STINA-vejledning STINA Online

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STINA-vejledning STINA Online"

Transkript

1 DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 2.2 November 2008 STINA-vejledning STINA Online Indledning Vejledningen henvender sig til personer i virksomheder, der indberetter til Nationalbanken via STINA Online (indtastning direkte på internettet), og beskriver fremgangsmåden trin for trin. I STINA Online kan der oprettes en ny indberetning eller rettes i en eksisterende. Det har ikke betydning, om den er dannet i STINA Online eller sendt til STINA-systemet via en af de 2 andre indberetningsmåder (Excel-regneark eller automatiseret indberetning). STINA Online kan håndtere mange data, men meget store indberetninger (over rækker i alt) kan indebære lidt længere svartider. Opstart som elektronisk indberetter For at kunne bruge STINA Online skal virksomheden have digital signatur i form af medarbejdercertifikater af typen OCES fra DanID A/S. I certifikatet står virksomhedens CVR-nummer og et særligt RID-nummer, der identificerer den enkelte medarbejder i virksomheden. Digital signatur er beskrevet i dokumentet "Anskaffelse af digital signatur fra TDC", hvor der også henvises til DanIDs websted. Når de nødvendige medarbejdercertifikater er anskaffet, skal medarbejderne tilmeldes STINA Online. Det sker ved at sende Tilslutningsblanket STINA Online for den relevante indberetningstype til Nationalbanken med oplysning om virksomhedens CVR-nr., RID-numrene og -adresserne på de medarbejdere, der skal indberette. Der skal sendes en tilslutningsblanket for hver indberetningstype, virksomheden skal indberette til. 1 Tilslutningen beskrives detaljeret i dokumentet "Tilslutning til STINA Online". Adgang til STINA Online kræver, at der er installeret internetbrowser på de pc'er, der skal indberettes fra. STINA Online er blevet testet på Microsoft Internet Explorer version 6.0, Netscape version 7.1 og Mozilla Firefox Det skal desuden være muligt at bruge krypteret datatransport ved hjælp af HTTPS til/fra virksomheden. Nogle virksomheder har af sikkerhedshensyn 1 Det betyder, at man kan nøjes med at give medarbejderne adgang til den eller de indberetninger, de arbejder med, uden at andre medarbejdere kan få adgang.

2 2 lukket for krypteret transport, og hvis det er tilfældet, skal virksomhedens firewall (port 443) åbnes for HTTPS-transport til Nationalbankens STINAserver ( 1. Start STINA Online 1. Åbn din Internet-browser og skriv i et helt tomt adressefeltet: stina.nationalbanken.dk Der må altså ikke stå " foran adressen. Tryk derefter Enter. 2. Tryk nu på knappen "Login" i boksen til højre. 3. Hvis du har flere certifikater, vælges det certifikat, der gælder for den indberetningstype, du skal indberette til. 4. Skriv password til certifikatet, hvis det kræves. Når certifikatet er kontrolleret, vises en 2-delt oversigt. Øverst står de indberetninger, der er sendt til Nationalbanken, og nederst de kladder, som virksomheden har liggende i STINA Online. Indsendte indberetninger Ud for hver sendt indberetning står "Periode" (indberetningsperioden efterfulgt af indberetningens løbenr. i parentes) og "Status". Status kan være "Godkendt" (de automatiske kontroller har ikke fundet fejl) eller "Fejlbehæftet" (kontrollerne har fundet fejl). Hvis der er fejl, skal de rettes, og indberetningen skal sendes igen. Står en sendt indberetning med grålig skrift, er den fejlbehæftet eller har været åbnet i STINA Online. Den kan kun åbnes fra oversigten "Kladder". Kladder En kladde er en indberetning, som er oprettet/rettet i STINA Online, men som endnu ikke er sendt til eller godkendt i Nationalbanken. Ud for hver kladdeindberetning står "Periode" (indberetningsperioden efterfulgt af indberetningens løbenr. i parentes) og "Status". Status kan være "Kladde", "Behandles af Nationalbanken" eller "Fejl i indberetningen". "Kladde" betyder, at indberetningen ikke er sendt til eller godkendt i Nationalbanken. Når indberetningen sendes, ændres status til "Behandles i Nationalbanken". Godkendes indberetningen, flytter den op under "Indsendte indberetninger". Godkendes indberetningen ikke, ligger den fortsat under "Kladder", og status ændres til "Der er fejl i indberetningen". Fejlene skal rettes, og indberetningen skal sendes igen. Vær opmærksom på, at der altid skal trykkes på "Opdater" i browserens menulinje eller på knappen "Opdater" i STINA Onlines menulinje for at se ændringerne i status. Under "Kladder" er det muligt for flere brugere at indtaste data i en indberetning. Det kræver dog omhyggelig koordinering brugerne imellem, så den

3 3 ene ikke sletter den andens indtastninger. Rent teknisk ligger kladderne i en kladdedatabase i Nationalbanken. Der er ingen styring af, hvor mange brugere der anvender den samme kladde, og flere brugere kan derfor rette samtidig i en indberetning, hvis de står på hvert sit skema. Men hvis 2 brugere står i samme skema, bliver den enes indtastninger ikke registreret. Det anbefales derfor, at kun én bruger ad gangen arbejder i en indberetning. Indberetningen skal først sendes til Nationalbanken, når den sidste bruger har udfyldt sin del af indberetningen. Løbenumre Der er knyttet et løbenummer til hver enkelt indberetning. Det tæller én op, hver gang indberetningen sendes til Nationalbanken. STINA Online styrer selv løbenummeret 2. Derfor er løbenummerfeltet låst. Det samme gælder felterne med CVR-nummer og indberetningsperiode. 2. Opret ny indberetning 1. Vælg indberetningstype i rullemenuen øverst til venstre i STINA Onlines menulinje. 2. Tryk på knappen "Opret" i STINA Onlines menulinje. 3. Find den oprettede indberetning i kladdeoversigten, og åbn den ved at klikke på indberetningens navn i venstre del af linjen. 4. Hvis der findes en godkendt indberetning fra den foregående måned, flyttes oplysningerne fra forrige måneds ultimo automatisk til den nye måneds primo sammen med andre oplysninger, som Nationalbanken skønner er uændrede fra måned til måned. Som nævnt virker faciliteten kun, hvis foregående måneds indberetning er godkendt, og hvis den ikke har været åbnet (står med grålig skrift og ligger under Kladder)! I så fald skal du slette kladden, før du trykket på knappen "Opret". 5. Hvis nogle af de overførte oplysninger har ændret sig, skal de rettes. 3. Udfyld indberetningen 1. Indberetningsskemaerne ligger som faneblade, der ses lige under STI- NA Onlines menulinje. Udfyld skemaerne med de relevante data. Er du i tvivl om, hvad der skal indtastes, kan du søge hjælp i indberetningsvejledningen, som findes på under Regler > Statistik Elektronisk indberetning (STINA) under den pågældende indberetningstype. 2. Felterne for løbenummer, CVR-nr. og indberetningsperiode er låst, da de styres af STINA Online. 2 Løbenumrene i STINA Online er decimaltal og tælles op som hundrededele. Det betyder, at det første løbenummer for en indberetningsperiode er 1.00, de næste 1.02, 1.03 osv. Retter man i en indberetning, der er sendt via Excel-regneark eller automatiseret indberetning, tæller løbenummeret op efter STINA Onlines system. Fx bliver løbenummer 5 til 5.01, 5.02 osv.

4 4 3. Piletasterne kan ikke bruges til flytte fra ét felt til et andet. Brug i stedet tabulatortasten eller musen. 4. Bliver et felt rødt, når du trykker på knappen "Gem" eller forsøger at gå til et andet ark, betyder det, at oplysningerne ikke overholder det format, som Nationalbanken har defineret (fx datoformat). 5. Felter med rødt kommentarmærke har hjælpetekster, som kan ses ved at føre musen hen over feltet. 6. Arbejdet kan afbrydes ved at gå tilbage til oversigten (tryk på knappen "Oversigt" i STINA Onlines menulinje). Indtastningerne gemmes automatisk, når indberetningen forlades. Den bliver liggende i kladdeoversigten. 7. Hvis du ikke trykker på knappen "Gem" eller "Oversigt" i STINA Onlines menulinje, inden browseren lukkes, eller et andet websted vælges, mistes de data, der er indtastet i det aktive skema siden sidste tryk på "Gem" eller "Oversigt". 8. Send indberetningen til Nationalbanken ved i kladdeoversigten at markere afkrydsningsfeltet til venstre og trykke på knappen "Indsend" oppe i STINA Onlines menulinje. 9. Kontrollen tager normalt sekunder, men kan tage længere tid ved meget store indberetninger (over rækker), eller hvis der er mange brugere på systemet. Resultatet af de automatiske kontroller, der foretages, når en indberetning sendes, vises først, når man trykker på "Opdater" i browserens eller STINA Onlines menulinje! 10. Er indberetningen fejlfri, flytter den derefter fra kladdeoversigten op under "Indsendte indberetninger". 11. Er der fejl i indberetningen, ligger den fortsat under "Kladder" med status "Der er fejl i indberetningen". Den kan dog også ses under "Indsendte indberetninger", men står med grålig skrift og kan kun åbnes under "Kladder". Fejlene skal rettes, og indberetningen skal sendes igen. 4. Ret i en eksisterende indberetning 1. Find den fejlbehæftede indberetning under "Kladder", og åbn den ved at klikke på indberetningens navn i venstre del af linjen. 2. Tryk på knappen "Vis fejl" i STINA Onlines menulinje for at få vist fejllisten. Spring direkte til en fejl ved at trykke på fejlen i listen. I skemaerne er felter med fejl markeret med rødt. Mangler der en oplysning (fx kontaktperson), springes dog kun til det skema, hvor oplysningen mangler. Fejlen må så identificeres ved hjælp af systemets fejltekst. 3. Når indberetningen er rettet, trykkes på knappen "Oversigt" i STINA Onlines menulinje. Herved gemmes indberetningen automatisk. Hvis du ikke trykker på knappen "Gem" eller "Oversigt", inden browseren lukkes, eller et andet websted vælges, mistes de data, der er indtastet i det aktive skema siden sidste tryk på "Gem" eller "Oversigt". 4. Indberetningen ligger fortsat i kladdeoversigten. Der kan arbejdes videre på den ved at åbne den igen.

5 5 5. Send indberetningen til Nationalbanken ved i kladdeoversigten at markere afkrydsningsfeltet til venstre og trykke på knappen "Indsend" oppe i STINA Onlines menulinje. 6. Kontrollen tager normalt sekunder, men kan tage længere tid ved meget store indberetninger (over rækker), eller hvis der er mange brugere på systemet. Resultatet af de automatiske kontroller, der foretages, når en indberetning sendes, vises først, når man trykker på "Opdater" i browserens eller STINA Onlines menulinje! 7. Er indberetningen fejlfri, flytter den derefter fra kladdeoversigten op under "Indsendte indberetninger". 8. Er der fortsat fejl i indberetningen, gentages fra punkt Faciliteter i STINA Online Der findes forskellige faciliteter i STINA Online: Indsæt rækker i et skema I rulleboksen i STINA Onlines menulinje vælges den rækketype, der skal indsættes. Klik på knappen "Indsæt". Er du i tvivl om, hvilken rækketype der skal indsættes, kan du søge hjælp i indberetningsvejledningen, som findes på under Regler > Statistik Elektronisk indberetning (STINA) under den pågældende indberetningstype. Du kan indsætte op til 9 rækker ad gangen ved at ændre det lille 1-tal mellem rulleboksen og knappen "Indsæt" til det ønskede antal. Slet rækker Stå i det skema, der skal slettes rækker i. Klik på knappen "Slet" i STINA Onlines menulinje for at få et skærmbillede, hvor der er en lille boks ud for de eksisterende linjer. Sæt flueben ved de linjer, der skal slettet. Tryk på knappen "Slet valgte". Gem indtastede data Indtastede data gemmes automatisk, når du skifter faneblad eller trykker på knappen "Oversigt" i STINA Onlines menulinje. Ved fx computer- eller strømsvigt mister du derfor højst dataene i det faneblad, du arbejder i. Tryk løbende på knappen "Gem" for at gemme indtastninger i det aktive faneblad. Fejl i indberetningen Åbn den fejlbehæftede indberetning i "Oversigt" under "Kladder" og tryk på knappen "Vis fejl" i STINA Onlines menulinje for at få vist fejllisten. Spring direkte til en fejl ved at trykke på den i fejllisten. I skemaerne er felter med fejl markeret med rødt. Hvis en oplysning mangler (fx kontaktperson), springes dog kun til det skema, hvor oplysningen mangler. Fejlen må så identificeres ved hjælp af systemets fejltekst. Indberetningen undersøges for fejl i flere lag (se nedenfor), og den skal være fejlfri i trin 1, før systemet kontrollerer for fejl i trin 2, osv. Derfor kan du opleve at skulle rette fejl ad flere omgange.

6 6 1. Først undersøges indberetningen for formatfejl (fx datoformat), 2. derefter om indberetningsperioden er korrekt og virksomheden kendt, 3. og til sidst for objektive fejl (fx om beholdning primo måneden + transaktioner = beholdning ultimo måneden) og for, om indberetningsvejledningen er overholdt. Søgning Du kan søge på alle faneblade, der indeholder data. dog kun på ét ad gangen, nemlig det aktive faneblad. Du kan søge efter et specifikt tal i en specifik kolonne. Vælg i rulleboksen i STINA Onlines menulinje den kolonne, der skal søges i. Skriv i feltet til venstre for rulleboksen den værdi, der skal søges efter. Klik på knappen "Tilføj", og søgeudtrykket vises. Hvis flere søgeudtryk skal kombineres, gentages proceduren. Resultatet af en søgning vises i filtreret form i skemaet ved at trykke på knappen "Søg". For at vende tilbage til indberetningsskemaet trykkes på knappen "Tilbage" i menulinjen. Denne søgemåde kan kun søge på, om en kolonne er lig med en værdi, men ikke på, om den er større eller mindre end en bestemt værdi. Har du brug for det, skal du lave en såkaldt wildcard-søgning. Her søger du på alle værdier, som starter med den ønskede streng, ved at skrive "%" bagved strengen. Ved at skrive fx "SE%" findes alle rækker, hvor kolonnen indeholder tekster, der begynder med SE. 6. Yderligere information Detaljeret information om STINA-systemet, indberetningsvejledninger og kontrolregler findes på under Regelsæt >Statistik Elektronisk indberetning (STINA). Her findes også en opdateret liste over ISO-lande- og -møntkoder. Hvis du har spørgsmål eller behov for yderligere vejledning kan STINA Helpdesk kontaktes på eller stina@nationalbanken.dk.

DANMARKS NATIONALBANK Kvikguide til FIONA Online. Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken

DANMARKS NATIONALBANK Kvikguide til FIONA Online. Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken DANMARKS NATIONALBANK Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken Kom på FIONA Online - 1 Indledning kun relevant for nye indberettere NB Kom på FIONA Online - 1 Indledning kun relevant

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM

BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM Finansiel Statistik Version 1.1 Kontakt: FIONA Servicedesk 33 63 68 14 fiona@nationalbanken.dk Oktober 2018 Indhold 1. Hvad er FIONA Online?...

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM

BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM BRUGERVEJLEDNNG FIONA ONLINE 3 (FO3) INDBERETNINGSSYSTEM Finansiel Statistik Version 2.0 Kontakt: FIONA Servicedesk 33 63 68 14 fiona@nationalbanken.dk Januar 2019 Indhold 1. Hvad er FIONA Online?... 3

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynet - 2. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 2 2 FORUDSÆTNINGER... 3 3 TRIN FOR TRIN... 4 3.1 Hent

Læs mere

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på og klik på link til idep.web.

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på   og klik på link til idep.web. Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web Gå ind på www.dst.dk/idepweb og klik på link til idep.web. januar 00 Trin : Log ind på virk.dk med digital medarbejdersignatur

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL FIONA ONLINE

TIPS OG TRICKS TIL FIONA ONLINE DANMARKS NATIONALBANK TIPS OG TRICKS TIL FIONA ONLINE 1 Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken 2 Oversigt over tips og tricks til FIONA Online Forsiden: Her offentliggøres nyheder

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. Afsendelse af e Faktura Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Guide til VandData for kommuner

Guide til VandData for kommuner Guide til VandData for kommuner Januar 2017 Version 1.0 Indhold Kapitel 1 Indledning... 1 1.1 Link til VandData... 1 1.2 Baggrund... 1 1.3 Øvrige relevante guides... 1 1.4 Guidens struktur... 1 Kapitel

Læs mere

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI)

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Brugermanual Outlook Web App 2010

Brugermanual Outlook Web App 2010 Brugermanual Outlook Web App 2010 Pharmakon IT Vejledning Outlook Web App Side 1 Indeks Indeks... 2 Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind for at Outlook Web App... 3 Se din aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail)

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynet - 8. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INTRODUKTION...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Vejledning til VandData

Vejledning til VandData Vejledning til VandData Februar 2019 SIDE 1 FEBRUAR 2019 Vejledning til VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til National sprogscreening af EUD-elever ved anvendelse af skolens egne logins Sprogscreeningen tilgås via et link Indhold

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) En fælles loginside som

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynets indberetningssystem FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynet - 1. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 HVAD ER FINANSTILSYNETS INDBERETNINGSSYSTEM?... 2 2 HVORDAN FÅR JEG DANNET

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet EnergiData Online Indberetninger til Energitilsynet foretages i Energitilsynets digitale indberetningsmiljø. Adgang til de digitale indberetninger

Læs mere

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen.

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. Skriv Brugernavn og Adgangskode Skolen kan have modtaget flere brugernavne/adgangskoder til forskellige indberetningstyper.

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

Vejledning til foreningsadministration.randers.dk:

Vejledning til foreningsadministration.randers.dk: Vejledning til foreningsadministration.randers.dk: Vær opmærksom på, at nogle skærmbilleder kan have ændret sig en smule, siden denne vejledning er skrevet. OBS! Ekstra hjælp i findes på flere sider inde

Læs mere

Manual til indberetning. Ventelistelukning.dk

Manual til indberetning. Ventelistelukning.dk Manual til indberetning Ventelistelukning.dk Manual til indberetning ventelistelukning.dk Indhold 1. Ventelistelukning.dk 5 Om databasen 5 2. Før du indberetter 6 Superbrugere og almindelige brugere 6

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Oktober 2018 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

QUICK GUIDE. til E-handel

QUICK GUIDE. til E-handel QUICK GUIDE til E-handel QUICK GUIDE Via vores hjemmeside www.ecolab.dk får du adgang til vores E-handel. Her kan du bl.a. finde produktbeskrivelser, sikkerhedsdatablade samt se hvilke produkter, der er

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Læreradgang til Trio Web... Login... Trio Web, administratorrettigheder... 2 Forbindelse mellem Trio og Trio Web... Storskærmsvisning... Åbn/luk

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Tips og tricks til Arkibas

Tips og tricks til Arkibas Tips og tricks til Arkibas 0. Login, brugerprofil og log ud 0.1 Login 0.2 Brugerprofil 0.3 Log ud 1. Registrering 1.1. Åbn nyt vindue (Ctrl + klik ) herunder oprette fotograf eller placering 1.2. Tagging

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LÆRERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LÆRERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LÆRERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Adgang... Login... Forside... Dine oplysninger... Dine linjefag... 4 Skift din adgangskode... 4 Dit ugeskema... 5 Dagens vikarskema... 6 Ugens

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Januar 2019 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Excel Line filformatet til Udenrigshandel med tjenester i IDEP.web. Formatet kan

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Ændring af Datoformat og ugens første dag i kalenderen... 2 Opsætning af Outlook... 2 Signatur... 5 Organiser mails i mapper... 5 Opret etiketter... 5 Opret

Læs mere

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Inden man påbegynder en optælling, skal man tage stilling til hvilke varer, man ønsker at tælle op. Men ikke mindst skal man, når man foretager selve optællingen

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at sende en SEPA Direct Debit opkrævning via Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at sende en SEPA Direct Debit opkrævning via Business Online. Forløbet for SEPA Direct Debit Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at sende en SEPA Direct Debit opkrævning via Business Online. 1. Indsend SEPA Direct Debit filer 2. Kontroller

Læs mere

Enten med kabel eller med trådløs forbindelse

Enten med kabel eller med trådløs forbindelse Internet Enten med kabel eller med trådløs forbindelse Internet Computer med kabel computer trådløs - router modem stikdåse verden udenfor Internetadresser Hovedregel eksempel: www.gammelby.eu (1 punktum

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på systemet... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en 2-faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk eller Religionsvidenskab - Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget med et

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser April 2015 Version 2.0 Log ind i systemet Login i systemet 3pkontrol.sik.dk Undlad www i adressen! Log ind med din mailadresse og det password

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til.

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Tolkeportalen Brugervejledning til brug af tolkeportalens administrationssider Brugerroller I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Der findes i

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private

Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private Indhold Sådan finder du blanketten... 2 Generelle oplysninger om blanketten... 3 Så går vi i gang!... 5 Hjælp os til at blive bedre!... 11 Bilag

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

7.0 Ældre Sagen mail. Log på For at logge på formands webmail skriv adressen: i adressefeltet i Internet Explorer.

7.0 Ældre Sagen mail. Log på For at logge på formands webmail skriv adressen:   i adressefeltet i Internet Explorer. 7.0 Ældre Sagen mail Log på For at logge på formands webmail skriv adressen: https://webmail.aeldresagen.dk i adressefeltet i Internet Explorer. I login vinduet indskrives brugernavn som er den tilsendte

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere