerne er gamle stenstatuer, de er beskidte, de er plettede med mos og jordrester, og rester vissent vedbend snor sig om dem. De er iført klæder af forskellig art draperet over deres skårne og forslåede stenkroppe. Goblinerne har indsamlet stenstatuer med stor møje, samlet dem i salen og iklædt dem tøj plyndret fra deres ofre. Statuerne er en del af goblinernes plan for at bilde folk ind, at spejlet i tårnkammeret er fortryllet og at det kan forstene folk. Hvis goblinerne har mulighede for det, vil de true med at åbne døren ind til kammeret med det fortryllede spejl (rum #8) og på måde forsøge at jage heltene bort. På endevæggen er en stor solid jernring, og fra den løber en solid lænke hen til trolden, og ved trolden står en trækiste, som den vogter over. Uden for troldens rækkevidde befinder 5 gobliner sig. De er udrustet med kortsværd og skjolde, samt forskellige redskaber, som de kan nå trolden med og pine den. Trolden Ragesh er i en ynkelig stand. Den hader gobliner og afskyr mennesker. SKAT: Kisten er låst (dirke låse 10), og nøglen er hos en goblinhøvding, som ikke er hjemme. Under kistelåget er gemt en flaske syre, så hvis låget smadres, vælter syren ned over tingene i kisten og ødelægger dem. I kisten er 6 smukke alabaster statuetter dekoreret med poleret jerntræ i hvilke, der er indsat farvet glas de forestiller De udødelige. Hver statuette er 5 guld værd (8 hvis man kan finde en helligfolk at sælge dem til og klare et karismatjek 12). Under statuetterne ligger to flasker Destillerede sjæle og en flaske usynlighed. #8 Centerkammer Dette kammer er højt og rundt som en skorsten. Langt oppe er en åbning, hvorfra en smule sollys kommer ind. Hængende fra reb oppe i skakten hænger et stort, tungt spejl med forgyldt ramme (30 guld; tungt lastet; Risiko for at spejlet ødelægges og mister sin værdi) og dingler, så det kan kaste lysstråler ind i den tilstødende sal (rum #7). Lyset stammer fra reflektionen af et spejl, der hænger på toppen af tårnet, og det er det lys, som heltene har set blinke. Kravler man op i toppen af skorstenen, hænger et mindre spejl (1 gyldstykke), som dog er noget mere slidt end det første. Oppe fra det andet spejl er en fantastisk udsigt over området, og i det fjerne kan man se noget inde over skoven blinke reflekterende tilbage det er en ledetråd til X7 Skjulestedet i skoven. Hvis spillerne har ledetråden kan de gå strækningen fra stigen til punktet med det gimtende lys og ellers skal de finde stedet ved tilfældigt at gå gennem regionen. Eventyrpoint: Hvert af de syv rum giver 100 point (i alt 700). Hvis syrefælden i kisten opdages, giver det 50 eventyrpoint. Aktiveres den, giver det 150 eventyrpoint.

13 13 Hinterlandet: Den lille skov X7 Skjulestedet i skoven Dette punkt ligger skjult inde mellem træerne inde i en region. Med mindre selskabet beslutter sig for at rejse gennem regionen, hvor de så vil kunne finde stedet ved et tilfælde, så finder de kun stedet, hvis de har været oppe i tårnet i Fæstningen mellem bakkerne (X6 rum #8). Skjult mellem tornekrat og træer er en lejrplads. Området er bevidst camoufleret, så eventyrerne finder det kun, hvis de ved, at området er der, eller fordi de ved et tilfælde vader ind mellem nogle buske, fordi de er ved at rejse gennem området. Skjult bag buskene er en lysning, der er omhyggeligt ryddet, og midt i det hele står et højt træ med en solid stamme, men fra jorden og op til lige under træets krone er stammen dækket af grålig stiv masse, der ved foden er måske 10m i diameter og har en lav åbning på to sider af stammen, mens det lige under træets krone snævrer helt ind til stammen. Dette er et myrebo for myrefolk humanoide myrer på størrelse med mennesker og her bor en lille gruppe på 6 myremænd, der er udsendt for at etablere en ny koloni. Hvis de er succesfulde, vil flere myrefolk og en myrefolksdronning dukke op. De to små åbninger, en halv meter høje, fører ind i boet, der er hult. Midt i det kegleformede bo står træet, som boet er bygget op af, og i træstammen er skåret trin hele vejen, som en slags trappe, der snor sig helt op til træets top. Ved træets fod er gravet en grøft på en 30cm i bredde og dybde, hvor en ildelugtende gullig slim flyder. Fra et træstativ ved grøften er to kæmpe bladlus på størrelse med en velkoksen hund fastspændt, og fra dem malkes af myrefolket den slimede gule væske. Det er Myrefolkets voksedrik, og grøften rummer hvad der svarer til 20 doser. Fastspændt med pæle til jorden ligger nær stativet liget af Kommandant Lucinius spejder kroppen ligner en bizar blanding af myrefolk og menneske, som om det er fanget halvt imellem to former. Oppe i træets top er et træhus, som er bygget af og for gobliner, men dem er ikke længere nogen spor af. Over træhuset hænger et banner pyntet påsyede med glasstykker, så det blinker i sollyset. I det fjerne kan ses et spejl blinke (det er spejlet i tårnet over fæstningen ved X6). Myrefolket samler ikke skatte, men roder man området grundigt igennem, kan man finde knoglerne af adskillige goblins samt 45 sølvmønter, en knust krystalflaske, et flækket horn, splintrede skjolde og to styk Goblin svampekage. Eventyrpoint: 100 for at udforske boet. 100 for at besøge træhytten i træets top.

14 14 Hinterlandet: Den lille skov X8 Edderkoppernes domæne Man bemærker området, inden man rigtig træder ind i det, fordi denne del af skoven er stille. Meget stille. De dyrelyde man instinktivt har vænnet sig til forsvinder. De summende lyde fra insekterne er borte, fuglefløjtene forstummer, og selv træerne står stille. Raslen af blade ophører. Fortsætter man dybere ind i området, bemærker man at mængden af spindelvæv tager til. I første omgang er det almindelige spindelvæv, men de er usædvanligt store og uforstyrrede. De strækker sig mellem træstammerne og flere steder rager de ud over stien det bliver stadigt sværere at bevæge sig frem uden at forstyrre dem. Mødet med edderkopperne: Fortsætter selskabet kommer en villårlig karakter på et tidspunkt til at strejfe en gren, der får det til at synge i edderkoppespindene, da et kæmpe netværk af friske spind løber fra stien og ind mellem træerne og fortsætter dybt ind i skoven. Vibrationerne er tydelige for selskabet, der kan se tråde tabe dråber og gynge foruroligende så langt, som øjet rækker. Selskabet har nu 5 minutter til at komme ud af området. Bliver de, dukker seks kæmpe jagtedderkopper op, som sniger sig ind på dem fra trætoppene. Jagtedderkoppernes mål er at fange et bytte og stikke af med det. Hvis edderkopperne tager en fange, stikker de af igen og tager ofret med sig dybt ind i skoven til deres rede. Edderkoppernes rede: Reden er langt inde i skoven. Her har edderkoppespindet skiftet karakter. De tynde, normale tråde er erstattet af centimeter tykke torve, som er udspændt mellem træerne. De er gamle og støvede, og flere steder spærrer de for fremdrift, og man må enten cirkle rundt eller hugge sig gennem dem med skarpe våben eller flammer. Skærer man de tykke torve over, advarer man edderkopperne i deres rede. Selve reden er et område, hvor skovbunden er dækket af indtørrede ligdele og knoglestumper, der knaser, hvis man går ind over det (ulempe på liste tjeks), og oppe mellem træerne hænger en kokoner med edderkoppernes ofre spundet ind. De hænger tæt, og alle rummer de resterne af døde dyr og rejsende, som edderkopperne har fanget. I en frisk spundet kokon kan eventyrerne finde allierede, der er taget til fange. Hver gang man skærer en kokon op, er der 20% chance for at finde liget af en rejsende, som har en af følgende sæt værdigenstande på sig (hvert sæt findes kun en gang; vælg en tilfældig): o o o o o Liget har en pung med 22 sølvstykker og 2 guldstykker Liget har en simpel fingerring i guld (3 guldstykker) Liget har tre guldtænder (8 sølvstykker stykket) Liget har en flaske vinterolie på sig samt en pung med 31 sølvstykker. Liget har pung med 12 små krystaller (2 guld stykker) Eventyrpoint: 100 for at opleve edderkoppernes domæne. 200 for at besøge edderkoppernes rede (max. 300).

15 15 Hinterlandet: Den lille skov Appendiks: Monstre Goblin Små, hæslige monstre med sorte øjne, der gløder vagt rødt i dæmpet belysning. Grove træk, og et indædt had til dværge, som kun overgås af deres kujonske natur. Gobliner er ferme jægere, men de blændes let af sollys. Forsvar 12; Tærskel 5; Sår 2; Resistens 11; Morale 10; Angreb: spyd+2; skade 1t6 Nattejæger Gobliner er ferme jægere, men deres øjne klarer sig dårligt i sollys. Gobliner har +4 på sporingstjek (eller giver deres ofre -4 på deres sløringsforsøg). I dagslys har gobliner -4 på sporing eller giver deres bytte +4 på sporingstjek. Goblin bueskytte Lidt bedre end deres brødre til at forvolde skade på afstand, men lige så ondsindede og nedrige er goblin bueskytterne, der ynder at kæmpe så lidt fair som muligt. Forsvar 12; Tærskel 5; Sår 2; Resistens 11; Morale 10; Angreb: kortbue+3; skade 1t6 eller daggert+2; skade 1t4. Nattejæger Gobliner er ferme jægere, men deres øjne klarer sig dårligt i sollys. Gobliner har +4 på sporingstjek (eller giver deres ofre -4 på deres sløringsforsøg). I dagslys har gobliner -4 på sporing eller giver deres bytte +4 på sporingstjek. Skytte: Kan skyde ind i kamp uden ulempe. Kæmpehvepse Hvepse i deres beskedne form kan let forskrække mennesker. Kæmpehvepse er en halv meter i længden og er derved gigantiske væsner, der let kan stikke et menneske til døde. Hvepsene er giftige, og de kan forvolde voldsomme smerter, der gør et offer endnu mere sårbart. Forsvar 15; Tærskel 7; Sår 2; Resistens 13 (gift 15); Morale 15 (ild 11); Angreb: hvepsestik+2; Skade 1t10+smerte. Smerte: Resistens (gift) 8 eller bliv ramt af voldsom smerte, som giver ulempe på alle handlinger i 10 minutter Alternativt angreb: Grib modstander+4; skade 1t4+grebet Grebet: Gælder mod forsvarsløse eller små modstandere. Modstanderen kan komme fri med tjek 10. Hvepsen kan med en fangen modstander begynde at slæbe eller flyve bort med denne. Kæmpe jagtedderkop Forsvar 12; Tærskel 12; Sår 3; Resistens 13; Morale 21; Angreb: Bid+7; Skade 1t10+gift. Gift: Ofret skal klare et Resistens 10, eller svækkes af edderkoppegiften (har ulempe på fysiske handlinger i en time, og edderkoppen kan klare sit gribe modstander -angreb uden at skulle et succesfuldt angreb). Edderkoppespring: Jagtedderkoppen kan springe 15m og foretage et angreb efter springet.

16 16 Hinterlandet: Den lille skov Gribe modstander: Jagtedderkoppen kan i stedet for at bide sin modstander, forsøger at fange denne og slæbe ofret væk: Grib modstander+7; skade 1t4+grebet (tjek 14 for at komme fri). Edderkoppeløb: Jagtedderkoppen er ekstrem hurtig, når den jagter sine ofre. Den kan altid indhente ofre, der ikke løber hurtigere end et almindeligt menneske, og når den bruger sin handling på at indhente sin modstander, placerer den sig samtidig i en taktisk god position, så den har fordel på næste angreb. Lænkehund Lænkehunde er køtere opfostret af barbariske folk til at pine og vogte folk. De har et iltert temperament, og de er ikke til at stole på, da de som ofte venter på, at folk vender dem ryggen. Forsvar 11; Tærskel 6; Sår 2; Resistens 10; Morale 12; Angreb: bid+4; Skade 2t4 Ogre Kæmpestore og grimme, en gullig hud og en fæl ånde, der får smådyr til at segne omkuld. Grådig og næsten altid i dårligt humør. Forsvar 12; Tærskel 12; Sår 4; Resistens 12 (Tykhudet: 14 mod fysiske angreb); Morale 11; Angreb: Træstamme+6; Skade 1t10+4. Ekstrem succes (18-20): Knusende slag ogrens kølle smadrer modstanderens skjold foruden at den giver skade. Orker Grove kroppe og grove træk. Orker kommer i mange farver, men de er ofte for beskidte til at man kan fastsætte hudfarven med sikkerhed. De har et rudimentært samfund, hvor magt er ret, og et dybtliggende had til civiliserede samfund. Forsvar 12; Tærskel 6; Sår 2; Resistens 11; Morale 12; Angreb: Økse+2; Skade 1t8. Amokløb orker kan storme ind i kamp. De får fordel på deres angreb, hvis de laver stormløb. Myrefolk Myrefolk er omtrent på størrelse med mennesker. De er dækket af sort-brune kitinplader, har fire arme, og deres seks lemmer er sammenlignet med mennesker spinkle, men mindst lige så stærke. hvor kroppen synes at være en hybrid mellem myre og menneske, er hovedet et forvokset myrehovede med enorme kindbakker, der har kort rækkevidde, men som kan klippe ting over uden vanskeligheder. På hovedet er også et par antenner, der giver myrefolket særlige evner til at sanse deres omgivelser. Myrefolk er tavse væsner, der aldrig sover. De har et komplekst samfundsmønster, men hvordan de organiserer sig og kommunikerer, det aner ingen. Forsvar 16; Tærskel 7; Sår 2; Resistens 11 (panser 15); Morale 14; Angreb: Kindbakkebid +3; skade 1t10+2+flække skjold eller Spydstik +6; skade 1t6+2 eller Giftspyt +4; skade 1t4+gift, rækkevidde 5m. Gift: Resistens (gift) 12 eller brændende smerte (gør 1t6 i skade hver runde, man laver noget aktivt, indtil helbredt) Flække skjold ved en ekstrem succes gør myrefolket 1t10 skade og ødelægger modstanderen skjold. Hvis myrefolket rammer forbi med et antal point svarende til skjoldets forsvarsbonus (f.eks. 1 point med træskjold), rammer myrefolket skjoldet og ødelægger det.

17 17 Hinterlandet: Den lille skov Alternative sanser: Modstandere har ulempe på at forblive ubemærkede, og tricks med at skjule sig i skygger eller bag illusioner virker ikke. Ekstra arme: Myrefolk har fire arme. Trold Trolde er store og grimme væsner, der er karakteriseret ved deres ringe intelligens, og hvor de er stærke nok til at flå et menneske i stykker, er de tilsvarende lette at narre. Trolde er dækket af kort, strid pels, deres øjne er mørke og ondskabsfulde, de har en kort hale, der dækker over en rødlig ende, og fra deres store næser drypper en lind strøm af snot. Tænderne er gule og grimme af betændelse, men de er stadig syleskarpe. Trolde har en ondskabsfuld humor, og de ynder at pine levende væsner. Forsvar 11; Tærskel 14; Sår 6; Resistens 11 (Tykhudet: 16 mod fysiske angreb); Morale 11 (tykpandet 15; dum 7); Angreb: 2 klør+8; skade 1t8+3 Ekstrem succes (18-20): Skarpe tænder - trolden supplerer sine klør med et hurtigt bid fra dens sygdomsbefængte tænder: +1t10 skade + betændelse (resistens (sygdom) 10 eller svækket for en dag (ulempe på alle aktiviteter) eller indtil helbredt). Trolde råder over to alternative angreb: Grib og sving: trolden samler griber modstanderen og svinger modstanderen ind i en anden person: angreb+8; skade 1t8+svinge ofret (angreb+6 og både ofret og målet tager 1t8 i skade) Fejende slag: trolden slynger en modstander gennem rummet med et mægtigt slag: angreb+8; skade 1t8+6+kast (1t6+5m; modstanderen er omtumlet og har ulempe indtil slutningen af næste runde). Vildsvin Udstyret med gråbrun pels og stride børster ligner vildsvin langtfra bondegårdens faste bestand, og de voksnes lange, krogede stødtænder er frygtindgydende at se på, og mere end en jæger har set sin mave sprættet af et vildsvin, der er rendt amok. Forsvar 12; Tærskel 5; Resistens 10; Morale; 10; Angreb: Hugtænder+2; skade 1t8 Ekstrem succes (19-20): Spiddet ofret rammes af de sylespidse hugtænder, og der graves en dyb flænge, der bløder voldsomt. Angrebet gør normal skade, og ofret mister 1t6 livspoint hver runde, indtil behandlet med førstehjælp (sværhedsgrad 8) eller magisk helbredelse (automatisk succes). Kraftfuldt stormløb: Hvis et vildsvin rammer en modstander med et stormangreb, skal modstanderen klare et Resistens (balance)-tjek 8 eller blive slået omkuld. Hvis modstanderen slås omkuld, kan vildsvinet fortsætte sit stormløb og foretage et mere stormangreb, hvis der er en modstander mere inden for rækkevidde. Vildsvinet kan ikke opnå yderligere angreb.

18 18 Hinterlandet: Den lille skov Appendiks: Magiske skatte Jægersøm Et langt, spidst smedejernssøm, omtrent 10cm langt. Jægersøm kan stikkes ned i fodspor med fingeren, og når sømmet er klemt helt ned, rammer det ofret hårdt i foden. Ofret rammes af kraftige smerter i foden, og ofret har ulempe på rejsetjeks og tjeks, der involverer vandring, bevægelse og lignende; dette påvirker også den rejsendes selskab, da ofret sænker sine rejsefæller (jægersømmet giver derfor ulempe til rejseselskabets fælles rejsetjeks). Hvis ofret er rejsende, mens denne påvirkes af jægersømmet, skal der straks foretages et rejsetjek. Rejsetjek og bevægelses fejlede som konsekvens af jægersømmet, resulterer i effekter, hvor rejseselskabet sænkes pga. af ofrets sår, og det giver jægeren fordel til at indhente ofret. Et jægersøm kan kun anvendes en gang, men dets effekt holder til solopgang. Glitterpulver Et fortryllet pulver, der ligner hvidt salt, indtil det kastes op i luften. Herefter begynder pulveret at blive hængende i en sky på 2m i diameter, hvor det glimter og reflekterer lys i alle regnbuens farver. Glitterpulveret bliver hængende i fem minutter, eller indtil vinden fejer det bort. Imens pulveret hænger i luften distraheres alle seende væsner. De skal klare et resistens (viljestyrke) 10 eller have ulempe på deres sansetjeks, så længe er synligt (alternativt giver glitteret fordel på snige tjeks). Goblin svampekage Kagerne er lavet af mange ting, blandt andet sære og sjældne svampe, som kun gobliner forstår, og kagerne smager rædselsfuldt for andre væsener end gobliner. Effekten af kagerne er, at den spisende får grønt glødende øjne og kan se i mørke. Effekten varer indtil solopgang. Trylledrik: Myrefolkets voksedrik Hvordan den gule, slimede væske udvikles af myrefolket ved ingen, men det involverer kæmpe bladlus, og dens effekt er potent. Væsken kan få træer til at skyde i vejret og vokse voldsomt. Et træ, der regelmæssigt plejes med drikke, kan efter sigende vokse til flere hundrede meter i diameter. Indtages den slimede væske af levende væsner, vil de permanent vokse 1t6-2 (min 0cm) i løbet af det næste døgn. Indtager de dagligt væsken i tre dage, skal de klare et resistens (gift) 14-tjek. Hvis det er succesfuldt, undergår de en drastisk forvandling hen over det næste døgn og bliver til myrefolk-hybrider. Hvis det fejler, omkommer undervejs i transformationen fra stresset. Efter sigende ved hekse, hvordan væsken kan transformere til regulære voksedrikke. Trylledrik: Destillerede sjæle Destillerede sjæle kan bruges til at aktivere nekromantisk magi. Troldkarle af den nekromantiske skole kan bruge deres troldkyndighed ved at spendere indholdet af en flaske uden at det tæller, som en af de gange om dagen, de kan aktivere deres evne. Indholdet af flasken kan også bruges til at aktivere en nekromantisk formular, som troldkarlen (uanset skole) har memoriseret uden at den memoriserede formular er spenderet. Der skal spenderes en flaske pr. formular-niveau, der skal anvendes. Sjælen går tabt ved anvendelsen, og mange folk betragter destilleringen og anvendelsen af destillatet som en uetisk eller ond handling.

19 19 Hinterlandet: Den lille skov Trylledrik: Usynlighed Med denne drik bliver brugeren usynlig. Usynligheden varer ved, indtil trylledrikken udløber eller den usynlige foretager en offensiv handling, succesfuldt eller ej, hvorved usynligheden straks ophører. Brugerens udstyr bliver også usynligt, men ting, der rækker ud over de personlige ejendele, gør ikke. Hvis man ved, hvor den usynlige er, kan man forsøge at angribe den usynlige, men angreb er med ulempe. Trylledrik: Styrkedrik Denne drik gør personen stærkere. Vedkommende får +4 på styrketjek og i nærkamp +2 angreb og +2 skade. Vinterolie Metaller, der påsmøres olien, bliver iskolde. Våben bliver farligere med deres frosne klinger, mens rustninger bliver isnende kolde. Våben påført olien giver 1t8 i frostskade ved siden af våbnets skade (dvs. frosne våben giver op til to sår) effekten holder kun til et succesfuldt angreb, men en dosis er nok til seks våben. Frostne rustninger giver bæreren 1t8 i skade, hvorefter effekten ophører.

20 Troldmandens tårn B A X2 A4 A5 X3 A2 C A5 D X4 X6 F A3 A5 G X7 E A1 K H X5 X8 I J Tuskenflod Vadested 1 dagsrejse borte

21 Skoven: Fæstningen mellem bakkerne #01 #03 #02 #04 #06 #05 #08 #07

næstend&d - At lave en karakter

næstend&d - At lave en karakter Forberedelse næstend&d - At lave en karakter Du skal bruge et karakterark, lidt notespapir, mindst 3t6 og en pen, samt denne vejledning. Derefter er der fire trin, som du skal gennemgå, og voila! Du har

Læs mere

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval 2 Hinterlandet på Fastaval Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, Du sidder nu med et af fire sammenhængende scenarier i hånden, og forude venter et kæmpe eventyr, som bedst spilles som en mini-kampagne,

Læs mere

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem 15 sølvstykker, olie, 2 stearinlys, reb, pen og blæk, 8 pergamentark, tæppe 25 sølvstykker, 8 dagsrationer

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

På eventyr i vildmarken

På eventyr i vildmarken 1 Hinterlandet: På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken er et tilllægssupplement til Hinterlandet, der dækker udforskningen og eventyr i vildmarken frem for i hulesystemer.

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE 1. Ind I Flammerne Selvom jeg ved at der kun er mørke for enden af tunnelen kaster jeg mig hovedløst ind i flammerne der omgiver dig Du efterlader mig i et

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken DK02 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken En gammel mose, der rummer fejdende monstre og en bande orker, der tilbeder levnene af en glemt civilisation fanget i vildmarkens

Læs mere

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen.

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Forord til læreren. Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Tanken med opgaverne til Den fantastiske flugt er, at det skal være sjovt at arbejde videre med det læste stof.

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

side 1 af 2 Fantasilege

side 1 af 2 Fantasilege side 1 af 2 Troldebo en verden med feer og trolde Naturen kan appellere til fantasien og historier om trolde, feer, drager, dæmoner, gnoer, alfer m.m. Denne leg tager udgangspunkt i disse fortællinger.

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

På uglejagt i Sønderjylland

På uglejagt i Sønderjylland På uglejagt i Sønderjylland Den store hornugle har kronede dage i Jylland. På 25 år er bestanden vokset fra nul til omkring 50 ynglende par og tilsyneladende bliver der bare flere og flere. MiljøDanmark

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje PAPEGØJE SAVNES 3-4. klasse. undervisningsmateriale Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje 1 Hej venner jeg er den grønne ara 4 3 1 1 5 5 3 5 Farv de rigtige numre 1. Sort 2. Rød 3. Lyserød 4. Grøn 5.

Læs mere

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk August Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk: August Tekster skrevet i Stenbjerg, Thy, august 2014. Fotos taget af forfatteren samme sted, august 2013. Copyright Steffen Baunbæk

Læs mere

Et eventyr fra Trinidad (1999)

Et eventyr fra Trinidad (1999) Vinteren 1999 opholdt jeg mig på Trinidad. En caribisk tropeø. I nærheden af havnen var der en regnskov, som jeg passerede hver dag, når jeg gik på Internetcafe. En dag opdagede jeg i en lysning nogle

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

Troldmandens lærling

Troldmandens lærling Distriktsturnering 2014 Troldmandens lærling Troldmanden Sverre optager nye troldmandslærlinge hvert år. I år er I de udvalgte og I er hermed Troldmand Sverres nye lærlinge. Han glæder sig meget til at

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger.

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. De kom fra hver sit hjørne af verden, hvor de havde ledt

Læs mere

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet.

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. I ødemarken er der helte og skurke, eventyrere og opdagelsesrejsende, og nogle gange finder

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! HUN (V.O.)! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.!

Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! HUN (V.O.)! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.! SOLEN! Af Maya Ilsøe! EXT. BJERG / KULISSE I MØRKE - NAT! Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.! Nogen rømmer

Læs mere

Drejebog. til. Jagtstien rundt

Drejebog. til. Jagtstien rundt Drejebog til Jagtstien rundt Booking af de mange tilbud i "Børn, natur og bevægelse" sker til Fælleskontoret på Myrthuegård. Læs mere om dine muligheder for booking på hjemmesiden www.bnb.esbjergkommune.sk

Læs mere

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet

nd&d: Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Rejsen gennem Hinterlandet Denne tekst handler om den del af spillet, der finder sted, når heltene ikke er nede i hulesystemet. Det dækker rejsen til og fra hulerne, men også når heltene forlader hulerne

Læs mere

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer.

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer. Opgaver til Angrebet 1. Vikingerne plyndrer Hvorfor ville vikingerne plyndre Sædding? _ 2. Trælle Bues familie havde trælle. Man kan også kalde dem slaver. I Danmark havde vi slaver endnu helt op i 1200-tallet.

Læs mere

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Ingame og offgame... 3 Opstart af karakter... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 3 BG... 3 Racer og race bonus... 4 Kamp... 4 Døds

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Effekt Remedier Tilberedning Varighed Effekt Remedier Tilberedning Varighed

Effekt Remedier Tilberedning Varighed Effekt Remedier Tilberedning Varighed ÅNDETALE Effekt: Personen som indtager denne sejdbryg kan kaste besværgelsen Tale med Død indenfor 30 sekunder af at bryggen er indtaget. Remedier: En spiseskefuld smør, et halvt fed hvidløg. Tilberedning:

Læs mere

I / fordele og ulemper

I / fordele og ulemper / fordele og ulemper tærskel 8 Jamen der har vi jo Phaidros. Hvor kommer du fra, og hvor skal du hen? platon på barndomstærsklen spørger man: Hvor begynder verden? overalt. man balancerer på usynlige grænser,

Læs mere

NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg

NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg DEN EUROPÆISKE BÆVER NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg Den europæiske bæver HISTORIE For 3000 år siden levede der bævere mange steder i Danmark. Men bæverne blev jaget af mennesket. Kødet smagte

Læs mere

Lille vandsalamander Kendetegn Levevis

Lille vandsalamander Kendetegn Levevis Lille vandsalamander Som for alle andre padder i Danmark er bestanden af lille vandsalamander gået meget tilbage de sidste 50 år. Dog er den lille vandsalamander blandt de almindeligste af Danmarks nuværende

Læs mere

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende

TØRF LUEF ISKERI I ÅEN. Bo Frier og Thomas Weiergang, Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende TØRF LUEF ISKERI I ÅEN Bo Frier og Thomas Weiergang, begge dygtige og innovative instruktører i Danmarks Sportsfiskerforbund har igennem de sidste 5 år raffineret et ekstremt spændende tørfluefiskeri efter

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

Birgit Lund. Facitliste til Den lille skattejagt A-I

Birgit Lund. Facitliste til Den lille skattejagt A-I Facitliste til Den lille skattejagt A-I Tegner: Keld Petersen Forlaget ELYSION Den lille skattejagt A I junglen. Aben er på grenen med den lange slange. På havet. Gummibåden er ved kassen. I grotten. Lygten

Læs mere

Bjergets Helt. www.bubutales.com

Bjergets Helt. www.bubutales.com Bjergets Helt www.bubutales.com This ebook is distributed under Creative Common License 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ You are free to copy, distribute and transmit this work under

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Spilregler og system. Kampregler

Spilregler og system. Kampregler Spilregler og system Kampregler Da der er stor aldersforskel mellem spillerne kæmpes der kun med markeringer, altså ingen fuld kontakt medmindre det er en klar aftale mellem de involverede spillere. Alle

Læs mere

for prangende og påfaldende. Den der lever skjult lever godt.

for prangende og påfaldende. Den der lever skjult lever godt. På en blæsende, iskold og klar dag beslutter vi at tage til Voderup lyset er flot. I dag kan der skydes gode billeder. Vinden er i nordvest og går susende langs øen. Vandet bliver drevet modvilligt frem.

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN Rid og løb To ryttere og én hest/pony udgør et hold. Hesten er udstyret med grime under trensen. En afmærket strækning er inddelt i 4, 6 eller 8 nogenlunde lige lange etaper.

Læs mere

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed.

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Kære Ati, Engang i slutningen af nittenfirserne sagde min bekendte, Jens Voertmann, pludselig disse ord: Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Det, han havde sagt var et japansk

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Tom Kristensen Fribytterdrømme

Tom Kristensen Fribytterdrømme Tom Kristensen Fribytterdrømme I Tom Kristensens digtsamling har vi valgt Min pibe og Parken. Her har vi også valgt et maleri af Ernst Ludwig Kirchner, som hedder Erich Heckel and Otto Mueller playing

Læs mere

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 Drengen der tegnede af Frederik von der Hude Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 1 SC. EXT. PARK. DAG Det er en sjælden varm efterårsdag, solen skinner, luften er helt ren og de rød-gule blade dækker

Læs mere

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse Plantekuvøse Gå til forside: Klik HER Beskrivelse af dyrkningsmetoder og resultater I virkeligheden er det kun få af årets måneder, at vi har tomater, agurker, peberfrugte osv. i vores drivhuse. Juli og

Læs mere

Det oversvømmede tempel

Det oversvømmede tempel Det oversvømmede tempel HL14 1 Hinterlandet: Det oversvømmede tempel Det oversvømmede tempel Et tempel oversvømmet og beboet af udstødte kobolder, et tempel, der er hjemsted for en skjult skat, og en ruin,

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html 1 / 10 25.6.2008 9:03 2 / 10 25.6.2008 9:03 Indhold 2 kort (spilleplader), 2 plastikfolier (benyttes til at lægge over kortet), 1 tjekometer, 28 tjekometer kort, 18 udrustningskort, 210 terræn brikker,

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Fiskeren og hans kone

Fiskeren og hans kone Fiskeren og hans kone Fra Grimms Eventyr Der var engang en fisker, som boede med sin kone i en muddergrøft tæt ved havet, og han gik hver dag derhen for at fange fisk. En dag sad han dernede og medede,

Læs mere

I den dybe, grumme skov er mega-scenariet til Viking-Con 2015. Et scenarie af Morten Greis Petersen,

I den dybe, grumme skov er mega-scenariet til Viking-Con 2015. Et scenarie af Morten Greis Petersen, I den dybe, grumme skov I den dybe, grumme skov 1 Hinterlandet på Viking-Con: I den dybe grumme skov SK02d I den dybe, grumme skov I den dybe, grumme skov er mega-scenariet til Viking-Con 2015. Et scenarie

Læs mere

Bolgebetvingere Udfordringen

Bolgebetvingere Udfordringen Årstid: Forår og sommer Lokation: En stor sø Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Bolgebetvingere Udfordringen Formål Dette mærke har som formål, at pigerne skal få et praktisk kendskab

Læs mere

Børne program Programmet er det samme hver uge, men kan dog variere en hel del.

Børne program Programmet er det samme hver uge, men kan dog variere en hel del. Børne program Programmet er det samme hver uge, men kan dog variere en hel del. Søndag Hver får et stykke A5 papir og tegner og maler på det. Hvert stykke papir er nu en mursten. Og de klistres sammen,

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

Jeg boede engang som nabo til en kirkegård. Og der var der nogle lyde, der. altid hørte til lørdagen før påske. Lågen knirkede, som en kirkegårdslåge

Jeg boede engang som nabo til en kirkegård. Og der var der nogle lyde, der. altid hørte til lørdagen før påske. Lågen knirkede, som en kirkegårdslåge Domprovst Henrik Wigh-Poulsen Prædiken Påskedag 20.4.2014. Jeg boede engang som nabo til en kirkegård. Og der var der nogle lyde, der altid hørte til lørdagen før påske. Lågen knirkede, som en kirkegårdslåge

Læs mere

2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr).

2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr). 2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr). Salmer: 268-87- (273)/ 274- (473)- 80 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Jesus sagde:»og der skal ske tegn

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

skoven NATUREN PÅ KROGERUP

skoven NATUREN PÅ KROGERUP skoven NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting:

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Tidlig matematik, Workshop 10. februar 2016 Aktiviteter Hvad er matematik? Gæt hvor mange og hvad Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Hvad er i beholderen?

Læs mere

Natur og naturfænomener

Natur og naturfænomener Natur og naturfænomener Naturoplevelser i barndommen har både en følelsesmæssig, en kognitiv og en kropslig dimension. Naturfaglig dannelse for børn i dagtilbud handler om, at børnene får mangeartede naturoplevelser

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Æblerne hænger og lyser, georginerne stråler i. bedet. En munter glæde ved at gro, som var det. forårsdage, som det hedder i sangen, der i de her

Æblerne hænger og lyser, georginerne stråler i. bedet. En munter glæde ved at gro, som var det. forårsdage, som det hedder i sangen, der i de her 16.s.e.trin.15.9.2013. Høstgudstjeneste. Domkirken kl. 10 og Gråbrødre 17: 729 Nu falmer, 730 Vi pløjed, (305 Kom Gud Helligånd), 224 Stat op, 728 Du gav mig. Nadver: 349 Herren, han har. Døden kaster

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

SMTTE-model. Dronning Alexandrines Børnehave, Fuglesangs Allé 16, 8210 Aarhus V Tlf. 87138432, Email: magro@aarhus.dk

SMTTE-model. Dronning Alexandrines Børnehave, Fuglesangs Allé 16, 8210 Aarhus V Tlf. 87138432, Email: magro@aarhus.dk SMTTE-model Navn på projekt/fokus/indsatsområde: Natur og udeliv uge 21-24 2011 Hvilket tema(er) er det primært rettet på: Alsidig personlig Sociale Sproglig Krop og Naturen og Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Dansk Skovforening 1 Hvad er klima? Vejret, ved du altid, hvordan er. Bare se ud ad vinduet. Klimaet er, hvordan vejret opfører sig over længere tid, f.eks. over

Læs mere

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn Jeg er en vinder -7 Guds fulde rustning bøn Mål: Vi fortæller børnene at vi altid skal holde fast ved bøn. Vi fortæller at bøn ikke kun er at sætte sig, folde hænderne og bede nogle sætninger, men bøn

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

GNOM ET NEMT ROLLESPILS SYSTEM Af Nicolai Hjorth 2002

GNOM ET NEMT ROLLESPILS SYSTEM Af Nicolai Hjorth 2002 Start tal for alle Alle karakter har 3 vigtige tal der bestemmer hvad de kan. Ingen af disse tal kan aldrig overstige 4, og normalt ikke komme under 0, hvis de ender på -1 som F.eks. en normal ork kriger

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

Julemandens arv. Kapital 13

Julemandens arv. Kapital 13 Kapital 13 Klimaet var behageligt på Galapagos på denne tid af året. Der var 23 grader og en lille hvid sky strøg ind foran solen nu og da og gav lidt skygge. Johnny så op mod toppen af plateauet på midten

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

MENNESKEJÆGERNE SVÆRDET & ØKSEN BIND 3

MENNESKEJÆGERNE SVÆRDET & ØKSEN BIND 3 MENNESKEJÆGERNE SVÆRDET & ØKSEN BIND 3 58 Mørket havde for længst sænket sig over Paravalis. Inde i byens mange huse var lysene pustet ud og de fleste af beboerne hvilede i halmsenge. De mange kroer og

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

mutiave VOL, lationue 11

mutiave VOL, lationue 11 mutiave VOL, lationue 11 Vi køber et hus. Det er ikke noget stort hus. Vi elsker det hus. Vi har betalt med blod, alt vores blod, vi har ikke mere blod tilbage, vores fingre er skrællede ind til knoglen.

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere