Beretning for Herning Ishockey Klub 2012 / 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for Herning Ishockey Klub 2012 / 2013"

Transkript

1 Beretning for Herning Ishockey Klub 2012 / 2013 Velkommen til generalforsamlingen for Herning Ishockeyklub og velkommen til HIK Lounge Profil Optik Wichmann. I år har vi som ved sidste generalforsamling valgt at dele beretningen op i en mere generel beretning og en sportslig beretning, som præsenteres af EP. Vores netop afsluttede sæson har været anderledes på mange områder. Hvis vi måler den på sportslige resultater og på vores regnskabsafslutning, har det ikke været én af vores bedste i Herning, men hvis jeg måler den på engagement, udvikling og nye initiativer, er det måske én af de bedste i nyere tid. Sæsonen skulle have været en sæson med fokus på det sportslige, men som nævnt på samme tid sidste år var vi fuldt optaget af arbejdet omkring nye bander inde i KVIK Hall of Fame, og i løbet af sommeren fik vi ny energi til at afslutte vores udendørs projekt med etablering af ny p-plads og ny boldbane. Det er en del af vores Herning Hockey DNA at interessere os og arbejde i de sammenhænge, vi færdes. Vores anlæg er ikke topmoderne, og slet ikke hvis vi sammenligner os med nogle af de andre isarenaer, som er kommet på landkortet de sidste år. Der, hvor vi alle er med til at gøre en forskel, er omkring engagementet. Når vi for eksempel har elitesamlinger med spillere, og hele anlægget er i brug, så er vi kendt for, at tingene fungerer, eller vi sørger for, at det fungerer. Eksempel der mangles en nøgle. DIU manden kontakter den første HIK er, han støder på: Enten har han selv en nøgle og kan hjælpe, eller også finder han en på 2 minutter. Vores fællesfaciliteter er ikke afgørende for de resultater, vi har opnået gennem tiden og bestemt ikke ment for, at det at blive ishockeyspiller skal være behageligt, men skal være rammen om et miljø der gennem hårdt arbejde kan være medvirkende til, at vi opnår de ønskede resultater.

2 Det er vores mission at skabe et Hockeymiljø, som kan være medvirkende til at skabe de bedste ishockeyspillere ud fra den enkeltes råmateriale. Jeg vil godt stå på mål for, at vi i Herning har arbejdet med de filosofier, som Rasmus Ankersen, ham med guldmineeffekten, beskriver i sin bog Guldminerne: 1. Stort talent er ikke altid det bedste talent 2. Det du ser, er ikke altid det du får 3. Se aldrig kun på resultaterne aldrig undervurder personligheden Budskabet er, at vi alle udvikles forskelligt både fysisk og menneskeligt. Spillerens indsats og vedholdenhed har en større indvirkning på udviklingen som ishockeyspiller, og afgør i den sidste ende spillerens succes. Erik vil senere komme ind på de sportslige resultater og aktiviteter for de enkelte hold. Jeg vil godt knytte nogle kommentarer til sæsonen, som jeg indledningsvis beskrev som ikke en af de allerbedste i Herning. Det skal ikke forstås negativt, men vores U13 og U15 deltog ikke i kampen om det danske mesterskab, men vi har i disse årgange en stor gruppe af spillere, som vi tror meget på. Vores U17 kom med til DM ved at slå Esbjerg i kampen om 3. pladsen i Jylland. Et Esbjerghold, som mange havde set gå langt i DM weekenden. Vores Herning drenge vandt en meget flot bronzemedalje ved DM i Rungsted. Vores piger var et mål fra en sensation mod Herlev, men fik en velfortjent bronze medalje med hjem til Herning. Endelig fristes man næsten til at sige om guldmedaljen i U20, at vi igennem de seneste sæsoner med rette har forsøgt at hente den til Herning. Nu lykkes det, super flot gået af alle drengene. På U7 og U9 har vi gennem hele sæson arbejdet hårdt omkring skøjteløb, leg og rekruttering.

3 Jeg mindes ikke i nyere tid, at vi har gjort så meget og været så synlige i Herning omkring rekruttering med løvedagen, Herning Centreret, kammeratdage, opfølgning osv. Tilgangen har ikke været så stor som forventet, men vi kører på med optimisme i den nye sæson. Vores arrangement med Far/søn ishockey, hvor manden i den røde jakke hver søndag møder ind i hallen som en ambassadør for ishockeysporten i Herning. Der er rigtig mange, som har taget imod tilbuddet og kommer søndag efter søndag. På U11 har vi en stor gruppe spillere, som virkelig har udviklet sig og fået bygget på. Det bliver spændende at følge dem i årene fremover. Vores 1. division leverede før jul en fantastisk indsats og spillede noget af det bedste ishockey, jeg længe har set. Endestationen for dem blev 5. kamp i kvartfinalen mod et på dagen stærkt FIK hold. Vores regnskab for den netop afsluttede sæson er tilfredsstillende, også selvom I senere vil erfare, at slutresultatet pr viser et reelt underskud. Det kan opfattes naivt, men med de dispositioner og med de beslutninger vi har taget gennem sæsonen, så kan vi kun være tilfredse. Vi har haft flere ekstraordinære udgifter, som har påvirket vores regnskab negativt. Der har været den kendte omkostning til udskiftning af motor på bus 11, hvor vi havde budgetteret med reparationsomkostninger, men ikke på dette niveau. Vi har som ishockeyklub investeret i nye bander, som har løftet mulighederne i hal 2, samt afsluttet vores etablering af vores udenomsarealer. I regnskabet er der tilkommet en ny post. På vegne af HIK har vi etableret et nyt selskab, som driver spilleklubben Monte Carlo. Målet med dette nye tiltag er at skabe en ny indtjeningskilde for HIK og derigennem sikre grobund for en fortsat udvikling af vores forening. Tallene viser også, at vi med vores sportslige resultater har en væsentlig besparelse i forhold til sidste sæson, hvor alle hold deltog i de afgørende kampe

4 med de omkostninger det nu medfølger en besparelse vi gerne ville have været foruden. Det er også år 1 for vores nye økonomistyringssystem, som med ny bogholder og med hjælp fra Brændgaard har klaret denne ret omfattende opgave på bedste vis. Aktivitetsniveauet på KVIK Hockey Arena har som de tidligere år været på det samme høje niveau. Vores HIK Hockey School i uge 32 var fuldt booket for andet år i træk med 150 elever, og vi havde en fantastisk uge med god træning både på og uden for isen. For ikke at gentage mig selv fra de tidligere år vil jeg kun opfordre jer til at deltage eller kigge ud i løbet af ugen. Det er en fantastisk oplevelse at se vores egne spillere, samt de efterhånden mange spillere som kommer fra andre byer i ind- og udland. Det er også med en vis tilfredsstillelse, at det lykkes os at få aftaler i stand med vores dygtige Herningspillere, som er hjemme i Herning for en kort periode. Det er fedt, at de tager sig tid og prioriterer at bruge tiden sammen med os og vores deltagere på Hockey skolen. Reaktionen fra de unge spillere var ikke til at tage fejl af. DanHostel cuppen blev afviklet henover juledagene, og vi havde igen besøg af vores norske venner fra Stavanger. En god turnering, som giver alle spillere på U13 og U15 niveau en god mulighed for at spille noget godt ishockey. Vores anlæg lagde også i denne sæson is og faciliteter til en U16 landsholdssamling og 2 DIU samlinger for U15/16, som begge er placeret i perioder, hvor de pågældende årgange kampmæssigt ligger stille. Samarbejdet med vores Canadaudvalg og det skjulte cupudvalg fungerer bare. Det er en fornøjelse at se al den energi, de unge spillere kan brænde af på en enkelt weekend.

5 Den sidste samling i januar testede vores koordineringsevne, fordi Herning samtidigt havde inviteret til stor jubilæumsfest. Herning Blue Fox og Herning Ishockey Klub samlede de bedste fra dengang og nu til to jubilæumskampe, hvor vi i fællesskab fejrede 40 års jubilæet for det første DM guld til Herning tilbage i Det egentlige ungdomsarbejde blev startet i årene efter 1973 og er siden blevet til det, vi kender i dag. De mange mesterskaber og kampe har ikke kun været god underholdning for mange, men har også været medvirkende til den kultur, vi har omkring ishockey sporten i Herning. Vi har på mange områder nydt godt af den opmærksom, som ishockeysporten har haft og fortsat har i Herning. Vi har på baggrund i de sportslige resultater kunnet rekruttere vores trænere fra egne rækker, hvor de fleste af dem har stået i flere finaler som ungdomsspillere eller seniorspillere. Sportsligt har vi også flyttet os i løbet af sæsonen. Vi har sæsonen igennem haft stort fokus på skøjteløb og spillet foran mål. Vores målmænd har sæsonen igennem fortsat haft tilbud om separate træningspas. I uge 7 afholdte vi som noget nyt en målmandscamp, til god inspiration for både deltagere og vores trænere. I lighed med tidligere sæsoner har vi sendt vores trænere og ledere på DIU kurser for at styrke deres basisviden omkring ishockeyspillet samt styrke deres grundlæggende kundskaber i, hvordan de skal lede børn og unge.

6 Vores TIK- og Kraftcenter er en stor del af vores klubs DNA. 49 spiller har været eller er i TIK / KCH Projektet i foråret 2013 siden starten for 6 år siden. NHL-spillere: 1 Nichlas Jensen Spillere i udlandet: 6 spillere Seniorlandsholdet: 2 spillere Juniorlandsholdet: 28 spillere inkl. de 2 seniorlandsholdsspillere AL-bank-Ligaen: 20 spillere 3 spillere er droppet helt ud undervejs i programmet. 11 spillere er stoppet i projektet, men spiller stadig væk i klubben eller befinder sig i udlandet. Drengenes succes viser, at der med en stor indsats og vedholdenhed også kommer resultater. Ordet tak kan virke helt banalt, men det er en afgørende ting, at vi alle anerkender hinandens indsats tak for jeres indsats. Det er helt enestående og nødvendigt, at vi i klubben har så mange frivillige, som på hver deres arbejdsområde gør en afgørende forskel for mange. Vores bushold som vedligeholder de 2 KVIK busser, som igen i år har kørt de godt 55 tusinde kilometer til nye ishockeyoplevelser. Holdet som tilbage i oktober løste opgaven med en ny motor på godt en uge. Den nidkærhed de har for vores kørende materiel er helt unik, og jeg kender ikke andre steder, hvor det lykkes. Tak til Jens, Preben, CD, Villy, 2 x Erik, Hardy og mange flere. Vores trænere, holdledere, materialemænd, buschauffører, bokspersonale, massører, læger, hockey-moms med flere, som alle gør en stor indsats i det daglige.

7 Vores kampkoordinator Pernille som fra distancen placerer alle vores kampe i den hjemlige turnering. Et job som ikke altid er let, men som med hjælp fra EP i den sidste halvdel af sæsonen på mirakuløs vis altid lykkes. Vores webmaster Seldrup, som op til denne sæson frigav vores nye layout af Herningik.dk. Et godt arbejdsredskab og oplysningssite for os alle. Et klik og Jan har sat en ny generel information op eller redigeret én af vores faner. Vores koordinator Sanne, som måned for måned har koordineret vores indsats og arbejde i forbindelse med de mange events i MCH / Boxen. Det er ikke bare gode oplevelser i Boxen, som venter. Det er faktisk også vældig sjovt at arbejde sammen med de mange frivillige, som deltager i egenskab af sin interesse i og for Herning Ishockey Klub Vores forældreforening, som gennem deres arbejde i Shoppen er med til at skabe et klubliv og muligheden for lokalt at handle hockeyudstyr til meget fornuftige priser. Teamet med Gitte Rabek og Benny, som gennem mange år har arrangeret det årlige lodseddelsalg, har i år sagt farvel til en god leder i HIK. Kurt Hald, som siden 80 erne har været en del af Herning Ishockey Klub, valgte i år at stoppe sin prisværdige indsats. Carsten, som er vores daglige leder af MC, overtager det arbejde, som tidligere blev udført af Kurt. Lars og Ulrik, som har kørt forældrekurser med oplysninger omkring udstyr, regler og andre nyttige problemstillinger, som nye forældre ofte har stillet sig. Samme med Bjarne og de andre i rekrutteringsudvalget har de udviklet et nyt koncept for at tilvejebringe nye medlemmer til foreningen.

8 Vores bogholder Lene har med stor dygtighed holdt styr på vores mange bilag og posteringer. Selvom vi i denne sæson har skiftet økonomisystem, fik vi hurtigt den forventede effekt af systemet. Arthur har i år efter 2 valgperioder valgt ikke at genopstille til Herning Elite. Arthur har de sidste mange årtier været en del af HIK. HIK er fortsat repræsenteret i Herning Elite ved Morten, som blev valgt ind i stedet for Arthur Kim som sidder på vegne af HIK i Fonden for Herning Isstadion, som pt. sammen med den siddende bestyrelse og halpersonalet arbejder på en større renoveringsopgave på KVIK Hockey Arena, som kommer til at foregå henover sommeren. Jan som sidder i bestyrelsen hos DanHostel Herning og samtidig er med i vores projektgruppe omkring udvikling af området omkring Sportscenter Herning og KVIK Hockey Arena. Til spillerne og alle jeres forældre tak for lån af de unge mennesker Sidst men ikke mindst vil jeg også nævne Erik og Dan, som gennem deres arbejde har skabt et træningsmiljø, som mig bekendt ikke findes andre steder i Danmark. Selvom intet slår den nære og oprigtige tak i nuet vil jeg på vegne af hele foreningen og bestyrelsen gerne sige tak for jeres store indsats gennem sæsonen, og jeg glæder mig til, at vi som optakt til den nye sæson ses til vores HIK Kick-Off den 8. juni Vi har i sæsonen haft stor glæde af vores trofaste og nye sponsorer, hvor jeg gerne vil fremhæve Linnet og Jensen, Erhvervsklubben, halsponsorerne i hal 2,

9 vores mange trøjesponsorer og Herning Blue Fox, med hvem vi har indgået en ny samarbejdsaftale i år. Tak for et udbytterigt samarbejde skal lyde til Herning Kommune, DanHostel Herning, BF kontoret, DIU, Halpersonalet, HSF, MCH, Idrætsrådet og Herning Elite, hvor Kent er den helt store katalysator i dette arbejde. Til mine øvrige bestyrelseskollegaer vil jeg gerne sige tak for kampen, som for os har styrket evnen til at se glæderne i alt det vi har, i stedet for kun i alt det, vi gerne vil have. Inden jeg slutter min beretning, vil jeg gerne minde alle om, at vores bestyrelsesmøder, som vi afholder den første mandag i måneden er åben for alle de første 20 minutter. I er som altid velkommen til at stille spørgsmål til beretningen eller i øvrigt, hvis der er emner, I ønsker uddybet. Tak for ordet M

Beretning for Herning Ishockey Klub 2013 / 2014

Beretning for Herning Ishockey Klub 2013 / 2014 Beretning for Herning Ishockey Klub 2013 / 2014 Velkommen til generalforsamlingen for Herning Ishockeyklub og velkommen til HIK Lounge Profil Optik Wichmann. I år vil I sammen med min beretning også få

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2009/10

Beretning for Herning Ishockey Klub 2009/10 Beretning for Herning Ishockey Klub 2009/10 Velkommen til en generalforsamling for Herning Ishockeyklub, hvor jeg som ny formand vil gøre min beretning personlig rettet mod de rigtig mange, som gør en

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2011 / 12

Beretning for Herning Ishockey Klub 2011 / 12 Beretning for Herning Ishockey Klub 2011 / 12 Velkommen til generalforsamlingen for Herning Ishockeyklub og velkommen til HIK Lounge Profil Optik Wichmann. I år har vi valgt at dele forløbet op lidt anderledes

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2014 / 2015

Beretning for Herning Ishockey Klub 2014 / 2015 Beretning for Herning Ishockey Klub 2014 / 2015 Velkommen til Herning Ishockey Klub s generalforsamling i HIK Lounge Profil Optik Wichmann. I lighed med sidste år vil I sammen med min beretning for det

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2016 / 2017

Beretning for Herning Ishockey Klub 2016 / 2017 Beretning for Herning Ishockey Klub 2016 / 2017 Velkommen til Herning Ishockey Klub s generalforsamling i HIK Lounge. I lighed med tidligere år vil I sammen med min beretning for sæsonen 2016/17 også få

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2015 / 2016

Beretning for Herning Ishockey Klub 2015 / 2016 Beretning for Herning Ishockey Klub 2015 / 2016 Velkommen til Herning Ishockey Klub s generalforsamling i HIK Lounge Optiker Wichmann Herning A/S. I lighed med sidste år vil I sammen med min beretning

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

herning ishockey klub

herning ishockey klub herning ishockey klub Fundraisers Bliv en del af Herning ishockey klub HIK en klub med lange og stolte traditioner HIK har siden starten i 1947 været omdrejningspunktet for udvikling af ishockeysporten

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige:

Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige: Sådan foregår det på Brøndby HK s U12 Pige: Jeg har nu været træner omkring U12-tøserne i 3 år og tager fat på den 4. sæson med høje forventninger. Christina har været omkring pigerne fra april 2011, og

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Alle skal gerne trække i samme retning

Alle skal gerne trække i samme retning Alle skal gerne trække i samme retning - en stor forening som vores, er fyldt af mennesker og heldigvis med hvert deres høje engagement. Med hvad får man i BV og hvad kan man forvente at få i BV? et godt

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

Det er sjovt at spille håndbold!

Det er sjovt at spille håndbold! Det er sjovt at spille håndbold! Men det er altid sjovest når man er mange. Sørbys håndbold piger, er gået i gang med en sjov men hård turnering. Men desværre, er vi ikke altid nok til at stille hold.

Læs mere

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010 KDAK Sport Fyn Generalforsamling Tirsdag d. 30. November 2010 Dagsorden 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) Valg af dirigent. Valg af stemmetællere Formandens beretning om aktiviteten i det forløbne år Fremlæggelse

Læs mere

Interviewudskrift passion Erik Jespersen:

Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Spørgsmål er i kursiv Svarene er med normal skrift Analyse af de enkelte spørgsmål og svar er med fed skrift Jeg vil gerne starte med at høre lidt om, hvem er

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

FIF Pétanque Formandens beretning 2015

FIF Pétanque Formandens beretning 2015 FIF Pétanque Formandens beretning 2015 Tak for et godt år Sæsonen 2015 har sportsligt været et tilfredsstillende år med mange gode resultater for klubben. Vores hold i både DPF og DGI regi har gjort det

Læs mere

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 Dato 300316 Dok.nr. 47245-16 Sagsnr. 15-7239 Ref. siko Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 På mødet den 15. marts 2016 blev der gruppevis debatteret følgende emner: trivsel, læring

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Vi vil gøre opmærksom på at oplysningerne i dette brev vil blive revurderet i løbet af året dokumentet skal ses som en vejledning, så du som træner føler

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

HIK Kick Off 2015. 43 tilmeldte 24 afbud. Herning The Icehockey Capital of Denmark

HIK Kick Off 2015. 43 tilmeldte 24 afbud. Herning The Icehockey Capital of Denmark HIK Kick Off 2015 43 tilmeldte 24 afbud Dagens program: 08.50 09.15 09.45 12.00 13.30 13.45 14.30 18.00 09.10 09.45 12.00 13.30 13.45 14.15 Morgenmad HIK klubrum Opfølgning fra sidst HIK Punkter - Sportslige

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2011 Siden sidst. Jeg glæder mig i denne Tid; Nu falder Julesneen hvid, Og så må julen komme! Sådan starter fortællingen om Peters jul. Sneen mangler endnu, men

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Frivillig i LIK - Fællesskabet

Frivillig i LIK - Fællesskabet Frivillig i LIK - Fællesskabet - Langå Idrætsklub Klubben vi mødes i. Vil du også være en del af Frivillig i LIK fællesskabet? Få timers bidrag om året gør en KÆMPE forskel! Vil du også være en del af

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Velkommen som kaninfører i Brøndby Golfklub. Med dette kaninførernotat forsøger vi at beskrive kaninførerrollen i Brøndby Golfklub. Kaninførernotatet skal ses som en

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Så er sommerferien forbi for de fleste... Ny fritidskonsulent præsenteres på side 2.

