Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Udstillermappe

2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Vigtige datoer og deadlines s.3-5 Generel udstiller information s.6-10 Generel information gæsterne på messen s.8 Navneskilte til gæsterne på messen s. 9 Gæsterne kan booke møde med jer s. 10 Tekniske detaljer vedr. stand opbygning s. 11 Udstillerreglement s Kontaktinfo s. 17 Parkeringsforhold s. 18

3 Vigtige datoer og deadlines Møde & Eventmessen 2015 Møde & Eventmessen 2015 afholdelses onsdag og torsdag den marts 2015 i Forum Copenhagen. Se Sådan reserverer I stand: Alle stand reservationer, oprettelse af medudstillere, valg af udstillerkategorier, navneskilte, tilkøb, opdateringer af data til messekatalog foretages via jeres login ID og kode fra Kursuslex. Benyt Kursuslex login ID (skriv "bruger" og tal uden mellemrum) samt kode Har du modtaget koden men glemt denne klik på "glemt kode" Har du IKKE modtaget login ID og kode kan disse tilsendes ved at "klik anmod om login" Peg med musen på standene for at finde oplysninger om priser og stand information. Klik på standen for at starte reservationen Klik på "book denne stand" Når reservation er foretaget klik "send bekræftelse" Få minutter efter standreservationen er færdig skal du modtage endelig bekræftelse på Bemærk alle stande som er røde, uden standnummer, er enten solgt eller reserveret. Ved spørgsmål til disse stande kontakt Kursuslex direkte Hvad er login ID og Kode? Det er den personlige kode I har fået mailet fra Kursuslex ved bestillingen af stand. Har I glemt den, kan den tilsendes ved at benytte feltet på standoversigten glemt kodeord : Noter jeres i feltet glemt kodeord og klik login.

4 Vigtige datoer og deadlines 30. januar deadline for bestilling af standmateriel og ekstra leverancer til standene Deadline for bestilling af ekstra leverancer til standene Vi gør opmærksom på, at Forum forbeholder sig retten til at for-fakturere alle ekstra leverancer, således at alt er betalt til indrykning. Foretager i bestillinger på Arrangørkontoret i Forum under indryk, vil der blive pålagt et ekstra gebyr. Åbningstider Bemærk særligt omkring åbningstider Den 4. marts fra kl Den 5. marts fra kl Award show den 4. marts kl HUSK at i forbindelse med Kursuslex Award show inviteres der på GRATIS s cocktail den 4. marts på balkonen fra kl Du er som udstiller inviteret og arrangementet er gratis og kræver ikke forhåndstilmelding. Kig forbi stand 125 (ved siden af udstillerrestauranten) til en snak og evaluering af dagen sammen med Cocktailkursus og Kursuslex. Selve udstillingen lukker kl , men fra kl uddeles Kursuslex Awardprisen til branchen for både udstillere og gæster. I forbindelse med Award-uddelingen er der gratis cocktailbar, hvor vi håber at rigtig mange udstillere deltager. Dag indrykning/ udrykning porte åbne i hallen Åbningstider Arrangørkontor Åbningstider Messe Mandag Tirsdag Port Onsdag Port 3 + forhal (16-18 Award uddeling) Torsdag / Fredag Port 3 forhal/ Port januar Konkurrencer, præmier og aktiviter Deadline for Indtastning af konkurrencer, præmier og aktiviteter som foregår på jeres stand, Indtastes under jeres stand reservation, hvis visning ønskes i printkatalog. 18. februar deadline for frokostbilletter Deadline for bestilling af frokostbilletter til Forum.

5 Vigtige datoer og deadlines 3. marts Indrykning Alt arbejde på standene, skal være færdiggjort tirsdag den 3. marts. kl. 22, da der bliver pålagt gangløbere herefter. Bemærk: Da pladsen omkring Forum ved indrykning og udrykning er begrænset i forhold til parkering af varebiler m.m. ved portene, henviser vi til at I som udstiller benytter indgangsporten nærmest jeres stand. Forholdsvis store stande med meget standmateriel henvises dog til at benytte port 3. Farverne på gangløberne vil være følgende farver: ZONE 1: Rechelieu rød (9522) ZONE 2: Flecked black (9385) ZONE 3: Light green (0901) Når gangløbere er lagt på, er det kun muligt at køre varer til standene på små sækkevogne med gummihjul. Ligeledes skal gangene være ryddet for standmateriel og emballage. Levering af varer Får I tilsendt varer eller udstillingsmateriale med en fragtmand, modtages det tidligst dagen før indrykningsstart. Der skal stå firmanavn og standens nummer på fragtpapirerne samt at godset skal leveres på din stand. Desuden er det nødvendigt, at godset bliver leveret fragtfrit, eftersom Forum ikke kan lægge ud for fragtbeløbet. Varer, som bliver leveret til dig i forbindelse med udstillingen, og som Forum har kvitteret for, er dit eget ansvar. 5. marts Udrykning Nedbrydning af stande må tidligst påbegyndes efter udstillingens afslutning den torsdag d.5. marts kl Udstillere, der påbegynder nedbrydning inden dette klokkeslæt, bliver pålagt et gebyr på kr ,- inkl. moms. Bemærk: Da pladsen omkring Forum ved indrykning og udrykning er begrænset i forhold til parkering af varebiler m.m. ved portene, henviser vi til at I som udstiller benytter indgangsporten nærmest jeres stand. Forholdsvis store stande med meget standmateriel henvises dog til at benytte port 3.

6 Generel udstiller information Affald Under hele afviklingen (inkl. Ind-og udrykning) benyttes affaldscontaineren indenfor port 3. Emballage Der er mulighed for opbevaring af tom emballage i anvist område under udstillingen på eget ansvar. Det er vigtigt at der kommer stand nummer, firma og kontakt info på al emballage. Forsikring Det påhviler den enkelte udstiller at forsikre de effekter, der udstilles på standen, samt dækning af eventuelle skader, som produkter, personer eller udstillingseffekter forvolder mod tredjemand, f.eks. publikum, mens denne opholder sig på eller ved udstillerens stand. Se evt. reglement for alle regler. Overnatning for udstillere Har I brug for overnatning i forbindelse med messe anbefaler vi Comfort Hotel Vesterbro hvor vi har reserveret et antal værelser fra den marts Se adresse på Der tilbydes enkeltværelser til særpris kr. 790,- inkl. morgenmad Prisen er gældende frem til den 17. februar Ref. nr. ved booking Udstiller på Møde & Eventmessen Parkeringspladser i p-kælder mod betaling. Det er SAGA HUS. Prisen er kr. 350,- kr. i døgnet. Vi tager forbehold for prisstigninger på parkering. Bestilling foretages direkte til hotellet. Udstillerkort Der kræves ingen udstiller og arbejds- eller adgangskort til messen, men navneskilte til dagene kan laves og printes under stand reservationen hos Kursuslex. Der vil på dagene også være opstillet mulighed for at skrive og printe egne navneskilte, samt afhente badge. Udstiller frokost Forum tilbyder alle udstillere, muligheden for at tilkøbe en frokostbuffet til kr. 175,- per person. I prisen er inkluderet enten 1 glas vin, 1 øl eller 1 vand. Frokostbilletter kan købes i webshoppen frem til mandag d. 18. februar. Derefter vil der kun blive solgt frokostbilletter på arrangørkontoret under indrykningsdagen tirsdag d. 3. marts. Vi opfordrer dog til at frokostbilletter købes, så vidt muligt, over webshoppen, så Forums køkken har mulighed for at planlægge mængden. Rengøring Rengøring er inkluderet på alle stande og starter natten op til messen. Rengøringen indeholder tømning af affald og støvsugning af standen. Lån af støvsuger er ikke muligt i udstillingsperioden. Der rengøres også imellem datoerne den marts på standende. Standunderholdning og støj Der må gene være aktivitet på standene men vær opmærksom på at støj niveauet ikker er af sådan karakter at det kan generende for sideboen, eller messens konferenceprogram. Ønsker man at lave større events aktiviteter eller lignende kontakt Kursuslex Dorte Mejlb for nærmere godkendelse. Truck Skal du bruge truck til af- og pålæsning, bedes du henvende dig til Forums tekniske personale i hallen ved ind/udrykning. Bestillingerne bliver betjent i den rækkefølge de kommer. Truck kan ikke forudbestilles. Bemærk venligst at der afregnes per påbegyndt kvarter. Trådløst netværk Netværket hedder Forumguest og kræver ikke et password.

7 Generel udstiller information Standindretning og bestillinger hos Forum Vær opmærksom på, at standene IKKE er møbleret. Stand materiel inkl. møbler kan lejes igennem Forum Copenhagen. I uge 49 fremsendes et login til webshoppen hos Forum Copenhagen hvor møbler og andet udstyr til standen kan lejes. Bemærk deadline for bestilling den 30. januar. Har du bestilt standen efter denne dato kan du dog stadig bestille. Udstillerservice Under Møde & Eventmessen 2015 vil der i foyeren være et arrangørkontor med personale fra Forum og Kursuslex. Du er velkommen til at henvende dig her med alle spørgsmål rettet til messen og sidste-øjebliks-bestillinger, evt. fejl m.m. Alle bestillinger der foretages på indrykningsdagen, vil blive pålagt ekstra gebyr. Der kan IKKE bestilles ekstra møbler fra den 3. marts på messen. Ændringer Kursuslex forbeholder sig ret til ændringer af program samt stand planer. Vil disse ændringer have indflydelse på jeres stand, vil vi selvfølgelig kontakte jer forinden. Betaling/ fakturering Faktura på standlejens fulde beløb fremsendes straks efter reservation. Reservation af stand er først gældende, når standlejen er registreret indbetalt hos Kursuslex. Afbestilling kan finde sted indtil 31. december 2014 hvor 50% af standlejens pris kan refunderes Herefter er reservationen bindende. Bestillinger foretaget direkte hos Forum Copenhagen vil blive faktureret direkte fra FORUM.

8 Generel udstiller information Vi udformer igen i år et dokument med særlige adgangskrav og betingelser til gæsterne i tilmeldingsmodulet, således at vi fortsat sikrer os at den rigtige målgruppe af gæster besøger messen. Adgangskravene og betingelserne vil kunne læses senere i udstillermappe Forplejning og overnatning Forudbestilling af frokost er udelukkende forbeholdt mødeplanlæggere. Ydelse med gratis overnatning på hotel er udelukkende forbeholdt gæster/mødeplanlæggere fra Jylland / Fyn. Gæsteliste Gæstelisten vil blive offentliggjort til udstillerne. Gæstelisten indeholder som minimum oplysning om firmanavn og kontaktperson. Vi videregiver kun dine øvrige kontaktoplysninger til udstillerne, hvis du selv ønsker det. Accepterer du scanning af dit navneskilt hos udstillerne på standene, har du automatisk videregivet alle dine kontaktinformationer til pågældende udstillere. Navneskilte til gæster på messen Vi udformer igen forskellige typer navneskilte til vore gæster på messen. Eksempler og typer på navneskiltene ses nedenfor: Tilmelding af Møde- og Eventplanlæggere: Tilmelding er gratis og forbeholdt møde- og eventplanlæggere, alle der booker, arrangerer, tilrettelægger alt indenfor møder og events.

9 Generel udstiller information Tilmelding af leverandører: Tilmelding for leverandører til branchen. Kun begrænset adgang efter først-til-mølle princippet, idet messen er fortrinsvis for møde- eventplanlæggere samt alle der booker, arrangerer, tilrettelægger alt indenfor møder og events. Tilmelding for studerende: Kun begrænset antal studerende efter først-til-mølle princippet, idet messen er fortrinsvis for møde- eventplanlæggere, alle der booker, arrangerer, tilrettelægger alt indenfor møder og events. Tilmelding er gratis. Tilmelding af Inviteret: Kun meget begrænset, dette er beregnet for Kursuslex egne gæster, eller foredragsholdere eller andre som i denne anledning er særligt inviteret af Kursuslex personale.

10 Generel udstiller information Gæsterne kan ved tilmelding vælge imellem nedenstående mødetidspunkter Onsdag den 4. marts: 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, Torsdag den 5. marts: 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, Der kan maksimalt opnås 12 bookede møder til messen. Alle tilmeldte gæster til Møde & Eventmessen kan booke møder med alle udstillere - også medudstillere på standene såfremt at disse er oprettet som udstiller under jeres stand reservation. Sådan kan I se jeres møder: På for udstillere med kode og brugerid kan I se jeres bookede møder. Vi skal bede jer om ikke at kontakte gæsterne forinden messen. Den endelige mødeliste for dagene fremsendes få dage forinden messen. Ændringer af møder Alle gæster kan ændre og redigere i deres møder via deres bekræftelse helt op til mødetidspunktet. Det er derfor vigtigt at I selv holder jer ajour med de møder der bookes på jeres stande via Kursuslex og jeres login og kode. Alle møder afholdes på jeres egne stande. Der gives ikke garanti for antal af bookede møder. Scanning af gæster Kursuslex tilbyder løsninger så I kan scanne jeres gæster direkte på standen og indsamle kontaktoplysninger. - vælg imellem håndscanner eller iphone/ipad eller ANDROID telefoner eller tablets. Kontaktoplysninger fra gæsterne kan downloades som Excel ark. Bestilling foretages hos Kursuslex via med jeres brugerid og login kode. Håndscanner: Med udstillerscanneren kan I scanne gæsternes navneskilte, og downloade data efterfølgende. Scanner skal køre alene på egen medbragt PC, og der kan ikke samtidig køre andre programmer på PCèn. Scanneren opsamler samlet informationer for en enhed og scanner kan IKKE benyttes til MAC pc eller ipad Ved bestilling af scanner fremsendes særskilt information 14 dage forinden messen start. Bemærk der er begrænset antal scannere til rådighed. Pris for leje af App: Kr. 500,- ekskl. moms. App løsning: Med udstiller App kan du scanne gæsternes navneskilte med din ipad og Iphone og få adgang til dataen live. App en kan benyttes af ubegrænsende enheder på standen. App`en kan KUN anvendes til følgende produkter -ipad - version 2,3,4 -iphone - version 4,4s, 5 -ipad - mini -ipod - version 5

11 Generel udstiller information -ANDROID telefoner og tablets Instruktion til brugen af App`en modtages ca.14 dage forinden messen start. Bemærk: App er kun til ovenstående tablets typer. Pris for leje af App: Kr. 800,- ekskl. moms. Ved bestilling af enten håndscanner eller App modtages separat bekræftelse fra Kursuslex med instruktion samt login ca. 1 måned forinden messen. Gæsteliste Som altid på Kursuslex arrangementer modtager du gæstelisten med kontaktoplysninger. Udstillere har adgang til listen fra d. 4. marts kl Webadressen til gæstelisten vil være fremlagt på din messestand. Listen vil også være tilgængelig efter arrangementet adgang via under for udstillere benyt login ID og kode. Det er ikke tilladt at videregive listen til andre ligesom det ikke er tilladt at kontakte de gæster der frabeder sig henvendelse.

12 Tekniske detaljer - standopbygning Tekniske detaljer vedr. standopbygning På din bekræftelse fra Kursuslex kan du se, hvilken opbygning, der er inkluderet i standlejen. Standvægge GÆLDENDE FOR TYPE A og C Standene leveres med skillevægge mod nabostande. Standene er opbygget af moduler på 100 x 250 cm. Væggene samles med aluminiumsprofiler i bund og top (højde 50 mm) samt en lodret søjle (diameter 44 mm) for hver meter. Standvæggene har en tykkelse på 3 mm. Lysmål: 2400 x 956 mm (standvæggene målt indenfor profilkant). Aluminiumsprofilen i overkanten af væggene har et udvendigt mål på 16 mm. Væggenes standardfarve er hvid, andre farver kan leveres. Såfremt du ikke ønsker standopbygning, bedes du venligst gøre opmærksom på dette. GÆLDENDE FOR TYPE B, D Standene leveres med en høj bagvæg samt lave sidevægge. Standene er opbygget af hvidmalede moduler på 100 x 250 cm, og har en tykkelse på 12 mm. Væggene samles med aluminiumsprofiler i bund og top samt for hver meter. Profilerne er hvidmalede som væggene. Venligst bemærk at der ikke må laves huller eller anden beskadigelse af væggene. Enhver skade, der påføres væggene eller hallen repareres for teltagerens regning. Brug TESA Tape nr eller power Strips som kan købes via Arrangørkontoret. Se reglement for alle regler. Såfremt du ikke ønsker standopbygning, bedes du venligst gøre opmærksom på dette.

13 Udstillerreglement Udstillerreglement REGLEMENT 1. Deltagerne er forpligtet til at bruge hallen, herunder egen stand, i overensstemmelse med arrangementets formål. Forum er berettiget til at afvise eller bortvise en deltager, såfremt denne ikke overholder ovennævnte. 2. Opbygnings- og udstillingsmateriale skal holdes inden for standarealet under udstillingen - dette af hensyn til udstillingen som helhed, udstillingens flow, rengøring, flugtveje etc. 3. Skiltning og annoncering, såvel inde i hallen som uden på, må kun finde sted efter Forums godkendelse. Dette gælder ikke reklame for eget firma på standen. 4. Ønsker en deltager at forandre de faste installationer i hallen, skal dette i god tid meddeles Forums tekniske afdeling. Installationer må kun ændres af en af Forum godkendt autoriseret installatør. Installatøren er ansvarlig for arbejdets forsvarlige udførelse og skal melde det færdige arbejde til de kommunale værker. 5. Deltagerne må ikke opstille eller anvende andet højttaleranlæg end det eksisterende uden arrangørens og Forums godkendelse. Det påhviler den enkelte deltager at søge de fornødne tilladelser til at spille beskyttet musik hos Koda & Gramex. 6. Forevisning af film (i særligt filmlokale) må kun ske med arrangørens og Forums godkendelse, ligesom eventuelle myndighedstilladelser skal indhentes af filmforeviseren. 7. Deltagerne er pligtige til at overholde alle myndigheds forskrifter, herunder brandvæsenets og politiets. 8. Deltagerne er pligtige til at overholde Arbejdstilsynets regler, som der kan læses mere om i Arbejdstilsynets bekendtgørelser og regelsæt. Se 9. Nødudgangene skal holdes passable i den bredde og i det antal, som brandvæsenet i hvert enkelt tilfælde foreskriver, ligesom hallens døre, vinduer og elevator-porte ikke må blokeres. 10. Hallens gulv må ikke belastes stærkere end konstruktionen tillader, og der må ikke køres med tunge køretøjer, herunder lastvogne på massive ringe. Blokvogne, der anvendes ved transport af svære maskiner og lignende skal køre på udlagte planker. Eventuelle skader i forbindelse med en sådan transport betales af deltageren. 11. Det er ikke tilladt at påsætte søm, skruer og lignende i gulve, vægge, lofter, søjler, trapper m.v. dette gælder også opbyggede standvægge. Enhver skade, der påføres hallen, repareres for deltagerens regning. Brug TESA Tape eller power strips som kan købes via arrangørkontoret. 12. Forum fralægger sig ethvert ansvar for bortkomst eller beskadigelse, herunder brand- og vandskade og beskadigelse af materiel, dekorationer, udstillede genstande og lignende - uanset hvem dette måtte tilhøre. Al person- og tingsskade, der måtte overgå deltagerne eller besøgende er Forum uvedkommende. Disse bestemmelser gælder dog ikke, hvis skaden kan tilregnes Forums ledelse eller personale som forsætlig eller groft uagtsomt. 13. Reklamationer på leverancer, der bliver leveret gennem Forum, skal afgives skriftligt, inden udstillingen lukker. 14. Der må ikke benyttes anden tape til pålægning af tæpper end TESA tæppetape nr Tapen kan købes i Forum på arrangørkontoret.

14 Udstillerreglement 15. For at begrænse risikoen for tyveri, anbefaler vi, at løse og værdifulde genstande nedpakkes og fjernes fra standen, når denne er ubemandet, samt når udstillingen lukker. Vi gør opmærksom på, at Forum ikke påtager sig noget ansvar for udstillernes ejendom. Forum har ikke mulighed for at opbevare pengekasser eller pengebeholdning.

15 Brandcirkulære BRANDCIRCULÆRE Almindelige betingelser for afholdelse af arrangementer i Forum 1. Arrangementet skal i hvert enkelt tilfælde godkendes af brandvæsenet. Ansøgning bilagt målsat tegning visende udstillingsopbygningen (stande, gange og flugtveje) skal fremsendes til brandvæsenet senest 1 uge før arrangementet påbegyndes. Ansøgning (eller planen) skal indeholde oplysning om, hvad der udstilles - herunder især om eventuelle brandfarlige stoffer. 2. Arrangementet skal synes og godkendes af brandvæsenet senest dagen før det åbnes. 3. For arrangørens regning udsættes brandvagt, hvis størrelse fastsættes af brandvæsenet. Eventuel nattevagt skal være instrueret om hallens brandalarmsystem og brugen af slukningsmidler. 4. Til udsmykning, fremstilling og beklædning af stande og lignende må ikke benyttes plastfolie, skumplast og lignende. Brandimprægneret blød træfiberplade, hessian og lærred m.v. kan anvendes, ligesom andre brændbare materialer (hård træfiberplade, spånplade m.m.) kan anvendes efter brandvæsenets nærmere godkendelse. Godkendelse vil normalt forudsætte, at højden ikke overstiger ca. 3 m, og at der bliver mindst 4 m brede afbrydelser for hver 30 m i længden. Særlige forhold kan medføre skærpede krav. 5. Gasinstallationer skal udføres som faste installationer. F-gasflasker kan ikke tillades anbragt i hallen. El-installationer skal udføres efter stærk-strømsregulativet af autoriseret installatør. 6. Opstilling af levende lys på standene: Der må udelukkende anvendes fyrfadslys. Der kan tillades et begrænset antal (max. 10 stk. stand på max. 5 stande). Lysene skal anbringes i dertil indrettede stager, som skal omslutte lyset, således at varmeledning til bord m.v. ikke kan finde sted. Stagerne skal endvidere være stabile, således at lysene under normale omstændigheder ikke kan vælte. Lysene skal holdes i en afstand af min. 1 meter til brændbart materiale samt publikum. Det skal fremgå af tegningen, der sendes til godkendelse hos brandvæsenet, hvilke stande der har fået tilladelse til levende lys. 7. Opstilling og anvendelse af ovne, maskiner og andet, til hvis drift der anvendes brandfarlige væsker (benzin, sprit, petroleum m.v.) eller gas, skal godkendes af brandvæsenet i hvert enkelt tilfælde. Tanke i biler o. lign. må maksimalt indeholde 5 liter brændstof. 8. Gange og flugtveje (i godkendt bredde) skal holdes frie. Udstillingsgenstande m.m. langs gange skal være fastgjort, så de ikke kan vælte og derved hindre færdsel. Brandslukningsmateriel og brandmeldere skal holdes frie og let tilgængelige. 9. Pakkemateriale (papkasser, træuld, papir m.m.) må ikke opbevares i hallen eller på arealet omkring hallen. Porte og døre skal holdes frie for oplag og parkering under hele arrangementet. 10. Tobaksrygning, brug af levende lys samt åben ild er forbudt, medmindre brandvæsenets særlige tilladelse er erhvervet. Forbudet mod tobaksrygning skal tydeligt skiltes, og arrangementets arrangør er ansvarlig for, at forbudet overholdes. 11. Brandvæsenet afgør i hvert enkelt tilfælde, hvor mange personer, der må være tilstede i hallen, og kan forlange tilgangen lukket i kortere eller længere tid. Frederiksberg Brandvæsen August 2002

16 Regler omkring fødevarer REGLER OMKRING FØDEVARER Af hensyn til en lettere sagsbehandling hos sundhedsmyndighederne, har vi fået aftalt nogle generelle retningslinjer for indretning af midlertidige køkkenfaciliteter under kongresser/udstillinger. Standholderen er ansvarlig for at gældende lovgivning overholdes. Køkkenindretningen er afhængig af omfanget af tilberedningen og servering, og der skelnes mellem tre typer: Tilberedningsforhold: Type Tilberedningens omfang Udstyr I Simpel udskænkning, uddeling af småkager fra færdigpakker, skæring af sandkager o. lign, åbning af dåser og udlevering af smagsprøver direkte fra dåser o. lign. Håndvask inkl. rindende koldt og varmt vand, sæbe og papir. Nyseskærm for varer mod publikum, i størst muligt omfang anvendelse af engangsemballage samt omhyggelig rengøring af stand og køkkenredskaber. II III Lettere tilberedning af smagsprøver på disk, friture- og pandestegning, kogning eller lign. af færdigvarer og dybfrost samt udskæring i små portioner, men ingen tilberedning af råvarer. Produktion og tilberedning af større anretninger fra råvarer, halvfabrikata, udskæring af kød samt tilberedning af grøntsager. Se under type I inkl. rindende koldt og varmt vand samt sæbe og papir. Herudover kræves vaskbart gulv i køkken og bag disk, lager/udpaknings rum, at der i fornødent omfang forefindes køle- eller frysefaciliteter i lager eller køkken samt at der opsættes stålvask til rengøring af køkkenredskaber Se under type I. Endvidere skal der udføres køkken i i rimelig størrelse, køkkengulvet skal være vaskbart, tilstrækkelig køle- og frysefaciliteter, dobbelt stålvask til opvask, el-vandvarmer, køkkenmaskiner til opvarmning, stegning o.lign. samt emhætter over friturekoger, ovne og grill.

17 Regler omkring fødevarer Generelt gør vi opmærksom på: At alle halv- eller helfabrikata skal komme fra et af sundhedsmyndighederne godkendt køkken/ fabrik eller ved import, i følge Veterinærdirektoratets regler for indførsel af fødevare. At alle levnedsmidler skal leve op til dansk lovgivning. At alle varer skal opbevares og transporteres omhyggeligt og hygiejnisk i hertil egnede beholdere. At ingen varer må ligge ubeskyttede mod publikum. At der naturligvis skal tages de nødvendige forholdsregler, der følger med tilberedning af fødevarer. At dybfrosne levnedsmidler skal opbevares ved en temperatur, der ikke overstiger -18 C. At æg skal opbevares ved max.+12 C. At færdigpakkede fødevarer skal opbevares i overensstemmelse med opbevaringsforeskriften. At letfordærvelige levnedsmidler i øvrigt skal opbevares i passende køleindretninger. At færdigpakkede levnedsmidlers emballage ikke må være defekt. For yderligere spørgsmål kontakt venligst FØDEVAREREGIONEN på eller F&B Manager Claus Vogel på

18 Kontaktoplysninger Adresser og kontaktinformation Forum Copenhagen Aps Julius Thomsens Plads 1 DK-1925 Frederiksberg C Tlf.: Arrangørkontor (kun under messen) Tlf.: /97 Projektchef Dorte Mejlby Mobil: Direkte: Teknisk afdeling PH Service Tlf.: Pressekontakt Christian Guldager Tlf.: Sales and Exhibition Manager Louise Juul Dalby Tlf.: Mobil: Forum Restaurant Tlf.:

19 Parkeringsforhold Parkeringsforhold Forum ligger i Frederiksberg Kommunes P-zone. Parkeringszonen gælder i følgende tidsrum: Mandag - fredag: Lørdag: Det betyder, at der er på P-skiven er gratis parkering i 2 timer mandag-lørdag og gratis parkering søndag. Ved længerevarende parkering benyttes et parkeringskort, der gælder hele dagen. Det er muligt at købe kommunens 1-dags parkeringskort, som placeres i forruden på bilen og giver ret til fri parkering den pågældende dag. 1-dags parkeringskortet koster kr. 35, og kan købes og printes på Frederiksberg Kommunes hjemmeside https://parkering.frederiksberg.dk. P-kort kan også forudbestilles igennem webshoppen, disse lægges de klar til afhentning på arrangørkontoret fra indrykningsdagen. Ubenyttede P-kort refunderes, hvis de returneres Inden udstillingen lukker. Venligst bemærk at dette er reglerne for Frederiksberg kommune, og at der er andre regler i Københavns kommune som ligger tæt op af Forum. Se kommunegrænsen nedenfor. Forum Alternativt er der 250 parkeringspladser i det grønne P-hus som har døgnåbent. P-huset ligger på hjørnet af Blågårdsgade og Åboulevarden koster kr. 9,- pr. time. P-huset ligger få hundrede meter fra Forum og er markeret på kortet nedenfor. Det Grønne P-Hus

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Side 4 af 41 Kære udstiller, Nedenstående Generelle oplysninger og Regler og retningslinier 1-4 er lavet, for at hjælpe alle udstillere godt på vej, når du/i er gæster i Odense Congress

Læs mere

Messe håndbog. LabDays

Messe håndbog. LabDays Messe håndbog LabDays 2015 Velkommen til LabDays 23. 24. september 2015 Scandinavian Congress Center Det er os en glæde med denne messehåndbog at byde velkommen til LabDays 2015 i Scandinavian Congress

Læs mere

Generelle regler. for udstillere i:

Generelle regler. for udstillere i: 1 Generelle regler for udstillere i: 2 GENERELLE REGLER FOR UDSTILLERE Generelt: Udstilleren har det fulde ansvar for, at både generelle og evt. specielle regler, der måtte være gældende for den aktuelle

Læs mere

BUSINESS2BUSINESS TRÆF 2015 B2B HÅNDBOG. Med venlig hilsen

BUSINESS2BUSINESS TRÆF 2015 B2B HÅNDBOG. Med venlig hilsen B2B HÅNDBOG Med venlig hilsen Kalundborgegnens Erhvervsråd Vestre Havneplads 1B - 4400 Kalundborg - Mail: info@59550055.dk - Telefon 59 55 00 55 1 B2B HÅNDBOG INDHOLD For bestilling af stand - er det en

Læs mere

Messehåndbog til udstillere

Messehåndbog til udstillere Messehåndbog til udstillere ADRESSER OG TELEFONNUMRE Arrangør Messefirmaet: Navn: Copenhagen Bike Show A/S Adresse: Industrikrogen 4 B 2635 Ishøj Kontaktperson: Christian Ritter Telefon: +45 20420006 E

Læs mere

Håndbog for andelshavere i AST

Håndbog for andelshavere i AST Andelsboligforeningen AST Anneberghus, Sandbygård og Torbenfeldthus. Stiftet 19/4 1967 Andelsboligforeningen AST Bellahøjvej 142 2720 Vanløse e-mail: ast@mail.tele.dk www.abast.dk Telefon: 38 60 04 04

Læs mere

1. udgave, 20. august 2015

1. udgave, 20. august 2015 1. udgave, 20. august 2015 Udstillermanual Scandinavian Congress Center Aarhus 13. - 14. april 2016 2 INDEN SKOLEMESSEN Standinformationer Tilmelding og køb af stand sker online fra og med den 8. september

Læs mere

Infomappe. Kvintus Kollegiet

Infomappe. Kvintus Kollegiet Infomappe Kvintus Kollegiet Velkommen Tillykke med dit nye kollegieværelse her på Kvintus Kollegiet. Du bor nu på et kollegium der har nogle af Danmarks største værelser, alle med eget køkken og bad. Endvidere

Læs mere

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s.

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s. Værd at vide Bestilling og betaling... 2 Forsikringer... 7 Flyrejsen... 10 Indkvarteringen... 18 På rejsemålet... 25 Efter hjemrejse... 27 s. 1 Bestilling og betaling Bestilling Sunweb er en online rejsearrangør,

Læs mere

Betingelser. Bellahøjmarked BHD

Betingelser. Bellahøjmarked BHD Betingelser. Bellahøjmarked BHD Hvidkildevej 66, 2400 København NV Bellahøjmarked torsdag- fredag lørdag - søndag LOPPE SØNDAG: 3x3 meter stand til private, der skal holdes åbent kl. 10.-18. loppestadeholder

Læs mere

STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER

STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER Denne vejledning henvender sig til arrangører, der lejer et kommunalt ejet event-areal (omtalt som stadeholdere) i Allinge under Folkemødet 2014. Som

Læs mere

INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 7 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7

INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 7 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7 INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 6 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7 EFOREN... 7 INSPEKTØREN... 7 KONTORET... 7 VÆGTERORDNING... 7 PERSONALEKLAGER... 7 INDFLYTNING og UDFLYTNING

Læs mere

HUSORDEN OG PRAKTISKE OPLYSNINGER

HUSORDEN OG PRAKTISKE OPLYSNINGER Version 6 2014 014 F Ejerforeningen kelund styrelsen E/F Ejerforeningen Birkelund Bestyrelsen HUSORDEN OG PRAKTISKE OPLYSNINGER Gældende regler og betingelser for ejere i Topperne RDEN OG PRAKTISKE SNINGER

Læs mere

Generelle salgs-, leverings- og betalingsbetingelser

Generelle salgs-, leverings- og betalingsbetingelser Generelle salgs-, leverings- og betalingsbetingelser Afsnit A omhandler generelle betingelser Afsnit B omhandler betingelser for leje af udstyr Afsnit C omhandler betingelser for leje af studier A.1. Indledning

Læs mere

Boligmappen. Praktiske oplysninger til A/B Fiskedammens beboere. Version 4.00, august 2013

Boligmappen. Praktiske oplysninger til A/B Fiskedammens beboere. Version 4.00, august 2013 Boligmappen Praktiske oplysninger til A/B Fiskedammens beboere Version 4.00, august 2013 A/B Fiskedammen Fiskedammen 25 og 25A-C 2100 København Ø www.abfiskedammen.dk Matr. nr. 2828 Udenbys Klædebo Kvarter

Læs mere

LmenBo. Ekstraordinært afdelingsmøde. Torsdag den 11. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset. Til beboerne afdeling i 50 Telefon 8938 2000. 4.

LmenBo. Ekstraordinært afdelingsmøde. Torsdag den 11. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset. Til beboerne afdeling i 50 Telefon 8938 2000. 4. Dagsorden 4. april 2013 Boligorganisationen AlmenBo Aarhus CVR 59645013 LmenBo Afdelingsbestyrelsen Med venlig hilsen Frydenlunds Allé 8 Postboks 1243 8210 Aarhus V Til beboerne afdeling i 50 Telefon 8938

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen udgives af: Rådskontoret Rasmus Raskkollegiet Elmelundsvej 4, 2020 5200 Odense V 66 16 91 62 14. reviderede udgave, november 2010

Læs mere

Tekniske Stand Informationer

Tekniske Stand Informationer Tekniske Stand Informationer easyfairs ICT/ICT Security Expo/Internet Expo 2010 10. 11. marts Hal: Standnummer: A Standen m² NØGLEFÆRDIG stand inklusiv: Standvægge mod nabo(er), off-white plastlaminat.

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

Vejledning om brandsikkerhed ved større arrangementer

Vejledning om brandsikkerhed ved større arrangementer Vejledning om brandsikkerhed ved større arrangementer Brandforebyggelse Vejledning nr. 3 Vejledning om brandsikkerhed ved større arrangementer omfattet af tekniske forskrifter for forsamlingstelte, selskabshuse,

Læs mere

VELKOMMEN KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG TIL

VELKOMMEN KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG TIL VELKOMMEN TIL KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG Gældende fra juni 2014 INDHOLD Kantorparken... 3 Ejerforeningen... 3 Generalforsamlingen (gf)... 3 Bestyrelsen... 3 Fællesudvalget (FU)... 4 Affald

Læs mere

BEBOERHÅNDBOG 2004 ALBERTSLUND BOLIGSELSKAB AFDELING NORD

BEBOERHÅNDBOG 2004 ALBERTSLUND BOLIGSELSKAB AFDELING NORD BEBOERHÅNDBOG 2004 ALBERTSLUND BOLIGSELSKAB AFDELING NORD Ejendomskontor Damgården 10 2620 Albertslund Administration Kanalens Kvarter 66 2620 Albertslund Telefon: 43 64 56 86 nord@alb-bolig.dk www.alb-bolig.dk

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

ARRANGØRHÅNDBOG FOLKEMØDET 2015 VILKÅR, BETINGELSER OG MULIGHEDER

ARRANGØRHÅNDBOG FOLKEMØDET 2015 VILKÅR, BETINGELSER OG MULIGHEDER RRNGØRHÅNDBOG FOLKEMØDET 2015 VILKÅR, BETINGELSER OG MULIGHEDER RRNGØRHÅNDBOG FOLKEMØDET 2015 OPDTERET 26.03.15 VILKÅR, BETINGELSER OG MULIGHEDER rrangørhåndbogen henvender sig til alle arrangører, og

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER FOR LEJE AF TAP1

GENERELLE BESTEMMELSER FOR LEJE AF TAP1 GENERELLE BESTEMMELSER FOR LEJE AF TAP1 Nedenstående bestemmelser er gældende ved leje af TAP1. 1. Det lejede og brugen Lejen omfatter leje af aftalte arealer samt timeforbrug i forbindelse med TAP1 s

Læs mere

Nedenstående handelsbetingelser er gældende for alle ordrer foretaget på optimera.dk.

Nedenstående handelsbetingelser er gældende for alle ordrer foretaget på optimera.dk. Handelsbetingelser Nedenstående handelsbetingelser er gældende for alle ordrer foretaget på optimera.dk. optimera.dk ejes og opdateres af: Saint Gobain Distribution Denmark A/S Park Allé 370 2605 Brøndby

Læs mere

BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET

BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET Dette dokument er et forsøg på at lave en samlet oversigt over praktiske oplysninger, anliggender og forhold der gør sig gældende for beboere på Kvintus Kollegiet. Ud over

Læs mere

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til:

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til: Velkommen til: ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG Indhold. Lidt om ejendommen Hvem sidder i bestyrelsen Viceværten Ejendomsadministrationen Andelsboligforeningen Kabel - tv Fjernvarmeanlæg

Læs mere

Net-tjek. Net-tjek omfatter ikke reglerne for salg af finansielle tjenesteydelser så som aftaler om forsikring, lån, pension, værdipapirer mv.

Net-tjek. Net-tjek omfatter ikke reglerne for salg af finansielle tjenesteydelser så som aftaler om forsikring, lån, pension, værdipapirer mv. Net-tjek Introduktion Net-tjek er en guide, som henvender sig til dig, der vil oprette din egen web-butik med salg af varer og tjenesteydelser, og til dig, der allerede har en web-butik, men vil tjekke,

Læs mere