DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009"

Transkript

1 DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL NOVEMBER 2009 Da der var flest mennesker i Dyrehaven til festivalen i 2009, havde omkring mennesker potentielt adgang til at feste med i skoven. På peak-tidspunktet i søndag aften med bl.a. Eric Clapton - var det samme tal ca Det er altså lykkedes at få bragt maksimum-antallet af gæster væsentlig ned i 2009, som det var planen. Det maksimale antal gæster inkluderer alle der potentielt kan befinde sig i skoven samtidigt - hvad de naturligvis ikke er. Når vi er flest, skønnes det, at vi er mellem mennesker på én gang og med de ændringer og udvidelser der var lavet på publikumsarealerne i 2009, specielt omkring det nye RytmeHans/Langtbortistanområde, er festivalens muligheder for at sprede publikum bedre end de før har været. Gæsterne på festivalen fordeler sig med betalende partoutgæster, ca betalende enkeltdagsgæster (fordelt på de fem dage med entré), omkring medhjælpere og omkring kunstnere, gøglere, medie- og musikbranchefolk, legekammerater, leverandører og handlende. Omkring 170 forskellige optrædende var på lønningslisten i Omsætning 2009 (inkl. moms) ca. 108 mio. kr. Omsætning 2008 (inkl. moms) ca. 105 mio. kr. Omsætning 2007 (inkl. moms) ca. 90 mio. kr. Omsætning 2006 (inkl. moms) ca. 80 mio. kr. Danmarks Smukkeste Festival bruger omkring 42 % af entré-indtægten alene på musikindkøb. Billetsalget gav i 2009 ca. 41,8 mio. kr. i kassen, mens årets musikbudget var på 17,6 mio. kr. Det betyder at omkring 714 kr. af billetprisen på 1700 kr. (som der skal svares moms af billetprisen var i øvrigt uændret i forhold til 2008), gik direkte til at betale for underholdningen fra scenerne. Til sammenligning brugte Roskilde Festivalen i 2009 omkring 37,5 mio. på musikken (jf. Politiken 2/7 2009) til de partoutgæster der var budgetteret med, hvilket omregnet betyder, at Roskilde budgetterer med ca. 570 kr. til musikken ud af deres billetpris på kr (som i øvrigt ikke er belagt med moms). Roskilde har næsten tre gange så mange betalende gæster, mens musikbudgettet kun er omkring dobbelt så stort. Det vidner om, at Danmarks smukkeste publikum får meget for pengene og festivalens rekordoverskud i 2008 på ca. 7 mio. kr., var faktisk en million kr. mindre end de 8 mio. kr. der samme år var i indtægt fra festivalens Legekammerater (andre ville måske kalde dem sponsorer ) Så uden dem både en kedeligere fest og en meget dårligere økonomi. Resultatet for 2009 er endnu ikke gjort endeligt op men den samlede omsætning voksede altså med små 3 %, ikke mindst på grund af en fantastisk torsdag, modsat den særdeles regnfyldte torsdag i 2008.

2 Udviklingen i Den Smukkestes musikbudget er i øvrigt (som alle andre arrangørers) eskaleret voldsomt de seneste år. I 1998, hvor Björk var på programmet, var musikbudgettet dengang det største nogensinde med omkring 8 mio. kr. Syv år senere, i 2005 var musikbudgettet vokset til ca. 10,5 mio. kr. og så er det ellers gået rigtig stærkt de seneste år. I 2007 var budgettet på 15,5 mio. kr. I 2008 var musikbudgettet på omkring 17 mio. kr. og altså på ca. 17,6 mio. kr. i (Tallet er ekskl. moms.) Udviklingen i betalende gæster 1980: (år 1 med fri entre) man regner med mellem tilskuere, 1987: tilskuere, 1998: tilskuere, 2003: tilskuere. Antal solgte partoutbilletter 2009: hertil kommer ca endagsbilletter, fordelt på de fem festivaldage, svarende til ca betalende gæster i skoven pr. dag. Det gør Danmarks Smukkeste Festival til Danmarks næststørste, kun overgået af Roskilde Festival. VELGØRENHED, KULTURSTØTTE OG SAMARBEJDE MED LOKALE FORENINGER Danmarks Smukkeste Festival har kun et formål i sin formålsbeskrivelse nemlig at sikre det kommende års festival. Der er ingen investorer der står og venter på at stoppe et overskud ned i lommen det skal først og fremmest gå til at sikre festivalen fremover. Festivalen bruger dog også meget gerne penge på støtte til gode sociale og kulturelle formål. Støtte til den lokale musikscene Noget Danmarks Smukkeste Festival meget gerne støtter op omkring, er den lokale musikscene. Det er blevet til omtrent 1,4 millioner gode danske støttekroner over de sidste syv år bl.a. puttet i særdeles gode øvefaciliteter til bands fra Skanderborg og omegn, støtte til Sølund og Mosstock festivalerne, støtte til ungdomskor, indkøb af mobilscene til brug ved lokale udendørs koncerter, støtte til enkeltstående musikarrangementer og ikke mindst støtte til udgivelser fra lokale kunstnere. Støtte til organisationer og til det lokale foreningsarbejde Læger Uden Grænser har siden 2004 modtaget næsten kr., der er kommet ind ved salg af ekstra V.I.P. billetter til eks. kunstnere og pladeselskaber og til Støt Asien indsamlingerne i 2005 gav Danmarks Smukkeste Festival mere end kroner. Dertil kommer eks. de store beløb der hvert år går til foreningsarbejdet i Skanderborg og omegn, fortrinsvist som tak for det store arbejde foreningerne gør ved at stille frivillige til rådighed for opgaver som oprydning og forskellige former for vagttjeneste. Fra har de tilknyttede foreninger på den måde tjent mere end 3 mio. kroner ind til deres arbejde og dertil kommer de store beløb flere af foreningerne tjener ind, via de boder og servicefunktioner de selv driver.

3 Indsamling af flasker, batterier og dåser Folkekirkens Nødhjælp har de sidste par år stået for indsamling af flasker, batterier og dåser. Organisationen tjente i 2009 i alt kr. på dette, mod kr. i I år blev det bl.a. til 294 kg. batterier, omkring 8 tons flasker uden pant og mere end 4 tons! dåser. OPSTILLING OG MEDHJÆLPERE I TAL (2009): I april måned bruger festivalen 3 uger på at omplante stk. 35-årige bøgetræer og er på den måde med til konstant at vedligeholde skoven. Ca. seks uger før festivalen starter vi i skoven med at bygge vores by op en by der svarer til at skulle kunne rumme hele Roskilde bys befolkning. Vi lejer mere end 300 telte i alle størrelser. Lægger m² gulv. Opsætter omkring 40 km. hegn. Opstiller omkring 200 boder og barer Klargør 150 toiletvogne med 6-10 toiletter i hver = ca toiletter i alt. Laver vores egen skov-børnehave til de medhjælpere der er i arbejde før og efter festivalen Har ca opstillere i arbejde. Vores gæster stiller omkring egne telte op Det tager omkring seks uger at bygge festivalen men bare en uge efter festivalen er slut, er det hele væk fra bøgeskoven i Skanderborg Dyrehave. Størrelse på festivalen: Selve festivalpladsen = 2 hektar Hele området inkl. camping = 22 hektar Udviklingen i medhjælpere: Dvs. at der i 2009 var ca. 1 medhjælper pr. 2,5 betalende gæster. Omtrent hver fjerde medhjælper er beskæftiget med vagt og sikkerhed mens andre ca. 25 % arbejder med at drive barerne i skoven For at blive medhjælper på Danmarks Smukkeste Festival skal man dels være betalende medlem af Skanderborg Festivalklub (kontingent 125 kr. årligt) og dels yde mindst 21 timers arbejde på årets festival. Der er også andre typer af medhjælpere der arbejder før og efter festivalen, med eks. opstilling og nedtagning.

4 Lidt forskellige tal på festivalens arbejdshold: Adgangsvagter (hegn, indgang etc.) 398, Parkeringsvagter 264, Campingvagter var på arbejde med morgenrengøring, 143 arbejdede på skraldeholdet, 72 var beskæftiget med hoteltopstilling, 196 personer lavede mad til vores medhjælpere og 22 personer arbejdede med at reparere på de toiletter der gik i stykker undervejs. Diverse forbrug (2009 tal): flasker kildevand flasker sodavand liter fadøl flasker øl flasker Breezer flasker Cider 3 kasser Royal Free flasker spiritus (bl.a flasker vodka) rør med sorte svin, Fishermans Friend etc ølglas 47 tons isterninger 250 l hånd desinfektion 70 % styks skraldespande stjernekastere potteplanter km toiletpapir! sorte affaldssække kaffekrus 70 tons appelsiner 1,5 tons pølser 1,5 tons tomater 6 tons pommes frites Et halvt ton leverpostej 2,8 tons hakkede tomater 1 tons ketchup stk. pølsebrød + sådan cirka 750 kilo remulade Omsætningen i festivalens boder var i 2009 kr kr. I 2008 blev der her i alt omsat for kr. - mod i 2007 og kr i 2006.

5 Smuk Business A/S er Danmarks Smukkeste Festivals ambitiøse projekt, der handler om at bruge festivalens brand og erfaringer på nye forretningsområder. Selskabet er 100 % ejet af Skanderborg Festivalklub, som er foreningen bag Danmarks Smukkeste Festival. Smuk Business A/S har siden starten i 2008 bl.a. afholdt Rock n Roll Teambuilding for EDB Gruppen, Arla, Royal Unibrew og Coop Danmark, har lavet firmafester for Clear Channell, Atea og Bestseller (efterår 2009) og var i perioden fra 27. august 6. september ansvarlig for underholdning og barer på Klostertorv i Århus under Århus Festuge Mission Smuk Business mission er at skabe ekstra kapital til Festivalklubben og dermed at gøre smukfest endnu smukkere. Vision Smuk business skal inden for 3 år være en sund (smuk) forretning, der giver overskud og som minimum kan udbetale et afkast til Festivalklubben på 10 % af selskabets omsætning. Smuk business skal om fem år omsætte for 10 mil = 1 mil til festivalklubben. Værdier (Grundprincipper) De 4 vigtige parametre for alt hvad vi skal beskæftige os med: 1. Der er ledelsesmedlemmer og/eller ansatte, der brænder for sagen. Altså ingen projekter uden der er villige kræfter i organisationen. 2. Der er et godt forretningspotentiale i det. Det skal være overvejende sandsynligt at der kan skabes en fornuftig forretning. Vi vil ikke ud i vildt usikre eventyr. Desuden skal alle aktiviteter, der har godgørende karakter, holdes i festival klubben.

6 3. Det skal helst være en blå tomat Det vil sige, noget man ikke kan få andre steder 4. Der skabes ikke forretning der kan skade festivalens smukke brand eller gode navn og rygte.

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL Da der var flest mennesker i Dyrehaven til festivalen i 2011, havde omkring 50.000 mennesker potentielt adgang til at feste med i skoven og det tal er det samme i 2012.

Læs mere

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL I TAL Når der er festival i Skanderborg i august 2013, vil op mod 53.000 mennesker potentielt have adgang til at feste med i skoven. Det maksimale antal gæster inkluderer alle

Læs mere

SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2014 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke (herunder Smukfest Copenhagen) - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere

Læs mere

SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2015 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Matematik D. Almen forberedelseseksamen. Skriftlig prøve. (4 timer)

Matematik D. Almen forberedelseseksamen. Skriftlig prøve. (4 timer) Matematik D Almen forberedelseseksamen Skriftlig prøve (4 timer) AVU092-MAD Mandag den 7. december 2009 kl. 9.00-13.00 Danmarks Smukkeste Festival Matematik niveau D Skriftlig matematik Opgavesættet består

Læs mere

Matematik D. Almen forberedelseseksamen. Skriftlig prøve. (4 timer)

Matematik D. Almen forberedelseseksamen. Skriftlig prøve. (4 timer) Matematik D Almen forberedelseseksamen Skriftlig prøve (4 timer) AVU092-MAD Mandag den 7. december 2009 kl. 9.00-13.00 Danmarks Smukkeste Festival Matematik niveau D Skriftlig matematik Opgavesættet består

Læs mere

SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2017 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Smukfest 2019 facts & figures

Smukfest 2019 facts & figures Smukfest 2019 facts & figures Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 17.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Smukfest facts & figures

Smukfest facts & figures Smukfest 2018 - facts & figures Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS PÅ SMUKFEST 2015 ANDEN UDSENDING CROWD SAFETY SØGER 5 MEDHJÆLPERE TIL AT SKABE TRYGHED HVAD: Opgaven består i at være en del af det gående crowd safety. Vi skaber tryghed og sikkerhed

Læs mere

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen.

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen. Albertslund Februar 2019 Ansøgning til Kultur og Fritidsudvalget i Albertslund Kommune. Albertslund festival blev stiftet i November 2018 af 7 forskellige interessegrupper af foreninger, små virksomheder

Læs mere

Projektbeskrivelse af SAFT 2015

Projektbeskrivelse af SAFT 2015 Projektbeskrivelse af SAFT 2015 SAFT-gruppen Marts 2015 1 Indhold Formål 3 Hvad..................................... 3 Hvorfor................................... 3 Struktur 3 Hvornår...................................

Læs mere

HSO info seddel marts 2017

HSO info seddel marts 2017 Kære HSO er I får lige en aktivitets seddel, så I og ikke mindst jeres forældre kan se hvornår vi har de næste aktiviteter her før, under og efter sommerferien. Vi kommer til at have et travlt forår med

Læs mere

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt)

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt) Furesø Kommune og (31. august til 2. september) Kontakt www.furesoefestival.dk eller ring til Benny(20207339) eller Jakob(26147007) Politisk og økonomisk støtte - Til Furesø Kommunes 10 års jubilæums fest,

Læs mere

Publikumsundersøgelse Smukfest

Publikumsundersøgelse Smukfest Publikumsundersøgelse Smukfest 2015 Undersøgelsens formål: Undersøgelsens overordnede formål var at afdække partoutgæsternes tilfredshed/ oplevelse med Smukfest 2015. På baggrund af gæsternes adfærd, kendskab

Læs mere

22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB

22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB 22 JUNI 2019 PURHUSHALLEN, 8990 FÅRUP SPONSOR 2019 BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB BLIV EN DEL AF DET LOKALE FÆLLESSKAB VÆR MED TIL AT SKABE EN GOD STEMNING OMKRING BANEROCK Nu er det blevet tid til

Læs mere

TIRSDAG DEN 6. JAN. 2014 KL. 20 I ERFOREN. 2 Godkendelse af referat for Repræsentantskabsmøde den 3.december 2014

TIRSDAG DEN 6. JAN. 2014 KL. 20 I ERFOREN. 2 Godkendelse af referat for Repræsentantskabsmøde den 3.december 2014 DET ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE TIRSDAG DEN 6. JAN. 2014 KL. 20 I ERFOREN REP Gør en forskel! Dagsorden 1 Valg af mødedirigent 2 Godkendelse af referat for Repræsentantskabsmøde den 3.december 2014

Læs mere

Øresundsfestival 2014

Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival er blevet en succespå bare to år. I 2013 spillede 65 artister på 7 scener i løbet af to dage. Vi har skabt et netværk som allerede består af 10 spillesteder og 4

Læs mere

Dyrehaven: Rekreative muligheder og fremtidens festival

Dyrehaven: Rekreative muligheder og fremtidens festival Dyrehaven: Rekreative muligheder og fremtidens festival Primære debatemner på Borgermøde 1. Juni samt input fra 2 borgerhenvendelser efter borgermødet: Støj: Bekymring om øget støj under festival Kan der

Læs mere

2. marts 2017, udarbejdet af Benny Buxbom, Makis Knaake og Jakob Seierø(Bestyrelsen) 10 år som Furesø Kommune fejres ved det gl.

2. marts 2017, udarbejdet af Benny Buxbom, Makis Knaake og Jakob Seierø(Bestyrelsen) 10 år som Furesø Kommune fejres ved det gl. Furesø LIVE 2. marts 2017, udarbejdet af Benny Buxbom, Makis Knaake og Jakob Seierø(Bestyrelsen) Furesø Festival 2017(31. august til 2. september) 10 år som Furesø Kommune fejres ved det gl. Furesøbad

Læs mere

Bestyrelsens anbefalinger 2019

Bestyrelsens anbefalinger 2019 Bestyrelsens anbefalinger 2019 Formål & kerneværdier For Skanderborg Festivalklub står foreningens formålsparagraf til enhver tid over alt andet. Derfor skal alt arbejde, planlægning og afvikling, med

Læs mere

Frivillig til Dronninglund Cup

Frivillig til Dronninglund Cup Bliv frivillig til Dronninglund Cup og få en masse oplevelser! Det kræver ingen særlige færdigheder, viden eller lignende. Bare du har et godt humør! Sted Informationen Turneringsledelse Kridteholdet Boder(5

Læs mere

Tunø Festivalforening 33. ordinære generalforsamling 8.november 2018, kl på Frivillighuset, Trøjborg Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C

Tunø Festivalforening 33. ordinære generalforsamling 8.november 2018, kl på Frivillighuset, Trøjborg Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C Tunø Festivalforening 33. ordinære generalforsamling 8.november 2018, kl. 19.00 på Frivillighuset, Trøjborg Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C Dagsorden jf. vedtægternes paragraf 6,stk 5: 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Festivalen begynder onsdag kl. 17:00 og slutter natten mellem lørdag og søndag kl. 02:00.

Festivalen begynder onsdag kl. 17:00 og slutter natten mellem lørdag og søndag kl. 02:00. "Hej Matematik" på Samsø Festival Den første Samsø Festival blev afholdt i 1989. Festivalen har været afholdt i juli måned hvert år siden.»tf**''* r Hvor mange gange har der været afholdt Samsø Festival?

Læs mere

Personaleguiden 2014

Personaleguiden 2014 Personaleguiden Update september 2014 Personaleguiden 2014 Lidt om frivillighed www.fermaten.dk Smallegade 4 7400 Herning tlf. 9722 5510 mail@fermaten.dk Velkommen på Fermaten Du læser denne personalehåndbog

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

L O K A L E R N E. Photos: Rasmus Slotø

L O K A L E R N E. Photos: Rasmus Slotø S P E C S & P I C S L O K A L E R N E I KPH VOLUME er der højt til loftet - både fysisk og kulturelt. Den gamle sporvognsremise på Enghavevej ligger på grænsen mellem Vesterbro og Sydhavnen, og har med

Læs mere

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre:

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre: NOTAT Dato: 16. oktober 2014 Sagsnr.: Myndighedsvurdering af Smuk Fest efter nyt koncept Smuk Fest har ansøgt om at kunne afholde festival efter et nyt koncept, hvor festivalen afkortes til færre dage

Læs mere

Ølfestival København 2010 Ekstern ABC

Ølfestival København 2010 Ekstern ABC Affald Bag TAP1 er der opstillet affalds- og flaskecontainere til opsamling af affald. Herudover bliver der opstilet affaldskurve rundt om på selve udstillingsarealet. Affald sorteres i pap, brandbart

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Velkommen. Bjarne Dam Formand

Velkommen. Bjarne Dam Formand Arrangementer 2016 Velkommen Så er vi klar med kendte og nye spændende oplevelser- og fra efteråret glæder vi os til at byde jer velkommen i en opvarmet lade. Sæsonen 2016 byder på endnu mere af det, som

Læs mere

Udstiller Information 2017

Udstiller Information 2017 Udstiller Information 2017 Velkommen Kære Udstiller Vi ser frem til at byde jer velkommen til årets Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj Park! I denne folder finder I nyttige informationer om arrangementet,

Læs mere

Hvidovre Midsommermarked

Hvidovre Midsommermarked Hvidovre Midsommermarked Agenda Introduktion Hvidovre Midsommermarked vision og mission Hvidovre Midsommermarked kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Midsommermarked

Læs mere

Sådan beretter Jan Themsen og Peter Nissen, KFUM s festivalbosser, da de lørdag eftermiddag gør en foreløbig status over dette års festival.

Sådan beretter Jan Themsen og Peter Nissen, KFUM s festivalbosser, da de lørdag eftermiddag gør en foreløbig status over dette års festival. ØLLET SATTE VIRKELIG GANG I OMSÆTNINGEN Tre af KFUM s boder havde i år fået tilladelse til at sælge dåseøl, og det blev en overvældende succes. Indimellem ramte succesen os selv, idet boderne løb tør for

Læs mere

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi.

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi. Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Organisation. Plan indtil nu. Leverandører. Kort over havn og p-områder. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Markedsføring. Økonomi. Hvad er Hals

Læs mere

SPONSOROPLÆG Skal jeres firma holde Fest i Parken med fantastisk musik i naturskønne omgivelser?

SPONSOROPLÆG Skal jeres firma holde Fest i Parken med fantastisk musik i naturskønne omgivelser? SPONSOROPLÆG Skal jeres firma holde Fest i Parken med fantastisk musik i naturskønne omgivelser? Sponsorater giver din virksomhed mulighed for at deltage i - og støtte - en voksende festival lige midt

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

PUBLIKUMSUNDERSØGELSEN

PUBLIKUMSUNDERSØGELSEN PUBLIKUMSUNDERSØGELSEN PUBLIKUMSUNDERSØGELSEN 2016 2016 PUBLIKUMSUNDERSØGELSE 2016 1 INDHOLD PUBLIKUMSUNDERSØGELSE 2016 Undersøgelsens formål s. 3 Indsamlingsmetode/datagrundlag s. 3 GENERELLE FORHOLD:

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere.

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere. Formandsmøde i Tunø Festival Tid: Lørdag den 27. feb. 2016 kl 12:00 Sted: På Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Århus C lokale 0.5 Velkomst Formanden byder velkommen og giver en status på festivalen.

Læs mere

Nord Als Musikfestival Forening

Nord Als Musikfestival Forening Information om festivalen Nord-Als Musikfestivalforening afholder for 33. gang Nord-Als Musikfestival på Nordborg Slot. Festivalen er kendetegnet ved at tælle hele familien. Her kommer både børn og voksne,

Læs mere

Referat til formandsmøde 13. juni 2017

Referat til formandsmøde 13. juni 2017 Referat til formandsmøde 13. juni 2017 kl. 19.00 Folkestedet Carl Blochs Gade 28, 8000 Århus C, lokale 0.3 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af mødeleder 3. Orientering ved bestyrelsen a. Økonomi v/ Helle

Læs mere

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG 24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...3 1 JULIAN 3 APS...5 2 STREET FOOD SUPPLIES...6 3 STADEHOLDERFORENINGEN...6 4 STREET FOOD RÅDET...7

Læs mere

Bestyrelsens strategiske anbefalinger

Bestyrelsens strategiske anbefalinger Bestyrelsens strategiske anbefalinger FOR SKANDERBORG FESTIVALKLUB 2018 Vi laver ikke festival for at tjene penge men det kræver mange penge at lave en festival på det niveau vi ønsker for Smukfest KERNEVÆRDIER

Læs mere

M E T A L M A G I C F E S T I V A L XI ( )

M E T A L M A G I C F E S T I V A L XI ( ) ANSØG N ING OM KU LTU R S T ØTTE M E T A L M A G I C F E S T I V A L XI ( 2 0 1 8 ) I 2017 gennemførte vi en vellykket flytning af festivalen fra Ungdommens Hus til Dronningepladsen ved Fredericia Idrætscenter,

Læs mere

Arrangørmanual. Udarbejdet for og i samarbejde med. kulturilanddistrikterne.dk. 1. udgave. 2010, kulturilanddistrikerne.dk

Arrangørmanual. Udarbejdet for og i samarbejde med. kulturilanddistrikterne.dk. 1. udgave. 2010, kulturilanddistrikerne.dk Arrangørmanual Udarbejdet for og i samarbejde med kulturilanddistrikterne.dk 1. udgave Alle er velkommen til at udskrive og kopier denne publikation til eget brug. Ved citering eller videredistribution

Læs mere

Den grønne håndbog. Grøn Stue informerer... BLØDT HÅRDT

Den grønne håndbog. Grøn Stue informerer... BLØDT HÅRDT Den grønne håndbog Grøn Stue informerer... BLØDT HÅRDT Sortering af affald = værdi DETTE ER SMUKFESTS GRØNNE HÅNDBOG Det er den første udgave, og vi håber du vil tage godt imod initiativerne som bliver

Læs mere

Ladies Mud Race 2018

Ladies Mud Race 2018 Ladies Mud Race 2018 TIDSPLAN OG OPGAVER Indhold Tidsplan 13. september kl. 09:00 16:00 Fælleden... 2 Tidsplan 13. september kl. 16:00 18:30 Fælleden... 2 Tidsplan 14. september kl. 09:00 16:00 Fælleden...

Læs mere

Miljøforskrift for udendørs arrangementer

Miljøforskrift for udendørs arrangementer Miljøforskrift for udendørs arrangementer Indledning Hvert år afvikles der en række udendørs arrangementer i Ringsted Kommune, f.eks. i forbindelse med Lions Byfest, Ringsted Festival, Ringstednatten m.v.

Læs mere

væ r d at v i d e frivillig på musik i lejet 2017

væ r d at v i d e frivillig på musik i lejet 2017 væ r d at v i d e frivillig på musik i lejet 2017 Velkommen til musik i lejet 2017 Værd at Vide er din frivillig guide til Musik i Lejet. I denne guide finder du alle de nødvendige oplysninger om det at

Læs mere

Instruktion til brug af prognosemodellen for events

Instruktion til brug af prognosemodellen for events Instruktion til brug af prognosemodellen for events 1.0 Introduktion Modellen kan bruges både før en begivenhed (pre-event), og efter en begivenhed har fundet sted (post-event). Pre-event kan modellen

Læs mere

Projekt Byfest i Fløng

Projekt Byfest i Fløng Indhold Kontaktpersoner... 1 Indledning... 1 Tid og sted... 3 Tilsagn om faciliteter/boder/ testholdere... 3 Økonomi... 4 Udfordringer / endnu uafklarede forhold... 5 Bilag A (foreninger/interessenter)...

Læs mere

Velkommen til Tom Dåses Returskole

Velkommen til Tom Dåses Returskole Velkommen til Tom Dåses Returskole Hej, jeg hedder Glas-Mads. Velkommen til vores opgavebog. Mit navn er Petra Plast. Vi skal både regne og tegne og gætte. Jeg hedder Tom Dåse. Har du lyst til at blive

Læs mere

DEN KULTURELLE OG ØKONOMISKE BETYDNING

DEN KULTURELLE OG ØKONOMISKE BETYDNING Til FestivalDanmark Dokumenttype Rapport Dato Marts, 2011 DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL DEN KULTURELLE OG ØKONOMISKE BETYDNING DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL DEN KULTURELLE OG ØKONOMISKE BETYDNING Rambøll Hannemanns

Læs mere

Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3

Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3 11. Regnskabsanalyse Opgave 11.1 Fra en attraktionsparks regnskaber for de foregående år foreligger der følgende sammentrængte regnskaber. Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3 Nettoomsætning 7.000

Læs mere

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte Beretning 2013 Hvis vi kigger på medlemstallet var det i 2012 på 459 mens det i 2013 var på 400, en lille nedgang, dette skyldes primært at vi har ryddet op i medlemskartoteket og slettet alle der ikke

Læs mere

I år afholdes julefrokosten i Ringsted Sportscenter, fredag den 4. december 2015, fra kl. 15 til kl. 02

I år afholdes julefrokosten i Ringsted Sportscenter, fredag den 4. december 2015, fra kl. 15 til kl. 02 I år afholdes julefrokosten i Ringsted Sportscenter, fredag den 4. december 2015, fra kl. 15 til kl. 02 Julestue fra kl. 15 Arrangementet starter med julestue i cafeområdet fra kl. 15 til kl. 17, hvor

Læs mere

Medlemsforeninger: 16 mødedeltagere inkl. bestyrelsen, der repræsenterede 8 foreninger ud af 15 medlemsforeninger.

Medlemsforeninger: 16 mødedeltagere inkl. bestyrelsen, der repræsenterede 8 foreninger ud af 15 medlemsforeninger. Referat fra generalforsamling d. 7. november 2013 kl. 19.00 20.45 Til stede: Bestyrelsen + dirigent: Morten Løgager, Inger Christensen, Villy Bærtelsen, Tim Ottosen, Bjarny Hansen, og Lene Hansen (referent).

Læs mere

Hvor: Tap 1, Ny Carlsbergvej 91, 1760 København V. Læs mere: beerfestival.dk

Hvor: Tap 1, Ny Carlsbergvej 91, 1760 København V. Læs mere: beerfestival.dk ØLFESTIVAL En af Københavns mest folkelige og populære begivenheder er Danske Ølentusiasters Ølfestival som afholdes i historiske omgivelser i en af de gamle tappehaller på Carlsberg. For 11. gang inviterer

Læs mere

Coca Cola-projekt. Materialeliste/opgaver: Coca Cola indhold. sammenligne Danmarks forbrug med de øvrige nordiske landes

Coca Cola-projekt. Materialeliste/opgaver: Coca Cola indhold. sammenligne Danmarks forbrug med de øvrige nordiske landes Coca Cola-projekt Materialeliste/opgaver: Coca Cola indhold sammenligne Danmarks forbrug med de øvrige nordiske landes sammenligne forskellige drikkes indhold beregne indholdet i forskellige beholdere

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Bestyrelsens beretning 2012 Spisning Som noget nyt, har vi i år valgt at invitere til mad før generalforsamlingen. Vi håber, I alle har nydt middagen og vil gerne vide, om det er noget, vi skal fortsætte

Læs mere

Personaleguiden Opdateret august Personaleguiden. Lidt om frivillighed

Personaleguiden Opdateret august Personaleguiden. Lidt om frivillighed Personaleguiden Opdateret august 2017 Personaleguiden Lidt om frivillighed www.fermaten.dk Smallegade 4 7400 Herning tlf. 9722 5510 mail@fermaten.dk Velkommen på Fermaten Denne personalehåndbog omhandler

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Curley Band var som sædvanlig grundstammen, som spillede, før under og efter.

Curley Band var som sædvanlig grundstammen, som spillede, før under og efter. Repræsentantskabsmøde, Vodskov Venner Der indkaldes hermed til Repræsentantskabsmøde, Vodskov Venner. Den 12. april 2016 kl.19.30, i Skytteforeningens lokaler, Vodskovvej 103. Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Velkommen TCH?V=XK5AZ2EIISW

Velkommen   TCH?V=XK5AZ2EIISW Velkommen HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WA TCH?V=XK5AZ2EIISW Velkommen INFO MØDE 19/6-2017 ROSKILDE FESTIVAL 2017 DAGSORDEN 19/6-2017 Det Spanske Madhus. (kort præsentation) RF2017 Medarbejder fordele Boldts

Læs mere

DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG. Den 5.maj 2008 kl Jægergårdsgade 107 Århus C.

DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG. Den 5.maj 2008 kl Jægergårdsgade 107 Århus C. DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG Den 5.maj 2008 kl. 19.00 Jægergårdsgade 107 Århus C. 1) Velkomst ved formanden. 2) Navnerunde. Nellie & Kim formænd for cafeen. Johnny, næstformand. Gert, konventformand,

Læs mere

99 259 3.209 14.289. Unikke tal fra Aalborg Pirates første sæson

99 259 3.209 14.289. Unikke tal fra Aalborg Pirates første sæson SPONSORPROSPEKT Unikke tal fra Aalborg Pirates første sæson 15 80 var rygnummeret på NHL-spilleren Colin Greening i de to måneder, han spillede i Aalborg. Vi var den første klub til at hente en NHL-spiller

Læs mere

Først vil jeg sige tak til alle jer, som er dukket op til denne generalforsamling.

Først vil jeg sige tak til alle jer, som er dukket op til denne generalforsamling. 1 BILAG 1 Formands beretning Tunø Musik Festival 2018 Kære medlemmer. Velkommen til generalforsamling Tunø Musik Festival 2018. Først vil jeg sige tak til alle jer, som er dukket op til denne generalforsamling.

Læs mere

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM VÆRDIER INDHOLD Fest Musik Folkelighed Mad Fællesskab Kunst Lokal forankring i hele Holbæk Kommune Sport Gratis for alle Leg Teater PARTNERE Som

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr.

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena Med World Cup Copenhagen ønsker ansøger at afvikle et World Cup kvalifikationsstævne

Læs mere

Generalforsamling 22.03.2013

Generalforsamling 22.03.2013 Generalforsamling 22.03.2013 Mødeart: Mødested: Generalforsamling - Single Rock Cafe Horsens. Vestergade 7B, 8700 Horsens. Mødedato: Fredag d. 22.03.2013 kl. 18.00. Referatdato: 22.03.2013. Deltagere:

Læs mere

BUDGET FOR KØGE FESTUGE 2015 HOVEDSPONSORER EKSKLUSIVSPONSORER

BUDGET FOR KØGE FESTUGE 2015 HOVEDSPONSORER EKSKLUSIVSPONSORER SPONSORER: HOVEDSPONSORER EKSKLUSIVSPONSORER STJERNESPONSORER STORSPONSORER ELITESPONSORER PLATINSPONSORER GULSSPONSORER SØLVSPONSORER ERHVERVSSPONSORER 150.00 100.00 130.00 140.00 270.00 200.00 75.00

Læs mere

SPOT Festival Vester Allé 15 8000 Århus C. - +45 86 12 84 44

SPOT Festival Vester Allé 15 8000 Århus C. - +45 86 12 84 44 ARBEJDSOPGAVER PÅ SPOT FESTIVALEN Vi glæder os over, at du vil være med til at skabe de hyggelige og intime rammer omkring festivalen som en uundværlig del af en stor gruppe frivillige. Og det er igennem

Læs mere

SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES

SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES SMUKFEST 2016 FACTS & FIGURES Danmarks Smukkeste Festival - og al tilknyttet virksomhed og virke - er ejet 100% af Skanderborg Festivalklub, der igen er ejet af sine mere end 14.000 medlemmer, der alle

Læs mere

Referat fra 26. Generalforsamling for Tunø Festivalforening:

Referat fra 26. Generalforsamling for Tunø Festivalforening: Referat fra 26. Generalforsamling for Tunø Festivalforening: Mødedato og tid: 10.november 2011 - kl. 19.00 Sted: Mødeleder: Referent: Møllevangsskolen Frode Holm og John Christiansen Lissi Snog Eskerod

Læs mere

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( )

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: 1 Billet 1.1 Kenneth skal på Roskilde Festival Sommeren 2010. En fuld festivalbillet koster 1675 kr. Kenneth

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl.

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Nyhedsbrev #1, side 1 ud af 5 #1, 2014/15 HÅNDBOLD Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Hermed et forsinket nyhedsbrev fra denne sæson, men stadig vigtige informationer for dig, som har et

Læs mere

EM 2014 BMX i DANMARK ROSKILDE BMX KLUB

EM 2014 BMX i DANMARK ROSKILDE BMX KLUB EM 2014 BMX i DANMARK ROSKILDE BMX KLUB Beskrivelse af frivillig hjælper i forbindelse med EM i BMX 2014 I forbindelse med afvikling af EM i BMX 2014 har vi brug for mange frivillige hænder for at give

Læs mere

Skal du og din forening være med til at holde et brag af en Fest i Parken og samtidig tjene lidt ekstra til foreningskassen?

Skal du og din forening være med til at holde et brag af en Fest i Parken og samtidig tjene lidt ekstra til foreningskassen? FEST i PA RKEN 22. juni 2019 Foreni ngssam arbej de I nform ati on & vi l kår Skal du og din forening være med til at holde et brag af en Fest i Parken og samtidig tjene lidt ekstra til foreningskassen?

Læs mere

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015 NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015 Ovenpå en yderst vellykket Roskilde Festival 2014 med godt vejr og masser af glade festivalgæster, håber vi at kunne præstere endnu en fantastisk festival, når

Læs mere

Festivalen som trækplaster - en turismeøkonomisk analyse af Danmarks største kulturfestival 08

Festivalen som trækplaster - en turismeøkonomisk analyse af Danmarks største kulturfestival 08 Festivalen som trækplaster - en turismeøkonomisk analyse af Danmarks største kulturfestival 08 ØSTDANSK TURISME SJÆLLAND, MØN, LOLLAND-FALSTER Roskilde Lejre Turistbureau Forord Roskilde Festival er Danmarks

Læs mere

Det handler om håb Landsmøde 2018

Det handler om håb Landsmøde 2018 Det handler om håb Landsmøde 2018 Bestyrelsesformand Paul Mollerup Kasserer Søren Christian Madsen Nyborg - 2 2017 et godt år Fire-årig rammeaftale med DANIDA gav 193 mio. kr. i 2018 Flere penge kom ud

Læs mere

Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI

Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI 1.november 2003: 25.000,- euro Restbeløb betales efterfølgende med sidste rate 1.februar 2007: 75.000,-

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

Personaleguiden Opdateret marts Personaleguiden. Om at være frivillig på Fermaten

Personaleguiden Opdateret marts Personaleguiden. Om at være frivillig på Fermaten Personaleguiden Opdateret marts 2018 Personaleguiden Om at være frivillig på Fermaten www.fermaten.dk Smallegade 4 7400 Herning tlf. 9722 5510 mail@fermaten.dk Velkommen som frivillig på Fermaten Fermaten

Læs mere

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS PÅ SMUKFEST 2015 HEGNSHOLDET SØGER MEDHJÆLPERE TIL OPSTILLING OG NEDTAGNING HVAD: Vi søger fysisk stærke folk, der ikke er bange for at tage fat og blive beskidte til en hård og drøj

Læs mere

Frivillig til Dronninglund Cup

Frivillig til Dronninglund Cup Bliv frivillig til Dronninglund Cup og få en masse oplevelser! Det kræver ingen særlige færdigheder, viden eller lignende. Bare du har et godt humør! Her er en oversigt over, hvor man kan hjælpe til: Informationen

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

30. ordinære generalforsamling I Tunø Festivalen

30. ordinære generalforsamling I Tunø Festivalen 30. ordinære generalforsamling I Tunø Festivalen 5. november 2015, kl. 19.00 på Folkestedet, Carl Blochs gade 28, 8000 Aarhus C Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens.

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens. ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Dato 24.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Dato for afholdelse

Læs mere

Forskrift for udendørs musikarrangementer

Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Kalundborg Kommune får årligt mange henvendelser fra arrangører, der ønsker at holde forskellige udendørs musikarrangementer. I de fleste tilfælde er

Læs mere

DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG. DEN 4. februar 2008 kl Jægergårdsgade 107 Århus C.

DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG. DEN 4. februar 2008 kl Jægergårdsgade 107 Århus C. DAGSORDEN TIL KONVENTMØDE MANDAG DEN 4. februar 2008 kl. 19.00 21.00 Jægergårdsgade 107 Århus C. 1) Velkomst ved formanden. 2) Navnerunde. Thomas, formand party. Nillie & Kim formænd for cafeen. Gert,

Læs mere

Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER

Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER Royal Unibrew & ConnectSport præsenterer TEMAFESTER ConnectSport byder velkommen At holde et brag af en fest for mange hundrede mennesker med levende musik er en kæmpe opgave. For de fleste er det helt

Læs mere

Kære medlemmer af Kulturmøllen!

Kære medlemmer af Kulturmøllen! Kære medlemmer af Kulturmøllen! 12/2 2012 Kulturmøllen har nu afholdt den årlige generalforsamling i særdeles vellykket stil. Fremmødet var større end nogensinde før, formanden berettede om mange vellykkede

Læs mere

Hvidovre Markedsfest

Hvidovre Markedsfest Hvidovre Markedsfest Agenda Introduktion Hvidovre Markedsfest vision og mission Hvidovre Markedsfest kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Markedsfest er for

Læs mere

Generalplan revideret d. 01/02-2016 *** Blåbjerg Børnemusikfestival 2016 *** www.blaabmusik.dk adgangskode: blaabfest

Generalplan revideret d. 01/02-2016 *** Blåbjerg Børnemusikfestival 2016 *** www.blaabmusik.dk adgangskode: blaabfest Ansøgninger - Myndigheder - Sponsorer A Firma/institution Opgave Bemærk E-mail - Hjemmeside Tlf Ansvar Aftalt Udført 1 Varde kommune Fælles ansøgning til: Februar: www.vardekommune.dk Kommunen: brug af

Læs mere

Ansøgning om DM 2015, Rønde

Ansøgning om DM 2015, Rønde Ansøgning om DM 2015, Rønde Opløbsstrækningen set fra toppen af Rønde Hovedgade Arrangør CK Djurs Indholdsfortegnelse Ansøgning Ruter Logistik Løbsudvalg Budget Hvorfor DM i Rønde? Ansøgning om DM 2015

Læs mere