Så er sommerferien forbi for de fleste... Ny fritidskonsulent præsenteres på side 2. INDSPIL NR. 10 Så er sommerferien forbi for de fleste... og hverdagen begyndt med arbejde, skole og fritidsinteresser. Selv om regnen har præget sommeren, håber vi, I har haft en god sommerferie! Ny fritidskonsulent

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Tør vi forandre os Januar, 2013. Af Sandra Houmann medarbejder i intenz Forord Formålet med denne artikel er at dokumentere, hvilken rejse DGI Nordjylland

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Beretning for Herning Ishockey Klub 2010/11

Beretning for Herning Ishockey Klub 2010/11 Beretning for Herning Ishockey Klub 2010/11 Velkommen til endnu en generalforsamling for Herning Ishockeyklub og velkommen til HIK Lounge, hvor foreningen for de næste tre sæsoner har lavet en aftale med

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Introduktion til ledelse

Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Kom godt fra start som ny leder Introduktion til ledelse er for dig, der gerne vil træne ledelse på ufarlig grund samtidig med, at du får svar på nogle af de grundlæggende spørgsmål,

Læs mere

Træningsrapport. Værløse Golfklub September 2015

Træningsrapport. Værløse Golfklub September 2015 Træningsrapport Værløse Golfklub September 2015 Om rapporten SVARPROCENTER Nedenfor ses svarprocenterne år til dato for de enkelte undersøgelser i Golfspilleren i Centrum. Undersøgelse Inviterede Antal

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Generalforsamlingen startede 19.04 idet dirigenten konkluderede, at denne var indvarslet retmæssigt og dermed lovlig.

Generalforsamlingen startede 19.04 idet dirigenten konkluderede, at denne var indvarslet retmæssigt og dermed lovlig. Generalforsamling i CIF Skøjteafdeling Tid og sted: man. 20/4-09 kl. 19, Skøjtehallen Dirigent: Referent: Simon Poppe Vibe Grevsen Generalforsamlingen startede 19.04 idet dirigenten konkluderede, at denne

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Et godt idrætsmiljø for børn

Et godt idrætsmiljø for børn Ry Volleyballklub Et godt idrætsmiljø for børn er og handlingsplaner for ungdomsarbejdet i Ry VK 75 Revision 3, august 2010 Redaktion: Børnetrænerudvalget Velkommen til trænere, spillere og forældre i

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvilken slags forandring

Læs mere

Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab.

Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab. Beretning for 2012 i Badmintonafdelingen v/formand Jette Bangshaab. Indledning Så er et år igen gået med masser af god badminton og positiv aktivitet i vores afdeling, og der skal summeres lidt op og kigges

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

2. Der tilbydes PREP-parkurser kursus i Praktisk Redskab til Engageret Parforhold. Der forventes gennemført kurser for ca. 36 par om året.

2. Der tilbydes PREP-parkurser kursus i Praktisk Redskab til Engageret Parforhold. Der forventes gennemført kurser for ca. 36 par om året. Notatark Sagsnr. 27.27.00-G01-1-14 Sagsbehandler Thomas Frank 14.4.2016 Evaluering april 2016 - PREP og parterapi Der opleves stigende udfordringer med problemer i parforholdet og samlivet, som påvirker

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Sorg- og kriseplan Sundby Børnehus Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Definition af krise: Kortvarigt forløb, som efterfølges af sorg. Eller: Truende forstyrrelse i et menneskes livssituation,

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

Havdrup Fodbold

Havdrup Fodbold Havdrup Fodbold www.hgi-fodbold.dk PROGRAM Søndag den 18. august 2013 Havdrup Idrætscenter Indhold Velkommen til Havdrup Sommer Cup 2013... 3 Regler for Havdrup Sommer Cup... 4 Puljeoversigt... 5 Pulje

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub

Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub Vedtægter for Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 1 Klubben har til formål at virke for skøjtesportens fremme i Rødovre kommune. Klubben har en Skøjteafdeling, og en amatør ishockey senior- og ungdomsafdeling,

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap.

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Årsrevision Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Som noget nyt skal klubbernes handicapudvalg nu foretage en årsrevision for at finde ud af, om du har det rigtige handicap.en del

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

GENNEMFØRELSE AF SALGET

GENNEMFØRELSE AF SALGET GO GUIDE INTRODUKTION HVAD OG HVORFOR WARM-UP Forbrugernes oplevelse er ikke slut, når de har valgt et produkt, som de vil købe. Du kan afslutte salget ved at sikre dig, at forbrugeren har alt, hvad han/hun

Læs mere