Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den Revisionsberetninger for Bilag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den Revisionsberetninger for Bilag."

Transkript

1 Økonomiudvalg Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Jesper Frost Rasmussen (1. Viceborgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob Lose(V), Anders Kronborg(A), Diana Mose Olsen(F), John Snedker(A), Henning Overgaard(Ø), Sagsoversigt 1. Godkendelse af dagsorden 2. Revisionsberetninger for 2014 Bilag Esbjerg Kommune - Revisionsberetning Nr 8 Esbjerg Kommune - Revisionsberetning Nr 9 Kommunens årsregnskab for 2014 blev behandlet i Byrådet den 4. maj Endelig godkendelse sker i forbindelse med behandling af revisionsberetning til årsregnskabet for Revisionen har afgivet afsluttende beretning for 2014 samt beretning på de sociale områder uden bemærkninger. Sagsfremstilling Revisionsfirmaet Ernest & Young har revideret kommunens regnskab for Revisionen er udført i overensstemmelse med de principper, der er beskrevet i tiltrædelsesberetning af 10. februar 2011 om ansvarsforhold og revisionens formål, tilrettelæggelse og udførelse. Revisionen er foretaget i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik og under iagttagelse af gældende lovgivning samt kommunens revisionsregulativ. Revisionen har afgivet 2 revisionsberetninger vedrørende regnskabsår 2014: Revisionsberetning nr. 8 af 22. maj 2015 vedrørende revision af de sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion m.v. Revisionsberetning nr. 9 af 22. maj 2015 vedrørende revision af årsregnskabet 2014.

2 Revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger. Revisionens anbefalinger: I afsnit 6 i revisionsberetning nr. 9, har revisionen en anbefaling efter at have gennemført forvaltningsrevision af administration af kommunens boliger med huslejeindtægter. Revisionen har følgende anbefalinger: Esbjerg Kommune bør overveje, hvorvidt det fremadrettet er muligt at foretage kontering årligt med udgangspunkt i reviderede regnskaber for boligafdelingerne. Heri også en overvejelse af, hvorvidt DAB kan varetage samtlige administrative opgaver, så Esbjerg Kommune ikke særskilt afholder udgifter, som herefter konteres af DAB Forvaltningens har følgende besvarelse til revisionens anbefaling: Sundhed & Omsorg forventer fra 2016, at foretage bogføring én gang årligt. Kommunen tager anbefalingen vedrørende at lade DAB varetage samtlige administrative opgaver til efterretning. Det skal undersøges, hvorvidt samtlige administrative opgaver kan overdrages fra kommunen til DAB. Der er regler, der i den forbindelse skal tages højde for bl.a. regler omkring virksomhedsoverdragelse. I afsnit i revisionsberetning nr. 9, har revisionen en anbefaling efter at have foretaget lønrevision i kommunen: Revisionen anbefaler, at kommunen får fokus på: At der udarbejdes fælles retningslinjer for udbetaling af timer fra flexsaldi m.v., således at de overholder gældende aftaler og overenskomster At der ved udbetaling af merarbejde tages stilling til om de ansatte er omfattet af Aftale om godtgørelse for merarbejde uden højeste tjenestetid. Hvis de pågældende er omfattet af aftalen, skal betingelserne for udbetaling af merarbejde være dokumenteret. At der ved udbetaling af mer-/overarbejde og flex skal udbetalingen altid godkendes af en leder på et højere niveau. Forvaltningens har følgende besvarelse til revisionens anbefaling: For så vidt angår fælles retningslinjer for udbetaling af timer fra flekssaldi er det planlagt, at fleksreglerne skal revurderes og ajourføres i 1. kvartal Retningslinjer for udbetaling, vil indgå i dette arbejde. Ved udbetaling af merarbejde vil Lønservice følge op på om reglerne i Aftale om godtgørelse for merarbejde til tjenestemænd uden højeste tjenestetid følges, og løbende kontakte afdelingerne, såfremt dette ikke sker. Lønservice vil ved udbetaling af både flekstimer og merarbejde påse, at udbetalingen altid er godkendt af en leder på et højere niveau. Lovgrundlag, planer mv. Lov om kommunernes styrelse Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Kompetencer Direktion > Økonomiudvalget > Byrådet Høring

3 Indstilling Direktionen indstiller, at det indstilles til Byrådet, at Årsregnskabet for 2014 godkendes Revisionsberetning nr. 8 og revisionsberetning nr. 9 tages til efterretning 3. Gratis WIFI i Kommunen Bilag Forslag Forslag Forligspartierne bag Budgetaftale 2015 aftalte at: Der afsættes midler til etablering af en ny WIFIløsning på udvalgte hotspots eller zoner i kommunens større byer med det entydige formål at styrke turismen. WIFI-Løsningen rulles ud i samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling, og i takt med, at de planlagte ændringer af teleloven bringes på plads i Folketinget. Som følge af aftalen er der taget indledende drøftelser med markedet, for at finde frem til en løsning på etableringen, og der er udarbejdet en intern foranalyse omhandlende de tekniske vilkår for en mulig WIFI-løsning. Esbjerg Erhvervsudvikling har tidligere - i dialog med Advisoryboardet for turismeområdet - udpeget en række lokationer, som vurderes at være særligt vigtige i forbindelse med en eventuel udrulning. Forud for et kommende udbud foreslår direktionen, at økonomiudvalget drøfter mulige placeringer og dækningsgrad. Sagsfremstilling Foranalysen har vist, at der er to mulige former for etablering; en mindre områdedækning eller en pletvis dækning. Foranalysen har inddraget erfaringerne fra Tall Ship Race og Landsstævnet samt drøftelser med markedet og Esbjerg Erhvervsudvikling. Dertil sætter teknikken og lovgivningen begrænsninger. 1. Områdedækning på 18+2 områder i kommunen, hvor der i området er mulighed for bevægelse. Eksempelvis kunne Torvet i Esbjerg, Skibsbroen i Ribe, Gryden i Vognsbølparken samt de større turistattraktioner m.fl. få områder med WIFI. Et område med fire punkter kan håndtere 1600 samtidige brugere. Se bilag 1, hvor områderne er indtegnet på kort. 2. Pletvis dækning på op til 40 pletter i kommunen, hvor bevægelsen indskrænkes, men der gives en god WIFI oplevelse, hvis man er i en plet. Eksempelvis kunne der være pletter ved Esbjerg og Ribe banegård, Esbjerg og Ribe gågade og turistattraktioner Ribes Vikinger, Mennesket ved havet m.fl. En plet har god dækning indenfor en diameter på 30 meter og kan håndtere 400 samtidige brugere. Se bilag 2, hvor pletterne er indtegnet på kort.

4 For begge løsningsmodeller gælder, at der skal tages beslutning om placeringen af alle WIFIspots. Der er udarbejdet forslag vedhæftet som bilag 1 og 2. Disse forslag er udarbejdet i samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling og advisory boardet på turismeområdet. Advisory Board anbefaler områdedækningen beskrevet i forslag 1. Som et supplement til anbefalingen fra advisory boardet har Direktionen tilføjet to ekstra lokationer i Esbjerg midtby for at skabe en bedre dækning der. Direktionen anbefaler ligeledes denne løsning. Mandø er holdt ude af dette projekt, da der pågår et arbejde med at gøre Mandø til SMART-Island. Dette er en del af et EU-projekt, hvor der bliver søgt om midler til gennemførelsen. Inden udbudsprocessen og implementeringen kan igangsættes skal lovgivningsarbejdet, som baner vejen for projektet igennem folketinget. Tidsplan for lovgivningen Fremsat Behandlet / henvist til udvalg Politisk drøftelse behandling behandling Den forventede tidsplan for udbudsprocessen Primo juni Gennemgang af lovgivningen Ultimo juni Udarbejdelse af udbudsmateriale Juli Ferie August Høring af materialet ved leverandørerne September Udbudsrunde Oktober Standstill og Kontraktunderskrift November Start på etablering Resultatet af udbudsprocessen afgør det endelige antal af mulige etableringer af hotspots mht. begge løsningsforslag. Lovgrundlag, planer mv. I dag kan kommunerne inden for kommunalfuldmagtsreglerne - udbyde elektroniske kommunikationstjenester, fx WIFI, hvis det udbydes i nær tilknytning til kommunernes eksisterende opgaver, fx elektroniske kommunikationstjenester på skoler, i daginstitutioner eller andre kommunale bygninger. Det gør kommunen i dag i gennem de 60 såkaldte EK-Hotspots indtegnet på kort i bilag 2. Her kan tilbydes 16 timers brug af gangen. Med den nye lov får kommunerne mulighed for at tilbyde WIFI i områder, hvor der er aktiviteter målrettet international turisme. Denne WIFI må tilbydes punktvis og altså ikke i større områder, som fx hele Kongensgade i Esbjerg. Kommunen skal købe ydelsen af en privat udbyder til markedspris. Lovgivningen giver mulighed for at tilbyde en times WIFI per døgn. Økonomi Etablering Drift I forbindelse med budgetlægningen for 2015 er der afsat følgende beløb:

5 Tidspunkt Danske SMS"er Udenlandske SMS"er Da projektet startes senere end først antaget bør en del af midlerne flyttes til budgettet for 2016, hvor dele af etableringen vil finde sted. Kompetencer Direktion > Økonomiudvalg Høring Projektet og placeringerne af gratis WIFI har været i høring ved Turisme Advisory board. Vurdering herunder alternativer Kommunen har overkapacitet af netværk. Denne overkapacitet tilbydes til alle igennem EK-hotspots, som er gratis WIFIspots. I de vedhæftede bilag er ca. 60 EK-hotspots markeret. I januar og februar 2015 loggende henholdsvis 488 og 426 udenlandske enheder på EK-hotspot. Små danske enheder loggede på i hver af de to måneder. I modsætning til placeringerne i projektet er de fleste EK-hotspots ikke placeret i områder med turisme. Set i lyset af ovenstående kan det overvejes, at vi allerede i dag har et tilstrækkeligt niveau af gratis WIFI i kommunen. Indstilling Direktionen indstiller til Økonomiudvalget at model 1 godkendes de præcise lokationer godkendes som grundlag for en kommende udbudsproces Beslutning Økonomiudvalget den Udsat. Administrationen oplyser Økonomiudvalget har stillet følgende spørgsmål: Kan man få wifipunkter, som kan skaleres op til et højere antal brugere ved behov. Altså kan et wifipunkt i perioder med lidt aktivitet være åben for 100 brugere og så skaleres op til 1000 brugere i hektiske perioder? Kan accesspoints gøres mobile? Giver det mening, at fjerne 6 permanente spots for så at gøre dem mobile, så de kan sættes ind, når der er events i byen? IT-afdelingen svarer: Umiddelbart giver dette ikke mening, da det er antallet af accesspunkter i et givent område, der afgør hvor mange brugere, der kan være på. Dvs. man bliver nødt til at skalere installationen til den forventede maksimale belastning. Nej, en stor del af omkostningerne ved et sådant projekt ligger i etablering af den infrastruktur, der skal understøtte accesspunkterne, f.eks. fysisk montering, internetforbindelse mv. Der er blevet fulgt op på antallet af EK-hotspots, og antallet er derigennem steget. For at synliggøre udbredelsen, så er der blevet udarbejdet et interaktivt kort over kommunen med alle EK-Hotspots. For at se det benyt linket: EK-hotspot. Linket er offentliggjort på esbjergkommune.dk, energimetropol.dk samt visitribe.dk og visitesbjerg.dk. Der er kommet oplysninger om trafikken på det nuværende EK-Hotspot for marts til april måned. For maj skal det nævnes, at der var en sportsturnering med mange overnattende udlændinge på kommunens skoler.

6 Marts April Maj Som en yderlige information, så er der i EU blevet indgået aftale om, at EU bliver roaming-frit område fra juni Herefter kan EU-turister med deres mobile enheder tilgå internettet, som var de i deres hjemlande, når de er i kommunen. Sagen blev udsat, da den ønskes yderligere belyst. 4. Esbjerg Kollegieforening - ændring af navn Ungdomsbo har, som administrator af Esbjerg Kollegieforening, fremsendt anmodning om ændring af navn. Fremadrettet vil Esbjerg Kollegieforening hedde Studiebolig Esbjerg, såfremt dette godkendes af Byrådet. Sagsfremstilling Esbjerg Kollegieforening ønsker i forbindelse med lanceringen af ny hjemmeside ( at skifte navn. Dette er for, at skabe sammenhæng og være mere tidssvarende. Studiebolig Esbjerg vil appellere til de unge boligsøgende. Navneændringen kræver en vedtægtsændring. Kompetencer Økonomiudvalget > Byrådet Indstilling Direktionen indstiller, at det indstilles til byrådet, at navneændringen og den deraf følgende ændring af vedtægterne godkendes. 5. Boligforeningen Ungdomsbo - Infrastrukturmidler til Stengårdsvej Ungdomsbo har fremsendt ansøgning (Skema A) om godkendelse af støtte fra Infrastrukturfonden.

7 Sagsfremstilling Den 10. november 2010 og den 24. februar 2011 blev der fortaget en tryghedsvandring på Stengårdsvej, med deltagelse af repræsentanter fra Boligforeningen Ungdomsbo, Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune. Tryghedsvandringen påpegede flere steder, hvor der er behov for tiltag. Stierne i området er vigtige for boligområdet, da mange af Stengårdsvejs beboere ikke har bil og herved isoleres fra resten af byen, hvis de ikke tør anvende stierne og tunnelerne under Degnevej. Stierne bør derfor ændre karakter, så flere vil anvende dem. Boligområdet omkring Ungdomsbos, afdeling 8. 13, 14, 18 og 19 på Stengårdsvej er kategoriseret som et særligt udsat boligområder på ministeriets liste. Lokalt opfattes området, som værende genstand for megen negativ omtale, ligesom episoder af kriminalitet skaber utryghed. Boligforening Ungdomsbo, Syd- og Sønderjyllands Politi, samt Esbjerg Kommune, har på baggrund af ovenstående sendt en ansøgning til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter om støtte fra Infrastrukturfonden. Ansøgningen blev sendt den 2. december Ministeriet godkendte den 5. marts 2014 ansøgningen og på den baggrund har Teknik & Miljø modtaget ansøgning fra Ungdomsbo om endelig godkendelse af projektet for 5 afdelinger. Projektet indeholder: Beplantning Permeabel belægning inklusiv nyt bærelag Faste overflader på eksisterende bærelag Afvanding Belysning Den 15. december 2014 godkendte byrådet kapitaltilførsel til helhedsplaner i afdeling 8, 13, 14 og 18. Af disse sagsfremstillinger fremgik infrastrukturændringerne som en del af helheden for gennemførelsen af løftet af området. Boligforeningen har fået tilsagn fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter på kr. Lovgrundlag, planer mv. Regulativ om støtte fra Landsbyggefonden kapitel 2 4. Økonomi Projektet indebærer ikke et økonomisk bidrag fra kommune. Kompetencer Økonomiudvalget > Byrådet Planmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Konsekvenser for andre udvalg Ingen bemærkninger. Høring Ingen bemærkninger. Vurdering herunder alternativer Ingen bemærkninger- Indstilling Direktionen indstiller, at det indstilles til Byrådet, at

8 ansøgningen om midler fra Infrastrukturfonden til Boligforeningen Ungdomsbo godkendes. 6. Botilbud til multihandicappede, erstatningsbyggeri for Bøge Alle Skema A Bilag Botilbud Til Multihandicappede, Erstatningsbyggeri For Bøge Alle 15-17, Ribe Godkendelse af nyt skema A for etablering af et botilbud til 18 borgere med multihandicap på Udviklingscenter Ribe, Bøge Alle 14, Ribelund. Sagsfremstilling Byrådet godkendte den 18. august 2014 byggeprogrammet og projekteringsbevillingen for etablering af et botilbud for 18 borgere med multihandicap på Bøge Alle 14, Ribelund i Ribe. Denne dato er også gældende for kommunalbestyrelsens godkendelse af skema A. Der henvises til bilag Botilbud til multihandicappede, erstatningsbyggeri for Bøge Alle 15-17, Ribe Grundet forsinkelser i forbindelse med projekterings- og udbudsfasen, kan fristen for bygherrens digitale indberetning af skema B på 9 måneder (jf. bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v., 39) fra godkendelse af skema A ikke overholdes. Kan fristen ikke overholdes falder sagen bort i statens indberetningsskema BOSSINF, og der skal oprettes et nyt skema A. Det indstilles derfor på ny til Byrådet, at skema A godkendes.

9 Kompetencer Økonomiudvalget > Byrådet. Høring Sagen har været sendt i intern høring. Indstilling Direktionen indstiller, at det indstilles til byrådet, at Nyt skema A godkendes. 7. Etablering af plejeboliger Det er besluttet, at der skal opføres 54 nye plejeboliger med tilhørende servicefaciliteter ved Østerbycentret. Sundhed & Omsorg har udarbejdet værdioplæg og funktionsprogram og beskrivelse. På baggrund af dette har en bygherrerådgiver i samarbejde med Ejendomme og en styregruppe med repræsentanter fra Sundhed & Omsorg, udarbejdet et foreløbigt byggeprogram. Sundhed & Omsorgsudvalget skal her tage stilling til, om vedlagte byggeprogram kan godkendes og udvalget orienteres om projektets økonomi og videre proces. Derudover skal udvalget tage stilling til forslag om, at der udskrives en navngivningskonkurrence. Der anmodes samtidig om frigivelse af 10 mio. kroner til projektering. Sagsfremstilling Byggeprogrammet danner grundlag for udbudsmaterialet i et totalrådgiverudbud. Der er valgt totalrådgivning idet vi i nærværende projekt ønsker et tæt samarbejde med rådgiveren, for at sikre de mest optimale løsninger. Det er afgørende, at de eksisterende faciliteter på Østerbycentret integreres i nybyggeriet både mht. funktioner og arkitektur. Byggeprogrammet beskriver krav og ønsker til etableringen af nye og fremtidssikrede plejeboliger i forbindelse med Østerbycentret på et område, hvor Gammelby Skole/Fritidscenter ligger i dag. For at give plads til de nye plejeboliger skal dele af den tidligere Gammelby Skole nedrives. De to idrætshaller søges bevaret. Med udgangspunkt i temaet: Vadehavet og havnen, er det hensigten at byggeriet skal fremstå sammenhængende med de eksisterende rammer i Østerbycentret. I forbindelse med nybyggeriet etableres 500 m2 servicearealer i forbindelse med plejeboligerne. I de 500 m2 er indregnet udvidelse af de eksisterende køkkenfaciliteter på Østerbycentret. Boligerne og fællesarealerne indrettes til demente borgere med mulighed for anvendelse til borgere med almene plejebehov, således at der er fleksibilitet og fremtidssikring i forhold til den demografiske udvikling. Byggeriet forventes opstartet primo 2016, således at boligerne kan ibrugtages medio 2017.

10 Grundens størrelse nødvendiggør at der bygges i 2 etager. Flest mulige boliger ønskes placeret i stueplan, i det der dog skal være boliger på 1 sal af hensyn til en rationel drift. Det skal bemærkes, at der kan komme yderligere præciseringer og specifikationer i det godkendte byggeprogram efter udvalgsbehandlingerne. Udbudsproces Den tekniske rådgivning (arkitekt og ingeniørbistand) udbydes som totalrådgivning i Offentligt Udbud i EU. Byggearbejderne udbydes i offentligt udbud i EU i fag/storentrepriser. Navngivningskonkurrence Det foreslås, at iværksætte en navngivningskonkurrence i samarbejde med Ugeavisen. Konkurrencen skal løbe af stablen således at det valgte navn og vinderen af konkurrencen offentliggøres ved første spadestik (forventet uge 6/2016). Det vil gøre det muligt at gennemføre en medinddragende proces, hvor output kan have indflydelse på valg af navn. Konkurrencen offentliggøres ved et arrangement på Østerbycentret, hvor alle interessenter indbydes som en præsentation af projektet og den kommende proces. Her introduceres Touch & Play skærm, hvor alle interessenter løbende kan holde sig informerede om byggeprocessen. Forslag til dommerkomité: Borgmester Johnny Søtrup Udvalgsformand Henning Ravn Et medlem af Sundhed & Omsorgsudvalget Redaktør Ugeavisen Erik Haldan Distriktschefer Sundhed & Omsorg Peter Ried og Jette Dall Direktør Sundhed & Omsorg Arne Nikolajsen Repræsentant fra Ældrerådet Den videre proces I samarbejde med Totalrådgiveren vil Sundhed & Omsorg gennemføre en proces, hvor personale, borgere og alle øvrige interessenter inddrages i hvilke værdier, funktioner og oplevelser det kommende byggeri skal imødekomme. Totalrådgiveren udarbejder dispositionsforslag, som fremsendes til godkendelse i udvalget i uge 25. Lovgrundlag, planer mv. Boligerne opføres efter reglerne i Almenboligloven. Økonomi Servicearealer I budget 2015 og 2016 er indarbejdet rådighedsbeløb med henholdsvis 1,0 mio. kr. i 2015 og 14,7 mio. kr. i Hertil kommer et negativ rådighedsbeløb i 2016 på 2,2 mio. kr. vedr. statstilskud til projektet. Der er forskydninger i anlægsprocessen. Jf. ny tidsplan vil rådighedsbeløbene blive justeret ved budgetrevision pr. 31. marts 2015 og ved kommende budgetlægning for 2016 og frem. Plejeboliger I budget 2015 og budget 2016 er indarbejdet rådighedsbeløb med henholdsvis 38,0 mio. kr. og 40,0 mio. kr. til et anlægsprojekt, der omhandler opførelse af 54 ældreboliger ved Østerbycenteret. Projektet er forudsat finansieret via 88% lånoptagelse og 2% beboerindskud, hvorefter den kommunale andel (grundkapital) vil udgøre 10% af anlægssummen.

11 Der er forskydninger i anlægsprocessen. Jf. ny tidsplan vil rådighedsbeløbene blive justeret ved budgetrevision pr. 31. marts 2015 og ved kommende budgetlægning for 2016 og frem. Personaleforhold Etableringen af byggeriet sker på baggrund af opsigelse af lejeaftale af Kollektivhuset. Der vil blive derfor blive tale om reorganisering, hvorfor der også i processen sikres inddragelse af berørte parter. Planmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Konsekvenser for andre udvalg Byggesagen overdrages til Teknik & Byggeudvalget Høring Sagen har været i høring i Fællesforvaltningen, og der er ingen bemærkninger til sagen. Vurdering herunder alternativer Ingen bemærkninger Indstilling Direktionen indstiller, at Byggeprogrammet godkendes Der udskrives en navngivningskonkurrence Dommerkomitéen godkendes og udvalget navngiver det sidste medlem Byggesagen overdrages til Teknik og Byggeudvalget Teknik og Byggeudvalget anmodes om at foranledige projekteringsbevilling på 10,0 mio. kr. frigivet i Byrådet Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Fraværende: Bente Bendix Jensen Udsat. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Fraværende: Bente Bendix Jensen Den foreløbige sektorplan viser, at der ikke er behov for flere pladser i Esbjerg øst de første mange år. Sammenholdt med de økonomiske udfordringer Esbjerg kommune står overfor anbefaler udvalget, at udvidelsen af Østerbycentret ikke gennemføres. Forvaltningen bedes udarbejde et forslag til oprettelse af en sygeplejeklinik på Østerbycentret, samt en udvidelse af Bytoften, hvor den foreløbige sektorplan viser et større behov for pladser. Ny indstilling Direktionen indstiller, til Byrådet, at Udvidelsen af Østerbycentret ikke gennemføres Udvidelse af Bytoften med 12 pladser vil indgå i budgetlægningen Særskilt sag vedrørende oprettelse af sygeplejeklinik på Østerbycentret vil, med anvist finansiering, blive fremsendt særskilt til det politiske system jævnfør sædvanlig procedure De afledte budgetmæssige konsekvenser vil blive berigtiget ved budgetrevisionen pr. 30. juni 2015 Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Diana Mose Olsen deltog ikke i behandling af punktet.

12 8. Informationer, forespørgsler og meddelelser Bilag Afrapportering For Finansiel Styring Pr. 30. Juni 2015 Afrapportering for finansiel styring pr. 30. juni 2015 til orientering. Orienteringen givet. Diana Mose Olsen deltog ikke i behandling af punktet. 9. Salg af 29 nye grunde i Myrtueparken i Hjerting (Lukket) 10. Anmodning om tilbageskødning eller videresalg i ubebygget stand (Lukket) 11. Informationer, forespørgsler og meddelelser (Lukket) Sidst redigeret august 2015 kl. 12:00

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Sundhed & Omsorgsudvalget, den 15.06.2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie Geissler(A), Mussa Utto (2. Viceborgmester)(A), Sagsoversigt 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Byrådet den 17-08-2015. 2. Revisionsberetninger for 2014. Bilag

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Byrådet den 17-08-2015. 2. Revisionsberetninger for 2014. Bilag Byrådsmøde 17.08.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Jesper Frost Rasmussen (1. Viceborgmester)(V), Jakob Lose(V), Henning Ravn(V), Kurt Bjerrum(V), Alex Sørensen(V), Kurt Jakobsen(V), Annemette Knudsen

Læs mere

Referat. fra Økonomiudvalget

Referat. fra Økonomiudvalget Referat fra Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 23. februar 2015 Mødetidspunkt: 9:00-10:30 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup (V), Jesper Frost Rasmussen (V), Henrik Vallø (C),

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Referat. til Økonomiudvalget

Referat. til Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Referat. til. Økonomiudvalget

Referat. til. Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 24. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Særtransportruter til vindmølletransporter

Særtransportruter til vindmølletransporter Særtransportruter til vindmølletransporter Indledning Danmark er i dag storproducent og eksportør af vindmøller. Mange af møllerne, der skal opsættes på havet eller eksporteres til andre lande, udskibes

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Økonomiudvalg Referat Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: - Mødet hævet kl. 10.00 Økonomiudvalget har møde med hovedudvalget kl. 10.00. Pkt. Tekst Side 102 Likviditet

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 19.01.2010, kl. 08:30 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Udpegning af næstformand...... 4 3 Mødekalender for 2010...... 5 4

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 15-11-2010 Sag: Tilsyn med boligselskabsregnskaber 2008/ samt Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der foreligger

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr.

Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. Vejen Kommune Side 1 Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. 12/23574 Administrativ indstilling: Chef

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

REFERAT ØKONOMIUDVALGET

REFERAT ØKONOMIUDVALGET REFERAT ØKONOMIUDVALGET den 26.10.2009 i Borgmesterens Mødeværelse SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Direktionens opfølgning på mål for 2009... 4 3 Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2010...

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET den 04.08.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Idéoplægget, ombygning/tilbygning af køkkenet på Områdecenter

Læs mere

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015.

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015. Vejen Kommune Side 1 Åbent punkt - Godkendelse af styregruppens indstilling til Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. 12/23574 Administrativ

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Procedure for gennemførelse af byggeopgaver i Silkeborg Kommune

Procedure for gennemførelse af byggeopgaver i Silkeborg Kommune Procedure for gennemførelse af byggeopgaver i Silkeborg Kommune Indholdsfortegnelse Forord...1 1. Første idefase...2 2. Ide - og Programudvalg...2 3. Ide og Programudvalgets opgave...2 4. Politisk godkendelse

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum

Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum Telefon 76 16 16 16 Telefax 76 16 16 17 www.esbjergkommune.dk Indledning... - 3 - Baggrund for konkurrence... - 3 - Konkurrenceparametre...

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil.

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil. T MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Dato: 24. oktober2014 Ministeriet har ved brev af 29. august 2014 modtaget

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Salg af Nørrebrogade 60, Esbjerg - tidligere Refugium... 4 3 Årsregnskab 2011 - Selvejende

Læs mere

TM23 Almene familie- og ungdomsboliger

TM23 Almene familie- og ungdomsboliger Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT TM23 Almene familie- og ungdomsboliger 25-03-2014 Sagsbehandlere Jannik Egelund Christian Friis Binzer Eksekveringsparat? Udvalgsbehandlet Kan igangsættes uden

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

REFERAT ØKONOMIUDVALGET

REFERAT ØKONOMIUDVALGET REFERAT ØKONOMIUDVALGET den 10.10.2011 i Borgmesterens Mødeværelse Hans Erik Møller (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Byrådets temamøder 2012... 4 3 Forslag til ny driftsoverenskomst mellem

Læs mere

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. oktober 2016, kl i fælleshuset, Enebærhegnet 20, 2670 Greve. (Der vil være spisning fra kl. 18.

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. oktober 2016, kl i fælleshuset, Enebærhegnet 20, 2670 Greve. (Der vil være spisning fra kl. 18. Ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. oktober 2016, kl. 19.00 i fælleshuset, Enebærhegnet 20, 2670 Greve (Der vil være spisning fra kl. 18.00) Til stede: Fra KAB: Afbud fra: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Gældende formulering Ny formulering Bemærkning. kommunens eksterne revisors udførelse af (1) den lovpligtige revision

Gældende formulering Ny formulering Bemærkning. kommunens eksterne revisors udførelse af (1) den lovpligtige revision Intern Revision NOTAT Bilag 1 20. juni 2014 Ændringer til Funktionsbeskrivelse for Intern Revision Som følge af indgået kontrakt om revision af Københavns Kommune m.v. samt fastlæggelse af ny revisionsordning

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. august 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde Økonomiudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Onsdag den 24. juni 2015 Mødetidspunkt: 16:15 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Budgetter Byplanlægning Få indflydelse Politikker og planer Råd og nævn Udvalg Valg Åbenhed Om dagsordener

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 8. februar 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 NOTAT Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft fokus

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted TOTALRÅDGIVNING PRÆKVALIFIKATION Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted Billund Kommune Januar 2013 dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL

Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL Varde Kommune Erik Buhl Nielsen Bytoften 2 6800 Varde Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL 15.75.05.10 Ansøgningen om støtte

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk Vedtægter for den almene administrationsorganisation Domea.dk Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Domea.dk. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Høje-Taastrup

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl Rådhuset, mødelokale 1, 3. etage. Deltagere:

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl Rådhuset, mødelokale 1, 3. etage. Deltagere: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Helle Bruhn Telefon direkte 76 16 92 58 Sags id. 16/922 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl. 15.00-17.00 Rådhuset,

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning)

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Marts 2019 AFTALE om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren Bilag 2 - Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren AlmenNet, Studeistrædet

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere.

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Boligkontoret NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1: i byggeproces I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. For de almene byggerier er der anvendt

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej 2016-012183 Forvaltningsledelsen indstiller til : at dispositionsforslag og tidsplan godkendes som grundlag for udbud i totalentreprise,

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere