1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / VORDINGBORG.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / VORDINGBORG. www.ucsj.dk"

Transkript

1 1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / VORDINGBORG

2 1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / VORDINGBORG Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår både en praktisk/pædagogisk og en analytisk kompetence (Studieordningen for praktik punkt 1.1). RESSOURCER På 1. årgang tilrettelægges praktikken med 55 lektioner fordelt på 5 uger i ugerne 1-5. Ud over lektionerne skal den studerende deltage i lærerens øvrige opgaver. Den studerende aftaler fra praktikkens start med praktikskolen, hvordan og hvornår der arbejdes med lærerens øvrige opgaver. Det kan være at deltage i teammøder, pædagogisk rådsmøde, gårdvagter, skole/hjem samarbejde, osv. Hver praktikgruppe skal have det antal vejledningstimer, der fremgår af oversigten fordelt på vejledninger med praktiklærer og trepartsamtalen. Praktiklærerens vejledning med studerende foregår som gruppesamtaler med 3-4 studerende. Den studerende skal forvente, at praktikken svarer til en 37 timers arbejdsuge. PRAKTIKUNDERVISNING Den studerende skal deltage i den obligatoriske praktikundervisning. Praktikundervisningen foregår på læreruddannelsen. Med hensyn til tid og sted for praktikundervisning, se køreplan for praktik. Der er mødepligt til praktikundervisning og deltagelse skal ses som en del af forberedelsen til praktikken. DEN STUDERENDES ROLLE Pejlemærkerne for den studerendes rolle og udvikling kan hen over uddannelsens fire år beskrives således: 1. år: Nysgerrig deltager. 2. år: Aktiv medspiller. 3. år: Selvstændig initiativtager. 4. år: Professionel udøver og rammesætter (Studieordningen for praktik punkt 1.9.2). Målet for det samlede praktikforløb på hver årgang er, at den studerende opnår kompetence til at anvende de centrale kundskabs- og færdighedsområder, der er beskrevet for hvert studieår (Studieordningen for praktik punkt 1.2).

3 Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår kompetence til at forberede, gennemføre og evaluere undervisningsforløb. Den studerende skal have praktik i alle de valgte linjefag og i alle fire studieår (Studieordningen side 8). CENTRALE KUNDSKABS- OG FÆRDIGHEDSOMRÅDER PÅ 1. ÅR Lærerens opgave og ansvar Indholdet er arbejdet med relationen lærer-elev, lærer-klasse og lærerens kommunikation og formidling samt læreropgavens etik og klasseledelse. Elevforudsætninger Elevers forskellige faglige, kulturelle og sociale forudsætninger. Ledelse og udvikling af klassens sociale liv og læringsmiljø Ledelse af undervisning og udvikling af klassens sociale liv. Planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning Arbejdet med korte undervisningssekvenser inden for en ramme sat af praktiklæreren og anvendelse af forskellige organisationsformer i undervisningen. Evaluering af elevernes læring Kendskab til anvendte evalueringsformer på praktikskolen. Samarbejde med elever, forældre, kolleger og andre ressourcepersoner Kendskab til og arbejde med skolens normer og retningslinjer for forældresamarbejde og kortere skriftlig kommunikation med forældre. Lærersamarbejdet om klassen. Beskrivelse, analyse, vurdering Observation, analyse og vurdering af praksissituationer og elevadfærd. (Studieordningen for praktik punkt 1.4) Samspil mellem praktik og læreruddannelsens øvrige fag Den studerendes arbejde med mål, dokumentation og evaluering af egen læring og lærerfaglige udvikling i praktikken er et fællesområde for praktikken og læreruddannelsens øvrige fag. Forudsætninger for observation, analyse og dokumentation af lærervirksomhed, herunder undersøgelse af undervisning, samarbejde og kommunikation i skolen udvikles i samarbejde mellem praktikken og uddannelsens øvrige fag gennem alle studieår. Med udgangspunkt i praktik arbejder du med elevers skrive- og læsekompetence i forhold til faglige tekster (Studieordningen for praktik punkt 1.8). PRAKTIKFORBEREDELSE Den studerende/praktikgruppen har ansvaret for at skabe den første kontakt til praktikskolen. Kommunikation med skolen og praktiklæreren er vigtig allerede i forberedelsesfasen. Praktikgruppen har f.eks. brug for årsplaner. Kommunikationen foregår som udgangspunkt på den studerendes studi .

4 Det forventes, at alle praktikkens parter dvs. den studerende, praktiklæreren og læreruddannelsens undervisere tager udgangspunkt i mål og CKF for praktik i forberedelsesfasen, i praktikken og i efterbehandlingsfasen. Det forventes, at den studerende/praktikgruppen aflægger besøg på skolen i god tid inden praktikken. Den studerende skal fremsende en skriftlig undervisningsplan til praktiklæreren i god tid. INDSAMLING AF EMPIRI UNDER PRAKTIKKEN På hvilken måde løser eleverne de opgaver, der stilles? Hvis det er muligt, indsamles et mindre udvalg af elevarbejder (anonymiserede) til fortsat studium på læreruddannelsen, f.eks. for at illustrere bredden af elevernes læringsforudsætninger. Praktikgruppen bør på skift lave strukturerede observationer med henblik på at justere eller udvikle praksis undervejs i praktikken. En eller flere af disse observationer kan i anonymiseret form indgå i professionsopgaven. PRAKTIKJOURNAL Praktikjournal forstået f.eks. som en praktikportfolio i en udformning valgt af det linjefag, der studeres. Praktikgrupperne lægger/skriver løbende deres undervisningsplaner, logbøger og øvrige vejledningsdokumenter ind i praktikportfolioen. Praktikjournalen er et værktøj til etablering af en fag-overgribende, professionsrettet og lærerfaglig sammenhæng i uddannelsen. Som beskrevet i afsnittet Den studerendes rolle er der krav om en uddannelsesmæssig progression. Hovedformålet med praktikjournalen er således: at kvalificere arbejdet med faget praktik, så der skabes progression i uddannelsen at være bindeled mellem den studerende/praktikgruppen og underviserne på lærerud dannelsen at være bindeled mellem den studerendes forskellige praktikperioder at dokumentere arbejdet med forberedelsen, gennemførelsen og efterbehandlingen af praktikken at fastholde praktikrelevante arbejder, så den studerende har mulighed for senere at inddrage disse i de mere teoretiske dele af studiet (se indsamling af empiri og studie ordningen for praktik punkt 1.9.5).

5 VEJLEDNING I den egentlige/aftalte vejledning er den studerendes studium er i fokus. Praktikgruppen skal forud for en vejledningstime gøre sig klart, hvilke spørgsmål der skal tages op, og hvad gruppen ønsker vejledning i. Praktiklæreren kan også forud for en vejledningstime bede de studerende om at lave en foreløbig planlægning af et forløb, som kan danne udgangspunkt for vejledningen. Vejledningstimerne skal på forhånd fastsættes og fordeles ud over hele praktikperioden. Ud over den faste planlagte vejledning gives feedback straks efter undervisningen. TREPARTSAMTALEN I løbet af praktikken vil der så vidt muligt blive afholdt en samtale mellem studerende, praktiklærer og underviser fra læreruddannelsen. Formålet er at drøfte og reflektere over problemstillinger knyttet til praktikken og at sætte fokus på forholdet mellem teori og praksis. Det er underviseren fra læreruddannelsen, der tager initiativ til samtalen. De studerende vælger f.eks. tema eller case som udgangspunkt for samtalen. Trepartssamtalen udgør 1 af de tildelte vejledningstimer. (se om trepartssamtalen) TAVSHEDSPLIGT For både praktiklærere og lærerstuderende i praktik gælder regler om tavshedspligt. Hvis en praktiklærer skønner, at oplysninger, som er omfattet af tavshedspligten, er relevante for de studerende som led i deres uddannelse, må oplysningerne på ingen måde gives videre. De må heller ikke indgå i skriftlige opgaver. - Forvaltningsloven 27 stk. 1 BØRNEATTESTER En børneattest er en straffeattest med oplysninger om domme om sædelighedsforbrydelser mod børn. Den studerende skal via praktikskolen give tilladelse til indhentning af attesten. Attesten skal foreligge inden praktikkens begyndelse. Uddannelsesstedet indhenter ikke børneattester på de studerende og har intet med indhentningen af attester at gøre. Se LOV nr. 520 af 21/06/2005 med seneste ændring: Lov nr. 444 af 23/05/ Lov om ændring af lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale mv. og Folkeoplysningsloven (Udvidelse af børneattestordningen)

