Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011"

Transkript

1 1 Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Salg af Ford Thunderbird: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt bilen er erhvervet i spekulationsøjemed. Med henvisning til opgavens oplysninger om, at Brian Bendtsen forventede en pæn fortjeneste i forbindelse med et videresalg samt den korte besiddelsestid bør det konkluderes, at dette er tilfældet ud fra en teoretisk vurdering. Hertil bemærkes, at skattemyndighederne formentlig i praksis vil forholde sig skeptiske over for et sådant spekulationssynspunkt. Det bør herefter angives, at Brian Bendtsen i forbindelse med salget konstaterer et fradragsberettiget tab på kr , idet istandsættelsesudgiften anses som et tillæg til anskaffelsessummen, jf. SL 5. Tabet kan fratrækkes i den skattepligtige indkomst, jf. PSL 3 e.c. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 486 f. samt p. 200ff. Sponsorat: Det bør af besvarelsen fremgå, at reklameudgifter, herunder sponsorater, er fradragsberettigede med hjemmel i LL 8, stk. 1. Det bør ligeledes fremgå, at betingelsen for at opnå fradrag for udgiften til et sponsorat er, at bidragsyderen Høj Autoværksted ApS objektivt set kan have en forventning om via sponsoratet at opnå en reklameværdi, der tilnærmelsesvis modsvarer sponsoratets størrelse. En konkret vurdering bør føre til at anse sponsoratet på kr for fradragsberettiget, hvilket bl.a. kan begrundes med, at fodboldklub og autoværksted er hjemmehørende i samme by, hvorfor værkstedets logo på spilletøjet må forventes at blive set af potentielle kunder. Konklusionen er herefter, at Høj Autoværksted kan fratrække de kr i medfør af LL 8, stk. 1. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p Aftalen med Carl Cove: Der lægges i opgaven op til en diskussion af de beskatningsmæssige konsekvenser af vennetjenester. Det bør således konstateres, at der er tale om en aftale om udveksling af gensidige ydelser, ligesom det bør konstateres at ydelserne ligger inden for de impliceredes erhverv. Da Brian Bendtsen udfører reparationen af Carl Coves gearkasse får han tilgodehavende på Carl Cove bestående i et stykke malerarbejde til en værdi af kr Kr skal på den baggrund indtægtsføres hos Brian Bendtsen i 2009, hvor arbejdet med gearkassen udføres, jf. SL 4. Beløbet henføres til beskatning som personlig indkomst, jf. PSL 3. Den gode besvarelse indeholder en drøftelse af, hvilke beskatningsmæssige problemer der indtræder som følge af den manglende udførelse af malerarbejdet.

2 2 Det bør formentlig konkluderes, at kr kan fratrækkes i Brian Bendtsens indkomstopgørelse ud fra et driftstabssynspunkt, jf. SL 6 a. Carl Cove skal på den anden side beskattes af værdien af reparationen af gearkassen udgørende kr i Beløbet må vel nærmest betragtes som en skattepligtig gave, jf. SL 4, da Carl Cove i strid med parternes aftale ikke udfører malerarbejdet. Beløbet beskattes i den personlige indkomst, jf. PSL 3. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 176ff. Spørgsmål 1.2: Kiropraktorbehandling: Høj Autoværksted ApS betaling af Brian Bendtsens udgifter til kiropraktorbehandling udgør et økonomisk gode og skal derfor som udgangspunkt beskattes, jf. SL 4. Besvarelsen bør dog indeholde en stillingtagen til, hvorvidt godet er omfattet af LL 30 om skattefri arbejdsgiverbetalte sundhedsydelser. Dette afhænger dels af om der foreligger en lægehenvisning til behandling og dels af, om udgiften er afholdt som led i autoværkstedets generelle personalepolitik, jf. LL 30, stk. 3 og 4. Af opgavens oplysninger fremgår umiddelbart, at Brian Bendtsen har fået en henvisning til kiropraktisk behandling af sin læge. Det fremgår videre af opgaveteksten, at betalingen ikke udgør et led i autoværkstedets generelle personalepolitik hvorfor konklusionen er, at betingelserne i LL 30 for skattefrihed ikke er opfyldt og at der derfor udløses en beskatning hos Brian Bendtsen af de kr Afgørende for besvarelsens kvalitet er dog navnlig, at problemstillingen identificeres, diskuteres og at der anvises en løsning. Det kan ikke anses for en fejl, at inddrage LL 16, stk. 3 (bagatelreglen) i denne sammenhæng. Reglen må dog afvises med henvisning til, at betalingen ikke i overvejende grad må anses for sket af hensyn til Brian Bendtsens arbejde. Udgiften på kr kan Høj Autoværksted fratrække i indkomstopgørelsen som en driftsomkostning, jf. SL 6 a. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 311 f. og p Hjulløfteren: Der er tale om en investering i et anlægsaktiv, og anskaffelsessummen på kr kan Høj Autoværksted ApS afskrive efter afskrivningslovens kapitel 2. Besvarelsen bør indeholde en angivelse af, at afskrivningerne først kan påbegyndes i indkomståret 2010, hvor hjulløfteren bliver leveret, jf. AFL 3. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 453ff. Opsigelsen:

3 3 Der lægges i opgaven op til en afgrænsning mellem de skattepligtige indtægter omfattet af SL 4 og de skattefri indtægter omfattet af SL 5. De kr , som Brian Bendtsen modtager ved dommen afsagt den 5. februar udgør den løn, som han havde krav på i opsigelsesperioden og skal derfor beskattes, jf. SL 4. Beløbet henføres til den personlige indkomst, jf. PSL 3. Beskatningen må som udgangspunkt ske i udbetalingsåret d.v.s. i Den gode besvarelse indeholder dog en diskussion af, hvorvidt det er muligt at tilbagefordele beløbet, således at beskatning i stedet sker i 2010, hvor Brian Bendtsen havde ret til beløbet. En række betingelser må i givet fald være opfyldt. Der henvises herom til LV , afsnit A.B.1.1. For så vidt angår de kr , som Brian Bendtsen modtager som følge af uberettiget afskedigelse, kan der næppe anvises en entydig løsning på hvordan de skal behandles i skattemæssig henseende. Det kan således hævdes at der er tale om en tortlignende godtgørelse, der i givet fald vil være skattefri, jf. SL 5. Det kan på den anden side også hævdes at der er tale om en form for fratrædelsesgodtgørelse omfattet af LL 7 U, hvilket indebærer, at Brian Bendtsen skal beskattes af den del af godtgørelsen, der overstiger kr d.v.s. kr Beløbet medregnes i givet fald i den personlige indkomst, jf. PSL 3. Afgørende er ikke så meget hvad den studerende når frem til men derimod, at den studerende identificerer problemstillingen. Høj Autoværksted ApS kan fratrække lønefterbetalingen på kr , jf. SL 6 a. Beløbet fratrækkes i Om godtgørelsen på kr tillige kan fratrækkes beror på en konkret vurdering. Imod fradragsret kan anføres, at godtgørelsen til dels mister sin pønale karakter, hvis fradragsret indrømmes, jf. TfS 2004, 163 H. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 227, p. 306f. samt p. 327ff. /August 2011 Malene Kerzel

4 4 Opgave 2 Spørgsmål Aktiehandel Næring Det bør drøftes, om Bernhard Bohn er næringsdrivende med aktiehandel grundet sin omfattende handel med aktier. Det bør klart konstateres, at Bernhard Bohn ikke opfylder betingelserne herfor, idet navnlig den professionelle tilknytning mangler. Litt.: SR 1, 5. udg., p Salg af tegningsrettigheder Det bør være angivet, at tegningsrettigheder til aktier er omfattet af ABL, jf. ABL 1, stk. 4, hvorfor Bernhard Bohns afståelse heraf skal beskattes efter ABL 25. Tegningsrettighederne anses for anskaffet til 0 kr., og avancen opgøres efter aktie for aktie-metoden. Bernhard Bohns avance opgøres herefter til kr., der medregnes ved opgørelse af aktieindkomsten, jf. PSL 4 a, stk. 1, nr. 4. Litt.: SR 1, 5. udg., p. 559 f. og p Gaveoverdragelse af aktier Det bør være angivet, at gaver mellem ægtefæller ikke udløser gaveafgift eller beskatning hos modtageren, jf. BAL 22, stk. 2 og SL 4. Det bør samtidig være angivet, at gaveoverdragelsen ikke udløser avancebeskatning hos overdrageren, men at modtageren, dvs. Christa Bohn, i stedet succederer i anskaffelsessum etc., jf. KSL 26 B. Den gode besvarelse nævner, at samlivet i skattemæssig henseende først ophører med udgangen af det indkomstår, hvor samlivet ophører, jf. KSL 4, stk. 3. Litt.: SR 1, 5. udg., p. 423 og p. 815 f Christa Bohns aktiesalg Christa Bohns aktieafståelse i december 2009 udløser aktieavancebeskatning. Avanceopgørelse sker efter gennemsnitsmetoden, idet Christa Bohn succederer i Bernhard Bohns anskaffelsessum. Opgørelse foretages således, jf. ABL 26: Afståelsessum: nom kr. kurs 300 Anskaffelsessum: 2008 nom kr. kurs 200: Anskaffelsessum: 2009 nom kr. kurs 300: Samlet anskaffelsessum nom kr kr kr kr kr. Anskaffelsessum for solgte nom : / af kr. Avance kr kr.

5 5 Beløbet medregnes ved Christa Bohns opgørelse af aktieindkomst for 2009 jf. PSL 4 a, stk. 1, nr. 4. Litt.: SR 1, 5. udg., p Spørgsmål Afskedigelse Løn i opsigelsesperiode og fratrædelsesgodtgørelse Det bør være angivet, at Bernhard Bohns løn i opsigelsesperioden i alt kr er skattepligtig indkomst efter SL 4 a, uanset om der foreligger en samlet udbetaling uden tilsvarende arbejdsforpligtelse. Beløbet medregnes ved opgørelsen af den personlige indkomst jf. PSL 3, stk. 1. Det bør samtidig være angivet, at fratrædelsesgodtgørelsen på kr. i princippet er omfattet af LL 7 U, stk. 2. Dette indebærer, at godtgørelsen alene medregnes ved indkomstopgørelse i det omfang, den overstiger kr. jf. LL 7 U, stk. 1. Besvarelsen bør indeholde en stillingtagen til parternes aftale, hvorefter der i stedet for udbetaling af løn på kr. udbetales løn på kr. og fratrædelsesgodtgørelse på kr. Besvarelsen bør med henvisning til LL 7 U, stk. 1, 3. pkt., konkludere, at godtgørelsen på de kr. skal beskattes efter SL 4a. Evt. kan dette også begrundes med, at indkomstafkaldet ikke bør anerkendes, da dette er sket efter, at der er opnået et retligt krav. Det fulde beløb beskattes som personlig indkomst jf. PSL 3, stk. 1. Litt.: SR 1, 5. udg., p. 160 f., 327., p. 494 f Bernhard og Christa Bohns skilsmisse Det bør være angivet, at der er fradrag for løbende bidrag til fraskilt ægtefælle, selvom bidragsforpligtelsen ikke fremgår af ægteskabslovgivningen, men påtages frivilligt jf. LL 10. Fradragsretten omfatter det fulde aftalte bidrag uanset bidragets størrelse, medmindre det er berettiget at antage, at bidraget reelt set udgør et krav afledt af ægtefælleskifte. Opgavens oplysninger giver ikke grundlag for at frakende fradragsretten. Endelig må det være angivet, at fradraget forudsætter, at bidragene er betalt, hvorfor fradragsbetingelserne ikke er opfyldt for de ikke betalte bidrag for månederne oktober, november og december Litt.: SR 1, 5. udg., p. 828 f Bernhard Bohns subjektive skattepligt Besvarelsen bør indeholde en nærmere stillingtagen til Bernhard Bohns fraflytning til Frankrig i Det bør være angivet, at Bernhard Bohn bevarer sin bopæl og dermed sin fulde skattepligt frem til 1. juli 2010, selv om Bernhard Bohn har lejet en lejlighed i Frankrig. Det bør udtrykkeligt være anført, at den omstændighed, at den hidtidige bolig er udbudt til salg, ikke i sig selv er tilstrækkelig til bopælsopgivelse. Denne foreligger i stedet pr. 1. juli 2010, hvor Bernhard Bohn udlejer sin villa på en uopsigelig 4-årig lejekontrakt, jf. KSL 1, stk. 1, nr. 1. Besvarelsen bør angive den såkaldte 3-års regel, hvorefter udleje af hidtidig bolig på mindst 3 års uopsigelighed indebærer bopælsopgivelse og dermed ophør af fuld

6 6 skattepligt. Den gode besvarelse oplyser, at Bernhard Bohns skattepligt frem til 1. juli 2010 opgøres efter PSL 14 ved omregning efter stk. 1 eller ved nedsættelse efter stk. 2. Litt.: SR 1, 5. udg., p. 757 ff. og p. 751 f Begrænset skattepligt Det bør være angivet, at Bernhard Bohn er begrænset skattepligtig af indtægter ved udleje af villaen, jf. KSL 2, stk. 1, nr. 5. Ved opgørelse af den begrænsede skattepligtige indkomst kan fradrages udgifter, der relaterer sig til den begrænsede skattepligtige aktivitet og i øvrigt er fradragsberettigede, jf. KSL 2, stk. 3. Herefter kan følgende udgifter fradrages som driftsomkostninger efter SL 6: Vand, varme, el: kr. Ejendomsskatter: kr. Ligeledes kan udgiften på til udbedring af tag fratrækkes om en vedligeholdelsesudgift og renteudgifterne på kr. fratrækkes. Den meget gode besvarelse anfører, at der i praksis er etableret en tommelfingerregel, der indebærer, at lån inden for 80 % af ejendomsværdien anses som vedrørende ejendommen. Endelig bør være angivet, at der ikke er fradrag for udgifterne til betalte ægtefællebidrag for månederne, juli, august og september 2010, idet Bernhard Bohn ikke er fuld skattepligt til Danmark, og idet disse fradrag ikke relaterer sig til en begrænset skattepligtig aktivitet. Litt.: SR 1, 5. udg., p. 785 ff. August 2011 Jan Pedersen

Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse

Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Værktøj: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt Jacob Just skal beskattes af værdien af værktøjet. Det bør af besvarelsen

Læs mere

Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011

Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011 1 Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Sundhedstjekket: Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, hvorvidt Dorte Drejer skal beskattes af værdien af sundhedstjekket.

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier 1 RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Multimedier Anders Ahler Det bør indledningsvis fastslås, at fastlæggelsen af de beskatningsmæssige konsekvenser må ske under anvendelse af

Læs mere

Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14

Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14 Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Køb af hårprodukter Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, hvorvidt Carina Clarks skal beskattes af den rabat, som hun opnår

Læs mere

Vejledende besvarelse opgave 1

Vejledende besvarelse opgave 1 1 Vejledende besvarelse opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning Anders Avn Besvarelsen må indeholde en begrundet redegørelse for beskatningen af den modtagne erstatning på grundlag af SL 4-5. Det bør angives,

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2013. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2013. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2013 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Lottogevinst Det bør være angivet, at lottogevinsten på 2.5 mio. kr. er omfattet af SL 4 litra f om gevinster ved spil og

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016 Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Befordringsfradrag Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Hanne Høj i 2014 kan opnå fradrag for befordringsudgifter

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Skituren til Schweiz

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Skituren til Schweiz 1 Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Skituren til Schweiz Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Grethe Gath og Thyge Thorn af skituren

Læs mere

Rettevejledning Skatteret I E 14

Rettevejledning Skatteret I E 14 1 Rettevejledning Skatteret I E 14 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Deltagelse i Marselisløbet Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, hvorvidt Frederik Frier skal beskattes af den økonomiske fordel, han opnår

Læs mere

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse:

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse: 1 RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Dobbelt husførelse: Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Annika Arndal kan opnå fradrag for sine merudgifter til dobbelt

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 1 Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Udgifter til alkoholafvænning: Der lægges op til en diskussion af dels, hvorvidt Bjørn Busk skal beskattes af udgiften til alkoholbehandling

Læs mere

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning a) Beskatning Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for, hvorledes de pådømte erstatningskrav beskattes. Redegørelsen foretages

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 1 RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Værktøj Det er i opgaven oplyst, at erhvervelsen af værktøjet var nødvendigt for Anders Albertsen til bestridelsen af arbejdet. Uanset at formodningen

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2002

Rettevejledning sommereksamen 2002 1 Rettevejledning sommereksamen 2002 Opgave 1 Opsigelsen: Spørgsmålet vedrører afgrænsningen af LL 7 U. Anne Albertsen modtager således en fratrædelsesgodtgørelse fra sin hidtidige arbejdsgiver, der udbetales

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2009

Rettevejledning sommereksamen 2009 1 Rettevejledning sommereksamen 2009 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Underholdsbidraget: Opgaven lægger indledningsvis op til en drøftelse af de beskatningsmæssige konsekvenser af den aftale, som Berit og Christian

Læs mere

Rettevejledning vintereksamen 2009

Rettevejledning vintereksamen 2009 1 Rettevejledning vintereksamen 2009 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Avisabonnement Der lægges op til en afgrænsning mellem de fradragsberettigede driftsomkostninger og de ikke fradragsberettigede private udgifter.

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2008

Rettevejledning sommereksamen 2008 Rettevejledning sommereksamen 2008 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Opgivelse af fuld skattepligt: Anders Astrups skattepligt til Danmark ophører den 1. januar 2007, hvor den private bolig samt aktierne i Bourgogne

Læs mere

SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Studierejse Anders Amstrup Besvarelsen bør indeholde en stillingtagen til, hvorvidt udgiften på i alt kr. 24.000 til deltagelse i studierejsen

Læs mere

Eksamen Skatteret I F 2003. Vejledende problemformulering. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Showet En aften med Sylvia. a) Selvstændig virksomhed

Eksamen Skatteret I F 2003. Vejledende problemformulering. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Showet En aften med Sylvia. a) Selvstændig virksomhed 1 Eksamen Skatteret I F 2003 Vejledende problemformulering Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Showet En aften med Sylvia a) Selvstændig virksomhed Det bør diskuteres, om indkomsten fra showet udgør en lønindkomst

Læs mere

Rettevejledning omprøve E 2008

Rettevejledning omprøve E 2008 1 Rettevejledning omprøve E 2008 Opgave 1 Maleriet: Det bør diskuteres, om maleriet kan anses for en skattefri lejlighedsgave for Anders Anker, eller om der i stedet er tale om en skattepligtig gave omfattet

Læs mere

Rettevejledning omprøve F 2008

Rettevejledning omprøve F 2008 Rettevejledning omprøve F 2008 Spørgsmål 1.1 Studierejsen Spørgsmålet lægger op til en diskussion af, hvorvidt de ansatte i 3 x A skal beskattes som følge af deltagelsen i studierejsen til San Francisco.

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2014 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Arveforskuddet Det bør af besvarelsen fremgå, at arveforskud sidestilles med gaver, jf. BAL 22, stk. 3. Der skal derfor som

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: 22. august 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015

Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015 1 Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Løn Bertram Andersen Der lægges op til en drøftelse af dels, om KSL 5, stk. 3 finder anvendelse på den beskrevne situation og dels, om

Læs mere

Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018

Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018 1 Opgave 1 Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018 Spørgsmål 1.1 Salg af barrer Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Alberte Amvig skal spekulationsbeskattes i forbindelse med salget

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014

Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014 Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Merudgifter til arbejdsværelse i hjemmet Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Hans Hjulmand kan fratrække sine merudgifter til arbejdsværelse

Læs mere

Rettevejledning Skatteret 1 Ordinær eksamen

Rettevejledning Skatteret 1 Ordinær eksamen 1 Rettevejledning Skatteret 1 Ordinær eksamen Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Befordringsfradrag Det bør indledningsvis anføres, at Rasmus Ræs har lønmodtagerstatus i forhold til sit arbejde på Johns Garage A/S,

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret E 18. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Aftalen om lønnedgang

Vejledende besvarelse Skatteret E 18. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Aftalen om lønnedgang Vejledende besvarelse Skatteret E 18 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Aftalen om lønnedgang Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt den mellem Max Morelli og Christine Cordsen indgåede aftale om lønnedgang på

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Opgave 1 Vejledende besvarelse Spørgsmål 2.1. Influenzavaccination Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, dels om Jane Jels skal beskattes af værdien af influenzavaccinationen, og dels om Kvik Revision

Læs mere

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014 VEJ nr 9945 af 24/11/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Beklædningsgodtgørelsen: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt Berit Busk skal beskattes af værdien af tøjet udgørende kr. 3.000, jf. LL

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven)

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven) LBK nr 961 af 17/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1843710 Senere ændringer til forskriften LOV nr 651 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Fratrædelsesgodtgørelse Der lægges op til en drøftelse af, dels hvorvidt udbetalingen på kr. 360.000, som Karl Kusk modtager fra advokatfirmaet, skal beskattes,

Læs mere

Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006

Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006 1 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006 Købet af ejerlejligheden Det bør fastslås, at periodiseringen af ejerlejlighedskøbet skal ske i 2004, hvor aftale om køb indgås.

Læs mere

Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Lempet praksis for beskatning af dødsboer - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1

Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1 Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1 1.1 Multimediebeskatning Det bør være angivet, at Jacob Jarn efter LL 16, stk. 12 er omfattet af multimediebeskatning, således at et beløb på 3.000

Læs mere

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR - 1 Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fratrædelsesgodtgørelse,

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Vejledende opgavebesvarelse

Vejledende opgavebesvarelse 1 Vejledende opgavebesvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 A) Børge Buhls samarbejde med Anders Arnt Besvarelsen bør indeholde en begrundet stillingtagen til, om Børge Buhl må anses som lønmodtager eller selvstændig

Læs mere

Rettevejledning eksamensopgaver E 2008

Rettevejledning eksamensopgaver E 2008 1 Rettevejledning eksamensopgaver E 2008 Opgave 1 Parkeringsplads Spørgsmålet lægger op til en diskussion af, hvorvidt Birger Bak skal beskattes af vederlaget på kr. 8.000, som advokatfirmaet har godtgjort

Læs mere

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab.

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab. DOM Afsagt den 14. maj 2013 i sag nr. BS 5-699/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens problemstilling Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte

Læs mere

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje - 1 Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I år er Skat bl.a. ved at se nærmere på fast ejendom som særligt beskatningsområde. Stort set alle

Læs mere

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 1 Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Fordeling af rentebetalinger Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, hvorledes rentefradragene for lånene i ejerlejligheden skal fordeles

Læs mere

Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017

Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017 1 Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Salg af parcelhus: Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Jacob Junker skal beskattes i forbindelse med afståelsen af sit parcelhus.

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger)

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) 1 I landstingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat,

Læs mere

Rundskrivelse nr. 13/08

Rundskrivelse nr. 13/08 Rundskrivelse nr. 13/08 3. april 2008 Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk Spørgsmål og svar til ferie-efterlønssagerne II Der henvises

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Arbejdsdirektoratet September 2003 Denne pjece henvender sig til dig, der har et arbejde, som det kan være svært at definere som enten et lønmodtagerjob eller

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

Rettevejledning Skatteret 1 E 13

Rettevejledning Skatteret 1 E 13 Rettevejledning Skatteret 1 E 13 Spørgsmål 1.1. Kresten Kampers virksomhed Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Kresten Kampers virksomhed kan karakteriseres som en erhvervsmæssig

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 108/2008 (1. afdeling) Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) mod FOA - Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Karsten

Læs mere

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Modtagelse af likvidationsprovenu vedrørende aktierne i Enzymes A/S Det bør indledningsvist fastslås, at aktionærernes rettigheder

Læs mere

Rettevejledning omeksamen E 16

Rettevejledning omeksamen E 16 Rettevejledning omeksamen E 16 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Selvstændigt erhvervsdrivende eller lønmodtager Besvarelsen bør indledningsvist forholde sig til, hvorvidt Albert Askehave må anses for selvstændigt

Læs mere

2010/1 LSF 122 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016. Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag.

2010/1 LSF 122 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016. Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag. 2010/1 LSF 122 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-611-0076 Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)

Læs mere

Ratepensioner i Skat Nova 2015

Ratepensioner i Skat Nova 2015 Ratepensioner i Skat Nova 2015 18. maj 2016 Indhold 1 Beskrivelse felt 21 ratepension i Skat Nova 2015.8 og tidligere versioner... 2 1.1 Eksempel hvor den ene ægtefælle har virksomhed og herudover lønindkomst,

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016

Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016 1 Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Avishold Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Asger Amstrup skal beskattes af værdien af de to aviser, som han får betalt

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009 en v/ Bo Sponholtz Skattenedsættelser Afskaffelse af mellemskatten (6%) Bundskatteprocenten nedsættes med 1,5% Beskæftigelsesfradrag øges fra 4,25% til 5,6%, dog max. 17.900 kr. årligt Topskattegrænsen

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13

Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13 1 Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13 Spørgsmål 1.1: Jubilæum Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, dels hvorvidt der overhovedet er tale om en fradragsberettiget udgift, og dels om denne i

Læs mere

Tjekliste til brug ved national sambeskatning

Tjekliste til brug ved national sambeskatning Tjekliste til brug ved national sambeskatning Sådan bruger du tjeklisten: I tjeklisten kan du se, hvilke spørgsmål/forhold du bør være opmærksom på i forbindelse med den obligatorisk nationale sambeskatning.

Læs mere

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love LOV nr 906 af 12/09/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-511-0030 Senere ændringer til forskriften LBK nr 176 af 11/03/2009 LBK

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Emne: Periodisering af renter m.v. ved skattepligtsindtræden og ophør.

Emne: Periodisering af renter m.v. ved skattepligtsindtræden og ophør. Side 1 af 5 Meddelelse fra Skattedirektoratet nr. 291 af 21.12.1992 Emne: Periodisering af renter m.v. ved skattepligtsindtræden og ophør. Ved Landstingslov nr. 21 af 30. oktober 1992 1, nr. 1 har man,

Læs mere

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven 2007/2 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-311-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

Skatterådgivning ved M&A

Skatterådgivning ved M&A Skatterådgivning ved M&A København, den 26. maj 2016 2 Agenda Indledning om skat og virksomhedsoverdragelser Beskatning af earn-out (løbende ydelser) Momsfradrag ved virksomhedsoverdragelser 1 3 Indledning

Læs mere

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre indgåede aftale af 18. oktober 1979 til undgåelse af dobbeltbeskatning

Læs mere

Forslag. Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Brasilien

Forslag. Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Brasilien Lovforslag nr. L 120 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen) Forslag til Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem

Læs mere

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013.

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. - 1 11/11/2014-06.11.2014-46 (20141111) Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. Af advokat (L) og

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 A (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Marts 2015 Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Tiden for udfyldelse af din selvangivelse nærmer sig. SKAT arbejder heldigvis på at gøre forløbet så let som muligt, og modtager automatisk

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen - 1 Forældrekøb - værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse fra selskab til hovedaktionærs børn - hensyn til eksisterende lejemål anvendelse af 20 pct. s nedslag - Landsskatterettens kendelse af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 245/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Lise Herup Rosenkilde, Jette Holm Olesen, Heine Lund og Niels Frøik (advokat Jacob Goldschmidt)

Læs mere

Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018

Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018 1 Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018 Opgave 1 Spørgsmål 1 1.1. Salg af maskinsav Beskatning af erhvervsindkomst Kursgevinst på vederlagsnæringsfordring Besvarelsen bør indeholde en redegørelse

Læs mere