For 3-4 spillere minutter. Fastaval 2013 Mads Havshøj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For 3-4 spillere 30-60 minutter. Fastaval 2013 Mads Havshøj"

Transkript

1 For 3-4 spillere minutter Fastaval 03 Mads Havshøj Version

2 Indhold Side Spillets indhold Spilelementer Opsætning 3 Start spillet 3 En tur 4 Grønne kort 4 Gennemskydning af bue 4 Hoppe over ting / flyvende kugler 5 En lille stille en 5 Røde kort 6 Blå kort 6 At ryge i hækken / spille uden for banen 6 Reflektering 7 Ramme et trælst træ 7 Reflektering igennem bue 8 Krokering 9 At vinde spillet 0 Spileksempel 0 Andre versioner af spillet Kortforklaring 3 Credits 6 Spillets indhold Spillebræt 74 Kort 4 Regelkort 4 Kugler i 4 farver 4 Buer Pæle (start og mål) Trælst træ 0 Øl. Dem må I sørme selv købe. Stop med at lede i kassen, der er ikke nogle. Spilelementer Brættet viser haven, hvor spillet foregår. De fire regelkort har en kort gennemgang af de vigtigste regler, som du kan have liggende foran dig under spillet. Kuglen viser, hvor din kugle befinder sig i haven. De fire buer stilles op mellem pælene og skal gennemskydes i rigtig rækkefølge og retning for at gennemføre spillet. De to pæle stilles i hver sin ende af banen og viser, hvor spillet starter og slutter Det trælse træ ligger bare i vejen og der skal spilles udenom eller skydes henover. Opsætning Buer og pinde sættes op som vist på billedet. Man kan vælge at spille en udvidet eller alternativ version af spillet, se afsnittet om Andre versioner af spillet på side. Kortene blandes og der deles seks kort ud til hver spiller. De resterende kort lægges i en bunke med bagsiden opad, et sted hvor alle spillere kan nå den. Start Spillet Den spiller, der er mest blå, tager den blå kugle. De andre spillere tager en farve efter eget valg. Blå spiller starter ved at placere sin kugle på et felt ved siden af startpinden og tager den første tur. Spillerrækkefølgen er herefter med uret og den næste spiller placerer sin kugle på startfeltet og tager sin tur osv. Startfelt 3 4 3

3 En tur. Gennemskydning af bue. Hoppe over ting/flyvende kugler En Lille stille en I ens tur må man: Spille et grønt kort. Spille et eller flere grønne kort mere, hvis man får et ekstra skud eller skal krokere Spille lige så mange røde og blå kort man vil. Derefter trækker man op til seks kort igen og giver turen videre til næste spiller. Passerer ens kugle igennem eller reflekteres igennem en bue, må man tage et ekstra skud. Rammer man igennem flere buer, får man flere ekstra skud, et skud for hver bue. En bue skal gennemskydes fra Syd mod Nord. Man skal igennem Buerne i rækkefølgen som er vist under opsætning. Når man har ramt igennem en bue, skal man tage sit ekstra skud med det samme. Man trækker ikke nye kort op før efter ekstraskuddet. På nogle af skudkortene er kuglen i luften i dele af skuddet. Kuglen er i luften på de blå felter på kortet. På de felter som kuglen passerer mens den er i luften, vil den ikke ramme igennem buer, andre kugler eller forhindringer. Det er ofte en god ide at råbe FORE, når kuglen letter. Det gør pænt nas at få en kroketkugle i hovedet. Og drikke øl! Ikke glemme det, vi spiller jo ikke for sjov, vel? Har man ikke flere grønne kort, skal man skyde en Lille stille en. Man kasserer alle sine kort og erklærer en retning. Derefter flytter man sin kugle felter i den erklærede retning, hverken mere eller mindre. Man trækker først nye kort, når det er en ens tur igen. Rammer man igennem en bue med sit lille stille skud eller ved hjælp reflektering, må man trække kort op igen med det samme til sit ekstra skud. Man kan også bruge en Lille stille en til at krokere med. Så man kan godt skyde ind i en andens kugle og krokere denne uden grønne kort på hånden. Grønne kort De grønne kort er skudkort. Man må spille et skudkort fra sin hånd i sin tur. Spiller man et skudkort, erklærer man en retning, f.eks Nordvest som vist på diagrammet herunder. Man drejer nu skudkortet så retningspilen peger i den erklærede retning på kompasrosen på brættet og følger derefter instruktionen på skudkortet. Hoppe/flyve kort kan bruges til at komme forbi det trælse træ der ligger midt på banen i standart opstillingen. Se eksemplet herunder. Erk l ær e t Re Man må godt bruge de røde eller blå kort man har på hånden, inden man vælger at kassere sin hånd for at spille en Lille stille en. tnin g Totalt godt skud der. Det var også mig der gjorde det. Og se så lige godt efter Røvbanan, hvordan jeg skyder den lige til månen med mit ekstra skud. Erklæret Retning Hvad læser du det her for? Reglerne står deroppe! Så stop dog - er du dum eller hvad? Folk, der skyder en lille stille en ligger ned, og folk der ligger ned,skal man sparke til.

4 Røde kort Et rødt kort kan spilles, når et andet kort spilles, som det røde kort påvirker. Dvs. røde kort må spilles selv om det ikke er din tur, men selvfølgelig også i din tur. At ryge i hækken / spille uden for banen Hvis man ved en fejl, ved krokering eller pga effekter fra røde eller blå kort havner uden for banen. Så bruger man næste tur på at hente sin kugle ud af hækken og lægge den på det felt, hvor man forlod banen. Man mister altså sit skud i den runde, man roder rundt ude i hækken efter sin kugle. Hvis man ryger ud i hækken på et skud, som man har skudt igennem en bue, kan man bruge sit ekstra skud på at hente kuglen ud af hækken. Reflektering Rammer et Trælst træ Rammer ens kugle en bue, en pæl eller et trælst træ, langs den rute som skudkortet viser, stopper kuglen på det felt, hvor de rammer hinanden, og reflekterer til et andet felt. Træk et kort fra bunken og placer kuglen det antal felter og retning væk fra forhindringen, som er vist på kortet. Kortet kasseres herefter. Hvis man rammer en anden kugle trækkes der først et reflekteringskort for din egen kugle, dernæst for den ramte kugle, som vist herunder. Rammer man et trælst træ, skal man vende reflekteringskortet indtil man får en retning, der er mulig. Man kan altså ikke reflektere igennem træet. Det er muligt at reflektere langs træet. trælse træ er kun med Det for at ødelægge dit spil. Tør øjnene, tag en tår øl og spil videre, tudeprins. Et spil er jo ikke sjovt, hvis ikke der er et destruktivt element. I Kroket er det de røde kort Blå kort Erklæret Retning Et blåt kort må spilles hele tiden, også i din tur. Nogle kort har specielle regler for hvornår de må spilles. Hvis det er tilfældet, vil det stå på kortet. Står der ingenting, må det spilles, som man har lyst. Ha, prøv at se den hat. Han finder da aldrig den kugle før alt græsset er visnet væk og buskene fældet. Men så har jeg tid til en øl mere, skål!

5 Reflekter igennem bue Hvis man reflekterer på en bue kan man være heldig, at man er kommet igennem buen. Man skal være på et felt der er syd for den bue, man vil reflektere igennem. Feltet behøver ikke være stik syd. I eksemplet herunder er reflektering # god, mens # er er uheldig. Ved reflektering mod en bue, er der kun to reflekteringsretninger der gør, at man kommer igennem. I eksemplet herover er det Nord og Nordvest. Rammer man den anden side af buen er det selvfølgelig Nord og Nordøst som gør, at man er kommet igennem buen. Er ens kugle reflekteret igennem en bue får man selvfølgelig et ekstra skud og håneret. Erklæret Retning Rammer ens kugle en anden kugle, stopper kuglen i samme felt som den anden kugle ligger i. Der trækkes nu reflekteringskort for begge kugler. Når begge kugler er flyttet, må man vælge at krokere. Vælge man ikke at gøre dette lader man kuglerne ligge hvor de er, og ens tur er slut. Har man valgt at krokere, lægger man sin kugle i et felt ved siden af den kugle, man har ramt. Placeringen af kuglen bestemmer retningen for krokeringen. Så hvis man lægger sin kugle i feltet nord for den anden kugle, så er den erklærede retning syd. Krokering Se lige mig reflektere igennem en bue, Batman style. Kan du gøre det vatarm? Herefter spiller man et grønt kort og flytter den anden kugle efter skudkortet. I eksemplet herunder er kuglen lagt sydvest for den krokerede kugle, altså er den erklærede retning nordøst. Der spilles det grønne kort En krum en og den gule kugle flyttes. Ens egen kugle bliver liggende. Husk at grine hånligt. Herefter er ens tur slut. Har man ingen skudkort, må man bruge en Lille stille en til at krokere. Man kasserer alle sine kort på samme måde, som når man skyder en Lille stille en. Hvis den kugle man krokerer ryger igennem en bue, tæller det som om den har været igennem buen, men der udløses ikke et ekstra skud. Læs lige den lange kedelige regel igen, for det er her det vigtige er. Har du ikke styr på at krokere, kan du lige så godt gå ned i caféen og tage en latte og lade en rigtigt mand (M/K) komme til.