6 ARBEJDSSKADEFORSIKRING Se arbejdsskadesikringsloven LBK nr. 848 af 07/09/2009, Kap. 2, 3, stk. 2 PRAKTIKKENS EFTERBEHANDLING Professionsopgave 1: Med udgangspunkt i praktikkens mål og CKF og i tilknytning til fagene, som er placeret på 1. årgang, skal der udarbejdes en professionsopgave i linjefaget, som indeholder problemstillinger vedrørende lærerpraksis. Praktikgruppen afleverer opgaven efter aftale med underviseren. Linjefagslæreren tilrettelægger efterbehandlingen i samarbejde med de studerende. Se deadline i Køreplan for praktik. PROFESSIONSOPGAVEN Den studerende skal udarbejde en professionsopgave. Opgaven udarbejdes i linjefaget. Formålet med opgaven er med en problemorienteret tilgang at sammentænke linjefag, pædagogiske fag og praktik. Udgangspunktet for professionsopgaven er praktikken, og problemformuleringen skal være relevant for lærerprofessionen. Opgaven tager udgangspunkt i en konkret lærerfaglig problemstilling fra praktikken og der inddrages relevant teori og empiri (Se også studieordningen for praktik punkt 1.9.5). Opgavens omfang: 5-10 sider, ekskl. evt. forside, indholdsfortegnelse og diverse bilag. BEDØMMELSE Læreruddannelsens indstilling til bedømmelse: Underviserne på læreruddannelsen indstiller den studerende til bedømmelsen: bestået/ikke-bestået i forhold til mål og CKF for praktikken. Indstillingen foregår som en helhedsvurdering af for og efterbehandling af praktikken og professionsopgaven. Praktikskolens indstilling til bedømmelse: Praktikskolen indstiller den studerende til bedømmelsen bestået/ikke-bestået i forhold til mål og CKF for praktikken. Indstillingsskemaet ligger på hjemmesiden, se Praktikskolen skal inden praktikkens afslutning give den studerende en kopi af indstillingsskemaet og sende det til praktikkoordinator umiddelbart efter praktikperioden. Hvis der er tvivl om indstillingen, rettes der midt i praktikperioden henvendelse til praktikkoordinator.

7 Bedømmelsen: Selve bedømmelsen sker på baggrund af både læreruddannelsens og praktikskolens indstilling. Praktikkoordinator giver besked til den studerende om den endelige bedømmelse. EVALUERING Elektronisk evaluering udsendes pr. mail ved praktikkens afslutning. VEDERLAG Til brug for praktikskolen ligger på vores hjemmeside et vederlagsskema. Skemaet skal umiddelbart efter praktikkens afslutning udfyldes og sendes til praktikkontoret til brug for afregning. Indstillingsskema og vederlagsskema sendes samlet. MØDEPLIGT Der er 100% mødepligt til alt vedrørende praktik, dvs. til praktiktimer, vejledningstimer, praktikundervisning og informations- og evalueringsmøder (Se også studieordningen for praktik punkt 1.9.4). FRAVÆR Fravær skal i praktikperioden meddeles efter gældende regler for praktikskolen. Desuden skal den studerende informere de øvrige i praktikgruppen. Ved fravær/sygdom af længere varighed skal praktikkoordinator kontaktes af både studerende og praktikskole.

8 KONTAKT Læreruddannelsen Vordingborg, Kuskevej 1B, 4760 Vordingborg: Praktikkoordinator Anne-Grethe Andersen Praktikkoordinator Dorte Palm

1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / HOLBÆK/ROSKILDE. www.ucsj.dk

1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / HOLBÆK/ROSKILDE. www.ucsj.dk 1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / HOLBÆK/ROSKILDE www.ucsj.dk 1. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ / HOLBÆK/ROSKILDE Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN UCSJ

LÆRERUDDANNELSEN UCSJ 4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår både en praktisk/pædagogisk og en analytisk kompetence (Studieordningen for

Læs mere

2. MERITPRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ

2. MERITPRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ 2. MERITPRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ 2014-15 www.ucsj.dk 2. MERITPRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår både en praktisk/pædagogisk

Læs mere

4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU

4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU2007 2015-16 www.ucsj.dk 4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår både en praktisk/pædagogisk

Læs mere

PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk

PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig

Læs mere

Information om praktik og praktikophold i udlandet 2. årgang den 26. november 2012

Information om praktik og praktikophold i udlandet 2. årgang den 26. november 2012 Information om praktik og praktikophold i udlandet 2. årgang den 26. november 2012 Praktik - den røde tråd i læreruddannelsen Det er vigtigt at forholde sig til begrebet undervisning - målrettede aktiviteter

Læs mere

Praktikhæfte Niveau 1. Læreruddannelsen University College Sjælland

Praktikhæfte Niveau 1. Læreruddannelsen University College Sjælland Praktikhæfte 2017-18 Niveau 1 Læreruddannelsen University College Sjælland Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig mod lærerens arbejde med elever og (2) den analytiske

Læs mere

PRAKTIKNIVEAU I LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk

PRAKTIKNIVEAU I LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU I LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU I LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig mod

Læs mere

Praktikhæfte Niveau 3. Læreruddannelsen University College Sjælland

Praktikhæfte Niveau 3. Læreruddannelsen University College Sjælland Praktikhæfte 2017-18 Niveau 3 Læreruddannelsen University College Sjælland Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig mod lærerens arbejde med elever og (2) den analytiske

Læs mere

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Ørslevkloster skole

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Ørslevkloster skole Praktikskolens uddannelsesplan for praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Ørslevkloster skole Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 I følge 13 jf. bekendtgørelsen

Læs mere

Praktikhæfte Niveau 2. Læreruddannelsen University College Sjælland

Praktikhæfte Niveau 2. Læreruddannelsen University College Sjælland Praktikhæfte 2017-18 Niveau 2 Læreruddannelsen University College Sjælland Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig mod lærerens arbejde med elever og (2) den analytiske

Læs mere

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 1 LU13 Læreruddannelsen Roskilde

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 1 LU13 Læreruddannelsen Roskilde www.phabsalon.dk Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 1 LU13 Læreruddannelsen Roskilde Praktikniveau 1 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig

Læs mere

PRAKTIKNIVEAU II LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk

PRAKTIKNIVEAU II LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU II LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU II LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig mod

Læs mere

Studieordning 2014-2015 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 30-08-2014. Bilag 3: Praktik

Studieordning 2014-2015 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 30-08-2014. Bilag 3: Praktik Bilag 3: Praktik Modulbeskrivelser PRAKTIK... 2 PRAKTIKNIVEAU I... 2 PRAKTIKNIVEAU II... 3 PRAKTIKNIVEAU III... 5 OVERGANGSORDNING FOR STUDERENDE PÅ LÆRERUDDANNELSEN BORNHOLM. PRAKTIKNIVEAU III... 7 Tilrettelæggelse

Læs mere

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 3 LU13 Læreruddannelsen Roskilde

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 3 LU13 Læreruddannelsen Roskilde www.phabsalon.dk Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 3 LU13 Læreruddannelsen Roskilde Praktikniveau 3 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig

Læs mere

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik Læreruddannelsen Vejledning om undervisningsplan i faget praktik University College Sjælland/Læreruddannelsen Side 1 Niveau 1 Den studerende skal i samarbejde med medstuderende planlægge, gennemføre, evaluere

Læs mere

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 2 LU13 Læreruddannelsen Roskilde

Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 2 LU13 Læreruddannelsen Roskilde www.phabsalon.dk Praktikhæfte 2018/2019 Center for Skole og Læring Praktikniveau 2 LU13 Læreruddannelsen Roskilde Praktikniveau 2 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig

Læs mere

Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00

Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 Indhold Forord... side 2 Meritlæreruddannelsens formål og praktikken... side 2 Praktik i meritlæreruddannelsen, mål og CKF... side 2

Læs mere

Praktiknøgle. 3.-4. årgang

Praktiknøgle. 3.-4. årgang Praktiknøgle 2014/2015 3.-4. årgang Læreruddannelsen Aalborg og Hjørring Indholdsfortegnelse Forord og læsevejledning Praktik på 3. årgang... 1 Målet for 3. årgangs praktikperiode... 1 Praktikkens forløb

Læs mere

Årgang 2011 og 2012-3. og 4. årgang. Praktikinformation 3. og 4. årgang. University College Lillebælt Læreruddannelsen i Jelling

Årgang 2011 og 2012-3. og 4. årgang. Praktikinformation 3. og 4. årgang. University College Lillebælt Læreruddannelsen i Jelling ipraktik 3 og 4 Årgang 2011 og 2012-3. og 4. årgang 2014/2015 Praktikinformation 3. og 4. årgang University College Lillebælt Læreruddannelsen i Jelling Vejlevej 2-7300 Jelling - Tlf. 63 18 46 00 www.ucl.dk/praktik

Læs mere

Antvorskov Skoles uddannelsesplan for praktik

Antvorskov Skoles uddannelsesplan for praktik Antvorskov Skoles uddannelsesplan for praktik Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan praktikskolen arbejder med at uddanne den lærerstuderende. Se BEK nr 231 af 08/03/2013: 13 stk.

Læs mere

temahæfte: Andre læreropgaver læreruddannelsen i Århus Via university college

temahæfte: Andre læreropgaver læreruddannelsen i Århus Via university college temahæfte: Andre læreropgaver læreruddannelsen i Århus Via university college PRAKTIK I LÆRERUDDANNELSEN Temahæfte ANDRE LÆREROPGAVER 2 Andre læreropgaver VIA University College Læreruddannelsen i Århus

Læs mere

1 Læreruddannelsen i Skive

1 Læreruddannelsen i Skive VIA University College Dato: 30. september 2014 1 Læreruddannelsen i Skive Procedure for undervisningsevaluering Indhold 1. Formål og anvendelsessigte med evaluering af undervisning/hvorfor evaluering?

Læs mere

PRAKTIKJOURNAL - ny læreruddannelse

PRAKTIKJOURNAL - ny læreruddannelse Kære studerende! I læreruddannelsen har faget praktik en sammenbindende funktion for undervisningen i uddannelsens fag og dit arbejde på praktikskolen. Faget er karakteriseret ved to centrale kompetencer:

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC Tølløse Privat- og Efterskole Praktik Skoleåret 2015-16 Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC Uddannelsesplanens indhold: Skolen som uddannelsessted

Læs mere

Praktikplan, 2. praktik

Praktikplan, 2. praktik Praktikplan, 2. praktik Indhold: I. faktuelle oplysninger om studerende, skolen, praktiklærer & UCC-praktikunderviser II. plan for praktikperioden III. forventninger til og mål for praktikken IV. aftaler

Læs mere

Uddannelsesplan 2016-17. - for lærerstuderende i praktik på Tove Ditlevsens Skole fra Professionshøjskolen UCC

Uddannelsesplan 2016-17. - for lærerstuderende i praktik på Tove Ditlevsens Skole fra Professionshøjskolen UCC Uddannelsesplan 2016-17 - for lærerstuderende i praktik på Tove Ditlevsens Skole fra Professionshøjskolen UCC INDHOLD Forord... 3 1. Skolen som uddannelsessted... 4 Muligheder for praksissamarbejde...

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 562 af 01/06/2011 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst

retsinformation.dk - BEK nr 562 af 01/06/2011 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst Page 1 of 44 BEK nr 562 af 01/06/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 07-06-2011 Undervisningsministeriet Senere ændringer til forskriften BEK nr 882 af 27/08/2012 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel

Læs mere

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ Indhold Praktikdokument 2. års praktik... 2 Praktikdokumentet er opbygget på følgende måde:... 3 Praktikopgaver:... 3 Studiedage:... 4 Læringsmål ( 15 i uddannelsesbkg.nr 220 af 13/03/2007 )... 5 Foreløbige

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR DET KONGELIGE VAJSENHUS

UDDANNELSESPLAN FOR DET KONGELIGE VAJSENHUS UDDANNELSESPLAN FOR DET KONGELIGE VAJSENHUS 1. Skolen som uddannelsessted Det Kongelige Vajsenhus blev stiftet af Frederik den IV som en institution for forældreløse børn. I dag er det en moderne skole

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Hørsholm Skole, Hørsholm Kommune, Skolea ret 2016-2017

Uddannelsesplan for lærerstuderende Hørsholm Skole, Hørsholm Kommune, Skolea ret 2016-2017 Uddannelsesplan for lærerstuderende Hørsholm Skole, Hørsholm Kommune, Skolea ret 2016-2017 Uddannelsesplan for lærerstuderende i praktik på Hørsholm Skole, Hørsholm Kommune, skoleåret 2016-2017 Hørsholm

Læs mere

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Praktik i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010 Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 2 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

Uddannelsesplan for Bjerregrav Skole

Uddannelsesplan for Bjerregrav Skole Uddannelsesplan for Bjerregrav Skole Historie, kultur og særkende for Bjerregrav Skole Rent historisk er Bjerregrav Skole én af landets ældste skoler. Hvor den danske folkeskole i 2014 fylder 200 år, så

Læs mere

Uddannelsesplan. Buskelundskolen som læreruddannelsessted

Uddannelsesplan. Buskelundskolen som læreruddannelsessted Uddannelsesplan Buskelundskolen som læreruddannelsessted Indhold: s. 1: Præsentation af Buskelundskolen s. 3: Praktikken s. 5: Arbejdet med kompetencemål s. 6: Praktiske forhold Præsentation af skolen:

Læs mere

Praktiknøgle. 1. og 2. praktikperiode meritlærer

Praktiknøgle. 1. og 2. praktikperiode meritlærer Praktiknøgle 2013/2014 1. og 2. praktikperiode meritlærer Læreruddannelsen Aalborg og Hjørring Indholdsfortegnelse Forord og læsevejledning... 1 1. praktikperiode på meritlæreruddannelsen... 2 Målet for

Læs mere

Praktikhåndbog 3. års praktik pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ

Praktikhåndbog 3. års praktik pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ Indhold Praktikdokument 3. års praktik ( 15 i uddannelsesbkg.nr 220 af 13/03/2007 )... 2 Praktikdokumentet er opbygget på følgende måde:... 3 Praktikopgaver:... 3 Studiedage:... 4 Læringsmål ( 15 i uddannelsesbkg.nr

Læs mere

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Temadag om praktikken Den 20. juni 2011 Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator og lektor i pædagogik - UCC Uddannelsesplan og praktikstedsbeskrivelser

Læs mere

temahæfte: praktikbedømmelse læreruddannelsen i Århus Via university college

temahæfte: praktikbedømmelse læreruddannelsen i Århus Via university college temahæfte: praktikbedømmelse læreruddannelsen i Århus Via university college PRAKTIK I LÆRERUDDANNELSEN Temahæfte PRAKTIKBEDØMMELSE 2 praktikbedømmelse VIA University College Læreruddannelsen i Århus Indhold

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Uddannelsesplan. for LÆRERSTUDERENDE

Uddannelsesplan. for LÆRERSTUDERENDE Uddannelsesplan for LÆRERSTUDERENDE Djurslands Efters kole Indledning Denne uddannelsesplan er lavet i henhold til 13.2 jf. BEK nr. 231 af 08/03/2013. Uddannelsesplanen er et uddannelsesdidaktisk dokument,

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Velkommen i praktik på Gistrup Skole

Velkommen i praktik på Gistrup Skole Velkommen i praktik på Gistrup Skole Gistrup Skole Gistrup skole gennemgik en større renovering for 2 år siden og fremstår som en moderne skole med plads til mange arbejdsformer. På Gistrup Skole har vi

Læs mere

Partnerskabsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen for skolea ret 2014/15 og 2015/16

Partnerskabsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen for skolea ret 2014/15 og 2015/16 Partnerskabsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen for skolea ret 2014/15 og 2015/16 mellem Læreruddannelsen Professionshøjskolen Metropol (herefter betegnet Metropol ) Og Læreruddannelserne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole Praktikskolens uddannelsesplan for praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 I følge 13 jf. bekendtgørelsen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIK PÅ SKANDERBORG REALSKOLE

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIK PÅ SKANDERBORG REALSKOLE UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIK PÅ SKANDERBORG REALSKOLE Udarbejdet december 2013 af viceskoleleder Peter Hugger Skanderborg Realskoles kultur og særkende som uddannelsessted Skanderborg Realskole er en privatskole,

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Kontaktoplysninger Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup Tlf: 32507525 Skoleleder

Læs mere

Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13

Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13 Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13 Professionshøjskolen Absalon / Læreruddannelsen 2 / 6 Indledning I denne folder forsøger vi at svare på mange af de spørgsmål,

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Læreruddannelsesafdelingen i Aalborg

Læreruddannelsesafdelingen i Aalborg Læreruddannelsesafdelingen i Aalborg Studiestart Læreruddannelsen ved University College Nordjylland lægger vægt på at skabe gode rammer for et reflekteret og tydeligt professionssigte i uddannelsen. Det

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Bekendtgørelsen... 11 Praktikkens omfang... 12 Praktikkens 7 indholdsområder... 12 Fokusområder... 16 Praktikopgaven... 16 Trepartssamtale...

Bekendtgørelsen... 11 Praktikkens omfang... 12 Praktikkens 7 indholdsområder... 12 Fokusområder... 16 Praktikopgaven... 16 Trepartssamtale... 2 Indhold Forord... 4 Praktiksamarbejde mellem 3 parter... 5 Studerende... 5 Praktiklærer... 5 Mentor/UCpraktikunderviser fra Blaagaard/KDAS... 5 Praktikkens studiearbejde og mødepligt... 6 Praktikkens

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2014 (årgang 2010), Læreruddannelsen på Fyn.

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2014 (årgang 2010), Læreruddannelsen på Fyn. 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Dimittendundersøgelse juni 2014. Rapport med data. Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2014 (årgang 2010), Læreruddannelsen på Fyn. Indhold 1. Indledning 2.

Læs mere

Elevbrochure 2015-16

Elevbrochure 2015-16 Elevbrochure 2015-16 Lemvig Gymnasium Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del afvikles på 3. år af hhx-uddannelsen, og omfatter

Læs mere

Fra: Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Undervisningsministeriet

Fra: Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Undervisningsministeriet FAGBESKRIVELSE Praktik Bilag 1 Praktik Fra: Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Undervisningsministeriet Fagets identitet Faget praktik har en grundlæggende betydning

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15

Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15 Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15 Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig Skoleleder: Niels Christophersen Praktikansvarlig: Leif Skovby Larsen Skolen som uddannelsessted Skolen

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen

Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen Studieordning for uddannelse af praktikvejledere til Pædagoguddannelsen Revideret 1.8.2009 Indhold 1. Indledning og bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Uddannelsens formål...2 3. Læringsmål...2 4. Studieområder...3

Læs mere

Pædagogisk psykologisk intervention

Pædagogisk psykologisk intervention Vejledning for modulet Pædagogisk psykologisk intervention Et modul fra PD i Psykologi Februar 2011-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet Pædagogisk psykologisk intervention på PD i Psykologi, bygger

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Praktik ansvarlige: Tomas Terp Nielsen E-mail: terpnielsen@hotmail.com

Praktik ansvarlige: Tomas Terp Nielsen E-mail: terpnielsen@hotmail.com UDDANNELSESPLAN (Lærerstuderende i praktik på Gørlev Idrætsefterskole). Gørlev Idrætsefterskole er en almendannende efterskole med fokus på idræt. Vores mål er at uddanne danne eleverne til selvstændige

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. 1. Skolen som uddannelsessted

UDDANNELSESPLAN. 1. Skolen som uddannelsessted UDDANNELSESPLAN 1. Skolen som uddannelsessted Kontaktoplysninger Nordregårdsskolen Tejn Allé 3 2770 Kastrup Tlf.: 32514033 Sygetelefon.: 30760362 Mail: ng.uk@taarnby.dk Skoleleder: Niels Bahn Rasmussen

Læs mere

Tæt på praksis og tæt på teorierne

Tæt på praksis og tæt på teorierne w w w. v i a u c. d k / j y d s k V I A U N I V E R S I T Y C O L L E G E Trainee-uddannelsen giver store fordele for både institution og studerende. Man lærer hinanden at kende og bidrager til gensidig

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

ALT OM SKOLEPERIODEN 2015/2016 LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS

ALT OM SKOLEPERIODEN 2015/2016 LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS PRAKTIKSKOLENS PRAKTIKHÅNDBOG OM 4. STUDIEÅR ALT OM SKOLEPERIODEN 2015/2016 (LU07-lovgivningen) LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS Indhold Indledning... 3 Fakta om skoleperioden... 4 Det særlige ved skoleperioden...

Læs mere

Evaluering af NIL-projektet Digital understøttelse mellem undervisningsrum og praktikrum

Evaluering af NIL-projektet Digital understøttelse mellem undervisningsrum og praktikrum 1 Nil projekt 2010-2011 Evaluering af NIL-projektet Digital understøttelse mellem undervisningsrum og praktikrum Indhold Projektets udgangspunkt og problemstilling... 2 Problemformulering... 3 Praktikportfolio-designet...

Læs mere

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Praktikstedet skal jf. bekendtgørelsen 14.stk. 2 formulerer en uddannelsesplan for de 3 praktikperioder

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016

Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016 Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016 Tranbjergskolen Afdelingen for 0. 5. Klasse Kirketorvet 22 8310 Tranbjerg Afdelingen for 6. 10. Klasse Grønløkke Allé 9 8310 Tranbjerg www.tranbjergskolen.dk

Læs mere

Evalueringspraksis for praktik på Læreruddannelsen på Fyn

Evalueringspraksis for praktik på Læreruddannelsen på Fyn Evalueringspraksis for praktik på Læreruddannelsen på Fyn Nedenfor er der en oversigt over det gennemførte kvalitetsarbejde med praktik 1) Gennemførte evalueringer a) Indsamler i) Fra studerende ii) Fra

Læs mere

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Dette er en hjælp til dig der gerne vil bringe mapop ind i din læringsmålstyrede undervisning. Vi tager udgangspunkt i Læringsmålstyret

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Pædagogfaglige teorier og begreber

Pædagogfaglige teorier og begreber Vejledning for modulet Et modul fra PD i Pædagogisk arbejde August 2010-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet på PD i Pædagogisk arbejde, bygger på følgende forudsætninger: At indholdet på modulet skal

Læs mere

Praktik, 2. årg

Praktik, 2. årg Orientering om praktik 2013 2014: I alt 5 uger placeret i ugerne 50 og 51, 2013 og ugerne2, 3 og 4, 2014 NB: Praktikanterne følger den aktuelle praktikskoles ferieplan - uanset de ovenfor angivne praktikuger!

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder ! Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder Dokumentnr.: 727-2015-137306 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Saksild Skole og børnehus - Odder Kultur og særkende: Sidst redigeret

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00. Kvalitetskrav til praktikskolen

Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00. Kvalitetskrav til praktikskolen Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 Kvalitetskrav til praktikskolen Læreruddannelsen er ifølge 13.1 jf. bekendtgørelsen om uddannelse til professionsbachelor som lærer i

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

eller været tilmeldt alle fagmoduler, som indgår i studiet på HD 1. del

eller været tilmeldt alle fagmoduler, som indgår i studiet på HD 1. del Aarhus Universitet AU Herning School of Business and Social Sciences Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn Afsluttende projekt Udbydende udd.retning samt kursuskode Er fagmodulet obligatorisk?

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

LTU MODELLEN Læring, trivsel og udvikling. Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse

LTU MODELLEN Læring, trivsel og udvikling. Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse Fase 8 Vi følger op på tiltag hvordan går det med eleven? Forberedelse Fase 7 Vi gennemfører tiltag, der skal støtte elevens trivsel og udvikling Fase 1 Hvilken observeret adfærd er vi bekymrede for? Fase

Læs mere

Virring Skole læring, fællesskab og glæde

Virring Skole læring, fællesskab og glæde Virring Skole læring, fællesskab og glæde Uddannelsesplan for skoleåret 2014-2015 Indholdsfortegnelse: Velkommen - s. 2 Grundoplysninger - s. 3 Skolens kultur og særkende - s.3 Praktik, organisering og

Læs mere

Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger

Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger Brøndbyvester Skole som uddannelsessted Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger Brøndbyvester Skole er firesporet og rummer ud over almenklasser også kommunens specialklasserække

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3

Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Læreruddannelsen Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Forudsætningen for at den studerende kan indstille sig til prøve i faget praktik, er at praktikskolen har meddelt den studerende, at mødepligten

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3

Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Professionshøjskolen Absalon / Læreruddannelsen 2 / 5 Praktikmodulet er på 10 ECTS, og for at få godkendt disse skal du; Deltage

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside og øvrige muligheder for at finde information via internettet Praktikstedets

Læs mere

Uddannelsesplan Praktik på 2. årgang

Uddannelsesplan Praktik på 2. årgang Uddannelsesplan Praktik på 2. årgang August 2014 Samsøgades Skole som uddannelsessted for lærerstuderende Generelt om skolen Samsøgades Skole er skolen midt i Ø-gadekvarteret i Aarhus midtby. Skolen har

Læs mere