Opsamling på workshop om LÆRING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling på workshop om LÆRING"

Transkript

1 Opsamling på workshop om LÆRING Facilitator Anna Lund Hjælper Morten Hvilke krav stiller vi til de studerende ansvar for at skabe egen læring læringsmiljø indbefatter også studerende. Aktivering og motivation tankpasserpædagogik? Hvordan formuleres disse krav til de studerende? Motivationsfaktorer for stærke og mindre stærke studerende? Undervisning = læring? Stort fokus på målinger såsom frafald, progression. Masseuniversitet i forhold til høj faglig kvalitet? Motivation på baggrund af antal undervisningstimer Studerende er forskellige, og der skal både stilles krav til dem, med faciliteterne skal også være til stede til at tilgodese forskelligheden. Læring sker gennem hele forløbet: Før, under og efter undervisningen samt til eksamen? Fælles ansvar for at inspirere de studerende til læring. Kravene til studerende: Mere eksplicitte krav kan være motiverende selv for de svagere studerende, men kravene går i dette tilfælde begge veje! Universitetets beredskab skal følge med. Feedback: Mulighed for at lære af den feedback, andre får. Ikke bare i løbet af undervisningen, men også til kollektive eksamener. Vigtigt at kunne give og tage imod konstruktiv kritik en vigtig forberedelse til tiden på arbejdsmarkedet. Feedback skal også være anvendelig i den studerendes videre læring. Udfordringer Relationen til praksis: At få universitetsuddannelsen hængt op på praksis og virkeligheden på arbejdsmarkedet. Til tider glemmes denne lærings-tilskyndende og generelt motiverende dimension. Masseuniversitet vs. høje krav til læring

2 Motivation af studerende fra ikke- boglige baggrunde: Skabe en struktur, der fastholder de studerende i en læringscyklus. Kan ske via gruppemotivation. At få udviklet en kvalitetskultur på SDU, hvor vi tager mere eksplicit stilling til, hvad viden, færdigheder og kompetencer reelt betyder, og hvad det betyder i praksis. Konklusioner Undervisning er ikke lig med læring, men er en af vejene til læring. Hyppigere kontakt til universitetet (fx undervisning og eksamen) er motiverende og forankrende for læring. Hvis de studerendes primære motivationsfaktor ift. læring er eksamen, er dette paradoksalt, for det burde være den store faglighed, der bærer igennem, men den valgte struktur og nøgletal fokuserer på eksamener. Prøveformerne skal understøtte undervisningsmodulerne og læringsmålene for at skabe sammenhæng. Eksplicitte krav mellem universitet/ undervisere og studerende og indbyrdes er en væsentlig forudsætning for god læring. Modvirker, at folk går og gemmer sig i hjørnerne, bliver ensomme og demotiverede, kører ind i blindgyder undervejs osv.. Arbejde med krav (eksempelvis undervisning og prøveeksamener) er både studenteraktiverende og - motiverende, og det giver en øget refleksion over, hvad der er vigtigt at kunne.

3 Opsamling på workshop om LÆRING Facilitator Claus Michelsen Hjælper: Dina Hvad er kvalitet i inspirerende læring i undervisningslokalet? Hvad er de studerendes ansvar for kvalitet i læringen ved deres indstilling til undervisningen, deres vilje og interesseret i at lære? Hvem har ansvaret for læringen de studerende bruger ord, der viser, at de forventer at underviseren inddrager, motiverer osv. at det er underviserens ansvar men de studerende har også et ansvar ift. deres læring og uddannelse? Undervisere er meget forskellige lærer man mere hos den hårde krævende underviser kontra den mere servicerende og pædagogiske underviser? Evaluering af undervisningen er for meget slutevaluering hvordan kan det forbedres? Læring er både i undervisningen og udenfor undervisningen. Er der noget ved det der foregår mellem undervisningerne, der kunne understøtte læring i lokalet? Underviseren skal dele ud af mere end det faglige, men også med sin person. Forventningsafstemning ved kursets start for rammerne for undervisning bliver let fastlåste, og så er det svært for både underviser og studerende at ændre på dette. Aktiv inddragelse af de studerende i undervisningen er en nødvendighed. Det er ikke det samme, der motiverer hver enkelt studerende. Clikers har vist sig værdifuld på Naturvidenskab, men det kræver noget af underviseren at formulere det giver 2-vejs-feedback. Ikke bare undervisning i enkelt fag men også tværfaglighed og sammenhæng mellem fag kan skabe læring. Der er forskellige læringsstile og tilgange mellem de studerende, fx dem der bedst lærer ved at kunne se relevansen og se sammenhængen. Måske skulle der være undervisning i samme pensum med målrettet forskellige læringsstile. Praksis og relation til erhvervslivet skal med.

4 Udfordringer Kvalitet i inspirerende læring kræver også noget af de studerende; forberedelse, aktiv deltagelse! Studerende lærer på forskellig måde nogle læser bedst før undervisningen andre bagefter hvordan tager undervisererne dette med i betragtning. Der er forskel på en god underviser og god undervisning noget stof er tungt og svært. Det personlige kendskab mellem underviser og studerende er forsvundet på det store hold det kunne være godt at få det ind igen i en eller anden form. Hvis de studerende i dag keder sig i undervisningen, så går de bare på nettet og laver noget helt andet. Dette har underviseren ringe indflydelse. Der er et stort forventnings-gab mellem nye studerende og undervisernes forventninger til de nye studerende. Hvordan får underviseren føling med, hvordan de studerende vurderer undervisningen, når der blot er en enkelt midtvejsevaluering? Udenlandske undervisere har svært ved at forstå den danske uddannelseskultur blandt de studerende, og det fremmer ikke de studerendes motivation. Der er et vilkår i dag, at vi er et masseuniversitet, og vi har et ansvar for at skabe læring for alle. Konklusioner Man lærer bedst, når det kræves at man lærer andre noget fx som instruktor. De studerende har et ansvar for læring underviserne har et ansvar for at gøre dette ansvar for de studerende klart. Et tættere forhold mellem undervisere/forskere og studerende er ønskeligt. Der skal ske en tydelig forventningsafstemning mellem underviseren og de studerende om hvordan undervisningen og læringen skal foregå. Det er vigtigt, at der følges op på evalueringerne og at de rent faktisk har konsekvens ift. problemer, derfor ville løbende evaluering på det enkelte kursus. Studiestarten er yderst essentiel for forventningsafstemningen mellem underviserer og studerende. Teknikken kunne anvendes mere aktivt fx optage underviseren, så den studerende kunne høre det, når vedkommende er frisk.

5 Opsamling på workshop om SERVICE Facilitator Camilla Gundlach Hjælper: Rune Mastrup Hvad er god kvalitet i service. Menneskesynet er vigtigt imødekommenhed. Organisering færre monolitter - mere helhedstænkning. Medarbejdere skal kende huset og sdu.dk Forskelligeartede tilbud både web og face-to-face. Gennemsigtighed og tilgængelighed. God imødekommende service fremmer evnen til selvhjælp. Modsat nursing! Proaktiv information. Studiestart: Serviceø, formaliser i højere grad, fokus på tilvalg- og kandidatstudiestart, Gennemførsel, Valg undervejs og karriere: korrekt information om uddannelserne stort problem med studerende som bliver skuffede i forhold til det uddannelsesnære. Personlige forhold: Vi skal kunne håndtere det. Udfordringer Bliver sendt rundt. Stort ansvar for den enkelte medarbejder Informationsmængden er enorm! Masseinfo er ikke informationer skal plantes (ofte af en fysisk nærværende medarbejder) i den studerendes specifikke situation. Konklusioner: Se ovenfor!

6 Opsamling på workshop om SERVICE Facilitator Hans Lund Hjælper Nisrin Den studerende møder mange instanser: Studieleder, undervisere, sekretariat, studenterorganisationer, teknik m.m. Opgaverne er klare, den mellemmenneskelige relation er i virkeligheden det vigtigste i den sammenhæng. Hvad er service: Hjælp, oplevelse, respekt, tilgængelighed (åbningstider), gennemskuelighed, imødekommenhed, mødt konstruktivt, medfører handling, ydelse, god forklaring, henvisning, tager ansvar, attitude, fysisk placering, fleksibilitet Tænke på studerende som kunder? Måske mest relevant i Odense? Medlemsbegreb frem for kundebegreb, da de studerende er en del af SDU. Hvis de studerende ikke var her, ville vi ikke være her: Vi lever af vores studerende! De studerende har også et ansvar for sig selv og hinanden. Vi skal sørge for at den studerendes vej gennem uddannelsen er så gnidningsfri som muligt! Vi skal tænke forskellige ting igennem før de studerende oplever situationerne. Udfordringer Ikke alle ved, hvad deres måde at tage imod de studerende på betyder. Forskellige åbningstider Fysisk placering, som kan gøre det vanskeligt at finde stederne. Problemet er ikke dem, der kommer til sådanne workshops, men dem der måske har isoleret sig på deres kontorer. Tid til servicering? Hvordan sørger vi for, at vi som ansatte har ressourcer til at give den gode service. Forskel på campusser: Har Odense en større udfordring pga. størrelse og alder?

7 SDU er ikke kendt for noget som KU og AU, der er ikke noget specielt for os. Forhåbentlig vil De studerende i centrum hjælpe på det. Hvor langt skal vi gå for at nurse de studerende? Forventningsafstemning: Øge gennemskuelighed i systemet, så de studerende ikke har forventninger, som ikke kan indfries. Konklusioner Mellemmenneskelige møde med den studerende er grundlæggende! Attitude/gensidig respekt er nøgleord. Det bunder i, at vi tager ansvar og hjælper den studerende/visiterer videre. Fokusgruppeundersøgelser/brugerundersøgelser om tilfredshed. Vi taler om medlemmer af den samme klub. Diskussion vedr. kunder vs. medlemmer. Lean-tænkning. Ex. Sønderborg: Analyser af arbejdsprocesser er mundet ud i, at spildtid skal bruges på de studerende. Intelligent vejviser: et punkt i en af arbejdsgrupperne (Studerende i centrum). Fysisk placering er vigtigt emne i denne sammenhæng. Nødvendigt med fælles kodeks: Ansvar, imødekommenhed, flex.

8 Opsamling på workshop om MILJØ Facilitator Thomas Wegener Friis Hjælper Julie Hvordan skaber vi rammerne for fællesskab så der kan opstå relationer tværfagligt og i forhold til de internationale studerende, der ønsker et fællesskab? Hvordan forener man de studerendes lyst til at skabe aktiviteter sammen med universitetets ansvar for at der sker noget? Organisationen skal støtte op om studenteraktiviteter i alle forhold. Fx koster det dyrt for de studerende at afholde arrangementer på SDU rengøring, borde, stole mm Hvad er tilfredshed blandt de studerende? Liv på universitetet. o Fysisk: Bygningerne spiller en vigtig rolle. o Socialt: det er ikke længere kun op til de studerende at sørge for at der sker noget, men også i højere grad universitetets rolle. De studerende skal involveres i idé- og beslutningsprocesserne det er deres univesitet, og det er dem, der skal kunne lide at være her. Studiet skal tilknyttes til studiemiljøet fx IMADA De små steder fylder de store. Studiemiljøet og fællesskabet skal starte i de små sofaer og dermed går det lille fællesskab videre til de store fællesarealer. Tilhørsforholdene skal styrkes qua fysiske områder/zoner Fagrådslokaler skaber fællesskab det er en kombination af at være en del af et fællesskab uden at sidde i kantinen eller på læsesalen samt de studerende selv har indflydelse på at indrette og præge universitet og deres lokaler. Fleksibilitet er et kodeord fx biblioteket Tværfagligheden skal styrkes. Fx i temaaftner hvor emner/temaer kan diskuteres på kryds og tværs

9 Udfordringer Hvordan samler vi de fem campusbyer? Odense er langt bagefter på studiebyen-aspektet i forhold til de campusbyerne. Hvordan skal byen indgå i studiemiljøet? Hvilken rolle kan Studenterhuset spille? Hvordan holder vi på de studerende hvordan får vi dem til at blive efter undervisning? Hvornår og hvordan finder vi ud af, hvordan de studerende er tilfredse? Hvordan sikres det at, de studerende ikke forstyrrer forskerne ved at rykke for tæt på deres arbejdsplads? De internationale studerende og tilflytter har et særligt behov at få skabt et fællesskab Hjælpefunktioner til masterstuderende... Hvor er servicen til de studerende der betaler for uddannelsen De studerende skal involveres- hvordan gør vi det? Konklusioner De studerende skal sætte deres præg på universitetet. Der skal være områder, hvor de studerende selv klan præge det. Nogle områder, hvor det er legitimt at indrette selv Universitetet skal være fleksibelt Vi skal satse på de små steder, som skal føde til de store.

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S C I E N C E U D D A N N E L S E R A M M E R F O R S T U D I E I N T R O D U K T I O N P Å B A C H E L O R U D D A N N E L S E R P Å S C I E N C E G Æ L D E N

Læs mere

Rammer for God bachelorstudiestart på KU

Rammer for God bachelorstudiestart på KU KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God bachelorstudiestart på KU UDDANNELSESSERVICE Sagsbehandler Uddannelsesservice FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN K Rammer beskrevet i dette sagsnotat

Læs mere

på Institut for Statskundskab

på Institut for Statskundskab københavns universitet institut for statskundskab på Institut for Statskundskab 1 en samtale mellem studerende og undervisere Samtalen mellem studerende og undervisere, og studerende imellem, har altid

Læs mere

Anbefalinger for God Undervisning/læring

Anbefalinger for God Undervisning/læring Anbefalinger for God Undervisning/læring Overordnet Vi anerkender god undervisning på lige for med god forskning Der skal være incitatment for underviserne til at dygtiggøre sig og udvikle undervisning

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser 2018 Ny spørgeramme Ny model Trivsel Drivkræfter til trivsel Øvrige temaer Digitalisering Undervisningsmiljøvurdering Pres Frafald Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Ny spørgeramme

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Psykologi

Evaluering af undervisningen i Psykologi Evaluering af undervisningen i Psykologi Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 1 0,5% I nogen grad 24 12,4% I mindre grad 92 47,7% Slet ikke 73 37,8% Ved

Læs mere

Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice

Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice UDDANNELSESSERVICE FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN

Læs mere

Evaluering af Master i Vejledning

Evaluering af Master i Vejledning Evaluering af Master i Vejledning På masteruddannelsen i Vejledning blev der i foråret 2009 udbudt et modul:. Ud af 31 tilmeldte, har 13 besvaret dette evalueringsskema, hvilket giver en svarprocent på

Læs mere

Pædagogiske overvejelser

Pædagogiske overvejelser Pædagogiske overvejelser Hvordan får jeg effekt af mit kursus? En stor del af det man får ud af et kursus, handler ikke om, hvad der sker på kurset. Hvad der sker før og særligt efter kurset har mindst

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Besvarelse af den skriftlige del Uddannelse:Ergoterapeutuddannelsen Hold:ERO-F17 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):kirsten Sørensen/Brit Sander Bruun Dato (stud_puls

Læs mere

Evaluering for klinisk undervisning Træningsafdelingen Svendborg Kommune

Evaluering for klinisk undervisning Træningsafdelingen Svendborg Kommune Evaluering for klinisk undervisning Træningsafdelingen Svendborg Kommune 1) Selvevaluering for klinisk undervisning for perioden august 2013-2014 2+3) 4) Selvevaluering og handleplan af læringsmiljøet

Læs mere

Navigating in Higher. Bilag 1: Komplet spørgeskema med svar fra studerende

Navigating in Higher. Bilag 1: Komplet spørgeskema med svar fra studerende Navigating in Higher Education - NiHE Et to-delt blik fra studerende og undervisere på faglige, sociale og personlige perspektiver på undervisningen Bilag 1: Komplet spørgeskema med fra studerende au AARHUS

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SAMF beelser: 305 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 41% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 394 51 Kandidat 359 29 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Besvarelse af den skriftlige del Uddannelse:Ergoterapeutuddannelsen Hold:ERO-F17 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):kirsten Sørensen/Brit Sander Bruun Dato (stud_puls

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Elevtrivsel Erhvervsuddannelser Træfagenes byggeuddannelse - GF2

Elevtrivsel Erhvervsuddannelser Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2017 Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Handlingens navn Område Klare mål og feedback Undervisere - og feedback 68 80 05-10-2018 Fortsætte

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SAMF beelser: 189 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 31% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 322 36 Kandidat 292 25 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier Handlingsplan for studiemiljøarbejdet på School of Culture and Global Studies/samfdelen/præciseret d. 4. marts 2014 Konkrete ønsker til teknisk forvaltning er markeret med gult: Områder til gruppearbejdspladser

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet?

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet? Evalueringsrapport modul 12, RAD109 Antal studerende på holde 25 Antal besvarelser 14 Svarprocent 56 % Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været

Læs mere

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser 79 Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser Marianne Ellegaard, Institut for Plante- og Miljøvidenskab Mette Burmølle, Biologisk Institut, begge Københavns Universitet Kommentar

Læs mere

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÆDAGOGISK-DIDAKTISK GRUNDLAG

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÆDAGOGISK-DIDAKTISK GRUNDLAG SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÆDAGOGISK-DIDAKTISK GRUNDLAG Pædagogisk-didaktisk grundlag øget anvendelse af IKT og medier eleven i centrum social ansvarlighed et attraktivt læringsmiljø styrket differentiering

Læs mere

FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER

FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER Udarbejdet af studievejleder Anne Garcia & Bonnie Sørensen, november 2018 FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER OPSTART SEPTEMBER 2018 BAGGRUND Med baggrund i rapporten Fastholdelse af studerende i VIA Sundhed-

Læs mere

Opstillingsgrundlag. Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet. Kære DUN-medlemmer

Opstillingsgrundlag. Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet. Kære DUN-medlemmer Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet Jeg er Lektor i voksenuddannelse ved Aalborg Universitet og leder af Learning Lab AAUs enhed for pædagogisk kompetenceudvikling. Jeg

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 HUM beelser: 77 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 30% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 214 28 Kandidat 44 41 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

Opfølgning på evaluering

Opfølgning på evaluering Opfølgning på evaluering Semester: 5 Dato for evaluering: 13/2 2018, mundtlig evaluering 26/1 2018 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 7/12 svarer til 58% I

Læs mere

TRADIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

TRADIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S TRADIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: 9 (1080 besvarelser ud af 1182 mulige) Trivselsindeks: 70 [SG - 70] Højeste indeks: MOBNING, CHIKANE,

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 2, MPG-uddannelsen, E11

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 2, MPG-uddannelsen, E11 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Evalueringsskema PUF, Hold 2, MPG-uddannelsen, E11 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Besvarelse af den skriftlige del Uddannelse:Ergoterapeutuddannelsen Hold:ERO 515 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):kirsten Sørensen/ Cecilie Rothschild Henriksen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 80% (749 besvarelser ud af 932 mulige) Elevtrivsel 82 83 82 82 84 83 81 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: 8 (77 besvarelser ud af 904 mulige) Trivselsindeks: 68 [LG - 71] Højeste indeks: MOBNING,

Læs mere

Hvilket hold var du på? Krydset med: A. Din læring, motivation og indsats - Det er min vurdering, at forløbet har kvalificeret mig til eksamen

Hvilket hold var du på? Krydset med: A. Din læring, motivation og indsats - Det er min vurdering, at forløbet har kvalificeret mig til eksamen Krydset med: A. Din læring, motivation og indsats - Det er min vurdering, at forløbet har fremmet min læring i forhold til målene nævnt ovenfor Krydset med: A. Din læring, motivation og indsats - Det er

Læs mere

Hvor ska` vi hen du?

Hvor ska` vi hen du? Hvor ska` vi hen du? Tydelige læringsmål Før-eftertest Læringsforløb Meningsfyldte læringsfællesskaber Som underviser er det vigtigt, at du kender din virkning, og den er stor. Næst efter eleven selv er

Læs mere

SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt

SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt STUDIEMILJØUNDERSØGELSE 2015 PÅ SYDDANSK UNIVERSITET SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt psykiske og sociale rammer. Derfor har vi

Læs mere

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Revideret udgave, oktober 2015 Indhold Formål... 2 Kriterier... 2 Proces... 3 Tidsplan... 4 Bilag... 5 Bilag 1: Spørgsmål... 5 Bilag 2: Samtalen med holdet...

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende

Læs mere

Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring.

Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring. Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring. De studerende, medarbejderne og ledelsen har i fællesskab ansvaret for at principperne realiseres

Læs mere

Evaluering, Personligt Udviklingsforløb (PUF) E14

Evaluering, Personligt Udviklingsforløb (PUF) E14 Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan vurderer du modulets pædagogiske indhold? 1 08.02.2015/Lis

Læs mere

Studenteraktiverende undervisning og rollen som instruktor inden for de naturvidenskabelige uddannelser DUN-konferencen 2012

Studenteraktiverende undervisning og rollen som instruktor inden for de naturvidenskabelige uddannelser DUN-konferencen 2012 Studenteraktiverende undervisning og rollen som instruktor inden for de naturvidenskabelige uddannelser DUN-konferencen 2012 Thomas R.S. Albrechtsen & Claus Michelsen Center for Naturvidenskabernes og

Læs mere

Pædagogisk kursus for instruktorer gang. Gry Sandholm Jensen

Pædagogisk kursus for instruktorer gang. Gry Sandholm Jensen Pædagogisk kursus for instruktorer 2013 2. gang Gry Sandholm Jensen Fra sidste gang Uklare punkter fra sidste gang: 1. De studerendes forberedelse og motivation Forventningsafstemning med både VIP og de

Læs mere

Evaluering af 6. semester tilvalgsfag SIV forår 2011 Jeanne Strunck

Evaluering af 6. semester tilvalgsfag SIV forår 2011 Jeanne Strunck Evaluering af 6. semester tilvalgsfag SIV forår 2011 Jeanne Strunck Tilvalg: Organisation og ledelse Der er i alt indleveret 29 besvarelser fra 2 fag: Retorik og mundtlig formidling; Styring og ansvarlighed

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

Uddannelsesevaluering Bacheloruddannelsen i Politik & Administration, forår 2018

Uddannelsesevaluering Bacheloruddannelsen i Politik & Administration, forår 2018 Uddannelsesevaluering Bacheloruddannelsen i Politik & Administration, forår 2018-1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau?

Læs mere

SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE

SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE Rapportens overordnede A 1 Indretning Mere optimal og varieret indretning der tilgodeser de behov Bedre indretning af undervisningslokaler

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 Strategi for vejledning tager udgangspunkt i: Relevante mål i Syddansk Universitets udviklingskontrakt 2012-14 bl.a. smidigere overgang til arbejdsmarkedet

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Innovation and Business Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019.

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Uddannelse:Radiograf Uddannelsen Hold:Rad 513 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):marianne Gellert Dato (stud_puls tilbagemelding):28.11. 2013 Udviklingsplan lagt

Læs mere

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 6. maj 2009 Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Mødet vil finde sted d. 13 maj, 2009 i lokale 407 på studenterhuset. Tidspunktet for mødestart vil være klokken

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) Elevtrivsel 83 83 82 [-2] 82 84 83 83 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

Plan for evaluering af undervisningen

Plan for evaluering af undervisningen SYDDANSK UNIVERSITET Studienævnet ved Det Tekniske Fakultet December 2007 Plan for evaluering af undervisningen Baggrund I henhold til element 3.3 i Delpolitik for Evaluering udøver Studienævnet det formelle

Læs mere

Årlig kvalitetsrapport 2018

Årlig kvalitetsrapport 2018 Årlig kvalitetsrapport 2018 Ergoterapeut, Esbjerg StudenterFokus Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Årlig kvalitetsrapport 2018... 1 Den årlige kvalitetsrapport til Ergoterapeut, Esbjerg... 3 Tabel 1: Anvendte

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kolding HF & VUC. Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kolding HF & VUC. Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Kolding HF & VUC Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige) Elevtrivsel Kolding HF & VUC Landsgennemsnit VUC 78 77 72 75 79 77 75

Læs mere

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers Find vejen frem VIA University College Dato: 30. april 2015 Journalnr.: U0124-4-04-1-14 Handlingsplan for n og undervisningsmiljøvurdering 2014 - Pædagoguddannelsen i Randers Resultaterne af Studentertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC Vestsjælland Syd. Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC Vestsjælland Syd. Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser VUC Vestsjælland Syd Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige) Elevtrivsel VUC Vestsjælland Syd Landsgennemsnit VUC 77 72 77 Elevtrivsel

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC & HF Nordjylland. Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC & HF Nordjylland. Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser VUC & HF Nordjylland Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige) Elevtrivsel VUC & HF Nordjylland Landsgennemsnit VUC 79 77 79 75

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Diplomingeniøruddannelsen i Elektrisk Energiteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København (HTX/HHX)

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Svarprocent Ikke-gennemført 1 6,7% Nogen svar 1 6,7% Gennemført 13 86,6% I alt 15 100,0% Spørgsmål til semestret:

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2017

Studiemiljøundersøgelsen 2017 Bilag. Studiemiljøundersøgelsen 7 Resultater for bachelor og kandidatstuderende på det Naturvidenskabelige Fakultet Denne rapport gengiver data fra studiemiljøundersøgelsen som er gennemført på hele SDU

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HTX Roskilde. Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HTX Roskilde. Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HTX Roskilde Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige) Elevtrivsel HTX Roskilde Landsgennemsnit HTX/HHX 76 75 69 69 82 81 73 70

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: 68% (538 besvarelser ud af 795 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: 68% (538 besvarelser ud af 795 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: % (538 besvarelser ud af 795 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København (STX) Landsgennemsnit

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Ringkjøbing Gymnasium. Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Ringkjøbing Gymnasium. Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Ringkjøbing Gymnasium Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige) Elevtrivsel Ringkjøbing Gymnasium Landsgennemsnit Alm. GYM 83 83

Læs mere

Evaluering af masteruddannelsen i Sundhedspædagogik

Evaluering af masteruddannelsen i Sundhedspædagogik Evaluering af masteruddannelsen i Sundhedspædagogik Der blev i efteråret 2008 udbudt undervisning i et modul på masteruddannelsen i sundhedspædagogik. Det var i modulet Sundhedspædagogik og sundhedsfremme:

Læs mere

VARDE HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

VARDE HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S VARDE HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 8 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: ( besvarelser ud af 8 mulige) Trivselsindeks: 7 [SG - 7] Højeste indeks:

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HANSENBERG Tekniske Gymnasium Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige) Elevtrivsel HANSENBERG Tekniske Gymnasium Landsgennemsnit

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Svarprocent Ikke-gennemført 3 8,1% Nogen svar 2 5,4% Gennemført 32 86,5% I alt 37 100,0% Spørgsmål til projektmodulet: Eksperimentel

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kalundborg Gymnasium og HF. Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kalundborg Gymnasium og HF. Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Kalundborg Gymnasium og HF Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige) Elevtrivsel Kalundborg Gymnasium og HF Landsgennemsnit Alm.

Læs mere

SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET Køn

SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET Køn SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET 2014 Køn Jeg oplevede, at der var sammenhæng mellem semesterets forskellige undervisningsmoduler (fagområder, projekter m.m.) Bemærkninger/kommentarer til Studiemiljøet

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Software Engineering Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019. Kontaktoplysninger:

Læs mere

Studietilfredshedsundersøgelse 2016

Studietilfredshedsundersøgelse 2016 Studietilfredshedsundersøgelse December Professionshøjskolen Tillæg til Rapporten Svarprocent: % (2/4) Semestre/Hold på [1] >=: meget god vurdering -: god vurdering -: lav til middel vurdering

Læs mere

Principper for studiestarten

Principper for studiestarten Principper for studiestarten 0. Formål Syddansk Universitet ønsker at integrere alle nye studerende på bedste vis i det faglige og sociale liv på deres nye studie. Alle studerende skal hjælpes til at blive

Læs mere

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner.

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner. Nævn noget, som har været godt ved kurset: Take home eksamen Mange forskellige emner giver en god ide om hvad studiet omhandler Undervisningen har generelt set været god. Og Rolf har været god til at ligge

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018

Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018 Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Aarhus Katedralskole STX (Alment Gymnasium) Svarprocent: 86% (761 besvarelser ud af 888 mulige) Elevtrivsel

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser KVUC. Svarprocent: 56% (367 besvarelser ud af 654 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser KVUC. Svarprocent: 56% (367 besvarelser ud af 654 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser KVUC Svarprocent: 56% (367 besvarelser ud af 654 mulige) Elevtrivsel KVUC Landsgennemsnit VUC 77 77 75 75 77 72 73 74 Elevtrivsel Egen motivation

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Matematik

Evaluering af undervisningen i Matematik Evaluering af undervisningen i Matematik Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 3 1,8% I nogen grad 44 25,7% I mindre grad 84 49,1% Slet ikke 32 18,7% Ved

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Modul 8 BOSE15 Dato for evaluering: maj / juli 2017 (Holdet er delt i 2 derfor er der 2 statistikmålinger der samles i notatet).

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende

Uddannelsesplan for studerende Uddannelsesplan for studerende Sct. Georgsgårdens Fritidsklub & Ungdomsklub Præsentation af Sct. Georgsgården Sct. Georgsgården er en selvejende institution, som rummer både Fritidsklub og Ungdomsklub.

Læs mere

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Forord Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Ilisimatusarfik Grønlands Universitet - er anerkendt som et arktisk universitet, der bedriver forskning og uddannelse med arktiske kultur-, sprog-, sundheds- og

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Navigating in Higher. Bilag 2: Komplet spørgeskema med svar fra undervisere

Navigating in Higher. Bilag 2: Komplet spørgeskema med svar fra undervisere Navigating in Higher Education - NiHE Et to-delt blik fra studerende og undervisere på faglige, sociale og personlige perspektiver på undervisningen Bilag 2: Komplet spørgeskema med fra undervisere au

Læs mere

Undervisningsevaluering Efterårssemesteret 2012

Undervisningsevaluering Efterårssemesteret 2012 Undervisningsevaluering Efterårssemesteret 2012 Socialrådgiveruddannelsen Aalborg Universitet Køn Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter Din alder 3,00 57,00 27,16 38 Hvilket semester

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Vestegnen HF & VUC. Svarprocent: 46% (247 besvarelser ud af 532 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Vestegnen HF & VUC. Svarprocent: 46% (247 besvarelser ud af 532 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Vestegnen HF & VUC Svarprocent: 46% (247 besvarelser ud af 532 mulige) Elevtrivsel Vestegnen HF & VUC Landsgennemsnit VUC 77 77 76 75 78 77

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Bacheloruddannelsen i Innovation and Business Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019.

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HF & VUC FYN. 2-årig HF. Svarprocent: 73% (405 besvarelser ud af 558 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HF & VUC FYN. 2-årig HF. Svarprocent: 73% (405 besvarelser ud af 558 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HF & VUC FYN 2-årig HF Svarprocent: 73% (405 besvarelser ud af 558 mulige) Elevtrivsel 2-årig HF HF & VUC FYN Landsgennemsnit - 2-årig HF

Læs mere

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter 31. MARTS 2009 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Fælles procedure for

Læs mere

Levendegørelse af. Pædagogisk grundlag for Selandia. i form af Den Gode Erhvervsskole

Levendegørelse af. Pædagogisk grundlag for Selandia. i form af Den Gode Erhvervsskole Levendegørelse af Pædagogisk grundlag for Selandia i form af Den Gode Erhvervsskole FKHA 02122014 FORKLARING - Dette materiale er udarbejdet af uddannelseslederne d. 1.12.2014 og er tænkt som et bidrag

Læs mere