Kapitel I. Overenskomstens område Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel I. Overenskomstens område Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere."

Transkript

1 DGI-Byen Forbundet af Offentligt Ansatte Tietgensgade 65 J.nr. 97/001/ København V EH/marp Overenskomst mellem DGI-Byen og Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) Kapitel I Overenskomstens område Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere. 1. Område Overenskomsten gælder for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere ved DGI- Byen i København. Overenskomsten omfatter tekniske servicemedarbejdere/tekniske serviceledere beskæftiget ved en eller flere af de i stk. 3 nævnte arbejdsopgaver. Parterne er enige om, at overenskomsten giver mulighed for en fleksibel arbejdstilrettelæggelse samt en bedre udnyttelse af personaleressourcerne. Samtidig er der enighed om, at det er DGI- Byens ansvar, at medarbejderne får den fornødne oplæring indenfor områderne, herunder nødvendig uddannelse/efteruddannelse. Medarbejderne er forpligtet til at deltage i kurser og efteruddannelse under DGI-Byen. Der kan til enhver tid kræves dokumentation (eventuelt livredderprøve eller Dansk Livrederselskabs bassinprøve) for, at medarbejderne fortsat er i stand til at udføre arbejdet ved bassinkanten på tilfredsstillende vis. Parterne er enige om, at tekniske serviceledere - ud over personaleledelse - udfører ledelsesopgaver i overensstemmelse med givne kompetencer/delegationer.

2 - 2 - Ved tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere forstås personale, der udfører alle arbejdsopgaver under DGI-Byen, som bl.a.: Pedelfunktion, vedligeholdelse af udenomsarealer, reparationsarbejde i mindre omfang, rengøringsfunktioner, servering og tilberedning af smørrebrød m.v., borddækning, opstilling/nedtagning af borde, stole, materiel m.v., telefonbetjening, arbejdsopgaver ved bowlingafdelingen, servicering af mødelokaler samt lejlighedsvis servering, oprydning og opvask ved arrangementer af intern art samt vådområder, Vandkulturhuset. Opgaverne varetages med henblik på, at arbejdet tager udgangspunkt i en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, således at ansættelsesområdet er DGI-Byen og de herunder forekommende arbejdsopgaver. Arbejde i restauranten er ikke omfattet af overenskomsten. Kapitel II Månedslønnede 2. Personaleafgræsning Kapitlet omfatter medarbejdere, der ansættes i varige stillinger, som: 1. Har en gennemsnitlig arbejdstid på mindst 15 timer om ugen, og 2. Som ikke ansat til afløsningsopgaver efter kapitel Ansættelsesbrev Der udfærdiges og udleveres et ansættelsesbrev, jf. den mellem KTO og de (amts)kommunale organisationer indgåede aftale herom p.t. aftale af 9. juni 1993 om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforhold (ansættelsesbreve). 4. Løn/Lønberegning Tekniske servicemedarbejdere aflønnes efter løntrinene 16 (1-årigt), 18, 20, 22og 24, jf. 5. Tekniske serviceledere aflønnes efter løntrinene 20, 22, 24, 26, 28, 30 og 31, jf. 5. Som teknisk serviceleder beskæftiges personale, der er ansvarlig for den daglige arbejdstilrettelæggelse og overholdelse af gældende sikkerhedsbestemmelser på institutionen/arbejdsstedet.

3 - 3 - Samtlige løntrin er 2-årige. Bemærkning til 4, stk. 1 og stk. 2: Overenskomsten dækker det våde, det grønne og det tørre område. Stk. 4 Til medarbejdere, der pålægges souscheffunktion, betales et årligt tillæg på 3.600,00 kr. (1. oktober 1984-niveau). Souschefer er medarbejdere, der med reference til en teknisk serviceleder tillægges visse daglige ledelsesfunktioner i forhold til øvrige medarbejdere. Stk. 5 Til medarbejdere, der pålægges stedfortræderfunktion, betales et årligt tillæg på 1.800,00 kr. (1. oktober 1984-niveau). Stedfortrædere er medarbejdere, der lejlighedsvis indgår i en teknisk serviceleders funktion, f.eks. under ferie, korterevarende fravær og sygdom. Stk.6 De anførte lønninger og tillæg reguleres i henhold til den til enhver tid gældende aftale indgået mellem KTO og de (amts)kommunale arbejdsgivere om lønninger for kommunalt ansatte. Stk. 7 Lønnen til deltidsbeskæftigede beregnes som en forholdsmæssig del af lønnen for fuldtidsbeskæftigede.

4 - 4 - Personafgrænsning 4 A. Ungarbejdere Kapitlet omfatter medarbejdere under 18 år. 4 B. Løn, lønberegning Ungarbejdere aflønnes med kvotaløn, hvorved forstås løn i forhold til et løntrin. Lønnen - bortset fra dyrtidsregulering - beregnes som følger: 15-årige 38 % af løntrin årige 43 % af løntrin årige 57 % af løntrin 16 Lønnen reguleres efter Aftale af 1. april 1997 om lønninger for kommunalt ansatte. 5. Lønanciennitet Medarbejdere indplaceres ved ansættelsen på det løntrin i henhold til 4 deres samledes beskæftigelse - herunder forudgående beskæftigelse - berettiger til, det vil sige tidligere relevant beskæftigelse inden for området medregnes ved indplacering i løntrinsforløbet. Ved overgang til ansættelse i højere klassificeret stilling i DGI-Byen sker lønindplacering minimum på nærmeste højere løntrin i det nye lønforløb. 6. Pension Der oprettes en pensionsordning for medarbejdere, der 1) er fyldt 25 år 2) har mindst 4 års offentlig beskæftigelse, og 3) er beskæftiget gennemsnitlig mindst 15 timer pr. uge. Uanset, om den enkelte medarbejder har flere arbejdssteder indenfor de i 1 anførte områder, betragtes det som et ansættelsesforhold.

5 - 5 - DGI-Byen kan beslutte, at anden beskæftigelse end nævnt i stk. 1, punkt 2, indgår ved beregning af karensperioden på 4 år. Nyansatte, der i forvejen er omfattet af en fuldt udbygget ordning, viderefører denne som en personlig ordning. Pensionsordningen oprettes med virkning fra 1. i den måned, hvor alle betingelserne efter stk. 1 er opfyldt hele måneden. Stk. 4 Den ansattes egetbidrag til pensionsordningen udgør pr. 1. oktober % af de pensionsgivende løndele. Egetbidraget tilbageholdes ved lønudbetalingen. Arbejdsgiverbidraget udgør pr. 1. oktober % af de pensionsgivende løndele. Stk. 5 Pensionsordningen indbetales til PENSAM-LIV Forsikringsselskab. 7. Lønudbetaling/indbetaling af pensionsbidrag Lønnen udbetales månedsvis bagud og skal være til rådighed senest sidste bankdag i måneden. I forbindelse hermed indbetaler DGI-Byen såvel sit som den ansattes pensionsbidrag til den anviste pensionskasse/-ordning. 8. Funktion For medarbejdere under midlertidig tjeneste i højere stilling skal aflønning i henhold til lønnen for den højre stilling. 9. Arbejdstid Den årlige arbejdstid udgør netto timer, og er fastsat under hensyntagen til såvel søgnehelligdage som ferie m.v. Der er mellem parterne enighed om, at der skal tilbydes fuldtidsbeskæftigelse. Der kan i særlige tilfælde efter aftale mellem DGI-Byen og den lokale afdeling af Forbundet oprettes deltidsstillinger til servicemedarbejdere/-ledere, hvis en medarbejder søger delpension, delefterløn og lignende eller af dokumenterede helbredsmæssige årsager ikke kan bestride en fuldtidsstilling, eller der af budgetmæssige årsager indenfor det enkelte område ikke kan opnås dækning til fuldtidsstillinger.

6 - 6 - Deltidsstillinger kan ikke oprettes med mindre end gennemsnitlig 15/37 af årsnormen efter stk. 1 pr. uge. Ved ledighed, budgetmæssige udvidelser og lignende skal deltidsansatte som hovedregel tilbydes ansættelser med en højere kvote eller på fuld tid. Udgangspunktet er fortsat, at stillinger besættes på fuld tid, men der kan aftales deltidsstillinger, når forholdene vanskeliggør besættelse med fuldtidsstillinger. Normperioden (normalt 4 ugers arbejdsplan) og arbejdstidens placering fastsættes efter drøftelse mellem ledelsen og tillidsrepræsentanten - hvis en sådan ikke er valgt den lokale afdeling. Ingen arbejdsdage kan normalt være over 10 timer eller under 4 timer. Normperioden (arbejdsplanen) skal normalt være kendt mindst 4 uger før normperiodens start. Ved midlertidige ændringer i allerede bekendtgjort arbejdsplan gives et varsel på mindst 7 døgn for så vidt angår ændringer i tjenestens beliggenhed inden for døgnet. Gives et varsel på mindre end 7 døgn, honoreres de omlagte timer som overarbejde. Pauser af mindre end ½ times varighed, hvorunder den ansatte står til rådighed og ikke kan forlade arbejdsstedet, medregnes i arbejdstiden. Andre pauser medregnes ikke. Medmindre andet aftales, kan der maksimalt tilrettelægges 7 søndagstjenester pr. kvartal. Såfremt enighed om normperiodens/arbejdstidens tilrettelæggelse ikke kan opnås, kan spørgsmålet optages til drøftelse mellem DGI-Byen og den lokale afdeling af Forbundet.

