Installationsvejledning Family Tree Maker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installationsvejledning Family Tree Maker"

Transkript

1 Side 1 af 10 Først og fremmest tillykke med din nye version, oversat til dansk af undertegnede. Håber du bliver lige så glad for alle dens muligheder, som så mange over hele verden er blevet det. Installation af program. Når du lægger den engelske CD i, skulle installationen starte af sig selv. (Hvis dette er en opgradering fra versionen lige før, er det hele samlet på én CD). Du kan selv vælge, hvor du ønsker (herefter FTM) installeret, men installationen foreslår, at du installerer i C:\Programmer\ 2006, og det følger du blot. Hvis du vælger en anden placering, skal du også rette til denne placering, når det danske sprog skal installeres. Når den spørger om registrering, kan du blot svare, at det gør du senere (der dines et menupunkt til dette i FTM under Hjælp, Registrer ). Når installationen er færdig, er programmet klar, men på engelsk. For at få brugergrænsefladen på dansk, skal programmet være lukket ned. Du åbner filen på den anden CD Setup DK Sprog til FTM 2006 v16 fra CD.exe ved at dobbeltklikke på den, og følger instruktionen den foreslår automatisk C:\Programmer\ 2006, og hvis du ikke har ændret i placeringen af FTM under installationen er det OK, ellers må du selv lige finde den mappe, hvor FTM er installeret i. Resten skulle gå af sig selv, og du kan vælge i slutningen af denne installation at starte FTM op, som nu er på dansk. Opstart af på Dansk Når starter vil den søge din harddisk igennem for en eksisterende familiefil, som ender på FTW. Det kan tage noget tid, og du kan komme ud for, at det ser ud, som om FTM ikke svarer. Men den arbejder Hvis den ikke finder nogen familie fil, kommer der en dialogboks frem med Åben familiefil, hvor du selv skal navigere dig frem til den. Hvis du ikke har lavet nogen, klikker du blot Annuller til denne dialogboks. Hvis du starter helt på en frisk, klikker du derefter på Filer, Ny og der kommer en dialogboks frem, hvor du kan vælge hvor du vil placere din fil, samt hvad den skal hedde. Det er vigtigt, at du her giver den et navn, og klikker Gem. Du har nu en tom, navngivet fil, og hovedparten af menuerne og skærmbillederne er grå. Lige så snart du starter med at taste et bogstav i et navnefelt, ændrer dette sig, og du er nu klar til at gå videre. Indlæsning af egen FTM fil. Det anbefales at du laver en backup af din datafil, før du begynder at bruge den, da FTM konverterer den til det nye fil format, når den læser filen ind første gang. Når filen er indlæst, kan du begynde din fortsatte indtastning, eller kigge på udskrifter mv., men mere herom senere i dette skriv.

2 Side 2 af 10 Indlæsning af fil fra andet program. Skal der læses data ind fra et andet program, skal dette være i GEDCOM format. Det kræver derfor, at du først laver en sådan fil fra dit eksisterende program. Langt hovedparten af de kendte slægtsprogrammer kan lave en sådan fil. Når du har lavet filen, bedes du notere dig, hvad du kaldte den, og hvor du placerede den, da disse informationer skal bruges, når den skal indlæses i FTM. Du bør være opmærksom på, at det kan tænkes, at du har indtastet, og dit program accepteret, nogle indtastninger, som ikke er i overensstemmelse med GEDCOM standarden. Det sker hyppigst omkring datoformater. Du kan få fejl på disse, når de indlæses i FTM, og de skal enten indtastes igen, eller de skal rettes i din GEDCOM fil inden import. GEDCOM filen kan redigeres i enten WordPad eller Word, eller et andet tekstbehandlingsprogram, der håndterer rene tekstfiler. Se endvidere afsnittet sidst i denne vejledning, om 2 indstillinger i FTW.INI, før du importerer din fil. Du starter nu FTM, og kommer til Familievisning. For at indlæse din GEDCOM, klikker du på Filer, Åben familiefil. I det lille vindue, hvor fil typen foreslås at skulle være for Windows og *.FTW, klikker du på den lille pil, og finder formatet for GEDCOM, og lokaliserer derefter din fil. Når den er fundet, klikker du på den, og på Åben, og FTM foreslår selv et filnavn, som du kan ændre eller lade stå, derefter klikker du på Gem. Der åbnes nu en ny dialogboks, og her kan du vælge, hvilke felter, der skal importeres (Fakta at importere). De felter, der er blå kan du ikke fravælge. Hvis der er nogle, der ikke har et navn knyttet til sig, kan der oprettes et nyt navn til disse. Derefter klikkes der på OK. Filen indlæses nu i FTM, og afhængig af størrelsen, kan det tage fra nogle få sekunder til nogle minutter. Når den er indlæst, er der samtidigt lavet en log fil med evt. afvigelser/fejl. Gå den igennem, og overvej, om du vil rette i din GEDCOM, og lave en ny import (slet evt. den/de FTW/FBK filer der er lavet, først, eller kald dem et nyt navn de kan altid omdøbes senere).

3 Side 3 af 10 Kom godt i gang med Nedenstående skal ikke tages for en manual, men er nogle gode råd og vink til indstillinger af dit program. Det er en god idé at gå alle punkterne under Filer, Opsætning af FTM igennem, og indstille disse. Jeg vil efterfølgende gennemgå hver enkelt. Først kommer fanebladet Generelt: Generelt Her bestemmer du, om du vil lave Automatisk backup af din familiefil når du forlader FTM, hvilket er en god ide. Herudover om du vælger Tillad ikke nye filer at have samme navn som eksisterende, så du er sikker på, at der ikke findes 2 filer med samme navn. Punktet Kontroller automatisk for opdatering, når du er på Internettet vil kun virke for brugere af programmet på engelsk. Hvis der kommer opdateringer, kommer der også en ny sprogfil fra mig gratis. Opdateringer er ikke det samme som opgraderinger, da de koster penge Vis startbillede er spørgsmålet, om du vil se det blå reklamebillede ved opstart. Brug FTM klassiske farver er om du vil se FTM i en lys grå eller den klassiske gule.

4 Side 4 af 10 Stamtavle visning Her kan du indstille antallet af generationer, der vises. 5 er optimalt, men du kan vælge mellem 3 og 7 generationer. Lav animering i Stamtavle visning bevirker, at personerne ligesom springer over efterhånden, som du taster dele af deres navn ind fra Indekset. Målesystem Her anbefales det, at du anvender Metrisk da højde og vægt så indtastes i meter og kilo med decimaler. Vær specielt opmærksom på, at du kan indtaste i det metriske system, og så skifte til det Engelske, og så er alle mål i din fil ændret til dette. Specielt anvendeligt, hvis der er amerikanske slægtninge, der skal have besked om mål & vægt for nyfødte Rediger værktøjslinie Det er en god idé at rediger værktøjslinien, der, som standard, ser således ud: Når du markerer en mulighed i venstre side, bliver den lille > -pil tilgængelig og du kan flytte den over til din værktøjslinie. Markerer du en mulighed ovre i højre side, kan du flytte den op eller ned. Indholdet og rækkefølgen bestemmer du selv, og skulle du have gjort noget, du senere fortryder, kan du altid klikke på Gendan, så er du tilbage ved dem, som du ser ovenfor. Læg mærke til den øverste Mellemrum den kan du vælge lige så mange gange, du ønsker, og dermed skabe mellemrum mellem de enkelte værktøjs knapper.

5 Side 5 af 10 Nedenfor er opsætningen af den værktøjslinie jeg foretrækker : Søgning Søg automatisk online, når du er på Internettet betyder, at FTM løbende søger efter informationer, når FTM er åben. Virker bedst, hvis du har ADSL, som jeg har. Inkluder kildeinformation, når du fletter online data betyder, at den kilde du fletter fra kommer med i din fil. Vis resultat ikonet, når kvaliteten er bedre end: Det er ikke værd at se mere end de bedste 5 stjerne og bedre. Når du søger CDer, inkluder. Sker søgningen mere bredt. Dernæst kommer fanebladet Redigering: Fejl der checkes, når data indtastes Her kan du få FTM til at kontrollere de data, du taster ind, så du undgår en data fil, der er fejlbehæftet. Navnefejl sørger for, at alle dele af et navn starter med et stort bogstav. FTM tager selvfølgelig højde for navn med f.eks. de som et mellemnavn med lille.

6 Side 6 af 10 Usandsynl. født, død & dødsdatoer her kontrollerer FTM, at disse datoer ligger indenfor sandsynlige grænser, f.eks. at kvinder ikke er over 50 år, når de føder børn, eller bliver gift før de er 13 år gamle, og en lang række flere sandsynlighedscheck. Den samme kontrol sker ikke i forbindelse med en Gedcom indlæsning, så din fil kan indeholde fejl, som du kan kontrollere via menuen Vis, Rapporter, Datafejl. For mere om denne rapport, se skriftet Gennemgang af rapporter.doc/pdf. Stavekontrol Denne fungerer nu også på dansk, så du kan få stavekontrolleret dine Noter mv. Autofuldførelse Her anbefales kryds i alle felter. Autofuldførelse anvendes af FTM, således at når et Kommentar/sted er indtastet, husker den feltet til næste gang, og når første bogstav bliver tastet i feltet kommer den med forslag til hele teksten. For at komme af med en evt. fejl indtastet tekst, klikkes der på skraldespanden i slutningen af linien. Her kommer så Datoer fanebladet Vis datoformat Under Orden indstiller du om datoformatet skal vises som MDÅ den amerikanske måde eller DMÅ som er den danske måde at vise det på. Bemærk, at det er alle datoer, der vises på den måde. Du skal ikke køre en konvertering eller andet. Der er udelukkende tale om, hvorledes datoen vises!!.

7 Side 7 af 10 Under Stilarter vælger du, om der skal stå f.eks. marts, mar, 03 eller 3 for måneden. Du kan også vælge hvilket tegn, der skal stå mellem dato, måned & år skal det f.eks. være ingenting (mellemrum), eller en - eller en / eller. (punktum). Det er op til dig. Indtast datoformat Under Orden indstiller du hvilket datoformat, du ønsker at indtaste datoer i. Det mest logiske er vel at vælge det samme format, som ovenfor. Dobbeltdatoer Dette gælder overgangen mellem den Julianske og den Gregorianske kalender, hvor der faldt 14 dage ud af kalenderen i marts Sæt derfor skæringsåret til Hvis du ikke ønsker at se disse dobbeltdatoer, kan du f.eks. sætte skæringsåret til 1000, da jeg ikke forventer, at du har forfædre så langt tilbage. Årsintervaller Her bestemmer du, hvorledes det skal se ud, når du anvender års intervaller. Ingen ændring foreslås, men i sidste ende, bestemmer du Her kommer så Navne, titler, SDH fanebladet:

8 Side 8 af 10 SDH står for Sidste Dages Hellige (eller Mormonkirken), og deres Familiegruppeside ser anderledes ud, end den FTM normalt laver, bl.a. er der ikke billeder på. Resten af siden skulle være selvforklarende. Her kommer så fanebladet med Billedkvalitet: Her har du mulighed for generelt at opsætte hvorledes billeder skal gemmes i din fil. Når du lægger billeder ind, har du mulighed for at ændre på ovenstående generelle indstilling. Jeg har mine stående som anbefalet.

9 Side 9 af 10 Her kommer så fanebladet med Referencenumre: Referencenumre Her angiver du, om du ønsker at arbejde med automatiske referencenumre for personer og ægteskaber. De numre programmet tildeler, vil være blå, og dem du selv indskriver (for personer) på Mere om, Herkomst siden vil være sorte o O o De væsentligste indstillinger er nu på plads, og du kan gå i gang med at prøve nogle af programmets muligheder. Vær opmærksom på, at for at du kan se udskrifterne på skærmen, skal der være installeret mindst 1 printer, som er sat til at være standardprinteren. Hvis der ikke er det, kommer der en fejlmelding. Generelle tips & hjælp til at anvende starter altid op med at vise dig familievisning, og den viser dig den persons familievisning, du var på sidste gang, FTM blev lukket korrekt ned. Dette styres i en fil, der hedder FTW.INI, som indholder alle konfigurationsindstillinger for Family Tree Maker, men mere herom senere. Hjælp i bl.a. familievisning Allernederst i familievisningen vises den markerede persons forældre, ligesom du kan se den del af deres fornavne, der er plads til foroven, hvor mange børn der er i dette forhold, samt hvor mange ægteskaber, personen har.

10 Side 10 af 10 Når der klikkes på en menu, erstattes denne linie af en kort hjælp til hvert enkelt menupunkt, og køres pilen ned over de forskellige menupunkter, ændres denne tekst naturligvis. Lader du markøren stå nogle sekunder over et felt på familievisningen, kommer der en lille boble op med hjælp. Baggrundsfarve i træer Baggrundsfarven i de forskellige træer er standard sat til en eller anden farve, og den sluger en masse blæk eller hvad du nu bruger. For at ændre den, går du med det pågældende træ på skærmen ind på Kasse-, linie- & rammemuligheder, klikker på fanebladet Rammer, og der kan farven vælge i højre side, under Baggrundsfarve. Jeg vælger altid Ingen. Bemærk, at dette valg skal foretages for hvert enkelt af de mange mulige træer kan lave. Når først indstillingerne er lavet, gælder de for alle træer indenfor den samme type. Sidemargin i rapporter Disse er standard sat til 2,54 cm. (1 tomme). Disse kan du justere, når hver enkelt rapport er på skærmen. Gå til Filer, Udskriftopsætning (eller på ikonet på værktøjslinien) og der korrigere marginer. FTW.INI filen findes ved at trykke Ctrl+F1 og vælge Avanceret eller ved at klikke på Hjælp, Om Denne fil indeholder stort set alle konfigurations indstillingerne, der gælder for programmet. Det er en tekstfil, som du selv kan rette i, men gør det kun, når du ved, hvad der sker. I en anden vejledning er der mere omfunktionaliteten i denne fil, men for de, der skal importere en GEDCOM fil, er det hensigtsmæssigt, at disse to linier findes i Options sektionen i denne fil, uden et ; semikolon foran. [Options] GedcomSortOnImport=TRUE WFTAddSources=FALSE Rækkefølgen er ikke vigtig, blot linierne er der. Den første sørger for, at personerne sorteres korrekt i importen (specielt børn), og den anden sørger for, at navnet på den fil, der importeres fra, ikke bliver nævnt som kilde for hver eneste person. Hvis det modsatte ønskes, ændres FALSE til TRUE og omvendt. Skulle du få brug for yderligere hjælp, så ligger der en lang række Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ) her:

Family Tree Maker Hints omkring det at lave træer

Family Tree Maker Hints omkring det at lave træer Nærværende vejledning vil omfatte hints til forfædretræ (vifte, standard & vertikalt), efterkommertræ (vifte & standard), timeglastræ (vifte & standard) og alle-i-et træ. Da mange af tingene er identiske

Læs mere

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering I vejledningen er der en kort gennemgang af faciliteterne i Online Kasseregistrering. Yderligere vejledning ligger online på www.o90.dk, (vejledning, Ø90

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk Picasa 3 Vejledning Oktober 2011 www.skive.dk Picasa3 Grundlæggende Indhold PICASA3 GRUNDLÆGGENDE... 1 LIDT OM PICASA3... 2 DOWNLOAD AF PICASA3... 2 INSTALLATION AF PICASA PHOTOVIEWER (FOTOVISER)... 4

Læs mere

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm DESIGN-PARTNER VEJLEDNING af Vivian Høxbro og Jubbe Netterstrøm FORORD 29. april 2014 Design-Partner er udviklet med specielt henblik på den professionelle strikdesigner. Ved hjælp af Design-Partner er

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Side 1 1. INTRODUKTION 3 1.1 Support 3 2. START NETOPWEBS ADMINISTRATIONSMODUL

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 1 1. Indhold 6 2. Log ind til administrationen 7 3. Administrationen forside 8 4. Menu Bjælke 9 4.1 Start 9 4.2 Varekatalog 9 4.2.1 Varegrupper 9 Indsæt ny varegruppe

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk 48,- Kan også bruges til Excel 2000 Avanceret Excel Videre med Start med Windows95 Excel 97 Er summerne ens? www.knowware.dk Palle Grønbæk Videre med Excel 97 Kig lige her F5/F6 åbner/lukker Bogmærker

Læs mere

Tastevejledning Word2000

Tastevejledning Word2000 Tastevejledning Word2000 Indholdsfortegnelse KOM I GANG MED WORD2000... 2 BEGYND PÅ ET NYT DOKUMENT... 2 RET MENS DU SKRIVER... 6 GEM DOKUMENT... 7 HENT DOKUMENT... 11 UDSKRIV DOKUMENT... 12 LUK TEKSTEN...

Læs mere

http://www.knowware.dk

http://www.knowware.dk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis sindstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde I samme menu kan du

Læs mere

Excel 2010 Grundlæggende

Excel 2010 Grundlæggende Excel 2010 Grundlæggende Velkommen på vores Excel Grundlæggende kursus Det er vores håb, at du vil finde dig godt tilrette på kurset, samt du vil få mange gode og konkrete ting med herfra. Du kan være

Læs mere

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk 48,- Kan også bruges til Excel 2000 Avanceret Excel Videre med Start med Windows95 Excel 97 Er summerne ens? www.knowware.dk Palle Grønbæk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt!

DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt! DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt! 2 KORT INTRODUKTION: 6 INSTALLATION: 7 PROGRAMMETS OPBYGNING: 8 DESIGN AF SPØRGESKEMA: 9 ÅBEN SPØRGESKEMA 9 GEM SPØRGESKEMA 9 EKSPORT AF SPØRGESKEMA 9 PRINT

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Side 1

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Side 1 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 4 December 2012 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Side 1 Indholdsfortegnelse 1. VELKOMMEN... 3 1.1 Support... 3 2. OM DET AT BYGGE

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen Version 1.0-2. aug. 2010 Side 1 af 43 Denne manual et opslagsværk over de mest almindelige funktioner som du som bruger kommer ud for. Den gennemgår de IT systemer

Læs mere

Start med Excel 2000

Start med Excel 2000 Start med Excel 2000 Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menuen Vis indstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde

Læs mere

Mindmapping med FreeMind. En Introduktion til programmet FreeMind

Mindmapping med FreeMind. En Introduktion til programmet FreeMind En Introduktion til programmet FreeMind Jan Leffers 2006 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Hvad er et mindmap...2 Mindmap guidelines...3 Download og installation...3 Kom hurtigt i gang...4 Det første

Læs mere

Start med Excel 2000. www.knowware.dk www.knowwareglobal.com. KnowWare

Start med Excel 2000. www.knowware.dk www.knowwareglobal.com. KnowWare 2 KnowWare Start med Excel 2000 Palle Grønbæk, partner@email.dk 1. udgave, 1. oplag, nov. 1999 ISBN 87-90785-31-2 Copyright 1999 forfatter og KnowWare, mm@knowware.dk Printed by OTM in Denmark 1999 Published

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

http://www.knowware.dk

http://www.knowware.dk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis sindstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde I samme menu kan du

Læs mere

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 6. udgave November 2008. FirstClass version 9.1, dansk

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 6. udgave November 2008. FirstClass version 9.1, dansk Begyndervejledning - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende 6. udgave November 2008 FirstClass version 9.1, dansk UNI C SkoleKom Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf. 35878889 Om SkoleKom... 2 1.1

Læs mere