Centrale nøgletal. Anmeldelser og sigtelser Januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Centrale nøgletal. Anmeldelser og sigtelser 2007-2012. Januar 2013"

Transkript

1 Centrale nøgletal Anmeldelser og sigtelser Januar 2013

2 INDHOLD Anmeldelser Sigtelser Side 2-8 Side 9-15 Januar 2013

3 Anmeldelser Straffeloven i alt Borgervendt kriminalitet Øvrig straffelov Personfarlig kriminalitet Vold Vold - Straffelovens Vold Vold - Straffelovens 245 og Kvalificeret vold Vold med skade på legeme eller helbred Kvalificeret vold med grov skade Kvalificeret vold med døden til følge Vold eller trussel om vold mod polititjenestemand Vold eller trussel om vold mod polititjenestemand Vold eller trussel om vold mod tjenestemand Vold og lign. mod nogen i offentlig tjeneste mv Trusler om vold mv. mod offentlig myndighed Trussel på livet Trussel på livet Manddrab og uagtsomt manddrab Manddrab Uagtsomt manddrab Uagtsomt manddrab /legemsbeskadigelse -færdselsuheld Uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheld Uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med færdselsuheld Skydevåben - særligt skærpende omstændigheder Skydevåben, særlig skærpende omstændigheder Brandstiftelse Brandstiftelse, kvalificeret Brandstiftelse, forsætlig Brandstiftelse, uagtsom Røveri mod person i egen bolig Røveri mod person i egen bolig Røveri - særlig farlig - mod person i egen bolig

4 Anmeldelser Røveri mod andre Røveri mod andre Særligt farligt røveri mod andre Røveri mod pengeinstitut Røveri mod pengeinstitut Særligt farligt røveri mod pengeinstitut Røveri mod forretning Røveri mod forretning Særligt farligt røveri mod forretning Røveri mod tankstation Røveri mod tankstation Særligt farligt røveri mod tankstation Røveri mod værditransport Røveri mod værditransport Særligt farligt røveri mod værditransport Narkotika salg og smugling Salg af narkotika Smugling m.v. af narkotika Menneskehandel Menneskehandel Rufferi Rufferi Voldtægt Voldtægt Seksuelt misbrug af børn Blodskam, børn under 15 år Blodskam mellem søskende, børn under 15 år Blodskam, anden kønslig omgang, børn under 15 år Samleje med barn under 15 år Samleje med barn under 12 år/skærpende omstændigheder Anden kønslig omgang med barn under 15 år Anden kønslig omgang med barn under 12 år Homoseksualitet med barn under 15 år Homoseksualitet med barn under 12 år Homoseksualitet ved vold med barn under 15 år Homoseksualitet ved ulovlig tvang med barn under 15 år Homoseksualitet ved vold med barn under 12 år Homoseksualitet ved lovlig tvang med barn under 12 år Uagtsom seksualforbrydelse med barn under 15 år Uagtsom seksualforbrydelse med barn under 12 år Børnepornografi Børnepornografi Børnepornografi - besiddelse af/bekendt med Hærværk

5 Anmeldelser Hærværk Groft hærværk Groft uagtsomt hærværk Hærværk, skærpende omstændighed Hærværk, groft (skærpende omstændighed) Hærværk med hensyn til EDB-materiel Graffiti Hærværk, graffiti Hærværk, groft, graffiti Hærværk, graffiti (skærpende omstændighed) Hærværk, groft, graffiti (skærpende omstændighed) Indbrud i privat beboelse Indbrud i villa og lignende Indbrud i lejlighed Indbrud i værelse Indbrud i landejendom Indbrud i fritidshus og kolonihave Indbrud i fritidshus Indbrud i kolonihavehus Indbrud i erhverv Indbrud i biblioteker Indbrud i børnehave/vuggestue/fritidshjem Indbrud i skole Indbrud i kirke/museum Indbrud i kommunekontor/sygesikringskontor Indbrud i posthus/postkontor Indbrud i svømmehal/idrætsanlæg og lignende Indbrud i institution/plejehjem Indbrud i offentligt kontor/bygning i øvrigt Indbrud i kaserne (våben/ammunition) Indbrud i bankiers/vekselerer og lignende Indbrud i biograf/teater Indbrud i campingplads/vandrehjem Indbrud i tankstation/autohandler Indbrud i privat institution Indbrud i beboerklub Indbrud i privat kontor i øvrigt Indbrud i selskabslokaler Indbrud i pengeinstitut Indbrud i sportsforretning Indbrud i beklædnings- skind-/fodtøjsforretning Indbrud i kiosk/cigar- og vinhandel Indbrud i købmand/supermarked/mejeri Indbrud i radio-/fotoforretning Indbrud i urmager/guldsmed Indbrud i cafeteria/restaurant Indbrud i hotel/motel Indbrud i EDB-forretning Indbrud i optikerforretning Indbrud i forretning i øvrigt Indbrud i våbenlager/-fabrik/-forretning

6 Anmeldelser Indbrud i fabrik Indbrud i lager og lignende Indbrud i værksted Indbrud i tømmerhandel/byggemarked Indbrud i EDB-virksomhed Indbrud i virksomhed i øvrigt Indbrud i apotek Indbrud i hospital Indbrud i lægekonsultation og lignende Indbrud i øvrigt Pengeskabstyveri ved skærebrænder Pengeskabstyveri ved sprængstof Pengeskabstyveri ved vinkelslibere Pengeskabstyveri ved andre måder Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lignende Indbrud i isbod/pølsebod Butikstyveri og tricktyveri i butik Butikstyveri fra andre forretninger Butikstyveri beklædning/skind/fodtøj Butikstyveri kiosk/cigar-/vinhandel Butikstyveri købmand/supermarked/mejeri Butikstyveri radio/fotoforretning Butikstyveri urmager/guldsmed Butikstyveri møntvaskeri Butikstyveri, tricktyveri Tyveri fra borger Tricktyveri i beboelse Tyveri, tricktyveri i beboelse Tyveri fra person-, last- eller varebil Tyveri fra personbil Tyveri fra lastbil/varebil Tyveri af nummerplader Tyveri af nummerplader Tyveri fra lomme/taske/bagage Tyveri fra lomme/taske/bagage Tyveri fra byggeplads Tyveri fra byggeplads Tyveri af benzin/olie Tyveri af benzin/olie Hæleri Hæleri Hæleri - groft/forretningsmæssig Brugstyveri af bil Brugstyveri af registreret personbil

7 Anmeldelser Brugstyveri af registreret lastbil/varebil Økonomisk kriminalitet Bedrageri Bedrageri Bedrageri checks, overtræk egen konto Bedrageri - stjålne checks Bedrageri dankort, overtræk egen konto Bedrageri øvrige kontokort, egen konto Bedrageri øvrige kontokort, stjålne Bedrageri, stjålne dankort Databedrageri Pengefalsk Pengefalsk Udgivelse af falske penge Udgivelse af formodet falske penge Pengefalsk, elektronisk Socialbedrageri Socialbedrageri Bedrageri, arbejdsløshedskasse Våbenloven - skydevåben Våbenloven, skydevåben Våbenloven - kniv på offentligt sted Våbenloven, 4, stk. 1, kniv på offentligt sted Overtrædelse af tilhold mv (Udgået) Overtrædelse af advarsel Tilhold, overtrædelse af Opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning, overtrædelse af Tilhold og opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning og tilhold, overtrædelse af Bortvisning og opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning, tilhold og opholdsforbud, overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen - sikring af den offentlige orden Ordensbekendtgørelsen - sikring af den offentlige orden m.v Lov om euforiserende stoffer Lov om euforiserende stoffer Lov om euforiserende stoffer (Salg) Dyreværnsloven Dyreværnsloven Færdsel ekskl. ATK ATK

8 Anmeldelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Lyssignal - kørsel frem mod rødt/gult lys (klip) Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) ATK - Mobiltelefon, brug af håndholdt ATK - Registreringsbekendtgørelse (manglende nummerplade) ATK - Sikkerhedssele, ikke brug af Færdselslov - klip i kørekortet ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Lyssignal - kørsel frem mod rødt/gult lys (klip) Kørsel frem mod rødt lys (klip) Kørsel mod kørselsretningen (klip) Spærrelinier, overskridelse i.f.m. overhaling (klip) Kørsel i nødspor (klip) Overhaling, færdselstavle/afmærkning (klip) Vigepligt, færdselstavle/afmærkning (klip) Hastighed, færdselstavle (klip) Passage af jernbaneoverkørsel (klip) For kort afstand til forankørende (klip) Kørsel venstre om helleanlæg mv. (klip) Svingning mv., til fare/unødig ulempe (klip) Vending eller bakning, til fare/ulempe (klip) Vognbaneskift, igangsætning, placering, standsning til fare/ulempe (klip) Overhaling, kørsel ved (klip) Overhaling, øget hastighed (klip) Vognbaneskift, forbud mod (klip) Overhaling, forbud mod (klip) Overhaling, ved fodgængerfelt (klip) Vigepligt, ubetinget, afmærkning (klip) Vigepligt, ubetinget, udkørsel (klip) Vigepligt, højre (klip) Svingning, ej sket uden ulempe (klip) Kap- og væddekørsel (klip) ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) Hastighed, generelle (klip) Hastighed, køretøjsbestemt (klip) Knallert 3-hjulet, passager u/5 år uden sikkerhedssele (klip) Motorcykel 2-hjulet, passager u/135 cm (klip) Motorcykel 3-hjulet/sidevogn, passager u/5 år uden sikkerhedssele (klip) Sikkerhedsudstyr, ikke fyldt 15 år (klip) Befordring af børn uden særligt sikkerhedsudstyr (klip) Befordring af børn i øvrigt (klip) Befordring af børn u. 15 år på forsæde (klip) Befordring af børn (klip) (Udgået) Sikkerhedsudstyr, ikke fyldt 14 år (klip) (Udgået) Befordring af barn u. 14 år på forsæde (klip) Styrthjelm, 5-14 år uden sikkerhedssele (klip) (Udgået) Styrthjelm, 5-13 år uden sikkerhedssele (klip)

9 Anmeldelser Færdselslov - spirituskørsel Færdselsuheld spirituskørsel m/p-skade Færdselsuheld spirituskørsel u/p-skade Færdselsuheld, spirituskørsel, ej betryggende m/p-skade Færdselsuheld, motorfører, spirituskørsel, ej betryggende u/p-skade Spirituskørsel Sprituskørsel, ej betryggende Færdselslov - narkotika/medicinkørsel FUH. Motordrevet køretøj, euforiserende stoffer m/p-skade FUH. Motorfører medicin mv. m/p-skade FUH. Knallertkører medicin mv. m/p-skade FUH. Motorfører, medicin mv. u/p-skade FUH. Knallertkører, medicin mv. u/p-skade FUH. Motordrevet køretøj, euforiserende stoffer u/p-skade (Udgået) Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer Motorfører, medicin mv Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer uden recept Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer med recept Knallertkører, medicin mv Færdselslov - ATK hastighed Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) Færdselslov - hastighed (ikke ATK) Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Hastighed, færdselstavle (klip) Overhaling, øget hastighed (klip) Overtrådt hastighedsbestemmelse, Overtrådt hastighedsbestemmelse, 42 og 43a Hastighed, generelle (klip) Hastighed, køretøjsbestemt (klip) Færdselslov - mobiltelefon Mobiltelefon mv., brug af ATK - Mobiltelefon, brug af håndholdt Færdselslov - kørsel i frakendelsestiden Frakendelsestid - kørsel i

10 Sigtelser Straffeloven i alt Borgervendt kriminalitet Øvrig straffelov Personfarlig kriminalitet Vold Vold - Straffelovens Vold Vold - Straffelovens 245 og Kvalificeret vold Vold med skade på legeme eller helbred Kvalificeret vold med grov skade Kvalificeret vold med døden til følge Vold eller trussel om vold mod polititjenestemand Vold eller trussel om vold mod polititjenestemand Vold eller trussel om vold mod tjenestemand Vold og lign. mod nogen i offentlig tjeneste mv Trusler om vold mv. mod offentlig myndighed Trussel på livet Trussel på livet Manddrab og uagtsomt manddrab Manddrab Uagtsomt manddrab Uagtsomt manddrab /legemsbeskadigelse -færdselsuheld Uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheld Uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med færdselsuheld Skydevåben - særligt skærpende omstændigheder Skydevåben, særlig skærpende omstændigheder Brandstiftelse Brandstiftelse, kvalificeret Brandstiftelse, forsætlig Brandstiftelse, uagtsom Røveri mod person i egen bolig Røveri mod person i egen bolig Røveri - særlig farlig - mod person i egen bolig

11 Sigtelser Røveri mod andre Røveri mod andre Særligt farligt røveri mod andre Røveri mod pengeinstitut Røveri mod pengeinstitut Særligt farligt røveri mod pengeinstitut Røveri mod forretning Røveri mod forretning Særligt farligt røveri mod forretning Røveri mod tankstation Røveri mod tankstation Særligt farligt røveri mod tankstation Røveri mod værditransport Røveri mod værditransport Særligt farligt røveri mod værditransport Narkotika salg og smugling Salg af narkotika Smugling m.v. af narkotika Menneskehandel Menneskehandel Rufferi Rufferi Voldtægt Voldtægt Seksuelt misbrug af børn Blodskam, børn under 15 år Blodskam mellem søskende, børn under 15 år Blodskam, anden kønslig omgang, børn under 15 år Samleje med barn under 15 år Samleje med barn under 12 år/skærpende omstændigheder Anden kønslig omgang med barn under 15 år Anden kønslig omgang med barn under 12 år Homoseksualitet med barn under 15 år Homoseksualitet med barn under 12 år Homoseksualitet ved vold med barn under 15 år Homoseksualitet ved ulovlig tvang med barn under 15 år Homoseksualitet ved vold med barn under 12 år Homoseksualitet ved lovlig tvang med barn under 12 år Uagtsom seksualforbrydelse med barn under 15 år Uagtsom seksualforbrydelse med barn under 12 år Børnepornografi Børnepornografi Børnepornografi - besiddelse af/bekendt med Hærværk

12 Sigtelser Hærværk Groft hærværk Groft uagtsomt hærværk Hærværk, skærpende omstændighed Hærværk, groft (skærpende omstændighed) Hærværk med hensyn til EDB-materiel Graffiti Hærværk, graffiti Hærværk, groft, graffiti Hærværk, graffiti (skærpende omstændighed) Hærværk, groft, graffiti (skærpende omstændighed) Indbrud i privat beboelse Indbrud i villa og lignende Indbrud i lejlighed Indbrud i værelse Indbrud i landejendom Indbrud i fritidshus og kolonihave Indbrud i fritidshus Indbrud i kolonihavehus Indbrud i erhverv Indbrud i biblioteker Indbrud i børnehave/vuggestue/fritidshjem Indbrud i skole Indbrud i kirke/museum Indbrud i kommunekontor/sygesikringskontor Indbrud i posthus/postkontor Indbrud i svømmehal/idrætsanlæg og lignende Indbrud i institution/plejehjem Indbrud i offentligt kontor/bygning i øvrigt Indbrud i kaserne (våben/ammunition) Indbrud i bankiers/vekselerer og lignende Indbrud i biograf/teater Indbrud i campingplads/vandrehjem Indbrud i tankstation/autohandler Indbrud i privat institution Indbrud i beboerklub Indbrud i privat kontor i øvrigt Indbrud i selskabslokaler Indbrud i pengeinstitut Indbrud i sportsforretning Indbrud i beklædnings- skind-/fodtøjsforretning Indbrud i kiosk/cigar- og vinhandel Indbrud i købmand/supermarked/mejeri Indbrud i radio-/fotoforretning Indbrud i urmager/guldsmed Indbrud i cafeteria/restaurant Indbrud i hotel/motel Indbrud i EDB-forretning Indbrud i optikerforretning Indbrud i forretning i øvrigt Indbrud i våbenlager/-fabrik/-forretning

13 Sigtelser Indbrud i fabrik Indbrud i lager og lignende Indbrud i værksted Indbrud i tømmerhandel/byggemarked Indbrud i EDB-virksomhed Indbrud i virksomhed i øvrigt Indbrud i apotek Indbrud i hospital Indbrud i lægekonsultation og lignende Indbrud i øvrigt Pengeskabstyveri ved skærebrænder Pengeskabstyveri ved sprængstof Pengeskabstyveri ved vinkelslibere Pengeskabstyveri ved andre måder Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lignende Indbrud i isbod/pølsebod Butikstyveri og tricktyveri i butik Butikstyveri fra andre forretninger Butikstyveri beklædning/skind/fodtøj Butikstyveri kiosk/cigar-/vinhandel Butikstyveri købmand/supermarked/mejeri Butikstyveri radio/fotoforretning Butikstyveri urmager/guldsmed Butikstyveri møntvaskeri Butikstyveri, tricktyveri Tyveri fra borger Tricktyveri i beboelse Tyveri, tricktyveri i beboelse Tyveri fra person-, last- eller varebil Tyveri fra personbil Tyveri fra lastbil/varebil Tyveri af nummerplader Tyveri af nummerplader Tyveri fra lomme/taske/bagage Tyveri fra lomme/taske/bagage Tyveri fra byggeplads Tyveri fra byggeplads Tyveri af benzin/olie Tyveri af benzin/olie Hæleri Hæleri Hæleri - groft/forretningsmæssig Brugstyveri af bil Brugstyveri af registreret personbil

14 Sigtelser Brugstyveri af registreret lastbil/varebil Økonomisk kriminalitet Bedrageri Bedrageri Bedrageri checks, overtræk egen konto Bedrageri - stjålne checks Bedrageri dankort, overtræk egen konto Bedrageri øvrige kontokort, egen konto Bedrageri øvrige kontokort, stjålne Bedrageri, stjålne dankort Databedrageri Pengefalsk Pengefalsk Udgivelse af falske penge Udgivelse af formodet falske penge Pengefalsk, elektronisk Socialbedrageri Socialbedrageri Bedrageri, arbejdsløshedskasse Våbenloven - skydevåben Våbenloven, skydevåben Våbenloven - kniv på offentligt sted Våbenloven, 4, stk. 1, kniv på offentligt sted Overtrædelse af tilhold mv (Udgået) Overtrædelse af advarsel Tilhold, overtrædelse af Opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning, overtrædelse af Tilhold og opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning og tilhold, overtrædelse af Bortvisning og opholdsforbud, overtrædelse af Bortvisning, tilhold og opholdsforbud, overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen - sikring af den offentlige orden Ordensbekendtgørelsen - sikring af den offentlige orden m.v Lov om euforiserende stoffer Lov om euforiserende stoffer Lov om euforiserende stoffer (Salg) Dyreværnsloven Dyreværnsloven Færdsel ekskl. ATK ATK

15 Sigtelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Lyssignal - kørsel frem mod rødt/gult lys (klip) Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) ATK - Mobiltelefon, brug af håndholdt ATK - Registreringsbekendtgørelse (manglende nummerplade) ATK - Sikkerhedssele, ikke brug af Færdselslov - klip i kørekortet ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Lyssignal - kørsel frem mod rødt/gult lys (klip) Kørsel frem mod rødt lys (klip) Kørsel mod kørselsretningen (klip) Spærrelinier, overskridelse i.f.m. overhaling (klip) Kørsel i nødspor (klip) Overhaling, færdselstavle/afmærkning (klip) Vigepligt, færdselstavle/afmærkning (klip) Hastighed, færdselstavle (klip) Passage af jernbaneoverkørsel (klip) For kort afstand til forankørende (klip) Kørsel venstre om helleanlæg mv. (klip) Svingning mv., til fare/unødig ulempe (klip) Vending eller bakning, til fare/ulempe (klip) Vognbaneskift, igangsætning, placering, standsning til fare/ulempe (klip) Overhaling, kørsel ved (klip) Overhaling, øget hastighed (klip) Vognbaneskift, forbud mod (klip) Overhaling, forbud mod (klip) Overhaling, ved fodgængerfelt (klip) Vigepligt, ubetinget, afmærkning (klip) Vigepligt, ubetinget, udkørsel (klip) Vigepligt, højre (klip) Svingning, ej sket uden ulempe (klip) Kap- og væddekørsel (klip) ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) Hastighed, generelle (klip) Hastighed, køretøjsbestemt (klip) Knallert 3-hjulet, passager u/5 år uden sikkerhedssele (klip) Motorcykel 2-hjulet, passager u/135 cm (klip) Motorcykel 3-hjulet/sidevogn, passager u/5 år uden sikkerhedssele (klip) Sikkerhedsudstyr, ikke fyldt 15 år (klip) Befordring af børn uden særligt sikkerhedsudstyr (klip) Befordring af børn i øvrigt (klip) Befordring af børn u. 15 år på forsæde (klip) Befordring af børn (klip) (Udgået) Sikkerhedsudstyr, ikke fyldt 14 år (klip) (Udgået) Befordring af barn u. 14 år på forsæde (klip) Styrthjelm, 5-14 år uden sikkerhedssele (klip) (Udgået) Styrthjelm, 5-13 år uden sikkerhedssele (klip)

16 Sigtelser Færdselslov - spirituskørsel Færdselsuheld spirituskørsel m/p-skade Færdselsuheld spirituskørsel u/p-skade Færdselsuheld, spirituskørsel, ej betryggende m/p-skade Færdselsuheld, motorfører, spirituskørsel, ej betryggende u/p-skade Spirituskørsel Sprituskørsel, ej betryggende Færdselslov - narkotika/medicinkørsel FUH. Motordrevet køretøj, euforiserende stoffer m/p-skade FUH. Motorfører medicin mv. m/p-skade FUH. Knallertkører medicin mv. m/p-skade FUH. Motorfører, medicin mv. u/p-skade FUH. Knallertkører, medicin mv. u/p-skade FUH. Motordrevet køretøj, euforiserende stoffer u/p-skade (Udgået) Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer Motorfører, medicin mv Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer uden recept Fører af motordrevet køretøj, euforiserende stoffer med recept Knallertkører, medicin mv Færdselslov - ATK hastighed Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle ATK - Hastighedsovertrædelse, færdselstavle (klip) Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser Automatisk trafikkontrol. Hastighedsovertrædelser ATK - Hastighedsovertrædelse (klip) Færdselslov - hastighed (ikke ATK) Hastighedsovertrædelse ved forbudstavle Hastighed, færdselstavle (klip) Overhaling, øget hastighed (klip) Overtrådt hastighedsbestemmelse, Overtrådt hastighedsbestemmelse, 42 og 43a Hastighed, generelle (klip) Hastighed, køretøjsbestemt (klip) Færdselslov - mobiltelefon Mobiltelefon mv., brug af ATK - Mobiltelefon, brug af håndholdt Færdselslov - kørsel i frakendelsestiden Frakendelsestid - kørsel i

Straffelovsovertrædelser fordelt på kriminalitetstype, kriminalitetsart, indhold, paragraf og gerningskode

Straffelovsovertrædelser fordelt på kriminalitetstype, kriminalitetsart, indhold, paragraf og gerningskode Straffelovsovertrædelser fordelt på kriminalitetstype, kriminalitetsart, indhold, paragraf og gerningskode Borgervendt kriminalitet Kriminalitetsart Indhold Paragraf Hærværk Hærværk Strfl.s. 291, stk.

Læs mere

Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Materiale og begreber Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Materiale og begreber Fejl! Bogmærke er ikke defineret. INDLEDNING Til brug ved Straffelovrådets drøftelser af strafferammer m.v. er der gennemført en undersøgelse af domspraksis på straffelovens område. Undersøgelsen sigter primært på en statistisk kortlægning

Læs mere

Unges lovovertrædelser

Unges lovovertrædelser http://vidensportal.servicestyrelsen.dk/temaer/kriminalitet/statistik/ungeslovovertrae Unges lovovertrædelser Kriminelle unge straffes oftest for tyveri og hærværk, derefter kommer voldsforbrydelser og

Læs mere

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 Nu begynder den del af spørgeskemaet, som omhandler dine holdninger til og erfaringer med trafik. Det er vigtigt, at du husker

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven. Men hvad koster det? P 669 (7/12)

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven. Men hvad koster det? P 669 (7/12) Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det? P 669 (7/12) BØDETABEL I tabellen er anført Rigsadvokatens vejledende bødetakster for en række af de mest almindelige over trædelser.

Læs mere

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro følg os på Twitter POLITIETS DØGNRAPPORT Uddrag af seneste døgns anmeldelser: Tirsdag den 22. oktober 2013 onsdag den 23. oktober 2013 Symbolforklaring til kortudsnittet på næste side: Brand Manddrab Vold

Læs mere

BERIGELSESFORBRYDELSER

BERIGELSESFORBRYDELSER BERIGELSESFORBRYDELSER Undersøgelsen belyser strafudmålingen for tyveri ( 7), ulovlig omgang med hittegods ( 77), underslæb ( 78), bedrageri ( 79), mandatsvig ( 8), afpresning ( 81), skyldnersvig ( 83),

Læs mere

Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008

Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008 Bornholms Politi Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008 Forord: Denne analyse er udarbejdet af kriminalpræventiv koordinator i Bornholms Politi med henblik på at give et billede

Læs mere

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven. Men hvad koster det? P 669 (3/14)

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven. Men hvad koster det? P 669 (3/14) Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det? P 669 (3/14) BØDETABEL I tabellen er anført Rigsadvokatens vejledende bødetakster for en række af de mest almindelige over trædelser.

Læs mere

METODE- RAPPORT STRATEGISK ANALYSE

METODE- RAPPORT STRATEGISK ANALYSE METODE- RAPPORT STRATEGISK ANALYSE 2015 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING 4 ANALYSETILGANG OG ANALYSENS DATAGRUNDLAG 5 ANALYSETILGANG 5 ANALYSENS DATAGRUNDLAG 5 POLITIETS DATA OG ANVENDTE EKSTERNE KILDER 8 REGISTRERING

Læs mere

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 22. april 2014 Rettens nr. 2A-1978/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Tiltalte, er tiltalt for: 1. ved den 20. februar 2012

Læs mere

Trafiksikkerhedspolitik i Falck

Trafiksikkerhedspolitik i Falck Trafiksikkerhedspolitik i Falck Indholdsfortegnelse Indledning 1.0 Hvem er omfattet af Falcks trafiksikkerhedspolitik 1.1 - Falcks mål med trafiksikkerhedspolitik 1.2 - Direkte mål for trafiksikkerhedspolitikken

Læs mere

OMTRYK 2. 4. I 118, stk. 1, nr. 1, ændres» 60, stk. 5, 60 a, stk. 5«til:» 60 d«.

OMTRYK 2. 4. I 118, stk. 1, nr. 1, ændres» 60, stk. 5, 60 a, stk. 5«til:» 60 d«. Lovforslag nr. L 179 Folketinget 2009-10 OMTRYK Ministerens navn rettet Fremsat den 26. marts 2010 af justitsministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og straffeloven (Skærpet

Læs mere

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro følg os på Twitter POLITIETS DØGNRAPPORT Uddrag af seneste døgns anmeldelser: Mandag den 24. marts 2014 Tirsdag den 25. marts 2014 Symbolforklaring til kortudsnittet på næste side: Brand Manddrab Vold

Læs mere

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Indholdsfortegnelse. Indledning. 1.0 Hvem er omfattet af Falcks trafiksikkerhedspolitik. 1.1 - Falcks mål med trafiksikkerhedspolitik. 1.2 - Direkte mål for trafiksikkerhedspolitikken

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse)

Oversigt (indholdsfortegnelse) LBK nr 1058 af 04/11/2008 Gældende (Færdselsloven) Offentliggørelsesdato: 06-11-2008 Justitsministeriet Accession A20080105829 Entydig dokumentidentifikation AA004544 Dato for førstegangsindlæggelse 06-11-2008

Læs mere

Uddrag af anmeldelser i døgnet 18. 19. september 2013

Uddrag af anmeldelser i døgnet 18. 19. september 2013 Fra politiets døgnrapport: Uddrag af anmeldelser i døgnet 18. 19. september 2013 På det viste kortudsnit ses et udpluk af de anmeldelser, Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget i døgnet. Symbolforklaring:

Læs mere

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro følg os på Twitter POLITIETS DØGNRAPPORT Uddrag af seneste døgns anmeldelser: Torsdag den 31. oktober 2013 fredag den 1. november 2013 Symbolforklaring til kortudsnittet på næste side: Brand Manddrab Vold

Læs mere

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking Indhold Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig, som er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking*. Det kan

Læs mere

Lektionsplan (Logbog)

Lektionsplan (Logbog) Jernbanegade 5 B, 4000 Roskilde Lektionsplan (Logbog) Eleveksemplar Undervisereksemplar * *Navn Underskrives efter hvert undervisningsmodul af kørelærer og elev. Kørelærerens eksemplar medbringes ved alle

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014 Sag 107/2014 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Peter Hjørne, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hjørring den 5. september

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler1)

Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler1) Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler1) (Knallertkørekort og sanktioner ved ulovlig kørsel på knallert m.v.) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget

Læs mere

Trafikkens tæthed og art (skoler, stadion, indkøbscenter, sportspladser, mm) Tavle med børn, tavle med ryttere, mange busser, mange parkerede biler

Trafikkens tæthed og art (skoler, stadion, indkøbscenter, sportspladser, mm) Tavle med børn, tavle med ryttere, mange busser, mange parkerede biler Til Teoriprøven VEJENS OMGIVELSER Mange blade på kørebanen Bevoksning / skov skygge på vejen i forbindelse med sne/is Åbne marker ved sne/sand fygning VEJENS UDSTYR ELLER STANDARD Meget smal/bred kørebane

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 14. juni 2013 Sag 76/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Henrik Stagetorn, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den 29. maj 2012

Læs mere

RIGSADVOKATEN Januar 2004 J. nr. 2002-120-0001. Straffene i sager om brugstyveri af motorkøretøj efter straffelovens 293 a

RIGSADVOKATEN Januar 2004 J. nr. 2002-120-0001. Straffene i sager om brugstyveri af motorkøretøj efter straffelovens 293 a RIGSADVOKATEN Januar 2004 J. nr. 2002-120-0001 Straffene i sager om brugstyveri af motorkøretøj efter straffelovens 293 a 1. Indledning Ved lov nr. 380 af 6. juni 2002 om ændring af straffeloven, retsplejeloven

Læs mere

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver)

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver) Side 1 af 11 FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes kan bedømmes ved praktiske prøver) Formålet med køreprøven er, at den prøvesagkyndige skal bedømme, om ansøgeren har erhvervet de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro følg os på Twitter POLITIETS DØGNRAPPORT Uddrag af seneste døgns anmeldelser: Søndag den 13. oktober 2013 Mandag den 14.oktober 2013 Symbolforklaring til kortudsnittet på næste side: Brand Manddrab Vold

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen

Justitsministeriet Lovafdelingen Justitsministeriet Lovafdelingen Dato: 21. juni 2005 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2005-730-0013 Dok.: CHA40254 N O T I T S om udviklingen i strafniveauet efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Læs mere

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve.

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve. H U S K E L I S T E P R A K T I S K P R Ø V E Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din kørelæres kopi af lektionsplanen der er underskrevet og stemplet ALLE de relevante steder, dit

Læs mere

4. november 2007 EM 2007/10 FM 2007/24 EM 2006/47

4. november 2007 EM 2007/10 FM 2007/24 EM 2006/47 4. november 2007 FM 2007/24 EM 2006/47 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Lovudvalg vedrørende Forslag til landstingsbeslutning om Grønlands Hjemmestyres udtalelse til forslag til lov om ændring af færdselsloven

Læs mere

Strafferet Forbrydelser og andre strafbare forhold

Strafferet Forbrydelser og andre strafbare forhold Strafferet Forbrydelser og andre strafbare forhold GJELLERUP This page intentionally left blank Jørn Vestergaard, Anders Dorph, Hanne Rahbæk, Jens Røn & Thomas Rørdam Strafferet Forbrydelser og andre strafbare

Læs mere

Sammenligning af færdselsregler, sanktionsrammer og håndhævelse i EU landene

Sammenligning af færdselsregler, sanktionsrammer og håndhævelse i EU landene Sammenligning af færdselsregler, sanktionsrammer og håndhævelse i EU landene Jesper Mertner, Gruppeleder - trafiksikkerhed og -planlægning, COWI A/S 1 Baggrund og formål EU er i gang med arbejdet med en

Læs mere

BORGERE/BØRN DER FORVOLDER SKADE PÅ TING TILHØRENDE HILLERØD KOMMUNE

BORGERE/BØRN DER FORVOLDER SKADE PÅ TING TILHØRENDE HILLERØD KOMMUNE BORGERE/BØRN DER FORVOLDER SKADE PÅ TING TILHØRENDE HILLERØD KOMMUNE Alle borgere, herunder børn, der forvolder skade på ting og/eller person kan ifalde erstatningsansvar jf. erstatningsansvarsloven. Børn

Læs mere

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 LEKTIONSPLAN KAT. B ELEVKOPI Navn CPR nr. Adresse Postnr./By Fast tlf./mobil Email 1 Lektion 1-2 1 Lektion = 45 min Køreuddannelsens formål og indhold. Undervisningens

Læs mere

Sager om menneskehandel efter straffelovens 262 a har gennem de senere år haft en stor bevågenhed.

Sager om menneskehandel efter straffelovens 262 a har gennem de senere år haft en stor bevågenhed. Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret Med henblik på at forbedre mulighederne for en mere koordineret styring af, hvilke sager der på det strafferetlige område søges indbragt for Højesteret,

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2000 Rettet januar 2013 J.nr. RA-2011-701-0010 Sanktionspåstande mv. i færdselssager

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2000 Rettet januar 2013 J.nr. RA-2011-701-0010 Sanktionspåstande mv. i færdselssager RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2000 Rettet januar 2013 J.nr. RA-2011-701-0010 Sanktionspåstande mv. i færdselssager 1. Indledning 1.1. Revision af meddelelsen 1.2. Indberetning til Rigsadvokaten af domme

Læs mere

Karaktererne forventes offentliggjort den 1. maj 2015 senest kl. 18.00.

Karaktererne forventes offentliggjort den 1. maj 2015 senest kl. 18.00. 1 Formular II = side 1 A A R H U S U N I V E R S I T E T Business and Social Sciences Fakultet Eks. termin: Omprøven april 2015 Juridisk Kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen

Læs mere

Ungeprofilundersøgelse 2012 Folkeskoleundersøgelsen

Ungeprofilundersøgelse 2012 Folkeskoleundersøgelsen Ungeprofilundersøgelse Folkeskoleundersøgelsen Juni 2013 Vers. 2.0 2 Ungeprofilundersøgelsen SSP SAMRÅDET SYDØSTJYLLANDS POLITIKREDS FOLKESKOLEUNDERSØGELSEN En livsstilsundersøgelse foretaget af SSP-Samarbejdet

Læs mere

Kapitel 1-Forbrydelser mod liv og legeme

Kapitel 1-Forbrydelser mod liv og legeme Indhold KAPITEL 1. FORBRYDELSER MOD LIV OG LEGEME 3 1.1 Indledning...3 1.1.1 lig beskyttelse... 3 1.1.2 Inddeling... 3 1.2 Drabsforbrydelser...3 1.2.1 Indledning... 3 1.2.2 Forsætligt drab, strfl. 237...

Læs mere

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro

følg os på Twitter Midt- og Vestjyllands Politi Ledelsesstøtte & Kommunikation Skivevej 2 (gl. Retsbygning) 7500 Holstebro følg os på Twitter POLITIETS DØGNRAPPORT Uddrag af seneste døgns anmeldelser: Onsdag den 4. december 2013 Torsdag den 5. december 2013 Symbolforklaring til kortudsnittet på næste side: Brand Manddrab,

Læs mere

Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske?

Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske? Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske? 1. Hvad er menneskehandel? Der findes en række forskellige, men relativt ensartede forskellige definitioner af begrebet menneskehandel. Grundlæggende

Læs mere

Ansøgningsskema til alkoholbehandling

Ansøgningsskema til alkoholbehandling Ansøgningsskema til alkoholbehandling Ansøgningsskemaet udfyldes så vidt muligt i samarbejde med en kontaktperson. Udfyldes af kontaktperson på nuværende institution Dato for udfyldelse: Kontaktperson:

Læs mere

Sikker senior - bag rattet

Sikker senior - bag rattet Sikker senior - bag rattet Side 1 Side 2 Sikker bag rattet Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvad du kan gøre for at

Læs mere

Indhold Rigslov... 2 Straffeloven... 3 Lov for Handel og Jord... 5 Artefaktloven... 6

Indhold Rigslov... 2 Straffeloven... 3 Lov for Handel og Jord... 5 Artefaktloven... 6 Indhold Rigslov... 2 Straffeloven... 3 Lov for Handel og Jord... 5 Artefaktloven... 6 Rigslov Denne lov gælder for Palenia og omegn, samt vasaller deraf. Stk. 2: Palenia og omegn været Palenia by samt

Læs mere

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER OM KØREKORT TIL MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ Den 19. januar 2013 træder nye regler

Læs mere

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil Lektionsplan til Kategori B Almindelig personbil Elevens navn: Adresse: Telefon nummer: Cpr. nr.: Lektionsplan til kategori B Køreundervisningen skal mindst omfatte: 29 teorilektioner i teorilokale og

Læs mere

Kritisk over for kriminaliseringen Per Ole Traskman: Om straffbar»tilsnigelse«i ett nordiskt perspektiv i NTFK 1994.114 ff.

Kritisk over for kriminaliseringen Per Ole Traskman: Om straffbar»tilsnigelse«i ett nordiskt perspektiv i NTFK 1994.114 ff. med den sovende værtinde, som troede, det var hendes fniskilte ægtefælle). 1 DIK 1996-98.196 0 ikke dømt for både 218, stk. 2, og 221, da forurettede nok havde forvekslet T med en anden, men straks havde

Læs mere

EUROPÆISK ARRESTORDRE 1

EUROPÆISK ARRESTORDRE 1 EUROPÆISK ARRESTORDRE 1 Denne arrestordre er udstedt af en kompetent judiciel myndighed. Der anmodes om, at nedenstående person anholdes og overgives med henblik på strafforfølgning eller fuldbyrdelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Civil- og Politiafdelingen Dato: 27. juli 2010 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2008-801-0027 Dok.: HAA40808 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Knallertkørekort

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 23. september 2013 Sag 326/2011 (1. afdeling) If Skadeforsikring (advokat Michael S. Wiisbye) mod A (advokat Niels Rex, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

Resumé over disciplinærsager 2008

Resumé over disciplinærsager 2008 Resumé over disciplinærsager 2008 Disciplinærsagsresumé 2008 Side 1 Indholdsfortegnelse TJENSTLIGE FORHOLD... 3 SPIRITUSPÅVIRKETHED... 3 LANGSOMMELIG/UKORREKT SAGSBEHANDLING... 3 UDEBLIVELSE FRA TJENESTEN...

Læs mere

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer:

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer: Lektionsplan Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Kildemarksvej 37 4700 Næstved 28 117 117 ens lektionsplan ens lektionsplan navn Adresse Tlf Startdato Postnr./By E-mail Slutdato : Mikael Kastrup Hansen Kalbyrisvej

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 2/2001 Frederiksholms Kanal 16 Den 24. oktober 2001 1220 Kbh. K. J.nr. G 3104

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 2/2001 Frederiksholms Kanal 16 Den 24. oktober 2001 1220 Kbh. K. J.nr. G 3104 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 2/2001 Frederiksholms Kanal 16 Den 24. oktober 2001 1220 Kbh. K. J.nr. G 3104 Vejledning til ofre for forbrydelser og udpegning af en kontaktperson for vidner 1. Indledning

Læs mere

Efterkommernes kriminalitet halveret

Efterkommernes kriminalitet halveret Nyt fra Marts 2011 Efterkommernes kriminalitet halveret Kriminaliteten blandt ikke-vestlige efterkommere er på bare 15 år blevet mere end halveret. Andel kriminelle i perioden 1990-2006, 15-45-årige mænd

Læs mere

Politiets Årstabel 2006

Politiets Årstabel 2006 Politiets Årstabel 2006 Rigspolitiet Marts 2006 Online ISSN: 1601-2674 Politiets Årstabel 2006 Klik på "bogmærker" for direkte link til tabellerne Online ISSN: 1601-2674 Personalefordeling Tabel 1 Side

Læs mere

Undervisningsvejledning/ læseplan. for den kriminalpræventive undervisning vedrørende børn og unge

Undervisningsvejledning/ læseplan. for den kriminalpræventive undervisning vedrørende børn og unge Undervisningsvejledning/ læseplan for den kriminalpræventive undervisning vedrørende børn og unge Forord... 3 Mål for SSP - samarbejdet i Horsens Kommune... 4 Undervisningens indhold i børnehaveklassen

Læs mere

ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL

ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL FRA 2015 ER DER INDFØRT EN ALKOLÅSORDNING SOM SUPPLEMENT TIL DE EKSISTERENDE SANKTIONER FOR SPIRITUSKØRSEL Du er omfattet af alkolåsordningen, hvis du har fået frakendt førerretten

Læs mere

Kriminalitet og Tryghed i tal, 2013

Kriminalitet og Tryghed i tal, 2013 Kriminalitet og Tryghed i tal, 2013 Indledning Dette er en tillægsrapport til Ishøj Kommunes fælles mål og grundlæggende principper for den sammenhængende kriminalitetsforebyggende og tryghedsskabende

Læs mere

Opgave 1. Hr. Hansen havde trods sit fald formået at give et godt signalement af Anne og Michael, som blev anholdt, mens de sad og drak øl.

Opgave 1. Hr. Hansen havde trods sit fald formået at give et godt signalement af Anne og Michael, som blev anholdt, mens de sad og drak øl. 2 Opgave 1 Søren kom kørende i bil inde i centrum. Hans kæreste, Anne, sad på passagersædet. Myldretidstrafikken var tæt, så hastigheden var lav. Ved et busstoppested stod Michael og ventede på bussen.

Læs mere

Er du blevet mobbet i skolen indenfor den seneste måned? - sæt ét kryds Krydset med: Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds

Er du blevet mobbet i skolen indenfor den seneste måned? - sæt ét kryds Krydset med: Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds Ullerupbækskolen Er du glad for at gå i skole? - sæt ét kryds Krydset med: Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds Hvor ofte er du blevet væk fra skole uden lovlig grund (har pjækket) indenfor de sidste

Læs mere

Ungdomsklubber. Hæleri. - er det prisen værd?

Ungdomsklubber. Hæleri. - er det prisen værd? Ungdomsklubber Hæleri - er det prisen værd? 1 Unge og hæleri Hvorfor er det vigtigt at snakke om hæleri? Køb og salg af stjålne varer er udbredt, men mange unge (og voksne) kender ikke begrebet hæleri

Læs mere

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. 10 gode råd. til motorvejstrafikanter

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. 10 gode råd. til motorvejstrafikanter Havarikommissionen for Vejtrafikulykker 10 gode råd til motorvejstrafikanter H A V A R I K O M M I S S I O N E N Havarikommissionen for Vejtrafikulykker blev nedsat af Trafikministeren i 2001. Formålet

Læs mere

Domfældte udviklingshæmmede i tal

Domfældte udviklingshæmmede i tal Domfældte udviklingshæmmede i tal Artiklen Domfældte udviklingshæmmede i tal beskriver nye domme pr. år, antallet af domfældte udviklingshæmmede over tid, foranstaltningsdommenes længstetider samt typer

Læs mere

Notat om tilvalg af den europæiske og den civilretlige beskyttelsesordre

Notat om tilvalg af den europæiske og den civilretlige beskyttelsesordre Notat om tilvalg af den europæiske og den civilretlige beskyttelsesordre 1. Baggrund I september 2009 fremsatte en gruppe medlemsstater (Belgien, Bulgarien, Estland, Frankrig, Finland, Italien, Polen,

Læs mere

Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag.

Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag. Læseplan for SSP- området. Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag. Emnerne er dels specifikt rettet mod et

Læs mere

De hyppigst forekommende symboler på undertavler er: US 1: Bil Max 3500 kg tilladt totalvægt og højst 8 siddepladser foruden førerens plads.

De hyppigst forekommende symboler på undertavler er: US 1: Bil Max 3500 kg tilladt totalvægt og højst 8 siddepladser foruden førerens plads. Færdselstavler Undertavler Undertavler anbringes under en færdselstavle (kaldet hovedtavlen) og understreger, indskrænker eller udvider hovedtavlens betydning. De hyppigst forekommende symboler på undertavler

Læs mere

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer.

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer. ERHVERVSANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser EA-05-01 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens

Læs mere

Til nye medlemmer. Vel mødt og god fornøjelse. Med venlig hilsen CK DJURS. CVR-nr: 31133599. Bilag

Til nye medlemmer. Vel mødt og god fornøjelse. Med venlig hilsen CK DJURS. CVR-nr: 31133599. Bilag Til nye medlemmer CVR-nr: 31133599 Velkommen i CK DJURS. På generalforsamlingen d. 19/1 2012 blev der vedtaget, at Thorsager Motions Cykling, TMC, skifter navn til Cykel Klubben Djurs, CK DJURS. Vi håber,

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Civilafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Asger Weber Sagsnr.: 2013-801-0015 Dok.: 991994 Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Skærpet indsats mod kørsel i påvirket tilstand

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 4. januar 2012

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 4. januar 2012 Lovtidende A 2011 Udgivet den 4. januar 2012 28. november 2011. Nr. 1420. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til motorcykel (kategori A) 1 I bekendtgørelse

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301 Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Version 20-301 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT

Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT Udflytternes Forsikring Frederiksborg Brand Stevns Brand Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lofo.dk Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler

Læs mere

19. Årgang nr. 1 2007i

19. Årgang nr. 1 2007i 19. Årgang nr. 1 2007i Sæsonstart 2007 - på vejen igen (snart)! KILDEVÆLD udgives af: Kilden, Kristne Motorcyklister Danmark ISSN 0909-797X Klubadresse: MC Kilden DK Brobyvej 50, 4180 Sorø Telefon: 5764

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Indholdsfortegnelse 1.0 De sikrede... 2 2.0 Erhvervsansvar/dækningsomfand... 2 4.0 Afværgelse af skade... 3 5.0 Aftaler om ansvar og erstatning...

Læs mere

Faxe Kommune, Center for Børn & Familie. Analyse SSP

Faxe Kommune, Center for Børn & Familie. Analyse SSP Faxe Kommune, Center for Børn & Familie Analyse SSP Center for Børn & Familie 19-09-2013 Indhold Indledning:...2 Analysens opbygning:...3 Data:...3 Hvor mange er der tale om?...4 De unges basisoplysninger:...5

Læs mere

Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret

Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret R I G S A DV O K A TE N 2 4. a ug us t 2 0 1 2 Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret 1. Ved domstolsreformen, der blev gennemført ved lov nr. 538 af 8. juni 2006 om ændring af retsplejeloven

Læs mere

for Nordjyllands Politi. Hvordan løser vi opgaven

for Nordjyllands Politi. Hvordan løser vi opgaven Nordjyllands Politi Hvordan løser vi opgaven Revideret 16.12.2013 Journalnr.:5100-10279-00078-13 LEDELSESSEKRETARIATET Jyllandsgade 27 9000 Aalborg Telefon: 9630 1448 1. INDLEDNING I forbindelse med politireformen

Læs mere

I gennem 2012 har der været en positiv udvikling i arbejdet i SSP lokalgrupperne og SSP-lærersamarbejdet. 3/19

I gennem 2012 har der været en positiv udvikling i arbejdet i SSP lokalgrupperne og SSP-lærersamarbejdet. 3/19 SSP årsrapport 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Samarbejder... 4 2.1 Forebyggelseskonsulenter... 4 2.2 Det Kriminalpræventive Råd (DKR)... 4 2.3 Videns- og Specialrådgivningsorganisation (VISO)... 4

Læs mere

D O M. afsagt den 23. april 2014. Rettens nr. 18A-4136/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1)

D O M. afsagt den 23. april 2014. Rettens nr. 18A-4136/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1) D O M afsagt den 23. april 2014 Rettens nr. 18A-4136/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. T er tiltalt for overtrædelse af 1. overtrædelse

Læs mere

Resumé over disciplinærsager 2009

Resumé over disciplinærsager 2009 Resumé over disciplinærsager 2009 1 Indholdsfortegnelse TJENSTLIGE FORHOLD...3 LANGSOMMELIG/UKORREKT SAGSBEHANDLING...3 REGISTERMISBRUG...3 UDEBLIVELSE FRA TJENESTEN...4 ULOVLIG UDEBLIVELSE FRA RETSMØDE...4

Læs mere

Samfundstjeneste. Bliv vært for en samfundstjenestedømt. Om de samfundstjenestedømte

Samfundstjeneste. Bliv vært for en samfundstjenestedømt. Om de samfundstjenestedømte Samfundstjeneste Samfundstjeneste er alternativ til en fængselsstraf. Cirka 4000 mennesker idømmes hvert år en betinget dom med vilkår om samfundstjeneste, og nogle bliver løsladt tidligere fra en fængselsstraf,

Læs mere

Ungeprofil. En livsstilsundersøgelse foretaget af SSP-samarbejdet i Skanderborg, Horsens, Hedensted, Billund og Kolding Kommuner.

Ungeprofil. En livsstilsundersøgelse foretaget af SSP-samarbejdet i Skanderborg, Horsens, Hedensted, Billund og Kolding Kommuner. Ungeprofil En livsstilsundersøgelse foretaget af SSP-samarbejdet i Skanderborg, Horsens, Hedensted, Billund og Kolding Kommuner Oktober 2010 SYDØSTJYLLANDS KREDS Indholdsfortegnelse Baggrundsoplysninger

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. november 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. november 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. november 2013 Sag 300/2011 (2. afdeling) Santander Consumer Bank AS, Filial Danmark (advokat Sophus Bøgeskov Christensen) mod If Skadeforsikring (advokat Michael S.

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Elevens Navn: Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

Autoforsikring Ansvar og kaskoskade

Autoforsikring Ansvar og kaskoskade KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby CVR-nr. 25 79 25 64 Tlf. +45 77 32 55 00 Fax +45 77 32 51 00 privat@kommuneforsikring.dk www.kommuneforsikring.dk

Læs mere

Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Danske risikorådgiveres temadag 2015 Fakta om hvordan tingene hænger sammen, forsikrings- og erstatningsretligt.

Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Danske risikorådgiveres temadag 2015 Fakta om hvordan tingene hænger sammen, forsikrings- og erstatningsretligt. Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Danske risikorådgiveres temadag 2015 Fakta om hvordan tingene hænger sammen, forsikrings- og erstatningsretligt. Karin Hornbøll og Dorthe Albertsen Agenda Kommunens forsikringer

Læs mere

Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret

Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret R I G S A DV O K A TE N 7. m aj 2 0 13 Generelle emner, der bør søges forelagt Højesteret Med henblik på at forbedre mulighederne for en mere koordineret styring af, hvilke sager der på det strafferetlige

Læs mere

Trafikantforståelse af færdselstavler, symboler og afmærkning

Trafikantforståelse af færdselstavler, symboler og afmærkning Trafikantforståelse af færdselstavler, symboler og afmærkning Indsæt foto så det fylder rammen ud Lene Herrstedt Belinda la Cour Lund Puk Andersson 20. februar 2008 Trafitec Scion-DTU Diplomvej 376 2800

Læs mere

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi Midt- og Vestjyllands Politi ÅRSBERETNING 2013 ÅRSBERETNING 2013 Politidirektørens redegørelse til kredsrådet om Politiets virksomhed i politikredsen det forløbne år INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2

Læs mere

Velkommen. Dybdeanalyse af. Landevejsulykker. Lars Klit Reiff Vejforum 2011

Velkommen. Dybdeanalyse af. Landevejsulykker. Lars Klit Reiff Vejforum 2011 Velkommen Dybdeanalyse af Landevejsulykker Lars Klit Reiff Vejforum 2011 Oversigt Datagrundlaget - kort Gennemgående ulykkestyper Særlige træk Vejen Hastighed Alkohol HVU s anbefalinger Oversigt Datagrundlaget

Læs mere

overtrædelse af straffelovens 241 ved i forbindelse med det i forhold 1 passerede at have forvoldt B's død, idet B var passager på bagsædet

overtrædelse af straffelovens 241 ved i forbindelse med det i forhold 1 passerede at have forvoldt B's død, idet B var passager på bagsædet Bilist, der under promillekørsel påkørte en anden bil med dødsfald under brand til følge, pålagt at betale godtgørelse i medfør af erstatningsansvarsloven til efterladte, der overværede dødsfaldet. Erstatning

Læs mere

INDHOLD. Politiet og anklagemyndigheden: Årsrapport 2013 2

INDHOLD. Politiet og anklagemyndigheden: Årsrapport 2013 2 RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET 2013 INDHOLD 1. PÅTEGNING... 3 2. BERETNING... 4 2.1. PRÆSENTATION AF POLITIET OG ANKLAGEMYNDIGHEDEN... 4 2.2. VIRKSOMHEDENS OMFANG... 5 2.3. ÅRETS FAGLIGE RESULTATER... 5 2.3.1.

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER

FORSIKRINGSBETINGELSER Betingelser for knallert/eu-knallert FORSIKRINGSBETINGELSER I tilslutning til dansk forsikringsaftalelov m.v. Forsikringen omfatter en af følgende dækninger, når det fremgår af policen: A. Ansvarsforsikring

Læs mere

Straffelovrådets udtalelse om strafniveauet i sager om seksuelt misbrug af børn

Straffelovrådets udtalelse om strafniveauet i sager om seksuelt misbrug af børn Straffelovrådets udtalelse om strafniveauet i sager om seksuelt misbrug af børn INDHOLD 1. Indledning... 1 1.1. Kommissorium...1 1.2. Straffelovrådets sammensætning... 2 2. Seksuelt misbrug af børn...3

Læs mere

KRIMINALITET OG SOCIAL BAGGRUND

KRIMINALITET OG SOCIAL BAGGRUND 22. oktober 2007 KRIMINALITET OG SOCIAL BAGGRUND Af Niels Glavind Skal man tegne en social profil af et samfund, kan man ikke nøjes med samfundets solside. Man må også se på dets skyggesider. Kriminalitet

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst Knallertforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 JULI 2012 Administration Vestervænget 6, 8381 Tilst Telefon: 70 228 448 Email: mail@prosam.dk Web: prosam.dk Cover underwritten 100% by Qudos Insurance

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 8. februar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 8. februar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 8. februar 2011 4. februar 2011. Nr. 80. Bekendtgørelse af lov for Færøerne om oplysninger, der skal medsendes om betaler ved pengeoverførsler Hermed bekendtgøres lov for

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 644 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. marts 2011 Kontor: Civil- og Politiafdelingen Sagsnr.: 2011-150-2174

Læs mere