Indledning. Velkommen. Elementer på hovedskærmbilledet. Version 1.5 Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. Velkommen. Elementer på hovedskærmbilledet. Version 1.5 Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Version 1.5 Indholdsfortegnelse Indledning TMR Tracker Precision Feed Management Solutions Fodermanagementsystemet TMR Tracker er en komplet løsning, der giver landmanden kontrol over foderomkostningerne og samtidig øger effektiviteten og produktionen! TMR Tracker indeholder mange smarte managementfunktioner, som f.eks. muligheden for opsætning af forskellige brugere, fodermiddelkontrol, online dataoverførsel til konsulenter og flere managementprotokoller. TMR Tracker er et uundværligt værktøj for fremtidsorienterede landmænd! Oplysninger om fodermidler, foderblandinger, grupper og fuldfodervogne (blandere) indtastes ved hjælp af TMR Tracker. Oplysningerne sendes til foderblanderens vægtindikator via DataLink (trådløs overføring) eller DataKey (memory stick). Vægtindikatoren viser da fodermidler og grupper med tilhørende læsse- og lossevægt. De faktiske værdier for læsning og losning gemmes og returneres til TMR Tracker via DataLink eller DataKey. Softwaren kan præsentere de analyserede data i flere forskellige detaljerede protokoller, tabeller og grafer. Velkommen I denne vejledning findes der yderligere oplysninger om vinduer, lister og funktioner. Klik på et emne i indholdsfortegnelsen for at få flere oplysninger. Elementer på hovedskærmbilledet Før du går i gang Elementer på hovedskærmbilledet Hovedmenu Værktøjslinjen i TMR Tracker Managementmenuen i TMR Tracker Proceslinjen i TMR Tracker Indeholder programindstillinger og funktioner som f.eks. sikkerhedskopi og hjælp. Værktøjslinjen giver en nem og hurtig adgang til alle vinduer. Alle vinduer til managementopgaver kan åbnes hurtigt og nemt fra managementmenuen. Her ses alle åbne vinduer. De fleste af vinduerne åbnes i "multi-task"-modus. Dette betyder, at der nemt kan skiftes frem og tilbage mellem vinduerne.

2 Før du går i gang Grundfunktioner i TMR Tracker Før du kan begynde at arbejde med TMR Tracker, skal der indtastes nogle grundlæggende oplysninger om fodermidler, foderblandinger, grupper og mindst én fuldfodervogn (blander). Når systemet først er startet, er det nemt at vedligeholde og opdatere oplysningerne. Hovedskærmbilledet i TMR Tracker Tilføj fodermiddel Tilføj foderblanding Tilføj gruppe Tilføj blander Tilføj bruger (fører) Send data Installering af TMR Tracker Du har modtaget en cd-rom til installering af TMR Tracker på din pc. Før du starter installeringen, skal alle programmer lukkes. FØLG DISSE ANVISNINGER VED INSTALLERINGEN AF PROGRAMMET: 1. Sæt den medfølgende cd-rom i drevet på din pc. Hvis setup ikke starter automatisk, kan det startes ved at klikke på knappen "Start" i proceslinjen og vælge "Kør". Indtast "d:\setup.exe. Hvis dit cd-rom-drev har et andet bogstav, skal dette bogstav skrives i stedet for "d". Klik på "OK" 2. Læs licensaftalen og acceptér denne. 3. Indtast serienummeret og klik på "Næste". 4. Vælg dit land og klik på "Næste" 3 gange. Hvis du allerede har installeret TMR Tracker 3, kan du vælge det land med "Opdater" bagved. 5. Når "System check" er udført, klikkes på "Start". Installationen startes. 6. Derefter vil du blive opfordret til at genstarte computeren. Acceptér dette og klik på "Afslut". 7. Start programmet ved at dobbeltklikke på TMR Tracker-ikonet på skrivebordet. 8. Der vises et vindue med opfordring til valg af gård. Klik på "Tilføj besætning", indtast besætningens navn og klik på "OK". 9. Systemet tilføjer den nye besætning. "Superpump" kan startes. 10. Når du starter programmet, vil du se, at det ikke er registreret endnu. Vælg "Hjælp" "Registrering" "Hjælp" i menulinjen. Her forklares, hvordan programmet registreres. Dette skal gøres inden der er gået 30 dage; hvis ikke, vil du ikke kunne bruge programmet mere! 11. For at være i stand til at overføre data via DataKey, skal dockingstationen tilsluttes din computer. WINDOWS XP: 12. Guiden "Ny hardware fundet" starter automatisk 13. Vælg: "Nej, ikke endnu" og klik to gange på "Næste". Klik derefter på "Afslut" 14. Gentag trin Driverne er installeret, installationen er afsluttet WINDOWS VISTA: 16. Vinduet "Tilføj ny hardware" vises. Der opfordres til at installere drivere. Klik på dette og derefter på "Næste". 17. Klik på "Ikke online". Klik derefter på "Næste". Tryk på "Afslut", når driverne er installeret. 18. Gentag trin 16-17, hvis det vises igen. 19. Driverne er installeret, installationen er afsluttet Hjælp til programmet TMR Tracker fås ved at klikke på ikonet "Hjælp".

3 Hovedskærmbilledet Når TMR Tracker åbnes, vises hovedskærmbilledet, der er inddelt i forskellige afsnit: Hovedmenu Værktøjslinjen i TMR Tracker Managementmenuen i TMR Tracker Proceslinjen i TMR Tracker Næste: Tilføj fodermiddel Tilføj fodermiddel I dette kapitel forklares, hvordan fodermidler tilføjes i TMR Tracker. 1. Vælg fodermiddel-ikonet fra værktøjslinjen: 2. Fodermiddellisten åbnes. Denne skærm er tom, når der ikke er nogen tilgængelige fodermidler. Klik på "Ny" nederst til venstre på skærmen. Derefter åbnes et nyt vindue. I dette vindue kan der indtastes oplysninger om fodermidlet. Indtast fodermidlets displaynavn (et navn på maks. 6 tegn, som det skal vises på vægtindikatoren), en betegnelse (langt fodermiddelnavn) og tørstofindholdet (%), hvis du vil bruge fodermidlets tørvægt. Der kan indtastes flere oplysninger, men for at komme i gang er disse oplysninger tilstrækkelige. 3. Gem oplysningerne om fodermidlet ved at klikke på "OK". Opret flere fodermidler ved at gentage trin 2 og Luk fodermiddellisten ved at trykke på "Luk" nederst til højre. Der kan nu fortsættes med Tilføj foderblanding. Tilføj foderblanding I dette kapitel forklares, hvordan foderblandinger tilføjes i TMR Tracker. 1. Vælg foderblandings-ikonet fra værktøjslinjen: 2. Foderblandingslisten åbnes. Klik på "Ny" nederst til venstre på skærmen. Derefter åbnes et nyt vindue. Indtast et displaynavn og en betegnelse for den nye foderblanding. Indtast også en omtrentlig værdi for massefylden (bruges

4 til beregning af læs). 3. Nu kan der tilføjes ét fodermiddel ad gangen til denne foderblanding ved at klikke "Tilføj". Indtast den mængde, der skal udfodres (i kg/dyr eller lbs/dyr) i søjlen "Faktisk læs" eller "Tørstof". 4. Gentag trin 6, indtil foderblandingen er komplet. Fodermidler kan slettes ved at trykke på "Slet". Fodermidlernes rækkefølge (læsserækkefølge) kan ændres ved hjælp af tasterne og. 5. Oplysningerne om foderblandingen gemmes ved at trykke på "OK". Der kan tilføjes flere foderblandinger ved at gentage trin 2-4. Der kan nu fortsættes med Tilføj gruppe. Tilføj gruppe I dette kapitel forklares, hvordan grupper tilføjes i TMR Tracker. 1. Før man går i gang med at tilføje grupper, skal man helst beslutte sig for, om der kun skal udfodres én foderblanding pr. gruppe eller flere (på samme dag). Vælg menuen "Programindstillinger" > "Generelle indstillinger" > "Foderperioder", og vælg enten "En foderperiode" (kun én foderblanding pr. gruppe) eller "Flere foderperioder" (mere end én foderblanding pr. gruppe). Luk vinduet ved at klikke på "OK". 2. Vælg gruppe-ikonet fra værktøjslinjen: 3. Gruppelisten åbnes. Klik på "Ny" nederst til venstre på skærmen. Derefter åbnes et nyt vindue. Indtast et displaynavn og en betegnelse for den nye gruppe. Sæt den globale foderfaktor til 100 og indtast antallet af køer. Vælg en gruppetype for denne gruppe. 4. På det næste faneblad "Foderblandinger" kan der vælges hvilken foderblanding, der skal udfodres til denne gruppe. Klik på det hvide felt i søjlen "Betegnelse" og derefter på knappen. Derved åbnes et vindue med de netop tilføjede foderblandinger. Vælg en foderblanding for denne gruppe. 5. Oplysningerne om gruppen gemmes ved at trykke på "OK". Der kan tilføjes flere grupper ved at gentage trin 3-4. Der skal tilføjes mindst 1 blander, før der kan sendes data. Tilføj blander. Tilføj blander I dette kapitel forklares, hvordan blandere tilføjes i TMR Tracker. 1. Vælg blander-ikonet fra værktøjslinjen: 2. Vinduet "Blanderkontrol" åbnes. Klik på "Ny" nederst til venstre på skærmen. Derefter åbnes et nyt vindue. Indtast et displaynavn og en betegnelse for den nye blander. Indtast blanderens kapacitet, og sæt status på "Aktiv". Gem oplysningerne om den nye blander ved at trykke "OK". 3. Der kan tilføjes flere blandere ved at gentage trin 2, men én blander er nok til at starte med. Før du går i gang med at overføre data, skal der tilføjes mindst én fører, så oplysningerne kan beregnes ved indlæsningen. Tilføj bruger (fører). Tilføj bruger (fører) I dette kapitel forklares, hvordan en bruger (fører) tilføjes i TMR Tracker.

5 1. Vælg brugermanagement-ikonet fra værktøjslinjen: 2. Vinduet "Tilføj bruger" åbnes. Klik på "Ny" nederst til venstre på skærmen. Derefter åbnes et nyt vindue. Indtast et ID-nummer (der skal bruges på vægtindikatoren) og navnet på føreren. Indtast et kodeord for denne bruger og gentag kodeordet. Sæt flueben ved "Fører" og klik på "OK". 3. Der kan tilføjes flere brugere ved at gentage trin 2, men én bruger er tilstrækkelig til at starte med. Nu er alt klart til at overføre data til vægtindikatoren: Send data. Send data I dette kapitel beskrives, hvordan data overføres til DataKey- eller DataLink-systemet. 1. Vælg dataoverførsels-ikonet fra værktøjslinjen (DataKey eller DataLink): 2. Vinduet "Send data" åbnes. Hvordan dette vindue ser ud, afhænger af forskellige indstillinger. I dette eksempel antages, at indstillingerne er foretaget som beskrevet i de foregående trin. Vær opmærksom på, at højre side af dette vindue ikke er tilgængeligt i forbindelse med DataLink, da DataLinkprogrammet sammensætter læssene. 3. Sædvanligvis består dette vindue af 2 eller 3 dele; til venstre vises en oversigt over foderperioder og foderblandere. I midten af vinduet vises alle grupper med foderdata. I det højre delvindue vises de aktuelle læs. Hvis der kun er

6 én foderblander og én fodring, vises der kun 2 delvinduer. Før oplysningerne sendes til DataKey / DataLink, har man mulighed for at rette i dem. Sammensætning af læs: Klik på ikonerne og foran læssene for henholdsvis at udfolde og sammenfolde oplysningerne om gruppefordelingen. Klik på knappen for at lukke alle gruppefordelinger. for at vise alle gruppefordelinger eller klik på knappen Fodringsrækkefølge: Brug piltasterne og til at flytte grupper op eller ned med. Glem ikke at gemme fodringsrækkefølgen, hvis samme rækkefølge skal bruges igen næste gang:. 4. Før oplysningerne om læs kan sendes, skal kommunikationsindstillingerne foretages. Åbn menuen "Kommunikationsindstillinger" ved at klikke på "Indstillinger" nederst til venstre på skærmen. Vælg fanebladet "Kommunikation", og foretag konfigurationen (enten com-port-setup for DataKey eller output folder-setup for DataLink). Tryk "OK" for at vende tilbage til vinduet "Send data". 5. Klik på knappen "Send alle læs" for at sende data til DataKey eller DataLink-filen. Når oplysningerne er overført, kan man lukke vinduet og fortsætte med fodringsprocessen. Tip: De første par dage kan det være en god ide at udprinte læssene (Vis udskrift) og bruge det som sikkerhedskopi, før man er helt fortrolig med vægtindikatorens menu. Managementmenuen i TMR Tracker Managementmenuen giver adgang til alle fodringsrelevante vinduer i TMR Tracker. Menuen er inddelt i 5 hovedkategorier: FODERINDSTILLINGER Brug denne menu til at indstille fodermidler, foderblandinger og grupper AKTIVITETER Brug denne menu til at kontrollere alle daglige fodringsaktiviteter (gruppefodringsliste, send data, modtag data) MANAGEMENT Brug denne menu til foderblanderindstillinger, brugermanagement, områdekontrol og til administration af kontakter (konsulenter/leverandører). PROTOKOLLER Denne menu indeholder alle foderprotokoller. OBS: Nogle vinduer har protokoller, der er direkte tilgængelige via knappen "Vis udskrift". DATAOVERFØRSEL I denne menu findes TMR Trackers avancerede dataoverførselsoptioner. Foderindstillinger Fodermiddelliste Fodermiddellisten giver en oversigt over alle fodermidler i TMR Tracker. Databasen har standardmæssigt et fodermiddel: Vand. Dette fodermiddel benyttes til at justere tørstofindholdet, når indstillingen Automatisk justering af tørstofindhold er valgt. I dette vindue kan der tilføjes nye fodermidler, og eksisterende fodermidler kan ændres eller slettes. Der kan udprintes en liste over fodermidlerne ved at klikke på knappen "Vis udskrift". Ved at klikke på knappen "Egenskaber", kan visningen af fodermidlerne ændres: Priserne kan vises pr. faktisk vægt eller pr. tørstofindhold, og fodermidlerne kan grupperes efter type. Ved at trykke på "Ny" eller "Rediger" åbnes et nyt vindue: Detaljer for fodermidler. Rediger fodermiddel Valgmulighederne i dette vindue afhænger af din produktlicens og af indstillingerne i "Generelle indstillinger".

7 DISPLAYNAVN Displaynavnet er det korte fodermiddelnavn, der skal vises på vægtindikatorens display. Det kan bestå af maksimalt 6 tegn. BETEGNELSE Betegnelsen er det lange fodermiddelnavn, der bruges i programmet. FODERTYPE Fodertypen angiver, hvilken kategori fodermidlet tilhører. Den kan bruges til at gruppere fodermidlerne i fodermiddellisten. PLACERING Placeringen er et frit datafelt, hvor det sted, produktets indlagres, kan indtastes. TØRSTOF Tørstofindholdet i procent PRIS Produktets pris kan indtastes på forskellige måder; på basis af den faktiske vægt, tørvægten eller forskellige enheder. TMR Tracker beregner standardprisen pr. ko eller pr. produktmængde til protokollerne. ANVEND SVIND Svind er det produkttab, der opstår ved praktiske forhold ved læsning og fodring. Hvis der skal tages hensyn til svind, kan mængden indtastes her. ANDEN UDFODRING Hvis (en del af) produktet udfodres uden brug af vægtindikatoren, kan denne mængde registreres her. Dette kan for eksempel være tilfældet, når en lille mængde fodres manuelt til en separat gruppe. Den udfodrede mængde, der indtastes her, benyttes til dagligt at korrigere lagerbeholdningen. STANDARDINDSTILLINGER FOR BLANDER Værdierne for stabilitet og tolerance, der indtastes i dette vindue, tilsidesætter vægtindikatorens standardværdier. Se også Generelle indstillinger - Tolerance. BENYTTES IKKE Hvis et fodermiddel midlertidigt eller ikke længere er i brug, kan der sættes flueben her. Dette bevirker, at fodermidlet ikke vises i lagerprotokollerne og foderblandingsvinduerne. Hvis fodermidlet indgår i en foderblanding, ignoreres "Benyttes ikke"-indstillingen for denne foderblanding. På det andet faneblad i dette vindue kan indstillingerne for Lagerkontrol foretages. Lagerkontrol Lagerkontrol er ikke mulig i TMR Tracker Lite

8 Indkøbt foder Vinduet "Indkøbt foder" bruges til at administrere ændringer i fodermiddellageret (indkøb, salg, justeringer). Lagerkontrol er ikke mulig i TMR Tracker Lite, derfor er vinduet "Indkøbt foder" ikke tilgængeligt. Foderbestillingsliste Foderbestillingslisten giver en oversigt over hvilke fodermidler, der skal genbestilles, og hvilke premix der skal blandes. Lagerkontrol er ikke mulig i TMR Tracker Lite, derfor er vinduet "Foderbestillingsliste" ikke tilgængeligt. Lagerprotokol Lagerprotokollen er en grafisk protokol, der viser den aktuelle lagerbeholdning af fodermidler. Lagerkontrol er ikke mulig i TMR Tracker Lite, derfor er vinduet "Lagerprotokol" ikke tilgængeligt. Foderblandinger Listen over foderblandinger giver en oversigt over alle foderblandinger i TMR Tracker. I dette vindue kan der tilføjes nye foderblandinger, og eksisterende foderblandinger kan ændres. Nogle af foderblandingerne vises på gul baggrund. Dette indikerer, at disse foderblandinger skal bruges som premix. Når der skal tilføjes en ny foderblanding på grundlag af en eksisterende foderblanding, kan denne foderblanding kopieres ved at klikke på den i listen og trykke "Kopier". Listen over foderblandinger kan udprintes med knappen "Vis udskrift". Standardrækkefølgen kan ændres med knappen "Egenskaber". Tip: Måske har du brug for en protokol, der viser alle foderblandinger med de tilhørende fodermidler. Denne protokol hedder Detaljeret protokol over foderblandinger og findes i menuen "Protokoller". Knappen "Ny" eller "Rediger" åbner et nyt vindue: Rediger foderblanding.

9 Rediger foderblanding I vinduet "Rediger foderblanding" kan en foderblanding sammensættes ved at tilføje fodermidler og angive den korrekte mængde af hvert fodermiddel. Valgmulighederne i dette vindue afhænger af din produktlicens og indstillingerne. I dette kapitel beskrives alle funktioner. Når der skal tilføjes en foderblanding, skal der først angives et displaynavn. Displaynavnet er det navn, der vises på vægtindikatoren. Derefter kan der angives en betegnelse for foderblandingen. Dette felt kan indeholde en længere tekst og benyttes i TMR Tracker, når der skal henvises til foderblandingen. For at kunne beregne den maksimale mængde foderblanding i et læs, skal der angives en massefylde. Hvis der ikke findes en god tilnærmet værdi for massefylden, kan vinduet "Beregn massefylde" åbnes med ikonet, hvor du kan bruge oplysninger om læsset (mængde og blanderstørrelse) til at beregne massefylden med. Der kan tilføjes fodermidler ved at klikke på knappen "Tilføj fodermiddel" nederst i vinduet "Rediger foderblanding". Derved åbnes søgevinduet med alle fodermidler fra databasen.

10 OBS: Dette vindue viser kun "aktive" fodermidler. Fodermidler, der ikke er i brug og derfor har indstillingen "Benyttes ikke" vises ikke i dette vindue. Når der er tilføjet et fodermiddel, kan mængde/dyr angives, enten på basis af den faktiske vægt eller tørstofindholdet. Om søjlerne "Stabilitet", "Tolerance" og "Blanderkommando" er tilgængelige, afhænger af indstillingerne og hvilken programlicens du har for TMR. I søjlerne for stabilitet og tolerance kan de ønskede værdier indtastes, hvis du ikke vil bruge vægtindikatorens standardværdier for dette fodermiddel. Se også Generelle indstillinger - Tolerance. I vinduet "Blanderkommando" kan der udfyldes en blanderkommando. Flere oplysninger om blanderkommandoer; se også Generelle indstillinger - Blanderkommando. Fodermidlernes rækkefølge (læsserækkefølge) kan ændres ved hjælp af tasterne og. TMR Tracker kan tilsætte vand til foderblandingen og derved justere tørstofindholdet. Klik på ikonet "Justering af tørstofindhold". Derved åbnes nedenstående vindue. Vinduet viser det aktuelle tørstofindhold af en foderblanding, og du har muligheden for at angive den ønskede værdi (målværdi) for tørstofindholdet. "Målværdi for tørstof" kan kun være større end "Aktuelt tørstof", hvis fodermidlet "Vand" allerede er tilføjet foderblandingen. Målværdien opnås i dette tilfælde ved at reducere vandmængden. Fodermidlet vand tilføjes foderblandingen automatisk, hvis det er nødvendigt.

11 OBS: Denne knap er kun tilgængelig, hvis funktionen er aktiveret i Generelle indstillinger - Automatisk justering af tørstofindhold. Den er muligvis ikke inkluderet i din produktlicens. Gruppeoversigt Gruppeoversigten giver en oversigt pr. gruppe for egenskaber og valgte foderblandinger. Det meste af denne funktion er beskrevet i kapitlet Gruppeliste. Gruppeliste Gruppelisten giver en oversigt over alle aktive grupper i TMR Tracker, tilsvarende til fodermiddellisten og foderblandingslisten. Ud fra denne liste kan der tilføjes nye grupper eller ændres eksisterende grupper. Knappen "Vis udskrift" åbner en protokol med alle grupper. Standardrækkefølgen kan ændres med knappen "Egenskaber". Tip: Måske har du brug for en protokol, der viser alle grupper med de tilhørende foderblandinger. Denne protokol hedder Detaljeret protokol over grupper og findes i menuen "Protokoller". Tip: Hvis antallet af køer eller mængden pr. gruppe skal ændres dagligt, kan værdierne hurtigt ændres ved hjælp af Gruppefodringslisten. Knappen "Ny" eller "Rediger" åbner et nyt vindue: Rediger gruppe. Rediger gruppe Brug dette vindue til at tilføje / ændre oplysninger om grupper.

12 DISPLAYNAVN Displaynavnet er det navn, der vises på vægtindikatoren. BETEGNELSE Betegnelsen er det lange gruppenavn, der benyttes i TMR Tracker. GLOBAL FODERFAKTOR Den globale fodringsfaktor (G.F.F.) er en relativ værdi i procent, der bruges til at ændre den totale mængde foder til en gruppe. Sæt værdien til 100% i starten, og brug den til at foretage små ændringer (f.eks. når vejret er tørt, eller hvis du planlægger at foretage den næste udfodring tidligt eller sent). ANTAL KØER Antallet af køer i denne gruppe. GRUPPETYPE Dette felt kan benyttes til at klassificere en gruppe. Listen over gruppetyper kan ændres i den tilsvarende menu: Foderindstillinger > Grupper > Gruppetyper. OMRÅDER Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis den er aktiveret i "Generelle indstillinger" og er afhængig af produktlicensen for TMR Tracker. Flere oplysninger om brugen af områder, se Områdekontrol i kapitlet om generelle indstillinger. BENYTTES IKKE Brug denne valgmulighed, hvis en gruppe ikke skal benyttes et stykke tid. Gruppen vil da ikke blive vist i vinduet "Send læs", men kan tilføjes senere igen ved at fjerne fluebenet. Den nederst del i vinduet "Rediger gruppe" benyttes til at indstille foderblandingen/foderblandingerne for denne gruppe.

13 Antallet af fodringer, der er tilgængelige for denne gruppe, afhænger af indstillingerne i Foderperioder i "Generelle indstillinger" (én eller flere foderperioder). I søjlen "Betegnelse" kan en foderblanding tilordnes en bestemt foderperiode ved at klikke i den celle, hvor foderblandingen skal være og trykke. Derved åbnes et søgevindue, hvor der kan udvælges en af foderblandingerne. Foderblandingen kan fjernes ved at trykke på. Dernæst skal den ønskede mængde indtastes. Standardmæssigt tilføjes mængden på grundlag af den mængde/dyr, som er angivet i vinduet "Rediger foderblanding". Hvis en foderblanding skal fordeles på to fodringer (f.eks. en om morgenen og en om aftnen), kan dette nemt indstilles ved at sætte værdien til 50% for begge fodringer (eller 60% og 40%, hvis der skal fodres mere om morgenen end om aftenen). Derved laves en ny beregning af den samlede mængde foder for den enkelte fodring. Tip: Hvis der dagligt skal foretages små ændringer af mængden pr. gruppe, kan værdierne hurtigt ændres ved hjælp af Gruppefodringslisten. Gruppetyper Brug dette vindue til at definere eller ændre gruppetyper. Aktiviteter Gruppefodringsliste Gruppefodringslisten er et smart værktøj, der kan bruges til nemt og hurtigt at justere den daglige tildeling pr. gruppe. Dette åbner et vindue med en tabel, hvor antallet af køer kan indtastes. Klik på cellen og indtast antal dyr i en gruppe. Den globale foderfaktor er en anden parameter, der kan bruges til at ændre den daglige fodertildeling (for alle fodringer) for denne gruppe.

14 Knappen "Egenskaber" åbner et vindue, hvor søjlen kan vælges. Standardmæssigt kan mængden pr. gruppe ændres ved at justere den globale foderfaktor, alternativt kan mængden indtastes under Faktisk vægt/dyr, Tørvægt/dyr og Faktisk vægt (den samlede læssevægt). Premix lager Premix lager benyttes til at oprette nye kommandoer til blanderen. Dette vindue er ikke tilgængeligt i TMR Tracker Lite.

15 Send data Vinduet "Send data" benyttes til at forberede overføringen af data til DataKey eller DataLink. Vinduet er inddelt i flere delvinduer, afhængigt af dine indstillinger. Vinduet består a maks. 4 delvinduer: FODERPERIODER Denne del er kun tilgængelig, når indstillingen "Flere foderperioder" er aktiveret (Generelle indstillinger - Foderperioder). BLANDERE Dette vindue er kun tilgængeligt, når der er mindst 2 blandere i databasen, eller hvis en blander har tilstanden "Bekræft". FODRINGSRÆKKEFØLGE Dette vindue er altid tilgængeligt. LÆS Kun tilgængelig i forbindelse med DataKey. Dette vindue forstås bedst, når det læses fra venstre til højre. Først vælges den ønskede foderperiode i delvinduet "Foderperioder". Sædvanligvis har man brug for at sende enten alle foderperioder eller kun én foderperiode. Man kan dog også udvælge bestemte foderperioder og sende dem. Nederst til venstre ses delvinduet "Blandere". Hvis der er defineret flere blandere, kan man her vælge den ønskede blander. Dataoverføring til en bestemt blander er især nyttig i forbindelse med Områdekontrol, da grupper kan tilordnes bestemte områder, og blandere kan tillades kun at udfodre i bestemte områder. Det midterste delvindue viser alle grupper i de valgte foderperioder. Her har man mulighed for at kontrollere og ændre oplysningerne:

16 Sammensætning af læs: Klik på ikonerne og foran læssene for henholdsvis at udfolde og sammenfolde oplysningerne om gruppefordelingen. Klik på knappen for at lukke alle gruppefordelinger. for at vise alle gruppefordelinger eller klik på knappen Fodringsrækkefølge: Brug piltasterne og til at flytte grupper op eller ned med. Glem ikke at gemme fodringsrækkefølgen, hvis samme rækkefølge skal bruges igen næste gang:. Udråbstegnet i delvinduet "Fodringer" giver flere oplysninger om eventuelle problemer ved udfodring af en foderblanding. For eksempel, hvis gruppen befinder sig i et område, hvor blanderen ikke må udfodre. Når musen holdes over udråbstegnet, vises flere oplysninger. Foderoplysningerne kan ændres ved at højreklikke med musen i det midterste delvindue: Det højre delvindue viser de aktuelle læs. Dette delvindue er ikke tilgængeligt i forbindelse med DataLink, da læssene beregnes med softwaren DataLink og ikke med TMR Tracker. Delvinduet "Læs" viser læssene og deres samlede vægt. Ved at klikke på udfold, vises hvilke grupper, der er tilordnet et læs. Tip: Når algoritmen læsoptimering giver uventede resultater, er det hensigtsmæssigt at kontrollere hvilke grupper, der er tilordnet læsset, og hvilke grupper der (delvist) er tilordnet de næste læs. Når alle oplysninger er fuldstændige, kan man enten sende et enkelt læs (den markerede række i delvinduet "Læs"), eller man kan sende alle læs til DataKey/DataLink. TMR Tracker kontrollerer og sender data til nøglen, eller til filen, hvis DataLink benyttes. Når indstillingen "Udskriv læs" er aktiveret i Generelle indstillinger, printes læssene automatisk, når der overføres data til DataKey. Læssene kan også udskrives ved at trykke knappen "Vis udskrift". Modtag data Vinduet "Modtag data" benyttes til at hente data om de udfodrede mængder fra DataKey eller DataLink. Når data hentes, sammenlignes oplysningerne fra vægtindikatoren med oplysningerne i TMR Tracker. Når indstillingen "Meld, hvis fører har ændret vægten" er aktiveret i Generelle indstillinger, vises en liste over ændringerne fra vægtindikatoren. Ved hjælp af denne liste kan man nemt opdatere oplysningerne i TMR Tracker med resultaterne fra vægtindikatoren. I tabellens sidste søjle kan der vælges de ændringer, der skal gemmes.

17 Management Blanderkontrol Vinduet "Blanderkontrol" benyttes til at styre dine fuldfodervogne (blandere). Her har man en oversigt over blandernes egenskaber, man kan ændre egenskaberne og indtaste oplysninger om vedligeholdelse. Nederst til venstre i vinduet er knapperne "Ny", "Rediger", "Slet" og "Service". Nederst til højre er "Vis udskrift" og "Luk". Med "Ny" eller "Rediger" åbnes vinduet Rediger blander. Med knappen "Service" åbnes vinduet Udført service. Rediger blander I vinduet "Rediger blander" kan der indtastes/ændres oplysninger om fuldfodervognen (blanderen). Her har man også muligheden for at aktivere blandervedligeholdelse.

18 DISPLAYNAVN Displaynavnet er det navn, der vises på vægtindikatoren. Hvis indikatornavnet ikke passer til nogle af blandernavnene, gives der en advarsel, når oplysningerne sendes tilbage til TMR Tracker. BETEGNELSE Betegnelsen er det lange blandernavn, der benyttes i TMR Tracker. KAPACITET Fuldfodervognens (blanderens) kapacitet. Kapaciteten bruges til at beregne den maksimale vægt pr. foderblanding (foderblandingens massefylde x blanderens kapacitet = maksimal vægt). Knappen "Vis udskrift" i vinduet Blanderkontrol giver en liste over foderblandinger med den maksimale vægt pr. blander. STATUS Blanderstatus kan benyttes i forbindelse med vedligeholdelsen: Aktiv: Blanderen er klar til at blive benyttet. Bør efterses: Blanderen bør efterses (på grund af vedligeholdelsesintervallet), men kan stadig benyttes. Til service: Blanderen er til service og kan ikke benyttes i øjeblikket. Når der angives, at der er foretaget vedligeholdelse af blanderen, indstilles dens status automatisk på aktiv. OMRÅDER De områder, hvor udfodring med denne blander er tilladt. Se også kapitlet Områdekontrol for flere oplysninger. ANTAL UDFØRTE LÆS En tæller, der angiver antallet af læs (opdateres automatisk, når der indlæses data). Benyttes til beregning af vedligeholdelsen. SERVICE 1 / 2 Sæt flueben for at aktivere den ønskede service. SERVICE EFTER I det første felt kan der indtastes et tal, i det andet felt kan der indtastes en type (dage/læs). For eksempel: Service efter 60 dage. Service efter 800 læs. BETEGNELSE Frit tekstfelt, hvor der kan indtastes oplysninger om servicetypen. SIDSTE SERVICE Den dato, der sidste gang er blevet udført service.. Service Vinduet "Udført service" benyttes til at registrere, at der er foretaget service. Derved opdateres feltet "Sidste service" og læs-tælleren nulstilles for service på basis af antal læs.

19 Vælg den udførte service og den dato, servicen er foretaget. Gem oplysningerne om den udførte service ved at trykke "OK". Tip: Når en blander har statussen "Bør efterses", kan du også åbne dette vindue fra vinduet "Send data" ved at højreklikke på blanderen: Blander aktionsliste Aktionslisten for blandere giver et overblik over alle blandere og deres status. Hvis service er nødvendig, oplyses detaljer om servicen. Dette kan benyttes til at udprinte en oversigt over "Planlagt vedligeholdelse". Hvis en service skulle have være foretaget, er tekstfarven rød. Brugermanagement Brugermanagement er ikke tilgængelig i TMR Tracker Lite. Områdekontrol Vinduet "Områdekontrol" benyttes til at administrere gårdens områder. Inddelingen i områder er nyttig, når man arbejder med store gårde, hvor bestemte blandere benyttes til bestemte grupper, eller på gårde med flere besætninger på flere forskellige steder. Hvert område har et nummer og en betegnelse. Nummeret benyttes internt og når der skal overføres data til/fra vægtindikatoren. Betegnelsen er områdenavnet, der benyttes i TMR Tracker. I dette vindue kan områder tilføjes, ændres eller slettes. Når områdekontrollen aktiveres i Generelle indstillinger, viser vinduet Rediger gruppe en valgmulighed for at bestemme et område for en gruppe. En blander kan udfodre til en eller flere grupper, afhængig af indstillingerne i vinduet Rediger blander. Et enkelt eksempel: En gård har to besætninger. Hver besætning defineres som et område. Gården har 4 grupper: "Høj produktiv gruppe" 1, 2, "Lav produktiv gruppe" 1, 2. " Høj produktiv grupper" er i område 1 og " Lav produktiv grupper" er i område 2.

20 Besætningen har to blandere. Blander 1 kan udfodre i område 1 og område 2, og blander 2 kan derimod kun udfodre i område 1. I dette eksempel tildeles alle læs til blander 1, da det er den første blander, der er til rådighed. Hvis blander 1 kun må udfodre i område 2, fodres " Høj produktiv grupper" i stedet med blander 2, og " Lav produktiv grupper" fodres med blander 1. Kontakter Vinduet "Kontakter" benyttes til at administrere alle eksterne kontakter. I modsætning til menuen Brugermanagement, hvor brugere af TMR Tracker og førere kan administreres, benyttes dette vindue til at administrere kontakten med leverandører og konsulenter. Vinduet har de sædvanlige knapper som i de andre vinduer i TMR Tracker; "Ny", "Rediger", "Slet" og "Vis udskrift" og muligheder for at indstille standardvisningen. Med "Ny" eller "Rediger" kan oplysninger om kontakten indtastes. NAVN, ADRESSE, POSTNUMMER, BY, LAND, TELEFONNUMMER, FAX, GÅRDNUMMER. Brug disse felter til at indtaste de grundlæggende oplysninger om kontakten. KOMMENTAR Dette felt kan bruges til at indtaste yderligere oplysninger om kontakten. TYPE: LEVERANDØR, KONSULENT Disse afkrydsningsfelter benyttes til at administrere kontaktlisten, hvis du har mange kontakter. Feltet "Leverandør" benyttes til at sortere efter, når der indtastes en foderordre. Feltet "Konsulent" benyttes til at sortere efter, når der sendes data via e-tracker. Når der indtastes en foderordre, og der skal vælges en kontakt, vises kun de kontakter, der er markeret som "Leverandør". Benyttes til personlige oplysninger og når der skal sendes data via e-tracker. Protokoller Alle protokoller i menuen "Protokoller" har et antal funktioner. Nederst til venstre i vinduet, har man mulighed for at angive slutdato og antal resterende dage. Disse to indstillinger benyttes til at fastlægge, hvilke data der skal med i protokollen. Standardmæssigt er slutdatoen indstillet til "I dag". Antal resterende dage kan indstilles manuelt. Protokollen kan udprintes eller sendes pr. ved hjælp af knappen "Vis udskrift". Man kan også indstille antal resterende dage med knappen "Egenskaber". Ved at sætte flueben ved "Gem indstillinger", gemmes denne værdi som standardværdi for protokollen.

21 Tip: Protokoller med et grønt ikon indeholder foderresultater. Protokoller med et rødt ikon indeholder en oversigt over aktuelle foderindstillinger. Tørstofoptagelse pr. dyr Protokollen "Tørstofoptagelse pr. dyr" giver en oversigt over den samlede tørstofoptagelse pr. gruppe pr. dag med den samlede planlagte og leverede vægt og antallet af dyr den dag. Foderomkostningerne pr. dag beregnes også. Udfodret foderblanding Protokollen "Udfodret foderblanding" giver en detaljeret oversigt over den udfodrede mængde pr. dag pr. gruppe og læssenøjagtigheden (mængde og pris). Fodermiddelforbrug / afvigelse Vinduet "Fodermiddelforbrug /afvigelse" giver en oversigt over det samlede fodermiddelforbrug i en bestemt periode. Fodermidler, der bruges til at lave et premix, er ikke inkluderet i denne protokol. Premix, der bruges som fodermiddel er derimod inkluderet. Gruppeudfodring Protokollen "Gruppeudfodring" ligner protokollen "Udfodret foderblanding", men viser ikke hver enkelt udfodring. Den viser den samlede daglige mængde og også den samlede mængde for den valgte periode. Detaljeret protokol over foderblandinger Protokollen "Detaljeret protokol over foderblandinger" viser en detaljeret oversigt over de aktuelle foderblandinger i TMR Tracker med fodermidler pr. foderblanding. Detaljeret protokol over grupper Protokollen "Detaljeret protokol over grupper" viser en detaljeret oversigt over de aktuelle grupper og foderblandinger pr. gruppe. Læsseprotokol Protokollen "Læsseprotokol" giver en detaljeret oversigt over hvert enkelt læs og udfodring. Læs og udfodringer for hver dag vises. Denne protokol kan benyttes til at få en detaljeret indtryk af læsse- og udfodringsnøjagtigheden.

22 Dataoverførsel e-tracker Ved hjælp af redskabet e-tracker kan dine fodringsresultater sendes til en konsulent, der kan bruge oplysningerne til at rådgive om brug af foderblandinger og fodermidler. I vinduet "e-tracker" kan man vælge en eller flere konsulenter, der skal modtage din fil. I denne liste vises kun de kontakter fra vinduet 'Kontakter', der har flueben i afkrydsningsfeltet "Konsulent". Der er mulighed for at ændre teksten i den besked, der skal sendes til konsulenten. Eventuelt vil man af private hensyn vælge at slette oplysningerne om leverandører eller førere i filen. Send informationen ved at klikke på "OK". Derefter laves en af din standard -klient i Windows. Hovedmenu Hovedmenuen indeholder programindstillinger og funktioner som f.eks. sikkerhedskopi og hjælp Filer Programindstillinger AutoMate Hjælp Filer Menuen "Filer" bruges til at vælge og vedligeholde databasen. Backup database Brug denne funktion til at lave en backup (sikkerhedskopi) af din database, eller sende en backup via til helpdesk. Du kan vælge mellem flere backup-destinationer: Diskettedrev / USB-drev Harddisk / netværk cd-rom Tryk "Næste >" for at lave en backup. Gendan database

23 Denne funktion bruges til at gendanne en database vha. en backup. Vælg en backupfil og destinationen. Når en backup gendannes, vælges den. Advarsel! Denne funktion overskriver din aktuelle database. Data kan evt. mistes. Vælg gård Dette vindue benyttes til at vælge en database. Det er normalt ikke nødvendigt at ændre databasefilen. Brug i stedet funktionerne backup og gendan. Exit Lukker programmet. Hvis det er nødvendigt, opfordrer programmet til, at der laves en automatisk backup. Programindstillinger Menuen "Programindstillinger" indeholder alle indstillinger, der bestemmer hvordan programmet opfører sig. Sprog Brug dette vindue til at vælge sproget, der skal bruges i programmet. Bemærk at navne på fodermidler, grupper og foderblandinger fastlægges af brugeren. De ændres ikke, når der skiftes sprog. Printer Brug dette vindue til at indstille standardprinteren og andre standardindstillinger. og udskriftsvisning - og udskriftsvisning bruges til at indstille standardindstillingerne for forstørrelse og -format. Disse indstillinger benyttes ved visningen af protokoller i TMR Tracker. Sideindstillinger Indstilling af udskriftens kanter. Denne indstilling skal kun ændres, når siderne ikke udprintes rigtigt. Værktøjslinje Brug denne menu til at ændre værktøjslinjen. Her kan man tilføje hyppigt brugte knapper til værktøjslinjen. Denne menu kan også åbnes ved at højreklikke på et tomt sted i værktøjslinjen: Display I dette vindue kan man ændre baggrundsbilledet, baggrundsfarven og animeret timeglas. Backup-indstillinger Brug dette vindue til at konfigurere indstillingerne for den automatiske backup. OBS: Når programmet lukkes, opfordrer programmet evt. til, at der laves en automatisk backup. Hvis du ikke vil opfordres, kan du deaktivere dette ved at sætte flueben ved "Vis ikke dette spørgsmål næste gang". Generelle indstillinger Menuen "Generelle indstillinger" benyttes til at foretage programindstillinger, der har med fodringen at gøre. Flere oplysninger findes i kapitlet Generelle indstillinger.

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af stregkodefil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 5 Indlæsning af datafil i scanneren... 7 Brug af scanneren... 8 Sådan scanner du... 8 Sådan

Læs mere

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af opslagsfil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 4 Indlæsning af datafil i scanneren... 6 Brug af scanneren... 7 Sådan scanner du... 7 Tømning

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Rev. 0 /10.12 Art.Nr Webaccount Dairy Feeder. Rev. 1 / Art.nr

Rev. 0 /10.12 Art.Nr Webaccount Dairy Feeder. Rev. 1 / Art.nr Rev. 0 /10.12 Art.Nr. 99870 Webaccount Dairy Feeder Rev. 1 / 08.13 Art.nr. 102982 Indhold 1. Menu Oversigt... 3 2. Menu Fodringsafsnit... 3 3. Menu Fodermiddel... 5 4. Menu Blandinger... 8 5. Menu Lager...

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Indholdsfortegnelse Om Trio Forvaltning... 3 Download Trio... 3 Opstart af Trio Forvaltning... 3 Hvis du har Trio installeret i forvejen... 4 Hvis du IKKE har Trio

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC...

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC... Manual cloudco HOME 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco HOME...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Installation af Cloudco HOME - Windows...2

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo er et Windows 98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Win7/Win8 program, der kan holde rede på hjemmets, firmaets, foreningens eller skolens inventar

Læs mere

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig.

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. EDUROAM Introduktion Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. Denne guide er lavet til Windows XP - Husk at dit Windows

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

Kom i gang med DANBRO

Kom i gang med DANBRO 1 Indhold... 1 Generelt...2 DANBRO...2 Forkundskaber for at anvende DANBRO...2 Krav til pc...2 Starte DANBRO...2 Installation...3 DANBRO-Manualer...4 Manualer...4 DANBROs Brugergrænseflade...5 Valg af

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER MANUAL TIL OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SAMLING OG TILKOBLING AF SCANNER... 1 1.1 STRØM TIL SCANNER... 2 1.2 TILKOBLING TIL COMPUTER... 2 1.2.1 Tilkobling med Seriel Stik...

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdrivere Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- eller PCLprinterdriveren på Windows-systemer.

Læs mere

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Startvejledning ESET Smart Security leverer avanceret beskyttelse af din computer mod skadelig kode. Baseret på ThreatSense -scanningsmotoren, som

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne

Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Installere Windows Custom PostScript- eller PCL-printerdriverne Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- eller PCL-printerdriveren på Windows-systemer.

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Installations- og brugervejledning. for. HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200

Installations- og brugervejledning. for. HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200 Installations- og brugervejledning for HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200 2008 Tokheim Scandinavia A/S All Rights Reserved INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life

Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life Installation Programmet downloades fra internettet. Åben et netlæserprogram (f.eks. Microsoft Internet Explorer) og indtast denne adresse: www.mibit.dk/oprlife

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt!

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt! Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5 Vigtigt! I forbindelse med installation af dankort terminalen, skal du på den computer hvor dankort

Læs mere

Easy Guide i GallupPC

Easy Guide i GallupPC Easy Guide i GallupPC Version. 6.00.00 Gallup A/S Masnedøgade 22-26 DK 2100 København Ø Telefon 39 27 27 27 Fax 39 27 50 80 Indhold SÅDAN KOMMER DU I GANG MED AT ANVENDE GALLUPPC... 2 TILFØJELSE AF UNDERSØGELSER

Læs mere

Betjeningsvejledning DairyFeeder PDA. Rev. 0 /10.12 Art.Nr En nem fodring på en enkel måde

Betjeningsvejledning DairyFeeder PDA. Rev. 0 /10.12 Art.Nr En nem fodring på en enkel måde Betjeningsvejledning DairyFeeder PDA Rev. 0 /10.12 Art.Nr. 99868 En nem fodring på en enkel måde Dit intelligente vejesystem til en nøjagtig styring af fodringen Rev0, 08.10.2012 Indhold Indhold... 2 Indledning...

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning (til Windows Vista) Version 3.0 Indhold 1. Installation af drivere til Windows Vista...3 1-1. Windows Vista 64 bit... 3 1-2. Windows Vista 32 bit... 7 2. Start af hjælpeprogrammet Opsætning...14 3. Afinstallering...17

Læs mere

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10 TING, DU SKAL GØRE I DAG: Beskyt dig mod nedbrud i Windows 0 Systemgendannelse og Sikkerhedskopiering er to fremragende værktøjer i Windows 0. Brug dem allerede i dag så er din pc rigtig godt beskyttet.

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN,

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, INSITE BULLETIN OM INSTALLATION Side 2: Installation af INSITE Side 7: Fjernelse af INSITE BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, FØR DU HAR LÆST DETTE DOKUMENT.FORKERT INSTALLATION KAN RESULTERE I FEJLBEHÆFTEDE

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

mobile PhoneTools Brugerhåndbog

mobile PhoneTools Brugerhåndbog mobile PhoneTools Brugerhåndbog Indhold Systemkrav...2 Før installering...3 Installering af mobile PhoneTools...4 Installering og konfigurering af mobiltelefon...5 Registrering på Internet...7 Fjerne mobile

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Installationsvejledning Alphacam 2018 R1

Installationsvejledning Alphacam 2018 R1 Installationsvejledning Alphacam 2018 R1 Indholds Fortegnelse Indledning - Generelt...3 Understøttede Windows Versioner...3 Understøttede låstyper i fremtidige versioner...3 Netværks Drivere skal opdateres

Læs mere

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen.

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen. Ewido hed programmet tidligere, nu hedder det AVG Antispyware og er et program, som først og fremmest skal holde trojanske heste ude fra din maskine. Derudover, beskytter programmet dig mod en hel del

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

Brugerdefineret menuer i Access

Brugerdefineret menuer i Access Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Brugerdefineret menuer i Access Denne artikel henvender sig primært til let øvede brugere af Access, der ønsker at komme i gang med at tilpasse egne menuer

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Lynstartvejledning til Powersuite

Lynstartvejledning til Powersuite 2013 Optimer din computer og dens ydeevne med et enkelt kraftfuldt og praktisk program. Download og installation af Powersuite Det er nemt at downloade og installere Powersuite, det tager normalt under

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014 Introduktion Unifaun Online 29-04-2014 2 Indhold 1 Introduktion til Unifaun Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, erklærer som eneansvarlige, at produkterne DTN-10 og DTN-11 er i overensstemmelse med

Læs mere

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Hvis Mac OS X v10.3 eller en nyere version allerede er installeret på computeren: Alt, du behøver at gøre, er at opdatere til Leopard. Se

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Softwareinstallationsvejledning Dansk LB9154001 Indledning Egenskaber P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (kun Windows ) Gør det let at oprette et bredt

Læs mere

Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station

Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station LÆSES INDEN DU GÅR I GANG!! Inden du afleverer din gamle bærbare pc eller får udleveret ny maskine, skal du være opmærksom på flg.: Da alle data fra

Læs mere