7 - 7 - Overarbejde og merarbejde bør undgås. 10. Overarbejde, deltidsbeskæftigedes merarbejde Ved overarbejde forstås arbejde ud over det antal timer, der er fastsat som normal arbejdstid for den enkelte arbejdsdag for den pågældende medarbejder, jf. den gældende vagtplan. Deltidsansatte, som udfører merarbejde, der ikke betragtes som overarbejde, honoreres med tilsvarende frihed/betaling af normal timeløn. Der foretages ændring af den aftalte lønkvote, hvis der aftales fast merarbejde ud over en fuld kalendermåned. Stk. 4 Præsteret overarbejde opgøres pr. påbegyndt ½ time. Overarbejde vederlægges med timeløn beregnet som 1/1924 af de i 4 nævnte løndele samt med overarbejdsbetaling efterfølgende regler: 1) På hverdage, bortset fra lørdage, der er fastsat som frilørdage: De første 3 timer efter normal arbejdstids ophør 50%, derpå følgende 100%. 2) På lørdage, der er fastsat som frilørdage: Fra kl til kl % for de første 2 timer, øvrige timer 100%. 3) På søn- og helligdage 100%. Stk. 5 Overarbejde og merarbejde godtgøres med erstatningsfrihed af samme varighed som det præsterede over-/merarbejde, med tillæg af værdien af over-/merarbejdet. Stk. 6 Afspadsering efter stk. 5 skal være aftalt senest ved udgangen af den 3. måned, der følger efter den, hvori overarbejdet/merarbejdet er præsteret. 3-månedersreglen kan fraviges efter lokal aftale med tillidsrepræsentanten eller den lokale afdeling. Stk. 7 Der kan mellem DGI-Byen og Forbundets lokale afdelinger træffes aftale om, at udført overarbejde honoreres ved kontant betaling af såvel de præsterede timer som overarbejdstillæg. Stk. 8 Tilsigelse til arbejde ud over den i normperioden fastsatte daglige arbejdstid skal meddeles dagen forud inden arbejdstids ophør. For manglende varsel ud over 1 time betales en godtgørelse på 25,48 kr. pr. gang. 11. Arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt

8 - 8 - For planmæssigt arbejde på hverdage samt på søn- og helligdage mellem kl og ydes betale for forskudt arbejdstid efter de for kommunens tjenestemænd gældende regler og satser. For arbejde i tiden lørdage efter kl , søn- og helligdage kl , mandage kl , 1. maj kl samt Grundlovsdag efter kl ydes ligeledes betaling efter de for kommunens tjenestemænd gældende regler og satser. Såfremt arbejde på mandage inden kl udføres som led i en forud tilrettelagt tjeneste, der påbegyndes søndag kl eller tidligere, ydes tillægget for hele den del af tjenesten, der ligger inden kl For hver 37 timer, der arbejdes i tidsrummet kl , opnås der ret til 2 timers betalt frihed, der efter forhandling med tillidsrepræsentanten tilrettelægges som en løbende nedsættelse af den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid på 2. og 3 skift til 35 timer, eller opsparing af hele fridage, der placeres samtidig med aftale/varsling om ferielægning for det følgende kalenderår. Bestemmelsen i stk. 3 medfører, at der for samtlige timer, hvor der betales forskudt tidstillæg - på såvel hverdage, som lørdage, søndage og søgnehelligdage - samtidig gives holddriftsbetaling og -opsparing. Den almindelige definition på holddrift anvendes ikke på denne overenskomst. Stk. 4 Endvidere ydes for det i stk. 3 omhandlede arbejde en tillægsbetaling pr. time svarende til 1/80502 af den til den pågældende anciennitet svarende nettoløn. Tillægsbetalingen beregnes i forhold til den faktisk udførte tjeneste. Stk. 5 For timer, for hvilke der betales overarbejdstillæg, kan der ikke betales tillæg efter aftalen om arbejde i forskudt tid og arbejde i holddritft.

9 Dispositionstillæg DGI-Byen kan betale den ansatte et dispositionstillæg på 6.500,00 kr. i årligt grundbeløb (1. oktober 1984-niveau). Tillægget reguleres efter Københavns Kommunes vedtægter om tjenestemandslønninger m.v. Tillægget betales som en kompensation for forpligtelsen til normalt at være til disposition udenfor sædvanlig arbejdstid samt for tilfældige forøgelser i arbejdsbyrden. Ved udkald og længerevarende forøgelse af den daglige arbejdstid gives takstmæssig overarbejdsbetaling. 13. Konvertering til ulempetillæg m.v. For medarbejdere gælder Aftale om konvertering til årligt ulempetillæg. 14. Tjenestedragt Der udleveres uniform eller anden beklædning efter de hidtidige bestemmelser og aftaler, jf. DGI-Byens tøjregulativ. 15. Ferie For medarbejdere gælder Aftale om ferie for (amts)kommunalt ansat personale. Til ansatte, der holder ferie med løn, ydes et ferietillæg (særlig feriegodtgørelse), der udgør 1½%. Denne sats erstatter procentangivelsen i Ferielovens 14, stk Funktionærlovens bestemmelser Følgende bestemmelser i Funktionærloven finder anvendelse: 1. Fratædelsesgodtgørelse ( 2a) 2. Fuld løn under fravær på grund af sygdom ( 5, stk. 1) 3. Indkaldelse til aftjening af værnepligt ( 6) og 4. Løn til efterladte ( 8). 17. Graviditet, barsel og adoption For medarbejdere gælder Aftale om kommunalt ansattes adgang til fravær fra tjenesten i forbindelse med graviditet, barsel og adoption.

10 Barns 1. sygedag Den ansatte har efter anmodning i det enkelte tilfælde adgang til hel eller delvis tjenestefrihed på et barns 1. sygedag, når følgende betingelser er opfyldt: 1) Barnet er yngre end 18 år og har ophold hos den ansatte 2) Fravær er nødvendigt af hensyn til barnet, og 3) Tjenestefrihed er foreneligt med forholdene på tjenestestedet. I vurderingen af om en anmodning om tjenestefrihed skal imødekommes, indgår en afvejning af barnets alder og sygdommens karakter. Tjenestefriheden regnes ikke som sygefravær. Under tjenestefrihed efter stk. 1 har den ansatte ret til løn. Der udbetales ikke arbejdsbestemte og arbejdstidsbestemte tillæg. Hvis den ansatte misbruger ordningen, kan adgang til fravær inddrages. 19. Opsigelse Funktionærlovens opsigelsesvarsler anvendes, når en ansat opsiges eller siger sin stilling op. - Aftale om at genoptage arbejdet Opsigelse på grund af sygdom kan for medarbejdere, som er berettiget til mere end 1 måneds opsigelsesvarsel, ske med forkortet opsigelsesvarsel, såfremt den ansatte indenfor et tidsrum af 12 på hinanden følgende måneder har været fraværende på grund af sygdom i i alt 120 kalenderdage. Opsigelsens gyldighed er betinget af, at den sker i umiddelbart tilknytning til udløbet af de 120 sygedage, og medens den pågældende endnu er syg, hvorimod gyldigheden ikke berøres af, at medarbejderen er vendt tilbage til arbejdet, efter at opsigel er sket. det forkortede opsigelsesvarsel udgør 1 måned til en måneds udgang. Hvis sygefravær udelukkende har sin årsag i tilskadekomst i tjenesten, således at samtlige 120 dages fravær er forårsaget af tilskadekomst, kan forkortet opsigelsesvarsel ikke anvendes. Forkortet varsel efter 120 dages sygdom kan ej heller anvendes, når en arbejdstager, der har genoptaget arbejdet efter en arbejdsskade, bliver opsagt p.g.a. sygdom, og de 120 dages sygdom udelukkende er forårsaget af den oprindelige arbejdsskade. Forkortet varsel kan dog anvendes, hvis opsigelsen er afgivet mere end 2 år efter den oprindelige arbejdsskade, eller ansættelsesforholdet i mellemtiden har været afbrudt. Institutionen kan afkræve pågældende fornøden lægelig dokumentation for forholdet.

11 Bestemmelsen gælder som et generelt ansættelsesvilkår. I øvrigt lægges følgende principper til grund: Afskedigelser med forkortet varsel må ikke ske automatisk. Der skal i det enkelte tilfælde foretages en konkret vurdering af den ansattes mulighed for at vende tilbage til arbejdet inden for en rimelig tid. DGI-Byen skal - samtidig med fremsendelse af opsigelsen til medarbejderen - sende meddelelse om enhver opsigelse til organisationen. Opsigelsen skal indeholde en begrundelse, og sendes til: Forbundet af offentligt Ansatte Staunings Plads 1-3 Postboks København V. Stk. 4 Hvis Forbundet skønner, at en uansøgt afskedigelse - herunder bortvisning - ikke kan anses for rimeligt begrundet i den ansattes eller DGI-Byens forhold, kan Forbundet indenfor en frist af 1 måned efter opsigelsesbrevets dato kræve spørgsmålet forhandlet med DGI-Byen. Stk. 5 Hvis den ansatte ved udløbet af sit opsigelsesvarsel vil have været uafbrudt beskæftiget i DGI- Byen i mindst 1 år, kan Forbundet kræve sagen indbragt for et afskedigelsesnævn, hvis der ikke opnås enighed ved en forhandling efter stk. 4. Et sådan krav skal fremsættes overfor DGI-Byen inden 1 måned efter forhandlingen. Stk. 6 Et afskedigelsesnævn består af 4 medlemmer og 1 opmand. 2 medlemmer udpeges af Forbundet og 2 medlemmer udpeges af DGI-Byen. De 4 medlemmer udpeger i fællesskab en opmand. Hvis de 4 medlemmer ikke kan enes om at udpege en opmand, anmoder de præsidenten for Østre Landsret om at foretage udpegningen. Stk. 7 Afskedigelsesnænvet fastsætter selv sin forretningsorden. Nævnet kan afhøre parter og vidner. Nævnet afsiger en motiveret kendelse. hvis nævnet finder, at opsigelsen ikke er rimeligt begrundet i den ansattes eller DGI-Byens forhold, kan det pålægges DGI-Byen at afbøde virkningerne ved opsigelsen. His ikke både den ansatte og DGI-Byen ønsker ansættelsesforholdet opretholdt, kan nævnet bestemme, at DGI-Byen skal betale den ansatte en godtgørelse. Størrelsen af denne bestemmes af nævnet, som skal tage hensyn til sagens omstændigheder og til, hvor længe ansættelsesforholdet har varet. Bestemmelsen i funktionærlovens 2 b finder tilsvarende anvendelse ved fastsættelse af godtgørelsens størrelse. Nævnets omkostninger i forbindelse med sagen fastsættes af nævnet. Omkostningerne fordeles mellem parterne eller pålægges den tabene part. 20. Tjenestefrihed

12 Der kan gives tjenestefrihed uden løn til efteruddannelse, hvor det er foreneligt med tjenestens tarv. Tjenestefriheden kan gives i indtil 5 år. Ansøgningen skal normalt fremsættes overfor DGI-Byen mindst 2 måneder før tjenestefrihedens påbegyndelse. Hvis der bevilges tjenestefrihed uden løn efter denne bestemmelse, er det DGI-Byens ansvar, at der en stilling ledig på samme niveau ved tjenestefrihedens ophør. Med denne bestemmelse er det ikke tilsigtet at forringe en eventuel lokal praksis. Parterne er enige om, at medarbejderne, som har fået bevilget orlov, ikke har en særstilling i forhold til de øvrige medarbejdere ved personalereduktioner. 21. ATP Det er aftalt, at ansatte efter denne overenskomst er omfattet de forhøjede ATP-satser, jf. 19, stk. 3, i lov nr. 367 af 10. juni 1987 om ændring af lov om ATP. 22. Medlemsskab af arbejdsløshedskasse Medarbejderne skal være medlem af en statsanerkendt arbejdsløshedskasse. 23. Tillidsrepræsentantregler For medarbejdere gælder Tillidsrepræsentantregler for personale beskæftiget i Københavns Kommune.

13 Kapitel III Timelønnede 24. Personafgrænsning Der kan - til afløsning ved ferie, sygdom, korterevarende vakancer og lignende - ansættes medarbejdere på timeløn i indtil 6 måneder. Fortsætter ansættelsen ud over 6 måneder, overgår den pågældende til ansættelse på almindelige vilkår og den optjente anciennitet medregnes ved beregning af opsigelsesvarsel m.v. DGI-Byen kan bestemme, at medarbejdere, der ansættes som afløsere i vikariater af under 6 måneders varighed, kan ansættes på månedsløn, forudsat, at periodens sluttidspunkt kan fastsættes ved vikariatets begyndelse. 25. Løn, lønberegning Timelønnen beregnes til 1/1924 af den årlige nettoløn for en tilsvarende månedslønnet stilling på samme løntrin. Lønnen opgøres og udbetales bagud hver anden torsdag. Efter DGI-Byens afgørelse kan udbetaling ske månedsvis og den ansatte behandles derefter. 26. Pension Der oprettes ikke pensionsordning for timelønnede med midlertidig beskæftigelse af indtil 3 måneders varighed. Hvis den midlertidigt beskæftigede fortsætter ud over 3 måneder, og den pågældende opfylder betingelserne i 6, stk. 1, oprettes en pensionsordning efter reglerne i 6 med virkning fra den efterfølgende 1. i måneden efter 3-måneders periodens udløb. 27. Søgnehelligdagsbetaling Til medarbejdere, som inden for de seneste 6 dage forud for en søgnehelligdag har været beskæftiget svarende til den pågældende normale gennemsnitlige ugentlige arbejdstid, betales løn svarende til en normal arbejdsdag. 1. maj betragtes som søgnehelligdage hele dagen, Grundlovsdag fra kl

14 Er betingelserne i stk. 1 ikke opfyldt, betales der ikke løn for den pågældende søgnehelligdag. 28. Graviditet, barsel, adoption og sygdom Timelønnede medarbejdere er ved fravær fra tjenesten i forbindelse med graviditet, barsel, adoption og sygdom omfattet af reglerne i lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel. 29. Barns 1. sygedag Timelønnede er omfattet af reglerne i 18, stk. 1 og 3. Under tjenestefrihed efter stk. 1 har timelønnede ret til en indtægt, der svarer til indtægten i tilfælde af fravær på grund af egen sygdom. Hvis den ansatte ikke har ret til indtægt under egen sygdom, betales et beløb, der svarer til dagpengebeløbet. 30. Opsigelse Timelønnede kan afskediges - og kan forlange sig afskediget - til fratræden ved arbejdstids ophør den pågældende dag. Efter 3 måneders uafbrudt beskæftigelse gælder dog et opsigelsesvarsel på 14 dag fra DGI-Byens side. For timelønnede gælder i øvrigt følgende: 31. Øvrige ansættelsesvilkår 1 Overenskomstens område 3 Ansættelsesbrev 5 Lønanciennitet 9 Arbejdstid 10 Overarbejde - deltidsbeskæftigedes merarbejde 11 Arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt 12 Dispositionstillæg 13 Konvertering af ulempetillæg 14 Tjenestedragt 15 Ferie 21 ATP 22 Medlemsskab af en arbejdsløshedskasse 23 Tillidsrepræsentantregler. 32. Ikrafttræden og opsigelse

15 Overenskomsten har virkning fra underskrivelsen. Overenskomsten kan opsiges med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den 31. marts Opsigelsen skal ske skriftligt. Såfremt parterne i overenskomstperioden er enige herom, kan overenskomstens indhold og periode forhandles. Stk. 4 Indtil der indgås ny overenskomst, fastsættes lønnen efter de aftaler om tjenestemandslønninger, der var gældende på den dag, til hvilken overenskomsten blev opsagt. Selv om overenskomsten er opsagt, løber den videre indtil ny overenskomst er indgået eller arbejdsstandsning er iværksat. København, d. / For: DGI-Byen / For: Forbundet af Offentligt Ansatte Niels Dalsgaard

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 OVERENSKOMST for rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere & tekniske serviceledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 1. OMRÅDE...

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Frederiksberg Kommune Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark Forbundet af Offentligt Ansatte Specialarbejderforbundet i Danmark Side 1 Kapitel

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer

Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer Side 1 Overenskomst for ikke-faguddannede bibliotekarer KL Bibliotekarforbundet Indholdsfortegnelse Side 31.21 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 2. Afgrænsning - månedslønnede

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Økonomiforvaltningen J.nr. 231.32-7/00 7. kontor Aftalenr. 2266 januar 2001. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

Økonomiforvaltningen J.nr. 231.32-7/00 7. kontor Aftalenr. 2266 januar 2001. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Økonomiforvaltningen J.nr. 231.32-7/00 7. kontor Aftalenr. 2266 januar 2001 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Københavns Kommune på den ene side og Specialarbejderforbundet

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S CVR 20199830 OVERENSKOMST MELLEM FOA Fag Og Arbejde og PBH A/S - 2-1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmeserviceassistenter, samt personer, der udfører tilsvarende

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gældende for de i Dansk Sygeplejeråd Fyns Amt beskæftigede husassistenter/servicemedarbejdere, der har ansættelsesbrev,

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

Overenskomst. for. inspektører. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. inspektører. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for inspektører ved Københavns Idrætsanlæg 1999-2002 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE....3 2. ANSÆTTELSESBREV...3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN....4 4A. GRUNDLØN...4 4B. FUNKTIONSLØN...5

Læs mere

Overenskomst for trafikkontrollører/driftsassistenter a nsat i amtslige trafikselskaber uden for hovedstadsområdet

Overenskomst for trafikkontrollører/driftsassistenter a nsat i amtslige trafikselskaber uden for hovedstadsområdet AMTSRÅDSFORENINGEN 32.08.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Overenskomst for trafikkontrollører/driftsassistenter a nsat i amtslige trafikselskaber uden for hovedstadsområdet 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE AFTALE mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie frihed 6 Barsel 7 Børns sygdom 8 Opsigelse 9 Tillidsmandsregler 10 Ret

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 5 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE

OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM KLINTEN FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE OVERENSKOMST MELLEM HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" OG FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE 2002-2005 Fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter.

Læs mere

OVERENSKOMST. 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III

OVERENSKOMST. 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III OVERENSKOMST 1999 2002 med tilhørende protokollat I - II - III Overenskomsten er indgået mellem: Højskolerne; LO-skolen, Esbjerg Højskole, Roskilde Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage.

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage. Bilag 2b for lærere og børnehaveklasseledere 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse og det pædagogiske personale og mellem det forskellige

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS)

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS) OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner Bilag 1 Arbejdstidsaftale for sygeplejersker ansat ved OK Fondens institutioner Arbejdstidsaftale Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. tekniske servicemedarbejdere. ansat i. Frederiksberg Idræts-Union

O V E R E N S K O M S T. for. tekniske servicemedarbejdere. ansat i. Frederiksberg Idræts-Union FREDERIKSBERG IDRÆTS-UNION FOA Fag og Arbejde O V E R E N S K O M S T for tekniske servicemedarbejdere ansat i Frederiksberg Idræts-Union 2008 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Overenskomstens

Læs mere

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen.

Stk. 1 Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Protokollat 3 Aftale om arbejdstid for musikskolelærere (fra 1. august 2016) [] 1 Arbejdstid Ved fuldtidsbeskæftigelse udgør den normale arbejdstid gennemsnitligt 37 timer om ugen. Side 23 Arbejdstiden

Læs mere

Overenskomst mellem DGI-Byen og Forbundet af Offentligt Ansatte

Overenskomst mellem DGI-Byen og Forbundet af Offentligt Ansatte Overenskomst 2003 2008 mellem DGI-Byen og Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL I...6 OVERENSKOMSTENS OMRÅDE...6 1 Område...6 KAPITEL II...8 MÅNEDSLØNNEDE...8 2 Personaleafgræsning...8

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el.

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune FOA Fag og Arbejde

Læs mere

78.01 O.08 29/2010 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

78.01 O.08 29/2010 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere KL Fagligt Fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse 78.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Overenskomst for undervisere i AOF. Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST. for. Undervisere i AOF

Overenskomst for undervisere i AOF. Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST. for. Undervisere i AOF AOF Danmark Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST for Undervisere i AOF 2005 Kapitel 1 Overenskomstens område 1. Område Overenskomsten omfatter undervisere, som varetager vejledning,

Læs mere

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 2002 1 Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten (Til samtlige ministerier mv.) 1. Arbejdsgiveren har pligt til at underrette

Læs mere

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Særlige feriefridage 1999 1 Cirkulære om særlige feriefridage Til samtlige ministerier mv. 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 20. september 1999 indgået

Læs mere

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80 G-dage Når en virksomhed bringer et ansættelsesforhold til ophør, er der under visse betingelser pligt til at betale dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag også kaldet G-dage. Derefter modtager

Læs mere

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune FREDERIKSBERG KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T for tekniske arbejdsledere ansat i Frederiksberg Kommune 1999 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Overenskomstens område...3

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000. Overenskomst for portører

Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000. Overenskomst for portører Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1PO-1/99 7. kontor Aftalenr. 2213 Marts 2000 Overenskomst for portører Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1.4.1999 af overenskomst

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte håndværkere i staten) 2007 Cirkulære af 14. marts 2007 Perst. nr. 031-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-131

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Overenskomst og aftale for teknisk service

Overenskomst og aftale for teknisk service Side 1 Overenskomst og aftale for teknisk service KL FOA - Fag og Arbejde Fagligt Fælles Forbund 3F Indholdsfortegnelse Side 41.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning og forhandlings- og aftaleret... 4

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler BEK nr 166 af 02/03/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 152.114.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ansættelseskontrakt for handicaphjælper

Ansættelseskontrakt for handicaphjælper Ansættelseskontrakt for handicaphjælper Standardkontrakten er udarbejdet af KL og FOA - Fag og Arbejde Arbejdsgivers navn, adresse og evt. CVR-nummer (Skal udfyldes) Arbejdstagers navn, adresse og cpr.nr.

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 7. december 2015 i faglig voldgiftssag, FV 2015.0106 Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for A/S Bladkompagniet

Læs mere

Beregning af løn under betalt fravær mv.

Beregning af løn under betalt fravær mv. Cirkulære om Beregning af løn under betalt fravær mv. 2003 Cirkulære af 1. december 2003 Perst.nr. 080-03 J.nr. 03-426-5 Cirkulære om beregning af løn under betalt fravær mv. 1. Indledning Ansatte i staten

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om åremålsansættelse 2005 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. ÅREMÅLSANSÆTTELSE PÅ TJENESTEMANDSVILKÅR..

Læs mere

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse Cirkulære om Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 021-06 PKAT nr. J.nr. 06-511-25 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til aftalen... 3 Ikrafttræden...

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode.

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Transportoverenskomsten med 3F Indgåelse af aftale på Transportområdet Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Strategiske fornyelse af

Læs mere

OVERENSKOMST. vedrørende løn- og arbejdsforhold. for ambulanceuddannet personale

OVERENSKOMST. vedrørende løn- og arbejdsforhold. for ambulanceuddannet personale Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA-FAG OG ARBEJDE OVERENSKOMST vedrørende løn- og arbejdsforhold for ambulanceuddannet personale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

OVERENSKOMST 2002-2005. LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården i Juelsminde

OVERENSKOMST 2002-2005. LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården i Juelsminde OVERENSKOMST 2002-2005 med tilhørende protokollat I - II Overenskomsten er indgået mellem: Højskolerne: LO-skolen, Esbjerg Højskole, Metalskolen i Jørlunde, Metalskolen i Holstebro og HK-skolen Færgegården

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Bekendtgørelse om dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag (G-dage)

Bekendtgørelse om dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag (G-dage) BEK nr 674 af 30/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Arbejdsdirektoratet, j.nr. 09-22-0013 Senere ændringer til

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Overenskomst/Aftale for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere ved kommunale institutioner samt parkeringsvagter/-kontrollører

Overenskomst/Aftale for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere ved kommunale institutioner samt parkeringsvagter/-kontrollører Side 1 Overenskomst/Aftale for tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere ved kommunale institutioner samt parkeringsvagter/-kontrollører KL Forbundet af Offentligt Ansatte Specialarbejderforbundet

Læs mere

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen

DIREKTØRKONTRAKT med anmeldelse til Erhvervs-- og Selskabsstyresen Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt

Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk Metal Fagligt Fælles bund - 3F FOA - Fag og Arbejde handlingskartellet HK/KOMMUNAL Ledernes Hovedorganisation Maskinmestrenes ening

Læs mere

OK-02. 11.05.1.1 Side 1

OK-02. 11.05.1.1 Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN 11.05.1.1 Side 1 BLIK- OG RØRARBEJDERFOR- BUNDET DANSK EL-FORBUND DANSK METAL FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE HK/KOMMUNAL KVINDELIGT ARBEJDERFORBUND I DANMARK LEDERNES HOVEDORGANISATION

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 REDERIET ESVAGT A/S MASKINMESTRENES FORENING D I S - O V E R E N S K O M S T 2010-2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og REDERIET ESVAGT A/S og MASKINMESTRENES FORENING For skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Overenskomst for handicapledsagere. 78.01 O.15 23/2016 Side 1

Overenskomst for handicapledsagere. 78.01 O.15 23/2016 Side 1 Overenskomst for handicapledsagere KL Fagligt Fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde 78.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 78.01 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 2. Afgrænsning

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for. Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for. Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever FINANSMINISTERIET Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever 1999 2.3.6 1 INDHOLD SIDE CIRKULÆRE Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE?

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? UNDER FERIE Som udgangspunkt NEJ. Uanset årsag kan arbejdsgiver ikke kræve, at arbejdstager afbryder en allerede pbegyndt ferie ifølge ferieloven. Ferie begynder

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november

Løn- og Personalenyt. 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2013:47 / 7. november Forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger KL og BUPL indgik den 5. november 2013 forlig om nye arbejdstidsregler for skolepædagoger.

Læs mere

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Arbejdet i skolen Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Nye regler Skolereformen Så ens som muligt med lærer og pædagoger Sikre mulighed for arbejde i skolen 2. Hvor kan man ansættes Hvad står der i overenskomsten

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere