Bilag 1.1 UHFOSKU Underholdsbidrag, forskudsvist udlagt ( 14)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1.1 UHFOSKU Underholdsbidrag, forskudsvist udlagt ( 14)"

Transkript

1 Bilag 1.1 UHFOSKU Underholdsbidrag, forskudsvist udlagt ( 14) 1. ÆNDRINGSLOG Det har været nødvendigt at foretage tilpasninger af dette materiale. De gennemførte ændringer fremgår af nedenstående tabel. 1.1 Gennemførte ændringer Ændring Fordringstyper Dato Præcisering af indholdsbeskrivelsen for stamdatafeltet Beskrivelse : Stamdatafeltet Beskrivelse er præciseret for at understøtte gældende GDPR-krav. Generel opdatering af lovgivning: Ændring til nyeste gældende lovgivning for gældsinddrivelsesloven, inddrivelsesbekendtgørelsen, forældelsesloven og renteloven. UHFOSKU [Beskrivelse af ændring] [Berørte fordringstyper] [Dato for ændring] [Beskrivelse af ændring] [Berørte fordringstyper] [Dato for ændring] 2. AFGRÆNSNING AF FORDRINGSTYPEN Dette bilag vedrører fordringer på løbende underholdsbidrag i form af børnebidrag, der er forskudsvist udlagt af Fordringshaver i henhold til kapitel 3 i lovbekendtgørelse nr. 63 af 21. januar 2019 om børnetilskud med senere ændringer (herefter børnetilskudsloven ) på grundlag af bidragsafgørelser truffet af Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) efter 14 stk. 1, 1. pkt. (normalbidrag), i lovbekendtgørelse nr. 773 af 7. august 2019 om børns forsørgelse med senere ændringer (herefter børnebidragsloven ). De nævnte fordringer benævnes i det følgende fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, og er omfattet af fordringstypekoden UHFOSKU. Fordringstypen UHFOSKU omfatter ikke andre fordringer end Fordringshavers fordringer på forskudsvist udlagte underholdsbidrag i henhold til børnebidragsloven og børnetilskudsloven. Fordringshaver har oplyst, at særligt bidrag i anledning af omkostninger ved barnets sygdom efter børnebidragslovens 15, stk. 1, og særlige bidrag for indtil 4 måneder før og 9 måneder

2 efter fødslen, navnlig i tilfælde af moderens sygdom, efter børnebidragslovens 19, stk. 1, 2. pkt., kan fastsættes som løbende bidrag. Fordringshaver ønsker imidlertid ikke, at disse bidrag onboardes til PSRM på nuværende tidspunkt. Parterne har derfor aftalt, at disse fordringer ikke er omfattet af dette bilag. Fordringshaver har desuden oplyst, at bidrag, som Udbetaling Danmark i henhold til 19 lovbekendtgørelse nr. 769 af 7. august 2019 om opkrævning af underholdsbidrag kan bestemme skal inddrives straks, meget sjældent opstår. Parterne har derfor aftalt, at disse fordringer ikke er omfattet af dette bilag. Såfremt Fordringshaver på et senere tidspunkt ønsker at sende disse fordringer til inddrivelse i PSRM, vil der skulle gennemføres en ny proces for onboardingen heraf. Fordringstypen indeholder desuden ikke bidrag, der er baseret på afgørelser, der ikke er fra Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) eller en tilsvarende udenlandsk myndighed fra Norge, Sverige, Island, Finland, Grønland eller Færøerne. Disse krav er omfattet af deres egne fordringstypespecifikke bilag. Fordringshaver har oplyst, at Fordringshaver ikke beregner renter af ikke-rettidigt betalte fordringer på forskudsvist udlagte underholdsbidrag. Såfremt der på et senere tidspunkt ønskes opkrævet renter, vil der skulle gennemføres en ny proces for onboarding af rentefordringerne, som skal oversendes på en særskilt fordringstype relateret til UHFOSKU. UHFOSKU omfatter herudover ikke gebyrer, som opkræves i forbindelse med Fordringshavers rykkerskrivelser for ikke-rettidigt betalte forskudsvist udlagte underholdsbidrag, idet en fordring på forskudsvist udlagt underholdsbidrag er en hovedfordring. Gebyrer er således underfordringer og er omfattet af fordringstypen UDKGBYR, jf. bilag 9.1 og skal registreres som relaterede fordringer til UHFOSKU. 3. DET RETLIGE GRUNDLAG 3.1 Det retlige grundlag for underholdsbidrag, forskudsvist udlagt Familieretshuset kan pålægge en forælder, der ikke opfylder forsørgelsespligten over for sit barn, at udrede bidrag til barnets underhold, jf. børnebidragsloven 13, stk. 2. Et bidrag til et barns underhold, der er fastsat efter børnebidragsloven, kan, når det ikke betales på forfaldsdagen, efter ansøgning udbetales (forskudsvist) af Fordringshaver til den person, der er berettiget til at kræve bidraget fastsat efter 18, stk. 2, i børnebidragsloven, jf. børnetilskudslovens 11 stk. 1 og 2. Fordringshaver indtræder i retten til at indkræve fordringer på underholdsbidrag, når bidraget udbetales forskudsvis, jf. børnetilskudslovens 18, stk. 1.

3 3.2 Overdragelse af fordringer til inddrivelse Lovbekendtgørelse nr af 16. juni 2021 om inddrivelse af gæld til det offentlige, med senere ændringer (herefter gældsinddrivelsesloven ) gælder for opkrævning og inddrivelse af fordringer med tillæg af renter, gebyrer og andre omkostninger, der opkræves eller inddrives af det offentlige, jf. gældsinddrivelseslovens 1, stk. 1, 1. pkt. Fremgangsmåden ved overdragelse af fordringer til inddrivelse er beskrevet i gældsinddrivelseslovens 2. Beregning og opgørelse af fordringer og udsendelse af opkrævninger m.v. forestås af Fordringshaver eller den, der på vegne af Fordringshaver opkræver fordringen, jf. gældsinddrivelseslovens 2, stk. 2, 1. pkt. Fordringer overdrages til GÆLDST, når betalingsfristen er overskredet, og sædvanlig rykkerprocedure forgæves er gennemført, jf. gældsinddrivelseslovens 2, stk. 3, 1. pkt. Familieretshuset fastsætter i bidragsdokumentet en betalingsdag for de enkelte bidrag, der er omfattet af afgørelsen. Der fastsættes ingen løbedage. Der henvises til afsnit 5.8 for mere herom. Efter det oplyste sender Fordringshaver en opkrævning på en fordring på forskudsvist udlagte underholdsbidrag til personen, der i henhold til Familieretshusets afgørelse skulle have betalt underholdsbidrag til bidragsmodtageren. I opkrævningen fastsætter Fordringshaver en ny sidste rettidige betalingsdato for skyldneren for fordringen på forskudsvist udlagte underholdsbidrag. Fordringshaver sender som udgangspunkt to rykkerskrivelser til skyldner, hvorefter skyldner bliver sendt til inddrivelse. Bekendtgørelse nr. 188 af 9. marts 2020 om inddrivelse af gæld til det offentlige med senere ændringer (herefter inddrivelsesbekendtgørelsen ) 1 indeholder nærmere bestemmelser for gældsinddrivelsen hos GÆLDST. Fordringshaver skal ved overdragelsen af fordringen til GÆLDST give alle oplysninger, som efter GÆLDSTs bestemmelse er nødvendige for inddrivelsen, herunder oplysning om fordringens stiftelsestidspunkt, forfaldstidspunkt, sidste rettidige betalingstidspunkt, rentesats, hovedstol, tilskrevne renter, gebyrer og omkostninger, jf. inddrivelsesbekendtgørelsens 3, stk. 2, sidste pkt. Fordringer afvises fra registrering i modtagelsessystemet, hvis ikke nødvendige oplysninger efter 3 er medsendt, jf. inddrivelsesbekendtgørelsens 4, stk. 2, 1. pkt. 4. FORÆLDELSESREGLER Forældelse er en ophørsgrund. Det betyder, at fordringen ophører, når en bestemt tidsfrist er udløbet, uden at kreditor forinden har foretaget de foranstaltninger, som kræves for at afbryde forældelsen.

4 Lovbekendtgørelse nr af 9. november 2015 om forældelse af fordringer med senere ændringer (herefter forældelsesloven ) foreskriver, at loven finder anvendelse på fordringer på penge eller andre ydelser, medmindre andet følger af særlige bestemmelser om forældelse i anden lov, jf. lovens 1. Når der i anden lov end forældelsesloven er fastsat særlige forældelsesfrister eller andre særlige bestemmelser om forældelse, finder forældelseslovens bestemmelser anvendelse, i den udstrækning andet ikke følger af den anden lov eller af forholdets særlige beskaffenhed, jf. forældelseslovens 28. Sådanne særlige bestemmelser finder anvendelse på fordringer på forskudsvist udlagte underholdsbidrag, idet forældelsen af Fordringshavers ret til at opkræve bidraget reguleres af børnetilskudsloven 18, stk. 1, hvorefter der gælder en forældelsesfrist på 10 år. Forældelsesdatoen for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag fastsættes endvidere i overensstemmelse med forældelseslovens 8, der har følgende ordlyd: En fordring på pension, livrente, aftægtsydelse, underholdsbidrag eller anden lignende ydelse, der forfalder med bestemte mellemrum og ikke er afdrag på en skyldig hovedstol, og som støttes på aftale eller afgørelse, forældes i sin helhed efter 10 år regnet fra den dag da, den sidste ydelse blev betalt, eller, hvis ingen betaling har fundet sted, fra den dag, da den første ydelse kunne kræves betalt, jf. dog 25, stk. 5. Fordringerne på de enkelte ydelser forældes desuden efter 2 og 3. [fremhævet her]. Gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 2, fastsætter herudover særlige regler for forældelse af fordringer, der oversendes til inddrivelse hos GÆLDST. Der henvises til afsnit 4.4. Fordringer under fordringstypen UHFOSKU forældes således efter reglerne i forældelsesloven, børnetilskudsloven og gældsinddrivelsesloven. 4.1 Forældelsesfristens begyndelsestidspunkt Forældelsesfristens begyndelsestidspunkt for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag fastsættes efter forældelseslovens 2. Forældelseslovens 2, stk. 1 og 2, har følgende ordlyd: Forældelsesfristerne regnes fra det tidligste tidspunkt, til hvilket fordringshaveren kunne kræve at få fordringen opfyldt, medmindre andet følger af andre bestemmelser. Stk. 2 Er der indrømmet skyldneren løbedage eller i øvrigt en frist, inden for hvilken betaling anses for rettidig, regnes forældelsesfristen først fra betalingsfristens udløb.

5 2, stk. 1, bruger ikke begrebet forfaldstid, men det tidspunkt, som reglen angiver, betegnes normalt som forfaldstiden. I det tilfælde, hvor der er indrømmet skyldneren løbedage eller anden frist, jf. forældelseslovens 2, stk. 2, er det en betingelse, for at forældelsesfristen først løber fra betalingsfristens udløb, at skyldneren har haft krav på fristen enten i kraft af den konkrete aftale eller i kraft af lovgivningens regler. Dette er f.eks. tilfældet, hvis der er en lovhjemlet sidste rettidig betalingsdag. Det retlige grundlag tager ikke eksplicit stilling til forfaldsdatoen for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag. Forfaldsdatoen kan heller ikke udledes af en aftale mellem Fordringshaver og skyldner. Uden anden angivelse anses forfaldsdagen for en fordring generelt at være den dag, hvor en fordringshaver tidligst kan kræve betaling for den pågældende fordring. Familieretshuset fastsætter i bidragsdokumentet en forfaldsdato for de enkelte fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, der er omfattet af afgørelsen, jf. herom afsnit 5.8. Der fastsættes ingen løbedage i bidragsdokumentet. Fordringshaver fastsætter en ny betalingsfrist i opkrævningen, jf. herom afsnit 3.2. Skyldner har hverken krav på fristen i kraft af en konkret aftale eller i kraft af det retlige grundlag. Betalingsfristen er således ensidigt indrømmet af Fordringshaver. Forældelseslovens 2, stk. 2, gælder derfor ikke, hvorfor den i opkrævningen indrømmede betalingsfrist, ikke udskyder begyndelsestidspunktet for forældelsesfristen. Forældelsesfristens begyndelsestidspunkt for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag er derfor forfaldsdatoen, som fastsat af Familieretshuset i bidragsdokumentet jf. herom afsnit 5.8. Såfremt der ligger en dom eller et forlig til grund for fordringen, dvs. hvori fordringens eksistens og størrelse er fastslået, udgør dommen eller forliget et særligt retsgrundlag med en 10-årig forældelsesfrist jf. forældelseslovens 5, stk. 1, nr. 3. Forældelsesfristens begyndelsestidspunkt er den dag, hvor dommen er afsagt, eller forliget er indgået, hvilket gælder uanset en eventuel betalingsfrist fastsat i dommen eller forliget. Hvis en dom har været anket, og Fordringshaver har fået medhold, er det datoen for dommen i ankeinstansen, der er afgørende. Afgørelser fra Ankestyrelsen etablerer ikke et nyt begyndelsestidspunkt for forældelsesfristens beregning. 4.2 Forældelsesfristens længde Der gælder en forældelsesfrist på 10 år for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, jf. børnetilskudsloven 18, stk. 1. For fordringer, der hviler på et særligt retsgrundlag, jf. forældelseslovens 5, gælder der ligeledes en 10-årig forældelsesfrist. Forældelseslovens 5 har følgende ordlyd:

6 Forældelsesfristen er 10 år, 1) når der er udstedt gældsbrev for fordringen, 2) når fordringen er registreret i en værdipapircentral, eller 3) når fordringens eksistens og størrelse er anerkendt skriftligt eller fastslået ved forlig, dom, betalingspåkrav påtegnet af fogedretten eller anden bindende afgørelse. Stk. 2. Fordring på senere forfaldne renter, gebyrer og lignende forældes dog efter 3. Såfremt en fordring er fastslået ved et særligt retsgrundlag, herunder når fordringens eksistens og størrelse er fastslået ved forlig, dom eller anden bindende afgørelse, gælder således en 10- årig forældelsesfrist, smh. forældelseslovens 5, stk. 1, nr. 3, der beregnes fra dommens afsigelse eller forligets indgåelse, jf. herom afsnit 4.1. Hvis en sag om fordringens eksistens eller størrelse eller en sag, som er afgørende herfor, inden forældelsesfristens udløb er indbragt for Ankestyrelsen, indtræder forældelse tidligst 1 år efter, at Ankestyrelsen har givet meddelelse om sin afgørelse, jf. forældelseslovens 21, stk. 2, 1. og 2. pkt., smh. stk. 3. Bestemmelserne har følgende ordlyd: Stk. 2. Er en sag om fordringens eksistens eller størrelse eller en sag, som er afgørende herfor, inden forældelsesfristens udløb er indbragt for en administrativ myndighed, indtræder forældelse tidligst 1 år efter, at myndigheden har givet meddelelse om sin afgørelse. Dette gælder, uanset om fordringen gøres gældende af den, der har indbragt sagen, eller af den anden part, herunder det offentlige. Stk. 3. Indbringes en tvist inden forældelsesfristens udløb for et privat klagenævn, ankenævn eller lignende, gælder stk. 2, 1. og 2. pkt., tilsvarende. Fordringshaver foretager efter det oplyste forældelsesafbrydende skridt. Det er derfor aftalt mellem parterne, at Fordringshaver kan oversende fordringer med en registreret forældelsesdato, der ligger senere end 10 år fra forfaldsdatoen, såfremt Fordringshaver har foretaget afbrydelse af forældelsesfristen under opkrævningen af fordringen, der medfører en opdatering af forældelsesdatoen. Det er Fordringshavers ansvar, at en opdatering af forældelsesdatoen i opkrævningen konkret har forældelsesafbrydende virkning i henhold til forældelsesloven. Det betyder, at Fordringshaver på samtlige fordringer, der oversendes til fordringstypen UHFO- SKU, som udgangspunkt forventes at registrere en forældelsesdato svarende til 10 år fra den registrerede forfaldsdato. I konkrete tilfælde, hvor (1) fordringen enten er fastslået ved et særligt retsgrundlag, eller der foreligger afbrydelse, eller (2) hvor en fordring er omfattet af forældelseslovens 21, stk. 2, 1. og 2. pkt. smh. stk. 3, kan forældelsesdatoen ligge senere end 10 år fra den registrerede forfaldsdato.

7 4.3 Beregning af forældelsesdato Forældelseslovens 27 har følgende ordlyd: Til frister efter denne lov medregnes den månedsdag, der svarer til den dag, hvorfra fristen regnes. I mangel af tilsvarende dag udløber fristen på den sidste dag i måneden. Stk. 2. Udløber en frist i en weekend, på en helligdag, grundlovsdag, den 24. eller den 31. december, udstrækkes fristen til den førstkommende hverdag. I medfør af forældelseslovens 27, stk. 1, 1. pkt., regnes der kun med hele dage, og begyndelsesdagen medregnes ikke. Hvis eksempelvis forældelsesfristen begynder at løbe inden for døgnet den 1. oktober 2017, indtræder 10-års forældelse ved udløbet af den 1. oktober Efter forældelseslovens 27, stk. 2, udskydes forældelsesfristen til den førstkommende hverdag, hvis fristen udløber i en weekend, på en helligdag, grundlovsdag eller den 24. eller 31. december. Reglen har kun betydning, hvis fristen udløber på en af de nævnte dage. Det er uden betydning, at begyndelsestidspunktet for fristen er en sådan dag. 4.4 Forældelsesfristens håndtering efter oversendelse til inddrivelse Gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 4, har følgende ordlyd: For fordringer under inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden er forældelsesfristen 3 år, selv om hovedkravet, inden det kom under inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden, havde en længere forældelsesfrist eller der, før eller efter at fordringen kom under inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden, er opnået et retsgrundlag som nævnt i forældelseslovens 5, stk. 1, jf. dog stk. 5, 2. og 3. pkt. For private underholdsbidrag og regioners og kommuners privatretlige fordringer gælder dog den forældelsesfrist, der var gældende ved fordringens modtagelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden, eller som under inddrivelsen hos restanceinddrivelsesmyndigheden måtte blive opnået efter forældelseslovens 5, stk. 1. Denne forældelsesfrist gælder også for tilhørende renter under inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden. For fordringer med en forældelsesfrist der er længere end 3 år ændrer gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 4, den oprindelige forældelsesfrist, til en 3-årig forældelsesfrist. Dette gælder fra den dag, GÆLDST modtager fordringen til inddrivelse, medmindre der er tale om private underholdsbidrag eller regioners og kommuners privatretlige fordringer. Gældsinddrivelseslovens 18 a stk. 5 har følgende ordlyd: Tilbagesendes et hovedkrav og dets tilhørende rente eller renter til fordringshaveren eller den, der på dennes vegne opkræver fordringen, vil den forældelsesdato, der var gældende ved tilbagesendelsen, jf. stk. 2 og 3, fortsat være gældende, medmindre fordringshaveren eller den, der på dennes vegne opkræver fordringen, i medfør af forældelsesloven eller andre forældelsesregler får udskudt forældelsesdatoen. Er forældelsesfristen efter tilbagesendelsen blevet forlænget, jf. forældelseslovens 5, stk. 1, finder

8 stk. 4, 1. pkt., kun anvendelse, hvis forældelsen afbrydes for fordringskomplekset, efter at dette på ny er modtaget til inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden. Genoverdrages hovedkravet til restanceinddrivelsesmyndigheden med en forældelsesdato, som er senere end 3 år fra den dato, hvor hovedkravet på ny modtages til inddrivelse, finder stk. 4, 1. pkt., dog anvendelse, således at forældelsesfristen på 3 år skal regnes fra denne modtagelsesdato. 2. og 3. pkt. gælder ikke for fordringer omfattet af stk. 4, 2. pkt. Hvis en fordrings forældelsesfrist er længere end 3 år før oversendelse til inddrivelse, nedjusteres forældelsesfristen til 3 år, når fordringen modtages til inddrivelse, jf. ovenfor samt gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 4. Den reducerede forældelsesfrist vil forsat være gældende, hvis fordringshaver tilbagekalder en fordring eller når GÆLDST tilbagesender fordringskomplekset. Dette gælder også i tilfælde, hvor fordringshaver foretager forældelsesafbrydende skridt, når fordringen igen er under opkrævning. Forlænger fordringshaver forældelsesfristen med et særligt retsgrundlag jf. forældelseslovens 5, stk. 1, efter fordringen er blevet tilbagesendt, finder gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 4, 1. pkt. kun anvendelse, hvis fordringen igen oversendes til inddrivelse, og GÆLDST fortager et forældelsesafbrydende skridt jf. gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 5, 2. pkt. Genoverdrager fordringshaver en fordring med en forældelsesfrist på mere end 3 år fra det nye modtagelsestidspunkt, regner GÆLDST fordringens forældelsesfrist 3 år fra den nye modtagelsesdato, jf. gældsinddrivelseslovens 18 a, stk. 5, 3. pkt. 5. STAMDATAFELTER På baggrund af det retlige grundlag for UHFOSKU og på baggrund af Fordringshavers opkrævningspraksis er i det følgende angivet den mellem parterne fælles forståelse for, hvad Fordringshaver skal registrere i de obligatoriske stamdatafelter for at sikre en korrekt og lovlig inddrivelsesproces. 5.1 Beløb Fordringshaver skal i dette felt anføre fordringens beløb på tidspunktet, hvor fordringen oversendes til inddrivelse. 5.2 Hovedstol Fordringshaver skal i dette felt anføre fordringens oprindelige hovedstol på tidspunktet for dens stiftelse. For en fordring på forskudsvist udlagte underholdsbidrag skal hovedstolen således udfyldes med det oprindelige pålydende i henhold til Familieretshusets bidragsdokument. Fordringshaver foretager selv den årlige justering af størrelsen på hovedstolen.

9 Det er mellem parterne aftalt, at der fastsættes en praksisbestemt maksimal hovedstol på 54 DKK pr. dag i fordringens periode og på i alt DKK for UHFOSKU. 5.3 Fordringsart Feltet anvendes til angivelse af, hvilken status Fordringshaver ønsker, at fordringen skal have hos GÆLDST. Dette bilag vedrører alene fordringer, der sendes til inddrivelse. Fordringshaver skal derfor angive fordringsarten inddrivelse for fordringer omfattet af dette bilag. 5.4 Fordringstypekode Feltet anvendes til angivelse af den kode, som karakteriserer den pågældende fordringstype. For fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag skal Fordringshaver således angive fordringstypekoden UHFOSKU. 5.5 Beskrivelse Bemærk at teksten medtages i Gældsstyrelsens breve til skyldner. Derfor må feltet ikke indeholde personoplysninger som fx det fulde CPR-nr. (xxxxxx-xxxx) og barnets fulde navn, barnets fornavn(e), barnets eventuelle mellemnavn(e), barnets efternavn(e) og barnets adresse(r). Feltet må bruges til at beskrive relevante aspekter af fordringen, som ikke er omfattet af øvrige stamdatafelter, og feltets funktion er at sikre, at skyldner kan identificere det underholdsbidrag, fordringshaver har sendt til inddrivelse. Feltet er obligatorisk, og hvis feltet ikke udfyldes, bliver fordringen afvist. Fordringshaver må i stamdatafeltet beskrivelse udelukkende angive fødselsdato (DD.MM.ÅÅÅÅ) eller BG-nummer, såfremt barnet ikke har en registreret fødselsdato, for barnet, som underholdsbidraget vedrører, samt det relevante kravtypenavn. 5.6 Fordringsperiode Felterne anvendes til angivelse af starttidspunkt og sluttidspunkt for en fordring (herefter benævnt periode start og periode slut ), og perioden imellem er den periode, som fordringen dækker over (herefter angivet periodens længde ). Det følger af børnebidragslovens 14, stk. 4, at bidraget erlægges månedsvist forud. Fordringsperioden for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, der er omfattet af dette bilag, beror på, hvad Familieretshuset konkret har fastsat i bidragsdokumentet. Det er parternes fælles forståelse, at Familieretshusets bidragsdokument indeholder de nødvendige oplysninger til brug for Fordringshavers registrering af fordringsperioden for den eller de fordringer, der er omfattet af afgørelsen.

10 5.6.1 Periodens længde Fordringshaver har oplyst, at periodens længde kan være fra 1 dag og op til 12 måneder Periode start Ad første bidrag: Familieretshusets bidragsdokument indeholder en virkningsdato for det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen. Det er parternes fælles forståelse, at virkningsdatoen er udtryk for den første dag i den periode, som kravet angår. Som periode start for det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende den første dag i den periode, som bidraget vedrører, dvs. virkningsdatoen i Familieretshusets bidragsdokument. Når Familieretshuset fastslår bidragspligten med tilbagevirkende kraft, er dette enten udtryk for, (1) at kravet bestod på tidspunktet for den relevante ændring i parternes forhold (den bidragsudløsende begivenhed), eller (2) at ansøgningen er indgivet på et sådant tidspunkt, at bidraget skal fastsættes fra det tidspunkt, hvor Familieretshuset modtog ansøgningen om bidrag, smh. 9 i bekendtgørelse nr. 285 af 20. marts 2019 om børne- og ægtefællebidrag. Ad bidrag efter første bidrag For bidrag efter det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende den første dag i den periode, som bidraget konkret vedrører. Periodens start beror således på, hvad Familieretshuset konkret har fastsat i bidragsdokumentet, Det er imidlertid parternes fælles forståelse, at periodens start for bidrag efter første bidrag som udgangspunkt fastsættes til den 1. dag i måneden, kvartalet, halvåret eller kalenderåret Eksempel Statsforvaltningen (i dag Familieretshuset) træffer afgørelse om underholdsbidrag den 29. juni Statsforvaltningen har fastsat en virkningsdato den 26. september Som periode start for det første bidrag i henhold til bidragsdokumentet skal Fordringshaver oversende den første dag i den periode, som bidraget vedrører, dvs. virkningsdatoen i Statsforvaltningens bidragsdokument den 26. september Som periode start for bidrag efter det første bidrag skal Fordringshaver oversende den første dag i den periode, som bidraget konkret vedrører. For bidraget umiddelbart efter det første bidrag skal Fordringshaver således oversende den 1. oktober 2014 som periode start Periode slut Ad første bidrag Som periode slut for det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende den sidste dag i den periode, som bidraget konkret vedrører.

11 Periodens slut beror således på, hvad Familieretshuset konkret har fastsat i bidragsdokumentet. Det er imidlertid parternes fælles forståelse, at periodens slut som udgangspunkt fastsættes til den sidste dag i måneden, kvartalet, halvåret eller kalenderåret. Fordringshaver har dog oplyst, at der også kan forekomme skæve perioder, der eksempelvis løber fra den 9. i en måned til den 8. i måneden efter, såfremt Familieretshuset har truffet afgørelse herom. Såfremt bidragspligten ophører i løbet af måneden, kvartalet, halvåret eller kalenderåret, f.eks. fordi barnet fylder 18 år, skal Fordringshaver oversende den sidste dag, hvor bidragspligten består, som periode slut. Ad bidrag efter første bidrag Som periode slut for bidrag efter det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende den sidste dag i den periode, som bidraget konkret vedrører. Periodens slut beror således på, hvad Familieretshuset konkret har fastsat i bidragsdokumentet. Det er imidlertid parternes fælles forståelse, at periodens slut som udgangspunkt fastsættes til den sidste dag i måneden, kvartalet, halvåret eller kalenderåret. Fordringshaver har dog oplyst, at der også kan forekomme skæve perioder, der eksempelvis løber fra den 9. i en måned til den 8. måneden efter, såfremt Familieretshuset har truffet afgørelse herom. Såfremt bidragspligten ophører i løbet af måneden, kvartalet, halvåret eller kalenderåret, f.eks. fordi barnet fylder 18 år, skal Fordringshaver oversende den sidste dag, hvor bidragspligten består, som periode slut Eksempel Statsforvaltningen (i dag Familieretshuset) træffer afgørelse om underholdsbidrag den 29. juni Statsforvaltningen har fastsat en virkningsdato den 26. september Som periode slut for det første bidrag i henhold til bidragsdokumentet skal Fordringshaver oversende den sidste dag i den periode, som kravet konkret vedrører, dvs. den 30. september Som periode slut for bidrag efter det første bidrag skal Fordringshaver ligeledes oversende den sidste dag i den periode, som kravet konkret vedrører. For bidraget umiddelbart efter det første bidrag skal Fordringshaver således oversende den 31. oktober 2014 som periode slut. 5.7 Stiftelsesdato Stamdatafeltet stiftelsesdato anvendes til at anføre datoen for stiftelsestidspunktet, der generelt defineres som tidspunktet for den retsstiftende begivenhed, dvs. det tidspunkt hvor fordringen opstår. Hvad der udgør den retsstiftende begivenhed afhænger konkret af fordringens retsgrundlag og de hertil knyttede faktiske forhold.

12 Det er parternes fælles forståelse, at fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag må anses for at være stiftet den første dag i den periode, som kravet angår. Dette gælder også bidrag, der er fastsat med tilbagevirkende kraft, dvs. bidrag der er fastsat tilbage i tid i forhold til datoen for Familieretshusets afgørelse. Når Familieretshuset fastslår en bidragspligt med tilbagevirkende kraft, er dette således udtryk for, at kravet bestod på tidspunktet for den relevante ændring i parternes forhold. Det er således parternes fælles forståelse, at virkningsdatoen i Familieretshusets bidragsdokument er udtryk for den første dag i den periode, som kravet angår, jf. herom afsnit 5.6. Det er på denne baggrund parternes fælles forståelse, at Familieretshusets bidragsdokument indeholder de nødvendige oplysninger til brug for Fordringshavers registrering af stiftelsesdatoen for den eller de fordringer, der er omfattet af afgørelsen. Ad første bidrag Som stiftelsesdato for det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende virkningsdatoen i Familieretshusets bidragsdokument. Stiftelsesdatoen beror således på, hvad Familieretshuset konkret har fastsat i bidragsdokumentet. Ad bidrag efter første bidrag Som stiftelsesdato for bidrag efter det første bidrag, der er omfattet af afgørelsen, er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende den første dag i den periode, som bidraget konkret vedrører Eksempel Statsforvaltningen (i dag Familieretshuset) træffer afgørelse om underholdsbidrag den 29. juni Statsforvaltningen har fastsat en virkningsdato den 26. september Som stiftelsesdato for det første bidrag i henhold til bidragsdokumentet, der har en periode fra den 26. september 2014 til den 30. september 2014, skal Fordringshaver oversende den 26. september Dette svarer til den første dag i den periode, som kravet angår. For bidrag efter det første bidrag skal Fordringshaver ligeledes oversende den første dag i den periode, som bidraget vedrører, som stiftelsesdato. For bidraget umiddelbart efter det første bidrag, der har periode fra den 1. oktober 2014 til den 31. oktober 2014, skal Fordringshaver således oversende den 1. oktober 2014 som stiftelsesdato. 5.8 Forfaldsdato Den traditionelle obligationsretlige forståelse af forfaldsdatoen er det tidligste tidspunkt, til hvilket fordringshaveren kan kræve fordringen betalt. I feltet skal anføres den oprindelige forfaldsdato, og det er således ikke meningen, at Fordringshaver skal anføre datoen for udløbet af en af Fordringshaver indrømmet henstand, hvis det oprindelige forfaldstidspunkt har været udskudt herved.

13 Det retlige grundlag tager ikke eksplicit stilling til forfaldsdatoen for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag. Forfaldsdatoen kan heller ikke udledes af en aftale mellem Fordringshaver og skyldner. Uden anden angivelse anses forfaldsdagen for en fordring generelt at være den dag, hvor en fordringshaver tidligst kan kræve betaling for den pågældende fordring. Familieretshuset fastsætter i bidragsdokumentet en forfaldsdato for de enkelte fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, der er omfattet af afgørelsen. Familieretshusets bidragsdokument kan indeholde bidrag, der er fastsat med tilbagevirkende kraft, dvs. bidrag der er fastsat tilbage i tid i forhold til datoen for Familieretshusets afgørelse, og løbende bidrag fastsat frem i tid. Det er parternes fælles forståelse, at Familieretshusets bidragsdokument indeholder de nødvendige oplysninger til brug for Fordringshavers registrering af forfaldsdatoen for den eller de fordringer, der er omfattet af afgørelsen. Ad bidrag fastsat med tilbagevirkende kraft Bidrag fastsat med tilbagevirkende kraft vedrører bidrag, hvor virkningsdatoen i Familieretshusets bidragsdokument ligger før selve datoen for Familieretshusets afgørelse. Det er aftalt, at Fordringshaver skal oversende datoen for Familieretshusets afgørelse som forfaldsdato for hver enkelt bidrag, der er fastsat med tilbagevirkende kraft, medmindre Familieretshuset konkret har fastsat en anden forfaldsdato i bidragsdokumentet. I så fald skal denne dato oversendes som forfaldsdato for det pågældende bidrag. Ad løbende bidrag fastsat frem i tid Bidrag fastsat frem i tid vedrører bidrag, hvor betalingsdagen for bidragene i Familieretshusets bidragsdokument ligger efter selve datoen for Familieretshusets afgørelse. Det er aftalt, at Fordringshaver skal oversende den dato, Familieretshuset konkret har fastsat som betalingsdag i bidragsdokumentet for hvert løbende bidrag, som forfaldsdato Eksempel Statsforvaltningen (i dag Familieretshuset) træffer afgørelse om underholdsbidrag den 29. juni Statsforvaltningen har fastsat en virkningsdato den 26. september Statsforvaltningen har desuden fastsat, at bidrag for tiden indtil den 1. juli 2015 skal betales straks, og det er fastsat, at bidraget betales forud den 1. i hver måned Statsforvaltningen har således truffet afgørelse om, at der skal betales bidrag med tilbagevirkende kraft i perioden fra den 26. september 2014 og frem til afgørelsesdatoen. Desuden skal der betales løbende bidrag i perioden efter Statsforvaltningens afgørelse, dvs. fra juli 2015.

14 Som forfaldsdato for hver enkelt bidrag, der er fastsat med tilbagevirkende kraft, skal Fordringshaver oversende datoen for Statsforvaltningens afgørelse, dvs. den 29. juni For hvert løbende bidrag fastsat frem i tid skal Fordringshaver oversende den dato, Familieretshuset konkret har fastsat som betalingsdag i bidragsdokumentet, som forfaldsdato. For det løbende bidrag for eksempelvis juli 2015 skal Fordringshaver således oversende den 1. juli 2015 som forfaldsdato. 5.9 Sidste rettidige betalingsdato Begrebet sidste rettidige betalingsdato defineres i obligationsretten almindeligvis som den dag, da skyldnerens pligt til at erlægge sin ydelse indtræder. Hvis skyldner er indrømmet løbedage, vil sidste rettidige betalingsdato være en senere dato end forfaldsdagen. Betalingstidspunktet for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag er ikke eksplicit reguleret i det retlige grundlag for fordringstypen. Det er dog i børnebidragslovens 14 fastsat, at normalbidrag forfalder månedsvist forud. Der er ikke i loven taget stilling til eventuelle løbedage. Familieretshuset fastsætter i bidragsdokumentet en betalingsfrist for de enkelte bidrag, der er omfattet af afgørelsen, jf. herom afsnit 5.8. Der fastsættes ingen løbedage i bidragsdokumentet. I opkrævningen fastsætter Fordringshaver imidlertid en ny sidste rettidige betalingsdato for skyldneren for fordringen på forskudsvist udlagte underholdsbidrag. Den sidste rettidige betalingsdato er som udgangspunkt fastsat til den førstkommende hverdag i måneden efter afsendelsen af opkrævningen. Det er parternes fælles forståelse, at Fordringshaver skal oversende den senest kommunikererede betalingsfrist i stamdatafeltet for sidste rettidige betalingsdag. Det er således aftalt, at Fordringshaver skal oversende den betalingsfrist, der er fastsat til den førstkommende hverdag i måneden efter afsendelse af opkrævningen, medmindre Fordringshaver konkret har kommunikeret en ny, senere betalingsfrist. I så fald skal Fordringshaver oversende denne dato. For fordringer omfattet af en misligholdt afdragsordning er det aftalt, at Fordringshaver skal oversende betalingsfristen for det misligholdte afdrag i stamdatafeltet for sidste rettidige betalingsfrist. Det er endvidere parternes fælles forståelse, at en betalingsfrist for en fordring på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, der er angivet i en rykkerskrivelse, ikke skal oversendes i stamdatafeltet for sidste rettidige betalingsdag for fordringstypen UHFOSKU. En betalingsfrist angivet i en rykkerskrivelse har således alene betydning for fordringer omfattet af fordringstypen UDKG- BYR, jf. bilag 9.1. Fordringshaver har udtrykt ønske om at oversende den oprindelig sidste rettidige betalingsdato da det vil kræve store systemmæssige ændringer til deres system, hvis de skal kunne oversende

15 den senest kommunikerede sidste rettidige betalingsdato. Fordringshaver kan få dispensation til at oversende fordringer med den oprindelige sidste rettidige betalingsdato, hvis Fordringshaver retfærdiggør at skyldner aldrig præmaturt vil blive sendt til inddrivelse. Fordringshaver har retfærdiggjort, at de systemisk er fraskåret muligheden for at oversende en fordring til inddrivelse forinden den betalingsfrist, der er oplyst i rykkerskrivelserne er overskredet jf. Fordringshavers notat der er vedlagt som bilag D. Derfor er det aftalt at Fordringshaver oversender den oprindelige sidste rettidige betalingsdato i stamdatafeltet Identifikation af skyldner Stamdatafeltet anvendes til indberetning af information om skyldner. Entydig identifikation kan ske ved CPR-nr., CVR/SE-nr. eller AKR-nr. for den eller de fysiske og/eller juridiske personer, som hæfter for fordringen. Dette er i overensstemmelse med 3, stk. 2, i inddrivelsesbekendtgørelsen, hvorefter Fordringshaver ved oversendelse af en fordring til GÆLDST skal angive skyldners CPR-nr. eller CVR-nr. som journalnummer, medmindre det kan godtgøres, at sådan en oplysning ikke kan tilvejebringes. Fordringshaver har oplyst, at det alene er fysiske personer, der kan hæfte for fordringen. Det er endvidere ikke muligt at hæfte solidarisk for fordringen. Fordringshaver skal derfor oversende et CPR-nummer for skyldner, såfremt Fordringshaver er i besiddelse af skyldners CPR-nummer. Det er desuden aftalt, at Fordringshaver skal oversende et AKR-nummer, såfremt Fordringshaver ikke er i besiddelse af skyldners CPR-nummer. For at modtage et AKR-nummer til registrering af skyldner er det aftalt, at Fordringshaver skal kontakte GÆLDST og få oprettet et AKRnummer for skyldner Forældelsesdato Fordringshaver skal i dette felt anføre den dato, hvor fordringen forælder, hvilket er den dato, hvor forældelsesfristen udløber, det vil sige den sidste dato, hvor fordringen er retskraftig. Det er ikke den oprindelige forældelsesdato, som skal være indeholdt i feltet, men den forældelsesdato, der gælder, på det tidspunkt, hvor fordringen oversendes til GÆLDST. Dette har relevans i tilfælde, hvor forældelsen har været afbrudt. Forældelsesfristen for en fordring på forskudsvist udlagt underholdsbidrag begynder at løbe fra forfaldsdatoen, jf. herom afsnit 5.8, da dette er det tidligste tidspunkt, til hvilket fordringshaver kunne kræve at få fordringen opfyldt, jf. forældelseslovens 2, stk. 1, og som beskrevet ovenfor under afsnit 4.1 om forældelsesfristens begyndelsestidspunkt. Desuden skal forældelsesdatoen for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag fastsættes i overensstemmelse med forældelseslovens 8.

16 Fordringshaver har i forbindelse med onboardingprocessen tilkendegivet et ønske om at foretage en automatisk beregning af forældelsesdatoer for fordringer, der sendes til inddrivelse. Det er på denne baggrund aftalt, at Fordringshavers automatiske beregning af en forældelsesdato for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag, som oversendes sammen med fordringen til GÆLDST, som udgangspunkt altid skal foretages fra forfaldsdatoen, jf. herom afsnit 5.8. Parterne har aftalt, at dette også gælder for fordringer omfattet af en misligholdt afdragsordning, medmindre Fordringshavers afdragsordninger konkret udgør et særligt retsgrundlag, smh forældelseslovens 5. Hvis en fordring hviler på et særligt retsgrundlag, jf. herom afsnit 4, eller hvis Fordringshaver har foretaget afbrydelse af forældelsesfristen under opkrævningen af fordringen, der medfører en opdatering af forældelsesdatoen, skal Fordringshaver tage hensyn hertil i angivelsen af fordringens forældelsesdato. En afgørelse fra en administrativ myndighed, smh. forældelseslovens 21, etablerer ikke et nyt begyndelsestidspunkt for forældelsesfristens beregning. Forældelsesfristens længde for fordringer på forskudsvist udlagt underholdsbidrag er 10 år, jf. børnetilskudsloven 18, stk. 1, som beskrevet ovenfor under afsnit 4.2. Efter forældelseslovens 27, stk. 1, 1. pkt., skal den månedsdag, der svarer til forældelsesfristens begyndelsesdag, medregnes i fristen. Forældelsesfristen er en dag kortere, såfremt forældelsesfristens begyndelsestidspunkt er den 29. februar i et skudår, idet fristen i den situation vil udløbe den 28. februar 10 år senere, jf. forældelseslovens 27, stk. 1, 2. pkt. Hvis forfaldsdatoen på fordringen er den 29. februar, vil Fordringshaver således skulle registrere den 28. februar 10 år senere som forældelsesdato på fordringen. Efter forældelseslovens 27, stk. 2, udskydes forældelsesfristen til den førstkommende hverdag, hvis fristen udløber i en weekend, på en helligdag, grundlovsdag eller den 24. eller 31. december. Det er derfor aftalt, at Fordringshaver som udgangspunkt registrerer en forældelsesdato på fordringerne i fordringstypen UHFOSKU, der svarer til datoen i stamdatafeltet for forfaldsdatoen med tillæg af 10 år. I konkrete tilfælde, hvor (1) fordringen er fastslået ved et særligt retsgrundlag, eller der foreligger afbrydelse, eller (2) hvor fordringen er omfattet af forældelseslovens 21, stk. 2, 1. og 2. pkt. smh. stk. 3, kan forældelsesdatoen ligge senere end 10 år fra forfaldsdatoen. Forældelse indtræder tidligst 3 år efter fordringens modtagelse hos GÆLDST, medmindre fordringen tilbagekaldes, fordi Fordringshaver ved en fejl har overdraget fordringen til GÆLDST.

17 5.12 Domsdato og forligsdato Stamdatafelterne domsdato og forligsdato anvendes, såfremt der for fordringen er afsagt dom eller indgået forlig, og i felterne registreres datoen for henholdsvis dommens afsigelse eller forligets indgåelse. Stamdatafelternes primære funktion er at videregive oplysninger til GÆLDST om opkrævningsmæssige skridt i form af dom eller forlig, som har forældelsesafbrydende virkning. Dom og forlig skal kun udfyldes i de tilfælde, hvor fordringens eksistens og størrelse er fastslået, jf. forældelseslovens 5, stk. 1, nr. 3. Fordringshaver har oplyst, at der kan ligge en dom eller et forlig til grund for en fordring på forskudsvist udlagt underholdsbidrag. Såfremt der ligger en dom eller et forlig til grund for en fordring, er det mellem parterne aftalt, at Fordringshaver udfylder domsdato eller forligsdato. Såfremt der foreligger en dom eller et forlig, hvori den pågældende fordrings eksistens og størrelse ikke er fastslået i, udgør den pågældende dom eller forlig ikke et særligt retsgrundlag for fordringen med en 10-årig forældelsesfrist, jf. forældelseslovens 5, stk. 1, nr. 3. Derfor er det mellem parterne aftalt, at der kun må udfyldes en domsdato eller forligsdato, hvis fordringens eksistens og størrelse er fastslået i dommen eller forliget, idet udfyldelse af stamdatafelterne er udtryk for, at den pågældende fordring er fastslået i dommen eller forliget. 6. REGLER I INDGANGSFILTERET I NYMF I NyMF er et indgangsfilter med en række regler, som de oversendte fordringer skal bestå, før fordringerne kan blive lukket ind og modtages i inddrivelsessystemet PSRM, jf. nærmere i Aftalen. Filterreglerne er blevet til efter en fælles proces mellem Fordringshaver og GÆLDST, og parterne er enige om, at filterreglerne sikrer, at der altid oversendes korrekt information om fordringer, der oversendes til inddrivelse hos GÆLDST. Filterreglerne består af nogle indholdsbaserede og referencebaserede regler. De indholdsbaserede adgangsregler opsætter grænseværdier for et konkret stamdatafelt. De referencebaserede adgangsregler vedrører relationen mellem stamdatafelter. Indgangsfilteret vil give Fordringshaver en fejlkodebesked om, at fordringen ikke kan accepteres, hvis en indholdsbaseret eller referencebaseret regel ikke er overholdt. I det følgende fremgår de konkrete indholdsbaserede og referencebaserede adgangsregler for fordringstypen UHFOSKU i forbindelse med oversendelse af fordringer til inddrivelse. Regel Filterregler for UHFOSKU (Underholdsbidrag, forskudsvist udlagt - 14) Konsekvens hvis reglen ikke overholdes R_1_1 Fordringsart-koden skal være "INDR" Fordringen afvises R_1_2 Fordringen skal altid være en hovedfordring Fordringen afvises

18 R_2_1a R_2_1b Hvis domsdato eller forligsdato er udfyldt, skal forældelsesdato ligge tidligst 10 år efter domsdato eller forligsdato Hvis domsdato eller forligsdato er udfyldt, skal forældelsesdato ligge senest 10 år efter domsdato eller forligsdato Fordringen afvises Fordringen sendes i høring R_2_1 Forældelsesdato skal være udfyldt Fordringen afvises R_2_3a Forældelsesdato skal tidligst ligge 10 år efter Forfaldsdato Fordringen afvises R_2_3 Forældelsesdato skal senest ligge 15 år efter Forfaldsdato Fordringen sendes i høring R_3_1 Forældelsesdato skal ligge senere end eller være lig med modtagelsesdato hos Gældsstyrelsen R_4_1 Oprindelig hovedstol skal være større end 0 kr. (dog tillades 0- fordringer) R_4_2 Oprindelig hovedstol skal være mindre end eller lig med kr. R_4_3 Oprindelig hovedstol skal være mindre end eller lig med 54 kr. pr. dag i perioden Fordringen afvises Fordringen afvises Fordringen sendes i høring Fordringen sendes i høring R_4_4 Beløb skal være større end eller lig med 0 kr. Fordringen afvises R_4_7 Oprindelig hovedstol skal være større end eller lig med beløb til Fordringen afvises inddrivelse R_5_1 Forfaldsdato skal ligge forud for modtagelsesdato Fordringen afvises R_5_2 Sidste rettidige betalingsdato skal ligge forud for modtagelsesdato Fordringen afvises R_5_3 Stiftelsesdato skal ligge forud for modtagelsesdato Fordringen afvises R_6_1 Sidste rettidige betalingsdato skal tidligst ligge samtidig med Forfaldsdato Fordringen afvises R_6_3 Forfaldsdato skal tidligst ligge samtidig med Stiftelsesdato Fordringen afvises R_6_4 Forfaldsdato skal senest ligge 3 år efter Stiftelsesdato Fordringen sendes i høring R_6_15 R_6_16 Stiftelsesdato skal ligge samtidig med Periode start Fordringen afvises R_6_19 Periode slut skal tidligst ligge samtidig med Periode start Fordringen afvises R_6_20 Periode slut skal senest ligge 12 måneder efter Periode start Fordringen sendes i høring R_7_1 Stiftelsesdato skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_2 Forfaldsdato skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_3 Sidste rettidige betalingsdato skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_4 Periode start skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_5 Periode slut skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_11 Beskrivelsesfelt skal være udfyldt Fordringen afvises R_7_12a Domsdato og forligsdato må ikke være udfyldt samtidigt Fordringen afvises

Fordringstypebilag 7/2-19 Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution

Fordringstypebilag 7/2-19 Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution Fordringstypebilag 7/2-19 Forretningsonboarding af kommuner Daginstitution 1 INDHOLD BILAG 13 DAGINSTITUTION, BETALING (KFDAGIN)... 4 BILAG 14 SKOLEFRITIDSORDNING (KFSKOLF)... 22 BILAG 15 EFTERREGULERING

Læs mere

Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution

Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner Daginstitution 1 INDHOLD BILAG 13 FORDRINGER VEDRØRENDE DAG-, FRITIDS- OG KLUBTILBUD SAMT ANDRE SOCIALPÆDAGOGISKE FRITIDSTILBUD EFTER DAGTILBUDSLOVENS

Læs mere

Fordringstypebilag 11/2-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter

Fordringstypebilag 11/2-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter Fordringstypebilag 11/2-19 Forretningsonboarding af kommuner Parkeringsafgifter 1 INDHOLD BILAG 40 PARKERINGSAFGIFT (KFPAFGI)... 4 2 3 Bilag 41 Parkeringsafgift (KFPAFGI) 1. FORDRINGSTYPEN 1.1 Beskrivelse

Læs mere

Fordringstypebilag 18/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution

Fordringstypebilag 18/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution Fordringstypebilag 18/3-19 Forretningsonboarding af kommuner Daginstitution 1 INDHOLD BEMÆRK: OPDATERINGER EFTER OPSAMLING... 3 BILAG 2.1 DAGINSTITUTION, BETALING (KFDAGIN)... 5 BILAG 2.2 SKOLEFRITIDSORDNING

Læs mere

Fordringstypebilag 12/6-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter

Fordringstypebilag 12/6-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter Fordringstypebilag 12/6-19 Forretningsonboarding af kommuner Parkeringsafgifter 1 INDHOLD BILAG 41 PARKERINGSAFGIFT (KFPAFGI)... 4 BILAG 3.2 OPKRÆVNINGSGEBYR, KOMMUNALE PARKERINGSAFGIFTER (GEPAKOM)...

Læs mere

Fordringstypebilag 1/10-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter

Fordringstypebilag 1/10-19 Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter Fordringstypebilag 1/10-19 Forretningsonboarding af kommuner Parkeringsafgifter 1 INDHOLD BILAG 3.1 PARKERINGSAFGIFT (KFPAFGI)... 4 BILAG 3.2 OPKRÆVNINGSGEBYR, KOMMUNALE PARKERINGSAFGIFTER (GEPAKOM)...

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Geodatastyrelsen

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Geodatastyrelsen Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Geodatastyrelsen 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over Geodatastyrelsens tidligere fordringstyper... 5 2.2 Gennemgang

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Teleankenævnet

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Teleankenævnet Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Teleankenævnet INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over Teleankenævnets tidligere fordringstyper... 5 2.2 Gennemgang af

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Den Nationale Videnskabsetiske Komité

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Den Nationale Videnskabsetiske Komité Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Den Nationale Videnskabsetiske Komité 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over Den Nationale Videnskabsetiske Komités

Læs mere

Fordringstypebilag 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Fordringstypebilag 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Fordringstypebilag 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD BILAG 4.1 TILBAGEBETALING EFTER KAPITEL 12 I AKTIVLOVEN (KTTIBAK)... 4 BILAG 4.2 TILBAGEBETALING AF BOLIGINDSKUD ELLER LIGNENDE

Læs mere

Fordringstypebilag 26/6-19 Forretningsonboarding af kommuner

Fordringstypebilag 26/6-19 Forretningsonboarding af kommuner Fordringstypebilag 26/6-19 Forretningsonboarding af kommuner Service, sundhed og sygedagpenge Delområde 1: Tandpleje, sygedagpenge, anbringelse af børn og unge samt tilbagebetalingskrav efter servicelovens

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Skatteministeriets Departement

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Skatteministeriets Departement Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Skatteministeriets Departement 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over Skatteministeriets Departements tidligere fordringstyper...

Læs mere

Fordringstypebilag 1/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation

Fordringstypebilag 1/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation Fordringstypebilag 1/3-19 Forretningsonboarding af kommuner Forbrug og renovation 1 INDHOLD BILAG 5.1 MILJØGEBYRER (DGMILJØ)... 4 BILAG 5.2 GENBRUGSPLADSER, DAGRENOVATION M.V. BETALING PR. GANG (KFRENPG)...

Læs mere

Fordringstypebilag 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Fordringstypebilag 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Fordringstypebilag 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD BILAG 4.1 FORSØRGELSESHJÆLP PERSONER UNDER 30 ÅR MELLEM UDDANNELSER (KTBRMUD).... 4 BILAG 4.2 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB-

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 4 2.1 Overblik over a-kassernes fordringstyper... 4 2.2 Det retlige grundlag for a-kassernes

Læs mere

Fordringstypebilag 26/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Lejeret

Fordringstypebilag 26/3-19 Forretningsonboarding af kommuner. Lejeret Fordringstypebilag 26/3-19 Forretningsonboarding af kommuner Lejeret 1 INDHOLD BILAG 1.1 LEJE M.V. EFTER LEJELOVEN (DFHUSLE)... 4 BILAG 1.2 LEJE M.V. EFTER ALMENLEJELOVEN (DFHUSAL)... 22 BILAG 1.3 LEJE

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Daginstitution 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OVERBLIK OVER FORRETNINGSOMRÅDET DAGINSTITUTION... 4 2.1 Fordringstypesanering... 4 3 FORDRINGSTYPER

Læs mere

Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Fordringstypebilag - udkast Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD BILAG 24 FORSØRGELSESHJÆLP PERSONER UNDER 30 MELLEM UDDANNELSER (KTBRMUD).... 4 BILAG 25 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB-

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Justitsministeriets Departement

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Justitsministeriets Departement Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Justitsministeriets Departement 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over Justitsministeriets Departements tidligere fordringstyper...

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af A-kasser 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OVERBLIK OVER A-KASSERNES FORDRINGSTYPER... 3 2.1 Fordringstypesanering... 5 3 FORDRINGSTYPER I DEN NYE INDDRIVELSESLØSNING...

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Lejeret

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Lejeret Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Lejeret 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OVERBLIK OVER FORRETNINGSOMRÅDET LEJERET... 4 2.1 Fordringstypesanering... 4 3 FORDRINGSTYPER EFTER ONBOARDING...

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Service, sundhed og sygedagpenge Delområde 1: Tandpleje, sygedagpenge, anbringelse af børn og unge samt tilbagebetalingskrav efter servicelovens

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over politikredsenes tidligere fordringstyper... 5 2.2 Gennemgang af

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af politikredsene 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over politikredsenes tidligere fordringstyper... 5 2.2 Det retlige

Læs mere

Opdateringer efter opsamling 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Opdateringer efter opsamling 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Opdateringer efter opsamling 16/9-19 Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OPDATERINGER PR. 16. SEPTEMBER 2019... 4 2.1 Ændret tilgang til oprettelse af fordringstyper...

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OVERBLIK OVER FORRETNINGSOMRÅDET SOCIALRET... 4 2.1 Fordringstypesanering... 5 3 TVÆRGÅENDE AFKLARINGER

Læs mere

Fordringstypebilag 5/9-19 Forretningsonboarding af forsyningsselskaber. Vand, spildevand og statsafgifter

Fordringstypebilag 5/9-19 Forretningsonboarding af forsyningsselskaber. Vand, spildevand og statsafgifter Fordringstypebilag 5/9-19 Forretningsonboarding af forsyningsselskaber Vand, spildevand og statsafgifter 1 INDHOLD BILAG 1.1 SPILDEVAND, VANDAFLEDNINGSBIDRAG M.V., SKØNNET (FOSPACS)... 4 BILAG 1.2 SPILDEVAND,

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Daginstitution".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Daginstitution. Page 1 of 61 Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Daginstitution". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs og

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Socialret".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Socialret. Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Socialret". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs og genoptage jeres besvarelse

Læs mere

Fordringstypebilag 6/6-19 Forretningsonboarding af forsyningselskaber. Vand, spildevand og statsafgifter

Fordringstypebilag 6/6-19 Forretningsonboarding af forsyningselskaber. Vand, spildevand og statsafgifter Fordringstypebilag 6/6-19 Forretningsonboarding af forsyningselskaber Vand, spildevand og statsafgifter 1 INDHOLD BILAG 1.1 SPILDEVAND, VANDAFLEDNINGSBIDRAG M.V., SKØNNET (FOSPACS)... 4 BILAG 1.2 SPILDEVAND,

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Domstolsstyrelsen og domstolene

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Domstolsstyrelsen og domstolene Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af Domstolsstyrelsen og domstolene 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 FORDRINGSTYPESANERING... 5 2.1 Overblik over fordringshavers fordringstyper... 5 2.2 Det retlige

Læs mere

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation

Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation Orienteringsmateriale Forretningsonboarding af kommuner Forbrug og renovation 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 OVERBLIK OVER FORRETNINGSOMRÅDET FORBRUG OG RENOVATION... 4 2.1 Fordringstypesanering... 4

Læs mere

Vejledning om opkrævning af danske bidragskrav i Danmark

Vejledning om opkrævning af danske bidragskrav i Danmark Vejledning om opkrævning af danske bidragskrav i Danmark Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Opkrævning i Danmark på grundlag af danske afgørelser om børne- og ægtefællebidrag 2.1. Generelt 2.2. Grundlaget

Læs mere

Opsamling 26/4-19 Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation

Opsamling 26/4-19 Forretningsonboarding af kommuner. Forbrug og renovation Opsamling 26/4-19 Forretningsonboarding af kommuner Forbrug og renovation 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 GENEREL INFORMATION OM INDDRIVELSEN PÅ BAGGRUND AF KOMMUNERNES KOMMENTARER OG SPØRGSMÅL... 4 2.1

Læs mere

Opsamling Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution

Opsamling Forretningsonboarding af kommuner. Daginstitution Opsamling Forretningsonboarding af kommuner Daginstitution 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 GENEREL INFORMATION OM INDDRIVELSEN PÅ BAGGRUND AF KOMMUNERNES KOMMENTARER OG SPØRGSMÅL... 4 2.1 Emne 1: Generel

Læs mere

Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven

Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven NFT 4/2007 Den nye danske forældelseslov og forsikringsaftaleloven af Jens Teilberg Søndergaard og Gitte Danelund I artiklen gennemgås hovedtrækkene i den nye danske forældelseslov og de nyaffattede bestemmelser

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Forbrug og renovation".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Forbrug og renovation. Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Forbrug og renovation". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs og genoptage

Læs mere

Spørgsmål til service, sundhed og sygedagpenge

Spørgsmål til service, sundhed og sygedagpenge 1. Af materialet fremgår det, at fordringstypekoden KFETAND indeholder krav vedr. omsorgstandpleje og specialtandpleje. Vi har også patienter, der går på Socialmedicinsk Tandklinik. For at gå her skal

Læs mere

Aftale. mellem. [Kommune X] [Fordringshaver ID] (Herefter Fordringshaver ) Restanceinddrivelsesmyndigheden (Herefter RIM )

Aftale. mellem. [Kommune X] [Fordringshaver ID] (Herefter Fordringshaver ) Restanceinddrivelsesmyndigheden (Herefter RIM ) Aftale mellem [Kommune X] [Fordringshaver ID] (Herefter Fordringshaver ) og Restanceinddrivelsesmyndigheden (Herefter RIM ) om overdragelse og inddrivelse af fordringer i medfør af 3 i lovbekendtgørelse

Læs mere

Opsamling 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret

Opsamling 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner. Socialret Opsamling 10/5-19 Forretningsonboarding af kommuner Socialret 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 GENEREL INFORMATION OM INDDRIVELSEN PÅ BAGGRUND AF KOMMUNERNES KOMMENTARER OG SPØRGSMÅL... 4 2.1 Emne 1: Bortfaldsregler...

Læs mere

Nuværende fordringstyper behandlet under forretningsområdet Service, sundhed og sygedagpenge

Nuværende fordringstyper behandlet under forretningsområdet Service, sundhed og sygedagpenge Kære Spørgeskemaet skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Service, sundhed og sygedagpenge". Spørgeskemaet omhandler delområde 1: Tandpleje, sygedagpenge, anbringelse

Læs mere

Rundskrivelse nr. 64/07

Rundskrivelse nr. 64/07 Rundskrivelse nr. 64/07 13. december 2007 Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk Den nye forældelseslov I. Indledning Lov nr. 522 af 6. juni

Læs mere

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister De nye forældelsesfrister Den 1. januar 2008 trådte den nye forældelseslov i kraft. Den nye lov hedder Lov om forældelse af fordringer nr. 522 af den 6. juni 2007. De to generelle forældelseslove (Danske

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om bekendtgørelse om opkrævning af underholdsbidrag

Cirkulæreskrivelse om bekendtgørelse om opkrævning af underholdsbidrag CIS nr 9021 af 29/01/2009 Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Justitsmin. Familiestyrelsen, j.nr. 2008-5011-00007 Senere ændringer til forskriften VEJ nr

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til Til lovforslag nr. L 226 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre

Læs mere

Notat om opkrævning af underholdsbidrag

Notat om opkrævning af underholdsbidrag Den 21. november 2008 J.nr.: 2008-5011-00007 Sagsbehandler: JUSR/LATH Notat om opkrævning af underholdsbidrag 1. Indledning Skatteministeren har den 8. oktober 2008 fremsat følgende lovforslag: L 20 Forslag

Læs mere

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel

Læs mere

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM)

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Fordringshaverservice og -rådgivning 9. november 2018 Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Side 1 / 20 Indledning Som fordringshaver skal du forholde dig til kravene i dette dokument for at sikre, at

Læs mere

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM)

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Notat 19. december 2018 Version 3.1.0. Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Indhold Indledning... 3 Datakrav (generelle formkrav til data)... 5 Datakrav 1: Hovedfordringer må ikke indeholde renter og

Læs mere

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven)

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) Page 1 of 5 LOV nr 522 af 06/06/2007 Gældende (Forældelsesloven) Offentliggørelsesdato: 07-06-2007 Justitsministeriet Senere ændringer til forskriften LOV nr 1336 af 19/12/2008 11 LOV nr 718 af 25/06/2010

Læs mere

Opsamling Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter

Opsamling Forretningsonboarding af kommuner. Parkeringsafgifter Opsamling Forretningsonboarding af kommuner Parkeringsafgifter 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 GENEREL INFORMATION OM FORMÅLET MED SPØRGESKEMAET PÅ BAGGRUND AF KOMMUNERNES KOMMENTARER OG SPØRGSMÅL... 3

Læs mere

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM)

Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Notat 12. november 2018 Version 3.0.0. Guide til ny inddrivelsesløsning (PSRM) Indledning Dokumentet indeholder de krav, der gælder for alle fordringshavere, der skal onboardes til Gældsstyrelsens nye

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om børns forsørgelse

Bekendtgørelse af lov om børns forsørgelse LBK nr 1815 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Gældsstyrelsen Teglgårdsparken Middelfart SKATs begrundelse for afgørelser om modregning

Gældsstyrelsen Teglgårdsparken Middelfart SKATs begrundelse for afgørelser om modregning Gældsstyrelsen Teglgårdsparken 112 5500 Middelfart Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Informationspakke til kommunerne

Informationspakke til kommunerne Informationspakke til kommunerne 1 1 Om denne informationspakke Med denne informationspakke bliver I klædt på til, hvordan I korrekt og lovligt oversender fordringer til den nye inddrivelsesløsning. Informationspakken

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 137 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 137 Folketinget Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 23. marts 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre

Læs mere

Ulovbestemt genoptagelse

Ulovbestemt genoptagelse Ulovbestemt genoptagelse Hvis der ikke er fastsat regler om genoptagelse i den relevante lov, kan genoptagelse af en afsluttet sag kun ske, hvis de almindelige forvaltningsretlige principper om genoptagelse

Læs mere

Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige

Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Notat 6. februar 2017 J.nr. 16-0682813 ICI, Jura BL, AC, NB, IN og EL Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Med det vedlagte udkast til ny bekendtgørelse om inddrivelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om opkrævning af underholdsbidrag

Bekendtgørelse af lov om opkrævning af underholdsbidrag LBK nr 1819 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Høringsnotat vedr. ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige

Høringsnotat vedr. ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Notat 7. september 2017 J.nr. 2017-3491 Kontor: Jura (ICI) Høringsnotat vedr. ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Initialer: NBl Med det vedlagte udkast

Læs mere

Spørgeskemaet skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Vand, spildevand og statsafgifter".

Spørgeskemaet skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Vand, spildevand og statsafgifter. Page 1 of 52 Kære Spørgeskemaet skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Vand, spildevand og statsafgifter". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet

Læs mere

Gode råd om Forældelse

Gode råd om Forældelse Gode råd om Forældelse Fra den 1. januar 2008 gælder helt nye forældelsesregler dette notat hjælper dig med at få overblik over reglerne! Læs om: 1. Hvorfor er forældelsesregler relevante? 2. Forældelsesfrister

Læs mere

Generel information Forsyningsselskaber

Generel information Forsyningsselskaber Generel information Forsyningsselskaber 1 1 Om dette dokument Med denne generelle information får I viden om, hvordan I korrekt og lovligt indsender fordringer til den nye inddrivelsesløsning. Den generelle

Læs mere

Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love LOV nr 285 af 29/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-1644685 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1002 af 24/08/2017

Læs mere

Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag. 27. oktober 2009

Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag. 27. oktober 2009 2009 4-6 Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag En far klagede til det sociale nævn over at kommunen ikke havde partshørt ham inden kommunen traf afgørelse

Læs mere

Skatteudvalget L 226 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget L 226 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 226 Bilag 4 Offentligt 16. maj 2018 J.nr. 2018-2 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 226 - Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven)

Bekendtgørelse af lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) LBK nr 1063 af 28/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 3. august 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-709-0099 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1622 af 26/12/2013

Læs mere

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2018 Høring - lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 165 - Svar på Spørgsmål 12 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 21. maj 2007 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2005-705-0012 Dok.: JTS41066

Læs mere

Vejledning om aftaler om børnebidrag

Vejledning om aftaler om børnebidrag 1. Indledning 2. Relevante lovbestemmelser om børnebidrag 3. Sådan kan en bidragsaftale eventuelt formuleres 4. Formkrav, klare relevante forudsætninger m.v. 5. Skattemæssige forhold m.v. 6. Afsluttende

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mobilaftale. 10. november 2014

Abonnementsvilkår for Mobilaftale. 10. november 2014 Abonnementsvilkår for Mobilaftale 10. november 2014 Abonnementsvilkår for Mobilaftale 10. november 2014 1. Aftalen 1.1 Disse vilkår gælder for aftaler om YouSee Mobilaftale 6, 12 og 24. YouSee Mobilaftale

Læs mere

VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING. August 2013

VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING. August 2013 VILKÅR FOR TELMORES AFDRAGSORDNING August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalen 3 1.A. Elektronisk kommunikation meddelelser mellem parterne 3 1.B. Fortrydelsesret for forbrugeren 3 2. Aftalens parter 3

Læs mere

Forældelse. Selve begrebet. De gamle forældelsesregler. Begyndelsestidspunkt 2

Forældelse. Selve begrebet. De gamle forældelsesregler. Begyndelsestidspunkt 2 Forældelse Selve begrebet En fordring ophører ved forældelse, når den frist, der er fastsat i lovgivningen for forældelse af denne type af fordringer, er udløbet, uden at der er taget skridt til at afbryde

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Parkeringsafgifter. Page 1 of 5 Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs

Læs mere

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af forældelsesloven

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af forældelsesloven Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 334 Offentligt Civilafdelingen Dato: 20. juni 2013 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Nicholas Rahui Webster Rømer Sagsnr.: 2012-705-0003 Dok.: 771147 U D K A S

Læs mere

Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis

Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis Resumé 7. juni 2019 Ombudsmanden udtalte den 5. juli og igen den 26. november 2018, at det var meget utilfredsstillende, at den samlede restance

Læs mere

Vejledningsmøde om Ankestyrelsens praksisændring på sygedagpengeområdet som følge af Østre Landsrets dom af 4. maj 2018

Vejledningsmøde om Ankestyrelsens praksisændring på sygedagpengeområdet som følge af Østre Landsrets dom af 4. maj 2018 Vejledningsmøde om Ankestyrelsens praksisændring på sygedagpengeområdet som følge af Østre Landsrets dom af 4. maj 2018 Vi har følgende program: Østre Landsrets dom af 4. maj 2018 Ny praksis principafgørelse

Læs mere

Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis

Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis Folketinget, Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Inddrivelse af børnebidrag, der ikke er udlagt forskudsvis Til orientering for Folketingets Skatteudvalg kan jeg oplyse, at jeg i dag har indstillet

Læs mere

"Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre".

Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre. 1. august 2007 EM 2007/35 Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx. xxx 2007 om ændring af landstingslov om inddrivelse og forebyggelse af restancer til det offentlige (Én landsdækkende inddrivelsesmyndighed)

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om inddrivelse - modregning - afdragsordning - tilbagebetaling - betalingsevne - opkrævning

Ankestyrelsens principafgørelse om inddrivelse - modregning - afdragsordning - tilbagebetaling - betalingsevne - opkrævning KEN nr 9495 af 06/06/2016 Gældende Offentliggørelsesdato: 07-06-2016 Social- og Indenrigsministeriet Den fulde tekst Ankestyrelsens principafgørelse 23-16 om inddrivelse - modregning - afdragsordning -

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om børns forsørgelse

Bekendtgørelse af lov om børns forsørgelse LBK nr 1100 af 07/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, j.nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Skatteministeriet J.nr. 2017-3491 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige 1 I bekendtgørelse nr. 300 af 29. marts 2017 om inddrivelse af gæld til det offentlige

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse ophæves og erstattes af principafgørelse 26-18

Ankestyrelsens principafgørelse ophæves og erstattes af principafgørelse 26-18 Ankestyrelsens principafgørelse 93 16 ophæves og erstattes af principafgørelse 26-18 Ankestyrelsens overvejelser i forbindelse med den nye principafgørelse om modregning i børne- og ungeydelsen for manglende

Læs mere

Inddrivelse af gæld til det offentlige. v/ Cand.jur. Lars Bach Pedersen - SKAT

Inddrivelse af gæld til det offentlige. v/ Cand.jur. Lars Bach Pedersen - SKAT Inddrivelse af gæld til det offentlige v/ Cand.jur. Lars Bach Pedersen - SKAT Indhold af oplægget Generelt om SKAT som restanceinddrivelsesmyndighed Eftergivelse af gæld Henstand med gæld Forældelse af

Læs mere

Kapitel 1. Definitioner m.v.

Kapitel 1. Definitioner m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens og Udbetaling Danmarks opkrævning af tilbagebetalingskrav efter lov om social service, lov om social pension og lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og

Læs mere

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019

KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 BILAG 1.2 KEN nr 9518 af 27/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2019 Ministerium: Journalnummer: 18-38347 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0126 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: Metro Service A/S CVRnummer: 21263834 Klagen vedrører: Parternes krav: 3 x 25 kr. i rategebyr

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 223/2017 (2. afdeling) A og B (advokat Michael S. Wiisbye for begge) mod Tryg Forsikring A/S som mandatar for C og D (advokat Morten Boe Svendsen) I

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 Sag 203/2016 (2. afdeling) Topdanmark Forsikring A/S (tidligere Danske Forsikring A/S) (advokat Anne Mette Myrup Opstrup) mod Aarhus Kommune (advokat Gert

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

UDKAST. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft UDKAST Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft I medfør af 75 j, stk. 3, 75 l, stk. 3,og 75 m, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8.

Læs mere

Opsamling 5/9-19 Forretningsmæssig tilslutning af forsyningsselskaber Vand, spildevand og statsafgifter

Opsamling 5/9-19 Forretningsmæssig tilslutning af forsyningsselskaber Vand, spildevand og statsafgifter Opsamling 5/9-19 Forretningsmæssig tilslutning af forsyningsselskaber Vand, spildevand og statsafgifter 1 INDHOLD 1 INTRODUKTION... 3 2 GENEREL INFORMATION OM INDDRIVELSEN PÅ BAGGRUND AF FORSYNINGSSELSKABERNES

Læs mere

HØJESTERETSDOMMEN OM SYGEDAGPENGE STATUS OG PERSPEKTIVER

HØJESTERETSDOMMEN OM SYGEDAGPENGE STATUS OG PERSPEKTIVER HØJESTERETSDOMMEN OM SYGEDAGPENGE STATUS OG PERSPEKTIVER SOCIALR ET L IG KONFERENC E 27-28. SEPTEMBER 2016 HOTEL NYBORG STRAND TRINE SCHULTZ OG JOHN KLAUSEN JURIDISK INSTITUT AALBORG UNIVERSITET Baggrunden

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-2 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg med eftergivelse af gæld til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af forældelsesloven

Forslag. Lov om ændring af forældelsesloven 2013/1 LSF 12 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-705-0003 Fremsat den 2. oktober 2013 af Justitsministeren (Morten Bødskov)

Læs mere

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes?

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? - 1 Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT vil ændre sin hidtidige praksis om tidspunktet for beskatning af for sent betalte hustru- og børnebidrag.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige

Forslag. Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige Lovforslag nr. L 18 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige (Udskydelse af forældelse

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af forældelsesloven

Forslag. Lov om ændring af forældelsesloven Lovforslag nr. L 12 Folketinget 2013-14 Fremsat den 2. oktober 2013 af Justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af forældelsesloven (Forældelse af udestående selskabsindskud) 1 I forældelsesloven,

Læs mere