HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER. - al forvandling begynder med et lille skub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER. - al forvandling begynder med et lille skub"

Transkript

1 HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER - al forvandling begynder med et lille skub

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Mentorværktøjers baggrund Begrebet mentor, hvad kan det og hvad er målet? LIVE Mentorværktøjer ONLINE Mentorværktøjer PRODUCTS Mentorværktøjer Mentorpakke forslag Portræt Hovedperson Jens Arentzen Priser & Kontakt

3 MENTORVÆRKTØJERS BAGGRUND STORIES er en dansk mediekoncern, stiftet af skuespiller manuskriptforfatter og foredrags-holder Jens Arentzen, der i både medier, foredrag og uddannelser engageret stræber efter at forvandle mennesker gennem emotionelle fortællinger. Stories arbejder gennem film, skuespil, foredrag, teambuilding undervisning og coaching. STORIES - Human Channel har produceret nye redskaber og metoder, ud fra tesen om, At verden har glemt det emotionelle menneske, der har behov for at være i en relation, hvor man bliver hørt. Disse redskaber og metoder kaldes for Mentorværktøjerne, og er udformet på bag-grund af Jens Arentzens personlige erfaringer med mentorbegrebet, som han har studeret og analyseret med sine 30 års lange erfaring med dramaturgisk arbejde, hvor emotionelle fortællinger og relationens betydning er central. Redskaberne og metoderne henvender sig til alle, der i social regi arbejder med mennesker. Om du er lærer, job-konsulent, topleder eller noget helt fjerde er underordnet.

4 BAGOM MENTOR BEGREBET Fremtiden ligger fast. Der vil i større og større grad blive behov for gode forbilleder, og der vil blive et større behov for mentorer og mentees. Hvorfor det? Fordi det virker; dét at møde en anden, med en anden horisont, en anden alder, et andet netværk og anden indstilling end den, man kender i forvejen det kan hjælpe til et bedre job, større tillid, større selvværd, og i sidste ende et bedre liv. Mentorbegrebet er ikke nyt, vi ser det allerede i flere sammenhænge, såsom lektiehjælp, støtte til ledige, men også til f.eks. løsladte fanger. Selvom mentorbegrebet allerede er kendt, er det i denne sammenhæng noget nyt. Det nationale forskningscenter for velfærd har lavet undersøgelser der viser, at der ikke er tvivl om en succesfuld effekt af mentorordninger på de forskellige områder. Dog viser forskningen ikke, hvad denne succes skyldes. I STORIES - Human Channel er vi sikre på denne succes skyldes, mødet med en mentor i en relation, hvor emotionelle fortællinger har mulighed for at udspille sig. Dét, at den unge føler, at der er en voksen, der faktisk vil dem og står til rådighed, virker (Marie Louise Jørgensen, Kriminalforsorgen) HVAD KAN MENTORVÆRKTØJER? Med en dramaturgisk tilgang har STORIES - Human Channel udviklet en række mentorværktøjer, der oplyser, uddanner og forvandler mentorer i relationen med en mentee, hvor den emotionelle samtale hører hjemme. Grundlæggende bruger vi en narrativ tilgang med dramaturgiske værktøjer. Disse Mentorværktøjer er inddelt i: LIVE ONLINE PRODUCTS MENTORVÆRKTØJERS MÅL Deltager man i et mentorforløb, vil man lære grundværktøjer og blive introduceret til kunsten i at forvandle mennesker gennem relation og emotionelle fortællinger. Man vil ikke være i tvivl om, hvilke redskaber man skal ty til, når man sætter sig i mentorstolen over for ens kommende mentee. Deltageren, der påtager sig mentorrollen, vil lære, hvordan man får løftet overlæggeren og indset, hvor meget man selv kan være med til at rykke. Kort sagt er mentorværktøjers mål, at kommunikere til og med følelser.

5 LIVE MENTORVÆRKTØJER Live værktøjerne indebærer; uddannelse, foredrag samt kurser der har det fælles formål at forvandle mennesket igennem deres emotionelle fortællinger. Med Jens Arentzen som dirigent bliver budskabet klart, en rørende og forvandlende Live oplevelse, du sent vil glemme. En ting er at nå frem til, hvem man er og hvorfor, men at dele sin hemmelighed, så andre kan få glæde af den og mod til selv at snige sig ud af buret, det er stort (Lisbeth Monselli, Coach) - Mentoruddannelse v. Jens Arentzen - Afholdes på Emmaus (Kursuscenter) i Haslev. - Foredrag v. Jens Arentzen - kan afholdes hos jer eller i vores rammer. - Diverse kurser v. Jens Arentzen kan afholdes hos jer eller i vores rammer.

6 ONLINE MENTORVÆRKTØJER Et online e-learning undervisningsprogram for nye, kommende eller interesserede mentorer med trin for trin viden, der sætter den potentielle mentor i stand til at forstå mentorrollen, udfordringer og krav. Det vil sige, at brugbar viden, inspiration og læring, er gjort håndgribelige igennem iscenesættelse, så mentorer bliver klædt bedst muligt på til at indgå i et mentorforløb. Kombinationen af Jens dramatiske talent, skuespillerkvaliteter og den personlige fortælling medvirker til, at man oplever på egen krop, hvordan et barns opvækst med en forældre, der har en psykisk lidelse, påvirker såvel barnets indre som ydre liv. I behandlerverdenen er vi gode til, at tale og sætte ord på klientens problemstilling. Når jeg oplever Jens, kommer jeg rent faktisk til at mærke en angst, vrede, frygt, afmagt og frustration på min egen krop, som jeg genkender fra de historier børnene og deres forældre fortæller om - den uforudsigelighed, der kan være forbundet med en skæv opvækst. Dette siges ud fra mine egne erfaring med, at Jens bevæger tilhørerne så de ikke bare har hørt om børn af forældre med en psykisk lidelse, men at de har mærket, hvordan det det er, at være barn i en familie, hvor en forældre har en psykisk lidelse. (Pædagogisk Konsulent)

7 PRODUCTS MENTORVÆRKTØJER Jens Arentzen har igennem de seneste år produceret prisvindende film, kortfilm og dokumentarer, der bliver brugt i arbejdet med at forvandle mennesker igennem emotionelle fortællinger. De sidste kommaer er ved at blive sat i Jens Arentzens nye mentorbog, der vil være muligt at forudbestille via sponsorater eller anden støtte. Alt tyder på at en individuel og personlig mentorstøtte hjælper mange udsatte mennesker med at komme videre med deres liv. Det er min erfaring at Jens Arentzen med sin personlige og følelsesmæssige kontakt, er i stand til at hjælpe udsatte mennesker i deres liv. De føler sig set, hørt og anerkendt, hvilket er et godt udgangspunkt for at tro på sig selv (Mogens Haulund Andersen Konsulent, socialrådgiver og underviser og tidl. Arbejdsmarkedschef)

8 MENTORPAKKE FORSLAG Mentorværktøjerne er inddelt i tre kategorier Live, Online og Products, hvilke kan sammensættes i en pakke efter behov. Dog anbefaler vi altid Mentor Live (foredrag, kurser og uddannelser) med Jens Arentzen der med sin power, åbner dørene for Mentor Online og Products. Pakke eksempel Mentorpakke Foredrag - intro til Mentorværktøjer E-learning film Pakke eksempel Mentorpakke Foredrag - intro til Mentorværktøjer E-learning film Dokumentar film Pakke eksempel Mentorpakke Foredrag - intro til Mentorværktøjer E-learning film Dokumentar film Mentoruddannelse Pakke eksempel Mentorpakke Kursus/workshop E-learning film Dokumentar film Mentoruddannelse

9 - ET LIV MOD LYSET Når livet virker håbløst og formålsløst, kan det føles som at vandre i en mørk tunnel. Man kan føle sig bange, alene og rådvild, da håbet om et lys mod den anden ende er gemt væk i angsten om aldrig at finde ud. Men et sted i det fjerne er der et lys mod livet. Håbet og troen på, at finde ud af den mørke tunnel bliver en drivkraft for at komme sig og kæmpe sig mod lyset. (Margit Jensen Sindslidende)

10 UNDERVISEREN JENS ARENTZEN Jens Arentzen er uddannet skuespiller ved Aarhus Teater, og er derudover manuskriptforfatter og instruktør, og en ildsjæl i dansk film- og kulturliv. Han har undervist i over 20 år på landets teater- og filmskoler, og som anerkendt foredragsholder, har han holdt foredrag, oplæg og workshops i hele landet. Senest har Arentzen udsendt onlinelæringsfilmene Mentorværktøjer, dvd en Når det syge hersker og Erkendelsens Time - en dokumentar i fire afsnit om skæve opvækster, der er blevet vist på DR. I sin opvækst i en ustabil familie, med en psykisk syg og alkoholiseret mor og en far, der måtte arbejde hårdt for at få hjemmet til at hænge sammen, ved Jens Arentzen personligt, hvor stor en betydning en mentor har for et udsat og sårbart menneske. Derfor arbejder han i dag selv som mentor og underviser af mentorer, og giver den anerkendelse og viden, han selv har følt og erfaret, videre til andre.

11 PRISER Vi håber at Mentorværktøjer har fanget din interesse, så vi kan indgå et videre forløb sammen. PRIS OVERSIGT Priserne kan variere, da hvert arrangement skræddersys efter kundens behov. Alle priser er ex. moms. LIVE Mentoruddannelse: ,00 DKK pr. deltager Kurser/workshop: fra 2995,00 DKK pr. deltager Foredrag: fra ,00 DKK for organisation Derudover holder vi løbende arrangementer, som i kan høre mere om ved at kontakte os ONLINE E-learning læringsfilm 1 stk. Licens af 6 mdr.: 4000,00 DKK 10 stk. Licens af 6 mdr.: ,00 DKK 50 stk. Licens af 6 mdr.: ,00 DKK PRODUCTS Film: fra 100,00 DKK MP3 Lyd: fra 8,00 DKK Bog: fra 199,00 DKK (Human Channel søger sponsorater og støtte til produktion af Mentorbogen. Hvis I ønsker at støtte bogen tilblivelse kan man rette henvendelse på ATT: Byggeleder - Mentorbog)

12 KONTAKT Hvis du finder noget af ovenstående interessant, kan du kontakte Byggeleder Jakob Mølving på: Tlf.: / Vesterbrogade 42, 2 TV København V. Mentorværktøjer.dk Hvis det i sandhed skal lykkes at føre et menneske hen til et bestemt sted, må man først og fremmest passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der. (Søren Kierkegaard) SPONSOR/SAMARBEJDE Ønsker du at støtte Mentorværktøjer via sponsorat og støtte eller indgå i et samarbejde, er vi meget interesseret i at høre fra jer, da vi tror på relationernes virke AYB

Kursuskatalog efterår 2014 og forår 2015

Kursuskatalog efterår 2014 og forår 2015 Kursuskatalog efterår 2014 og forår 2015 Kontakt: Stories ApS // Vesterbrogade 42, 1620 København V // Tlf.: 21 18 90 20 // E-mail: office@stories.dk // CVR: 27075274 Indhold Om Stories...3 Communication...4

Læs mere

SIG DET SOM DET ER! DANMARKS STØRSTE SOCIAL- OG UNDERVISNINGSPROJEKT

SIG DET SOM DET ER! DANMARKS STØRSTE SOCIAL- OG UNDERVISNINGSPROJEKT SIG DET SOM DET ER! DANMARKS STØRSTE SOCIAL- OG UNDERVISNINGSPROJEKT EVALUERING EN MEGAFON ANALYSE AF DIALOGREJSEN 2013-2014 Stills fra filmene Den perfekte middag om vold i hjemmet, Loftet om psykisk

Læs mere

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk Sygdom Bianca Solveig Stjerne Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk sygdom Bianca Solveig Stjerne et godt liv med kronisk Sygdom Dansk Psykologisk Forlag Bianca Solveig

Læs mere

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE..og hvordan I kommer i gang Den nyeste forskning inden for organisationsudvikling og psykologi viser stærke resultater med hensyn til, hvorfor en anderledes tilgang

Læs mere

Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger?

Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger? Pjecen kan fås hos: Socialt Udviklingscenter SUS Nørre Farimagsgade 13 1364 København K Tlf.: 33 93 44 50 www.sus.dk Har du været udsat for vold på din arbejds plads? Har en af dine kolleger? Rundt om

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

SKOLEUDVIKLING. www.cok.dk

SKOLEUDVIKLING. www.cok.dk SKOLEUDVIKLING Regeringens målsætning med folkeskolen er klar: Vi skal have en faglig stærk folkeskole med plads til alle børn. En folkeskole der både sikrer, at den enkelte elev kan udvikle sine potentialer

Læs mere

Psykoterapi. ... vi er vores relationer...

Psykoterapi. ... vi er vores relationer... Psykoterapi De fleste søger terapi, fordi de ønsker at have det bedre med sig selv og omverdenen samt, at få mere ud af deres liv og relationer. Det er helt naturligt. Som menneske søger vi alle lykken

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du?

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du? Når chefen også skal være mor og far. - De unge kan være besværlige men uundværlige! Møder himmel eller helvede? Fusionen skal vendes til succes! - Og hvordan gør man så lige det? Magasinet for Medarbejdernes

Læs mere

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder Skolen for Recovery - For mennesker med psykiske sårbarheder Efterårskurser 2013 www.skolenforrecovery.dk Indholdsfortegnelse Om Skolen for Recovery s. 2 Undervisere s. 4 Kurser: Kreativt Værksted s. 5

Læs mere

SE MIG! Kampagnebeskrivelse

SE MIG! Kampagnebeskrivelse SE MIG! Kampagnebeskrivelse // 3 BLIV EN DEL AF NOGET STORT Nu er jeg med! Jeg har skrevet under på, at intet barn eller ung skal stå uden for fællesskabet. Det kan jo ikke passe, at børn og unge, der

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

På gensyn den 3. og 4. maj 2011!

På gensyn den 3. og 4. maj 2011! UDGIVER Perron 3, Slagelse Kommune ANSVARSHAVENDE Pedro Michael TEKST & FOTO Preben Moth LAYOUT Sandy Stammis for en Ungekonference, der igen i år gik over al forventning. Vi er især glade for, at konferencen

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol

Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Nye initiativer: Dialog, behandling eller social kontrol Voldssekretariatets konference: Hvad gør vi - hvad virker og hvad mangler? 4/ 5. maj 2000 af Søren Hertz, børne- og ungdomspsykiater, medstifter

Læs mere

Fra tilskuer til aktør

Fra tilskuer til aktør Book det interne kursus Fra tilskuer til aktør Kommunikation og Empowerment To dages kursus, der sætter fokus på jeres vigtigste redskab! De giver omstændighederne og omverden skylden for det meste. Måske

Læs mere

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Denne rapport omfatter et sammendrag (s. 4-17) og en hovedrapport (s. 18-66). Sammendraget

Læs mere

Benedikte Kiær. Hel ny form for støtte og hjælp til pårørende side 12-13. Socialminister. Manglende anerkendelse af

Benedikte Kiær. Hel ny form for støtte og hjælp til pårørende side 12-13. Socialminister. Manglende anerkendelse af LMSnyt om spiseforstyrrelser, selvskade og selvværd Socialminister Benedikte Kiær mener at tidlig indgriben er svaret side 4-5 Hel ny form for støtte og hjælp til pårørende side 12-13 Manglende anerkendelse

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere