6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker."

Transkript

1 6 Trin til: Hvordan du når dine mål og skaber det liv du ønsker. Velkommen til måske dit nye liv. De fleste mennesker har nogle ideer om hvordan deres liv skal udforme sig, men det er faktisk under 3 % af alle voksne der har klare nedskrevne mål og planer for hvordan de skal nåes. Succesrige mennesker fokuserer på fremtiden; på hvor de gerne vil hen, og hvordan de skal komme derhen. Mennesker uden succes og glæde bekymrer sig om fortiden og om ting, der ikke kan ændres og taler om og tænker på det, de ikke ønsker. De fleste ved godt hvad de ikke vil, men det er langt fra det samme som at vide hvad de gerne vil.

2 Vi kan sammenligne det lidt med at gå ind i en restaurant og tjeneren spørger hvad vi ønsker at spise og du siger jeg vil ikke have kylling hvis han går ud i køkkenet med den ordre til kokken, ja tror du kokken ved hvad han skal kokkerere til dig...nej vel. I denne lille e-bog vil give dig nogle tips og redskaber til hvordan du kan strukturere dine mål, så de bliver synlige, klare og så er det op til dig at handle på dem. Jeg hedder Soffi Catharina Søgaard, jeg er ejer af Body Mind BALANCES.

3 På Harvard Business School lavede man i 1979 en undersøgelse hvor man spurgte dimittenderne fra deres MBA program: Har du sat dig og nedskrevet klare mål for fremtiden og lavet planer for, hvordan du vil nå dem? Kun 3 % af dimittenderne havde skrevet deres mål og planer ned. 13 % havde mål, men havde ikke skrevet dem ned, og 84 % havde ingen mål overhovedet. 10 år senere blev de samme personer spurgt igen. Forskerne fandt, at de 13 %, der havde sat sig mål men ikke skrevet dem ned, gennemsnitligt tjente dobbelt så meget som de 84 %, der ingen mål havde overhovedet. Men til deres overraskelse tjente de 3 %, der havde klare, skrevne mål og planer for, hvordan de skulle nå dem, 10 gange så meget som alle de andre 97 % til sammen! Loven om tiltrækning. Loven om tiltrækning kan forklares meget enkelt ved at du får det du beder om. Dette betyder kort fortalt at du skaber din egen virkelighed baseret på dine tanker, følelser og handlinger. Hvis du flytter dit fokus fra det du ikke vil have, til det du gerne vil have, sker det. Positive tanker skaber et kraftfelt af energi, der trækker de mennesker, ideer, ressourcer og muligheder ind i dit liv, som du har brug for til at nå dine mål. Negative tanker og følelser tiltrækker negativer hændelser. Så hvis du begynder at have negative tanker eller følelser, så skift dem med det samme ud med positive tanker om dine drømme og mål. Så på grund af "Loven om tiltrækning" tiltrækker ulykkelige mennesker flere negative begivenheder ind i deres liv. Så brug den med omtanke til at tiltrække det, du ønsker, ved kun at tænke på det, du vil have dine mål og drømme!

4 Det lyder meget nemt, men der er meget mere på spil end du lige tror. Et menneske uden mål er som en bil uden rat, der bliver ført i den ene som den anden retning alt efter hvilken vej, vejen drejer eller vinden blæser. Men har man klare, specifikke mål, vil man styre direkte mod sin destination. Et mål uden handling er bare et ønske Your dreams are a snapshot of your future Albert Einstein I de følgende 6 trin vil jeg vejlede dig hvordan du selv kan komme til at bestemme hvordan dit liv skal se ud, fordi det er dig selv der beslutter hvor du vil hen, dig selv der sætter dine mål og dig selv der skal handle efter dem, du er direktøren. Er du klar til at tage det første skridt? Det regner jeg med at du er, siden du har downloadet denne e-bog.

5 Trin 1 - Beslutning De fleste af de ændringer der sker i vores liv er resultater af de beslutninger vi tager. Vi tror ofte at vi har truffet en beslutning men så sker der et eller andet i vores liv der gør at vi alligevel ikke får handlet på vores beslutning eller at det ikke var den rigtige beslutning og derfor ikke ønsker at handle på den. En rigtig beslutning er en hvor du gør det som er nødvendigt for at nå det resultat du ønsker. Det er midlet for en rigtig beslutningstager. Beslutsomhed er en meget vigtig del af vores liv fordi vores liv er dannet ud fra de beslutninger vi tager (hver dag). At tage en beslutning er faktisk en færdighed som du til enhver tid kan træne og udvikle ved at gøre det ofte. Hvis du gentager en færdighed så ofte at det bliver en vane så kan man faktisk kalde det for en automatisk adfærd bare tænk på at køre bil, cykle, skrive og læse. Vi gør ikke noget, uden at vi får noget ud af det! Når vi holder fast i en gammel vane, som vi godt ved ikke er hensigtsmæssig, kan det være fordi, det bekræfter os i en eksisterende overbevisning eller værdi og dermed er tryg. En klassisk årsag til, at vi ikke når vores mål er at vi koncentrerer os om det, vi gerne vil gøre anderledes, men glemmer at kigge på, hvorfor vi egentlig gør, som vi gør. Skal du finde ind til din egen eller andres drivkraft til at ændre adfærd og skabe nye resultater, handler det derfor grundlæggende om at spørge:

6 "Hvorfor gør jeg, som jeg gør, og hvad får jeg ud af det?" Du kan nu tage en beslutning om, hvordan dit liv skal se ud i fremtiden. 1. Jeg ønsker at ændre disse ting i mit liv:

7 2.Hvilken beslutninger skal jeg tage for at kunne opnå denne ændring: Hvis det er svært for dig at finde frem til en beslutning og de ændringer du vil have i dit liv, så brug lidt kvalitetetstid de næste 3-5 dage på dig selv. Tag evt minutter om morgenen, find et sted hvor der er fred og ro, lad tankerne vandrer, meditere eller det der nu føles godt for dig. Du kan også gå en tur i smukke omgivelser, i naturen eller ved stranden, det hjælper alt sammen til at få nye tanker og ideer.

8 Mange succesrige mennesker siger, at hemmeligheden bag deres succes er, at de har bygget den op på at finde ud af, hvad de kan lide at lave og så gøre det med hele deres hjerte. Ved blot det at skrive dine mål ned og være så klar som muligt i det du ønsker, opfyldes dine mål med ca. 80 %. Kun hvis du ved præcis, hvor du ønsker at gå hen i dit liv kan du sætte kursen. Uden mål flagrer du bare rundt og rundt og inden du ved af det, havner du igen i en situation du ikke ønsker at være i. De fleste mennesker har absolut ingen klar idé om, hvad det præcist er de ønsker her i livet og hvad deres formål er. Ofte ved folk ikke hvad de vil, bare fordi de aldrig rigtig tænker over det. Hvis du heller ikke helt ved hvad du virkelig ønsker, så overvej først hvad du absolut ikke ønsker (længere). Derfra er det så nemmere at finde ud af, hvad du vil have eller hvad du ønsker i stedet for. At sætte mål er det første skridt til at vende det usynlige til noget synligt.

9 Fokuser på din motivation og nå målet Du skal være engageret i dit mål og kunne se vigtigheden af at nå det ellers skaber du ikke resultater! Første skridt på vejen til at få anvendt dine nye kompetencer i praksis er at finde ind til din motivation. Motivation findes oftest ad to veje: enten i de muligheder vi ønsker at opnå, eller de problemer vi ønsker at undgå. Udfordringen er at finde ind til den drivkraft, der skal sikre, at du rent faktisk gør det, der skal til for at nå de mål, du sætter dig. Så sørg for at være fokuseret på at der skal ske ændringer nu, så det lettere kan bringe dig der hen hvor du gerne vil hen. Trin 2 Sæt klare mål Jeg foreslår at du sætter 3 mål til at starte med og når de så er nået kan du sætte 3 nye. Et klart mål skal være så specifikt som muligt. For eksempel kan du have et mål der hedder: Jeg ønsker at tabe mig ja det er et mål men det er ikke klart eller konkret. Et klart og et konkret mål kan være: om et ½ år er jeg 15 kilo lettere end jeg er nu Kan du se forskellen? En meget vigtig ting når vi taler om mål og målsætning er, at det skal stemme overens med din overbevisning din tro. Du må tro på det og brænde for det. Så når en tanke, en beslutning og et mål skal programmeres ind i dit system er det vigtigt at det formuleres i jeg form, at det er nutid, positivt, kort og præcist. Det er for at din underbevidsthed skal kunne forstå hvad det er du mener, det skriver jeg mere om lidt senere.

10 For at sætte dig mål med succes skal du gøre dem så detaljeret som overhovedet muligt. Blot at have et mål om at tabe sig er ikke et mål før du skriver det ned. Før du får det på skrift er det stadig blot en fantasi, et ønske. Skriv altid i hånden så din energi kommer med i det du skriver og din energi kommer ud i universet. Husk også at jo hurtigere du skriver dit mål ned, jo mere beslutsomhed lægger du bag ved. Det er op til dig! Beslut dig for dine mål! Spørg dig selv hvilke 3 mål du vil sætte: 1. Mål

11 2. Mål 3. Mål

12 Trin 3 Handlingsplan (for hvordan du opnår dine mål) Det at sætte mål er relativt let og sjovt. Det virkelige arbejde kommer nu og det er det der gør, at du faktisk kan ændre dit liv, det kommer kun ved at tage det næste skridt. Den største grund til at folk ofte sætter sig mål men ikke når dem er pga. begrænsede handlinger og overbevisninger, de ved simpelthen ikke hvordan de skal nå målet. Tilbage til eksemplet: "For at tabe mig de 15 kilo indenfor det næste halve år...måske en slankekur". Men hvad gør du så hvis du skal på ferie? Eller hvis du er meget glad for mad, chokolade og desserter? Og hvad nu hvis familien kommer hjem med masser af kage og chips hvad så? Hvordan vil du håndtere det? Vidste du at dit system allerede har regnet ud hvad der vil ske? Hvis du har prøvet at være på slankekur før, så genkender dit system alle de gange du tidligere har fejlet når du har været på kur. MEN fordelen er så, at du kender alle faldgrupperne i forvejen og kan tage højde for dette i din handlingsplan. Afstanden mellem dine drømme og virkeligheden hedder HANDLING/AKTION

13 Så lav en omfattende handlingsplan, vær så fleksibel og kreativ som muligt når du skal nå dit mål. 1. Handlingsplan - Mål 1 2. Handlingsplan - Mål 2

14 3. Handlingsplan - Mål 3 Trin 4 Begrænsende overbevisninger Overbevisninger spiller en afgørende rolle om du opnår dine mål eller ej. De afgør faktisk på forhånd om du vil, kan eller ikke kan nå dit mål og hvor meget arbejde du bliver nødt til at gøre for det. Hvis du sætter dig et mål der er for højt vil din underbevidsthed med det samme begynde at komme med alle mulige begrænsende udsagn for at få dig til at blive der hvor du er, i din komfort zone.

15 Du kender det sikket...det er de her irriterende og negative tanker der dukker op om hvor mange gange du har fejlet tidligere og hvor svært det var at holde kursen. Underbevidstheden er ekspert i at finde alle dine fejltagelser, den skal nok finde alle de situationer frem fra tidligere uanset hvor meget du prøver at skubbe dem væk. Hvordan får det dig til at føle når jeg skriver at det er dine egne overbevisninger der afgør om du når dine mål eller ej, hvad kommer der op, bliver du vred, frustreret eller ked af det. Vær opmærksom på den modstand og det der gør det svært for dig at holde kursen og det er din nøgle til at ændre det. Din underbevidsthed har nemlig gemt alle de erfaringer du har med, fra tidligere slankekur eller hvad det nu kan være, den husker det hele. Overbevisninger er den magiske nøgle, som kan frigøre dine drømme/orrin Woodward Videnskabelig forskning viser, at ubevidste overbevisninger styrer så meget som 95 99,99 % af vores adfærd og følelser!

16 Skriv alle de begrænsende overbevisninger ned som du kan komme i tanke om. ALLE SAMMEN, uanset hvor åndsvage, fjollede eller onde de må være. Husk på de gange du har opgivet at opnå dit mål også selvom det gør ondt at tænke på eller du bliver vred, skriv det ned så du kommer helt ind til roden af problemet. Et godt spørgsmål du kan spørge dig selv om, er: Hvorfor har jeg endnu ikke været i stand til at opnå dette mål? 1. Begrænsende overbevisninger - Mål 1.

17 2. Begrænsende overbevisninger - Mål Begrænsende overbevisninger - Mål 3.

18 Trin 5 Støttende og styrkende overbevisninger Du har nu en bedre forståelse af, hvad der har begrænset dig hidtil, ikke bare ved disse specifikke mål men også i andre områder af dit liv. De begrænsende overbevisninger har ikke kun dækket et bestemt emne. Det er ret sikkert at disse begrænsende overbevisninger har påvirket andre vigtige områder af dit liv. Det er ikke særligt rart at blive opmærksom på de ting der holder os tilbage og begrænser os, men det er faktisk det som kan have en afgørende betydning for at der sker en ændring. Det er nu tid til at bringe andre overbevisninger ind i dit liv; du skal skabe powerfulde, positive og meget målrettet overbevisninger så du får de bedste resultater. Tænk på alt det du vil tro på og ikke kun for at nå dine mål, men også i andre dele af dit liv. Skriv alt det ned du kommer i tanke om, bare skriv, så kan du altid skrive det rent bagefter. Vær kreativ og formulere nu støttende og styrkende overbevisninger som om du allerede har opnået dem.

19 Hver dag 3 gange om dagen Prioriter hver dag noget kvalitetstid til at arbejde på opfyldelsen af dine mål og sæt dig en intension om aldrig at give op. Minimum 3 gange om dagen skal du skrive dine overordnede mål ned, sidde lidt og visualisere på målet, mærk efter og se for dig at du allerede har nået det. Samtidigt skriv nu også 3 ting ned du kan gøre for at opnå hvert mål. Ja det kræver noget arbejde. Skriv alt ned, evt. i en lille notes blok eller på din smart phone som du kan tage med dig, sørg for at bakke dig selv op især også på de tider hvor det er svært at holde fokus og du måske allermest har lyst til at give op. Fortæl andre om dine mål, det hjælper dig også med at holde fokuseringen. 1. Støttende overbevisninger - Mål 1

20 2. Støttende overbevisninger - Mål 2 3. Støttende overbevisninger - Mål 3

21 VIGTIGT!! Du har nu lavet bevidste mål og støttende overbevisninger. Men hvis vi nu alle kunne skabe hvad som helst vi ønskede med vores bevidsthed, ville vi så ikke alle have det vi drømmer om og gøre det vi helst vil gøre? Det vigtigste er nemlig ikke din bevidsthed, men din underbevidsthed; det er den del, som du bruger til at gemme alle dine oplevelser som du har fået igennem dit liv, samt alle dine overbevisninger, alt hvad du duftet, set, hørt, følt, rørt, smagt og gjort. Dette omfatter også de overbevisninger der begrænser dig og de begrænsende overbevisninger der skaber destruktiv adfærd. De sikrer, at du bliver frustreret, deprimeret, ked af det og at du ikke opnår dine mål. Ønsker du en permanent og effektiv forandring så skal du have fat i kernen og det er det ubevidste. Metoden jeg bruger hedder PSYCH-K Det er en unik måde at arbejde direkte med din underbevidsthed på, en måde at kommunikere og omprogrammere programmer som er downloadet i din krop helt tilbage fra da du lå i mors mave. Med denne metode kan vi transformere gamle, begrænsende og negative overbevisninger som vi har suget til os gennem vores barndom som oftest og mange af dem er endda ubevidste, om til lige det vi ønsker i stedet for.

22 Fra det øjeblik du omprogrammere en destruktiv overbevisning, vil dine følelser og tanker omkring emnet ændre sig automatisk, dermed også de valg du tager, og hvordan du reagerer på forskellige situationer. Det vil påvirke alle områder af dit liv! At om programmere din underbevidsthed er nøglen til hvordan du omskriver dine begrænsende og destruktive overbevisninger og skaber det liv du ønsker! Trin 5 Erfaringen når målet er nået Det er helt rigtigt, at det kræver noget arbejde og energi at nå sine mål her i livet, alt afhængig af hvilke slags mål det er. Det kan tage længere tid end du har regnet med fra starten og der kan være forhindrer på vejen som vil medføre forsinkelser. Til tider kan det også være tungere end du forestillede dig. Derfor er det vigtigt, at du hele tiden minder dig selv om, hvor vigtigt det er for dig at nå dine mål. Måden du gør det på, er ved hver dag at bruge noget tid at tænke over hvordan det vil være når du har nået dit mål. Hvis du kender til visualisering, så visualisere at du har nået dit mål. Tænk på hvordan du føler dig og hvordan dit liv ser ud når du har nået målet. Slolthed, glæde, inspirerende, sprudlende, livsglæde, overskud. Mærk, se eller forstil dig hvordan lever mere, er mere entusiastisk og har mere livsglæde.

23 Lad fantasien få frit spil. Du har nu et redskab til at klare vanskelige tider, fordi du ved, hvor meget det betyder for dig og andre at nå målstregen. Jo mere levende du kan forestille dig det, jo bedre, for det er nøglen til at forankre ændringerne i din underbevidsthed. Et sind som er skabt af nye oplevelser kan aldrig gå tilbage til gamle dimensioner Oliver Wendell Holmes Jr. 1. Når jeg har opnået - Mål 1 (sådan føler du oplevelsen og sådan ser du oplevelsen)

24 2. Når jeg har opnået - Mål 2 (sådan føler du oplevelsen og sådan ser du oplevelsen)

25 3. Når jeg har opnået - Mål 3 (sådan føler du oplevelsen og sådan ser du oplevelsen)

26 Hvem er jeg Jeg hedder som sagt Soffi Catahrina Søgaard, jeg er 50, har ingen børn, men 2 katte og en dejlig kæreste, og så er jeg ejer af Body Mind BALANCES Jeg hjælper andre med at skabe det liv de drømmer om ved at ændre deres ubevidste såvel som bevidste overbevisninger og mindset i et forløb på 8 uger, det fortæller jeg mere om det senere. Jeg har altid sat mange mål i mit liv, jeg har altid fået mange ideer, gode ideer synes jeg selv og jeg skrev altid mine mål ned, den del vidste jeg allerede, intuitivt. Men det er kun et få tal af dem der er blevet til noget, både fordi det ikke var alle mål der skulle gå i opfyldelse, (jeg havde altid mange ideer der krævede en del kapital, ha ha) men også fordi mine destruktive overbevisninger spændte ben for mig.

27 Det sidste er noget jeg er blevet opmærksom på efter jeg støtte på PSYCH-K. De fleste af vores overbevisninger er ubevidste og hold nu op hvor de kan skabe mange problemer og spænde ben for os. Da jeg første gang sætte mig mål og det var store mål, var da jeg var 13 år gammel, på vej til Mallorca på charterferie med mine forældre, lige der i Spies bussen satte jeg 3 mål for mit liv: 1. Jeg vil være rejseleder 2. Jeg ville være stewardesse 3. Jeg ville være selvstændig De to første mål var forholdsvis nemme at opnå, men det sidste har voldt mig masser af udfordringer på vejen indtil jeg fandt ud at det bla. var mine destruktive overbevisninger der spændte ben for mig. Jeg startede selvstændigt op i 2002 som healer, clavoyant og massør, det gik rigtig langsom med at få kunder og jeg have sjældent nok at lave. I 2008 tog jeg overlov fra min forretning og fik mig et lønmodtager job, men det er jo aldrig rigtigt tilfredstillende når det eneste man vil, er at være sin egen herre (dame). Siden jeg begyndte ændre på gamle programmer i min underbevidsthed, har mit liv taget en kæmpe drejning, jeg har fået ændret på rigtig mange destruktive overbevisninger og har fået mit mål om at være selvstændig, struktureret. Wow det er det bedste jeg har gjort for mig selv og mit liv bliver bare bedre og bedre. Jeg havde næsten opgivet mit mål om at blive selvstændig igen men nu elsker jeg bare at have min egen forretning og elsker at arbejde med andre mennekser og se dem få et bedre liv.

28 Så jeg har selv gået vejen og ved hvad der skal til og bruger man de rigtige redskaber så behøver det ikke hverken at være tungt, umuligt eller tidskrævende. Held og lykke med at nå dine mål. Bonus Som du har læst i denne bog så er det et spørgsmål om at nå sine mål og komme til at leve det liv man ønsker. Man kan sige at vi synkroniserer vores bevidste mål med vores ubevidste overbevsininger. PSYCH-K er en videnskabelig bevist metode, hvordan vi hurtigt og nemt kan ændre på begrænsende og destruktive tanker, følelser og adfærdsmønstre. Som læser af denne bog vil jeg gerne give dig en mulighed for at købe mit 8 ugers forløb Grav din power frem og byg det liv op du fortjener billigere end andre. Normal pris er 5995,- men du sparer Kr. 500,- ved at bestille forløbet gennem denne bog Så du får forløbet for bare 5495,- Læs mere om forløbet her

29 Hvad får du for pengene... Forløbet er på 8 uger og er delt op sådan her: Den første uge handler om at blive bevidst. Her skal du arbejde selv med at finde frem til dine blokeringer, begrænsende og destruktive tanker og følelser der dukker op i forskellige situationer, der gør at du ikke lever det liv du ønsker. Den anden uge starter vi op med transformationerne, du lærer processen at kende og vi kigger på det skema du har udfyldt ugen forinden. Den tredje og fjerde uge går vi så lige på med transformationerne, vi starter med at arbejde med selvværd og personlig styrke udfra skemaet du udfyldte til at starte med. Den femte, sjette og syvende uge starter vi med det store områder der hedder relationer, det er dit forhold til de nærmeste og transformere det der ligger gemt der. Den sidste uge opsamler vi det hele og runder af. Som en ekstra bonus følger der en video med hvor du lærer du at bruge muskeltest, et powerfuldt redskab som du kan bruge i alle livets sammenhænge. Samt en video hvor du får en guide til en hurtig og nem stress afbalancering. Er du interesseret i at benytte dig af dette tilbud så book forløbet allerede idag.

30 Som Henry Ford sagde engang: "Hvis du tror, du kan, eller hvis du tror, du ikke kan... har du ret!"

Hvordan du når dine mål og får det liv du ønsker.

Hvordan du når dine mål og får det liv du ønsker. Hvordan du når dine mål og får det liv du ønsker. Velkommen til denne e-bog De fleste mennesker har nogle ideer om hvordan deres liv skal udforme sig, men det er faktisk under 3 % af alle voksne der har

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Velkommen )l onlineforedraget. Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads

Velkommen )l onlineforedraget. Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads Velkommen )l onlineforedraget Sådan siger du JA /l dig selv UDEN dårlig samvi7ghed og følelsen af at svigte familie og arbejdsplads Sæt dig selv på første pladsen og skab overskud på alle planer Cand.

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

Accept af at være stressramt

Accept af at være stressramt Første fase Accept af at være stressramt Det bedste, du kan gøre som stressramt, er hurtigst muligt at acceptere situationen. Det lyder enkelt, men for mange, er det den sværeste del af processen. Mange

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? #OPPORTUNITYISNOWHERE Hvad står der? Opportunity is now here

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Derfor bør du give dig selv

Derfor bør du give dig selv Derfor bør du give dig selv alenetid Der kan være store fordele ved at være alene. Det giver dig mulighed for at slappe helt af, uden at du behøver bekymre dig om andre og deres bekymringer. Det er en

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Kompendie til kompetencefag

Kompendie til kompetencefag Kompendie til kompetencefag - om de 4 dimensioner og ressourcer og belastninger Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 IDENTITET... 2 DE 4 DIMENSIONER... 3 RESSOURCER OG BELASTNINGER... 6 1 Identitet

Læs mere

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank Kort fortalt Af John Buhl e-bog Forlaget Nomedica 1. udgave juni 2016 ISBN: 978-87-90009-34-2 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Tør vi forandre os Januar, 2013. Af Sandra Houmann medarbejder i intenz Forord Formålet med denne artikel er at dokumentere, hvilken rejse DGI Nordjylland

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE Hvem er jeg Fysioterapeut gennem 20 år Bruhn Coaching- fokus på kronikere, pårørende, stress og trivsel Bor i Randers, gift med Jakob. Har børnene Rasmus(17), Anna(15) og

Læs mere

De fysiske rammer 146

De fysiske rammer 146 146 De fysiske rammer Indretning og læringsmiljø De fysiske rammer Beskrevet med input fra leder Joan Straarup og souschef Lis Tulstrup Petersen, Tuen, Rebild Kommune BAGGRUND Kort om metoden Indretningen

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO.

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO. Pædagogisk praksis i førskolen Langhøjs SFO. Barnets alsidige og personlige udvikling. - Gode opstarts forløb med nye børn og forældre. så man føler sig velkommen og godt modtaget, når man starter i. -

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen 14. trin. II 28. august 2016 Sundkirken 10 Salmer: 739 Rind nu op i Jesu navn 658 Når jeg er træt og trist 298 Helligånden trindt 157 Betesda-søjlernes buegange 373 Herre, jeg vil gerne tjene 568 Livsalige

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug

Hvordan hænger det sammen? Hvad betyder det? Brug og misbrug ADHD og misbrug Hvordan hænger det sammen? 04 Hvad betyder det? 05 Brug og misbrug 07 Hvordan virker usunde stimulanser på en ADHD-hjerne? 08 Ungdomsliv 10 Hvem taler man med? 11 04 ADHD er en forstyrrelse

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

NLP. Læseprøve. Metaprogrammer - en profiltest. futurefactor.dk - 2009 - Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra forfatterne.

NLP. Læseprøve. Metaprogrammer - en profiltest. futurefactor.dk - 2009 - Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra forfatterne. NLP Metaprogrammer - en profiltest Forord Nøglen til udvikling og forandring ligger hos det enkelte menneske. Der findes ganske vist mennesker, som har den overbevisning, at man ikke kan ændre sig eller

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4.-9. klasse

Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4.-9. klasse Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4.-9. klasse 1) Er du glad for din skole? 2) Er du glad for din klasse? 3) Jeg prøver at forstå mine venner, når de er triste eller sure. 4) Jeg er god til

Læs mere

Interview med O, bilag 1

Interview med O, bilag 1 1 Interview med O, bilag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Øhm PP første spørgsmål er O: mmm hvor længe har du benyttet second life O: ja hvad var det PP det var ikke længe efter att at du kom og interviewede P eller

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A Bilag 3 Fokusgruppeinterview A 21. april 2016 Interviewer (I) Projektmedarbejder 1 (P1) Projektmedarbejder 2 (P2) Projektmedarbejder 3 (P3) Interviewer præsenterer dagsordenen for interviewet og case om

Læs mere

Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD

Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD + Specialpædagogiske metoder Autisme / ADHD + Hvorfor struktur? n Empati/ Central coherence / Eksekutive funktioner n Brug teknikker som hjælper til at organisere og fastholde viden visuelt n Forskellige

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere