Den lille regelrytter Version 2.0

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den lille regelrytter Version 2.0"

Transkript

1 Den lille regelrytter Version 2.0 Trolles Houserules med tegninger af Gitte Søe-Larsen

2 Indledning Velkommen ærede spiller. Tag plads ved mit ydmyge bord og lad fantasien sprudle mellem os alle. Sæt Dem ikke på krigeres sværd og luk ikke troldmandens bog op. Og inden jeg glemmer det rul ikke med tyvens terninger, De kunne gå hen og komme alvorligt til skade. Hver konge har sin trone og hver drage sin hule. Ved mit bord er der således visse omgangsformer jeg anser for passende så jeg vil anmode om at De læser følgende inden vi sammen drager på eventyr. Når man spiller med mig som GM skal det gøres helt klart at rollespillet er i højsæde. For mig er det vigtigt at man skaber en troværdig karakter med problemer, fordele og ulemper. En person der kan være levende, som begår fejl, elsker og hader. Jeg forventer ikke at man kan alle regler til hudløshed men at man er villig til at spille med og skabe en illusion som kan gøre vores timer sammen spændende, intense og eventyrlige. Jeg skal forsøge at lave spændende plots og lade gruppen møde farlige, onde og hensynsløse modstandere der er ude på at vælte verden, men der er én ting jeg ikke kan skabe og det er spil. Spillet er jeres, kære spillere. Uden jer sker der ingenting. Det er således jeres engagement, drive og lyst til at spille jeres karakterer, drage på eventyr og banke orker der driver værket jeg er bare med på rejsen for at holde jer en lille smule i snor og måske sparke jer ud af kurs bare fordi jeg kan. Jeg vil irritere jer, snyde jer, tirre jer, lade jer blive fanget, komme i problemer og af og til redde prinsessen, men det sker alt sammen for at bringe jer og jeres karakterer ud på kanten og derved få det rigtig fede spil. Lad være med at blive sure når ting udvikler sig anderledes end i regner med. Det skal ikke være let for jer, men udfordrende. Først og fremmest skal vi have det sjovt og hyggeligt sammen og vide at voldsomme følelser ingame skabes/spilles for sjov og IKKE skal tages med fra bordet igen.

3 GM bestemmelser GM har den det absolutte ord. Enhver overruling af reglerne skal tages med et smil. Er man utilfreds med at reglerne ikke blev overholdt, skal man som udgangspunkt spille et andet sted. Har man en god grund til at reglen burde overholdes, kan man diskutere det med GM efter spillet, men husk i situationen havde GM ret. Her henvises til GM Guide side 6, første del: You decide how the rules work, which rules to use, and how strictly to adhere to them. Snyd i enhver form er uacceptabel. Lige meget om det drejer sig om snyd med Skill points, Ability scores eller ved at tilbageholde information for GM. Snyd kan også være ikke at spille sin karakter korrekt. Hvis man har et problem som man af en eller anden grund vil snyde sig ud af, så snak med GM i stedet, der kan som oftest findes en udvej. Det er spillerens opgave at holde øje med sine hp, spells, equipment osv. Det er også spillerens opgave at vide hvad en spell gør eller slå den op det er ok at bede om hjælp, men forsøg selv at have effeekter skrevet ned. Husk GM en spiller NPC'er. Lad NPC'erne være som de er, GM en prøver ikke på at være et dumt svin over for spillerne, hans NPC derimod kan godt prøve at være et dumt svin over for din karakter, men det er ikke over for dig. GM en hader at slå karakterer ihjel, men det kan ske. Tag din karakters død med et smil, måske en tåre. Din GM gør det ikke med vilje. Husk karakteren vil aldrig blive glemt. Tænk på jeres faldne kammeraters karakterer, tænk som jeres karakterer ville. De har jo lige mistet en god ven. Spillet skal være sjovt, så derfor hvis man ikke synes spillet er sjovt, skylder man sin GM at fortælle hvad problemet er. GM en prøver på at skabe en komplet verden. Bare fordi i mister jeres +epic sværd, så har campaign'et ikke været dårligt. Ligesom der er opture ved at finde et nyt epic sværd, er der nedture ved at miste det igen. Hvis i ikke kan lide campaign et så kan GM en forsøge en anden tilgangsvinkel.

4 Spillets facetter Gruppe spil: En rollespilsgruppe skal arbejde sammen, lige meget forskelle i race, religiøs overbevisning eller livsanskuelse. Hvis man ikke føler gruppen arbejder sammen som en helhed, så dør spillet ret hurtigt. Der skal være plads til uoverensstemmelser og diskussion, men må ikke føle gruppen direkte modarbejder ens karakter i længere tid. Overvej derfor kraftigt når du ligger dig ud med en anden spiller eller på anden måde sætter dig uden for gruppen. Spil overbevisende: Tænk som din karakter, og lad ikke reglerne for hvad du kan bære eller holde til gør din karakter til supermand. Husk på det er ikke altid om man kan, men om man vil. Det er en hårfin balance mellem en karakter som vil presse sig selv, og en karakter som har behov for hvile, frihed og underholdning. Ingame snak: Man kan kun komme med gode idéer hvis man står sammen med de andre i gruppen. Ingen snak mellem spillerne med mindre man er til stede i spillet. Som udgangspunkt handler og reagerer karaktererne på en måde der er besluttet af spilleren så lad være med at diskutere offgame hvorfor en person gør dit eller dat. Man skal heller ikke offgame kommentere på om en handling er rationel eller ej. Personerne i spillet skal tilstræbes at gøre så komplette som muligt og derfor vil de også handle irrationelt. Ingame handlinger: Som udgangspunkt er ALT det man siger man gør noget man gør ingame. Derfor skal man undgå at komme med kommentarer som ens karakter gør uden at man egentlig vil gøre det ingame. Det forvirrer de andre spillere, bryder flowet i spillet og skaber en træls lallet holdning til spillet. I værste fald kan GM tvinge dig som spiller til at udføre den handling du jokede om. Stemning: Hvis der af spillerne/gm skabes en stemning ingame er det VIGTIGT at spillerne alle forsøger at tage det seriøst og ikke griner eller kommer med sjove kommentarer. Selvom en joke kan være sjov og få andre til at le kan den også ødelægge noget intenst spil. Derfor skal man så vidt muligt undgå dumme eller sjove kommentarer. Vær opmærksom på at hvis det intense spil først ER ødelagt kan man ikke få det tilbage og så har joken mistet sin værdi. Synes man spillet er for intenst bør man i stedet forlade rummet og lade de andre spille.

5 Offgame snak: Der bør som udgangspunkt ikke snakkes offgame. Det ødelægger stemningen og kan i værste ødelægge spil for andre i gruppen. Hvis der finder spil sted mellem få i gruppen må de andre godt stille og roligt snakke så længe det IKKE virker forstyrrende på de spillende eller GM. Dette gælder også regeltekniske eller andre spørgsmål til GM der jo stadig spiller med. Spiller fraværende: Det er svært at undgå fraværende spillere. For at få spillet til at glide bedst muligt skal man som gruppe ignorere at spilleren overhovedet eksisterer. Den fraværende karakter er dog med i alle gruppens handlinger om end passivt, hvilket betyder at spilleren også må tage del i konsekvensen af gruppens handlinger. Er en karakter fraværende flere sessioner skal man medregne lang spilletid før man kan være sikker på sin karakter kan komme tilbage i spil. Baggrundshistorie eller koncept: Skal være nedskrevet eller færdig udviklet fra og med 5. Spilgang. Afviger karakter fra dette koncept, skal man forvente negative XP. Hvis man mener ens karakter har ændret sig, må man ændre koncept efter aftale med GM. Terningslag: Terning slag skal slås åbenlyst med mindre GM beder om det. En slag der falder på gulvet, er ikke gældende og skal rulle om. Et slag der ligger skævt eller rammer en forhindring hårdt (dvs. hvor den med sikkerhed ville have rulle flere omgange videre) er ikke gældende og skal rulles om. Alt derud over skal kun rulles om hvis GM beder om det. Kamp: Der er forskel på GM angreb og spiller angreb. Spiller angreb: Spilleren oplyser den AC han rammer og GM fortæller om slaget rammer og om der skal deles skade. Husk altid at give skaden for flere slag hver for sig og hvis der er ekstra effekter f.eks. ildskade, for sig selv. GM angreb: GM spørger om spillers AC og fortæller dig hvor meget du har fået i skade. Husk regelmæssigt at minde de andre og GM på ens sår, hvis ens karakter har mistet 80 % af sine HP så er man smadret og ikke nær så nærværende som ved fuld HP. Ændringer på 20 % eller mere i ens HP kan næsten altid ses. Critical skade kan altid ses enten på såret eller på karakterens opførsel. Tale i kamprunder: Husk kamprunder varer 6 sekunder, så der kan på ingen måde kommunikeres, man kan råbe pas på, bag dig eller kast en fireball eller den er immun over for ild ikke mere, og den andre kan ikke svare tilbage før det er deres initiativ. Dette gælder selvfølgelig alle, ingen kan råbe før det er deres initiativ.

6 Karakterens specielle abilities: Det er spillerens opgave at huske GM på spiller relaterede oplysninger, f.eks. man har true seeing, darkvision, Damage Reduction, Spell Resistance, 50 % miss chance osv. Reference bøger: En spiller har kun adgang til sin egen player s handbook når spillet kører (ejer man ikke en player s handbook er det ens egen fejl). Alle feats, spells magic items osv. skal være nedskrevet ved siden af karakteren. Hvis man ikke kan vise GM en hvad en feat eller item kan, ud fra sin karakters noter, fungerer featet eller item et ikke i spillet. Bøger på bordet: som nævnt ovenfor har man som udgangspunkt kun adgang til sin players handbook. Dette betyder at samtlige bøger udover players skal væk fra bordet under spil. Skal man slå noget op må man gøre dette udenfor spil. Vær dog opmærksom på at det kun er opslag i players handbook der accepteres, ikke længerevarende undersøgelser af feats eller regler. XP typer: CX: Core experience, er erfaring opnået ved at følge eventy ret dvs. en slags basis XP. EX: Encounter experience, er erfaring opnået ved at møde monstre og situationer. PX: Plot experience, er erfaring opnået gennem plot løsnin ger. GX: Gameplay experience, er erfaring opnået ved godt rollespil og ved at følge ens karakter koncept. Uddeling af XP: Alle xp uddeles ligeligt efter spillernes ECL også til de fraværende spillere. GX uddeles af GM personligt til spillerne efter behov.

7 Karakter teknisk Rollespillet og ens karakter er i højsædet, dvs. alt og der menes alt, hvad man tager af feats, skills, spells, prestige classes, osv. skal kunne spilles ud i karakterens opførsel og væremåde. Det samme gælder for ingame spil af karakteren. Abilities: Der uddeles 78 point ud over Str., Dex., Con., Int., Wiz., Cha. Dette er udregnet således: Elite Abilities fra DMG er (15, 14, 13, 12, 10, 8) = 72 så giver jeg i min godhed en ekstra til hver ability. Det giver i alt 78 point. Max. 18 og min. 3 i hver stat. Cha. Mod. Skal desuden deles i Beauty og Personality. Racer: Følgende racer er de racer som jeg på nuværende tidspunkt har åbnet for man kan spille: Human, Half-elf, Arctic Dwarves, Gold Dwarves, Gray Dwarves, Shield Dwarves, Wild Dwarves Deep Gnome, Forest Gnome, Rock Gnome, Aquatic Elf, Avariel, Moon Elf, Sun Elf, Wild Elf, Wood Elf, Ghostwise Halfling, Lightfoot Halfling, Strongheart Halfling, Aasimar, Tiefling Andre racer kan komme på tale, men man skal være forberedt på at det er mere undtagelse end reglen at andre racer bliver godkendt. Gender: Som udgangspunkt skal du spille dit eget køn. Der skal indhentes special tilladelse til at spille med et andet køn end ens eget. Classes: Alle classes fra PH plus FR bøger er tilgængelige for valg. Andre classes kan komme på tale, men man skal være forberedt på at det er mere undtagelse end reglen at andre classes bliver godkendt. Prestige classes: Alle PrCs fra PH plus FR bøger, er tilgængelige for valg, det skal dog nævnes at en PrC først er godkendt efter samtale med GM. Andre PrCs kan komme på tale, men man skal være forberedt på at det er mere undtagelse end reglen at andre PrCs bliver godkendt. Multiclass: Du må have 3 classes eller Prestige classes i alt. For hver class der er ud over det vil man modtage -20% xp penalty. Hvis en class er færdiggjort, dvs. den er ført til ende så vil den ikke længere tælle med som en af de 3 classes man må have.

8 Level: Med mindre andet er aftalt starter man som level 3. Feats: Feats fra PH er tilgængelige, feats fra andre bøger er også tilgængelige for valg, men man skal lige tage en snak med GM om disse feats inden de er helt på plads. Alignment: Når der vælges alignment skal man tage med i betragtning at jeg som udgangspunkt forventer at man spiller heroes, der vil kæmpe for det gode og modarbejde det onde. Derudover skal man spille en karakter der ønsker at samarbejde med gruppen. Equipment: Med mindre andet er nævnt er startguld lig med startguld for det pågældende level. Der må købes magisk udstyr for 80% af startpengene. Dette skal godkendes af GM. Udstyr magisk såvel som normalt udstyr skal godkendes af GM hvis det ikke stammer fra PH. Magisk udstyr der normal accepteres er +1 til enhancement til våben og armor, Bag of holding, +1 ring mm., gauntlets of str./dex. Osv. Meget specifikke magiske ting accepteres ikke (Elven chain, Celestial armor mm.) med mindre man er i målgruppen. Spells: En hver nyopstartede karakter der kan bruge magi må vælge magi og domains fra PH, FrCS og PGFR. Spells fra andre bøger kan godt komme på tale, men disse spells skal opdages i selve spillet, dette gælder også cleric, druid spells osv. Templates: Der må ikke bruges templates. I enkelte tilfælde kan der være tale om brug af templates, men man skal være forberedt på at det er mere undtagelse end reglen at brugen af templates bliver godkendt. Flaws: Der må ikke bruges flaws. I enkelte tilfælde kan der være tale om brug af flaws, men man skal være forberedt på at det er mere undtagelse end reglen at brugen af flaws bliver godkendt.

DM Start Rules: 1. Starts Level. Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1.

DM Start Rules: 1. Starts Level. Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1. DM Start Rules: 1. Starts Level Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1. Ved valg af alternative power races - som har level adjustment anvendes tabellen nedenfor til at se hvor mange XP

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

2. Starts HP Max HP i de første 2 levels (Troldmand med 2 HP er ikke sjovt). Derefter slår man med terning som normalt.

2. Starts HP Max HP i de første 2 levels (Troldmand med 2 HP er ikke sjovt). Derefter slår man med terning som normalt. DM Start Rules: 1. Starts Level: 1 Hvis DM anviser en højere starts level gælder følgende. Ved multi classing må summen af alle class levels ikke overstige den anviste starts level. Ved valg af alternative

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer.

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

Nybegynder Guiden Utopia 2015

Nybegynder Guiden Utopia 2015 Nybegynder Guiden Utopia 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE GENEREL VIDEN... 2 HVAD ER ROLLESPIL?... 2 NY I ROLLESPIL... 2 FORKORTELSES FORKLARING... 3 ROLLE/KARAKTER... 3 AT LAVE EN ROLLE... 3 KOSTUMER, EVNER O.L...

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Sådan skriver du en god baggrundshistorie... 2 Introduktion... 2 Se på det udgangspunkt din rolle har... 2 Race... 3 Navn... 3 Profession... 3 Dette er de mest udbredte professioner...

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet! Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet Endagsrollespil et par ideer fra Rollespilsakademiet Lidt inspiration Denne flyer er til dig, der vil have et lidt større rollespil - i denne forbindelse defineret som et, hvor der er mindst 50 deltagere

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne:

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: LÆSEVEJLEDNING TIL TROLDERIM - egnet til brug med børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: - Rimord - Snak om ord,

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

Luft fortællingen - Mental frihed

Luft fortællingen - Mental frihed Luft fortællingen - Mental frihed Anslag Igangsættende plotpunkt Eskalation Vendepunkt Point of no return Klimaks Mentalt fangenskab Sindet befries Modstand mod nyfunden frihed Forførelse og bedrag Kampen

Læs mere

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel:

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel: Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

KATEDRALENS KRIGERE BOG 2: SPILMEKANIK

KATEDRALENS KRIGERE BOG 2: SPILMEKANIK KTEDRLENS KRIGERE BOG 2: SPILMEKNIK 1 INDLEDNING Oversigt Katedralens Krigere og værktøjet Katedralens Krigere er et systemtungt scenarie forstået på den måde, at der er en del spilmekanik. Det er ikke

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil på biblioteket et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil på biblioteket, så hvis du sidder og har brug for lidt inspiration til hvad der kunne foregå

Læs mere

House Rules D&D 5th Edition

House Rules D&D 5th Edition House Rules D&D 5th Edition House Rules i forskellige verdner: #P... : Gælder kun i Panatria universet #FR... : Gælder kun i Forgotten Realms universet Forklaring: Åben:...: Man kan fri benytte denne Kontrolleret:...:

Læs mere

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil i juletiden et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Nu er det snart jul og derfor har vi lavet et par små, hurtige juletilbud til jer derude. På de næste sider følger et par korte

Læs mere

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP.

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse 1-5 grader: Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken som helst lås af samme grad

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til sommerfesten et par ideer fra Rollespilsakademiet Et par indslag til en festdag Sommerfester er en klassisk måde, at byde sommerferien velkommen på, hvadenten det er på en skole, en institution,

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Rollespil til fastelavn. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til fastelavn. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til fastelavn et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil til fastelavn, så hvis du sidder og har brug for lidt inspiration til hvad der kunne foregå

Læs mere

Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra. Rollespils akademiet. Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood

Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra. Rollespils akademiet. Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra Rollespils akademiet Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood Workshops for børn Lav dit eget rollespilssværd (med gaffa-tape) Workshop Dette er

Læs mere

Regelsæt version 1.0

Regelsæt version 1.0 Regelsæt version 1.0 AUGUST 1, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Introduktion til Liverollespil... 2 Spilmesteren, spilleledere og NPC er... 2 Ingame og offgame... 2 Våben- og rustningstjek...

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det er din personlige mening, der kommer til udtryk i besvarelsen af spørgsmålene.

Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det er din personlige mening, der kommer til udtryk i besvarelsen af spørgsmålene. Undervisningsmiljøvurdering Resultat efterår 2006 Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Runer til Skyggekrigene

Runer til Skyggekrigene Runer til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 2.1 SÆTTET HER ER ENDNU IKKE OPDATERET TIL VERSION 3. VI FORVENTER IKKE STORE ÆNDRINGER. OPDATERINGEN KOMMER SNART! Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udstyr, kreativitet og pædagogik

Udstyr, kreativitet og pædagogik Rollespilsworkshops Udstyr, kreativitet og pædagogik Den kreative side af rollespil Har du en fritidsklub, et arrangement eller en fødselsdag, der mangler et sjovt, kreativt indslag? Vores workshops inspirerer

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse.

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse. 312 / MØRKLÆGNING / Side 1 af 6 [ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften Denne aften er opbygget om lyset og mørket, der vil være en anderledes atmosfære i nogle dele af aftenen, fordi der er helt

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Det fede plot. Plottet og dets muligheder

Det fede plot. Plottet og dets muligheder Det fede plot Plottet og dets muligheder Original titel: Udgivet af: Skrevet af: Redigeret af: Det fede plot plottet og dets muligheder TordenIld.dk Troels Clausen (troels@tordenild.dk) Gitte Søe-Larsen

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt!

erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt! erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt! Det ville ikke være hensigtsmæssigt, så det, det handler om,

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Trolderim

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Trolderim Dialogisk læsning - Lotte Salling Trolderim DIALOG OG AKTIV DELTAGELSE I OPLÆSNINGEN Samtaleideer og sprogaktiviteter til bogen Trolderim af Lotte Salling. For børn i indskolingsalderen. RIMORD: Eksempel:

Læs mere

Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B

Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B Case 1: Rollen som medspiller En række klasser konkurrerer i roning i romaskine. Hver klasse stiller med et hold, der skal ro så langt som muligt på tid. En meget engageret klasse stiller med et hold,

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry.

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry. Kopiside 7 Break 6 Kærligheden eller pligten? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme Helgi og Bellisande mødes i hemmelighed ved søen, og Helgi opdager, at

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Drageherren. Forløbet - generelt

Drageherren. Forløbet - generelt Drageherren Forløbet - generelt Som indledning tales der om fantasygenren. Der fortælles, at der kan være tale om to eller ét univers, hvor der sker ting, som ikke kan ske eller sker i vores verden. Der

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner De Okkulte Rundt om på kontinentet Falthea findes der individer der har særlige evner som ingen andre end dem selv helt ved hvor kommer fra. Disse individer siges at være i kontakt med overnaturlige væsner

Læs mere

Har du fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har du fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går du i? Respondenter Procent 07A 2 1,5% 07B 2 1,5% 07C 3 2,3% 07D 16 12,0% 07F 19 14,3% 07G 26 19,5% 08A 4 3,0% 08B 2 1,5% 08C 1 0,8% 08D 6 4,5% 08E 21 15,8% 08F 3 2,3% X04 1 0,8% 09A

Læs mere

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark Forventningsafstemningen Det her er det vigtigste punkt af alle. For nok er FATE stort, og kan rumme mange typer af spil. Men vi bor sammen, og skal derfor være

Læs mere

Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre?

Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre? Navn: Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre? Dato: Kapitel 8: Øvelsesark 1 Side 1 af 3 Når du opfører dig som en Mig mig mig-person, gør du det, du selv vil, uden at tænke

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Manus Mere end venner? version Ida Emilie Quistgaard, Anna Iachina og Josefine Marie Junker

Manus Mere end venner? version Ida Emilie Quistgaard, Anna Iachina og Josefine Marie Junker Manus Mere end venner? version 5 + 26.01.18 Ida Emilie Quistgaard, Anna Iachina og Josefine Marie Junker 1 SCENE 1 KLASSEVÆRELSE - DAG sidder i klasseværelset, med sin telefon. Da træder ind i klassen

Læs mere

Du tænker på fællesskabet

Du tænker på fællesskabet Du tænker på fællesskabet Kildehenvisning: Uddannelsesguiden.dk Lederevner Du tager ofte styringen i en gruppe og får alle deltagere inddraget. Andre lytter til dig og er tit med på dine idéer. De 24 styrker

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Sådan skælder du mindre ud E-bog

Sådan skælder du mindre ud E-bog Sådan skælder du mindre ud E-bog Hvis ikke skældud, hvad så? "Når min mor skælder ud, får jeg ridser i hjertet" Clara, 5år Skældud er stadig en alt for almindelig del af opdragelsen af børn i dag. På tværs

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

en Andreas fortælling når den er værst

en Andreas fortælling når den er værst en Andreas fortælling når den er værst Arkild er en eventyr-serie på 12 bind i fantasy-genren. Se: www.facebook.com/arkild 2 Copyright: 2015 Andreas Pedersen Omslag: Vilborg Albertsdóttir Tegninger: Vilborg

Læs mere