Diginor Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Diginor Brugervejledning"

Transkript

1 Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde kan godt have flere biler. 1 bil kan kun have 1 ejer, men på arbejdskortet kan betaleren ændres f.eks. i (forsikringssager). Og så kan en bil selvfølgelig skifte ejer. Oprettelse af en ny kunde foregår ved at trykke på knappen ny. Indtast herefter telefonnummeret i feltet telefon, og tryk på knappen ENIRO programmet vil nu selv via Krak / Eniro hente personoplysninger som findes tilgængelige. Kan Eniro ikke slå kunden op oprettes kunden manuelt. Start med at udfylde feltet Kundenr : Kundenummeret skal være unikt, så normalt bruges f.eks. telefonnummer som kundenummer, Udfyld selv resten efter behov og tryk GEM. Opret Bil Vi har nu fået oprettet en kunde, som det kan ses på billedet, har vi kunden Peter Jensen Men som det også kan ses, har Peter Jensen endnu ikke nogen bil, så vi vil nu oprette en bil til kunden. Dette gøres ved at klikke på NY BIL nederst til venstre og fanebladet biler åbner.

2 Man vil nu få et billede magen til billedet til venstre. Hvis man har modulet bil opslag, indtastes bilens registreringsnummer, og klik på knappen til venstre så bliver alle bilens data indlæst inkl. Stelnummer. Har man ikke modulet kan det gøres på følgende måde: Start for en god ordens skyld med at indtaste bilens registreringsnummer, og tryk herefter på knappen Autodata. En af de mange fordele med Diginor er, at man har mulighed for at trække reservedele fra Grossisternes Online reservedelskatalog og direkte ind på arbejdskortet på den pågældende bil. For at kunne gøre dette skal systemet vide nøjagtigt hvilken bil/model der arbejdes på. Det er desværre ikke pt. muligt at lave direkte opslag på registreringsnummeret, men vi håber på en snarlig løsning på dette problem. Så derfor skal vi lige pt. en lille omvej. Tryk på knappen Autodata. Vælg herefter fanebladet Via Typegodkendelsesnr Vi skal nu have fundet bilens typegodkendelsesnr. I toppen af skærmen er der et Ikon / billede hvor der står Biltorvet. Tryk på dette og du vil blive sendt til biltorvet.dk. I venstre side ca. 5 cm. fra toppen står der Min bil, tryk på det. Du har nu mulighed for at indtaste bilens registreringsnummer, og tryk herefter på søg. Du vil nu skulle indtaste en 5 cifret kode. Kan du ikke læse hvad der står så bare tryk fortsæt indtil det kan læses. Når du kan se hvad der står så indtast koden og tryk fortsæt Man vil nu se alle bilens registreringsoplysninger, og hvis man klikker typegodkendelses-nummeret vil det nu blive kopieret op under print knappen, hvorefter man kan markere det med musen og trykke CTRL C, Hop herefter over i Diginor igen og tryk CTRL V i Typegodkendelsesnummer og tryk herefter Søg. Fremkommer oplysningerne ikke med det samme, så prøv lige at markere Gule Plader og tryk søg. Når der fremkommer en bil i vinduet i bunden, dobbeltklikker man på bilen, og man vil nu komme tilbage til billedet øverst på denne side, dog med alle bilens typeoplysninger indtastet. Udfyld selv resten efter behov og husk at trykke Gem og Gem Kundens bil er nu oprettet.

3 Opret Arbejdskort Vi har nu en kunde, med en bil, så nu kan vi oprette et arbejdskort. Har man stadig åbnet kunder, vælger man den rigtige kunde, og trykker herefter på fanebladet Arbejdskort. Har man allerede lukket alle vinduer så tryk på arbejdskort i toppen, og vælg nyt. Start med at indtaste registreringsnr. i feltet Registreringsnr. og tryk på TAB, og systemet finder bil og kunde. Har man ikke regnr. indtastes telefonnr. i feltet Kundenr., herefter vises kun denne kundes biler når der trykkes på pilen ved regnr. Har man kun navnet på kunden trykkes på pilen ved kundenr. så er det muligt at søge kunden på navn, eller Søg bredt evt. på adresse. Udfyld efter behov felterne i toppen, vi er nu klar til at bestille reservedele. Tryk på knappen et Grossist link, og man vil nu blive sendt direkte til Reservedelskataloget. Kataloget starter med at fortælle hvad det er for en bil der bestilles reservedele til. Køb de reservedele der skal bruges, og luk reservedelskataloget når man er færdig. Import til arbejdskortet er betinget af grossist valg. For Auto-G, CAC og FTZ her klikker man på den aktuelle hent knap. Mekonomen og Slagelse Autodele importerer automatisk til det aktive arbejdskort. Skal man have varer på arbejdskortet fra eget lager, så indtast varenummeret eller tryk på knappen varer og vælg de ønskede produkter. Tryk på TAB for at navigere ud af linjen, eller ENTER for at springe ned til næste linje. Hvis man ønsker at ændre på rækkefølgen af linjerne, markeres en linje og flyttes op eller ned ved hjælp af op/ned pilene ved siden af slet knappen. Har man en stregkode læser installeret kan varer indlæses direkte via kodelæseren. Arbejdsløn oprettes i Varekartoteket som en Vare evt. et varenummer for hver medarbejder. DTC - her kan medarbejderen så løbende påførte timer der er brugt på bilen, og når arbejdet er færdigt, og listen med timer kan godkendes, trykkes der påfør, og timerne vil nu bliver overført til arbejdskortet med beløb. Tidsstyring kan også udføres med stregkodelæser, se separat vejledning. Der skal ligeledes en beskrivende tekst på arbejdskortet. Tryk på knappen find tekst, og find en passende tekst. Er listen tom oprettes der en ny, ved at trykke på ny. Indtast et nummer f.eks. 0001, Indtast titel: Service 1, Indtast en tekst: Feks Km Eftersyn udført efter producentens forskrifter, og tryk Gem Det er nu være muligt at dobbeltklikke på Service 1, og teksten vil nu bliver overført til arbejdskortet. Efter alle rettelser på arbejdskortet trykkes der på GEM. Hvis der i opsætningen er valgt Husk km. vil der komme en pop up meddelelse hvis kilometerstanden ikke er udfyldt.

4 Basis 1: For at afslutte arbejdskortet og gøre det til en faktura, markeres kortet i oversigten og der trykkes på bogfør. På oversigten Fakturerede markeres fakturaen og der trykkes på betalt når den er betalt. Det gøres af hensyn til skyldnerliste og kontoudtog udskrifterne. Basis 2 3 & 4: For at afslutte arbejdskortet og gøre det til en faktura, markeres kortet i oversigten og der trykkes på afslut, på fanen afsluttede arbejdskort vælges overfør til økonomiprogram. Den videre arbejdsgang er afhængig af det aktuelle program.

5 Kalenderfunktion: Diginor er udstyret med en kalender, så man hurtigt og let kan planlægge ugens forløb på værkstedet. Vi går nu ud fra der er oprettet medarbejdere, værkstedslokationer, og standardtekster. Ellers opret dem i standardmenuen, som beskrevet i installationsvejledningen. Vi skulle nu være klar til at tage kalenderen i brug. Tryk på kalender i toppen. Det første der vises er dagens kalender. For at vælge en fremtidig dato, klik foran dagen i dag øverst, herefter vises en månedskalender, klik på datoen, og dagskalenderen viser den valgte dag. For at komme tilbage til i dag klikkes samme sted og vælg dags dato. Øverste til venstre er der mulighed for at rette kalenderopdelingen, time, ½ time osv. (Ret efter ønske) Ret også start og sluttidspunkt med pilene. Tryk på NY for at oprette en kalender aftale, eller klik i feltet under en medarbejder og træk aftalen til slut tidspunktet. Højre klik og vælg ny. Vælg Kundenr., Regnr. Opret et arbejdskort, ved hjælp af den blå trekant. Hvis der allerede er oprettet et arbejdskort på bilen, spørger programmet om man vil fortsætte med dette, eller oprette et nyt. Indtast en overskrift. (Hvis der er valgt en bil vil biloplysningerne stå som overskrift Indtast start/slut dato. Er det den 25. i samme måned skrives der bare 25. Indtast herefter start og sluttidspunkt. Vælg en lokation og en medarbejder og tryk OK Herefter vil jobbet være oprettet i kalenderen. Fra dagskalenderen kan dobbeltklikke på en aftale, og aftalen bliver atter vist, som ovenstående billede ved at klikke på den blå trekant åbnes arbejdskortet, og så er vi i gang.

6 Opretter man løbende arbejdskort/aftaler i sin kalender, vil man her let kunne få et overblik over hvor når der er huller i løbet af ugen. OBD2 er slet og ret en liste over P & U - OBD2 Koder. God fornøjelse. Kontakt til Diginor Fax Mobil Albin: mail: Mobil Rolf: mail:

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i DIGINOR BASIC 1 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

TOLERANCE KUNDESTYRING

TOLERANCE KUNDESTYRING TOLERANCE KUNDESTYRING Dansk brugervejledning 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 1. Kunde... 4 2. Kunde-bil... 5 3. Arbejdssag... 6 4. Tilbud... 7 5. Faktura... 8 6. Historik / medarbejder... 9 7.

Læs mere

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning Vejledning DDB DATA ApS Telefon: 58 30 32 00 - www.ddb-data.dk Side 1 Installation Programmet kan hentes på følgende adresse. http://www.ddb-data.dk/ls-pbs-bestilling Når siden vises denne vejledning og

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Webshop Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Side 1 af 44 Indeks Indeks... 2 Installation af webshop modulet... 4 Varer... 5 Kategorier... 5 Oprettelse af kategorier... 5 Oprettelse af

Læs mere

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX D D B D A T A A P S W-PBS PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX W-PB S PBS BETALINGS SERVIC E - VERSION 3.XX I N D H O L D Installation af W-pbs 4 Gennemgang af installationen 4 Opdatering af programmet 5

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Mamut Stellar efaktura

Mamut Stellar efaktura Mamut Stellar efaktura Med Mamut Stellar e-faktura er det muligt at afsende og modtage e-fakturaer fra det offentlige og private virksomheder med GLN nummer (tidligere EAN-lokationsummer) via OIOSI eller

Læs mere

For at kunne anvende tidsregistrering med scanner skal der foretages og/eller tjekkes en del opsætning i systemet.

For at kunne anvende tidsregistrering med scanner skal der foretages og/eller tjekkes en del opsætning i systemet. Tidsregistrering med scanner I dette dokument beskrives løsningen, hvor montøren scanner sin tid ved hjælp af stregkoder via en PC, som er opsat på værkstedet. De indscannede data havner i en tidsregisteringskladde,

Læs mere

WinPLC Fodterapi. Manual

WinPLC Fodterapi. Manual WinPLC Fodterapi Manual V1.0 juli 2011 Indhold 01. WinPLC Fodterapis opbygning... 3 02. Patientsøgning... 4 03. Stamkortet... 5 04. Notater/dagens tekst... 6 05. Medicinkort... 7 06. Diagnoser... 8 07.

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Vejledning Finans & Debitor

Vejledning Finans & Debitor Vejledning Finans & Debitor Økonomisystemets opsætning og indstillinger 4 Kontoplan... 5 Alternativ kontoplan... 6 Indstillinger... 6 Nummerserie... 7 Aktuelt regnskabsår... 7 Kladder... 7 PBS... 8 Opsætning

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

Vejledning til Kreditormodulet

Vejledning til Kreditormodulet Vejledning til Kreditormodulet Indhold Indstillinger vedr. kreditormodulet.... 3 Opsætning af Bank... 4 Oprettelse af kreditor... 4 Oprettelse og bogføring af købs faktura... 5 Bogførte købs bilag - oversigt...

Læs mere

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 1 1. Indhold 6 2. Log ind til administrationen 7 3. Administrationen forside 8 4. Menu Bjælke 9 4.1 Start 9 4.2 Varekatalog 9 4.2.1 Varegrupper 9 Indsæt ny varegruppe

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 INTRODUKTION Tilpas DANLET til din virksomhed Genvejstaster i DANLET Værktøjspanel Password Nye opdateringer af DANLET programmet Kom i gang med DANLET HOVEDMENU

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får

Læs mere

Brugervejledning for v5.0 til administratorer

Brugervejledning for v5.0 til administratorer Brugervejledning for v5.0 til administratorer Version pr 20111206 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Kom godt i gang med Fakturering

Kom godt i gang med Fakturering Kom godt i gang med Fakturering Dette hæfte er en introduktion til Fakturering. Fakturering udgør sammen med Bogføring og Status- og efterposteringer registreringsdelen i DLBR ØkonomiIT på pc. Endvidere

Læs mere

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering I vejledningen er der en kort gennemgang af faciliteterne i Online Kasseregistrering. Yderligere vejledning ligger online på www.o90.dk, (vejledning, Ø90

Læs mere