6 At Vinde spillet. Man vinder spillet ved at være den spiller der først har været igennem alle buerne i den rigtige rækkefølge, som er vist på side 3, og rammer målpælen. Man kan godt vinde ved at blive krokeret eller reflekteret ind på målpinden. Det er op til resten af spillerne om de vil spille kampen om andenpladsen osv. færdig. Engentlig kan det jo være lige meget, andenpladsen er jo BARE den bedste taber. Selvfølgelig vandt jeg. Jeg er jo the kroketmeister! Er I født af aber? Var det kedeligt i skolen? HVA? HA! Spileksempel Der er Mettes tur[]. Mette spiller Et lop, mens hun siger: Retning nord. Kuglen flyver hen over en bue[], men Mette spiller Den gik da indenom og får derfor et ekstra skud. Mette har ikke flere grønne kort på hånden og må derfor kassere hele sin hånd og spille En lille stille en. Mette siger igen: retning nord. Mette [] Den lille stille en rammer Mads kugle[3] og der trækkes først et reflekteringskort for Mettes kugle[4], så for Mads [5]. Hende Mette spiller sgu et sweet spil. Det kunne du lære noget af, taberfjæs. Reflektering Mads[5] Reflektering Mette[4] Så er det Martins tur[], Han spiller skudkortet En skævert og siger: jeg spiller en skævert mod nord. For at undgå, at Martin kommer igennem buen[], spiller Pelle Den skal ikke nedad. For at annullere dette spiller Martin et Argh!!! Jeg har en kølle! Mads spiller Det har jeg også Der spilles ikke flere kort. Martins kugle kommer ingen steder. Han trækker op til seks kort og giver turen videre til Mads. 4 Mads [] Martin [] Martin [] Det eneste Mads gør i sin tur er at lægge sin kugle ind på banen igen, på det felt hvor han blev krokeret ud[3]. Mads trækker op til seks kort og giver turen videre til Mette. Mette vælger at Krokere, lægge sin kugle hen nordvest for Mads [6]og skyder igen en lille stille en mod Sydøst, da hun stadigvæk ikke har flere skudkort. Mads ryger i Hækken[7]. Kuglen lægges ud for det felt, hvor den løb ud. Mette trækker ikke kort op og giver turen videre. Nu er det Pelles tur[8]. Han spiller En krum en, siger: Jeg spiller en krum en mod nord [9], Martin spiller Banen er ikke helt lige. Pelles kugle flyttes efter skudkortet[9] og to ekstra mod sydvest derefter[0]. Pelle trækker op til seks kort og giver turen videre til Martin. Pelle [] Mette [] Martin [0] Pelle [9] 0

7 Andre versioner af spillet Kroket kan spilles på mange måder. Her er et par forslag til, hvordan spillet kan varieres, så du kan få mere ud af dit Kroket - A Cardboard game. Frem og Tilbage: Man kan spille tilbage til startpinden. Når man har ramt målpinden skal man hele banen igennem igen, bare den anden vej. Så er det den der først kommer tilbage til Startpinden der har vundet. 6 spiller version: Man kan tage to brikker fra et eller andet spil, som også kan bruges som kugler. Så spiller tre spillere fra henholdsvis startpind og målpind - mod hinanden. Vinderen er stadigvæk den der kommer først frem til den anden pind, men nu er der nogle der spiller den anden vej. Alternativ bue opsætning: Man kan også stille buerne op på en anden måde. F.eks som vist her til højre. Kun fantasien og øllene sætter grænserne for Kroket. Og almindelig fornuft, men det har du jo ikke, vel? 3 4 Kortforklaring -For de fatsvage Herunder er alle de røde- og blå kort forklaret sammen med et par af de grønne. Lige i røven Kortet er et Specielt skudkort. Kuglen flyttes ligesom Kortet Et pænt skud, men bare seks felter i samme retning i stedet for fem. Baghånd Kuglen flyttes tre felter i den modstatte retning af hvad der er erklæret. Flyvekort: En Svæver Et lop den fløj Kuglen flyver på alle de blå felter. Man kan kun score en bue, hvis man rammer buen med det sidste, grønne felt og reflekterer igennem. Hvis det sidste grønne felt lander på det trælse træ, kan man reflektere til alle sider, altså kan kuglen slå smut hen af stammen. Flyvende kugler kan ikke stoppes af Der var et hul. Afledningsmanøvre Kuglen må flyttes i alle retninger. Det første flyt behøver ikke at være i den erklærede retning. Man må gerne være på det samme felt to gange. Rammer man noget, så stopper skuddet som normalt og der reflekteres. Backspin Kuglen flyttes først to felter frem, derefter tre tilbage. Rammer man nogen på vejen stopper kuglen der og der reflekteres som normalt. Av min fod Kan godt bruges, når der er en krokering. Kan spilles lige efter at kuglen til at bestemme retning er lagt. Hvis den spilles, inden den spiller der krokerer har spillet et grønt kort, mister spilleren ikke et grønt kort. Du er jo en vatarm Det spillede skudkort erstattes af et, hvor der flyttes et felt i den erklærede retning. Kan også bruges mod krokering. 3

8 Du skyder som en lille pige Det spillede skudkort erstattes af et, hvor der flyttes to felter i den erklærede retning. Kan også bruges mod krokering. ARGH!!! Jeg har en kølle! Skal spilles lige efter det kort man vil annullere. Er der spillet et nyt kort eller udført en reflektering eller krokering, er det for sent. Man skal være lidt vågen i Kroket. Banen er ikke helt lige Kan bruges efter et skudkort, men først efter en eventuel reflektering. Kan også bruges til at flytte på kuglerne efter en krokering Ikke vores regler Skal spilles lige efter det kort man vil annullere. Er der spillet et nyt kort eller udført en reflektering eller krokering, er det for sent. Man skal være lidt vågen i Kroket. Det kan jeg også gøre Tag et grønt kort som lige er blevet spillet af dig selv eller en af de andre spillere og put det i din hånd. Du må spille det nye kort med det samme. Det et godt tricks Tag et kort som lige er blevet spillet af dig selv eller en af de andre spillere og put det i din hånd. Du må spille det nye kort med det samme. Av, den bliver svær Begrænser muligheden for at erklære retning for det næste skud. Spilles kortet efter der er erklæret retning gælder det for det næste skud, hvad enten det er et ekstra skud efter gennemskydning af en bue eller næste spiller. Blev jeg ikke hoppet over? Spil dette kort inden eller under din tur. Tag ekstra turen med det samme lige efter din tur. Træk op til seks kort efter hver tur. Der var sgu et hul Kuglen falder i et hul et sted på ruten, og skudkortet gennemføres således ikke. Hvis spillet mod Afledningsmanøvre må der godt ventes til kuglen er flyttet færdig, hvorefter kuglen kan flyttes tilbage til et felt på ruten. Hvis spillet mod et flyvekort, stoppes kuglen på det grønne felt. Den skal ikke nedad Kuglen flyttes ikke og skudkortet kasseres. Kan også bruges mod flyvekort og krokering. Det har jeg også Skal spilles lige efter det kort man vil annullere. Er der spillet et nyt kort eller udført en reflektering eller krokering, er det for sent. Man skal være lidt vågen i Kroket. Det er ikke din tur Den spiller som har tur, stopper sin tur der hvor hun er kommet til og trækker op til seks kort. Hvis der er en reflektering tages denne. En evt. krokering annulleres. Den gik da udenom Annullerer en gennemgang af en bue. Kuglen har ikke været igennem og der er ikke noget ekstra skud. Kan bruges til at modgå Den gik da indenom Hvem henter øl? Lige så snart en spiller spiller kortet og siger: hvem henter øl? skal de andre så hurtigt som muligt sige: Ik mig, også spilleren der spillede kortet. Sidste spiller til at sige Ik mig mister sin næste tur. Den gik da indenom En kugle der reflekterer på eller flyver hen over en hvilken som helst del af en bue tæller som have været igennem. Der er også ekstra skud for denne gennemskydning. Kan bruges til at modgå Den gik da udenom Koncetration Kortet Koncentration kan annulleres af andre kort, men efter det er spillet kan der ikke spilles røde eller blå kort af hverken dig selv eller andre. 4 5

9 Lorte hund Kuglen bliver liggende hvor den er. Spilles dette kort inden der spilles et grønt kort, kan man spille en lille stille en. Se! En lyserød elefant Spil dettte kort, Kasser to andre kort fra din hånd og træk to nye fra bunken. Credits Design: Mads Havshøj Fotos: Morten Lund Grafisk design: Mads Havhøj, Pelle Sølvkjær Christensen og Mads Fløe Tak til mine testspillere: Martin Lindhardt, Morten Lund, Andreas Skovse, Oliver Nøglebæk, Rasmus Ragnvald, Morten Andersen, Henrik Krøjmand, Anders Sloth Kjær, Peter Lind, Mette Market, Troels Vastrup, Asger Sams Granerud, Martin Enghoff, Mads Fløe, Christian Buus, Hans Christian Kirketerp, Kasper Lapp, Troels Petersen, Ole Bærentzen, David Thorhauge. Tak til modellerne på billederne det havde ikke været et sjovt spil uden jer. Bagside Du har vendt kortet forkert, kig på den anden side og se om ikke du kan finde ud af det. Nu er der altså ikke flere regler. Begynd så at spille Kroket NU. Du er ikke bange vel? Er det det? Prøv at se min kølle... Og husk at kroket er et underholdene spil. Især når de andre dummer sig eller bliver krokeret langt væk. 6

Fastaval 2013 Mads Havshøj

Fastaval 2013 Mads Havshøj Fastaval 2013 Mads Havshøj For 3-4 spillere 30-60 minutter Version 08.04.2013 Indhold Side Spillets indhold 2 Spilelementer 2 Opsætning 3 Start spillet 3 En tur 4 Grønne kort 4 Gennemskydning af bue 4

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub

REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub REGELPRØVE 2016 For Næstved Golfklub VEJLENING TIL TEORIPRØVE Prøven består af 30 spørgsmål. Spørgsmålene er opdelt i 3 grupper. Spørgsmål 1 2 er Etikette spørgsmål Spørgsmål 3 er spørgsmål om efinitioner

Læs mere

Legekatalog. Bælter. Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold.

Legekatalog. Bælter. Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold. Kryds og bolle Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold. Deltagere: 8+ Tid: 10+ Aldersgruppe: 12+ De 4 bælter lægges ud som en spilleplade

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle. Nr.10328 Nr.10327 Alder: 3-6 år - Tid: 20 min. Vendeleg Fire stationer - Dribl 10 gange med højre og 10 gange med venstre. Alle. Leg og løb. A4 ark med en stjerne på, kegler eller andet der kan væltes

Læs mere

INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF

INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF VELKOMMEN TIL KROLF INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF www.dai-sport.dk - En verden af gode oplevelser DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg

C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM TEMPLE OF GOLD 3 2. GEVINSTTAVLEN 4

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Forslag til træningsøvelser U11 12

Forslag til træningsøvelser U11 12 Forslag til træningsøvelser U11 12 Løbe aflevering. Spillerantal: Alle 1 bold pr. spiller Banestørrelse: 20 x 15 meter Scoring: Ingen Øvelses starter med at spillerne løber banen igennem. Der startes med

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Statistikkompendium. Statistik

Statistikkompendium. Statistik Statistik INTRODUKTION TIL STATISTIK Statistik er analyse af indsamlet data. Det vil sige, at man bearbejder et datamateriale, som i matematik næsten altid er tal. Derved får man et samlet overblik over

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå En sød snude Ida og Carlo går hjem fra fritidshjemmet. Klokken er fire om eftermiddagen. Det er en forårsdag. I morgen begynder påskeferien. Ida går i tredje klasse på Kastanjehøj-skolen. Carlo er hendes

Læs mere

Gul serie: der, fik, vi, alle, lille, på, med, er, kan, jeg, ikke, du

Gul serie: der, fik, vi, alle, lille, på, med, er, kan, jeg, ikke, du Materialet består af 3 x 12 skridsikre gulvplader hver med ét af de 120 hyppige ord. Ordene er fordelt på tre serier Gul serie: der, fik, vi, alle, lille, på, med, er, kan, jeg, ikke, du Rød serie: mere,

Læs mere

EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE

EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE En hurtig guide til Golfreglerne 15 EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE Denne guide giver simple forklaringer på almindeligt forekommende Regelsituationer. Den er ikke en erstatning for Golfreglerne, som

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M499 DAVID OG JONATAN Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 18,1-4; 23,14-18; 24,1-25 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Kappe og evt. sværd, bue, bælte, Mørkt gardin = hule

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Velkommen som kaninfører i Brøndby Golfklub. Med dette kaninførernotat forsøger vi at beskrive kaninførerrollen i Brøndby Golfklub. Kaninførernotatet skal ses som en

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

52 Af Marianne Korsgaard, holdinstruktør og personlig træner Foto: wichmann+bendtsen Tøj venligst udlånt af Kari Traa

52 Af Marianne Korsgaard, holdinstruktør og personlig træner Foto: wichmann+bendtsen Tøj venligst udlånt af Kari Traa 6 øvelser, du kan lave i i regn og slud Selvfølgelig kan du træne udenfor hele året. I FORM har skruet et CrossFit-program sammen til dig, der elsker at bruge din krop i højt tempo og frisk luft. Du får

Læs mere

Lynpetanque. DGI Petanque.

Lynpetanque. DGI Petanque. Lynpetanque DGI Petanque www.dgi.dk/petanque 1-2 træning Indledning Spillet hedder 1 2 træning, fordi man kan score 1 point ved indlæg og 2 point ved skud. Spillet er velegnet som træning i indlæg

Læs mere

SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE

SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE CARAMBOLE SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE 3-BANDE CARAMBOLE - 1-BANDE CARAMBOLE FRI CARAMBOLE - CADRE SPILLEREGLER FOR CARAMBOLEDISCIPLINERNE. FÆLLES REGLER FOR ALLE SPILLEFORMERNE. 1. BILLARDER OG BALLER.

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor.

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor. Per og mig i sneen I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige op og gå på de største driver. Det er sjovt,

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

DGI Fører og hund samarbejde

DGI Fører og hund samarbejde DGI Fører og hund samarbejde konkurrenceprogram FH 1 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole.

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Sdr. Vang Skole har fået installeret en hjertestarter af TRYG Fonden. Vi håber selvfølgelig at den aldrig kommer i brug. Hjertestarteren er placeret på facaden af Søndervang

Læs mere

Bogstavregning. Formler... 46 Reduktion... 47 Ligninger... 48. Bogstavregning Side 45

Bogstavregning. Formler... 46 Reduktion... 47 Ligninger... 48. Bogstavregning Side 45 Bogstavregning Formler... 6 Reduktion... 7 Ligninger... 8 Bogstavregning Side I bogstavregning skal du kunne regne med bogstaver og skifte bogstaver ud med tal. Formler En formel er en slags regne-opskrift,

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Solen er blå. Solen er gul. Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. En nød er blød. En kanin er blød. Sandt eller falsk? Svar: falsk. Sandt eller falsk?

Solen er blå. Solen er gul. Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. En nød er blød. En kanin er blød. Sandt eller falsk? Svar: falsk. Sandt eller falsk? Solen er blå. Solen er gul. 12 1 12 1 Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. 12 2 12 2 En nød er blød. En kanin er blød. 12 3 12 3 En kanin har fire poter. En kanin har fire poter. 12 4 12 4 En mus spiser

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Afstand fra et punkt til en linje

Afstand fra et punkt til en linje Afstand fra et punkt til en linje Frank Villa 6. oktober 2014 Dette dokument er en del af MatBog.dk 2008-2012. IT Teaching Tools. ISBN-13: 978-87-92775-00-9. Se yderligere betingelser for brug her. Indhold

Læs mere

Højdekurver set fra to sider

Højdekurver set fra to sider Højdekurver set fra to sider Hvis ækvidistancen er 5 meter, er der 5 meters højdeforskel mellem hver stiplet linje på tegningen nedenfor. De steder, hvor højdekurverne ligger tæt på hinanden, er der meget

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE)

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) STHUSET afs. 23 side 1 JULEPOSTHUSET 23. december "" LYD: CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) (DUMPE HYL FRA MADSEN

Læs mere

- en aktivitet på tværs af alder og køn

- en aktivitet på tværs af alder og køn - en aktivitet på tværs af alder og køn 1 Redaktion: Mona Olsgaard Fotos: Privat Layout: DGI kommunikation, Marianne Kristensen Tryk: DGI print September 2008 2 Krocket er en aktivitet for alle aldersgrupper.

Læs mere

og andre vilde dyreangreb

og andre vilde dyreangreb Fanget i flodhestens gab og andre vilde dyreangreb Alvilda Indledning Løver, isbjørne, slanger, spækhuggere Vilde dyr har altid fascineret mennesker. Men lige så smukke og majestætiske dyrene er, lige

Læs mere

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumba har lært en masse om badesikkerhed. Gør sætningerne færdige ved at indsætte de ord, der står i skemaet. Du skal kun bruge hvert ord én gang. solcreme

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Manual til skinnelayoutprogram

Manual til skinnelayoutprogram Manual til skinnelayoutprogram Version 1.1 13. marts 2005 Skinnelayoutmanual af 13. marts 2005, version 1.1 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt over startbillede... 3 3 Menulinie... 4

Læs mere

Potens & Kvadratrod. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 22 Ekstra: 4 Point: Matematik / Potens & Kvadratrod

Potens & Kvadratrod. Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium. Opgaver: 22 Ekstra: 4 Point: Matematik / Potens & Kvadratrod Navn: Klasse: Matematik Opgave Kompendium Potens & Kvadratrod Opgaver: Ekstra: Point: http://madsmatik.dk/ d.0-0-01 1/1 Potenser: Du har måske set udtrykket før eller måske 10 1. Begge to er det vi kalder

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere

Ved Slottes port synger alle børn og voksne sangen Hosianna. Desuden råber vi alle i kor et vers fra Salme 24

Ved Slottes port synger alle børn og voksne sangen Hosianna. Desuden råber vi alle i kor et vers fra Salme 24 Lærervejledning Jesus på Slottet Arrangementet Fremstilling af rekvisitter Sange og noder Arrangementet begynder så snart børnene står af bussen foran Sønderborg Slot. Her står udklædte voksne guider klar

Læs mere

Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen.

Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen. Regel- og HCP udvalget har fået mange reaktioner fra medlemmer, som har læst regelquizzen. Der har samtidig været mange opfordringer til at indsende svar, men desværre er der kun meget få (4), som har

Læs mere

Interview med O, bilag 1

Interview med O, bilag 1 1 Interview med O, bilag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Øhm PP første spørgsmål er O: mmm hvor længe har du benyttet second life O: ja hvad var det PP det var ikke længe efter att at du kom og interviewede P eller

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2014

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2014 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Odense 2014 Velkommen til KMD 4:18:4 Odense! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Odense. Velkommen til den tredje udgave af KMD 4:18:4 Odense. I

Læs mere

Generelt indtryk. Objektivet har 15 linser (glas) i 11 grupper. Der er otte lameller.

Generelt indtryk. Objektivet har 15 linser (glas) i 11 grupper. Der er otte lameller. Generelt indtryk Tamron Adaptall SP 60-300mm f/3,8-5,4 er et stort, lækkert objektiv som blev produceret i perioden 1983-2000. Objektiver er bygget i metal og glas og vejer hele 870 gr. Det stikker mellem

Læs mere

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 7. 10. KLASSE 2 3 Til dette tema indgår en stribe links til undersider på redbarnet.dk/skole og andre hjemmesider. Når du har dette dokument åbent på computeren, kan du

Læs mere

Det er altså muligt at dele lige på to kvalitativt forskellige måder: Deling uden forståelse af helheden Deling med forståelse af helheden

Det er altså muligt at dele lige på to kvalitativt forskellige måder: Deling uden forståelse af helheden Deling med forståelse af helheden DELE 1 Vejledning Division Allerede i børnehaven oplever man børn travlt optaget af at dele legetøj, mad eller andet af interesse ud fra devisen en til dig og en til mig. Når der ikke er flere tilbage

Læs mere

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 1 Næste hjemmeopgave Eventuelt vinduer igen Mapper og filer på USB-stik Vi skal hertil grundet opgave 2 Internet Pause (og det bliver nok

Læs mere

Beerpongliga.dk præsenterer

Beerpongliga.dk præsenterer Beerpongliga.dk præsenterer College Table regler Beer pong... 2 Flip Cup... 4 Pyramide... 5 Derby... 7 Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform.

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Rungsted Hørsholm floorball klub. Træning U9/U11

Rungsted Hørsholm floorball klub. Træning U9/U11 Rungsted Hørsholm floorball klub 1 Træning U9/U11 1 Indhold 1 Struktur... 4 1.1 Storytelling... 4 1.2 Opvarmning... 4 1.3 Stationsbaserede øvelser... 4 1.4 Kamp... 4 1.5 Afslutning... 4 2 Værd at vide...

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

En hæklet havfruehale

En hæklet havfruehale En hæklet havfruehale Her finder du en gratis vejledning til, hvordan du kan hækle din egen havfruehale. Havfruehalen er designet af Maria Buck Jensen og du kan finde hjælp og flere billeder på. Maria

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Stjernerholdet Hvad er der på dagsordenen? De er stadig

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

TERMINSPRØVEORIENTERING

TERMINSPRØVEORIENTERING TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 Kære HF-kursist ved Horsens HF & VUC. I denne folder finder du en lang række praktiske oplysninger vedrørende terminsprøverne. Hvis du har

Læs mere

Trekanttypespil. 7 Trekanter. En trekant, hvor to af vinklerne er 90. En retvinklet trekant med siderne 3, 4, og 5. Kan ikke konstrueres.

Trekanttypespil. 7 Trekanter. En trekant, hvor to af vinklerne er 90. En retvinklet trekant med siderne 3, 4, og 5. Kan ikke konstrueres. .01 Trekanter Trekanttypespil En retvinklet trekant med siderne,, og. Kan ikke konstrueres. En trekant, hvor to af vinklerne er 90. En ligesidet trekant med siden. En spidsvinklet trekant hvor den ene

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Dette er et godt forløb til den tidlige billedkunstundervisning, da eleverne skal beskæftige sig med grundlæggende male-

Dette er et godt forløb til den tidlige billedkunstundervisning, da eleverne skal beskæftige sig med grundlæggende male- 3. årgang 1-2 lektioner Læringsmål aglighed: Mulighed for tværf matematik Maleri og collage: Eleven kan anvende farvernes virkemidler til at skabe en bestemt stemning, og eleven har viden om farvelære.

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Forbudt for voksne God mobilstil for tweenz og teenz Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din

Læs mere

Opgaver til skattejagt, kapitel 13, forløb om trylleord.

Opgaver til skattejagt, kapitel 13, forløb om trylleord. Opgaver til skattejagt, kapitel 13, forløb om trylleord. Her er: Beskrivelse af aktiviteten. Opgaveark hvor børnene kan skrive bogstavet, tegne trylleordet og tegne hvad det bliver til (Dette ark skal

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere)

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere) Brugervejledning til Landsforeningen Danske Folkedanseres Medlemssystem (For dansere) 1 Indhold Første gang systemet skal have at vide, hvem du er.... 3 Log Ud - VIGTIGT!... 4 Log ind når du har oprettet

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Lettere at vælge arbejde frem for folkepension Et nyt sæt regler gør det lettere end tidligere for virksomheder at holde

Læs mere

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap.

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Årsrevision Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Som noget nyt skal klubbernes handicapudvalg nu foretage en årsrevision for at finde ud af, om du har det rigtige handicap.en del

Læs mere

U14 Heldagssamling Ikast 8. jan. 2011 1/4

U14 Heldagssamling Ikast 8. jan. 2011 1/4 U14 Heldagssamling Ikast 8. jan. 2011 1/4 Opvarmning v/morten & Lars-Michael Halvtliggende vristspark v/morten Opspring til hovedstød v/lars-michael Målmandstræning v/jesper Opvarmning: Rytmeløb og lyskenopvarmning

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

SIDSTE SKOLEDAG. Et manuskript af Villads Birch Hastrup. Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN

SIDSTE SKOLEDAG. Et manuskript af Villads Birch Hastrup. Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN SIDSTE SKOLEDAG Et manuskript af Villads Birch Hastrup Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN SC 1. INT. HJEMME HOS DRENGEN SOMMER DAG Drengen pakker sine ting, sætter håret med voks, tager

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

4 TEMA / BØRN I PSYKIATRIEN TEKST MARIA BRUS PEDERSEN / FOTO ROBERT ATTERMANN

4 TEMA / BØRN I PSYKIATRIEN TEKST MARIA BRUS PEDERSEN / FOTO ROBERT ATTERMANN 4 TEMA / BØRN I PSYKIATRIEN TEKST MARIA BRUS PEDERSEN / FOTO ROBERT ATTERMANN TEMA / BØRN I PSYKIATRIEN 5 Selvom skemaerne for hver enkelt barn ligger fast, er der plads til at improvisere. Sofie skal

Læs mere